Societat Oberta

dijous, de febrer 26, 2009

.

.

.*...*...*.

.

.

* Societat Oberta 224 *

.B.l.o.c..d..i.m.p.u.l.s.o.s..i..m.o.v.i.m.e.n.t.s..s.o.c.i.a.l.s.

T…..E…..R…..R.....E…..S….......B.….A…..I.….X.….E…..S……....D.....E…..L….…...L…..L.....O.....B…..R…..E…..G.....A…..T

.

.*.

.

.Per la independència.

.

.cultural,.

.

.eduquem-nos.

.

.en els cinc.

.

.llenguatges humans!.

.m..u..s..i..c..a..l.., .. g..e..s..t..u..a..l.., ..v .i..s..u..a..l.., . o..r..a..l....i....e..s..c..r..i..t..

.

*........*........*........*........*

Proposta oberta als moviments socials dels pobles de la Terra:

.

*

Proposta

.

Lliuro aquest esbós per fer-lo arribar a totes les persones dels moviments socials d’arreu del món interessades en la cultura del decreixement, el contrapoder i l’educació lliure i especialment a les artistes, estetes i dissenyadores i a totes les interessades en les possibilitats reconciliadores i transformadores d’aquest aprenentatge lògic i complet i ho faig amb el desig de trobar-ne alguna que vulgui implicar-s’hi per millorar la idea, la teoria i la metodologia. Caldria elaborar un primer esborrany del programa de necessitats a complir amb els condicionants que tinguem i un petit qüestionari per trametre’ls als moviments socials i poder obtenir una estadística que definís el programa definitiu de necessitats culturals de la gent dels moviments socials que hi vulguin participar. També caldria preparar 3 tallers experimentals (musical, gestual i visual), basats en la mateixa filosofia del contrast i l’harmonia, per a les primeres persones que desitgin alfabetitzar-s’hi. Si donem aquestes passes i recollim la informació necessària, podrem desenvolupar el projecte i la praxi adequades, demostrar-ne la utilitat i estendre’n l’ensenyament.

.

Dissenyem entre totes i tots l’altra educació possible i aconseguirem l’altre món que volem!

.

.

*

Sumari

.

.-TVObert@-.

http://societatobertartv.spaces.live.com/ SO-125-185.

*

. - Nostros decimos: Rubalcaba mira estos vídeos! Su policía hace redadas a los que tienen la piel de otro color! (1’ 51”)

http://www.communia.info/candelaup/

- Video del convoy a Gaza: Viva Palestina Part 1 of 7 (9’ 56”)

http://www.youtube.com/watch?v=DoGRWkZFCMs

.

Societat Oberta

.

1. [Cat81] Camí del 22-M: unim-nos contra la destrucció del territori

25/02/09

2. Aquest diumenge 1 de març: Acte reivindicatiu a ROCAPREVERA(Torelló)‏

3. Crida Fòrum Social Comunicació

24/02/09

4. LA VERITAT DEL ARTE RECICLADO

5. Israel declarat culpable

23/02/09

6. Xerrada-debat sobre Deute Ecològic i Sobirania Alimentària

21/02/09

7. Actes: eleccions basques + Pla Bolonia + dret a l'avortament

8. RECETA (para reir)‏

20/02/09

9. ¡Viva Palestina! Convoy a Gaza

10. El fondo de pensiones también servirá para financiar a la banca

11. ¿Tú comerías insecticida? Monsanto te lo hará comer! Y "tu" gobierno lo va a permitir

12. Publicat ahir al Dogc: Cas Paz Dorado

13. II Calçotada Popular i Fira del Tast

14. DIFUSIÓ:TAULA RODONA "EL CRÈDIT COM A INSTRUMENT DE DE SENVOLUPAMENT ALS PAÏSOS EMPOBRITS: LÍMITS I POTENCIALITATS"‏

15. Link del rebost del delta

16. L'exalcalde de Viladecans, a la picota

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

.-TVObert@-.

Aquesta setmana:

*

Nostros decimos: Rubalcaba mira estos vídeos! Su policía hace redadas a los que tienen la piel de otro color! (1’ 51”)

http://www.communia.info/candelaup/

*

Video del convoy a Gaza: Viva Palestina Part 1 of 7 (9’ 56”)

http://www.youtube.com/watch?v=DoGRWkZFCMs

*

Per veure els audiovisuals penjats des del SO-125 fins al SO-185

aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

* * * * *

Societat Oberta

1. [Cat81] Camí del 22-M: unim-nos contra la destrucció del territori

cat en nombre de moviments.cat

martes, 24 de febrero de 2009 16:36:16

.

Temes: Camí del 22-M: unim-nos contra la destrucció del territori, Un estudiant de la UAB inicia una vaga de fam contra el pla bolonya, Han tancat a la força el casal antiprohibicionista de Barcelona, V Jornades d'economia solidària, Jornades Anarco feministes març 2009, Jornades Anarco feministes març 2009, Som lo que Sembrem organitza unes jornades internacionals sobre transgènics, Notícies breus.

.
Ubicacions: Barcelona (4), accions descentralitzades, UAB, Gràcia, Casc Antic Bcn (2), Guadamar del Segura, Teulada, Carcaixent, Gandia, Castelló, València, Terrassa, Tarragona

.
[1. Camí del 22-M: unim-nos contra la destrucció del territori]

Un bon nombre d'entitats ecologistes i plataformes estan preparant de fa mesos, una resposta unitària a la política ambiental de la generalitat de Catalunya. La culminació d'aquest procés serà la manifestació a Barcelona el diumenge 22 de març. Durant aquella setmana es proposen accions descentralitzades a nivell local. La política de submissió del govern davant dels interessos especulatius i dels poders financers ocasiona un gran nombre de conflictes (transvasaments d’aigües davant la sequera; línies elèctriques de Molt Alta Tensió; crema de residus en cimenteres, nous abocadors, nous ecoparcs o plantes de trasvassament i noves instal·lacions d’incineració; encobriment del risc nuclears; urbanització especulativa. Per això es prepara una resposta coorganitzada pels col·lectius i plataformes de defensa ambiental que estan fent front a les agressions al medi i les persones arreu del territori català.

Com participar i més informació a: 22marc2009

.
[2. Un estudiant de la UAB inicia una vaga de fam contra el pla bolonya]

Ahir dilluns, Tomàs Sayes, militant del SEPC i estudiant de la UAB deixar d'injerir, per voluntat pròpia, aliments i romandrà de forma permanent a l’edifici d’estudiants de la UAB. Aquesta acció seriosa i fins a les últimes conseqüències, es fa contra l'adaptació a l'EEES i per l’actitud intransigent i prepotent de les autoritats universitàries, per negar-se a escoltar les reivindicacions estudiantils. Aquesta mesura assumida pel moviment estudiantil és contra el pla Bolonya i a favor de la readmissió dels sis expulsats per la UAB. També es demana la paralització del pla, de "la repressió" i la l'efectuació d'un referèndum. La vaga la realitzarà un alumne de la UAB perquè es tracta del centre "on hi han hagut les expulsions i expedients" al llarg de les protestes contra el pla Bolonya. Tomàs Sayes ha participat des de l'inici de les mobilitzacions estudiantil contra Bolonya se li va obrir un expedient informatiu com a altres companys, però finalment no se'l va incloure en la llista d'amonestats ni expulsats.
En quant a consultes, el 26-F la UB farà un referèndum no vinculant, a petició de més del 50% dels estudiants claustrals amb la pregunta S'ha de paralitzar l'aplicació del EEES per iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat pública?'. També s'estan tramitant consultes a la UPF i a la UPC sobre la mateixa qüestió.

Més info: llibertat.cat i kaosenlared.net

.
[3. Han tancat a la força el casal antiprohibicionista de Barcelona]

Desmesurats mitjans repressius han tancat per la força el Casal antiprohibicionista de Barcelona, el local del ALA, el col·lectiu més veterà del moviment antiprohibicionista i cannàbic. L'ALA existeix des del 93, el casal des del 99.

La única acusació del districte de ciutat vella pel tancament, es que el 2006 no varen comunicar l'inici d'activitats culturals,

Quan porten des de que van obrir fent-les. Demanen màxim difusió i solidaritat en front aquest nou abus de poder.

Podeu enviar cartes a Itziar Gonzalez, districte de ciutat Vella C/Ramelleres,17 08001-Barcelona www.bcn.es/ciuttvella

Cartes de propostes que diguin: No al tancament de l'històric Casal Antiprohibicionista ALA del C/ Salavador n 20 baixos 08001 Bcn

Reobertura inmediata

Més info: barcelona.indymedia.org

.
[4. V Jornades d'economia solidària]

La Xarxa d'economia solidaria, organitza, les V Jornades d’Economia Solidària, enguany sota el títol “Crisi. Alternatives des de l’economia solidària”.

El proper dissabte 28-F a l’Ateneu La Torna de Gràcia (Barcelona). A les 10.30h Crisi, Quina crisi? Causes, efectes i dinàmiques, amb un membre del seminari taifa A les 12h Repensant alternatives a la crisi. Alternatives, respostes, reptes i oportunitats per avançar a una economia postcapitalista, 14.30 Dinar popular amb passe de videos 17.00 Fira d'experiències. Taula rodona d'experìencies catalanes de l'economia social i solidaria. Es Magdalenes (habitatge), Fiare (Banca ètica) Edpac (consum), Nou indret (atur i recuperació d'empreses), Oferta-demanda (laboral), Ara Coop (Cooperativisme), Cocinitas (suport mutu i vida quotidiana).

Més info: fets.org i xarxaecosol.org

.
[5. Jornades Anarco feministes març 2009]

Aquestes jornades es faran durant tot el mes de març, organitzades per dones feministes de la CNT de Catalunya (Joaquim costa).

Fins un total de 15 actes en 31 dies. Començaran el dilluns 2 amb una xerrada titulada: Anarquisme i llibertat de la dona: les primeres lluitadores. Totes les xerrades són mixtes i tindran lloc a la Fundació d'Estudis Llibertaris i Anarcosindicalistes, al C/Joaquim Costa, 34 de Barcelona. Els tallers seran només per a noies. El Taller d'Autoconeixement es farà a la FELLA. El Taller d'Autodefensa es farà a la Casa de la Solidaritat Degut a que hi ha un número mínim i màxim de participants, es prega que les interessades s'inscriguin mitjançant el correu electrònic. libertariascnt@hotmail.com

Programa i més info: alasbarricadas.org

.
[6. Som lo que Sembrem organitza unes jornades internacionals sobre transgènics]

Mentre la ILP per una Catalunya Lliure de Transgènics comença el seu camí dins el Parlament, la Plataforma Som lo que Sembrem, continua la seva tasca d'informació i reivindicació dels arguments que ens han portat a desenvolupar-la. Per això es faran les jornades del 6 i 7 de març. Davant un discurs dominant que pretén mostrar una suposada comunitat científica monolíticament en favor dels cultius transgènics, en aquestes jornades aportem algunes de les veus que des de la ciència s'han aixecat per mostrar els riscos dels cultius de varietats transgèniques. Aquest debat, però, va molt més enllà de la ciència i la seva pràctica, perquè abasta el model d'agricultura i alimentació que volem, el sistema polític de presa de decisions i la participació pública en aquesta qüestió. Les jornades seran Residència de Investigadors al carrer Hospital , 64. Entrada lliure. Inscripcions a ilp@somloquesembrem.org (detalla si vens divendres al matí, a la tarda o/i dissabte al matí)

Més info a somloquesembrem.org

.
[7. Notícies breus]

* Dimecres 25-F de 20.30 a 22. Concentració a Barcelona pel dret a l'avortament lliure i gratuït'

* Dijous 26-F Vaga de secundaria i mobilitzacions al Pais Valencià per construir l'ensenyament públic i de qualitat. Hi haurà concentracions a Guadamar del Segura, Teulada, Carcaixent, Gandia, Castelló i València.

* Divendres 27-F 19h. presentació del documental "CERO-Una investigación sobre el 11-S" al Rectorar ocupat de la UB. Es un nou documental italià conduit per Dario fo.

* Divendres 27-F. 19.30 Acte públic Sobreviure no es delicte. Despenalització del Top Manta ya. A l'ateneu Candela de Terrassa.

* Dissabte 28-F, inauguració de l'Ateneu llibertari Alomà a Tarragona. Serà a partir de les 17h. Misser Sitges nº 9.

.
[8. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres , http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net, http://www.liberinfo.net,
.
Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat

*Pots col·laborar amb moviments.cat pujant els continguts a la pàgina web (ara està desactualitzada) o d'altres maneres; si t'agradaria posa't en contacte.

* * * * *

2. Aquest diumenge 1 de març: Acte reivindicatiu a ROCAPREVERA(Torelló)‏

vall (vall@espai.de) en nombre de Valldelges.Net

miércoles, 25 de febrero de 2009 10:59:53

Benvolguts,

Us agrairem que feu difusió d’aquest acte al vostre mitjà informatiu i a la vostra agenda.

Acte cívic i reivindicatiu a

ROCAPREVERA

(TORELLÓ)

en defensa de la salut

i contra el nou projecte d’incineració industrial de biomassa a Sant Pere de Torelló

DIUMENGE 1 DE MARÇ

a les 12 del matí

PORTEU roba negra o fosca

Durada prevista 30 minuts

Vine i participa !

PLATAFORMA ANTIINCINERADORA DE LA VALL DEL GES

WWW.VALLDELGES.NET VALLDELGES@VALLDELGES.NET TEL 93 8504660

* * * * *

3. Crida Fòrum Social Comunicació

Rol DG

miércoles, 25 de febrero de 2009 8:39:14

Hola,
el proper 6 de juny es convocarà una assemblea de preparació del Fòrum Social Català de la Comunicació. Hi ha un blog amb material i el text de la crida. I també una petita enquesta. Si us sembla bé fer-ho circular...

http://fscomu.blogspot.com/
Rolando

* * * * *

4. LA VERITAT DEL ARTE RECICLADO

Manuel Franquesa

martes, 24 de febrero de 2009 20:54:41

Hola todas y todos

Adjuntamos invitación en imágenes para denmostrar que con todo tipo de residuos de los humanios se pueden hacer otras cosas que tirarlos a la basura...

Salud&Patatas en Neumáticos

Manel

PS. Aviso a nuestras estimadas lectoras y lectores de Ultramar: para acceder a la Vernissage de esta basura reciclada basta subirse al Metropolitano de Barcemoda (línea L1) y apearse en la estación "Plaça de Sants" y andar tres (3) minutos.

* * * * *

5. Israel declarat culpable

Josep Valls Camps

martes, 24 de febrero de 2009 12:11:03

Israel es declarado culpable de crímenes de lesa humanidad y genocidio en la franja de Gaza

El Tribunal señala que la infancia Palestina en la Franja de Gaza ha vivido bajo el genocidio de las bombas...

CEPRID | Kaos. Solidaridad Pueblo Palestino | 22-2-2009 | 1102 lecturas | 5 comentarios

www.kaosenlared.net/noticia/israel-declarado-culpable-crimenes-lesa-humanidad-genocidio-franja-gaz

ISRAEL ES DECLARADO CULPABLE DE CRÍMENES DE LESA HUMANIDAD Y GENOCIDIO CONTRA LA INFANCIA PALESTINA DE LA FRANJA DE GAZA

El Tribunal Internacional sobre la Infancia afectada por la Guerra y la Pobreza de la Misión Diplomática Internacional Humanitaria RWANDA 1994, a través de su Presidente Internacional, Sergio Tapia y Fiscal Internacional de Derechos Humanos del Tribunal Internacional de Conciencia, comunica a la comunidad internacional la Primera Sentencia Internacional contra los Crímenes de Lesa y el Genocidio sobre la Infancia Palestina de la Franja de Gaza convertida en el mayor campo de concentración del mundo donde hoy es el lugar más densamente poblado del planeta: tiene apenas 360 km2 donde viven 1.500.000 personas de las cuales el 50 por ciento son menores de edad y 80 por ciento están por debajo del nivel de pobreza, este Tribunal Internacional de Conciencia, compuesto por 14 Fiscales Internacionales de Derechos Humanos, de 11 países, 9 de America latina, 1 de África y 1 de Asia denuncia los crímenes aberrantes y el avance sistemático del infanticidio contra los niños y niñas de la Franja de Gaza, por parte del ejercito israelí, donde ha violado todas las Convenciones Humanitarias de Ginebra, todos las declaraciones Internacionales de Derechos Humanos, y ha puesto como método de guerra el ataque sobre la población civil.

La Sentencia Internacional esta integrada la presentación de las pruebas de los ataques sobre la población infantil palestina y la violación a las leyes internacionales y al estatuto de Roma, con testimonios de niños, madres, recopilados desde la Franja de Gaza, acompañado de las firmas y peticiones de miles y miles de personas de America Latina, España y Europa, África y Asia.

El Tribunal Internacional sobre la Infancia afectada por la Guerra y la Pobreza, señala que la infancia Palestina en la Franja de Gaza ha vivido bajo el Genocidio de las bombas, de las metralletas, y de la utilización como escudos humanos de los niños por parte del ejercito israelí, "donde hay 700.000 niños y niñas en Gaza que fueron sometidos a masacres, asesinatos, a crímenes contra la humanidad, al genocidio, al bloqueo humanitario, secuestro y a la destrucción de de sus escuelas, de sus hogares, de sus familias, de sus casas " con un saldo de 6.600 los muertos y heridos en Gaza durante los 22 días que ha durado la operación militar israelí contra el movimiento radical islámico Hamás en ese territorio palestino. Con 1.340 muertos de los que 460 son niños y 106 mujeres, según datos que el ministerio palestino de Sanidad ha de la Franja de Gaza.

Los heridos, ascienden a 5.320, entre los que hay 1.855 niños y 795 mujeres, además de que otros 55.000 palestinos han tenido que desplazarse de sus hogares por el conflicto. Suficientes pruebas de la perpetración de las peores atrocidades que ha vivido la infancia Palestina en la Franja de Gaza, un campo de concentración, un campo de matanzas, donde suman mas de 280 niños muertos y mas de mil niños heridos, cifra que aumenta día a día, un nuevo Genocidio como el de Bosnia, el de Rwanda, el de Chechenia "podríamos decir que Gaza es la nueva Rwanda de Medio Oriente".

Los actos llevados a cabo por las Fuerzas Armadas israelíes constituyen también una violación evidente del artículo 6 del Estatuto de la Corte Penal Internacional ("crimen de genocidio") y del artículo 2 de la Convención de 1948 para la prevención y prohibición del genocidio. En verdad, las consideraciones que llevan a declarar al Ejercito de Ocupación Israelí culpable, no sólo de crímenes de guerra y de crímenes contra la humanidad, de crimen de genocidio, son las siguientes: "la codificación de tal delito en el Estatuto de la Corte Penal Internacional, tomado directamente de la Convención de Ginebra de 1948 y por lo tanto del Tribunal de Nuremberg, permite la atribución a muchos, si no a todos los conflictos de nuestra época, caracterizados un nivel tecnológico de las armas de guerra tan alto, que terminan por golpear siempre más a las poblaciones civiles que a las Fuerzas Armadas. En efecto, el artículo 6 del citado Estatuto enumera una serie de actos típicos de la actividad de guerra, hechos tales como "matar a los miembros de un grupo" o "causar graves lesiones a la integridad física o psíquica de personas que pertenezcan a un grupo", se convierten en actos de genocidio si se llevan a cabo" con la intención de destruir total o parcialmente un grupo nacional, étnico, racial o religioso", definición esta última en la cual la "intención" es fácilmente demostrada en el caso de la destrucción de una "parte" del "grupo nacional." El exterminio de un pueblo hasta su desaparición".

La gravedad de los crímenes están señalados en el artículo 5 del Estatuto de Roma (tipificando los crímenes de competencia de la Corte: genocidio, crímenes de lesa humanidad, crímenes de guerra), se trata de determinar que los crímenes cometidos son los suficientemente graves para justificar la acción de la Corte Penal Internacional. La gravedad de los crímenes debe establecerse teniendo en cuenta no sólo la escala de crímenes y el número de víctimas, también la naturaleza y la forma que se cometieron, y la situación psicológica, social que afectaron a la población civil.

El estatuto de la Corte Penal Internacional define estos crímenes de la siguiente manera:

Artículo 6. Genocidio

A los efectos del presente Estatuto, se entenderá por "genocidio" cualquiera de los actos mencionados a continuación, perpetrados con la intención de destruir total o parcialmente a un grupo nacional, étnico, racial o religiosos como tal:

a) Matanza de miembros del grupo;

b) Lesión grave a la integridad física o mental de los miembros del grupo;

c) Sometimiento intencional del grupo a condiciones de existencia que hayan de acarrear su destrucción física, total o parcial;

d) Medidas destinadas a impedir nacimientos en el seno del grupo;

e) Traslado por la fuerza de niños del grupo a otro grupo.

Artículo 7. Crímenes de lesa humanidad

1. A los efectos del presente Estatuto, se entenderá por "crimen de lesa humanidad" cualquiera de los actos siguientes cuando se cometa como parte de un ataque generalizado o sistemático contra una población civil y con conocimiento de dicho ataque:

a) Asesinato;

b) Exterminio;

c) Esclavitud;

d) Deportación o traslado forzoso de población;

e) Encarcelación u otra privación grave de la libertad física en violación de normas fundamentales de derecho internacional;

f) Tortura;

g) Violación, esclavitud sexual, prostitución forzada, embarazo forzado, esterilización forzada o cualquier otra forma de violencia sexual de gravedad comparable;

h) Persecución de un grupo o colectividad con identidad propia fundada en motivos políticos, raciales, nacionales, étnicos, culturales, religiosos, de género definido en el párrafo 3, u otros motivos universalmente reconocidos como inaceptables con arreglo al derecho internacional, en conexión con cualquier acto mencionado en el presente párrafo o con cualquier crimen de la competencia de la Corte;

i) Desaparición forzada de personas;

j) El crimen de apartheid;

k) Otros actos inhumanos de carácter similar que causen intencionalmente grandes sufrimientos o atenten gravemente contra la integridad física o la salud mental o física.

Artículo 8. Crímenes de guerra

1. La Corte tendrá competencia respecto de los crímenes de guerra en particular cuando se cometan como parte de un plan o política o como parte de la comisión en gran escala de tales crímenes.

2. A los efectos del presente Estatuto, se entiende por "crímenes de guerra":

a) Infracciones graves de los Convenios de Ginebra de 12 de agosto de 1949, a saber, cualquiera de los siguientes actos contra personas o bienes protegidos por las disposiciones del Convenio de Ginebra pertinente:

i) Matar intencionalmente;

ii) Someter a tortura o a otros tratos inhumanos, incluidos los experimentos biológicos;

iii) Infligir deliberadamente grandes sufrimientos o atentar gravemente contra la integridad física o la salud;

iv) Destruir bienes y apropiarse de ellos de manera no justificada por necesidades militares, a gran escala, ilícita y arbitrariamente;

v) Obligar a un prisionero de guerra o a otra persona protegida a prestar servicio en las fuerzas de una Potencia enemiga;

vi) Privar deliberadamente a un prisionero de guerra o a otra persona de sus derechos a un juicio justo e imparcial;

vii) Someter a deportación, traslado o confinamiento ilegales;

viii) Tomar rehenes;

b) Otras violaciones graves de las leyes y usos aplicables en los conflictos armados internacionales dentro del marco del derecho internacional, a saber, cualquiera de los actos siguientes:

i) Dirigir intencionalmente ataques contra la población civil en cuanto tal o contra civiles que no participen directamente en las hostilidades;

ii) Dirigir intencionalmente ataques contra objetos civiles, es decir, objetos que no son objetivos militares;

iii) Dirigir intencionalmente ataques contra personal, instalaciones, material, unidades o vehículos participantes en una misión de mantenimiento de la paz o de asistencia humanitaria de conformidad con la Carta de las Naciones Unidas, siempre que tengan derecho a la protección otorgada a civiles u objetos civiles con arreglo al derecho internacional de los conflictos armados;

iv) Lanzar un ataque intencionalmente, a sabiendas de que causará pérdidas de vidas, lesiones a civiles o daños a objetos de carácter civil o daños extensos, duraderos y graves al medio natural que sean claramente excesivos en relación con la ventaja militar general concreta y directa que se prevea;

v) Atacar o bombardear, por cualquier medio, ciudades, aldeas, pueblos o edificios que no estén defendidos y que no sean objetivos militares;

Ante las evidencias presentadas, los testimonios, las declaraciones públicas de las agencias internacionales de las Naciones Unidas, y los Crímenes contra la Humanidad y Genocidio sobre la Infancia Palestina de Gaza, por violaciones sistemáticas a los Convenios Internacionales sobre el Derecho Internacional Humanitario, Derechos Humanos, Derechos de la Infancia, Estatuto de Roma y por ataques directos y sistemáticos contra la vida y la dignidad humana de un pueblo, sometido al bloqueo y al aislamiento constante, sin poder huir, o refugiarse, hacinados en un campo de concentración, el mas grande del mundo, y bajo el poder de fuego durante 22 días de bombardeos, francotiradores y bombas prohibidas por los convenios de Ginebra y sus Protocolos, con un saldo de 460 niños asesinados y mas de 1800 infantes heridos y mutilados, y luego de haber escuchado el alegato de los Fiscales Internacionales de Derechos Humanos y del Relator Especial, este Tribunal Internacional sobre la Infancia afectada por la Guerra y la Pobreza, declara en Sentencia Internacional,(la primera en su tipo a nivel mundial sobre el Caso de los Crímenes contra la Infancia Palestina de la Franja de Gaza) a los 12 días del mes de Febrero del año 2009:

"ISRAEL CULPABLE DE CRÍMENES DE LESA HUMANIDAD Y GENOCIDIO CONTRA LA INFANCIA PALESTINA DE LA FRANJA DE GAZA"

Es la Sentencia Moral y Ética en memoria de los niños y niñas palestinos que mueren en Gaza, al menos para devolverles la dignidad que le han robado con estos crímenes de la barbarie humana, acompañada por mas de 2000 firmas y peticiones de organizaciones y ciudadanos de mas de 50 países del mundo que apoyan al este Tribunal Internacional de Conciencia, y solicitan a la Corte Penal Internacional y los organismos internacionales de justicia y derechos humanos de la Unión Europea y America Latina, la apertura de causa e investigación y condena de los culpables de los crímenes contra los niños y niñas de Gaza, solicitud acompañada por mas de dos mil firmas y peticiones de America Latina, Unión Europea, África y Asia

Las violaciones del derecho internacional humanitario deben ser perseguidas e investigadas por los Estados, en especial por los Estados parte de los Convenios de Ginebra de 1949 fuere cual fuere si nacionalidad. Israel es parte desde 1950 del IV Convenio, aplicable a la protección de la población civil, pero no investiga ni persigue los hechos que son denunciados ante sus tribunales militares y penales israelíes. Cuando fallan los tribunales del Estado con jurisdicción sobre las infracciones de derecho humanitario pueden actuar los tribunales de otros Estados (jurisdicción universal), ya que todos los Estados están obligados a respetar y hacer respetar los Convenios: para ello, la jurisdicción universal puede ser un mecanismo apropiado, aunque para evitar conflictos diplomáticos lo más conveniente sería que la Corte Penal Internacional tuviera competencia sobre estos hechos. Sin embargo, Israel no es parte del Estatuto de la Corte Penal Internacional y los crímenes de guerra (infracciones graves del derecho humanitario) perpetrados en su territorio o por sus nacionales han quedado hasta ahora en la más absoluta impunidad.

Deposítese la presente Sentencia Internacional ante los organismos internacionales de justicia y derechos humanos de la Unión Europea, America Latina, África y Asia y dese difusión a través de todos los medios de comunicación, escritos, radiales y televisivos, y disponible para organizaciones sociales, académicas y culturales de la sociedad civil.

Firmada por el Presidente del Tribunal Internacional sobre la Infancia afectada por la Guerra y la Pobreza, el argentino Sergio Tapia Fiscal Internacional de Derechos Humanos

* * * * *

6. Xerrada-debat sobre Deute Ecològic i Sobirania Alimentària

associacionsgava en nombre de Jaume Grau López

lunes, 23 de febrero de 2009 21:23:08

Benvolguts amics, benvolgudes amigues,

El proper dijous 5 de març hi haurà a Gavà una interessant xerrada i debat posterior al voltant del tema, molt desconegut encara, del Deute Ecològic i la sobirania alimentària.

Molta gent ha sentit a parlar del Deute Extern, que és el deute financer de molts països empobrits del Sud amb els països rics i les entitats financeres del Nord. Aquest deute extern, terriblement injust i originat pels propis organismes del Nord com a forma d'assegurar-se uns beneficis a llarg termini, està provocant veritables tragèdies als països encara no desenvolupats. Així, el Deute Extern consumeix moltes vegades més del 30% el 40% oo fins al 50% dels pressupostos públics d'aquests països, forçant-los a desmantellar tots els serveis públics i a privatitzar els sectors estatals de l'economia.

Front aquesta injustícia, cal denunciar-ne una altra. El Deute Ecològic és el deute que han acumulat els països del Nord front als del Sud per l'expoli dels seus recursos, pels danys ambientals no restaurats, per l'ocupació gratuïta o mal pagada del seu espai ambiental per a abocar residus, per les conseqüències que estan patint a causa del canvi climàtic i altres contaminants i per la pèrdua de la sobirania alimentària.

Per a parlar de tot això, ens acompanyaran dues persones expertes en el tema. Mònica Vargas i Xavier Montanyés formen part de la Campanya "No Et Mengis el Món" i ens presentaran la campanya així com les dades per tal de conèixer l'orígen i els conseqüències del Deute Extern i per què cal reivindicar la Sobirania Alimentària del Pobles.

RECORDEU:
Dijous 5 de març

19:00 h.

Casal Sant Jordi (Rambla Vayreda 31)

Gavà
http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article13687
Salutacions!
Jaume

* * * * *

7. Actes: eleccions basques + Pla Bolonia + dret a l'avortament

inforevoltaglobal en nombre de info revolta global

sábado, 21 de febrero de 2009 22:45:35

Les eleccions basques a debat

dimarts, 24 de Febrer

xerrada 19:30h

amb:

Joseba Fernández, Ezker Alternatiboa-Ezker Antikapistalista

Lluís Rabell, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Ateneu Rebel c,/ Font Honrada, 32-34 (Metro Poble Sec/ Pl. Espanya)

xerrada a les 13:30h

amb: Joseba Fernández, Ezker Alternatiboa-Ezker Antikapistalista

Universitat Pompeu Fabra Aula 20.055 al Campus de la Ciutadella.


Xerrada: El Pla Bolonia: la fi de la universitat pública?

divendres, 27 de febrer a les 20h

amb:

Mariona Cruelles, activista del moviment estudiantil i militant de Revolta Global-Esquerra

Anticapitalista

Isa Benítez, sociòloga i activista anti-bolonia a la UAB

Robert González, sociòleg i militant de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Ateneu Rebel c,/ Font Honrada, 32-34 (Metro Poble Sec/Pl. Espanya)


Xerrada: Pels drets sexuals i reproductius de les dones: avortament a la sanitat pública i fora del codi penal, ja!

dissabte, 28 de febrer a les 19.30h

amb:

Lèlia Becana, Campanya pel Dret a l'Avortament

Sandra Campañón, militant de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Sylviane Dahan, membre de la FAVB

Ateneu Rebel c,/ Font Honrada, 32-34 (Metro Poble Sec/Pl. Espanya)

www.revoltaglobal.cat

* * * * *

8. RECETA (para reir)‏

associacionsgava en nombre de Anna Gabarró Haro

sábado, 21 de febrero de 2009 15:30:41

De: Carme Solé Guevara

Enviado: miércoles, 18 de febrero, 2009 21:48:59

Asunto: Rv: RECETA (para reir)

--- El dom, 15/2/09, Carmen Ruiz escribió:

OJO AL DATO!!!!!

ECETA : "Pollo a la Concejalía"

Ingredientes
- un pollo

- un despacho

- varios chorizos

Preparación:

- Se coge el pollo

- Se le coloca en un despacho

- Se le rodea de chorizos

- Se le deja a su antojo

- Y él solito se va haciendo rico, rico, rico.

Carmen

* * * * *

9. ¡Viva Palestina! Convoy a Gaza

Luis & Sally

viernes, 20 de febrero de 2009 18:54:22

El convoy a Gaza, un movimiento de la gente

“Vamos en paz. ¡No nos detendrán!”

George Galloway e Yvonne Ridley

ICH

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=81123

Traducido del inglés para Rebelión por Germán Leyens

Un convoy de más de 110 vehículos ha salido de Londres hacia Gaza para entregar más 1 millón de libras esterlinas en ayuda, incluyendo ambulancias y una bomba de incendios.

Visite http://www.vivapalestina.org/

Para escuchar a George Galloway (subtítulos en francés y portugués) pulse aquí

(http://informationclearinghouse.info/article22028.htm)

Y más video del convoi aquí:

http://www.youtube.com/watch?v=DoGRWkZFCMs

está en ingles, pero es impresionante sólo ver la cantidad de camiones.

A los pescadores de Gaza

Yvonne Ridley

Mientras el sol se alza esta mañana sobre el terminal del ferry de Tarifa en el sur de España, la vista era bastante espectacular mientras fila tras fila de vehículos del convoy “¡Viva Palestina!” Se formaba para el siguiente trecho de nuestra misión de misericordia hacia Gaza.

Lo que realmente atrajo mi atención fue un bote remolcado por uno de los vehículos.

La gente olvida a menudo que Gaza es una franja costera sobre el borde del Mediterráneo, y que otrora el mar aseguraba una vida decente para los pescadores del lugar.

La Armada Israelí trata, con una regularidad casi casual de embestir, hundir o echar a pique los botes que pertenecen a los pescadores de Gaza.

Lo sabemos con seguridad porque activistas internacionales por la paz han suministrado la evidencia después de ir de pesca con los hombres de Gaza para demostrar su solidaridad con ellos.

La situación de los pescadores palestinos es peor ahora de lo que era cuando estuve a bordo del primer bote en más de 40 años que navegó hacia La Franja para romper el bloqueo israelí en agosto pasado.

Me dicen ahora que la costa se ha convertido en zona ‘prohibida’.

El sábado 14 de febrero – ‘día de los enamorados’, mientras nuestro convoy salía del centro de Londres, las fuerzas navales israelíes dispararon a Rafiq abu Reala, de 23 años, mientras pescaba en aguas territoriales de Gaza, a unas dos millas náuticas del puerto de la Ciudad de Gaza. Iba en un simple bote de pesca, no mucho más grande que un bote a remos, con un pequeño motor fuera de bordo, conocido localmente como un “hassaka.”

Según el informe que recibí esta mañana, Rafiq, su hermano Rajab y otro amigo seguían el curso de un cardumen de peces.

Un grupo de otras cinco hassakas habían salido juntas, a cerca de un kilómetro al oeste del bote de Rafiq, más mar adentro. Una cañonera israelí se acercó al área y comenzó a disparar contra las otras hassakas, que cambiaron rápidamente de rumbo y se dirigieron hacia el este, de vuelta a la costa. Repentinamente Rafiq se dio cuenta que la cañonera se dirigía hacia su hassaka.

Al relatar los eventos de ese día, Rafiq comparó la naturaleza depredadora de la nave a la de un lobo. Giraba alrededor de su bote de pesca y comenzó a disparar munición pesada en su dirección. Los tres pescadores aterrorizados se lanzaron de plano al fondo de su bote.

El capitán israelí les ordenó por megáfono que recogieran sus redes y abandonaran el área. En ese momento, la cañonera estaba a menos de 20 metros de la hassaka de Rafiq.

Cuando la cañonera volvió por segunda vez no hizo ningún intento de comunicarse con los pescadores. Rafiq estaba de espalda a la cañonera recogiendo desesperadamente las redes. Le dispararon con un rifle de asalto M16 y lo alcanzaron dos veces con balas ‘dum-dum’, acribillando su espalda con metralla.

La fuerza de los tiros lo lanzó al agua, hundiéndolo a seis o siete metros bajo la superficie.

Rajab pidió a su amigo que controlara el bote mientras rescataba a Rafiq. Como es un buen nadador, buceó tras Rafiq y lo sacó del agua hacia la hassaka. Rafiq estaba inconsciente.

Los pescadores en su bote tenían un teléfono móvil e hicieron un llamado de emergencia. La hassaka atacada llegó al puerto al mismo tiempo que la ambulancia y Rafiq fue llevado en estado grave al hospital al-Shifa en la Ciudad de Gaza.

Los doctores dicen que había fragmentos de metal incrustados en la espalda de Rafiq y que la metralla también penetró sus pulmones.

Podría tardar meses hasta que Rafiq se recupere por completo, pero tiene que mantener a su familia. Se casó hace sólo seis meses y su mujer espera su primer bebé. Después de cinco años de trabajo como pescador, ha presenciado en muchas ocasiones cómo las fuerzas navales israelíes les disparaban tiros de advertencia, pero ésta fue la primera vez que había sido atacado directamente.

Pero Rajab sobrevivió a los tiros que la armada israelí le disparó en el pecho hace dos años y medio.

La cantidad total de pescadores gazanos muertos por la armada israelí desde el año 2000 es ahora de 14. Rafiq describió los disparos del sábado como una guerra abierta.

Los pescadores palestinos han sido atacados a diario por cañoneras israelíes desde que Israel anunció un cese al fuego unilateral que supuestamente entró en vigor el 18 de enero.

Los informes sobre intenso fuego con rifles e incluso misiles se están convirtiendo en la ‘norma’. Rafiq es el tercer pescador gazano alcanzado por tiros de la armada israelí durante este cese al fuego inexistente. El 26 de enero, Alaa al-Habil recibió disparos en la pierna mientras pescaba con red barredera a menos de una milla náutica frente a la costa de Gaza. El 6 de febrero, Mahmoud al-Nadar fue alcanzado por disparos en ambas piernas mientras estaba a 1 milla náutica y media de la costa de Rafah en el sur de la Franja de Gaza.

Actualmente es impensable que los pescadores se aventuren más allá de tres millas náuticas de la costa de Gaza, y muchos barcos se quedan a sólo algunos metros de la playa. Sin embargo, las aguas territoriales de Gaza llegan a 12 millas náuticas de la costa – por cierto, los Acuerdos de Oslo otorgan una zona de pesca que se extiende hasta 20 millas náuticas.

Israel trata de crear zonas ‘prohibidas’ arbitrarias en el mar – impuestas exclusivamente por las armas. Podría tener éxito si no fuera por la resistencia de los pescadores. Es algo parecido a lo que sucede en tierra. Las Fuerzas de Ocupación Israelíes han declarado un área de tierra palestina a un kilómetro de la Línea Verde como “zona militar clausurada”, efectuando un audaz robo de tierra que amenaza con tragarse una vasta área de rica tierra agrícola que va a todo lo largo del este de la franja de Gaza.

Miembros del Movimiento Internacional de Solidaridad [ISM, por sus siglas en inglés] Franja de Gaza acompañan regularmente a pescadores palestinos y han presenciado incontables actos de agresión militar israelí en su contra mientras se encuentran en aguas territoriales de Gaza, a pesar del acuerdo de cese al fuego que existía en esos días.

Aunque ¡Viva Palestina! lleva un solo bote para entregar en esta ocasión a los pescadores de Gaza, instaría a cualquiera que lea esta columna a que piense en esos pescadores del Mediterráneo y les envíe más botes para que puedan continuar con su trabajo honrado.

Y en cuanto a Gordon Brown, quien está enviando su propio convoy, tal vez la Royal Navy podría otorgar un poco de protección a los pescadores de Gaza contra la Armada Israelí, a la que recientemente llamé Piratas del Mediterráneo, por su conducta ilegal y criminal.

Y, al dejaros con ese pensamiento, ¡Viva Palestina! está ahora a punto de subir al ferry en Tarifa hacia Marruecos donde su misión comienza nuestro viaje norafricano: Un Salvavidas para Gaza.

* Yvonne Ridley va a bordo de ¡Viva Palestina! con el galardonado cineasta Hassan al Banna Ghani. Los dos están haciendo un documental sobre el histórico viaje a Gaza.

http://informationclearinghouse.info/article22028.htm

* * * * *

10. El fondo de pensiones también servirá para financiar a la banca

canamat en nombre de Alex Hohmann

viernes, 20 de febrero de 2009 15:48:34

From: xabiel poveda salgado

Date: 20-feb-2009 14:26

Subject: [Vagabancs-cat] El fondo de pensiones también servirá para financiar a la banca

No tienen bastante. Pretenden que el fondo de pensiones -es decir, el salario diferido de los trabajadores retenido por el Estado- también sirva para que la banca sanee sus cuentas.

El fondo de pensiones –nada más y nada menos que 56.000 millones de euros— es reclamado por la patronal bancaria para que le aporte financiación. El gobierno del PSOE ya resolvió aportar 150.000 millones de euros de dinero público para la banca. Ahora destinará
también una parte del fondo de pensiones, es decir, del salario diferido de los trabajadores que, en lugar de dedicarlo a subir las míseras pensiones como debería ser su destino natural, se destinará a financiar al parasitario capital bancario.

El fondo de pensiones se constituyó con el argumento de que, en el futuro, el gasto de pensiones aumentaría hasta tal punto que no podría ser afrontado. Un argumento a todas luces falso: hay dinero para lo que interesa (financiar a la banca, reducir la fiscalidad al
capital…). Ahora ese dinero –que pertenece a los trabajadores, no en vano es salario diferido retenido— se transferirá también a la banca a través de la compra de deuda (bonos y obligaciones) que le permitan salir del atolladero en que se han metido con sus ruinosos negocios especulativos, mientras se seguirá insistiendo en que las pensiones
futuras no están garantizadas y, por lo tanto, se requiere una nueva reforma de las pensiones…
Otra gran farsa para justificar una política de trasvase masivo de rentas del trabajo a rentas del capital.

* * * * *

11. ¿Tú comerías insecticida? Monsanto te lo hará comer! Y "tu" gobierno lo va a permitir

missatgera

viernes, 20 de febrero de 2009 14:32:22

Articulo de "la contra" de La Vanguardia, 20 febrero 2009. Por este horror, sólo imaginable y producible en un mundo sometido a la dictadura capitalista, unos cuantos ciudadanos hemos hecho o participado la iniciativa legislativa contra los transgénicos, y la campaña Som lo que Sembrem.

Al final del artículo mandamos información sobre las Jornades Científiques internacionals sobre els OGM:Arguments per una agricultura i una alimentació sense transgènics que se realizarán en Barcelona los días 6 y 7 de marzo, de inscripción gratuita. Sala d'Actes de la Residència d'Investigadors CSIC Generalitat de Catalunya, carrer de l'Hospital 64 (Metro L3 - Liceu).

Ahora es un buen momento para impulsar y participar en las cooperativas de consumo responsable, de alimentos y productos ecológicos y de cercanía, así como tener relaciones cada vez más directas con nuestros agricultores y ganaderos para que vayan recuperando o no pierdan el control de lo que hacen, así como exigir la protección de las zonas agrícolas tradicionales, como autoprotección a la vez que como lucha contra estos monstruos surgidos del averno capitalista que lo matan TODO -las semillas, la quintaesencia de la VIDA!!!- con tal de ganar pasta y dominarnos para siempre jamás. Y es que, en este país, con el gobierno Zapatero remendón y secuaces, hay 4 personas relacionadas con Monsanto, según artículo. m@

************************************

Marie-Monique Robin, periodista especializada en agroalimentación

"¿Tú comerías insecticida?"

VÍCTOR-M. AMELA - 20/02/2009

Tengo 48 años. Nací en Gourgé, pueblecito cerca de Poitiers (Francia), en una familia campesina. Soy periodista. Estoy casada y tengo tres hijas (11, 14 y 17 años). ¿Política? No me caso con nadie, mi compromiso es con la gente: por eso pongo mi pluma en la llaga. Soy agnóstica

¿Qué es Monsanto?

El gigante de la industria agroquímica que domina el mercado mundial de la alimentación.
¿Cómo logra dominar la alimentación mundial?

Domina el mercado mundial de semillas: dominar las semillas es dominar los estómagos, la población mundial.

¿Y cómo se logra dominar las semillas?

Modificándolas genéticamente y patentándolas. Antes de 1992 no podían patentarse semillas, y Monsanto logró que Estados Unidos lo permitiese. Hoy tienen mil patentes.

¿Es algo que debería preocuparme?

Si te preocupa qué comen tus hijos, sí. Preocúpate por las 80.000 hectáreas cultivadas con maíz transgénico en Catalunya y Aragón: ¿por qué España es el único país de Europa que acepta cultivos transgénicos?

¿No sucede en otros países europeos?

Está prohibido. Con razón: carecemos de estudios sobre los efectos en la salud humana y en el medio ambiente de los organismos genéticamente modificados (OGM).

¿Y por qué España no los veta?

En el Gobierno de España hay ahora cuatro personas relacionadas con Monsanto.

¿Quiénes?
Estoy contrastando los datos y pronto publicaré sus nombres.

¿Ese maíz es un OGM de Monsanto?

Sí, se le llama maíz Bt, iniciales de Bacillus thurigiensis:esa bacteria está en el suelo de forma natural y es insecticida. Si se usa en preparados pulverizados es eficaz, y el sol la degrada pronto: resulta inocua para el medio ambiente. Pero los de Monsanto tomaron de la bacteria el gen que produce la toxina, y lo insertaron en el genoma del maíz.

Brillante idea: de este modo, ese maíz queda blindado contra los insectos, ¿no?

Sí, pero a un coste peligroso: la toxina intoxica no sólo al piral - insecto perjudicial para el maíz-,sino también a los insectos predadores del piral (como la crisopa), y a mariposas, mariquitas, microorganismos del suelo, pájaros insectívoros...

¿Y a mí?

¿Tú comerías insecticida? Pues ese maíz insecticida pasa a harinas, chips, tacos, cereales, sopas, tortas... ¿Por qué cada día hay más alergias? ¡Son sobrerreacciones de nuestro organismo ante algo que no reconoce!

Con no comer ese maíz, ¡salvado!

No: ese maíz poliniza cultivos de maíz ordinario, contaminándolos, convirtiéndolos también en transgénicos. ¡Extinguirá el maíz natural! Y aunque no ingirieses ese maíz directamente..., se lo dan como forraje a animales que luego tú sí comerás.

¿Debo alarmarme, pues?

Mis padres eran campesinos, líderes sindicales agrarios en Francia: adoptar abonos, pesticidas convencidos de que hacían progresar la agricultura. Hoy están arrepentidos: la biodiversidad de variedades hortofrutícolas ha decrecido drásticamente..., y la mayor proporción de cánceres se da entre agricultores.

Entonces sí podemos alarmarnos...

El herbicida más vendido del mundo se llama Roundup, de Monsanto. Extermina toda la maleza..., pero no es biodegradable, y es promotor de cánceres y perturbador endocrino. ¿Cómo no vamos a padecer cada día más cánceres, diabetes, parkinson y alzheimer? ¡Mis hijas y yo ya no comemos vegetales que no provengan de cultivo biológico!

¿Herbicidas y pesticidas dan cáncer?

¡Nacen bebés con residuos de dioxinas en sus células! Las dioxinas son derivados de síntesis químicas de laboratorio. Llegan a los bebés por lo que comen las madres.

Esto ya escalofría.

Estamos intoxicándonos. Mire el pan.

¿Qué le pasa?

Para que la espiga de trigo produzca más grano, ha sido genéticamente modificada y protegida con ocho pesticidas y varias hormonas... cuyos restos te comes en el pan. ¡Claro que hay cánceres de mama y próstata, y el esperma pierde fertilidad! Siete amigas de mi edad tienen cánceres. Ninguna amiga de mi madre lo tuvo a esta edad.

¿Y por qué no reaccionamos?

Porque priorizamos la cantidad, la producción, la viabilidad económica, el negocio, los precios... Pero este sistema acabará también con los pequeños agricultores.

¿Por qué?

Compran semillas genéticamente preparadas para ser fumigadas con Roundup, se obligan a comprar remesas nuevas cada año, y son caras. Perdemos miles de variedades tradicionales, y los campesinos acaban en manos de Monsanto, arruinándose muchos.

¿Qué pasará si se mantiene esta tónica?

Que Monsanto producirá todas las semillas... y todos los productos fitosanitarios sin los que esas semillas genéticamente modificadas no fructifican (como el Roundup, que le reporta el 30% de sus ingresos): ¡negocio redondo para Monsanto! Si se confirma que algún producto es peligroso, lo retirarán, dándoles tiempo para fabricar otro... hasta que vuelva a demostrarse que es cancerígeno o perturbador hormonal. Y así hasta que acabemos todos estériles y enfermos.
Esto es tan tremendo... Cuesta creerle.

Tenemos ya el precedente del agente naranja. Empleado como herbicida durante decenios, su uso en la guerra de Vietnam ratificó su toxicidad cancerígena. Así que ha sido retirado. Lo fabricaba Monsanto. ¿Y qué le ha pasado a Monsanto pese a los millones de damnificados? Nada.

From: Assemblea Pagesa

Date: 2009/2/19

Subject: NOTA SOM LO QUE SEMBREM: JORNADES CIENTÍFIQUES SOBRE ELS TRANSGÈNICS

Benvolguts/des,
Us enviem aquesta convocatòria per si és del seu interès.

Paraules clau: CONFERÈNCIA, BARCELONA, 6 i 7 DE MARÇ, CIENTÍFICS
NTERNACIONALS, OGM

Els ponents de les jornades internacionals sobre els OGM que tindran loc a Barcelona el dies 6 i 7 de març del 2009 estaran diponibles per entrevistes a la premsa els mateixos dies de les jornades, i els dies immediatament anteriors (Adjuntem un arxiu amb la trajectòria dels ponents).

Cordialment

Elisenda Franquet

----
Plataforma Som lo que Sembrem

C/ Barcelona, nº 72-Baixos

25600 - Balaguer (La Noguera) Tel. 973 45 06 83

ilp@somloquesembrem.org www.somloquesembrem.org

* * * * *

12. Publicat ahir al Dogc: Cas Paz Dorado

Plataforma Salvem Oliveretes

viernes, 20 de febrero de 2009 9:29:42

https://www.gencat.cat/diari/5322/09043119.htm

per entendre la historia de tot plegat, llegiu l'article publicat avui a e-noticies

http://politica.e-noticies.cat/un-lider-patronal-torna-12-milions-estafats-a-lestat-26109.html

i si en voleu mes a:

www.salvemoliveretes.org

de que Coneixem en Paz Dorado a Viladecans?:

Doncs és el propietari de la Masia de Can Menut a Viladecans (declarada patrimoni local que s’està deixant caure a trossos) per mitja d'una empresa del entremat de Global Inversiones Europeas, és el propietari del 31’67 % del terrenys forestals de la vessant viladecanenca de la muntanya de Sant Ramon, per mitja de tres de empreses relacionades amb ell, Construccions Sant Ramon Viladecans, Global Inversiones Europeas, i Immobiliaria Cal Simon S.l., On projecte un pla urbanístic il.legal per ser zona forestal.

http://salvemoliveretes.blogspot.com/2007/11/denncia-en-roda-de-premsa.html

I és propietari de terrenys a la plana deltaica de Viladecans per mitjà de l’empresa Promotora de imagen y comunicacion. És el president de la patronal, Confederació d’empresaris del Baix Llobregat, que com heu llegit acaba de confessar la apropiació indeguda de mes de 1,2 milions d'euros de les subvencions europees per cursos de formació, i ha negociat tornar els cales desprès de mes de 8 anys per no anar a la presor...

A més també ha deixat petjada a Cornellà, Sant Boi, Sant Feliu de Llobregat, Sant Esteve de Sesrovires, L’Albi, i com que ara, a Catalunya, ja el coneixem, comença a actuar fora com és el cas de Cordova, i segur que ens en deixem algun de més...

* * * * *

13. II Calçotada Popular i Fira del Tast

llistaxmg en nombre de Sensibilització XCS

viernes, 20 de febrero de 2009 9:11:34

En el marc de les VII Jornades de Comerç Just i Consum Responsable, us convidem a participar el dissabte 7 de març a les 14h. a la II Calçotada Popular i Fira del Tast que celebrarem al Forat de la Vergonya (Pl. Pou de la Figuera, Barcelona). Es tracta d'una oportunitat de tastar i conèixer productes de confiança de la mà dels seus productors. Una calçotada feta exclusivament amb productes que sabem d’on vénen i que mereixen la nostra confiança des del punt de vista de la qualitat alimentària, social i ecològica. Aquesta iniciativa l'hem organitzat conjuntament amb l'Associació de Veïns del Casc Antic, Slow Food, Barcelona Reykjavik i el restaurant Patxoca. Ja podeu comprar els tiquets (venda anticipada: 10 euros /el mateix dia: 12 euros) a la botiga de la Xarxa a Ciutat Vella (Pl. Sant Agustí,15), als locals dels nostres Grups de Consum i a l'oficina de l'AAVV del Casc Antic (C/Rec 27).

* * * * *

14. DIFUSIÓ:TAULA RODONA "EL CRÈDIT COM A INSTRUMENT DE DE SENVOLUPAMENT ALS PAÏSOS EMPOBRITS: LÍMITS I POTENCIALITATS"‏

llistaxmg en nombre de per-difondre@moviments.net

viernes, 20 de febrero de 2009 8:57:32

Taula rodona

"EL CRÈDIT COM A INSTRUMENT DE DESENVOLUPAMENT ALS PAÏSOS EMPOBRITS:
LÍMITS I POTENCIALITATS".

Convoquen:
La Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans, la Federació Catalana d'ONG per la Pau, la Coordinadora d'ONG i Altres Moviments Solidaris de Lleida, la Coordinadora d'ONG per al Desenvolupament, la Defensa dels Drets Humans i la Pau de Tarragona, la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament i la Campanya Qui deu a Qui? (QDQ).

Dimarts, 3 de març de 18.30 a 21.30 h, a la seu de les federacions catalanes d'ONG, c. de les Tàpies 1-3, Barcelona.

Hi intervindran:

Àngel Font i Vidal, director de l'Àrea d'Inclusió Social - Fundació Caixa Catalunya.
Carlos Ballesteros García, economista i professor la Universitat Pontifícia de Comilles de Madrid.Juan Garibi, director de Desenvolupament Fiare (País Basc) Banca Popular Ètica.

*Els ponents no exposaran casos concrets sobre situacions del crèdit sinó que se'ls demanarà que centrin les seves intervencions a respondre les preguntes que els/les participants els formulin de forma anticipada. Per això demanem a les persones assistents que envieu les
vostres inquietuds/preguntes sobre el crèdit com a instrument de desenvolupament per als països empobrits, fins al 26 de febrer a la següent adreça _fcongd@fcongd.org_ . Podeu enviar preguntes bé a un ponent en concret o bé, de forma genèrica, als tres ponents.

Agrairem que totes les xarxes i organitzacions envieu aquesta convocatòria als vostres membres.
Hem elaborat uns dossiers per disposar de més informació sobre el tema:

_http://www.quiendebeaquien.org//kitbcn/acto2009.htm_
Per limitació d'espai cal confirmar l'assistència dels/de les participants

Us hi esperem!!!

* * * * *

15. Link del rebost del delta

Laia Sole

viernes, 20 de febrero de 2009 8:41:47

http://rebost.wordpress.com/

merci per ajudar-nos a difondre la idea!!

fins aviat!

Laia Solé i Raventós

laiasole15@yahoo.es

* * * * *

16. L'exalcalde de Viladecans, a la picota

Plataforma Salvem Oliveretes

viernes, 20 de febrero de 2009 7:48:16

PUBLICAT A

http://politica.e-noticies.cat/desgavell-al-sem-26108.html

19 / 02 / 2009

L'exalcalde de Viladecans, a la picota

La Sindicatura revela irregularitats al Sistema d´Emergències Mèdiques

La Sindicatura de Comptes ha detectat greus irregularitats en la gestió de l'empresa de titularitat pública Sistema d´Emergències Mèdiques, SA (SEM), propietat del Servei Català de la Salut, durant l'exercici del 2006, segons l'informe de fiscalització remès al Parlament. El president i conseller delegat de l'empresa és Jaume Monfort, exalcalde de Viladecans, que firma les al·legacions presentades davant de la Sindicatura sobre aquest assumpte.

La investigació assenyala incompliments de la normativa de contractació pública, desviacions pressupostàries en l'execució de les obres, incompliment de les obligacions tributàries i retribucions per hores extres irregulars, entre altres anomalies. Així, per exemple, quatre directius van percebre per guàrdies de direcció un total de 63.886,43 euros, uns altres tres directius van cobrar per hores extres 4.580,60, i un sol directiu en va rebre 11.000 en concepte de consecució dels objectius de gestió.

Tampoc no existeix prova que, el 2006, el consell d'administració de l'empresa, aprovés formalment un pressupost inicial, entre altres tramitacions que haurien d'haver seguit també el mateix procés. És la primera irregularitat constatada.

Les hores extres permeses, a més, es van sobrepassar en 15.656, de les quals disset treballadors concentren el 60,5%. El PP ja ha demanat a la consellera de Salut, Marina Geli, que prengui mesures i depuri responsabilitats.

* * * * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

...i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*
Per la cultura!
* * *
Actuem en directe...
* * * * *
aturem la corrupció!
_ __ _ ___ __ _ ___ __ _ __
S O C I E T A T * O B E R T A * 2 2 4

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]<< Pàgina d'inici