Societat Oberta

dijous, de juliol 27, 2006


* S O C I E T A T * O B E R T A * 8 8 *
Terres baixes del Llobregat, dijous 27 de juliol de 2006 > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >
S e t m a n a r i d i m p u l s o s i m o v i m e n t s s o c i a l s
17/07/06
1. Comença la UCE de Natura
20/07/06
2. Abocament massiu de fangs de depuradora als plans d'Esblada (Querol)
3.
On està la generació elèctrica descentralitzada?
4. La interminable guerra de anticipación y los límites del unilateralismo
5. No más víctimas civiles en Oriente Próximo
6. CURS D’ANÀLISI ECONÒMICA DE LA SOCIETAT ACTUAL
21/07/06
7. Tenen memòria els polítics ?
8. El Correu per la Pau
9. Las fuerzas internacionales que controlan la frontera entre Egipto y Gaza, han impedido entrar en Gaza a una delegación sindical catalana
10.
Reclamación Nº 666.666/324bis
22/07/06
11. Recurs de reposició contra l'autorització ambiental de CIMENTS MOLINS
23/07/06
12. Vídeo sobre incineració, residus i càncer
24/07/06
13. Carta invitació soles no podem: per difondre
14.
Israel debe recordar su origen "terrorista"
25/07/06
15. Ciberacció NO al PLA de PONENT
26/07/06
16. Central eòlica del Motarro: Un forat negre en la Xarxa Natura 2000
17. FRACÀS DE LES POLÌTIQUES MIGRATÒRIES
18.
LA VERITAT Nº 399,5
27/07/06
19. Èxit de les mobilitzacions... continuem protestant
20. Cassolada contra la guerra, Plaça Sant Jaume, Barcelona, dijous 27 de juliol, 20h
21. Ple Ajuntament Mora la Nova

29/07/06
22. Contra la represió als pagesos per protestar contra els transgènics!

Juliol/2006
23. VIENTO SUR nº 87
* * * * *

La Naturalesa és mare fins i tot de la Cultura.
Observant-la, hem après el seu llenguatge audiovisual i hem desenvolupat l'Art i la Tecnologia, la Ciència i la Filosofia.
Fa 18.000 anys, a Altamira i a Lascaux ja ens autoeducàvem i expressàvem en el llenguatge de la naturalesa.
Avui, 18.000 anys després, la gran majoria és analfabeta en aquest llenguatge, però el poder el controla i l'utilitza per seduir-nos i dominar-nos... i mentrestant es fa d'or destruint la natura.
S.O.S.
.
SALVEM L'ÚLTIM CONNECTOR BIOLÒGIC QUE UNEIX EL PARC NATURAL DEL GARRAF AMB EL PARC AGRARI I LES ZONES HUMIDES DEL DELTA DEL LLOBREGAT!!
NO. AL “PLA DE PONENT”!!
. .
http://www.amics21.com/pladeponent/
S’està a punt de cometre un atemptat contra natura a ponent del delta del Llobregat i de l’àrea metropolitana de Barcelona!!
ATUREM-LO!!.
.
El govern municipal de Gavà (PSC+IC-EV-IG), servidor de la constructora VÈRTIX, ara es disfressa de social i amb el nou “Pla d'habitatge" vol destruir l’últim connector biològic que queda a ponent de la “gran Barcelona”
Per llegir més sobre VÈRTIX aneu a:
www.geocities.com/corporacio_vertix/
Campanya contra el Pla de Ponent a Gavà
En els següents enllaços trobareu informació sobre la campanya:
http://www.salvemelcalamot.org i http://www.defgol.com/pages/campanyaponent
http://www.coordinadora-noalpladeponent.com
Els antecedents de la llarga lluita contra el Pla de Ponent –des del 1991- els podeu consultar a: http://amics21.com/pladeponent

De: Director UCE-Ciències de la Natura [mailto:director@ucenatura.cat]
Enviat: viernes, 21 de julio de 2006 17:32
Per a: Damià
Tema: Re: Comença la UCE de Natura
1. Comença la UCE de Natura
VILAWEB
DILLUNS, 17/07/2006 - 08:55h
Comença la Universitat Catalana d'Estiu a Ponent.
Del 22 al 30 de juliol.
Del 22 al 30 de juliol les terres de Ponent acullen per tercer any consecutiu la
Universitat Catalana d'Estiu de Ciències de la Natura. La UCE de Ponent es celebra a la comarcal del Segrià a Seròs i Almatret i a la Franja de Ponent a Mequinensa (Baix Cinca) i Faió (Matarranya) i atrau cada estiu uns 150 alumnes d'arreu els Països Catalans.
Hi participen 50 professors i conferenciants d’Europa i Amèrica però particularment de casa nostra.
Cada dia hi ha una conferència central, tot començant el dia 22 amb el nord-americà Ralph Cook de l’organització The Nature Conservancy acompanyat del Director General de Medi Natural de la Generalitat, Ramon Luque.
De la mateixa manera cada dia s’ofereixen nou cursos de llarga durada i per la tarda tres tallers. Les temàtiques són ben diverses i hi abunden els cursos dedicats a l’estudi i la gestió de la fauna, flora i els espais naturals, però el ventall inclou d’específics dedicats als sistemes d’informació geogràfica, la bioclimatologia, el naturalisme subaquàtic, així com de pràctics per a la creació i formació de professionals com els de turisme de natura i d’educació ambiental. Els tallers treballen la fotografia de natura, la utilització del GPS o fins i tot la creació de jardins de papallones.
Aquí els teniu tots
L’originalitat de la UCECN, que ha significat la fidelitat i la consolidació del nombre d’alumnes des de la primera edició és la realització cada dia de nombroses eixides pràctiques de camp, per a estudiar en ma la botànica i tota mena de grups de la fauna, com ara les papallones, els rat-penats, els amfibis i rèptils o els ocells. Cada matinada, cada tarda i cada nit s’organitzen sortides al marc natural d’aquesta universitat d’estiu, l’
Aiguabarreig del Segre, Ebre i Cinca.
D’altra banda la UCE de Ponent acull enguany el
II Congrés de Periodisme Ambiental, que es farà el 23 de juliol i el 29 de juliol el I Homenatge Nacional als Naturalistes Catalans, enguany dedicat als pioners de l’ornitologia als Països Catalans, en Joaquim Maluquer i en Salvador Maluquer. Per acabar d’adobar-ho es presenta un programa cultural i de lleure, les Nits Estelades, que inclouen cinema a la fresca, excursions, concerts i una gran festa de cloenda.
* * * * *
De: Damià
damia@gepec.org
Enviado el: Thursday, July 20, 2006 12:03:41 AM
Para: Damià
damia@gepec.org
Asunto: Abocament massiu de fangs de depuradora als plans d'Esblada (Querol).
2. Abocament massiu de fangs de depuradora als plans d'Esblada (Querol)
Des de l’any 2002 que s’estan abocant fangs de depuradora als plans d’Esblada (Querol). Els fangs de depuradora poden servir com a adob pels conreus i a més és una sortida aquest residu que cada cop es genera en més quantitat. Però una cosa es aplicar una dosi d’adobat i l’altre fer servir unes determinades hectàrees que queden una mica lluny de tot arreu per fer-ho servir d’abocador de fangs.
Llegir més...
* * * * *
De: Damià
damia@gepec.org
Enviado el: Thursday, July 20, 2006 7:57:13 AM
Para: Damià
damia@gepec.org
Asunto: On està la generació elèctrica descentralitzada?
3. On està la generació elèctrica descentralitzada?
Malauradament, l’execució del Pla d’Energia de Catalunya segueix incidint negativament en l’equilibri territorial i obvia els criteris de sostenibilitat per a les Terres de l’Ebre. Sorprèn veure el compliment mil·limètric del Pla d’Energia (període 2005-2007) amb el consentiment implícit de l’ICAEN, sobretot en aquells aspectes del Pla que, lluny de donar solucions a les saturacions de la xarxa mitjançant mecanismes de descentralització en la generació, aprofiten la xarxa existent per a augmentar-ne la capacitat i cronificar així les errades dels anteriors Plans d’Energia i de les polítiques energètiques “dures” del Departament de Treball i Indústria.
Llegir més...
* * * * *
De: David davidxx@teleline.es
Enviado el: Thursday, July 20, 2006 9:26:44 AM
Para: "XMG llista" llistaxmg@grups.pangea.org
Asunto: [XMG] Article de Michael Warschawski, i més convocatòries
4. La interminable guerra de anticipación y los límites del unilateralismo
Michael Warschawski, The Alternative Information Center

“¡Estamos en la guerra!” declararon los líderes israelíes hace cinco años. Pero ésta es un tipo de guerra especial: una guerra unilateral, donde hay solamente un lado que combate golpeando, destruyendo, asesinando, arrestando y torturando – Israel. Cuando repentinamente el otro lado ataca puestos militares, vehículos blindados y toma prisioneros de guerra, se trata de terroristas que atacan sin razón a un estado soberano.
Cinco años de uso casi exclusivo de violencia han creado la ilusión que Israel es el único actor en el escenario, los otros son objetos pasivos de la brutalidad unilateral. A la ilusión sigue la sorpresa, y después la desilusión.
La inteligencia militar israelí fue tomada por sorpresa con el ataque palestino contra el puesto militar de Kerem Shalom, y también por el ataque de Hizbollah en la frontera del sur del Líbano; el Mossad ha sido sorprendido por la capacidad del Hizbollah de utilizar misiles contra ciudades israelíes importantes. La sorpresa es siempre el precio que paga la arrogancia colonial por su inhabilidad estructural de ver en el colonizado un ser humano capaz de pensar, de planear, de actuar y de reaccionar.
Por más de la presencia permanente de los “árabes”, de la “amenaza árabe”, del “enemigo árabe” y de la “amenaza musulmana” en Israel, los israelíes no entienden la obvia relación entre las masacres perpetuadas por el ejército de Israel en Gaza y el contraataque por parte de activistas libaneses. Por lo tanto, están sorprendidos y ofendidos profundamente: ¡¿cómo se atreve una organización libanesa a atacar ciudades israelíes sin provocación de nuestra parte?!
Adictos al uso unilateral de la violencia, los ciudadanos de Israel se sienten desorientados y, como de costumbre, sienten una fuerte sensación de persecución, de ser víctimas del odio global contra los judíos.
La respuesta estratégica de la dirección militar israelí es multiplicar el uso de la violencia, de acuerdo al concepto militar trillado que “cuando la fuerza falla, hay que utilizar más fuerza”. No tienen idea de qué manera los bombardeos a la infraestructura civil libanesa afectan la estabilidad del régimen. Sueñan con atacar Siria, sin ninguna evaluación seria de la reacción potencial de Irán a tal ataque, incluyendo una posible insurrección chiíta contra fuerzas de los EE.UU. en Irak.
Como cualquier ejército colonial, los israelíes desean utilizar su superioridad militar para “dar una lección” a los árabes o a los musulmanes.
Por el momento, los israelíes son los que están aprendiendo duramente, que el uso unilateral de la fuerza conduce a una escalada correspondiente de la violencia. En el futuro cercano pueden aprender también que, en el Oriente Medio, un conflicto local puede degenerar en una guerra regional.
El hecho de que una pequeña organización libanesa, bien organizada, pueda atacar seriamente el corazón de Israel es una señal sobre la capacidad de la disuasión del estado de Israel. Las toneladas de bombas lanzadas sobre el Líbano no podrán cambiar esta nueva realidad.
La actual crisis no está cerca de su fin por varias razones. Primero, no hay ninguna indicación de que nadie, en los Territorios Palestinos Ocupados o en el Líbano, esté dispuesto a rendirse. La brutalidad de los ataques israelíes está creando rápidamente el amplio sentimiento árabe contra la violencia israelí apoyando la resistencia, sin embargo los regímenes de Arabia Saudita, Egipto y Jordania y la parte de la élite gobernante en el Líbano, no están contentos con la respuesta del Hizbollah a la agresión israelí.
En segundo lugar, no hay ni habrá presión internacional sobre Israel; incluso la Unión Europea trata a Israel como la víctima que tiene el derecho legítimo de tomar represalias. No obstante, demanda que el uso de fuerza sea proporcional.
Tercero, el público en Israel no considera la pérdida de vidas de israelíes como una falta de la política de su gobierno y esta no es un catalizador para un movimiento pacifista, como fue durante la guerra del Líbano entre 1982 y 1985.
La mayoría de la opinión pública israelí, ha asumido el concepto de “choque de civilizaciones” y ve la necesidad de una guerra de anticipación permanente. Por lo tanto, considera como natural e inevitable el hecho de que haya víctimas israelíes civiles y militares. Es decir, el gobierno no es responsable por el sufrimiento de la población israelí y el público considera las victimas como un precio legítimo a pagar por la protección del estado de Israel como parte del “mundo civilizado” contra la “barbarie” de la civilización musulmana.
La falacia del “choque de civilizaciones” se ha atrincherado profundamente en la opinión pública israelí desde 1996, haciéndose extremadamente difícil de combatirla. Este atrincheramiento se ve confirmado con el total derrumbamiento de Paz Ahora, la organización pro-paz más grande en Israel, que mantuvo su silencio durante la guerra brutal de destrucción lanzada por Ariel Sharon entre 2001 y 2005, y que apoya hoy la agresión israelí en Gaza y Líbano.
Ésta es la razón por la que solamente 800 hombres y mujeres participaron en la manifestación contra las operaciones agresivas en el Líbano y Gaza y contra la violenta política de Israel en Tel Aviv la noche de domingo. Por más de su valentía y resolución los activistas del movimiento anticolonial en Israel no pueden cambiar la línea de conducta del gobierno y su impulsión hacia una guerra permanente en la región.
Sin embargo, la clara oposición del movimiento anticolonial a la política de guerra es prueba viva que no hay un “choque de civilizaciones” ni “un problema cultural general” entre los judíos y de árabes como quisieran de portavoces israelíes. De hecho, sí hay un choque, entre Washington y Tel Aviv que están conduciendo la re-colonización del mundo bajo dominación de las corporaciones multinacionales y del imperio de los EE.UU., y la gente del mundo que aspira a la libertad, a la soberanía y a la independencia verdaderas.

The Alternative Information Center
Jerusalem-Bet Sahur
P.O.Box 31417, Jerusalén 91313
http://www.alternativenews.org/
* * * * *
From: Amnistia Internacional Reply-To: Amnistia Internacional To: olmo53@hotmail.comSubject: No más víctimas civiles en Oriente PróximoDate: Thu, 20 Jul 2006 14:06:05 +0200 (CEST)MIME-Version: 1.0Received: from mpqm2.imn.ch ([195.190.140.72]) by bay0-mc1-f11.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.2444); Thu, 20 Jul 2006 05:27:13 -0700
5. No más víctimas civiles en Oriente Próximo
Este mensaje incluye imágenes. Si no lo ves bien, pulsa aquí.
http://www.xprofiler.ch/jsp/nologin/PreviewMail.jsp?&m=60720135054385137


20.07.06
Cuéntaselo a un amigo/aHaz un donativo · Actúa por otros casos

PAREMOS LOS ATAQUES CONTRA LA POBLACION CIVIL

Como ya sabes, la crisis de Oriente Próximo ha costado la vida a cientos de civiles en los últimos días, atrapados en un conflicto que viola el derecho internacional y en el que se cometen crímenes de guerra.

Amnistía Internacional ya ha pedido al Consejo de Seguridad de la ONU una misión de investigación en Líbano e Israel y la suspensión de los suministros militares a Israel y Hezbolá.
También tenemos que presionar para que la población civil no sufra las consecuencias en este conflicto, por ello pedimos:
Al Gobierno del Líbano y de la Autoridad Palestina
Que impidan los ataques a los civiles de Israel por parte de Hezbolá y de los grupos armados palestinos.
Al Gobierno de Israel
Que termine con los ataques deliberados a población e infraestructuras civiles de Palestina y Líbano; que dé fin al uso excesivo de la fuerza contra civiles desarmados; que acabe con los castigos colectivos y levante el cierre a los pasos fronterizos de Gaza, y que restaure el acceso al agua y a la luz para el millón y medio de personas que allí viven.
A los grupos armados palestinos y Hezbolá
Que pongan fin a los ataques deliberados a la población civil de Israel.

Para hacer oír tu voz, sólo tienes que hacer clic aquí.
Muchas gracias por tu solidaridad y apoyo.
Esteban Beltrán
Director Amnistía Internacional
PS: Por favor si puedes, reenvía este mensaje a tus contactos. Gracias.

Amnistía Internacional no vende ni comparte los datos que nos proporciones con ninguna entidad u organización: Aviso legal y política de privacidad Dar de baja Modificar datos.
© 2006 Amnistía Internacional
* * * * *
De: metxezarreta metxezarreta@telefonica.net
Enviado el: Friday, July 21, 2006 9:04:05 AM
Para: processogava2001@hotmail.com
Asunto: Próximo curso
6. CURS D’ANÀLISI ECONÒMICA DE LA SOCIETAT ACTUAL
Os envio alguna información sobre el curso próximo, por si os interesa. Muchos saludos. Miren Etxezarreta

Barcelona, 20 de julio de 2006
¡Hola amigos¡
Desde el seminario TAIFA os escribimos de nuevo pensando que el próximo curso está cerca y que muchos de vosotros cuando hicimos la evaluación del curso pasado señalabais que os podría interesar continuar con algún curso de Formación. Esta carta también va dirigida a algunos estudiantes de Económicas a los que quizá les interese integrarse en este grupo en lugar del Curso d´Analisi Economica I’
Pronto os llegará, si no os ha llegado ya, un tríptico que informa sobre los cursos que TAIFA va a ofrecer este nuevo curso 2006/2007. Quiero llamar vuestra atención al curso ‘Grup d´analisi económica y economía aplicada’ que lo hemos planteado precisamente pensando en vosotros. Quiero ampliar un poco la información que proporciona el tríptico.
En este curso queremos hacer dos cosas: primera, seguir con los planteamientos teóricos, especialmente de aquellos temas que no se hicieron el año pasado. Por eso proponemos trabajar sobre 1) Dinero y finanzas, 2) Relaciones económicas internacionales, y 3) Dinámica del capitalismo y crisis. Pero, al mismo tiempo, quisiéramos animaros a trabajar en pequeños temas de investigación, para hacer trabajos de Economía aplicada crítica que luego publicamos. En esta segunda parte trabajaríais con la gente de TAIFA que ya está haciendo esto desde hace varios cursos y que puede facilitar vuestra incorporación. Los temas a ‘investigar’ los elegiremos entre todos cuando comience el curso.
El sistema de trabajo será distinto del del año pasado, que esencialmente eran clases. Este curso se planea que consista en un trabajo conjunto, con muy poco de clase y mucho de lecturas y debates sobre los temas, como lo hacemos habitualmente en el Seminario TAIFA. Para la parte ‘teórica’ habría una sesión mensual, donde después de una primera sesión en que los coordinadores planteen el curso y proporcionen alguna bibliografía básica, los miembros del grupo leeremos la bibliografía y buscaremos nuevos artículos, para en cada sesión mensual comentarlos y debatirlos conjuntamente. En un mes da tiempo a leer bastante. En principio pensamos que podríamos dedicar un trimestre a cada tema de los señalados, pero no haremos de ello una regla rígida y si al grupo le parece que quiere dedicarle algún tiempo más, pues se le dedicará. Al final de cada tema, sería conveniente preparar un Dossier de las mejores lecturas realizadas y unos resúmenes y comentarios sobre el tema hechos por nosotros. De esta forma nos quedaría un material recopilado por cada tema.
De la parte de Aplicada, también una reunión mensual, iríamos preparando planteamientos teóricos y trabajos empíricos sobre temas de actualidad, con la idea de publicar un par de trabajos al año. Hasta ahora TAIFA ha trabajado temas como ‘La ‘crisis de las pensiones’, ‘El forum 2004’, ‘La economía española en 2004’, ‘La reforma Fiscal’ y ahora se esta acabando uno sobre ‘Precariedad y Reforma Laboral’ . El grupo decidirá que tema quiere trabajar en el futuro.
Es decir, son dos reuniones mensuales en total, con bastante trabajo entre ellas pero manejable. Supone ya la incorporación a la metodología de TAIFA de autoorganización y participación total en el curso.
¿Cómo lo veis? Espero que por lo menos a algunos/as os interese y podamos iniciar el curso el dia 27 de septiembre en Ecoconcern a las 19.00 horas. De todos modos, para poder organizar mejor las cosas, si cuando recibís esta carta tenéis claro que vais a participar, por favor, escribidme a Miren.Etxezarreta@uab.es diciéndomelo. Si no hay 10 personas que se animen no formaremos el grupo. Pero esperamos que ese número se supere fácilmente.
Esperamos vuestras noticias. Y, veros animados/as a participar el dia 27 de septiembre. ¡Buen verano¡. Salud y alegria. Por el Seminario TAIFA, Miren Etxezarreta .

CURSOS D’ANÀLISI ECONÒMICA DE LA SOCIETAT ACTUAL
Seminari d’Economia Crítica TAIFA
CURSOS D'ANÀLISI ECONÒMIC CURS D’ANÀLISI ECONÒMICA DE LA SOCIETAT ACTUAL
CALENDARI 1R CURS
SESSIÓ OBERTA D’ACTIVITATS: 13 de desembre
SESSIÓ OBERTA D’ACTIVITATS I FI DE CURS:
30 de maig
El cost dels materials del curs suposa 50 Euros.
TAIFA
CURS D'INTRODUCCIÓ AL MARXISME
Les sessions de treball seran mensuals, els dilluns a l’Ecoconcern, de 19 :00 a 22:00 hores. Dates a concretar.

CURS D'ANÀLISI ECONÒMICA I ECONOMIA APLICADA
Les reunions de treball són quinzenals, els dilluns a Ecoconcern, de 19 .00 a 22.00 h ores. Dates a concretar.

CURS DE CRÍTICA A L'ECONOMIA ORTODOXA
Les reunions de treball són quinzenals, els dilluns a Ecoconcern, de 19 .00 a 22.00 hores. Dates a concretar.
* * * * *
De: Damià damia@gepec.org
Enviado el: Friday, July 21, 2006 8:32:03 AM
Para: Damià damia@gepec.org
Asunto: Carta oberta a Josep Solé Arnal
7. Tenen memòria els polítics ?
(Carta oberta a Josep Solé Arnal, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre)
Apreciat Josep, ja ha sortit a informació pública la Tèrmica de Riba-roja i en unes recents declaracions teves he sentit que demanaves que s’ha d’ajornar el debat sobre la tèrmica que Iberdrola vol fer a Riba-roja "perque ara venen eleccions i es podria fer demagògia sobre el tema".
Josep, te’n recordes d'aquell dia de l’any 2000 quan en un despatx de l’ajuntament de Móra d’Ebre ens vam trobar tú i jo amb presència de l’exalcalde Santiago Campos i vam parlar del pregó que tú vas escriure per convocar l’Assemblea Constituent de la Plataforma de la Ribera d’Ebre?
Te’n recordes d’aquelles reunions dels dimecres a Miravet en les que desenes de persones ens trobàvem per preparar els actes i accions contra la Tèrmica d’Enron, el PHN i la massificació eòlica?
Te’n recordes de les prop de 30 assemblees que vam organitzar pels pobles de la Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta i aquelles més grans de Falset, Gandesa i Móra d’Ebre en les que explicàvem els motius del NO a aquells projectes?
Te’n recordes de que tota aquella feina i debat va acabar en la gran manifestació del 4 de febrer de 2001 a Móra d’Ebre- Móra la Nova?
Te’n recordes que molta gent de la Plataforma de la Ribera d’Ebre vam acudir al Parlament de Catalunya aquell 8 de març de 2001 per celebrar la posició contrària dels nostres representants polítics a la ubicació de la Tèrmica d’Enron a la Ribera d’Ebre?
Te’n recordes que les mocions (les tens o te les reenvio?) les va llegir per ERC l’actual president del parlament català, Sr. Ernest Benach i pel PSC la va llegir el llavors alcalde de Flix i actual Delegat Territorial de Cultura a les Terres de l’Ebre Sr. Antoni Sabaté?
Te’n recordes del que diu el teu programa electoral sobre la ubicació de centres productors d’energia?.
Te’n recordes del pes que va tenir el debat mediambiental a la nostra comarca en les passades eleccions municipals i a la Generalitat ?
Josep: vols més debat sobre tèrmiques ? Vols repetir el que ja vam fer i allò en el que tú vas participar activament ? Vols dir que el debat de la comarca no són, definitivament, altres temes?.
Josep, avui a la Ribera d’Ebre hi ha un president comarcal sota les sigles del PSC i ets tú, que també ets el vicepresident de l’IDECE. A més a les Terres de l’Ebre el delegat territorial es del PSC i Catalunya la governa el PSC. Espanya la governa el PSOE i el Ministre d’Indústria, que té competències sobre el tema energètic a Espanya és del PSC i és el candidat a la presidència de la Generalitat Sr. Montilla.
Si la vostra posició fos clara, si tots els que governeu en tots aquests llocs de poder li diguésiu clarament a Iberdrola AQUÍ NO, a la Ribera d’Ebre NO perque és un tema ja debatut i vàrem dir NO, si parlessiu clar tal i com ho vau fer quan estàveu a l’oposició, aquest debat ja no seria necessari.
Estaríem parlant d’altres formes de desenvolupament territorial que Riba-roja i la Ribera d’Ebre es mereixen. La pena és que, pel que sembla, aquests models diferents deuen ser paraules d’oposició que s’obliden al governar.
La pregunta per la que volem resposta els ciutadans és: Presentareu ara al.legacions contra aquest projecte l'actual Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre?
Ramon Roig i Pujol
Ex membre de la Plataforma de la Ribera d’Ebre ..... com tú Josep
* * * * *
De: Fundació per la Pau info@fundacioperlapau.org
Responder a: info@fundacioperlapau.org
Enviado el: Friday, July 21, 2006 11:16:03 AM
Para: "elcorreuperlapau@grups.pangea.org" elcorreuperlapau@grups.pangea.org
Asunto: [El Correu per la Pau] 21 de juliol de 2006
Si no llegiu bé aquest correu aneu a: http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/correu_pau/21juliol2006.htm
8. El Correu per la Pau
21 de juliol de 2006
Presentació del 'Manifest de suport a la creació de l'Institut Català Internacional per la Pau'
Entitats i personalitats del moviment per la pau de Catalunya han fet avui la presentació pública del manifest de suport a la creació de l'Institut Català Internacional per la Pau. El manifest demana que el Projecte de Llei de creació del ICIP s'aprovi el més ràpidament possible durant la propera legislatura.
Més informació Manifest sencer i llista de signants (pdf 60 Kb)

21 de juliol de 2006
Làmina de Samarago i Tàpies per la pau al País Basc
Ja tenim a disposició de qui en vulgui les reproduccions de l'obra conjunta que Saramago i Tàpies van fer per donar suport al procés de Pau al País Basc. Si en voleu un exemplar, podeu passar a recollir-les a la Fundació per la Pau.
Més informació Veure l'obra i el text (pdf 120 Kb)
www.fundacioperlapau.org
* * * * *
De: Luis J Gonzalez Marin <83816272@es.ibm.com>
Enviado el: Friday, July 21, 2006 7:28:40 PM
Para: qui-deu-a-qui@moviments.net, llistaxmg@grups.pangea.org
Asunto: [XMG] Las fuerzas internacionales en la frontera entre Egipto y Gaza, impiden entrar en Gaza a delegación sindical catalana
9. Las fuerzas internacionales que controlan la frontera entre Egipto y Gaza, han impedido entrar en Gaza a una delegación sindical catalana
Una delegación de sindicalistas de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) teníamos previsto ayer, martes 18 de julio, entrar en Gaza para celebrar diversas reuniones con los Comités de Trabajadores y expresarles nuestra solidaridad. También estaba concretado reunirnos con otras organizaciones sociales y representantes de la Universidad para tratar sobre el Foro Social del Mediterráneo.
Como era previsible una gran aglomeración de personas, ya que después de un mes era la primera vez que se abría la frontera, el lunes a las 10 h. de la noche ya estábamos en el control fronterizo de Egipto junto con otras mil personas. A las 8 h. de la mañana ya éramos varios miles, palestinos en su práctica totalidad, los que esperábamos pasar a Gaza.
Durante toda esa noche, la policía egipcia nos obligaba a cambiar de lugar para provocar a los palestinos e impedirnos descansar, aunque fuera sobre el suelo. Mientras tanto, al otro lado de la frontera se oía constantemente el ruido de las bombas y los disparos que los israelitas lanzan cada noche sobre Gaza, en su intento de aterrorizar a la población palestina. Cuando por fin se abrió la frontera, la policía egipcia en lugar de organizar la entrada, fue colocando diversos controles policiales que, de manera arbitraria, dejaban pasar a quien les daba la gana, lo que provocó tensiones y avalanchas. La aglomeración de gente, tantas horas al sol y la falta de agua y comida provocaron diversos desmayos y escenas de pánico, sobre todo entre los niños.
Por fin a las 13 horas conseguimos entrar en el recinto de control, donde seguía la aglomeración y el desconcierto, con un trato de la policía egipcia hacia los palestinos totalmente indigno, a base de gritos y empujones y devolviéndoles sus pasaportes lanzándoselos al aire, peor que si fueran animales. A diversos palestinos con pasaporte jordano y en tres casos con pasaporte alemán y francés no los permitieron pasar.
Las únicas personas de origen europeo éramos nosotros y una mujer ucraniana, que estaba embarazada, casada con un palestino y que volvía a su casa en Gaza. La policía egipcia no la dejó pasar y en nuestro caso, después de insistir, aceptaron enviar nuestros pasaportes al control internacional para que ellos decidieran.
Cinco horas más tarde, nos comunicaron que teníamos que volver a El Cairo, ya que el control internacional denegaba nuestra entrada, alegando que no éramos personas autorizadas. A pesar de nuestras protestas, no nos dejaron hablar con los responsables del control internacional y nos obligaron a volver a El Cairo.
Mientras que todos los gobiernos occidentales hacen declaraciones políticas diciendo que buscan soluciones para alcanzar la paz y la normalidad en Palestina, sus representantes en el control internacional de la frontera de Gaza impiden a una delegación sindical europea reunirse con sindicatos palestinos. A pesar de esas declaraciones hipócritas, con esa actitud pretenden evitar que ciudadanos europeos podamos conocer directamente cuál es la situación real que se vive en estos momentos en Palestina y permitir al ejército israelí continuar con su política de asesinatos, detenciones ilegales y destrucción de casas, sin la presencia de personas no palestinas que puedan denunciar todas esas violaciones de los derechos humanos.
Nosotros exigimos a los gobiernos de la Unión Europea que dejen de ser cómplices con la política de Estados Unidos y de Israel exigiendo al gobierno israelí que respete las leyes internacionales y el derecho del pueblo palestino a vivir en paz y en libertad en su tierra.
* * * * *
De: Manuel Franquesa
mbjfvk@wanadoo.es
Enviado el: Friday, July 21, 2006 9:28:04 PM
Para: "AENA reclamaciones"
bcnreclamaciones@aena.es
CC: "Alcalde Padilla"
alcaldia@castelldefels.org
Asunto: Reclamación Nº 666.666/324bis
10. Reclamación Nº 666.666/324bis
Estimadas Jefas, estimados Jefes de AENA (16,66 % de la plantilla)
Ahorita mismo son las 23:13 horas del Día del Señor 21 de julio de 2006 (hoy empieza el mes de Leo, el Rey de la Jungla), pero vuestro Grandísimo Director GENERAL sigue ordenando incursiones aéreas sobre nuestras hermanas y hermanos de la Gran Tribu Castelldefelsiensis, no sabiendo que los jueces Garzón y Grandes Malakas un día de éstos leerán esta reclamación colgada del Gran Árbol Internet, tal y como lo hacían los mitológicos 16 jueces catalanes que se comían el hígado de un reo colgao...
Como el Generalísimo Jefe vuestro (100% de la plantilla) ya debe de estar durmiendo con su querídisima Atrofia de las Trompas de Eustaquio (Duquesa de Decibelia), os ruego le paséis mañana por la mañana (si apareciera por su despacho) el siguiente Poema de Pablo Neruda, Premio Nobel de Literatura:
“Explico Algunas Cosas:
Y una mañana todo estaba siendo aplanadoy una mañana las máquinassalían de las empresasdevorando seres,y desde entonces muerte,devastación desde entonces,y desde entonces sequía.Bandidos con aviones y con AENA,bandidos con vuelos de bajo coste y duquesas,bandidos con frailes negros bendiciendovenían por el cielo a ensordecer niños,y por las calles la sordera de los niñoscorría simplemente, como sorderas de niños.Chacales que el chacal rechazaría,piedras que el cardo seco mordería escupiendo,víboras que las víboras odiaran!Frente a vosotros he visto la sangrede Catalunya levantarsepara ahogaros en una sola olade orgullo y de SENY!Consellerstraidores:mirad mi casa muerta,mirad mi Catalunya rota:pero de cada casa muerta saldrá inteligencia ardiendoen vez de flores,pero de cada hueco de Catalunyasale Catalunya,pero de cada niño sordo sale una maldición con ojos,pero de cada crimen ecologista nacen árbolesque os hallarán un día el sitiodel corazón.Preguntaréis por qué su poesíano nos habla del sueño, de las hojas,de los grandes Montserrats de nuestro país natal?Venid a ver el cabreo por las calles,venid a verel cabreo por las calles,venid a ver el cabreopor las calles!
Hala majetes, no se os vaya a caer un avión con tanto esfuerzo mental
Atentamente
Manel Franquesa i Voneschen
08860 Castelldefels-sous-Merde(A)
* * * * *
De: Damià
damia@gepec.org
Enviado el: Saturday, July 22, 2006 8:00:08 AM
Para: Damià
damia@gepec.org
Asunto: Recurs de reposició contra l'autorització ambiental de CIMENTS MOLINS
11. Recurs de reposició contra l'autorització ambiental de CIMENTS MOLINS
L’Autorització Ambiental de Ciments Molins fa pensar que el Departament de Medi Ambient s’allunya dels criteris de sostenibilitat i progrés marcats al principi de la legislatura
En relació a l'autorització ambiental de Cementos Molins, el GEPEC-EdC HA PRESENTAT RECURS DE REPOSICIÓ AL CONSELLER DE MEDI AMBIENT per manifestar el seu desacord en una sèrie d'aspectes que consten en la Resolució dictada en data 12 de Maig de 2006:
Llegir més...
* * * * *
De: Damià
damia@gepec.org
Enviado el: Sunday, July 23, 2006 12:38:28 PM
Para: Damià
damia@gepec.org
Asunto: Vídeo sobre incineració residus i càncer.
12. Vídeo sobre incineració, residus i càncer.
http://notancerca.blogspot.com/2006/07/video-la-incineraci-i-la-salut.html
Salut
Damià
* * * * *
De: Per Difondre
per-difondre@moviments.net
Enviado el: Monday, July 24, 2006 3:38:52 PM
Para:
llistaxmg@grups.pangea.org
Asunto: [XMG] carta invitació soles no podem
13. Carta invitació soles no podem: per difondre
també la pots trobar a la web
http://www.moviments.net/solesnopodem
-------------------------------------
Invitació oberta de l'assemblea de Soles no podem a les persones i moviments socials de tota Catalunya
Com molts ja sabreu, des del passat mes de febrer l'espai Soles no podem i de qualsevol manera no val ha començat a caminar. En els últims mesos diverses persones i col·lectius ens hem reunits en quatre ocasions per a reflexionar sobre com començar a construir un espai polític de trobada que reforci les lluites i resistències de Catalunya.
Com tot el que val la pena, la cosa no està resultant fàcil. Els punts de vista, els ritmes, les prioritats i fins i tot les sensibilitats personals es mostren sovint molt diferentes.
No obstant això, durant aquests mesos han sorgit una sèrie d'idees que han estat àmpliament compartides sobre com i per a què ha de construir-se un espai com el Soles:
Es contempla com molt necessària la construcció d'un espai polític de trobada per a canviar la situació d'atomització de les lluites i resistències i superar la sensació de solitud en la qual de vegades es desenvolupa la lluita de cadascuna i cadascun. Cal trobar-nos, escoltar-nos, buscar punts de trobada i de lluita comuna.
Aquest nou espai només pot construir-se des de la diversitat i des del respecte a l'autonomia de cadascuna i cadascun. No es tracta de renunciar a cap de les coses que ja estem fent, es tracta d'obrir l'horitzó per a trobar-nos i reforçar les nostres lluites.
L'espai ha d'expressar-se, visibilitzar-se i funcionar com una alternativa a les formes verticals de fer política i ha d'estar permanentment obert a la participació de totes les persones i col·lectius que així vulguin compartir-lo.
L'espai ha de ser de i per a tot@s els quals resisteixen al capitalisme i lluiten per transformar l'actual sistema polític social i econòmic mitjançant una pràctica política horitzontal, colaborativa, incloent, solidària i que respecti l'autonomia de cada un@.

A algun@s pot semblar-vos poc, a d'altres que són obvietats i que no feia falta reunir-nos en llargues sessions per a “això”. A molt@s, en canvi, ens ha servit per a visualitzar que la preocupació està aquí, que existeix una forta voluntat de començar a construir nous espais comuns de trobada i de lluita, que soles no podem i, a més, que de qualsevol manera no val.
És per aquesta raó per la qual volem convidar-vos de nou a totes i a tots a prosseguir la construcció de l'espai.

Per a això, proposem treballar entorn a tres eixos:
1) Continuar la reflexió comuna sobre la societat i els moviments socials
2) Iniciar la construcció comuna d'un imaginari social.
3) Engegar accions específiques de visibilització. Una proposta: les municipals de 2007.

Continuar reflexionant sobre la societat i els moviments: Quins errors no hem de repetir, quines experiències hem d'aprofitar? Més enllà dels objectius concrets de cada campanya o acció cuidem les sinergies, les complicitats, el positiu que s'ha generat durant la lluita comuna? podem
passar a "alguna cosa" més global sense perdre la diversitat, la riquesa i l'autonomia de cada un@? Els tenim envoltats i no ho sabem? Com construir un espai que englobi territori, que eviti que hagi cada vegada més gent fora i menys dintre, que treballi propostes estratègiques comunes? Les nostres maneres d'organitzar-nos faciliten que noves persones participin de processos i lluites? Com ens relacionem amb els qui lluiten i resisteixen prop (o lluny) de nosaltres? Elaborem les nostres experiències, pròpies i alienes? Aprenem d'elles? Estem guanyant o perdent espais? Com ens comuniquem amb la gent que no està organitzada o la qual, almenys aparentment, no està implicada?

Construcció / posada en comuna d'un imaginari social: es tractaria d'una invitació oberta a tot@s a compartir experiències i propostes concretes que siguin realment transformadores i plantegin solucions als problemes reals des de baix a l'esquerra. Aquest és un procés que mai es donaria per tancat.

Un moment concret d'especial visibilització. Una proposta: les municipals de 2007: es tractaria d'accions coordinades amb l'objectiu de denunciar l'absència de solucions als problemes reals per part del sistema de partits i plantejant com alternartiva una nova forma de fer política basada en l'horitzontalitat, la participació activa i, en concret, un imaginari social propi.

De què estem parlant? Alguns idees per a iniciar el debat:
El mínim: l'altra campanya seria una manera d'identificar (algú va parlar de franquícia) i visibilitzar accions de moviments molt diversos però que s'han posat d'acord en la necessitat de buscar alternatives, espais i formes comunes de lluita. Les accions haurien de plantejar-se de forma descentralitzada per cada grup o col·lectiu però sota un paraigua identificatiu comú.
Una mica més enllà: accions sobre temes transversals coordinades a nivell local. Es tractaria de coordinar agendes dels grups i col·lectius perquè, durant el període de la campanya, es baixés la intensitat i el calendari de l'activitat específica de cada grup per a dedicar energia a accions de forma comuna. En localitats monstre com Barcelona, es podria optar per diverses opcions. Per exemple, el mateix dia, en cada barri, una acció entorn al tema x. Altra opció és que hagi una sola acció per tema i anem canviant de barri.

Més enllà: el que se us ocorreixi
La proposta consistiria, doncs, a començar caminar per a, aprofitant i posant en comuna l'experiència acumulada, començar a compartir/construir una alternativa social i difondre-la entre la societat. I sempre en funció de les forces que puguem reunir a cada moment.
Aquesta és una proposta oberta, així que et convidem a que la reflexionis, la discuteixis amb qui tinguis oportunitat i plantegis el que penses sobre ella.
Des de l'assemblea del Soles no podem que ha debatut aquesta proposta s'entén que de vegades és difícil confiar en alguna cosa nova sense que existeixin pors i controvèrsies. Per això pensem que pot ser positiu deixar un temps perquè la proposta maduri, poder reflexionar sobre ella amb calma, que es pugui discutir, plantejar aportacions i així tot@ qui estiguem interessats la puguem discutir després de l'estiu.
Esperem les vostres reflexions i aportacions.
Soles no podem i de qualsevol manera no val
-------------------
Assemblea inicial de presentació i debat:
dimecres 4 d'octubre
en lloc i hora per determinar

No dubtis en posar-te en contacte si necessites una explicació més detallada sobre qualsevol dels continguts d'aquesta carta, fins i tot si vols que anem a escoltar-vos i a explicar-la.
----------------------
+ info:
Web:
http://www.moviments.net/solesnopodem
Correu electrònic:
solesnopodem@moviments.net
Apunta't a la llista de correu:
http://www.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/solsnopodem
* * * * *
De: Luis y Sally
chispark@worldonline.es
Responder a:
associacionsgava@yahoogroups.com
Enviado el: Monday, July 24, 2006 11:38:08 PM
Para:
associacionsgava@yahoogroups.com
Asunto: [associacionsgava] Israel debe recordar su origen "terrorista"
14. Israel debe recordar su origen "terrorista"
JOHANN HARI *
24/07/06 The Independent/La Jornada
http://www.jornada.unam.mx/2006/07/24/035n1mun.php Tzipi Livni, ministra del Exterior israelí, y el primer ministro Ehud Olmert, hace unos días en Jerusalén. Los padres de ambos pertenecieron a un grupo terrorista llamado Irgún que operó en las décadas de los 30 y 40 Foto Ap
Mientras las fuerzas israelíes daban muerte a más de 300 civiles y expulsaban de su hogar a medio millón de personas en aras de erradicar el "terrorismo", una pequeña y amarga ironía histórica pasaba inadvertida la semana pasada en Israel.
Los veteranos de otra organización "terrorista" se reunieron frente a las narices de las fuerzas israelíes, para celebrar la matanza de 91 personas, entre ellas 28 británicos, en un hotel de Jerusalén. Recordaron con cariño los días en que plantaban bombas que volaron en pedazos a civiles en autobuses, mercados y cafés, introduciendo esas tácticas en el tango de Medio Oriente. Evocaron cuando rodearon a todos los pobladores de una aldea -251 hombres, mujeres y niños- y los mataron a balazos. Incluso celebraron la captura de soldados del bando enemigo a los que mantuvieron en cautiverio durante semanas hasta que finalmente los colgaron.
Y esta organización terrorista, ¿ha sido castigada con un bombardeo de la fuerza aérea israelí? Para nada.
El grupo se llamaba el Irgún, y estaba formado por nacionalistas judíos cuyos hijos ahora forman parte de la elite gobernante israelí. Durante las décadas de 1930 y 1940 plantó bombas por toda Palestina, tomando como blancos tanto a soldados británicos como a civiles palestinos. Tenía dos objetivos: expulsar a los imperialistas británicos y orillar mediante el terror a la población palestina a aceptar incondicionalmente la creación de Israel.
Es dudoso que Ehmud Olmert, el primer ministro israelí que ha declarado la "guerra al terror", llegara a condenar al Irgún. Pasó tres años de su vida en sus campos de adiestramiento, mientras sus padres contrabandeaban armas para la organización. Tzipi Living, la ministra del Exterior a quien muchos consideran la próxima primera ministra, es hija del director de operaciones militares del Irgún y orquestador de matanzas de civiles.
Foto
Civiles libaneses en sus viviendas devastadas por una ofensiva israelí en Sidón FOTO Reuters Mientras la guerra en Líbano pasaba al primer plano de atención la semana pasada, los combatientes del Irgún sobrevivientes develaron una placa que marca el 60 aniversario de su decisión de volar el hotel Rey David. Si Olmert, Livni y el público israelí pudieran recordar su propia historia familiar de "terrorismo", serían capaces de ver lo inútiles que son sus actuales campañas militares contra los "terroristas" en Gaza y Líbano.
Cuando el pueblo israelí carecía de un Estado, una sección de su población tomó las armas y luchó por tenerlo... a menudo con tácticas terribles. Algunos incluso tuvieron sueños dementes de limpieza étnica. El pueblo palestino está exactamente en la misma situación hoy, alimentada y financiada por Hamas y Hezbollah.
Hace tres veranos conocí, en un frío y austero departamento de Gaza, a un grupo de jóvenes que se adiestraban para ser atacantes suicidas. Mientras hablaba con esos jóvenes marinados en rabia, me estremecía lo conocidas que me sonaban sus palabras. En ese tiempo leía La revuelta, las memorias de Menajem Begin, el comandante del Irgún que llegó a ser primer ministro de Israel por el partido Likud. "La sangre dio vida a nuestra revuelta", escribió. "Sólo cuando estás preparado a enfrentarte al mismo Zeus para llevar el fuego a la humanidad podrás alcanzar la revolución del fuego." Los presuntos asesinos suicidas decían: "Crearemos Palestina a sangre y fuego. Los judíos sólo entienden la sangre y el fuego".
Olmert y Livni necesitan preguntarse cómo habrían respondido sus padres, decididos combatientes terroristas, al bombardeo aéreo que Israel inflige esta semana. Los miembros del Irgún no dejaron de volar civiles árabes en pedazos porque los aplastaran barcos de guerra británicos y helicópteros Apache: se detuvieron porque el mundo les dio un jirón de lo que querían. No todo: ellos querían toda la tierra que se extiende entre el río Jordán y el Mediterráneo, pero transigieron para tener un Estado propio dentro de fronteras más limitadas.
Hamas y Hezbollah no pueden ser silenciados por medios militares. Puede que este año les destruyan su arsenal de cohetes, pero la renovada ferocidad de su odio garantizará que lo reconstruyan el año próximo. No se quedarán observando cómo sus hijos son reducidos a niveles de desnutrición cercanos a los de Africa, como ha ocurrido en Gaza, o mientras la tasa de muerte es de 10 a uno en su contra, como en Líbano.
La única forma de silenciarlos alguna vez será darles algo de lo que quieren, no todo. Los dos han acordado que si se da una solución real de dos estados a lo largo de la frontera de 1967, no volverán a lanzar un disparo hacia Israel. Quieren toda la tierra, limpiada étnicamente de sus enemigos, tal como los padres de Olmert y Livni querían hace 60 años... pero se conformarán con menos.
Sin embargo el gobierno israelí no ha elegido esta ruta de decrecer el conflicto y negociar con el fin de tener dos estados para dos pueblos en el estrecho jirón de tierra que están condenados a compartir. Ha elegido la guerra.
Y por eso, de aquí a 60 años, combatientes libaneses y palestinos se reunirán con orgullo en la ciudad de Gaza y en Beirut para develar placas en honor de los "terroristas" que mataron y murieron combatiendo a Israel esta semana. A este ritmo, mientras Medio Oriente se aleja aún más de la única solución sensata, la ironía histórica se volverá a perder.
* Dramaturgo y periodista galardonado británico.
© The Independent
Traducción: Jorge Anaya
* * * * *
De: Platafoma No al Pla de Ponent
Enviado el: Tuesday, July 25, 2006 11:28:30 PM
CC: processogava2001@hotmail.com
Asunto: Re: Acción no al pla de ponent
15. Ciberacció NO al PLA de PONENT
Ciberacció de la Plataforma No al Pla de Ponent
Escrit per Plataforma No al Pla de ponent
dimarts, 25 juliol 2006
La Plataforma No al Pla de Ponent de Gavà iniciarà el dia 7 d'agost una ciberacció consistent en l'enviament de correus electrònics a les administracions i partits polítics que volen impulsar el projecte malgrat la creixent opossició ciutadana i l'existència d'irregularitats i informes desfavorables.
* * * * *
De: Damià
damia@gepec.org
Enviado el: Wednesday, July 26, 2006 9:33:06 AM
Para: Damià
damia@gepec.org
Asunto: Central eòlica del Motarro: Un forat negre en la Xarxa Natura 2000
16. Central eòlica del Motarro: Un forat negre en la Xarxa Natura 2000
GEPEC-EdC està de dol. Ja s’han obert els vials d’accés pels quals arribaran els dos aerogeneradors (esperem que siguin els primers i els últims) a la serra del Montalt-Motarro, i que desgraciaran per a sempre el futur Parc Natural de les Muntanyes de Tivissa, Vandellòs i Llaberia.
Llegir més...
* * * * *
De: Sos Racisme Catalunya
sosracisme@sosracisme.org
Enviado el: Wednesday, July 26, 2006 5:47:08 PM

Asunto:
Comunicat
Benvolguts/des,
en motiu de les xifres d’un milió de persones en situació irregular a l’Estat espanyol, publicades avui pels mitjans de comunicació, us fem arribar un comunicat d'anàlisi d'aquestes i del fracàs de les polítiques migratories a l'Estat espanyol.
Per qualsevol informació no dubteu a contactar amb nosaltres.
Equip de comunicació de SOS Racisme-Catalunya

17. FRACÀS DE LES POLÌTIQUES MIGRATÒRIES
Les xifres d’un milió de persones en situació irregular a l’Estat espanyol, publicades avui pels mitjans de comunicació ens han de fer reflexionar al voltant de la necessitat d’un canvi en la política migratòria.
Aquesta situació no és nova, és crònica i ve produïda per la mateixa llei d’estrangeria. Els processos de regularització són una mesura pedaç que no ataca l’arrel del problema. La llei d’estrangeria no ofereix vies reals d’entrada. Aposta exclusivament per la contractació en origen -quan aquesta fórmula no és realista ni amb la realitat social ni amb el mercat laboral- i per mantenir el cercle viciós de dependència entre el permís de residència i de treball, abocant a moltes persones nouvingudes a la irregularitat i a altres moltes ja assentades a caure en períodes d’irregularitat sobrevinguda per les dificultats de renovació de les autoritzacions.
La situació és insostenible: tenir un milió de persones en situació irregular a l’Estat espanyol, unes 170.000 a Catalunya és una vulneració dels principis democràtics i de la justícia social. Les vies de regularització que contempla el reglament són ineficaces i poc realistes: encara que al final compleixin els requisits establerts, el plantejament és com a mínim cínic. Aquestes persones han de sobreviure a l’explotació laboral, l’exclusió social, el racisme i a la por a l’expulsió com a mínim dos o tres anys, períodes exigits per accedir a algun tipus d’arrelament. No és hora d’invertir esforços en argumentacions i contrargumentacions que centren el debat en un ball de xifres: la realitat és que existeixen centenars de milers de persones indocumentades per les quals s’ha de donar una sortida digna. No es tracta d’analitzar demagògicament i de forma alarmista les xifres per justificar una política repressiva sinó que es tracta de reconèixer que la irregularitat és una conseqüència del marc legal.
Aquestes xifres són una mostra més del fracàs de les polítiques migratòries: un fracàs que es mostra amb tota la seva cruesa amb les morts al mar de centenars de persones vingudes de l’Àfrica i en la desesperació de les que arriben en les piragües, cada dia en pitjor estat, degut a l’augment del control de fronteres. Ja no només hi ha un retrocés en matèria de drets humans sinó un menyspreu total per aquests.
Des de SOS Racisme tornem a denunciar el manteniment d’aquest marc legal i del plantejament polític en matèria d’immigració, denunciem la passivitat del PSOE per no afrontar un canvi i gir en la seva política migratòria, que no dista molt de la establerta pel PP en la seva etapa al front del Govern espanyol , i denunciem el discurs xenòfob i partidista que com ja és habitual continua realitzant el PP davant el fet migratori. Ara més que mai cal canviar les polítiques migratòries que apostin pel respecte als drets humans, per la igualtat de drets, per la integració i la construcció d’una societat cohesionada.
SOS Racisme-Catalunya
26 de juliol de 2007
* * * * *
De: Manuel Franquesa
Enviado el: Wednesday, July 26, 2006 11:49:34 PM
Para: "Franquesa, Manel"
Asunto: LA VERITAT Nº 399,5

18. LA VERITAT Nº 399,5
Hola todas y todos
Debido a tanto bulo que nos bombardea incesantemente cual decibelio(A) y micro-partícula alienígena, a LA VERITAT cada día le cuesta más levantarse a la hora. Además, teniendo en cuenta el terrorífico estado en que se halla el termostato global, nos hemos vistos OBLIGADOS a aplazar LA VERITAT Nº 400 (!!!) sine die (o hasta que se nos ocurra algo más dialogante que tres (3) monólogos seguidos en el WC)...
O sea que vayan abrochándose las correas (cinturones negros), que un Agosto sin verdades es como un jardín sin flores.
Atentamente
Manel
gazzetta grotesca di 08860 Castelldefels-sota-Merda(A)
* * * * *
De: David
davidxx@teleline.es
Enviado el: Friday, July 21, 2006 1:56:55 PM
Para: "XMG llista"
llistaxmg@grups.pangea.org
Asunto: [XMG] Èxit de les mobilitzacions... continuem protestant.
19. Èxit de les mobilitzacions... continuem protestant
Ahir nit a Barcelona vam ser unes 5.000 persones (o les que representin la Plaça Sant Jaume plena de gom a gom).
A Madrid, les estimacions varien entre 7.000 i 20.000, però de totes formes una mani molt i molt gran per aquestes dates. Encara no hi ha detalls de les protestes a altres ciutats, que van ser moltes.
Hi ha unes bones fotos de les protestes a Madrid, Barcelona, Pakistan, Venezuela… a:
http://www.20minutos.es/galeria/1363/0/0/fotos/manifestaciones/libano/

Ara ens tocar mantenir la protesta. L’exèrcit israelià ha deixat clar que continuaran els atacs, al menys unes setmanes més. Si intenten ocupar el sud de Líban, el conflicte durarà molt, perquè ni Hezbolà ni la resta de la població libanesa ho acceptarà sense lluitar.
Així que la propera convocatòria a Barcelona ja es va anunciar ahir nit:
27 de juliol, 20h,Plaça Sant JaumeCassolada
Veniu equipades/equipats per fer soroll...
Si-us-plau, difoneu

PD: I perquè consti al PP, es tracta d’unes protestes contra la política assassina duta a terme per l’Estat d’Israel, i no de cap manera una crítica a una religió ni a la gent que la practiqui. Si cal, traurem les fotos d’en Franco donant-li la mà a Hitler: seria que per al PP aquests només estaven lluitant contra el terrorisme i contra l’extremisme religiós, en aquest cas del judaisme...?
* * * * *
De: Plataforma Aturem la Guerra [mailto:info@aturemlaguerra.org]
Enviado el: domingo, 23 de julio de 2006 22:47
Para: Aturem Llista (llista-aturemlaguerra@grups.pangea.org)
Asunto: Cassolada contra la guerra, Plaça Sant Jaume, Barcelona, dijous 27 de juliol, 20h
20. Cassolada contra la guerra
Plaça Sant Jaume, Barcelona
dijous 27 de juliol, 20h
· Aturem la massacre contra el poble palestí i la invasió al Líban!!!
· Prou impunitat de l’Estat d’Israel
· Prou passivitat dels nostres governs
Convoquen: Comunitat Palestina a Catalunya, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Plataforma Aturem la Guerra, i moltes entitats més
Adhesions:
sodepau@sodepau.org o tel. 93 301 0171 · Més informació:
www.aturemlaguerra.org
El mateix dijous, 27 de juliol, a les 19h, Comissió de treball a Sodepau, (Ptge del Crèdit 7, pral), per coordinar les futures protestes.
Feu-ne difusió: Reenvieu · Truqueu a la penya · Envieu SMS…

Convoquen: Comunitat Palestina a Catalunya, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Plataforma Aturem la Guerra, i moltes entitats més
Veniu equipades/equipats per fer soroll.
Adhesions: sodepau@sodepau.org o tel. 93 301 0171 · Més informació:
www.aturemlaguerra.org
El mateix dijous, 27 de juliol, a les 19h, Comissió de treball a Sodepau, (Ptge del Crèdit 7, pral), per coordinar les futures protestes.
* * * * *
De: Damià
damia@gepec.org
Enviado el: Friday, July 21, 2006 11:42:52 AM
Para: Damià
damia@gepec.org
Asunto: Ple ajuntament Mora la Nova
21. Ple Ajuntament Mora la Nova
El ple de l'ajuntament de Mora la Nova que debatra la moció presentada pels independents sera el proper:
DIJOUS DIA 27 DE JULIOL A LES 13 HORES

Aquesta es la moció:
El Grup Municipal d'Imnova es fa ressò del contingut del Comunicat de Premsa del dia 13 de juliol de 2006 realitzat per GREENPEACE I ECOLOGISTES EN ACCIÓ, subscrivint-ne la totalitat del seu contingut.
IMNOVA també comunica que en data 11-07-2006 aquest Grup ha presentat una pregunta sobre la qüestió al Sr. Sabanza perquè la respongui en el proper Plenari. Així mateix IMNOVA presentarà la moció que proposen des de Greenpeace i Ecologistes en Acció. Text de la moció:
Moció per tal de mostrar el rebuig a la possible instal.lació de l'ATC en el nostre municipi.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
Atès que la Ponència d'Energia del Congrés dels Diputats, en data 21 de desembre de 2004, va aprovar per unanimitat demanar al Govern de l'Estat que la gestió dels residus radioactius d'alta intensitat procedent de les centrals nuclears espanyoles, fos gestionat a través d'un Magatzem Temporal Centralitzat, (ATC),
Atès que, des de diferents fonts s'ha prioritzat la construcció de l'ATC en municipis amb centrals nuclears, fent del municipi de Móra la nova/Tivissa un candidat per acollir-lo,
Atès que el projecte COWAM, impulsat per l'AMAC, i amb el suport i participació del Consejo de Seguridad Nuclear (CSN), l'Empresa Nacional de Residus (ENRESA), entre d'altres organismes i institucions, ha estudiat quin seria el millor procediment per a la tria de l'emplaçament de l'ATC,
Atès que des d'ENRESA, que en col·laboració amb el Govern de l'Estat, ha de desenvolupar els criteris necessaris per la instal·lació a l'Estat espanyol de l'ATC, i que és qui en futur gestionarà aquesta instal·lació,
Atès que s'ha creat una Comissió Interministerial per establir els criteris que han de complir l'emplaçament de l'ATC, i per tramitar les sol·licituds per acollir el futur ATC entre els possibles interessats,Atès que ENRESA ha reiterat que l'ATC no es podrà imposar a ningú,
Atès que ja hi ha comunitats autònomes, com la Comunitat Valenciana, la Junta de Castella la Mancha, la Junta d'Extremadura, la Junta d'Andalusia, i municipis, com el de Vandellós i L'Hospitalet de L'Infant, Cofrents, Trillo, i Almaraz, que han manifestat el seu rebuig a acollir l'ATC, El ple de l'Ajuntament de Mora la Nova/Tivissa ACORDA;
No presentar cap petició per acollir l'ATC en el nostre municipi.
Rebutjar qualsevol possible proposta d'instal·lació de l'ATC en el nostre municipi.
Fer arribar aquest acord a la presidència i grups polítics amb representació al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya, al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç de l'Estat espanyol, al Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, a l'Empresa Nacional de Residus Radioactius SA (ENRESA), al Consejo de Seguridad Nuclear (CSN), a l'Agrupació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC), a la Diputació de Tarragona, als Consells Comarcals del Baix Camp, Baix Ebre, Priorat i Ribera d'Ebre, i als Ajuntaments de Tivissa, Pratdip, Mont-roig del Camp, i l'Ametlla de Mar.
Sr. Alcalde, Srs. Regidors, sol.licitem l'aprovació d'aquesta moció.
Móra la Nova/Tivissa, 14 de juliol de 2006
Signat Francesc Roman Puyo
Regidor del Grup Municipal IMNOVA.
* * * * *
De: missatgera
Enviado el: Thursday, July 20, 2006 1:42:05 PM
Asunto: Contra la represió als pagesos per protestar contra els transgènics!
22. Contra la represió als pagesos per protestar contra els transgènics!
Tema: SOPAR EN SOLIDARITAT AMB JOSEP PÀMIES de l'Assemblea Pagesa de Balaguer (Difón !!!) Bones,
Us transcric la carta que m'acaba d'arribar dels companys de l'Assemblea Pagesa. Un militant d'aquest sindicat, l'insigne i de coneguda família balaguerina, Josep Pàmies afronta un judici en què se li demanen 4 anys de presó i 50.000 euros de multa per una acció contra els transgènics. La mateixa carta ja serveix com a manifest i explicació.
Us prego que ho feu córrer.
Jordi - Linyola
CARTA-------------------------------------------------
SOPAR EN SOLIDARITAT AMB JOSEP PÀMIES
Benvolgut/da company/a,
Arran de l'acció sindical convocada per l'Assemblea Pagesa el dia 13 de setembre de 2003 amb l'objectiu de denunciar públicament el favoritisme administratiu del que, a casa nostra, gaudeixen les multinacionals de llavors modificades genèticament i l'estat d'indefensió de l'agricultura pagesa, el nostre company Josep Pàmies afronta un judici per les acusacions de lesions a un guàrdia civil de porta i atemptat a l'autoritat i per les que se li demana 4 anys de presó i pagament de 50.000 euros.
L'acció en qüestió fou protagonitzada per una cinquantena de persones de les quals només és acusat Josep Pàmies. Aquesta va consistir en l'ocupació temporal de la subdelegació del Govern a LLeida, on es va fer entrega d'un manifest signat amb noms i cognoms. L'ocupació va fer-se de manera pacífica i com es tradició del sindicalisme pagès, no estava planificada sinó que es va produir de forma espontània i voluntària, prèvia assemblea popular.
L'Assemblea Pagesa considera que aquest judici és un acte repressiu duríssim que, a manera d'escarments, vol afeblir un moviment pagès i rural que no té pèls a la llengua per denunciar els atacs continuats a la petita pagesia i el medi rural .
Per donar a conèixer el cas així i d'altres que estan en curs, et convidem a què assisteixis el proper dia 29 de juliol, a les 9h. del vespre al Parc de la Transegre de Balaguer, al sopar de suport a Josep Pàmies
Aturar aquest muntatge policial és cosa de tots!
Preguem que confirmeu la vostra assistència abans del dia 24 de juliol fent ús dels següents telèfons de contacte:
Assemblea Pagesa, 973 451 160
Gerard Batalla, 625 658 265
Alexis Inglada, 619 722 496
Preu: 20 €
No hi falteu!
* * * * *
De: Per difondre
per_difondre@yahoo.es
Enviado el: Thursday, July 20, 2006 8:21:16 PM
Para: llista XMG
llistaxmg@grups.pangea.org
Asunto: [XMG] novetatsVIENTO SUR nº 87 en circulació
23. VIENTO SUR nº 87
NOVETATS
www.vientosur.info Nº 87 en CIRCULACIÓ impressa... i a la web.A Barcelona podeu trobar la revista Viento Sur a les següents llibreries:La Central (Mallorca, 237); La Central del Raval (Elisabets, 6); Documenta (c. Cardenal Casañas, 4); Espai Icària (Arc de Sant Cristòfol, 11-23); Laie (Pau Claris, 85); Xarxa de Consum Solidari-Eixample (c. Rocafort, 198); Xarxa de Consum Solidari-Ciutat Vella (pl. Sant Agustí Vell, 15).

sumario número 87 julio 2006


al vuelo..
Al Vuelo
Viento Sur
el desorden global.Bolivia.
Transnacionales españolas: crónica de un saqueo
Alberto Montero Soler
.Palestina Israel.
La política israelí hacia el pueblo palestino: un sociocidio
Saleh Abdel Jawad
el desorden global.Foro Social Europeo.Atenas: avances y debilidades del movimiento antiglobalización
Josu Egireun y Esther Vivas
el desorden global.Sobre los Objetivos del Milenio.Agua y pobreza
Rui Valdivia
el desorden global.Brasil.La reforma agraria y la lucha por la tierra
Txema Guijarro, Jon Landaluze, Milena Barreda, Raul Pau
el desorden global.Unión Europea.Tesis sobre la Universidad y el movimiento estudiantil
Carlos Sevilla Alonso
miradas voces.Araceli Gedack.Paisajes Humanos
Carmen Ochoa Bravo
plural.introducción.
Prostitución: miradas feministas
J. M y B. Z.
plural.1.- Prostitución: miradas feministas.
Por los derechos de las trabajadoras del sexo
Cristina Garaizabal
plural.2.- Prostitución: miradas feministas.Atreverse a cruzar fronteras: migrantes como protagonistas
Laura María Agustín
plural.3.- Prostitución: miradas feministas.Abolir la discriminación
Dolores Juliano
plural.4.- Prostitución: miradas feministas.Por los derechos laborales y sociales de las trabajadoras y trabajadores del sexo
Mercè Civit
plural.5.- Prostitución: miradas feministas.
Algunos debates feministas en torno a la prostitución
Justa Montero, Begoña Zabala
plural.Debate.
Una apología del terrorismo o, sencillamente, de la democracia... Reflexiones con ocasión del alto el fuego de ETA
John Brown
voces miradas.Antonio Orihuela.Respirar y arder
Antonio Crespo Massieu
aquí y ahora..¿Hacia un movimiento en defensa del territorio en Catalunya?
Marc Martí y Robert González
aquí y ahora..Cuarto encuentro bolivariano
Josep Cruelles
subrayados..De cayucos, pateras y fronteras
Manuel Garí
subrayados..Escaparate
Pepe Gutiérrez
subrayados..“Una mina llamada infiermo”, de Alejandro Gallo
Mercedes Goñi
subrayados..“La lucha por Barcelona. Clase, cultura y conflicto 1898-1937”, de Chris Ealhan
Miguel Romero
subrayados.Cibersubrayados.ATRAIE y Hetaira
Pedro Venero
Y además...
En esta sección hay 210 artículos organizados en páginas de 16 titulares cada una en orden cronológico descendiente. Se pueden paginar o utilizar los formularios de búsqueda.

sólo en la web

Al otro lado del Muro
Una contrarrevolución burocráticaCatherine Samary


03/07/2006


México
La descomposición de la política estatal, Atenco y la Otra campañaArturo Anguiano


03/07/2006


SEMANA DE LUCHA SOCIAL '06
ROMPAMOS EL SILENCIOwww.rompamoselsilencio.net


26/06/2006


Perú
A mi puebloHugo Blanco


21/06/2006


Xenofobia en Madrid
Ecuatorianos agredidos dentro de su consulado por la Policía Nacional Española, con la venia de su cónsulRedacción
Acrobat (.pdf) - 83,7 k.

18/06/2006


Rebeldía entrevista al Subcomandante Insurgente Marcos (I)
El elemento extra: la organizaciónEntrevista realizada por Sergio Rodríguez Lascano


12/06/2006


Rebeldía entrevista al Subcomandante Insurgente Marcos (II)
El elemento extra: la organizaciónEntrevista realizada por Sergio Rodríguez Lascano


12/06/2006


Palestina-Israel
Dossier de análisis y documentos de la revista Inprecor (I)Gilbert Achcar, Michel Warshawski, Cinzia Nachira, etc.


12/06/2006


Palestina-Israel
Dossier de análisis y documentos de la revista Inprecor (II)Artículos de Cinzia Nachira y Sergio Yahni


12/06/2006


Inmigración
Cerco al África negraSusana López


12/06/2006


Un debate con John Brown y Catherine Samary
¿Milosevic frente al imperialismo?Salva Torres


12/06/2006


Perú
Por qué votaré a HumalaHugo Blanco


23/05/2006


Debates sobre el terrorismo
La fuerza áerea de los pobresMike Davis


21/05/2006


México
“Se va a crear un movimiento cultural, político, científico y humanista sin precedente en este país, abajo y a la izquierda”Entrevista con el subcomandante Marcos


21/05/2006


Memoria
Comunismo y estalinismoDaniel Bensaid


16/05/2006


Bolivia
Morales nacionaliza el gasHervé Do Alto


13/05/2006

Páginas: « 1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 página siguiente »

un cordial saludo y buen verano...la redacción de VIENTO SUR
-- webmaster
www.vientosur.info
* * * * *
...seguim treballant per a la divulgació del Llenguatge V I S U A L
Si voleu llegir LLENGUATGE VISUAL (capítol I): Prefaci; elements bàsics; llum i percepció, visió i comprensió; punt i impuls; moviment i línia, proporció longitudinal i altres aportacions sobre ALFABETITZACIÓ VISUAL aneu a:
http://www.forumeducacio.org (apartat d'aportacions al debat)
També trobareu informació gràfica sobre el tema a:
[PDF]
LLENGUATGE VISUAL ELEMENTS
Formato de archivo: PDF/Adobe Acrobat -
Versión en HTMLLLENGUATGE. VISUAL. ELEMENTS. Page 2. DEVP. Elements bàsics de les arts visuals. L’espai. El punt. La línia. El pla. El contorn. La textura. El color ...www.lmi.ub.es/evisual/contens/resums/elements.pdf - Páginas similares
[PDF] LLENGUATGE VISUAL color
Formato de archivo: PDF/Adobe Acrobat -
Versión en HTMLÉs el més visual de tots els elements del. llenguatge visual. Només es pot apreciar amb el sentit de la vista. que només funciona si hi ha llum ...www.lmi.ub.es/evisual/contens/resums/color.pdf - Páginas similares[ Más resultados de www.lmi.ub.es ]
* * * * *

Si no vols rebre més aquest setmanari pots reenviar aquest missatge a processogava2001@hotmail.com posant ESBORRAR a l’assumpte. Si vols, també pots reenviar aquest correu eliminant el llistat d'adreces.
* * * * *
Per la cultura!


Actuem en directe...

aturem la corrupció

S O C I E T A T O B E R T A 8 8

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]<< Pàgina d'inici