Societat Oberta

dijous, de novembre 05, 2009

.

.

7. Reclamen al carrer mesures urgents i dràstiques per salvar el clima- Vídeo -

associacionsgava en nombre de Grup Les Agulles

lunes, 02 de noviembre de 2009 22:47:11

Reclamen al carrer mesures urgents i dràstiques per a salvar el clima

Área de Cambio Climático de Ecologistas en Acción

Ha estat la primera acció gran de protesta a Catalunya sorgida arran de la gran preocupació ciutadana per l’estat del clima.

Durant la manifestació, els portaveus de la campanya hay explicat als mitjans de comunicació els eixos de la mateixa, que es poden resumir en dos:

Reclamar als governs català i espanyol, però també als de tots els països que es reuneixen des de demà a Barcelona, un acord ambiciós, just, vinculant i transformació. És a dir, que contempli una reducció dràstica de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, que incorpori els criteris de justícia climàtica compensant als països del sud pels perjudicis causats al medi ambient pel nord, que sigui un acord que obligui realment als països i que signifiqui, al cap i la fi, una transformació profunda de les nostres societats opulentes i malbaratadores.
Transmetre a la ciutadania que és possible i necessari una implicació individual alhora que col·lectiva, per a fer efectius els canvis en la manera de vida occidental que ens acosti a la sostenibilitat.
Per a la Campanya El Clima no està en Venda, no es tracta de si cal fer un canvi de model o no, sinó de quan es fa. Es pot començar ara la transició cap a una nova societat de baix consum d’energia i recursos, que es basi no en en el benefici màxim sinó en la satisfacció de les necessitats humanes. O es pot esperar a que la degradació del clima i del conjunt del medi ambient sigui tan greu que no hi hagi més remei que fer aquesta transició, segurament d’una manera molt més traumàtica.

La Campanya seguirà activa durant aquesta propera setmana, fent accions puntuals per a recordar als governs reunits a Barcelona les seves reivindicacions, i es mantindrà al menys fins a la Cimera de Copenhague del desembre vinent.

--
Publicado por Grup Les Agulles para LES AGULLES. Ecologistes en Acció el 11/02/2009 02:42:00 PM

.

MANIFESTACIÓ CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC: VÍDEO‏

associacionsgava en nombre de Grup Les Agulles

lunes, 02 de noviembre de 2009 12:27:53

Un miler de manifestants exigeix mesures contra el canvi climàtic

--
Publicado por Grup Les Agulles para LES AGULLES. Ecologistes en Acció el 11/02/2009 04:01:00 AM

.

[Climax] video inspirador manifestació canvi climatic!!

associacionsgava en nombre de Jaume Grau López

jueves, 29 de octubre de 2009 21:29:12

Jaume Grau i López

Grup Ecologista Les Agulles - Ecologistes en Acció

Ecologia, decreixement i República!

"Las generaciones futuras no entenderán por qué la gran mayoría de la población actual, bien informada y educada sabía la magnitud de la amenaza del calentamiento global, tenía las herramientas tecnológicas para frenarlo y manifestaba en las encuestas la necesidad de hacerlo pero solo una pequeña minoría hizo algo."

* * * * *

8. 5a trobada de la ReMC 6-8/N i Novetats

comunicacio-fs en nombre de Chiara Saez Baeza

lunes, 02 de noviembre de 2009 22:02:55

Gente, les envio la informacion de la nota de prensa del encuentro de la ReMC, que realizaremos entre el 6 y 8 de noviembre.

La conferencia de prensa sera el jueves 5 de noviembre a las 12.00 en el Colegio de Periodistas de Cataluña.

En archivo adjunto va la version en castellano.

Se agradece la mayor difusion posible.

Saludos,

Ch.

---------------------------------------------------------

Barcelona acull la cinquena trobada de la Red de Medios Comunitarios

Ràdios lliures, televisions comunitàries, emissores per Internet i mitjans alternatius d’arreu de l’Estat es reuniran durant els propers 6, 7 i 8 de novembre a la capital catalana. De moment, hi ha unes vuitanta persones inscrites, en representació de més de quaranta mitjans lliures i comunitaris de l’Estat. La presentació de les jornades es farà el 5 de novembre a les 12:00 h, amb una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya en què intervindran el professor d’Economia Aplicada de la UAB, i membre de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres; la professora d’Economia i Empresa de Comunicació de la UAB i membre de l’Assemblea per a la Comunicació Social, Laura Bergés; i el membre del Sindicat de Periodistes de Catalunya, Pedro Gómez.

La trobada està organitzada per Okupem les Ones, el projecte televisiu de l’Assemblea per a la Comunicació Social de Barcelona (http://www.okupemlesones.org), que des del 2003 treballa en la crítica i la transformació del model de comunicació dominant. El programa de les jornades és fruit d’un procés participatiu, en què han intervingut molts altres membres de la Red de Medios Comunitarios (ReMC), i dóna cabuda no només a aquells que participen habitualment a la ReMC, sinó també a totes les persones que hi puguin estar interessades. En destaquen, entre d’altres activitats, la taula sobre la qüestió del gènere i comunicació, i diversos tallers –que van des de la retransmissió en directe per internet utilitzant software lliure, fins l’actualitat legislativa–, que contribuiran a establir les línies d’acció de la ReMC per als propers mesos.

La denúncia de projecte de nova Llei de l’Audiovisual estatal serà un dels aspectes presents en les jornades de la xarxa de mitjans comunitaris. La ReMC, que va presentar al·legacions a l’avantprojecte de llei (http://legal.medioscomunitarios.net/wp-content/uploads/2009/07/alegacionesconsejoestado-v5.pdf), denuncia el projecte legislatiu, que torna a deixar sense regulació adequada els mitjans de comunicació del tercer sector: mitjans ni públics/institucionals, ni privats/comercials, que es desenvolupen a internet i en paper, però que en ràdio i televisió topen amb un marc legal prohibitiu, amb procesos sancionadors inclosos (http://www.okupemlesones.org/joomla/proces-sanccionador/proces-sancionador.html). La ReMC també denuncia que el projecte de llei redueix l’espai de comunicació audiovisual a un mercat de la comunicació, on els drets comercials tenen més pes que el dret a la comunicació i a la informació (http://guerrillatv.blogspot.com/2009/10/espana-la-red-de-medios-comunitarios.html). A més, la ReMC denuncia que aquest projecte, que ha estat elaborat mitjançant un procés molt poc transparent, contradiu la Directiva europea de “Serveis de Mitjans Audiovisuals”.
Les jornades comptaran també amb la participació de membres del Sindicat de Periodistes de Catalunya, que a mitjans d’octubre denunciava en un comunicat –signat per la Federació de Sindicats de Periodistes– que el projecte de la nova Llei de l’Audiovisual recull una visió molt limitada dels mitjans comunitaris, alhora que els exigeix continguts determinats i se’ls impedeix tenir publicitat (
http://www.sindicat.org/spc/inf/index.php?nid=1024&ln=ct).

La Red de Medios Comunitarios té els seus inicis en una primera trobada, a Madrid al 2005, d’una trentena de projectes d’Andalusia, Astúries, Galícia, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Múrcia, València, Madrid, les Illes Canàries, Euskadi i Catalunya. Després de diverses trobades més (Salamanca i Toledo, 2006; Bilbao, 2007; i Madrid, 2008), la ReMC es reuneix ara a Barcelona després de constituir-se legalment el passat mes de maig. La jornades de la ReMC a Barcelona seran també l’ocasió per celebrar una segona trobada de mitjans comunitaris catalans, per continuar la feina plantejada en una trobada anterior, a l’abril.

La ReMC es presenta com a espai d’organització i treball conjunt entre els mitjans del tercer sector de la comunicació, entenent-los com a actors privats que tenen una finalitat social o pública, gestionats per organitzacions socials de diversos tipus. Els mitjans del tercer sector estan orientats a satisfer les necessitats de comunicació i a habilitar l’exercici del dret a la informació i llibertat d’expressió de les persones integrants de comunitats determinades, ja siguin territorials, etnolingüístiques o d’interessos, davant de les quals són responsables. Els mitjans comunitaris estan oberts a una àmplia participació tant pel que fa a la propietat del mitjà, a l’acció i l’emissió, com a les decisions de programació, administració, operació, finançament i avaluació. Els mitjans que formen la ReMC no tenen afany de lucre i no realitzen proselitisme religiós ni polític.

Més informació: http://medioscomunitarios.net/barcelona

Barcelona09@latele.cat

Chiara Sáez Baeza, telf. 605160911

Laura Bergés, telf. 625110582

Us agrairíem que, si feu difusió d’aquesta informació, ens ho feu saber a través de l’adreça de correu electrònic barcelona09@latele.cat.

Novedades ReMC 6-8/N

comunicacio-fs en nombre de Chiara Saez Baeza

lunes, 02 de noviembre de 2009 20:20:48

A continuació, les últimes novetats relacionades amb la trobada:

UN: 75 persones ja han confirmat la seva assistència. Cal encara que

a) les que s'han inscrit i han de pagar inscripció, que el facin a la brevetat.

b) les que fins i tot no s'han inscrit, que el facin. Si no el fan, ens desordenen el càlcul de menjars i allotjament que hem de pagar.

DOS: Encara queden places disponibles, així que la gent interessada, pot inscriure's. Fins i tot si el seu interès és personal i no com representant d'un col·lectiu o mitjà del tercer sector.

TRES: La gent que arribi el dia divendres i ha sol·licitat allotjament, pot ingressar a l'alberg a partir de les 13.30 hrs.

QUATRE: A la pestanya "com arribar" del web de la trobada hem penjat una guia útil per moure's entre els diferents llocs de la trobada. Per accedir directament anar a: http://medioscomunitarios.net/barcelona/prive/vignettes/pdf
CINC: A la pestanya "Difusió" hem penjat un espot televisiu i una falca radial (a punt d'estar penjada!) perquè els mitjans participants la puguin utilitzar en seu programació durant aquesta setmana.

SIS: A la pestanya "documents" hem penjat un article acadèmic que vaig presentar recentment al Congrés Internacional d'Ulepicc tres companyes de La Tele i que constitueix una espècie de genealogia del treball que ha realitzat tant Okupem els Ones com la ReMC en el context català, espanyol i europeu, per si pogués ser del vostre interès.

SET: No us oblideu de completar el qüestionari sobre paritat dels projectes de la ReMC que está penjat en la web i cal enviar-ho a mujeresenlasondas@radioenlace.org (Yolanda)

VUIT: Per a les persones que s'han apuntat per al sopar de divendres, habra 1/3 de sopars veganos (entre 15 i 20), així que les persones que prefereixin aquest menú, han d'enviar un correu a barcelona09@latele.cat especificant la seva preferència com més aviat millor.

* * * * *

9. Teatraviesas doble combo La Teixi + Can Masdeu

teatraviesas GTO

lunes, 02 de noviembre de 2009 17:46:10

Hola a todas y todos

Tras la vuelta de Austria, Teatraviesas vuelve con las pilas cargadas para presentar la obra de teatro foro (también internacional) en doble combo:

viernes 6 de noviembre en La Teixidora de 19.30 a 22.30h (Encontre de DESGENERADES: per una acció políticament incorrecte)

domingo 8 de noviembre en Can Masdeu a las 16.30h (Trobada CO-GENERANT)

Estais invitadísim@s a participar!!! Os esperamos!!!

Encontrareis más información en nuestro blog: www.teatraviesas.blogspot.com

SINOPSIS de "Lara en el cercle":

Partint de diverses opressions de gènere que han viscut i treballat les integrants del grup Teatraviesas, neix la peça de teatre fòrum “Lara en el cercle”. Lara és la protagonista d’aquesta història on podem visualitzar els estereotips de gènere, tòpics referents a l’amor ideal, actituds i comportaments que fan néixer, fomenten i ens indiquen que la seva relació de parella es tracta d’ una relació abusiva.

“Lara” és una obra que serveix com a eina per a transformar la realitat, les opressions de gènere que vivim nois i noies, dones i homes en la nostra societat. Mitjançant la obra llancem preguntes als espectactors/espectactrius i els convidem a assajar la realitat per a transformar-la i buscar alternatives al conflicte que presentem.

--
Teatraviesas GTO

* * * * *

10. MARXA CONTRA L'ATUR I ELS ACOMIADAMENTS 7/11/09

llistaxmg en nombre de per-difondre

lunes, 02 de noviembre de 2009 9:54:16

Envio el cartell i octavetes (català i castellà) de la marxa contra l'atur i els acomiadaments, per difondre i si algú vol fer fotocòpies.

Envio també el manifest i el recorregut.

Salut!

per imprimir :

cartell : http://www.moviments.net/xarxacontratancaments/marxa-aturCORRECTE.pdf

octaveta català : http://www.moviments.net/xarxacontratancaments/octaveta-AturatsCAT.pdf

octaveta castella : http://www.moviments.net/xarxacontratancaments/octaveta-AturatsCast.pdf

manifest : http://www.moviments.net/xarxacontratancaments/manifest-marxa-cat.doc

recorregut: http://www.moviments.net/xarxacontratancaments/recorregut.doc

MARXA CONTRA L’ATUR I ELS ACOMIADAMENTS

Que la crisi l’estem pagant els treballadors i treballadores en tenim evidències cada dia. Que la situació és urgent i cada cop més greu ja gairabé ningú s’atreveix a negar-ho. Les xifres parlen soles. Ja som més de 650.000 treballadors en atur a Catalunya i hi ha més de 100.000 famílies que tenen tots els seus membres a l’atur.

La majoria d’aturats provenim de la precarietat. Una gran part no han sigut acomiadats si no que simplement se’ls hi ha acabat el contracte. La crisi els hi ha sortit gratis als empresaris, gràcies a les successives Reformes Laborals impulsades, tant pel PP com pel PSOE i que han suposat greus retallades en els drets dels treballadors i treballadores, arribant a la situació actual on el que predomina és la precarietat total en la majoria de les ocupacions, el que comporta a la més absoluta indefensió dels treballadors/es

Tot i això els capitalistes autòctons i les multinacionals no es queden aquí i han passat a atacar directament els llocs de treball estables amb una de les seves millors armes: els Expedients de Regulació d’Ocupació, els EROs, estenent els acomiadaments salvatges a l’industria catalana. Però la patronal no és la única culpable.

Per poder aplicar els acomiadaments han necessitat l’inestimable ajut de les administracions per mitjà del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i la complicitat de les direccions de CCOO i UGT. La Generalitat no solament ha aprovat els EROs, sinó que a més ho ha fet després de regalar-li milers de milions d'euros als empresaris, com és el cas de NISSAN que ha aprovat un ERO fraudulent de 698 acomiadaments després de regalar-li 100 milions d'euros en ajudes públiques a la multinacional. Aplicant EROs, la Generalitat ha demostrat estar clarament al costat de la patronal.

Mentres a llocs com Alemanya s’ha repost a la caiguda de vendes amb reduccions de jornada, sembla que a Catalunya només cap la sortida a la crisi que imposen els que més tenen. Tan sols aplicant la jornada de 35 hores es crearien 1,5 milions llocs de treball a l’Estat.

L’aprovació dels EROs no és l’única pràctica de les administracions que empitjora la situació dels aturats. La política nefasta de prestacions deixa a l’estacada a milers de persones. El decret dels 421 euros del Govern de Zapatero, no tant sols és parcial, perquè la major part dels treballadors que han acabat la prestació d’atur no la rebràn, si no que aporta una quantitat amb la que es fa imposible subsistir per a qualsevol persona.

Al seu torn, la Generalitat, a diferència d’altres administarcions, inclús governades per governs de dretes, no ha donat ni un pas per paliar la situació dels treballadors que han esgotat les prestacions per atur. Un dels exemples més clar de la política antiobrera del Govern de Generalitat, és quan es compara amb el cas d'Euskadi, on l'anterior Govern del PNB va establir una Renda Bàsica per a tots els desocupats que esgoten totes les prestacions per atur amb un mínim 640 /mes a un màxim de 910 /mes en funció de les responsabilitats familiars. No obstant això aquest Govern de la Generalitat no ha donat ni un euro per a pagar les prestacions dels desocupats de Catalunya.

Els Ajuntaments, cedint els diners del Plan E a empreses subcontractades, en comptes de crear bosses rotatives de treball que es basin en les necessitats de la gent, tampoc ajuden a revertir la situació.

Per tot això pensem que la única sortida és la lluita des de baix. L’oposicó frontal als EROs i a la destrucció dels llocs de treball. Ajuntar tots els conflictes per poder fer pressió conjuntament. Qui té la capacitat i la força per promoure aquesta unitat són les grans centrals sindicals, CCOO i UGT, i cal dir que no ho estàn fent, promocionant la divisió dels conflictes i de la classe treballadora i col.laborant amb la patronal i el govern. Emplacem doncs a les direccions sindicals a convocar mobilitzacions conjuntes per aconseguir una sortida a la crisi favorable als treballadors. També els emplacem a involucrar-se en l’autorganització dels aturats en assemblees unitàries, on tots els aturats hi poguin participar i plantejar les seves exigències.

És per tot això que hem convocat una marxa que uneixi aturats i afectats pels acomiadaments, que volem que sigui també una marxa per la unitat. Unitat entre tots els treballadors i treballadores que no som els que hem creat aquesta crisi ni els que la volem pagar.

I també per tot això que demanem:

- Prohibició d'acomiadaments. Nacionalització sense indemnització de les grans empreses que tanquin i reobertura sota control dels treballadors i associacions, per a reorientar la producció segons les necessitats i amb sostenibilitat ecològica.

- Readmisió dels acomiadats pels EROs fraudulents

- Reducció dràstica de la jornada laboral sense reduccions salarials per mantenir els llocs de treball.

- Prestació d’atur indefinida fins a la recolocació efectiva.

- Bosses de treball rotatives i transparent, sense discriminació de gèners i origen, cogestionades per ajuntaments, assemblees d’aturats i associacions de veïns.

Per tot això, cridem a totes les treballadores i treballadors, tant es trobin en actiu com en situació d’atur a una:

MARXA CONTRA L'ATUR I ELS ACOMIADAMENTS

Día 7/11/09 A LES 9h

Des del Mercat de Sant Ildefons (Cornellà)

A la Plaça Sant Jaume (Barcelona)

recorregut:

Avinguda de la República Argentina (Cornellá de Llobregat), Álvarez de Castro (Hospitalet de Llobregat), C. Mayor, Plaça de l'Ajuntament, C. Rossend Arús i Concentració davant del Mercat del Centre. C. Rossend Arús, Plaça del l'Ajuntament, C. Mayor, C. d' Enric Prat de la Riba, C. Santa Eulalia (Barcelona), C. Riera Blanca, C. General Almirante i Concentració davant les Torres Cerdà. General Almirante, C. Riera Blanca, C. Santa Eulalia, C. Constitución, C. Olzinelles, C. Sants, C. Creu Coberta, Plaça d'Espanya, Av. Parel.lel, Av. Mistral, C. Tamarit, Rda. St. Pere, Plaça de la Universitat, C. Pelai, C. Fontanella, Via Laietana, Plaça d' Antoni Maura, Avinguda de Francesc Cambó i Concentració davant el Mercat de Santa Caterina‎. Avinguda de Francesc Cambó, Plaça d' Antoni Maura, Via Laietana, C. de Jaume I fins a la Plaça de Sant Jaume on finalitza la marxa a les 14 hores aproximadament.

CONVOQUEN: PLATAFORMA D’ACOMIADATS DE NISSAN I ASSEMBLEA DE TREBALLADORS I TREBALLADORES EN ATUR DE BARCELONA.

DONEN SUPORT: Alerta Solidària, Asociación Socialismo XXI, Assemblea d’Aturats i Aturades de Badia del Vallès, Assemblea del Barri de Sants, Assemblea d'EUiA d'Abrera, Assemblea d'EUiA del Prat Assemblea Social de Cornellà, Assemblea Social de St Andreu, CAJEI, Campanya "Que la Crisi la Paguin els Rics", Candidatura d'Unitat Popular de Barcelona (CUP), CGT Catalunya, CGT d'Autobusos, CGT-Nissan, CJC-Joves Comunistes del Poble Català, Clase contra Clase, CNT, Comité de Conveni de TMB, Comitè d'Empresa de Telefónica, Comité Gracia en Crisi, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Corrent Roig, CSOA La Teixidora, En lluita, Endavant (OSAN), FARGA (Forum anticapitalista de reflexió i generació d'alternatives), Federació del Metall de Catalunya-CGT, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), L'Ateneu Art i Cultura (l'Escala), Lluita Internacionalista, Marxa Mundial de Dones - Catalunya, Maulets, Negres Tempestes, Observatori dels Drets Socials de Terrassa, PLATAFORMA DE PARADOS DE BONAVISTA, Plataforma Horta-Carmel-Guinardó / Un altre món és possible, Plataforma Social Los Lunes al Sol, Revolta Global/Esquerra Anticapitalista, Sindicat Comissions de Base (Co.bas), Sindicat Unitari del Metro Universitat Lliure "La Rimaia", Xarxa Contra els Tancaments i la Precarietat.

* * * * *

11. Proposta manifest UE- per al 14 nov

llistaxmg en nombre de per-difondre

lunes, 02 de noviembre de 2009 9:54:03

De: CATAC

Enviado el: divendres, 30 / octubre / 2009 12:56

Asunto: Proposta manifest UE

Tal com vam quedar a l’assemblea, adjuntem la proposta de manifest per debatre a la trobada de Sabadell, del proper 14 de novembre.

Si us plau, feu la màxima difusió a altres llistes dels moviments.

Salut i fins el dia 14.

[Proposta de Manifest per a la trobada de moviments socials de Sabadell del 14 de novembre per a començar a preparar les mobilitzacions durant la presidència de la Unió Europea]

No a l’Europa dels Estats, del Capital i la Guerra

Organitzem la resposta al “semestre europeu” i preparem les mobilitzacions per les cimeres de Barcelona

A partir de l’1 de gener de 2010 l’Estat espanyol tindrà la presidència de la Unió Europea (UE). El govern de Zapatero intentarà utilitzar la presidència de la UE com una operació de màrqueting per rellançar la seva presidència i seguir venent la farsa que la crisi s’ha acabat. La crisi actual, lluny de ser una crisi conjuntural passatgera, és una veritable crisi sistèmica, econòmica i financera, social, ecològica i energètica, i alimentaria. No estem al final de la crisi i el més dur encara està per arribar.

Que la crisi la paquin els rics

L’opció de les elits polítiques i econòmiques de la UE és intentar transferir el cost de la crisi als sectors populars. Per tot arreu les mesures dels governs de la UE busquen que la crisi la paguin les i els assalariats i aprofundeixen les polítiques neoliberals, organitzant rescats bancaris, claudicant front a les grans multinacionals, i amenaçant els drets socials conquerits. A més, continuen les polítiques de privatització dels serveis públics. La combinació entre precarietat, salaris de misèria, dificultats per accedir a un habitatge digne, i l’augment incessant de l’atur transforma la crisi econòmica en una veritable crisi social que deixa a l’estacada milions de persones, amb dificultats per arribar a finals de mes i satisfer les necessitats bàsiques.

Les dones patim més l'impacte de la crisi

Les dones sofreixen de forma particular l’impacte de la crisi, pateixen discriminació al mercat de treball, taxes d’atur i precarietat més elevades a les dels homes i carreguen gran pes de la debilitat dels mecanismes de l’Estat del benestar, degut al desigual repartiment del treball domèstic. L’ascens de la dreta populista dins la UE difon concepcions reaccionàries sobre la família, la sexualitat, les opcions sexuals, i el paper de la dona a la societat i amenaça en retallar drets com el de l’avortament, encara conquerit de forma molt limitada.

La població immigrant és el cap de turc de la crisi

En aquest escenari augmenta la pressió vers la població immigrant, esdevinguda el cap de turc de la crisi, amb mesures com la Directiva de la Vergonya i el foment de tendències racistes i xenòfobes al sí de la població per tal de desviar l’atenció i les ires de les classes populars dels veritables culpables de la crisi. Això comporta que milions de persones siguin, de fet, ciutadans de segona amb menys drets que la resta de la població.

El capitalisme depredador destrueix el territori

Front a un capitalisme depredador causant d’una crisi ecològica global, que amenaça la pròpia supervivèncie de l’espècie i que té en el canvi climàtic la seva manifestació més alarmant, la política de la Unió Europea és aprofundir la lògica productivista de l’actual model, el foment d’infraestructures que destrueixen el territori, i afavoreix els intents de rellançar la energia nuclear.

La política agrària està al servei de les multinacionals

La Política Agraria Comú (PAC) està al servei d’un model d’agronegoci al servei de les grans multinacionals del sector, ensorra el món rural i la petita pagesia, fomenta els aliments transgènics, una alimentació de mala qualitat i socava la sobirania alimentaria.

L'Europa dels estats empresona pobles

L’actual UE es basa en una Europa dels Estats que nega el dret a l’autodeterminació de molts pobles europeus que es troben empresonats i esquarterats. Els Països Catalans som un d'aquests pobles a qui es nega el dret a decidir lliurement el propi futur. La uniformització i globalització amenacen les llengües minoritàries i minoritzades, que es troben desemparades davant d'unes administracions que no practiquen polítiques per defensar-les.

L'Europa del capital és també l'Europa de la guerra

L’Europa del capital és també l’Europa de la guerra i el rearmament, amb una política de defensa subalterna a l’OTAN, que ha afavorit la remilitarització dels països europeus i els interessos de la indústria de l’armament, amb l’objectiu de construir una Europa-potència. La política militarista i imperialista de la UE queda clarament de manifest amb la presència de tropes de varis països europeus a l’Afganistan, una guerra la naturalesa de la qual cada cop és més evident per l’opinió pública. Al mateix temps, es manté la complicitat amb l’Estat d’Israel i la repressió al poble palestí.

La Unió Europea és un projecte neocolonial

Les multinacionals europees, amb el suport actiu dels governs de la UE, continuen amb la seva politica de rapinya dels recursos naturals dels pobles del sud i de d’explotació de la mà d’obra, a la recerca de matèries primes barates i de nous mercats. El deute extern dels països empobrits, un deute il.legítim, segueix sense anular-se i utilizant-se com un mecanisme per imposar als governs del sud polítiques d’ajust. I la diplomàcia europea segueix treballant per socavar els processos de canvi empresos en diferents països de llatinoamerica i salvaguardar els interessos empresarials europeus.

Repressió contra la dissidència

La crisi i el malestar social acumulat provoca un increment les mesures repressives per part dels Estats de la UE i la retallada de llibertats democràtiques bàsiques, sovint amb el pretext de la “guerra contra el terrorisme”, que busquen criminalitzar i contenir la dissidència.

Crida a la mobilització i autoorganització per respondre a l'Europa dels estats i el capital

Front aquesta situació, la mobilització social és imprescindible. Només aturarem les actuals polítiques amb l’autoorganització dels sectors populars i la nostra presència al carrer. Per aquest motiu els col.lectius, organitzacions i plataformes catalanes que ens hem trobat a Sabadell el 14 de novembre fem una crida per començar a organitzar una resposta a l’Europa dels Estats i Capital i als intents que la crisi la paguem tots i totes durant el proper semestre i, en particular, a preparar la mobilització durant les cimeres de Ministres de Treball i de la Unió pel Mediterrani que es preveuen realitzar a Barcelona del 27 al 30 de gener i del 5 al 7 de juny, respectivament.

No a l’Europa dels estats, del capital i la guerra!

Organitzem la resposta social!

* * * * *

12. CTD: segona sessió del Seminari "Els nous reptes de la seguretat" a les 19h el 9/11 al Pati Llimona

Centre de Treball i Documentació (CTD)

domingo, 01 de noviembre de 2009 12:49:30

SEMINARI: ELS NOUS REPTES DE LA SEGURETAT

Segona sessió: NOVES I VELLES GUERRES

Ponències:
“Els canvis soferts en els conflictes armats actuals” per Alejandro Pozo, analista i Investigador del Centre Delàs.

“La privatització de la guerra (Les multinacionals de defensa)” per Tica Font, Directora del Institut Català Internacional per la Pau.

Moderarà l’acte Pere Ortega, membre del CTD i del Centre Delàs.

Dia/hora: 9 de novembre a les 19H.

Lloc: Centre Cívic Pati Llimona (c/ Regomir 3, Barcelona)

http://cetede.org/spip.php?article254
En 1995 l'Agència de Nacions Unides pel Desenvolupament llençava el nou concepte de Seguretat Humana. Es tractava d'una nova iniciativa que anava molt més enllà del desenvolupament humà proposat en 1991, doncs comprenia tots els elements necessaris per reduir les desigualtats i aconseguir un integral desenvolupament de totes les persones del planeta.

Governs, món acadèmic i societat civil d'arreu van començar a desenvolupar propostes de Seguretat Humana, però a partir del 11-S de 2001 el concepte va rebre un fort sotrac. Les bones intencions inicials de Nacions Unides van ser capgirades per alguns Estats buscant la seguretat per mitjans militars.

El CTD us convida a participar a la segona sessió del seminari on membres del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs de Justícia i Pau, que en els últims temps han estat treballant aquests temes, desenvoluparan els continguts.

Ponències:

“Els canvis soferts en els conflictes armats actuals” per Alejandro Pozo, analista i Investigador del Centre Delàs.

“La privatització de la guerra (Les multinacionals de defensa)” per Tica Font, Directora del Institut Català Internacional per la Pau.

Moderarà l’acte Pere Ortega, membre del CTD i del Centre Delàs.

Dia/hora: 9 de novembre a les 19H.

Lloc: Centre Cívic Pati Llimona (c/ Regomir 3, Barcelona)

http://cetede.org/spip.php?article254
Organitza: Centre de Treball i Documentació (CTD)

Us hi esperem!

(CTD)
mail@cetede.org
www.cetede.org
656842655

* * * * *

13. Fotos Horno

canamat en nombre de juan luis trujillo

sábado, 31 de octubre de 2009 23:13:49

Muy buenas a todxs.

Hoy hemos hecho la primera hornada de pan en el horno! Hemos cocido también un par de empanadas.. Hoy no hemos hecho fotos.. pero habrá muchas ocasiones.

Aquí tenéis el enlace a las fotos de la construcción del horno de Can Amat:

http://s405.photobucket.com/albums/pp139/pastarfang/Taller%20horno%20Can%20Amat/
Si os movéis por los otros álbumes encontraréis las del curso de Castellón, las de la construcción de chispita y las del horno del Ángel.

Un saludo,

el equipillo de Can Amat*

* * * * *

14. Proposta d'activitats a Ponent (45)‏

ocellnegre

sábado, 31 de octubre de 2009 6:49:37

L'OCELL NEGRE

Casal Independentista d'Agitació Cultural

C/ Sant Carles, 8 – Lleida

www.ocellnegre.blogspot.com

* * * * *

15. Más Forcades

Luis & Sally

jueves, 29 de octubre de 2009 16:18:49

Hola Tutti,

Después de mi descubrimiento de Teresa Forcades, una de mis diversiones ha consistido de buscar su nombre en Google una vez por semana para ver donde anda esa Monja de la Montaña Mágica.

Imagínense mi sorpresa, después del vídeo de la fictícia gripe porcina y los ataques del Vaticano por sus declaraciones sobre el aborto, etc., que de repente me aparezca en la República Bolivariana de Venezuela. Os paso la siguiente noticia del otro día, muy apta pare este "cambio de época":

http://www.abn.info.ve/noticia.php?articulo=204871&lee=5

Monja benedictina destaca el feminismo en la Teología de la Liberación

Caracas, 28 Oct. ABN.- Luego de un estudio en la ciudad de Barcelona, España, que reflejó que las mujeres dedicaban al trabajo el doble de tiempo que los hombres y su salario sólo sumaba la mitad del de éstos, la monja benedictina Teresa Forcades ahondó sobre los elementos de opresión con respecto a la identidad sexual.

Forcades ingresó en el año 1997 al Monasterio de Sant Benet, se doctoró en medicina en la Universidad de Barcelona y estudió teología en Harvard, y está en Caracas para participar en el Encuentro Ecuménico Internacional Teología de la Liberación en el cambio de época que se realizará en el Centro de Estudios Latinoamericanos Rómulo Gallegos (Celarg) a partir de este jueves.

En este encuentro la monja benedictina ofrecerá una ponencia denominada El papel de las mujeres en el cambio de época, e indicó, basada en el estudio en Barcelona, que la Teología de la Liberación puede tener un interés feminista.

“El cambio de época, en esta corriente religiosa, puede estar marcado por una mirada más profunda a lo que han sido, hasta ahora, esos elementos internos de opresión, a ese aspecto de la subjetivación que llamamos identidad: varón, mujer, cómo nos concebimos a nosotros mismos como sujetos”, expresó.

Forcades destacó que profundizará en la categoría de libertad en el evangelio y en la antropología, además expresó que a finales del siglo XX y principio del XXI entra en duda esa supuesta libertad y muchas personas no tienen una noción clara de ese espacio interior irreductible.

“Es un espacio que no se puede invadir desde afuera por mucho que las estructuras puedan condicionar su expresión. Hay que reivindicar ese espacio no solamente para las mujeres sino para cualquier persona”, indicó.

En este sentido, aclaró que, dentro de la teoría de la liberación actual, esa libertad en el espacio interior del sujeto incluye tanto la diversidad sexual como la cosmovisión indígena.

“También estaría dentro de esta corriente religiosa el rito de las comunidades indígenas, que tampoco en su inicio tuvieron su espacio, y lo que se llama sexo-diversidad: las personas con orientación sexual homosexual, transexualidad”, refirió.

Teresa Forcades expondrá este jueves, a las 11:15 de la mañana, en la sala de Teatro 2 del Centro de Estudios Latinoamericanos Rómulo Gallegos.

* * * * *

16. [Cat101] Dis. 31-O. Manifestació contra el canvi climàtic

cat en nombre de moviments.cat

jueves, 29 de octubre de 2009 10:35:53

.

Temes: Diss 31-O Manifestació contra el canvi climàtic, es prepara una marxa contra l'atur pel 7 de novembre, el poble de Gramenet es mobilitza contra la corrupció, desallotjat el kop - Alta tensió, notícies breus

.
Ubicacions: Barcelona (3), Cornellà, Gramenet del Besós, Prat de Llobregat, València, Gràcia, Sant boi de llobregat, Viladrau,

.
[1. Dis. 31-O. Manifestació contra el canvi climàtic]

Dissabte 31 d'octubre 17h Plaça Universitat (Barcelona). MANIFESTACIÓ CENTRAL contra el canvi climàtic organitzada per la campanya EL CLIMA NO EST EN VENDA, en motiu de la celebració de la CONFERENCIA INTERNACIONAL de l'ONU del 2 al 6 de novembre a Barcelona, la Última reunió internacional abans de la Cimera Mundial del Clima de Copenhaguen on s'ha de revisar el protocol de Kyoto.

Agenda completa d'activitsta i + Info: http://elclimanoestaenvenda.wordpress.com

.
[2. Es prepara una marxa contra l'atur pel 7 de novembre]

S'està preparant una marxa que uneixi aturats i afectats pels acomiadaments, Sortirà el dia 7/11/09 a les 9 h. Des del Mercat de Sant Ildefons (Cornellà), i arribarà fins a la Plaça Sant Jaume (Barcelona). La marxa reivindica entre d'altres. Prohibició d’acomiadaments. Nacionalització sense indemnització de les grans empreses que tanquin i reobertura sota control dels treballadors i associacions, per a reorientar la producció segons les necessitats i amb sostenibilitat ecològica. Readmissió dels acomiadats pels ERO fraudulents. Reducció dràstica de la jornada laboral sense reduccions salarials per mantenir els llocs de treball. Prestació d’atur indefinida fins a la recol·locació efectiva.

+ info: enfocant.net

.
[3. El poble de Gramenet es mobilitza contra la corrupció]

Després de la detenció de l'alcalde de Gramenet i d'altres membres del seu ajuntament acosats de corrupció, la mobilització no s'ha fet esperar.

"Gent de Gramenet", que es defineix com un moviment ciutadà divers per una santa coloma millor. El passat dimarts es va fer una roda de premsa, la qual es va convertir en una manifestació improvisada degut a l'alta participació i indignació de la gent.

+ info: gentdegramenet.org

.
[4. Desallotjat el KOP-alta tensió]

Ahir dimecres al matí ha estat desallotjat el Kasal Okupat del Prat-Alta Tensió després de dues hores de resistència. Durant tot el matí s'ha donat una primera resposta realitzant una concentració davant de l'espai i cridant en contra de la injustícia que representa aquesta actuació dels gossos del poder. A la tarda, es va fer una manifestació per reivindicar la necessitat d'espais alliberats i a clamar contra la prepotència dels poderosos i dels que només saben exercir la raó de la força contra la força de les nostres raons, de les nostres idees, de les nostres lluites.

+ info: Barcelona.indymedia.org

.
[5. Noticies breus]

* Amadeu Casellas, deixa la vaga de fam, en greu estat de salut, mentre es multipliquen les mostres de suport a la seva llibertat

* El col·lectiu ciutadà "no a la corrupció" convoca una manifestació pel 31 d'octubre a València.

* El Casal popular de Gràcia en risc de desallotjament.

* 31 d'octubre, jornada de mobilització i lluita de la CGT, contra la Crisi a Sant Boi de Llobregat

* 1 de novembre, Fira d'intercanvi amb moneda social a Viladrau, Ecoxarxa montseny

* 3 de novembre, judici a 9 estudiants per una ocupació en els marc de les mobilitzacions contra Bolonya

* 20 anys fa de quan vam estar més apunt de la catàstrofe nuclear

.
[7. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres , http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net,

.
Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat

*Pots col·laborar amb moviments.cat pujant els continguts a la pàgina web (ara està desactualitzada) o d'altres maneres; si t'agradaria posa't en contacte.

* * * * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

...i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*
Per la cultura!
* * *
Actuem en directe...
* * * * *
aturem la corrupció!
_ __ _ ___ __ _ ___ __ _ __
S O C I E T A T * O B E R T A * 2 6 0

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici