Societat Oberta

dijous, de maig 03, 2012


.
.
.
.*...*...*.
.
* Societat Oberta 385 *
Bloc  dimpulsos i moviments socials
· ‏ Tot el que ha volgut saber sobre el BCE i que cap polític li ha gosat a contar. Xerrades (in)formatives perquè Felip Puig no ens convoca
· Nous passos FSCat: dissabte 5 de maig Confluència de Propostes en Projectes

NOSALTRES (5:14)

*
Sumari:
.
.-TVObert@-.
*
NOSALTRES (5:14)
intervencions sobre les propostes FSCat dels dissabtes 14 i 21
A MIS QUERIDOS JOVENES DEL 15-M (11:42)
Protesta per no pagar els peatges. Bloquejada la C-16 a Manresa. Aquí teniu vídeo. (0:28)
Más de 200 familias de 23 paises participan encuentro europeo de familias lesbianas, gays y transexuales (1:13)
Jo dono la cara (1:17)
Carne cruda - Todo sobre el fraude - 25/04/12 (58:31)
Policía para tiempos de crisis (1:28:38)
Gregorio López Sanz - Análisis de la situación (18:12)
Fumigacións con Cascade e desaparición das abellas en Galicia (2:32)
LUCHA CONTRA LOS TRANSGÉNICOS: acto puerta HIPERCOR Zaragoza (6:35)
Siria, Homs el ejército de Al Asad bombardea el minarete de la mezquita 01/05/12 (0:28)
Glandula pineal la nueva conciencia (13:59)
APM? Angry Elephants (0:28)
el mundo laboral dentro depoco.wmv (1:28)
Kelly Factor-X - (Editado por El Halcón Nocturno) (10:00)
*
Societat Oberta
*
1. Inauguració_exposició_Have a pleasant stay‏ + Invitació a la presentació del llibre “Adéu, capitalisme.15M-2031.” el dijous 3 de maig en el Cicle Alternatives al Sistema
2. Estás de luto‏ + ¿Cómo te quedas?
3. Tot el que ha volgut saber sobre el BCE i que cap polític li ha gosat a contar. Xerrades (in)formatives perquè Felip Puig no ens convoca + Alguns enllaços més de la cobertura mediàtica de la Trobada + La austeridad prometida por Rajoy: un 46,43% más de asesores y un 27,6% más de cargos nombrados ‘a d + Aconseja echar a una maestra porque sus alumnos de 4 años ya saben sumar, restar y leer - 20minutos. + Una anciana desahuciada de su vivienda se encadena en el Banco de España - elEconomista.es + Hay muchísimos accidentes de tráfico que son suicidios encubiertos - elConfidencial.com + Col·lapse al peatge de Manresa, amb un #novullpagar multitudinari + "A los mossos no se les identifica ni se les juzga, es una hipocresía total" + Jefe ingrato despide a la mujer que le donó un riñón en EE. UU. – RT + La Generalitat valenciana privatiza la gestión de toda la sanidad pública - elEconomista.es + El estado español bate su récord de paro, con 5,6 millones de desempleados + El Ministro Wert asegura que los estudiantes deben pagar el aumento en las tasas universitarias con. + El Ministro Wert asegura que los estudiantes deben pagar el aumento en las tasas universitarias con. + Los hogares del estado español con todos sus miembros en paro superan los 1,7 millones + “La reforma laboral nos devuelve a relaciones paternalistas y de servidumbre” + Interior crea una unidad especial para vigilar las redes sociales + El Santander dice que la banca necesita ayuda pública para acabar la reordenación + El caso de Ni Yulan‏ + Unos 50 'iaioflautas' ocupan la sede de Interior en Barcelona
4. Tertulia dels ateus‏
5. Las pasiones del 12M15M + Todo este programa reformador de gran calado no puede ponerse en marcha sin mentir
6. Nous passos FSCat: dissabte 5 de maig Confluència de Propostes en Projectes‏ + Noticies de preparació del Fòrum Sociaol Mundial 2013 a Tunísia
7. #laurallibertat Campanya CGT Catalunya‏ + Quatre independentistes que apareixen a la llista de Puig donen la cara + Text interessant, policial‏
8. "repensar, reflexionar y decidir colectivamente la estrategia antirrepresiva
9. Nous lliuraments d'ATTAC ACORDEM‏
10. Sr. Rajoy, no juege al gato y al ratón para la petrolera REPSOL‏
11. Materials de difusió i convocatòries‏
*
1.
Inauguració_exposició_Have a pleasant stay‏ + Invitació a la presentació del llibre “Adéu, capitalisme.15M-2031.” el dijous 3 de maig en el Cicle Alternatives al Sistema

"Comunicació Nova"
dimecres, 2 / maig / 2012 12:36:09
Inauguració_exposició_Have a pleasant stay‏
Atenció, estàs convidat!
La inauguració oficial de l'exposició "Have a pleasant stay", de l'artista palestina Samira Badran, que es celebra amb motiu de la commemoració de la Naqba tindrà lloc divendres 4 de maig a les 19:00 en l'espai ÀgoraCat (Pl. Catalunya, 9. 4t-2ª).  La propia artista comentarà  la instal·lació junt amb les altres obres.
Tot i així, si voleu assistir a la convocatòria de premsa que es farà per a mitjans de comunicació a les 12:00, esteu convidats prèvia confirmació d'assistència. 
Thais Bonilla
Comunicació
Nova-Innovació Social
(+34)652 20 75 22
(+34)93 706 66 74
comunicacio@nova.cat
http://www.nova.cat
Facebook: www.facebook.com/novainnovaciosocial
Twitter: @Nova_Social

informacio-nova en nom de "Olivella, Martí"
dilluns, 30 / abril / 2012 18:12:09
Invitació a la presentació del llibre “Adéu, capitalisme.15M-2031.” el dijous 3 de maig en el Cicle Alternatives al Sistema‏
Invitació a la presentació del nou llibre “Adéu, capitalisme.15M-2031.”
Premi a la Innovació en Models Socieconòmics
el 3 de maig en el Cicle Alternatives al Sistema a les 19h
El proper dijous 3 de maig a les 19h a ÀgoraCatalunya es presenta, dins el Cicle d’Alternatives al Sistema, el llibre Adéu, capitalisme.15M-2031 sobre Ecodemocràcia cooperativa escrit per Jordi Garcia Jané.
Adéu, capitalisme.15M-2031. parteix de la idea que el capitalisme no funciona, que és socialment injust, políticament antidemocràtic, ecològicament insostenible i estructuralment violent. Per tant, l’autor ens planteja una proposta de model social no capitalista que anomena Ecodemocràcia cooperativa, basat en un sistema econòmic democràtic, social i solidari, i en un sistema polític de democràcia participativa i inclusiva. I dibuixa, a més, una estratègia per arribar-hi, l’empoderament popular, que seria resultat de combinar la creació de contrapoders socials, la mobilització popular noviolenta i la via electoral.
La intenció de la proposta no és construir una suposada societat ideal, sinó fer un canvi prou significatiu a 20 anys vista perquè, d’una banda, arribem a temps d’aturar la catàstrofe climàtica i social a què ens aboca el capitalisme senil, i de l’altra, obrim la possibilitat de desenvolupar plenament societats més justes, democràtiques, sostenibles i pacífiques.
El repte és difícil però no impossible, sobretot perquè ja avui existeixen milers d’experiències d’èxit, algunes descrites en el llibre, que ens demostren que és perfectament factible viure d’una altra manera.
La presentació del llibre es farà a les 19h hores a ÀgoraCatalunya -Plaça Catalunya, núm. 9 4-2 (amb cantonada amb Rambla Catalunya)-.
Us podeu inscriure a: comunicacio@nova.cat
Aquest llibre va ser becat pel Premi a la Innovació en Models Socioeconòmics, convocat per Nova-Innovació Social l’any 2011 en el si del projecte Barcelona Consensus i en col·laboració amb 3 organitzacions més: Fundació Cultura de Pau, Associació Josep Vidal Llecha i Xarxa d’Economia Solidària. Aquesta proposta s’ha alimentat i construït col·lectivament amb les aportacions de diverses persones i organitzacions, les quals han participat en el procés d’elaboració.
Jordi Garcia Jané (Barcelona, 1959) és cooperativista i participa activament en diversos moviments socials a Catalunya, entre ells, la Xarxa d’Economia Solidària (XES). A més, és escriptor i conferenciant habitual sobre temes d’economia solidària, democràcia participativa i les alternatives socials en general. A part de nombrosos articles per a revistes com Illacrua, Nexe o el setmanari Directa, és coautor de llibres com ¡Abajo los muros de los cuarteles! (1981), Amb raó, insubmissió (1989), La dimensió cooperativa (2001, 2006), Economía solidaria y crisis capitalista (2010) i Democracia económica (2011), aquests tres darrers publicats també a Icaria editorial.
* * * * *
2.
Estás de luto‏ + ¿Cómo te quedas?

Actuable
dimecres, 2 / maig / 2012 11:38:17
Estás de luto‏
Hola. Soy Alberto Estévez. Y estoy de luto.
Como sabes, el gobierno ha aprobado un decreto-ley por el que el presidente de RTVE será nombrado unilateralmente por el gobierno de turno. Se acabaron el sistema de elección por consenso parlamentario y el respeto a la independencia de la televisión publica, la de todos.
Por eso escribí una petición en Actuable. Una petición que tú y más de 80.000 personas habéis apoyado. Gracias por hacerlo.
Precisamente, mañana jueves 3 de mayo, es el Día Internacional por la libertad de prensa. Solo unos días después de que el Gobierno haya decidido anular la independencia de nuestra televisión. Paradójico, ¿no?
Tenemos ahora, más que nunca, la oportunidad de expresar nuestro rechazo a la decisión del Gobierno. Un día por la libertad de prensa marcado por el histórico paso atrás en la libertad de los medios en España. Y por eso tú, yo y RTVE estamos de luto.
Extendamos nuestro luto por RTVE en las redes sociales durante hoy y mañana. Te propongo algo:
1. Tuitea bajo el hashtag #rtvedeluto. Si conseguimos que #rtvedeluto sea trending topic, el mundo entero verá el rechazo de la sociedad española a la medida del Gobierno.
2. He creado un grupo de Facebook llamado RTVE de Luto. Como acto simbólico, tápate los ojos con algo negro o con los dedos y sube tus fotografías al grupo. Yo ya lo he hecho.
3. También puedes cambiar tu imagen de perfil en Facebook y Twitter por el logo de luto por RTVE.
Con tu ayuda, podemos lograr que el Gobierno se de cuenta del rechazo masivo de los españoles a su medida y recapacite. Pero para ello necesito que tú y tus amigos os unáis en la red, de luto por RTVE.
Gracias por defender la independencia de nuestra televisión.
Alberto
Porque hace unos días firmaste la petición en Actuable por la independencia de RTVE. Y porque Alberto, su creador, quiere contar contigo.
Gracias.
Irene, Fabio, David y el resto del equipo de Actuable.

Actuable
dilluns, 30 / abril / 2012 22:30:46
¿Cómo te quedas?‏
Muertas. Así se van a quedar las abejas en Galicia. La Xunta y la Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón (ASPAPEL) van a fumigar los eucaliptos de Galicia con un agresivo insecticida que podría suponer la extinción casi total de las abejas gallegas. Este insecticida es tan tóxico que incluso la Unión Europea ha prohibido su venta a partir del 1 de Agosto.
Las abejas son una pieza clave de la agricultura gallega, no sólo por la miel y otros productos derivados, si no porque son las responsables de polinizar los cultivos agrícolas, tan importantes en Galicia. Su desaparición provocaría el colapso de la agricultura y la apicultura en Galicia.
La excusa para las fumigaciones es terminar con la plaga del insecto llamado “Gorgojo del eucalipto”, que está afectando a estos árboles. Pero ¿por qué usar este tóxico insecticida cuando hay métodos mucho menos agresivos?¿Podría tener algo que ver el interés en vender el stock del insecticida antes de que entre en vigor su prohibición?.
Manuel vive en Galicia y le preocupan las negativas consecuencias que las fumigaciones podrían tener en el ecosistema gallego. Y por eso ha creado una petición para pedir a la Xunta y a ASPAPEL que detengan las fumigaciones. Si miles de personas piden a la Xunta que prohíba esta locura, no sólo podrían salvarse las abejas, sino el futuro del campo gallego.
Y si quieres hacer más, comparte la petición en Facebook y Twitter, para conseguir que todo el mundo se entere de lo que está pasando.
En nombre de Manuel, muchas gracias.
Irene, Fabio y el resto del equipo de Actuable
P.D. Hace unos meses anunciamos nuestra unión con Change.org para crear la mayor plataforma de activismo online del mundo. El próximo 10 de mayo, Actuable será Change.org. Contarás con una plataforma aún mejor para que sigas iniciando y apoyando peticiones sobre los temas que más te preocupan.
* * * * *
3.
Tot el que ha volgut saber sobre el BCE i que cap polític li ha gosat a contar. Xerrades (in)formatives perquè Felip Puig no ens convoca + Alguns enllaços més de la cobertura mediàtica de la Trobada + La austeridad prometida por Rajoy: un 46,43% más de asesores y un 27,6% más de cargos nombrados ‘a d + Aconseja echar a una maestra porque sus alumnos de 4 años ya saben sumar, restar y leer - 20minutos. + Una anciana desahuciada de su vivienda se encadena en el Banco de España - elEconomista.es + Hay muchísimos accidentes de tráfico que son suicidios encubiertos - elConfidencial.com + Col·lapse al peatge de Manresa, amb un #novullpagar multitudinari + "A los mossos no se les identifica ni se les juzga, es una hipocresía total" + Jefe ingrato despide a la mujer que le donó un riñón en EE. UU. – RT + La Generalitat valenciana privatiza la gestión de toda la sanidad pública - elEconomista.es + El estado español bate su récord de paro, con 5,6 millones de desempleados + El Ministro Wert asegura que los estudiantes deben pagar el aumento en las tasas universitarias con. + El Ministro Wert asegura que los estudiantes deben pagar el aumento en las tasas universitarias con. + Los hogares del estado español con todos sus miembros en paro superan los 1,7 millones + “La reforma laboral nos devuelve a relaciones paternalistas y de servidumbre” + Interior crea una unidad especial para vigilar las redes sociales + El Santander dice que la banca necesita ayuda pública para acabar la reordenación + El caso de Ni Yulan‏ + Unos 50 'iaioflautas' ocupan la sede de Interior en Barcelona

acampadagava en nom de Jesus R B
dimecres, 2 / maig / 2012 07:37:21
Tot el que ha volgut saber sobre el BCE i que cap polític li ha gosat a contar. Xerrades (in)formatives perquè Felip Puig no ens convoca
Date: Mon, 30 Apr 2012 22:15:24 +0200
Subject: Fwd: Nota informativa 30/04/2012 [CAT] Tot el que ha volgut saber sobre el BCE i que cap polític li ha gosat a contar. Xerrades (in)formatives perquè Felip Puig no ens convoca [CAST] Todo lo que quiso saber sobre el BCE, y que ningún político se atre
From: acampadaviladecans
Tot el que ha volgut saber sobre el BCE i que cap polític li ha gosat a contar. Xerrades (in)formatives perquè Felip Puig no ens convoca
Barcelona, 30 d'abril de 2012, - Els dies 2, 3 i 4 de maig, es realitzarà a Barcelona la cimera del Banc Central Europeu (BCE). El BCE es va crear amb l’entrada en vigor de l’Euro com a banc central dels Estats de la zona euro (és e cas d’Espanya, Portugal, Grècia, Itàlia, Irlanda, etc.), monopolizant des d’aleshores la política monetària de la UE. Un banc el capital del qual es va constituir amb aportacions d’aquests estats i que havia de tenir com a objectiu mantenir l’estabilitat econòmica a Europa, però que per contra defensa per sobre de tot els interessos de la banca privada europea, promovent l’austeritat i les retallades, asfixiant els països de la perifèria europea amb l’excusa d’un deute del qual els ciutadans, en cap cas, som responsables.
La mesura estrella del BCE per a fer front a la crisi del deute a Europa ha estat la de fomentar una barra lliure de crèdit per als bancs privats europeus, a un interès de l’1%, perquè aquests, al seu torn, el prestin als estats al 6%. Les mesures del BCE no només han permès que la banca privada refinanciï quantitats ingents d’un deute privat insostenible, rentant així actius tòxics i inversions especulatives, salvant-la de la fallida, sinó que li ha ofert una oportunitat de negoci immillorable.
El BCE, junt amb els seus companys de la Troika, la Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional, imposen, a canvi d’ajudar la banca privada, austeritat i retallades, privatitzacions i reformes neoliberals. De fet, una carta del BCE està darrera de reforma exprés de la Constitució que imposa la prioritat del pagament del deute por sobre de les despeses socials.
El conseller d’Interior de la Generalitat, Felip Puig,  ha convocat repetidament a aquesta reunió a qui ell anomena "individus provinents del neoanarquisme radical, del moviment dels indignats, de moviments antiglobalizació i de sectors radicals universitaris”. La seva esperança és convocar actes de protesta per la visita del BCE i prosseguir i justificar així l’estratègia repressiva intensificada greument després de la vaga general, a més de desviar l’atenció sobre el transfons de les reunions del BCE.
Resulta evident que no assistirem a una convocatòria del sr. Puig http://acampadadebarcelona.org/index.php/es/acampadabcn/item/682-no-acudirem-a-la-convocat%C3%B2ria-de-felip-puig-comunicat-de-lassemblea-drets-socials-de-l%E2%80%99eixample. Ni els banquers reunits a la cimera del BCE, ni la conselleria d’Interior ens representen, ni ens convoquen. De la mateixa manera que ens oposem radical i frontalment a les polítiques del BCE, perquè són il·legítimes i profundament antisocials, volem fer-ho el més allunyats d’ells i sense respondre a les provacions del Sr. Puig. I ho farem com millor sabem fer-ho, amb arguments i diàleg.
Per tot això, i amb la cita de Henry Ford en ment "És bo que la gent no conegui el sistema no conegui el sistema monetari i bancari, si no hi hauria una revolució demà al matí", convoquem unes jornades de debat i creativitat al parc Joan Miró, per a seguir construint entre totes el món que volem per a totes. Creiem que els carrers no han de ser ni poden ser ocupats per les forces de seguretat repressives, sinó pel debat i la construcció col·lectiva. Per això reivindiquem el dret a lliure reunió a l’espai públic. Una vegada més les places s’ompliran d’arguments i alternatives.
En aquestes jornades coneixerem con funciona el BCE, reflexionarem col·lectivament sobre les seves funcions, sobre quin hauria de ser el paper de la Unió Europea i el seu Banc Central, sobre el futur de l’euro, sobre quin sistema bancari volem, sobre què fer amb el deute... També aprofitarem la trobada per realitzar tallers per preparar la nostra propera data de mobilització global: el 12 de maig. 
Programa:
dimecres 2  de maig, 19 h, Parc Joan Miró: Xerrada-debat sobre el BCE a càrrec de Iolanda Fresnillo i Inés Marco de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute que ens ajudaran a entendre millor com funciona el BCE i quin paper juga a la crisi del deute.
dijous 3  de maig, 19 h:
Tallers 12m15m: El grup de reflectants i la comissió de gràfics de BCN ens mostraran la tasca creativa que s’està preparant per a la manifestació del 12 de maig.  (http://reflectantes.wordpress.com)
Xerrada-debat sobre el BCE:  Plaça Orfila. Amb l'Assemblea de Sant Andreu i la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, parlarem dels mecanismes il·legítims en els quals participa el BCE.
On?:
Parc Joan Miró
Paper intervencionista del BCE, que imposa, per exemple, la reforma de la Constitució:
http://www.abogados.es/portalABOGADOS/printPortal.do?urlPagina=/S005024003/1332836884769_es_ES.html
El BCE va demanar a Espanya crear 'minijobs', llocs de treball amb sous per sota del salari mínim.
http://www.publico.es/dinero/410972/el-bce-pidio-a-espana-crear-minijobs-trabajos-con-sueldos-por-debajo-del-salario-minimo
El BCE, ja presidit per l’italià Mario Draghi, va haver d’admetre aquest mes de febrer l’existència d’aquesta carta enviada aleshores per Jean Claude Trichet a Zapatero
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/03/12/economia/1331548808.html
El BCE veu "prematur" abandonar ja les mesures anticrisis
http://www.publico.es/dinero/428324/el-bce-ve-prematuro-abandonar-ya-las-medidas-anticrisis
Draghi del BCE diu que ja ha passat el pitjor de la crisi de la zona euro
http://blogs.publico.es/dominiopublico/4358/el-bce-el-lobby-de-la-banca/
El BCE corre al rescat dels bancs pero no dóna ni un euro als governs
L’addicció de la banca espanyola a la liquiditat del BCE toca màxims
http://economia.elpais.com/economia/2012/04/13/actualidad/1334308023_930452.html
El BCE s’embutxacarà més de 10.000 milions anuals per la barra lliure de liquiditat
http://www.expansion.com/2012/02/29/mercados/1330515888.html
La banca espanyola va contreure un deute amb el BCE de 227.600 milions al març
auditoriadeuda.bcn15m@gmail.com
GdT Auditoría Deuda 15M Bcn:
http://www.auditoria15m.org/
twitter @AuditoriaDeuda #BienvenidoMrBCE

acampadagava en nom de Maria Rosa Ferran Moragues
dimarts, 1 / maig / 2012 22:07:05
Alguns enllaços més de la cobertura mediàtica de la Trobada‏
TVE:
http://www.rtve.es/alacarta/videos/telediario/mas-200-familias-23-paises-participan-encuentro-europeo-familias-lesbianas-gays-transexuales/1390514/
La Sexta: es el enlace al último informativo, el de esta noche, que es donde ha salido la cobertura. El vídeo individual todavía no aparece.

Acampadagava- Daniel Marxtínez
dimarts, 1 / maig / 2012 13:23:52
www.kaosenlared.net
Según la comparación de los gastos de personal adscritos a la Presidencia del Gobierno de los Presup...

Acampadagava - Daniel Marxtínez
dilluns, 30 / abril / 2012 18:34:28
www.20minutos.es
La docente trabaja en la escuela española de Escaldes-Engordany de Andorra. Un inspector de Madrid a...

Acampadagava - Daniel Marxtínez
dilluns, 30 / abril / 2012 11:27:16
www.eleconomista.es
Una anciana desahuciada de su vivienda en Níjar (Almería) hace cinco meses tras avalar a su hijo se ...

Acampadagava - Daniel Marxtínez
diumenge, 29 / abril / 2012 21:58:52
www.elconfidencial.com
Cuando hace unas semanas el jubilado Dimitris Christoulas acabó con su vida, los medios se vieron ob...

Acampadagava - Daniel Marxtínez
divendres, 27 / abril / 2012 21:55:58
www.vilaweb.cat
Diari Electrònic Independent

Acampadagava - Daniel Marxtínez
divendres, 27 / abril / 2012 20:28:17
www.kaosenlared.net
La web creada por los Mossos d'Esquadra ha encendido las alarmas. En dicho portal, en el que se invi...

Acampadagava - Daniel Marxtínez
divendres, 27 / abril / 2012 14:51:10
actualidad.rt.com
En EE. UU. una mujer demandó a su jefa por despedirla tras haberle donado un riñón.

Acampadagava - Daniel Marxtínez
Enviat:divendres, 27 / abril / 2012 14:21:47
www.eleconomista.es
El Gobierno valenciano ha anunciado este viernes que implantará a partir de 2013 un nuevo modelo de ...

Acampadagava - Daniel Marxtínez
divendres, 27 / abril / 2012 13:03:26
www.kaosenlared.net
El paro subió en 365.900 personas en el primer trimestre del año respecto al trimestre anterior, un ...

Acampadagava - Daniel Marxtínez
divendres, 27 / abril / 2012 13:03:05
www.kaosenlared.net
En una intervención durante esta mañana, el Minsitro Wert dice ser consciente del aumento en las tas...

Acampadagava -Daniel Marxtínez
divendres, 27 / abril / 2012 13:01:43
www.kaosenlared.net
Los hogares con todos sus miembros en paro subieron en el primer trimestre en 153.400, lo que supone...

Acampadagava - Daniel Marxtínez
divendres, 27 / abril / 2012 13:01:29
www.kaosenlared.net
Héctor Illueca, inspector de Trabajo y miembro de Socialismo 21, y Adoración Guamán, profesora de De...

Acampadagava - Carlos Murcia Sobregrau
dijous, 26 / abril / 2012 23:30:02
waldendos.org
El Ministerio del Interior reforzará la lucha contra el cibercrimen mediante la creación de una n...

Acampadagava - Daniel Marxtínez
dijous, 26 / abril / 2012 22:37:25
www.larazon.es
Noticias de ultima hora en español sobre la actualidad nacional, politica, internacional, economia, ...

acampadagava en nom de Maria Rosa Ferran Moragues
dijous, 26 / abril / 2012 21:02:25
El caso de Ni Yulan‏
Este mensaje contiene imágenes, si no las ves correctamente, pulsa aquí.
Torturas a una activista china
Hola
Este es uno de esos casos que nos llegan a Amnistía Internacional y que nos siguen emocionando por el coraje, la valentía y las fuerzas que defensoras de derechos humanos como Ni Yulan tienen para denunciar las injusticias en su país.
Ni Yulan es una destacada activista que lucha por el derecho a la vivienda en China. Lleva 10 años en una silla de ruedas tras haber sido golpeada brutalmente por la policía en 2002 mientras estaba detenida. Este hecho, lejos de amedrentarla, reforzó su compromiso de lucha contra la represión de su Gobierno.
Acaba de ser encarcelada por cargos falsos. Ha sido condenada a dos años y ocho meses de cárcel por “buscar pelea y provocar problemas” y “fraude”. Tras un juicio injusto. Su marido ha sido condenado también a una pena de dos años por el mismo delito.
Ni Yulan ha ayudado a miles de personas a defender su derecho a una vivienda, y ahora nos toca defender los suyos. Por eso te pido, hoy más que nunca, que firmes esta petición y la reenvíes a todos tus contactos. El gobierno de China tiene a sus espaldas un terrible historial de falta de respeto a los derechos humanos. Por eso y por Ni Yulan no podemos callarnos. Tenemos que hacer oír su voz. Se lo debemos.
Gracias,
Esteban Beltrán
Director Amnistía Internacional – Sección Española

Acampadagava - Daniel Marxtínez
dijous, 26 / abril / 2012 11:43:21
ccaa.elpais.com
Los manifestantes piden la liberación de las tres personas encarceladas por los altercados del 29M
* * * * *
4.
Ateus de Catalunya
dimarts, 1 / maig / 2012 18:53:42
Tertulia dels ateus‏
Tertúlia día 4 de maig de 2012 : BASES PER A UNA ÈTICA ATEA
El divendres, 4 de maig, puntualment a les 19.00 hores, farem la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya al Cafè Restaurant Estruch al carrer Bailen, 219, (a l’alçada d’Antoni Maria Claret). Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per a aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger al mateix local o en algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació.
Els mitjans de transport públic més propers al “Café Restaurant Estruch” són les línies 4 (parada Joanic) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114.
El temps passa volant, i s’acosta el primer divendres del mes de maig, el dia quatre, i novament amb els amics estarem de tertúlia i en ella, aquest cop, proposem reflexionar sobre l’ètica des del punt de vista ateu. Ho farem formulant una pregunta, i tractant de buscar respostes:
COM ES POT CONSTRUIR UNA ÈTICA SENSE CAP REFERÈNCIA A DÉU? .
Un reguitzell de preguntes podem plantejar, i esperem que els amics que puguin assistir a la tertúlia ho facin, nosaltres aquí entre moltes, i només per a estímular la reflexió, apuntem les següents:
1. – Podem afirmar que en l’autonomia individual i la llibertat personal es troba la base, l’arrel, de la responsabilitat moral?.
2. – Podem preguntar-nos si per generar un profund sentit de la justícia, ens cal, “mirar” i ser “sensible” als problemes de tots els éssers humans que configuren la humanitat. Cal preguntar-nos, si és suficient la mirada i la sensibilitat. Deixem aquesta qüestió, com a tema a debatre en la tertúlia.
3. – Per fonamentar una ètica, que sigui basada radicalment en la naturalesa humana, i no en ens externs a aquesta, és necessari des d’un “punt de vista ateu”, situar el nostre lloc en l’univers És per això necessari dotar-nos d’una explicació no només sobre l’origen de la vida, sinó també d’una genealogia de la idea de déu i de la religió.
4. – Una ètica atea, sense déu, ha d’establir una pràctica guiada per sentiments i al seu torn per la raó humana.
5. – Una ètica atea, sense déu, contempla la universalitat de algunes regles, i alhora, reconeix la varietat i relativitat cultural i històrica de diferents posicions morals.
6. – Cal preguntar-nos, com a resum, les diferències substancials d’una ètica amb déu i d’una ètica sense déu. Deixem que la pròpia terulia les estableixi com a resum del seu debat.
© Ateus de Catalunya - http://ateus.org
* * * * *
5.
Las pasiones del 12M15M + Todo este programa reformador de gran calado no puede ponerse en marcha sin mentir

Carmen Garcia
dilluns, 30 / abril / 2012 16:10:43
Las pasiones del 12M15M
Autoría: Juan Carlos Rojas
“Juntos somos la Esperanza contra la derrota del Mundo”
La Kermes: Mais Je Sais
“Vivir juntos, morir solos”. La frase es de una serie que has visto, que hemos visto muchos. Se acabó hace tiempo. Ahora, si no hubiéramos visto la serie diríamos que suena a otra cosa. Morir solos suena a un universo posible, suena aquí cerca. Es como morirse dos veces, ¿no? Morirnos, mierda. Solos, más mierda.
Me dijo mi padre el otro día que la semana pasada le dijo el médico que quizás tenía un tumor. Finalmente no fue así, ¿sabéis? Al final era grasa que parecía un tumor. Nos lo dijo a mi hermano y a mi cuando ya había pasado todo. Tardó una semana más o menos en saberlo. Estuvo una semana pensando que se moría, solo. Morir solos. Yo, cuando me lo dijo, no puedo evitarlo, pensé en cuidar a mi padre. ¿Cómo iba a cuidar a mi padre si se ponía enfermo? Pensé en el tiempo que hace que no cobro o en lo que cobro cuando cobro. Pensé en mi alquiler. Pensé en mis amigos con hijos y en el dinero que tienen. Pensé en mi hermano y su curro en prácticas. Pensé que vivo en un mundo en que el cariño y el cuidado dependen de la renta.
“Morir solos”, me dije. “Vivir solos”, me respondí. “Morir vivos”, funcionaba también bien.
“Vivir juntos”. “Vivir bien”. “Juntos mejor”.
Comento con un amigo que las acciones del gobierno cada vez me resultan más parecidas a como me imagino los últimos coletazos de la Unión Soviética. Imagino a los detenidos de Barcelona como los últimos detenidos por cruzar el muro de Berlín. Imagino al ministro de Interior como el viejo funcionario de un régimen moribundo. El signo, sin embargo, está cambiado. El fin del capitalismo no será un desmorone, sino una hiper-aceleración. Velocidad absurda. Cinética destructiva.
Vale. El 1215M y las pasiones.
Hay pasiones que se ven. Se ve la rabia, ¿cómo no verla? Es pulsante, es lacerante, es agresiva. La colección de razones puestas en fila como un ejército de miseria. La rabia, claro. Ahí está. Con la rabia está la protesta, el derecho al pataleo, la queja, el grito. Quedarnos roncos. La rabia y la protesta, soltar el aire de los pulmones. Bien. Ir a cogerlo luego, ¿a dónde? No es suficiente. No es suficiente con la rabia y la protesta. La respiración de un cuerpo necesita más cosas.
Celebración, celebrarnos. Mirarnos, volver a vernos. Encontrarnos, reconocernos. Claro que sí. Juntos. Estar juntos. Evitar morir vivos. Claro. Pero celebrar, ¿qué? ¿La memoria? ¿La nostalgia? ¿Los buenos viejos tiempos? No. Celebrar nuestro ahora. Nuestro momento. La alegría de estar juntos aquí y ahora. El 12M en una calle, en una plaza. Poder hablarnos, no para recordarnos cuando hablábamos (¡qué rollo!) Para hablarnos otra vez, de otras cosas, quizás. Si el 12M es una celebración del pasado… no tendrá futuro alguno.
El Miedo está ahí también, ¿no? El miedo porque han dicho que no se puede. Que eso no se puede. Que eso está PRO-HI-BI-DO. Y entonces el miedo actúa ahí como un cuchillo en la mantequilla, separando. Desuniendo. Buscando formas de que sea la rabia la que mande en exclusiva… O la nostalgia la que mande en exclusiva.
El 12M15M no será una guerra. No será un paseo, tampoco. Ni la guerra que quieren ni el paseo que quieren. Será otra cosa. Me lo repito cada día. Será-otra-cosa. Será vivir juntos. Papá, escucha, será vivir juntos. De aquí no se marcha nadie. Estamos juntos en esto. Como en Titánic, Rose y Jack: Si saltas tú, salto yo. Otra vez. Será otra cosa.
Hay pasiones que no se ven y tienen que verse. La fragilidad, por ejemplo. Somos frágiles. Somos porcelana china en equilibrio. Somos funambulistas sin red, sin cuerda. El coyote atravesando el desfiladero. Somos frágiles. Si pensamos que somos fuertes exclusivamente enterraremos las pasiones frágiles y dejaremos de cuidarnos. Dispararemos a la nada como súper-novas. Nos extinguiremos. No somos fuertes. Somos frágiles. Esa es nuestra fortaleza. Si fuéramos fuertes no necesitaríamos a nadie, pero necesitamos a todo el mundo. A cada uno. Uno a uno. Vivir juntos porque somos frágiles. De aquí salimos juntos. La plaza la tomamos juntas. Somos, si acaso, aliento.
Por eso tenemos cuidado. Tener cuidado no es no-hacer. Es hacer con cuidado. Cuidado viene de cuidar. De preocuparnos, de no ser omnipotentes. Cuidado viene de cuidar y ser cuidado. Reconocer la fragilidad y cuidarnos nos permite ser creativos y desafiantes. Nos permite ser amigables con cualquiera, nos permite doblar los límites de lo posible. Frágiles, sí, pero decididas. Frágiles sí, pero comprometidos con nuestra palabra.
El 12M15M será creación. Un momento para crear momentos. Una incubadora para nuevos momentos. Será proyección en el espacio y el tiempo. Será darnos un mapa.
Y así, sì. Así, ahí está. Alegría. Alegría por doblarles la cintura sin tocarles. Alegría por deshacernos de lo inútil. Alegría por crear una posibilidad (o miles). Alegría por volver.
Vivir juntos. Contra la derrota del mundo.

Carmen Garcia
dilluns, 30 / abril / 2012 10:53:21
Todo este programa reformador de gran calado no puede ponerse en marcha sin mentir
Todo este programa reformador de gran calado no puede ponerse en marcha sin mentir
Desde que los ministros de Rajoy, en especial Montoro y Ana Mato, decidieron explicar didácticamente los porqués de la demolición del Estado, entendemos las cosas mucho mejor. He aquí un resumen, claro como el agua, de sus argumentos: Se pone precio a la sanidad para que continúe siendo gratuita y se expulsa de ella a determinados colectivos para que siga siendo universal. Se liquidan las leyes laborales para salvaguardar los derechos de los trabajadores y se penaliza al jubilado y al enfermo para proteger a los colectivos más vulnerables. En cuanto a la educación, ponemos las tasas universitarias por las nubes para defender la igualdad de oportunidades y estimulamos su privatización para que continúe siendo pública. No es todo, ya que al objeto de mantener el orden público amnistiamos a los delincuentes grandes, ofrecemos salidas fiscales a los defraudadores ambiciosos y metemos cuatro años en la cárcel al que rompa una farola. Todo este programa reformador de gran calado no puede ponerse en marcha sin mentir, de modo que mentimos, sí, pero al modo de los novelistas: para que la verdad resplandezca. Dentro de esta lógica implacable, huimos de los periodistas para dar la cara y convocamos ruedas de prensa sin turno de preguntas para responder a todo. Nadie que tenga un poco de buena voluntad pondrá en duda por tanto que hemos autorizado la subida del gas y de la luz a fin de que resulten más baratos y que obedecemos sin rechistar a Merkel para no perder soberanía. A no tardar mucho, quizá dispongamos que los aviones salgan con más retraso para que lleguen puntuales. Convencidos de que el derecho a la información es sagrado en toda democracia que se precie, vamos tomar RTVE al asalto para mantener la pluralidad informativa. A nadie extrañe que para garantizar la libertad, tengamos que suprimir las libertades.
* * * * *
6.
Nous passos FSCat: dissabte 5 de maig Confluència de Propostes en Projectes‏ + Noticies de preparació del Fòrum Sociaol Mundial 2013 a Tunísia

"Fòrum Social Català"
diumenge, 29 / abril / 2012 19:50:23
Nous passos FSCat: dissabte 5 de maig Confluència de Propostes en Projectes‏
Nous passos del procés del Fòrum Social Català
Dissabte 5 de maig: Trobada de Confluència de Propostes en Equips de Projectes d'11 a 19h
9 de juny: Sessió d'exposició pública dels resultats del FSCat (es posposa l'assemblea del 6 de maig)
Els tres darrers dissabtes d'abril hem compartit quasi 80    propostes  i hem començat a establir confluències entre moltes d'elles, amb l'objectiu de poder oferir a la ciutadania menys propostes però més potents!   Ara, en calent, cal donar el següent pas i, en canvi, donar-nos temps - fins el 9 de juny - abans de fer públics els resultats.
Tal com havíem previst, el proper dissabte 5 de maig ens trobem per confluir en  Equips de projectes aquelles propostes presentades que  són processos o campanyes  Es tracta de veure com  enfortir-les, amb equips més grans i amb sinergies entre organitzacions complementàries. Ja pots veure molts dels videos de les intervencions.
La trobada del dissabte 5 de maig tindrà 4 parts:
11-12h: A. Presentació breu dels possibles projectes de confluència, sorgits en les 3 trobades d'abril (enviats fins el divendres 4 de maig : veure fitxa a continuació).
12-14h: B. Reunió matí simultània d'alguns Equips de projectes (amb un guió per concretar-los). Els participants trien el projecte en que volen implicar-se.
14-16h: Dinar (confirmar reserva)
16-18h: C. Reunió tarda simultània d'altres Equips de projectes (amb un guió per concretar-los). Els participants trien el projecte en que volen implicar-se.
18-19h: D. A partir dels plans concretats dels Equips de projectes, elaborarem un Comunicat sobre el FSCat convocant a la sessió d'exposició pública dels resultats del FSCat 2012 (projectes i activitats) pel 9 de juny, tot animant la ciutadania en general i els participants en les accions del 12M 15M, a recolzar els projectes o a implicar-s'hi.
Els proponents estan convidats a presentar projectes de confluència  abans del divendres 4 de maig a les 14h  a partir d'una o vàries de les propostes (de processos o campanyes) presentades al FSCat durant el mes d'abril.
Fins dissabte!
Més info a www.forumsocialcatala.cat / Facebook / Twitter: @FSCat2012 #FSCat #FSCat2012

assemblea_fscat en nom de "Olivella, Martí"
divendres, 27 / abril / 2012 13:35:23
Noticies de preparació del Fòrum Sociaol Mundial 2013 a Tunísia‏
Per anar pensant en aportar les propostes / projectes del FSCat al FSM 2013 de Tunisia !
* * * * *
7.
#laurallibertat Campanya CGT Catalunya‏ + Quatre independentistes que apareixen a la llista de Puig donen la cara + Text interessant, policial‏

rimaia en nom de John SMITH
diumenge, 29 / abril / 2012 09:34:15
#laurallibertat Campanya CGT Catalunya‏
Weblog informatiu:
http://laurallibertat.wordpress.com/
Les persones i organitzacions sotasignades ens adherim al següent manifest i ens solidaritzem amb la companya Laura Gómez exigint la seva inmediata posada en llibertat.
El 25 d’abril la Jutgessa del Jutjat d’Instrucció núm. 23 de Barcelona va decretar presó sense fiança per a la Secretària d’Organització de la CGT-Barcelona amb els càrrecs d’incendi i subsidiàriament de danys, coaccions, delicte de desordres públics i delicte contra els drets fonamentals.
Els i les adherents considerem que han donat resultat les pressions polítiques, tant al jutjat com a la fiscalia, ja que consideren que una persona sense antecedents penals, amb domicili i treball fix i amb una filla, té risc de fugida i de reincidir abans fins i tot de ser jutjada i
condemnada. Aquests barems no s’apliquen als banquers, ni als polítics investigats per la fiscalia anticorrupció als quals es deixa en llibertat. Realment ens qüestionem l’anomenada “independència” del poder judicial pel que fa a la resta de
poders dins d’un mal anomenat “estat de dret”.
Considerem que no hi ha cap motiu que justifiqui la seva detenció i menys el seu ingrés a la presó, la qual cosa suposa un clar abús de poder i una violació del dret a no ser privat de llibertat.
No calia un circ mediàtic com el muntat pels mossos d´esquadra, necessitats d’intentar donar exemple detenint i reprimint a persones i organitzacions que protesten i qüestionen el sistema sense ser canalitzades pels “agents socials autoritzats i ensinistrats”.
Nosaltres anem amb la cara descoberta, no amaguem les nostres accions, les considerem justes i sense perill per a la integritat de ningú, per tant descartem que els mossos d´esquadra hagin d’investigar molt per saber que fem o deixem de fer.
Ens preguntem quan hi haurà una fiscalia especial que investigui els banquers, els polítics corruptes i els empresaris que han creat una crisi que està portant a milions de persones a l’exclusió social i la misèria. Per a quan una web amb totes les fotos dels delinqüents refinats que són tractats com a senyors pels poders públics? Per a quan una web amb les fotos dels mossos que han mutilat amb boles de goma i picat a cops de porra als ciutadans? Senyor Puig això sí és violència i vostè sempre la justifica.
Considerem que aquest empresonament és una venjança per part del govern de la Generalitat i del seu cos armat. No han pogut assimilar que el dia de la Vaga General la CGT amb altres organitzaciones i col·lectius aglutinéssin a més de 15.000 persones al matí recorrent el centre de la ciutat i a la tarda a més de 50.000. El que es pretén és provocar la por entre la ciutadania, perquè no ens mobilitzem i acatem les politiquees econòmiques sense obrir boca i per a això necessiten crear una imatge de violents totalment prefabricada des d’alguna oficina.
Mai s’avançarà cap a un món mes just per a les treballadores i als treballadors més desfavorides, si el conjunt de la ciutadania es deixa acovardir per una minoria de persones que conformen el poder i que contra la raó solament tenen la força dels cossos armats que els obeeixen cegament.
Que no quedi cap dubte, seguirem sortint al carrer i protestant igual que van fer els nostres avis, per defensar la llibertat i una societat més justa, seguirem lluitant contra les injustícies, no permetrem que ens porteu a les condicions laborals i socials del segle XIX com esteu
pretenent entre els banquers i els polítics.
Share this:
Twitter242
Facebook326
.
Les Següents persones, Organitzacions i col · lectius ENS adherim a aquest manifest , proclamem la nostra Solidaritat amb la Laura i exigim la Seva immediata lliberació.
Les següents persones, organitzacions i col·lectius ens adherim a aquest manifest, procamamos nostra solidaritat amb Laura i exigim el seu immediat alliberament.
Formulari per Adhesions al final de la pàgina / Formulari per adhesions al final de la pàgina.
per Coordinació del Catalunya 
popularitat : 55%
Escolta aquest text
Per compartir i difondre:
Share on gmailShare on facebookShare on meneameMore Sharing Services1
RESOLUCIÓ DEL COMITÈ D’EMPRESA O SECCIÓ SINDICAL
Des del Comitè d’Empresa / Secció Sindical de ................., denunciem l’estratègia de repressió engegada des dels governs conservadors contra les organitzacions sindicals i moviments socials com única resposta a la massiva participació de la ciutadania en la vaga general del 29M i en els centenars d’actes de protesta convocats per tota la geografia estatal durant aquell dia.
A partir d’aquest moment l’única resposta obtinguda ha estat la repressió, mitjançant l’empresonament des del mateix dia de la vaga dels estudiants Xavi, Dani i Isma, amb desenes de detencions de militants de totes les organitzacions sindicals, i que ha culminat amb l’ingrés a la presó sense fiança de la sindicalista de CGT Laura Gómez a Barcelona.
Sindicats, moviments socials, estudiants, etc, estan sent objecte d’aquesta estratègia en la qual es criminalitza a qui combat la reforma laboral mitjançant la manipulació dels fets, utilitzant mètodes que ens recorden èpoques passades.
Exigim la immediata posada en llibertat de les persones que continúen detingudes o a la presó i manifestem la nostra solidaritat amb totes aquelles persones que estan sofrint la repressió en nom del conjunt de la classe treballadora.
Signat: Comitè d’Empresa o Secció Sindical
 Aquestes resolucions són per a enviar a:
Federació Local de CGT Barcelona: flbcn@cgtbarcelona.org
Felip Puig ( Conseller d’Interior): consellerpuig@gencat.cat
Artur Mas (President de la Generalitat): president.enviament@gencat.cat ,
presidentmas@gencat.cat
Per compartir i difondre:
Share on gmailShare on facebookShare on meneameMore Sharing Services1
http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7089
Campanya de CGT per la llibertat de Laura Gómez
Circular a tota la CGT del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT
dissabte 28 d'abril de 2012
per Coordinació del Catalunya 
popularitat : 89%
Escolta aquest text
Per compartir i difondre:
Share on gmailShare on facebookShare on meneameMore Sharing Services1
Crida a tota la CGT: LLIBERTAT LAURA GÓMEZ
CAMPANYA D’ACCIONS COORDINADES PER A EXIGIR LA LLIBERTAT IMMEDIATA SENSE CÀRRECS DE LAURA GÓMEZ
Com totes i tots sabeu, el passat 24 d’abril, la companya Laura Gómez, Secretària d’Organització de la Federació Local de Barcelona va ser detinguda en plena via pública pels mossos d’Esquadra. El 25 d’abril, va ser posada a la disposició del Jutjat d’Instrucció nº 23 com presumpta autora d’un delicte de coaccions, desordres públics, delicte d’incendi i subsidiari de danys, contra els drets fonamentals. El Ministeri Fiscal va sol·licitar la presó provisional, comunicada i sense fiança, i el Jutjat va decretar el seu ingrés a la presó donada “la gravetat dels fets” i evitar el risc de fugida, ocultar proves, impedir que cometi altres delictes…
Els “greus delictes” de que se l’acusa, són haver participat el 29M, dia de la Vaga General, en una teatralització en la porta de la Borsa de Barcelona en la qual es van cremar simbòlicament unes caixes amb papers dintre.
L’única, la veritable realitat per la qual la companya Laura és detinguda és per ser sindicalista, ser una lluitadora contra el sistema capitalista que ens explota, per ser una activista social que no es resigna a viure de genolls. El sistema ha de donar escarments públics per a sentir-se fort i per a això passa per sobre del dret a la llibertat de les
persones. El cas de Laura és el paradigma de la pressa del poder, de l’estat repressor.
Laura és detinguda en les pitjors condicions que contempla la llei actualment (llibertat provisional sense fiança), perquè existeixen uns responsables polítics que estan generant un estat autoritari, dictatorial, feixista, per a acabar amb els drets i llibertats de la població, de les i els treballadors, per a criminalitzar, acoquinar, intimidar a tota la població, per a atacar directament a la CGT, a les organitzacions sindicals i socials que hem optat per lluitar, resistir, defensar-nos.
Al costat de Laura estan sent moltes les persones detingudes en aquests dies, a Barcelona, València, Madrid, Tarragona, etc, totes elles per haver participat en la vaga general del 29M, en el que representa un veritable estat policial, repressor.
La CGT avisa i adverteix al govern de l’Estat espanyol i al govern de Catalunya, que seguirà exercint els seus drets fonamentals per a defensar-se de les seves agressions directes, de les seves politiquees econòmiques, antisocials, racistes, xenòfobes i repressores (canvi del codi penal, tancament arbitrari de fronteres, obertura de pàgines webs per
a delatar a altres persones, per a fomentar el conflicte social entre ideologies i classes, polítiques de repressió del dret de la població a manifestar-se, fer piquets, exercir el dret a la vaga).
La CGT no s’inhibirà de portar a terme la seva responsabilitat davant les i els treballadors i el seu compromís per la defensa de la justícia social. Les i els treballadors no som delinqüents. La CGT seguirà defensant-se contra l’estat policial que s’està promovent des del govern i anuncia públicament que tornarà a convocar
quantes mobilitzacions i vagues generals es precisin perquè les i els treballadors siguin respectats i recuperin els seus drets.
Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT
CAMPANYA D’ACCIONS COORDINADES PER A EXIGIR LA LLIBERTAT
IMMEDIATA SENSE CÀRRECS DE LAURA GÓMEZ: En totes les federacions locals de la CGT us podran informar i facilitar tots els materials referent a aquesta campanya.

rimaia en nom de Juxtapoz Berenguer
dissabte, 28 / abril / 2012 11:43:25
Quatre independentistes que apareixen a la llista de Puig donen la cara

rimaia en nom de Juxtapoz Berenguer
divendres, 27 / abril / 2012 22:30:29
Text interessant, policial‏
No estic dacort amb el seguent texte, ni crec que hi hagi de existir cos policial algun, pero es un texte molt interesat per comprendre com es viu aquesta situacio desde altres punts i veure les esquerdes del sistema.
* * * * *
8.
Acraci Bzkaia Perez
divendres, 27 / abril / 2012 09:00:41
"repensar, reflexionar y decidir colectivamente la estrategia antirrepresiva
"repensar, reflexionar y decidir colectivamente la estrategia antirrepresiva
per luzifer 21 abr 2012
Modificat: 06:02:51
En revolucion el triunfo del orden, cierra el periodo revolucionario, puede sobrevivir una ilusion de confiar en la legalidad de la justicia, que a traves de expertos abogados, treran ventajas para los detenidos de las clases obreras y marginales, pero nada mas es una ilusion la verdad objetiva es los ricos nunca entran los pobres nunca salen.
despues de las detenciones por los hechos del 29m., y con el mayo que se avecina, en que se preparan unos dias tras otros de acciones aunadas, en que la barcelona libertaria, trata de mostrar al mundo desde una expresion de alegria, de vida, como una comunidad en resistencia, en desobediencia civil y accion directa, contra el fascismo legalizado por la democracia espanyola y con el soporte internacional de la visita del bce., ese cuyo unico negocio es el asessinato al por mayor, es decir eso que llamamos neoliberalismo, neocom y que en lenguaje de pueblo decimos mierda reaccionaria, estan tratando a traves del miedo psicologico, la brutalidad policial y las mentiras del masmierda que ese mensaje de vida de barcelona libertaria quede incomunicado,ante tanta represion bendecida y legalizada por una judicatura heredera y deudora con el franquismo mas recalcitrante es de vital importancia la estrategia antirrepresiva.
LA ESTRATEGIA ANTIRREPRESIVA, DEBE FIJARSE DE FORMA PRECISA Y CON DETERMINACION, no puede basarse en ilusiones vagas, hay que entender que la energia del pueblo a de encauzarse sobre realidades objetivas, y no en loterias de si toca un juez u otro, si ponen fianza o no, si desde la defensa de abogados nos encaminan a mentir. La libertad de los compas detenidos, que en realidad son rehenes, tiene que ser la obra de una accion revolucionaria del pueblo que en conciencia colectiva lucha por su libertad, y no una gracia caritativa dada desde una elite, que trata a ese pueblo como a un ninyo asustado, que arrepentido pide disculpas y dice q1ue no lo hara mas.
La estrategia antirrepresiva, tiene que venir de decision colectiva, mas alla de los legalismo de la abogacia, la judicatura y la policia, verdadero triunvirato que lidera esa industria , que es la justicia, veradadero negocio, solo hay que ver la fabrica que se han montado en la gran via, que como todo negocio al servicio del capital, solo sirve para tener ganancias y sustentar a todas esas personas uniformadas por el pensamiento, de que solo los expertos son capaces de hacer justicia, lo que ideologicamente es falso como toda idolatria.
La oposicion, la resistencia como individuos, a la situacion en que nos encontramos, esta en que desde el fascismo de la judicatura se intenta intimidarnos con el miedo psicologico, va a resultar decisivo para evitar la paralisis que desde el terror en que nos quiere sumir el gobierno y sus medidas reaccionarias en contra del pueblo, para que quedemos inhabilitados como individuos y seamos un rebanyo sumiso y docil, mientras que como verdaderos nazis que son los politicos y jueces, nos llevan al matadero.
Pensar que una estrategia de ilusion vana en el legalismo de la justicia, es no querer ver la realidad objetiva, esa en que los millets, los camps, los policias narcos, los especuladores ladrones, los estafadores banqueros, los asesinos de placa, campan libres y los marginados, los obreros, los amigos del pueblo, los precarios entran en prision, es por lo que urge una estrategia antirrepresiva revolucionaria del pueblo, que este tome conciencia y se deje de ilusiones infantiles y de las mentiras de los expertos, y que se encamine a cambiar esta situacion y eso solo es posible si esa decision es expresion colectiva de un pueblo consciente con voluntad revolucionaria para cambiar la injusticia de la justicia fascista. "
* * * * *
9.
ACORDEM
dijous, 26 / abril / 2012 22:24:10
Nous lliuraments d'ATTAC ACORDEM‏
Benvolguts i benvolgudes, us adrecem els últims lliuraments d'ATTAC ACORDEM:
ACORDEM
ATTAC
* * * * *
10.
Salva la Selva
dijous, 26 / abril / 2012 11:59:09
Sr. Rajoy, no juege al gato y al ratón para la petrolera REPSOL‏
Sr. Rajoy, no juege al gato y al ratón para la petrolera REPSOL
REPSOL Mata
Estimadas amigas y amigos de Salva la Selva:
El gobierno argentino ha expropiado la petrolera YPF a la petrolera REPSOL. El rol del gobierno español no es defender los intereses de los accionistas de la multinacional, ni jugar al gato y al ratón con el gobierno argentino.
Digámosle al presidente español Mariano Rajoy, que es mucho más importante denunciar los graves impactos sociales y ambientales de la transnacional petrolera REPSOL y que tome medidas para reducir el consumo excesivo y creciente de energía.
Puedes firmar una carta de protesta desde este enlace,
Firmar ahora
Y también es una gran ayuda si difundes en todas tus redes sociales y entre aquellos contactos que puedan querer apoyar. Muchas gracias y un saludo cordial,
Guadalupe Rodríguez
Salva la Selva
guadalupe@regenwald.org
* * * * *
11.
Extensiobcn
dijous, 26 / abril / 2012 09:27:05
Materials de difusió i convocatòries‏
Convocatòries:
3 de maig: Vaga Estudiantil en Defensa de la Universitat Pública (convoca la PUDUP, veure comunicat al final mail)
Vídeo del manifest del grup de suport de les persones represaliades del 29M:
[NOSALTRES: http://www.youtube.com/watch?v=gzWQILlNEPI&feature=youtu.be ]
Iniciativa des de diferents sectors: La lluita pels drets socials no és cap delicte!
Llibertat Isma, Dani, Javi i Laura i absolució a totes les detingudes per lluitar pels drets socials
Sense por és una iniciativa a través de la qual diferents sectors laborals, i també col·lectius, associacions, grups, entitats... i ciutadans i ciutadanes, volen mostrar el seu absolut desacord amb les actuacions que s'estan duent a terme des del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya arran dels fets del passat 29 de març, durant la jornada de Vaga General, i també amb les propostes d’enduriment del Codi Penal dels governs central i autonòmic. Ho fan a través de diferents manifestos, segons l'àmbit o sector laboral a través de sensepor.wordpress.com
La intenció és aconseguir milers i milers de signatures per tal de donar una resposta contundent, de tota la ciutadania, davant la criminalització que està patint la protesta social i el clima de persecució policial que està imposant la Conselleria d’Interior.
Es tracta de que entre tots i totes aconseguim recollir el màxim de signatures, per això cal fer-ne la màxima DIFUSIÓ. Ajudem-nos! Les persones individuals s’han d’adherir segons el sector on treballen o en el cas, que el seu sector no aparegui, s’han d’adherir a “ALTRES”. Les adhesions col·lectives ja sigui d’entitats, organitzacions, etc. s’han de fer  totes elles mitjançant la pestanya altres.
Per afegir un nou manifest d’un nou sector o en cas de trobar-vos amb problemes a l’hora de adherir-vos i signar, podeu contactar mitjançant la direcció de correu electrònic  lluitantsensepor@gmail.com
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
La PUDUP crida a la mobilització constant i convoca vaga estudiantil pel dijous 3 de maig en defensa de la universitat pública
La setmana passada el govern espanyol va aprovar un reial decret on es preveu la possibilitat que els governs autonòmics augmentin les taxes universitàries un 66% de cara al curs 2012-2013.
Davant d'aquesta mesura, que suposa un atac frontal al dret a l'educació, la PUDUP inicia un procés de mobilització constant, que tindrà com a primera data el 3 de maig amb una vaga estudiantil.
Les universitats catalanes durant l'últim any estan patint fortes retallades, que es materialitzen amb centenars d'acomiadaments (directes i indirectes) i la precarització de les condicions laborals dels professors i membres del PAS, amb el tancament d'espais universitaris, amb la conseqüent massificació de les aules, la supressió d'oferta acadèmica (desenes de màsters, postgraus i assignatures han estat eliminades) i una important manca de materials educatius. Totes aquestes mesures han estat contestades per la comunitat universitària amb nombroses mobilitzacions al carrer i a les aules, i amb dues exitoses vagues generals universitàries (17-N i 29-F).
A totes aquestes mesures, cal sumar-hi l'aprovació, per part del govern espanyol, que els governs autonòmics puguin augmentar un 66% les taxes universitàries de cara a l'any vinent. La Generalitat ja fa mesos que reclamava aquesta mesura i s'ha posicionat plenament favorable a aplicar aquest augment. Aquest augment suposarà, com a mínim, un increment d’entre 600 i 900 euros en les primeres matrícules. En el cas de les segones i terceres matrícules seran preus molt més elevats, arribant a duplicar-se i triplicar-se els preus de la primera matriculació.
Davant d'aquesta situació, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública manifesta:
1.- Que l’espectacular augment de les taxes universitàries suposarà l’exclusió de milers de persones de la universitat pública, per la impossibilitat de pagar la matrícula.
2.- Que la pujada de taxes comportarà l’endeutament de moltes famílies en un intent de pagar la universitat pública.
3.- Que s’augmenten les taxes universitàries sota la falsa premissa que l’estudiant només paga el 12% del cost de la carrera. Aquests càlculs són una fal·làcia, ja que es computen costos de recerca i investigació i despeses que res tenen a veure amb la funció formativa i investigadora de la universitat.
4.- Que el sistema de beques que proposa la Generalitat és insuficient i superficial i una cortina de fum per amagar les polítiques fiscals erràtiques. Per una banda, aquestes beques no cobreixen ni molt menys el conjunt de despeses (transport, habitatge, alimentació, etc.) que ha d’afrontar un universitari, i, per l’altra, es vol fer pagar als propis estudiants les beques dels seus companys, mentre el govern elimina l’impost de successions, no grava les rendes més altes i fa ulls clucs al frau fiscal.
5.- Que les polítiques del govern d'Artur Mas estan destrossant el present i futur de les universitats públiques catalanes.
6.- Que l'única resposta del Govern al malestar social per les retallades ha estat la repressió.
I, en conseqüència, exigim:
- La congelació dels preus de les matrícules universitàries, i la rebaixa en aquelles famílies que estan patint una situació econòmica greu, per tal d'avançar en la gratuïtat total de la universitat pública.
- L'alliberament de tots els estudiants, i altres activistes socials, que romanen empresonats per defensar la justícia social.
- L'inici d'un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el futur de la universitat, entre tots els agents educatius i socials, per tal de construir la universitat de totes i per a totes.
- Als rectors i degans que defensin la universitat i, per tant, deixin d'aplicar les mesures que suposen desmantellar la universitat pública.
És per tot això, que  la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa professors, estudiants i membres del PAS, denunciem que els governs espanyol i català han traspassat totes les línies vermelles i fem una crida a participar en un procés de mobilització constant, que tindrà com a primera data la jornada de vaga estudiantil convocada pel dijous 3 de maig.
* * * * *
Mitjans Lliures


Educació Lliure
*
Per la cultura!

* * *
Actuem en directe...
* * * * *
aturem la corrupció!
________________________
S    O    C    I    E    T    A    T     *      O     B     E     R     T    A     *     3    8    5
Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici