Societat Oberta

dijous, d’octubre 04, 2007

SOCIETAT * OBERTA * 151

Terres baixes del Llobregat, dijous 4 d’octubre de 2007 > > > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

* * *

Obrint Pas - Avui com ahir (4’ 38”)

http://www.youtube.com/watch?v=UXRzmV0zAhE

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

processogava2001@hotmail.com tel.: 607206066

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

* *

Sumari

*

- “FEM UN PARC PER A TOTHOM” - del 2 al 30 d’octubre exposició al casal Sant Jordi - Gavà

- C.O.N.S.T.R.U.Ï.M..E.L..S.O.M.N.I.......: 1. El nostre impacte en el planeta

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-149.

03/10/07

1. Docúpolis da voz a los conflictos más silenciados

2. Solidaridad condenad@s Rostock G8 * G8ko Kondenatuekin Solidaritatea, Kontzentrazioa

3. 4 DE OCTUBRE, DIA INTERNACIONAL DEL ANIMAL: PROTESTAS ANTE LA SEDES DEL PSOE

4. Concentración contra las chorradas de la Chacón&co. con sus medidas para la vivienda

5. [Pauglobal] Informe despesa militar 2008 / Informe gasto militar2008

02/10/07

6. EL TREN, EL TERRITORI I LA DESESPERACIÓ

7. [XMG] [6oct , 17h: MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFE C-PORTA BCN]

8. No a la pena de muerte. El mundo decide

9. PREMI 25 de novembre - Dia internacional contra la violència vers les dones

10. Observatori Català de la Família: Procés de participació Estratègia usos dels temps

11. THE PING-PONG VERITAT: Respuesta de dos (2) lectoras a sendas Veritats

12. MENJARS D'ARREU DEL MÓN - 27 DE OCTUBRE DE 2007

01/10/07

13. LA VERITAT DEL AY, AY. AY DE LO QUE SE AVECINA : Carta de un lector : "Caen las inmobiliarias y la empresa Vueling"

14. 6oct: MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFEC-PORTA BCN

15. [XMG] TEATRE A L'ATENEU. feu-ne dufusió!!! COLECTIVO DE MUJERES DE MATAGALPA

16. [XMG] Jornades Illacrua: 15 anys

30/09/07

17. [Cat12] 6-oct V de vivienda i No al Caufec

18. Amb peus de plom

29/09/07

19. Errepresiorik Ez !!!, Kontzertua - Udondo Gaztetxea; Sare Antifaxista

27/09/07

20. Pimera activitat del curs! l'espai infantil proposa....

21. Curs de BTT per a noies

22. Xarxa Feminista. Programa jornada 6 d'octubre

23. Comunicat de premsa de la CANC

24. LA VERITAT DE LO MÁS NECIO DE LA SEMANA

* * *

P.a.r.c...d.e...Pn.e.n.t

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

F.E.M..U.N..P.A.R.C..P.E.R..A..T.O.T.H.O.M.!

*

Exposició fotográfica “FEM UN PARC PER A TOTHOM” sobre la fauna del corredor biològic del Calamot-Caçagats-Canyars

Del 2 al 30 d’octubre 07

Sala d’exposicions del Casal Sant Jordi

Rambla Vayreda 31, Gavà – Bcn (a prop de l’estació de RENFE)

Obert de dilluns a dissabte 17,00 - 21,00h.

Grup ecologista Quercus Fundació Trifolium

*

El Grup ecologista Quercus i la Fundació Trifolium hem elaborat un esbós de proposta, que podeu veure a l’exposició del Casal Sant Jordi, i el document que us encetem a continuació i que acabarà amb una memòria descriptiva dels punts on cal millorar la connectivitat del corredor biològic del Calamot-Caçagats-Canyars o connector de Ponent:

C.O.N.S.T.R.U.Ï.M..E.L..S.O.M.N.I......

L’hem dividit en tres parts:

1. El nostre impacte en el planeta

2. El somni restaurador...

3. El projecte alternatiu: Un Parc per a tothom

Aquesta setmana us adjuntem la primera

1. El nostre impacte en el planeta

Fa uns 4.000 milions d'anys, en les aigues de la Terra es formaren les primeres mol·lècules de vida. Fa entre 2.000 i 1.000 milions d'anys, alguns bacteris començaren a utilitzar l'aigüa en la fotosíntesi, aparegué poc a poc (-l’oxígen-) en l'atmosfera de la Terra el que contribuï a la vegada a l'evolució i diversificació de les formes de vida subsegüents, (...) Súbitament, fa uns 550 milions d'anys, l'evolució de la vida començà a accelerar-se i a fer-se més diversa i complexa.

Fa entre 6 i 4,5 milions d'anys aparegueren els primers homínids. Els primers avantpassats humans, Homo habilis i Homo erectus aparegueren a Àfrica fa tan sols entre 2,5 i 1,6 milions d'anys. (...) La creació biològica dels avantpassats dels moderns humans és un aconseguiment notable de l'evolució per selecció natural que comportà una nova dimensió en el procés evolutiu: l'evolució cultural"(1). Observadors del món que els envoltava aplicaren tecnologies i seguiren el camí evolutiu desenvolupant totes les branques de la cultura i organitzar-se socialment de manera cada cop més complexa.

“Vivim en un món biològicament empobrit en conjunt i en el que la inseguretat dels pobles ha anat en augment. Un món no només d’extermini en massa de les espècies, sinó també de constant violència massiva contra les persones; de despreci selectiu cap al dret internacional per part d’algunes nacions poderoses del planeta, i de nous nivells de brutalitat contra civils exercida per grups armats; en resum, un món global caracteritzat no pel progrés sinó pel retrocés en les normes de civilitat i en els principis que regeixen les interaccions entre la naturalesa i la societat. Durant les últimes dècades, el món contemporani ha experimentat també com ha augmentat el sufriment humà i les pèrdues econòmiques per obra de desastres naturals (successos climàtics d’un rigor extrem), la qual cosa és, potser, un indici del que significa viure en un món en colapse ecològic.”(2)

«Ens hem convertit en l’espècie dominant de la Terra. Desgraciadament, el nostre impacte es devastador i si seguim destruint el medi com ho estem fent en l’actualitat, la meitat de les espècies del món s’haurà extingit a principis del segle XXI. (…) Ens estem convertint en l’agent més catastròfic des de que un asteroid gegant s’estrellés sobre la terra fa 65 milions d’anys aniquilant a la meitat de les espècies del planeta en un instant geològic. »(3)

“El planeta Terra perd espècies a una velocitat sense igual en l’experiència humana. En el món contemporani, el degoteig normal d’extincions s’ha transformat en una hemorràgia a borbolls en la que desapareixen diàriament 100 o més espècies. L’onada actual d’extincions només té parangó amb les tres grans extincions catastròfiques en massa del remot passat geològic.

En els 65 milions d’anys trascorreguts des de la desaparició de l’últim dinosaure (tercera gran extinció catastròfica en massa), les espècies supervivents i els seus descendents s’han multiplicat fins a nivells de diversitat mai vistos en periodes anteriors. Tanmateix, amb l’aparició dels èssers humans moderns surgí una nova crisi d’extinció massiva. (...) És real i s’està produint en tot el món, i de la manera més flagrant en els tròpics.”(4)

Gràcies als cinc sentits, que a diferència dels animals en els humans col·laboren entre si, fa 18.000 anys, en plena efervescència cultural, ja fórem conscients de la primera gran crisi ecològica de la nostra història amb l’extinció dels grans mamífers... i els representàrem a les coves d’Altamira i Lascaux. Però, no fou fins al segle XX que els depredadors “humans” multiplicàrem d’una manera alarmant l’extinció d’espècies per arreu del planeta i posàrem en perill la supervivència de totes les altres. Però no s’aturà aquí l’escalada destructiva... hem contaminat terra, aigua, aire i espai, els hàbitats de totes les espècies estan ferits de mort... posant en perill també la nostra supervivència.

Hem de tenir “en compte que les selves i altres hàbitats de les 25 zones biològiques crítiques existents a la Terra s’han reduït ja fins al 10% dels seus nivells prehumans, que la majoria estan en risc immediat de desaparició, i que l’extinció de les espècies augmenta cada vegada més per la contaminació, el canvi climàtic i el fluxe creixent d’espècies invasores (...).

(...) Els canvis induïts per l’home en el conjunt de la biosfera no tenen precedent. Comprenen el transtorn dels cicles biogeoquímics, el ràpid canvi climàtic, l’erosió generalitzada dels sols, la desertització extensiva i la dispersió incontrolada de toxines sintètiques i organismes genèticament modificats. (5)

“L’economia capitalista globalitzadora exacerva aquests problemes amenaçant destruir tota la biosfera, inflingint greus i irreparables danys a un intrincat sistema que sustenta la vida. Els ecosistemes complexos són soscavats fins el seu enfonçament. Les pràctiques de pastoreig excessiu, deforestació i desbrossament contribueixen a estendre els deserts, factor accelerat actualment pel canvi climàtic. Les zones humides costeres són drenades en profit de l’agricultura, el que permet que els productes químics tòxics s’aboquin al mar, on s’afegeixen als contaminants indrustrials i a les aigües servides” (6)

“Si els telediaris es basessin en un realisme ecològic, els habitants del món escoltaríem nit rera nit quelcom semblant al següent:

Avui també s’han extingit unes 100 espècies animals i vegetals i han desapregut 50.000 hectàrees de selves tropiclas; els deserts han avançat unes altres 20.000 hectàrees; l’economia mundial ha consumit l’equivalent a 22 milions de tones de petroli i, per tant, durant aquestes 24 hores hem alliberat a l’atmosfera altres 100 milions de tones de gasos d’efecte hivernacle…” (7)

“Com totes les espècies, la nostra depèn d’altres per a la seva existència.

(…) Cada espècie i cada ecosistema afegeixen riquesa i bellesa a la vida sobre la Terra. Cada espècie és única i té dret a existir. Totes són merexeidores de respecte, independentment del seu valor econòmic per als éssers humans. Aquestes afirmacions són reconegudes a la Carta Mundial de la Naturalesa, aprovada per les Nacions Unides en el 1982.

(…) L’extermini d’espècies constitueix un empobriment espiritual i intel·lectual per a la humanitat. (…) El poder dels somnis humans està vinclat, com afirma l’escriptor Elias Canetti, a la multiformitat dels animals. Amb la despaparició dels somnis s’esgoten també la imaginació i la creativitat.”(8)

La primera etapa crucial en l’etiologia (estudi de les causes) del desastre actual tingué lloc fa uns 60.000 anys. L’indicador determinant de l’ecocidi fou el desenvolupament del llenguatge i una ampliació sense precedents de les capacitats culturals humanes. Aquests trets nous d’Homo sapiens sapiens permeteren l’aparició d’una intencionalitat conscient en els projectes humans, la intencionalitat conscient reflectida en una capacitat de llenguatge immensament millorada conduï a una explosió de la innovació (manifesta en una proliferació d’artefactes) a finals del Pleistocè, fa entre 50.000 i 35.000 anys. L’aparició de la intencionalitat conscient possibilità l’ampliació de l’evolució biològica humana per medis culturals, entre ells la capacitat peculiar de l’espècie per generar canvis conscients d’adaptació o desadaptació en la organització social. Fa uns 15.000 anys aquesta línia de desenvolupament desembocà en la colonització humana de tots els continents, amb la greu conseqüència de la destrucció mundial de la major part de la megafauna existent.

La segona etapa crítica en l’etiologia de l’ecocidi fou la implantació de l’agricultura sedentària, que culminà amb la revolució neolítica fa uns 10.000 anys. L’antropòleg Mark Cohen l’explica com una conseqüència involuntària de l’extermini de la megafauna, per la qual l’extinció en massa se sumà als canvis climàtics i demogràfics per produir una “crisi alimentària prehistòrica”. Això obligà als humans a modificar la seva organització social en els llocs on es donaven condicions tals com un clima favorable, presència d’aigüa, sol fèrtil i espècies susceptibles de domesticar-se. Com indicà Jean-Jaques Rousseau ja en 1755, la transcisió a l’agricultura va donar origen al que des de fa molt de temps ha sigut una sèria de suposats atziacs. El primer és que la vida humana exigeix una jerarquia estricta, una extensa divisió del treball i una desigualtat social. El segon, els nous modus d’organització i les innovacions tecnològiques són capaces de satisfer les necessitats i desitjos humans. I el tercer, que Homo sapiens sapiens té dret a dominar l’ordre natural de les coses i aquest domini pot realitzar-se sense contrapartides. Aquests suposits, que surgeixen dels contexts socials de les ciutats-Estat aparegudes a Mesopotàmia, Egipte, Índia, Xina i Amèrica Central, cada vegada més estratificades en clases i plagades de conflictes, segueixen estan molt presents en la conciència moderna.

La tercera fase fonamental en l’etiologia de l’ecocidi fou l’aparició de la modernitat, caracteritzada per tres trets relacionats: la divisió creixent del treball, el modus capitalista de producció i l’aparició de l’Estat-nació modern. L’esforç individual i la competència comercial foren fomentats com els motors beneficiosos del progrés i l’educació. Ideològicament aquesta visió procedia de les interpretacions judeocristianes d’un Déu que donava la terra a l’ésser industriós i metòdic amb la fi de millorar la humanitat. El “lliure mercat” fou exaltat com el vehicle natural i més eficient de coordinació de les societats complexes. L’Estat-nació racional i legal fou exalçat com la forma definitiva d’organització política. L’explotació de la naturalesa s’universalitzà i mercantilitzà. En últim extrem, els imperatius de l’Edad Contemporània produiren el marc global en el que les tendències ecocides es veieren fortament accelerades. La pèrdua de biodiversitat se sentí sobretot en els països del Sud.”(9)

Vivim els efectes de la fase terminal del capitalisme. Aquesta corrupte i destructiva civilització, malmanada per institucions no-democràtiques com l’FMI (Fons Monetari Internacional), el BM (Banc Mundial) i la OMC (Organització Mundial del Comerç) i pels seus servents neoliberals, destrueix ecosistemes, extermina espècies, contamina i emet gasos tan nocius que fins i tot foraden la capa d’ozó (degut a això els rajos del sol ens cremen la pell i hem de prendre mesures correctores que ens obliguen a augmentar el consum de productes protectors).

L’efecte hivernacle que produim amb les nostres emissions de gasos va augmentant la temperatura global del planeta... i a conseqüència d’això el gel dels pols s’està fonent. Sabem que, de seguir així, el nivell dels mars i dels oceans anirà pujant... les platges aniran desapareixent de les nostres costes i les formacions deltaiques són les que sofriran les més grans conseqüencies d’aquest efecte causant del desglaç.

(1) (2) Ecocidio, Franz J. Broswimmer, Ed. Laetoli, pàg. 40, 14, respectivament.

(3) Richard Leakey i Rogert Levin, The Sixth Extintion:Paterns of Life and the Future oh Humankind, Doubleday, Nueva York 1955, pàg 221, 41 (hay trad. Cast.: La sexta extinción, Tusquets, Barcelona1997).

(4) (5) (6) (7) (8) (9) Ecocidio, Franz J. Broswimmer, Ed. Laetoli, pàg. 24, 27, 28, 29, 31 i 35 respectivament.

Un demà més just i sostenible és possible!

Grup ecologista Quercus http://es.geocities.com/quercus_gava/

i

Fundació Trifolium http://www.trifolium.biz/

Contacteu amb nosaltres:

processogava2001@hotmail.com

Tel.: 607 20 60 66

* * * * *

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-.

Programa d’enllaços d’aquesta setmana

*

Obrint Pas - 10- Avui com ahir (4’ 38”)

"Nunca fue la nuestra, lengua de imposición, sinó de encuentro. A nadie se le obligó nunca a hablar en castellano"
.
Va ser a la tardor del 1707
i encara volen cendres pels mateixos carrers,
les classes populars contra les tropes del rei
les pedres ho recorden quan avui les prenem.
.
Avui com ahir
avui com demà
el mateix camí,
el mateix combat...
.
Va ser la primavera dels anys que hem viscut
i encara veig com brillen avui els teus ulls,
quan prenem els carrers escenaris del teu temps,
revoltes que han tancat les ferides dels teus punys.
.
Avui com ahir
avui com demà
el mateix camí,
el mateix combat...
.
I la nostra revolta mai no podran aturar,
els nostres punys alçats mai no podran abaixar,
els nostres somriures mai no podran esborrar,
la nostra actitud sempre serà de combat.
I mai no deixes mai de lluitar contra el poder,
mai no deixes mai de plantar cara al poder.
Ahir, avui, demà, sempre contra el poder!!

*

Razones para ser vegetariano (4’ 03”)

*

Iñaki Bilbao vuelve a insultar al tribunal que le juzga (1’ 17”)

*

Los Principes de Asturias en Bilbao (1’ 23”)

*

Aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

* * *

Bosch Perello, Antoni
Wednesday, October 03, 2007 4:12:53 PM

espectáculos icult

MIÉRCOLES 3 DE OCTUBRE DEL 2007 64

1. Docúpolis da voz a los conflictos más silenciados

FESTIVAL 3 PROGRAMACIÓN

El certamen exhibe vídeos de la oenegé de Peter Gabriel sobre abusos e injusticias

CRISTINA SAVALL

BARCELONA

La relación de Peter Gabriel con el mundo fílmico va más allá de haber compuesto bandas sonoras para Alan Parker (Birdy) y Martin Scorsese (La última tentación de Cristo). Docúpolis, el festival internacional de cine documental de Barcelona, alcanza hoy la octava edición con la voluntad de dar voz a los conflictos acallados, como los que preocupan a Witness, la oenegé que el cantante fundó hace 15 años. Esta organización recurre al poder de la imagen para denunciar injusticias sociales. Para ello dota a activistas con cámaras de vídeo de mano, ordenadores y otras herramientas de comunicación con las que filman los vídeos que, a través de internet, alertan de graves abusos de los derechos humanos que se silencian en los lugares más desprotegidos del mundo. El certamen mostrará los más impactantes.

PIEZAS INÉDITAS / «Son documentos que conllevan compromiso político, ético y social. El contenido está por encima de su calidad fílmica», argumenta Victoria Ojeda, que se encarga de la producción logística de este festival, que se celebra en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Entre las siete obras seleccionadas destacan tres inéditas.

Doble injusticia aborda el feminicidio que rodea a los 400 crímenes sin resolver de mujeres asesinadas tras ser atrozmente torturadas en Ciudad Juárez, la desértica ciudad fronteriza

del norte de México. Lo firma la Comisión Mexicana de Defensa y Promoción de los Derechos Humanos.

Rights on the line (Derechos en la frontera), un vídeo editado por american Friends Service Committee, fija también la mirada en la línea fronteriza que separa México con Estados Unidos, donde un grupo de paramilitares conocido como Minute project convoca redadas para cazar a inmigrantes. Un cámara de Witnees filmó clandestinamente el terror con que viven los campesinos birmanos el desalojo de sus hogares en la conflictiva zona del oeste de su país.

Este documento es un grito para que la ONU no cierre los ojos ante uno de los éxodos más dolorosos que está padeciendo Asia.

Docúpolis ha recibido 1.200 cintas para abrir ventanas a trabajos documentales procedentes de 60 países. «Muchas de gran calidad, pero hemos priorizado aquellas que dan voz a las ideas innovadoras y a las temáticas que suelen pasar desapercibidas en la prensa diaria».

RETROSPECTIVA

Ciclo dedicado a Eslovenia

33 Simon Popek, director del festival de cine de Liubliana, ha seleccionado 10 documentales representativos del cine esloveno que se proyectarán en sesiones especiales. Otro nombre a destacar es e l de Patricio Guzmán. El realizador chileno vuelve a convocar un seminario sobre la creación documental.

* * * * *

aitor goikoetxea
Wednesday, October 03, 2007 11:39:38 AM

2. Solidaridad condenad@s Rostock G8 * G8ko Kondenatuekin Solidaritatea, Kontzentrazioa

G8ko Kondenatuekin Solidaritatea

Solidaridad condenad@s Rostock G8

Kontzentrazioa * Concentracion

Tokia: Enparantza Zirkularra, Bilbo (Bizkaia - E.H)

Data: Urriak 5 – Ostirala

Ordua: 19:30etan

http://www.nodo50.org/rostockg8/
rostockg8@nodo50.org

http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/10/g8ko-kondenatuekin-solidaritatea_02.html

FAXISMOA AKATU !!!

Batasun Antifaxista E.H-n !!

Atzo eta Gaurko Faxismoaren Kontra !!

-- SARE ANTIFAXISTA -- Antifaxismoa / Antifascismo / Antifascisme

BLOG : http://sareantifaxista.blogspot.com/

E-MAIL: ANTIFAXISTA@terra.es

* LEE Y DIFUNDE ...............Kontrainformazio Antifaxista

100% ANTIFAXISTA - 100% ANTIARRAZISTA.

OROIMENA, DUINTASUNA ETA BORROKA...

KAPITALISMOA AKATU !!!

* * * * *

missatgera
Wednesday, October 03, 2007 10:50:33 AM

3. 4 DE OCTUBRE, DIA INTERNACIONAL DEL ANIMAL: PROTESTAS ANTE LA SEDES DEL PSOE

Razones para ser vegetariano (4’ 03”)

http://www.youtube.com/watch?v=mOCXHStJjaY

* * * * *

missatgera
Wednesday, October 03, 2007 10:40:28 AM

4. Concentración contra las chorradas de la Chacón&co. con sus medidas para la vivienda

Y con la gastadísima -y ya estúpida- excusa de la vivienda, los ayuntamientos se siguen cargando los territorios municipales, con la bendición de todas las administraciones españolas, incluídas, por supuesto y en primer lugar, las catalanas. Ni una sóla pone coto al saqueo legal o ilegal de nuestros pueblos, de nuestros recursos, de nuestra naturaleza, de nuestra tierra, de nuestro planeta... Al contrario: siguen atizando a que se construya más y haya más "suelo". Uno de los peores increpadores es el Corbacho, que incluso pasó una lista (a los ayuntamientos) de unas cuantas constructoras que están dispuestas a construir habitatge social, la nueva modalidad del saqueo. Nuestros (¿nuestros?)políticos* han hecho posible que TODO sea destruible ... si eso da dinero y ellos pillan un tajo.

Y sus macronúmeros se basan, en gran parte, en este caos insostenible!!!! Y la economía va bien!!!!

*con las muy honrosas excepciones, que haberlas nos consta que hay, pero son una franca minoría que confirma la regla.

missatgera@
El comunicado de V de vivienda, entero, más abajo.

6 d'octubre, 19h el crit més gran de la història

V de vivienda convoca a nivell estatal concentracions davant dels Ajuntaments de les grans ciutats on arriba el moviment. A Barcelona, la convocatòria és a les 19.00 a plaça de Sant Jaume. També s'ha convocat una manifestació a Sabadell, el mateix dia a les 18h, Plaça Marcet.
A través d'un vídeo s'ha convocat a realitzar el crit més gran de la història:
" No tindràs casa en la puta vida"

V de vivienda va denunciar recentment en un comunicat que amb les darreres mesures anunciades es finançarà amb diners públics els especuladors, sense solucionar els problemes d'arrel.
més info:
bcn.vdevivienda.net També les pàgines 16 i 17 del Setmanari Directa de la darrera setmana publiquen una entrevista a V de Vivienda

COMUNICAT

Reivindiquem un dret fonamental, no almoines electoralistes

Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l'habitatge només ens demostren una cosa: Avui més que mai hem de seguir amb les mobilitzacions per exigir que es faci efectiu el dret a l'habitatge.

No podem obviar que aquestes mesures s'adopten a pocs mesos de les eleccions estatals i que el seu propòsit, igual que el Pacte i la Llei d'habitatge a Cataluña, tenen un caràcter descaradamente electoralista.

Tot i que la desgravació fiscal del lloguer és una mesura reivindicada històricament des de l'inici del movimient, només la podem entendre com un primer pas cap a un conjunt de mesures estructurals que aplicades de manera íntegra facin de la vivenda un dret i no una mercaderia.

En canvi, en lloc de proposar mesures estructurals, el govern ha plantejat unes ajudes directes al lloguer que són inflacionistes, ja que acabaran repercutint sobre el preu ja desorbitat dels lloguers: si el parc de lloguers és reduit com ara ho és, els propietaris incorporaran les ajudes públiques als preus. La casa que avui ens lloguen per 1.000€, demà la llogaran per 1.200€: és així com el govern pensa garantir el dret a l'habitatge? Per què no es regulen els preus dels lloguers, tal i com fan altres països europeus?

I el que es pitjor, marginen a un sector majoritari de la població: què passa amb les persones majors de 30 anys? No tenim dret a accedir a una vivenda?.

Entenem que el dret a una vivenda és un dret universal, que no entén d'edats i que afecta al conjunt de la ciutadania.

No oblidem que en tot l'Estat hi ha més de tres mil·lions de vivendes buides, que no compleixen la seva funció social. Moltes d'aquestes, noves promocions que han quedat invendibles: Per què no s'obliga d'una vegada per totes que aquestes vivendes compleixin la funció social a la que obliga la Constitució?

Malauradament, ens veiem obligats a constatar, un cop més, que les institucions no tenen cap voluntat política per fer efectiu el dret a l'habitatge. Les mesures anunciades no només són màrqueting pre-electoral, sino que amaguen la mateixa política de sempre: destinar diners públics per afavorir encara més a aquells que fins ara s'han enriquit especulant amb un dret fonamental. Ara que estem front el punxament de la bombolla immobiliària, impulsada des dels diferents governs en els darrers anys, i que la venda de pisos ja no és el gran negoci, treuen mesures per seguir assistint a la mafia immobiliària.

Les persones que seguim sense casa, les que seguim pagant lloguers abusius, les hipotecades que veiem com pujen els tipus d'interés mentres els bancs segueixen aumentant els seus beneficis, les que patim mobing per la presió immobiliària en els centres històrics, les que no arribem a final de mes… sortirem amb més força que mai el proper 6 d'octubre al carrer per cridar que no ens prenen el pel: que amb aquestes polítiques, no tindrem una casa en la puta vida!

El proper 6 d'octubre, a Barcelona ens sentiran! A les 19h, a Plaça Sant Jaume.

Més informació a: http://bcn.vdevivienda.net/

Tel. de contacte amb premsa: 610 920 253

* * * * *

Centre Delàs
Wednesday, October 03, 2007 10:13:33 AM

5. [Pauglobal] Informe despesa militar 2008 / Informe gasto militar2008

Benvolgudes/benvolguts,

Us adjuntem l'anàlisi del Centre Delàs sobre els pressupostos -militaritzats- de l'Estat que acaben de fer-se públics.

Atentament,

-----

Centre d'Estudis per la Pau J.M. Delàs

Justícia i Pau

Rivadeneyra, 6, 10è 08002 Barcelona

T. 93 317 61 77 - Fax 93 412 53 84

delas@justiciaipau.org
http://www.justiciaipau.org/centredelas/

Pressupostos estatals 2008:

més diners per a armes

Centre d’Estudis per a la Pau J.M. Delàs

Justícia i Pau

Barcelona, 2 d’octubre de 2007

La despesa militar de l’Estat espanyol per a l’any 2008

El Govern espanyol ha presentat al Congrés de Diputats el projecte de Pressupostos de l'Estat espanyol per al pròxim any 2008. D’aquest pressupost, el Centre d’Estudis per a la Pau J.M. Delàs cada any fem una anàlisi de la despesa militar real, de la qual presentem els principals indicadors:

Taula 1: Principals indicadors despesa militar 2008

Conceptes Any 2008

Despesa militar per dia 51,85 milions d’euros

Despesa per habitant/any 422 euros

Inversions militars totals

Representen el 16,71% del total d’inversions de l’Estat

4.080 milions d’euros

Increment de les inversions respecte a l’any 2007 27,7 %

R+D militar total 1.664,24 milions d’euros

Despesa militar respecte del PIB 2008 1,69 %

Increment de despesa militar respecte a l’any 2007 5,38%

R+D militar respecte a la R+D civil 21,67%

Despesa militar respecte al pressupost total 5,42%

Les inversions militars

Les inversions militars representen el 16,71% del total de les inversions de l’Estat incloses totes les inversions de les comunitats autònomes. Arribem a aquesta conclusió després de sumar les inversions del Ministeri de Defensa i els seus Organismes Autònoms, més la R+D del Ministeri d'Indústria destinada a proveir ajudes a les indústries militars per desenvolupar nous enginys militars. El total d'inversions militars resultant és de 4.080 milions d’euros, una xifra que considerem desorbitada si es té en compte la necessitat de modernitzar les deficients infrastructures del país.

Si s'observa la Taula 2, es pot apreciar com, a l’any 2008, la inversió militar respecte a l’any 2007 augmenta un 27,7%. Un increment que es destinarà, en la seva major part, a l’adquisició de nous armaments.

La R+D militar també s’incrementa respecte a l’any anterior un 4,91%, i si disminueix percentualment respecte al total de l’Estat dedicat a R+D és degut a l’increment de la R+D civil. Però malgrat això encara és un 21,67% del total de la R+D civil.

Taula 3: R+D Militar 2007-2008 (en milions d’euros corrents)

Ministeris destí de la R+D 2007 2008

Ministeri de Defensa (Investigació i Estudis Forces Armades) 361,04 355,67

Ministeri d’Indústria 1.225,06 1.308,57

TOTAL 1.586,10 1.664,24

La despesa militar de l’any 2008

L'anàlisi que realitzem cada any de la despesa militar s'ajusta als criteris que proposa l’Aliança Atlàntica i assumits per Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) d'incloure aquelles partides militars que es troben repartides per altres ministeris, però que són inequívocament militars. Aquest mateix organisme assenyala que les classes passives militars -els militars que han passat a la reserva o són pensionistes-; la R+D militar, i els cossos paramilitars, com ara la Guàrdia Civil, pel seu caràcter militar avui estan a càrrec del Ministeri de l'Interior i, per tant, s’han de comptabilitzar com a despesa militar.

Nosaltres, a més a més, afegim la part proporcional dels interessos de l'endeutament de l'Estat respecte a Defensa. Això es justifica precisament per la importància de les inversions militars, doncs si l’Estat s’endeuta per a poder realitzar-les, resulta just que la part proporcional dels interessos del deute s’apliquin a la despesa militar.

Taula 2: Inversions militars/Estat central + Comunitats Autònomes (en milions d’euros corrents)

Any

Inversions

Defensa1

R+D

militar

Ministeri

Indústria

Inversió

Militar

total

Inversió Estat i

CC.AA.

% Inversió

Militar/Estat

2007 1.970,42 1.225,06 3.195,48 21.849,50 14,62

2008 2.771,51 1.308,57 4.080,08 24-404,60 16,71

1 Les inversions inclouen el R+D del Ministeri de Defensa

Taula 4: La despesa militar inicial espanyola (anys 2007-2008)

(en milions d’euros corrents)

Conceptes Any 2007 Any 2008

Ministeri de Defensa 8.052,76 8.492,61

Organismes Autònoms del Ministeri de Defensa 1.282,19 1.334,63

Centre Nacional d’Intel·ligència 241,57 264,71

Total Defensa 9.576,52 10.091,95

Classes passives militars 3.102,21 3.184,35

ISFAS (altres ministeris) 563,62 565,60

Guardia Civil (Ministeri d’Interior) 2.657,51 2.909,881

R+D militar (Ministeri d’Indústria) 1.225,06 1.308,57

OTAN i UEO (Ministeri d’Afers Exteriors) 7,79 7,80

Total Defensa criteri OTAN 17.132.71 18.068,15

Interessos del Deute Públic 844,52 858,68

TOTAL DESPESA MILITAR 17.977,23 18.926,83

1 El pressupost de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional s’han unificat, la quantitat ressenyada respon a l'increment previst per al 2008.

En conclusió, el Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs considerem que mentre moltes de les necessitats socials del país no estan resoltes i les demandes d’augmentar la despesa dirigida a posar-hi remei no són ateses, l’Estat espanyol continua dedicant una part important del seu pressupost a una despesa de dubtosa eficiència i de nul benefici social.

Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs

Justícia i Pau

2 d’octubre de 2007

* * * * *

LOSTER
Tuesday, October 02, 2007 4:45:00 PM

6. EL TREN, EL TERRITORI I LA DESESPERACIÓ

Si en l’àmbit general de Catalunya ja es pateix una important crisi del transport, a causa de la preponderància del vehicle privat, que és incapaç de garantir la mobilitat sense una elevada congestió, amb un impacte ambiental baix i uns preus raonable; en àmbit més concret de l’Alt Empordà la situació és gairebé desesperada . L’alternativa més racional al cotxe privat : el tren convencional, pateix discriminacions , menyspreus i bufetades per totes bandes . A més a més, gran part dels responsables polítics i econòmics de la zona continuen fent-se l’orni.

No hi ha dubte que, ara i aquí, la gran amenaça - no només per a la mobilitat de milers de ciutadans empordanesos - sinó també en relació amb la degradació de la justícia social i, en conseqüència, amb l’augment de les exclusions socials és l’anunci de supressió de l’actual estació del tren convencional de Figueres, allunyant-la de la majoria de la població de la comarca. Aquesta és, avui en dia, l’autèntica Espasa de Damócles que penja per damunt de tots els altempordanesos, per la qual cosa les autoritats polítiques de la zona, començant per l’alcalde de Figueres i el President del Consell Comarcal de Alt Empordà i continuant amb els diversos diputats i alcaldes de la contrada, haurien de començar a parlar clar, a bategar pel territori i a rebaixar la incertesa i la mortificació de molta gent que, ho pot passar molt malament - socialment i laboralment - si es treu l’estació del centre de Figueres.

Per altra banda, tot això no implica que no pugui arribar, amb normalitat i seguretat, el TAV . Ara bé , el que és escandalós és que per voler fer arribar, en una data concreta, peti qui peti el gran tren, això signifiqui la marginació del tren convencional i, en conseqüència , més injustícies socials, col·lapses de les carreteres i horrorosos accidents de trànsit. De fet, si no és manté l’Estació al centre de Figueres i es dignifica la línia del tren convencional Girona-Portbou , amb interconnexions dignes amb Perpinyà ( el tren social i natural de l’Eurodistricte) aquests responsables polítics que en l’actualitat tenen unes actuacions polítics tan poc ortodoxes i semblen voler defensar només a una plutocràcia conservadora, seran els responsables directes d’una gran regressió social a Figueres i l’Alt Empordà .

JOSEP M. LOSTE i ROMERO

PORTBOU (ALT EMPORDÀ)

* * * * *

quimet.sodepau
Tuesday, October 02, 2007 4:42:08 PM

7. [XMG] [6oct , 17h: MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFE C-PORTA BCN]

Asunto: 6oct, 17h: MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFEC-PORTA BCN
De: paremoselcaufec@rusc.net
Fecha: Mar, 2 de Octubre de 2007, 2:01 pm

MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFEC-PORTA BCN

dissabte 6 d'octubre

17h ajuntament d'esplugues

MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFEC-PORTA BCN

AQUÍ ENS PLANTEM!

aquest dissabte tindrà lloc la primera mobilització per aturar les obres del pla caufec que van començar durant l'agost. durant més de 16 anys, l'oposició veïnal ha aconseguit frenar el projecte urbanístic i ha obligat a l'ajuntament i Sacresa a una gran inversió de publicitat i a intentar deixar el màxim de coses lligades per començar a destrossar la muntanya d'esplugues passades les eleccions municipals.

tenim el convenciment que un tribunal de justícia mínimament honrat hauria d'anul·lar el projecte per les irregularitats jurídiques que conté i per la desproporció de la compensació urbanística a canvi d'un soterrament elèctric més interessat que necessari o reclamat. per això corren tant doncs haurien d'esperar a que els processos judicials finalitzessin.

mentrestant el poble d'esplugues crida a la solidaritat i al suport mutu per a desobeir a l'avanç de la maquinària especulativa. totes les persones som necessàries. disfressa't de clown army i despistem-los.

màxima difusió!!

imprimeix el cartell adjunt i penja'l a tot arreu!

El soterrament elèctric i el pla caufec-porta bcn:

http://liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3251&mode=thread&order=0

el clown army torna a esplugues city:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/319247/index.php

--

aturem el pla caufec

www.noalplacaufec.net

paremoselcaufec@rusc.net

tlf 685 269 787

* * * * *

m.rosa ferran iglesias
Tuesday, October 02, 2007 9:42:28 PM

8. No a la pena de muerte. El mundo decide

Subject: No a la pena de muerte. El mundo decide
Date: Tue, 2 Oct 2007 16:54:15 +0200
From: aauu@es.amnesty.org

No a la pena de muerte. El mundo decide

En octubre de 2007, durante el 62º periodo de sesiones de la Asamblea General de la ONU, se va a presentar una resolución en favor de la suspensión mundial de las ejecuciones como paso previo a la abolición de la pena de muerte. Se espera que esta resolución cuente con el respaldo de países de todas las regiones del mundo.

El apoyo de la Asamblea General de la ONU a una suspensión mundial de las ejecuciones supondría un hito notable en el logro del objetivo de un mundo sin pena de muerte.

Por ello, junto con la Coalición Mundial contra la Pena de Muerte y otras organizaciones no gubernamentales, Amnistía Internacional vamos a promover las próximas semanas los apoyos a esa resolución en el 62º periodo de sesiones de la Asamblea General en Nueva York.

La Coalición Mundial contra la Pena de muerte destacará especialmente esta iniciativa en el curso del Día Mundial contra la Pena de Muerte, que se celebra el 10 de octubre, con el lema "No a la pena de muerte: El mundo decide".

¡Actúa! Envía un mensaje en tu nombre a los Estados miembros de la Asamblea General de las Naciones Unidas.

http://www.es.amnesty.org/actua/acciones/no-pena-de-muerte/

Reenvia este mail a tus contactos, gracias

* * * * *

m.rosa ferran iglesias
Tuesday, October 02, 2007 9:16:21 PM

9. PREMI 25 de novembre - Dia internacional contra la violència vers les dones

From: cird@bcn.cat <cird@bcn.cat>
Date: 03-sep-2007 10:24
Subject: PREMI 25 de novembre - Dia internacional contra la violència vers les dones

Benvolgudes companyes,

L'Ajuntament de Barcelona, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, en el marc de l'Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones, convoca la tercera edició del Premi 25 de Novembre.

Aquest premi vol reconèixer i donar suport als grups, entitats, associacions, mitjans de comunicació, col·legis professionals i agents de la societat civil, per seguir amb el seu compromís de crear una societat més justa i democràtica, on les relacions entre dones i homes es fomentin en el respecte, la relació i el reconeixement de la diferència.

Cordialment,
Ariadna B.

C.I.R.D. - Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

Tel. 93 285 03 57

www.bcn.cat/dones

* * * * *

m.rosa ferran iglesias
Tuesday, October 02, 2007 9:00:36 PM

10. Observatori Català de la Família: Procés de participació Estratègia usos dels temps

From: familieslg@familieslg.org
Subject: RV: Observatori Català de la Família: Procés de participació Estratègia usos dels temps
Date: Mon, 1 Oct 2007 16:01:35 +0200

**********************************

De: Xavier Colominas Ferran [mailto:xcolominas@gencat.net]
Enviado el: lunes, 01 de octubre de 2007 10:49
Asunto: RE: Observatori Català de la Família: Procés de participació Estratègia usos dels temps

Benvolguts senyors/benvolgudes senyores,

Faig referència al correu enviat el passat dia 12 de setembre en relació al Procés de participació sobre l’Estratègia sobre els usos i la gestió dels temps i la vida quotidiana, i com a continuació al mateix us adjunto escrit de la Sra. Carme Porta, Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, en aquest sentit.

Salutacions,

Xavier Colominas

Secretaria de Polítiques Familiars

i Drets de Ciutadania

DEPARTAMENT D'ACCIÓ SOCIAL I CIUTADANIA

* * * * *

Manuel Franquesa
Sunday, September 02, 2007 7:17:33 PM

11. THE PING-PONG VERITAT: Respuesta de dos (2) lectoras a sendas Veritats

Hola todas y todas

Recibimos dos (2) respuestas de send@s lector@s que andan sobrad@s de materia gris: una sobre Can Vinader y la otra sobre los pobres atunes rojos y los neoliberales listillos que se aprovechan de ellos para fomentar su negoci (como hace el PSC en Castelldefels con los comunistas de EUiA, que dicen SI a todo mientras puedan chupar del bote).

Salud&Humor (si cabe, con el iceberg que se nos viene encima)

Manel

Carta Nº 1:

From: LECTORA
Sent: Tuesday, October 02, 2007 8:27 PM
Subject: RE: LA VERITAT GOEBBELIANA : El PP et al. y Can Vinader (Castelldefels)

Estimado Manel

A propósito del tema de las acciones para defender el tema de Can Vinader quisiera hacer algunas reflexiones en 'voz alta' desde La Veritat, si me lo permites:

Desde luego es del todo frustrante la actuación de nuestros representantes en el Ayuntamiento empezando por los que dicen 'diego donde dijeron digo' dependiendo de sus particulares intereses y/o de las perspectivas de voto (pero de estos que podemos esperar, no suelen disimular en la defensa de los intereses propios); o los que intentan justificar lo injustificable y de forma paternalista y despótica nos intentan convencer que gracias a su aportación ahora tenemos lo mejor y lo que mas nos conviene (gracias por perdonarnos la vida); y terminando por los que se autodefinen como defensores de las grupos sociales más desfavorecidos y de nuestro patrimonio natural, y actúan como marionetas, clavándonos la puñalada por la espalda con un cínismo que deja de piedra...

Pero esto no es lo peor, lo peor somos nosotros, que no somos capaces de ser solidarios ni siquiera con los problemas de nuestro entorno comun más próximo, que es nuestro pueblo (como dicen los anglo-sajones somos auténticos NIMBYS (Not In My Back Yard)).

La verdad es que en esta convocatoria de nuestros vecinos de Can Vinader para manifestar su opinión en el Pleno del Ayuntamiento echamos a faltar una respetable representación de esos 6o y pico mil ciudadanos que dicen que somos ya en Castelldefels, pero más aún echamos en falta la participación de vecinos de los diferentes barrios (como por ejemplo los nuestros: Bellamar y Montemar). Hoy es Can Vinader, ayer fue Canyars o Can Aymerich o Can Ferret, y mañana quien sabe ... Es triste que sólo movamos nuestro trasero para defender nuestro particular Reino de Taifas, o para (a veces tengo esa sensación) buscar protagonismo y notoriedad banidosa o interesada, arropado por nuestro grupete de amigos.

Por mucho que nos pese, no se termina todo con ir a votar cada 4 años ni con retroalimentarnos y autocomplacernos con nuestras críticas hacia los demás. Como dice el refrán: 'el que quiera peces que se moje el culo'. Esta claro que no es necesario que estemos todos en todos los frentes, somos muchos y son muchos los temas comunes que defender, cada uno puede elegir en función de sus particulares sensibilidades y de sus posibilidades personales. pero es evidente que si nosotros como ciudadanos mostramos tan explíctamente nuestra apatía e insolidaridad, que podemos esperar de los privilegiados que ocupan su poltrona en el Ayuntamiento. Quizá, mostramos que tememos lo que merecemos, y que no somos tan diferentes a los que criticamos.

Un saludo,

Ciudadana de Castelldefels

Carta Nº 2:

From: LECTOR
Sent: Tuesday, October 02, 2007 7:48 PM
Subject: RE: THE DHL VERITAT : Problemas con los atúnes comunistas

Apreciado senyor Framboise de Chantilly y Puturrú de Foie,

Felicito a la cadena Carreful por haber dado este gran paso, pero pregúntome porqué todavía se puede ver en sus estanterías camisetas, calzoncillos y calcetines a 1 euro; espárragos baratísimos cosechados en China y zapatillas deportivas y chanclas made in lo mismo a 3 euros.

Hay una cosa, fea y neoliberal, que se llama marketing viral. Yo (Carreful) hago una cosa (SÓLO UNA) que quede bien y lo dejo correr para que los rumores (e Internet, of course) lo divulguen. Se consigue una mejora de imagen de la marca y, por supuesto, gratuito.

Insisto, felicito al Carreful, y más a los atunes, pero no me fío un pelo.

Y gracias a ustez y a su fuente de Canaletes por la información.

Besos para todos

URKO

¡REVOLUCIÓN Y CAVA!

Manuel Franquesa
Sunday, September 02, 2007 5:36:48 PM

THE DHL VERITAT : Problemas con los atúnes comunistas

CARREFOUR DECIDE NO COMERCIALIZAR ATÚN ROJO PARA EVITAR EL COLAPSO DE LAS POBLACIONES DE LA ESPECIE EN EL MEDITERRÁNEO

Tras varias reuniones informativas con Oceana, la cadena de supermercados Carrefour anunció que desde principios de agosto dejaba de comercializar atún rojo capturado en el mar Mediterráneo, con el fin de evitar el colapso de esta pesquería.

El Grupo Carrefour es el primer grupo de distribución alimentaria en España en adoptar una posición precautoria dirigida a impulsar un consumo responsable en este ámbito. Según Xavier Pastor, Director de Oceana en Europa, “la decisión de Carrefour nos demuestra que todavía estamos a tiempo de salvar al atún rojo del Mediterráneo. La participación de las empresas y la sociedad civil serán clave para obligar a quienes no quieren cumplir con sus obligaciones a que lo hagan”.

A mediados de septiembre, la Comisión Europea cerró la pesquería de atún rojo del Mediterráneo y a finales de mes, sancionó a 7 países, entre ellos España por exceder la cuota de pesca asignada. +INFO

Por favor, ayúdanos a difundir información sobre los océanos enviando este e-newsletter a todos tus contactos.

OCEANA

Plaza España-Leganitos 47. 28013 Madrid – Spain

Tel.: + 34 911 440 880 Fax.: + 34 911 440 890

e-mail: info-europe@oceana.org Web: www.oceana.org (http://www.oceana.org/international-home-euo/ )

Manuel Franquesa
Saturday, September 01, 2007 8:15:10 PM

LA VERITAT GOEBBELIANA : El PP et al. y Can Vinader (Castelldefels)

Hola todas y todos

Sólo para que La Verdad no sea pisada por los ecologistes de debó (ICV-EUiA), los convenientes desunidos (CiU) y otros mentirosos del Consistorio de Castelldefels, a continuación pegamos aquí lo que el PP escribía sobre Can Vinader ANTES de las elecciones, aunque en el Pleno Municipal del 27 de septiembre tuvieron la poca vergüenza de votar a favor de este absurdo plan urbanístico.

No sabemos si la concejala Claire Cabré (PP) estuvo ausente por razones de envergadura o por pudor...

Hay que decir que no estuvimos personalmente presentes en dicho pleno, ya que somos extremadamente alérgicos a los humanos que las sueltan mentiras como si fuera normal.

Salud & Humor (si cabe, con tanto chorizo suelto).

PS. Queda el consuelo de que el señor Felip Massot, Gran Jefe de la empresa Vertix, no tendrá cataplines de hacer ni un piso más por estos lares: la explosión de la burbuja inmobiliara se encargará de ello.

AMÉN (así sea)

Manel

En su página Web

(http://www.ppcastelldefels.com/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=7&Itemid=32 ),

el PP de Castelldefels decía:

"Salvemos Can Vinader

El pasado jueves día 26 de octubre tuvo lugar el último pleno municipal, donde se produjo un grave desplante por parte del equipo de Gobierno de nuestro Ayuntamiento, al suspender el punto que debía debatir la recalificación de la zona verde del Castillo. El Gobierno plantó a todos los manifestantes, quienes llevaban esperando más de dos horas y media a que se debatiese el citado punto, sin darles ningún tipo de respuesta ni solución a un problema tan grave como es el proyecto municipal de convertir una zona verde tan importante como la de Can Vinader , en un proyecto más de especulación urbanística, asfalto desmesurado y eliminación indiscriminada de árboles, plantas y vegetación, de uno de los pocos pulmones con los que todavía cuenta Castelldefels."

* * * * *

Julia Palomares
Tuesday, October 02, 2007 4:50:19 PM

12. MENJARS D'ARREU DEL MÓN - 27 DE OCTUBRE DE 2007

Hola amigas y amigos,

A todos los que habéis participado algún año en la actividad solidària "Menjars d'arreu del món" que organiza el Consell de Pau i solidaritat de Castelldefels ( donde estamos todas las ong's de cooperación de Castelldefels integradas ) recordaros que si queréis venir a comer, participar como voluntarios/as, o participar como cocineros/as aportando un plato bueno ( como vosotr@s) pues que os guardéis en vuestra agenda el SÁBADO 27 DE OCTUBRE

El proyecto cómo siempre irá acorde con las Jornadas de Pau i Solidaritat de este año : "Dones al món: Una mirada solidària" , o sea que estamos decidiendo entre varios proyectos gestionados,ideados, etc.. por mujeres.

Por cierto, también os recomiendo participar en las Jornadas de Pau i Solidaritat de éste año del 19 al 27 de octubre. Cómo siempre hay una oferta interesante que se publicará en la www.castelldefels.org en breve.

MENJARS D'ARREU DEL MÓN

Para venir a comer: Hay que reservar entrada. Por ejemplo me lo podéis decir a mi , o llamar a la Celeste Fernández, técnica de Pau i Solidaritat al 93 665 1150 ext. 1359
- La comida empieza a las 14.30h en LA PISTA COBERTA DEL COL·LEGI CAN ROCA (C.Castanyer, s/n de Castelldefels- en frente de la Biblioteca municipal Ramón Fernández Jurado y de la Piscina Municipal , a 15 minutos de la estación de Renfe. Mapa en www.castelldefels.org) Se recomienda venir un poquito antes.

- El tiquet costarà aproximadamente entre 12-14 euros ( la mitad para niños ) y te da opción a probar 8 degustaciones de menjars d'arreu del món y una bebida.

-Hay una exposición del proyecto del año pasado y se expondrá el proyecto al que irán los fondos este año.

-Al final siempre hay algo de música para seguir compartiendo.

Para venir cómo voluntarios: Pues de nuevo contactar conmigo,o con Celeste.

Necesitamos gente para hacer llamadas, para comprar/conseguir material: manteles, platos,etc... Para montar el escenario, decorado, poner las mesas, sillas... acoger a los comensales y cociner@s..ja,ja si alguién canta o baila pues también ( pero ojo que es al aire libre la comida). Se puede ayudar el viernes a la tarde/noche o el sábado desde las 9h a las 18h o ambas opciones.

Para venir cómo cocineros: Pensar una receta típica de tu país/comunidad autónoma... también tenemos gente que se atreve con cocinas de países que visitó o con los que tiene algún vínculo. Se trata de preparar un plato sencillo, que se pueda comer frío ( aunque también tenemos posibilidad de calentar con microondas/mini fogones...) y que sea de fácil repartir .. se trata de ofrecer una degustación tipo "tapa" .. Cada cociner@ debe pensar en ofrecer unas 40-50 raciones petitas, petitas.

Los cociner@s no pagan entrada ni tampoco su acompañante.. ya aportan su tiempo, ingredientes...
A los cociner@s os pedimos que vengáis con alguién que os ayude a servir.. pues así mientras uno reparte el plato, el otro puede ir a comer y luego al revés.

A los cociner@s os pedimos que estéis en el recinto a las 12h y los que traen el plato caliente pueden llegar a las 14h y que nos entreguéis la RECETA ANTES DEL 17 DE OCTUBRE . O por lo menos que nos digáis NOMBRE RECETA-PAÍS/COMUNIDAD AUTÓNOMA E INGREDIENTES.

La receta me la podéis enviar a éste mail o a celeste.fernandez@castelldefels.org o sino llevar en mano al Ayuntamiento- Ed. Històric-àrea de Pau i solidaritat o via FAX al 93 635 27 65

Si algún cociner@ necesita ayuda para cocinar, repartir su plato, que le vayan a buscar a casa... también lo decís.

Cada año se edita un libro con las recetas del año anterior y se regala a todos los asistentes.
bueno, pues besitos y abrazos y ya os iré informando

Espero respuestas !

Julia Palomares.

Telf. 615 37 35 72 / 93 665 21 03

* * * * *

Manuel Franquesa
Monday, October 01, 2007 7:00:53 PM

13. LA VERITAT DEL AY, AY. AY DE LO QUE SE AVECINA : Carta de un lector : "Caen las inmobiliarias y la empresa Vueling"

From: LECTOR
Sent: Monday, October 01, 2007 8:11 PM
Subject:
CAEN LAS INMOBILIARIAS Y LA EMPRESA VUELING

Apreciado senyor Chantilly de Framboise al pil-pil

"Seis filiales de la inmobiliaria Llanera, en suspensión de pagos

La causa principal, según las sociedades afectadas, es "la situación de insolvencia inminente de cada una de ellas y del grupo que forman."

Lo dice La Vanguardia de hoy. Hágame ustez caso y fíjese en las neo-neo-neo-liberales Lubasa y Polaris World. Todas ellas crecidas en gobiernos amparados por Zaplana y sus rayos UVA.

La especulación lleva a la quiebra (normalmente del ciudadano) y el exceso de rayos UVA al melanoma. Claro que un buen tiempo "a la sombra" puede evitar el melanoma. Quizá aún esté a tiempo.

URKO

¡REVOLUCIÓN YCAVA!

PS. Mírese también esta página sobre la caída en picado de la empresa "Vueling": http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=446335&idseccio_PK=1009&h

Estimado señor Urko

Como siempre, agradecerle su fidelidad de lector de esta humilde gazetta neorenacentista.

Hemos accedido al Link propuesto por usted, y como es cortito, lo copiamos y pegamos a continuación para luego añadir un sabrosón Comentario de La Veritat.

"COMPAÑÍA AÉREA DE BAJO COSTE

La CNMV suspende la negociación de las acciones de Vueling

La aerolínea cerrará el 2007 con pérdidas superiores a los 50 millones de euros

AGENCIAS
MADRID

La Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) ha decidido esta mañana suspender la negociación de las acciones de Vueling Airlines SA mientras se difunde una información relevante sobre la compañía.

Esta mañana, varios diarios han informado, haciéndose eco de una información de la agencia Efe, que la compañía aérea de bajo coste cerrará el ejercicio del 2007 con unas pérdidas superiores a los 50 millones de euros."

Comentario de La Veritat:

Mire ustez si La Veritat es visionaria, que en el número 394, de 7 de junio de 2006 (http://www.amics21.com/laveritat/394.htm ), en un artículo titulado "VIAJE DE LA VERITAT AL CENTRO DEL SOLSTICIO DE INVIERNO DEL AÑO 2012", predecimos lo siguiente (¡ni que fuéramos Nostradamus!):

"5. El barrio gótico de Barcelona seguía oliendo a orines de las hordas de orcos turistas, que el llavors alcalde Joan Water Clos había traído a la ciudad a principios del milenio por Obra y Gracia del ex rey Ryan y de la empresa Quiebring (ex Vueling)."

Lo que nos preocupa es que nuestra visión se haya adelantado casi cinco años...

Salud & Humor le deseo

Manel Chantilly de Framboise, subsubdirector

* * * * *

Plataforma Salvem Oliveretes
Monday, October 01, 2007 3:48:43 PM

14. 6oct: MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFEC-PORTA BCN

From: paremoselcaufec@rusc.net
Subject: 6oct: MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFEC-PORTA BCN

MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFEC-PORTA BCN

dissabte 6 d'octubre 17h ajuntament d'esplugues

MANIFESTACIÓ PER ATURAR LES OBRES DEL PLA CAUFEC-PORTA BCN

AQUÍ ENS PLANTEM!

aquest dissabte tindrà lloc la primera mobilització per aturar les obres del pla caufec que van començar durant l'agost. durant més de 16 anys, l'oposició veïnal ha aconseguit frenar el projecte urbanístic i ha obligat a l'ajuntament i Sacresa a una gran inversió de publicitat i a intentar deixar el màxim de coses lligades per començar a destrossar la muntanya d'esplugues passades les eleccions municipals.

tenim el convenciment que un tribunal de justícia mínimament honrat hauria d'anul·lar el projecte per les irregularitats jurídiques que conté i per la desproporció de la compensació urbanística a canvi d'un soterrament elèctric més interessat que necessari o reclamat. per això corren tant doncs haurien d'esperar a que els processos judicials finalitzessin.

mentrestant el poble d'esplugues crida a la solidaritat i al suport mutu per a desobeir a l'avanç de la maquinària especulativa. totes les persones som necessàries. disfressa't de clown army i despistem-los.

màxima difusió!! imprimeix el cartell i penja'l a tot arreu!

--
aturem el pla caufec

www.noalplacaufec.net

paremoselcaufec@rusc.net

tlf 685 269 787

* * * * *

Casa de Nicaragua Baix LlobSud
Monday, October 01, 2007 3:10:05 PM

15. [XMG] TEATRE A L'ATENEU. feu-ne dufusió!!! COLECTIVO DE MUJERES DE MATAGALPA

US HI ESPEREM!!!

DIJOUS 4 D'OCTUBRE A LES 20:30H A L'ATENEU CANDELA!!!

Entrada: 3€

COLECTIVO DE MUJERES DE MATAGALPA

P.D: Mireu el document adjunt

DIJOUS 4 D’OCTUBRE de 2007

A les 20:30h

Grupo de teatro de las Mujeres de Matagalpa, presenta:

Historias de mujeres

El espejo y yo

La Reina del hogar

La puta en el manicomio

Entrada 3€

Lloc: Ateneu Candela de Terrassa

(C/ Sant Gaietà, 73, a 5min de RENFE)

Organitza:

Casa de Nicaragua de Terrassa

Ateneu Candela

Colectivo de Mujeres de Matagalpa

* * * * *

Per difondre
Monday, October 01, 2007 8:17:55 AM

16. [XMG] Jornades Illacrua: 15 anys

Jornades illacrua

La revista alternativa dels Països Catalans

En celebració dels 15 anys de la revista, el 5 i 6 d'Octubre se celebraran les jornades d'Illacrua

Divendres, 5 d'octubre 19:30 h

Països Catalans 2022

Intervindran:

Jordi Bigues (periodista ambiental)

Mariel Araya (Xarxa de les dones immigrades de Catalunya)

Joan Suubirats (Catedràtic de Ciència Política de la UAB

Dissabte, 6 d'octubre 18 h

Els reptes dels moviments socials

Intervindran:

Esther Vivas (Xarxa de Consum Solidari)

Anna Bosch (Ecofeminista)

Ivan Miró (La ciutat invisible)

Enric Duran (Infoespai)

20-21 h

Presentació del llibre editat per Illacrua:¡Participacción! Una caja de herramientas para la economía solidaria (Ed. Icaria i Xarxa d'Economia Solidaria)

Piscolabis

Els actes se celebraran al Pati Llimona, C/Regomir 3, Ciutat Vella, Barcelona

Per a més informació: http://www.illacrua.net/

* * * * *

moviments.cat
Sunday, September 30, 2007 10:40:00 PM

17. [Cat12] 6-oct V de vivienda i No al Caufec

temes: V de Vivienda, No al Pla Caufec, Pic del Petroli, Mobilitzacions antimonàrquiques, la repressió no s'atura..., Universitat Comunista dels PPCC, Projecte Càstor, Volen tancar TV3 al PV, Notícies breus.

ubicacions: Barcelona, Sabadell, Esplugues de Llobregat, Girona, Vilanova i la Geltrú, Cerdanyola del Vallés, Alcanar (Montsià), País Valencià, Sarrià, Raval, Montserrat, Granollers,

[1. 6 d'octubre, 19h el crit més gran de la història]

V de vivienda (http://bcn.vdevivienda.net/ ) convoca a nivell estatal concentracions davant dels Ajuntaments de les grans ciutats on arriba el moviment. A Barcelona, la convocatòria és a les 19.00 a plaça de Sant Jaume. També s'ha convocat una manifestació a Sabadell (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/319050/index.php ), el mateix dia a les 18h, Plaça Marcet.
A través d'un vídeo s'ha convocat a realitzar el crit més gran de la història: “No tindràs casa en la puta vida” (
http://novasatenercasaenlaputavida.com/ )

V de vivienda va denunciar recentment en un comunicat que amb les darreres mesures anunciades es finançarà amb diners públics els especuladors, sense solucionar els problemes d'arrel.
més info: bcn.vdevivienda.net (
http://bcn.vdevivienda.net/ ) També les pàgines 16 i 17 del Setmanari Directa (http://www.setmanaridirecta.info/ ) de la darrera setmana publiquen una entrevista a V de Vivienda.

[2. Manifestació 6 d'octubre per aturar el Pla Caufec a les 17h]

Després de l'inici de les obres (http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/?p=276 ) del Pla Caufec/porta Bcn i de l'assemblea general que es va fer el passat 15 de setembre, la manifestació d'aquest dissabte 6 d'octubre que es convoca a les 17.00 a la plaça d'ajuntament d'Esplugues de Llobregat, serà un moment clau en la lluita per aturar el Pla Caufec i en concret les obres que ja són començades i les quals tindran un impacte ambiental irreversible per aquesta zona de l'inici de Collserola. La manifestació (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/318448/index.php ) té com a lema (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/318448/index.php ) “Per aturar les màquines totes som necessàries, tu imprescindible". Així la Plataforma No el Pla Caufec (http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/ ), vol cridar a la participació dels veïns de la vila, així com a la solidaritat de la gent d'altres poblacions.

més info: Noalplacaufec.net (http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/ )

[3. El petroli supera els 80$ mentre continua el silenciament del “peak oil”]

El preu del petroli de Nova York superava els 80 dòlars ja fa dues setmanes, i des de llavors està en records. La darrera setmana, aquest ha arribat a 83 dòlars, mentre que el passat divendres el petroli de referència a Europea, el Brent, ha superat els 82 dòlars. Això succeïa els mateixos dies que es celebrava la conferència anual
(
http://www.crisisenergetica.org/article.php?story=20070929121735572#comments ) d'ASPO, associació internacional d'estudi del pic del petroli (http://www.pedalin.org/index.php?option=com_content&task=view&id=13 ).
En la qual nombrosos investigadors han insistit que estem molt a prop del punt en que la producció de petroli començarà a declinar irremissiblement i ja no podrà abastir la demanda per més temps. El petroli barat, que s'està acabant, és la base de l'economia globalitzada actual. Tot i la importància del pic del petroli, els principals mitjans de comunicació catalans, no en parlen mai en els seus titulars.

més info: crisisenergetica.org (http://www.crisisenergetica.org/ ) i a decreixement.net (http://decreixement.net/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=69&lang=ca_ES )

[4. La citació d'un fotògraf a l'audiència nacional indigna el mon del periodisme]

Aquesta setmana s'han seguit estenent la crema de fotos monàrquiques i les inculpacions de l' Audiència Nacional, i en mig d'això, un fet ha estat especialment preocupant: es tracta de la citació de Jordi Ribot, fotoperiodista de Girona per part de l'audiència nacional al que acusa de resistència a l'autoritat per negar-se a lliurar les seves imatges de la crema de fotos del rei. El greu atemptat que aquest fet significa a la llibertat d'expressió ha estat explicat en aquesta nota (http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=2569942 ) per Vicenç Partal. També, entre d'altres el grup de periodistes Ramon Barnils (http://www.grupbarnils.cat/ ) s'ha solidaritzat amb el fotògraf.

més info: elsud.org (http://www.elsud.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1861&mode=thread&order=0&thold=0 ) i a noalrei.elsud.org (http://noalrei.elsud.org/ )

[5. La repressió no s'atura nosaltres tampoc]

Els casos repressius dels darrers dies són nombrosos així que els resumint en aquesta noticia.
La policia va impedir amb contundència (
http://www.llibertat.cat/content/view/1396/1/ ) que la manifestació pel dret a manifestació, fes el recorregut anunciat, i a sobre, un cop desconvocada s'ha detectat un detingut terrassenc (http://www.llibertat.cat/content/view/1401/1/ ) que ha passat la nit a comissaria abans de quedar en llibertat en càrrecs sota l'acusació de resistència a l'autoritat.
Paral·lelament, aquest dimarts a les 9, es convoca concentració als jutjats de Barcelona (
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/318517/index.php ), pel judici de 3 companys de la CNT Joaquim Costa, detinguts abans d'arribar a la primera manifestació” mai ens tallaran les ales” del 17 de juny.
També aquesta setmana hi ha diferents actes antirepressius (
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/318424/index.php ) a Vilanova, en motiu de la setmana sota arrest domiciliari que han de passar 3 joves vilanovins que van fer un mural el febrer del 2006 en el marc de la Campanya unitària per l'autodeterminació.

Finalment, 3 joves de Cerdanyola (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/318233/index.php ) van ser detinguts acusats d'usurpació el 22 de setembre, després d'haver realitzat una okupació.

[6. Es presenta la Universitat Comunista dels Països Catalans]

Aquest dimecres 26 de setembre s’ha realitzat la presentació pública de la Universitat Comunista dels Països Catalans (http://www.universitat.cat/ ) (UCPC). Es tracta d’una aposta en formació marxista en base a 4 cursos, d’un any cada un, i 60 hores per curs.
Aquesta és una iniciativa que surt després d'anys en que en l'entorn de l'esquerra independentista es valora que és necessària una formació marxista més profunda, per lluitar millor. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web, que en breu ha de ser actualitzada amb informació més detallada d'horaris i continguts.
més info: llibertat.cat (
http://www.llibertat.cat/content/view/1393/1/ )

[7. Creix el rebuig al Projecte Càstor a les terres del Sinia]

El projecte Càstor, consisteix en el projecte de construcció d' una planta de gas submarina que seria la més gran de l'estat Espanyol, i que estaria només a 2 km del nucli urbà d'Alcanar, al Montsià.
El projecte, suposaria un canvi radical del paisatge del litoral. Tot i que el magatzem no es veuria, perquè quedaria sota l'aigua, sí que estarien a la vista dues xemeneies de 50 metres d'altura i una torre de 60 metres, que quedarien just enmig de la plana del Delta de l'Ebre.
Davant d'aquest projecte la Plataforma en defensa de les terres de Sínia està duent a terme mobilitzacions, com la marxa lenta () que la setmana passada va reunir 500 vehicles. Anteriorment una manifestació a principis d'agost (
http://godall.blogspot.com/2007/09/ms-de-5000-personas-rechazan-la-planta.html ) va reunir prop de 5.000 persones i va servir per entregar 7.000 signatures de persones contràries al projecte Càstor.
més info: no tant aprop (
http://godall.blogspot.com/2007/09/ms-de-5000-personas-rechazan-la-planta.html )

[8. La Generalitat comunica a ACPV que té 10 dies de termini per aturar les emissions de TV3]

La Generalitat Valenciana, ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià (http://www.acpv.net/php/index.php ), que en el termini de deu dies hàbils "complisca de mode voluntari l'ordre de cessament" de les emissions de TV3. Segons el comunicat oficial rebut per ACPV, de no fer-se efectiu el tancament voluntari en el termini marcat per la Generalitat Valenciana “es procedirà a l’execució forçosa de la resolució”. Davant d'això, l'entitat valenciana ha anunciat noves iniciatives que faran públic més aviat i que es podran conèixer en la seva pàgina web (http://www.acpv.net/php/index.php ).

més info: acpv.net (http://www.acpv.net/php/noticia.php?id_noti=702&sessio )

[9. Noticies breus]

- Dissabte al migdia a Granollers (http://www.llibertat.cat/content/view/1399/1/ ), unes cinquanta persones convocades per la Campanya Contra el Quart Cinturó (http://ccqc.pangea.org/cinturo.htm ) (CCQC) s'han concentrat per exigir més inversions ferroviàries i de transport públic i i han anunciat una nova manifestació el 18 de novembre, que anirà de les Franqueses del Vallès a Granollers.

- Aquest dimarts a l'Ateneu Llibertari de Sants s'ha convocat una assemblea oberta (http://www.alasbarricadas.org/noticias/?q=node/5907 ) de solidaritat amb alasbarricadas.org (http://www.alasbarricadas.org/noticias/ ) que ha estat sancionat a 6.000 euros de multa després de perdre el judici per la denúncia de la SGAE.

- Salvem Montserrat (http://www.salvemmontserrat.org/ ) ha arribat a les 60.000 signatures i crida a arribar a les 100.000 (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/318240/index.php )

- Ruina Amàlia, (Reina amalia 11 bis al Raval) seu de l'oficina d'okupació (http://okupesbcn.squat.net/oficina.html ) en perill de desallotjament, ja que té convocatòria oberta , que vol dir que qualsevol dia pot ser desallotjada. Estigueu atentes a les informacions!

- Del 28 de setembre al 6 d'octubre s'estan celebrant les 6enes Festes Alternatives de Sarrià (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/318494/index.php )

[10. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos (http://www.sindominio.net/zitzania/pdf/cat/cat483.pdf ), darrer info usurpa (http://usurpa.squat.net/usurpa.pdf ), http://www.setmanaridirecta.info/ , http://www.laccent.cat, Http://barcelona.indymedia.org, Http://valencia.indymedia.org, Http://alacant.indymedia.org, Http://laplana.indymedia.org, Http://www.elsud.org, Http://www.suportponent.net, Http://www.nodo50.org/alestrinx, Http://www.pobleviu.cat, Http://www.llibertat.cat, Http://www.lavanc.com, Http://www.araisempre.cat, Http://www.catnord.cat, Http://www.kaosenlared.net, Http://www.liberinfo.net

* * * * *

antoni dalmases
Sunday, September 30, 2007 7:53:31 PM

[respolis.cat] Re: Article Respolis

Amic Roger,

T'adjunto la col.laboració que ha sortit avui al "Presència" (...) (No cal que digui que en pots fer l'ús que et sembli).

Salut i endavant!

Antoni Dalmases

From: Roger Biosca
Sent: Sunday, September 30, 2007 6:37 PM
Subject: [respolis.cat] Article Respolis

Amics, heu vist l'article d'Antoni Dalmases sobre Respolis que publica Presència, pàg. 18 d'aquest cap de setmana? (...)

Roger

Difusió No a la MAT

www.nomat.org

18. Amb peus de plom

RESPOLIS, UNA BONA INICIATIVA

El correu electrònic és, juntament amb l’aire condicionat, un dels invents més importants que conec. El valor vital del correu electrònic se’m fa evident encara més d’un temps ençà, perquè estic rebent molts i molts comunicats d’un grup anomenat Respolis, al qual vaig adherir-me fa uns mesos atret per la divisa certament revolucionària, avui, que diu: “Polítics: compliu o marxeu!”. La iniciativa de la gent de Respolis, que convé aclarir que no són un grup amb aspiracions electorals, consisteix a demanar comptes als nostres representants a les institucions i fer públics tots els incompliments de promeses i les situacions irregulars, instant-los a rectificar i amb el desig que tothom s’hi uneixi per fer córrer el moviment i vigilar cadascú els seus representants més pròxims.

De moment, alguns diaris i publicacions ja s’han fet ressò de les denúncies (més aviat s’haurien de dir anuncis), dels sous escandalosos d’alguns polítics i de les trampes que fan per embutxacar-se diner públic, de manera potser legal però èticament detestable. És el cas de l’alcalde de Sabadell, que és Diputat provincial i també President de la Federació de Municipis de Catalunya (3 càrrecs=3 sous!), que, més astut que generós, ha “renunciat” al sou d’alcalde, per mantenir el de Diputat, però segueix cobrant les dietes del càrrec municipal i les de la Federació que amb tot plegat li donen uns 9.200 (nou mil dos-cents!) euros al mes. Gens malament per a un “servidor del poble”! I socialista! Pel sou, potser es diria que té dos Premis Nobel i sis Doctorats, oi? Doncs no…

I Respolis va destapant casos sense parar, com el de la Sra. Montilla, que s’endu una bona picossada, també combinant càrrecs. Com calia, una iniciativa així! Hi ha més de 500 persones que difonen i reben informació, aconseguint que alguns diaris ho denuncïin. De moment els polítics cobren i fan l’orni, fins que hi hagi més gent empenyent. Uniu-vos-hi, contacteu amb respolis.cat.

ANTONI DALMASES

* * * * *

aitor goikoetxea
Saturday, September 29, 2007 9:29:58 AM

19. Errepresiorik Ez !!!, Kontzertua - Udondo Gaztetxea; Sare Antifaxista

UDONDO GAZTETXEA

UDONDO AUZOA - Leioa (Bizkaia)

Estacion Metro Leioa, a 5m

Atzo eta Gaurko Faxismoaren Kontra !!

Errepresiorik Ez !!!

Urriak 6, 20:00etan

KONTZERTUA:
Okupando Rom@

Ultima Neurona

Ovariosvarios

Sarrera: 3€, Puntualitatea

Sarrera Ordaindu taldeei Errespetatu

Maita Ezazu Musika, Gorrota Itzazu Faxismoa eta Arrazismoa !!

Colabora !! Lee y difunde....

http://i137.photobucket.com/albums/q230/ANTIFAXISTA/PROPAGANDA%20ANTIFAXISTA/conci_zgz.jpg

http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/09/udondo-gaztetxea-udondo-auzoa-leioa.html

FAXISMOA AKATU !!!

Batasun Antifaxista E.H-n !!

Atzo eta Gaurko Faxismoaren Kontra !!

-- SARE ANTIFAXISTA -- Antifaxismoa / Antifascismo / Antifascisme

BLOG : http://sareantifaxista.blogspot.com/

E-MAIL: ANTIFAXISTA@terra.es

* LEE Y DIFUNDE ...............Kontrainformazio Antifaxista

100% ANTIFAXISTA - 100% ANTIARRAZISTA.

OROIMENA, DUINTASUNA ETA BORROKA...

KAPITALISMOA AKATU !!!

* * * * *

m.rosa ferran iglesias
Thursday, September 27, 2007 8:45:05 PM

20. Pimera activitat del curs! l'espai infantil proposa....

De: Ca la Dona_Mireia [mailto:suport@caladona.org]
Asunto: primera activitat del curs! l'espai infantil proposa....

Hola a totes,

Per a la primera activitat del curs ...

L’espai infantil, per a mares i cuidadores... us proposa:

Participar el diumenge 7 d’octubre a la marxa Marató amb nadó : perquè criar no sigui una cursa en solitari! una marxa per reivindicar la millora de les condicions de la criança.

Ens trobarem a les 10:30 al mig de la plaça Catalunya. Anirem passejant fins al Parc de la Ciutadella i dinarem juntes per preparar les activitats de l’espai infantil d’aquest curs. Porteu la carmanyola! Dinarem de picnic!

Per tenir més informació sobre la marató amb nadó mireu: http://www.gratisweb.com/maratoambnado/ o http://www.maratoambnado.blogspot.com/

Us hi esperem!

* * * * *

m.rosa ferran iglesias
Thursday, September 27, 2007 8:42:06 PM

21. Curs de BTT per a noies

De: Ciclisme Les Guerreres [mailto:ciclisme@lesguerreres.org]
Enviado el: miércoles, 19 de septiembre de 2007 14:29
Asunto: Curs de BTT per a noies

CURS DE BTT PER A NOIES

CONDUCCIó - REPARACIó – ORIENTACIó

Vols aprendre a portar millor la bici? T'agradaria interpretar bé els mapes? Una punxada o una cadena trencada són un problema?

Fem un curs de BTT per a noies on aprendràs tot allò que et cal per sortir a la muntanya i ser auto-suficient. Volem promocionar el ciclisme femení.

Seran els diumenges 21 i 28 D'OCTUBRE al Parc de Collserola de Barcelona; de 10 a 15 hores. Seran un total 10 hores de curs teòric i pràctic.

Es necessita una bicicleta de muntanya en bones condicions tècniques i un mínim de preparació física (ser capaç de fer una sortida de 20 kms per la muntanya, amb pujades i baixades, un desnivell mínim de 200m).T'explicarem les parts de la bicicleta, les eines necessàries, com reparar-la, etc.. però la part més esencial seràs tu mateixa: la practica ens converteix en expertes.

Preu: 25 euros

Si et vols inscriure, envia un mail amb les teves dades a ciclisme@lesguerreres.org i fes la transferència del preu del curs al compte corrent de La Caixa num 2100-3013-88-2103735267.

PLACES LIMITADES http://www.lesguerreres.org/noticias/

Coordinació: Àgatha Estera

Equip tècnic: Belen Rubiella i Txell Fabà.

--
Les Guerreres, l'esport en femení

www.lesguerreres.org

* * * * *

m.rosa ferran iglesias
Thursday, September 27, 2007 8:38:28 PM

22. Xarxa Feminista. Programa jornada 6 d'octubre

De: Xarxa Feminista [mailto:xarxafem@xarxafeminista.org]
Enviado el: jueves, 20 de septiembre de 2007 15:11
Asunto: Fw: Xarxa Feminista. Programa jornada 6 d'octubre

Hola,

Us enviem el programa de la jornada per si el podeu penjar a la vostre Web i fer la màxima difusió amb les vostres sòcies i amigues.

Gràcies... Us hi esperem

Gemma

VIURE EN UN COS DE DONA. UN PLAER?

Dissabte 6 d'octubre

El gaudi de tornar-nos a trobar, de pensar, escoltar, ballar i festejar juntes ens ha portat a organitzar una trobada-festa. I aquesta vegada ho farem posant la mirada sobre els nostres cossos.

Dir el que som i sentim les dones a partir del cos ens permet recuperar la nostra història, explorar el nostre desig, aconseguir el plaer per i per a nosaltres mateixes.

Per això cal conèixer i estimar el nostre cos, reconèixer les empremtes de les nostres experiències escrites en ell i apropiar-nos d’elles per transformar-les, conservar-les o canviar-les, gaudint de viure en un cos de dona lliure i propi i en relació amb altres dones.

Us esperem el dissabte 6 d'octubre a les 18.30h. Serà al Poliesportiu Frontó Colom, a Barcelona (Rambles 18)

Us enviem el programa.

US ESPEREM: ENS HO PASSAREM BÉ, PARLAREM, ENS CONEIXEREM, BALLAREM, RIUREM I.....TREBALLAREM.

Xarxa Feminista

Casp 38, pral

Telèfon 933026545

xarxafem@xarxafeminista.org

www.xarxafeminista.org

* * * * *

Damià
Thursday, September 27, 2007 11:56:03 AM

23. Comunicat de premsa de la CANC

Telèf. contacte: SERGI SALADIE 657-84.31.72

Comunicat de premsa

ENRESA, AMAC i els alcaldes “nuclears” ja treballen per fer possible el cementiri nuclear a Vandellòs-Hospitalet o Ascó.

Desprès de les vacances d’estiu, ENRESA, l’AMAC i els alcaldes “nuclears” tornen a emprendre la marxa per tal de fer possible la instal·lació del cemenitiri nuclear a la zona de Vandellòs-Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) o Ascó (Ribera d’Ebre).

Segons ha pogut saber la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) aquests darrers mesos han tingut lloc una sèrie d’esdeveniments, la majoria impulsats pel sector pro-cementiri nuclear, que anirien encaminats a fer possible la instal·lació del cementiri nuclear a les nostres comarques. Aquests fets són:

- Un seguit de contactes entre alts càrrecs d’ENRESA, l’AMAC, i alcaldes dels ajuntaments de les zones nuclears d’Ascó i Vandellòs, que van tenir lloc en un Club de Golf de la zona. En aquestes reunions s’hauria sondejat als alcaldes a la recerca d’algun candidat a acollir el Cementiri Nuclear.

Ens consta que hi va haver alcaldes, que en el seu municipi encara no han aprovat la moció contra el cementiri nuclear, que s’haurien mostrat favorables a acollir aquesta instal·lació.

També ens consta que van ser uns contactes als que no van ser convidats tots els alcaldes de les zones nuclears d’Ascó-Vandellòs, sinó que només es convocava, de forma semi-clandestina, als alcaldes que ENRESA i AMAC consideren el “nucli dur” de les zones nuclears, més receptius a acollir el Cementiri Nuclear.

- Durant l’estiu, al poble de Vandellòs, persones properes a l’Ajuntament de Vandellòs-Hospitalet i ENRESA han estat coordinant una sèrie de visites de jubilats del poble de Vandellòs a la Central Nuclear Vandellòs I. En aquestes excursions, que incloïen un copiós dinar, se’ls hi explicaven els grans beneficis que suposaria per al municipi el fet d’acollir el cementiri nuclear, que es tractaria d’una instal·lació fiable, i que si no s’instal·lava al municipi de Vandellòs-Hospitalet s’instal·laria en un municipi veí, i per tant, no s’obtindrien els beneficis que se’ls havien mencionat. Aquesta mena d’actes, on es dóna informació tergiversada i manipulada, van encaminats a l’establiment d’un estat d’opinió favorable a aquesta instal·lació utilitzant un col·lectiu, com el dels jubilats, molt nombrós al poble de Vandellòs.

- D’altra banda, s’ha tingut constància que en aquestes primeres setmanes de setembre, des d’ENRESA i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, s’han iniciat una sèrie de contactes amb persones del municipi afins al sector nuclear, per tal que aquests agents facin de corretja de transmissió del discurs pro-cementiri nuclear per tal de generar un estat d’opinió favorable entre els habitants de l’Hospitalet de l’Infant (que és on resideixen aquestes persones). Talment, la mateixa estratègia que en el seu dia es va utilitzar amb la proposta d’instal·lació de la Central Tèrmica de l’empresa Gas Natural, o amb la proposta del govern central per instal·lar l’ITER.

- També s’ha detectat darrerament, una sèrie de sospitosos moviments de compra-venda de terrenys al sector de municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant on hi ha les centrals nuclears i central tèrmica, a límit d’aquest municipi amb els de Tivissa i l’Ametlla de Mar. Es tracta d’una sèrie d’ofertes de compra, fetes per una “empresa de Madrid”, molt ben pagades per uns terrenys classificats com a no urbanitzables.

- Des de l’AMAC (Associació de Municipis en Àrees Nuclears) s’estan realitzant aquests primers dies de setembre una sèrie d’enquestes telefòniques a la població de les àrees nuclears de Vandellòs i Ascó, on es pregunta la opinió sobre el cementiri nuclear. Entenem que aquestes tipus d’enquestes formen part de l’estratègia del sector pro-cementiri nuclear per tal de copsar l’estat d’opinió de la societat, i disposar d’informació per tal de detectar possibles contratemps i elaborar propostes per eradicar els posicionaments contraris a aquesta instal·lació. Entenem que la veritable estratègia de l’AMAC està més basada en conservar l'assignació de fons que rep d'Enresa, que afrontar veritablement el problema que suposen els residus nuclear i el mal funcionament de les centrals nuclears.

- Recentment diversos alcaldes de les zones nuclears d’Ascó i Vandellòs, convidats per l’AMAC, van assistir a unes jornades nuclears celebrades a Neckarwestheim (Baden-Württemberg, Alemanya), on entre altres coses es va tractar el tema dels cementiris nuclears, constatant que hi ha altres models de gestió de residus al que ENRESA planteja. Com per exemple, el propi model alemany, que planteja la qüestió dels residus un cop ha establert un calendari de tancament de les nuclears i es decanta cap a la construcció d’un magatzem geològic profund.

En general, s’entreveu que el problema dels residus radioactius a l'Estat espanyol es vol solucionar amb l'estratègia d’una gran aportació de fons públics per a la compra de voluntats i en les estratègies de comunicació dels gabinets contractats per Enresa i l'AMAC, per tal de cercar l'acceptació social dels residus.

En un altre ordre de coses, volem denunciar la no aprovació, a la Comissió d'Indústria del Congrés dels Diputats, d’una proposició no de llei que reclamava al govern espanyol que paralitzés qualsevol tramitació de la Comissió Interministerial a l’hora de trobar i decidir una ubicació per a l'establiment del Cementiri Nuclear fins que no es plantegi un calendari de tancament de les centrals nuclears de l’Estat espanyol. Amb aquesta negativa es manté oberta la possibilitat que algun municipi de les nostres comarques pugui acollir instal·lació nuclear.

Per altra banda, recordem que s’està tramitant al Parlament de Catalunya una proposta de resolució presentada per ERC i ICV, encaminada a rebutjar qualsevol possibilitat que el territori de Catalunya aculli l’ATC. En aquest sentit des de la CANC convocarem reunions amb els diversos grups parlamentaris per tal de fer un seguiment de la tramitació i copsar les intencions de cadascun dels grups polítics en la votació de l’esmentada proposta de resolució.

També volem manifestar la nostra preocupació, com ja vam advertir en comunicats anteriors, per l’anunci fet per part del CIEMAT sobre la proposta d’incloure en les instal·lacions de l’ATC, un reactor nuclear experimental subcrític per a la transmutació dels residus radiactius. Aquest reactor experimental no deixaria de representar més que un risc afegit a una instal·lació com l’ATC, de per si potencialment perillosa i contaminant.

Així doncs, des de la CANC seguirem manifestant la nostra oposició a la possibilitat que a les nostres comarques s’instal·li el Cementiri Nuclear. En aquest sentit, durant les properes setmanes continuarem organitzant un seguit de xerrades arreu del territori: Vandellòs, l’Ametlla de Mar, Tivissa, Ascó, Tortosa, etc.

Des de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya fem una crida al territori emplaçant als ajuntaments que encara no ho han fet a que aprovin mocions en contra de la possibilitat d’ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat en el seu municipi i en qualsevol altre indret de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, així com en el conjunt del territori de Catalunya. Animant a les entitats, associacions, i societat civil en general a manifestar el seu rebuig al cementiri nuclear adherint-se al manifest de la CANC (www.cementirinuclearno.tk)

Des de la CANC exigim a ENRESA i a l’AMAC que acabin amb seva estratègia d’imposar un cementiri nuclear contra la voluntat de la societat civil de les nostres comarques, donat que Catalunya és l’únic territori de l’Estat que els seus ajuntaments i consells comarcals s’han posicionat massivament i clarament en contra del Cementiri.

A dia d’avui 50 Ajuntaments del Camp i l’Ebre, amb 6 capitals comarcals (Gandesa, Móra d’Ebre, Tortosa, Amposta, Reus i Tarragona), i altres municipis significatius com Cambrils, Torredembarra, Altafulla, Sant Carles de la Ràpita, Roquetes, Mont-roig del Camp, l’Ametlla de Mar, o Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; i 7 consells comarcals (Terra Alta, Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, i Alt Camp), que representen gairebé 450.000 ciutadans (el 63% de la població), han aprovat mocions de rebuig al Cementiri Nuclear. ENRESA i AMAC no poden per més temps ignorar el posicionament en contra d’aquest territori, igualment que el Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat, entendran que aquestes comarques no acceptaran sota cap concepte un Cementiri Nuclear a les seves comarques.

Terres de l’Ebre/Camp de Tarragona, 21 de setembre de 2007

Telèf. contacte: SERGI SALADIE 657-84.31.72

* * * * *

Manuel Franquesa
Thursday, September 27, 2007 8:42:00 AM

24. LA VERITAT DE LO MÁS NECIO DE LA SEMANA

"Zapatero presume de un milagro económico y ecológico español

El presidente sostiene que sólo España crece, tiene superávit, reduce gases y adopta medidas sociales"

("La Vanguardia" del 26.9.2007)

Comentario de La Veritat:

¡Bravo, Zapatero remendón, ni el mismísimo Dr. Joseph Goebbels lo hubiera hecho mejor!

Por estas declaraciones, La Veritat te otorga la Cruz de San Erasmo de Rotterdam.

*

L..e.i.n.a per trobar la solució adequada a cadascun dels problemes humans

é.s..l.a..v.e.s.s.a.n.t..h.u.m.a.n.i.s.t.a..d.e.l..d.i.s.s.e.n.y

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...1...5...1

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici