Societat Oberta

dijous, d’octubre 22, 2009

.

.

.

10. Gavamòn

emma anguera

lunes, 19 de octubre de 2009 16:27:51

Hola
Os envio el programa del Gavamòn, os espero a todos/as!!!

Os pido tambien un favor, podeis hacer difusión entre vuestros amigos/as y conocidos/as?

Gracias
Emma

23 - 25 d'octubre

entrada gratuïta

GavàMón

Mostra de cinema pels drets humans

Gavà 2009

Presentació

L’Assemblea General de les Nacions Unides decideix que l’any que comenta el 10 de desembre de 2008 sigui proclamat Any Internacional sobre l’Aprenentatge dels Drets Humans, i es dediqui a realitzar activitats per ampliar i aprofundir aquest aprenentatge. El respecte dels drets fonamentals de les persones en qualsevol lloc o situació ha de ser un fet visible en el dia a dia de les persones.

L’Ajuntament de Gavà, enguany celebrarà la cinquena edició de la Mostra de cinema pels drets humans, GavàMón 2009. La celebració d’aquesta Mostra ha permès crear una xarxa amb entitats, associacions i escoles sensibilitzades vers les problemàtiques dels drets humans amb la idea que el cinema és un mitjà per crear espais de reflexió i debat que ens estimulin a un canvi d’actitud cap a les problemàtiques dels drets humans. Aquest any 2009 la Mostra de cinema s’envoltarà de diferents activitats que es faran amb la implicación de les entitats i associacions de la ciutat de Gavà amb l’objectiu de treballar plegats pels drets humans.

21.45 hores

ELS DRETS DE LES DONES: EL

CONFLICTE ARMAT I LES SEVES

CONSEQÜÈNCIES

Los Limoneros. Israel, Alemanya i França, 2008. Eran Riklis.106 min. Drama.

Subtitulada.

Premi del Públic al Festival de Berlín 2008. Premi TCM del públic al Festival de Sant Sebastián 2008

Salma, una vídua palestina, decideix lliurar una batalla contra el ministre de Defensa d'Israel, la casa bonica del qual topa amb el seu camp de llimoners a la frontera entre Israel i els territoris ocupats.

La policia no triga a decretar que els arbres de Salma representen una autèntica amenaça per al ministre de Defensa i la seva família, i ordena que es talin. Però Salma decideix lluitar per salvar els seus arbres i la seva vida.

23.30 hores

DIÀLEG

Cristina del Valle,

cantant i activista, fundadora i presidenta de la Plataforma de Mujeres Artistas contra la Violencia de Género.

Salam Almaslamani, presidenta de la Comunitat Palestina de Catalunya

*L’acte disposarà de servei de traducció de llengua de signes els tres dies de la Mostra

Divendres, 23 d’octubre

Espai Maragall / Entrada gratuïta

20.30 hores

NIT INAUGURAL

EXPOSICIÓ “Tan iguals, tan diferents”,

Diputació de Barcelona.

TASTET de menjar de Costa d’Ivori ofert per l’Associació SILO, que treballa per al desenvolupament dels nens i nenes de Guinea Bissau. Amb la col·laboració de l’Associació de Dones Clara Campoamor.

Aquestes entitats col·laboren en un projecte amb dones de zones agrícoles a Guinea Bissau, subvencionat per l’Ajuntament de Gavà.

ACTE INSTITUCIONAL D’INAUGURACIÓ de la cinquena edició de la Mostra de cinema pels drets humans, GavaMón 2009, a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Sr. Joaquim Balsera Garcia. Taula inaugural: Sr. Xavier Badia i Cardús, director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya; Sr. Jaume Saura i Estepà, President de l’Institut de Drets Humans de Catalunya; Sr. Víctor Carnero López, tinent d’alcalde i president de l’Àmbit de Benestar i Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Gavà i la Sra. Emma Blanco Anguera, regidora d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà.

21.30 hores

HOMENATGE A VICENÇ FERRER

Hi assistirà Lancy Dodem, que forma part del Departament de Comunicació de l’Oficina Central de la Fundació Vicenç Ferrer a Barcelona.

Dissabte, 24 d’octubre

Espai Maragall / Entrada gratuïta

20.30 hores

CRISI I ALTERNATIVES. MOVIMENTS ANTIGLOBALITZACIÓ

TASTET de menjar bolivià ofert per la Fundació Social ARAMANTA. Aquesta entitat treballa en un projecte de barris a la zona sud de la ciutat de Cochamba (Bolívia), subvencionat per l’Ajuntament de Gavà.

21.15 hores

Desarrollo Humano. Espanya, 2007. David Muñoz. 30 m. Documental. Subtitulada.

