Societat Oberta

dijous, de novembre 13, 2008

SOCIETAT * OBERTA * 209

..Terres baixes del Llobregat, dijous 13 de novembre de 2 0 0 8 > > >..

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

.

.*.

.

.Per la independència.

.

.cultural,.

.

.eduquem-nos.

.

.en els cinc.

.

.llenguatges humans!.

.m..u..s..i..c..a..l.., .. g..e..s..t..u..a..l.., ..v .i..s..u..a..l.., . o..r..a..l....i....e..s..c..r..i..t..

.

*........*........*........*........*

Proposta oberta als moviments socials dels pobles de la Terra:

.

.

.

*

Sentits, llenguatges i branques culturals

.

Dels cinc sentits humans, l’olfacte i el gust són sentits químics, però, per a nosaltres no esdevenen cap llenguatge important; l’oïda, el tacte i la vista són sentits físics, del quals, en desenvolupar-los, hem abstret tres dels llenguatges que utilitzem, tot i que, en conèixer-los només les persones especialitzades, són un coneixement ocult per a la resta, és a dir, per a la majoria de persones dels pobles de la Terra.

.

La nostra evolució cultural ens ha permès desenvolupar cinc llenguatges: els naturals, que provenen dels sentits físics: musical, gestual i visual; i els pròpiament culturals: oral i escrit. Tots cinc, comparteixen una mateixa filosofia basada en l'harmonització del contrast (so i silenci, quietud i moviment, llum i foscor; en els llenguatges oral i escrit en trobem l’equivalent en els fonemes mateixos -vocals i consonants-, en els aspectes oposats de la dialèctica i en els grafismes simbòlics de les paraules i el suport buit on les escrivim). Per contra, el desfonamentat (sense els fonaments del coneixement humà) i desnaturalitzat sistema educatiu convencional, només es basa en l’aprenentatge i la utilització dels dos últims.

.

Els llenguatges, amb les seves “gramàtiques i sintaxi”, per la seva complexitat d’ús, esdevenen en cinc branques bàsiques de la cultura: música, gest, visual, parla i escriptura, però a la vegada hem anat desenvolupant altres cinc branques del coneixement humà: naturalesa, tecnologia, art, filosofia i ciència.

.

.

*

Sumari

.-TVObert@-. http://societatobertartv.spaces.live.com/ SO-125-185.

13-N: Vaga contra la LEC, en defensa de l'ensenyament públic (1’ 26”, 28”, 24”)

Can Menut de Viladecans a TV3 (minut 14:25)

12/11/08

1. [Cat67] 15-N tothom al carrer

Temes: 15-N: tothom al carrer, 13-N Vaga contra la LEC en defensa de l'ensenyament públic, Valls ha inaugurat el primer mercat agroecològic mensual, s'endureixen les mobilitzacions contra el pla Bolonya, 1a Fira d'alimentació i salut, 15 i 16 de novembre, Campanya per tancar la central nuclear de Garoña, diverses activitats i mobilitzacions recorden a Carlos, noticies breus.

2. Kontzentrazio Antifaxista * 20-N; Ni olvidamos, ni perdonamos !!‏

3. [associacionsgava] Manifest no volem aquesta llei

4. LA VERITAT DE LAS Y LOS ESPONTÁNEOS CANSADOS

11/11/08

5. Mireu el video: Cal Menut de Viadecans a TV3 avui al TN Comarques

6. CTD: Homenatge en memòria d’Octavi Pellissa i presentació de "El Diari 1974-1992" d'El Viejo Topo

7. ¡Déjennos en paz!‏

8. [ACS] [AulaMèdia] INFO novembre

09/11/08

9. LA VERITAT DE LOS LECTORES : Aviones en tiempo real sobre Holanda

10. LA VERITAT DE LAS LECTORAS :‏

08/11/08

11. LA VERITAT DE LA FÍSICA CUÁNTICA SIMPLIFICADA : Introducción

12. LA VERITAT DE LOS ANÁLISIS POSTELECTORALES: La verdadera vencedora de las elecciones estadounidenses

07/11/08

13. LA VERITAT DE LOS LECTORES : Reacción a la estampita de san Hussein Obama bin Barack

14. [SALVEM OLIVERETES] Carles Ruiz, El que li fas a Viladecans, t'ho fas a tu

06/11/08

15. Proximas actividades UAL

16. COLTÁN: esclavitud infantil, violaciones y guerra inducida por los recursos naturales del CONGO

17. Un millón de mensajes para Obama

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

.-TVObert@-.

Aquesta setmana:

*

13-N: Vaga contra la LEC, en defensa de l'ensenyament públic (1’ 26”, 28”, 24”)

http://www.youtube.com/watch?v=KDEFDmDayzA

http://www.youtube.com/watch?v=CbilkWEpxa4

http://www.youtube.com/watch?v=uadIV4LagEE

*

Can Menut de Viladecans a TV3 (minut 14:25)

http://www.tv3.cat/videos/822279

*

Per veure els audiovisuals penjats des del SO-125 fins al SO-185

aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

* * * * *

1. [Cat67] 15-N tothom al carrer

cat en nombre de moviments.cat

miércoles, 12 de noviembre de 2008 14:35:42

Temes: 15-N: tothom al carrer, 13-N Vaga contra la LEC en defensa de l'ensenyament públic, Valls ha inaugurat el primer mercat agroecològic mensual, s'endureixen les mobilitzacions contra el pla Bolonya, 1a Fira d'alimentació i salut, 15 i 16 de novembre, Campanya per tancar la central nuclear de Garoña, diverses activitats i mobilitzacions recorden a Carlos, noticies breus.
.
Ubicacions: Palma, Andorra, Barcelona, Figueres, Girona, Lleida, Manresa, Reus, Sabadell, Tarragona, Tortosa, Vilanova i la Geltrú, Alacant, Castelló, Elx, Gandia, Torrevieja, València, Vinarós, Valls, Vic, Balaguer, Gràcia, El prat de Llobregat, Bao, Sants, Poblenou.

.
[1. 15-N: tothom al carrer]

Després de l'inici dels correus per Internet fa tres setmanes en que es cridava a les mobilitzacions pel 15-N, en contra de la Cimera del G-20 i es recollien llocs de trobada de 49 poblacions, han anat sorgint més convocatòries fins arribar a unl llistat potser definitiu de convocatòries en 75 pobles i ciutats.Podeu trobar les convocatòries aquí per ordre alfabètic i aquí les podeu trobar organitzades per territoris.

Entre elles hi trobeu: Palma : Plaça d'Espanya. Andorra la vella, Davant del govern. Barcelona: Plaça Catalunya. Figueres : Plaça del Ajuntament. Girona: plaça del vi. Lleida: Plaça de la Paeria (També 19.30 davant de l'IEI, pça Catedral convocada per Assemblea popular anticrisi). Manresa: Plaça Joan Fuster (encara coneguda com Plaça Espanya). Reus: Plaça del Mercadal (els col·lectius locals convoquen a les 19.00). Sabadell: plaça de sant Roc. Tarragona: Rambla Nova, davant l'estàtua dels despullats (els col·lectius locals convoquen a les 17.30), Tortosa: Plaça de l'Àngel, Vilanova: Plaça de l'ajuntament. Alacant: Explanada de Espanya, davant la Rambla de Méndez Núñez. Castelló: Plaça de la Independència (coneguda com La Farola). Elx: Plaça Baix. Gandia: Plaça de l'ajuntament. Torrevieja: Plaza de la constitución davant l'Ajuntament. València: Plaça ajuntament. Vinaròs: Plaça de l'Ajuntament. En general les convocatòries són a les 17h.

Més info: 17-s.info

.
[2. 13-N: Vaga contra la LEC, en defensa de l'ensenyament públic ]

Cinc sindicats catalans d'ensenyament, Ustec·Stes, Cgt Ensenyament, Aspepc, Sepc i el Sindicat d'Estudiants convoquen a la jornada de vaga per demà dijous 13N als centres d'ensenyament de primaria i secundaria, per denunciar que el projecte de la llei d'educació de Catalunya (LEC), vol desmantelar l'educació pública mitjançant la privatització de les escoltes i una aposta per les concertades.

A Internet podeu trobar una pàgina web unitaria amb un manifest al qual t'hi pots adherir.
La vaga tindrà el seu epicentre en les manifestacions que es faran en diferents ciutats catalanes: Barcelona: 12 hores a la Plaça Universitat. Tarragona: 13 hores a la Plaça Imperial Tàrraco. Girona: 13 hores davant de Serveis Territorials. Lleida: 13 hores davant de Serveis Territorials (c/Pica d'Estats). Tortosa: 13 hores davant de Serveis Territorials (c/Providència).
A més el diumenge hi haurà una concentració convocada per les Ampas del Barcelonés: Concentració pl. Sant Jaume. 12h. Totes les Ampes de Centres Públics del Barcelonès, amb el lema: "Educar no és aparcar els nens a les escoles".

Més info: Kaosenlared.net

.
[3. Valls ha inaugurat el primer mercat agroecològic mensual]

El passat dissabte 8 de novembre una associació de pageses i pagesos locals, agrupats en l'ADV ecològica del Camp han començat a exposar llavors antigues i a vendre els seus aliments en un Mercat pioner de periodicitat mensual. La Plaça del Blat de Valls va acollir aquest dissabte de 8:00 a 13:00 un Mercat original on les pageses i pagesos ecològics han muntat varies parades i venut directament les seves verdures acabades de collir, així com d'altres aliments obtinguts del conreu agroecològic de les terres del Camp de Tarragona.
Així han establert el primer Mercat a Catalunya especialitzat en la venda i divulgació de Varietats Locals i dedicat a l'alimentació agroecològica . El segon dissabte de cada mes les vallenques i vallencs així com qualsevol persona de les comarques veïnes podran gaudir d'aquest Mercat al mateix temps que participen en els Tallers programats aprenent algun ofici tradicional com fer cistells o tècniques pràctiques per a conrear un hortet ecològic.

Més info: pobleviu.cat

.
[4. S'endureixen les mobilitzacions contra el pla Bolonya]

Pels propers dies, s'estan preparant jornades de mobilitzacions contra el pla Bolonya que preten privatitzar les universitats de tot Europa.

La setmana que ve una setmana de lluita, que culminarà el dijous 20N amb una jornada de vaga que inclourà les següents manifestacions. Barcelona: 12h. Plaça Universitat. Girona: 12h. Plaça Catalunya. Lleida: 11.30h. Plaça Víctor Siurana (davant del rectorat). Tarragona: 11h. davant de la Facultat de Psicologia. Vic: 12h. Plaça Major. Castelló: 12h. Plaça de la Pau. València: 12h. davant de la Facultat de Geografia i Història. Alacant: 12h. davant del Monument de la Mà.

A València de fa un mes que ja hi ha tancades i accions. Per la setmana següent, es preparens accions i acampada a la UAB

Aquesta mateixa setmana, la Sepc ha presentat una campanya titulada: Als països catalans: decidim universitat pública

Més info: Barcelona.indymedia.org i sepc

.
[5. 1a Fira d'alimentació i Salut. 15 i 16 de novembre]

Els dies 15 i 16 de novembre, Balaguer serà l'escenari de la I Fira d'Alimentació i Salut, organitzada per Slow Food Terres de Lleida.

Tres seccions la defineixen: 1.- Conferències, debats i taules rodones sobre salut i alimentació. 2.- Espais de Tast i Gastronomia.

3.- Mercat de la Terra: venda d'aliments sans, artesans i ecològics. Durant tots dos dies s'aniran succeint a la sala d'actes del pavelló firal conferències que versaran sobre al·lèrgies, transgènics, propietats dels aliments, plantes, herbes, etc., i tindrà lloc la primer trobada d'intercanvi d'experiències de diabètics i hipertensos usuaris d'estèvia. Paral·lelament, cuiners i artesans de diferents aliments i begudes ens oferiran demostracions de productes elaborats sense components químics. Com que un dels objectius d'Slow Food és la recuperació de productes i varietats autòctones, s'ha convocat un concurs de Receptes Antigues. Els petits també tindran els seus tallers de pa, de xocolata, d'alimentació sana...

Més info: el proyecto matriz

.
[6. Campanya per tancar la central nuclear de Garoña]

Tanquem les Nuclears 100%RENOVABLES inicia una campanya de mocions adreçada a les forces polítiques, ajuntaments, consells comarcals i al Parlament de Catalunya per a que aquestes institucions demanin al govern central que no es concedeixi un nou permís de funcionament a la central nuclear de Garoña. La central nuclear de Santa Maria de Garoña, de 466 MW de potència elèctrica, va ser autoritzada a entrar en funcionament el 30 d'octubre de 1970, amb el que ha complit ja més de 38 anys de funcionament tècnic. Actualment funciona amb una autorització d'explotació concedida el 5 de juliol de 1999, i vàlida fins al 5 de juliol de l'any 2009. En ser la primera que hauria de tancar, col·lectius ecologistes catalans la consideren un precedent clau de cara a aconseguir el tancament de les centrals nuclears catalanes.

Més info: Tanquemlesnuclears.org

.
[7. Diverses activitats i mobilitzacions recorden a Carlos]

Diferents col·lectius antifeixistes han volgut recordar a Carlos Palomino, quan ahir dimarts va fer 1 any del seu assassinat feixista al metro de Madrid.

Hi hagut penjades de pancartes, pintades, concentracions i el proper dissabte 15N hi ha una concentració a la plaça del diamant de Gràcia, i un concert al Kop del Prat. Ahir més de 2000 persones van participar en la manifestació de Madrid

Més info: rosadefoc

.
[8. Notícies breus]

- Dia 15N, 10 del matí, conferencia contra la mat, a Bao, Catalunya nord.

- Projecció de de la película. Battle in Seattle. Diumenge 16N a can vies, Sants

- Xerrades del japones Miguel Yasuyuki, entorn les monedes complementàreis. Dijous 13N al Csoa la teixidora, Poblenou. Divendres 14N a les 19h a L'esquerda de Reus. C/St.Esteve 8-10 (al Barri del Carme, aprop del Bar Campus)

- Es prepara concert a Figueres pel dia 25N contra la Mat i pel tren de l'empordà

.
[9. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres , http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net, http://www.liberinfo.net,
.
Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat

*Pots col·laborar amb moviments.cat pujant els continguts a la pàgina web (ara està desactualitzada) o d'altres maneres; si t'agradaria posa't en contacte.

* * * * *

2. Kontzentrazio Antifaxista * 20-N; Ni olvidamos, ni perdonamos !!‏

aitor goikoetxea

miércoles, 12 de noviembre de 2008 13:17:33

Kontzentrazio Antifaxista * Azaorak 20, Ez dugu ez ahaztuko ez barkatuko !!

Atzo eta Gaurko Faxismoaren Kontra.

Concentracion Antifascista * 20-N; Ni olvidamos, ni perdonamos !!

Contra los fascismos de ayer y de hoy.

* 80000 Defensor@s de la libertad asesinad@s entre 1936 y 1939.

* 115000 Antifranquistas asesinad@s entre 1939 y 1975.

* 500000 Encarcelad@s.

* Cientos de miles de depurad@s, despedid@s, desposeid@s de sus bienes y desterrados.

* 550000 Exiliad@s.

* 40 años de dictadura y de muerte de la libertad.

* 30 años de postfranquismo psicosociólogico heredado, y de una democracia de 'baja intensidad' tutelada, consentida y vigilada por poderes fácticos, que no duda en usar los viejos metodos..(torturas, encarcelamientos politicos, asesinatos de estado, ilegalizanciones, etc...) y que ocultan descaradamente sus crimenes 'tanto los de ayer, como los de hoy'.

* 75 años de asesinatos en las calles, a manos de grupos fascistas.

Queremos tambien hacer un recordatorio especial, hacia l@s compañer@s Antifascistas asesinad@s durante este año: Olga Rukosyla, Feodor Vasilevich Filatov “Fedjay“, Nicola Tommasoli, Jan Kucera, Alexei Krylov... Ni olvidamos, ni perdonamos !!

Kontzentrazio Antifaxista/Concentracion Antifascista.

Azaorak 20 Noviembre.

Ordua/Hora: 19:00etan

Tokia/Lugar: Arriaga Aurrean (Bilbo * Bizkaia).

Oroimena, duintasuna eta borroka !!

Faxismoaren aurkako borrokak aurrera dirau !!

Memoria, dignidad y lucha !!

La lucha contra el fascismo continua !!

http://sareantifaxista.blogspot.com/2008/11/kontzentrazio-antifaxista-azaorak-20-ez.html

http://www.kaosenlared.net/noticia/kontzentrazio-antifaxista-azaorak-20-ez-dugu-ez-ahaztuko-ez-barkatuko

http://euskalherria.indymedia.org/es/2008/11/54512.shtml

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Iruñerriko Gazteri Antifaxista eta borrokalariari dei egiten diogu.

Ez barkamenik, ez ahanzmendurik.

Omenaldirik hoberena, borroka jarraitzea.

Concentración en Iruñea.

Un año sin Carlos; Contra el fascismo ni un paso atrás.

http://sareantifaxista.blogspot.com/2008/11/iruerriko-gazteri-antifaxista-eta.html

Desde Sare Antifaxista animamos a tod@s a acudir a este acto en Iruña, en recuerdo a nuestro compañero Carlos Palomino.

Ez dugu ez ahaztuko ez barkatuko !!

Etor zaitez !!

* * * * *

3. [associacionsgava] Manifest no volem aquesta llei

associacionsgava en nombre de Anna Gabarró Haro

miércoles, 12 de noviembre de 2008 6:16:44

De: USTEC·STES

Enviado: lunes, 10 de noviembre, 2008 16:43:36

Asunto: Manifest no volem aquesta llei

A tota l'afiliació, als centres educatius, al professorat, al personal d'atenció educativa i personal d'administració i serveis, als pares i mares, a l'alumnat de secundària i d'escoles de persones adultes:

El govern de la Generalitat ha tramès al Parlament el projecte de Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

Davant aquest fet, USTEC·STEs, ASPEPC-SPS i CGT ens adrecem als treballadors i les treballadores i a la ciutadania en general per informar de les mesures que aquest projecte comporta i valorar-ne les conseqüències.

Entenem que aquest projecte de Llei no resol els problemes que avui pateix l’ensenyament públic, ans el contrari, avança cap a la privatització i l’organització empresarial dels centres públics.

És per això que us convidem a fer públic el vostre rebuig a l’esmentat projecte de Llei, a participar activament en totes les mobilitzacions i a adherir-vos, com a organització i/o personalment, a aquest manifest.

http://novolemaquestallei.cat/
Us demanem que us adheriu individualment i que promogueu l'adhesió al vostre centre. ( AMPA, CENTRE, CLAUSTRE, ... )

Salutacions
USTEC·STEs

* * * * *

4. LA VERITAT DE LAS Y LOS ESPONTÁNEOS CANSADOS

Manuel Franquesa

miércoles, 12 de noviembre de 2008 0:06:30

Hola todas y tosos

¿Habéis observado que desde que el doctor Joseph Goebbels nos ha recetado tomar Crisis® tres (3) veces al día, o cada ocho horas, el número de "espontáneos" o "bloggers" que llegaban a nuestros respectivos buzones electrónicos ha descendido drásticamente?

¿Será qué de algún modo también chupaban algo del bote?

Muchas preguntas y pocas respuestas... (Bertolt Brecht dixit)

Salut&Humor

Manel, Abad de Bellserrat

08860 Castelldefels

(ex Feudo inmobiliario de Catalunya, Spain (Made in China))

* * * * *

5. Mireu el video: Cal Menut de Viadecans a TV3 avui al TN Comarques

Plataforma Salvem Oliveretes

martes, 11 de noviembre de 2008 17:07:00

Can Menut de Viladecans a TV3

Avui dimarts 11 de novembre al TN Comarques de TV3, han transmès un reportatge

http://www.tv3.cat/videos/822279 (està en el minut 14:25 del TN Comarques)

sobre com estan deixant morir el ametllers centenaris, be d’interès etnològic de Catalunya a Viladecans per culpa de l’especulació immobiliària a la muntanya de Sant Ramon de Viladecans

* * * * *

6. CTD: Homenatge en memòria d’Octavi Pellissa i presentació de "El Diari 1974-1992" d'El Viejo Topo

Centre de Treball i Documentació (CTD)

martes, 11 de noviembre de 2008 16:54:56

Homenatge en memòria d’Octavi Pellissa

http://www.cetede.org/spip.php?article216
Dijous 20 de novembre de 2008 a les 19h

Auditori del Museu d'Història de Catalunya

Octavi Pellissa fou una de les persones que el 1976 va fundar el Centre de Treball i Documentació. Fins a la seva mort a l’agost de 1992 va participar i dinamitzar el CTD. El proper dijous 20 ens trobarem a l’Auditori del Museu d’Història de Catalunya per homenatjar la seva memòria i per presentar El Diari 1974-1992 (Ed. El Viejo Topo)

• Benvinguda a càrrec d’Agustí Alcoberro i Pericay, Director del Museu d’Història de Catalunya; i d’Àngel Merino, Director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació.

• Intervenció de Josep Maria Fradera, Laura Tremosa i Pere Portabella.

• Projecció del documental inèdit Bibici Story (1969) de Carlos Duran.

• Lliurament als assistents d’Apunts sobre la clandestinitat. El Diari 1974-1992 d’Octavi Pellissa. Editorial El Viejo Topo, 2008.

• Refrigeri.

Auditori del Museu d’Història de Catalunya.

Pl. de Pau Vila, 3 (Palau de Mar)

BARCELONA
Transports i vies d’accés

Autobusos 14, 17, 19, 36, 39, 40, 45, 51, 57, 59, 64 i 157

Metro L4 (groga) Barceloneta

Aparcament

Hi ha tres pàrquings de pagament a prop: al passeig Joan de Borbó, al Moll d’Espanya i al Moll de la Fusta.

Altres Activitats (Projeccions)

• La sanitat (Noticiari BCN) i El Pont de Varsòvia el dimarts 25 de novembre de 2008

• Creació artística i col·lapse de la societat a la RDA el dimecres 26 de novembre de 2008

Ambdues sessions seran a la Filmoteca de Catalunya a les 22 hores.

Cinema Aquitània.

Avinguda Sarrià, 33.

BARCELONA
Autobusos 6, 7, 15, 27, 32, 33, 34, 41, 54, 59, 63, 66, 67, 68, N3.

Metro L5 (blava) Hospital Clínic

Organitzen

Memorial Dempcràtic

Fundació Nous Horitzons

Centre de Treball i Documentació (CTD)

El Viejo Topo

Col·laboren

Museu d'Històrica de Catalunya

Filmoteca de Catalunya

* * * * *

7. ¡Déjennos en paz!‏

Amnistia Internacional

martes, 11 de noviembre de 2008 12:10:05

Este mensajes contiene imágenes, si no las visualizas correctamente, pulsa aquí.

Hola

Unas 130 familias sufren la decepción del juego de palabras de la Fiscalía de Irán, que el pasado mes anunció el fin de la ejecución de personas por delitos cometidos antes de los 18 años. Días después, la Fiscalía introdujo un matiz que excluye a la mayoría de los menores condenados a muerte. De hecho, hemos podido saber que un joven afgano, fue ejecutado en Irán el pasado 29 de octubre.

Amnistía Internacional deplora este tipo de anuncios que tienen como fin engañar a la opinión pública de Irán y a la comunidad internacional, y por supuesto condena esta nueva ejecución y exige el fin inmediato de esta terrible práctica.

Desde aquí, y a través de todos los medios a nuestro alcance, hacemos un llamamiento al Líder Supremo iraní para que intervenga con carácter urgente, ya que él tiene potestad para decidir sobre este asunto y evitar de una vez por todas que se ejecute a personas condenadas por delitos cometidos cuando eran menores de edad.

Y pedimos también tu apoyo, que es la herramienta más eficaz para lograr dignidad y derechos humanos. Gracias por estar a nuestro lado.

Recibe un abrazo,

Esteban Beltrán

Director – Amnistía Internacional Sección Española

En primer plano

¡Déjennos en paz!

El gobierno de Colombia ofrece una versión muy optimista de la situación de los derechos humanos en el país, pero las cifras son muy claras.

Te hablo de más de 70.000 personas muertas en los últimos 20 años, 20.000 secuestradas, entre 15.000 y 30.000 desaparecidas...

Súmate a nuestra petición

Un gran paso

Con la votación del pasado 31 de octubre, el mundo ha dado un gran paso hacia un Tratado sobre el Comercio de Armas basado en los derechos humanos.

Es lamentable que los gobiernos de Estados Unidos y Zimbabwe hayan votado en contra, ignorando el consenso mundial hacia un Tratado que podría salvar tantas vidas

¿Lo sabías?

¿Sabías que hacer testamento es la garantía de que se cumplirá tu voluntad cuando no estés aquí?, ¿y que ahorrarás gestiones e impuestos a tus herederos?

Infórmate de las ventajas de hacer testamento y de la posibilidad de dejar un legado a la organización con quien defiendes los principios en los que crees.

Banners por Pablo Ibar

Tras los últimos logros en materia de pena de muerte, continuamos presionando al gobernador de Florida: Pablo Ibar fue condenado a ser ejecutado tras un juicio lleno de irregularidades. Si aún no has firmado, hazlo ahora.

Si tienes una página web, puedes sumar muchas firmas colocando un banner: descárgatelo hoy.

El caso de Omar

Omar Khadr, de nacionalidad canadiense, tenía 15 años cuando EE.UU le detuvo en Afganistán acusado de ser “combatiente enemigo”.

Mientras Canadá observa pasivamente, Omar se enfrenta a un juicio ante una comisión militar que no cumple las normas internacionales de juicios justos. Solicita la repatriación de Omar.

* * * * *

8. [ACS] [AulaMèdia] INFO novembre

assembleacs en nombre de AulaMèdia

martes, 11 de noviembre de 2008 10:54:54

AulaMèdia
Educació en Comunicació


http://www.aulamedia.org/
editorial


Perplexos, sí... però actiusFrancesc-Josep Deó – Fa setmanes tots els mitjans n'anaven plens: segons l'anuari "Societat catalana 2008" de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) la societat catalana se sent “perplexa”. Per als pessimistes -i a més, perplexos com jo- això no era cap notícia, vaja... que aquesta afirmació només ens sonava a déjà vie, l'estudi només ens confirmava la sensació. Una sensació que està instal·lada des de fa mesos en la majoria dels catalans i les catalanes. (De totes formes, fent un parèntesi, podríem dir que aquests estudis -com en general l'estadística- sempre confirmen el que prèviament volen demostrar).
http://www.aulamedia.org/08/editonovembre8.html
articles


Un escenari educatiu per al cinema Ramon Breu – Una bona part dels exhibidors que directament i indirecta van liquidar les sales tradicionals i van apostar per les multisales (com a temple de l’oci d’un públic aculturitzat, poc exigent, de mentalitat adolescent, consumidors de crispetes, hamburgueses, begudes de cola i de pel·lícules d’efectes especials tot barrejat) no comptaven que aquest tipus de públic, per a qui es van crear aquests multicinemes, ara prefereix veure les pel·lícules en els seus ordinadors; mentre que un públic d’una mentalitat més madura, capaç de valorar millor la qualitat cinematogràfica, ha optat per convertir les sales d’estar de casa seva en petits espais per a l’exhibició.

http://www.aulamedia.org/08/escenari.html
El cinema, la televisió i les persones cegues Joan Heras i Neus Salvat – Molt sovint molta gent es sorprèn quan una persona cega diu que ha vist una pel·lícula o un programa de televisió. Dos elements poden explicar aquesta sorpresa: el mateix verb “veure” i el fet que es pugui gaudir d’uns productes que són essencialment –i que sovint es consideren exclusivament- visuals.

http://www.aulamedia.org/08/invidents.html
De l'optativitat a la marginalitat?Pilar Alfonso – Si el principal agent socialitzador dels xiquets i adolescents és en les darreres dècades la televisió, ¿pot l'escola pública del segle XXI tancar les portes al fenomen televisiu, a eixa altra escola a la qual també van els nostres xiquets i adolescents, la "televisió general bàsica"? Si el cinema ha estat el relat clau dels darrers cent anys, ¿pot l'escola pública del segle XXI escamotejar la formació cinematògrafica als seus alumnes?

http://www.aulamedia.org/08/marginalitat.html
formació


Jornades ETC · Educació, Televisió i Cinema AulaMèdia – Per quart any consecutiu AulaMèdia organitza les jornades sobre Educació en Comunicació, aquesta vegada sota el títol Jornades ETC · Educació, Televisió i Cinema. Com en d'altres ocasions aquestes Jornades volen potenciar el debat sobre la importància de l'alfabetització mediàtica en el nostre temps. Al mateix temps, però, volem oferir als educadors i educadores eines i materials per concretar aquesta reflexió en l'àmbit audiovisual, especialment en el camp de l'Educació en televisió i en cinema.

http://www.aulamedia.org/etc/
DVD


DVD Educació i pantalles AulaMèdia – Televisió, internet, videojocs, telèfons mòbils, podcasts, ipods, els entorns virtuals audiovisuals... són les noves pantalles que protagonitzen el dia a dia dels escolars, dels joves. Unes noves pantalles, però, que també porten discurs, ideologia; que transmeten valors i models de comportament, formes d’entendre i de situar-se en la societat. Sovint ens admirem de l’habilitat amb què els nens i nenes, els nois i noies fan servir uns enginys cada cop més sofisticats i complexos, però ens oblidem que no disposen d’un bagatge educatiu per aprendre a navegar pels oceans d’aquesta nova comunicació.
http://www.aulamedia.org/dvds/pantalles.html
materials didàctics


CinEscola. El cinema a l'aula AulaMèdia – "Volem fer que sigui possible veure pel·lícules en tota l'extensió de la paraula. Es tracta de lluitar per trencar amb l'hàbit d'empassar-se pel·lícules sense pensar-les, sense acostar-se tranquil·lament a elles i gaudir de les seves imatges i de les seves propostes visuals, de les seves idees i de les seves advertències. Dignificar, en una paraula, el fet de veure una pel·lícula. Deixar la passivitat, que habitualment s'atribueix a l'espectador i pensar la pel·lícula". Ramon Breu (Extret de la presentació del projecte, maig de 2004).

http://www.cinescola.info/

Cinema i Ciutadania AulaMèdia AulaMèdia. Educació en Comunicació, ha dissenyat uns materials de suport per al professorat que ha d'impartir la matèria Educació per la ciutadania a l'ESO. Els materials Cinema i Ciutadania proposen treballar aquesta àrea a través del cinema. Des d'AulaMèdia, pensem que és una oportunitat per integrar el cinema i l'Educació en Comunicació a les aules, una oportunitat que cal aprofitar en benefici de l'alumnat i del professorat.
http://www.aulamedia.org/cdcine/


AulaMèdia. Educació en Comunicació · http://www.aulamedia.org/

* * * * *

9. LA VERITAT DE LOS LECTORES : Aviones en tiempo real sobre Holanda

Manuel Franquesa

domingo, 09 de noviembre de 2008 19:59:25

Hola todas y todos

Para empezar, decir que "The Economist" de esta semana dedica la portada a nuestro glorioso tocho de país con el siguiente titular

Spain: The party's over (la fiesta se acabó:-(

Durante los años que han transcurrido desde la "transición", nuestra tribu --los hispanioles-- ha invertido todo lo que teniamos (y lo que la UE nos dió como fondos de "cohesión") en construir viviendas, autopistas, campos de golf, aeropuertos, (ver futura ruina faraónica del Prat) y otras pijadas similares, mientras que a I+D le dedicamos un cero patatero (palabra que fue puesta en vogue por un genocida español, cuyo nombre es mejor no escribir)...

Un asiduo lector (y creador) acaba de mandarnos un Link, que permite ver 0nline todos los aviones que en este momento están despegando, aterrizando o sobrevolando su país natal, a saber los Países Bajos...

Los holandeses no serán los mejores del mundo, pero -quizás gracias a San Erasmo de Rotterdam- no han caído en la trampa de apostar por idiotización generalizada, como nosotros.

Hagan clic en el link propuesto por Ronald ( http://www.geluidsnet.nl/) para ver el tráfico aéreo que en este mismísimo instante está haciendo sus peripecias sobre Holanda...

¿Cuántos años tendremos que esperar aquí hasta que un cerebro I+D nuestro desarrolle un programa así para ver el tráfico aéreo que ahora mismito sobrevuela la futura ruina del Prat?

Como siempre, muchas preguntas sin respuesta...

Salut & Investigación de debó

M'bolo Bota Fumeiro, director :-)

From: Ronals Schalen

To: La Veritat

Sent: Sunday, November 09, 2008 7:33 PM

Subject: Geluidsnet: Geluidsnet

Posible an idee for you

soundnet.cat?

http://www.geluidsnet.nl/

Green plains are flying high over

red ones are coming

bleu are going

* * * * *

10. LA VERITAT DE LAS LECTORAS :‏

Manuel Franquesa

domingo, 09 de noviembre de 2008 1:27:22

From: Lectora

To: La Veritat

Sent: Wednesday, November 09, 2008 2:22 AM

Subject: Todo acabará yendo bien

Señor subsubdirector

¡Todo acabará yendo bien!

¡Después de esta larga campaña, por fin una buena noticia con la elección de Obama!

Esto significa el fin del neoliberalismo; o al menos esta es mi esperanza.

Sí, señor, salud y humor.

¿Qué más necesita el hombre?

Volveré a escribirle. Este día empieza con esta hermosa estrella; qué nuestros mejores deseos acompañen a ese presidente.

Saludos cordiales

Maja Vestida

Basilea, Suiza

* * * * *

11. LA VERITAT DE LA FÍSICA CUÁNTICA SIMPLIFICADA : Introducción

Manuel Franquesa

sábado, 08 de noviembre de 2008 0:39:09

Y habló así Albert(o) Einstein: "El tiempo es la Cuarta dimensión".

Más aconteció que por aquellos tiempos el hombre era tridimensional y lo perdía a todas horas haciendo cola

* * * * *

12. LA VERITAT DE LOS ANÁLISIS POSTELECTORALES: La verdadera vencedora de las elecciones estadounidenses

Manuel Franquesa

sábado, 08 de noviembre de 2008 0:04:01

Esperanza,

esperanza,

tu que sólo sabes bailar

cha-cha-cha

:-)

* * * * *

13. LA VERITAT DE LOS LECTORES : Reacción a la estampita de san Hussein Obama bin Barack

Manuel Franquesa

viernes, 07 de noviembre de 2008 23:49:07

From: Edu

To: La Veritat

Sent: Friday, November 07, 2008 6:01 PM

Subject: RE: LA VERITAT DE LOS LECTORES : Estampita de San Hussein Obama bin Barack

Por certo, esta noche he estado hablando (o platicando, ahora que las minorías hispanas empiezan a resurgir en USA) con un compañero que acaba de llegar de EEUU, y lo que me cuenta bien merecería la beatificación del señor Obama. Resulta que, tal como ya imaginábamos todos, la crisis de los EE.UU. viene tiempo calentando motores. O sea que se veía venir y, sobre todo, lo veían venir Bush padre, Bush hijo y Bush espíritu corrupto, por lo que ni mas ni menos intentaban tapar la olla a presión que se estaba cocinando para que le explotara al siguiente incauto que llegase a la presidencia.

Por eso eligieron a McCain como vieja gloria ( y viejo todo él) para candidato republicano, con la fe ciega de que no llegaría a la presidencia y así, de paso, le colgaban el muerto a un tal Obama, negro para mas datos, que cargaría con el fracaso financiero y económico de EE.UU. demostrando así que los negros no valen para presidente.

Pero las cosas no les han salido bien, y un par de meses antes de las elecciones les ha explotado la olla, con los malos negocios, en toda la cara, dejando al pobre Bush hijo mas patético y desprestigiado de lo que ya estaba (si cabe).

Pues eso es lo que me han contado, además de lo que yo te preguntaba la otra tarde: ¿El sueño americano ha empezado o ha terminado? Tal como dice mi compañero americano: si el sueño ha terminado, estamos perdidos, porque lo que peor le sienta a un americano es que lo despierten de su sueño, y eso es lo que va a tocar ahora…

No se pierdan el próximo capitulo!

EDU OS BAMA

* * * * *

14. [SALVEM OLIVERETES] Carles Ruiz, El que li fas a Viladecans, t'ho fas a tu

Plataforma Salvem Oliveretes

viernes, 07 de noviembre de 2008 9:08:53

Carles Ruiz, El que li fas a Viladecans, t'ho fas a tu

L'Ajuntament de Viladecans ha posat en marxa una campanya de civisme amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més neta i cuidada. Mireu a:

http://www.aj-viladecans.es/Plantilles/programa/_JNJtGAWc42YuR6BwdF27SPH8wC_NV_Obgs4gJRcI2yw
La plataforma Salvem Oliveretes vol col·laborar amb la campanya i tot proposant un nou cartell, també força impactant, que vol sensibilitzar al alcalde perquè reflexioni sobre la seva felera per urbanitzar i situar la ciutat en 75.000 habitants en els proper anys, tot construint 5.000 habitatges en 10 anys, la meitat dels quals a Oliveretes, destruint el poc territori natural que ens queda.

Esperem que la campanya cívica faci el seu efecte i provoqui un replantejament del futur de Viladecans que han decidit per nosaltres.

Aquesta campanya de la plataforma Salvem oliveretes pero, ha costat 0,0 euros al contribuent. Quant haurà costat la de l'ajuntament?

mes info a: www.salvemoliveretes.org

--
Enviat per PLATAFORMA SALVEM OLIVERETES a SALVEM OLIVERETES el 11/07/2008 09:04:00 AM

* * * * *

15. Proximas actividades UAL

Union de Ateos y Librepensadores

jueves, 06 de noviembre de 2008 20:42:37

Tertulia de AMAL (Asociación Madrileña de Ateos y Librepensadores)

"¿Para qué una asociación de ateos? Motivos y objetivos."

Intervienen:
- Albert Riba (Presidente de Ateus de Catalunya y Presidente de la UAL)

- Joan Carles Marset (Vicepresidente de Ateus de Catalunya)

- Luis Vega Domingo (Presidente de AMAL)

Cuándo: Sábado 8 de noviembre a partir de las 19:00 horas.

Dónde : Café GALDÓS. calle Los Madrazo, 10. Madrid. Cerca del Congreso.

Para más información : http://ateos.org/?cat=15

© UAL Unión de Ateos y Librepensadores - http://ateos.org

email: info@ateos.org, tel: 696.505.636

Apartado de Correos núm. 13.112, 08080 Barcelona

Local social: carrer Daoiz i Velarde, num. 30 de Barcelona, jueves 19 a 20.30 h.

* * * * *

16. COLTÁN: esclavitud infantil, violaciones y guerra inducida por los recursos naturales del CONGO

missatgera

jueves, 06 de noviembre de 2008 12:16:04

Principio del formulario

Enviamos información complementaria referente al coltán, recibida recientemente en nuestra redacción, e invitamos a colaborar con Amnistia Internacional. Adjuntamos una imagen producida en La Veritat de Castelldefels. m@

*****************************

"(...)Muchos países occidentales siguieron ayudando a Uganda y Ruanda tanto militarmente como a través de cuantiosas 'ayudas al desarrollo'. Por ejemplo, la agencia de ayuda británica (DFID) anunció en septiembre del año 2000 un préstamo de 95 millones de dólares sobre un periodo de tres años para ayudar al Gobierno ruandés. Resulta paradójico y difícil de comprender cómo era necesaria una ayuda a países que poseían los suficientes recursos para invadir a su vecino. En este sentido, informes publicados por la ONU en abril de 2001 estimaban que el gasto militar de Ruanda en municiones, abastecimiento y vuelos de su Ejército en el Congo rondaba los 60 millones de dólares al año, mientras otros informes también publicados por la ONU y por comisiones independientes estimaban que en el año 2000 Ruanda había ganado 40 millones de dólares por diamantes, 15 millones por el oro y 191 millones por el coltán, todos extraídos en suelo congoleño. Uganda habría ganado en sus zonas bajo control 1,8 millones por diamantes, 105 millones por el oro y 6,2 millones por el coltán.

Ruanda y Uganda no sólo se beneficiaron durante el periodo de guerra de la ayuda de los países donantes, sino que parte de sus deudas externas fue cancelada y además fueron considerados como modelos de desarrollo económico.(...)" Rapiña y complicidad internacional: http://www.diagonalperiodico.net/imprimir.php3?id_article=3223

"(...) Amenaza para los gorilas

La nueva crisis de Congo ha llamado esta vez la atención internacional porque los combates se desarrollan cerca del parque nacional de Viruga, donde habitan los gorilas de montaña. Se calcula que quedan unos 700 ejemplares entre las fronteras de la República Democrática de Congo, Ruanda y Uganda. Hace unas semanas, nueve ejemplares fueron hallados muertos, al parecer abatidos por fuerzas de Nkunda. La defensa de estos gorilas, una especie en peligro de extinción, fue llevada a cabo por la zoóloga estadounidense Dian Fossey, asesinada por ese trabajo en su casa de Ruhengeri (Ruanda) en 1985. Su vida y obra fueron recogidas en la película Gorilas en la niebla.(...)"

http://www.elpais.com/articulo/internacional/nueva/rebelion/Congo/amenaza/extraccion/coltan/esencial/moviles/elpepiint/20070906elpepiint_18/Tes

Otros artículos:

Un artículo que analiza aspectos complejos del tema.

http://www.elpais.com/articulo/futuro/coltan/mineral/estrategico/elpepusocfut/20070926elpepifut_4/Tes

Un dossier informativo bastante interesante de INTERMÓN - OXFAM, que lleva tiempo denunciando el horror que implica.

http://www.intermonoxfam.org/cms/HTML/espanol/3111/global_cons_cuaderno.pdf
El enlace a la campaña de AI.

http://www.es.amnesty.org/actua/acciones/republica-democratica-del-congo-ninos-y-ninas-entre-fuegos-cruzados/

Este mensaje contiene imágenes, si no las visualizas correctamente, pulsa aquí.

* * * * *Final del formulario

Advertencia{0}

17. Un millón de mensajes para Obama

Ricken Patel - Avaaz.org

jueves, 06 de noviembre de 2008 1:46:14

Estimados amigos,

La victoria de Obama puede ser el comienzo de una nueva etapa en las relaciones de los EE.UU. con el mundo. Enviemos al nuevo Presidente un mensaje global de esperanza y la invitación a trabajar en conjunto. Los mensajes serán pegados en un mural gigante en Washington DC:

¡Envía tu mensaje ahora!

Luego de 8 largos años de la administración Bush, la victoria de Obama trae consigo la posibilidad de que finalmente EE.UU. se una a la comunidad internacional para dar respuesta a temas importantísimos como cambio climático, derechos humanos y paz mundial.

Esta es la oportunidad de crear un momento de unidad, reconciliación y esperanza enviando un millón de mensajes felicitando a Obama y recordándole las promesas electorales que ha hecho.

Hemos dispuesto un enorme mural cerca de la Casa Blanca en Washigton DC, en el que pegaremos los mensajes que desde todas partes del mundo recibamos, con la esperanza de que las firmas y los mensajes se multipliquen en las próximas horas. ¡Alcancemos un millón de firmas y mensajes a Obama! Firma en el link de abajo y reenvía este email a otros:

http://www.avaaz.org/es/million_messages_to_obama
Para los EE.UU., este es un tiempo de celebración de la democracia, aunque los viejos tiburones ya están merodeando: empresas petroleras, lobbistas conservadores, mercenarios y la poderosa camarilla de los neo conservadores que nos llevaron a la guerra en Irak, están haciendo lobby para debilitar las perspectivas de cambio.

Tenemos que remarcar entonces que en la mayoría de los temas que Obama y el pueblo norteamericano deben enfrentar (desde la crisis financiera mundial hasta el cambio climático), necesitamos trabajar juntos, unidos en el mundo, para conseguir cambiar. Firma en el link de abajo y pasa este mensaje:

http://www.avaaz.org/es/million_messages_to_obama
Con esperanza,

Ricken, Brett, Alice, Iain, Paula, Paul, Graziela, Pascal, Milena y todo el equipo de Avaaz.

PD: Envíanos tu foto para nuestro mural enviando un mail a obamawall@avaaz.org

PD2: Esta es la lista de las 10 promesas de campaña de Obama en lo que concierne al mundo. También puedes encontrar la plataforma completa aquí:

http://my.barackobama.com/page/content/espanol
- Reducir las emisiones de gases efecto invernadero de EE.UU. en un 80% para 2050 y jugar un rol preponderante en la negociación de un acuerdo global que reemplace al Protocolo de Kyoto cuando este expire.

- Retirar todas las tropas de Irak en 16 meses y no dejar bases militares permanentes en el país.
- Establecer un objetivo claro de eliminación de todas las armas nucleares del planeta.

- Cerrar la prisión de Bahía de Guantánamo.

- Duplicar la ayuda de los EE.UU. para erradicar la pobreza extrema para el 2015 e incrementar los fondos en la lucha contra el VIH/SIDA, tuberculosis y malaria.

- Abrir un canal diplomático con países como Irán y Siria en pos de la resolución pacífica de tensiones.

- Despolitizar la inteligencia militar para evitar repetir la manipulación que llevó a la invasión de los EE.UU. a Irak.

- Lanzar un contundente esfuerzo diplomático para detener las muertes en Darfur.

- Sólo negociar nuevos tratados de comercio que contengan pautas de protección laboral y ambiental.

- Invertir 150.000 millones de U$D en los próximos 10 años para apoyar el desarrollo de energías renovables y tener para 2015 un millón de autos eléctricos en circulación. --------------------------------------

* * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

...i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*
Per la cultura!
* * *
Actuem en directe...
* * * * *
aturem la corrupció!
_ __ _ ___ __ _ ___ __ _ __
S O C I E T A T * O B E R T A * 2 0 9

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici