Societat Oberta

dijous, d’octubre 16, 2008

SOCIETAT * OBERTA * 205

..Terres baixes del Llobregat, dijous 16 d’octubre de 2 0 0 8 > > >..

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

.

.*.

.

.Per la independència.

.

.cultural,.

.

.eduquem-nos.

.

.en els cinc.

.

.llenguatges humans!.

.m..u..s..i..c..a..l.., .. g..e..s..t..u..a..l.., ..v .i..s..u..a..l.., . o..r..a..l....i....e..s..c..r..i..t..

*........*........*........*........*

. Contrast i harmonia naturals

Llum i matèria són les dues cares de la moneda,

l’energètica i la material.

La llum té una massa mínima,

la matèria té una baixa energia.

Són dues expressions naturals i oposades ben harmonitzades.

.

.

.

*

L’educació visual serveix per entendre el perquè de les coses que veiem, el perquè de les formes i les seves estructures.

.

*

Sumari

.-TVObert@-. http://societatobertartv.spaces.live.com/ SO-125-185.

15/10/08

1. [Cat63] La gran cita del pic del petroli a Barcelona

2. Xerrada sobre l'especulació urbanística a Catalunya

3. Take part in the Campaign Week (17-24 October 2008)‏

14/10/08

4. [associacionsgava] Denunciem la política discriminatòria contra la energia solar fotovoltaica

5. JA HI TORNEM A SER!

6. [El Correu per la Pau] 14 d'octubre de 2008 - Lliurament dels premis del 2n Concurs d'Animacions per la Pau

7. Con 5 grs. de tiopental sódico

13/10/08

8. CRISIS AHORA...Y SIEMPRE. LAS CRISIS SON ELEMENTOS BÁSICOS DEL SISTEMA CAPITALISTA!

9. La crisis dispara la asistencia a los comedores sociales en Barcelona

10. Concert benèfic Solidaritat Castelldefels-kasando

11. 2on FÒRUM SOCIAL a CASTELLDEFELS?

12/10/08

12. Carta al ex-ministre

13. [XMG] INVITACIÓ SEMINARI "PLA COLÒMBIA II; GUERRA I DRETS HUMANS" 16, 17 i 18 d'octubre Barcelona

14. [XMG] Assemblea General de la Plataforma - 16-O: tropes fora de l'Afganistan: No a l'OTAN

15. [XMG] ACTE-DEBAT FARGA. CRISIS ECONOMICA Y FINANCIERA INTERNACIONAL 18 OCTUBRE

10/10/08

16. Sobre la solvencia del sistema crediticio español

17. web y blog de la bolivariana actualizado, convocatoria del 11

18. [SALVEM OLIVERETES] El fantasma de Can Menut

09/10/08

19. Pel català

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

En aquest enllaç hi trobareu els audiovisuals penjats des del SO-125 fins al SO-185

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-.

Aquesta setmana no hi audiovisuals

*

Aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

hi trobareu els audiovisuals penjats des del SO-125 fins al SO-185

* * * * *

1. [Cat63] La gran cita del pic del petroli a Barcelona

cat en nombre de moviments.cat

miércoles, 15 de octubre de 2008 16:20:10

Temes: La gran cita del pic del petroli a Barcelona, jornades indígenes 17, 18 i 19 d'octubre, el vaixell pel dret a avortar, women on waves, a València, del 17 al 19 d'cotubre arriba la fira Ecoviure, es presenta la coordinadora per la defensa i recuperació dels serveis públics, comencen les mobilitzacions de protesta pel judici de la crema de fotos, les mentides de l'energia nuclear al descobert, noticies breus.

Ubicacions: Barcelona, València, Manresa, Girona, Vilafranca del penedés, Cornellà, El Prat de Llobregat, Figueres, Sallent

[1. La gran cita del pic del petroli a Barcelona]

Per primera vegada a Catalunya, del 20 al 21 d'octubre tindrà lloc la VII reunió internacional d'ASPO, l'associació d'estudi del pic del petroli i del gas. Comptarà amb centenars de científics amb anys d'experiència en aquesta qüestió que compartiran dades i reflexions que ens ajudin a determinar quin futur espera a la disponilibilitat de combustibles fòssils a nivell mundial.
Cada vegada més periodistes, tècnics dels governs i responsables polítics acudeixen també a aquestes reunions interessats pel que abans era considerava només una teoria des de diferents estaments del poder però que cada vegada més s'ha reconegut com una realitat provada, el proper decliu de l'or negre.

Aprofitant aquest esdeveniment, el dimecres 22, hi haurà una taula rodona sobre la crisi energètica al Pati Llimona, amb Mariano Marzo, Pedro Prieto i Colin Campbell (president honorari d'Aspo)

Més info: aspo-spain i crisisenergetica.org

[2. Jornades Indígenes 17, 18 i 19 d'octubre]

Amb el títol "La Comunitat" i el subtítol una visió indígena de la vida, en un món al llindar del col·lapse, es celebraran aquest cap de setmana a l'Espai Obert i Can Masdeu unes jornades que aprofitaran la presència de 3 visitants de comunitats indígenes: Erika Paz, Maputxe; Jose Diego Fuenmayor, wayuu i Victor Lem, Maya. L. Durant milers d'anys han conviscut amb la natura sense degradar-la i sense conquerir-la, se senten com un mes dins l'entramat de la mare terra.

Les jornades, organitzades per persones individuals, inclouran documentals, xerrades i debats sobre temes com l'educació, la consciència ambiental i la visió del món desde les cultures indígenes. Podeu trobar el calendari aquí:

Més info:

[3. El vaixell pel dret a avortar women on waves, a València]

El vaixell Women on waves, arriba al port de València, el dijous 16 a les 17.30 i s'hi estarà fins el dia 21. Ha estat convidat per 33 organitzacions locals. El vaixell forma part de la campanya de la ong holandesa amb el mateix nom, per donar suport a l'abortament a tot el món. El vaixell és holandés on l'abortament es legal sense condicions fins a 7 setmanes de l'embaraç i per això pot dur-los a terme en aigües internacionals on primen les lleis de la nacionalitat de cada vaixell. Per això les dones de l'estat espanyol que abortin a dins del vaixell, realitzaran una acció totalment legal.

Els dies 17 i 20 seran els dies escollits per realitzar abortaments. A més hi haurà diverses activitats durant aquests dies organitzades pels col·lectius feministes i antiabortistes del pais valencià.

Més info: womenonwaves.org

[4. Del 17 al 19, arriba la Fira Ecoviure]

Com cada any, Manresa dedica un cap de setmana d'octubre a una fira per "una vida ecològica en un món sostenible i solidari"

Serà els dies 17, 18 i 19 d'octubre al Palau Firal de Manresa. A més dels expositors d'entitats molt diverses, la fira acull unes jornades tècniques on diferentes entitats del món de l'agroecologia, la bioconstrucció, l'economia solidària. La trobada també comptarà amb la trobada de cooperatives de consum ecològic organitzada per ecoconsum, i amb la presència de participants a la campanya somloquesembrem, per una Catalunya lliure de transgènics.

Més info: ecoviure.cat

[5. Es presenta la coordinadora per la defensa i recuperació dels serveis públics]

Aquesta setmana s'ha fet públic un comunicat on s'explica que des d'abans de l'estiu un grup molt ampli d'entitats, associacions i organitzacions diverses de Catalunya estem realitzant reunions periòdiques a fi d'avançar en la necessària coordinació de les lluites que es fan a Catalunya contra les privatitzacions. Amb aquest fi, van consensuar un Manifest, en el que es resumeixen els punts de coincidència de tots els participants.Les organitzacions i col·lectius que conformem aquesta coordinadora s'han proposat iniciar una unitat d'acció ciutadana, començant per unes jornades: "Serveis públics, guanys privats, recuperem els serveis públics" a celebrar el 12 i 13 de desembre 2008.

Més info: dretserveispublics

[6. Comencen les mobilitzacions de protesta pel judici de la crema de fotos]

Amb l’aproximació del judici que dura a setze gironines davant de l’Audiència Nacional per a ser jutjats per un presumpte delicte d’injúries a la corona (a l’haver cremat fotos amb la cara del monarca de l’estat espanyol) s’inicia un cicle de protestes sota el lema “.. per Fires, lluita i solidaritat a Girona”. Els actes comencen aquest dijous a les 20.00 amb una Tancada al Rectorar de la Universitat de Girona, i continuaran sobretot els dies 28 i 29, donat que el judici a Madrid és el dia 29.

Precisament, el passat 10 d'octubre, 69 advocades i advocats han presentat el manifest contra el delicte d'injúries a la Corona.

Més info: elsud.org

[7. Les mentides de la indústria nuclear al descobert]

Aquesta setmana s'ha presentat el llibre: El espejismo nuclear. Por qué la energía nuclear no es la solución, sino parte del problema, de Marcel Coderch i Núria Almiron. Aquest llibre ofereix una anàlisi detallada i rigurosa de la realitat de l'energia nuclear. Prova, amb multitud de dades i sòlids arguments, que aquesta energia és un rotund fracàs econòmic, tecnològic, ambiental i social, que no ha aconseguit resoldre, en els seus més de 50 anys de vida, cap els grans problemes que arrossega d'ençà de la seva naixença: la manca de seguretat, els inevitables residus radiactius, el seu elevat cost econòmic i la seva contribució a la proliferació d'armes nuclears.

Més info: ecodiari.cat

[8. Notícies breus]

- Seminari sobre el Plan Colombia, els dies 16,17 i 18 al Cidob de Barcelona,

- Divendres 17 d'octubre: XV Aniversari de l'ateneu popular X a Vilafranca del penedés. Festa-Concert

- Dissabte 18 d'octubre a les 17, acte-debat sobre la crisi econòmica i financera internacional amb 3 economistes crítics, organitze el col·lectiu la Farga, a l'Ateneu la Torna.

- Dissabte 18 a les 19.00 al kop del Prat: Concert contra els desallotjaments dels pisos i el CSO la banka rota

- Constituida a Catalunya una coordinadora d'entitats republicanes.

- Davant de la renúncia del ple de l'ajuntament de Figueres a realitzar una consulta popular pel tema de l'estació de trens, la plataforma en defensa del tren de l'empordà ha realitzat un comunicat de valoració.

- Dissabte 18 al Casinet de Manresa, presentació de l'informe anual de la plataforma Prou sal. sobre la situació dels runams salins.

[9. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres , http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net, http://www.liberinfo.net,
Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat

*Pots col·laborar amb moviments.cat pujant els continguts a la pàgina web (ara està desactualitzada) o d'altres maneres; si t'agradaria posa't en contacte.

* * * * *

2. Xerrada sobre l'especulació urbanística a Catalunya

Josep M. Loster Romero

miércoles, 15 de octubre de 2008 13:21:54

Dijous 16 d’octubre. Catalunya en Venda

L’enginyer industrial Ramon Caralt ha escrit un nou llibre d’anàlisi de la situació territorial al nostre país. En aquest treball es fa especial referència al creixement urbanístic, a l’actual crisi del totxo i al tema d’infraestructures. La presentació i conferència del llibre anirà a càrrec del mateix autor que la contextualitzarà amb problemàtiques de la nostra comarca.

Hora i lloc: a les 8 del vespre a Can Met

+ info a: www.iaeden.cat

* * * * *

3. Take part in the Campaign Week (17-24 October 2008)‏

Info Reformcampaign

miércoles, 15 de octubre de 2008 16:16:46

"To ensure financing for development and MDGs...

To eradicate poverty...

To abolish usurious debt...

... Reform international institutions

...implement the CTT. The time is ripe"

Dear friend,

We are writing to thank you for your interest and for supporting the World Campaign for in-depth Reform of the System of International Institutions, and also to urge you to take part, like last year, in the project the Campaign Week, aimed at achieving a significant surge in the number of supporting individuals..

As you know, this Campaign is a middle and long term challenge and sometimes the efforts and messages can be blurred. For this reason we think that it is important to give a special intensity to the Campaign on a specific days in which all the organisations involved can work together to increase the number of supporters.

The proposal: each person collects 5 signatures for the Campaign

Our proposal is for you to collect 5 signatures from individuals in support of the Campaign, over the period from 17 to 24 October.

You would have noticed that the slogan of the Week has changed slightly. The reason is because this year the Campaign has focused on the follow-up of the preparatory process for the Review Conference of the Monterrey Consensus on Financing for Development that will be held in Doha (Qatar) next December.

In this context, we propose: "CTT for FfD"- "CTT for FfD"- "Currency Transaction Tax for Financing for Development". The proposal refers to the application of a tiny levy (in the region of 0.005%) on international currency movements. Given the huge amount of money involved in currency exchanges, applying this tax would enable a very significant amount of resources for development to be collected.

Specifically, we propose that the outcomes of Doha meeting should include the creation of a Global Tax on Currency Transactions (CTT for FfD) as an additional, predictable, stable and sustainable source of Financing for Development, the funds from it being channelled into multilateral funds run by the United Nations for use, initially, in achieving the MDGs by 2015. For more information on the CTT, see the website www.cttforffd.net.

In short we propose that financing for development be based not only on official development assistance (which must of course now be raised without further delays of any kind to 0,7% of the GDP of the rich and powerful countries), but also on the indispensable and just redistribution of the economic wealth generated in the world.

Such redistribution can only be assured by a reformed system of international institutions, one that must evolve, as we always say in the context of the "WORLD CAMPAIGN FOR IN-DEPTH REFORM OF THE SYSTEM OF INTERNATIONAL INSTITUTIONS", towards a new system of Democratic World Governance capable of collecting and managing those global levies, among other things.

A shared moment

As you know, this proposal also brings synergies with other proposals to which the Campaign is linked. This is why we invite you to participate in the activities of the Global Call to Action against Poverty (GCAP), especially on the 17 October (for more information on the GCAP, see their website www.whiteband.org), as well as in the activities of the Global Debt Week which will be held on 14-21 October (for more information on the week of action against debt, see their website www.debtweek.org).

To conclude: for all those reasons, we are inviting you to collect 5 signatures as a sign of support, from 17 to 24 October, thus contributing your irreplaceable collaboration in boosting the Campaign, in synergy with the other mobilisation drives scheduled, and of course with your own activities.

We hope you will find this proposal of interest, and that we can count on a contribution from you as on other occasions.

Kind regards,

Josep Xercavins i Valls

Coordinator of the Secretariat for the World Campaign and the UBUNTU Forum

SOME QUESTIONS:

Why do we organise the Campaign Week?

To enable us to feel part of a support network of over 2,100 organisations and more than 41,000 people all over the world;

To boost the Campaign, and win significantly more support for it among individuals, and

To make the Campaign and its objectives much more widely known all over the world

Why those dates?

October will see activity across the board, and that will make it easy for all organisations to get involved in the project, adapting it to their own way of working. Those dates were chosen on account of their significance in terms of the Campaign:

17 October is set as the International Day for the Eradication of Poverty, an objective (what objective is not more a means than an end?) that has always been a top priority in the Campaign, since poverty is a cause, component and consequence of many of the problems we are tackling; and

24 October is United Nations Day, the day of an organisation which, once strengthened and democratised, is envisaged by the Campaign as being the centrepiece of the future thoroughly reformed System of International Institutions.

How should you collect signatures?

You can organise this however you like, though one way is to print out the form attached (form_ind.xls) as your signature-gathering sheet.

How can you send the signatures to us?

It would be of great help to us if you could use the form attached (form_org.xls) for recording the data for the signatures collected, and then send the completed form to us by e-mail to this address info@reformcampaign.net.

Alternatively, you can send us the printed form used to collect the signatures by fax to +34 93 413 77 77 or by ordinary post to:

Ubuntu Forum

Edifici Nexus II

Jordi Girona, 29

08034 Barcelona

How can you collect signatures via the Internet?

If you would like to invite people to support the Campaign, you can tell them that the Campaign's website is the place for signing up:

http://www.reformcampaign.net/index.php?pg=adhesio&lg=eng

* * * * *

4. [associacionsgava] Denunciem la política discriminatòria contra la energia solar fotovoltaica

associacionsgava en nombre de Cxavier H Fernández

martes, 14 de octubre de 2008 17:20:07

Barcelona, a 13 d’octubre del 2008

Tanquem les Nuclears – 100% Renovables denuncia la política discriminatòria contra l’energia solar fotovoltaica.

Les dades demostren que amb el "Projecte de decret regulador del procediment administratiu aplicable per a la implantació de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya" la Generalitat deixa l’energia solar fotovoltaica fora de Catalunya.
Aquest és un dels motius pel que, des de la societat civil, convoquem a concentrar-se el proper dimecres, 15 d’octubre, a les 19 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona sota el lema:

NO AL DECRET CONTRA ELS PARCS EÒLICS I ELS HORTS SOLARS. PER UNA CATALUNYA 100% RENOVABLE

La complexitat de les normatives urbanístiques, el predomini dels habitatges de pisos i les dificultats per aconseguir finançament han fer que l’energia solar fotovoltaica trobi barreres considerables per al seu desenvolupament urbà. Els anomenats “horts solars” han estat, fins aquest moment i fins a que es doni una política decidida de potenciació des de l’administració el camí pel que aquesta tecnologia comença a obrir-se camí dins de la generació elèctrica.

En contrast amb el ridícul objectiu de tenir instal·lats 100 MW pic per l’any 2015, plantejat pel “Pla d’Energia de Catalunya 2006 – 2015” de la Generalitat, la comunitat autònoma de Múrcia disposarà de més de 300 MW pic per a finals de l’any 2008.

Es dona el cas de que l’anuari 2008 de l’Institut Estadístic de Catalunya, comptabilitza 192.185 hectàrees de superfícies d’erms, matolls, espartars, superfícies conreables no llaurades i superfícies que no són aptes per a la producció agrícola.

Un percentatge elevat d’aquestes terres poden ser aprofitades per a la instal·lació de plafons fotovoltaics instal·lats a terra.

Aquesta situació contrasta amb les aproximadament 10.000 hectàrees de terreny amb polígons industrials. Que, a més, està subjecte a les restriccions imposades pel projecte de Decret.

L’energia solar és el pilar bàsic de la generació renovables a Catalunya, donat l’elevat grau d’insolació que, segons les dades de l’Atlas Solar de 1996, es mantenia en una mitjana anual de 14,5 MJ diaris per metre quadrat, es tracta d’un recurs extraordinàriament distribuït pel territori. Precisament per això, i contràriament al que fa amb l’energia eòlica, el Decret no determina àrees potencials d’acord amb les dades de sòl. La distribució generalitzada del recurs solar el porta simplement a restringir el seu aprofitament a unes àrees que sap que són escasses.
El Govern sap perfectament que donat l’elevat preu del metre quadrat de sòl industrial les possibilitats de que es faci ús d’aquest per a instal·lar plaques fotoltaiques a terra són molt remotes. D’aquesta manera, el Decret suposa bloquejar el principal camí de desenvolupament de l’energia fotovoltàica, que podria assolir un potencial
1900 MW instal·lats, amb una generació de 3.720 GWh anuals, segons l’estudi del potencial de renovables a Catalunya fet per Greenpeace.

En contrast amb aquesta situació, i mitjançant els articles 20 i 21 del seu projecte de Decret, el Govern decideix restringir al mínim les possibilitats d’aprofitaments solars sobre el terreny, amb el que deixa aquesta tecnologia reduïda a un paper simbòlic.

* * * * *

5. JA HI TORNEM A SER!

vall en nombre de Valldelges.Net

martes, 14 de octubre de 2008 16:50:42

Us remeto nota de premsa de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges, per a la seva oportuna difusió si ho considereu pertinent.

Salut
Ramon Minoves

Nota de premsa /14 d’octubre de 2008

JA HI TORNEM A SER!

Fa pocs dies l’ajuntament de Sant Pere de Torelló ha publicat al BOPb un anunci per a l’autorització ambiental d’una nova instal·lació de crema de “biomassa”, que ja va adjudicar el 2007 a les empreses Cassa i Comsa i Aigües de Sabadell. Es tracta del tercer projecte que s’intenta des del 2001.

Després del fracàs dels dos anteriors projectes incineradors, la nostra associació manifesta la seva perplexitat davant la tossuderia d’aquest ajuntament en promoure una nova planta de grans dimensions en el seu terme municipal, en contra de la voluntat manifestada abastament per la població, entitats i altres ajuntaments de la vall del Ges.

Però l’ajuntament tira endavant amb aquest projecte, al qual només falta la autorització ambiental que ha de donar-li ell mateix.

La ubicació de la planta, al límit del seu terme municipal i a pocs metres de la població de Sant Vicenç i de la de Torelló, incrementarà la contaminació ja existent a l’aire de la nostre zona, així com aportarà una colla de decibels als veïns, al límit màxim (60) que els permet la normativa.

El combustible a cremar sota el bondadós nom de “biomassa”, sembla inofensiu. Però les 65.000 tones anuals previstes signifiquen un bon grapat de partícules i altres components contaminats llençades a l’atmosfera i a sobre els conreus, implacablement, 24 hores al dia, 365 dies a l’any. Per exemple, 2.000.000 de kg anuals de cendres que sortiran per la xemeneia, on aniran a parar, any rere any?

Com els anteriors, aquest projecte no té en compte l’especial climatologia de la comarca, on la inversió tèrmica i la boira són evidents a qualsevol que s’hi passegi.

Per a ells el clima és “mediterrani i prou, i així queden ben descansats i no han d’assumir que en llocs amb una climatologia com la nostra, són del tot inadequades instal·lacions que fumegin i contaminin com aquesta.

L’ajuntament de Sant Pere de Torelló podrà ara sanejar les seves arques, uns quants veïns del seu municipi potser podran escalfar la casa per sota del preu de mercat i l’empresa podrà vendre força electricitat i així cobrar les primes que són la base del seu interès, però, a la resta d’habitants de la vall del Ges, què ens quedarà?... Només un aire i un sòl més contaminats encara i una salut que se’n ressentirà inexorablement.

Per això, ens reunirem en assemblea de veïns el proper dilluns, 20 d’octubre, ales 21 hores i a la Sala de Cultura de l’ajuntament de Sant Vicenç de Torelló ens posarem altra vegada mans a la feina, per aturar aquesta nova bestiesa. Hi esteu convidats.

Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges – Ecologistes de Catalunya

www.valldelges.net

tel 93 850 46 60

* * * * *

6. [El Correu per la Pau] 14 d'octubre de 2008 - Lliurament dels premis del 2n Concurs d'Animacions per la Pau

elcorreuperlapau en nombre de Fundació per la Pau

martes, 14 de octubre de 2008 13:09:17

Si no llegiu bé aquest correu aneu a:

http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/correu_pau/14octubre2008.htm

El Correu per la Pau

Lliurament dels premis del 2n Concurs d'Animacions per la Pau

El dimarts 28 d’octubre, a les 7 del vespre, tindrà lloc a la Casa Golferichs de Barcelona l’acte de lliurament de premis del 2n Concurs d’Animacions per la Pau. Durant la sessió es projectaran tant les pel·lícules seleccionades com les guanyadores del concurs. Els assistents podran votar per escollir la pel·lícula guanyadora del Premi del públic. T’hi esperem!

Web del concurs

Una delegació d'Hibakusha visita Barcelona

El proper dilluns, 20 d’octubre, una delegació de quatre Hibakusha (supervivents de les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagaski) seran rebuts per representants de les institucions i de la societat civil catalana. Uns dies més tard arribarà a Barcelona el Peace Boat, el vaixell on 102 Hibakusha viatgen per tot el món amb l’objectiu de sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania per abolir les armes nuclears.

Web del Peace Boat

Viu les jornades dels 25 anys

Ja teniu a la vostra disposició els àudios de les conferències de l’acte de celebració dels 25 anys de la Fundació per la Pau. Més de 225 persones van participar els dies 2 i 3 d’octubre en les Jornades 'El treball per la pau: nous reptes, noves eines' on una dotzena de ponents de l’àmbit nacional i internacional van debatre sobre les noves perspectives del treball per la pau al món.

Memòria 2007

Aquests dies la Fundació per la Pau distribueix la seva Memòria d’activitats de l’any 2007. Aquesta publicació recull els actes, campanyes, iniciatives i publicacions dutes a terme per la Fundació així com el seu informe econòmic perquè les persones interessades puguin conèixer més a fons l’entitat.

Descarregar la memòria (pdf, 2,5 Mb)

Butlletí 91

Ja ha sortit el butlletí de tardor de la Fundació per la Pau que rebreu en els propers dies a casa o que podeu consultar a la plana web de la Fundació. En aquest número destaquem els següents temes:

. Celebrem 25 anys

. Per un Tractat Internacional sobre Comerç d’Armes

. Quatre experiències de pau en zones de conflicte

Descarregar el butlletí (pdf, 1 Mb) | Consultar butlletins anteriors

Agenda

Properes itineràncies de l'exposició 'La violència que acceptem'

Properes conferències de la Fundació per la Pau

Formació per la pau (cursos, postgraus, etc.)

Jornades de pau i solidaritat

Amb exposicions, taules rodones, contes, espectacles infantils, etc.

Del 17 al 25 d'octubre de 2008

Jornades - Castelldefels

Presentació IV Premi per la Pau

de recerca a batxillerat

Dimecres, 15 d'octubre de 2008

Presentació - Barcelona

Plan Colombia II; conflicto y derechos humanos

16, 17 i 18 d'octubre de 2008

Seminari - Barcelona

Curs d'Elaboració ètica de conflictes. Prevenció, mediació i reconciliació

Impartit per Begoña Gómez, responsable de cursos de Baketik, Centro por la paz (Arantzazu)

Dissabte, 18 d'octubre de 2008

Curs - Granollers

Taller ando-pacifista

Presentació de la Ruta Pacífica de las Mujeres de Colòmbia

Dimecres, 22 d'octubre de 2008

Taller – Granollers

Cinema i pau

Exposició elaborada per la Fundació per la Pau

Fins al 23 d'octubre

Exposició - Figueres

Cap on va l'Afganistan?

Amb Malalai Joya, diputada afganesa

Dilluns 27 d'octubre de 2008

Xerrada - Bellaterra (UAB)

Què fa Espanya a l'Afganistan?

La participació espanyola en la guerra d'Afganistan a debat

28, 29 i 30 d'octubre de 2008

Jornades - Barcelona

Creacine 08

Primera mostra de cinema Guatemalenc a Barcelona

Del 20 al 30 d'octubre de 2008

Mostra de cinema - Barcelona

Agenda de Can Jonch

Centre de Cultura per la Pau

Tardor de 2008

Activitats diverses - Granollers

www.fundacioperlapau.org

* * * * *

7. Con 5 grs. de tiopental sódico

Amnistia Internacional

martes, 14 de octubre de 2008 9:47:16

Por desgracia, este mensaje no es un spam de un producto médico.

En Amnistía Internacional nos preocupa mucho el tiopental sódico.

Entra aquí para descubrir por qué.

* * * * *

8. CRISIS AHORA...Y SIEMPRE. LAS CRISIS SON ELEMENTOS BÁSICOS DEL SISTEMA CAPITALISTA!‏

missatgera

lunes, 13 de octubre de 2008 11:10:22

Después de cada "crisis" -que no es más que una época de REAJUSTE DE LOS EXCESOS ANTERIORES, NO SÓLO PREVISIBLE SINO QUE HASTA PLANIFICADA- el capital queda concentrado en menos manos cada vez.

Hace muchos años, cuando éramos pequeños, ya tuvimos una visión apocalíptica de la culminación del capitalismo en su cénit: un sólo hombre (o una sóla compañía) siendo el dueño de todo el mundo. ¿a que os suena a comic? Pues en la vida real nos están imponiendo toda clase de juegos y fantasías, como el monopoly y historias de cómics. Y muchas paridas mentales, como el producto de hipotecas subprime.

No os perdáis el siguiente enlace, que no tiene desperdicio (el humor inglés siempre nos ha encantado!), ni la información que nos envía el estudioso, investigador social y activista global Michel Collon, que da respuesta a las 10 preguntas principales sobre esta crisis. m@

Un programa de humor de Inglaterra consigue explicar la crisis económica y la burbuja inmobiliaria.

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=548861&idseccio_PK=1009

De: Michel Collon [mailto:michel.collon@skynet.be]

Enviado el: jueves, 09 de octubre de 2008 8:47

10 preguntas sobre la crisis

MICHEL COLLON

1. ¿Subprimes ? El punto de partida es una verdadera estafa ya que los bancos occidentales han ganado una enorme cantidad de dinero a costa de los hogares estadounidenses, diciéndose que si no eran capaces de pagar, les quitarían sus casas por cuatro monedas.

2. ¿Es sólo una crisis bancaria? No, en absoluto. Se trata de una verdadera crisis económica que ha comenzado en el sector bancario-inmobiliario pero cuyas causas son mucho más profundas. En realidad, toda la economía de los Estados Unidos vive a crédito desde hace 30 años. Las empresas se endeudan por encima de sus posibilidades, el Estado se endeuda también por encima de sus posibilidades (para hacer la guerra) y se ha impulsado sistemáticamente a los ciudadanos a endeudarse, la única manera de mantener, artificialmente, un crecimiento económico.

3. ¿La verdadera causa? Por supuesto, los medios de comunicación tradicionales no nos dicen nada. Y sin embargo, las subprimes no son más que la punta del iceberg, la manifestación más espectacular de una crisis de superproducción que golpea a los Estados Unidos, pero también a los países occidentales. Si el objetivo final de una multinacional consiste en despedir a trabajadores en masa para hacer el mismo trabajo con menos personas, si además se bajan los salarios por todos los medios y con la ayuda de los gobiernos cómplices, ¿A quién van a venderles los capitalistas sus mercancías? ¡No han parado de empobrecer a sus clientes!

4 ¿Es sólo una crisis de la que sobreponerse? La historia demuestra que el capitalismo ha ido siempre de una crisis a otra con, de vez en cuando, una buena guerra para salir de ella (eliminando a sus rivales, empresas, infraestructuras, lo que permite un buen reimpulso económico). En realidad, las crisis son también un periodo que aprovechan los grandes para eliminar o absorber a los más débiles. Es lo que ocurre ahora en el sector bancario estadounidense, o en el caso de BNP que se traga a Fortis (y todo esto no ha hecho más que empezar). Pero, si la crisis refuerza la concentración de capital en manos de un número aún más pequeño de multinacionales, ¿cuál será la consecuencia? Estos super-grupos tendrán aún más medios de eliminar o empobrecer la mano de obra y así convertirse en una competencia aún más fuerte. Estamos otra vez en la casilla de salida.

5. ¿Un capitalismo sobre bases éticas? Hace ciento cincuenta años que nos lo prometen. Hasta Bush y Sarkozy lo han hecho. Pero en realidad, es tan imposible como un tigre vegetariano. Y es que el capitalismo se apoya en tres principios: 1. La propiedad privada de los grandes medios de producción y de financiación. No es la gente la que decide, sino los multinacionales. 2. La competitividad: ganar la guerra económica, es decir, eliminar a la competencia. 3. El máximo beneficio: para ganar esta batalla no basta con tener unos beneficios normales o razonables, sino una tasa de beneficios que permita distanciar a las empresas de la competencia. El capitalismo no es sino la ley de la selva, como ya escribía Karl Marx: "Al capital le horroriza la ausencia de beneficio. Cuando siente un beneficio razonable, se enorgullece. Al 20%, se entusiasma. Al 50% es temerario. Al 100% arrasa todas las leyes humanas y al 300%, no se detiene ante ningún crimen."

6. ¿Salvar a los bancos? Por supuesto, hay que proteger a los clientes de los bancos. Pero en realidad, lo que el Estado está haciendo es proteger a los ricos y nacionalizar las pérdidas. Por ejemplo, el estado Belga no tenía 100 millones de euros para ayudar a la gente a mantener su poder adquisitivo, pero para salvar a los bancos, ha encontrado 5.000 millones en dos horas. Miles de millones que nosotros tendremos que rembolsar. Lo irónico es que Dexia era un Banco Público y que Fortis se ha tragado un banco público que funcionaba muy bien. Gracias a ello, sus dirigentes han hecho negocios durante veinte años. Y ahora que la cosa no funciona, ¿se le pide a estos dirigentes que paguen los platos rotos con el dinero que han estado ganando y que se han guardado? No, se nos pide que paguemos nosotros.

7. ¿Los medios de comunicación? Lejos de explicarnos todo esto, fijan su atención en asuntos secundarios. Nos dicen que habrá que buscar los errores, a los responsables, combatir los excesos y bla, bla, bla. Sin embargo, no se trata de tal o tal error, sino del sistema. Esta crisis era inevitable. Las empresas que se están derrumbando, son las más débiles o las que peor suerte han tenido. Las que sobrevivan, tendrán aún más poder sobre la economía y sobre nuestras vidas.

8. ¿El neoliberalismo ? La crisis no ha sido provocada sino acelerada por la moda neoliberal de los últimos veinte años. Los países ricos han intentado imponer este neoliberalismo en todo el tercer mundo. En América Latina, como acabo de estudiar durante la preparación de mi libro Los 7 pecados de Hugo Chávez, el neoliberalismo ha sumido a millones de personas en la miseria. Pero al hombre que ha lanzado la señal de la resistencia, el hombre que ha demostrado que se podía resistir al Banco Mundial, al FMI y a las multinacionales, el hombre que ha enseñado que había que darle la espalda al neoliberalismo para reducir la pobreza, este hombre, Hugo Chávez, no deja de ser diabolizado a golpe de mentira mediática y de difamación infundada. ¿Por qué?

9. ¿El tercer mundo ? Sólo se nos habla de las consecuencias de la crisis en el Norte. En realidad, todo el tercer mundo sufrirá gravemente a causa de la recesión económica y de la bajada de precios de las materias primas que provocará la crisis.

10. ¿La alternativa ? En 1989, un famoso autor estadounidense, Francis Fukuyama, nos anunciaba el Fin de la Historia : el capitalismo había triunfado para siempre, nos decía. No ha hecho falta mucho tiempo para que los vencedores se estrellen. La humanidad necesita verdaderamente otro tipo de sociedad. El sistema actual fabrica miles de millones de pobres, hunde en la angustia a aquellos que tienen (provisionalmente) la suerte de trabajar, multiplica las guerras y arruina los recursos del planeta. Pretender que la humanidad está condenada a vivir bajo la ley de la selva, es tomar a la gente por imbéciles. ¿Cómo debería ser una sociedad más humana, que ofrezca un porvenir digno para todos? Este es el debate que tenemos todos la obligación de lanzar. Sin tabúes.

6 octobre 2008

Puedes enviar tus preguntas y comentarios a: michel.collon@skynet.be

Diversos artículos sobre la crisis (en francés) en :

El mecanismo de la crisis fue también explicado en mi libro Huracan (ed. Hiru)

* * * * *

9. La crisis dispara la asistencia a los comedores sociales en Barcelona

Bosch Perello, Antoni

lunes, 13 de octubre de 2008 10:00:08

La crisis dispara la asistencia a los comedores sociales en Barcelona

La pobreza aumenta desde hace años, incluso cuando la economía crecía | El día de cobro del Pirmi y de la pensión no contributiva baja el uso del comedor

Lluís Sierra | Barcelona | 13/10/2008 | Actualizada a las 03:31h

Trece mil personas más se han sumado en seis meses de crisis a la larga lista de los que reciben comida gratuita distribuida por el Banc dels Aliments en la provincia de Barcelona. Durante el 2007, el Banc dels Aliments repartió, a través de más de 500 entidades de consumo y reparto, seis millones de toneladas de comida en la provincia, de las que se beneficiaron 130.734 personas. Una cifra que la crisis ha disparado. Así, en el primer semestre del año, el número de personas que han recibido esta ayuda, en comedores sociales o en lotes, se ha incrementado en 13.000: un 10% más. La mayoría, el 80%, está en Barcelona y su área metropolitana. A final de año, el balance será más alarmante.

Seguir leyendo noticia

MÁS INFORMACIÓN

A FONDO

Crisis económica


Otro de los datos que refuerzan esta tendencia es la actividad del servicio de atención domiciliaria del Ayuntamiento de Barcelona, que en el primer semestre aumentó un 43%, pasando de 4.600 hogares a 6.672, y la derivación a comedores sociales pasó de 2.200 personas (en el primer semestre del año 2007) a 2.400.

zbr> Casi 8.700 personas acudieron en el primer semestre del año a comedores sociales municipales o concertados. Varios cientos más asisten a comedores de parroquias o de otras entidades religiosas o laicas. Según un resumen oficial municipal, las causas son el aumento de la capacidad de esos servicios sociales, con más personal y con más presupuesto desde el plan de inclusión del 2005; el incremento de la población, con clara incidencia de la inmigración, y "el estado de la economía", la crisis.

zbr> La crisis se nota, aunque la gente que trabaja en servicios sociales, benéficos y de caridad lleva años viendo aumentar la pobreza en Barcelona y su área, incluso en tiempos de crecimiento económico. La mayoría de los usuarios actuales siguen siendo de los años de éxito económico global. Perder el trabajo a edad avanzada, jubilarse con pagas mínimas, separarse/ divorciarse y quedarse sin vivienda y sin la mitad del sueldo para pagar la pensión equivale muchas veces a entrar en el grupo creciente de la pobreza. Por no hablar de otras causas clásicas como el alcoholismo y las drogodependencias.

zbr> En los servicios sociales básicos, el Ayuntamiento de Barcelona ha notado incrementos de demanda del orden del 10% y del 20%, cuando en los años anteriores el crecimiento rondaba el 2% o el 3%. "Antes de que se manifestase la crisis, ya llevábamos años hablando de exclusión social en Barcelona y aumentando los presupuestos sociales", señala el teniente de alcalde Ricard Gomà.

zbr> Hay cola de 50 personas, la mayoría latinoamericanos, cada uno con su carrito de la compra vacía, en la parroquia de Pompeia. Dan lotes de comida. Doscientas personas suben cada día las escalera hacia el entresuelo del comedor municipal del Paral · lel. En el de Navas son más de 300, a diario. Hay otra cola de 20 personas entre Ganduxer y la clínica Sagrada Família. Las hijas de san José dan número para comer y entre los que esperan hay dos mujeres de mediana edad, con aspecto de acabar de salir de la oficina, leyendo prensa gratuita, sin entrar en las conversaciones de los que parecen más habituales.

zbr> Una de las colas más notables se da ante el comedor Reina de la Paz, junto a la plaza de Sant Agustí, en pleno Raval. Allí las misioneras de la caridad (las hermanas de Teresa de Calcuta) dan comida a unas 300 personas cada día, salvo los jueves. Empiezan a las 10,30, y en menos de media hora el voluntario que da números da por cerrado el primer turno: ya han pasado 150 personas: gente mayor y joven, hombres y mujeres, con ropa bien arreglada o con prendas ya muy gastadas, si no sucias; algunas mujeres con niños; autóctonos e inmigrantes, africanos, latinoamericanos y del este europeo. También algunos cuya presencia sorprende: turistas de mochila, okupas... ( "aquí no se pregunta a nadie"). Comen y pueden recoger algo de ropa de enésima mano, y salen con una botella de leche, un bollo, paquetes de embutidos al vacío... Manolo, de 57 años, es un habitual del comedor Reina de La Paz: "Lunes, potaje de garbanzos; martes, judías guisadas; miércoles, lentejas; jueves, fiesta; viernes, arroz con pescado, eso no falla; sábado, pasta; domingo, arroz con pollo".

Manolo conducía una furgoneta de una empresa de transportes. Tuvo una embolia y una baja larga. Volvió al trabajo y al cabo de un tiempo perdió totalmente la visión en un ojo. El otro quedó malparado ( "sólo distingo la forma de tu cara", dice). Con la baja indefinida cobra 900 euros al mes. Dejó el estudio donde vivía (380 euros más gastos de luz y agua) por una habitación en casa de una señora (300 euros). "No puedo cocinar, porque no veo, y la señora se ofrece para prepararme algo de comida si la llevo". Va a los comedores sociales. En el de Sant Agustí, ha dado cuenta de las lentejas antes de las 11, y le han dado un paquete de tocino ahumado, muy bien envasado. "Mira la fecha de caducidad, que yo no puedo", pide. Es de mayo del 2008, de hace cinco meses.

Hace unos días, la asistente social le ha dado a Manolo un volante: ya puede ir al comedor municipal del Paral · lel. Allí dan unas 200 comidas al día. Los comedores municipales, y otros concertados de entidades como Rauxa, Santa Lluïsa de Marillac, Prisba o Fundació Futur, admiten a personas derivadas desde los servicios sociales, de necesidad acreditada. Manolo, y otros, hacen el doblete para comer por la mañana y al medio día. Para cenar, apenas hay comedores en la ciudad.

En los comedores del Ayuntamiento de Barcelona y de las entidades concertadas no hay tanta cola en la calle. Dentro, no se para. Pero hay más orden, e incluso vigilantes jurados. Tres platos y menú islámico para quien lo requiera. Siempre llenos, aunque "hay tres días al mes con menos gente - explica un habitual-, el 25, cuando cobran los de las pensiones no contributivas (más de 400 euros); el 1, cuando lo hacen los del Pirmi (menos de 400 euros), y el 10, cuando les toca a los del paro"...

Casi todo puede ir a peor. Ramón Noró, de la Fundació Arrels - dedicada la personas sin hogar, facilitó en el 2007 más de 19.000 comidas y creó 30 plazas de comedor en la Llar Pere Barnés-, dice que a estas alturas no han notado un aumento de la demanda. "Nuestro centro de alojamiento está siempre lleno, como antes. Ya hace tiempo que estamos a tope. El efecto de esta crisis no lo hemos notado, pero lo notaremos cuando dentro de uno o dos años nos llegue la gente que no la habrá superado", explica.

No es el único caso en que las colas siguen estables. Eduard Sala, de la orden de Santa Lluïsa de Marillac, en la Barceloneta, señala que para mucha gente "ir a un comedor social es estigmatizador", así que se opta en muchos casos por el lote, recoger la ayuda alimentaria y llevarla a casa.

Barcelona cuenta con 17 comedores sociales. Hay unas 1.300 plazas públicas de comedor. El Ayuntamiento tiene siete comedores sociales, contando los de los centros de día y de acogida. Los mayores son los de Navas (347 plazas) y Paral · lel (200 plazas). Los otros diez se reparten por la ciudad. Hay más en Ciutat Vella, pero también se encuentran en los barrios altos (Sarrià, Pedralbes...).

Junto a la avenida de Esplugues, junto la iglesia de Maria Reina, pueden llegar a dar unas 80 comidas al día. "Ninguno de los que vienen es del barrio", comenta uno de los responsables. Han notado la crisis: "Viene algo más de gente y la comida que nos llega del Banc dels Aliments es más justa".

Lo corrobora Rafael Ruiz, del Banc dels Aliments, aunque de momento consiguen cubrir la demanda creciente: "Las empresa que proveen con sus excedentes han ajustado la producción, por lo que nos llega menos, o con un margen de caducidad menor".

* * * * *

10. Concert benèfic Solidaritat Castelldefels-kasando

Miki

lunes, 13 de octubre de 2008 8:56:52

From: superju1

Subject: Concert benèfic Solidaritat Castelldefels-kasando

Date: Sun, 28 Sep 2008 15:16:11 +0000

Benvolguts amics i amigues!!

L’ONG Solidaritat Castelldefels-Kasando, de la que sóc membre organitza un CONCERT SOLIDARI, els beneficis del qual aniran a la “Construcció d’una granja de conills per a la millora de l’alimentació del infants del “centre de menors “Shirika la Umoja” a la R D de Congo. Actua la coneguda coral, “Twocats pel Gospel” (www.twocatspelgospel.com) . El concert serà el

DISSABTE, 18 D’OCTUBRE A LES 22h

A l’Església Ntra. Sra. de Montserrat de Castelldefels

( C. Del Doctor Marañón, 25 – Vista Alegre)

Preu: 8 € / 5€ ( infants fins 12 anys). 10 € el dia del concert.

Venda anticipada :Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Castelldefels. Llibreries Canillo i a l’Església

Ntra. Sra. De Montserrat.

Els membres de SCK també venem les entrades!!! I les podeu reservar al 615 37 35 72 (Julia)

Ens agradaria molt que vinguéssiu, però si no podeu i voleu col·laborar amb Fila 0,ho podeu fer al nº de compte de Solidaritat Castelldefels Kasando:

2100-0276-16-0200365120

Més informació a la nostra pàgina web: http://kasando.entitatscastelldefels.cat

Moltes gràcies!!!

* * * * *

11. 2on FÒRUM SOCIAL a CASTELLDEFELS?‏

Miki

lunes, 13 de octubre de 2008 8:40:09

diumenge 19 d'Octubre a les 17h al bar de l’Agrupació de Cultura popular

Hola compas,

Com ja us vaig explicar a l’últim correu relacionat, després de demanar qui hi havia interessat en fer una primera reunió informal, per tantejar la possibilitat de dur a terme aquesta segona trobada, ens vam acabar reunint en Pablo (un dels ponents al primer fòrum), Yoyi i jo ( i es van disculpar Eva Ochoa, Monica i Natalia ).

Estem amb ganes de tornar a provar amb un segon Fòrum. Creiem que a l'anterior es van fer coses be i d'altres no tant. Es va generar força il·lusió per una banda i per l'altra hem acabat perdent, com altres cops, bastant de gas.

Però en definitiva, pensem que hi ha espai per al optimisme, si recuperem aquelles ganes de treballar en xarxa, per un Castelldefels millor. Si alhora, aprenem de l’experiència d’allò que no va acabar d'anar tan be, podem ser al bon camí.

Convoquem doncs, una propera trobada, sense cap mena d’urgència i amb la intenció d'anar creant una assemblea motora d'aquest segon fòrum, per al

diumenge 19 d'Octubre a les 17h al bar de l’Agrupació de Cultura popular.

abraçada a tutti,

miki

* * * * *

12. Carta al ex-ministre

m.rosa ferran iglesias

domingo, 12 de octubre de 2008 21:35:46

De: AMPGIL [mailto:ampgil@ampgil.com]

Enviado el: viernes, 10 de octubre de 2008 11:25

Asunto: Carta al ex-ministre.

<<...>>
Benvolguts i benvolgudes.

Després de les lamentables declaracions homófobiques del President del Consell Superior de la Càmera del Comerç i exministre, el “senyor” Javier Gómez-Navarro. AMPGYL a nivell d’Espanya a enviat una carta oberta-comunicat per fer front a aquestes declararions que condemnem rotundament i de les quals exigim una rectificació pública. Us adjuntem el nostre comunicat en arxiu adjunt.

Cap agressió sobre els fills i filles que LGTB que atemptin contra els nuclis familiars quedaran sense resposta.

-------------------------------------
Òscar Salcedo

Tècnic Administratiu

AMPGIL

Associació de Pares i Mares de Gais i Lesbianes

c/. Verdaguer i Callís, 10

08003 Barcelona

tel. 933 195 550 - 696 241 680

www.ampgil.com

SEÑOR EX- MINISTRO : NO CREE QUE LE ENGAÑAN?

A Don Javier Gómez-Navarro

Leemos, con más perplejidad que indignación (y ésa es mucha), la noticia publicada ayer por la prensa, según la cual, al parecer, Vd., en su intervención en el Fórum Nueva Economía, tratando algo tan técnico y que debería ser también tan serio como es el caso de los déficits competitivos a los que se enfrenta España, se permitió la incalificable “machotada” de afirmar que las madres con hijos homosexuales prefieren que éstos, entre todas las profesiones posibles, se dediquen a la diplomacia y sean destinados al extranjero “porqué así les ven poco”, consiguiendo con ello obtener algunas carcajadas entre su auditorio. ¡Valiente intelectual!

Nos defrauda que una persona como Vd., se ponga a la altura de la casposa e ignorante concepción de la realidad y verdadera naturaleza de la diversidad sexual, máxime cuando no le considerábamos afecto a mandatos sociales o pastorales y teníamos que presuponerle una visión más humanística del mundo y libre de oscuros prejuicios.

Y nos insulta Vd., cuando se atreve a afirmar la bajeza de sentimientos de las madres de homosexuales. Cómo lo sabe que prefieren no ver a sus hijos? Es que lo ha vivido en su propia familia o allegados? (Lo cual no seria nada de extraño, dado los porcentajes racionales de población homosexual.). ¡Qué pena, para Vd. si así fuera!. ¿Es que se lo han contado amigos o conocidos? En este caso, ¿no cree que le engañan? ¿De verdad cree Vd. que las madres aborrecen a sus hijos?

En nuestra Institución, que trabajamos contra el vergonzoso hecho de la homofobia, hemos conocido algunos lamentables y lacerantes casos de iniciales incomprensiones, rechazos o desafectos, casi siempre temporales, pero Vd. nos habla de una crueldad propia sólo de fundamentalistas de algún u otro signo. Que de todos los hay en nuestro país.

No sabe cuánto nos alegraría que la noticia no fuera cierta o que se hubiera tratado de un lapsus por su parte.

Y, por supuesto, cómo nos complacería que, de no ser así, tuviera Vd. la valentía de reflexionarlo con calma y la gallardía de una pública rectificación!

Atentamente,

AMPGIL

Asociación de Madres y Padres de Gays y Lesbianas

* * * * *

13. [XMG] INVITACIÓ SEMINARI "PLA COLÒMBIA II; GUERRA I DRETS HUMANS" 16, 17 i 18 d'octubre Barcelona

llistaxmg en nombre de Correo maloka

domingo, 12 de octubre de 2008 17:46:05

Por favor difundir a quien pueda interesar.

El Col·lectiu Maloka, la Oficina de Promoció de la Pau i dels DDHH, la Fundació CIDOB y la Associació Catalana per la Pau tenen el gust de convidar-lo al seminari "Pla Colòmbia II; guerra i drets humans" que es realitzarà a Barcelona els dies 16, 17 i 18 d'octubre del 2008. Adjunt trobareu el programa i més informació

Inscripcions: www.colectivomaloka.org/seminario

El Col·lectiu Maloka, la Oficina de Promoció de la Pau i dels DDHH, la Fundació CIDOB y la Associació Catalana per la Pau tienen el gusto de invitarlo/a al seminario "Plan Colombia II; conflicto y derechos humanos" que se celebrará en Barcelona los próximos días 16, 17 y 18 de octubre del 2008. Adjunto encontrará el programa y más información sobre el evento.

Inscripciones: www.colectivomaloka.org/seminario

Lloc: Fundació CIDOB C/ Elisabets 12, Barcelona Metro L1 Plaça Catalunya - L3 Liceo

* * * * *

14. [XMG] Assemblea General de la Plataforma - 16-O: tropes fora de l'Afganistan: No a l'OTAN

llistaxmg en nombre de per-difondre

domingo, 12 de octubre de 2008 17:13:37

Assemblea General de la Plataforma Aturem la Guerra

dijous, 16 d 'octubre a les 19.30, a Sodepau (Passatge del Crèdit, 7 pral)

Està en marxa una campanya estatal per la retirada de les tropes de l’Afganistan, que culminarà amb una jornada estatal de mobilització el dissabte, 22 de novembre (29-N a Madrid).

Convoquem totes les entitats adherides a la Plataforma, a més d’activistes a títol individual, a assistir a aquesta assemblea, per concretar les accions i la campanya a Barcelona.

Es planteja relacionar aquesta mobilització amb la campanya europea contra l’OTAN, iniciada fa una setmana a Stuttgart, que proposa una manifestació davant la cimera del 60 aniversari de l’organització, al parlament europeu a Estrasburg, el 4 d’abril (crida a baix).

Ordre del dia previst:

Continguts i detalls de la manifestació

Activitats prèvies de difusió

Adhesió o no a la campanya europea

Materials a la web:

Crida de la campanya

Octaveta: “Afganistan no és una missió de pau”


CRIDA ACORDADA A STUTTGART 5 D’OCTUBRE 2008

No a la guerra

No a l’OTAN

Amb ocasió del seixantè aniversari de l’organització militar de l’OTAN, fem una crida a totes les persones a venir a Estrasburg i Kehl, a l’abril de 2009, per a protestar contra les polítiques militars agressives i nuclears de l’OTAN, i afirmar la nostra visió d’un món just, lliure de la guerra.

L’OTAN és un obstacle cada vegada major per a aconseguir la pau mundial. Des del final de la Guerra Freda, l’OTAN s’ha reinventat a sí mateixa com una eina per a l’acció militar de la “comunitat internacional”, inclosa la promoció de la nomenada “guerra contra el terror”. En realitat es tracta d’un vehicle de l’ús de la força encapçalat per Estats Units amb bases militars a tots els continents, eludint les Nacions Unides i el sistema de dret internacional, accelerant la militarització i augmentant la despesa en armament: els països de l’OTAN representen el 75% de les despeses militars mundials. En aplicació d’un programa expansionista des de 1991, dissenyat per a promoure interessos estratègics i recursos, l’OTAN ha lliurat la guerra als Balcans, amb el pretext de la nomenada “guerra humanitària”, i ha lliurat set anys de brutal guerra a Afganistan, on empitjora la seva tràgica situació i on la guerra s’ha expandit a Pakistan.
En Europa, l’OTAN està agreujant les tensions, alimentant la carrera d’armaments amb els nomenats “escuts anti míssils”, un enorme arsenal nuclear i una política de primer atac nuclear. La política de la UE està cada vegada més vinculada a l’OTAN. L’actual i potencial expansió de l’OTAN a Europa oriental i fins i tot més enllà, i les seves operacions “fora d’àrea” estan fent del món un lloc més perillós. El conflicte al Caucas és una clara indicació d’aquests perills. Cada avanç de la frontera de l’OTAN augmenta la possibilitat de la guerra, inclòs l’ús d’armes nuclears.

Per a assolir el nostre objectiu d’un món en pau, rebutgem les respostes militars davant les crisis regionals i mundials: aquestes respostes són part del problema no part de la solució. Ens neguem a viure sota el terror de les armes nuclears, i rebutgem una nova carrera d’armaments. Hem de reduir les despeses militars, redirigint aquests recursos per satisfer les necessitats humanes. Hem de tancar totes les bases militars estrangeres. Ens oposem a totes les estructures militars utilitzades per a intervencions militars. Hem de democratitzar i desmilitarizar les relacions entre els pobles i establir noves formes de cooperació pacífica per a construir un món més segur i just.

Amb aquesta crida demanem la difusió d’aquest missatge entre el teu entorn i moviments socials, per a venir a Estrasburg i Kehl i fer d’aquest objectiu una realitat. Creiem que un món en pau és possible.

No a la guerra

No a l’OTAN.

Les activitats durant la protesta anti-OTAN inclouran una manifestació el dissabte 4 d’abril, una conferència internacional del dijous 2 d’abril al diumenge 5 d’abril, accions directes pacífiques de desobediència civil, i un campament internacional de resistència a partir del dimecres 1 d’abril, fins al diumenge 5 d’abril.

* * * * *

15. [XMG] ACTE-DEBAT FARGA. CRISIS ECONOMICA Y FINANCIERA INTERNACIONAL 18 OCTUBRE

llistaxmg en nombre de Diosdado Toledano

domingo, 12 de octubre de 2008 17:03:48

FARGA

(Fòrum Anticapitalista de Reflexió i Generació d'Alternatives)

Acto debate sobre la

Crisis económica y financiera internacional

Sábado 18 de octubre a las 5 de la tarde

a cargo de tres conocidos economistas

Pedro Montes. Efectos de la crisis sobre la economía europea y del estado español.

Salvador Jové. Apuntes sobre posibles alternativas anticapitalistas a la crisis.

Un miembro del Seminario Taifa de Economía Crítica. Causas y dimensión de la crisis.

Ateneu La Torna

c. Sant Pere Màrtir 37 bajos,

junto a la plaza Rius y Taulet de Gracia, entre Goya y St. Domènech, Metro Diagonal o Fontana

* * * * *

16. Sobre la solvencia del sistema crediticio español

Diosdado Toledano

viernes, 10 de octubre de 2008 17:57:34

Os envío articulo de Pedro Montes publicado en Kaosenlared:

http://www.kaosenlared.net/noticia/sobre-solvencia-sistema-financiero-espanol

Saludos

Diosdado

* * * * *

17. web y blog de la bolivariana actualizado, convocatoria del 11

associacionsgava en nombre de Anna Gabarró Haro

viernes, 10 de octubre de 2008 14:25:27

Si entrais en la pagina web de la bolivariana,vereis esta imagen... si haceis clik entrareis al blog, que de forma provisional (o no tanto, depende....) utilizaremos para funcionar proximamente

Esta actualizado de forma permanente ( hoy mismo...)

http://asembleabolivariana.blogspot.com/

lo mas actual!!

* * * * *

18. [SALVEM OLIVERETES] El fantasma de Can Menut

Plataforma Salvem Oliveretes

viernes, 10 de octubre de 2008 13:03:01

El fantasma de Can Menut

Abans de parlar de fantasmades, situem l’àmbit d’acció:

Can Sala/Can Menut és un masia situada a la falda de la muntanya de Sant Ramon a Viladecans, amb orígens datats al segle XIII, va ser declarada be cultural d’interès local, pel ple de ajuntament, el 28 de novembre de 2002, tant la masia com l’arbreda que la l’envolta , on destaquen un nombrós cultiu de ametllers centenaris d’una varietat única a Catalunya que ha anat desapareixent dels nostres conreus de secà, la varietat molar, declarats d’interès cultural i etnològic.

L’estat de conservació de la masia és “deplorable” i actualment hi ha una sentència judicial que obliga als propietaris a la rehabilitació de la casa. I segons sentencia el parlament de Catalunya, l’ajuntament de Viladecans té la competència per tramitar tot l’expedient sancionador i, si escau, sancio­nar els propietaris de la masia de Can Menut per incom­pliment dels deures de preservació i manteniment. Curiosament, l’alcalde de Viladecans, en Carles Ruiz, ha estat els últims anys diputat de cultura i patrimoni de la diputació de Barcelona. Tot plegat fa pensar que no hi ha voluntat per preservar la Masia, o es que hi ha algun fantasma que fa que ningú vulgui acostar-s’hi.

Ara intentem destapar els fantasmes que hi ha darrera o dins la masia de Can Mnut.
Els últims anys la propietat de la masia ha estat dels germans Joan i Josep Amat i Girbau, aquest últim és catedràtic d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la Universitat Politècnica de Catalunya, especialitzat en Robòtica, i des de el 1999 fins el 2007 va ser regidor d’urbanisme i medi ambient per CIU de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

En Josep Amat, com a regidor d’urbanisme, va ser definit com a controvertit per un seguit de circumstàncies, casuals o no, han portat a pensar al PSC que entre CiU i el regidor Amat podria haver-hi alguna voluntat d’afavoriment. De fet, segons va publicar el diari de Girona, el 5 de maig de 2005: “al municipi barceloní de Viladecans, el PSC ha denunciat interessos particulars de CiU per voler que l´Ajuntament de Viladecans pagui les obres d’una masia privada que també havia sigut d´Amat. El mateix Felip Puig, ex conseller d’obres públiques, de va ser, l’encarregat de reclamar que aquesta propietat es rehabilités, segons publicava el passat, 29 d´abril de 2005, el rotariu El Far. Segons s’explica, es dóna la circumstància que Amat i el seu germà eren els propietaris de la masia Can Menut. Però la titularitat actual no està gaire clara. Amat va vendre la casa a una societat privada mercantil, però l’ajuntament no va ser informat de l’operació i va iniciar un procés legal per adquirir-la. A més, un jutjat ha fallat últimament, i després d´un seguit de recursos, a favor que l´actual propietari privat arrangi els desperfectes de la masia, que va ser declarada bé d’interès local pel consistori l’any 2002. I en aquest cas, torna a aparèixer Felip Puig. En una visita recent de l´exconseller al municipi barceloní, va acusar l´Ajuntament de no exercir el seu dret a manteniment. Aquest fet, va motivar que el PSC acusés CiU d´«afavorir els interessos particulars d´un regidor de CiU», en voler que l’erari públic corri amb les despeses de les obres de rehabilitació d´una propietat privada, segons recollia el periòdic. «I més quan el propietari s´ha enriquit substancialment amb aquesta operació immobiliària», afegia el PSC.”

En infinitats d’ocasions ja em explicat que la masia la va comprar l’empresa Promocions Sant Ramon Viladecans S.L, que forma part del entramat d’empreses de la immobiliària Global Inversiones Europeas (GIE), que encara te penjat en la seva web un projecte urbanístic a la zona de Can Menut,Sector Residencial Sant Ramon, que és il·legal per ser en zona forestal. GIE és presidida per en Paz Dorado, polèmic president de la Confederació d’Empresaris del Baix Llobregat, que encara te causes pendents als tribunals per presumpte apropiació indeguda de fons europeus del FORCEM.

Si aconseguim expulsar els fantasmes polítics i especulatius de la masia de Can Menut, algú ens podria explicar perquè s’està deixant caure la masia? I si amb data 24 d’octubre de 2005, es va sol·licitar al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la inclusió dels béns mobles de Can Sala – can Menut, com a col·lecció, en el Catàleg de Patrimoni Cultural Català, en aplicació de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català. Sabeu on es troben actualment aquest elements patrimonials?

* * * * *

19. Pel català

A. P. M.

jueves, 09 de octubre de 2008 18:53:16

Cal que entreu a la pàgina web del parlament europeu i cliqueu a la pestanya del català, i després reenviar el correu. Si la visitem molta gent no eliminaran la versió catalana!

Web del Parlament Europeu.

www.europarl.cat
Aquest lloc web és una traducció calcada, perfecta i impecable de la web del Parlament Europeu feta per un jove de Lleida. Ho sembla, però no és el web oficial.

Malgrat que el web autèntic està traduït a més de vint llengües europees, moltes de les quals amb molt menys parlants que el català (*), el Parlament Europeu ha denunciat el plagi i vol fer tancar la versió catalana. Si fins ara no s'ha tancat és simplement perquè s'han quedat sorpresos de les moltes visites que ha rebut.

Per tant, passeu -si us plau- aquesta informació als vostres contactes: com més
visites més possibilitats hi ha que s'ho repensin!

Llengües com el letó, l'estonià, el finès o l'eslovè, així com el maltès -amb només uns 300.000 parlants- tenen estatus de llengua oficial a Europa. En canvi el català

amb uns 9.500.000 parlants i sent la desena llengua europea en importància, no té cap reconeixement en l'àmbit europeu.

PASSA-HO, si et plau.

--

Jesús Ruiz Liarte

* * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...2...0...5

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici