Societat Oberta

dijous, de novembre 01, 2007

SOCIETAT * OBERTA * 155

Terres baixes del Llobregat, dijous 1 de novembre de 2007 > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

* * *

Ne tuons pas la beauté du monde...! (5’ 49”)

http://www.youtube.com/watch?v=9KpsAbBL4DM

* *

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

processogava2001@hotmail.com tel.: 607206066

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

* *

Sumari

*

- “FEM UN PARC PER A TOTHOM” - Exposició al casal Sant Jordi del 2 al 30 d’octubre - Gavà

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@.

31/10/07

1. Foment dóna allargs per treure la via de Figueres i només farà un tram de variant

30/10/07

2. LES ORGANITZACIONS DE LESBIANES, GAIS, BISEXUALS I TRANSSEXUALS ES SOLIDARITZEN AMB L'ESCRIPTORA ILLY NES QUE HA DENUNCIAT VARIS AGENTS DE LA POLICIA DE PARIS PER PRESUMPTES MALTRACTAMENTS AMB AGREUJANT DE LESBOFÒBIA

3. [XMG] Invitación Seminario Internacional "ECONOMÍA DE LAS DROGAS ILÍCITAS, ESCENARIOS DE CONFLICTO Y DERECHOS HUMANOS"‏

4. [respolis.cat] ‏ SOBRE UNA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR

5. [associacionsgava] Naomi Klein en Barcelona

6. Assemblea Fòrum Social sobre l'Educació a Catalunya. 6 novembre 07‏

7. Necessitem la vostra ajuda i suport a la Roda de premsa: La pltf. Salvem Oliveretes convoca

29/10/07

8. [XMG] Pronunciamiento sobre agresión a joven ecuatoriana

9. [XMG] acte: El Che viu a l'Amèrica Llatina del segle XXI

10. [Cat16] Desfeta del TAV / Salvem Can Ricart

11. Medi Natural de les Terres de l'Ebre autoritza una destrossa de vegetació a La Franqueta‏

28/10/07

12. Aitor Zabaleta 9. Urteurrena. Omenaldi Antifaxista - Homenaje Antifascista ( Errekalde - Bilbo ) Kukutza Gaztetxea, Iturrigorri Kalea,1

13. La Generalitat es converteix en el primer govern nacional que ingressa al ILGA‏

14. Polémica en Italia por el uso de la foto de un bebé en una campaña de defensa de los homosexuales

15. [XMG] La PDD anuncia consultes per a noves mobilitzacions

16. [respolis.cat] [Comunicat urgent can Ricart]‏

17. LA VERITAT DE LOS POETAS MADE IN CASTELLDEFELS: La Canción del Concejalata‏

27/10/07

18. El govern manté el suport a l'empresa OHL i evita de fixar termini per a la represa del servei de rodalia

19. ECOLOGISTES EN ACCIÓ DEMANA ALS AJUNTAMENTS CATALANS QUE ES SUMIN A LA APAGADA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

20. Renfe discrimina els gironins

26/10/07

21. LA VERITAT DE LOS PEDOS REPENTINOS: El trazado del AVE (María Santísima)‏

22. LA VERITAT DE LOS LLAMAMIENTOS DESESPERADOS: ¡Ayudad a Cataluña, hijos et hijas panamericanas de la Madre Tapia

23. Algú està amagant la quantitat real de cru vessat al mar?‏

24. EL CONCEPTE D’INTERÈS GENERAL

25. Ynestrillas, el dia 6 de noviembre a las 11 de la mañana en Gernika. ALERTA ANTIFAXISTA !!!‏

26. 1ª i 2ª assemblea Forum Local

27. [ACS] Video desalojo Bon pastor

* * *

P.a.r.c...d.e...Pn.e.n.t

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

F.E.M..U.N..P.A.R.C..P.E.R..A..T.O.T.H.O.M.!

*

Exposició fotográfica “FEM UN PARC PER A TOTHOM” sobre la fauna del corredor biològic del Calamot-Caçagats-Canyars

- PRORROGADA UNA SETMANA MÉS -

Del 2 al 30 d’octubre 07

Sala d’exposicions del Casal Sant Jordi

Rambla Vayreda 31, Gavà – Bcn (a prop de l’estació de RENFE)

Obert de dilluns a dissabte 17,00 - 21,00h.

Grup ecologista Quercus Fundació Trifolium

* * * * *

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-.

Enllaços d’aquesta setmana

SO-155

*

Ne tuons pas la beauté du monde...! (5’ 49”)

*

Naomi Klein: 'Democràcia i neoliberalisme no són compatibles' (7’ 25”)

Entrevista amb la periodista i escriptora Naomi Klein (Montréal, 1970), coneguda mundialment pel 'best-seller' 'No logo', que ha estat a Barcelona per a presentar el seu nou llibre, 'La doctrina del xoc'.

30/10/2007

La Doctrina del Shock

La autora de No Logo y el director de Children of Man firman un corto documental sobre el uso de los grandes desastres para eliminar las libertades civiles

*

Els bancs que inverteixen en armes (4’ 31”)

Justícia i Pau ha començat una campanya per informar dels bancs estatals que inverteixen en armament. BBVA i BSCH són els principals inversors d'aquesta llista.

*

Manifestació contra el caos de Renfe: 'Rodalies solució!' (3’ 58”)

Un miler de persones gairebé omplen la Plaça Sant Jaume en una manifestació contra el caos de Rodalies. S'han viscut moments de tensió entre independentistes i membres del PP.

29/10/2007

*

Segona inspecció veïnal a can Ricart (10’ 13”)

Donat que el patrimoni fabril del Poblenou es troba en un abandonament criminal i patint tota mena de sabotatges, tornem a entrar al recinte industrial de can Ricart, ara en mans de l'ajuntament el qual prohibeix mitjançant una empresa de seguretat privada la presa d'imatges, però no així el deteriorament d'aquest bé cultural català. Convoquem de totes maneres a realitzar una jornada de neteja; entrarem encara que les forces policials ens detinguin. Denunciar l'estat actual d'abandonament del patrimoni cultural no és cap delicte, ans l'obligació de tot ciutadà amb una mica de sentit comú.

*

Desalojo Bon Pastor

Escrito por Molano

dimecres, 24 de octubre de 2007

La Guardia Urbana ha desalojado hoy a las últimas familias de las Casas Baratas de Bon Pastor de Barcelona que se negaban a abandonar sus casas, afectadas por una remodelación urbanística, operación que se ha desarrollado en un clima de tensión que ha derivado en algún enfrentamiento entre agentes y vecinos.

Las familias desalojadas hoy eran las últimas de un colectivo de 135 vecinos de Bon Pastor que continuaban en sus viviendas pese a existir una orden judicial de expulsión y a un requerimiento en este sentido del Ayuntamiento de Barcelona.

El barrio de Bon Pastor es objeto de un proyecto de remodelación urbanística que prevé el derribo de las Casas Baratas, construidas en 1929 con motivo de la celebración de la Exposición Universal en la capital catalana, para construir nuevos bloques.

Varias decenas de personas han presenciado la actuación de los agentes de la Guardia Urbana que han procedido al desalojo, momento en el que se han oído insultos además de producirse algún empujón.

Las cuatro o cinco familias que continuaban en las Casas Baratas se han negado a aceptar la indemnización del ayuntamiento o los pisos de protección oficial ofertados al considerar que las condiciones para acceder a estas ayudas no eran las adecuadas.

Fuente (EFES)

*

Aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

* * *

LOSTER (LOSTER@teleline.es)
miércoles, 31 de octubre de 2007 14:41:07

1. Foment dóna allargs per treure la via de Figueres i només farà un tram de variant

El 2008 executarà el tram sud per Vilafant perquè hi pugui passar el TAV i es desentén de la resta

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va constatar ahir en una reunió a Madrid que el Ministeri de Foment no té el mateix interès que l'Ajuntament a treure les vies de tren del centre urbà. L'any vinent es començaran a executar els dos primers trams de la variant del tren convencional –des del Pont del Príncep fins a la nova estació a tocar del Culubret– per possibilitar que el TAV arribi a Perpinyà el 2009. La resta s'executarà quan l'Ajuntament hi posi «els recursos necessaris». Això és, trobar una solució urbanística per als terrenys que s'alliberin de manera que amb la plusvàlua es pugui pagar el traçat nord. «La ciutat i la comarca no entendrien el pas del TAV i la nova estació sense haver solucionat primer el pas del tren pel mig de la ciutat i la cicatriu que això suposa, i això el Ministeri de Foment ho entén però per ell no és urgent, i per nosaltres aquesta és la prioritat», va manifestar l'alcalde de Figueres, Santi Vila, a la sortida de la reunió que va mantenir ahir a Madrid amb la sotssecretària general d'infraestructures de l'Estat, Josefina Cruz Vila. L'objectiu de Foment a curt termini és resoldre la connexió amb la línia del TAV i per això executarà el tram sud de la variant del tren convencional, mentre que la resta, fins a completar-la, queda pendent de la solució urbanística que pugui plantejar l'Ajuntament per als terrenys que s'alliberaran on ara passa la via. «En aquests moments ni els objectius ni l'agenda de preocupacions són coincidents», va dir Vila, que va anar a la reunió acompanyat del president de la Fundació Gala-Dalí, Ramon Boixadós, aprofitant el seu bagatge i passat al capdavant de l'empresa Renfe –càrrec que va ocupar a la dècada dels vuitanta–. També hi van ser dos arquitectes municipals. La delegació figuerenca va anar a Madrid amb el plantejament que Foment faci tota la variant del tren convencional al mateix temps i que les obres coincideixin amb les del TAV. Això no serà així perquè la representant de Foment va deixar clar que tenen pressa per executar els dos primers trams de la variant –que transcorre pel terme municipal de Vilafant– perquè d'aquesta manera podran complir el termini del 2009, que és el que van signar en contracte amb TP Ferro, i així estalviar-se de pagar una indemnització de 60 milions d'euros anuals a aquesta empresa que ha fet la línia d'alta velocitat entre Figueres i Perpinyà. Amb el tram sud de la variant, el TAV podrà arribar a Girona per la via convencional i enllaçar amb el que serà el seu traçat. Pel que fa a la resta de variant, des de la nova estació fins a enllaçar de nou amb la via a la carretera de Llançà passant pel nord del castell i pels termes de Cabanes i Vilabertran, Foment no manifesta cap preocupació ni interès per fer-la aviat.

Ahir la representant del ministeri va reiterar el que ja havien dit en el mandat anterior i és que per treure les vies del mig de Figueres s'ha de generar una plusvàlua amb els terrenys alliberats que permeti pagar la variant en el tram nord.

Aquest mes de novembre l'Ajuntament i Foment començaran una negociació per trobar una solució.

* * * * *

2. LES ORGANITZACIONS DE LESBIANES, GAIS, BISEXUALS I TRANSSEXUALS ES SOLIDARITZEN AMB L'ESCRIPTORA ILLY NES QUE HA DENUNCIAT VARIS AGENTS DE LA POLICIA DE PARIS PER PRESUMPTES MALTRACTAMENTS AMB AGREUJANT DE LESBOFÒBIA

m.rosa ferran iglesias
martes, 30 de octubre de 2007 20:35:52

De: Coordinadora Gai-Lesbiana
Enviado el: lunes, 29 de octubre de 2007 16:22
Asunto: NOTA DE PREMSA - LES ORGANITZACIONS DE LESBIANES, GAIS, BISEXUALS I TRANSSEXUALS ES SOLIDARITZEN AMB L'ESCRIPTORA ILLY NES QUE HA DENUNCIAT VARIS AGENTS DE LA POLICIA DE PARIS PER PRESUMPTES MALTRACTAMENTS AMB AGREUJANT DE LESBOFÒBIA

SOCIETAT / INTERNACIONAL

Barcelona, 29 d'octubre de 2007

LES ORGANITZACIONS DE LESBIANES, GAIS, BISEXUALS I TRANSSEXUALS ES SOLIDARITZEN AMB L'ESCRIPTORA ILLY NES QUE HA DENUNCIAT VARIS AGENTS DE LA POLICIA DE PARIS PER PRESUMPTES MALTRACTAMENTS AMB AGREUJANT DE LESBOFÒBIA
El manifest també ha estat signat pel Programa per a la igualtat del col.lectiu gai, lèsbic i transsexual de la Generalitat de Catalunya

Amics i amigues de Redacció:

La federació d'associacions Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, tot responent al suport degut a l'escriptora lesbiana Illy Nes, ha recollit un seguit d'adhesions a un manifest de solidaritat que han signat la pràctica totalitat d'organitzacions de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals de tot l'estat, tot i que segueixen arribant adhesions en el moment de difondre aquest manifest. La Coordinadora Gai-Lesbiana ha demanat entrevista amb el cònsol de França a Barcelona per a lliurar-li aquest manifest i reclamar que el cas tingui a França el necessari i just tractament.
Illy Nes està disponible per a qualsevol entrevista o contacte amb la premsa al: 659 927 505

MANIFEST
Les entitats sots-signants, davant la denúncia presentada a França per la conciutadana Illy Nes contra determinats agents de policia d’aquell país per presumptes maltractaments amb agreujant de lesbofobia, manifesten el seu suport a aquesta demanda i reclamen de les autoritats gal·les la màxima diligència per a depurar les responsabilitats que s’escaiguin. Els fets esdevinguts la nit del passat 25 d’agost a París en ocasió d’un control policial de tràfic van derivar en una situació que de cap manera pot vulnerar el dret a la integritat de les persones ni a la dignitat de les dones lesbianes, tal com Illy Nes ha denunciat a la justícia francesa. Esperem que la deguda professionalitat dels cossos de seguretat i el respecte als Drets Humans quedin al lloc que mereixen davant d’aquest cas, tota vegada que demanem també de les autoritats de casa nostra que s’interessin per la denúncia de Illy Nes davant les institucions franceses. La igualtat de totes les persones amb independència del seu sexe, orientació sexual o identitat de gènere es un dret indestriable dels valors de la democràcia.

ENTITATS ADHERIDES

Coordinadora Gai-Lesbiana
A.C. Bigayles
ACATHI - Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants
ACORD
AMPGIL - Associació de Pares i Mares de Gais i Lesbianes
Associació de famílies Lesbianes i Gais
Casal Lambda
Comissió Sectorial GLTB del PSC
Comissió Sectorial de Polítiques GLTB d’ Esquerra
Dona més Dona
FELGTB. Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (50 entitats)
GAG - Grup d'Amics Gais
Gais Positius
Gays y Lesbianas de L'Hospitalet de Llobregat
Grup ELLES
H2O - Col.lectiu LGTB del Camp de Tarragona
Iniciativa per Catalunya Verds
Projecte dels NOMS-HISPANOSIDA
Stop Sida
Programa per al col·lectiu Gai, Lesbià i Transsexual de la Generalitat de Catalunya
Comissió de mitjans de comunicació de la CGL

Violant d'Hongria, 156, baixos · 08014 Barcelona · Tel. 93 298 00 29 · Fax 93 298 06 18 · www.cogailes.org

* * * * *

3. [XMG] Invitación Seminario Internacional "ECONOMÍA DE LAS DROGAS ILÍCITAS, ESCENARIOS DE CONFLICTO Y DERECHOS HUMANOS"

llistaxmg en nombre de Correo maloka
martes, 30 de octubre de 2007 20:28:33

Seminario Internacional

La Oficina de Paz y Promoción de los Derechos Humanos de la Generalitat de Catalunya, la Fundación CIDOB , el Transnational Insititute y el Col·lectiu Maloka, tienen el gusto de invitarle al Seminario Internacional " ECONOMÍA DE LAS DROGAS ILÍCITAS, ESCENARIOS DE CONFLICTO Y DERECHOS HUMANOS" el cual se llevará acabo en Barcelona los días 22, 23 y 24 de noviembre del 2007, en las instalaciones de la Fundación CIDOB.

El evento estará organizado en torno a estos cuatro temas:

- Las nuevas tendencias en la economía de las drogas ilícitas

- La mirada regional desde América Latina

- Drogas, conflictos armados y derechos humanos,

- Cómo avanzar en las alternativas al prohibicionismo.

Adjunto encontrará la programación del seminario, que contará con ponentes expertos de carácter nacional e internacional.

Esperamos que esta convocatoria sea de su interés y agrado, de tal manera que podamos contar con su participación.

Dado que el aforo es limitado, es necesario confirmar la asistencia a través de la página Web: http://www.colectivomaloka.org/seminario/inscripciones

Cordialmente,

Maritza Rave Buitrago

Juan Manuel Avila Escobar

Coordinación del Evento

Col.lectiu Maloka

Más información: http://www.colectivomaloka.org/seminario/

Contacto: malokaseminario@gmail.com

* * * * *

4. [respolis.cat] ‏ SOBRE UNA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR

Carles Santaeularia Serra
martes, 30 de octubre de 2007 16:21:41

http://trenfutur.blogspot.com/

Projecte.
INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR

PROPOSTA DE LLEI

DE LA PRIORITAT DEL FERROCARRIL PER CONTRARESTAR EL CANVI CLIMATIC.

* * * * *

5. [associacionsgava] Naomi Klein en Barcelona

associacionsgava en nombre de Luis y Sally
martes, 30 de octubre de 2007 10:52:45

Hola Tutti,

Naomi Klein está en Barcelona estos días promoviendo su libro "La Doctrina del Shock". Para quien les interese sus textos, Vila web tiene una entrevista con ella:

http://www.vilaweb.tv/?video=4997
El libro también viene acompañado por un pequeño vídeo promocional de 7 minutos dirigido por Alfonso Cuarón. Explica muy bien lo que nos preparan para este nuevo siglo:

http://www.adn.es/cultura/20071003/VID-0025-Doctrina-Shock.html
A disfrutar

Luis

* * * * *

6. Assemblea Fòrum Social sobre l'Educació a Catalunya. 6 novembre 07

Rosa Cañadell
martes, 30 de octubre de 2007 10:45:11

FÒRUM SOCIAL SOBRE L’EDUCACIÓ A CATALUNYA

http://www.forumeducacio.org

correu@forumeducacio.org

Benvolgut, benvolguda,

Us convoquem a l’Assemblea General del Fòrum Social per l’Educació a Catalunya, que celebrarem

el dimarts, 6 de novembre de 2007

A les 19 hores

als locals de Rosa Sensat (Av. Drassanes, 3).

Aula Oriol Martorell de la 2a planta

Com ja deveu saber, s’està organitzant el FÒRUM SOCIAL CATALÀ, i voldríem decidir si creiem que, com a Fòrum Social per l’Educació a Catalunya, hi volem participar i organitzar alguns seminaris.

D’altra banda, hem de parlar, també, de l’estat actual del FSEC pel que fa a:

· Secretaria: la persona que es cuidava de la Secretaria, Blanca Luque, ho va haver de deixar al final del curs passat per ser incompatible amb la nova feina que tenia. Hem de decidir què fem.

· Espais a Rosa Sensat: tenim encara als locals de Rosa Sensat, el material del FSEC, i un espai per la secretaria que anem pagant. Cal decidir què fem.

· Finances: els diners que encara queden, hem de decidir també en què els volem emprar.

Per tot plegat, voldríem demanar-vos un esforç especial perquè assistiu i feu les vostres aportacions a la discussió.

Us hi esperem. Cordialment,

Rosa Cañadell

Grup promotor del FSEC

* * * * *

7. Necessitem la vostra ajuda i suport a la Roda de premsa: La pltf. Salvem Oliveretes convoca‏

Plataforma Salvem Oliveretes

martes, 30 de octubre de 2007 7:58:05

Roda de Premsa.

Convoca: Plataforma Salvem Oliveretes

Dia: dilluns, dia 5 de novembre de 2007

Hora: 20:00 h.

Lloc: Auditori Pablo Picasso.

Ptge. Sant Ramon 2

Viladecans

Telèfon de contacte: 657134440

Denúncia i informació sobre un projecte urbanístic a la zona forestal de la Muntanya de Sant Ramon: més enllà de la ronda de cornisa i d’Oliveretes

A les portes de l’onzena edició de la Fira Barcelona meeting Point, tot i el decreixement del negoci de la construcció, i gràcies a la forta inversió pública, industrial i, empresarial a Viladecans, diverses immobiliàries i empreses constructores estan especulant amb terrenys forestals no urbanitzables, amb l’objectiu d’urbanitzar el nostres boscos i la nostra zona FORESTAL.

És el cas de l’emblemàtica muntanya de Sant Ramon, on immobiliàries i empreses constructores poderoses estan estudiant realitzar projectes urbanístics a la zona forestal de Viladecans.

Convoquem roda de premsa per

Denunciar la situació en què es troba la muntanya i el perill que suposa que les mateixes empreses disposin terrenys, i els projectes urbanístics que ja estant projectant tant a la zona forestal com a la zona deltaica.

Donarem dades, planells i informes dels projectes urbanístics.

Donarem i exposarem les actuacions que creiem haurien de fer els nostres representants polítics locals per evitar aquesta especulació.

Els hi agrairíem que ens confirméssiu l’assistència.

Plataforma Salvem Oliveretes

salvemoliveretes@hotmail.com

http://www.salvemoliveretes.org/

_______________________________________________________

CONVOCATORIA REUNIÓ INFORMATIVA.

Convoca: Plataforma Salvem Oliveretes

Dia: dimecres, dia 7 de novembre de 2007

Hora: 19:30 h.

Lloc: Auditori Pablo Picasso.

Ptge. Sant Ramon 2

Viladecans

Telèfon de contacte: 657134440

Denúncia i informació sobre un projecte urbanístic a la zona forestal de la Muntanya de Sant Ramon: més enllà de la ronda de cornisa i d’Oliveretes

Convoquem als partits politics, associacions de Veïns i entitats de Viladecans a una reunió informativa el proper dimecres dia 7 de Novembre a les 19:30 h. al auditori Pablo Picasso.

L’objecte de la reunió i l’ordre del dia es farà públic el proper dilluns dia 5 de Novembre en roda de premsa.

Plataforma Salvem Oliveretes

salvemoliveretes@hotmail.com

http://www.salvemoliveretes.org/

* * * * *

8. [XMG] Pronunciamiento sobre agresión a joven ecuatoriana

llistaxmg en nombre de Correo maloka
lunes, 29 de octubre de 2007 18:59:36

PRONUNCIAMENTO FRENTE A LA VIOLENTA AGRESIÓN A UNA JÓVEN ECUATORIANA

Las personas del Col.lectiu Maloka Colombia manifestamos nuestra más honda preocupación ante la agresión a una jovén ecuatoriana que hemos podido seguir todos en los medios de comunicación. Más allá de la situación de la persona que protagonizó la agresión, que seguramente tendrá circunstancias más problemáticas que sus tendencias xenófobas y racistas, nos preocupa la pasividad de las instituciones frente a la condena de este tipo de conductas y la actitud de cierta prensa que desvirtua al trasfondo de estos acontecimientos.

Lo que preocupa más es constatar que este hecho no es un hecho aislado. Que pasa todos los días. Que las personas en condición de inmigradas pasan por situaciones de tan alta vulnerabilidad que se sienten tentadas a guardar silencio frente a estas actitudes y agresiones. Y que las pocas veces que denuncian no obtienen un apoyo efectivo desde las instituciones que deberían salvaguardar sus derechos como ciudadanos.

Por tanto, hacemos una llamado a que se den a conocer estos hechos que nos atropellan día a día para detenerlos y proscribirlos de nuestra cotidianidad. También proponemos inciar una campaña que muestre la verdaderas causas de la inmigración y el papel que está jugando en las economías de España y Europa. Pero sobre todo, hacemos un llamado al respeto que se merece todo ser humano y más si se encuentra en circunstancias tan poco favorables como es el estar lejos de su entorno familiar y humano.

La mayoría de las personas inmigradas habrían preferido seguir en sus países de origen y no tener que salir a la aventura de sobrevivir en contextos tan desconocidos para ellos. Pero, además, los que toman la decisión de emigrar por una opción personal también están en todo su derecho. Condenamos la hipocresía que implica ganar económicamente con las condiciones laborales precarias de los inmigrantes y al mismo tiempo segregarlos y convertirlos en víctimas de actitudes xénofobas y racistas.

El mundo es ancho...y ajeno...y de todos!!!

Col.lectiu Maloka Colombia.

* * * * *

9. [XMG] acte: El Che viu a l'Amèrica Llatina del segle XXI

llistaxmg en nombre de difusio@revoltaglobal.cat
lunes, 29 de octubre de 2007 18:58:31

Acte: El Che viu a l'Amèrica Llatina del segle XXI

dimarts, 6 de novembre, a les 19h

Cotxeres de Sants, c. de Sants, 79 (Barcelona)

amb:
Michael Löwy, filòsof, especialista sobre el Che i autor del "Che Guevara una flama que encara crema"
Daniel Pereyra, periodista i ex-guerriller argentí, autor de numerosos assaigs sobre Amèrica Llatina
Esther Vivas, militant de Revolta Global

organitza:
Revolta Global

www.revoltaglobal.cat

* * * * *

10. [Cat16] Desfeta del TAV / Salvem Can Ricart

cat en nombre de moviments.cat
lunes, 29 de octubre de 2007 12:22:45

temes: Desfeta del TAV, Volen enderrocar el 30% de Can Ricart, Inscripcions a seminaris del Fòrum Social Català, A Bon Pastor la lluita continua, denuncien els sous dels polítics, Vaga dels treballadors de la Seguretat Social, Acte final del Correllengua, Cursos de Moviments Socials, Noticies breus.

ubicacions: Barcelona, Poblenou, Bon Pastor, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Perpinyà, Gràcia, Folgueroles, Castelló de la Plana, Girona, Esplugues de Llobregat, Horta de Sant Joan,

[1. Mobilitzacions davant la desfeta del TAV a l'arribada a Barcelona]

Des que desenes de milers de veïns i treballadors de l'àrea Metropolitana de Barcelona, estan sent afectats pels talls dels transports, les declaracions i mobilitzacions no s'han fet esperar:
Per aquesta tarda de dilluns 29 a les 19 h a la plaça Sant Jaume s'ha convocat una concentració contra el Tren d'alta Velocitat, Renfe i tots els responsables del desastre (
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/323090/index.php ).

Per la seva banda la Plataforma pel dret de Decidir (http://http//www.tenimeldretdedecidir.org ) ha fet saber en un comunicat que està treballant per crear “un marc unitari i transversal i generar respostes contundents de la societats civil” les quals es faran públiques més aviat. La Plataforma denuncia que “ Les inversions previstes des del 92 per a les rodalies de l’àrea metropolitana de Barcelona s’han destinat exclusivament a un macro-projecte ambientalment agressiu i pensat únicament i exclusiva en clau espanyola” i proposa que “la definició d’aquest model de xarxa d'infraestructures ha de ser autocentrat. S’ha de fer des de la proximitat, des de Catalunya” El comunicat complert aquí (http://http//barcelona.indymedia.org/newswire/display/322989/index.php )

A més, el Setmanari Directa : (http://www.setmanaridirecta.info/ ) ha informat que, les esquerdes comencen a afectar els habitatges del Gornal, i que ADIF ho oculta (pàg 13); i en les pàgines 3 a 5, dona dades sobre com les inversions en infraestructures estan prioritzant escandalosament l'Alta Velocitat i destruint el territori.

[2. Alerta de Salvem Can Ricart: volen Enderrecar-ne un 30%]

A partir d'aquesta setmana, l'especulació urbanística i els polítics que ens mal governen, estan en condicions de perpetrar un atemptat escandalosament il·legal contra el patrimoni cultural de Catalunya. Emparant-se darrera un secretisme opac, desmunten taulades d'uralita per a permetre l'enderroc immediat d'una part importantíssima del recinte ( prop d'un 30%) (http://http//barcelona.indymedia.org/newswire/display/322965/index.php ).

Aquest enderroc es du a terme mentre està encara pendent una resolució de la Direcció Gral. de Patrimoni de la Generalitat en relació a l'expedient incoat el passat mes de maig per a declarar Can Ricart com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Salvem Can Ricart ha cridat a aturar-ho i aquest diumenge passat ha convocat una segona inspecció veïnal (http://http//barcelona.indymedia.org/newswire/display/322965/index.php ).

En paral·lel, davant el consentiment municipal i policial, continuen els incendis provocats de patrimoni industrial a Ca l'Alier (http://http//barcelona.indymedia.org/newswire/display/320211/index.php ), fàbrica veïna de Can Ricart.

[3. iniciada la inscripció a seminaris i tallers del fòrum social català]

Des de fa uns dies i fins el 18 de novembre està oberta la inscripció de seminaris al Fòrum Social Català (http://http//www.moviments.net/fscat/spip.php?article21 ). Un seminari és una activitat autogestionada que està organitzada per una o diverses organitzacions inscrites al FSCat 2008.
També s'ha fet pública fa uns dies (
http://http//www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article20 ), l'estructura que tindrà la part centralitzada del Fscat, que a més dels seminaris, inclourà un acte inaugural, una assemblea de moviments socials i una manifestació a més d'activitats culturals i lúdiques.
Més info: a Forumsocialcatala.cat (
http://www.forumsocialcatala.cat/ )

[4. A Bon pastor, la lluita continua]

Una setmana després del desallotjament de les darreres cases barates que resistien a la 1a fase d'expropiacions i demolicions de Bon Pastor, és el moment de recordar que queden 600 cases barates en peu al barri per les que lluitar. Els propis veïns desallotjats violentament, a més d'agrair el suport rebut, han recordat en un comunicat (http://http//barcelona.indymedia.org/newswire/display/321940/index.php ) que seguiran lluitant per aconseguir les indemnitzacions que els corresponen.

D'altra banda el Sindicat de periodistes de Catalunya, ha denunciat en un comunicat (http://http//www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=43702 ), les agressions policials a diferents periodistes que cobrien el desallotjament.

Finalment, Vilabesós, el butlletí dels Nets i Nétes del barri de Bon Pastor, redactat a l'agost ja ha pogut veure la llum. La seva lectura facilitarà una comprensió més global d'aquesta lluita.
Aquí us el podeu baixar en .pdf (
http://http//barcelona.indymedia.org/usermedia/application/1/Vilabes%C3%B3s_1.pdf )

[5. Denuncien els increments abusius dels salaris dels polítics ]

Respolis (http://www.respolis.cat/ ), una iniciativa ciutadana per la responsabilitat en la política, que ha quallat especialment a Sabadell, ha iniciat fa unes setmanes, una campanya de denúncia dels increments de sous d'alguns responsables polítics catalans, s’han atribuït després de les darreres eleccions municipals de maig de 2007. El marc legal estableix que cada institució pública (ple municipal, diputació, govern autònom, govern estatal) té plena competència per determinar la quantia dels salaris i dels complements dels càrrecs electes.
S'han denunciat increments de l’ordre de 30% i 40%, què fins ara, els interessats que s’han dignat a contestar han justificat en la sola existència de la llei vigent i en la voluntat d’igualar-se amb altres institucions de la mateixa categoria. Més info: retribucions.respolis.cat (
http://www.jobdoneorimgone.net/rubrique.php3?id_rubrique=245&lang=ca )

En la mateixa línia fa unes setmanes que també corre per Internet la Campanya: “Jo també vull ser regidor de l'Ajuntament de Sant Boi” de la que podeu obtenir més info aquí: (http://http//geo.ya.com/quesueldazos )

[6. Els treballadors de la Seguretat Social en vaga per l'excessiva càrrega de treball]

Els Centres d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS) de tot l'Estat Espanyol, estan duent a terme des del passat juny unes mobilitzacions per la millora de les seves condicions laborals, sense que de moment l'administració hagi fet res. El detonant ha estat el deteriorament de les condicions laborals a través del manteniment o inclús la disminució de la plantilla, mentre ha anat augmentant extremadament la càrrega de treball.

Ja van haver 4 jornades de vaga, a finals de juny, una el 2 d'octubre i des de mitjans d'octubre estan fent vaga els tres primers dies de cada setmana.

Més info: barcelona.indymedia.org (http://http//barcelona.indymedia.org/newswire/display/323065/index.php )

[7. Acte final del Correllengua a Perpinyà]

El Correllengua d'aquest any, que s'ha mogut per nombroses poblacions dels Països Catalans, a través de tot tipus d'activitats reivindicatives, festives i de defensa del català, arribarà el proper dissabte 3 de novembre a Perpinyà, on serà l'acte final, el qual servirà també per recordar el Tractat dels Pirineus de 1659, quan el els territoris catalans la Cerdanya, el Conflent, el Capcir, la Fenolleda, el Rosselló i el Vallespir, van ser cedits a França.

La jornada inclourà entre d'altres una manifestació a les 16h i un concert a les 20.30h
El lema de la manifestació serà: “"Recuperem la nostra llengua, recuperem la nostra història"
Més info: cal.cat (
http://http//barcelona.indymedia.org/newswire/display/323065/index.php )

[ 8. L'Infoespai posa en marxa cursos sobre moviments socials]

La primera edició d'aquests cursets serà del 16 de novembre al 4 de desembre.
Hi haurà temàtiques com: l'especulació i l'okupació, l'economia social, el sistema financer i de creació de diner, la crisi energètica, el decreixement, com participar en els moviments socials, la solidaritat davant la repressió i els mitjans de comunicació.

Més info a: moviments.net (http://http//www.moviments.net/tiki-read_article.php?articleId=105 )

inscripcions a: infoespai@infoespai.org

[9. Noticies Breus]

- Veïns del poble, lliuren més 600 signatures contra la MAT (http://http//www.llibertat.cat/content/view/1546/1/ ) a l'alcalde de Folgueroles

- S'inaugura el Casal popular de Castelló (http://http//laplana.indymedia.org/newswire/display/7437/index.php )

- En marxa, la Festa Major de Girona amb les 7enes fires populars (http://http//www.elsud.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1886&mode=thread&order=0&thold=0 )

- Pla caufec: els mossos citen a declarar a una persona (http://http//barcelona.indymedia.org/newswire/display/322785/index.php ) per la manifestació del 6 d'octubre

- Denuncien una destrossa ambiental a Horta de Sant Joan (http://http//www.ecologistes.cat/modules.php?name=News&file=article&sid=452 )

[10. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos (http://www.sindominio.net/zitzania/pdf/cat/cat487.pdf ), darrer info usurpa, (http://http//usurpa.squat.net/usurpa.pdf )

Http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, Http://barcelona.indymedia.org, Http://valencia.indymedia.org, Http://alacant.indymedia.org, Http://laplana.indymedia.org, Http://www.elsud.org, Http://www.suportponent.net, Http://www.nodo50.org/alestrinx, Http://www.pobleviu.cat, Http://www.llibertat.cat, Http://www.lavanc.com, Http://www.araisempre.cat, Http://www.catnord.cat, Http://www.kaosenlared.net, Http://www.liberinfo.net

* * * * *

11. Medi Natural de les Terres de l'Ebre autoritza una destrossa de vegetació a La Franqueta‏

Damià
lunes, 29 de octubre de 2007 11:10:36

Medi Natural de les Terres de l’Ebre autoritza una destrossa de vegetació a La Franqueta desobeint un informe del Parc Natural dels Ports

Publicat el dilluns, 29 de octubre de 2007

La vall que porta a l’àrea de lleure de La Franqueta, enclavada dins del terme municipal d’Orta de Sant Joan i del Parc Natural dels Ports, inclosa també dins la Xarxa Natura 2000 està sofrint unes agressions mediambientals serioses com a conseqüència dels treballs que l’empresa Forestal Catalana està duent a terme amb el vist i plau de la Delegació Territorial de Medi Ambient a les Terres de l’Ebre. Concretament del Cap de Servei de Medi Natural, Sr. Jovaní i de l’enginyer forestal Sr. Eusebi Casanova.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=828&mode=thread&order=0&thold=0

GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Entitat membre de la Federació Ecologistes de Catalunya

* * * * *

12. Aitor Zabaleta 9. Urteurrena. Omenaldi Antifaxista - Homenaje Antifascista ( Errekalde - Bilbo ) Kukutza Gaztetxea, Iturrigorri Kalea,1

aitor goikoetxea
domingo, 28 de octubre de 2007 16:23:38

Aitor Beti Gogoan !! JO TA SU Faxismoaren Kontra !!

http://www.aitorzabaleta.org/

Aitor Zabaleta 9. Urteurrena. Omenaldi Antifaxista ( Errekalde - Bilbo ) Kukutza Gaztetxea, Iturrigorri Kalea,1

Abenduak 8, 14 eta 15

Tenemos una lista de colectivos, Taldes, Gaztetxes, etc... que han dado su apoyo a esta iniciativa y otros tantos que estan pendientes de formalizar su apoyo tras pasarlo por sus asambleas correspondientes....

Las adhesiones al texto podeis mandarlas a : ANTIFAXISTA@terra.es "Aitor Zabaleta 9. Urteurrena. Omenaldi Antifaxista"

Os animamos a difundir este texto como tambien sus adhesiones y que participeis activamente en este homenaje, que es el homenaje de tod@s a la memoria de Aitor Zabaleta.

ANTOLATZAILEAK ETA LAGUNTZAILEAK:

Familiares y Amigos de Aitor Zabaleta, Kukutza Gaztetxea, Herri Norte Taldea, Segi, Sare Antifaxista, ESAIT, Zazpi Katu Gaztetxea, Udondo Gaztetxea, Itzubaltzeta Gaztetxea, Street Warriors, Standa Kultur Elkartea, Irola Irratia, Gatazka Gunea, Eraldatu, Uribe Kostako Komunitatea, Lokomotorra Gaztetxea, B.O.M, Ez Jaun Ez jabe, La Kelo Gaztetxea, Astra Gaztetxea, UK 16, Leioako Gazte Asanblada, Egoki Kultur Elkartea, Peña Harrapatzen Bazaitut, DDT Banaketak, Lizarra Gaztetxea, Garraxi Irratia , Altsasuko Gaztetxea, Amarratsak Kolektiboa, Plaza Beltza Kultur Elkarteak, Olabeaga Gaztetxea, Iratzarri, Txorimalo Gaztetxea, Gazte Komunisten Batasuna, Txarraska Gaztetxea, Kaixo Konpartsa, Lizarra Hintxak Taldea,......

Traducido al: Castellano, Frances, Catalan, Galego, Ingles, Italiano, Aleman
http://euskalherria.indymedia.org/es/2007/10/42927.shtml

"Aitor Zabaleta 9. Urteurrena. Omenaldi Antifaxista"

Hoy rendimos homenaje a Aitor Zabaleta Kortazar, asesinado por el terrorismo fascista hace nueve años sólo por ser vasco. Aitor fue víctima del odio y sobre todo de la impunidad con la que las organizaciones fascistas actúan en el Estado español. Su asesinato no fue una pelea entre aficionados de la Real y el Atlético como quisieron hacer creer, su muerte estaba planificada de antemano. Esa noche, Ricardo Guerra y los suyos habían decidido atacar a los vascos desplazados a Madrid como uno de los objetivos de su criminal ideología.

Este verano el Tribunal Supremo confirmaba las penas para los asesinos de Aitor. Sin embargo Ricardo Guerra y sus compinches fascistas ya están en la calle. Desde el Movimiento Antifascista Vasco mostramos todo nuestro apoyo y ayuda posible a los familiares y amigos de Aitor Zabaleta.

Todos los homenajes del mundo no van a curar las heridas abiertas aquella noche, ni impedirán que se produzcan más ataques y asesinatos. Pero recordar a las víctimas del terrorismo fascista significa que su memoria sigue viva y que no vamos a descansar hasta que se haga justicia y desaparezca esta lacra de la faz de la Tierra.

No podemos dejar que este crimen caiga en el olvido. Por eso este año Bilbo recoge el testigo del homenaje anual que se le hace a Aitor. Este debe extenderse por todos los rincones de Euskal Herria, porque aquella noche no le atacaron sólo a él, sino a todos nosotros.

No podemos permitir que los fascistas sigan actuando a sus anchas. Entre todos debemos hacerles frentes y terminar de una vez con este cáncer para la sociedad.

CONTRA EL FASCISMO Y SUS COMPLICES

NO PASARÁN!!

GORA EUSKAL HERRIA ANTIFAXISTA!!

Aitor Beti Gogoan !! JO TA SU Faxismoaren Kontra !!

HERRIAK EZ DU BARKATUKO !!!

HERRIAK EZ DU AHAZTUKO !!!

BLOG : http://sareantifaxista.blogspot.com/

E-MAIL: ANTIFAXISTA@terra.es

TLF : 662534156

* * * * *

13. La Generalitat es converteix en el primer govern nacional que ingressa al ILGA‏

m.rosa ferran iglesias
domingo, 28 de octubre de 2007 15:32:31

De: Jordi Rallo i Casanovas
Enviado el: jueves, 25 de octubre de 2007 15:36
Asunto: La Generalitat es converteix en el primer govern nacional que ingressa al ILGA

La Conferència Anual de la International Lesbian & Gay Association (ILGA)-Europa es celebrarà entre el 24 i el 28 d’octubre a la ciutat lituana de Vilnius. Segons La consellera del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila amb aquest acte la Generalitat accedeix com a membre de l’única associació mundial que agrupa associacions de gais i lesbianes d’arreu del planeta. D’altra banda, amb el seu ingrés, la Generalitat es converteix en el Primer Govern Nacional que forma part de l’ILGA, encara que des de l’àmbit municipal, també en són membres Amsterdam, Rotterdam i Venècia.

La manera de formar part de l’ILGA és triple: com associació de ple dret, com a suport personal o com a suport institucional. El govern català hi accedeix a través d’aquesta tercera via.

Xavier Verdaguer responsable del Programa per al Col·lectiu de Gais, Lesbianes i Transsexuals del Departament d’Acció Social i Ciutadania, exposarà les principals actuacions del Programa de GLTB de la Generalitat de Catalunya, el dia 26 a partir de les 11.30 hores en una taula conjunta on també hi intervindran Hans Ytterberg de la HomObud Office, depenent del Ombudsman suec; Laima Vengale, de l’oficina de l’Ombudsman per a la igualtat d’oportunitats de Lituània; Ben Baks, del Programa LGBT del govern holandès; i Michael O’Flaherty, rapporter dels Principis de Yogyakarta sobre l’Aplicació del Dret Internacional Humanitari en Relació amb l’Orientació Sexual i l’Identitat de Gènere de Nacions Unides.

Una entitat d’abast mundial

Tot i ser una organització mundial, l’ILGA també està estructurada en conferències territorials o continentals. En aquest sentit, l’ILGA-Europa és una organització que forma part com a òrgan consultiu del Consell Econòmic i Social (ECOSOC) de Nacions Unides.

L’ILGA compta amb tres secretaries generals, una masculina, una femenina i una transsexual. Entre els objectius de l’associació, més enllà de fomentar les relacions entre les diverses entitats integrants, hi ha el de treballar per millorar la qualitat de vida de les lesbianes, gais i transsexuals en aquells indrets del món on la situació és més difícil.

L’ILGA està formada per 400 associacions de 90 països. Als anys noranta va ser-ne secretari general Jordi Petit, actual president d’honor de la Coordinadora Gai-Lesbiana. Aquesta entitat és l’única associació de les 55 que hi ha a Catalunya que forma part de l’ILGA.

Cordialment,

Jordi Rallo i Casanovas

President de la Comissió Sectorial de Polítiques GLTB d’ Esquerra.

jrallo@esquerra.cat – 655 66 88 72

* * * * *

m.rosa ferran iglesias
domingo, 28 de octubre de 2007 15:13:12

Molt apropiat!

Subject: Polèmica a Italia
Date: Thu, 25 Oct 2007 14:24:26

24/10/2007 12:58 H PUBLICIDAD CONTROVERTIDA

14. Polémica en Italia por el uso de la foto de un bebé en una campaña de defensa de los homosexuales

Cartel de la campaña italiana. Foto: EL PERIÓDICO

EFE

ROMA

Una campaña institucional contra la discriminación sexual, que muestra la imagen de un

recién nacido con una pulsera de identificación donde, en lugar del nombre, se lee

"homosexual", ha reabierto en Italia el debate sobre el carácter ético de la publicidad.

La región de Toscana (en el centro) es la responsable de esta campaña, patrocinada por el

Ministerio de Igualdad de Oportunidades. La iniciativa ha recibido el apoyo de asociaciones

de homosexuales y parte de la izquierda, mientras que los conservadores la han calificado de

"horrorosa".

La fotografía, cedida gratuitamente por la fundación canadiense Emergence, aparecerá en

vallas publicitarias y postales de la región con el lema "la orientación sexual no es una

elección".

Asimismo, será la imagen de unas jornadas contra la discriminación sexual que acogerá la

capital toscana, Florencia, los próximos 26 y 27 de octubre, dentro un festival de creatividad.

La ministra de Igualdad de Oportunidades, Barbara Pollastrini acudirá a este festival, en el

que también estará el fotógrafo italiano Oliviero Toscani que, días atrás, originó una polémica

por una campaña publicitaria contra la anorexia que presentaba a una modelo desnuda que

sufría la enfermedad.

Satisfacción de las asociaciones de homosexuales

El responsable regional que escogió la imagen del bebé, Agostino Fragai, ha explicado al

diario Corriere della Sera que la campaña no pretende entrar en el origen de la

homosexualidad, sino subrayar que "no es un vicio y, por ello, no tiene que ser condenada ni

marginada o peor aún, perseguida".

El presidente de la asociación homosexual italiana Arcigay, Aurelio Mancuso, ha declarado

que la campaña está "totalmente a la vanguardia" en la defensa de los derechos de los

homosexuales y ha manifestado que Italia debería "adecuarse" a la visión de Toscana sobre

el asunto.

Críticas de la derecha

Entre los detractores de la foto del bebé figura el líder de la conservadora Unión de

Demócratas Cristianos (UDC) en la Cámara baja, Luca Volonté, que ha tachado la campaña

de "horrorosa".

Para Volonté, "instrumentalizar a recién nacidos para dar la idea de que los impulsos

homosexuales son una característica innata de los niños es tergiversador y vergonzoso

desde el punto de vista científico, político y social".

* * * * *

15. [XMG] La PDD anuncia consultes per a noves mobilitzacions

llistaxmg en nombre de Antoni Garcia
domingo, 28 de octubre de 2007 11:13:31

Date: Sat, 27 Oct 2007 20:56:55 +0200
From: info@tenimeldretdedecidir.org
Subject: La PDD anuncia consultes per a noves mobilitzacions

COMUNICAT DE PREMSA DE LA PLATAFORMA

PEL DRET DE DECIDIR

DAVANT DEL CAOS DE LES INFRASTRUCTURES QUE CATALUNYA ESTÀ VIVINT, LA
PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR ESTÀ TREBALLANT PER CREAR UN MARC UNITARI
I TRANSVERSAL I GENERAR RESPOSTES CONTUNDENTS DE LA SOCIETAT CIVIL

LA PDD RECLAMA EL DRET DE DECIDIR UN MODEL NACIONAL VIARI PER AL NOSTRE
PAÍS
Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries i de transport depenents de l’Estat Espanyol a Catalunya la PDD considera:

-És l’hora que s’acabi el maltractament sistemàtic i continuat a la societat catalana. El despreci i el passotisme amb que la ministre espanyola Magdalena Álvarez tracta una qüestió importantíssima per al benestar dels catalans només pot tenir una resposta: la mobilització
popular.
-Els catalans i catalanes tenim el dret de decidir quin model nacional d’infrastructures volem. Cal trencar la dependència, que significa ineficàcia i menyspreu cap a la ciutadania del nostre país, pensat i al servei dels interessos centralistes de l’Estat Espanyol.

-A les deficiències tècniques s’hi suma una insensibilitat flagrant cap a la llengua catalana. Les informacions i els informadors, així com els seus màxims responsables (RENFE i ADIF) fan del català una llengua de segona.

-La definició d’aquest model de xarxa d’infrastructures ha de ser autocentrat. S’ha de fer des de la proximitat, des de Catalunya. Les inversions previstes des del 92 per a les rodalies de l’àrea
metropolitana de Barcelona s’han destinat exclusivament a un macro-projecte ambientalment agressiu i pensat únicament i exclusiva en clau espanyola, l’AVE.

Està duent a terme converses amb diferents agents socials, culturals, econòmics i polítics del nostre país per a preparar una resposta unitària i transversal al greuge que el nostre país pateix des de fa anys. La setmana vinent convocarà una reunió amb tots aquests agents per tal de generar consensos i convocar posteriorment el tipus de mobilització i les dates pertinents. Durant els propers dies durem a terme una roda de premsa.

Per a més informació: Antoni Trobat

(Responsable de premsa i secretari tènic de la PDD

info@tenimeldretdedecidir.org / 686367475 )

* * * * *

16. [respolis.cat] [Comunicat urgent can Ricart]

jmit
domingo, 28 de octubre de 2007 1:01:02

Assumpte: Comunicat urgent.
De: "joan marca" joamarca@gmail.com
Data: Dissabte, Octubre 27, 2007 5:28 pm

A partir de la propera setmana, l'especulació urbanística i els polítics que ens mal governen, estan en condicions de perpetrar un atemptat escandalosament il·legal contra el patrimoni cultural de Catalunya.

Emparant-se darrera un secretisme opac, desmunten taulades d'uralita per a permetre l'enderroc immediat d'una part importantisima del recinte ( prop d'un 30%).

Aquest enderroc es du a terme mentre està encara pendent una resolució de la Direcció Gral. de Patrimoni de la Generalitat en relació a l'expedient incoat el passat mes de maig per a declarar Can Ricart com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). És per això que, malgrat l'aprovació del projecte d'enderroc per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona, és il·legal i contradictori amb la llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, practicar enderrocs dins del perímetre de protecció decretat per la mateixa Generalitat, i que afecten naus
industrials per les quals es va instar al director general de patrimoni el passat 12 de juny de 2006.
Veieu el vídeo de la 2ª inspecció veïnal de can Ricart:

http://blip.tv/file/446145
Mentre l'ajuntament s'ompla la boca de defensa del patrimoni, el 22@ enderroca naus industrials des de l'any 2000,( el pla de defensa del patrimoni s'aprova a finals del 2006), i la conselleria de cultura és absolutament incompetent per aturar la destrucció, el següent vídeo és el de
la 1ª inspecció veïnal de can Ricart:

http://www.youtube.com/watch?v=VAD9I89cvuo
també és interessant veure el vídeo de la xerrada del Manuel Delgado en can Ricart:

http://blip.tv/file/414320
Si voleu veure fotos:

http://poblenou.org/Galeria%20imatges/INICI%20IMATGES/CAN%20RICART/Imatges.html
http://www.niubcn.com/poblezoom/galeria.php?camp=carrer&criterio=can+ricart
Després de veure tot això: encara creieu viure en un estat de dret?

Compreneu l'interès de impedir gravar imatges?

Quant creieu que la fiscalia es preocuparà d'altres incendis que no siguin els dels símbols monàrquics?
Perquè els mitjans de comunicació no denuncien aquestes plusvàlues d'escàndol?

Tant de bo que cada dia siguem més els que no ens conformem amb simulacres d'estat de dret. Per això els veïns i veïnes de can Ricart et demanem que fagis arribar aquest "emili" a tothom, per a que no resti anònim aquest escàndol, ocultat amb els de la RENFE, FECSA, tunel del Carmel,....

* * * * *

17. LA VERITAT DE LOS POETAS MADE IN CASTELLDEFELS: La Canción del Concejalata

Manuel Franquesa (mbjfvk@wanadoo.es)
domingo, 28 de octubre de 2007 0:07:54

From: LECTOR
Sent: Saturday, October 27, 2007 8:37 PM
Subject: LA CANCIÓN DEL CONCEJALATA

Con 16 concejales por banda

y ganando muchas pelas

no gobiernan sino que vuelan

por sacar un buen botín.

Pentapartito que llaman

por su descaro el forajido

con personajes conocidos

por tener un rinconcín.

...

Castefa bien se la pela

y no me digan que miento

si les digo que un pimiento

les importa nuestro azul;

Y va el capitán que manda

pensando en llenar la copa,

"denme más, que a mí me toca"

y que les den por el "cul".

...

Navega, poltrona mía

sin temor,

que ni AVVIC enemigo,

ni Lorenzo ni Sancho Panza

tu silla a quitarme alcanza,

y lo digo sin pudor.

...

Muchas pelas

hemos hecho

a despecho

del de a pie

y han perdido

sus acciones

detractores

de mi ser.

...

Que es mi poltrona mi tesoro,

es mi dios la continuidad,

tu ley me importa un pimiento,

yo sólo quiero cobrar.

* * * * *

LOSTER
sábado, 27 de octubre de 2007 18:18:07

18. El govern manté el suport a l'empresa OHL i evita de fixar termini per a la represa del servei de rodalia

El secretari d'estat d'Infrastructures, Víctor Morlan, insisteix que no s'ha rescindit el contracte amb la constructora, però sí que s'han imposat condicions · La plataforma Ave pel Litoral dóna suport a la concentració contra el desori de Renfe que es farà dilluns

'Les obres del TGV no estan aturades, només l'excavació entre l'Hospitalet i la Torrassa'. Amb aquesta frase ha començat la compareixença de premsa el secretari d'estat d'Infrastructures, Víctor Morlán, acompanyat pel president d'Adif, Antonio González. Morlán ha reiterat aquesta idea i ha assegurat que a la resta de trams les obres avancen amb normalitat. També ha insistit, tal i com ha dit la ministra de Foment aquest migdia, que no s'ha rescindit el contracte amb OHL. Ara bé, sí que s'han imposat condicions encaminades a garantir la seguretat i restablir al més aviat possible el servei de rodalia, especialment arran del nou esvoranc que afectà l'estació de Bellvitge.

Víctor Morlán no ha volgut fixar cap termini perquè el servei de rodalia de Renfe torni a la normalitat, ni ha parlat de responsabilitats polítiques. Tampoc no ha precisat el cost de les obres d'urgència. A més a més, s'ha apuntat la possibilitat, per primera vegada, de construir una estació provisional per a l'arribada del TGV al Prat del Llobregat (si finalment es retarda el tram final fins a Sants).

Vessant polític

Avui, el conseller de Vicepresidència, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'havia mostrat avui al matí favorable al trencament del contracte amb OHL, i també ha demanat la dimissió de la ministra de Foment. Amb tot, Carod-Rovira ha reclamat respostes d'emergència després de molts anys de manca d'inversió a Catalunya. El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que la prioritat del govern és la seguretat i el restabliment del servei de rodalia, i ha tret importància al futur de l'empresa constructora. Ahir mateix, CiU va plantejar a ERC i a ICV la possibilitat de presentar una iniciativa conjunta al Parlament per demanar el cessament immediat de la ministra de Foment. Magdalena Álvarez ha dit avui que no pensa dimitir.

Dilluns, concentració a la plaça de Sant Jaume

La plataforma Ave pel Litoral ha decidit d'afegir-se a la concentració que s'ha escampat per internet, a través de fòrums i correus electrònics. L'objectiu: protestar contra el caos de Renfe al país i reclamar la dimissió de la ministra Magdalena Álvarez. Aquesta concentració es farà dilluns, a les set del vespre, a la plaça de Sant Jaume.

* * * * *

19. ECOLOGISTES EN ACCIÓ DEMANA ALS AJUNTAMENTS CATALANS QUE ES SUMIN A LA APAGADA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC‏

missatgera (mareselva@gmail.com)
sábado, 27 de octubre de 2007 17:59:44

Tu también puedes actuar contra el cambio climàtico. Esta iniciativa de Ecologistes en acció de Catalunya, incluye una instancia para entrar en el registro de tu Ayuntamiento. Puedes hacerla como persona individual, como tu asociación o tal cual està, representando tu mismo/a a EeA en este acto.
missatgera@

COMUNICAT
Barcelona a 25 d'octubre de 2007

ECOLOGISTES EN ACCIÓ DEMANA ALS AJUNTAMENTS CATALANS QUE ES SUMIN A LA APAGADA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

Ecologistes en Acció ha presentat una moció als diferents ajuntaments catalans demanant que, el dijous 15 de novembre, apaguin l'enllumenat públic contra el canvi climàtic.

L'apagada amb el lema "Enfront del canvi climàtic: actua ja" es realitzaria a les 20:00 hores i duraria 5 minuts.

Ecologistes en Acció s'ha dirigit a tots els ajuntaments catalans per a sol·licitar la seva implicació en un acte contra el canvi climàtic i que consistirà a apagar les llums durant 5 minuts.

L'apagada "Enfront del canvi climàtic: actua ja", és una iniciativa ciutadana que busca sensibilitzar a l'opinió pública sobre les greus conseqüències i la necessitat de prendre mesures urgents davant aquesta greu amenaça.

Ecologistes en Acció en les mocions presentades en centenars de municipis explica que és també responsabilitat de les Administracions locals construir un món més habitable.

A més consideren que és labor dels Ajuntaments sensibilitzar als seus veïns sobre el principal problema al que s'enfronta el planeta.

Finalment, l'organització ecologista fa una crida a la ciutadania a participar en l'apagada.

I si voleu entregar personalment la moció al vostre ajuntament, adjuntem el model de document per tal que seguiu aquest procés:

- Dirigir l'escrit ( a Secretaria per tal els serveis jurídics la facin arribar a qui s'hagi determinat en la instància d'entrada.

- Quan ompliu l'entrada, el que es pot fer és posar que es faci arribar còpia a tots els grups municipals, així arriba a govern i oposició

Per a més informació:

Cristina Díaz

628 903 500

* * * * *

20. Renfe discrimina els gironins

LOSTER (LOSTER@teleline.es)
sábado, 27 de octubre de 2007 15:53:53

Està clar que Renfe busca qualsevol excusa per suprimir el tren Costa Brava, que des de fa quaranta anys cobreix el trajecte Portbou-Madrid. Ho va intentar el passat mes d´agost deixant de vendre bitllets sobtadament. La companyia ho va atribuir a un error, però el cert és que no es va restituir el servei fins que Diari de Girona ho va publicar i parlamentaris gironins ho varen denunciar en el Congrés dels Diputats. La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, no va voler posar més llenya al foc que atiava als serveis de Rodalies de Barcelona i va ordenar que es reprengués la venda de bitllets. Ara, la companyia estatal ha vist una nova oportunitat. Aprofitant la suspensió temporal del tram Bellvitge-Sants, ha tornat a suprimir, d´amagatotis, i altre cop sense anunciar-ho, el tren Estrella Costa Brava. Quan diguem d´amagatotis no és gratuït. En els anuncis que ha publicat Renfe en tots els mitjans de comunicació per informar de la interrupció dels serveis de Rodalies i de la modificació d´altres serveis ferroviaris no esmenta enlloc el tren Costa Brava. I, mentre les obres per a la construcció del TAV no afecten la suspensió de la resta de trens de mitjana o llarga distància, Renfe fa desaparèixer el tren Portbou-Madrid. Substituir-lo per un servei d´autobús és una burla als usuaris gironins que fan aquest recorregut. No cal ser gaire intel·ligent per saber que no és el mateix fer el trajecte tota la nit en una llitera que assegut en un autobús. Com a companyia estatal que és, i amb el monopoli que ostenta en el transport de viatgers, Renfe no pot discriminar d´una manera tan flagrant els usuaris d´una determinada demarcació sense uns arguments objectius. Esperem, tanmateix, que els polítics catalans posin el mateix èmfasi a exigir a Renfe i al Govern de l´Estat la restitució del tren Costa Brava que el que estan posant per demanar que es resolgui el caos del servei de Rodalies de Barcelona.

* * * * *

21. LA VERITAT DE LOS PEDOS REPENTINOS: El trazado del AVE (María Santísima)

Manuel Franquesa
viernes, 26 de octubre de 2007 22:26:59

Perdonad la insistencia de envío (¡ni que fuera el servicio de Correos de España en el Siglo 22!), pero la veritat no está autorizada a descansar ;

Hola todas y todos

Desde las oficinas de esta humilde redacción, ahorita mismo estamos oyendo al recién llegado monzón catalán cayendo apaciblemente sobre la terra de los defensores de la misma (escuchar atentamente el himno de Catalunya).

"!Esto ablandará aún más las ya mojadas tierras del Delta del Llobregat, donde los listos de la tribu intentan hacer pasar un TGV (Tren de Velocidad Vertiginosa) a escasos metros de una Familia Sagrada de Merchandising de Interés Universal.

¡Malembe y/o Visca la Pepa!

Salud&un(1)23%

Manel

* * * * *

22. LA VERITAT DE LOS LLAMAMIENTOS DESESPERADOS: ¡Ayudad a Cataluña, hijos et hijas panamericanas de la Madre Tapia

Manuel Franquesa
viernes, 26 de octubre de 2007 21:24:13

¡Auxilio, Catalunya (Spain) se hunde en la edad del bronce!

Hermanas y hermanos de las Américas bolivarianas et al.

¡Esto es un llamamiento a la solidaridad internacional!

Estimadas lectoras, estimados lectores de Ultramar (¡no saben la suerte que tienen, por Confucio!)

Somos cientos de miles de personas, que hemos tenido la desgracia de habernos reencarnado como ciudadans y ciudadanos que viven en los suburbios de Barcelona.

En cosa de una semana, los políticos/técnicos, intentando hacer una vía para el AVE (María Santísima) -tren de Alta Voracidad Española- han conseguido hundirnos un (1) túnel + una (1) estación del metropolitano, de modo que cientos de miles de nosotras nos tenemos que levantar una hora antes y hacer una hora extra para compensar al/a los capitalista/s catalán/es (y/o chino/s) por las horas de beneficios que ellos ha perdido por el desguisado nazianal.

Como ya hemos mencionamo más arriba, desde hace casi una semana estas pobres gentes andan como borregos por los caminos de dios, con unas ojeras dignas del Macondo de Gabriel García Márquez.

Pero, mientras esto está aconteciendo, millones de langostas turistas siguen llegando por los malos aires al Europuerto de Barcelona para orinarse y devolver gin tónics a las viejas y nobles paredes del Barrio Gótico de la Kaputtal de Cataluña.

Les pedimos de rodillas (lo cual es más cómodo que intentar acceder a la metrópoli desde los suburbios) dos cosas:

a) Oren para olvidarse de este E-milio

b) Divulgen por sus Tierras el contenido de este E-milio (por favor, Casa Blanca No)

Salud&Humores bolivarianos et al. les desea

Manel Franquesa

Ciudadano del Feudo Inmobiliario de Cataluña Nº 08860 (Castelldefels)

Como muestra un botón:

From: "Luis y Sally"
To: "LA VERITAT"
Sent: Friday, October 26, 2007 2:16 PM
Subject: Barcelona ya no existe...

...Teruel sí!

Visto que Barcelona se ha hundido en un enorme socavón, quizá es tiempo que dejemos de ir a trabajar y comprar en Barcelona, y a ver cuanto tiempo la "sociedad (in)civil catalana" tarda en darse cuenta que con tanto AVE no podemos seguir así (para que los politicos recojan sus sueldos más rapidito) y Aeropuerto Intergaláctico (para que entre chatarra a precios más baratos de lo que podemos fabricar aquí).

¡Es hora de mudarnos a Teruel!

Luis

Para más cacas que se cuecen en Catalunya y en el Mundo Mundial, por favor accedan a www.amics21.com

* * * * *

23. Algú està amagant la quantitat real de cru vessat al mar?‏

Damià
viernes, 26 de octubre de 2007 16:17:02

Quatre dies per contenir una taca de 500 litres? Algú està amagant la quantitat real de cru vessat al mar?

Publicat el divendres, 26 de octubre de 2007

GEPEC-EdC estrenava l’any 2007 amb un comunicat de premsa sobre un vessament de cru de REPSOL a la monoboia. No ha passat ni un any, i l’accident s’ha tornat a repetir amb conseqüències dramàtiques per al medi ambient i per alguns sectors que depenen d’un mar i una platja NETS.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=827&mode=thread&order=0&thold=0

GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Entitat membre de la Federació Ecologistes de Catalunya

* * * * *

24. EL CONCEPTE D’INTERÈS GENERAL

LOSTER
viernes, 26 de octubre de 2007 13:40:23

Quin és el concepte d’interès general que té i aplica l’Estat espanyol en les obres de l’AVE a Bàscara ?

La destrossa ecològica, paisatgística i cívica que està provocant, en les obres del “gran tren”, l’empresa ADIF al terme municipal de Bàscara ( Alt Empordà) només es pot definir d’una manera concreta : la impunitat dels fets consumats. El més denigrant de tot aquest episodi canallesc, propi d’una democràcia de molt baixa qualitat, és que amb “l’excusa” de l’interès general es tira pel dret sense respectar ni la democràcia ( la legitimitat) local ni les autoritats de medi ambient .

Per altra banda és molt contradictori que se sacrifiqui l’estat de dret i l’entorn natural per un mitjà de transport que serà utilitzat, exclusivament, per una minoria molt minoritària. Ara si que ha arribat l’hora que la gent de la defensa del territori vagi plegada, col·labori estretament, amb els grups de defensa dels, mortificats, usuaris del tren convencional. Cal anar junts a favor del veritable interès general de la ciutadania .

JOSEP M. LOSTE i ROMERO

ARTICULISTA DE PREMSA

* * * * *

25. Ynestrillas, el dia 6 de noviembre a las 11 de la mañana en Gernika. ALERTA ANTIFAXISTA !!!

aitor goikoetxea
jueves, 25 de octubre de 2007 13:33:25

Ynestrillas y un grupo de fascistas, el dia 6 de noviembre a las 11 de la mañana en Gernika.
ALERTA ANTIFAXISTA !!

Gernika - E.H
El fascista Ricardo Sáenz de Ynestrillas estará el próximo día 6 de noviembre a las 11 de la mañana en los juzgados de Gernika, defendiendo como abogado a uno de los tres ultras que irrumpieron en una Herriko Taberna de Mungia al grito de "arriba españa" el pasado mes de junio.

Ynestrillas se ofreció a defenderle en el juicio a uno de los ultras tras conocer que los representantes legales de la Herriko Taberna de Mungia habian interpuesto una denuncia contra los ultras por secuestro, amenazas, etc...

El entorno fascista se ha puesto en marcha y llaman a acudir a Gernika, a dar su apoyo a los ultras y a Ynestrillas, el día 6 de noviembre a las 11 de la mañana en Gernika.

Cartel, Ayuda y colabora en difundirlo:

http://i137.photobucket.com/albums/q230/ANTIFAXISTA/PROPAGANDA%20ANTIFAXISTA/GF02LIQ.jpg

FAXISMOA AKATU !!!

Batasun Antifaxista E.H-n !!

Atzo eta Gaurko Faxismoaren Kontra !!

-- SARE ANTIFAXISTA -- Antifaxismoa / Antifascismo / Antifascisme

BLOG : http://sareantifaxista.blogspot.com/

E-MAIL: ANTIFAXISTA@terra.es

* LEE Y DIFUNDE ...............Kontrainformazio Antifaxista

100% ANTIFAXISTA - 100% ANTIARRAZISTA.

OROIMENA, DUINTASUNA ETA BORROKA...

KAPITALISMOA AKATU !!!

* * * * *

26. 1ª i 2ª assemblea Forum Local

Miki
jueves, 25 de octubre de 2007 10:40:13

RECORDATORI: 2ª ASSEMBLEA FORUM SOCIAL A CSTLLDFLS, DISSABTE 27. 18H CASA CULTURA!!!
I ara, lo prometido... Com va anar la 1ª ASSEMBLEA:

Aixo no es un acta. Tal i com em vaig comprometre, es una barreja de resum, de petites imformacions i de la meva percepcio/opinio de com va anar. Per tant, escrit parcial i subjectiu, que qui vulgui pot rebatre, ampliar o sumar la seva visio. d'entrada dir que, aquest correu, el rebeu gent que veu i no veu assistir a aquesta 1ª assemblea, que pretenia copsar la posibilitat de tirar endavant una mena de forum social/civic/ciutada a Castelldefels. Aixi, qui no va poder venir sap mes o menys com va anar i qui no vulgui o pugui participar a les assemblees, pot seguir el proces i decidir participar o no, els dies concrets que presumptament es desenvolupi l'esmentat forum. I com ja vaig comentar, qui no vulgui saber-ne res, que ho digui i tan amics.

Al gra. Brevisima imformacio: Vem ser 15 persones. 5 d'elles comvocants i vinculades en major o menor mesura a la ONGD local, Solidaritat sense mons. La resta, tot i parlar a titol personal, podriem dir que feien presents a 3 entitats o col.lectius mes, de la ciutat.

Es va fer una molt breu referencia al lligam amb el Forum Social Catala (que ja es prepara i que es dura a terme a finals de Gener) i vem obrir un torn de paraules per saber que ens havia dut alli aquella tarda; si calia, com creiem que podria ser el nostre forum local i com podiem començar a currar.

El sentir general va ser intentar tirar endavant aquest forum local, en les dates proposades pel FSCAT (tambe al Gener, uns dies abans que el forum gran a bcn).

Opinio: especialment els ultims anys entitats i moviments socials d'arreu, duem a terme un gran esforç per treballar de forma assemblearia, horitzontal i per consens. Per a molts i moltes aixo ja es irrenunciable. Pero, sobretot el que no es, es sencill. Normalment esperem un lider, una guia...un cami marcat. Hi estem acostumats. Nosaltres, l'altre dia, no vem ser menys i a sobre partiem qüasi de l'absolut no res. Pero malgrat els dubtes, les incerteses i aquesta mancança d'un "cap", crec que va ser un bon començament (que, per altra banda, nomes pot quedar refrendat, si dissabte tornem a ser penya). El nombre de gent i la representativitat (solidaritat, lluita veinal, ecologia, moviment juvenil, reivindicacio d'espais, altre model d'intercanvi de bens i coneixements, etc. Gent de diferentes generacions, experinecies i perfils...) per mi van ser suficients per començar. Crec que mes aviat seria estrany, en una primera reunio, d'una moguda nova i poc concreta, que tinguessim les idees mes clares. Possiblement voldria dir que algu les tenia per nosaltres. No nomes es un esdeveniment nou, tambe es un esdeveniment que ens demana que es construeixi des de la pluralitat, la recerca i el contrapunt i confrontament d'idees. Volem, ni mes ni menys, un Castelldefels millor, en un futur mon millor. Algu ha estudiat aixo a escola?. Aixo em porta a la ultima reflexio. Necesitem ganes i temps. Si "nomes" fem el forum local, sera una fita. Un acte amb mes o menys exit, depenent de les expectatives...poca cosa mes. Si volem millorar substancialment, penso, hauria de ser, com deia abans, amb reflexio i constancia i per tant, jo ja us dic que aquest forum m'interesa, en tant en quant tingui alguna mena de continuitat en forma d'assemblea ciutadana o diguem-li con vulgueu.

Pero, soc conscient, que temps al temps i pas a pas.

Fins dissabte.

miki

* * * * *

27. [ACS] Video desalojo Bon pastor

assembleacs en nombre de Pablo Molano
jueves, 25 de octubre de 2007 8:32:17

Aquí puedes ver el video del desalojo a los vecinos en resistencia del barrio de Bon Pastor...
http://bcnnews.freehostia.com//index.php?option=com_content&task=view&id=37
La lucha de los vecinos en resistencia continúa,unete a la resistencia.

*

L..e.i.n.a per trobar la solució adequada a cadascun dels problemes humans

é.s..l.a..v.e.s.s.a.n.t..h.u.m.a.n.i.s.t.a..d.e.l..d.i.s.s.e.n.y

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...1...5...5

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici