Societat Oberta

dijous, de setembre 11, 2008

SOCIETAT * OBERTA * 200

..Terres baixes del Llobregat, dijous 11 de setembre de 2 0 0 8 > > >..

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

.

.*.

.

.Per la independència.

.cultural,.

.eduquem-nos.

.en els cinc.

.llenguatges humans!.

.m..u..s..i..c..a..l.., .. g..e..s..t..u..a..l.., ..v .i..s..u..a..l.., . o..r..a..l....i....e..s..c..r..i..t..

* * * * *

Sumari

Proposta oberta als MMSS dels PPCC: Per la independència cultural, eduquem-nos en els cinc llenguatges humans!

.-TVObert@-. http://societatobertartv.spaces.live.com/ fins al SO-185

Videos de presentació de la coordinadora Educar en Familia

Nam Myoho Renge Kyo - Ancient Chants, Blissful Grooves (4’ 37”)

Albor de un nuevo partido anticapitalista (14’ 17”)

Saakashvili eats his tie (17”)

10/09/08

1. [respolis.cat] L'AAVV de can Ricart ha estrenat blog

2. [Cat58] El 17-S, CRISI en més de 30 comarques

09/09/08

3. Comunicado_ Roquetas de Mar_SOS Racismo

4. [associacionsgava] Mientras el poderío capitalista se estruja las meninges

5. [XMG] Apoyo lucha, NO AL E.R.E. en SIMON S.A

08/09/08

6. LA VERITAT DE LAS URGENCIAS INMINENTES: Otra vez talas indiscriminadas de árboles

7. DIADA

8. [respolis.cat] Conferència sobre la Banca Ética

9. [El Correu per la Pau] 8 de setembre de 2008 - Vine a celebrar el nostre 25è aniversari!‏

10. TALLERS CAP DE SETMANA‏ EL FONOLL

07/09/08

11. [associacionsgava] Reparto del trabajo, reparto de la riqueza: 30 horas semanales sin reducción salarial

12. [associacionsgava] Imagina que Coca-Cola no es buena; un artículo de Rubén Jiménez "Doramas"

06/09/08

13. LA VERITAT DE LOS MANTRAS SONANTES Y CANTANTES (no hace falta mirar)

14. CIUDADANIASX - NOTICIAS 3 - agosto 2008

05/09/08

15. [associacionsgava] Albor de un nuevo partido anticapitalista

04/09/08

16. Amenaza climática: naciones sumergidas

17. Funeral de Estado

03/09/08

18. LA VERITAT DE LOS GOURMETS DE SEPTIEMBRE: Corbatas al pil-pil‏

19. [DecRe-voltes-info] Acta plenari, fusió llistes i convocatòries

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

Hola a tothom,

Com a dissenyador, parteixo de la premissa que tot problema té una solució i els últims 29 anys de la meva vida els he dedicat a cercar una solució adequada als problemes humans. Ara, us presento una proposta en la que esbosso un model educatiu complet que pot satisfer-nos completament la necessitat natural i sociocultural d’aprendre. Èticament, no he pogut fer altra cosa.

Si és del vostre grat, us demano que ho divulgueu entre la gent d'arreu dels països catalans que hi pugui estar interessada.

Salut i educació completa!

Josep

Proposta oberta als MMSS dels PPCC: Per la independència cultural, eduquem-nos en els cinc llenguatges humans!

Benvolguda gent dels moviments socials dels països catalans,

El coneixement ens dóna llibertat, independència i poder, però, no cal saber-ho tot, sinó tenir la base comuna adequada per restablir els fonaments de la cultura i no perdre’n el fil per les diferents branques del coneixement. Quan la majoria dels habitants dels PPCC estiguin alfabetitzats en tots els llenguatges necessaris per entendre la vida i la mort i per comunicar-se i satisfer les necessitats humanes, sense dependre de ningú més que el propi coneixement bàsic per interpretar la realitat, realitzar-se com a persones i ser felices, aquell dia els PPCC en majoria seran poderosos, lliures i independents.

He viscut entorn a l’art, l’estètica i el disseny i a partir dels 15 anys vaig ser educat en el llenguatge visual a la secció de disseny de l’Escola Massana de Barcelona. A partir dels 25 anys vaig aprofundir en el llenguatge i la teoria del disseny per començar la recerca de nous camps d’aplicació que em permetessin treballar més d’acord amb la finalitat de construir un món millor. Al voltant dels 30 anys, vaig descobrir la utilitat filosòfica del llenguatge visual de cara a la contemplació i comprensió de les coses i des d’aleshores intento donar a entendre la necessitat d’educar-nos-hi per poder comprendre del tot la naturalesa i possibilitar l’alliberament personal. L’any 2001, aquest fet portà al grup ecologista Quercus de Gavà a iniciar un ritual, la processó cívica, per apropar els elements bàsics del llenguatge visual a la gent (alfabetització de carrer). Després, indagant en els últims coneixements científics, vaig esbrinar a partir de quin moment comença l'autoeducació en els llenguatges naturals, els que hem desxifrat a través dels sentits físics i les emocions. Malgrat que la majoria de coses ens entren per la vista, des de 2003, defenso la necessitat d'un model educatiu complet que tingui en compte els cinc llenguatges humans, perquè tothom tingui la possibilitat de derivar cap a les llengües i les branques del coneixement més adients a la seva sensibilitat i poder avançar naturalment, social i cultural en progressió geomètrica. L’any 2005, aquesta defensa es reflectí en la Marxa per l’Educació celebrada en el marc del FS per l’Educació a Catalunya, que portà el ritme, la dansa i els elements més bàsics del llenguatge visual, agegantats, des de la plaça Universitat fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Els cinc llenguatges, que la nostra evolució cultural ens ha permès desenvolupar, són: els naturals dels sentits físics: musical, gestual i visual; i els pròpiament culturals: oral i escrit. Tots cinc, compateixen una mateixa filosofia basada en l'harmonització del contrast (so i silenci, quietud i moviment, llum i foscor; en els llenguatges oral i escrit en trobem l’equivalent en els fonemes mateixos (vocals i consonants), en els aspectes oposats de la dialèctica i en els grafismes simbòlics de les paraules i el suport buit on les escrivim). Per contra, el desfonamentat (sense els fonaments del coneixement humà) i desnaturalitzat sistema educatiu convencional, només es basa en l’aprenentatge i utilització dels dos últims.


El fracàs escolar no ens ha d’estranyar gens, els nens i nenes no tenen una base educativa completa que els faciliti el desenvolupament dels sentits, les emocions i els sentiments, tot i que són necessaris per viure, els hi manca el coneixement dels llenguatges naturals que, precisament, els hi facilitaria aquest desenvolupament i l’aprenentatge de la resta de matèries. Per contra, es troben perduts en un maremàgnum de dades pertanyents a unes branques del coneixement que han quedat inconnexes amb l’arrel; els hi manquen els fonaments del coneixement humà. Només, els nens i nenes més receptives cap als llenguatges naturals s’aconsegueixen educar en un o màxim dos llenguatges més i acaben observant la realitat de forma més completa, d’acord amb la seva complexitat.

Tothom sap que les persones que és dediquen a l’art, a l’estètica i al disseny tenen més sensibilitat i són més creatives que la resta, i és així perquè, al conèixer un llenguatge més, disposen d’uns ventalls de possibilitats d’apreciació i comunicació més amplis i complets que la majoria. Les persones amb l’oïda, el gest o l’ull educats, són capaces de gaudir tot el que escolten o observen d’una altra manera, inclosa la natura, i el fet de comprendre-la millor i ser-ne la font d’inspiració fa que aquestes persones l’estimin i la respectin. Al marge de l’ús que en faci d’aquest coneixement pel lucre personal, l’artista, en general, és un exemple clar per entendre els efectes que causa en el comportament humà el coneixement d’un dels llenguatges naturals.

La realitat sociocultural generalitzada és una altra. Fa mil·lennis, quan l’especialització fou un fet, alguns éssers “humans” s’erigiren en minories dominants, algun cap espavilat va convertir l’entrega d’excedents en obligació i ho perpetuà per tenir més poder que els altres (Neolític). Des d’aleshores, a través d’especialistes musicals, gestuals i visuals, s’utilitzen tots els llenguatges per comunicar la forma de pensar i els interessos d’aquestes minories a la gran majoria analfabeta i dominar-la. Gràcies a això, aquestes minories han aconseguit imposar-se fins avui. Els seus interessos i sistema organitzatiu i operatiu, no han parat d’enfrontar a la humanitat en guerres fins a conduir-nos a la destrucció actual del planeta i la crisi energètica i alimentària, fets que, per si sols, demostren que el sistema imposat per la minoria no és sostenible. Potser ja és hora de donar per acabat el període d'especialització i acumulació de poder del Neolític, que, si bé ens ha permès ramificar, entrellaçar i diversificar les branques del coneixement, ocupats en aquesta vertiginosa especialització hem perdut el sentit de tot, perquè, mentrestant, les arrels que alimentaven l’arbre del coneixement s’han assecat. Hauríem de recuperar l’aprenentatge dels llenguatges naturals per ser culturalment autosuficients, com en el període Magdalenià, quan les comunitats humanes s'autoeducaven en tots els aspectes necessaris per viure, desenvolupar-se, comunicar-se i organitzar-se com a éssers humans i, de pas, al recuperar les arrels o fonaments del coneixement i la cultura, recuperaríem el poder personal.

L’educació bàsica en els cinc llenguatges humans, seguint el mateix mètode natural (el més eficaç i que requereix menys esforç) que segueixen els nostres sentits, cos i cervell al desenvolupar-se, és una educació plural, diversa i completa, té en compte el desenvolupament de la vida, el cervell, els sentits, les emocions, la intuïció, la creativitat i la comunicació per satisfer les necessitats socioculturals humanes i fer possible l'altre món que volem.

*

Cal utilitzar contínuament el coneixement i aplicar-lo a tot el que fem i, sobretot, a l’educació per poder avançar sense destruir. Seguim per sobre el que sabem del cervell, els sentits i l’autoeducació, i això ens esbossarà un model educatiu lògic i complet que ens permeti desenvolupar tant la part límbica o emocional del cervell, com la part racional, el neocòrtex:

Tothom diu que, per als mamífers o per als humans, és justament el desenvolupament del neocòrtex, suposadament la part del cervell més moderna i, diguem, més aristocràtica, la que ha crescut de forma fantàstica des dels primats fins als homínids. Però, mirem la part límbica del cervell, la que suposadament és la part emocional en el mateix, i allí, físicament, hi ha hagut, fins i tot, més desenvolupament.(1)

La resposta típica és que el neocòrtex es va desenvolupant tant i en tal grandària, de forma tan complicada, que tenim la sensació que ha deixat enrere a les altres parts, i això no és cert, ja que en algunes espècies ha evolucionat en una dimensió més que en l’altra. Per exemple, els primats, els micos estan molt desenvolupats en la dimensió neocortical, però no tant en la límbica i tanmateix en els conills és el contrari, han desenvolupat molt la part límbica i no el neocòrtex. Però, en els humans tenim aquest creixement paral·lel de les dues parts, no tenim a una que atropella a l’altra, tenim les dues actuant, l’una al costat de l’altra. (...) Durant moltes dècades i, fins i tot, segles, hem tingut glorificada la cosa racional, la cosa lògica, la raó sobre allò altre, (...) però en realitat estan entrellaçades, l’una alimenta a l’altra i viceversa. Les dues s’influencien entre si, però això no s’aprecia el suficient. Fins fa realment molt poc temps no hem apreciat la capacitat, la força que té el cervell límbic sobre nosaltres, sobre el nostre comportament quotidià i sobre la nostra forma de pensar.(2)

Aprenem després de néixer, el cervell creix mitjançant les connexions, i una connexió, una sinapsi, és l’alberg del record. El record és una sinapsi, i això es computa després de nascuts, al llarg dels primers dies, mesos i anys de vida.(3)

Al principi els nostres sentits són sinestèsics, és a dir, funcionen associats perquè el nostre cervell no està el suficientment desenvolupat per diferenciar-los, tot i així, al néixer, comencem a desenvolupar l’olfacte (sentit químic). A les poques hores de vida un nadó ja reconeix l’aroma de la llet materna. La importància de la olor pot arribar, fins i tot, a l’origen mateix de la nostra vida, segons la hipòtesi que els espermatozoides es guien mitjançant senyals olfactives per aconseguir l’òvul.(4) Per a nosaltres, a diferència d'altres espècies, aquest sentit primari no constitueix cap llenguatge bàsic.


El segon sentit i primer sentit físic que desenvolupem en els primers mesos de gestació és l’oïda, i el so continu que sentim és el batec del cor, el ritme, i d’altres sons que produeix o emet el cos de la mare.
Des de que el nen és embrió/fetus, als quatre mesos, ja està escoltant a la mare, a més ho escolta amb estereofonia dintre del líquid amniòtic, per tant és imprescindible conèixer l’audició prenatal.(5) Per començar, l'educació sonora o musical ha d’estimular el desenvolupament natural de l’oïda i les emocions que ens produeixen els sons amb el component musical simple del ritme.

El segon sentit físic que desenvolupem al néixer és el tacte i aquest requereix moviment per palpar un volum més gran que la nostra ma o el nostre cos. Pel nadó i el futur nen o nena de primera infància, la primera cosa és la supervivència. Si s’agafa un nou nat i als dos minuts se’l diposita sobre el ventre de la mare, el nadó, fa uns moviments reptants per trobar un mugró i xuclar-lo. Xuclar un mugró matern, això és un acte reflex, el d’arribar al pit, al mugró i xuclar-lo amb els llavis.(6) Amb l’acte reflex de reptar per trobar un mugró comencem a fer els primers gests. L'educació gestual, ha d’estimular el desenvolupament natural del gest i les emocions del nadó en relació a la mare i al pare, demés familiars i amistats i als objectes que l’envolten.

Satisfem la necessitat fisiològica d’alimentació i comencem a desenvolupar el sentit químic del gust, aquest tampoc constitueix cap llenguatge important per a nosaltres.

Encara que no fóssim capaços de veure gens de claror des del ventre de la mare, al néixer, tot i que no obrim els ulls fins més tard, ja apreciem la llum perquè les parpelles la deixen passar. Quant obrim els ulls comencem a desenvolupar el tercer sentit físic, la vista, i el primer que percebem és la llum, l’energia pura, després les línies, els tons, les superfícies, els volums i finalment la part més emotiva, els colors. L'educació visual ha d’estimular el sentit per satisfer emotivament i racional la nostra necessitat natural, social i cultural d’aprendre.

El cervell d’un nadó duplica el seu pes durant els primers sis mesos després del naixement i adquireix el 95% de la seva grandària final a l’edat de 7 anys. El cablejat entre els 100.000 milions de neurones del cervell humà s’estableix en els tres primers anys de vida. Només romanen les connexions activades repetidament, com romanen els camins creats a l’herba fresca pel pas freqüent, la resta, en desús, es debiliten i desapareixen. Vet aquí que l’estimulació precoç formi part de la majoria de mètodes d’educació preescolar. Tanmateix, alguns investigadors adverteixen que el desenvolupament del cervell segueix un ordre, com ho fa el desenvolupament de la visió.

Al voltant d’un any d’edat, el nombre de connexions neuronals assoleix un màxim, alguns autors insisteixen que és l’època per estimular el desenvolupament dels sentits. (...) Els nens i nenes tenen una extraordinària habilitat per assimilar els elements del seu entorn sense cap esforç conscient, el mecanisme d’aprenentatge és en gran part intuïtiu. El nen no s’adona que aprèn contínuament, processa la informació externa de forma inconscient, sense atenció o esforç. L’adult, tanmateix, tendeix a aprendre esforçant-se conscientment.

Processos automàtics actualitzen constantment l’inventari de coneixement a través de l’observació i l’experiència. L’aprenentatge conscient, racional i deliberat requereix un gran esforç i és una via menys freqüentada del que sembla per adquirir coneixement.(7)

El cervell computa l’experiència, recull la memòria i interrelaciona conceptes a partir de que les neurones desenvolupen unes terminacions, unes arboritzacions, unes branquetes. (...) És a partir de l’estímul de l’experiència que aquella neurona desenvoluparà més branques o menys branques.(8)


Més o menys, a partir de l'any de vida es forma l’aparell de fonació i desenvolupem la parla. És el moment propici per començar a educar-nos en el primer llenguatge cultural, l’oral o verbal i aprendre les llengües materna i paterna.

En la forma que s’ha desenvolupat el cervell, hi ha un creixement molt gran de neurones ja en l’úter i han de lluitar per realitzar les connexions sinàptiques entre elles i les que no ho aconsegueixen moren. Aquest és un procés normal, la mort de les neurones. Aquest procés es produeix entre l’edat de 1 i 2 anys. Hi ha una poda.(9)


Cap els sis anys, hi ha un canvi essencial en les capacitats intel·lectuals i comencem a raonar i a entendre conceptes abstractes. Ens iniciem en l’
escriptura, aquests grafismes simbòlics que utilitzem per expressar i comunicar idees i aprenem a escriure i a llegir, per acabar de satisfer les necessitats socioculturals.

El procés natural del desenvolupament dels sentits físics, ens indica el moment a partir del qual comença l’autoeducació en els llenguatges naturals. El desenvolupament del cervell, ens indica en quin moment hem de començar a estimular els sentits amb l’experiència, per activar repetidament les connexions neuronals, perquè s’enforteixin i es mantinguin. Els adults, ens hauríem d’alfabetitzar per poder posar a l'abast dels nadons, a partir de l’any de vida, els coneixements i les eines adequades perquè portin a terme aquest desenvolupament amb eficàcia i amb el mínim esforç. A través de l’estímul, el joc, l’observació i l’experimentació, els nadons i nens i nenes de primera infància poden introduir-se en l’aprenentatge bàsic dels llenguatges naturals, des de l’any de vida fins als 6 anys. Si seguim el procés alfabetitzador de cada llenguatge, adaptat a l’edat, podrem aprofitar-lo per derivar cap a les altres matèries necessàries fins a educar-nos completament. La música, ja ens introdueix a les matemàtiques, el gest, a l'expressió corporal; la música i el gest, a la dansa. Allò visual, ens introdueix a l’estètica, a l'escriptura i a la història (de l’espai-temps, de l’evolució de la vida i les espècies, de la humanitat); allò visual i la història de l’espai-temps, als sistemes estel·lars, a la geografia (física y humana) i a la física de partícules; i allò visual i la història de l’evolució de la vida i les espècies, a les ciències naturals. La parla ens introdueix a les llengües, a la oratòria i a la dialèctica; l’expressió corporal i la parla, al teatre; l'escriptura, la gramàtica i la sintaxi, a la literatura i la poesia... I amb els sentits de l’olfacte i el gust podem introduir-nos fàcilment a la química.

Però, a més a més de tot això que correspon a l’autoeducació, a l’estimulació dels sentits i a l’educació general, hem de saber que en els nostres caps succeeixen moltes més coses de les que ens adonem. Un tall en el cervell, vull dir, quan es desconnecten els dos hemisferis, com a tractament de persones que patien una epilèpsia intractable, aquest tipus d’operacions demostra, de forma definitiva que, dintre de cadascuna de nosaltres, hi ha, normalment, almenys dues personalitats que estan en conflicte l’una amb l’altra.

(...) No es tracta només de percebre sinó de sentir, el sentiment intern de qui som, el sentit del nostre jo, de l’emoció, de la intuïció i de totes les parts del cervell no lingüístiques.(10)


*

L’“educació” convencional és molt diferent, no té en compte el desenvolupament del cervell del nadó, ni dels sentits, ni les emocions, ni la imaginació, ni la intuïció, ni la creativitat i, al no activar més connexions neuronals, d’adultes, ens trobem evolutivament estancades. Se'ns educa mediocrement, només per ser productives i per competir i sobreviure dins d’un sistema dominat pel capital i per la minoria que l'acumula. Aquesta minoria ens organitza la vida, els serveis i les infraestructures sense comptar amb nosaltres per res i pretén que ens conformem amb els contractes precaris de sous baixos i la fal·làcia del consum. Per altra banda, l’analfabetisme crea una dependència que els convé per seguir-nos dominant. Per contra, ens hauríem d’alfabetitzar en els llenguatges naturals per poder satisfer les necessitats humanes reals i no dependre de ningú a l’hora d’interpretar la naturalesa.


*

L’educació bàsica en els cinc llenguatges seguint el mètode natural, al estimular els sentits i les emocions, ens permetria desenvolupar millor les funcions interactives entre la part límbica i el neocòrtex i ens ajudaria a mantenir actives més connexions neuronals. També ens ajudaria a comprendre les dues personalitats enfrontades que hi ha dins de nosaltres i a descobrir-ne una tercera que les relaciona i les manté en harmonia. Tot això faria més humanes, imaginatives, intuïtives, creatives, lúcides i clarividents a les persones i, per tant, estarien millor preparades per afrontar qualsevol situació i resoldre-la molt millor que les limitades als dos llenguatges culturals. Aquesta educació, basada en la filosofia de la interacció del contrast i l’harmonia, d’acord amb la complexitat de la realitat i seguint la llei natural de la màxima eficàcia i el mínim esforç, ens donaria el coneixement necessari per entendre del tot la naturalesa, reconciliar-nos amb ella, estimar-la i respectar-la. Aquest model lògic d’educació bàsica completa, corregiria les desigualtats educatives d’avui (2, 3 o 4 llenguatges) i tothom tindria criteri propi; crearia consciència i podríem avançar naturalment, social i cultural en progressió geomètrica. Es produiria una gran transformació social capaç de generar processos que aturessin la destrucció actual i en una generació, perquè pares i fills s’educarien en paral·lel, podríem restaurar el paisatge, recuperar-ne la connectivitat biològica i corregir les actituds irresponsables que contribueixen a produir el canvi climàtic. Però, sobretot, aquesta educació completa ens faria culturalment lliures i independents i ens permetria recuperar el poder, realitzar-nos com a persones i conèixer l’autèntica felicitat d’observar, entendre, estimar i harmonitzar amb la complexa realitat universal per gaudir-la plenament.

*

Lliuro aquest esbós per fer-lo arribar a totes les persones dels MMSS dels PPCC interessades en la cultura del decreixement, el contrapoder i l’educació lliure i especialment a les artistes, estetes i dissenyadores i a totes les interessades en les possibilitats reconciliadores i transformadores d’aquest model educatiu lògic i complet i ho faig amb el desig de trobar-ne alguna que vulgui implicar-s’hi per millorar-ne la idea, la teoria i la metodologia. Caldria elaborar un primer esborrany del programa de necessitats a complir amb els condicionants que tinguem i un petit qüestionari per trametre’ls als MMSS i poder obtenir una estadística que definís el programa definitiu de necessitats culturals de la gent dels MMSS dels PPCC. També caldria preparar 3 tallers experimentals (musical, gestual i visual) basats en la mateixa filosofia, per a les primeres persones que desitgin alfabetitzar-s’hi. Si donem aquestes passes i recollim la informació necessària, podrem desenvolupar el projecte i la praxi adequades, demostrar-ne la utilitat i estendre el model.

Dissenyem entre totes i tots l’altra educació possible i aconseguirem l’altre món que volem!

Per la llibertat!

Pel restabliment de la cultura!

Per la independència!

Per la transformació social!

Per la reconciliació amb la naturalesa!

Eduquem-nos en els cinc llenguatges humans!

Una cordial salutació,

Josep Cardona Cuesta (treballador des de la vessant humanista del disseny).

processogava2001@hotmail.com

Tel.: 607 206 066

Gavà, 11 setembre de 2008

* * * * *

(1) Los sentidos sin sentido, la 2 de TVE, 31-03-2002, minut 21.

(2) Richard E. Cytovich, Los sentidos sin sentido, la 2 de TVE, 31-03-2002, minut 42.

(3) Nolasc Acarin, Los primeros cinco años, la 2 de TVE, 10-03-2002, minut 4.

(4) Los sentidos sin sentido, la 2 de TVE, 31-03-2002, minut 42.

(5) Miquel Serra, Los primeros cinco años, la 2 de TVE, 10-03-2002, minut 49.

(6) Nolasc Acarin, Los primeros cinco años, la 2 de TVE, 10-03-2002, minut 5.

(7) Los primeros cinco años, la 2 de TVE, 10-03-2002, minut 6.

(8) Nolasc Acarin, Los primeros cinco años, la 2 de TVE, 10-03-2002, minut 9.

(9) Richard E. Cytovich, Los sentidos sin sentido, la 2 de TVE, 31-03-2002, minut 13.

(10) Richard E. Cytovich, Los sentidos sin sentido, la 2 de TVE, 31-03-2002, minut 20.

*

En aquest enllaç hi trobareu els audiovisuals penjats des del SO-125 fins al SO-185

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-.

Aquesta setmana:

Videos de presentació de la coordinadora Educar en Familia

http://www.solidaritaticomunicacio.org/sicomweb/admin/Videos/ver_video.php?IdVideo=000164

http://www.solidaritaticomunicacio.org/sicomweb/admin/Videos/ver_video.php?IdVideo=000165

*

Nam Myoho Renge Kyo - Ancient Chants, Blissful Grooves (4’ 37”)

http://www.youtube.com/watch?v=9Sqrtj9p7ZU

*

Albor de un nuevo partido anticapitalista (14’ 17”)

http://revoltaglobal.cat/article1724.html

*

Saakashvili eats his tie (17”)

http://www.youtube.com/watch?v=LRnbOlhEZj0&feature=related

*

Aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

hi trobareu els audiovisuals penjats fins al SO-185

*

1. [respolis.cat] L'AAVV de can Ricart ha estrenat blog

respolis.cat en nombre de jmit

miércoles, 10 de septiembre de 2008 8:46:40

Ja podeu gaudir del interesantisim blog de l'AAVV de can Ricart clicant en:

http://salvemcanricart.blogspot.com/
I si tens escrits, opinions, material gràfic... que pugui ser interesant, envial a

canricartenderrocat@gmail.com
No t'estiguis de comentar-ho amb les teves amistats.


"L'associació de veïns i veïnes de can Ricart te per finalitat vetllar pels interessos dels habitants del districte X (St Martí de Provençals) participant en els actes i accions que defensin el dret a gaudir dels equipaments públics necessaris per al digne desenvolupament del teixit social dels barris. A l'hora, es denunciaran tots els actes i accions que puguin ésser considerats corrupció urbanística o violència immobiliària. En queda exclòs tot ànim de lucre."

* * * * *

2. [Cat58] El 17-S, CRISI en més de 30 comarques

cat en nombre de moviments.cat

miércoles, 10 de septiembre de 2008 2:27:16

Temes: La publicació Crisi es repartirà en més de 30 comarques alhora, Amadeu Casellas deixa la vaga de fam en rebre el compromís del 3er grau, el 20-S convocatòria per muntar un banc de recursos dels moviments socials, 14-S jornada en defensa de Collserola, processos judicials en marxa contra activistes socials, 15-S Jornada internacional en marxa per la lliure educació, notícies breus.


Ubicacions: tot el territori, Osona/quatre camins, Canyelles, Horta, Esplugues, Barcelona, Olot, El morell/Reus, Mallorca.


[1. El 17-S, la publicació Crisi, es repartirà en més de 30 comarques alhora]

Quan queda un setmana perquè surti CRISI al carrer, ja es pot anticipar que la participació serà de la majoria de comarques catalanes i també s'estendrà tot i que en menor mesura, al Pais València i Ses Illes. Les poblacions on es repartirà aquesta publicació estraordinària d'un sol número, creixen diàriament i és dificil precisar-ne el nombre ara mateix. Per poder rebre exemplars pel dia 17, cal confirmar la participació abans del dia 13. Les persones que vulguin participar repartint, seria important que es possesin en contacte abans del 15.

La data de la publicació coincideix amb una convocatòria d'apagada mundial per deixar respirar el planeta. fet que es podrà aprofitar per reforçar la convocatòria i donar-li un caràcter més reivindicatiu, que es desvelarà el mateix dia 17.

més info: 17-s.info


[2. Amadeu Casellas deixa la vaga de fam, en rebre el compromís del 3er grau]

Després de 76 dies de vaga de fam, algú alla a dalt ha decidit que la mort de l'Amadeu no els convenia i ha fet que se li notifiqués la concessió del 3er grau. En concret el compromís ha estat: 1. Que després que es recuperi se li concediran els permisos pertinents. 2. que després d'aquests permisos li otorgaran un tercer grau restringit. 3. Que finalment li concediran el tercer grau. Casellas ha fet pública una carta d'agraïment als qui li han donat suport El grup de suport a Osona, ha manifestat en una emotiva declaració, que així Mourem Muntanyes
Amadeu ja es recupera a la infermeria de quatre camins


[3. El 20-S, convocatòria per muntar un banc de recursos dels moviments socials]

Arrel de la trobada de moviments socials pel decreixement, el juliol passat a Santa Maria d'Oló, es van acoordar una sèrie de propostes coordinades a tirar endavant. Amb el setembre, algunes d'elles ja es comencen a posar en marxa, serà el cas de la proposta del banc de recursos, que ha de reunir des de contactes en relació a l'habitatge i l'alimentació, fins a coneixements per a l'autogestió; tot plegat amb l'objectiu de poder viure col·lectivament sense dependre de l'estat i de les grans empreses. La convocatòria de primera reunió, serà a les 11h del 20-S a Can Masdeu, Canyelles, Bcn.

Aquesta mateixa setmana, també s'han fet públiques d'altres novetats de les xarxes pel decreixement.
Més info: tempsdere-voltes.cat


[4. 14-S, jornada en defensa de Collserola]

Jornada en Defensa de Collserola a l'avinguda de l'Estatut d'Horta (Barcelona)
tot el dia, parades amb info dels diferents col.lectius collserolencs en lluita,
jocs amb Guixot de 8, menjar ecològic de can Masdeu, animació infantil a la tarda,
a les 18.00 lectura de parlaments de les reivindicacions de Collserola i manifestació.
més info: barcelona.indymedia.org


[5. Procesos judicials en marxa contra activistes socials]

L'Ajuntament de Barcelona es persona en la causa contra el Jona i li demana 8 anys de presó tot i haver donat la paraula que no ho faria. La campanya de solidaritat amb el jove independentista prepara nous actes i mobilitzacions.

D'altra banda, aquest dimarts s'ha fet el judici contra els participants en l'acció que el 20 de maig passat va aturar les obres del pla caufec.

L'advocada de les 8 persones encausades ha demanat l'absolució de tots els càrrecs imputats doncs l'acció del 20 maig i tota aquella setmana de mobilització s'emmarca en una lluita més global de defensa del medi ambient. La llibertat d'expressió i la defensa dels valors naturals està per sobre de la propietat privada i aquestes persones no poden quedar-se de braços plegats davant la destrucció del territori.

Així i per altres arguments jurídics, el ministeri fiscal ha rebaixat l' acusació a 40 dies a 3 euros de pena-multa per totes les imputades. Totes les encausades han comunicat per escrit la seva insubmissió a l'aplicació de la pena-multa,


[6. 15-S, jornada internacional per la lliure educació]

Per reivindicar el dret de les famílies a exercir en primera persona l'educació dels nostres fills i filles, la Coordinadora Educar en família ens convida a assistir a la Jornada Internacional per la Llibertat d'Educació (JILLE) que organitzen per tercer any a Catalunya. Hi haurà una convocatòria davant del Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella de Barcelona) el dilluns 15 de setembre a les 12 hores. S'hi farà una petita roda de premsa per fer saber a l'opinió pública que som cada cop més les famílies que optem per exercir l'educació i la criança fora dels marcs oficialment establerts.

Més info: www.educarenfamilia.org


[7. Notícies breus]

- Dissabte 13 de setembre, festa segon aniversari de la revista molotoff d'Olot
- Per l'11 de setembre, la Cajei, estrenarà el domini cajei.cat i presentarà un nou número de la revista l'espurna.

- Els veïns i veïnes de la carretera del Morell constitueixen la plataforma Molí Verd, per salvar la zona d'un projectat polígon industrial

- El Gob publica un detallat informe dels camps de golf de Mallorca.

- Agressió i apuyalament neonazi a un jove antifeixista. El noi es recupera favorablement. Avui dimecres a les 18.30 concentració a plaça Sant Jaume.

- 40 ajuntament amb l'estelada, l'11 de setembre. En aquest enllaç de llibertat.cat podeu trobar el llistat d'activitats de l'esquerra independentista en motiu de la diada.


[8. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres , http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat, http://www.liberinfo.net,

Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat

* * * * *

3. Comunicado_ Roquetas de Mar_SOS Racismo‏

Sos Racisme

martes, 09 de septiembre de 2008 18:22:45

Os hacemos llegar el Comunicado de Prensa con las reflexiones formuladas por la Federación de Asociaciones de SOS Racismo, a partir de los hechos sucedidos en Roquetas de Mar recientemente.

Esperamos que sea de su interés.

Para declaraciones, pónganse en contacto con la Federación

(Telf: 607 36 92 30)

Atentamente,

Jose Peñín

Àrea Comunicació

SOS Racisme-Catalunya

c. Hospital, 49 Ppal.

08001 Barcelona

T. 93 301 05 97

www.sosracisme.org

ROQUETAS DE MAR: OTRA MUESTRA DE LA FALTA DE APUESTA POR LA CONVIVENCIA Y LAS POLÍTICAS SOCIALES.

Ante las manifestaciones de violencia de estos días en Roquetas de Mar, a partir del asesinato de un joven senegalés, SOS Racismo queremos hacer las siguientes reflexiones. Descartando el móvil racista en la muerte del joven, sí que la reacción colectiva posterior nos lleva a dar la voz de alerta ante las causas que la han provocado, las manifestaciones realizadas por los diversos implicados y el análisis de algunos medios de comunicación y representantes institucionales.

No hay mejor caldo de cultivo para la xenofobia que unas inversiones sociales insuficientes y una política de vivienda segregadora. El barrio de las 200 viviendas es un ejemplo de la dejadez de las administraciones. Una muestra de cómo estos espacios de exclusión social los ocupan cada vez más las personas inmigradas víctimas de una política de extranjería nefasta. A los nacionales pobres, se le suman ahora los recién llegados. Creándose así una competencia por los escasos recursos, que es fácil que derive en una creciente xenofobia cuando no se ve ningún tipo de salida y se hace un análisis simple en el que el último en llegar es el culpable de la situación.

A esta situación que viven varios barrios de nuestras ciudades, se ha de sumar la marginalidad que comportan problemas añadidos como: la presencia de tráfico de drogas; o el hecho de que los habitantes originarios sean de otro colectivo en perpetua desigualdad de oportunidades, como es el caso del pueblo gitano. Los brotes xenófobos y las acciones y manifestaciones racistas se pueden, y de hecho se dan, entre todos los colectivos independientemente de su origen o étnia. Este racismo latente lo vemos estos días en Roquetas a partir de las manifestaciones de violencia nocturna, los comentarios de los diferentes vecinos etc.

Situaciones como las de Roquetas muestran como la pobreza y la falta de credibilidad en: las instituciones, el sistema policial y la justicia; son factores que impulsan a la violencia vecinal. Una violencia que a la vez sirve para legitimar: los más bajos prejuicios racistas por parte de algunos medios de comunicación; y una falta de respuesta institucional coherente y a la altura de las circunstancias. En definitiva, la visión conflictiva de la inmigración y los estereotipos contra el colectivo gitano son utilizados y fomentados mediática y políticamente llegando al resto de la población del municipio y a la opinión pública.

Desde SOS Racismo, pedimos que:

La Delegación del Gobierno y las fuerzas policiales, continúen velando por el orden público como harían en cualquier conflicto vecinal. No es momento para aplicar detenciones en base a la Ley de extranjería e ir a la caza del irregular. Tampoco se pude dejar que cada cual se tome la justicia por su mano.

Las fuerzas policiales y la Justicia actúen para la identificación y detención inmediata del agresor que provocó la muerte del joven.

Se haga una declaración institucional y un compromiso político por parte del Alcalde para implementar un plan integral que promueva la convivencia, la lucha contra la segregación y la pobreza en la zona.

Los medios de comunicación traten con rigor las noticias, llamando a la calma, y no buscando análisis simplistas y xenófobos ni el morbo mediático.

SOS Racismo, como ya hemos hecho en otras ocasiones, alertamos de como cuando se abandonan las políticas sociales y de integración y se permite, cuando no se fomenta, la segregación en la vivienda (en el poniente almeriense hay diversos ejemplos), hechos como estos son desembocan en manifestaciones de descontento social. De esta manera se corre el riesgo que este descontento se canalice hacia el odio al diferente, es decir, hacia una violencia racista. Roquetas no es una batalla entre negros y gitanos ni una anécdota en una barriada conflictiva, sino una muestra más de como es determinante apostar activamente por la convivencia y la integración y de como actualmente hay vecinos de primera y otros de segunda y tercera. Este es el reflejo de una sociedad en la que no todos los ciudadanos y ciudadanas tenemos la misma categoría.

Federación de asociaciones de SOS Racismo en el Estado español

9 de septiembre de 2008

* * * * *

4. [associacionsgava] Mientras el poderío capitalista se estruja las meninges

associacionsgava en nombre de Anna Gabarró Haro

martes, 09 de septiembre de 2008 18:08:49

--- El lun, 8/9/08, Marc Pons escribió:

Mientras el poderío capitalista se estruja las meninges para ver cómo acercarse cada vez más a su ideal de vida (cosa que tiene casi siempre al alcance de la mano), la presunta izquierda, de España y de tres cuartas partes del mundo, insiste en acomodarse al principio semimasoquista del mal menor. Ajustándose a ese imperativo, el uno sale diciendo que sí, que acepta que Obama no es de fiar, y que el número dos que ha elegido da grima, pero se apresura a subrayar que peor sería McCain, con su fiera de Alaska que es más carca que Margaret Thatcher y Esperanza Aguirre juntas. Y el otro añade que vale, que no niega que el Gobierno del PSOE es efectivamente un monumento a la pusilanimidad, y que tal parece que la vicepresidenta está haciendo méritos para que le den algún puesto en el Vaticano y el vicepresidente a que le otorguen otro en el Fondo Monetario Internacional, pero que más crudo lo tendríamos si regresaran a la Moncloa los del PP.

La idea fija de esas izquierdas es que más vale lo malo conocido que lo pésimo por conocer. Lo cual es fácil de resumir: renuncian a lo bueno.

En una de las últimas canciones que compuso antes de morir, el genial Jacques Brel (que, precisamente porque sabía que estaba ya en la frontera del otro barrio, se sentía capaz de mirar la vida por encima del hombro), sentenció: “El mundo se adormece por falta de imprudencia”. Fue brillante, como siempre, pero inexacto. El mundo (la totalidad de los humanos) no hace nunca nada en orden compacto: unos vamos por aquí, otros por allá, cada cual a lo suyo. Pero, en todo caso, lo que nos falta a quienes somos partidarios de otro orden de cosas no es imprudencia, sino audacia. Atrevernos. Atrevernos no sólo a hacer, sino a algo que es previo y mucho más decisivo: atrevernos a pensar.

Pasar por la vida como pidiendo perdón, acomodándose a lo existente, humillando la cerviz, conformándose con lo que dictan los que mandan, aceptando su corsé: eso es malgastar nuestra vida breve. Un despilfarro.

No se trata de dejar un recuerdo imborrable (¿a qué muerto le importan los recuerdos?), sino de sentirse digno con lo que se vive. Mientras se vive.

Ortiz, diario público.

* * * * *

5. [XMG] Apoyo lucha, NO AL E.R.E. en SIMON S.A

llistaxmg en nombre de per-difondre

martes, 09 de septiembre de 2008 6:46:26

Los trabajadores de Simon s.a luchan desde el 1 de julio contra el E.R.E(Expediente de Regulación de Empleo).

!!NO AL E.R.E EN SIMON S.A,NI UN SOLO DESPIDO!!

!!MULTINACIONAL CON BENEFICIOS!!

Entre las acciones que se estan haciendo desde el 1 de Julio pedimos se envien tanto emails o faxes con este texto o consignas,a la siguiente lista para solidarizarse con la lucha de los trabajadores y que durante la 'jornada de trabajo' no se olviden del tema.

Solidaridad y maxima difusión!!

Salut!!

Direcciones de correo de la dirección general y el consejo de Simon:

X.Torra
xtorra@simon.es
Lopez Barrena

llm@simon.es
Luis Simon

lsimon@simon.es
R.Aubert
raubert@simon.es
N.Trinchería
ntricheria@simon.es
R.Serra
rserra@simon.es
S.Vives
svives@simon.es
número de fax Consejo Simon....... 93 344 08 09

número de fax Dirección General ......93 344 08 08

* * * * *

6. LA VERITAT DE LAS URGENCIAS INMINENTES: Otra vez talas indiscriminadas de árboles

Manuel Franquesa

lunes, 08 de septiembre de 2008 23:37:39

Hola todas y todos

Según denuncian muchos vecinos, con las "obras de (re)urbanización" del barrio de Montemar, el excrementísimo Ayuntamiento de 08860 Castelldefels (Catatonia, Made in China) ha vuelto a los tiempos marinianos y -con el incondicional beneplácito de los "ecologistes de debó" liderados por San Joan Saura (Hl. Sauhund, en alemán) se están cargando los plataneros del barrio -que en los años 1950 fueron plantados a imagen y semejanza del "Eixample de Barcelona" (by the way: uno de los mejores negocios de Barcelona para turistas con incontinencia úrica crónica).

Esta humilde hoja ha sido 100% solidaria con los afectados por el amianto de Castelledefels: ¡exijimos réditos inmediatos!

¡Parece mentira que en un ciudad de 60000 - 80000 habitantes como la nuestra pueda ser gobernada por tanto(s) protagonista(s) de la novela escrita en 1509 (!!!) por San Erasmo de Rotterdam!

¡Al loro, ciudadanas y ciudadanas, porque no habrá partido político habido o por haber que defienda a los árboles, sino la poltrona hecha de madera sobre la que reposan sus flácidos culos ornamentados por Tanga!

SALUT & AVANTI POPOLO

Manel

* * * * *

7. DIADA

Junta Directiva Casal Argentino

lunes, 08 de septiembre de 2008 21:39:55

http://www.casalargentino.org/inicio.php?sec=1&not=770

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA AY DE LOS VENCIDOS


Un Rey capturado por los romanos, debía pagar su peso en oro para que le perdonaran la vida, una vez pesado, el jefe de los romanos se aproximó y con su espada en el hombro del rey derrotado, hizo fuerza hacia abajo, aumentando así la cantidad de oro que se cobraría.
Ante las quejas del prisionero, simplemente, dijo la frase que pasaría a la historia: AY DE LOS VENCIDOS.
En 1714 Catalunya fue conquistada a sangre y fuego por la monarquía borbónica española, sus instituciones abolidas y así la mantuvieron en el Reino de España.

Y fue derrotada luego sucesivamente, hasta 1939, por el fascismo franquista.

Esto es historia.

Pero una historia que llega hasta nuestros días.

Alguno de los lectores, se preguntará, si todo esto no es algo intrascendente?

Quienes deban asistir al médico de la seguridad social, quienes utilicen cualquier servicio público, deberían saber que los presupuestos con que se pagan esas infraestructuras están en rojo, financiadas con créditos, debido a que el Estado español no devuelve a Catalunya lo que sus impuestos reúnen, en cantidad necesaria para mantener los mismos niveles de calidad de vida.

La población ha crecido en un 20%. Han crecido los servicios en una proporción igual?
No.
Hasta que Catalunya no deje de ser una sociedad derrotada, no logrará superar esta situación.

Y que tiene que ver esto con los argentinos que vivimos en Catalunya?

Mucho, solo destacaré dos cuestiones:

1. La experiencia de la República Argentina, es que si la economía no esta en manos del país, te la destruirán al servicio de los intereses de otros. Y no estoy hablando de justicia ni equidad, solo de intereses. Esta situación, la pérdida del control de la economía por parte del estado, nos llevó al desastre que nos hizo migrar. Si se agrava aún mas la crisis económica, sobre quienes descargarán esas consecuencias? Sobre la sociedad madrileña o sobre las otras? Nosotros lo sabemos, si bien la situación del estado español no es la de Argentina, la experiencia no es inútil.

2. Esta sociedad es la que elegimos para vivir, esta elección nos ha costado muchísimo esfuerzo, sacrificios y sufrimientos. Lo que suceda en Catalunya es lo que nos sucederá a nosotros. Si Catalunya no dispone de una financiación mínima para mantenerse (ni hablar de crecimiento) se reducirán las oportunidades económicas y muchos de nosotros tendremos que volver a migrar o regresar.

Lo que esta en juego, en este debate que salta cada día en los medios, pone en juego nuestro futuro inmediato.

Este 11 de septiembre, participá.

Sencillamente, pensemos que opinión tendríamos de un extranjero en la Argentina, que el 9 de julio ignorase esa fecha?

Diego Arcos


LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA


L'Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, es commemora la caiguda de Barcelona després de mesos de setge en 1714 davant el duc de Berwick durant la Guerra de Successió en la que els Borbó (amb el seu candidat, el futur Felip Vè) i els Austries (amb el arxiduc Carles) lluiten per tota Europa per la corona d'Espanya, on va tenir caràcter de guerra civil perquè n'hi ha partidaris dels dos candidats en tot el territori, encara que majorment concentrats els del Borbó al Regne de Castella i els de l'austríac a la Corona d'Aragó. Amb la victòria del Borbó, s'implanta un sistema polític uniforme, derogant-se els privilegis nobiliaris i els sistemes legals provinents dels diferents Regnes medievals que formaven Espanya. Per això, l'11 de setembre també es recorda la consegüent abolició de les institucions i llibertats civils catalanes.


El Parlament de Catalunya, l'any 1980, va declarar-la institucionalment com a festa nacional de Catalunya. L'article 8.1 de l'Estatut d'Autonomia de 2006 declara: "Catalunya, definida com a nacionalitat en l'article 1, té com a símbols nacionals la bandera, la festa i l'himne". L'article 8.3 estableix: "La festa de Catalunya és la Diada de l'Onze de Setembre".


Les entitats i els partits polítics tradicionalment fan ofrenes florals, tant a Barcelona com a la resta del Principat, als monuments de Rafael Casanova (1660-1743) que va morir 30 anys desprès en Sant Boi de Llobregat on va seguir exercint com a advocat, i Josep Moragues i Mas (1669-1715) que va ser executat pel delicte de rebeŀ·lió.


Les organitzacions i grups independentistes també presenten ofrenes al Fossar de les Moreres, on foren enterrats els defensors morts durant el setge de la ciutat.


Al llarg del dia hi ha manifestacions, concerts i s'organitzen parades informatives amb un caire reivindicatiu o festiu. Molts ciutadans pengen banderes catalanes o estelades en llurs balcons.


També es canta l'himne de Catalunya, Els Segadors.

El Once de Septiembre, Fiesta Nacional de Catalunya, se conmemora la caída de Barcelona tras meses de asedio en 1714 ante el duque de Berwick durante la Guerra de Sucesión en la que los Borbones (con su candidato, el futuro Felipe V) y los Austrias (con el archiduque Carles ) luchan por toda Europa por la corona de España, dónde tuvo carácter de guerra civil porque había partidarios de los dos candidatos en todo el territorio, aunque mayormente concentrados los del Borbón al Reino de Castilla y los austriacistas de la Corona de Aragón. Con la victoria del Borbón, se 'implanta un sistema político uniforme, derogándose los privilegios nobiliarios y los sistemas legales provenientes de los diferentes Reinos medievales que formaban España.

Por esto, el 11 de septiembre también se recuerda la consiguiente abolición de las instituciones y libertades civiles catalanas.

El Parlamento de Catalunya, en 1980, la declaró institucionalmente como fiesta nacional de Catalunya. L'artículo 8.1 de l'Estatuto d'Autonomía de 2006 declara: "Catalunya, definida como nacionalidad en l'artículo 1, tiene como símbolos nacionales la bandera, la fiesta y l'himno". L'artículo 8.3 establece: "La fiesta de Catalunya es la Fiesta del 'Once de Septiembre".Las entidades y los partidos políticos tradicionalmente hacen ofrendas florales, tanto en Barcelona como el resto del Principado, a los monumentos de Rafael Casanova (1660-1743) que murió 30 años despues en Sant Boi de Llobregat dónde siguió ejerciendo como abogado, y Josep Moragues y Mas (1669-1715) que fue ejecutado por el delito de rebelión.

* * * * *

8. [respolis.cat] Conferència sobre la Banca Ética

respolis.cat en nombre de Jaume Cot

lunes, 08 de septiembre de 2008 15:02:57

De: Triodos Bank [mailto:boletintriodos@triodos.es]

Enviado el: miércoles, 03 de septiembre de 2008 12:56

Asunto: Conferència sobre la Banca Ética

Si no visualiza correctamente el Boletín Triodos, pulse aquí.

http://a.1y.nl/s/v.php?eHp3VzRQMDlIdm9HbmZdRHdpUyk0LD1b

* * * * *

9. [El Correu per la Pau] 8 de setembre de 2008 - Vine a celebrar el nostre 25è aniversari!‏

elcorreuperlapau en nombre de Fundació per la Pau

lunes, 08 de septiembre de 2008 11:13:46

El Correu per la Pau

Vine a celebrar el nostre 25è aniversari!

Els dies 2 i 3 d’octubre organitzem les Jornades “El treball per la pau: nous reptes, noves eines” per celebrar els 25 anys de treball continuat de la Fundació per la Pau. Durant les sessions, una dotzena de ponents de l’àmbit nacional i internacional debatran sobre les noves perspectives del treball per la pau al món. Inscriu-te, t’hi esperem!

Programa en pdf (1,3 Mb) | Inscripció on-line

La Fundació per la Pau a la Mercè 08

Els dies 20 i 21 de setembre, la Fundació per la Pau serà present a les Festes de la Mercè 08 amb un estand en la XIII edició de la Mostra d’associacions de Barcelona, situada a la Plaça de Catalunya. A més, fins el dia 24, també hi haurà productes de la Fundació a la botiga que l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de les entitats.

Samarreta per la pau Kukuxumusu

Tenim a la venda samarretes dissenyades per Kukuxumusu especialment per a la Fundació per la Pau. Amb la compra d’aquesta samarreta col·laborareu amb els nostres projectes de construcció d’una cultura de pau. Si en voleu comprar ho podeu fer a través de la botiga d’aquesta plana web o al local de la Fundació.

Mides i colors | Botiga on-line

Agenda

Properes itineràncies de l'exposició 'La violència que acceptem'

Formació per la pau (cursos, postgraus, etc.)

Unignorable Messages: Alarms and Solutions

Premis Nobel de la Pau i altres experts parlen de Seguretat Humana

10-12 de setembre de 2008

Jornades - Noruega

'El señor de la guerra'

A propòsit del Dia Internacional de la Pau

Divendres, 19 de setembre de 2008

Cine-fòrum - Santa Coloma de Farners

Pregària per la pau al Tibet

En motiu de la celebració del Dia Internacional de la Pau

Divendres, 19 de setembre de 2008

Pregària - Barcelona

Piràmide de sabates

En homenatge a les víctimes de les mines antipersona i les bombes de dispersió

Diumenge 21 de setembre de 2008

Activitat al carrer - Barcelona

www.fundacioperlapau.org

* * * * *

10. TALLERS CAP DE SETMANA‏ EL FONOLL

Poble Naturista El Fonoll

lunes, 08 de septiembre de 2008 9:57:20

TEORIA I PRÀCTICA DE LES PROPIETATS CURATIVES AL NOSTRE ABAST col.laboració 15 euros/persona

TALLER DE PLANTES I MINERALS PER LA SALUD

11de Setembre de 15,30 a 18,30 h

per Rosa Coma

TALLER DE MASSATGE TANTRIC

13-14 de Setembre

Viure les sensacions el plaer del tantra en el massatge

(Només parelles)

col.laboració 25,- euros/persona

col.laboració 48,- euros/persona

Professor Joan Tost

* * * * *

11. [associacionsgava] Reparto del trabajo, reparto de la riqueza: 30 horas semanales sin reducción salarial

associacionsgava en nombre de Moviment Social

domingo, 07 de septiembre de 2008 12:03:08

Reparto del trabajo, reparto de la riqueza:30 horas semanales sin reducción salarial.

http://www.redasociativa.org/gas/articulos/reparto-del-trabajo-reparto-de-la-riqueza30-horas-semanales-sin-reduccion-salarial

* * * * *

12. [associacionsgava] Imagina que Coca-Cola no es buena; un artículo de Rubén Jiménez "Doramas"‏

associacionsgava en nombre de Moviment Social

domingo, 07 de septiembre de 2008 12:02:07

Imagina que Coca-Cola no es buena; un artículo de Rubén Jiménez "Doramas"

http://www.insurgente.org/modules.php?name=News&file=article&sid=14595

* * * * *

13. LA VERITAT DE LOS MANTRAS SONANTES Y CANTANTES (no hace falta mirar)

Manuel Franquesa

sábado, 06 de septiembre de 2008 23:43:06

http://www.youtube.com/watch?v=9Sqrtj9p7ZU

(más eficaz que Frenadol)

* * * * *

14. CIUDADANIASX - NOTICIAS 3 - agosto 2008

m.rosa ferran iglesias

sábado, 06 de septiembre de 2008 20:52:27

De: Ciudadaniasx.org

Enviado el: miércoles, 03 de septiembre de 2008 17:11

Asunto: CIUDADANIASX - NOTICIAS 3 - agosto 2008

http://www.ciudadaniasx.org/content/blogcategory/36/119/

* * * * *

15. [associacionsgava] Albor de un nuevo partido anticapitalista

associacionsgava en nombre de Cxavier H Fernández

viernes, 05 de septiembre de 2008 10:46:52

VIDEO MUY BUENO,

Albor de un nuevo partido anticapitalista

http://revoltaglobal.cat/article1724.html

* * * * *

16. Amenaza climática: naciones sumergidas

Ben Wikler - Avaaz.org

jueves, 04 de septiembre de 2008 20:12:04

Amig@s,

Imagínate el mar elevándose a tu alrededor mientras tu país literalmente desaparece bajo tus pies, la sal marina destruye la comida que produces y el agua que bebes, y tu último recurso es buscar protección en otros territorios, donde los refugiados del cambio climático no poseen una situación oficial. Esto no es una pesadilla, es la aterradora realidad de millones de personas que viven en islas alrededor del mundo, de las Maldivas a Papúa Nueva Guinea.

Por este motivo estas pequeñas islas están dando un paso sin precedentes al presentar una resolución urgente ante las Naciones Unidas previo a las conferencias sobre cambio climático de la semana próxima, y recurriendo al mismo Consejo de Seguridad de la ONU para que se trate el cambio climático como una gran amenaza a la paz y la seguridad internacional.

Ésta es una salida original nacida de la desesperación, un desafío a los poderes globales para que acaben de una vez por todas con su complacencia y hagan frente a esta crisis letal con la misma urgencia con que combaten a las guerras. Sin embargo, la campaña de los estados insulares se enfrenta una feroz oposición por parte de los más grandes contaminadores del mundo y por ello nuestra ayuda es imprescindible. Firma la petición ahora para juntar las voces del apoyo mundial a este llamamiento – los embajadores de las islas la entregarán a la ONU la semana próxima para reforzar su resolución:


http://www.avaaz.org/es/islands_climate_warning?cl=124764108&v=2118

Por primera vez en la historia de la humanidad, es posible navegar alrededor del Polo Norte -- el hielo ártico se está derritiendo más rápidamente de lo que muchos pronosticaban y el aumento del nivel oceánico esta acelerando. Actualmente pequeñas naciones insulares, cuyos puntos más altos a menudo están sólo unos metros por encima del nivel del mar, preparan planes de evacuación para asegurar la supervivencia de sus poblaciones. Ellos están en el frente de batalla, sufriendo la primera ola de impactos climáticos devastadores, que pronto nos amenazarán a todos nosotros.


El presidente Remengesau de Palau, una pequeña isla en el Pacífico, ha dicho recientemente: “Palau ha perdido al menos un tercio de sus arrecifes de corales a causa del cambio de los patrones climáticos. Hemos perdido también la mayor parte de nuestra producción agrícola debido a la sequía y el aumento extremo de las mareas. Éstas no son pérdidas teóricas o ciéntificas—son pérdidas de nuestros recursos y nuestro sustento... Para los estados insulares, el tiempo no está corriendo si no que ya ha pasado. Y nuestro camino puede perfectamente ser la ventana hacia tu propio futuro y el futuro de nuestro planeta".

Además de las islas, países como Bangladesh, cuya población es de 150 millones de habitantes se enfrenta a la pérdida de grandes partes de su territorio. La experiencia de las comunidades más vulnerables de nuestro planeta sirve como una señal de alerta del futuro que podemos llegar a esperar: un clima extremo que aumentará intensamente, conflictos por agua y comida, costas enteras que desaparecerán y cientos de millones de refugiados.


La audaz campaña por la supervivencia de los pequeñas países insulares es también nuestra campaña – y cuantas más firmas juntemos para entregar a la ONU la semana próxima, este llamamiento para proteger nuestro futuro en común se hará escuchar más rápidamente:


http://www.avaaz.org/es/islands_climate_warning?cl=124764108&v=2118

Con esperanza,

Ben, Iain, Alice, Paul, Graziela, Pascal, Ricken, Brett, Milena – el equipo de Avaaz

PD: para un informe sobre las campañas de Avaaz hasta el momento, lee:
https://secure.avaaz.org/es/report_back_2
PD2: Éstos son los Estados que apoyan la resolución: Canadá, Fiyi, Maldivas, Islas Marshall, Micronesia (Estados Federados), Nauru, Palau, Papúa Nueva Guinea, Filipinas, Samoa, Seychelles, Islas Salomón, Tonga, Tuvalu, Vanuatu.

Para más información sobre el plan de evacuación y los refugiados del cambio climático de Tuvalu y otras islas:

http://www.ipsnoticias.net/nota.asp?idnews=89620
Para más información sobre cómo el aumento del nivel de los mares nos afectará a todos:
http://www.greenpeace.org/espana/campaigns/energ-a/Impactos/mas-impactos/aumento-del-nivel-del-mar
Para más información sobre el derretimiento de las capas de hielo:

http://news.bbc.co.uk/hi/spanish/science/newsid_7462000/7462706.stm
Para ver un borrador de la Resolución de las Pequeñas Naciones Insulares por favor lee (en inglés):
http://islandsfirst.org/draftres.pdf
Para más información sobre los Estados Insulares(en inglés):

http://www.sidsnet.org/aosis/

* * * * *

17. Funeral de Estado‏

UAL

jueves, 04 de septiembre de 2008 19:05:09

UAL – Unión de Ateos y Librepensadores

Con fecha 4 de septiembre de 2008 la Unión de Ateos y Librepensadores ha remitido sendas cartas al Sr. D. Juan Carlos de Borbón y Borbón, en su calidad de Jefe del Estado, y al Sr. D. José Luis Rodríguez Zapatero, como Presidente del Gobierno, en protesta por su participación el los funerales, mal llamados de estado, organizados exclusivamente en el marco de la religión católica.


En ellas se dice, entre otras cosas:


“Estos “Funerales de Estado” siempre se celebran en el exclusivo marco del rito religioso católico, como si España fuera católica, cuando nuestra Constitución de 1978 especifica en el punto tres del articulo 16: “Ninguna confesión tendrá carácter estatal”, o como si todos los ciudadanos tuviéramos esas creencias.


Tampoco puede alegarse que los fallecidos eran católicos, ya que además de las noticias en sentido contrario, debe tenerse en cuenta la prescripción constitucional “Nadie podrá ser obligado a declarar sobre su ideología, religión o creencias” (Art. 16 punto 2), por lo que nadie puede saber con absoluta certeza cual era la última decisión de la conciencia de todos y cada uno de ellos.


Afortunadamente, nuestro país es plural y existen numerosas opciones religiosas, inscritas en el registro creado al efecto en el Ministerio de Justicia, que con seguridad tienen seguidores, alguna de ellas en un número significativo.


Muchos ciudadanos somos ardientes defensores de la libertad de conciencia, de creencia y de religión, interpretada en el sentido en que lo ha sido el artículo 18 de la Declaración Universal de los Derechos Humanos de 1948 “Toda persona tiene derecho a la libertad de pensamiento, de conciencia y de religión; este derecho incluye la libertad de cambiar de religión o de creencia, así como la libertad de manifestar su religión o su creencia, individual y colectivamente, tanto en público como en privado, por la enseñanza, la práctica, el culto y la observancia”, que incluye la increencia como sujeto individual y colectivo de los mismos derechos que las personas y colectivos creyentes.


Este derecho a la libertad individual para elegir una opción de conciencia, lleva parejo la neutralidad del estado, puesto que el intervencionismo atenta directamente contra esa libertad y desequilibra el derecho a la igualdad”.


Terminando en estos términos:


“Por ello entendemos que como Jefe del Estado (Presidente del Gobierno), de un Estado que, constitucionalmente, no tiene ninguna confesión, debería abstenerse de participar en actos de este tipo. En ningún caso queremos, ni debemos, interferir en sus creencias religiosas, que respetamos, estando dispuestos a defender, en todos los ámbitos, su derecho a profesarlas, por lo que entendemos legítima su presencia como ciudadano en cualquier acto de culto de la religión u opción de conciencia que elija.


Pero si desea ser representante de TODOS, ciudadanos y ciudadanas, como Jefe del Estado (Presidente del Gobierno), en actos de despedida y conduelo, o de otro tipo, deberá posicionarse claramente para que estos sean aconfesionales (en nuestro lenguaje: laicos), donde todos nos sintamos identificados y no discriminados y excluidos, como hasta la fecha ha sucedido”.


Esperamos que nuestra razonable petición sea atendida.


Albert Riba

Presidente UAL



© UAL Unión de Ateos y Librepensadores - http://ateos.org

email: info@ateos.org, tel: 696.505.636

Apartado de Correos núm. 13.112, 08080 Barcelona

Local social: carrer Daoiz i Velarde, num. 30 de Barcelona, jueves 19 a 20.30 h.

* * * * *

18. LA VERITAT DE LOS GOURMETS DE SEPTIEMBRE: Corbatas al pil-pil‏

Manuel Franquesa

miércoles, 03 de septiembre de 2008 23:18:45

Hola todas y todos

Una vez sobrevivido el calenturiento mes de agosto y después de haber visto en youtubedepastadentrífica a un presidente europeo (Georgia) comíendose SU PROPIA corbata

(http://www.youtube.com/watch?v=LRnbOlhEZj0&feature=related),
hemos pensado que si para reactivar la economía española no sería oportuno fabricar corbatas comestibles con sabor a chocolate, banana o chupa-chups del bote para sus políticos, que tanto abundan y siempre están hambientos de menús pijos.

La Veritat cree ferventemiento que esta idea (pedo solbesiano) podría representar un new deal roosveliano para toda EUROpa.

Y si no, recuerden la siguiente máxima del Cristianismo: "¡Bienaventurados los que (se lo) creen!

Amén

Manel

PS. Si quieren ver al presidente georgiano haciendo un paseo (a toda velocidad) para digerir el almuerzo a base de Cravatte a la crème de Chantilly, no duden en hacer clis-clas en

http://www.youtube.com/watch?v=nY1-0oTdV0A

* * * * *

19. [DecRe-voltes-info] Acta plenari, fusió llistes i convocatòries

re-voltes-info en nombre de re-voltes

miércoles, 03 de septiembre de 2008 23:12:11

Hola a tothom!!


Estem començant el mes de setembre i amb molta gent retornant ja als seus llocs habituals és un bon moment per a) Cridar-vos l'atenció que aquí trobareu les actes de les 13 àrees de treball de la trobada de moviments socials, "posem en marxa el decreixement, construïm contrapoder". b) Fer-vos arribar l'esborrany d'acta del plenari. Si des de qualsevol de les àrees o persones individuals de les mateixes es vol corregir algun contingut feu-nos ho arribar a re-voltes@tempsdere-voltes.net

Us la podeu baixar d'aquest enllaç o veure-la en el text del missatge a sota.


Abans d'això us volem explicar DUES informacions molt importants:


La PRIMERA es tracta de les decisions que l'Entesa pel decreixement va prendre en la seva darrera assemblea respecte a la relació entre les que fins ara eren dues xarxes diferents.


Literalment transcribim de l'acta:

"L'Entesa pel decreixement es va crear amb la idea de formar no sols un nucli de decreixement aquí a Barcelona, sinó també una xarxa transversal d'activisme pel decreixement.

Aquesta tasca s'ha promogut amb molta força des del col·lectiu temps de revoltes, creat per l'ocasió, per realitzar una tasca concreta, una marxa per tota Catalunya i crear una xarxa de decreixement i contrapoder.


Per tal de no duplicar esforços ni estructures, es proposa que el grup de decreixement que des de barcelona ha estat dinamitzant fins ara l'Entesa s'integri dins de la xarxa pel decreixement que s'ha format a Catalunya. Ja no té sentit que un grup que es reuneix a Barcelona representi tota una xarxa catalana.


Per tant, els recursos de l'Entesa (decreixement.net) s'ofereixen a la xarxa i es proposa que la xarxa prengui un nom clar com per exemple “xarxa catalana pel decreixement
"


"Les llistes de correu informatives de l'Entesa (decreixement-info) i de temps de revoltes (revoltes-info) es fusionen amb el nom dec-re-voltes o un altre nom"


Molt Bé! doncs la primera conseqüència concreta d'aquesta unió d'esforços és que ja està feta aquesta fusió de llistes, i ara mateix amb aquest missatge estem arribant a 2500 persones, conseqüència de la feina feta des d'inicis del 2007 per l'Entesa pel decreixement, i des d'inici del 2008 per Temps de re-voltes!


LA SEGONA informació son les properes convocatòries, fruits dels acords presos en la trobada de Santa Maria d'Oló:

Dissabte 6 de setembre a les 11.00 a l'infoespai, plaça del sol 19-20 baixos Gràcia, Barcelona. Reunió de l'àrea d'organització amb l'objectiu d'iniciar el seu procés de descentralització.

Dissabte 20 de setembre a les 11.00 a Can Masdeu, barri de Canyelles. Reunió transversal a totes les àrees de treball per a començar a crear el Banc de recursos i l'espai públic autònom que hi està vinculat.


Dissabte 4 d'octubre a les 17.00 a Cal Suis, Esplugues de Llobregat. L'àrea d'estratègies front el poder polític convoca a totes les individualitats i col·lectius decreixentistes per: Establir un eix temàtic anual i crear una "borsa d'activistes" per recolzar les diferents lluites arreu del territori

(Aquestes dues darreres convocatòries les ampliarem en missatges properament)

I BE, AQUI TENIU l'acta del plenari. Com deiem és un esborrany, així que si des de qualsevol de les àrees o persones individuals de les mateixes es vol corregir algun contingut feu-nos ho arribar a re-voltes@tempsdere-voltes.net

http://www.tempsdere-voltes.cat/files/Acta%20plenari%206%20juliol.pdf

* * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...2...0...0

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici