Societat Oberta

dijous, de gener 22, 2009

.

.

.*...*...*.

.

.

* Societat Oberta 219 *

.B.l.o.c..d..i.m.p.u.l.s.o.s..i..m.o.v.i.m.e.n.t.s..s.o.c.i.a.l.s.

T…..E…..R…..R.....E…..S….......B.….A…..I.….X.….E…..S……....D.....E…..L….…...L…..L.....O.....B…..R…..E…..G.....A…..T

.

.*.

.

.Per la independència.

.

.cultural,.

.

.eduquem-nos.

.

.en els cinc.

.

.llenguatges humans!.

.m..u..s..i..c..a..l.., .. g..e..s..t..u..a..l.., ..v .i..s..u..a..l.., . o..r..a..l....i....e..s..c..r..i..t..

.

*........*........*........*........*

Proposta oberta als moviments socials dels pobles de la Terra:

.

*

Contrast en el cervell

.

Però, a més a més de tot això que correspon a l’autoeducació, a l’estimulació dels sentits i a l’educació general, hem de saber que en els nostres caps succeeixen moltes més coses de les que ens adonem. Un tall en el cervell, vull dir, quan es desconnecten els dos hemisferis, com a tractament de persones que patien una epilèpsia intractable, aquest tipus d’operacions demostra, de forma definitiva que, dintre de cadascuna de nosaltres, hi ha, normalment, almenys dues personalitats que estan en conflicte l’una amb l’altra.

.

(...) No es tracta només de percebre sinó de sentir, el sentiment intern de qui som, el sentit del nostre jo, de l’emoció, de la intuïció i de totes les parts del cervell “no lingüístiques”.(10)

.

(10) Richard E. Cytovich, Los sentidos sin sentido, la 2 de TVE, 31-03-2002, minut 20.

.

*

En el núm. 1 de Societat Oberta vaig anunciar l’Audiència pública de pressupostos del 09/12/04, de la qual podeu llegir la meva intervenció en el núm. 4, i també feia propostes creatives per distreure’ns en els avorridors plens. Podeu llegir-ho en el següent enllaç, anant a baix de tot:

http://www.amics21.com/laveritat/societatoberta.htm

Ara, en un to molt més moderat que en l'època Pestaña, us adjunto la meva intervenció d’ahir per dimitir del Consell de ciutat:

Consell de ciutat - Gavà

(sessió del 21/01/09)

Sr. Joaquím Balsera

Sra. Laura Barrufet

Sr. Jaume Conejero

Senyores i senyors membres del consell:

Sé que l’actual sistema de democràcia representativa en el qual cada 4 anys dipositem el vot a les urnes és molt limitat i, per això, quan, des d’aquest Ajuntament, es va comunicar la possibilitat de participar en el Consell de Ciutat, tot i veure’n la participació limitada a un nombre molt reduït de persones, vaig pensar que potser finalment s’obria un procés amb la voluntat de corregir l’injust sistema representatiu i, per això, no vaig dubtar en apuntar-me en el sorteig.

- Penso, que les aportacions, els suggeriments i les pluges d’idees estan molt bé i sempre són necessàries, però, no n’hi ha prou amb això per avançar en democràcia.

- Penso, que aquí el que fem es donar el vist i plau a campanyes com la de civisme o ara al Pla estratègic de cultura i potser serveixi per afegir o modificar punts concrets o per adaptar-los als suggeriments que facin les senyores i senyors membres del Consell. Tot això està molt bé, però, per a mi, la democràcia i la participació ciutadana són una altra cosa.

- Penso, que la “democràcia” sense una participació completament oberta a tota la ciutadania no és democràcia. Actualment tenim els nostres drets limitats a dipositar el vot per triar els grups que volem que ens representin, per això des de fa un temps voto en blanc i ho seguiré fent així perquè estic en contra d’elegir representants.

- Penso, que les persones no necessitem representants, perquè cadascuna de nosaltres som úniques i aquest és el gran valor de la humanitat. Només amb la participació de cadascuna podrem enriquir la democràcia i construir un poble, un país i un món en el que realment ens hi sentim a gust i on totes ens sentim considerades.

- Per tot això, i mentre no hi hagi una voluntat de portar a terme un procés participatiu real, que ampliï la participació a tota la ciutadania que ho desitgi i mentre aquest procés no sigui vinculant, prefereixo no col·laborar en aquesta posta en escena que només aparenta participació i comunico la meva decisió d’abandonar el Consell.

Gràcies,

Josep Cardona

.

Sumari

.

.-TVObert@-.

http://societatobertartv.spaces.live.com/ SO-125-185.

.

--- Aturem la Guerra respon a Pilar Rahola (35’ 34”)

http://www.tv3.cat/videos/972089

.

Societat Oberta

.

1. [Cat76] 2009: any per defensar els nostres drets digitals

21/01/09

2. Pla de l'estany, Terres de l'ebre, Pallars i documental "Tot sobre la marxa"

3. El discurso de toma presidencial de Obama

4. 21 de gener de 2009 - DENIP: 45 anys educant per la Pau

5. Xerrada-Debat: "Davant la massacre de Gaza: com aturar l'Estat d'Israel?"‏

20/01/09

6. LA UNIÓN EUROPEA BUSCA DIVIDIR Y CONQUISTAR LA COMUNIDAD ANDINA

7. Amnistía Internacional está en Gaza

8. Gavà - Solidaritat amb el poble palestí!

19/01/09

9. SIONISMO NAZI... LAS IRONIAS DE LA HISTORIA

10. ¿Quiere usted acabar con la violencia en Gaza? Pues boicotee a Israel‏!

11. GAVÀ - REFORESTACIÓ 2009 DIUMENGE 1 DE FEBRER

18/01/09

12. Lo que queda de la Plaza Barcelona en Gaza

13. Operacion Plomo Impune. Eduardo Galeano

14. El tren i els súbdits tercermundistes

16/01/09

15. Expressió Directa: 1er Cicle de Músiques Crítiques

15/01/09

17. ASSEMBLEA D'ANTICS TREBALLADORS DE ROCALLA

18. Paz Dorado admite que defraudó dinero público...noticia de el Periódico de hoy

19. Ho heu vist?!!! La mare que els va...‏

Gener-09

20. [novetats: www.revoltaglobal.cat - gen 09]

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

.-TVObert@-.

Aquesta setmana:

*

Aturem la Guerra respon a Pilar Rahola (35’ 34”)

Cara a cara entre Francesc Tubau, portaveu de la Plataforma Aturem la Guerra, i la periodista Pilar Rahola, en relació amb la polèmica per la manifestació solidària amb les víctimes de Gaza.

http://www.tv3.cat/videos/972089

*

Per veure els audiovisuals penjats des del SO-125 fins al SO-185

aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

* * * * *

Societat Oberta

1. [Cat76] 2009: any per defensar els nostres drets digitals

cat-bounces en nombre de moviments.cat

martes, 20 de enero de 2009 17:45:15

Temes: 2009: any per defensar els nostres drets digitals, No a la mat Aragó-Pallars, 25-G, Jornada antitransgènica - amb calçotada agroecològica, Palestina, continua la difusió i les mobilitzacions, 28 demandes contra la UAB per les expulsions, Microfestival petrodocumental 25-G a Can Masdeu, noticies breus.

.
Ubicacions: ciberespai, Lleida (2), Peñalba, Monzó, Isona, Valls, Barcelona (2), Prat de Llobregat, Palma, Mollet del Vallés, UAB, Nou Barris, Girona, Gràcia, Torelló, Palafrugell,

.
[1. 2009: any per defensar els nostres drets digitals]

En l'agenda oficial del govern espanyol i en la de quantiosos interessos particulars, 2009 és l'any prefixat per a que l'actual lliure accés de la ciutadania a la informació via Internet, passi a ser controlada per mans multinacionals de la comunicació i monotoritzades per entitats
de gestió com la SGAE o per transnacionals de l'entreteniment com Promusicae. La prohibició del P2P i les clàusules que permetin als proveedors d'adsl limitar i monitoritzar el nostre servei. En aquest enllaç podeu trobar un calendari detallat d'aquesta amenaça i força documentació.
Inacceptable, veritat? Per això des de col·lectius per la cultura i el coneixement lliures s'ha engegat la campanya "Molina Pirate" en referencia al ministre de cultura que encapçala aquesta amenaça d'enterrar el nostre dret d'accés a la informació amb l'excusa de la pirateria digital. Es reclama que dimiteixi o se'l destitueixi. Entre les propostes d'acció hi ha que avisem als nostres proveedors que ens donarem de baixa si adopten aquestes clàusules.

Més info: MolinaPirate

.
[2. No a la mat Aragó-Pallars]

Red Electrica Espanyola (REE) amenaça de nou amb l’autopista elèctrica de ponent. Es tracta d’un projecte que es remunta a principis dels anys 90 que unirà les centrals aragoneses amb el Pallars amb la finalitat de millorar l’abastament metropolità. L’empresa semipública REE ha fet arribar a 14 ajuntaments de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça un document en què s’informa de l’inici de la tramitació ambiental de la futura connexió elèctrica entre Osca i Lleida. Es així com es reempren el projecte de construcció d’una línia de molt alta tensió (400 kW) entre Penyalba (Osca) i Isona (Pallars Jussà). La justificació del projecte és donar sortida als excedents de les centrals aragoneses cap a l’àrea de Barcelona. ja està disponible la campanya de recollida de signatures online en contra de la construcció d’una nova línia de molt alta tensió entre Peñalba (Baix Cinca), Monzón (la Llitera) i Isona (Pallars Jussà).

Més info: ipcena.org i Plataforma unitaria contra l'autopista eléctrica

.
[3. 25-G Jornada antitransgènica - amb calçotada agroecològica a Valls]

Serà en el marc de la "Gran Festa de la Calçotada de Valls". Aquesta diada serà el tret de sortida de les mobilitzacions que el moviment antitransgènic català promourà durant els propers mesos per tal de derogar la nova normativa europea d'agricultura ecològica (permet fins un 0,9% de contaminació genètica en la producció ecològica certificada), en vigor des de l'1 de gener de 2009, i avançar també amb la tramitació de la ILP cap a una Catalunya lliure de transgènics * Programa Jornada Antitransgènica 25 de gener. 10h. Mercat Agroecològic; c/ del Teatre. contacte: ferestega@moviments.net 12:30h. Inici de "La Gran Cercavila"; Passeig dels Caputxins. Una comitiva antitransgènica participarà a la cercavila oficial. Si us animeu a portar el que sigui, envieu un correu-e a: estepablanca@tinet.org. 13:30h. Calçotada agroecològica; c/ del Teatre. 16:30h. Acte informatiu i debat; c/ Jacint Verdaguer, 1, 1er pis. S'informarà breument de quina és la situació actual així­ com de les properes mobilitzacions transgèniques previstes.

Organitzen i convoquen: Transgènics Fora! / Som Lo Que Sembrem / ADV Ecològica Gent del Camp
Programa aqui i convocatòria més detallada aquí.

Més info: transgenicsfora.org

.
[4. Palestina, continua la difusió i les mobilitzacions ]

La Campanya Catalana pel boicot, les sancions i les desinversions a Israel i el Setmanari Directa, han publicat un especial de 8 pàgines "Aturem-ho!" sobre Palestina, de les que s'estan distribuint 40.000 exemplars gratuits.. Es pot llegir digitalment aquí i trobar en punts de distribució habituals.

Properes mobilitzacions. Barcelona: avui dimarts 20, entrega carta a Obama (per aturar el suport a Israel) al consulat dels EUA a les 18h. I gran concentració a les 20h a Pl. St. Jaume. Prat de llobregat: Cada dissabte a les 12h a la Pl. de la Vila. Palma: Concentracions cada dia a la Pl Espanya.Mollet del Vallés: Concentracio. dimecres 21 gener, 19 H., Plaça Prat de la Riba. “1000 espelmes per Palestina” A Lleida: el col·lectiu Atlas vol tirar endavant una acampada fins que acabi la massacre de Gaza, però s'ha posposat perquè la Paeria no li ha donat els permisos.

Més info: palestina.cat kaosenlared.net

.
[5. 28 demandes contra la UAB per les expulsions]

El passat dijous 15-G a les 9.30 del matí es van lliurar els 30.000 fulls de les 28 demandes interposades contra la Universitat Autònoma de Barcelona, en resposta a la sanció anunciada el passat mes de desembre d’expulsió de sis estudiants i sancions públiques per a 22 estudiants més en relació a les mobilitzacions estudiantils contra l'Espai Europeu d'educació Superior. A la demanda s’han incorporat tres sindicats laborals: CGT de la UAB, CAU -segon sindicat del personal d’administració i serveis de la UAB-, i Co.Bas; dos organitzacions polítiques d’àmbit estudiantil Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i En Lluita donat que entenen que aquestes sancions s’han derivat de l’activitat política d’aquests estudiants al campus de Bellaterra en defensa de la universitat pública i són organitzacions a les quals pertanyen bona part dels estudiants repressaliats. Les demandes corresponents als estudiants expulsats van ser lliurades dimarts i demanen com a mesura cautelar que els estudiants puguin presentar-se als exàmens de febrer.

Més info: repressiouab i kaosenlared.net

.
[6. Microfestival petrodocumental 25-G a Can Masdeu]

Ja fa anys que la indústria petrolera usa el planeta com un paper de wàter. La dependència global d´aquest recurs, la compra de voluntats polítiques i la agressiva penetració publicitària fa que les corporacions energètiques actuin amb completa impunitat. De fet, els repetits accidents, vessaments i la insoportable nocivitat d´aquesta indústria, així com la participació criminal en conflictes bèlics arreu del planeta, són silenciats pels mass-media. Per sort, des de fa uns anys arrenquen propostes de monitoreig in-situ de les activitats petroleres. Algunes experiències es tradueixen en documentals que de manera independent i molts cops autofinançada, informen i difonen sobre els crims ambientals i socials del petroli. Repsolmata, ingotable col.lectiu antipetroler, s´ha proposat organitzar el 1er MICROFESTIVAL PETRODOCUMENTAL per intercanviar i donar a conéixer aquest gènere i difondre les lluites contra el petroli. Amb aquesta petita experiència, Hem dividit la tarda en tres blocs, seguint l´exemple del Encuentro Social Alternativas al Petróleo: Impactes, Resistències i Alternatives. Les projeccions començaran a les 16.00 i fins el vespre.

Més info: www.enfocant.net

.
[7. Notícies breus]

- Dijous 22-G a les 19.00. Presentació del llibre Frontera Sur, al CS la Maquia de Girona.

- Divendres 23-G a les 19.00 Presentació del documental "Tot sobre la marxa" (del decreixement) a l'Infoespai, Gràcia.

- Dissabte 24-G a les 18.00 es presenta Maulets Vall del Ges amb una xerrada sobre la crisi a Torelló.

- Diumenge 25-G IV Fira de l'intercanvi de Palafrugell. Plaça Can Mario de les 10 a les 14.30.

- NomadaSintópico, nou programa sobre migracions a Radio Contrabanda 91.4 FM de Barcelona
.
[8. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres , http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net, http://www.liberinfo.net,
.
Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat

*Pots col·laborar amb moviments.cat pujant els continguts a la pàgina web (ara està desactualitzada) o d'altres maneres; si t'agradaria posa't en contacte.

* * * * *

2. Pla de l'estany, Terres de l'ebre, Pallars i documental "Tot sobre la marxa"‏

re-voltes-info en nombre de decre-voltes

miércoles, 21 de enero de 2009 19:37:06

Hola a tothom!

Us enviem varies convocatòries per aquesta mateixa setmana

(Pla de l'estany, Terres de l'ebre i la presentació del documental "tot sobre la marxa")

Aquí les teniu (extractes de la redacció de dels propis convocants):

2a Reunió del grup de decreixement al Pla de l'estany

El passat 13 de novembre es va fer la primera reunió per crear un grup de decreixement al Pla de l'Estany.

En aquesta reunió es va proposar fer quatre grups, i anar debatent altres temes:
- horts - mercat d'intercanvi - banc del temps - grup de consum

Actualment el grup de consum ja està funcionant, doncs ja estava en marxa de fa mesos...

La resta de grups caldria dinamitzar-los i iniciar el debat per a tirar-los endavant.

Us convoquem a la propera trobada del grup de decreixement:

* Dijous 22 de gener a les 19 hores al local de la Falç. (C/ Hospital nº 20 de Banyoles)

Necessitem de la participació de tots per tirar-ho endavant!!!

("http://www.tempsdere-voltes.cat/ca/node/509">acta de la primera reunió en aquest enllaç:
Volem posar en marxa el decreixement a les Terres de l'Ebre.

Convoquem a totes aquelles persones que vulguen vindre i als següents grups:

Plataforma en Defensa de la Terra Alta

Casal Popular Panxampla

Casal Polular del Sénia

La Vianda. Grup pel consum conscient i ecològic

Cooperativa Empeltre

Jóvens per la Cultura i la Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre

Al Coll, espai infantil i familiar de l’Associació Abraça’m per viure, aprendre i créixer, La Sènia

Associació de veïns i veïnes de la Serra d'Almos

Jóvens en Defensa de l'Ebre

Barrinar cap a la Sostenibilitat

I per a coneixer­mos i començar a caminar, mos trobarem lo dissabte 24 de gener de 17 h a 20h al

Casal Popular Panxampla (C/ Gil de Frederich, 6, baixos, Tortosa1).

Si us voleu quedar a sopar, porteu alguna cosa i ho compartirem.

"http://www.tempsdere-voltes.cat/ca/node/509">Convocatoria sencera en aquest enllaç
I finalment:

* Estrena de la versió definitiva del documental "Tot sobre la marxa"

a l'Infoespai, plaça del sol 19-20 baixos 08012 Barcelona.

Divendres 23 a les 19h Passi de video Tot sobre la Marxa

Podrem compartir aquesta estona amb algunes de les persones que van participar d'aquesta experiència, preguntar, aportar, ... impulsar una nova marxa? o vàries?

El documental es vol fer arribar properament arreu del territori per a que en pogueu fer projeccions.

Escribiu-nos si necessiteu algun contacte!!

http://www.decreixement.net

http://www.tempsdere-voltes.cat

* * * * *

3. El discurso de toma presidencial de Obama

missatgera

miércoles, 21 de enero de 2009 12:58:25

Ayer, casualmente, nos tragamos casi todo el acto de toma de posesión del cargo de presidente de los eeuu. Nos quedamos bastante pasmados ante la intervención, por dos veces, de un reverendo protestante, intentando darle a ese acto político un tinte de supuesta espiritualidad y de legitimación divina. Vamos, que Obama&co. cuenta con "la venia de Dios". Todos rezaron un padre nuestro y muchos lloraron... Esto da mucho qué pensar y de hecho nos remite a una forma antiquísima de legitimación del poder que ha funcionado durante miles de años y que parecía bastante superada en los países llamados occidentales, pero vemos que de eso nada. Hablamos de los actos de entronización de los faraones, reyes, reyecitos, reyezuelos, jefes de tribu, pachàs, rajàs, etc. en los que siempre aparecen los sacerdotes (o hechiceros o chamanes ...) realizando rituales e invistiendo de "divinidad" al señor mortal que es eregido como si fuera divino o, al menos dandole la venia divina. A nos nos parece esta práctica, a estas alturas de la historia de la humanidad, muy demagógica porque sigue usando el típico método de apoderarse de ese espacio espiritual individual tan necesitado de alimento, que tenemos la mayoría, y lo encauza para dar un apoyo incondicional a un ser humano que va a tener un poder enorme. Y cuando más tarde, uno escucha el discurso del 44 presidente de EEUU, ves que se confirman tus vaticinios: CAMBIAR DE PIEL -Y DE COLOR- PARA SEGUIR IGUAL. Claro que daremos los 100 días de rigor de cortesía al nuevo presidente, pero no podemos de dejar de hacer un brevísimo análisis del discurso de envestidura del señor Obama. Porque su verdadero dios, el de ese país, por más Biblia y padrenuestros que metan por enmedio, seguirá siendo la cosa a la que llaman "libre mercado."

Delante de una realidad ambiental apabullante y de evidencias aplastantes e incuestionables de que el sistema "por ellos" impuesto al mundo (inventado por los ingleses hace siglos como sistema de dominación de clases), es un verdadero retroceso para la civilización, pura involución, que parte de auténticas irracionalidades (crecimiento continuo de todo, es decir, el famoso "creced y multiplicaos" de la Biblia) y aplasta los Valores Universales a favor de su verdadero dios al que adoran y llaman libre mercado, el señor Obama NO citó ni una sóla vez la palabra SOSTENIBILIDAD, ni CAMBIO CLIMÁTICO, ni SOLIDARIDAD. Sólo una vaga alusión a que "el planeta ha cambiado y nosotros debemos cambiar". La ambiguedad de esta frase quedó bastante clarificada a lo largo del discurso, como veremos.

En cambio la palabra Dios la dijo al menos dos veces, una "el mercado", (al menos no usó competitividad, un detalle), libertad (que para esos lares es sinónimo de "la ley de la selva") la dijo como mínimo tres veces, crecimiento la usó como mínimo una vez, y como solución a la crisis econòmica (que todos los poderosos se resisten a admitir que no es ninguna crisis, es el sistema capitalista extremo la propia crisis) se remite a una vieja receta Keynesiana que dice que en épocas de crisis se ha de generar empleo público a través de... tachán...OBRAS PÚBLICAS (venga, a hacer todos de paletas y a cargarnos más y más la Tierra!!!, por tanto algo coyuntural, temporal (parche), como si no existieran trabajos y servicios útiles para hacer, en consonancia con los conocimientos humanos ACTUALES). Así que, claramente, ha anunciado hacer MUCHOS PUENTES, CARRETERAS...para favorecer el comercio, dijo. UF. Y eso que aludió a que van a usar mucho la imaginación. Pues vaya imaginación mostró!!! Hacer más de lo mismo: echar más gasolina al fuego ambiental que tenemos en este planeta!!! Es decir CONTINUAR haciendo todo aquello que justamente genera los problemas ambientales (y sociales, inseparables) que es el auténtico y principal reto de nuestro principio de milenio. También usó la palabra PATRIOTISMO, y claramente expuso, en lo que nos pareció una indecencia, que "VAMOS A SEGUIR SIENDO LA PRIMERA POTENCIA MUNDIAL". Para no extendernos más, nos dejamos en el tintero bastantes más consideraciones, pero una cosa hemos de tener siempre muy presente cuando nos referimos a ese país: EEUU TIENE 40 MILLONES DE POBRES!!!. 40 millones de ciudadanos a los que la supuesta libertad (de mercado!) les ha despojado de los derechos más básicos y sus vidas son equiparables y tan miserables como muchos habitantes del tercer mundo. Un país que tiene un sistema que genera 40 millones de pobres entre los suyos para ser "la primera potencia mundial"...¿como coño se atreve a decir a los demás lo que han de hacer en sus países? ¿no? Y menos a pepinazos.

Para terminar la diatriba de hoy nos remitimos a una frase de uno de los escasos sabios que ha generado la humanidad -y que además era vegetariano-, llamado Einstein. ""No podemos resolver un problema con el mismo nivel de pensamiento que lo creó". Deberíamos de mostrar esta gran verdad al que ahora es el hombre más poderoso del mundo. Y a todos los otros que gobiernan.m@

* * * * *

4. 21 de gener de 2009 - DENIP: 45 anys educant per la Pau

elcorreuperlapau en nombre de Fundació per la Pau

miércoles, 21 de enero de 2009 11:35:47

Si no llegiu bé aquest correu aneu a:

http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/correu_pau/21gener2009.htm

El Correu per la Pau

DENIP: 45 anys educant per la Pau

El 30 de gener se celebrarà la 45ena edició del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, una iniciativa que vol commemorar l’aniversari de la mort de Gandhi. Durant la jornada es duran a terme nombroses activitats a les escoles i s’organitzaran diversos actes públics. La Fundació per la Pau se suma al DENIP amb diferents propostes.

Propostes a la web | Nota de premsa

1.100 Signatures contra la violència a Gaza

Les notícies de les darreres hores sobre l’alto el foc i la retirada de les tropes d’Israel de la franja de Gaza donen un marge d’esperança i posen de manifest la importància de la pressió de la societat civil internacional. Més de 1.100 persones s’han adherit a la ciberacció 'Aturem la massacre a Gaza' impulsada per la Fundació per la Pau.

Comunicat | ciberacció

Agenda

Properes itineràncies de l'exposició 'La violència que acceptem'

Properes conferències de la Fundació per la Pau

Formació per la pau (cursos, postgraus, etc.)

Educació, informació i compromís per avançar cap a la pau

Amb Arcadi Oliveres, durant la presentació del llibre 'Deconstruir la guerra'

Dimecres, 21 de desembre de 2009

Conferència - Barcelona

'Asignatura pendiente'

'la Guerra civil española en los libros de texto'

Dijous, 22 de gener de 2009

Inauguració d'exposició - Sabadell

Per Gaza

a la Plaça Paeria

Dijous, 22 de gener de 2009

Concentració - Lleida

Davant la massacre de Gaza: com aturar l'Estat d'Israel?

Amb Fidaa Hamoud i David Karvala

Divendres, 23 de gener de 2009

Xerrada - debat - Barcelona

El Dret Humà a la pau

a càrrec de Carlos Villán

Dimarts, 27 de gener de 2009

Conferència - Barcelona

Eradicar la violència i les guerres és possible

Amb Jordi Armadans

Dijous, 29 de gener de 2009

Conferència - Girona

Acte d'homenatge a Gandhi

Coincidint amb l'aniversari de la seva mort

Divendres, 30 de gener de 2009

Acte públic - Barcelona

Veus de dones per Palestina

Amb Salam Almaslamani, Montse Vila i Vicky Moreno

Dilluns, 2 de febrer de 2009

Xerrada - Barcelona

www.fundacioperlapau.org

* * * * *

5. Xerrada-Debat: "Davant la massacre de Gaza: com aturar l'Estat d'Israel?"‏

llistaxmg en nombre de Manel Ros

miércoles, 21 de enero de 2009 9:29:16

Divendres 23, 19'30h

Xerrada-Debat: "Davant la massacre de Gaza: com aturar l'Estat d'Israel?"

La Torna, C/ Sant Pere Màrtir, 37

Vila de Gràcia, metro Fontana

Amb Fidaa Hamoud, activista Palestina i David Karvala, membre de la Plataforma Aturem la Guerra i d'En Lluita

Pots llegir també "Palestina e Israel: Preguntas y respuestas sobre un conflicto basado en el imperialismo" i "Contra el antisemitismo, contra el sionismo" de David Karvala.

Més informació: Xerrada-Debat: "Davant la massacre de Gaza: com aturar l'Estat d'Israel?"

Manel ;-)

* * * * *

6. LA UNIÓN EUROPEA BUSCA DIVIDIR Y CONQUISTAR LA COMUNIDAD ANDINA

associacionsgava en nombre de Grup Les Agulles

martes, 20 de enero de 2009 21:24:23

La Unión Europea busca dividir y conquistar la Comunidad Andina

Área de Antiglobalización y Paz de Ecologistas en Acción

Ecologistas en Acción expresa su profundo rechazo ante la decisión de la UE ayer, de negociar un Tratado de Libre Comercio con Colombia y Perú, y plantea poner fin a las negociaciones actuales de acuerdos comerciales entre la UE y países latinoamericanos bajo el mandato de la estrategia comercial y de inversión de la UE “Europa Global: Competir en el mundo”... (Leer más)

* * * * *

7. Amnistía Internacional está en Gaza

Amnistia Internacional

martes, 20 de enero de 2009 16:17:29

Este mensajes contiene imágenes, si no las visualizas correctamente, pulse aquí.

Estamos en Gaza

Finalmente hay testigos en Gaza. Un equipo de investigadores de Amnistía Internacional logró entrar por el paso de Rafáh y, desde el pasado día 17, recogen evidencias sobre el terreno.

Los testimonios recogidos son estremecedores, como confirman las crónicas que recibimos: las evidencias del uso generalizado de fósforo blanco -aún incandescente-, los cientos de cadáveres aún sepultados bajo las casas demolidas... Te invito a informarte y entrar en el blog de Amnistía Internacional.

Si alguna vez has pensado en un momento especial para decidir unirte a Amnistía Internacional, ahora es el momento. Ya nos has apoyado, probablemente porque crees que la injusticia y la represión no tienen excusa, porque crees que cambiar el futuro es posible.

Los habitantes de Gaza nos piden que no dejemos de actuar para mejorar su situación. Se necesitan muchas más personas que se unan para defender los derechos humanos. Decide en un día en que se te necesita tanto, ser una voz de libertad, de justicia y de esperanza. Decide unirte a Amnistía Internacional.

Un fuerte abrazo,

Esteban Beltrán

Director - Amnistía Internacional

Sección Española

* * * * *

8. Gavà - Solidaritat amb el poble palestí!‏

associacionsgava en nombre de Josep Cardona Cuesta

martes, 20 de enero de 2009 4:31:15

Solidaritat

amb el poble palestí!

· Que Obama deixi d’armar i finançar Israel.

· Que la Generalitat i el govern espanyol trenquin les relacions amb l’Estat d’Israel.

Concentració/cassolada

divendres 23 a les 20,00 h.

A la plaça de l’Ajuntament de Gavà

Convoca: Associacions Gavà

Es llegiran dos poemes del poeta palestí Mahmud Darwish.

Després de la cassolada, a la mateixa plaça Balmes, parlarem del que farem a partir d'ara.

Ja s'ha presentat la instància als Mossos d'Esquada per comunicar la manifestació de solidaritat amb el poble palestí del dia 30 i aquest divendres, si es veu convenient tirar-la endavant, ens haurem d'organitzar per portar-la a terme.

Josep

* * * * *

9. SIONISMO NAZI... LAS IRONIAS DE LA HISTORIA

Manuel Franquesa

lunes, 19 de enero de 2009 20:25:22

Hola todas y todos

Acabamos de recibir este correo desde Chile, que inmediatamente os reenviamos para que en el futuro los libros de historia no sean compendios de mentiras oficiales...

Atentamente

Manel

From: Lector

To: La Veritat

Sent: Thursday, January 15, 2009 3:44 PM

Subject: Relato de una mujer en Palestina

Manuel: creo que este relato es muy valioso.

Andrés

De: Paola Dragnic

Para: Nadia

Asunto: SIONISMO NAZI... LAS IRONIAS DE LA HISTORIA.

Fecha: lunes, 5 de enero de 2009, 8:30 pm

NADIA, MIRA, ESCRIBI ESTO LA SEMANA PASADA CUANDO EMPEZÓ EL BOMBARDEO, SE LO MANDÉ A MIS AMIGOS Y CONOCIDOS, Y LA RESPUESTA HA SIDO NOTABLE. MUCHA GENTE LO SUBIÓ A FACEBOOK Y DE AHI ME HAN CONTACTADO UN MONTÓN DE PERSONAS QUE NI CONOZCO, PIDIENDO AUTORIZACIÓN PARA TRADUCIRLO A DISTINTOS IDIOMAS... LO COMPARTO CON USTEDES, AHORA... HUMILDEMENTE. TRATÉ DE CONTAR MI EXPERIENCIA POR ALLÁ.

ESTAMOS EN CONTACTO PARA LO DE TELESUR. (MANDAME LA CONVOCATORIA DE LO DEL JUEVES Y LOS ZAPATOS)

CARIÑOS!

PAOLA


Hace ya dos años que volví de Palestina y desde entonces, quiero escribir este mail. Pero es tan grande todo lo vivido, que en dos años no he podido sentarme a resumir todo lo que quisiera contarles, para que al menos pudieran dimensionar lo que ahí sucede. Porque eso me pasó a mí. Creí ser conocedora del tema -algo al menos- creí saber y entender algo del "conflicto" y de la "causa", pero nada se asemeja a vivirlo. No hay libro que uno lea y no hay imágenes que uno vea, que puedan graficar lo que ahí sucede. Uno puede ser un "experto" en la materia, pero si no se ha pisado ese suelo, si no se ha respirado ese aire, si no se ha palpado esa miseria, es imposible llegar a compreder el lento genocidio que ocurre en esas tierras.

Es imposible, porque quienes lo cometen han sido las grandes víctimas del siglo XX y entonces cualquiera que acaso condene alguno de sus actos, corre el riesgo de ser tachado de antisemita. De hecho, eso aprendimos en el curso de "Conflicto en Medio Oriente" al que entré como invitada de piedra a unas cuantas horas de Tel Aviv. A la veintena de periodistas latinoamericanos que estábamos ahí, nos entregaron un riguroso listado de claves conductuales que se titulaba: "Cómo identificar el antisemitismo del siglo XXI". Y creo que muchos lo leímos y en voz baja pensamos que fácilmente seríamos tachados de antisemitas. Por eso, muchos callan. Porque ser antisemita ante el horror del holocausto, es algo inaceptable hoy, a más de 50 años de esa masacre original que le devuelve la mano al destino, convirtiendo a sus propias víctimas, en monstruos sedientos de sangre, como si la venganza ante el dolor sufrido, saliera a borbotones medio siglo después.

Ahí está el primer gran error. El holocausto judio nos avergüenza como especie. No hay duda. Al recorrer los campos de concentración que quedaron como vestigio, uno se pregunta cómo pudo existir ese infierno, mientras el mundo seguía girando. Cómo en esos precisos instantes, no fuimos capaces de detenerlo. Cómo fue posible que millones de seres fueran perseguidos, torturados y asesinados de la forma más cruel, en el más completo silencio del resto del planeta. Quizás, luego de la desolación y el horror que uno siente, eso es lo que más sorprende del holocausto: la indolencia y complicidad silente. Hoy, muchas décadas después, lo condenamos y somos cuidadosos al tener el más mínimo acto de aceptación de alguna actitud nazi.... ¿verdad?

¿Tendrán que pasar nuevamente décadas para que entonces nos preguntemos cómo fue posible que en el más completo silencio se masacrara a los palestinos?

¿Entonces seremos capaces de ver las fotos de los moribundos detrás del muro esperando comida? ¿A las mujeres pariendo en las fronteras establecidas por el sionismo? ¿A los prisioneros que Israel mantiene en condiciones infrahumanas? ¿Veremos entonces el muro y sus rejas interminables, con un judio hablando detrás de un vidrio mientras te grita que te quites la ropa una y otras vez, solo para atravesar de una lado a otro y poder visitar a tu familia? Y lo que parece más terrible aun, ¿las fotos de los palestinos tatuados con un número en los brazos como un carnet imborrable que les autoriza entrar a Jerusalem? Sí, tatuados. Igual que esas fotos espantosas de esqueléticos judios fichados en los Campos de Concentración. Hoy, de palestinos.

¿Tendrán que pasar otros 50 años para que podamos ver todo esto y no sentirnos amenazados de ser antisemitas?

Ahí está el primer error que los judios sionistas han sabido calarnos profundamente, para entonces amparar las más atroces injusticias que sus propios antepasados sufrieron bajo el yugo de los nazis. No hay que aceptar más este chantaje moral. Se que este mail bastará, para que mi nombre entre en la lista de los antisemitas. Pero no lo soy. Mi padre, yugoslavo, eslavo y casi gitano, sobrevivió a la limpieza étnica de los nazis y él mismo me enseñó que los nacionalismos enfermizos como el que persiguió a su pueblo en la Segunda Guerra , son la lacra social más terrible que puede existir. ¿Y qué es el sionismo de Israel sino un nacionalismo moderno y enfermo?

Un nacionalismo que, en sus vertientes más colonizadoras cercanas al socialismo (supuestamente ateo), apela a razones bíblicas para demandar un territorio que, además, pretende limpiar de las otras razas que ahí habitan. El sionismo es racista. No porque en sus principios esté escrito o porque la ONU en 1975 lo haya dicho en una resolución, sino simplemente porque no tolera la coexistencia de otros pueblos y actúa en esa dirección.

Como todos, crecí repudiando el holocausto y de cerca, con mi padre y sus historias.

Tanto me enamoré de la "causa", que a los 19 años estuve a punto de irme a Kibutz, embobada en mi adolescencia por la justicia tardía para el pueblo judío. Enamorada de "la causa" y de la propuesta socialista de construir patria mancomunada en el desierto. Sin una gota de sangre judia, sentí que mi raza eslava estaba con ellos y si algo podía hacer concretamente, era ayudarlos a sembrar, en un proyecto de vida que aun quisiera para mis hijos. En paz, comunidad y tolerancia.

Veinteaños después conocí uno de los kibutz más emblemáticos de la oleada que se creó en los '70. Y sigo creyendo que es un proyecto precioso, sino fuera por "el alto costo humano que representa". Supe como se reparte el sueldo de todos para la comunidad, compartí con ellos el Hanukkah, vi los huertos inmensos perfectamente regados, las áreas comunes y su intimidad. Pero esta vez también vi los restos de casas bombardeadas, "tan moriscas en su arquitectura", que se levantan en medio de los verdes sembradíos del Kibutz como trofeo a la reconquista de la "tierra prometida".

A un lado, la lechería con vacas ultradesarrolladas capaces prácticamente de dar queso listo en un teta y al otro lado, las ruinas de la que fue el hogar de alguna familia palestina allegada hoy tras el muro en esos ghettos árabes que los judíos sionistas parecen haber recreado al más puro estilo de los ghettos judios de la Alemania Nazi donde sucumbieron sus propios antepasados. Así de irónico es todo y ellos mismos lo describen.

Pude ver tras el resplandor de las velas del Hanukkah, como se retiraba el bus diminuto que transportaba como ganado a la servidumbre: palestinos enflaquecidos por el hambre que son autorizados a ingresar a Israel, con un carnet especial que los acredita como tal y les permite un "libre" tránsito.

Recordé entonces esas viejas películas que mostraban el esplendor europeo de algunos pocos en plena década de los '40, mientras la Segunda Guerra asolaba el continente. Hitler en sus despampanantes juegos Olímpicos, y al frente la chimenea humeante de los Campos de Concentración. Recordé incluso algún texto que describe la casa de Townley en Santiago, cuando Mariana Callejas celebraba sus emperifolladas rondas literarias en plena dictadura, mientras en el subterraneo de su propia casa, el servicio de inteligencia torturaba sin piedad a quienes son hoy algunos de los Detenidos Desaparecidos de Pinochet.

No hay que tener miedo. Condenamos el holocausto judio y hoy condenamos -oportunamente- el holocausto palestino.

Ir a Palestina, entrando por Tel Aviv, es una experiencia demoledora y desde entonces, es imposible no sentir una pequeña cuota de responsabilidad al ser cómplice de esta masacre, simplemente por no hablar. Pero es tan abrumadora esa experiencia, que intentar describirla se hace cuesta arriba. Porque surge la ansiedad de que comprendan que condenar la masacre palestina, no tiene que ver con el antisemitismo ni es una causa "in" en estos días. Los análisis internacionales, las proyecciones políticas, y el complejo panorama de la zona, quedan a un lado cuando se respira ese aire absurdo de intolerancia y masacre permanente.

La "tierra prometida" es hoy un cuadrillé de pueblos enmarcados en un muro de más de 8 metros de altura que zigzaguea el suelo y forma ghettos palestinos, de donde no hay salida. Apuñados, los palestinos quedaron en algunos pueblos sin conexión entre sí muchas veces, sometidos al ímpetu de los israelitas que deciden qué puede entrar a ese ghetto -o pueblo si prefieres- y qué puede salir. Esto incluye, obviamente, hasta lo más básico como la comida que, estrategicamente, te permite matar de hambre lentamente a quienes están adentro.

Imagina por un instante un largo edificio de 6 pisos, interminable, rodeado de militares anónimos que te encañonan constantemente y que encierran el lugar donde vives. Nada puede salir o entrar a ese lugar, sin que una patrulla de judios sionistas lo autorice a través del pequeño "check point" dispuesto.

Si tu padre quedó en el ghetto de al frente, o pueblo -si prefieres- deberás visitarlo escasamente y previa autorización. Entonces, tendrás que hacer una larga fila, entre dos rejas como las vacas camino al matadero, ingresarás a una pequeña habitación donde sacarás tu ropa, serás humillado sin derecho a pataleo en tu propia casa, y alguien te gritará en hebreo detrás de un vidrio, si es correcto lo que estás haciendo. Sino, pueden apresarte y te llevarán a otra habitación quien sabe con qué fin.

Si la panadería quedó al otro lado del check point, deberás hacer esta rutina de ida y de vuelta, solo si tienes la suerte de entrar, para luego ver si tienes la otra suerte de encontrar algo para comer. Así como me han tenido que perdonar los amigos judios que leen este mail, que me perdonen también los palestinos por simplificar tanto el asunto, pero es en esta rutina cotidiana y abrumadora que todos desconocemos, como logran matar a todo un pueblo lentamente. Ahorcándolo, asfixiándolo cruelmente.

Belén es uno de los más dolorosos ghettos palestinos, porque buena parte del mundo recuerda ese lugar como un sitio histórico que quisieran visitar sin temor.

La plaza de Belén, enmarca la llegada a la Iglesia de la Natividad. Los habitantes de Belen, que obviamente poco y nada comparten el fervor cristiano, respetan a los escasos turistas y valoran ese espacio como el sitio histórico que indudablemente es. Que distinto entonces ir a Nazareth, hermoso en la pulcritud israelita y prácticamente neutralizado con el fanatismo religioso o ateo -como quieran- de la administració n judia que lo gobierna. Si preguntas por alguien llamado Jesús de Nazareth, entrarás a lista de las personas no gratas, aunque simplemente seas un historiador nada de católico. La intolerancia se respira en Israel. El recorrido por Jerusalem con algún judio que quiera acompañarte como guía turístico, llega a ser tragicómico. Solo pasas por fuera del Santo Sepulcro y como quien indica que ahí hay un cruce de calle, te lo señalan.

Esto para los turistas que acaso logran evidenciar este ¿racismo? en un rápido tour. Pero si te quedas solo una noche en Belen, y te atreves a entrar por el Check Point que diariamente deben hacer los escasos habitantes del pueblo que todo el mundo mira el 25 de diciembre, comenzarás a sentir el dolor en el aire.

Las pocas tiendas que hay, abren sus puertas como para no perder la costumbre. La plaza se repleta de hombres enflaquecidos y hasta con el rostro como desfigurado por el dolor, que se pasean en círculo matando el tiempo, vestidos con ropas como de los años 50. No tienen trabajo, no pueden salir de Belén a buscar trabajo. Tienen hambre. Sus mujeres e hijos esperan en casa por algo para comer y ellos deambulan por la plaza, mirando a los escasos turistas y compartiendo algún café con cardamomo.

Las vitrinas están vacías.. Puedes comer algún shawarma seco y duro, que quien sabe cuánto tiempo ha permanecido clavado en el asadero. Los judios no han dejado entrar carne, y el autoabastecimiento, nunca ha sido un ideal que funcione en la práctica. Un pequeño pueblo, rodeado de piedras y arena, al que ni siquiera llega agua con seguridad.

Te paseas como un perfecto idiota en uno de los lugares más emblemáticos para el mundo occidental y entonces decides entrar a un restaurante a pocas horas del 25 de diciembre. Un escuálido árbol de navidad parpadea a la entrada, y al menos 10 mesoneros sentados en la barra te reciben con felicidad, llevarás algunas monedas, también judias... que sólo podrán transar entre ellos mismos.. Eres el único turista que ingresa y el menú es reducido. No hay casi comida, porque la frontera no se ha abierto.. Viven en la tierra donde siempre existió su gente, pero hoy no tienen derecho salir, ni a moverse, ni a comer, ni a decidir nada sobre su propio destino. Están presos en su propia casa, esperando... esperando.

Entonces pides un té y un pan con queso. Esa es la cena de navidad que puedes comer en Belén, mientras afuera un grupo de niños y hombres te mira engullendo el queso que han reservado para el turista, con la esperanza de que se mueva la microeconomía que tienen en ese ghetto donde nació Jesús.

Si puedes permanecer más días en Belén, comenzarás a sentir entonces la angustia de vivir en un Ghetto. Comenzarás a sentir la desesperación y entenderás otro poco de la historia: simplemente un buen día, el mundo decidió hacer justicia con un pueblo masacrado como el judio, y en la accidentada división territorial, tu casa quedó al otro lado.

Deberás desocuparla, y partir al ghetto, acarreando las pocas cosas que pudiste sacar, y arrastrando a tus niños entre lágrimas y griteríos. Te intalarás en un campo de refugiados, que se diferencia de los campos de concentración nazis, porque la muerte es más lenta que con el gas. Morirás de locura y hambre y no asfixiado.

Vivirás arriba de varias familias en una habitación (con suerte), sitiado a pocos metros por el muro que te encañona con tanquetas y fusiles, y esperarás con ansias la llegada de algún valiente grupo de turistas alternativos, que quiera "conocer tu realidad". Entonces te comprarán a 10 dólares algún tejido de la abuela, o alguna precaria artesanía que hizo tu esposo en la cárcel condenado a 15 años por apedrear un carro de policías judíos y podrás decidir qué hacer con esos 10 dólares. Lo más probable es que los pases a la olla común, porque te dará mucho dolor ver a los hijos de tu "vecino" con tanta hambre como los tuyos.

Así transcurrirán tus días. Lentamente. Muy lentamente. Siempre esperando como que la pesadilla termine y un buen día te digan, acabó... puedes regresar a tu casa.. Pero eso no pasará. Hace 30, 40 años que tu casa ya no existe. En su lugar, hay un país que instaló sobre tu cama, una preciosa lechería de vacas genéticamente perfectas.

Y como no hay territorio donde construir, deberás seguir en el Ghetto delimitado por otros, subsistiendo otros 40 años más hasta que mueras de viejo, con la mejor de las suertes. Tus hijos acaso irán a la escuela, cada vez más llenos de odio e impotencia, porque los escolta el muro, los militares, los tanques que te acechan a cada paso. Hasta que un día ese pequeño se convierta en hombre y entonces definitivamente no encuentre respuesta para entender por qué no puede ir a ese lugar también sagrado para él que es Jerusalem y que está solo a 10 minutos. Hasta que no encuentre respuestas para entender por qué no puede ir a estudiar a una universidad libremente, o casarse y formar una familia dignamente.

Entonces, ese muchacho que criaste en la miseria del Ghetto explotará de ira e impotencia, y juntará un puñado de piedras que arrojará contra el muro que lo somete a la más espantosa miseria. Ese muchacho entonces, será detenido y torturado varios años acusado de terrorismo. La evidencia serán las piedras, y la honda artesanal que fabricó a escondidas. Tu envejecerás esperando su libertad y explicándole a sus hermanos lo que sucede, intentado que ellos no corran la misma suerte, mientras sobrevivien ahogados en ese ghetto cada vez más infernal. Y si el muchacho entonces sale, será solo para juntar ahora un puñado de clavos y construir esos famosos cohetes que tanto desesperan a los judios sionistas.

Los "kassam", tubos artesanales de metal, rellenos de pólvora y clavos, que tienen la fuerza suficiente para subir 8 metros , traspasar el muro y explotar en una lluvia de clavos contra tus opresores y que irónicamente ellos mismos rescatan para transformar en esculturas que adornan sus hermosos jardines y que muestran como una evidencia de la violencia que son víctimas.

Vendrá entonces la primera represalia, un tanto desproporcionada, cinco tanques aplastarán viejos autos palestinos, arrollarán niños que se entrenan en la intifada ("levantamiento" ) afinando la puntería con las históricas piedras de Belén.

Mientras revuelves la olla común con escasos porotos y pepinos, escuchas el griterío y la desesperación, como cuando los nazis entraban de golpe al pueblo de mi padre en Brac buscando a los partisanos. Nuevamente el horror te aplasta. Verás a morir a los tuyos, correrás entre el humo con los cuerpos ensangrentados, y los refugiarás en el Ghetto, a la espera de alguien de la Cruz Roja que cumpla la rutina humanitaria mientras José Levi despacha con su espantoso sonsonete español que: "ha empezado una nueva intifada".

Si la frontera no se abre ni siquiera para la carne, o la leche, más difícil es aun ingresar artefactos que te permitan igualar la violencia de bombardeos aéreos o incursiones con tanques que reprimen los piedrazos o los kassam de tus hijos.

Entonces llegará al poder de otro de tus hijos un poco de pólvora y tu se la quitarás. En silencio, sentirás -como ellos en su ferviente adolescencia- que los kassam con ese puñado de clavos, no igualan al poderío militar que te reprime. No tienes trabajo, no tienes comida, no puedes moverte del Ghetto, en tu mente solo existe la necesidad de hacer justicia, no puedes pesar en nada más. No hay futuro.

Darás vueltas en el ghetto una y otra noche, como siempre hace 40 años. Los bombardeos intensifican el bloqueo. No tienes agua, no tienes comida. Tus hijos sobrevivientes están muriendo de hambre y tu estás enloqueciendo. Pasarás muchas noches desvelada, hasta que aprenderás a construir un explosivo casero con esa pólvora. No le dirás a nadie, pero después de 40 años de miseria y represión, estás agobiada. No hay salida y decides que no te matarán de hambre lentamente y que tu muerte entonces no será en vano. Construirás explosivos que esconderás en tu cuerpo. Lograrás pasar el check point y lo harás estallar en el lugar más repleto de judíos que puedas encontrar. Esa es será tu pequeña venganza.

Mientras los restos de tu cuerpo se mezclaron con la sangre de los judíos también muertos, José Levi informará de un nuevo atentado suicida y horas más tarde, anunciará la segunda replesalia. Bombardeos aéreos han dado sobre tu campo de refugiados. 290 muertos y 900 heridos en una nueva incursión de uno de los países militarmente más poderosos del planeta, que somete a los esqueléticos terroristas palestinos armados de piedras y cohetes kassam que tras 40 años de miseria y destierro no encuentran solución a su existencia y no se resignan a morir en uno de los ghettos del siglo XXI que reviven a los del Tercer Reich.

Ese fue el titular cuando llegué a Palestina: "Abuelita terrorista se suicida y mata a dos judíos". Tenía 50 nietos, versaba la bajada de la crónica. 50 nietos que habrá criado en el Ghetto, en estas 4 décadas... dónde más.

Después de estar 4 días en Belén, decodifiqué el titular. De-construí el titular y entonces, comencé a sentir cómo era posible enrollarse un montón de explosivos en el cuerpo. Sentí la angustia, abrumadora, la desesperación.

Decidí salir de Belén, angustiada, amargada... aterrorizada, y con una de las tristezas más profundas que he sentido en mi alma, simplemente porque tienes la certeza absoluta de que no hay retorno.

Lleguamos a Betjala, que tiene conexión directa con Belén, omitiendo el check point. Entramos al mejor hotel de Betjala, un hermoso edificio de casi 12 pisos, hermosamente decorado, con un salón inmenso en la recepción, un gran comedor, un hermoso bar. Más de 300 habitaciones. Todas vacías.

Pedimos una buena habitación. Estaban todas disponibles. Un gran ventanal. Betjala como deshabitada, detenida en el tiempo. Y nosotros omitiendo un rato el caudal de incompresiones que teníamos en la cabeza y el corazón. Estábamos escapando, al menos unos días. Teníamos hambre. Esa noche podríamos comer bien. Entonces por teléfono pedimos a la recepción algo de comida. Decidimos bajar al restorán. A las 9 de la noche, un restorán con más de 100 mesas había sido abierto solo para nosotros. La mesa repleta de las más exquisitas comidas árabes, sin exagerar. Todos los mesoneros a nuestra disposición. Estaba siendo difícil huir de la miseria. La teníamos escondida tras el lujo de ese hotel también detenido en el tiempo. Era temporada alta, plena navidad y no habían llegado pasajeros. Comimos lento, pensando en cómo hubieran querido algo de "very tipical food" en el campo de refugiados que habíamos visitado horas antes.

Una cerveza fue el postre y nos instalamos en el hermoso salón contiguo. Prendieron las luces para nosotros y entonces apareció un hombre alto, canoso, amable. Saludó y se presentó como el dueño del hotel. Comenzó una tonta conversación sobre clima. El no quería hablar del tema y nosotros tampoco, pero nuestro inglés chapurreado, tan chileno, pronto lo hizo sospechar sobre nuestra procedencia. Como muchos en Betjala, él también tenía un familiar en Santiago. Entramos en confianza, y entonces preguntamos y preguntamos.

Cómo sobrevivía, cómo mantenía ese hotel y para qué lo hacía en medio de tanta desolación. La conversa cada vez era más triste. Los escasos 200 dólares que podíamos dejar por nuestra estadía, ni siquiera alcanzaban para pagar la electricidad de 1 día funcionamiento del hotel. ¿Por qué no te vas a Chile?, le preguntamos. Uno de sus hermanos vive en Santiago. Sus ojos se llenaron de lágrimas, como si ese tremendo hombre de rasgos tan masculinos, fuera un pequeño nene muerto de susto. Como un comandate derrotado en su trinchera, moribundo, pero impecable y de corbata, él estaba dispuesto a morir ahí, en el precioso hotel que heredó de su padre y que antaño estaba repleto de turistas, viviendo el esplendor de la cultura árabe mezclada con el rito católico de la navidad.

No puedo hablar, dijo tartamudeando y se despidió de lejos antes de marchar. A la mañana siguiente partimos rumbo a Jordania. No pudimos conseguir un auto palestino que nos llevara a la frontera. No queríamos dejar ni 10 dólares más en manos de Israel. Pero fue imposible. Está prohíbido y aunque los "territorios palestinos" dan con Jordania, la frontera también es de los judios.

Paola

* * * * *

10. ¿Quiere usted acabar con la violencia en Gaza? Pues boicotee a Israel‏!‏

associacionsgava en nombre de Cxavier H Fernández

lunes, 19 de enero de 2009 18:12:57

¿Quiere acabar con la violencia en Gaza?

Noami Klein Ha llegado el momento. Hace mucho que llegó. La mejor estrategia para poner fin a la cada vez más sangrienta ocupación es convertir a Israel en objetivo del tipo de movimiento mundial que puso fin al régimen de apartheid en Sudáfrica.

En julio del 2005 una gran coalición de grupos palestinos diseñó planes para hacer justamente eso. Hicieron un llamamiento a "la gente de conciencia de todo el mundo para imponer amplios boicots y adoptar contra Israel iniciativas de desinversión similares a las adoptadas contra Sudáfrica en la época del apartheid". Había nacido la campaña Boicot, Desinversión y Sanciones (BDS).

Cada día que Israel aplasta a Gaza más conversos se adhieren a la causa del BDS y las pláticas de alto el fuego no hacen que disminuya el ritmo de ese movimiento.
La campaña de boicot a Israel está comenzando a recibir apoyos incluso entre los judíos de Israel. En pleno ataque a Gaza unos 500 israelíes, decenas de ellos conocidos artistas y académicos, enviaron una carta a los embajadores extranjeros destacados en Israel. En ella hacían un llamamiento para "la inmediata adopción de medidas restrictivas y sanciones" y dibujaban un claro paralelismo con la lucha antiapartheid. "El boicot contra Sudáfrica fue eficaz, pero a Israel se la trata con guantes de seda... Este respaldo internacional debe cesar".

Sin embargo, incluso ante estos inequívocos llamamientos muchos de nosotros no podemos ir allí. Las razones son complejas, emocionales y comprensibles. Y simplemente no son lo suficientemente buenas. Las sanciones económicas son las herramientas más eficaces de que dispone el arsenal de la no violencia. Renunciar a ellas raya en la complicidad activa. A continuación exponemos las cuatro principales objeciones que se hacen a la estrategia del BDS, acompañadas de sus correspondientes refutaciones.

1. Las medidas punitivas no servirán para persuadir a los israelíes sino para acrecentar su hostilidad. El mundo ha intentado lo que solía llamarse "compromiso constructivo" y ha fracasado estrepitosamente. Desde 2006 Israel ha ido aumentando constantemente su nivel de criminalidad: ampliando asentamientos, iniciando una atroz guerra contra el Líbano e imponiendo un castigo colectivo a Gaza a través del brutal bloqueo. A pesar de esa escalada Israel no ha sufrido ningún castigo, sino todo lo contrario. Las armas y los 3.000 millones de dólares anuales de ayuda que los USA envían a Israel son solo el principio. A lo largo de este período clave Israel se ha beneficiado de una notable mejora en sus actividades diplomáticas, culturales y comerciales con gran número de aliados. Por ejemplo, en 2007 Israel se convirtió en el primer país no latinoamericano en firmar un acuerdo de libre comercio con Mercosur. En los nueve primeros meses del 2008 las exportaciones israelíes a Canadá aumentaron el 45%. Un nuevo acuerdo comercial con la Unión Europea duplicará las exportaciones israelíes de alimentos procesados. Y el 8 de diciembre los ministros europeos "mejoraron" el Acuerdo de Asociación UE-Israel, una recompensa por la que Israel suspiraba desde hace mucho tiempo.
Este es el contexto en el que los dirigentes israelíes comenzaron su última guerra confiando en que no les iba a suponer costos significativos. Es notable que tras más de siete días de guerra el índice de referencia de la Bolsa de Valores de Tel Aviv haya subido un 10.7%. Cuando no funcionan las zanahorias es preciso recurrir a los palos.

2. Israel no es Sudáfrica.

Por supuesto que no lo es. La relevancia del modelo sudafricano es que demuestra que las tácticas del BDS pueden ser eficaces cuando medidas más suaves (protestas, peticiones, cabildeos) han fracasado. Y en los territorios palestinos ocupados se detectan inequívocos y profundamente angustiosos ecos del "apartheid" de Sudáfrica: documentos de identidad y permisos de viaje de colores distintos, viviendas arrasadas y expulsiones forzosas, carreteras para uso exclusivo de los colonos judíos. Ronnie Kasrils, un destacado político de Sudáfrica, dijo que la arquitectura de segregación que observó en Cisjordania y Gaza es "infinitamente peor que el apartheid". Eso fue en el 2007, antes de que Israel comenzara su guerra total contra la prisión a cielo abierto que es Gaza.

3. ¿Por qué elegir a Israel como único objetivo de la campaña BDS, cuando los Estados Unidos, Gran Bretaña y otros países occidentales hacen lo mismo en Irak y Afganistán?
El boicot no es un dogma sino una táctica. La razón por la que la estrategia del BDS deba ser intentada contra Israel es de tipo práctico: en un país tan pequeño y dependiente del comercio podría dar resultados.

4. Los boicots cortan los canales de comunicación; lo que necesitamos es más diálogo, no menos.

Voy a responder a esta objeción con una historia personal. Durante ocho años mis libros han sido publicados en Israel por una casa comercial llamada Babel. Pero cuando publiqué The Shock Doctrine quise respetar el boicot. Con el asesoramiento de activistas de BDS, entre ellos el maravilloso escritor John Berger, me puse en contacto con una pequeña editorial llamada Andalus. Andalus es una editorial militante profundamente involucrada en el movimiento de lucha contra la ocupación israelí y la única editorial israelí dedicada exclusivamente a la traducción al hebreo de libros árabes. Redactamos un contrato para garantizar que todos los ingresos procedentes de la venta del libro sean destinados al trabajo de Andalus, sin reservarme nada para mí. En otras palabras, estoy boicoteando la economía israelí pero no a los israelíes.

Sacar adelante nuestro modesto plan de publicación requirió docenas de llamadas telefónicas, correos electrónicos y mensajes instantáneos entre Tel Aviv, Ramallah, París, Toronto y la ciudad de Gaza. Lo que quiero decir es lo siguiente: desde el momento en que se empieza a aplicar una estrategia de boicot el diálogo aumenta dramáticamente. Y ¿por qué no debería hacerlo? Para construir un movimiento se requiere un flujo de comunicación incesante, como recordarán muchos activistas de la lucha antiapartheid. El argumento de que apoyar los boicots significará romper los lazos entre unos y otros es particularmente engañoso habida cuenta de la variedad de tecnologías de la información que tenemos al alcance de las manos a precio módico. Estamos inundados de formas para transmitir nuestros argumentos a través de las fronteras nacionales. No hay boicot que nos pueda detener.
Justamente ahora muchos orgullosos sionistas se están preparando para obtener beneficios récord. ¿Acaso no es cierto que muchos de esos juguetes de alta tecnología proceden de parques de investigación israelíes, líderes del mundo en infotecnología? Sí, es cierto, pero no todos ellos van a salir beneficiados. Varios días después de iniciado el asalto israelí contra Gaza, Richard Ramsey, director gerente de una empresa británica de telecomunicaciones especializada en servicios de voz via Internet, envió un correo electrónico a la empresa de tecnología israelí MobileMax: "Como consecuencia de la acción emprendida por el gobierno israelí en los últimos días ya no estamos en condiciones de considerar seguir haciendo negocios con usted o con ninguna otra empresa israelí".

Ramsey dice que su decisión no fue política. Simplemente, no quieren perder clientes. "No podemos permitirnos el lujo de perder a uno solo de nuestros clientes", explica, "de modo que se trata de una decisión comercial puramente defensiva".

Fue este tipo de frío cálculo empresarial lo que llevó a muchas empresas a retirarse de Sudáfrica hace dos décadas. Y es precisamente el tipo de cálculo sobre el que se asienta nuestra esperanza más realista de lograr la justicia negada durante tanto tiempo a Palestina.
*Socióloga, escritora y activista altermundista canadiense, autora de No logos, entre otros libros.

* * * * *

11. GAVÀ - REFORESTACIÓ 2009 DIUMENGE 1 DE FEBRER

Pau Jesús

lunes, 19 de enero de 2009 12:55:37

REFORESTACIÓ 2009

DIUMENGE 1 DE FEBRER

SORTIDA DEL PARC DEL MIL·LENI a les 9h.

(PORTEU L’ESMORÇAR I ALGUNA COSA PER FER FORATS)

organitza: Unió Muntanyenca Eramprunya , Grup Ecologista Quercus

* * * * *

12. Lo que queda de la Plaza Barcelona en Gaza‏

associacionsgava en nombre de Cxavier H Fernández

domingo, 18 de enero de 2009 21:07:22

http://sodepaz.es/index.php?option=com_content&task=view&id=848&Itemid=16

Lo que queda de la Plaza Barcelona

Carta de Alberto Arce desde Gaza

Estimado alcalde de Barcelona, estimado Sebastia Mayol, Estimado Manel Vila,
estimados ciudadanos de Barcelona,

Os envio a todos y todas 5 fotos, sacadas ayer mismo apenas horas despues de que los tanques se retirasen de la Plaza Barcelona por la paz. En ellas podeis comprobar el estado en el que se encuentra tras varios dias de ocupacion israeli.

Los tanques han dibujado con sus orugas una rayuela de destruccion sobre todo el perimetro de la misma, levantando el asfalto, destruyendo las graderias, a traves de las cuales entraron, pasando por encima de las porterias y canastas de baloncesto, arrasando el quiosco, rompiendo toda la valla que cerraba su perimetro, arrancando arboles, pasando por encima de ellos. Todo lo imaginable. Se han limitado a pasearse hasta destruirla, destrozando incluso el cartel que explicaba la donacion de la ciudad de Barcelona a la ciudad de Gaza y arrancando las letras que daban nombre al parque.

Asi mismo, los edificios de los alrededores estan seriamente danados, con impactos de artilleria que dejan al aire las habitaciones, todas las vias de acceso destruidas y, como se puede ver en las fotos, con los vecinos cortando la ultima madera disponible, la de las sillas, para poder calentarse y cocinar en este frio invierno sin alimentos.

Espero que esto, junto a la grabacion que he realizado, y que tratare de haceros llegar cuanto antes, en una pieza audivisual de unos 20 minutos, le sea de utilidad a la ciudad de Barcelona a la hora de plantearse su futura colaboracion con Gaza.

un cordial saludo desde una tregua que no existe, y por supuesto, para que le deis la maxima difusion a este texto y estas fotos, y se pueda abrir una reflexion sobre la funcionalidad de continuar construyendo parques por la paz que seran destruidos, reconstruidos y destruidos de nuevo.

quizas sea hora de dar pasos nuevos, mas alla del talonario y que impliquen mover ficha politicamente. Lanzar un mensaje a israel de Basta ya.

Abrazos a todos desde Gaza

* * * * *

13. Operacion Plomo Impune. Eduardo Galeano

associacionsgava en nombre de Cxavier H Fernández

domingo, 18 de enero de 2009 21:05:31

Operación Plomo

Impune

Eduardo Galeano

Brecha
Viernes, 16 de enero de 2009

Todo indica que esta carnicería de Gaza, que según sus autores quiere acabar con los terroristas, logrará multiplicarlos. Desde 1948, los palestinos viven condenados a humillación perpetua. No pueden ni respirar sin permiso.

Han perdido su patria, sus tierras, su agua, su libertad, su todo. Ni siquiera tienen derecho a elegir sus gobernantes.

Cuando votan a quien no deben votar, son castigados. Gaza está siendo castigada. Se convirtió en una ratonera sin salida, desde que Hamas ganó limpiamente las elecciones, en el año 2006. Algo parecido había ocurrido en 1932, cuando el Partido Comunista triunfó en las elecciones de El Salvador.

Bañados en sangre, los salvadoreños expiaron su mala conducta y desde entonces vivieron sometidos a dictaduras militares. La democracia es un lujo que no todos merecen.

***
Son hijos de la impotencia los cohetes caseros que los militantes de Hamas, acorralados en Gaza, disparan con chambona puntería sobre las tierras que habían sido palestinas y que la ocupación israelita usurpó. Y la desesperación, a la orilla de la locura suicida, es la madre de las bravatas que niegan el derecho a la existencia de Israel, gritos sin ninguna eficacia, mientras la muy eficaz guerra de exterminio está negando, desde hace años, el derecho a la existencia de Palestina.

Ya poca Palestina queda. Paso a paso, Israel la está borrando del mapa.

Los colonos invaden, y tras ellos los soldados van corrigiendo la frontera. Las balas sacralizan el despojo, en legítima defensa.

No hay guerra agresiva que no diga ser guerra defensiva. Hitler invadió Polonia para evitar que Polonia invadiera Alemania.

Bush invadió Irak para evitar que Irak invadiera el mundo. En cada una de sus guerras defensivas, Israel se ha tragado otro pedazo de Palestina, y los almuerzos siguen. La devoración se justifica por los títulos de propiedad que la Biblia otorgó, por los dos mil años de persecución que el pueblo judío sufrió, y por el pánico que generan los palestinos al acecho.

***

Israel es el país que jamás cumple las recomendaciones ni las resoluciones de las Naciones Unidas, el que nunca acata las sentencias de los tribunales internacionales, el que se burla de las leyes internacionales, y es también el único país que ha legalizado la tortura de prisioneros.

¿Quién le regaló el derecho de negar todos los derechos? ¿De dónde viene la impunidad con que Israel está ejecutando la matanza de Gaza? El gobierno español no hubiera podido bombardear impunemente al País Vasco para acabar con eta, ni el gobierno británico hubiera podido arrasar Irlanda para liquidar al ira.

¿Acaso la tragedia del Holocausto implica una póliza de eterna impunidad? ¿O esa luz verde proviene de la potencia mandamás que tiene en Israel al más incondicional de sus vasallos?

***

El ejército israelí, el más moderno y sofisticado del mundo, sabe a quién mata. No mata por error. Mata por horror. Las víctimas civiles se llaman daños colaterales, según el diccionario de otras guerras imperiales.

En Gaza, de cada diez daños colaterales, tres son niños. Y suman miles los mutilados, víctimas de la tecnología del descuartizamiento humano, que la industria militar está ensayando exitosamente en esta operación de limpieza étnica.

Y como siempre, siempre lo mismo: en Gaza, cien a uno. Por cada cien palestinos muertos, un israelí.

Gente peligrosa, advierte el otro bombardeo, a cargo de los medios masivos de manipulación, que nos invitan a creer que una vida israelí vale tanto como cien vidas palestinas. Y esos medios también nos invitan a creer que son humanitarias las doscientas bombas atómicas de Israel, y que una potencia nuclear llamada Irán fue la que aniquiló Hiroshima y Nagasaki.

***

La llamada comunidad internacional, ¿existe?

¿Es algo más que un club de mercaderes, banqueros y guerreros? ¿Es algo más que el nombre artístico que Estados Unidos se pone cuando hace teatro?

Ante la tragedia de Gaza, la hipocresía mundial se luce una vez más. Como siempre, la indiferencia, los discursos vacíos, las declaraciones huecas, las declamaciones altisonantes, las posturas ambiguas rinden tributo a la sagrada impunidad.

Ante la tragedia de Gaza, los países árabes se lavan las manos. Como siempre. Y como siempre, los países europeos se frotan las manos.

La vieja Europa, tan capaz de belleza y de perversidad, derrama alguna que otra lágrima, mientras secretamente celebra esta jugada maestra. Porque la cacería de judíos fue siempre una costumbre europea, pero desde hace medio siglo esa deuda histórica está siendo cobrada a los palestinos, que también son semitas y que nunca fueron, ni son, antisemitas.

Ellos están pagando, en sangre contante y sonante, una cuenta ajena.

(Este artículo está dedicado a mis amigos judíos asesinados por las dictaduras latinoamericanas que Israel asesoró.)

* * * * *

14. El tren i els súbdits tercermundistes

Josep M. Loster Romero

domingo, 18 de enero de 2009 17:27:47

El tren i els súbdits tercermundistes

És una vergonya en majúscules el maltractament que pateix la línia del ferrocarril convencional Figueres, Portbou, Cervera de la Marenda . No és només el fet de patir un tracte irresponsable del Ministeri de Fomento contra la mobilitat sostenible ferroviària a l’Alt Empordà, sinó que la cosa va molt més enllà: la situació actual d’abandonament de la zona és un autèntic atac, una estocada de mort, contra l’equilibri territorial ; amb l’afegitó que, a la banda Nord, la situació del tren convencional Cervera de la Marenda, Perpinyà també es troba en un estat lamentable i de deixadesa total per part de l’administració responsable .

Aquesta actitud d’oblit de les administracions superiors, unit a la impotència dels ajuntaments de la zona i dels polítics locals i comarcals de l’Alt Empordà, només ens pot portar a una situació d’incertesa màxima, que molt aviat podria convertir-se en quelcom caòtic i irreversible : l’èxode rural, l’abandonament progressiu dels pobles i viles i el fet que la majoria de gent de la contrada ( per raons d’estudis de treball o de manca de serveis públics ) hàgim d’anar a viure ( millor dit, a malviure ) a Figueres o a Girona . Si la maquinària de l’Estat Espanyol actua com si no existíssim, la Generalitat, La Diputació, El Consell Comarcal i els Ajuntaments han d’agafar el rave per les fulles i comprometre’s de debò amb aquesta línia ferroviària ; és més, cal garantir una mobilitat social autèntica i evitar que la gent que vivim en aquestes poblacions al nord de Figueres no siguem tractats d’una forma tan discriminatòria com a vulgars súbdits tercermundistes . Què sàpiguen els nostres responsables polítics (amb una mobilitat blindada) que la gent d’aquest territori també som ciutadans europeus .

Josep M. Loste Romero

Articulista de premsa

* * * * *

15. Expressió Directa: 1er Cicle de Músiques Crítiques

llistaxmg-bounces en nombre de Manel Ros

viernes, 16 de enero de 2009 11:41:14

Expressió Directa

1er Cicle de Músiques Crítiques

La Directa, com a mitjà de comunicació alternatiu de referència dels moviments socials, organitza, en col·laboració amb el Centre Cultural la Farinera del Clot el cicle EXPRESSIÓ DIRECTA, que és un aparador de noves propostes musicals alternatives catalanes que habitualment no tenen espai en els mitjans de comunicació de masses i que abarquen gèneres emergents com l'electrònica, l'hip-hop, el pop o la fusió.

L'objectiu és trencar els esquemes convencionals en què es mou la música alternativa, demostrant que des de l'autogestió i el treball cooperatiu es poden realitzar propostes de molta qualitat que ajudin a difondre el pensament crític i situin la creació d'una consciència cultural dissident entre les prioritats dels moviments socials.

Veure programació | Amplia clicant el cartell

Web en construcció. Disculpeu les molèsties.

De moment podeu consultar: myspace.com/expressiodirecta

Manel ;-)

-------------------------------------------------------------------
"Prefereixo ser oblidat que recordat per haver abandonat..."

Refused The shape of punk to come

* * * * *

16. Volen desallotjar el CSOA La Teixidora!

llistaxmg en nombre de Jordà Escolà

viernes, 16 de enero de 2009 11:41:09

Davant l'amenaça de desallotjament, ens fem més fortes!

Dimarts 13 – Música

19:00 tai-xi

20:30 Improvització Musical: clarinet, violi, i flauta

Dimecres 14 – Poesia

17:00 Bricolatge sexual, fabrica't boles xineses

18:00 Taller de teatre-imatge, per Teatreviesas

21:00 Poesia pirata i porno

Dijous 15 – Docus

17:30 Taller de clown, per Rebelart'

21:00 Documentals sobre l'okupació

«La Clau Mestre» i «La Florestal»

Divendres 16 – Jocs

16:00 Yoga

20:00 Presentació del joc de rol Modulark

22:00 Nit de jocs pel CSOA La Revoltosa

Dissabte 17 - Son Cubano

21:00 DesBALLA't salsa, vine a apendre a ballar

22:00 Música en viu: Salsa, jazz i son cubano!

Diumenge 18 – Contact

18:00 Jam de contact

21:00 Kafeta i musiqueta...

http://teixidora.squat.net


Participa a LA MARATÓ d'activitats per parar el desallotjament del CSOA La Teixidora!
http://teixidora.squat.net/
participa!!!

* * * * *

17. ASSEMBLEA D'ANTICS TREBALLADORS DE ROCALLA

associacionsgava en nombre de Grup Les Agulles

jueves, 15 de enero de 2009 18:27:06

La delegació de Castelldefels de la Plataforma Estatal d'Afectats per l'Amiant convoca els antics treballadors de l'empresa, i els seus familiars residents a Gavà, a una assemblea per a tractar del DRETS que pertoquen als afectats per l'amiant, siguin extreballadors o familiars directes: revisions mèdiques a càrrec de la sanitat pública, increments de pensió, pensions de viduïtat dignes i controls mèdics a càrrec de sanitat pública.

Dia: Dijou 22 de Gener

Lloc: Sala Frederic Pompou de Castelldefels(Plaça de Joan XXIII,8,Castelldefels

Hora: De les 18'30 a les 21'00 del vespre

Organitza: Delegació de Castelldefels de la Plataforma Estatal d'Afectats per l'amiant, amb la col.laboració del col.lectiu Ronda, Afectats per l'Amiant de Cerdanyola i especialistes en pneumologia i epidemiologia

* * * * *

18. Paz Dorado admite que defraudó dinero público...noticia de el Periódico de hoy

missatgera

jueves, 15 de enero de 2009 14:16:22

...¿y eso pondrà coto a sus sucias espectativas de negocietes que pacta con los polititochos, nos preguntamos?

Casualmente, hoy El Peródico ha publicado la notícia que enviamos, en la que este delincuente ha admitido su fraude y va a chupar cárcel. ¿Cómo es posible que los equipos de gobierno de varios municipios -entre ellos el nuestro- mantengan estrechas relaciones con este tipejo? ¿Cómo le encargan que proyecte la destrucción de otro trozo de nuestra querida Collserola? ¿Cómo mantiene en su WEB como "en proyecto" o "en estudio", operaciones urbanísticas (es decir, de saqueo territorial, que es en lo que los políticos han convertido lo que un día fue urbanismo) que la mayoría de la población RECHAZAN DE PLENO? Muchas preguntas, que tarde o temprano tendran que responder algunos equipos de gobierno municipales.

También reenviamos pdf del tema Paz Dorado que ha publicado la revista

www.setmanaridirecta.info

m@

******************************************************

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=578511&idseccio_PK=1008&h=

Un empresario admite que defraudó dinero público

J. G. ALBALAT

BARCELONA

El que fuera presidente de la Confederació d'Empresaris del Baix Llobregat, Paz Dorado, y un colaborador suyo, Francisco Sierra, han admitido que defraudaron más de 1,2 millones de euros entre 1996 y el 2000 a través de las subvenciones otorgadas por la Conselleria de Treball y el Forcem (fundación que gestiona los fondos públicos de formación continua) para organizar cursos que realmente nunca se realizaron.

La Fiscalía de Barcelona, las acusaciones --Hacienda y la Generalitat-- y las defensas han llegado a un acuerdo para que se imponga a Paz Dorado, que se conforma con la pena: dos años de prisión, una multa y la pérdida de la posibilidad de obtener ayudas o incentivos fiscales por dos años y seis meses, así como un año de cárcel para Francisco Sierra.
Los acusados han depositado en el juzgado el dinero defraudado y Paz Dorado ha hipotecado bienes para hacer frente a los intereses. Por ello, el fiscal, que sostiene la acusación de un delito de fraude de subvenciones, aplica la atenuante de reparación del daño. Este caso fue denunciado cuando otro presunto fraude, el del empresario Fidel Pallerols, ya había saltado a la luz pública.

* * * * *

19. Ho heu vist?!!! La mare que els va...‏

Plataforma Salvem Oliveretes

jueves, 15 de enero de 2009 8:22:03

Ho heu vist?!!! la mare que els va...

http://www20.gencat.cat/portal/site/SalaPremsa/menuitem.342fe4355e0205d607d7ed42b0c0e1a0/?vgnextoid=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=04ac5181255de110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

Un cop el projecte dels lobbies econòmics catalans "porta de Barcelona", abans "Pla delta", ja està gairebè acabat, (desprès de la destrucció del Delta del llobregat amb el desviament del riu, ampliació del port i l'ampliació del aeroport, queda encara una quarta pista de l'aeroport, dins del mar?, l'autovia d'accès a la nova terminal que ja s'està construint, i les infraestructures que la nova terminal necessitarà, etc...) va i signen un coveni de conservació dels espais naturals del Delta...

amb Gas Natural?!!!

i em d'estar contents no? indignant!!!

i el Barça no hauria de signar aquest conveni com a propietari de 27 ha. de Xarxa natura 2000 a Viladecans? o ja ha signat un altre conveni amb l'ajuntament de Viladecans per a fer un projecte urbanistic al litoral amb el corresponent passeig maritim...

Medi Ambient i Habitatge i Gas Natural signen un conveni per a la conservació dels espais naturals del delta del Llobregat

Arxius

Fotografia conveni

http://www20.gencat.cat/portal/site/SalaPremsa/menuitem.342fe4355e0205d607d7ed42b0c0e1a0/?vgnextoid=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=04ac5181255de110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

* * * * *

20. [novetats: www.revoltaglobal.cat - gen 09]

inforevoltaglobal

domingo, 18 de enero de 2009 21:53:42

www.revoltaglobal.cat
"Tancarem, tancarem l’ambaixada d’Israel!"

Crònica de la manifestació a Barcelona contra la massacre a Gaza. Lluís Rabell. Després d’una manifestació multitudinària com la d’aquest dissabte, 10 de gener, en solidaritat amb el poble de Gaza, el ball de xifres resulta inevitable. Quanta gent hi havia? Segurament més de 100.000 persones. Veure fotografies de la manifestació>>

Manifest "Canviar el món de base és avui més necessari que mai. Per una candidatura anticapitalista a les eleccions europees de 2009"

A continuació podeu llegir el manifest que compta amb el suport de 800 persones dels moviments socials, intel.lectuals, sindicalistes, artistes, entre d’altres. Veure el llistat dels 800 firmants>>

Otra izquierda, para otro mundo

Esther Vivas. La incapacidad por parte de la izquierda política hoy hegemónica de dar una respuesta creíble a la situación de crisis, de plantear “otra agenda”, dificulta aún más la tarea urgente de levantar una alternativa política desde abajo.

Mil espelmes per Palestina a Barcelona

Els actes de protesta contra la massacre de Gaza continuen.Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. Els actes de protesta contra la massacre a Gaza no s’aturen. El passat divendres 17 varis centenars de persones es van concentrar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona en una acció simbòlica de solidaritat amb el poble de Gaza i en rebuig a la massacre perpretada per l’exèrcit israelià. Veure fotografies de l’acció>>

Aturem la Guerra respon a Pilar Rahola

Cara a cara entre Francesc Tubau, portaveu de la Plataforma Aturem la Guerra, i la periodista Pilar Rahola, després de la manifestació solidària a Barcelona contra la massacre a Gaza per part de l’exèrcit israelià. Veure vídeo>>

Set raons per a la retirada de l’ordre de desallotjament cautelar de la Teixidora

CSOA La Teixidora. Des del Centre Social la Teixidora volem llençar un crit de ràbia i esperaança. Volem donar a conèixer a totes el projecte que ara fa més d’un any vam iniciar a l’històric local dels federals. I ara, es pot produir un desallotjament imminent sense les garanties judicials perquè no ens han deixat ser part del procés.

La Junta electoral d’Israel prohibeix els partits polítics palestins

Michael Warschawski. No hi ha cap necessitat de mostrar fotografies dels horribles atacs que està patint la població de Gaza. N’hi hauria prou de donar un cop d’ull a la reunió de la Junta Electoral Central d’Israel per entendre fins a quin punt s’hi ha perdut totalment qualsevol pretensió d’actuar com un estat digne.

Rosa Luxemburg: la mestra

Rosi Wolfstein. Junt amb la seva activitat com a escriptora i conferenciant, Rosa Luxemburg era a més una verdadera mestra... I ho era, seguint la tradició de la vella escola del partit.

Francia: De la LCR al NPA

Daniel Bensaïd, Alain Krivine, Pierre Rousset, François Sabado, entre otros. Esta contribución ha sido escrita en el marco de la preparación del próximo congreso de la Ligue Communiste Révolutionnaire (LCR), a finales de enero de 2009, que tiene en el orden del día su "autodisolución" política, su "superación" en el Nuevo Partido Anticapitalista (NPA).

Democratització contra la invasió econòmica i cultural

50è aniversari de la revolució cubana.J. M. Martín Medem. Gairebé tot afavoreix Cuba si aconsegueix trencar el bloqueig de Fidel Castro per recuperar i democratitzar el seu projecte de socialisme quan la Revolució complirà cinquanta anys.

Rebelión judía contra el ataque de Israel

Intelectuales judíos rechazan los métodos empleados por el Gobierno israelí contra los palestinos. Pere Rusiñol. El historiador Ilan Pappé sostiene que hay que calificar de "genocidio" la campaña militar de Israel en Gaza. Su colega Yakov Rabkin se muestra escandalizado por la "masacre". La periodista Naomi Klein afirma que toda la economía israelí depende en realidad de su músculo bélico. Y la activista Diana Ralph advierte que los "crímenes de guerra" no pueden quedar impunes.

Contrapoder anticapitalista

Àlex Romaguera/El Triangle. L’esquerra anticapitalista inicia un procés de confluència a l’Estat espanyol amb l’objectiu de presentar una candidatura a les pròximes eleccions europees, previstes per al juny de 2009. Impulsada per Revolta Global i altres organitzacions de caràcter marxista, la iniciativa ja ha rebut l’adhesió d’uns 800 intel·lectuals i activistes vinculats als moviments socials alternatius.

* * * * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

...i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*
Per la cultura!
* * *
Actuem en directe...
* * * * *
aturem la corrupció!
_ __ _ ___ __ _ ___ __ _ __
S O C I E T A T * O B E R T A * 2 1 9

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]<< Pàgina d'inici