Societat Oberta

dijous, de juliol 19, 2007

SOCIETAT * OBERTA * 140

Terres baixes del Llobregat, dijous 19 de juliol de 2007 > > > > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

* * *

http://www.brincadeira.es/

http://www.labandadelsurdo.net/

*

♥ Associació d’amor als animals ♥

No els compris, adopta’ls!

Posa’t en contacte amb nosaltres: processogava2001@hotmail.com tel.: 607206066

* *

Sumari

*

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-. Programa d’enllaços d’aquesta setmana

18/07/07

1. L’esclavitud moderna

2. Ahora van a por el bosque de Can Vinader, en Castelldefels

3. Una opció immoral

4. Lapidacion inminente

5. Los lunes, de nuevo al sol

6. SALVEM EL BOSC DE CAN VINADER!. AQUEST DIJOUS

17/07/07

7. "SANTUARIO" A LOS "MÁRTIRES DE LA SANTA CRUZADA" EN VALENCIA

8. Los agricultores protestan por un documental sobre El Ejido auspiciado por Marruecos

16/07/07

9. URGE ADOPCION PERRITO de 4,5 kg

10. [Cat-1] Butlletí

15/07/07

11. Subtil número 1 (En la Fosa de la 7ª Derecha)

12. Plataforma per la Llengua: Butlletí

13. LA CRIMINALITZACIÓ DEL TREN DE PORTBOU

13/07/07

14. [Pauglobal] PAU Global 48

15. Ayuntalandia/vuelta a lo mismo

16. [Infokop] Acció contra l'especulació a El Prat. 32 immobiliàries siliconades

17. Unidos contra el cambio climático

12/07/07

18. Un grup d'entitats reclama al govern que garanteixi l'etiquetatge en cátala

11/07/07

19. [XMG] Per difondre: acampada per una habitage digne

08-12/07/07

20. SARE ANTIFAXISTA

* * *

L.l.u.i.t.e.m..p.e.l

P.a.r.c...d.e...Pn.e.n.t

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Connectem la vida des de Collserola fins al mar!

S...A...L...V...E...M... ...L...A... ...T...E...R...R...A...!

*

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-.

Programa d’enllaços d’aquesta setmana

SO-140

*

http://www.brincadeira.es/

http://www.labandadelsurdo.net/

*

Trailer de 'La Ley del beneficio' (2’ 59”)

Un documental franco-belga-marroquí critica las condiciones de los trabajadores inmigrantes en El Ejido ELPAIS.com - 16-07-2007

*

Subtil número 1 (1’ 27”)

Produccions Casolanes presenta

*

Aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

* * *

LOSTER
Wednesday, July 18, 2007 6:00:37 PM

1. L’esclavitud moderna

En un moment en què el negoci hipotecari tradicional es desaccelera a l’Estat espanyol diverses entitats bancàries han decidit apostar per les anomenades “hipoteques escombraria”. Aquests productes financers són crèdits a empreses de refinançament de deute i brokers d’hipoteques de fins al 120% del valor de l’habitatge, especialitzats en crèdits a persones amb uns ingressos mínims de 600 euros.

Aquests préstecs dirigits a clients amb perfil creditici més arriscat del normal, amb antiguitat laboral reduïda, baixos ingressos, certa morositat, contractes temporals i que - a la majoria de les ocasions - no troba finançament a la banca tradicional per accedir a un habitatge, poden provocar greus problemes a tot el sistema econòmic i financer.

Cal tenir en compte que als Estats Units, aquesta mena de negocis ha desencadenat una greu crisi.

No seria hora d’aturar, d’una vegada per totes, aquests invents estúpids que justifiquen i acceleren l’esclavitud moderna ?

JOSEP M. LOSTE i ROMERO

ARTICULISTA DE PREMSA

* * * * *

Missatgera
Wednesday, July 18, 2007 5:44:28 PM

2. Ahora van a por el bosque de Can Vinader, en Castelldefels

De qué han servido las elecciones municipales??? Donde los mismos han repetido, van a toda máquina destruyendo bosques, rieras, zonas agrícolas, zonas costeras...todo lo que pillan!!! Esta que os pasamos es de Castelldefels. En el Manifiesto se explica todo muy bien...y es esperpéntico lo que hace este Ayuntamiento pesecero (quiere recalificar más bosque, que además está al lado del Parc del Garraf, para más inri!!!). ¿Porqué tanto escándalo con Marbella si en miles de otros lugares, muchos catalanes, se hace lo mismo y no pasa ná? Creo que ésta es la pregunta más importante que tenemos los ciudadanos entre manos. Bueno, alguien dirá que la diferencia estriba en que aquí ANTES SE RECALIFICA y se hace la cosa LEGAL. y responderemos primero, que no siempre, y después que el resultado de la barbarie es el mismo si es legal como si no. La cuestión ya ha dejado de ser sobre la legalidad, vista la soberana ineficacia que ha demostrado para evitar que los corruptos ocupen el poder público. Ahora se trata de LEGITIMIDAD. Ahora sabemos que un árbol tiene un VALOR intríseco y SOCIAL muy por encima del lucro privado (es decir, valor sociambiental). En este caso en concreto, sólo encontramos manifestaciones ciudadanas en contra de toda esta "operación especulativa". Entonces, este alcalde..¿dónde se cree que tiene la LEGITIMIDAD necesaria para hacer lo que le da la gana y causar más daño irreversible a nuestro patrimoni natural???

missatgera@

SALVEM EL BOSC DE CAN VINADER!.

tothom al ple al dijous!!!

SALVEM EL BOSC DE CAN VINADER!.

Hola a tots i totes!

nomes recordar que dijous a les 20h hi ha el ple on llegiran al carta que l'Alex ha enviat. dir-vos que això es el punt numero 2 del ple, així que no ens robara massa temps.

Espero que, com l'altre cop, siguem molts i moltes els que omplim la sala de plens de l'Ajuntament contra l'especulació i la destrucció del territori!

Canya i ens veiem dijous!

SALVEM EL BOSC DE CAN VINADER!.

MANIFIESTO SALVEM EL BOSC DEL CASTELL-CAN VINADER

Debido al desenfreno urbanístico generalizado en todo el Baix Llobregat, que no ha servido para proporcionar una vivienda digna a un precio accesible para la mayoría de la población, nuestras ciudades están viendo gravemente alterada la fisonomía que las individualizaba.

En su lugar, se está imponiendo un modelo urbanístico desordenado e insostenible que conlleva además una dependencia del sector de la construcción, en detrimento de otros sectores económicos más sostenibles.

Castelldefels no es precisamente una excepción en este sombrío panorama de hormigón. Por ello, es especialmente necesario defender los pocos espacios verdes que nos quedan, y más si éstos se hallan situados en el corazón de la ciudad y junto al monumento histórico más emblemático de ésta. Nos referimos al Castillo, auténtico icono de Castelldefels. El cinturón verde que rodea el Castillo está seriamente amenazado, pues una constructora quiere edificar en una estrecha franja urbanizable, concretamente, la paralela a la calle Pietat. Para agravar más aún las cosas, las entidades públicas locales proponen una recalificación de la zona verde, para así extender la edificación a los 25.000 m² de arbolado existentes entre la calle Manel Girona y la calle Pietat

Es necesario recordar que hay un compromiso electoral para no edificar en toda la zona y que el programa de Gobierno Municipal 1999-2003, en uno de sus puntos incluye este bosque como parte de la ampliación del Parque del Castillo, que se prolongaría hasta la c/ Mª Aurelia Capmany. La anterior recalificación, supondría por lo tanto el incumplimiento definitivo de una promesa a los ciudadanos por parte del partido que nos gobierna.

Mención aparte, merece el impacto paisajístico que supondría la construcción de dicho proyecto a tan escasa distancia del Castillo; el perfil característico de Castelldefels sería irreparablemente dañado. Consideramos que la destrucción de un bosque urbano, conectado con el Parc Natural del Garraf, no se ajusta al marco de la Agenda 21 a la que está adherido nuestro municipio y no ejemplifica un modelo de desarrollo sostenible, que esté teniendo en cuenta a futuras generaciones.

Por todo ello, las entidades, organizaciones, asociaciones y personalidades abajo firmantes NOS OPONEMOS a la edificación en el bosque del Castell-Can Vinader, para preservar el símbolo de esta ciudad, seriamente amenazado, tanto por iniciativas privadas como públicas, concretadas en la Modificación Puntual del Plan General Metropolitano, que prevé la destrucción de un espacio natural de gran interés paisajístico, cultural y medioambiental.

MANIFIESTO SALVEM EL BOSC DEL CASTELL-CAN VINADER PROPONEMOS que la empresa constructora sea compensada económicamente según justiprecio, o bien que se traslade su derecho de edificación a otra zona; siempre que éste no afecte a ningún espacio natural, zona verde o patrimonio cultural del municipio, y que se contemple la mayor proporción posible de viviendas a precios accesibles para nuestros jóvenes. De este modo, la franja verde del Castell-Can Vinader debería convertirse en un Parque-Bosque con equipamientos medioambientales, culturales, lúdicos y deportivos, que no representen una destrucción del bosque ni de nuestro paisaje urbano. Este Manifiesto es apoyado por las siguientes entidades, organizaciones y/o asociaciones:

* * * * *

LOSTER
Wednesday, July 18, 2007 5:39:28 PM

3. Una opció immoral

Sembla que el gener de 2008 serà la data d’inici del traspàs dels trens de rodalies i regionals a la Generalitat . Esperem que tinguem el finançament i la inversió en la infrastructura necessàries, per tal de poder desenvolupar satisfactòriament el repte de la mobilitat sostenible.

Per contra, en el territori de l’Alt Empordà la qüestió del tren no va per bon camí .La batalla del tren en aquesta contrada és, serà, dura i maquiavèl·lica: les alternatives que es fan des del poder – central i municipal – són autèntics disbarats antisocials, són tries immorals que menyspreen la majoria de la població. La proposta de Foment, d’entestar-se dogmàticament en fer circular trens d’alta velocitat per la via convencional a partir del 2009, és un atemptat al sentit comú . Per altra banda, la proposta de l’alcalde de Figueres - la variant est - també és perillosa i profundament antisocial : trenca la centralitat de l’actual estació i afegeix molta incertesa a la població més vulnerable . L’única aposta social, sostenible, econòmica, i assenyada és el manteniment de l’actual estació, amb un cobriment com s’ha fet a Vic . No ens podem permetre, de cap de les maneres, que per culpa dels capricis neoliberals d’una empresa privada, la gran majoria de la població en pagui les conseqüències . No ens podem arriscar a perdre el tren “decent” del futur .

JOSEP M. LOSTE i ROMERO

ARTICULISTA DE PREMSA

* * * * *

Amnistia Internacional
Wednesday, July 18, 2007 4:11:11 PM

4. Lapidacion inminente

L

A

P

I

D

A

D

A

en cualquier momento si no lo impedimos. Mokarrameh Ebrahimi lleva 11 años encarcelada en Irán.

Su lapidación puede ser inminente si el presidente de la Magistratura no intercede en seguida por ella. Fue declarada culpable de adulterio junto con Ja’far Kiani, quien fue lapidado hasta morir hace unos días.

La ejecución por lapidación resulta especialmente cruel al estar concebida específicamente para aumentar el sufrimiento de las víctimas.

Las piedras que matan al condenado se escogen por su tamaño de forma que causen dolor pero no maten a la víctima inmediatamente.

Tú puedes parar esto, firma ya. http://web.es.amnesty.org/pena-muerte-iran/

Hazte Socio de Amnisitía Internacional ahora para ayudar a parar la pena de muerte.

Más información del caso aquí. http://web.es.amnesty.org/pena-muerte-iran/lap_situacion.php?autorizo=&id=

Amnistía Internacional

* * * * *

Bosch Perello, Antoni
Wednesday, July 18, 2007 10:58:39 AM

5. Los lunes, de nuevo al sol

Dos de los inspiradores de la película de Aranoa salen de la cárcel tras una campaña ciudadana Texto y fotos Patricia Simón y Javier Bauluz

Tres años de condena por romper las conexiones de una cámara de tráfico

El día después del 30.º aniversario de las primeras elecciones libres, dos de los sindicalistas en los que se inspiró Fernando León de Aranoa para su película Los lunes al sol, eran detenidos e ingresaban en prisión con una condena de tres años, por romper las conexiones de una cámara de tráfico valoradas en 5.000 euros, que enfocaba el interior del astillero durante unas protestas laborales en Gijón. Después de veinte días y diecinueve noches en la cárcel, el pasado jueves fueron puestos en libertad tras una gran presión social.

La vieja carretera que lleva a la cárcel de Villabona (Asturias) transcurre entre cruces sin señalizar y hermosos prados que no hacen presagiar lo desafortunado del destino. Una prisión situada entre valles que la ocultan, pero a cuya entrada hoy se disponen decenas de automóviles. Juan Manuel Martínez Morala y Cándido González Carnero, dos de los sindicalistas en los que se inspiró Fernando León de Aranoa para su película Los lunes al sol, cruzan el muro de la prisión de la mano de sus mujeres. Allí reciben el aplauso, los abrazos y las lágrimas de las más de cien personas que les aguardan, arropados por la melodía de un joven gaitero.

Carnero y Morala son secretarios generales de Corriente Sindical de Izquierdas de Asturias. Cándido comenzó a trabajar a los trece añoscomo chapista de automóviles. “Le explotaban y ya en tiempos franquistas comenzó a luchar clandestinamente por los trabajadores”, relata Isidro González, hermano de Carnero. En la amnistía de 1977, Carnero fue uno de los trabajadores readmitidos en Naval Gijón, donde ya trabajaba Morala comoajustador tras haber estudiado ingeniería técnica. “Esta condena castiga un tipo de sindicalismo, de compromiso, de asamblea, en el que no cabe la venta”, explicaba Ana García mientras su compañero estaba preso. “Son tantas las movilizaciones, las detenciones, las huelgas. Incluso hemos tenido muertos en las protestas”, nos decía pesadamente Piedad Pérez, mientras parecía que en su cabeza se agolpaban todos los sacrificios, culminados con la prisión de su marido.

Toda una vida ligada a la defensa de los puestos de trabajo y a la permanente reconversión industrial de Asturias de los últimos treinta años. Ana recuerda los primeros conflictos laborales de los años setenta. “Para un juicio vino como abogado defensor Felipe González. Los que estaban de nuestro lado, se han pasado al contrario”.

En una entrevista concedida desde prisión, los sindicalistas mantenían su acusación al Ayuntamiento de Gijón (PSOE e IU) por haber interpuesto la denuncia por daños, y por su encarcelamiento, que definían como “un eslabón más de la trama política y policial que criminaliza las protestas laborales para cerrar el astillero y construir pisos de lujo. Hay que decir basta a la corrupción del ladrillo”.

Tras la denuncia por daños presentada por un funcionario del Ayuntamiento para el cobro del seguro, la policía acusa a los sindicalistas, y el juez Lino Rubio les condena a tres años de prisión, una indemnización y una multa. El juez les aplica una ley creada contra las acciones de la kale borroka y que según el propio consejero de Justicia del Principado de Asturias “no distingue entre el terrorismo callejero y las movilizaciones en defensa de los puestos de trabajo.Conesta ley, media Asturias estaría en la cárcel”. La sentencia fue ratificada por la Audiencia Superior de Justicia de Asturias, a pesar de que los sindicalistas denunciaron irregularidades en el proceso judicial, como la no admisión como prueba de un vídeo policial en el que se recoge el momento de la rotura de la cámara y en el que se ve como los autores llevaban monos de trabajo, como declaró la policía, mientras Carnero y Morala visten ropa de calle.

Las protestas se repitieron hasta el sábado 16 de junio. Tras una concentración coincidiendo con la formación del nuevo gobierno municipal, Carnero y Morala eran detenidos en plena calle, en presencia de sus familiares y sin una citación de orden de ingreso previa. Poco después y ante la comisaría eran despedidos al grito de “Libertad, libertad” por medio centenar de personas mientras eran trasladados a la cárcel. El ambiente era tenso. Había hombres que temblaban comoniños mientras contenían la rabia y otros, a los que la rabia no les pudo contener las lágrimas. Los antidisturbios cargaron contra ellos. Un desorden regido por la impotencia y el desconcierto dibujaba claramente la ausencia de Cándido y Morala. “La detención fue un secuestro propio de la dictadura” declararon los sindicalistas desde la prisión. “Los que lucharon por nosotros no pueden estar solos en los momentos de represión” fue una de las frases más aplaudidas durante una de las movilizaciones convocadas para su salida de prisión, en las que la rabia y la indignación se mezclaban con la gratitud. “Cuando entré en el comité de empresa,mehacían la vida imposible porque no aceptaba las reglas democráticas.

Allí estaba Morala para ayudarme.Estaré donde haga falta para pedir su salida de prisión”, nos cuenta emocionada Carmen Lema. Cholo, de unos sesenta años, añadía “siento tristeza y asco porque los que los han metido en la cárcel son los que deberían defender a los obreros”, refiriéndose al Ayuntamiento de Gijón, cuya alcaldesa, Paz Fernández Felgueroso, mantiene que “el ayuntamiento no denunció a nadie en concreto”, y que “lo que hizo la policía fue preguntar al Ayuntamiento si la cámara era de propiedad municipal y cuál era su coste”.Ana explica así el compromiso de su marido: “Tiene un sentimiento muy arraigado de la justicia. Ante la duda, siempre al lado de los más débiles”. “Para luchar así durante tantos años hay que sacar las fuerzas del corazón”, dice Isidro, hermano de Cándido. Su mujer añade: “y del coraje y la injusticia”.

Tras su ingreso en prisión las reacciones políticas se sucedieron. El Consejero de Justicia, Javier García Valledor, les visita en prisión y encabeza unade las peticiones de indulto apoyadas por el delegado de Gobierno, el Ayuntamiento, PP, PSOE, IU, UGT, CCOO,CSI, CGT,decenas de organizaciones sociales, así como una decena de sacerdotes. “¡Qué nunca más un trabajador vuelva a entrar en prisión por defender su puesto de trabajo!” dijeron los sindicalistas a la salida de la cárcel, con una mirada cargada de esperanza renovada y agradecimiento. “Si nos aplicaron el tercer grado fue gracias a la presión social”. Y se volvió a recordar la expresión de los mineros asturianos “Dame tira” (dame madera), en los que Manuel Asur inspiró sus versos “Cuando sepias que toi presu / per dai llibertá a la vida/ como si non lo tuviere/ ¡Compañeru,dame tira!”.c

El cineasta habla del tesón de Cándido y Morala

La combativa defensa de 200 trabajadores eventuales de los astilleros llevó a Fernando León de Aranoa a documentarse en Gijón para su película 'Los lunes al sol'. “Vi en los informativos imágenes de las movilizaciones y pensé ¿En qué profesión los que tienen un trabajo fijo defienden el de los compañeros con esa tenacidad? En la mía no”.

Allí fue donde conoció a Cándido y Morala. “El trabajo no es para ellos una fuente de riqueza, es una riqueza en sí mismo. Una ética, un bien común que nos pertenece a todos, que heredarán nuestros hijos un día. Y por eso no están dispuestos a permitir que se precarice, que se deteriore, incluso, arriesgando sus puestos de trabajo, y con ellos sus casas, sus hipotecas, sus vidas” declaró para una entrevista del documental 'Los lunes a la sombra' de Alejandro Zapico y producido por Piravan. Al director le “resulta impensable

que dos trabajadores puedan pasar tres años en la cárcel por la supuesta rotura del cajetín de conexiones de una cámara de tráfico, que un ayuntamiento gobernado en coalición por PSOE e IU aliente y se sume a esa denuncia. Impensable que se les aplique la ley antiterrorista...

¿Quién va a salir a manifestarse mañana? ¿Quién dará la cara por el empleo, por los derechos de los trabajadores?”. Y añade que ya lo dice Sabina en una canción: que ser valiente no salga tan caro. “Siempre ha sido así, los más valientes, los que más se exponen, suelen ser siempre los que acaban pagando”. Concluye: “nos hace mucha falta su claridad y su firmeza. Nos hacen falta fuera”.

LA VANGUARDIA DOMINGO, 8 JULIO 2007 revista 7

* * * * *

Miki
Wednesday, July 18, 2007 8:15:07 AM

6. SALVEM EL BOSC DE CAN VINADER!. AQUEST DIJOUS

From: "esteve sebastia" <estevesebastia@gmail.com

Hola a tots i totes!

nomes recordar que dijous a les 20h hi ha el ple on llegiran al carta que l'Alex ha enviat. dir-vos que això es el punt numero 2 del ple, així que no ens robara massa temps.

Espero que, com l'altre cop, siguem molt si moltes els que omplim la sala de plens de l'Ajuntament contra l'especulació i la destrucció del territori!

Canya i ens veiem dijous!

Esteve
2007/7/16, Alex Agra Negu <alex_negu@hotmail.com>:

L'Angel de l'associació de veïns de Can Vinader m'ha enviat la carta definitiva q llegiran al plè, a veure si ens veiem el dijous i els hi donem un cop de mà en tot.

------------------------------
From: aavvcanvinader@hotmail.com

Hola Alex, te envío el texto definitivo que leeremos en el Pleno del jueves 19; hemos conseguido el apoyo de otras tres asociaciones de vecinos, pero la Federación, mediatizada por el Ayto, nos ha dado largas. De todas maneras el nuevo abogado que hemos consultado nos da muchas esperanzas fundamentadas en la nueva ley del suelo; la indemnización que debería pagar el ayto es mucho menor de lo que han contado. Sin embargo, también nos ha dicho que sin *presión popular* no hay nada que hacer, por eso como en otras ocasiones necesitamos vuestra ayuda. Hasta el jueves.

AAVV Can Vinader

Rambla Blas Infante nº 13

Telf. 936365717

08860 Castelldefels

Martes y Jueves de 18.30 a 20.30

e-mail AAVVcanvinader@hotmail.com

Una finestra de bon temps, bloc de l'Eva i Esteve: http://unafinestradebontemps.blogspot.com/
Notes polítiques des de Castelldefels: http://estevesebastia.blogspot.com/

* * * * *

Forumperlamemoriapv
Tuesday, July 17, 2007 9:01:28 AM

7. "SANTUARIO" A LOS "MÁRTIRES DE LA SANTA CRUZADA" EN VALENCIA

La Revista Interviú, en su edición de 16-7-2007, también se hace eco de la tremenda injusticia que el Arzobispado de Valencia comete contra las víctimas del franquismo, con la construcción, EN TERRENO PÚBLICO, DONADO POR EL AYUNTAMIENTO DE VALENCIA, del llamado "macrosantuario". Lo construye en memoria de 233 "mártires de la santa cruzada", alegando que se trata de personas inocentes, muertas por su fé.

Extraña que con tanto interés por dedicar "santuarios" a los inocentes, no lo dedique a la memoria de los miles de nenes y nenas muertos víctimas de la represión franquista, muchos de ellos en edificios de la propia Iglesia Católica, y enterrados sin tan siquiera una caja, en las terribles Fosas Comunes del cementerio

http://www.forumperlamemoria.org/spip.php?article118&var_mode=recalcul

* * * * *

Bosch Perello, Antoni
Tuesday, July 17, 2007 8:08:06 AM

8. Los agricultores protestan por un documental sobre El Ejido auspiciado por Marruecos

La cinta, una coproducción franco-belga-marroquí, recoge testimonios tergiversados para desprestigiar a los empresarios españoles, según la asociación agraria COAG

EUROPA PRESS –El País Almería - 16/07/2007

Un documental que denuncia la precaria situación en la que viven los marroquíes que trabajan en el municipio almeriense de El Ejido ha levantado ampollas entre los agricultores de la zona, que han acusado a los autores del documental de "desprestigiar la producción de frutas y hortalizas de Almería". Así, la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG) ha reclamado la actuación de la Subdelegación del Gobierno en la provincia contra el estreno de dicho documental que, según la organización agraria, ahonda en los clichés sobre las condiciones de vida de la mano de obra inmigrante en el campo almeriense dentro de lo que considera "una campaña orquestada desde Centroeuropa para desprestigiar" al sector.

La cinta La loi du profit (La ley del beneficio) es una coproducción franco-belga-marroquí dirigida por el realizador Jawad Rhalib, estrenada ya en cines de toda Europa, emitida el pasado 24 de mayo en el canal Arte de la televisión francesa y con el amparo de de la Fundación Hassan II, creada por el Gobierno alauita para velar por los marroquíes que viven en el extranjero.

COAG, que ha trazado un paralelismo entre esta actitud y la realidad del Consulado de Marruecos en Almería que -sostiene- "ha sido reprendido recientemente por desentenderse de la situación de sus menores en situación de desamparo", ha tendido asimismo la mano al Ayuntamiento de El Ejido en caso de que decida emprender cualquier tipo de acción contra los responsables de la película.

Testimonios tergiversados

En concreto, La loi du profit recoge afirmaciones tales como que los agricultores no quieren dar papeles a los trabajadores inmigrantes para que puedan traer a sus familias "cuando -recuerda- el último proceso de normalización arrojó un balance de 20.000 extranjeros regularizados sólo en el sector agrícola, la mayoría de los cuales abandonaron a sus contratadores pocos meses después de regularizar su situación".

Los agricultores denuncian que el documental tergiversa los testimonios de algunos empresarios agrícolas de la zona y en la propia web de la productora se recogen diversos recortes de la prensa belga de este mismo año en los que bajo, títulos tan "sensacionalistas" como 'El infierno bajo plástico' o 'Una sucursal del infierno', plantean "cuál es el coste humano de las verduras españolas que se venden en nuestros supermercados".

Trailer de 'La Ley del beneficio'

http://www.elpais.com/videos/espana/Trailer/Ley/beneficio/elpepuesp/20070716elpepunac_16/Ves/

VIDEO - ELPAIS.com - 16-07-2007

Un documental franco-belga-marroquí critica las condiciones de los trabajadores inmigrantes en El Ejido

* * * * *

electra aixa
Monday, July 16, 2007 1:39:15 PM

9. URGE ADOPCION PERRITO de 4,5 kg

From: Voluntarios Fundación Altarriba <voluntarios@altarriba.org>
Subject: Fw: URGE ADOPCION PERRITO de 4,5 kg
Date: Thu, 12 Jul 2007 14:41:52 +0200

EN ADOPCION PERRITO MACHO-BARCELONA CIUDAD

4 AÑOS

4 KILOS Y MEDIO

URGE, SU PROPIETARIA TIENE ALZHEIMER EL OTRO DIA LO QUEMO SIN QUERER, A LA DUEÑA LA HAN INGRESADO EN UNA RESIDENCIA Y ESTA SOLO EN EL PISO, URGE POR QUE SOLO VA UNA VECINA MEDIA HORA AL DIA PARA PONERLE COMIDA Y AGUA Y EL PISO SE HA PUESTO A LA VENTA.

CONTACTO: YOLANDA Y MARTA DE FUNDACION ALTARRIBA 93 412 00 73

yolanda@altarriba.org
m.requena@altarriba.org

* * * * *

moviments.cat
Monday, July 16, 2007 12:03:36 AM

10. [Cat-1] Butlletí

Us fem arribar el primer número del butlletí de cat@moviments.cat, el format és encara molt provisional i falta posar el web operatiu. Esperem doncs els vostres comentaris i idees, així com aquelles informacions que penseu que s'hi hagin d'incloure. Gràcies!

1. Stop Muntanyans II, Manifestació Dilluns 16 de juliol

Els Muntanyans és una platja natural protegida que inclou els municipis de Torredembarra i Creixell (Tarragonès). És una de les últimes platges verges de Catalunya que es conserven en estat natural, sense haver-hi construït cap passeig ni cap apartament.

El pla parcial Muntanyans II per construir una urbanització a Muntanyans va ser aprovat per la Comissió d'urbanisme de Tarragona el 8 de juny del 2006.

El parlament de Catalunya i l'ajuntament de Torredembarra, tenen pendents dues mocions que d'aprovar-se aturarien Muntanyans II però les màquines van iniciar els moviments de terres aquest passat 22 de juny.

Per aturar Muntanyans II Dilluns 16 de juliol a les 18.00h Tothom a la Casa del Carme del Passeig marítim de Torredembarra (Patronat de Turisme)

més informació: http://www.ajbg.blogspot.com/

http://www.pobleviu.cat/

http://www.gepec.org/muntanyans/

....i el dissabte 21, a les 12 del migdia: Cadena humana per preservar la platja llarga una altra de les poques platges naturals que ens queden. La Platja està entre Altafulla i Tarragona.

Més informació: Plataforma Salvem platja llarga: http://www.moviments.net/platjallarga/

2. Defensem Can Vies: divendres 20 de juliol

Del 20 al 23 de juliol, hi ha el judici al CSA Can Vies de Sants, després d'un procés judicial interposat per TMB fa més d'1 any, que vol acabar amb aquest veterà centre social.

Per això la plataforma de suport a Can Vies ha convocat un acte de solidaritat que serà el divendres 20 de juliol a les 08.00h al Passeig Lluís Companys de Bcn.

Més informació del dia 20 a: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/311088/index.php

Altres informacions i formes de col·laborar a: http://www.barrisants.org/canvies/

(allà hi trobareu la campanya de faxos i d'adhesions que el centre social ja va iniciar fa 1 any.).

3. El CSO la Opera de l'Hospitalet ha superat, la primera ordre de desallotjament, que era pel passat 9 de juliol, desprès de un dia i mig de resistència sostinguda al carrer. Tot i així, cal estar pendents de noves informacions i es necessitarà molt de suport per seguir aturant el desallotjament.

Més informació:

Web de la Opera - http://csolaopera.probeta.yi.org/

Notícia: Comença la resistència:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/310862/index.php

i també a la pàgina 12 del Setmanari Directa de l'11 de juliol.

4. Volen tancar LaTele!

El Govern català (a través de la Direcció General de Mitjans Audiovisuals) ha amenaçat per carta el passat 5 de juliol a l'Assemblea per la Comunicació Social (ACS) amb una sanció i el tancament de les emissions de LaTele. “LaTele” és una televisió comunitària que emet la seva programació pel canal 52 UHF de Barcelona amb imatges proporcionades per persones, entitats, col·lectius socials i producció pròpia. L'ACS ha fet una crida per a enviar correus electrònics a la Generalitat.

més informació i com col·laborar a: http://www.okupemlesones.org/TVdefensa07.php

5. Campanya de Suport a l'Ateneu Enciclopèdic Popular (AEP) per el restabliment del seu patrimoni.

En virtut de recuperar el que li va prendre Franco, la històrica entitat demana suport en la seva reclamació d' un local d'uns 1500 m2 al centre de Barcelona.

Per això ha obert una recollida de signatures a traves d’ Internet que us convidem a signar:

http://www.firmasonline.com/1firmas/camp1.asp?C=683

El web de l'AEP és: http://www.ateneuenciclopedicpopular.org/

6. Les entitats membres de la plataforma 2015 i més a Catalunya han elaborat un manifest en motiu del dia 07 / 07 / 07 que és just la meitat del termini acordat pels governs del món per assolir “L'objectiu de desenvolupament del Mil·leni”. La plataforma denuncia que les promeses s'estan incomplint de forma flagrant i irresponsable.

Podeu llegir el manifest aquí:

http://www.cooperaccio.org/premsa/Manifest%20plataforma%202015.pdf

i també en parla la pàgina 22 del Setmanari Directa de l'11 de juliol.

7. Davant del vessament de gasolina a la costa d'Eivissa la Ong Gen-GOB ha fet públic un comunicat on indica que “L’enfonsament del vaixell d’Iscomar posa de manifest la manca de mitjans per fer front a aquests incidents a Pitiüses i a tot Balears.”

Podeu llegir el comunicat sencer a: http://www.gengob.org/cgi-bin/ndpview.asp?xViewID=270

8. Ha sortit la revista opcions nº 22,

La secció central es titula “Consum conscient de turisme: t'apuntes al viatge?”

També es parla de programari lliure, de l'aplicació del vinagre per la neteja, així com es debat sobre reformular la proposta del consum transformador.

Més informació a: http://www.opcions.org/opcions/viatges.html

9. Festival matarrock, 21 de juliol a La Mata (Els ports)

Una de les zones dels països catalans, més desfavorides, té la oportunitat de donar-se a conèixer les reivindicacions i la música de la comarca a través de la tercera edició consecutiva d'aquest festival que titulen “per la nostra terra” més informació a: http://www.matarock.peset.com/

10. Adreces amb més informacions

Darrer contrainfos: http://www.sindominio.net/zitzania/pdf/cat/cat472.pdf

Darrer info usurpa: http://usurpa.squat.net/usurpa.pdf

http://barcelona.indymedia.org/, http://valencia.indymedia.org/, http://alacant.indymedia.org/, http://laplana.indymedia.org/, http://www.laccent.cat/, http://www.elsud.org/, http://www.suportponent.net/, http://www.pobleviu.cat/, http://www.llibertat.cat/, http://www.kaosenlared.net/, http://www.liberinfo.net/

* * * * *

Forumperlamemoriapv
Sunday, July 15, 2007 4:37:11 PM

11. Subtil número 1 (En la Fosa de la 7ª Derecha)

Produccions Casolanes presenta Subtil número 1. Amb música de Charlie Haden amb Pat Metheny. Memòria històrica cementiri València.

http://www.youtube.com/watch?v=3RAU308vO5I

* * * * *

LOSTER
Sunday, July 15, 2007 10:50:03 AM

12. Plataforma per la Llengua: Butlletí

From: Plataforma per la llengua
Sent: Sunday, July 15, 2007 12:05 AM
Subject: Plataforma per la Llengua: Butlletí

BUTLLETÍ D'INFORMACIÓ DE LA PLATAFORMA PER LA LLENGUA

Num: 13. Juliol 2007

T. 933 211 803. A/e. info@plataforma-llengua.cat. Web. http://www.plataforma-llengua.cat/

Entitats representatives en defensa de la llengua i de la cultura catalanes interposen una sol·licitud administrativa al govern català per no garantir l’ús del català en l’etiquetatge

Les entitats en defensa de la llengua i cultura catalanes ADEC, CONSUM CATALÀ, ÒMNIUM CULTURAL I PLATAFORMA PER LA LLENGUA han decidit presentar una sol·licitud administrativa per inactivitat de l'administració pública contra el Govern de la Generalitat de Catalunya; possibilitat que s'ofereix a l'administrat a la Llei de Règim de Procediment Administratiu Comú. El motiu de la presentació d'aquest escrit és la preocupació d'aquestes entitats pel fet que el Govern no compleix la Llei, concretament en allò que afecta l'etiquetatge i les instruccions dels productes que es distribueixen en l'àmbit territorial sota administració de la Generalitat de Catalunya..

Llegeix la notícia sencera

:: La Plataforma per la Llengua denuncia que només 13 de les més de 100 còpies de "Harry Potter" visionades als cinemes són en català

:: San Miguel es queda enrere en l'ús del català a l'etiquetatge

:: El català continua creixent tant a Internet com a les noves tecnologies

Notícies

13 de juliol de 2007

Entitats representatives en defensa de la llengua i de la cultura catalanes interposen una sol·licitud administrativa al govern català per no garantir l’ús del català en l’etiquetatge

Les entitats sotasignants denuncien l'incompliment per part de la Generalitat de Catalunya del mandat que s'estableix a la Llei 3/1993 de 5 de març de l'Estatut del Consumidor. D'acord amb aquesta normativa, en el termini d'un any la Generalitat es compromet a donar compliment al requeriment que estableix l'article 26, en relació a les disposicions transitòria primera i segona de la mateixa norma, segons el qual el consumidor té dret a rebre les informacions essencials dels productes en català: "Els consumidors tenen dret a rebre en català les informacions pertinents per al consum i l'ús dels béns, els productes i els serveis, i especialment les dades obligatòries relacionades directament amb la salvaguarda de llur salut i seguretat".

En l'escrit, les quatre associacions fonamenten jurídicament la denúncia en l'existència d'una situació de vulneració de la legalitat pel fet que l'administració ha omès les tasques que li venen conferides per una norma de rang legal, com és l'Estatut del Consumidor, i pels principis rectors de l'activitat administrativa, segons els quals cal que la Generalitat adopti un paper actiu en defensa de la llengua i cultura catalanes en l'àmbit socioeconòmic, amb l'objectiu de corregir la situació de desigualtat en què es troba la llengua catalana.

Actualment, l'única llengua imposada a Catalunya en les dades obligatòries que apareixen en l'etiquetatge i en les instruccions dels productes és la castellana (llevat dels productes catalans artesanals i amb segells de denominació de qualitat o d'origen). Aquesta obligació la ratifiquen més d'un centenar de normatives estatals segons el tipus de productes, però el fet és que les comunitats autònomes tenen plenes competències per obligar de la mateixa manera a etiquetar en la llengua pròpia i assolir així, si més no, una igualtat legal entre les diverses llengües oficials a cada territori. Així, per exemple, la Comunitat Autònoma de Madrid n'ha fet ús des de l'any 1998, imposant l'obligatorietat d'etiquetar com a mínim en castellà aquestes dades, una obligatorietat que en aquest cas s'afegeix a la ja existent obligatorietat estatal. En el cas de la Generalitat de Catalunya hi ha l'agreujant que hi està obligada des de fa més de 12 anys per l'Estatut del Consumidor. Per tant, tant aquest com els anteriors governs han estat actuant fora de la legalitat en aquesta qüestió.

Les entitats signants demanem que en l'aplicació del principi de legalitat en l'àmbit de l'etiquetatge no s'utilitzi un doble barem: un pel que fa a la presència del castellà, en què l'acompliment de la Llei és molt estricte i d'on se'n deriven de manera directa les sancions previstes; i un altre pel que fa al català, on no s'aplica la Llei, i a on es dóna la circumstància que, fins i tot en els casos en què aquesta preveu sancions (és a dir, només en l'àmbit dels productes catalans artesanals o amb denominacions d'origen i de qualitat), ni tan sols es tramiten les reclamacions que fan els consumidors, ni, per tant, s'apliquen les corresponents multes derivades de la infracció. Així, en l'etiquetatge, l'aplicació de la Llei per obligar a utilitzar la llengua castellana s'aplica per imperatiu legal, mentre que pel que fa al català, el Govern s'inhibeix i en tot cas, en el millor dels casos, entra en negociacions amb les empreses per tal de sensibilitzar-les o fins i tot promocionar-les davant dels consumidors obviant, en canvi, l'aplicació de la Llei i els criteris de no submissió del català respecte del castellà.

14 de juliol de 2007

La Plataforma per la Llengua denuncia que només 13 de les més de 100 còpies de "Harry Potter" visionades als cinemes són en català

Des de la Plataforma per la Llengua volem expressar la nostra denúncia i desacord per la insuficient distribució de les còpies de les pel·lícules doblades al català de lúltima entrega de la popular saga "Harry Potter". Enguany, el nombre de pel·lícules projectades en català als cinemes del Principat de Catalunya no arriba al 3% del total.

El cas de "Harry Potter" és especialment significatiu. Malgrat les constants mostres de suport al doblatge de "Harry Potter" en català que la Warner ha rebut -des de la primera estrena d'aquesta mundialment famosa saga-, només 13 del centenar i escaig de còpies que s'estrenen són en català. Per posar una dada significativa, de les 17 sales on s'exhibeix la pel·lícula a Barcelona, només dues la fan en català. Les úniques poblacions que veuran la còpia en català són Barcelona, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Olot, Palma de Mallorca, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Vic. Així doncs, els espectadors de poblacions com València, Castelló, Alacant, Figueres, Balaguer, La Seu d'Urgell, Tortosa, Badalona, etc. han quedat totalment discriminats i no podran veure la popular pel·lícula en català.

Denunciem també la manca de visió empresarial, els prejudicis i la discriminació que bona part dels exhibidors demostren al no demanar còpies doblades o subtitulades al català, com també la discriminació als espectadors que fan algunes sales exhibidores que, quan projecten pel·lícules en català, ho fan amb menys sessions repecte la versió en castellà o amb horaris desavinents pel públic al qual va dirigida la pel·lícula. Aquests fets desvirtuen i falsegen les posteriors estadístiques i quotes de pantalla.

Més incomprensible resulta aquesta actitud discriminatòria per part de la Warner i de les sales exhibidores, quan ens atenem a la demanda real: l'èxit de "Harry Potter" entre els catalans arriba al punt que s'ha fet un tiratge del llibre de "Harry Potter i l'Orde del Fènix" de 130.000 exemplars, alhora que el total d'exemplars d'aquesta saga editats en català puja a 735.000.

Per tot plegat, cal que l'administració catalana, amb la col·laboració dels empresaris del sector, busquin mesures perquè el català tingui una presència normalitzada a les sales de cinema i es garanteixi el doblatge i subtitulat en català de pel·lícules, tant en nombre de títols com de còpies. És per això que demanem de nou una implicació de la societat civil, de les institucions, i especialment d'aquelles instàncies amb capacitat legislativa per tal de resoldre la problemàtica de manera definitiva.

14 de juliol de 2007

San Miguel es queda enrere en l'ús del català a l'etiquetatge

El document Informe sobre la situació del català a les cerveses. Anàlisi dels usos lingüístics en l'etiquetatge de les cerveses distribuïdes a l'àrea metropolitana de Barcelona, 2007, realitzat per la Plataforma per la Llengua destaca que l'empresa cervesera, que etiqueta en més de vint llengües, es desmarca de les altres dues grans empreses catalanes, Moritz i Damm, en la venda de productes de gran consum etiquetats en català. Les cerveses etiquetades en català han experimentat un fort increment, passant de només 3 productes l'any 2001 a 36 cerveses a l'actualitat.

El document analitza els usos lingüístics en l'etiquetatge de les cerveses de gran consum (de venda en supermercats i hipermercats) i de consum més restringit (com ara cerveses artesanals). L'objectiu de l'informe ha estat el d'obtenir una visió aproximativa del comportament lingüístic de determinades empreses en l'etiquetatge, més que no pas fer un estudi exhaustiu de la situació del català en aquest sector.

L'Informe arriba a les següents conclusions:

1. En termes generals, el català es troba encara infravalorat en l'etiquetatge de les cerveses per les empreses de més facturació a nivell estatal: només un 27% dels seus productes analitzats són en català. Paradoxalment, el portuguès apareix en la meitat dels productes d'aquestes grans marques, malgrat no ser llengua oficial ni pròpia a Catalunya.

2. Ara bé, si s'observa el comportament per cada empresa, hi ha una novetat molt positiva: la primera empresa catalana en facturació, i una de les capdavanteres a nivell estatal, el grup Damm, actualment ja incorpora el català en dues terceres parts de la seva oferta.

3. Les altres dues grans empreses a nivell estatal, Heineken España i, sobretot, Mahou-San Miguel no empren la llengua dels consumidors quan venen a Catalunya, però en canvi sí que utilitzen llengües de comunitats lingüístiques menors que la catalana (danès o finès, per exemple).

4. Així mateix, quan observem el comportament de les empreses catalanes elaboradores de cerveses de gran consum veiem que l'empresa San Miguel es desmarca completament del comportament que segueixen Mortiz i Damm, que han implementat una política d'atenció al consumidor en la seva llengua. San Miguel, seguint la mateixa política observada l'any 2001, ha restat estancada pel que fa a l'etiquetatge en català. Aquesta empresa té productes etiquetats amb més d'una vintena de llengües, però en cap cas mostra per la comunitat catalana el mateix tracte que la resta de mercats als quals es dirigeix.

5. Per contra, és molt significativa l'evolució dels productes del grup Damm. Si bé els resultats de l'any 2001 indiquen que va començar a etiquetar en català la seva marca Xibeca, actualment ja té el 60% dels productes observats en aquest informe, etiquetats en aquesta llengua. Sobretot, destaca el seu producte més emblemàtic, l'Estrella Damm, que es troba etiquetada en català en tots els formats analitzats. Tot i així, encara té productes, com ara la nova Bock Damm, on no s'utilitza la llengua catalana.

6. L'empresa Moritz, ressorgida el 2004, ha tret al mercat, des de l'inici, les seves cerveses en català. Destaca el pes d'aquesta llengua en el seu etiquetatge, ja que no només és present en les dades bàsiques, sinó també en tota la resta d'informació complementària que s'hi dóna, sovint la part majoritària pel que fa a text escrit.

7. Pel que fa a les cerveses etiquetades en català hi ha hagut un creixement molt notable: s'ha passat de només 3 productes l'any 2001 a 36 cerveses a l'actualitat, entre les quals, més de la meitat són productes de gran consum.

Podeu descarregar-vos l'informe sencer en el següent enllaç.

14 de juliol de 2007

El català continua creixent tant a Internet com a les noves tecnologies

Segons ha comunicat a les botigues de distribució l'empresa Trepat, que és el representant exclusiu de la marca de GPS Garmin a l'Estat espanyol, a partir d'aquest agost començarem a tenir els menús i les locucions en català dels navegadors de la marca Garmin. La Plataforma per la Llengua aplaudeix aquesta nova iniciativa.

Fins ara la gamma de productes més popular, que són els navegadors de carretera, eren disponibles en un bon grapat de llengües, incloent-hi variants dialectals com ara l'anglès dels EUA, l'anglès de Gran Bretanya, el francès de França o el francès del Quebec, però no incloïen el català. La marca Garmin s'incorporarà així al mercat dels GPS en català tal i com ja ho fan les altres dues marques Tomtom i Geosat2.

Per altra banda la Plataforma per la Llengua també és congratula de novetats a la xarxa en relació a l'ús del català, entre elles les del blogger, principal web de creació i administració de blocs, que ha incorporat el català a la resta de les 35 llengües en què fins ara era operatiu.

* * * * *

LOSTER
Sunday, July 15, 2007 10:24:26 AM

13. LA CRIMINALITZACIÓ DEL TREN DE PORTBOU

Em sembla molt injust i desafortunat el semàfor vermell contra l’alcalde de Portbou, Sr. Antoni Vega i Cané, aparegut en el número 1.634 del passat 10/07/07 d’aquest bisetmanari .

Des del meu modest entendre, considero una mica grotesc que un periòdic que es qualifica d’independent i de l’Empordà adopti una actitud tan dura i inflexible contra un càrrec públic que a més de voler defensar el seu poble, també vol una millora de la mobilitat per tota la comarca de l’Alt Empordà . Potser si que és veritat que els ajuntaments no tenen competències directes en la qüestió dels trens, en les interconnexions ferroviàries internacionals, però la tasca d’un alcalde – ni que sigui directament o indirectament - és la d’intentar solucionar els problemes socials i , en conseqüència, millorar la qualitat de vida dels seus estadants .

Per altra banda, resulta una mica sospitós que qualsevol persona o càrrec públic de la nostra benvolguda comarca que defensa , que es mulla pel tren convencional , pel tren de Portbou, automàticament és criminalitzada. Potser caldria recordar a certa gent que la mobilitat sostenible (el tren convencional) és política social en estat pur; és a dir, la defensa del tren convencional de Barcelona a Portbou, amb unes decents interconnexions amb Perpinyà, és la millor garantia per enriquir el nostre, feble, estat del benestar. Cal tenir molt en compte que si en aquests moments ens impliquem de debò amb el tren convencional, per tal de fer front a la crisi de la mobilitat i a la futura gran crisi energètic i ambiental que ens caurà a sobre, ho podem passar molt malament tots plegats, fins i tot aquells que es pensen que tenen la vida blindada per mil anys.

JOSEP M. LOSTE i ROMERO

* * * * *

Centre Delàs
Friday, July 13, 2007 4:24:11 PM

14. [Pauglobal] PAU Global 48

P A U G L O B A L

Papers electrònics, n. 48 10 de juliol de 2007

Pau Global és una revista electrònica distribuïda gratuïtament en català i castellà pel Centre d’Estudis per la Pau J.M.Delàs de JUSTÍCIA I PAU. Són reculls d’articles que creiem poden ser del vostre interès

SUMARI

Especial campanya: Per una Banca Desarmada http://www.bbvasensearmes.org/

BBVA sense Armes!

http://www.justiciaipau.org/centredelas/pauglobal/PAU_Global_48.htm#BBVACAT
Jordi Calvo

Article sobre la campanya iniciada pel Centre d'Estudis per a la Pau J.M. Delàs i l'Observatori del Deute en la Globalització, per denunciar les pràctiques de les entitats bancàries (en totes, però focalitzant en el BBVA per la seva transcendència) en el negoci de les armes, de la contaminació ambiental i d'altres inversions qüestionables des del punt de vista del respecte dels drets humans.

Desarmar la Banca

http://www.justiciaipau.org/centredelas/pauglobal/PAU_Global_48.htm#DesarmarCAT
Pere Ortega

Els discursos actuals sobre el que ha passat a Somàlia presenten un còctel de molts dels estereotips pejoratius i concepcions simplistes que solen atribuir-se als africans i als musulmans. D'una banda, cal atribuir els missatges distorsionats a l'estesa ignorància de tot allò que representa Somàlia, oblidada pels grups d'informació i opinió des de fa més d'una dècada. Per l'altra banda, Somàlia reuneix els ingredients necessaris per convertir-se en el nou boc emissari de la política perversa duta a terme pels EUA sota la denominació de “Guerra contra el Terror”.

Per què no es publiquen les dades dels finançaments de les exportacions espanyoles d'armament? http://www.justiciaipau.org/centredelas/pauglobal/PAU_Global_48.htm#TransparenciaCAT

Alejandro Pozo

Reflexions sobre el secretisme imperant en el finançament de les exportacions d'armes espanyoles i comparativa amb el model italià, la transparència del qual ha fet palesa dades escandaloses de finançaments d'exportacions d'armes italianes realitzats per bancs espanyols, com el BSCH (Santander) i, sobretot, el BBVA a països que violen sistemàticament els drets humans, com és el cas d'Israel.

Centre d'Estudis per a la Pau J.M.Delàs - Justícia i Pau

Rivadeneyra, 6, 10è- 08002 Barcelona T. 93 317 61 77 - Fax. 93 412 53 84 –

delas@justiciaipau.org
http://www.justiciaipau.org/centredelas/

* * * * *

Manuel Olivas Jimenez
Friday, July 13, 2007 12:29:22 PM

15. Ayuntalandia/vuelta a lo mismo

Cronología de una muerte ecológica, mes de mayo se depositan vallas en el paseo arteria importanta de una población del baix, con las mismas se cerca una extension de unos sesenta metros cuadrados, llega el mes de Julio día nueve lunes para ser exactos, y el perimetro acotado se llena de actividad con gente de la empresa municipal de servicios, una escavadora de respetables dimensiones, motosierra y a matar.

Dos arboles de alturas considerables que nacieron en el año 1964 y que han dado sombra a distintas generaciones del paseo Joan Maragall y sombra y aire fresco, sucumbian ante el estupor del vecindario que no fue previamente avisado de este desaguisado que como siempre el cornudo es el último en enterarse, (el cartel avisando de tan magnífico evento se puso a los tres días de talarlos) así es como el equipo de gobierno cumple su promesa de contar con los ciudadanos, explicación despues del desaguisado se va ha construir un acceso directo para el auditorio del mismo nombre que el paseo.

Pero lo aberrante es que a siete metros exactos a la izquierda existen unas escaleras utilizadas desde los origenes para acceder, e inclusive hace ocho años se remodelaron eliminando una rampa existente para minusvalidos y trasiego de carros de la compra y de bebés que en estos ocho años sin atender los tecnicos las quejas de los vecinos, tenian que salvar escalon por escalon, y ahora hay que hacer la rampa pero matando eclogicamente y como siempre con premeditacion y alevosia.

Y con el agravante de que unos treinta metros más adelante en el sentido de circulación existe otro tramo de acceso de proporciones respetables,

¿no se podia haber reconstruido la desaparecida rampa en uno de estos dos accesos existentes? y con el consiguiente ahorro económico de las depauperadas arcas ciudadanas. Pero amigos no se cambian los modelos de gobierno sigue prevaleciendo el ordeno y mando para eso ostento la mayoría y tú vecino calla y paga y hasta el proximo desproposito y muerte ecológica que puede suceder en tu ciudad o municipio, solo queda dar las gracias a los que estudian e informan con transparencia y prontitud ja ja ja.

13 Julio 2007

MANUEL OLIVAS JIMENEZ

* * * * *

elpratmaulets
Friday, July 13, 2007 11:24:40 AM

16. [Infokop] Acció contra l'especulació a El Prat. 32 immobiliàries siliconades

Acció de Maulets contra l'especulació.

Durant la nit del 12 al 13 de juliol s’han siliconat 32 immobiliàries a El Prat de Llobregat. Aquesta acció s’emmarca en la campanya en defensa del territori, per un habitatge digne i contra la màfia del ciment que des de l’Assemblea de d’El Prat van iniciar el passat més de maig, i que se suma a la campanya nacional duta a terme per Maulets.

A continuació reproduïm el comunicat:

Cases per a tothom, negoci per a ningú!

La destrucció persistent del nostre territori, que ha convertit el poc que queda dels espais naturals del Delta del Llobregat en zones lúdiques oblidant la història i la funció d'aquests.

L'especulació immobiliària que infla el preu del metre quadrat (augment del 16,2% al 2006), juntament amb la pujada de les hipoteques, els preus desorbitats per pisos de protecció oficial, etc converteixen el fet d'independitzar-se en gairebé una loteria en la que molts ja no hi podem ni participar.

Mentre polítics corruptes, cacics i empresaris es van omplint les butxaques a còpia d'especular i de construir de forma desmesurada, el joves cada vegada veiem més impossible l'horitzó de l'emancipació. Situació que empitjora amb la cada cop més forta precarietat laboral que fa impossible un mínim d'estabilitat econòmica per a poder engegar un procés d'emancipació.

L'habitatge digne és per nosaltres un dret fonamental i una necessitat social que polítics, constructores i immobiliàries han convertit en una mercaderia més, al servei del capitalisme.

És per això que davant d'aquesta situació els joves no ens podem quedar de braços creuats, hem de respondre! Alliberant espais, construint alternatives a l'actual sistema capitalista. Actuant de manera directa contra els culpables d'aquesta situació.

Així doncs, en el marc de la campanya en defensa del territori, per un habitatge digne i contra la màfia del ciment que des de l'Assemblea de Maulets, el jovent independentista revolucionari vam iniciar el passat mes de Maig, la nit del 12 al 13 de juliol s'han siliconat fins a 32 immobiliàries.

Contra especuladors i polítics corruptes...

Els joves en peu de guerra

Per un Prat viu i combatiu, organitza't i lluita!

* * * * *

Missatgera
Friday, July 13, 2007 9:13:11 AM

17. Unidos contra el cambio climático

El sábado pasado, muchas ciudades del mundo se hicieron portavoces del clamor mundial que pide a gritos que se transforme de inmediato la actual dictadura económica extremista llamada globalización, que nos obliga a todos a actuar destruyendo nuestro planeta. El clamor va dirigido a los todos los políticos en general (que son los que imponen e impulsan este estado de caos mundial) y también a nosotros mismos, para que no dejemos de reclamar los cambios hasta que estos se produzcan.

Evidentemente, la ciudad tan modelna como Karcemoda, no participó en el evento...ya que sus goebbelnantes no creen que la problemática mundial vaya con ellos (no son de este planeta, por lo que se ve), y sólo se dedican a arrasar barrios humildes enteros para entregárselos a los capitalistas (muchos, delicuentes abjectos) mundiales, los cuales necesitan más aeropuerto y aviones para venir a esquilmarnos, y de paso que vengan más turistas desgraciaditos con vuelos y estancias casi gratis!!! Los aviones .... son el medio de transporte que MÁS CONTAMINA LA ATMÓSFERA, además de la contaminación acústica. ¡¡¡¡¡!!!!! La mayoría de nuestros gobernantes son PREHISTÓRICOS!!! Y la prensa, de su mano, dice machaca constantemente diciendo que LA SOCIEDAD CIVIL esto y lo otro, mintiendo descaradamente (los podemos denunciar?), ya que se refieren, única y exclusivamente a LOS LOBBYS ECONÓMICOS , y algún ciudadano despistado y pardillo que aún no se ha enterado de qué va el percal. Por tanto se han apropiado incluso de nuestra existencia, la verdadera sociedad civil, y nos han hecho desaparecer. GRACIAS, MEDIOS DE DESCOMUNICACIÓN!. Que se enteren que la VERDADERA SOCIEDAD CIVIL NO QUIERE MÁS AVIONES, quiere una transformación integral de los VALORES, que traerá consigo distintos modos de producción y de "economía", entre otros enormes beneficios socioambientales, los únicos verdaderos beneficios.

Os pasamos dos iniciativas para firmar. Son buenas. Una es para exigir que nuestros gobernantes actúen de una vez y cambien sus nefastas políticas de crecimiento absurdo y DEJEN DE PARLOTEAR Y COMIENCEN A PLANTAR ÁRBOLES, y la otra es para PEDIR QUE LOS GOBERNANTES EJECUTEN UNA SENTENCIA JUDICIAL, POR FAVOR!!! (pero en qué asco de país han convertido nuestras queridas tierras)

missatgera@
***********************************

Querid@ amig@,

El sábado, millones de personas en todo el mundo vieron y escucharon los conciertos Live Earth contra el cambio climático.

¿Servirán de algo? –eso depende de ti y de mi.

El cambio climático no se va resolver solamente con conciertos, por más espectaculares que estos sean. Somos nosotros, millones de individuos comprometiéndonos a la vez a cambiar nuestra manera de consumir energía y a exigir lo mismo de nuestros políticos y empresas. El tiempo apremia, debemos hacerlo ahora.

El futuro de nuestro planeta es nuestra responsabilidad, y la solución depende de nosotros. Haz tu parte, firma el compromiso con el planeta y pídeles a cinco amigos, o a todos tus conocidos, que lo firmen también:

http://www.avaaz.org/es/global_climate_movement
El 7/7/07 fue más que una serie de conciertos. Miles de personas organizaron eventos con Avaaz.org en 125 países, demostrando que contra el cambio climático, debemos luchar global y localmente.
Los conciertos son solo el principio. Unidos, podemos frenar el cambio climático.

Comprométete aquí:

http://www.avaaz.org/es/global_climate_movement
¡Gracias!

Ricken,Paul, Graziela, Ben, Hannah, Iain, Galit y todo el equipo de Avaaz.org

--------------------------------------------------------------
Me comprometo:

1. a exigir que mi país adhiera dentro de los próximos 2 años a un tratado internacional para reducir (90% en los países desarrollados y más de 50% en todo el mundo) los gases que causan el calentamiento global, a tiempo para que la próxima generación herede un planeta saludable;

2. a actuar personalmente para ayudar a solucionar la crisis climática reduciendo tanto como pueda mi propia producción de CO2 y compensando el resto para volverme "neutro en emisiones de carbono";

3. a luchar por una moratoria en la construcción de cualquier nueva planta energética que queme carbón sin la capacidad para atrapar y almacenar en forma segura el CO2;

4. a aumentar drásticamente la eficiencia energética de mi hogar, trabajo, escuela, lugar de culto, y medio de transporte;

5. a luchar por leyes y políticas que amplíen el uso de las fuentes de energía renovable y reduzcan la dependencia al petróleo y del carbón;

6. a plantar árboles nuevos y a unirme a otros en la preservación y protección de los bosques; y

7. a apoyar a empresas y a líderes que compartan mi compromiso para solucionar la crisis climática y construir un mundo sustentable, justo y próspero para el siglo XXI.

* * * * *

LOSTER
Thursday, July 12, 2007 1:09:37 PM

18. Un grup d'entitats reclama al govern que garanteixi l'etiquetatge en cátala

font vilaweb . l'Estat espanyol no ciompleix la legislació lingüística europea.

Un grup d'entitats reclama al govern que garanteixi l'etiquetatge en català

L'Adec, Òmnium, la Plataforma per la Llengua i Consum Català critiquen la passivitat de l'administració

Adec, Consum Català, Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua han presentat avui al govern una sol·licitud administrativa perquè es garanteixi l'ús del català en l'etiquetatge, com marca l'Estatut del Consumidor. La Llei 3/1993, de 5 de març, estableix que els consumidors tenen dret de tenir etiquetats en català els productes, en igualtat de condicions amb l'espanyol. Però aquestes entitats alerten que això no succeeix a la realitat.

Això és així perquè no hi ha un reglament que obligui les empreses a etiquetar en català.Les entitats reclamen al govern que creï una llei o decret que garanteixi aquest dret als consumidors, una facultat per a la qual té plenes competències. Els únics productes que actualment són obligats per llei a portar etiqueta en català són els artesanals i amb denominació d'origen catalana, malgrat que no sempre es compleix la llei.

La comunitat lingüística catalana és una trista excepció a nivell internacional perquè és l'única amb un nombre de parlants tan elevat en què els productes no s'etiqueten en la seva llengua. A Bèlgica, per exemple, s'etiqueta en neerlandès, francès i alemany; a Suïssa, en alemany, francès i italià; a Finlàndia, en suec i finès; i al Canadà, en anglès i francès.

L'etiquetatge en català creix, tot i la manca de suport de l'administració

Malgrat la inexistència de legislació en aquest camp, en els últims anys l'etiquetatge en català ha augmentat força per iniciativa dels empresaris i, també, per la feina que fan les entitats en defensa de la llengua. Però per desgràcia, els empresaris que volen etiquetar en català no tenen el suport de l'administració', ha dit a VilaWeb Bernat Gasull, de la Plataforma per la Llengua.
En cas que la Generalitat no reaccioni, les entitats preveuen interposar una demanda contenciosa administrativa, tot i que esperen que no sigui necessari, i que puguin establir un diàleg amb l'executiu, cosa que fins ara no ha estat possible.

* * * * *

lucas
Wednesday, July 11, 2007 7:11:35 AM

19. [XMG] Per difondre: acampada per una habitage digne

JA LA TENIM AQUÍÍÍÍ, JA ARRIBA L'ACAMPADA POPULAR PER UNA VIVENDA DIGNA A SABADELL!!

Així van les coses; després de patir en primera persona els problemes per accedir a una vivenda mínimament en condicions i no aconseguir-ho, i destinar més de la meitat dels nostres sous en pagar lloguers etc, de manera que només aconseguim enriquir a les grans constructores, promotores, bancs...Hem decidit començar a moure fils, per tal de desfer aquest nus tan complex!

El primer pas ha estat construir una Assemblea Popular per una Vivenda Digna, formada per tot tipus d'individualitats i amb un gran nombre de col·lectius adherits a la mateixa. A partir d'aquí van sortir certes propostes, la primera a tirar endavant va ser l'acampada que es durà a terme a partir del proper DIVENDRES 13, al Passeig Manresa (Sabadell Centre).

Amb tres dades força significatives es pot resumir el tema del gran negoci immobiliari:

- 15% de cases buides.

- 50% del sou en habitatge

- 3900 EURO/m2

L' ACAMPADA, com dèiem, anirà de la següent manera:

DIVENDRES 13:

- 19h: Comencem amb la Plantada de Tendes de Campanya, després a partir de les 21:30h hi haurà teatre i un petit concert a les 22:30h amb motiu de les festes del barri de Covadonga (Concert organitzat per l'Ateneu Popular Mika Etxebrhere)

DISSABTE 14:

- 10h: La primera cosa al matí és esmorzar, després, farem un parell de tallers: "La ciutat de cartró" i "Fem-nos les xaboles!".

A la tarda, 18:30h, veurem teatre compromès, i a les 19:30 hi haurà una xerrada-debat "Vivenda Digna JA!".

A les 22h passarem el documental "A Tornallom", i d'hora a dormir, que encara ens queda un altre dia!!

DIUMENGE 15:

- 10h: A esmorzar...a les 11h una mica d'esport, torneig de Volley!

A les 14:30 hi haurà dinar popular, a càrrec del Teixit de la Terra, i després tocarà un cantautor.

A les 18:30h l'Acampada conclourà amb una Assemblea oberta per una vivenda digna.

* Durant tota l'acampada hi haurà una carpa amb entrepans i begudes, i una altra amb informació sobre el tema de la vivenda.

Per acabar, només dir que necessitem ser moltes i fer-nos veure, exigint recuperar un dret que s'ha convertit en luxe, esteu totes convidades a plantar la vostra tenda de campanya, i a cridar ben fort:

VIVENDA DIGA JA!!

Salut, i ens veiem a l'acampada!!

ASSEMBLEA POPULAR PER UNA VIVENDA DIGNA DE SABADELL

* * * * *

20. SARE ANTIFAXISTA

La secta U.C.E en el Guggenheim
7/18/2007 08:25:00 PM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/la-secta-u.html

*

Euskal Herriko jaien inguruko informazio guztia, gazteon atarian!
7/18/2007 12:44:00 PM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/euskal-herriko-jaien-inguruko.html

*

Retiran simbología fascista en Madrid centro, Carabanchel, Pozuelo y Alcorcón
7/18/2007 07:57:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/retiran-simbologa-fascista-en-madrid.html

*

ANTIKAPITALISTA, ESPEKULATZAILERIK EZ !!
7/18/2007 07:49:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/antikapitalista-espekulatzailerik-ez.html

*

UK 16, Uribe Kosta Antifaxista Nº 0
http://www.gaztesarea.net/info/multimedia/info200771786562134961437846226028.pdf

7/17/2007 01:07:00 PM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/uk-16-uribe-kosta-antifaxista.html

*

Cinco menores agreden a un joven en Mendizorroza por ser homosexualle insultaron y, tras encararse con ellos, le dieron varias patadas en el rostro
7/17/2007 07:31:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/cinco-menores-agreden-un-joven-en.html

*

Imaz ya cautiva a la "Una, grande y libre" españa y deja el futuro de Euskal Herria en manos de las Cortes españolas.
7/17/2007 06:50:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/imaz-ya-cautiva-la-una-grande-y-libre.html

*

Finaliza el Mondiali Antirazzisti 2007.
7/17/2007 06:40:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/finaliza-el-mondiali-antirazzisti-2007.html

*

El ejercito nacional "coloniales y de ocupacion" español, desfila en Donostia.
7/16/2007 07:54:00 PM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/el-ejercito-nacional-coloniales-y-de.html

*

El Foro por la Memoria de la Comunidad de Madrid y colectivos de Vallekas retiran la placa de la calle “Héroes del Alcázar”
7/16/2007 07:34:00 PM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/el-foro-por-la-memoria-de-la-comunidad.html

*

I Jornadas Antifascistas
7/16/2007 07:31:00 PM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/i-jornadas-antifascistas-alicante.html

*

Ska Jaia Etxarriko Gaztetxean
7/16/2007 12:51:00 PM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/ska-jaia-etxarriko-gaztetxean-bi-herri.html

*

Propaganda Antifascista en E.H
7/16/2007 08:20:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/propaganda-antifascista-en-e.html

*

El fascismo se deja ver en San Fermines
7/16/2007 08:05:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/el-fascismo-se-deja-ver-en-san-fermines.html

*

Mundial de Fútbol Gay de Buenos Aires
7/16/2007 08:00:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/mundial-de-ftbol-gay-de-buenos-aires.html

*

TXUPINAZO SANFERMINERO EN BILBO.
7/16/2007 07:51:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/txupinazo-sanferminero-en-bilbo.html

*

ALERTA ANTIFASCISTA !!
Estado español, estado fascista !!
7/14/2007 09:53:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/alerta-antifascista-estado-espaol.html

*

ALERTA ANTIFASCISTA !!
La falange.."12 de Octubre a Vascongadas"
7/14/2007 08:52:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/alerta-antifascista-la-falange.html

*

Catalunya limpio de toros de Osborne.
7/14/2007 08:42:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/catalunya-limpio-de-toros-de-osborne.html

*

KONTUZ !! NUEVA ACROPOLIS SEKTA PELIGROSA.
7/14/2007 07:54:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/kontuz-nueva-acropolis-sekta-peligrosa.html

*

EHko KOMUNISTAK, 8alea
7/12/2007 06:28:00 AM
http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/07/ehko-komunistak-8alea-ehkren-adierazpen.html

*

L..e.i.n.a per trobar la solució adequada a cadascun dels problemes humans

é.s..l.a..v.e.s.s.a.n.t..h.u.m.a.n.i.s.t.a..d.e.l..d.i.s.s.e.n.y

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...1...4...0

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici