Societat Oberta

dijous, de juliol 15, 2010

.

.

.

.*...*...*.

.

.

.

* Societat Oberta 296*

.B.l.o.c..d..i.m.p.u.l.s.o.s..i..m.o.v.i.m.e.n.t.s..s.o.c.i.a.l.s.

T…..E…..R…..R.....E…..S….......B.….A…..I.….X.….E…..S……....D.....E…..L….…...L…..L.....O.....B…..R…..E…..G.....A…..T

*.

.

Sumari

.

.

.-TVObert@-.

.

Aquesta setmana:

*

Encuentro de Mujeres y Pueblos de las Américas contra la Militarización (10:26)

http://www.youtube.com/watch?v=PilSpx4wWWg

*

Vídeo de la charla con Izquierda Anticapitalista Sevilla (30:58)

http://esthervivas.wordpress.com/2010/06/23/anticapitalismo-decrecimiento-y-ecosocialismo/

*

Asamblea constituyente de la Asociación SOCIALISMO 21 en Jaén. (6:40)

http://www.youtube.com/watch?v=ldg6BMfpxjM&feature=fvsr

VideoAsambleaConstituyenteJaen.mkv (6:48)

http://www.youtube.com/watch?v=3jwj9BrTtaQ

*

Per veure els audiovisuals penjats des del SO-125 fins al SO-185

aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

Societat Oberta

.

.

14/07/10

1. La Rimaia es queda al barri

2. Demà inaugurem expo a La Capella

13/07/10

3. EMIS: Encuesta Europea por Internet para Hombres que tienen Relaciones Sexuales con Hombres 2010

4. ERC, PP, PSC, IC i CIU VOTEN PER UNANIMITAT EN CONTRA DE LA ILP PER UNA CONSULTA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

5. Web Banco Santander sin armas

6. Inicio seminario el 15 y 20 de julio 20 h. Filosofia y Pedagogia

12/07/10

7. Manifest contra la reforma laboral

8. Universitat Lliure a Sants - Estiu 2010

9. Formació Arco iris del Deseo 9, 10, 11 i 12 de setembre de 2010!!

10. Manifiesto Sandinista y cartell Actividad Celebración 17 de Julio

11/07/10

11. Desallotgen el Sitio i un concert de suport al periòdic Cultura Obrera

12. Ante la privatización de las Cajas de Ahorro

13. Nace socialismo 21 articulo de Jaime Pastor en Rebelion

08/07/10

14. Per si algú encara no ho ha entès…

15. Sigue las instrucciones

16. Candidatura anticapitalista+ecosocialisme i decreixement+universitat estiu+punt informació laboral

17. Manifest desallotjament de l'hort

* * * * *

1. La Rimaia es queda al barri

rimaia en nombre de silvia macedonia

miércoles, 14 de julio de 2010 23:34:06

http://www.larazon.es/noticia/842-detenidos-nueve-okupas-en-un-desalojo
http://www.elpais.com/articulo/espana/golpe/universitat/lliure/elpepuespcat/20100714elpepunac_43/Tes
http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100714/53964139210/nueva-okupacion-en-la-gran-via-de-barcelona-tras-el-desalojo-del-centro-social-la-rimaia.html
i más...

http://news.google.es/news/search?pz=1&cf=all&ned=es&hl=es&as_q=la+rimaia&as_epq=&as_oq=&as_eq=&as_scoring=n&btnG=Buscar&as_drrb=q&as_qdr=a&as_mind=14&as_minm=6&as_maxd=14&as_maxm=7&as_nsrc=&as_occt=any

.

HAN DESALLOTJAT LA UNIVERSITAT LLIURE “LA RIMAIA”!

rimaia-bounces en nombre de Núria Comerma

miércoles, 14 de julio de 2010 6:41:37

HAN DESALLOTJAT LA UNIVERSITAT LLIURE “LA RIMAIA”!

Després de patir un desallotjament el 2 de febrer al c/casanova 17 avui, 14 de juliol, altra vegada ha vingut la brigada dels mossos d'esquadra a treure'ns de gran via 550. Després de mesos de treball per rehabilitar l’espai abandonat per la saga Guerrero Gilabert – coneguts per nombroses denúncies d'assetjament immobiliari, per estar dins el procés judicial del cas Pretòria i per controlar Gaesco, líders en la inversió bursàtil - els mercenaris del capital han actuat i ens han fet fora d'un edifici del barri i pel barri.

Un cop més el poder polític s'ha posat al costat dels especuladors, dels lladres del nostre temps i de les nostres vides. Un cop més no han servit de res les reivindicacions veïnals (l'Associació de Veïns i Veïnes de l'Esquerra de l'Eixample va exposar a davant de la regidora del districte Assumpta Escarp una moratòria de llicències hoteleres i que la Universitat Lliure La Rimaia no fos desallotjada de la seva seu a gran via 550). Un cop més els mossos d'esquadra han entrat de matinada sense seguir el procés que la via civil comporta. Un cop més qui mana en aquesta ciutat prefereix estar al costat dels rics, dels que volen fer hotels, dels que destrossen els espais de relació al barri, dels que només pensen amb la lògica del mercat .

Ells tenen dret a especular i nosaltres no tenim dret a l'habitatge ni als espais alternatius d'acció social fora del circ ridícul i infame de l'ajuntament de Barcelona.

Nosaltres treballem per a recuperar els espais buits i omplir-los de pensament, de reflexió i d'acció per aturar el seu projecte; el projecte de treure'ns dels nostres barris, dels nostres espais de trobada, i posar-hi aquesta ciutat-aparador pels turistes i pels lobbies empresarials. Com veieu, qualsevol espai popular suposa una amenaça al “model Barcelona”, al parc turístic en que es vol convertir la ciutat, on el dret a especular passa per sobre dels drets col.lectius i de les iniciatives populars. Volen reprimir-nos i recloure’ns a les perifèries, als llocs allunyats de la vista pública. Volen amagar-nos i fer-nos còmplices del seu gran negoci empresarial. Encara no han entès que aquest és un esforç inútil.

La Universitat Lliure La Rimaia és un projecte popular i autogestionat lliure d’interessos econòmics. A La Rimaia s'hi fan desenes d'activitats i allotja nombrosos col·lectius i entitats. És tracta d'un espai de trobada, de formació, de reflexió i d'acció entorn altres maneres de veure el món, que obre una escletxa dins un model cada cop més alienant i individualista; un sistema cada cop més podrit, al cap i a la fi. La Rimaia allotja l'única biblioteca popular del barri, una magnífica teteria, aules de formació, un espai d'informàtica amb internet disponibles per a tothom i múltiples espais polivalents oberts a totes les veïnes. Un indret per la trobada i la transformació social, per fer-nos més fortes i més lliures.

La Rimaia planta batalla. Continua i no aflaca. No podran desallotjar la cultura popular!

* * * * *

2. Demà inaugurem expo a La Capella

anna recasens

miércoles, 14 de julio de 2010 6:58:22

iD#5 Ciutats Intervingudes. Exposició a La Capella. Barcelona

15 de juliol al 12 de setembre

Participants a l’exposició Basurama, Can Xalant – Rogelio López Cuenca, consonni – Xelo Bosch i Cyrille Larpenteur, Democracia, Domènec, Walter Gam, Horitzó TV [Clara Garí, Hugo Barbosa, Pamela Gallo, Alex Muñoz, Félix Pérez-Hita], Verónica Luyo-María Celeste Venica, Priorat Centre d’Art, Patrick Raddatz, Anna Recasens, Tomás Ruiz-Rivas, VideoDiàlegs [Oriol Fontdevila, Laia Ramos, Xavier Gil Dalmau].

Esperem ens volgueu acompanyar!!!

Salutacions.

* * * * *

3. EMIS: Encuesta Europea por Internet para Hombres que tienen Relaciones Sexuales con Hombres 2010

Josep Valls Camps

martes, 13 de julio de 2010 20:36:47

Per a tots aquells interessats...

https://www.demographix.com/surveys/3Y9Q-VHRX/37XLDP3J/?invite
MENSAJE: Enquesta interessant que qui vulgui pot contestar de manera confidencial. Animeu-vos!

* * * * *

4. ERC, PP, PSC, IC i CIU VOTEN PER UNANIMITAT EN CONTRA DE LA ILP PER UNA CONSULTA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència

martes, 13 de julio de 2010 17:55:50

ERC!!, PP, PSC, IC i CIU!! HAN ACORDAT AVUI LA PRIMERA RESPOSTA UNITÀRIA DESPRÉS DE LA MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA DE DISSABTE DE MÉS D’UN MILIÓ DE CATALANS: VOTAR EN CONTRA DEL LA ILP PER CONVOCAR UNA CONSULTA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

AQUESTA ILP ERA EL PLA B DAVANT EL BLOQUEIG DEL TC A L’ANTERIOR INICIATIVA POPULAR PRESENTADA PEL REFERÈNDUM D’INDEPENDÈNCIA

Benvolguts/des companys i companyes,

Avui és un dia molt trist. La primera resposta unitària a la massiva manifestació del dissabte 10 de juliol ja ha estat presa per unanimitat per part dels partits polítics: aquest matí la Mesa del Parlament, amb els vots d’ERC (Ernest Benach), el PP (Rafael Luna), el PSC (Higini Clotas i Lídia Santos), IC (Jordi Miralles) i CiU (Toni Castellà), ha votat en contra de l’admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular perquè la Generalitat convoqui una Consulta Popular sobre la Independència.

Amb aquesta decisió presa per unanimitat, la Mesa del Parlament ha tombat aquest Pla B que havíem presentat, després de conèixer la sentència del TC contra l’Estatut i contra la Llei de Consultes populars per via de Referèndum, amb l’objectiu de salvar el bloqueig que s’havia perpetrat per part del TC contra l’anterior IP presentada per un referèndum d’independència. Aquesta IP també ha estat rebutjada, finalment, per part de la Mesa.

La ILP no podia aturar-se per part del Govern espanyol perquè la Llei d’Iniciativa Legislativa Popular es va aprovar l’any 2006 i ja no es podia recórrer per part del Govern espanyol. Però la Mesa del Parlament, per unanimitat, i en un acte de covardia després de la manifestació de dissabte, ha fet la feina bruta a Espanya i ha tombat la Consulta Popular sobre la Independència abans que poguéssim començar la recollida de signatures.

Aquesta decisió és una burla i una manca de respecte al milió i mig de catalans que ens vàrem manifestar el passat 10 de juliol al crit d’INDEPENDÈNCIA. Els partits polítics han volgut posar un morrió al poble i han manat continuar votant llistes tancades i bloquejades. Aquesta ha estat la única resposta unitària que han sabut acordar: evitar que el poble parli i voti. I ho han fet tots junts, els que es fan dir independentistes amb els autonomistes i els espanyolistes. Tots junts.

ALFONS LÓPEZ TENA I URIEL BERTRAN HAN PRESENTAT LA SEVA DIMISSIÓ COM A CONSELLERS NACIONALS DE CDC I D’ERC RESPECTIVAMENT

Alfons López Tena i Uriel Bertran, els impulsors de les dues iniciatives per convocar una Consulta Popular sobre la Independència han presentat la seva dimissió com a Consellers Nacionals de CDC i d’ERC respectivament, per aquesta decisió adoptada per les direccions de CiU i d’ERC. Aquesta és la carta que ha enviat Alfons López Tena a Artur Mas i la carta que ha enviat Uriel Bertran a Joan Puigcercós.

MOSTREU EL VOSTRE REBUIG A L’ACTUACIÓ D’ERC, PP, PSC, IC I CIU I ENVIEU UN CORREU ELECTRÒNIC ALS RESPONSABLES D’AQUESTA BURLA AL POBLE CATALÀ

Líders Polítics

Joan Puigcercós (ERC): jpuigcercos@esquerra.cat

José Montilla (PSC): jose.montilla@parlament.cat

Artur Mas (CiU): a.mas@ciu.cat

Joan Herrera (IC): jherrera@diputado.congreso.es

Membres de la Mesa

Ernest Benach (ERC) : ernest.benach@parlament.cat

Rafael Luna (PP): rafel.luna@parlament.cat

Higini Clotas (PSC) : higini.clotas@parlament.cat

Lídia Santos (PSC): lidia.santos@parlament.cat

Lluís Corominas (CiU): lluism.corominas@parlament.cat

Antoni Castellà (CiU): antoni.castella@parlament.cat

Jordi Miralles (IC-EUiA): jordi.miralles@parlament.cat

Com sempre,

Visca Catalunya Lliure!

* * * * *

5. Web Banco Santander sin armas

Centre Delàs

martes, 13 de julio de 2010 13:30:20

Estimado/a colaborador/a,

En primer lugar gracias por dar soporte a la incipiente campaña “Banco Santander sin armas”. Representamos ante la Junta de Accionistas del banco un total de 242.259 acciones. ¡Muchas gracias!

Por otra parte, nos complace mucho poderte anunciar la nueva web de la campaña “Banco Santander sin armas”. En ella publicamos nuestra intervención junto con la respuesta de Botín. Además, también explicamos la reacción, totalmente reprochable, del Banco ante la aparición de esta web.

Puedes visitar la página web aquí.

Saludos cordiales,

Campaña Banco Santander sin armas

Haz clic aquí.

http://www.centredelas.org/index.php?option=com_content&view=article&id=616

* * * * *

6. Inicio seminario el 15 y 20 de julio 20 h. Filosofia y Pedagogia

BRU-TAL, profesor Octavio!! El seminario empieza buenísimo

rimaia en nombre de barbarroja

martes, 13 de julio de 2010 13:01:42

LA sesión de este jueves 15/7 va ser Bru-tal!!

Una delicia filosofica, un trallazo pedagógico.

.

Inicio seminario el 15 y 20 de julio 20 h. Filosofia y Pedagogia

rimaia en nombre de barbarroja

viernes, 09 de julio de 2010 17:14:35

Próximo jueves 15 y martes 20 de Julio siguiente empieza en La Rimaia el semiario Filosofía y Pedagogía.

Os adjunto el programa

Filosofía y Pedagogía.

*** Seminario en la Universitat Lliure “la Rimaia” durante el verano de 2010 a cargo de los profesores asociados Octavio de Valencia y Vicente Barbarroja

Programa

1) Democracia griega: encuentro entre Mito y Diálogo.

2) El rito y el pasaje de la infancia a la vida adulta. La moral y el alma en la Edad Media. El cuerpo y el alma según Descartes: el nacimiento de la idea de objetividad científica.

3) Potencia y Dominio: las dos alternativas pedagógicas.

Dominio: crítica al tecnicismo, a la especialización del saber.

Potencia: sobre el valor político del conocimiento.

4) La derrota del mundo del Renacimiento por el mundo de la Reforma. La Edad Clásica Moderna como “acumulación primitiva”: Expropiación, Colonización y destrucción de Comunidad.
Artillería, nuevos barcos, imprenta, dinero como nervio de la guerra... y de la política.

5) El segundo asalto Moderno.

Revolución industrial y autonomización de la Economía.

Trabajadores “libres” II y Educación obligatoria.

La movilización general.

6) La actualidad. Metrópolis oceánicas: “Construcciones orgánicas” y cibernética. Del Trabajador como Gestalt, al Hacker como figura del advenimiento de los nuevos piratas, "de los que se atreven" (según la etimología de la palabra) a abordar los mundos nuevos que encierra el límite de lo Moderno.

<<<>

Puedes escribirnos a ojcrlink@yahoo.com, deli.rais@gmail.com

para la bibliografía, comentarios o cualquier otra cosa.>>>

--
"Hemos nacido de una estirpe de piratas y no pertenecemos a las cuatrocientas familias"

* * * * *

7. Manifest contra la reforma laboral

rimaia en nombre de silvia macedonia

lunes, 12 de julio de 2010 21:34:34

Ep, companys,

La gent del Comitè de Conveni d' Autobusos de TMB està fent una recollida de firmes de col·lectius i organitzacions per a exigir un pla de lluita que dongui continuitat a la vaga general per tirar enrrere el pla d'ajustament i el pensionazo d'en ZP. És important que signem quans més millor i us demano que ho feu còrrer entre els vostres contactes.
Penso que per a la propera reunió que hi ha prevista del PRIM s'hauria de discutir-ho doncs just la següent setmana hi ha prevista un altra assemblea.

Contra la reforma laboral, el Plan de ajuste y el pensionazo

Huelga general y continuidad hasta echar abajo esos planes

La reforma laboral y las medidas de “ajuste” del Gobierno de Zapatero son una declaración de guerra a los trabajadores y trabajadoras, pensionistas y demás sectores populares, medidas que también dejan muy claro que el Gobierno, al compás de los dictados del FMI y de la Unión Europea , está empeñado en que la crisis económica la sigamos pagando los que no la hemos provocado, es decir, el pueblo trabajador.

Ante este panorama resulta escandalosa la actuación de las cúpulas de CCOO y UGT que después de haber apoyado a Zapatero todos estos años, haciendo casi una religión del “dialogo social”, mientras entregaban derechos de los trabajadores, ahora se muestran totalmente impotentes para parar este aluvión de medidas antipopulares.

Sabemos que existe una profunda y merecida desconfianza por parte de muchos trabajadores y trabajadoras con estos dirigentes entregados, desconfianza acentuada por la nefasta preparación de la huelga del pasado 8 de junio.

En lugar de convocar ya la huelga general para echar atrás las medidas del Gobierno esperan a que nos metan el plan de ajuste, la nueva reforma laboral y ya pongan fecha al pensionazo, para hablar de “Huelga general” en Septiembre. ¡Para dentro de tres meses! Dan así un nuevo balón de oxigeno al gobierno mientras se alimenta la confusión entre los trabajadores/a.

Necesitamos un plan de lucha

Nosotros/as seguiremos trabajando por una huelga general que tenga continuidad en un plan de lucha y movilización hasta echar abajo el ajuste, el pensionazo y la reforma laboral. Un plan de lucha que sea decidido en ASAMBLEAS de trabajadores y trabajadoras, donde podamos discutir las medidas necesarias para que la crisis no caiga sobre nuestras espaldas, y que paguen los que la provocaron.

Las organizaciones abajo firmantes nos dirigimos a los trabajadores y en especial a los que más han manifestado su justa desconfianza y rechazo a los burócratas sindicales para decirles que no nos resignemos, que el camino es la lucha. Y nos dirigimos a todas las organizaciones sindicales, comités de empresa, delegados, para decirles que es imprescindible acumular fuerzas de manera unitaria para poder plantar cara a este verdadero “tsunami” contra la clase trabajadora

Para enviar adhesiones: comitedeconveniotmb@gmail.com

Primeros firmantes:

Comité de Convenio de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)

Sección sindical de la Confederación General del Trabajo (CGT)

Sección Sindical de la Asociación de Conductores de Transporte Urbano de Barcelona (ACTUB)

Sección Sindical de la Plataforma Sindical (PS)

Coordinadora Sindical de Madrid (Alternativa Sindical de Trabajadores (AST), Sindicato Autónomo de Trabajadores Casa de la Moneda Nueva Plataforma (SATNP), Sindicato Unitario (SU), Comisión de Trabajadores Asamblearios ( CTA ), Plataforma Sindical (PS) ( EMT ), Colectivo Obrero Popular de Roca ( COP ), Sindicato Unificado Independiente de Trabajadores del Hotel Meliá Castilla (SUIT) y Plataforma Sindical Independiente de Blas&Cía ( PSI )

Comisiones de Base (Co.bas)

Sindicato Ferroviario-Intersindical

Movimiento Asambleario de Trabajadores de la Sanidad (MATS).

Comité de Empresa UPS-Vallecas

Corriente Sindical (EMT)

S. Sindical de Co.bas del Ayuntamiento de Mostoles

CGT- VALENCIA

Manel Marquez- Kaosenlared

Ateneo Republicano de Carabanchel

Corriente Roja

Central Sindical Unitaria de Extremadura (CSU Extremadura)

Attac-Catalunya

Solidaridad Obrera

Red Tercera

Via

Julio 2010

--
Trabalhadores do mundo, uni-vos!

* * * * *

8. Universitat Lliure a Sants - Estiu 2010

rimaia en nombre de Oriol Rigola

lunes, 12 de julio de 2010 11:36:33

Universitat Lliure a Sants - Estiu 2010

Juliol, 2009 per UL

Un any més, només ens atura el més d'agost... Aquest any, des de la Xarxa d'Universitats Lliures hem volgut fer una Universitat Lliure d'Estiu conjunta per poder ampliar la oferta de formació i podeu trobar-ne el programa a la web de la XUL.

Llengua de Signes Catalana

Introducció bàsica

Lloc: Ateneu Llibertari de Sants

c/ Maria Victòria, 10

Tel. 93 421 59 39

Sants, Barcelona

L1+5 Plaça de Sants

Data: dv 16 i ds 17 de juliol

Hora: A partir de les 19:00h.

Inscripció: correu@unilliure.org

Taller de Màscara

Grup d'autoaprenentage

Lloc: Espai Obert

c/ Violant d'Hongria, 71

Sants, Barcelona

L1+5 Plaça de Sants

L3 Les Corts

Data: Dm 20 i dc 21

Hora: A partir de les 19:30h.

Inscripció: correu@unilliure.org

Taller de Teatre de l'oprimit

Grup d'autoaprenentage

Lloc: Espai Obert

c/ Violant d'Hongria, 71

Sants, Barcelona

L1+5 Plaça de Sants

L3 Les Corts

Data: Dm 20 i dc 21

Hora: A partir de les 19:30h.

Inscripció: correu@unilliure.org

Places: Limitades

Col·labora: Teatraviesas

Descripció:
Taller intensiu de Teatre Fòrum

(a partir de les tècniques de treball de Jana Sanskriti, India)

JUSTIFICACIÓ:
¿Per què escollim el Teatre Fòrum?

-Es un joc, és lúdic, una manera rica d’aprendre les unes amb les altres

-Afavoreix l’aprenentatge dels mecanismes pels quals es produeixen situacions opressives,

el descobriment d’estratègies per a transformar-les i l’assaig d’aquestes pràctiques.

-Ens permet aprendre i exercitar-nos per a l’acció en la vida real.

-Ens ajuda a prendre consciència de les possibles conseqüències de les nostres accions.

-Es basa en la creença de que tots els éssers humans som artistes, animals teatrals protagonistes de les nostres vides.

-Tracta problemàtiques individuals de forma col·lectiva estimulant així la nostra creativitat transformadora.

OBJECTIUS:
-Presentar i posar en pràctica una eina de creació col·lectiva i artística per a reflexionar, conscienciar davant a les realitats opressives que vivim.

-Donar a conèixer jocs i tècniques dramàtiques per a la resolució de conflictes.

-Crear una peça de Teatre Fòrum.

-Donar a conèixer l’existència, pràctiques, formes de treball i resultats de Jana Sanskriti.

DINÀMICA:
Utilitzant les tècniques que hem après amb Jana Sanskriti, moviment que porta 20 anys utilitzant el Teatre de l’Oprimit com a mitjà per a l’autorealització, i que s’ha estès orgànicament en 16 estats de l’Índia i l’estranger, crearem una peça de Teatre Fòrum a través d’un procés estètic basat en el Teatre Imatge, i tècniques de El Arco Iris del Deseo per a la construcció dels personatges.

Mitjançant el joc ens connectarem amb la realitat de les relacions socials opressives, descobrint així la metàfora de cada joc.

I ja que creiem que el teatre no és una mera imitació de la r4ealitat sinó una recreació de la mateixa, descobrirem a través dels exercicis d’imatge una simbologia i una estètica que ajudin a mostrar què hi ha darrere d’aquesta realitat i com podem canviar-la.

QUI SOM:

Teatraviesas és un grup autogestionat i sense ànim de lucre nascut el 2006 els objectius del qual són la lluita per trencar l’opressió a través del Teatre de l’Oprimit. Ens reunim a Barcelona, al CSO Can Vies però existim també a Canàries i a Argentina a través de projectes que duen a terme algunes persones del grup. Influenciades por Augusto Boal i pel grup Jana Sanskriti, volem estendre’l al major nombre de persones possible començant per un profund treball sobre nosaltres mateixes, les nostres pròpies opressions i contradiccions.

Una part de l’experiència com a talleristes i els coneixements d’aquest cap de setmana intensiu han estat provats, experimentats, modificats i viscuts de moment a Teatraviesas i a desenes de grups de Catalunya, Argentina, i la Rioja.

Dia 1

Presentació taller

Jocs de ritme i nomes

Escalfament:
Jocs metàfora exclusió /solidaritat

Exercicis desmecanització

Exercicis invident/lazarilla

Introducció a la imatge

Escultures en parelles

Divisió per grups

Descans

Construcció d’imatge per grups d’afinitat en les seves opressions

Mostres i anàlisi de las imatges

Construcció de sèrie d’imatges per grups

Mostra de les imatges construïdes + anàlisi

Dinar: Passi de la pel·lícula “Jana Sanskriti, un teatre en campanya”

Exercicis d’invidents

Hipnotisme colombià (4 variants) – metàfora conduir ser conduït,…

Treball de melodia grupal

Dinamització d’imatges

Exercicis de El Arco Iris del Deseo / construcció de personatges

Mostra entre grups de les imatges realitzades.

Comiat amb cercle de poder i abraçada cargol

Día 2

Jocs de resolució de conflictes

Invident amb obstacles

Treball de ritme

Imatge de poder – representació simbòlica del tema escollit per cada grup

Ritme i frase

Recuperar imatges dia anterior

Passi d’imatges + imatge de poder + ritme i frase

Descans

Jocs de cooperació

30 min. per construir una peça d’entre 5 i 10 min. per grups

Mostra de les peces + tècniques d’assaig + mini fòrum amb cadascuna d’elles

Dinar

Assaig per grups

18 hrs: Mostres de las peces (o d’una de les peces) + fòrum (Activitat oberta al públic)

Avaluació taller

Comiat abraçada cargol + cercle de poder

* * * * *

9. Formació Arco iris del Deseo 9, 10, 11 i 12 de setembre de 2010!!‏

teatraviesas GTO

lunes, 12 de julio de 2010 10:11:54

Companys i companyes del moviment del Teatre de l'Oprimit...

Us volem assabentar d'una formació super interessant que tindrà lloc aquest setembre a Valldoreix.

Places limitades!

CURS D'ARCO IRIS DEL DESEO AMB HECTOR ARISTIZÁBAL

9,10,11 i 12 DE SETEMBRE de 2010 a La Floresta (Barcelona)

Dades pràctiques:

LA FORMACIÓN SERÁ EN CASTELLANO

El curs està dirigit sobretot a persones que formen part de la Plataforma Activista de Teatro del Oprimido (PATO), i també a persones que coneixen o desitgen conèixer aquesta branca del Teatre de l'Oprimit.

Arcoiris del Deseo i los "polis en la cabeza" són una sèrie de tècniques desenvolupades per Augusto Boal que ens permeten explorar les opressions interioritzades, i que, aplicades amb rigor i sensibilitat tenen un efecte sanador i que serveixen també per a fer un excel·lent treball amb el descobriment dels personatges. Hector Aristizábal no sols aplica les tècniques, sinó que hi aporta la seva llarga trajectòria com a terapeuta, molta imaginació, música, mites i llegendes, i ens farà transitar entre les dimensions personal, social i espiritual de forma molt intensa.

Consulteu el document adjunt per a més informació sobre hector Aristizábal...

Places: 36

Preu del taller: 100€

Lloc: UREF, a 1 minut de l'estació de la Floresta. Cal pagar el dinar del migdia (6€ per persona), però l'espai és cedit gratuïtament

Contacte i organització: Joana Bou (Teatraviesas) joana.bou@gmail.com

INSCRIPCIONS: Si us plau, envieu un correu a la Joana confirmant la vostra assistència el més aviat possible.

Queden 15 places

--
Teatraviesas GTO

* * * * *

10. Manifiesto Sandinista y cartell Actividad Celebración 17 de Julio

associacionsgava en nombre de Cxavier H Fernández

lunes, 12 de julio de 2010 9:44:15

Hola Compañeros y Compañeras de Organizaciones, Instituciones, Partidos Politicos, Sindicatos, Asociaciones y población en general a fin a Nicaragua y su Gobierno Sandinista, les enviamos el manifiesto en saludo al XXXI Aniversario de la Revolución Sandinista, para adherirse, firmarlo y pasar a ser parte de este saludo al Pueblo Nicaraguense, solo es responder este correo, enviando sus comentarios.

XXXI ANIVERSARIO DE LA REVOLUCIÓN POLULAR SANDINISTA

Hoy celebramos el 31 aniversario de la Revolución Popular Sandinista, una de las gestas heroicas mas grandes nacida de los pueblos latinoamericanos, aquel 19 de Julio de 1979, el Pueblo Nicaragüense dirigido por FSLN dijo BASTA a la tiranía dinástica de la familia Somoza, y su dictadura militar que ensangrentó Nicaragua por más de 40 años, con el apoyo explícito del imperio Norteamericano, empezando por el asesinato del General de Hombres libres, Augusto Cesar Sandino, y terminando con la desaparición de miles de Nicaragüenses en los últimos estertores de su decadencia.

Saludamos a la Nicaragua de los héroes y mártires que hicieron posible que en la patria de Carlos Fonseca Amador volviera a brillar el sol de la libertad y el desarrollo de los excluidos, a las madres de esos y esas soñadoras que dieron su vida por una Nicaragua diferente, a los campesinos, a los obreros, a los estudiantes, a las mujeres que lucharon y estuvieron dispuestas a morir por la promesa de una Nicaragua distinta, de un Nicaragua en la que la tiranía, la pobreza, el analfabetismo, solo fueran un vago y lejano recuerdo; a esos hombres y mujeres que aún continúan sin claudicar en la vanguardia de las luchas y sin traicionar jamás, y a las nuevas generaciones de la causa roja y negra que hoy transitan por el mismo sendero de esperanza.

Reconozcamos pues el papel histórico y vigente del pueblo Nicaragüense, porque su lucha sigue siendo una antorcha encendida que ilumina a otros pueblos del Mundo, que hoy viven bajo el yugo imperialista en todas sus formas, pueblos que ansían la libertad, la justicia social y la plena independencia de las garras del capitalismo.

Hoy nos unimos a esta fiesta nacional para celebrar el triunfo de la Revolución y el acenso al poder político del Gobierno de Reconciliación y Unidad Nacional con el Comandante Daniel Ortega al frente, y compartimos la felicidad que supone para el pueblo nicaragüense el ver respuesta a sus verdaderos problemas, y para la militancia del FSLN, el haber logrado retomar el sendero revolucionario y detener el deterioro de las estructuras económicas, políticas y sociales, sufrida bajo 17 años de gobiernos neoliberales. Sabemos que el imperialismo, la burguesía local y sus medios de comunicación afines tratan de desprestigiar todos los logros conseguidos, pero nadie dijo que el camino sería fácil; pero estemos seguros que ganaremos la batalla de las ideas…

Este es un reconocimiento a la Nicaragua Sandinista, la que está desarrollando programas sociales como Hambre Cero, Plan Techo, Usura Cero, Programa Amor, Operación Milagro, Proyectos Eco Turísticos, Avances Energéticos, entre otros, que sólo han sido posible con el apoyo inestimable de la Alternativa Bolivariana para las Américas (ALBA).

No podemos olvidar en este saludo al 31 aniversario de la Revolución Popular Sandinista, la próxima celebración de aquella gesta heroica realizada en 1980, hace 30 años, como fue la Gran Cruzada Nacional de Alfabetización, llevada a cabo por más de 100 mil jóvenes brigadistas voluntarios, maestros y población en general. Una gesta reconocida por todo el mundo y premiada por la UNESCO como el ejemplo de participación popular más importante del siglo XX que logró sacar de la oscurana a una buena parte de los y las iletradas Nicaragüenses herencia de la dictadura Somocista.

Una gesta que, tres décadas después, y erradicado el analfabetismo, herencia de los 17 años de gobiernos Neo Liberales, reduciéndolo a menos del 4%, con apoyo de los pueblos del ALBA y con apoyo directo del pueblo heroico Cubano, y su programa “Yo si puedo”, se prepara para dar paso a otro gran acontecimiento de la historia educativa del pueblo Nicaragüense: la alfabetización de los pueblos indígenas del Triángulo Minero y el Río Wangki-Coco-RAAN con la consiguiente e histórica Declaración de Territorios Libres de Analfabetismo. Las gentes iletradas de las comunidades de Sikilta-Siuna, de Bonanza, de Musawás, de Rosita, o del Río Coco, de Carrizar a Cabo Viejo, están recuperando los títulos de propiedad de sus tierras y ya nunca más volverán a mancharse de tinta el dedo gordo para plasmar su nombre en un papel blanco.

Estamos con el Frente Sandinista y su Gobierno de Reconciliación y Unidad Nacional, como lo estuvimos ayer y como estaremos mañana, por razones que rozan el romanticismo de nuestro compromiso moral, sabiendo que allí no solo se está redimiendo a una nación, sino que se está construyendo un nuevo modelo social y cultural de un pueblo que ha dicho basta al capitalismo.

VIVA EL PUEBLO SANDINISTA DE NICARAGUA

VIVA EL XXX ANIVERSARIO DE LA CRUZADA NACIONAL DE LA ALFABETIZACIÓN.

VIVA EL XXXI ANIVERSARIO DE LA REVOLUCION POPULAR SANDINISTA

VIVA EL FRENTE SANDINISTA DE LIBERACION NACIONAL

PATRIA LIBRE O MORIR, PATRIA O MUERTE, VENCEREMOS.

Catalunya, 17 de Julio del 2010.

Comité Solidaridad Sandinista - ASAMBLEA DEFENSEM NICARAGUA

.

La Celebracion sera el 17 de Julio en el Centro Social Okupado Artkatraz

Festival de Música en Saludo al 31 Aniversario de la Revolución Popular Sandinista,
calle Sancho de Avila con calle Alaba (frente a SALA RAZZMATAZZ).

Bandas y Solistas que se presentarán:

Mañaners – Reggae

Gege - Neo Soul / Cantautor

Humareda – Rumba

Mas vale tarde que nunca – Rumba

Murgaché - Blues y Variado

Javier López - Musica Nicaraguense

Mario Farias y su grupo - Musica Chilena y Latinoamericana

Mariana Llano - Musica Latinoamericana

Sahara Band - Música Amaziga

ENTRADA GRATIS - CENA NICARAGUENSE

LECTURA DE MANIFIESTO EN SALUDO AL 31 ANIVERSARIO DE LA REVOLUCION SANDINISTA DE NICARAGUA

MAPA PARA LLEGAR:

http://maps.google.es/maps?hl=es&um=1&ie=UTF-8&q=razzmatazz&fb=1&gl=es&hq=razzmatazz&hnear=Barcelona&cid=0%2C0%2C292625742221187274&ei=7sk5TPXTFqOdOMTLgYoK&sa=X&oi=local_result&ct=image&resnum=1&ved=0CBoQnwIwAA
saludos

* * * * *

11. Desallotgen el Sitio i un concert de suport al periòdic Cultura Obrera

rimaia en nombre de borja@moviments.net

domingo, 11 de julio de 2010 13:46:39

Desallotgen el Sitio i un concert de suport al periòdic CulturaObrera

10 de Juliol de 2010

From: cultura_obrera

ATAC A LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ I A LA CULTURA LLIURE

LA POLICIA MUNICIPAL DE CIUTAT DESALLOTJA EL CSOA EL SITIO JUST ABANS DE
LA FESTA DE RECOLZAMENT AL PERIÒDIC CULTURA OBRERA

Avui dissabte entre les 19 i les 20 hores la policia municipal de Ciutat ha desallotjat el Centre Social Okupat i Autogestionat El Sitio, devora el centre comercial del Coll d'en Rabassa (Ciutat), just quan s'estava preparant una festa de recolzament al periòdic Cultura Obrera.
En un fet poc usual, la policia (Unitat d'Intervenció Immediata) ha intervingut d'horabaixa i just abans de l'activitat. El que ha sobtat a tots els presents. El que ha estranyat més encara a un dels redactors d'aquest periòdic quan s'apropava a l'indret ha estat que al dispositiu
policíac que impedia el pas al centre social coneixia que la festa era de recolzament a un periòdic.
Des de Cultura Obrera entenem aquest desallotjament com un clar atac a la llibertat d'expressió, per dos motius. D'una banda, festes com aquesta són una manera de fer créixer la difusió d'un periòdic independent i que no es troba sota cap interès econòmic; D'altra, en un temps en què l'accés a l'habitatge i als immobles és un impediment, s'ha optat per acabar amb una iniciativa que ha recuperat uns locals que duien anys tancats. Això és més
lamentable si miram la manca d'espais disponibles per a la realització d'activitats de caire artístic. A nosaltres no ens ve de nou. Salta a la vista la desídia de l'administració davant dels edificis en degradació i la via en què s'intervé quan se'ls hi dóna un ús alternatiu. Tot i això, Cultura Obrera ha acabat de sortir al carrer a primers del mes de juliol, complint així sis anys de periodisme crític i independent, i tornarà a sortir al carrer a començament de setembre.
Agraïm amb aquestes lletres totes les mostres de solidaritat activa que pugueu mostrar.

* * * * *

12. Ante la privatización de las Cajas de Ahorro

associacionsgava en nombre de Anna Gabarró Haro

domingo, 11 de julio de 2010 12:46:23

De: socialismo21.net

Enviado: vie,9 julio, 2010 14:32

Asunto: Ante la privatización de las Cajas de Ahorro

Por su interés enviamos esta nota de nuestro compañero Carlos Martínez, así como el Llamamiento de ATTAC ante la privatización de las Cajas de Ahorro y destacamos la web http://www.attac.es/bancapublica/ para quien desee firmar.

Saludos

Comisión Promotora Socialismo 21 (en funciones)

NOS PRIVATIZAN LAS CAJAS, ESTO MERECE DECIR Y HACER ALGO

ATTAC hace pocos días presentó en Madrid en sede parlamentaria públicamente en rueda de prensa su propuesta acerca de la necesidad de instaurar una banca pública. Al objeto de iniciar este debate público planteábamos la necesidad de nacionalizar las Cajas de Ahorros.
No era el objetivo de que las Cajas perdieran su carácter de implantación y vinculación territorial, o de representación de sus sectores económicos, sociales e impositores. Se trataba al revés de defenderlas de la gran banca privada española y otros sectores de los poderes económicos que desean el BOTIN de las Cajas de Ahorros y para ello, un paso imprescindible era bancarizarlas y privatizarlas como consecuencia.

Sabíamos en ATTAC que una reforma a peor, es decir para quitarrnos las Cajas, estaba en marcha y ahora se ha puesto de manifiesto que por desgracia nuevamente teníamos razón.
Resulta patético ver tanto el decreto que la GRAN COALICIÓN de facto PP-PSOE-CIU preparan como que un político manifieste como algo positivo quitar políticos además electos de en medio en la gestión de las Cajas de Ahorros y de una parte importante de la economía por tanto

. Ya se sabe la economía es cosa de "expertos". De los expertos que iniciaron y defendieron el casino económico que ahora ha reventado, los mismos expertos que con su apoyo entusiasta a la burbuja inmobiliaria han puesto en peligro de quiebra o en quiebra real a Bancos y Cajas de España y tanto dolor y sufrimiento están causando a pymes, familias y trabajadoras y trabajadores parados.

Las soluciones a la crisis del capitalismo, están pasando porque se aumente el precariado laboral, se disminuya el poder adquisitivo de los trabajadores y se congelen pensiones, pero también por construir menos infraestructuras públicas y menos servicios, privatizando todo lo que se pueda de lo poco que queda del sector público. Es el mundo al revés, los que han roto el juguete económico, son ahora los que ven reforzadas sus posiciones.

Es por lo que desde ATTAC llamamos a firmar masivamente nuestro manifiesto de Banca Pública Ya !! Firmarlo urgentemente y difundirlo por vuestros correos, pues nos quitan las Cajas.

ATTAC deberá presentar urgentemente en el Congreso las firmas y su solicitud de que el Parlamento defienda a la ciudadanía creando una banca pública y salvando nuestras Cajas de la privatización. Que en definitiva la política económica se haga para defender a las personas y no a los poderosos, a los mercados financieros, a los ricos.

ALTO A LA DICTADURA DE LOS MERCADOS

CAJAS DE AHORROS PÚBLICAS Y DEL PUEBLO

POR EL CRÉDITO A FAMILIAS, PYMES Y AUTONÓMOS

NO A LAS PRIVATIZACIONES

NO MÁS REGALOS A LOS ESPECULADORES Y BANQUEROS

BANCA PUBLICA

CARLOS MARTINEZ

PRESIDENTE DE ATTAC ESPAÑA

--
ATTAC advierte de que la privatización de las Cajas de Ahorro sólo beneficiará a los grandes culpables de la crisis

Reclama la creación de una banca pública que defienda los intereses de las personas frente a los intereses de los poderosos.

MADRID, 9 de julio de 2010

La organización social ATTAC ha advertido de que el acuerdo al que ha llegado la "gran coalición" de facto formada por PP-PSOE-CiU en favor de la privatización de las Cajas de Ahorro sólo beneficiará a los mismos sectores que han causado la actual crisis económica y que han causado tanto dolor y sufrimiento a pymes, familias y trabajadoras y trabajadores parados. Por ese motivo, ATTAC ha reclamado a la ciudadanía que apoye la urgente creación de una banca pública mediante la nacionalización de las Cajas de Ahorro, a fin de que la política económica "se haga para defender a las personas y no a los poderosos".

ATTAC presentó recientemente en Madrid, mediante una rueda de prensa en la sede del Congreso de los Diputados, su propuesta sobre la necesidad de instaurar una banca pública. Al objeto de iniciar este debate público, planteó incluso la necesidad de nacionalizar las Cajas de Ahorros.

No era el objetivo de ATTAC que las Cajas perdieran su carácter de implantación y vinculación territorial, o de representación de sus sectores económicos, sociales e impositores. Se trataba, al contrario, de defenderlas de la gran banca privada española y otros sectores de los poderes económicos que desean hacerse con el botín de las Cajas de Ahorros, para lo cual un paso imprescindible era bancarizarlas y privatizarlas.

ATTAC era consciente de que se estaba preparando una reforma a peor, es decir, para privatizar las Cajas. Con el acuerdo entre el PP, el PSOE y CiU, anunciado este jueves por el presidente del Gobierno, se ha puesto de manifiesto que, por desgracia, la organización tenía nuevamente razón.

ATTAC lamenta que tanto el decreto que preparan la GRAN COALICIÓN de facto PP-PSOE-CIU como el presidente Zapatero consideren como algo positivo que se aparte a los políticos electos de la gestión de las Cajas de Ahorros y, por tanto, de una parte importante de la economía.

"Ya se sabe, la economía es cosa de 'expertos'. De los expertos que iniciaron y defendieron el casino económico que ahora ha reventado, los mismos expertos que con su apoyo entusiasta a la burbuja inmobiliaria han puesto en peligro de quiebra o en quiebra real a Bancos y Cajas de España y tanto dolor y sufrimiento están causando a pymes, familias y trabajadoras y trabajadores parados", declaró el presidente de ATTAC España, Carlos Martínez.

Las soluciones que se están aplicando para poner fin a la crisis del capitalismo están incrementando la precariedad laboral, disminuyendo el poder adquisitivo de los trabajadores y congelando las pensiones, pero también están desmantelando las infraestructuras públicas y los servicios, privatizando todo lo que se pueda de lo poco que queda del sector público. Es el mundo al revés: los que han roto el juguete económico son ahora los que ven reforzadas sus posiciones.

Es por lo que desde ATTAC se llama a la ciudadanía a firmar masivamente su manifiesto de 'Banca Pública Ya !!'. Se puede firmar en http://www.attac.es/bancapublica/

El objetivo de ATTAC es presentar urgentemente en el Congreso de los Diputados las firmas y su solicitud para que el Parlamento defienda a la ciudadanía mediante la creación de una banca pública y evitando la privatización de las Cajas de Ahorro, a fin de que la política económica se haga para defender a las personas y no a los poderosos, a los mercados financieros, a los ricos.

prensa@attac.es

* * * * *

13. Nace socialismo 21 articulo de Jaime Pastor en Rebelion

Anna Gabarró Haro

domingo, 11 de julio de 2010 12:39:11

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=109184

NACE “SOCIALISMO 21” EL 3 y 4 DE JULIO EN JAEN

Nota:

Adjuntamos Dossier de saludos recibidos, e indicamos link del video de clausura del Acto colgado en You Tube

http://www.youtube.com/watch?v=ldg6BMfpxjM&feature=fvsr , así como de videos tomados por las personas

participantes http://www.youtube.com/watch?v=3jwj9BrTtaQ , Indicamos link de artículo valorativo de Jaime

Pastor publicado en Rebelión

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=109184&titular=nace-una-nueva-asociaci%F3n-pol%EDtico-cultural-en-laizquierda-

* * * * *.

14. Per si algú encara no ho ha entès…

rimaia en nombre de noid cc

jueves, 08 de julio de 2010 22:29:12

Per si algú encara no ho ha entès...

http://www.enfocant.net/noticia/si-alg-encara-no-ho-ha-ent-s

* * * * *

15. Sigue las instrucciones

Amnistia Internacional

jueves, 08 de julio de 2010 21:25:11

Este mensaje contiene imágenes, si no las visualizas correctamente, pulse aquí

Objetivo: salvarle la vida

Su nombre: Sakineh Mohammadi.

Su país: Irán.

Condenada a: morir lapidada.

Fecha prevista de ejecución: inmediata.

Su delito: tener una “relación extra-matrimonial”.

Nuestro objetivo: Salvarle la vida

Petición 1: Firma aquí para impedir la lapidación.

Petición 2: Reenvía este correo a todos tus contactos para que también ayuden a salvarle la vida.

Gracias.
Esteban Beltrán.

Director Amnistía Internacional

P.D. La ejecución por lapidación es un castigo especialmente cruel que tiene como objetivo aumentar el sufrimiento de la víctima. Por ello, se escogen piedras lo suficientemente grandes para causar dolor pero no tan grandes como para matar enseguida. No permitas que Sakineh pase por eso. Firma ahora.

* * * * *

16. Candidatura anticapitalista+ecosocialisme i decreixement+universitat estiu+punt informació laboral

inforevoltaglobal en nombre de info revolta global-esquerra anticapitalista

jueves, 08 de julio de 2010 17:58:15

Avancem cap a una candidatura anticapitalista a les eleccions al Parlament

La proposta de candidatura anticapitalista unitària per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya llançada per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista continua rebent adhesions. Aquesta setmana s’ha donat a conèixer l'últim llistat de nous firmants del manifest Movem fitxa! Volem una candidatura anticapitalista a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Amb això són ja més de 530 els activistes que han recolzat aquesta proposta.
Són ja més de 530 els i les activistes que donen suport a una candidatura anticapitalista a les eleccions al Parlament de Catalunya!

Ex membres d'ICV donen suport a la proposta de candidatura anticapitalista

Vols firmar el manifest Movem fitxa! Per una candidatura anticapitalista o impulsar la campanya? Escriu a: anticapitalistes2010@revoltaglobal.cat

Fes-te membre del grup "Una candidatura anticapitalista al Parlament de Catalunya" al Facebook: http://www.facebook.com/esthervivas?ref=profile#!/group.php?gid=111793232166336&ref=mf


Vine a la Universitat d’Estiu Anticapitalista

1a Universitat d’Estiu de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

(Banyoles 25-29 d'agost)

Fes-ja la teva inscripció!

La Universitat d’Estiu de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista vol ser una nova fita anual que serveixi com a espai per a la formació, el debat, l’intercanvi, l’elaboració col·lectiva i, per suposat, el lleure i la festa. Pretenem que esdevingui, després d’un any carregat de tasques i lluites, un lloc d’intercanvi i reflexió per a activistes dels moviments socials i militants de l'esquerra . Hi hauran debats, talles i seminaris sobre temes diversos i també activitats culturals.
A la universitat d'estiu i participaran diversos activistes de moviments socials i de l'esquerra anticapitalista europea, com araLuc Boltanski, Michael Lowy, Esther Vivas, Jorge Riechmann, Joaquim Sempere i molts altres (us adjuntem el programa complert en un fitxer).
Pots veure més info i el programa complert de la Universitat d'estiu al següent enllaç: http://www.revoltaglobal.cat/article2916.html
Pots fer les inscripcions on line al següent enllaç:

http://www.surveymonkey.com/s/DYJQGKH


Video
Esther Vivas: Anticapitalisme, ecosocialisme, i decreixement


Punt d'informació laboral a l'Ateneu Rebel

La dinàmica de precarització generalitzada que vivim la majoria s’ha vist agreujada perquè el Govern s’ha gastat els diners de tothom en ajudes milionàries als banquers. I qui ens ajuda a nosaltres? La nostra tasca al Punt d’informació laboral consisteix a assessorar-te i resoldre els dubtes que tinguis relacionats amb: contractes, nòmines, quitances (finiquitos), indemnitzacions, acomiadaments, prestacions d’atur, maternitat, jubilació i qualsevol consulta relativa al món del treball i de la seguretat social.

Veure la info completa sobre el punt d'informació laboral i els horaris d'atenció
Alexandra Francès. Teixint xarxes al barri (crònica de les activitats del segon aniversari de l'Ateneu)

* * * * *

17. Manifest desallotjament de l'hort

rimaia en nombre de Topo Sudaka

jueves, 08 de julio de 2010 16:41:18

Manifest desallotjament de l'hort(FEU-NE DIFUSIÓ)

DAVANT L'IMMINENT DESALLOTJAMENT DE L'HORT COMUNITARI DEL C/ BANYOLES, 5
12 de juliol de 2010 9h

Ara fa dos anys, a l'Observatori de Gràcia, col·lectius i veïnes del barri vam coincidir en que n'estavem fartes de tanta especulació amb els solars i els pisos buits, portàvem anys veient com el barri es transformava en un aparador més de Barcelona, com el teixit social i econòmic s'anava deteriorant, desequilibrant en favor del millor postor. Alguns no ens coneixíem de res, algunes cares conegudes, i un punt de trobada: la indignació i les ganes de fer alguna cosa per denunciar la situació del barri. Els espais buits no fan Gràcia.

Tot va passar com les coses inevitables: el dia 25 d'Octubre del 2008, un centenar de persones vam entrar a un solar abandonat durant 4 anys després del desallotjament del CSO El Monstru, al carrer Banyoles nº5. Aquella tardor un col·lectiu de veïnes i veïns del barri vam començar la transformació d'un espai buit en un Hort Comunitari. Volíem que fos un hort autogestionat i va esdevenir molt més: un centre cultural a l'aire lliure, un lloc de trobada dels veïns, un espai disponible per les activitats dels col·lectius del barri, un referent per a moltes persones, un lloc per aprendre de tot...la Tribu, bicipOp,
XIC-Gràcia, esplais, caus, casal de Siracusa, cooperatives amb Gràcia, cursos d'agricultura
ecològica, programes de ràdio, graffittis, compostatge, dinars populars...un espai buit s'havia transfomat en una olla plena d'activitat i sinergies.

Al cap de 6 mesos vam rebre la denúncia de les propietàries i l'hort es va transformar també en un espai de resistència i legitimació social. Diversos aplaçaments del judici, una demanda d'expropiació adreçada al districte de Gràcia, centenars de mostres de suport de tot arreu, mirades acadèmiques, mediàtiques, activistes, personals...l'hort, com a el símbol de l'absurd de l'urbanisme especulatiu, prenia força.

Tot el procés judicial ens va demanar molta força. El col·lectiu vam omplir a la tardor del 2009 la sala de vistes dels jutjats de Via Layetana: van poder declarar els testimonis, es van acceptar totes les proves (Projecte escrit de l'Hort, fotografíes, adhesions...) i a finals de tardor va arribar la sentència previsible i frustrant: segons la llei la propietat privada està per sobre dels drets socials i ambientals de les persones.

L'hivern ha estat molt llarg, les faves, els enciams, els pèsols, les bledes, els espinacs han crescut ufanosos sota les pluges. La primavera ha portat un nou planter i també la sensació de ressaca del col·lectiu després del judici. Enmig del replantejament de l'espai, d'una parada reflexiva i necessària per continuar endavant, ha arribat l'ordre de desallotjament. Paciencia, estamos plantando.El sistema (propietat privada, legalitat,impasibilitat) vol menjar-se de nou un espai ple de Gràcia. Però les persones som les que omplim i donem sentit als carrers I els espais buits continuen foradant el barri a cada cantonada. Les arrels de l'hort han arribat molt lluny i omplen ja altres solars de vida. I ompliran. La vida no s'atura amb l'asfalt. L'hort pot créixer a tot arreu i totes podem ser horteres!!

________________________________
El infierno de los vivos no es algo que será; hay uno, es aquel que existe ya aquí, el infierno que habitamos todos los días, que formamos estando juntos. Dos modos hay de no sufrirlo. El primero es fácil para muchos: aceptar el infierno y volverse parte de él hasta el punto de no verlo más. El segundo es peligroso y exige atención y aprendizaje continuos: buscar y saber reconocer quién y qué, en medio del infierno, no es infierno, y hacerlo durar, y darle espacio. Las ciudades invisibles, Italo Calvino

======
--
Salud, Topo.---

De T.H. Huxley dice:

“La base de la moralidad es… dejar de simular que se cree aquello de lo que no hay pruebas y de repetir propuestas ininteligibles sobre cosas que superan las posibilidades del conocimiento.”

http://sudakatopo.wordpress.com/

* * * * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

...i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*
Per la cultura!
* * *
Actuem en directe...
* * * * *
aturem la corrupció!
_ __ _ ___ __ _ ___ __ _ __
S O C I E T A T * O B E R T A * 2 9 6

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]<< Pàgina d'inici