Societat Oberta

dijous, de desembre 27, 2007

SOCIETAT * OBERTA * 163

Terres baixes del Llobregat, dijous 27 de desembre de 2007 > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

* * *

Fòrum Social Català -- Barcelona Gener 2008 (1’ 52”)

http://es.youtube.com/watch?v=4EZgZxX48P4

*

Nathalie Simard chante l'Hymne à la beauté du monde (4’ 15”)

http://www.youtube.com/watch?v=SjJppoaBqKU

* * *

....2008.

:

Que la llum us en deixi veure les subtileses...

i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

processogava2001@hotmail.com tel.: 607206066

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

* *

Sumari

*

Carta oberta a la ciutadania de Gavà

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-162.

26/12/07

1. Gracias

2. [associacionsgava] [Referèndum EUiA]‏

25/12/07

3. Paellada Popular contra el Caufec!!‏

24/12/07

4. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 18

23/12/07

5. Solidaridad con los trabajadores de Frape Behr Todos a la concentración mañana 24 a las 20horaa delante de la fábrica

6. LA VERITAT DE DAR VUELTAS A LAS COSAS : De los animales y de los bípedos humanos

22/12/07

7. [associacionsgava] La mentira premiada

8. [XMG] Davant el 5è anniversari de la guerra · Enfortim el moviment antiguerra a les localitats · Assemblea de la Plataforma, ds 12-G, 11h

21/12/07

9. Lo que logramos en Bali

10. [respolis.cat] Firma por que haya consulta al Pueblo Español sobre Tratado Europeo

11. 80 kms por hora: Nueva necedad política, desastrosa para el medioambiente y los ciudadano

12. [respolis.cat] Fwd: Enllaç amb les últimes fotos dels enderrocs de can Ricart

13. [associacionsgava] Acuerdo de gobierno de ICV-EUIA de GAVÀ (coalición ficticia y traición política)

20/12/07

14. Notícia a El Punt (Barcelonès Nord)‏

15. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 16

16. [associacionsgava] Pacte PSC-ICV-EUiA

17. Arte Implicado

18. Herri Denda * Tienda Popular, Errondabide Kultur Elkartea - Alde Zaharra * Bilbo

19. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 15

20. Campanya nadalenca antitransfòbica

21. [El Correu per la Pau] 20 de desembre - Any nou, butlletí nou

22. L'Espluga de Francolí té prou recursos propis com per no dependre del transvasament del CAT

23. [XMG] Viento Sur: dossier sobre la mercantilització de l'agricultura i l'alimentació

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

* * *

Carta oberta a la ciutadania de Gavà

Estimada ciutadania,

Aprofito aquesta ocasió per adreçar-me a tothom, tant a qui em coneix com a qui no, perquè, entre altres coses, vinc dedicant els últims anys de la meva vida a defensar, compilar i divulgar el coneixement dels elements més bàsics d’un llenguatge desconegut per a la gran majoria: es tracta del llenguatge visual.

Fa més de 20 anys que vaig descobrir que el coneixement d’aquest llenguatge possibilita l’alliberament i, degut a la importància d’aquest fenomen, des d’aleshores el dono a conèixer a la gent que m’envolta.

Des del grup ecologista Quercus, l’any 2001 vam iniciar a Gavà un ritual vindicatiu i ludicofestiu per divulgar els elements bàsics del llenguatge visual: la processó cívica. Any rera any han fet possible aquest ritual moltes persones d’altres moviments socials de Gavà, Castelldefels, Viladecans, Begues i Barcelona i de diferents associacions, grups i partits polítics que també han anat recolzant i col·laborant en aquesta iniciativa (La Veritat i Solidaritat sense móns de Castelldefels, Associació de Dones Clara Campoamor, de les AAVV de les Colomeres, del Centre, de Gavà Mar, d’Ausies March, d’EUiA, ERC, ICV i CiU de Gavà; Casa de Nicaragua del Baix Llobregat; timbalers de Viladecans, Gavà i Castelldefels; Amics de la Música, Amics de la Dansa i Cia. Gral. del Foc de Gavà, Cia. de Dansa Cotton, Fura dels Baus, taller d’en Quim Guixà, Dum Dum Ba! el grau superior de Dansa Coreografia i Pedagogia de l’Institut del Teatre i Fòrum Social per l’Educació a Catalunya).

El 2005, vam celebrar el 5e aniversari de la processó cívica portant el ritual a Barcelona i vam completar els elements visuals més bàsics. Amb el nom de “Marxem per l’Educació” organitzàrem una manifestació ludicofestiva amb les persones de la comissió de programa del Fòrum Social per l’Educació a Catalunya i, amb l’impuls de la gent, donàrem moviment al gegant punt i la geganta línia vestida de divina proporció i els transportàrem des de la Plaça Universitat fins a la Plaça Sant Jaume.

Entre moltes altres coses pràctiques, doncs estem parlant del llenguatge que utilitzen les persones que es dediquen al disseny, les arts en general i l’estètica, també serveix, juntament amb el llenguatge musical, per entendre del tot la naturalesa, perquè el llenguatge audiovisual n’és el llenguatge propi. Hi ha un altre llenguatge artístic, el gestual, que ens serveix per trobar les postures adequades a l’hora de concentrar-nos, gaudir i integrar-nos a l’espectacle natural.

Tothom sap que les persones que es dediquen a l’art són més lliures que la resta i ho són, perquè coneixen els ventalls de possibilitats d’altres llenguatges i són capaces d’utilitzar-los per comunicar-se amb les altres, per trobar solucions adequades a problemes concrets i per apreciar la bellesa de forma més completa que les altres persones.

La naturalesa és una font constant de coneixement i de plaers intensos, fins al límit que contemplar-la i sintonitzar-hi ens pot fer arribar a l’èxtasi, però, per observar les subtileses que ens permeten arribar-hi cal ensinistrar-se; és a dir, per poder veure l’espectacle complet i gaudir-lo cal un aprenentatge. Amb el coneixement del llenguatge visual es pot entendre, a més a més del que habitualment tothom “veu”, el que resta ocult per a la gran majoria.

A la naturalesa hi ha fenòmens que poden semblar màgics i que són fàcils d’observar, com ara la difracció de la llum o les luminiscències del plàncton marí, que, per veure-les, només cal l’aigua neta d’una platja lumínicament no contaminada (a Gavà Mar des dels anys 90 això resulta impossible). Però, hi ha altres subtileses de la llum, l’energia pura, quan contrasta i s’harmonitza amb la fosca, per a les quals es necessita més coneixement visual del que té la majoria i cal educar-se per veure-les.

El llenguatge visual, com a coneixement primari, ens aporta la possibilitat d’apreciar el necessari de l’espectacle natural per comprendre’n l’essencial. Però, veure les subtileses de la llum i sentir que formem part de la filigrana lluminosa ens fa gaudir molt més intensament que l’orgasme més plaent. Aquest llenguatge ens amplia la percepció i, al distingir amb claredat les mínimes subtileses i entendre-les, podem aconseguir la realització personal de veure la realitat completa, gaudir-la i integrar-s’hi.

Per a la majoria de persones, l’ensenyament transcorre o ha transcorregut per una via estreta de dos llenguatges i està molt bé educar-se en els llenguatges oral i escrit, però, a la realitat és necessària una via ampla de cinc llenguatges (visual, musical, gestual, oral i escrit) per desenvolupar-se com a persona i moure’s lliurement pel coneixement.

De cara al 2008, us demano que us impliqueu en el ritual anual, i/o que s’acosteu a nosaltres i us inicieu en l’alfabetització visual (tant al carrer per començar, com a l’aula per aprofundir-hi), doncs la llibertat, la participació ciutadana, la pau, la sostenibilitat, l’educació, la comunicació, la justícia... valors que any rera any hem anat afegint al nostre ritual, no tenen altra via que una cultura més àmplia per fer-se realitat. Us demano també que recolzeu aquest moviment social educatiu perquè fa de Gavà i el Baix Llobregat, de Barcelona i Catalunya, els enclavaments independents i capdavanters en educació visual popular d’arreu del món.

Un futur de llibertat us espera!

De tot ,

Josep Cardona Cuesta (lingüista visual)

607 20 60 66

processogava2001@hotmail.com

Més informació:

www.forumeducacio.org apartat d’aportacions al debat.

*

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-.

Enllaços d’aquesta setmana

SO-163

*

Nathalie Simard chante l'Hymne à la beauté du monde (4’ 15”)

Pour faire une surprise à monsieur Claude Charron qui l'a appuyé par ses propos dans les démarches de Nathalie pour se libérer de son agresseur. - 2006

*

Avaaz.org - Spot contre le réchauffement/¡SOS Calentamiento! (30”)

Avaaz.org
Version française con subtítulos en español
Climate Wake Up Call TV ad
French with Spanish subtitles

*

Aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

*

1. Gracias

Amnistia Internacional
miércoles, 26 de diciembre de 2007 21:32:05

http://www.es.amnesty.org/boletindenoticias/xmasint.html

"Primero vinieron a buscar a los comunistas, y yo no hablé porque no era comunista. Después vinieron por los socialistas y los sindicalistas, y yo no hablé porque no era lo uno ni lo otro. Después vinieron por los judíos, y yo no hablé porque no era judío. Después vinieron por mí, y para ese momento ya no quedaba nadie que pudiera hablar por mí". Martin Niemoeller.

(Atribuido a Bertolt Brecht).

Gracias por no haber esperado a hablar. Únete a Amnistía Internacional. Haces falta todavía.
Un fuerte abrazo,

Esteban Beltrán

Director - Amnistía Internacional

PS: En este momento, Bu Dongwei (China) y Yu Changxin (China), están encarcelados por el único delito de haber expresado su opinión de forma pacífica. Tus palabras son el mejor y el único regalo que van a recibir.

* * * * *

2. [associacionsgava] [Referèndum EUiA]‏

associacionsgava en nombre de Josep Campmany Guillot
miércoles, 26 de diciembre de 2007 17:28:45

Per si és del vostre interès, us reenvio un missatge que he rebut.

Salutacions,
Josep
Subject: referendum EUiA
From:
Date: Wed, December 26, 2007 11:27 am

POSICIONAMENT DE ROJOS I ROGES EUiA –GAVÂ

He vist el mail enviat per algú, evidentment de l'assemblea d'EUia-Gavà, pel domini que tenia de com havia anat el referendum. Volem afegir altres qüestions per acabar de tenir tots els elements a la mà.

1. L'assemblea és sobirana pel que fa la política local, i possibles pactes ó no.

L'afiliació d'EUiA s'ha vist manipulada, pressionada (xantatges inclosos) per la presència de membres de la Direcció Nacional a cada una de les assemblees fins i tot quan l'ordre del dia no contemplava el pacte de govern amb el PSC.

2.Sense que estigui marcat pels estatuts, sempre s'ha tancat el cens en el moment de convocar Primàries, referendums etc.precisament per ètica política i evitar l'afiliació a corre-cuita de familiars i amics desconneguts.

3.L'actual direcció a Gavà, no ha deixat posar data per convocar el referedum a petició del 20% de l'afiliació, tal com marquen els estatuts.Es va formar una comissió de seguiment de les negociacions que rebia la informació després de ser presentada al PSC.

Poc quedava a dir, tot estava fet.

4.Tres dies després de presentar tota la documentació, i sense que l'assemblea en tingués coneixement, es va convocar una assemblea conjunta ICV-EUiA als baixos del Casal Sant Jordi.Vam anar una delegació per explicar que som 2 organitzacions polítiques diferents i amb plena autonomia al marge d'estar en coalició.La coordinadora d'EUiA pretenia fer votar l'acord al pacte,cosa que al final no es va produir.En cap indret de Catalunya s'ha fet aquest procediment, cada organització ha fet el que li ha semblat millor. Les intromissions i prepotències poc tenen a veure amb les noves formes de fer política, com alguns encara defensem.

5.La precipitació en la qual es va convocar l'assemblea del 17 de desembre per aprovar fer el Referemdum al dia següent marca una dinàmica nova a Gavà i sorprenent en el si d'una organització d'esquerres.Eren tal les presses, que al preguntar sobre les partides pressupostàries en els punts d'accord (que no eren res més que declaracions genèriques) la coordinadora i actual regidora, va fer circular un paper en brut que els afiliats havíem de llegir en diagonal.Però és que al dia següent s'havia de signar el pacte.

6.Sobre els 3 companys-membres fundadors d'EUiA, només afegir que el cens s'ha de facilitar amb temps per poder reclamar (això ho fa fins i tot la "democràcia "burgesa), i cal dir que va ser la pròpia coordinadora que els va donar de baixa perquè en una assemblea els companys es van oposar a l'actual política. Diem les coses pel seu nom : EXPULSIONS ENCOBERTES.

Altres companys no van rebre la convocatòria.

BONES FESTES

* * * * *

3. Paellada Popular contra el Caufec!!‏

paremoselcaufec
martes, 25 de diciembre de 2007 12:11:26

Paellada Popular contra el Caufec!!

Dissabte 29 de desembre de 2007, 14h

al Centre social del poble i pel poble Cal suís…

Preu del tiquet: 10€ (paella + postres + pa + beguda)

Recorda si no pots venir paga el ‘Plat Zero’!!

nº compte: 2100-3887-00-0100058193

noticia a www.noalplacaufec.net :

http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/?p=324
per veure el cartell:

http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/wp-content/uploads/2007/12/paella-caufec-www.jpg
Venda de tikets a:

paremoselcaufec@rusc.net o Telèfon de contacte: 685.269.787

Com arribar a Cal Suís?

c/finestrelles 32-38 (3 carrers per sobre de l’hospital sant joan de deu)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT

mapa per arribar:

http://maps.google.es/maps?f=q&hl=ca&geocode=&q=c%2Ffinestrelles+32-38,+esplugues&sll=41.385353,2.100175&sspn=0.011237,0.02008
4&ie=UTF8&z=16&iwloc=addr&om=1

--
aturem el pla caufec

www.noalplacaufec.net

paremoselcaufec@rusc.net
tlf 685 269 787

* * * * *

4. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 18

Fscat
lunes, 24 de diciembre de 2007 11:00:47

Temes d'avui:

1. Totes i tots a l'acció del 28! (Manuel Simarro)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Sat, 22 Dec 2007 15:29:06 +0100
From: "Manuel Simarro" manuel.simarro@gmail.com

Hola FSCateres i FSCateros!

Recordeu que divendres 28 de desembre farem la primera acció reivindicativa del Fòrum Social Català, sota el lema: Aquest món és una innocentada, un altre món és possible! L'acció començarà a les 11:00h davant la Borsa de Barcelona, al Passeig de Gràcia, 19, i baixarà cap a la Plaça Catalunya. Pel moment només comptem amb cinc persones disposades a disfressar-se i unes quantes més que han confirmat que vindran a repartir materials, i a fer
bulto. És molt important que tothom que vingui ho confirmi a la direcció: premsa@forumsocialcatala.cat, amb el nom i un mail o telèfon de contacte. Tothom que pugui o vulgui pot venir també el dia 27 a les 17h a l'Ateneu Rosa de Foc, al C. Verntallat 26 (porta verda), per sobre de la plaça de la virreina (Gràcia), per preparar les disfresses que confeccionarem amb cartró i paper d'embalar. És molt important que siguem tots els que som a l'acció, ja que serà la primera mostra al públic, de l'esdeveniment de l'any 2008: el Fòrum Social Català!

Us esperem a totes i tots!

Comissió de Comunicació i Accions.

Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 17

Fscat

domingo, 23 de diciembre de 2007 20:25:07

Temes d'avui:

1. ADHESIONS (Iolanda Fresnillo)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Fri, 21 Dec 2007 13:19:49 +0100

From: Iolanda Fresnillo iolanda.fresnillo@odg.cat

Subject: [FSCat] ADHESIONS

PER ACTUALITZAR ADHESIONS, PER PAGAR, PER INFORMAR DE CANVIS DE NOMS,
CORRECCIONS, ETC ...

CONTACTEU AMB finances@forumsocialcatala.cat

Gràcies i bones festes!!!

* * * * *

5. Solidaridad con los trabajadores de Frape Behr Todos a la concentración mañana 24 a las 20horaa delante de la fábrica

Diosdado Toledano
domingo, 23 de diciembre de 2007 18:05:33

Solidaridad con los trabajadores de Frape Behr

Apreciados/as compas:

Reenvío mensaje convocatoria concentración lunes día 24, de 20 a 21 horas delante de la fábrica Frape Behr donde están encerrados los trabajadores. Cita previa a las 19 horas en salida de Metro Bellvitge Línea I.

Llevar lo que podáis para que los compas encerrados pasen la noche con el mayor calor solidario

Saludos

Diosdado

--------------------------------------------------------------------

De: LBLANCO_51@telefonica.net [mailto:LBLANCO_51@telefonica.net]
Enviado el: domingo, 23 de diciembre de 2007 18:06

COMUNICADO COMITÉ DE APOYO A LOS TRABAJADORES DE FRAPE BEHR

Trabajadores de la empresa FRAPE-BHER de Barcelona se han encerrado en la sede de la empresa para impedir la aprobación de un expediente de regulación de empleo que prevé el despido de 295 trabajadores y trabajadoras y el posterior cierre de la planta.

Esta acción se lleva a cabo después de numerosas protestas y movilizaciones que se iniciaron en septiembre, con el anuncio de la empresa de aplicar una reducción de plantilla, que afecta al total de los puestos de trabajo de producción, y de intentar imponer un plan de viabilidad desmesurado, que esconde la verdadera voluntad que es, como la de tantas otras empresas, la de deslocalizar la producción para aumentar los beneficios.

Nuestro apoyo para ellos y sus familias, porque defienden su puesto de trabajo, que es su mayor patrimonio y nuestro rechazo absoluto a la política de la empresa FRAPE-BHER y del Gobierno de “izquierda” de la Generalitat, que, como tantas veces, va a cometer una nueva agresión a todos los trabajadores y trabajadoras de nuestro país y a su tejido productivo.

Entre otras acciones, el comité de apoyo convoca una concentración el lunes día 24 de 20,00 a 21,00 horas, delante de la fábrica, en solidaridad con los compañeros allí encerrados. El punto de reunión para ir juntos hasta el centro de trabajo será:

Concentración: Día 24 de Diciembre 19 horas. Metro Bellvitge linea I.

DEFENDER LOS PUESTOS DE TRABAJO NOS AFECTA A TODOS

!!!!! SOLIDARIZATE Y PARTICIPA !!!!!

COMITÉ DE APOYO A LOS TRABAJADORES DE FRAPE

COMUNICADO TRABAJADORES DE FRAPE BEHR

Los trabajadores de FRAPE BEHR estamos en lucha por nuestros puestos de trabajo Y EL FUTURO DE 295 FAMILIAS.

La dirección de la empresa y la GENERALITAT nos han ENGAÑADO al no cumplir los compromisos adquiridos en el pacto firmado en 2004, el cual garantizaba futuro a la planta de Barcelona más allá de 2007. Tras largos meses de negociación la GERENCIA de FRAPE BEHR y el gobierno de IZQUIERDA de la GENERALITAT nos felicitaran la NAVIDAD con la resolución de un E.R.E de 295 DESPIDOS. Los trabajadores de FRAPE BEHR mantenemos nuestra LUCHA por la viabilidad de la planta y nuestros PUESTOS DE TRABAJO y pedimos solidaridad con el encierro que mantienen nuestros compañeros.

Por este motivo os convocamos el día 24-12-2007 a las 19 h. en el Metro Estación de Bellvitge (Línea 1) para dirigirnos a las puertas de la Factoría.

!!!!NO A LOS DESPIDOS!!!!!!

* * * * *

6. LA VERITAT DE DAR VUELTAS A LAS COSAS : De los animales y de los bípedos humanos

Manuel Franquesa
domingo, 23 de diciembre de 2007 4:41:43

Hola todas y todas

Ahora que es la fiesta del nacimiento del Superstar del Amor -Dom Jesús de Nazareno, se nos ocurre que en el fondo los animales son mejores portadores de este virus benigno que nosotros los Internautas...

Feliz Natividad (= Parto de la Vírgen) & Salud & Humor (n)os deseo a todas y todos

Nihil obstat

Manelet(c) etc. etc.

Subsubpesado de LA VERITAT, GAZZETA GROTESCA DI 08860 CASTELLGANDOLFO (Made in Spain)

* * * * *

7. [associacionsgava] La mentira premiada

associacionsgava en nombre de Cxavier H Fernández
sábado, 22 de diciembre de 2007 17:50:15

La mentira premiada

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=59074
15-11-2007
Recuperamos de la hemeroteca (10-12-2003) la historia de un documental sobre el golpe de Estado de Venezuela premiado en España bajo el nombre Rey de España de Periodismo.
La mentira premiada

Pascual Serrano

Rebelión
El año pasado, el premio Rey de España de Periodismo, dotado con seis mil euros, fue concedido al periodista del canal Venevisión Luis Alfonso Fernández por un documental de vídeo titulado "La masacre del centro de Caracas". Se trata de un reportaje gráfico de aproximadamente diez minutos de duración que recoge las imágenes de varios militantes chavistas disparando con armas cortas desde lo alto del Puente Llaguno en la capital venezolana el 11 de abril del 2002. El audio del locutor del documental recoge expresiones como "Obsérvese a los pistoleros, a los asesinos, cómo descargan la pistola y la vuelven a cargar, sobre la marcha indefensa".

Este documental, esgrimido como prueba de la implicación de los sectores prochavistas en la muerte de diecienueve personas durante los disturbios y posterior golpe de Estado el mes de abril de 2002, fue emitido todos los días una media de tres veces durante todo un año por las emisoras de televisión hostiles al gobierno de Hugo Chávez.

Las cinco personas que protagonizan esos disparos fueron encarceladas y enjuiciadas haciéndose ahora pública sus sentencia de absolución. Uno de ellos, Richard Peñalver, junto con sus abogados Riner Biel Morales, Aiskel Biel Blanco y Erika Peñalver, ha viajado a España y ha explicado todos los detalles de aquellos acontecimientos y el desarrollo del juicio.

Ellos nunca negaron la autenticidad de las imágenes ni haber sido los autores de esos disparos. Sin embargo, la primera cuestión a destacar es que la fiscalía no les acusaba de ninguna muerte ni de ningún herido, es decir, los denominados "asesinos" en el documental premiado, ni siquiera fueron presuntos porque ninguna de esas balas hirieron a nadie.

Según se ha demostrado en el juicio, entre otras pruebas por las propias declaraciones del periodista premiado, las imágenes, nunca se emitieron en directo, fueron recogidas y llevadas a las instalaciones del canal de televisión por un cámara del equipo de Venevisión, no por el periodista premiado. Este tampoco participó en la edición y producción del vídeo, ni siquiera supervisó la producción. El audio del documental, que simula la emoción del directo, fue añadida en el estudio por un locutor que nunca estuvo allí, el cuál leyó un texto preparado por sus superiores, ninguno de los cuales fue testigo de los hechos.

De este modo, el periodista galardonado, que ni siquiera dijo saber quien era ese locutor, ni rodó esas imágenes, ni las llevó a la emisora, ni incorporó ningún testimonio de los acontecimientos, ni revisó ni supervisó la producción del documento emitido. Simplemente compartía azotea con el cámara que las rodó.

Por otro lado, como bien recoge la sentencia, el vídeo "no muestra hacia quien, quienes o hacia qué y por qué estas personas esgrimen y disparan sus armas", a pesar de que el documento premiado habla de "descargar las armas sobre la marcha indefensa". Ha sido el juicio y su posterior sentencia con su relato de hecho probados la que ha aclarado que los acusados ("asesinos" según el relato periodístico premiado), actuaron "movidos por la defensa de su persona, procedieron a esgrimir sus armas de fuego, a los fines de repeler una agresión que ilegítimamente estaban recibiendo por parte de algunos funcionarios de la policía metropolitana", la policía municipal mandada por el alcalde opositor Alfredo Peña. La sentencia establece "justificado el medio empleado por los acusados para impeler o repeler" la agresión, calificado como "legítima defensa de terceros, estado de necesidad, situación necesaria o auxilio necesario".

Es más, la sentencia también esclarece que los dos muertos de ese tiroteo, junto con una veintena de heridos eran los acompañantes de los acusados. Es por ello, que ahora hay en prisión pendientes de juicio, ocho de aquellos policías municipales.

La sentencia también establece que la marcha de la oposición, aquella sobre la que, según la voz del documental premiado, disparaban los acusados, "no llegó a las inmediaciones del Puente Llaguno". El propio periodista premiado lo reconoció en el juicio: "yo no vi a quien le estaban disparando". En el juicio también declaró una periodista del canal Globovisión quien también tomó imágenes de aquellos hechos, imágenes en las que se veía la avenida supuestamente ocupada por los manifestantes opositores y objetivo de los disparos, vacía. Imágenes que nunca más se volvieron a emitir por esa emisora, pero sirvieron de prueba en el juicio.
Año y medio de investigaciones, declaraciones, testimonios y documentos filmados han permitido descubrir la verdad. Una verdad diametralmente opuesta a la premiada en España por un jurado integrado por la agencia Efe y la Agencia de Cooperación. El único premio que correspondería al documental "La masacre del centro de Caracas", sería al del engaño y la manipulación. Y quienes deberían sentarse en el banquillo junto con la policía metropolitana que disparó y provocó los muertos, son los directivos y periodistas que utilizan los medios de manipulación para la conspiración y la incitación a la violencia y al odio. Tal y como ha establecido como precedente el Tribunal Internacional para Ruanda, quien ha condenado a tres directivos de empresas periodísticas a cadena perpetua o largos años de prisión por incitación pública y conspiración al genocidio.Mientras se premiaba ese montaje, otro documental, "La revolución no será transmitida" recoge el testimonio excepcional durante una hora de duración de todo lo acontecido esos días fuera y dentro del Palacio Presidencial, imágenes históricas en el interior del Palacio de los momentos precedentes al golpe, del grupo conspirador que ocupa la presidencia durante 48 horas y de la movilización popular que restituye al presidente constitucional. El responsable de la Casa de América que autorizó la emisión de ese vídeo en esa institución ha sido cesado.

Ahí queda el papel del gobierno español, a través de su responsabilidad directa en la designación del Premio Rey de España, un galardón desautorizado para siempre, y su represalia a la emisión en la Casa de América del documental fiel a la verdad. El papel que siempre jugó en los acontecimientos de aquel mes de abril del 2002, el de conspirador y golpista.

* * * * *

8. [XMG] Davant el 5è anniversari de la guerra · Enfortim el moviment antiguerra a les localitats · Assemblea de la Plataforma, ds 12-G, 11h

llistaxmg en nombre de David
sábado, 22 de diciembre de 2007 11:29:05

En nombre de Plataforma Aturem la Guerra

Enviado el: jueves, 20 de diciembre de 2007 9:18

Davant el 5è anniversari de la guerra · Enfortim el moviment antiguerra a les localitats · Assemblea de la Plataforma, ds 12-G

La primavera de 2008 marcarà el 5è aniversari de la invasió de l’Iraq, així com de la protesta històrica del 15-F. Ja s’ha assenyalat com una nova data de mobilització contra la guerra i les ocupacions a l’Orient Mitjà, i específicament contra les amenaces d’un atac nord-americà a l’Iran. (Veure la declaració al final, de la conferència El Món contra la Guerra).

Per preparar les activitats a Barcelona, convoquem una Assemblea general de la Plataforma Aturem la Guerra, el dissabte, 12 de gener, 2008, a les 11h, a Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral.

L’objectiu és que assisteixi tanta gent com sigui possible de l’entorn que ha format i forma la Plataforma: dels partits, sindicats, associacions i col·lectius diversos, persones a títol individual… Aquest any, volem posar un especial èmfasi en les plataformes locals. Ja sabem que gran part d’elles estan inactives des de 2003 o 2004. Però també sabem que la gent continua preocupada pel tema de la guerra, i pensem que hi ha motius urgents per fer l’esforç de reactivar aquesta base tant important del moviment.

Així que fem una crida especial als i les activistes dels pobles i barris, tinguin o no una plataforma o grup antiguerra actiu, perquè assisteixin a aquesta assemblea, per tal de participar al debat sobre com enfortir el moviment, així com aconseguir la major protesta possible el proper març.

Assemblea general de la Plataforma Aturem la Guerra

Dissabte, 12 de gener, 2008, a les 11h, a Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral (es troba a un carrer petit que surt de C/ Ferran, al costat de Plaça Sant Jaume).

Ordre de dia provisional:

1. Proposta de manifestació el dissabte 15 de març de 2008.

2. Propostes per reactivar el moviment antiguerra a l’àmbit local, incloent organitzar xerrades/actes locals contra la guerra, a partir de mitjans de gener.

3. Participació del moviment antiguerra al Fòrum Social Català (activitats centralitzades del 25 al 27 de gener del 2008). Més informació: http://www.forumsocialcatala.cat/

Més informació i propostes: info@aturemlaguerra.org · http://www.aturemlaguerra.org/


Declaració de la conferència El Món Contra la Guerra

Declaració acordada per 1.200 delegats de 26 països (incloent 2 delegats de Catalunya, de la Plataforma Aturem la Guerra) assistents a la conferència El Món Contra la Guerra, dissabte 1 de desembre de 2007:

Aquesta conferència de delegades i delegats de moviments per la pau, contra la guerra, antiimperialistes i d’alliberament d’arreu del món declara la seva oposició a la “guerra sense fi” duta a terme pel govern d’EUA contra Estats, pobles i moviments en tot el nostre planeta.

Ens oposem a la interferència d’EUA, i dels seus aliats, en Estats sobirans, i afirmem el dret de tots els pobles a l’autodeterminació. Donem suport a tots aquells que lluiten per la pau i contra l’imperialisme.

En particular, exigim:

El fi immediat de l’ocupació militar il·legal de l’Iraq, que ha causat centenars de milers de morts i ha desplaçat milions de persones, la retirada de totes les tropes estrangeres i la plena transferència de sobirania al poble iraquià i als seus representants.

Que s’aturin tots els preparatius per a un atac a l’Iran, així com un compromís que se solucioni qualsevol tema exclusivament mitjançant la diplomàcia.

La retirada de les tropes estrangeres de l’Afganistan, permetent al poble afganès decidir el seu propi futur.

Justícia per al poble palestí, i el final de l’agressió israeliana a tot l’Orient Mitjà.

El fi dels plans d’EUA d’escuts anti míssils, i que tots els Estats promoguin activament el desarmament nuclear.

Reafirmem la solidaritat entre tots aquells que lluiten per la pau, la justícia social i l’autodeterminació arreu del món, i ens comprometem a enfortir la nostra unitat i a desenvolupar noves formes de cooperació.

Per tant, designem l’aniversari de la invasió de l’Iraq com un dia mundial d’acció a favor de les demandes CAP ATAC A L’IRAN i TROPES FORA DE L’IRAQ/AFGANISTAN. Cridem a tots els moviments antiguerra nacionals a convocar protestes i manifestacions massives per aquest dia.

Més informació: http://www.stopwar.org.uk/ · http://www.theworldagainstwar.org/ (web internacional en preparació)

* * * * *

9. Lo que logramos en Bali

Ricken Patel - Avaaz.org
viernes, 21 de diciembre de 2007 19:49:20

Amig@s,
¡Increíble! El sábado, al último minuto de las tensas negociaciones en Bali, el resto del Mundo pudo frenar los esfuerzos de Japón, Canadá y EEUU de bloquear un acuerdo global sobre el cambio climático. Más de 600 000 miembros de Avaaz nos movilizamos para salvar las negociaciones de Bali—320 000 de nosotros lo hicimos en las últimas 72 horas de la cumbre. Sigue el enlace siguiente para saber más sobre nuestra aventura en Bali y ver fotos y videos:
http://www.avaaz.org/es/bali_report_back/11.php/?cl=48285337
Cuando llegamos a Bali, quedó claro que la mayoría de los países ricos estaban dispuestos a firmar un nuevo acuerdo sobre el cambio climático con objetivos concretos de reducciones de gases contaminantes. Sin embargo, la semana pasada, los EEUU y Canadá formaron un frente unido para bloquear las negociaciones. De un lado, el veto de los EEUU impedía llegar a un consenso entre todos los países, y del otro, cuando el sub-grupo de países que habían ya ratificado Kyoto decidió seguir las negociaciones sin EEUU, se vieron bloqueados por el veto canadiense. En la recta final, parecía que las negociaciones iban a fracasar.
La comunidad Avaaz reaccionó inmediatamente, juntando cientos de miles de firmas, participando en marchas, apoyando campañas publicitarias y de presión política en los países boicoteadores, y contactando a nuestros políticos por e-mail y por teléfono. En la conferencia,miembros de Avaaz en Indonesia llevaron nuestras voces al la sala misma donde se realizaban las negociaciones—y fueron el único grupo cívico que logró obtener un permiso para manifestar dentro del centro de conferencias. Allí, entregamos la petición más numerosa del mundo a los delegados, dimos ruedas de prensa todos los días, y otorgamos los irónicos y muy mediatizados premios de “fósil del día” al país que peor se haya comportado en las negociaciones.

En las últimas horas de las negociaciones, Canadá se retractó por completo, permitiendo al grupo de Kyoto seguir adelante con planes para un futuro acuerdo que contenga reducciones obligatorias de gases contaminantes para el 2020. En cuanto a los EEUU, al verse completamente aislados—y hasta abucheados públicamente por el resto de los delgados en uno de los intercambios mas intensos en la historia de la ONU—finalmente accedieron a pedir “reducciones drásticas” y a “hacer referencia” a los objetivos obligatorios para el 2020. Aunque la posición de EEUU sigue siendo tibia, algo muy importante acaba de suceder—ha comenzado un legitimo proceso para llegar a un nuevo acuerdo pos-Kyoto en el 2009.

Este tipo de conferencias suelen ser muy formales y restringidas a los diplomáticos. Pero esta vez, el Mundo miraba ansioso, nos hacíamos escuchar cada día--la sociedad civil no estuvo ausente. Juntos, llevamos la voz de pueblo a Bali, abriendo un dialogo con el poder en nuestros propios términos. Nuestro mensaje fue claro: en la lucha para proteger nuestro planeta, no seremos simples espectadores. Sigue el enlace siguiente para ver lo que logramos juntos en Bali:

http://www.avaaz.org/es/bali_report_back/11.php/?cl=48285337
Nuestra labor apenas comienza. Todos los países han aceptado entrar en las negociaciones y firmar un acuerdo contra el calentamiento global para el 2009. Ahora, necesitamos que ese acuerdo incluya reducciones obligatorias de emisiones contaminantes, y mecanismos para cumplirlas. Esa la única manera de impedir que la tierra no se caliente más de 2 grados—o sea la temperatura que sería catastrófica según los expertos. Un tratado así cambiará para siempre el sistema económico mundial, poniendo gradualmente fin a nuestra dependencia en el petróleo y otros combustibles no renovables. Muchos políticos, comprados por las grandes petroleras, lucharán hasta el final. Pero nosotros lucharemos también. Y somos muchos más. La batalla para salvar nuestro Mundo sólo empieza—necesitamos todas nuestras fuerzas.

Con muchísima admiración para esta increíble comunidad que hemos creado,

Ricken, Ben, Milena, Paul, Iain, Sarah, Galit, Pascal y todo el equipo de Avaaz

________________________________
Sobre Avaaz…

Avaaz es una organización independiente y sin fines de lucro cuya misión es asegurar que los valores y opiniones de la mayoría de la gente sean tomados en cuenta en las políticas que nos gobiernan. ‘Avaaz’ significa ‘voz’ en varios idiomas asiáticos y europeos. Avaaz no acepta dinero de gobiernos ni de empresas y su equipo esta basado en oficinas en Londres, Nueva York, Washington, Ginebra, Paris y Rio de Janeiro.

Avaaz tiene oficinas en Nueva York, Rio de Janeiro y Londres. Nos puedes escribir al 260 Fifth Avenue, 9th floor, New York, NY 10001 U.S.A.

* * * * *

10. [respolis.cat] Firma por que haya consulta al Pueblo Español sobre Tratado Europeo

respolis en nombre de missatgera
viernes, 21 de diciembre de 2007 12:57:25

Más sobre democracia...europea y estatal.

montse
From: antonio fuertes <anfues@yahoo.es>
Date: 21/12/2007 11:47

Querid@s amig@s:

Si quereis decirle al Gobierno de España los motivos por los que debe convocar una consulta popular para aprobar el referendum del nuevo Tratado Constitucional Europeo, clikar en este link que viene a continuación.

Es necesario que firmen este documento muchas personas si queremos forzar esta consulta
http://www.firmasonline.com/1firmas/camp1.asp?C=1013

* * * * *

11. 80 kms por hora: Nueva necedad política, desastrosa para el medioambiente y los ciudadanos

missatgera
viernes, 21 de diciembre de 2007 9:43:45

A partir del 1 de enero, veremos en carnes propias para qué va a servir el famoso gran despliegue de los mossos d'esquadra.

Que la fuerzas de la luz nos amparen delante de tanto imbécil* incrustado en los gobiernos, incapaces de ganarse la vida sino es metiéndose en la política.

*No hemos encontrado mejor definición en nuestro léxico castellano.

missatgera@

PD:En este enlace, por primera vez, sale el nombre de la Mercè Sala, cosa que nos ha alegrado, pues pensábamos que nadie, salvo nos, se acordaba de la maravillosa gestión que hizo esta señora, aplicando recetas "de mercado" en un servicio público, Renfe, provocando su declive. Ah!!! Pero eso no tiene que ver con el invento de "la manca d'inversions en infraestructures de transport"? Pues fue una catalana la que se cargó el servicio! Porqué no lo dice nadie?

http://responsabilitatglobal.blogspot.com/2007/12/absolutament-crtic-amb-els-80-kmh.html

Del Tribuna catalana

El RACC torna a deixar ICV sense arguments

14/12/2007 · Barcelona

La implantació indiscriminada de la limitació a 80 km/h no li està sortint gratuïta a Iniciativa per Catalunya. Si fa uns mesos el RACC ja va desacreditar la mesura assegurant que els càlculs de reducció de les emissions de gasos contaminants que havia fet el departament de Medi Ambient eren erronis, ara l'entitat automobilística ha redoblat esforços i ha presentat un seriós estudi que contradiu les tesis del departament encapçalat per l'exalcalde de Sant Feliu de Llobregat, Francesc Baltasar.

En síntesi, l'estudi explica que l'augment dels anomenats gasos de contaminació local -partícules i òxids de nitrogen, principalment- no tenen a veure amb les velocitats superiors a 80 km/h, sinó amb les cues i retencions que es generen diàriament a les entrades i sortides de Barcelona. Velocitat i contaminació no és una relació causa efecte sinó al contrari, en els vehicles pesants l'emissió de partícules baixa quan augmenta la velocitat.

Sorprèn, doncs, que Iniciativa hagi pogut aprovar una mesura com aquesta. De fet, des d'Esquerra i el PSC han arribat a criticar la mesura, però argumenten la seva aprovació -que preveu quantioses multes i retirada de punts del carnet als infractors- respon a la necessitat de tenir tranquils els nois d'en Saura. (...)

Però, l'estudi del RACC no només és un cop contra Iniciativa sinó un clam contra la falta de transport públic i la mala gestió del trànsit a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El treball compara la velocitat de desplaçament entre el transport públic i el vehicle privat, que surt guanyador amb diferència de la competició fins i tot amb els accessos a Barcelona col·lapsats. Es van analitzar vuit trajectes i en cap el transport públic és més ràpid que el vehicle privat a les hores punta. Fins i tot, en tres dels desplaçaments realitzats, a 2/4 de 9 del matí agafar el transport col·lectiu costa perdre més del doble de temps.

El problema, doncs, és doblement greu. Estem lluny de poder reduir la contaminació a l'àrea metropolitana i el camí escollit pel govern és, com a mínim discutible.

* * * * *

12. [respolis.cat] Fwd: Enllaç amb les últimes fotos dels enderrocs de can Ricart

respolis en nombre de jmit
viernes, 21 de diciembre de 2007 9:41:03
From: joan marca
Date: 19/12/2007 12:17

Aquest matí, a primera hora, s'ha consumat el major atemtat contra el patrimoni històric que Catalunya ha patit per part del seu "propi" govern, en els últims 30 anys d'autoanomenada democràcia. Les naus industrials del comjunt de can Ricart (fins fa poc, peça única en tot Europa) que, estaven en terrenys públics i l'ajuntament de Barcelona volia enderrocar, ja estan en terra, literalment *JA SON HISTÒRIA!.*

Ara ja no hi ha d'haver cap problema per a que la conselleria de cultura declari B.C.I.N. (be cultural d'interès nacional) el que en resta.Llàstimaque arribarà *AMB MÉS DE DOS ANYS D'ENDARRERIMENT *, però ja se sap, tenen tanta feina inaugurant fires per Franfurt que les coses tan poc importants com defensar el patrimoni industrial les deixen per a una altre estona.
Podeu veure les fotos més recents dels enderrocs en:

http://artebastardo.blogspot.com/2007/12/can-ricart-val-una-mani.html
Potser la visió de l'irreversible de la destrucció, faci reflexionar a tots aquells membres de la plataforma salvem can Ricart que, fins ara, han impedit l'evident dret dels accionistes de la companyia ciutadana ( *ENTRE TOTS* varem recollir més d'un miler d'adreces electròniques actualment "desaparegudes") a conèixer els enllaços en inernet als vídeos que des de
l'AAVV de can Ricart s'estan gravant per a exigir responsabilitats als polítics que ens malgovernen.
Per a veure fotos d'abans de l'enderroc:

http://www.niubcn.com/poblezoom/galeria.php?camp=carrer&criterio=can+ricart
I si vols veure alguns vídeos:

El vídeo de la 1ª inspecció:

http://www.youtube.com/watch?v=VAD9I89cvuo

El vídeo de la 2ª inspecció veïnal de can Ricart:

http://blip.tv/file/446145

El de la 3ª inspecció:

http://blip.tv/file/470751

També és interessant veure el vídeo de la xerrada del Manuel

Delgado en can Ricart:

http://blip.tv/file/414320

L'opinió dels treballadors foragitats:

http://blip.tv/file/492722
I no et perdis l'opinió dels artistes:

http://www.cinegenia.org/veusdebcn/casefimera.html
ni els inicis dels enderrocs:

http://www.vilaweb.tv/?video=5008
No permetis que les teves amistats continuen ignorant el que ha succeït a Poblenou; Envia'ls aquest missatge.

Gràcies per la teva col·laboració.

* * * * *

13. [associacionsgava] Acuerdo de gobierno de ICV-EUIA de GAVÀ (coalición ficticia y traición política)

associacionsgava en nombre de Josep Campmany Guillot
viernes, 21 de diciembre de 2007 8:19:50

Hola,
Us reenvio un missatge que m'ha arribat, per si és del vostre interès.

Salut,
Josep
=========================
Date: Thu, 20 Dec 2007 19:56:59 +0100
From: resitencia resistencia <iuresistencia@gmail.com>

Acuerdo de gobierno de ICV-EUIA de GAVÀ( coalición ficticia y traición política)

Después de que la nacional de ICV desbancarán a su propia gente y substituyera su Coordinador Heredia por el señor Galcerán ( persona respetada donde las haya y valorada por su gran aportación política a la población de Gavà)e hicieran algo parecido a Jaume Grau en EUIA, ahora toca el acuerdo de gobierno de la coalición ICV-EUIA con el PSC.

El 19 de noviembre una parte de EUIA solicitó que se realizara un referéndum para que los integrantes de la asamblea de Gavà participaran de la decisión de entrar en gobierno o no, dicha posibilidad se reconoce en los estatutos internos de la propia organización.

El censo de militantes de EUIA de Gavà a día de la petición era de 46 personas. El sábado día 15 de diciembre cuando se reunió con carácter de urgencia la comisión política local y sin previa comunicación a las demás personas de la asamblea, se dijo a los asistentes de la misma que el censo era de 53 personas y el día de la votación constaban 58 personas
inscritas, habiendo dado de baja a dos militantes de todos conocidos ( entre ellos, el antiguo coordinador de EUIA de Gavà). El no al pacto obtuvo 17 votos en contra sin contar dos o tres personas que no pudieron votar pero que votarían claramente no. El sí al pacto fue de 28 personas, de las cuales 12 personas son los nuevos integrantes de EUIA, de nadie conocidos, las nuevas afiliaciones que se han dado desde la petición a día de la votación.
14 personas no votaron. De lo cual se deduce varias conclusiones.

La primera demuestra que la petición de referéndum a puesto en jaque a la comisión local.

La segunda es que ha tenido que recurrir a la manipulación para poder ganar un referéndum de entrada perdido.

La tercera es que si se restan a los 58 inscritos en el censo, los doce nuevos afiliados sacados de la chistera, da un número de 46 personas censadas. Si a los 46 censados le restas los que no votaron, da un número de 32 censados, si restas los 17 votos en contra da un número de 15 votos a favor.

Con lo cual hubiesen perdido el referéndum.

Los números hablan claro, ha tenido que incluir a espaldas de la asamblea doce inscritos de última hora y hacerlo con nocturnidad y alevosía, convocar referéndum un sábado, llegando la información a los integrantes de la organización el sábado por la tarde, el domingo y en algunos casos ni tan siquiera ha llegado la información. No se esperaba menos y se sabía lo que iba a pasar, este acuerdo se ha hecho a espaldas de EUIA de Gavà, la actual EUIA de Gavà no representa los votantes de dicha organización. La traición y la manipulación es lo peor que puede realizar un dirigente de una organización política. Por ello y para que todo el mundo sepa la verdad se pone en conocimiento de la ciudadanía los hechos acontecidos en EUIA de Gavà. ……………………………..Esto

Sólo es el comienzo.

* * * * *

14. Notícia a El Punt (Barcelonès Nord)‏

m.rosa ferran iglesias
jueves, 20 de diciembre de 2007 23:10:31

dimecres, 19 de desembre de 2007

Barcelonès Nord. Trobada de famílies homosexuals.

Unes 200 persones van participar diumenge en la trobada que l'Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes i l'Associació de Famílies de Lesbianes i Gais van organitzar a Tiana. La jornada va incloure dues xerrades de testimonis de fills de famílies homosexuals i activitats nadalenques.

* * * * *

15. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 16

fscat
jueves, 20 de diciembre de 2007 19:42:37

Temes d'avui:

1. Re: Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 14 (Kiku de Tormes)

2. Comissió de continguts - programa "definitiu" (gemma.tarafa@odg.cat)

3. Llistat d'entitats adherides (Iolanda Fresnillo - ODG)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Thu, 20 Dec 2007 12:24:59 +0100
From: "Kiku de Tormes" pertothom@gmail.com

una pregunta el tema pintada de murals, concerts.... quina comisió el porta per posar-me en contacte amb elles.

gracies
enric
------------------------------
Message: 2

Date: Thu, 20 Dec 2007 17:10:29 +0100 (CET)
From: gemma.tarafa@odg.cat

Hola a tothom :)

Només informar-vos que ahir dimecres, ens vam reunir els i les de la comissió de continguts per posar en comú la feina feta des dels diferents eixos (4). Com ja sabeu, s’han inscrit dins del termini establert més de 115 seminaris.

Durant el cap de setmana del FSCat disposarem de quatre franges horàries (divendres tarda, dissabte mati (dues) i dissabte tarda). En una assemblea ja vam dir que no es farien més de 12 seminaris simultanis. Això vol dir que dins del programa pot haver-hi 48 seminaris. És per aquesta raó que durant aquestes setmanes hem tractat de “fusionar” molts dels seminaris que han arribat. Hem insistit molt en que és important que els seminaris no siguin xerrades on expliquem el que estem fent sinó espais de reflexió, d’anàlisi, de compartir i generar alternatives...Hem insistit també en que els seminaris els haurien d’organitzar més d’una organització, a ser possible, xarxes, plataformes...etc.

Ara ja som a la recta final, ja tenim bastant elaborada la proposta més o menys definitiva, només falta esperar que les entitats a les que hem "fusionat” seminaris ho vegin bé. En principi tenim previst tancar aquest tema el dia 2 de gener tal i com va demanar la gent de materials (s’ha de portat a imprimir programa). En paral.lel també estem tractant de posar-nos en contacte amb les entitats que han inscrit seminaris i no s’han adherit, o sigui no han pagat (per l’adhesió).
Crec que això és tot. Només demanar a tothom un petit cop de mà, comprensió i paciència. Entenem que a tothom li agradaria poder fer el seminari tal i com el va plantejar, però si volem que hi hagi força participació hem d’adaptar tots i totes a la nova situació.

Gràcies,

Un petonas i bones festetes:)

Comissió de continguts

------------------------------
Message: 3

Date: Thu, 20 Dec 2007 20:13:45 +0100
From: Iolanda Fresnillo - ODG iolanda.fresnillo@odg.cat

Hola a tothom

Us envio la llista d'entitats adherides a data d'ahir. A continuació hi ha la llista d'entitats que tenim controlades que han inscrit algun seminari o s'han adherit però NO han pagat. Poseu-vos en contacte amb la comissió de finances per qualsevol error que hi pugui haver (finances@forumsocialcatala.cat)

Bones festes!!!!

Iolanda

Entitats adherides

1. 4abril/Un.Civ.Rep./Fil Roig de Cat.
2. Ac. Turisme Responsable
3. Amics de l'Arca
4. Asamblea despedidos/as Seat
5. Assemblea Contra la Globalització Capitalista
6. Assemblea Regularització
7. Assoc. catalana investigacions marxistes
8. Assoc. Dinam. Xarxa Int. Dones Periodistes
9. Associació Estudiants
10. Associació Socialisme XXI
11. Attac Catalunya
12. Baula COR Sta.MargaridaMontbui
13. Brigadistes Nicaragua
14. Casal
15. Ciemen
16. Cobas
17. Col.letiu Ronda
18. Col.Solidaritat Rebel·lió Zapatista
19. Comunitat Escola Pia
20. Coor.Tarragona Patrimoni De la Pau
21. Coord. Un altre món es possible
22. Cristians en diàpora/Teo. Al·liber.
23. Cuca de Llum
24. Dones i Treballs (Ca la Dona)
25. Dones x Dones
26. Ecoconcern
27. Ecologistes de Catalunya
28. Ecologistes en Acció de Catalunya
29. Educ. sense fronteres
30. EDPAC
31. El Viejo Topo
32. Els Crancs
33. En lluita
34. Endavant
35. Enginyers sense fronteres
36. Entrepobles
37. Eq,Trabajo África negra
38. Església Plural
39. Esico
40. Esquerra Ecologista Verda
41. FCONGD
42. Federació d'Associaciacions de veïns i Veïnes de Barcelona (Favb)
43. Fòrum Local Castelldefels
44. Fund. President Josep Irla
45. Fund. Privada L'Alternativa
46. Fundació Andreu Nin
47. Fundació desenvolup.comunitari
48. Fundació Nous Horitzons
49. Fundació per la Pau
50. Fundació privada AKWABA
51. Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
52. Icaria Editorial
53. Igman-Acció solidaria
54. Inst.Cat.Drets
55. INTERED
56. Intermon Oxfam
57. Justicia i Pau
58. La Farga
59. Marxa Mundial de Dones
60. Mesa Cívica
61. Metres Mundi
62. Mon 3
63. No et mengis al món
64. Nova centre innovacio social
65. Observatori del Deute en la Globalització
66. Plat. Unit. Violècia Gènere
67. Plat.Allib.Sobirania Iraq
68. Plat.Bagès Aturem La Guerra
69. Red Europea Diálogo Social
70. Respolis
71. Rev.Global/Ass.Debate
72. Servei Civil Internacional
73. Setem
74. Sindicat Periodistes
75. Solidaritat,Educació i Desenvolupament
76. Sostre cívic
77. Ubuntu
78. V de vivienda
79. Veterinaris sense fronteres
80. Viento Sur
81. Xarxa contra el tancament
82. Xarxa de Consum Solidari
83. Xarxa Economia Solidària
**
**
Entitats en procés d'adhesió (no han pagat)
84. AEDIDH
85. AICEC-ADICEA
86. Ajuda en Acció
87. Alerta Solidaria
88. Artesans per la Pau
89. As.Unesc.diàleg interreligiós
90. Asamblea trabajadores conflicto
91. Assemblea Papers per a tots
92. Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública
93. Assemblea pagesa
94. Ateus de Catalunya
95. Brigada Cat.-Veneç.Alí Primera
96. Brigada Venceremos (solidaritat ambCuba)
97. CAJEI
98. Campanya Si al Procés de Pau
99. Centre Acolliment Santa Coloma de Gramanet
100. Centre Delàs
101. Col·lectiu Brasil-Catalunya
102. Col·lectiu estudi cooperació i desenvolupament
103. Col·lectiu Gay de Barcelona
104. Comitè Suport MST
105. Cornellà sense Fronteres
106. CRIC
107. Cristianisme i Justícia
108. CTU
109. Econostrum
110. Entesa pel decreixement
111. Entreculturas
112. Escola Cultura de Pau
113. Escoltes Catalans
114. Espai desobediència fronteres
115. Espai Jove Intersindical
116. ETANE
117. Fòrum Social Valencia
118. Fòrum Social Mallorca
119. Fòrum Social Osona
120. Fòrum Social de la Vall
121. Fed. Metal·lúrgica CGT Cat.
122. Federació Catalana ONG Pau
123. Fundació Betiko
124. Geofisia
125. Germinal
126. Greenpeace
127. IEEP (Inst.Econ.ecol. iEcolo.política)
128. IGOP
129. Illacrua
130. Infoespai
131. La Burxa
132. Maulets
133. Moviment Art contra la Barbàrie
134. Moviment per la Pau
135. Observatori DESC
136. Oceas
137. Plataforma Aturem Guerra
138. Plataforma Refineria No
139. Plataforma Transgènics Fora
140. Setmanari La Directa
141. Sindicato Ferroviario(SF)
142. Sindicato Metro (SU)
143. Sobirania i Progrés
144. Solidara
145. Titulació Treball Social Univ.Autònoma
146. Transnational Institute
147. UNESCOCAT
148. USTEC
149. Xarxa Carta Principis altre Europa
150. Xarxa periodistes gènere
151. Xarxa nova cultura de l'aigua
--
**********************************
Iolanda Fresnillo i Sallan
Observatori del Deute en la Globalització
www.odg.cat
iolanda.fresnillo@odg.cat
+93 785 13 18
Skype Id: ifresnillo
Atenció! Els correus electrònics de l'ODG ara acaben en @odg.cat (enlloc de debtwatch.org)
Atención! Los correos electrónicos del ODG ahora acaban en @odg.cat (en lugar de debtwatch.org)
Attention! ODG e-mail addresses now finish in @odg.cat (instead of debtwatch.org)

* * * * *

16. [associacionsgava] Pacte PSC-ICV-EUiA

associacionsgava en nombre de isabel lozano boada
jueves, 20 de diciembre de 2007 16:35:05

Hola a tothom,

El suposat pacte entre PSC-ICV-EUiA ja és un fet !

Feia dies que es rumorejava aquesta possibilitat pels passadissos i avui es confirma el que ja sabiem, el Pacte ja és un fet!

El PSC ha donat dues regidories de nova creació al Grup Municipal de ICV-EUiA:

Medi ambient a ICV.

Igualtat i ciutadania a EUiA.

Totes dues amb un pressupost que creiem és molt baix.

A canvi ICV-EUiA ha hagut d´acceptar la primera fase del pla de ponent tal com l´havia aprovat el PSC.

Des del respecte més profund cap a les decisions d´altres forces polítiques, hem de dir que des d’ERC no compartim el pacte, ja que creiem que és un pacte a la baixa i que s´ha fet només per elevar el càrrec de dos regidors i a un preu des del nostre punt de vista molt elevat.
Per tant, Esquerra tornem a quedar-nos com a únic referent de que un altre model de ciutat, d´esquerres i transformadora és possible! Seguirem defensant aquest model alternatiu de ciutat amb obertura cap a tots aquells que el comparteixin.

Bones Festes !

Isabel Lozano i Boada

Presidenta d´Esquerra-Gavà

* * * * *

17. Arte Implicado

Amnistia Internacional
jueves, 20 de diciembre de 2007 15:28:42

http://www.es.amnesty.org/emailing/varios/grafica2007/arteimplicado.html

Querido amigo,

Querida amiga,

Regala Arte Implicado a las personas que quieres y estarás contribuyendo a crear ese mundo con el que soñamos: un lugar en el que se respeten los derechos humanos.
Arte Implicado es el programa de Amnistía Internacional por el que las personas muestran su compromiso en la promoción y defensa de los derechos humanos adquiriendo una obra de arte gráfico. Pocos regalos reúnen al mismo tiempo tanta originalidad, belleza, sensibilidad y compromiso.
Artistas de gran prestigio, como Antoni Tapies, Juan Genovés, Martín Chirino, Susana Solano o Luis Gordillo... han donado obras para la colección de Arte Implicado, con la que seguimos despertando inquietudes y movilizando voluntades. Haz clic aquí para conocer la colección (
http://www.es.amnesty.org/arte/ ).

Además de hacer un regalo con un enorme valor artístico, habrás dado esperanza a los miles de víctimas cuyos derechos son vulnerados en el mundo.

No dejes de llamarnos al 914682651 para informarte de cómo adquirir Arte Implicado.

Muchas gracias por tu ayuda,

Esteban Beltrán

Director
Amnistía Internacional

* * * * *

18. Herri Denda * Tienda Popular, Errondabide Kultur Elkartea - Alde Zaharra * Bilbo

aitor goikoetxea
jueves, 20 de diciembre de 2007 12:45:56

Herri Denda, Errondabide Kultur Elkartea

HERRI DENDA 07

Errondabide Kultur Elkartea.

K/ Ronda nº 22, Alde Zaharra (Bilbo) Bizkaia - E.H

Zabalik:

Abenduaren 21 tikUrtarrilaren 6 ra

Ordutegia:11 etatik - 2 etara5 etatik - 9 etara

Durante estas navidades gran numero de colectivos ponen a la venta su material.

Hemen material Antifaxista aurki dezakezu

Parte hartzailea: Sare Antifaxista

http://sareantifaxista.blogspot.com/2007/12/herri-denda-07-errondabide-kultur.html

Antolatzailea: Errondabide Kultur Elkartea.

http://i137.photobucket.com/albums/q230/ANTIFAXISTA/PROPAGANDA%20ANTIFAXISTA/cartel2Bdin2Ba3__.jpg

* * * * *

19. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 15

fscat
jueves, 20 de diciembre de 2007 12:41:16

Temes d'avui:

1. Nota de premsa definitiva (Iolanda Fresnillo - ODG)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Thu, 20 Dec 2007 12:14:31 +0100
From: Iolanda Fresnillo - ODG iolanda.fresnillo@odg.cat

Hola
Us envio a tots i totes la nota de premsa i el dossier (adjunt) que enviarem avui als mitjans de comunicació. Seria genial si algú pogués penjar el dossier a la pàgina web al llarg del matí, ja que l'Esther no ho pot fer fins a la tarda i voldríem enviar la nota, amb un enllaç al dossier, al llarg d'aquest matí. Aviseu-me si algú ho pot fer que li enviaré la nota també en format pdf (amb els logos i tot plegat).

Fixeu-vos que al dossier de premsa, tal i com vam decidir a la darrera assemblea, hem separat les entitats adherides (que ja han pagat) de les que estan en procés d'adhesió (han suscrit un seminari o s'han volgut adherir, però no han pagat). Si trobeu algun error poseu-vos en contacte amb la comissió de finances (finances@forumsocialcatala.cat) i amb mi (per que al proper enviament de la nota de premsa, la setmana vinent, ho corregirem).

També necessitem gent per fer trucades a mitjans i per venir el dia 28 de desembre (suposo que el Manu enviarà un mail de convocatòria ben aviat).

Petons i bones festes!!!!!!!!!!!

iolanda
_El Fòrum Social Català (FSCat) es presenta a la ciutadania amb la cercavila "Aquest món és una innocentada", el 28 de desembre a les 11 h davant la Borsa de Barcelona_

*/El FSCat ja té més de 150 entitats adherides i més d'un centenar de seminaris proposats, que es celebraran els dies 25 i 26 de gener de 2008 a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (Pl. Universitat), coincidint amb el Dia d'Acció Global convocat pel Fòrum Social Mundial./*
Barcelona, 20 de desembre de 2007

Durant el darrer *Fòrum Social Mundial *(FSM), celebrat a Nairobi al gener de 2007, es va decidir que l'any 2008, enlloc d'organitzar una nova trobada mundial, es celebrarà una jornada de mobilitzacions a tot el planeta, coincidint amb i com a resposta a la trobada del Fòrum
Econòmic Mundial de Davos, en què es reuniran els líders econòmics i polítics a nivell mundial. Les accions convocades arreu del món tindran el seu punt àlgid el *Dia d'Acció Global, 26 de gener de 2008*.

A Catalunya més de 150 entitats i xarxes d'arreu del territori s'han adherit a la crida realitzada pel FSM i organitzaran *el primer Fòrum Social Català *(FSCat). Celebrarem un FSCat amb accent tant local com global, al sumar-nos al conjunt d'accions que es duran a terme arreu del
món. Les activitats centralitzades del FSCat es celebraran a Barcelona el *25, 26 i 27 de gener*, a les instal·lacions de la Facultat de Filologia i Rectorat de la Universitat de Barcelona, situades a l'edifici històric de la UB a la Plaça Universitat. Des del 19 de gener
es realitzaran *activitats locals i descentralitzades* a diferents punts del territori català.

Amb l'objectiu d'apropar aquest procés a la ciutadania el proper *28 de desembre*, dia dels Sants Innocents, *s'ha convocat la primera de les accions reivindicatives del FSCat.* La *cercavila* que, sota el lema */"Aquest món és una innocentada"/*, vol reivindicar un altre món
possible, començarà a les *11 h davant de la Borsa de Barcelona *i baixarà per Passeig de Gràcia fins a Plaça Catalunya. En un ambient festiu i reivindicatiu, acompanyats per una gran /llufa/ i una cadena de /llufes/ humanes, s'exposaran algunes de les "innocentades" d'aquest món.
En un *procés obert i participatiu* les moltes organitzacions adherides al FSCat han *proposat més de cent activitats*, agrupades en 4 eixos temàtics (Lluites, estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmics; Lluites, estratègies i campanyes per la defensa
del territori; Lluites, estratègies i campanyes contra l'imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal; Lluites, estratègies i campanyes per una societat democràtica). Les activitats proposades s'agruparan, per les limitacions de temps i espai, en 48 seminaris, fomentant així *espais de trobada, debat i construcció d'alternatives *conjuntes entre les diferents organitzacions i xarxes socials catalanes.

L'assemblea organitzadora ha celebrat la bona resposta dels moviments socials catalans, tot i la manca de temps per la preparació de la trobada, el que fa preveure un Fòrum molt representatiu i amb alta participació. A aquestes alçades del procés podem afirmar que *el FSCat és ja un fet*: un procés participatiu, un lloc de trobada, un altaveu
d'alternatives i propostes, *un espai on construir aquest altre món que ja sabem possible*.

*/_Persones de contacte_/*

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX (a la nota definitiva surten els telèfons de l'Esther, el Jordi i el Pedro)

/premsa@forumsocialcatala.cat /

*/_Per més informació:_/*

/Pàgina web: www.forumsocialcalata.cat <http://www.forumsocialcalata.cat/>

Vídeo de difusió: http://es.youtube.com/watch?v=4EZgZxX48P4

/Cartells:
http://www.moviments.net/fscat/IMG/pdf/cartelleria_final_fscat.pdf
Crida a la participació:

http://www.moviments.net/fscat/IMG/pdf/crida_FSCat.pdf

* * * * *

20. Campanya nadalenca antitransfòbica

m.rosa ferran iglesias
De: Col·lectiu Gai de Barcelona
Enviado el: jueves, 20 de diciembre de 2007 12:01

COMUNICAT DE PREMSA

Benvolguts companys:

Volem comunicar-vos que el Col·lectiu Gai de Barcelona, junt amb altres grups GLTBQ+ de Catalunya i de la resta de l'Estat Espanyol, ha enxegat una campanya contra la transfòbia de la llei governamental dirigida al col·lectiu transsesual.

Moltes gràcies per la vostra atenció i bones festes.

Col·lectiu Gai de Barcelona

Ferran Pereda (mòbil 616 94 49 18)

Lluís Parera (mòbil 609 92 27 89)

* * * * *

21. [El Correu per la Pau] 20 de desembre - Any nou, butlletí nou

elcorreuperlapau en nombre de Fundació per la Pau
jueves, 20 de diciembre de 2007 11:23:55

Si no llegiu bé aquest correu aneu a:

http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/correu_pau/20desembre2007.htm

El Correu per la Pau

Any nou, butlletí nou

L’any 2008, la Fundació per la Pau celebra el seu 25è aniversari. Avançant-nos a aquesta efemèride, us presentem el nou Butlletí de l’entitat. A més d’una nova imatge, hi trobareu més informació, cròniques i entrevistes relacionades amb les activitats de la Fundació i amb l’actualitat de pau.

Nou butlletí en pdf (1 Mb) (http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/butlletins/b_88.pdf )

La Llei d'Armes ja és una realitat

El Senat ha aprovat definitivament la Llei espanyola de Comerç d’Armes. El text veu la llum després d’anys d’intenses campanyes de les ONG i el suport de milers de ciutadans. Tot i que encara conté aspectes millorables, a partir d’ara, el Govern central no podrà vendre armes a països en conflicte o on es violin els drets humans.

Nota de premsa (http://www.fundacioperlapau.org/sala_premsa/interior_premsa.php?id=63 )

Viena, un gran pas per prohibir les bombes de dispersió

Aquest mes s’ha celebrat a Viena la tercera conferència internacional sobre bombes de dispersió. La reunió va assolir un èxit important: el consens sobre alguns punts rellevants que ha d’incloure el nou tractat de prohibició d’aquestes armes. El text definitiu es previst que se signi el 2008.

Nota de premsa (http://www.fundacioperlapau.org/sala_premsa/interior_premsa.php?id=62 )

Bloc de seguiment de la conferència (http://clusterviena.wordpress.com/ )

Agenda

Properes itineràncies de l'exposició 'La violència que acceptem'

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/agenda_expo.php )

Properes conferències de la Fundació per la Pau

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/agenda_confes.php )

Humanitarisme militar, militarisme humanitari

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=369 )
I posterior debat 'Són els exèrcits humanitaris? Com afecta la seva presència al treball de les ONG?'
Dijous, 20 de desembre de 2007

Presentació de llibre – Barcelona

Palestina avui (http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=373 )

Amb Bassam Samor, Hassan Krisheh i Julio Rodríguez

Dijous, 20 de desembre de 2007

Xerrada - col·loqui – Barcelona

Orient mitjà (http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=345 )

Entre el conflicte permanent i l'oportunitat de la pau

Fins al 20 de desembre

Seminari internacional – Barcelona

Pau arreu de la terra (http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=374 )

Amb la comunitat de Sant'Egidio

1 de gener de 2008

Marxa – Barcelona

Globalització? (http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=359 )

De la Fundació per la Pau

Fins al 7 de gener de 2008

Exposició – Barcelona

Desarmats, més segurs? (http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=372 )

Exposició de la Fundació per la Pau Del 29 de gener al 13 de febrer

Exposició - Mollet del Vallès

http://www.fundacioperlapau.org/

* * * * *

22. L'Espluga de Francolí té prou recursos propis com per no dependre del transvasament del CAT

Damià
jueves, 20 de diciembre de 2007 10:56:50

L’Espluga de Francolí té prou recursos propis com per no dependre del transvasament del CAT

Publicat el dijous, 20 de desembre de 2007

No ho diem només GEPEC-EdC sinó també una bona part dels habitants de l’Espluga i la pròpia Agència Catalana de l’Aigua, que al 2005 va redactar un informe o­n es detallen un seguit de propostes d’actuació que permetrien al municipi abastar-se de recursos propis i no patir restriccions en període de sequera. Informe que sistemàticament ha estat desobeït i silenciat per l’equip de govern de l’ajuntament de l’Espluga que d’una forma innecessària ha provocat mediàticament una crisi de subministrament per a justificar la seva aspiració.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=844&mode=thread&order=0&thold=0

GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Entitat membre de la Federació Ecologistes de Catalunya

* * * * *

23. [XMG] Viento Sur: dossier sobre la mercantilització de l'agricultura i l'alimentació

llistaxmg en nombre de Viento Sur Catalunya
jueves, 20 de diciembre de 2007 0:08:28

Viento Sur núm. 94 en circulació!

Dossier central sobre la mercantilització de l'agricultura i l'alimentació

http://www.vientosur.info/

A Barcelona podeu trobar la revista Viento Sur a les següents llibreries:

La Central (Mallorca, 237); La Central del Raval (Elisabets, 6); Documenta (c. Cardenal Casañas, 4); Espai Icària (Arc de Sant Cristòfol, 11-23); Laie (Pau Claris, 85); Xarxa de Consum Solidari-Eixample (c. Rocafort, 198); Xarxa de Consum Solidari-Ciutat Vella (pl. Sant Agustí Vell, 15).

[ al vuelo ] número: 94 - noviembre – 2007
Al vuelo
[ Viento SUR ]
>>
http://www.vientosur.info/articulosabiertos/VIENTOSUR-numero94-01-alvuelo.pdf

[ el desorden global ] número: 94 - noviembre – 2007
#Economía#
Notas sobre el estallido de la burbuja inmobiliaria americana

[ Isaac Johsua ]

[ el desorden global ] número: 94 - noviembre – 2007
#Paraguay#
El P-Mas y la candidatura del ex-obispo Fernando Lugo

[ Daniel Pereyra ]
>>
http://www.vientosur.info/articulosabiertos/VIENTOSUR-numero94-01-b-internacional-DPereyra-Paraguay.pdf

[ el desorden global ] número: 94 - noviembre – 2007
#Venezuela#
El reto del socialismo en el siglo XXI

[ Stuart Piper ]

[ el desorden global ] número: 94 - noviembre – 2007
#Venezuela#
Avances y límites de la reforma constitucional

[ Yannick Lacoste ]

[ miradas voces ] número: 94 - noviembre – 2007
Tíneke D'haese
[ Carmen Ochoa Bravo ]

[ plural ] número: 94 - noviembre – 2007
#Presentación#
Agricultura y alimentación S.A.

[ Esther Vivas ]
>> http://www.vientosur.info/articulosabiertos/VIENTOSUR-numero94-02-b-presentacionPluralAgricultura.pdf

[ plural ] número: 94 - noviembre – 2007
#Agricultura y alimentación, S.A.#

OMC, PAC y globalización alimentaria
[ Marta Soler Montiel ]
>>
http://www.vientosur.info/articulosabiertos/VIENTOSUR-numero94-02-MartaSoler-OMC.pdf

[ plural ] número: 94 - noviembre – 2007
#Agricultura y alimentación, S.A.#

Agrocombustibles. Todavía no somos autómatas...
[ Mónica Vargas Collazo ]

[ plural ] número: 94 - noviembre – 2007
#Agricultura y alimentación, S.A.#

La distribución moderna: la invasión de los supermercados
[ Esther Vivas ]
>>
http://www.vientosur.info/articulosabiertos/VIENTOSUR-numero94-03-EstherVivas-Distribucion.pdf

[ plural ] número: 94 - noviembre – 2007
#Agricultura y alimentación, S.A.#

El consumo de alimentos: límites e impactos ambientales
[ Joaquim Sempere ]

[ plural ] número: 94 - noviembre – 2007
#Agricultura y alimentación, S.A.#

Soberanía alimentaria y consumo responsable como alternativas
[ Xavier Montagut ]

[ plural ] número: 94 - noviembre – 2007
#Crítica de la ciudad publicitaria#
Bienvenidos al espectáculo
[ Antonio Méndez Rubio ]

[ plural ] número: 94 - noviembre – 2007
#In memoriam#

¿Adónde va la ecología?
[ Entrevista a André Gorz ]

[ debates ] número: 94 - octubre – 2007
#Comentarios al Plural 92#

Vivienda, territorio y espacio urbano
[ Luis Suárez ]

[ futuro anterior ] número: 94 - noviembre – 2007
Sanfermines 1978
[ Ramón Contreras López ]
>>
http://www.vientosur.info/articulosabiertos/VIENTOSUR-numero94-04-RamonContreras-German.pdf

[ voces miradas ] número: 94 - noviembre – 2007
#Jerome Rothenberg (Nueva York 1931)#
Poemas para el juego del silencio
[ Antonio Crespo Massieu ]

[ aquí y ahora ] número: 94 - noviembre – 2007
Elecciones en Navarra. Zapatero decide
[ Sabino Cuadra Lasarte ]
>>
http://www.vientosur.info/articulosabiertos/VIENTOSUR-numero94-05-SabinoCuadra-Navarra.pdf

[ subrayados ] número: 94 - noviembre – 2007
#George Lakoff#
No pienses en un elefante. Lenguaje y debate político
[ Jorge Riechmann ]

[ subrayados ] número: 94 - noviembre – 2007
#Antonio Lucena Bonny#
La economía al alcance de los economistas
[ Manolo Garí ]

[ subrayados ] número: 94 - noviembre – 2007
#Enrique Falcón#
Once poetas críticos en la poesía española reciente
[ Antonio Crespo Massieu ]

[ subrayados ] número: 94 - noviembre – 2007
#Elena Larraurio#
Criminología crítica y violencia de género
[ Begoña Zabala ]

[ subrayados ] número: 94 - noviembre – 2007
#Walter D. Mignolo#
La idea de América Latina. La idea colonial y la opción decolonial
[ Miguel Romero ]

[ nuestra gente ] número: 94 - noviembre – 2007
Maurice Mainhagu
[ Mikel de la Fuente y Petxo Idoaiga ]

[ nuestra gente ] número: 94 - noviembre – 2007
Wilkins en nuestra pequeña historia
[ Adolfo Allué Blasco ]

_______________________________________________
Novedades de ARTICULOS PUBLICADOS SOLO en la web

http://www.vientosur.info/
_______________________________________________
(Bolivia)
La nueva Constitución existe, la inestabilidad persiste
| http://www.vientosur.info/articulosweb/textos/?x=1975
[ Hervé Do Alto, desde La Paz ] [ 11-12-2007 ]
(Oriente Próximo )
Annapolis. Conferencia de guerra
| http://www.vientosur.info/articulosweb/textos/?x=1974
[ Michel Warschawski, desde Jerusalén ] [ 09-12-2007 ]
(Venezuela)
La revolución se construye desde abajo, o se desgasta desde arriba
| http://www.vientosur.info/articulosweb/textos/?x=1973
[ Javier Biardeau R. ] [ 04-12-2007 ]
(Debate)
El Estado, la democracia y la revolución: una vez más sobre Lenin y 1917
| http://www.vientosur.info/articulosweb/textos/?x=1972
[ Daniel Bensaid ] [ 04-12-2007 ]
(Unión Europea)
Reunión en Lisboa de la “Izquierda Anticapitalista Europea”
| http://www.vientosur.info/articulosweb/textos/?x=1971
[ Alain Krivine ] [ 04-12-2007 ]
(Homenaje a “la Realidad” en Santander)
“Para que nunca más puedan cerrarnos la boca tan impunemente”
| http://www.vientosur.info/articulosweb/textos/?x=1970
[ Patxi Ibarrondo ] [ 03-12-2007 ]
(Sentencia-venganza del sumario 18/98)
La Audiencia Nacional reafirma su carácter de tribunal de excepción
| http://www.vientosur.info/articulosweb/textos/?x=1969
[ Red por las Libertades y el Diálogo ] [ 02-12-2007 ]
(Francia)
De nuevo, la revuelta de las barriadas
| http://www.vientosur.info/articulosweb/textos/?x=1968
[ Anne Leclerc (Rouge, 29/11/2007) y Nicolas Qualander (Diario de Noticias, 30/11/2007) ] [ 01-12-2007 ]

*

P.a.r.c...d.e...Pn.e.n.t

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

F.E.M..U.N..P.A.R.C..P.E.R..A..T.O.T.H.O.M.!

*

Grup ecologista Quercus Fundació Trifolium

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...1...6...3

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]<< Pàgina d'inici