Societat Oberta

dijous, de juliol 30, 2009

.

.

.*...*...*.

.

.

.

* Societat Oberta 246 *

.B.l.o.c..d..i.m.p.u.l.s.o.s..i..m.o.v.i.m.e.n.t.s..s.o.c.i.a.l.s.

T…..E…..R…..R.....E…..S….......B.….A…..I.….X.….E…..S……....D.....E…..L….…...L…..L.....O.....B…..R…..E…..G.....A…..T

Mentre tot s’atura,

els i les atletes de la pau, de les idees,

del somni d’un món millor,

del cor fratern, dels sentiments,

del gest bondadós,

.

anem avançant!.

.

.

PODEM!

PER CONSTITUIR UNA VERITABLE SOBIRANIA POPULAR EN TEMPS DE CRISI

Ara es pot accedir amb dos dominis en català:

http://www.17-s.info / www.podem.cat

Aquí podeu accedir-hi en pdf.

http://www.17-s.info/sites/www.podem.cat/files/PODEMCAT.pdf

¡Podemos vivir sin capitalismo!

Ahora se puede acceder con dos dominios en castellano

http://www.17-s.info/es / www.sincapitalismo.net/es

Aquí podeis acceder en pdf para que lo difundais a vuestros contactos.

http://www.17-s.info/sites/www.podem.cat/files/PODEMOSCAST.pdf

.

.

.

*

Sumari

.

.

.-TVObert@-.

Per veure els audiovisuals penjats des del SO-125 fins al SO-185

aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

Societat Oberta

.

1. [Cat90] Centenari de la setmana "tràgica"

28/07/09

2. La polla blaugrana de Laporta

3. INFORME BANDERAS NEGRAS 2009 - SOBRE EL INCENDIO DEL CALAMOT - Naturaleza y Solidaridad

.

.*.

.

.Per la independència.

.

.cultural,.

.

.eduquem-nos.

.

.en els cinc.

.

.llenguatges humans!.

.m..u..s..i..c..a..l.., .. g..e..s..t..u..a..l.., ..v .i..s..u..a..l.., . o..r..a..l....i....e..s..c..r..i..t..

.

*........*........*........*........*

Societat Oberta

..

..

..

1. [Cat90] Centenari de la setmana "tràgica"

cat en nombre de moviments.cat

martes, 28 de julio de 2009 14:32:10

.

Temes: Centenari de la setmana "tràgica", els incendis tornen a castigar la natura de les terres catalanes, II Aplec del camp espai de trobada i participació, El plan E és una farsa, continuen les xerrades per poder viure sense capitalisme, noticies breus

.
Ubicacions: Barcelona, Horta de Sant Joan, L'aleixar, Vilafranca del penedés, Sant Sadurní, Olot, La llacuna, Tarragona, Mataró, Sant Antoni.

.
[1. Centenari de la setmana "tràgica"]

Aquests dies ens arriben desenes d'articles actes i accions que ens recorden els fets de finals de juliol del 1909, no en va fa 100 anys, d'aquells aconteixements que convulsionaren el país i que representaren un avís important del que fou la revolució anarquista 27 anys després.
La història oficial la ha anomenat la setmana tràgica, però des de l'altra banda de les barricades va ser una setmana màgica, en que l'autoorganització popular va fer somniar. Va ser aleshores quan Barcelona es guanyar el sobrenom de la rosa de foc, el qual va ser recuperat per la campanya contra el banc mundial el 2001.

D'entre els articles destaquem: 1909: tràgica la setmana Un compendi d'articles de Jordi Martí Font.
Entre les accions: Pinten els murs d'una vintena d'esglèsies per recordar la "setmana tràgica".

També podeu conèixer una exposició gràfica

Aquells aconteixements van concloure amb desenes de morts sobretot de civils i 5 execucions, entre elles la del pare de l'escola moderna, Francesc Ferrer i Guàrdia (13 d'octubre), a quí la ciutat per fi ha reconegut, 100 anys després amb un carrer al seu nom.

Més info: kaosenlared.net

.
[2. Els incendis tornen a castigar la natura de les terres catalanes]

L'incendi d'Horta de Sant Joan, ha estat tràgic tan a nivell humà amb les 5 morts de bombers com a nivell del patrimoni natural perdut, en les hectàrees cremades. Diverses veus es qüestionen si aquests desastres naturales es podrien evitar sobretot tenint en compte que moltes vegades els boscos no estan prou cuidats, tot i que en èpoques com l'actual hi ha molta gent a l'atur que tindria

Fa molts anys, que diverses organitzacions ecologistes denuncien les mancances de la política ambiental per a preveure els riscos d'incendis. Aquest article per exemple, és ben actual, però malauradament va ser escrit fa 10 anys.

Algunes organitzacions han valorat aquests tràgics incendis

Des de la societat civil les agrupacions de defensa forestal hi han treballat de valent. La seva web, és la que ens pot ajudar també a fer-ne un seguiment més exhaustiu.
Tot i l'incendi des de divendres Horta de Sant Joan serà seu de les jornades d'energia i medi ambient.

més info: snadf.org

.
[3. II Aplec del camp, espai de trobada i participació]

L’Aleixar serà durant el cap de setmana del 31 de juliol, 1 i 2 d’agost la capital del Camp.
Per segon any consecutiu els Casals populars, les assemblees de joves, el sindicat d’estudiants, les candidatures d’unitat popular, les organitzacions politiques i la resta de col·lectius de l’Esquerra Independentista de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Gaià, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès, és a dir, la vegueria del Camp, organitzen l’Aplec del Camp.

Hi haurà actes socials, culturals i musicals

Més info: pobleviu.cat/iec

.
[4. El plan E és una farsa]

Aquests dies a Vilafranca del Penedès, les organitzacions independentistes Endavant i l'Assemblea de Joves de Vilafranca-CAJEI han enganxat grans làmines de paper damunt diversos panells del Plan E del Govern espanyol amb lemes com 'El Plan E beneficia les empreses causants de la crisi' o 'Pa per avui, fam per demà'. També s'han penjat pancartes a les places.

A través d’aquesta acció es vol denunciar que, amb aquesta mesura “estrella” que omple els nostres carrers, el govern Zapatero pretén fer creure a les treballadores que pren mesures reals contra la crisi. No obstant, el Plan E només beneficia als que ens han dut a aquesta situació.

Més info: barcelona.indymedia.org

.
[5. Continuen les xerrades sobre la crisi i per poder viure sense capitalisme ]
El moviment pel decreixement no fa vacances i la darrera setmana de juliol hi haurà 3 noves xerrades
noves. dimarts 28 de jul a Sant Sadurní, divendres 31 a Olot i diumenge 2 d'agost a La Llacuna.

El dia d'acció del 17-S i les trobades locals i zonals del 17 i 18 d'octubre són els objectius pels quals es preparen els participants en aquest moviment social a curt termini. El seu centre de coordinació itinerant, seguirà actiu tot l'estiu per fer-ho possible.

Més info: decreixement.net i podem.cat

.
[6. Notícies breus]

* Dimarts 28 de juliol, passen a l'Ateneu alomà de Tarragona, C/ Misser Sitges 9, el documental Cepas, el ecosistema es responsabilidad mía

* Alliberat el Casal Popular de Mataró al C/ Argentona

* La universitat lliure la Rimaia a Sant Antoni, en perill de desallotjament

* Fe d'errates: els 2 darrers imputats del 4-F que han iniciat una campanya per la seva amnistia es diuen Alfredo i Patricia, no Eugeni i Patricia.

.
[7. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres , http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net, http://www.liberinfo.net,
.
Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat

*Pots col·laborar amb moviments.cat pujant els continguts a la pàgina web (ara està desactualitzada) o d'altres maneres; si t'agradaria posa't en contacte.

* * * * *

2. La polla blaugrana de Laporta

Plataforma Salvem Oliveretes

martes, 28 de julio de 2009 18:24:13

La polla blaugrana de Laporta

En una roda de premsa a Can Xic, equipament juvenil de Viladecans acabat d’inaugurar, en Joan Laporta i en Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, han escenificat la signatura del conveni urbanístic que vol construir un conjunt d’equipaments esportius amb zona comercial i hotelera, un pabellò i un estadi que acollirà els partits del Barça B i fins concerts multitudinaris que actualment es fan al camp nou, segon ha explicat en Joan Laporta.

Igualment s’han esmerçat a dir que el projecte és respectuós en el medi ambient perque no ubica cap instal.lació en la zona protegida per la Xarxa Natura 2000 –només faltaria-, una protecció que recau en les 27 ha. propietat del Barça, el conveni fa que el Barça cedeix al ajuntament aquest terrenys protegits i l’ajuntament li deixa construir al terrenys adjacents. Un canvi de cromos, que si be preserva els terrenys protegits, si que malbarata la zona del Delta del Llobregat, i del litoral de Viladecans que no paren de ser agredits mediambientalment.
El president del F.C. Barcelona ha emfatitzar la voluntat del club a apostar per la preservació del mediambient i li ha fet gràcia que un dels veïns que compartiran l’espai, l’au anomenada polla d'aigua blava, tingui els colors del club.

La plataforma salvem Oliveretes i altres veïns de Viladecans han volgut mostrar el seu descontentament e indignació davant la posada en escena de la signatura del conveni se’n presents amb una pancarcata i crits que deien “No a la Ciutat del Soci, amb el delta no es fa negoci”.

.

Acudit del dia: "la marca Barça con la protección del medio ambiente"‏

Plataforma Salvem Oliveretes

domingo, 26 de julio de 2009 16:28:39

http://salvemoliveretes.blogspot.com/2009/07/acudit-del-dia-la-marca-barca-con-la.html

Acudit del dia: "la marca Barça con la protección del medio ambiente"

Un Error: El diari sport situa en aquesta imatge "la ciutat del soci" en els terrenys del antic camping Toro Bravo, creiem que és un error, perque en aquest lloc és on està previst que s'instal.li el CRAM (centre de recuperació d'animals marins).

Els terrenys del Barça estan situats a l'esquerra d'on hi diu "Parque natural del Remolar", just a sobre d'on i diu erroniament "playa de Gavà" perque és la platja de Viladecans.
Si deixem fer aquest atentat ecològic es situaria en la part central de la imatge, lloc on es vol fer la ciutat del Soci, uns terrenys propietat del Barça, i que estan protegits per la "Xarxa Natura 2000".

El que fa riure és que diguin :"un espacio donde vayan de la mano el medio ambiente, las instalaciones deportivas (campos de fútbol, pistas de tenis, padel, etcétera) y los servicios (tiendas y restaurantes)".

Publicat al Sport el diumenge 26 de juliol de 2009

La ' Ciutat del Soci ' irá de la mano protección del medio ambiente y actividad deportiva
La 'Ciutat del Soci', un concepto único en el mundo

Publicat per PLATAFORMA SALVEM OLIVERETES

* * * * *

3. INFORME BANDERAS NEGRAS 2009 - SOBRE EL INCENDIO DEL CALAMOT - Naturaleza y Solidaridad

INFORME BANDERAS NEGRAS 2009

associacionsgava en nombre de Grup Les Agulles

martes, 28 de julio de 2009 13:23:50

Banderas Negras 2009: la crisis como oportunidad

28 de julio

Ecologistas en Acción ha presentado hoy el informe de Banderas Negras 2009. La crisis una oportunidad para la Costa, donde han sido otorgadas 311 Banderas Negras a lugares con una degradación ambiental alta y con grandes amenazas sobre sus ecosistemas y socio-economía, así como 392 Puntos Negros a lugares con pequeños o puntuales impactos que agravan la situación.

Ecologistas en Acción denuncia que la crisis esta siendo aprovechada por unos pocos que siguen enarbolando el modelo de crecimiento que precisamente la generó, como son las grandes empresas de infraestructuras y energías. Empresas que siguen reincidiendo en un modelo del pasado y que están amparadas por los fondos públicos invertidos por las diferentes administraciones. Para Ecologistas en Acción la crisis es una oportunidad para mostrar la necesidad de un cambio de modelo profundo en la sociedad y en su economía, como única posibilidad para garantizar el futuro de los pueblos costeros y de la biodiversidad marina.

El sector urbanístico, principal motor de desnaturalización de la costa, ha sufrido una desaceleración, pero las numerosas Banderas Negras concedidas este año por proyectos urbanísticos en toda la costa, demuestran que, a pesar de ello, los procesos de desnaturalización siguen muy por encima de la capacidad de carga del territorio costero. Se ha producido una alarmante aceleración del proceso de mediterranización que está sufriendo la costa norte peninsular con, por ejemplo, alrededor de 19.000 nuevos amarres en Galicia, con más de 4.000 nuevas viviendas que se prevén en los planes de ordenación urbana de Asturias... ( Seguir leyendo )

.

SOBRE EL INCENDIO DEL CALAMOT

associacionsgava en nombre de Grup Les Agulles

viernes, 24 de julio de 2009 17:27:08

Hola,
Os adjunto este correo que he enviado a el diario el Pais y que hace referencia a la noticia sobre el incendio del Calamot por si es de vuestro interés:

http://www.elpais.com/articulo/cataluna/bomberos/heridos/incendio/Gava/obliga/desalojar/27/personas/elpepiespcat/20090724elpcat_4/Tes
Lluís
--------------------------------------------------------------------------------
From: ltg.888@hotmail.comTo: participacion@elpais.es; redacciondigital@elpais.es

Subject: Noticia: Tres bomberos heridos en un incendio en Gavà que obliga a desalojar a 27 personas

Date: Fri, 24 Jul 2009 11:12:55 +0200

Buenos días,

Un comentario referente a esta noticia. Soy un vecino de Gavà y visitante asiduo de la zona afectada por el incendio y no he visto que el ayuntamiento haya hecho alguna cosa para retirar los árboles caídos debido al temporal de viento o limpiar la maleza, no se ha movido ni un árbol caído. Por lo tanto, a mí me sorprende muchísimo esta cifra de 800000 € que dicen haber invertido y que con todos mis respetos pongo en duda.

Da la casualidad que esa zona está afectada por un plan urbanístico conocido como Pla de Ponent, que prevee la construcción de unas 3575 viviendas, proyecto en el que el ayuntamiento está muy interesado desde hace tiempo y que los vecinos y grupos ecologistas nos oponemos. Nos oponemos por la perdida de biodiversidad y porque es el único corredor biológico que queda entre dos hábitats: el macizo del Garraf y el Delta del Llobregat

Quizás sólo sea una casualidad.

Atentamente,
Lluís Torrente García

.

Naturaleza y Solidaridad

associacionsgava en nombre de Grup Les Agulles

miércoles, 22 de julio de 2009 21:29:20

Naturaleza y Solidaridad: Proyectos solidarios con la fotografía como vía de
trabajo.
http://www.naturalezaysolidaridad.org/
PRESENTACIÓN:
Sumergidos en nuestro día a día, no nos damos cuenta de que, en el mundo, son muchas las personas que tienen dificultades para salir adelante, personas con un nombre y una historia, personas a las que con un pequeño gesto, podemos ayudar a cambiar su futuro.

Con la firme convicción de que muchos pocos, hacen un mundo, nace Naturaleza y Solidaridad, una iniciativa que parte de Antonio y Luis respectivos responsables de los proyectos Biodiversidad Virtual y Mirada Natural, pero que está abierta a la participación de otros proyectos.

Naturaleza y Solidaridad, es una plataforma que persigue sumar esfuerzos para que, entre todos, pongamos nuestro granito de arena con el fin de ayudar a las pequeñas iniciativas que convierten en grandes muchos de los Proyectos por los que muchas ONGs luchan.

Para lograr este objetivo ponemos en contacto a profesionales y expertos del mundo de la Fotografía y la Naturaleza, que quieran dedicar altruistamente un poco de su tiempo para realizar eventos solidarios de apoyo al proyecto de una determinada ONG: salidas de fotografía, proyecciones audiovisuales, exposiciones, seminarios, salidas de campo guiadas,

Los asistentes a estos eventos ingresarán su cuota de inscripción en la ONG, siendo el evento coordinado y todo el dinero recaudado y gestionado íntegramente por la ONG.

Esta web será la portavoz on line de todas aquellas iniciativas solidarias que utilicen como vehículo conductor la Fotografía de Naturaleza y servirá de medio informativo y de lugar de convocatoria para estas actividades.

Si tienes una web de temática solidaria o de naturaleza puedes unirte a nosotros y ayudar a conocer este proyecto y sus objetivos. La única condición para participar en nuestras actividades es hacerlo desde el altruismo, pues todos los fondos se gestionarán desde cada proyecto y la ONG responsable.

Muchas gracias por ayudarnos a ayudar a otras personas que lo necesitan.

Luis y Antonio

http://www.naturalezaysolidaridad.org/

* * * * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

...i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*
Per la cultura!
* * *
Actuem en directe...
* * * * *
aturem la corrupció!
_ __ _ ___ __ _ ___ __ _ __
S O C I E T A T * O B E R T A * 2 4 6

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]<< Pàgina d'inici