Segons el rànquing de desenvolupament de l’ONU, Noruega apareix en el primer lloc, i Níger en l’últim lloc. El documental pretén conèixer millor com viuen les persones d’aquests països. Es troba la felicitat lligada al concepte de “desenvolupament” com tradicionalment l’entenem?

Documental premiat en nombrosos festivals de cinema internacionals

21.45 hores

Batalla en Seattle. Estats Units, 2007.

Stuart Townsend. 100 min. Drama.

Subtitulada.

Basada en fets reals, narra els cinc dies que van fer trontollar el món el 1999 quan desenes de milers de manifestants van prendre per assalt el carrer en protesta contra l’Organització Mundial del Comerç (OMC). El que va començar com una protesta antiglobalització tranquil·la reivindicant la cessació de les conferències de l’OMC, es va convertir en un motí que finalment va obligar a proclamar l’estat d’excepció, que va desembocar en l’adopció d’una postura de combat contra el Departament de Policia de Seattle i la Guàrdia Nacional per part d’una massa de manifestants pacífics sense armes.

23.00 hores

DIÀLEG

Joan Antoni Melé Cartañà, director territorial de Triodos Bank a Catalunya. Reconegut com el banc més sostenible del món durant la Conferència Internacional de Banca Sostenible a Londres.

Jordi Marí, director de FETS, Finançament Ètic i Solidari

Valeria Mikiej, membre de la Xarxa pel Decreixement i el Col·lectiu Crisi.

Diumenge, 25 d’octubre

Espai Maragall / Entrada gratuïta

18.30 hores

CONVIVÈNCIA I IMMIGRACIÓ

The Visitor. Estats Units, 2008. Thomas

McCarthy. 108 min. Drama-comèdia.

Subtitulada.

Nominació al Millor Actor als Oscars 2009. Secció Estrenes del Festival de Sundance 2008

Recomanada a partir de 13 anys Walter és un professor universitari que viu una vida grisa i solitària. La seva existència fa un tomb quan el degà de la seva facultat l'obliga a anar a Nova York a presentar un article sobre les desigualtats al món i sobre la situació del continent africà. Quan arriba al pis que té allà s'emporta una inesperada sorpresa. Una parella d'immigrants -Tarek, sirià, i Zaineb, senegalesa- viuen al seu pis.

20.30 hores

DIÀLEG

Yacine Belahcene, berber-català, cantant del grup de música NOUR.

Remei Sipi, de la Xarxa de dones immigrades i de l’Associació de guineanes E’Waisoipola.

Rosa Tintoré i Rahma Benyoubi, parella lingüística del programa Voluntariat per la llengua.

Elena Sala, directora de projectes de la Fundació Clariana. Aquesta fundació ha organitzat diferents grups d’interacció multicultural amb la col·laboració d’associacions de veïns i veïnes de diferents municipis.

21.00 hores

MÚSICA

Música a càrrec del grup NOUR amb cançons que expressen els sentiments, les emocions, els anhels i els somnis creats a partir de l’especial barreja d’occident i orient.

Dijous, 22 d’octubre

Espai Maragall / Entrada gratuïta

09.30 hores

CINEMA INFANTIL

Glup, una aventura sin desperdicio.

2004. Iñigo Berasategi, Aitor Arregi. 70 min.

Nomenada al Goya 2003 com a millor

pel·lícula d’animació.

“Comprar, utilitzar i llençar”, aquesta és la màxima d’un món què els objectes no duren gaire temps. Les botigues es buiden i els abocadors s’omplen.

L’Alícia és testimoni de primera mà d’aquest lamentable fenomen, ja que els seus pares llencen despreocupadament els objectes amb només uns pocs mesos de “vida”. Però no tot està permès mentre hi hagi gent com en Tomàs, un amic de l’Alícia, que l’inicia en el valuós art del reciclatge.

Amb en Tomàs, la nostra protagonista aprèn el vertader valor de les coses, i arriba a arreglar la seva ràdio amb les seves pròpies mans i a viure mil aventures.

10.40 hores

DIÀLEG

Es demanarà als nens i nenes la seva opinió sobre la pel·lícula i quines són les coses que poden fer.

Divendres, 23 d’octubre

Espai Maragall / Entrada gratuïta

09.30 hores

CINEMA JUVENIL

La Clase. França, 2008. Laurent Cantet.

128 min. Drama. Subtitulada

Palma d’Or al Festival de Cinema de Cannes

Recomanada a partir de 13 anys

François i altres professors/es es preparen per enfrontar-se a un nou curs en un institut d’un barri conflictiu. Plens de bones intencions i desitjosos d’aportar la millor educació als seus alumnes, s’armen contra el descoratjament. Però les cultures i les actituds s’enfronten a l’aula, microcosmos de la França contemporània. Per molt divertits i estimulants que siguin els adolescents, els seus comportaments poden tallar de soca-rel l’entusiasme d’un professor que no cobra bastant. La tremenda franquesa de François sorprèn els seus alumnes, però el seu estricte sentit de l’ètica trontolla quan els joves comencen a no aceptar els seus mètodes.

11.45 hores

DIÀLEG

L’opinió de la joventut pot ajudar les persones adultes a trobar més perspectivas per implicar-se en l’assoliment dels drets humans al món. Un món que serà el del seu futur.

* * * * *

11. Bienvenidos a la economía de EEUU ese muerto viviente

Anna Gabarró Haro

lunes, 19 de octubre de 2009 14:56:26

Asunto: Bienvenidos a la economía de EEUU ese muerto viviente

Para vuestra información

Saludos

Diosdado

-------------------

Bienvenidos a la economía de EEUU, ese muerto viviente

Mike Whitney; CounterPunch

El crédito lo es todo. Sin expansión del crédito no hay recuperación porque no hay mejora en la demanda agregada. Pero el crédito está retrocediendo. Los bancos han endurecido sus condiciones para otorgar préstamos y los potenciales deudores que sean solventes han desaparecido. Los préstamos bancarios han caído un 14% desde octubre de 2008. El crédito privado está de hecho cayendo en estos momentos a un 10,5% anual. La situación no está mejorando, sino yendo a peor.

En el Telegraph inglés:

"En EEUU, tanto el crédito bancario como el agregado de oferta monetaria M3 se han estado contrayendo a tasas comparables con las de la Gran Depresión desde principios de verano, aumentando el miedo a una segunda recesión en 2010 y la consecuente precipitación hacia una deflación en el mercado de la deuda...

"David Rosenberg, jefe de estrategia en Gluskin Sheff, ha expresado una preocupación parecida al comentar que durante las cuatro semanas anteriores al pasado 24 de agosto, el crédito bancario se hundió hasta un ritmo anual 'épico' de 9 por ciento, el agregado de oferta monetaria M2 se hundió el 12,2 por ciento y el M1 el 6,5 por ciento.

"'Por primera vez en el periodo posterior a la Segunda Guerra Mundial, tenemos a la vez deflación en el crédito, los salarios y las rentas, y eso desde nuestro punto de vista es una situación envenenada', dijo. (Ambrose Evans-Pritchard, " US credit shrinks at Great Depression rate prompting fears of double-dip recession", UK Telegraph.)

Las ejecuciones de hipotecas, los impagos o los chanchullos están al orden del día. Las hipotecas se ejecutan a un ritmo de más de 300.000 por día, y subiendo. Una enorme acumulación de hipotecas "ocultas" se mantienen artificialmente fuera del mercado para sostener los precios. Ello generará un goteo de esas hipotecas puestas lentamente en el mercado que mantendrá deprimido el mercado de la vivienda durante toda una década. La gente que es propietaria de inmuebles no puede endeudarse por estar estos totalmente devaluados. Todo apunta a una depresión del gasto a largo plazo.

A las empresas les está resultando más difícil refinanciar sus deudas, los préstamos bancarios sufren ratios de morosidad históricos, y el mercado inmobiliario ha implosionado. La actual destrucción de crédito no tiene precedentes, es ya a gran escala y sigue creciendo. El agujero de capital es mayor que la FED (la Reserva Federal de EEUU) y mayor que el Tesoro. Es imposible cubrirlo solamente con una mayor liquidez. De momento, el gobierno puede arreglárselas con el PIB con un estímulo de 800.000 millones de dólares, pero ¿qué ocurrirá cuando la voluntad política de seguir ampliando el déficit toque a su fin? ¿Qué ocurrirá cuando los inversores extranjeros pidan a la FED que deje de emitir cheques sin fondos?

En realidad, la FED no ha arreglado nada. Los bancos siguen con el agua al cuello, el producto ha batido su récord de caída y el paro sigue subiendo hacia el 10 por ciento. El plan de rescate de varios billones de dólares del presidente de la FED Ben Bernanke solamente ha servido para sostener un sistema frágil, y nada más. Los problemas económicos subyacentes siguen siendo los mismos. El planteamiento de la FED basado en la monetización (impresión de papel) ha relanzado las cotizaciones en bolsa, pero no ha hecho nada para estimular la economía. Eso es así porque las burbujas financieras tienen un impacto insignificante en la demanda agregada; no hay un efecto dominó. La economía real sigue con el encefalograma plano mientras Wall Street está de fiesta. El plan de Bernanke ha sido simplemente una operación de lavado de cara.

El gobierno no puede endeudarse indefinidamente. En algún momento el PIB tendrá que volver a depender del crecimiento salarial y del crédito. Dado el sesgo político e institucional en contra del trabajo (y la oposición a que los salarios crezcan con la productividad), la única forma de impulsar la economía es a través de la expansión del crédito. Y ahí está el problema. Los hogares han perdido cerca de 14 billones de dólares de riqueza desde que empezó la crisis y no están en condiciones de retomar el endeudamiento a los niveles anteriores a la crisis. Los consumidores están reduciendo el gasto y tratando de devolver sus préstamos. No tienen otro remedio.

Lo siguiente aparecía en Bloomberg News:

"Los estadounidenses siguen decididos a abstenerse de aumentar sus gastos incluso tras la mayor caída del consumo desde 1980, indicando su preocupación por la evolución de la economía en los próximos seis meses.

"Según una encuesta de Bloomberg News, solo un 8% de los adultos de EEUU planean incrementar el gasto familiar, casi un tercio va a gastar menos, y un 58% cuenta con 'seguir igual'. Más de 3 de cada 4 entrevistados dijo que había recortado gastos el año pasado.

"Poniendo de manifiesto la austera actitud en la que se hallan de los consumidores, un 77% de los entrevistados dijeron que habían gastado menos el año pasado, un 59% dijeron que habían hecho un mayor esfuerzo para pagar sus deudas y un 48% destinó más dinero a ahorrar".

El ahorro aumenta y el gasto cae. La economía se dirige hacia una depresión a largo plazo; la nueva "normalidad". Los programas de prestidigitación de la FED y el elixir del estímulo de Obama no han alterado la previa tendencia a la baja. En todo caso, han puesto las cosas peores. Presten, si no, atención a las siguientes consideraciones de Janet Tavakoli, autora de "Dear Mr. Buffet", cuando fue entrevistada por Max Keiser:

"En lo que se refiere a mi opinión, mi análisis es forzosamente sombrío. No es que sea agorera, simplemente presto atención a la evolución del dinero, y hasta el momento yo he acertado y el gobierno se ha equivocado. La situación es la siguiente. Estamos ante un mayor riesgo de colapso debido a una crisis deflacionaria de lo que lo estábamos en 2007. Después de ver el mayor esquema de Ponzi de la historia de los mercados de capital, hemos visto la mayor expansión monetaria y fiscal de la historia, pero ésta no ha funcionado. Los niveles de deuda de empresas y consumidores exceden la capacidad de pago total del sistema". (Janet Tavakoli "On The Edge With Max Keiser".)

La FED no ha hecho nada para reestructurar los mercados financieros así que los mismos problemas que acabaron con Lehman y empujaron a la economía global hacia una caída en picado, persisten todavía. Cuando el estímulo se agote y la FED termine de comprar los 1,25 billones de dólares de activos hipotecarios (de Fannie y Freddie) y los 300,000 millones de bonos del Tesoro, los tipos de interés volverán a subir, los precios de las casas volverán a caer y la economía volverá a hundirse. Bernanke se verá obligado a acudir de nuevo a las imprentas, la única esperanza para revertir la espiral deflacionista. Y ello disparará la nueva crisis: un pánico sobre el dólar.

Alice Schroeder comenta en un artículo de Bloomberg News:

"En todo el debate sobre si habrá inflación porque el Tesoro está imprimiendo demasiado dinero o si habrá deflación porqué no imprime el suficiente, hay un tipo de inflación que raramente se tiene en cuenta. Es la superinflación que vendría de una repentina devaluación de nuestra divisa. La moneda es como cualquier otra innovación financiera, una obligación garantizada por activos. Cuando esa obligación se percibe que ha aumentado mucho más de lo razonable según los activos que la soportan, en este caso el conjunto de la economía de un país, se forma una burbuja... Ahora mismo, la economía estadounidense vale menos que el valor implícito en el precio de mercado de sus obligaciones". ("Gold Tells You U.S. Bubble Hasn't Popped Yet", de Alice Schroeder, en Bloomberg.)

El sistema colapsó porqué estaba construido sobre la falsa premisa de que un sistema bancario opaco y desregulado podía generar una cantidad infinita de crédito sin la suficiente base de capital. Esto se ha constatado que es falso. El capitalismo requiere capital. Los billones de dólares en préstamos, complejos instrumentos de deuda, operaciones fuera de balance y contratos de derivados estaban todos apilados encima de un pírrico montón de capital, el cual, finalmente, colapsó bajo la presión de la deuda. Este sistema (basado en la conversión de hipotecas en títulos, o "titulación"), que fue el que armó el follón, no puede restaurarse. Precisaba de una divisa fuerte, de tipos de interés artificialmente bajos y de crédulos inversores que no fueran conscientes de los riesgos inherentes a los activos no líquidos. Esas condiciones ya no se dan, y lo cierto es que no se dieron más que durante un par de años. Y aun así, la FED sigue insuflando sangre en un cadáver con la esperanza de ver algún signo de vida. No es, pues, imposible que una crisis de proporciones todavía mayores esté en ciernes.

Mike Whitney es un analista político independiente que vive en el estado de Washington y colabora regularmente con la revista norteamericana CounterPunch.

Traducción para www.sinpermiso.info: Xavier Fontcuberta i Estrada

http://www.sinpermiso.info/textos/index.php?id=2815

* * * * *

12. Curs: Aliments S.A. Quines alternatives?‏

llistaxmg en nombre de Xarxa Consum Solidari (Sensibilització)

lunes, 19 de octubre de 2009 14:35:57

Des de la Xarxa de Consum Solidari, conjuntament amb Món 3, la Fundació Universitat UB i la Universitat de Barcelona, us invitem a participar en el següent curs sobre l'impacte de la indústria agroalimentaria en la producció, la distribució i el consum d'aliments, així com les alternatives que es plantegen des de diferents moviments socials.

Curs: Aliments S.A. Quines alternatives?

novembre 2009, dimarts i dijous de 18.30h a 21h

Presentació
L'alimentació no és avui un dret garantit. El creixent monopoli del sector agroalimentari supedita la necessitat de menjar al lucre econòmic. Unes poques empreses transnacionals controlen cadascun dels trams de la cadena alimentària, des de la producció en origen passant per la transformació fins a la distribució final, aconseguint enormes beneficis gràcies a un model agroindustrial liberalitzat i desregularizat.

En aquest context, és imprescindible reivindicar el nostre dret a la sobirania alimentària: que els pobles puguin decidir les seves polítiques agrícoles i d'alimentació, que puguin protegir i regular la producció i el comerç agrícola interior amb l'objectiu d'aconseguir un desenvolupament sostenible i garantir la seguretat alimentària. És necessari avançar cap a un altre model de producció, distribució i consum d’aliments que posi en el centre les necessitats de les persones i el respecte al medi ambient.

Coordinadors:
Xavier Montagut i Esther Vivas

Professorat:
Rosa Binimelis, Aliança per la Sobirania Alimentària dels Pobles

Xavier Montagut, Xarxa de Consum Solidari

Xavier Montanyès, Aliança per la Sobirania Alimentària dels Pobles

Joaquim Sempere, Universitat de Barcelona

Marta Soler, Ecologistas en Acción

Esther Vivas, Xarxa de Consum Solidari

Programa

Sessió 1

10 novembre 09

L’agricultura no és una mercaderia

La creixent mercantilització de l’alimentació i l’aposta per un model agrícola i ramader intensiu i industrial vulnera cada dia més el dret dels pobles a la sobirania alimentària. Qui és qui en l’agricultura actual? Quin paper hi juguen multinacionals del sector i institucions públiques?
Xavier Montanyès, Aliança per la Sobirania Alimentària dels Pobles

Sessió 2

12 novembre 09

Polítiques agrícoles i comercials: què s’hi amaga?

El cas de l’OMC, els Tractats de Lliure Comerç i la Política Agrícola Comú de la Unió Europea.

Marta Soler, Ecologistas en Acción

Sessió 3

17 novembre 09

Privatitzant la terra, l’aigua i les llavors

Els recursos naturals estan patint una creixent privatització i mercantilització. Es comercialitza amb allò que des de fa segles pertany a la humanitat. Quins són els impactes d’aquest procés? Quines conseqüències té?

Rosa Biniemelis, Aliança per la Sobirania Alimentària dels Pobles

Sessió 4

19 novembre 09

La cara oculta dels supermercats

Impacte de la gran distribució comercial (supermercats, hipermercats, grans cadenes de distribució...) en l’agricultura, els drets laborals, el medi ambient, el model de consum actual, entre d’altres.

Esther Vivas, Xarxa de Consum Solidari

Sessió 5

24 novembre 09

L’explosió de les necessitats

És possible un món amb equitat i ecològicament sostenible? Anàlisi de les relacions entre consum i crisi ecològica.

Joaquim Sempere, Universitat de Barcelona

Sessió 6

26 novembre 09

Un altre consum, per un altre món

Alternatives a l’actual model de consum. Avançar vers una producció, una distribució i una producció social i ecològicament més justa.

Xavier Montagut, Xarxa de Consum Solidari

Totes les sessions es realitzaran:

Aula J.M. Valverde, Facultat de Biblioteconomia i Documentació (C/ Melcior de Palau, 140).

Universitat de Barcelona.

Informació i secretaria del curs:

MÓN-3

A/e: mon-3@pangea.org

www.mon-3.org

XARXA DE CONSUM SOLIDARI

A/e: projectes2@xarxaconsum.org

www.xarxaconsum.net

* * * * *

13. 24/10 Viladecans: Presentació del llibre "Conèixer el núvols" d'en Jordi Mazon

Ricard Caba i Calbet

lunes, 19 de octubre de 2009 13:03:35

En JORDI MAZON, físic i meteoròleg viladecanenc, membre de la plataforma Salvem Oliveretes, presentarà el seu nou llibre "conèixer els núvols", i a més, ens ensenyarà uns quants experiments físics.

Aquest dissabte dia 24 d'octubre a les 6 de la tarda, al C/Sant Joan de Viladecans.
Activitat està inclosa dins el Correllengua 2009 de Viladecans. Després al vespre-nit començarà amb el Correbars, us animem a que participeu i convideu a més persones a participar en aquesta festa.

* * * * *

14. III Mostra Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

llistaxmg en nombre de Per difondre

sábado, 17 de octubre de 2009 10:50:25

L'associació CineBaix i Sodepau

us conviden

a la III Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

del 22 al 25 d'octubre

Des de la convicció que el cinema és una eina de coneixement i comprensió del món on vivim, un any més la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya mitjançant la cultura i l’expressió artística pretén donar a conèixer una altra mirada del món actual i contribuir a canviar la imatge i els estereotips sobre el món àrab tan arrelats encara a la nostra societat.

Síria és el país convidat de la tercera edició de la Mostra, perquè volem retre un modest homenatge al cinema valent i compromès que explora nous estils i s’interroga sobre la realitat i que lluita amb tota mena d’adversitats però que s’entossudeix a veure la llum, encara que sigui en terres llunyanes. I la millor manera d’homenatjar-lo és gaudint-ne.

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya projectarà del 22 al 25 d’octubre una selecció de deu pel·lícules, entre llargmetratges de ficció i documentals, amb l’objectiu d’oferir algunes de les obres més rellevants del cinema àrab actual i l’oportunitat de conversar directament amb alguns dels seus cineastes més destacats.

Totes les pel·lícules es projectaran en versió original subtitulades en català o castellà.

Hi haurà traducció consecutiva dels debats col·loqui de cada jornada de l’àrab al català.

Per consultar el Programa i altres informacions: www.cinebaix.com/mostra09

Busca’ns al facebook !

Organitza:

CineBaix

C. de Joan Batllori, 21 - 08980 Sant Feliu de Llobregat

Tel. 93 666 18 59 - cinebaix@cinebaix.com - www.cinebaix.com

Sodepau

Ptge. del Crèdit, 7, pral. - 08002 Barcelona

Tel. 93 301 01 71 - sodepau@sodepau.org - www.sodepau.org

Amb el suport de:

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Generalitat de Catalunya. Institut Català de les Indústries Culturals

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

* * * * *

15 Xerrada-debat: Com lluitem contra el feixisme en temps de crisi?‏

llistaxmg en nombre de Manel Ros

sábado, 17 de octubre de 2009 10:49:55

Xerrada-debat: Com lluitem contra el feixisme en temps de crisi?

Feixisme i ultradreta en temps de crisi

Divendres 23 d’octubre, 19’30h

La Torna (Ateneu Independentista i Popular de la Vila de Gràcia)

C/ Sant Pere Màrtir, 37 · Vila de Gràcia

Amb Oscar Simón, militant d’En lluita i un membre de l’esquerra independentista.

Organitza: En lluita

T'agrada el que diem? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també la nostra revista d'aquest més L'Heura

Manel Ros

-------------------------------------------------------------------
"El futur és d'aquelles persones que es preparen en el present"

Malcolm X

* * * * *

16 I encuentro bioregional de ecoaldeas, 30-31 oct y 1 NOV. en sierra espuña. jardines de acuario

canamat en nombre de Montse Mariscal

jueves, 15 de octubre de 2009 18:16:57

I encuentro bioregional de ecoaldeas, 30-31 oct y 1 NOV. en sierra espuña. jardines de acuario. darle difusión.

Hola!

Per si pot ser del vostre interés.

Salut!!
De: elias lopez ros

Enviado: domingo, 4 de octubre, 2009 15:56:57

Asunto: [PermaculturaIberica] recordatorio: I encuentro bioregional de ecoaldeas, 30-31 oct y 1 NOV. en sierra espuña. jardines de acuario. darle difusión.

OS PRESENTAMOS LA PROPUESTA DEL PROXIMO ENCUENTRO DE LA RED DE PERMACULTURA DEL SURESTE, EN COLABORACIÓN CON JARDINES DE ACUARIO, ESCOLA TELAR DE LUNAS Y ASO CONSUMIDORES BIOSEGURA.

ES UN ENCUENTRO CON LA TEMATICA ESPECIFICA DE DINAMIZAR Y POTENCIAR LAS ECOALDEAS Y LOS ASENTAMIENTOS, DE CREAR REDES CADA VEZ MAS GRANDES DE APOYO DENTRO DE LAS PROPUESTAS DE LAS ALDEAS DE PAZ.

OS ESPERAMOS

BESOS Y DARLE DIFUSION PR FAVOR.

I ENCUENTRO BIOREGIONAL DE ECOALDEAS, REDES, COMUNIDADES, COLECTIVOS AUTOGESTIONADOS, ETC.

EN EL SURESTE IBERICO.

ORGANIZAN:
RED DE PERMACULTURA DEL SURESTE LOS JARDINES DE ACUARIO.

ESCOLA TELAR DE LUNAS. ASOCIACION BIOSEGURA.

FECHAS: VIERNES 30 OCT, SABADO 31 OCT Y DOMINGO 1 NOV

LUGAR: LOS JARDINES DE ACUARIO.

EN SIERRA ESPUÑA.

OBJETIVO DEL ENCUENTRO.

El objetivo es empezar a establecer redes de apoyo entre los diferentes proyectos e iniciativas de todo tipo alternativas del sureste ibérico. Conectar los proyectos ecológicos, sociales, comunitarios, permaculturales, ecoaldeanos, etc…, para establecer bases de compartir desde la economía local, de crear grupos en los asentamientos existentes o a la hora de encontrar nuevos asentamientos.

También otro objetivo es el de aprender técnicas y disponer de herramientas para todo lo necesario, para garantizar las necesidades básicas de cobijo, alimentación y energía. Así como las dinámicas necesarias para la vida comunitaria, para la dinamización de grupos y para la resolución de conflictos.

En definitiva vivir de otra manera, en paz con uno y con todas.

PROGRAMA DE ACTIVIDADES

El viernes por la tarde a partir 18.00h recepción, montaje de las tiendas, etc…

Al anochecer, ceremonia para la encender el fuego, como centro sagrado de todo grupo comunal, y conexión ancestral.

También tendremos un espacio para danzar y cantar alrededor del fuego.

Más tarde realizaremos un temazcal, para quien lo desee, como proceso purificador y transformador, habrá que realizar una aportación económica para los gastos (leña, tabaco etc…), pero será poco a repartir entre todas y todos.

El sábado durante todo el día se realizaran charlas, talleres y el sábado a la tarde presentación de proyectos de las diferentes iniciativas existentes. El horario sería de 10 a 12 y 12 a 14 h en dos turnos charlas, de las que ya os informaríamos más adelante el contenidos de las mismas pero que la temática del sábado a la mañana va orientada:

1º SESION MAÑANA. De 10 a 12h

CHARLA: “Sobre los procesos de búsqueda de tu caminar en la vida, y los pasos para la creación de ecoaldeas”.

2º SESION MAÑANA. De 12 a 14 H

CHARLA “Sobre los procesos de economía alternativa, así como asesoramiento respecto de las formas judiricas más adecuadas para legalizar los bienes patrimoniales comunes y los ejercicios económicos”.

Durante todo el fin de semana se abre un espacio, para albergar u mercadillo de trueque y también de artesanía local, tablón de anuncios.

A medio día Comida compartida.

3º SESION POR LA TARDE de 16 h a 20 h

- FORO ABIERTO DE PROYECTOS Y ASENTAMIENTOS –

Las presentaciones de las diferentes iniciativas de todo tipo y proyectos en marcha y estrategias para crear más sinergia colectiva.

Es decir, es el espacio para que cada una de las iniciativas, proyectos e inquietudes, se den a conocer, expongan como van dichas iniciativas y que necesidades o búsquedas se encuentran entre manos. Así nos iremos conociendo poco a poco los unos con los otros, estableciendo contactos y sinergias positivas.

Cena compartida.

SABADO A LA NOCHE CEREMONIA DEL FUEGO SAGRADO

El sábado a la noche, durante toda la noche, se realizaran más ceremonias entorno al fuego sagrado, para la conexión espiritual cielo tierra de nosotros mismos y con la naturaleza y nuestro ancestros. A LAS 21.30 H.

El objetivo es de formular rezos al centro de nuestro corazón conectados con el corazón del planeta tierra con el propósito de que todas las semillas de cambio que durante estos años se han ido sembrando en el sureste ibérico, puedan enraizarse y florecer con fuerza, que esta ceremonia dinamice la expansión del cambio en todas las redes alternativas, potenciando el fluir a que se creen ecoaldeas y asentamientos ecológicos. Habrá que realizar una aportación económica por todo el ritual y trabajo de medicina realizado en la ceremonia que durará toda la noche, llevarse manta y aislante. La cuantía es de 50 euros.

El domingo por la mañana

4º SESION se continuaran con las charlas en el mismo horario de 10 a 12 y de 12 a 14. Con talleres prácticos sobre temática central de la prevención y resolución de conflictos en comunidad, dinámicas de grupo, comunicación no violenta, consenso, etc...

Para después de la comida conclusiones, ceremonia de clausura, abrazos y despedidas. Cierre del fuego sagrado, Pipa de la paz.

SENTIR DEL ENCUENTRO bioregional:

En este encuentro donde sobre todo lo que se pretende es que nos sintamos todos uno, creando una gran mazorca dispuesta a germinar en todas las direcciones, para generar el cambió que ya esta de camino.

OS ESPERAMOS HERMANOS, ALLI NOS VEMOS ESTRECHANDO NUESTROS CORAZONES Y DANZANDO DE LOS CANTICOS DE LA MISMA LLUVIA QUE LLEVAMOS DENTRO.
AGRADECIMIENTOS
Por ello también se elige realizar dicho encuentro en jardines de acuario, y os agradecemos de ante mano vuestra presencia, con la intención de que dicho lugar se abra definitivamente hacia la comunidad, el cultivo de sus tierras, el cuidado de las montañas y arbolado forestal, y que por tanto lanzamos desde el corazón de sierra espuña el latido a danzar todas y todos juntos, entorno a un mismo fuego, al fuego de transmutar nuestras relaciones y generar redes de apoyo entre todas y todos, por eso necesitamos de vuestra presencia. Muchas gracias. Queremos que Jardines de acuario se convierta en un lugar sanador donde la gente de afuera pueda visitarlo y le sirva para reconducir sus vidas y encontrar sus sueños.

COMO LLEGAR:

La finca se encuentra en el parque natural de sierra espuña, en el termino de Totana, se llega desde Murcia yendo a TOTANA y desde ahí dirección Aledo y una vez en Aledo tomar la carretera hacia Bullas y a unos 6 kms encontraras a mano derecha la ermita de santa Leocadia, ya estamos cerca, entonces a 1 kms mas arriba siguiendo la carretera asfaltada se llega a la finca, que ya habrá un cartel indicativo también a mano derecha y en ese punto se aparca el coche.

Si vienes del norte de Murcia, tendrías que tomar ya sea por bullas o mula dirección Aledo y también se llega.

En transporte público se puede llegar en bus y tren hasta Totana desde Murcia, luego subir a Aledo ya es más complicado, quizás autostop o contactar con nosotros y te pondremos en contacto con gente que suba si no tienes coche.

LOGISTICA Y CONTACTOS

No se necesita inscripción previa, una vez allí participas en aquellas actividades que lo desees y puedes subir cuando quieras. La asistencia al encuentro es gratuita, aunque algunas actividades precisaran de pago por los gastos que ocasionan en materiales (por ejemplo la leña, o de algún trabajo especifico) y habrá de todas maneras el famoso calcetín para dejar a propia voluntad realizar alguna aportación que ira destinada para el mantenimiento del lugar, en compensación por el uso y disfrute del lugar, así como apoyo del mismo.

Para el alojamiento en tienda de campaña y se disponen de dos cabañas de madera para 20 plazas a un precio de 8 euros por persona y noche. Tel de contacto Silvan 619096514.

Para la comida llévate la comida que desees para compartir aunque también habrá una tienda y bar durante todo el encuentro donde se podrán adquirir productos ecológicos, y alguna comidita calentita, en colaboración con la asociación de consumidores de productos ecológicos biosegura.
Es importante que te lleves tus cubiertos, platos y vasos. Aunque allí tendremos algunos.

El lugar dispone de Aseos, duchas y agua potable de pozo, por lo que se recomienda que lleves agua mineral o sino allí también puedes comprar a precio adsequible.

Contactos: teléfono Fran 680299274. tel contacto 610645596 (Laura)

email. permacultura@ permaculturasure ste.org www.permaculturasur este.org

mail : telardelunas@ gmail.com http://escolatelard elunas.blogspot. com

I ENCUENTRO BIOREGIONAL DE ECOALDEAS.doc

redes aldea paz.doc

* * * * *

17 Fil a l'agulla---Aposta (curso: gestión positiva del conflicto)‏

canamat en nombre de Joana Conill

jueves, 15 de octubre de 2009 10:27:41

Atención, atención!!!

Fil a l'agulla nos estrenamos en APOSTA (escola de cooperativisme) con un curso subvencionado.

La gestión positiva del conflicto:

http://www.aposta.coop/formacio/detail.php?id_prod=160

No pierdan la oportunidad!!!

Programa

1. Conflictes i violència

2. Teoria de grups

3. El conflicte dins del procés grupal

4. La comunicació efectiva

5. Eines per la gestió constructiva del conflicte

La metodologia socioafectiva que es fa servir propicia l'aprenentatge a través de diferents experiències: emotiva, cognitiva i corporal.

Calendari

9, 11, 16 i 18 de novembre

Horari

De 16:00 a 20:00 hores

Haced difusión a la gente que le pueda interesar, porfa plis!!

Un abrazo con los brazos,

Sara,

* * * * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

...i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*
Per la cultura!
* * *
Actuem en directe...
* * * * *
aturem la corrupció!
_ __ _ ___ __ _ ___ __ _ __
S O C I E T A T * O B E R T A * 2 5 8

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici