Societat Oberta

dijous, d’octubre 11, 2007

SOCIETAT * OBERTA * 152

Terres baixes del Llobregat, dijous 11 d’octubre de 2007 > > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

* * *

Obrint Pas - Des de la nit (4’ 10”)

http://www.youtube.com/watch?v=dBhwPp6Owjk

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

processogava2001@hotmail.com tel.: 607206066

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

* *

Sumari

*

- “FEM UN PARC PER A TOTHOM” - Exposició al casal Sant Jordi del 2 al 30 d’octubre - Gavà

- C.O.N.S.T.R.U.Ï.M..E.L..S.O.M.N.I.......: 2. El somni restaurador...

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-149.

10/10/07

1. LA VERITAT DE LOS LECTORES CON LINTERNA: Terrorismo neoliberal de apaga la luz y vámonos

2. Comunicat de premsa en resposta a les declaracions del Conseller per la barraca

3. MEMORIAL LLUÍS COMPANYS

4. El comunicat DMAiH oficial

5. Convocatòria: Laboratori antiracista 07

6. [Pauglobal] Jornades: Per una Banca Desarmada

7. [Pauglobal] Presentació llibre sobre Afganistan-M.Herold

09/10/07

8. LLAMADO A LA SOLIDARIDAD INTERNACIONAL PARA QUE CESE LA PERSECUCIÓN ESTATAL CONTRA LA ACVC

9. Myanmar necesita de tu libertad

10. [associacionsgava] TEATRE: LA ESTATUA (COLECTIVO DE MUJERES DE NICARAGUA A GAVÀ)

11. [XMG] Campanya Supermercats no gràcies

12. ¡PORQUE SOMOS UN PUEBLO, FASCISTAS FUERA DE EUSKAL HERRIA!

13. La doble moral dels rics

14. [associacionsgava] 1r Concurs de Curtmetratges sobre Drets Humans

15. [XMG] Assemblea de la Plataforma Aturem la Guerra, dj 11 d'octubre · 19,30h

08/10/07

16. Jornades: “VIOLÈNCIES CONTRA LES DONES AL MÒN: DIVERSITAT DE MIRADES I ESTRATÈGIES PER AFRONTAR-LES”

17. [XMG] Acto frente al Consulado colombiano en Barcelona

18. [XMG] Celebrando la revolución de 1917: SI

19. Una inyección barata paraliza sus músculos, poco a poco, hasta la muerte

20. El urbanismo creativo de Málaga

21. [Cat13] Acció global contra el deute (14 al 21 oct)

22. [pla caufec] Centenars de persones desmunten part de les obres

07/10/07

23. [respolis.cat] Vídeo de la xerrada de Manuel Delgado a can Ricart o com retallen llibertats

06/10/07

24. LA VERITAT DE LOS CORAZONES DE ACERO INOXIDABLE

05/10/07

25. Ja tenim aquí el Rally Catalunya - Costa Daurada

26. [respolis.cat] Vídeo inspecció veïnal de la cereria

27. [XMG] PASSA-HO CONVOCATÒRIA 10 D'OCTUBRE. DRET DE DECIDIR

28. [XMG] PROGRAMACIÓN Gira obras teatro del COLECTIVO DE MUJERES DE MATAGALPA!

29. LA VERITAT DE LOS LECTORES : Eco del artículo de Hans Magnus Enzensberger

30. ¿Quien teme a la renta básica de ciudadania?

04/10/07

31. La caça en barraca i filat erosionen el prestigi internacional de Catalunya com a país civilitzat

32. [XMG] 14-21 Octubre Setmana Global d'Acció contra el Deute i les IFIs a Barcelona

33. PROJECTE LLOP

34. [associacionsgava] Alternatives al franquisme

35. CONVOCATORIA Fòrum Social Local

36. LANZAMIENTO EN BARCELONA DE LA CAMPAÑA JO ENCARA NO PARLO CATALÀ

37. CICLO DE CINE SOCIAL LATINOAMERICANO

03/10/07

38. Energia per a la selecció !!

* * *

P.a.r.c...d.e...Pn.e.n.t

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

F.E.M..U.N..P.A.R.C..P.E.R..A..T.O.T.H.O.M.!

*

Exposició fotográfica “FEM UN PARC PER A TOTHOM” sobre la fauna del corredor biològic del Calamot-Caçagats-Canyars

Del 2 al 30 d’octubre 07

Sala d’exposicions del Casal Sant Jordi

Rambla Vayreda 31, Gavà – Bcn (a prop de l’estació de RENFE)

Obert de dilluns a dissabte 17,00 - 21,00h.

Grup ecologista Quercus Fundació Trifolium

*

El Grup ecologista Quercus i la Fundació Trifolium hem elaborat un esbós de proposta, que podeu veure a l’exposició del Casal Sant Jordi, i llegir en el document que continua i que acabarà amb una memòria descriptiva dels punts on cal millorar la connectivitat del corredor biològic del Calamot-Caçagats-Canyars o connector de Ponent:

C.O.N.S.T.R.U.Ï.M..E.L..S.O.M.N.I......

L’hem dividit en tres parts:

1. El nostre impacte en el planeta

2. El somni restaurador...

3. El projecte alternatiu: Un Parc per a tothom

Aquesta setmana us adjuntem la primera

2. El somni restaurador...

Volem compartir amb vosaltres el somni de fer realitat un demà més just i sostenible per poder viure’l junts.

Nosaltres, habitants del delta del Llobregat, no podem permetre que aquest procés de colapse continuï avançant i hem de lluitar per frenar-lo, perquè a la nostra zona el desglaç ens afectarà molt més.

Les necessitas econòmiques dels barons d’Eramprunyà impulsaren als nostres avantpassats a guanyar les sorres a la marina i amb molt d’esforç fangaren fins a pujar el seu nivell per desecar-la escorrent les aigües per valls i corredores, que fins als anys 60 encara es convertien en una bullidera d’anguiles. Ha calgut que vàries generacions interactuessin amb el medi amb saviesa per expandir els cultius i conrear la marina mantenint-la viva. Aquelles persones que emprengueren la colonització i sanejament de “les incultes, ermes i pantanoses marines” a principis del segle XVII, “rompent aquell immens joncar de dunes i de maresmes semicobertes de canyissars i boga, abandonades al pasturatge”(10), a desgrat de saber que les millores serien pels venidors també han fet història a la nostra terra i no l’hem de perdre. Només per això, caldria adoptar una política conservacionista amb les sorres del delta i la seva vida, tot el contrari de l’efecte que causaria la política urbanística de l’equip de govern municipal de Gavà, impulsor del Pla de Ponent.

Aquesta civilització, malmanada per institucions i polítics perversos i corruptes, posa en perill, no tan sols la supervivència de les altres espècies sinó també la nostra. La destrucció i desnaturalització dels ecosistemes ha tocat sostre. “El sistema capitalista condueix a la humanidad a un món ecològicament inhabitable i antropològicament impossible(11). Si volem continuar sobrevisquent hem de corregir el sentit d’aquest procés i donar un pas decisiu per abandonar el destructiu capitalisme terminal i iniciar el camí conservacionista del decreixement.

Més que mai, és imprescindible recuperar el contacte amb la naturalesa invertint el procés destructiu actual començant a reconstruir i, a Gavà, encara tenim la gran oportunitat de fer-ho, canviant el procés, canviant el món. Pensant globalment i actuant localment.

El paratge del pla de Carat o Queralt, amb el turó i riera del Calamot, el turó de Caçagats i la riera dels Canyars, és l’últim espai connector de vida entre el parc Natural del Garraf i el Parc Agrari, les llacunes i estanys del delta del Llobregat i les pinedes litorals que queden a Gavà i Viladecans. Aquest espai natural s’ha anat estrenyent amb la construcció d’habitatges a banda i banda i s’ha seccionat amb les infraestructures. Malgrat tot, encara ofereix a Gavà, a les poblacions veïnes i al conjunt de la metropoli catalana la possibilitat de conservar-ne la connectivitat, la història i la socialitzadora interacció entre medi natural i zones urbanes, que sàviament han portat a terme els nostres avantpassats.

Aquest paratge és un connector biològic, un pas natural que connecta dos espais verds i a través del qual els animals poden accedir a l’aigüa, al menjar, o per trobar parella a l’altre costat, com ho han fet sempre. Aquest espai és, en efecte, l’últim espai natural que roman entre el casc urbà de Gavá y el vei de Castelldefels i és l’únic espai connector que actualment permet l’intercanvi genètic entre el massís i el delta, però no només serveix de connector per als mamífers, sinó també per a les aus i insectes polinitzadors i això afecta directament a les espècies vegetals.

El projecte urbanístic del Pla de Ponent, que prioritza, al preu que sigui, la necessitat d’habitatge, amenaça destruir aquest connector, la qual cosa significa la mort de moltes espècies animals i vegetals a ambdós costats d’aquest espai. Un connector biològic no pot limitar-se al túnel per on passa la riera com en el projecte que defensa l’equip de govern de l’Ajuntament de Gavà. A parer nostre el Calamot-Caçagats-Canyars, que en la seva totalidad comprèn un espai d’unes 200 hectárees, cal conservar-lo íntegrament. En els últims anys aquest espai ja ha sofert dues greus agressions que l’han seccionat i disminuït encara més, com la carretera per al pas dels camions d’escombraries que pujaven a l’abocador per La Sentiu i la recent urbanizació de la riera dels Canyars a la banda de Castelldefels. Tanmateix, i malgrat totes les pressions que pateix aquest lloc, la seva riquesa natural i la seva capacitat connectora persisteixen. Però, per aquí encara corre la vida! Salvem-la!

La Naturalesa, font de riquesa natural i espiritual, ha d’estar interrelacionada amb les zones urbanes contigües perquè les persones que hi viuen hi entrin en contacte, puguin conèixer-la millor i respectar-la. Cal posar límits a l’actual creixement urbanístic entre Gavà i Castelldefels. La població veïna ja no pot construir més en aquesta zona perquè ha esgotat els terrenys del seu territori limítrofes amb Gavà. Aquest últim i únic espai portador de vida cal preservar-lo i recuperar-lo per a les generacions futures, cal restaurar la connectivitat entre el delta del Llobregat i el Garraf-Ordal que, per altra banda, és l’unica possibilitat de connectar Collserola i tota l’anella de parcs de l’Àrea Metropolitana amb la plana deltaica del Llobregat i el mar.

L’entorn del Calamot-Caçagats-Canyars es resisteix a morir. Desplega irresistibles encants naturals i històrics, com el poblat ibèric del Calamot (segles IV-II a.C), les restes romanes de la Roca (piscines de decantació de vi, restes industrials agràries), les restes romanes de can Valls de la Roca o can Valls del Racó que no se sap si pertanyen a una vil·la o -com apunten els arqueòlegs Pere Izquierdo i Alfred Mauri- a les instal·lacions portuàries de l'antic port romà d'ancoratge del delta del Llobregat (restes de murs, d'un gran dipòsit amb sostre, les bases de dues basses, etc.), les restes ibero-romanes, la necròpolis alt-medieval, la torre fortificada i la masia de can Rosés (bé cultural d’interés nacional, segle XIV), la masia de can Ribes (bé cultural d’interés local) i la masia de l’Horta (bé cultural amb elements d’interés), el forn de calç de can Cerdans i les coves del torrent del Calamot. Aquest espai ens captiva i ens demana que defensem la seva riquesa natural, històrica i espiritual, a través de la qual la ciudadania gavanenca i metropolitana podrá entendre millor la història i la naturalesa i ser més saludable i feliç.

La riquesa forestal dels boscos del Calamot, del Caçagats i la riera dels Canyars compten amb exemplars de roures i alzines d’entre 300 i 400 anys, i de Pi Negre, alguns d’ells s’apropen als 200 anys. L’antiguitat d’aquests arbres s’ha convertit en una rareza en els boscos de Catalunya, sobretot en els més propers als nuclis urbans. La flora silvestre d’aquest espai ens ofereix un autèntic espectacle a la primavera i a la tardor, amb plantes y flors pròpies del mediterrani, algunes d’elles amenaçades com ara les orquídees, el gladiol silvestre i la farigola.

En quant a la fauna, hi ha espècies molt amenaçades com l’esquirol, l’àguila cuabarrada (hieraaëtus fasciatus), l’aligot (buteo buteo), el llargandaix (Lacerta Ocellata), el gripau corredor (bufo calamita), i la salamandra (salamandra maculosa) i el tòtil (alites obstetricans). Altres animals que habiten o visiten aquest paratge són el porc senglar (sus escrofa), que baixa en busca d’aigua i d’aliment quan no el troben al Parc Natural del Garraf, o quan va de camí a les pinedes litorals. La guineu (vulpes vulpes), el gat mesquer o geneta (viverra civetta o genetta genetta), el gorg-blanc (martes foina) i el toixó (meles meles), també es deixen albirar, mussols (com l’athene noctuex, o l’strix aluco) i òlibes (tyto alba), el pigot garser (dendroscopus major) i el rossinyol; aus migratòries com l’abellarol (merops apiaster), la garsa reial (ardea cinerea), la puput (upupa epops), l’oriol (oriolus oriolus), l’enganyapastor (caprimulgus europaeus) el trencapinyes (loxia curvirostra) i el gran duc (buho buho). Un cas curiós és la papallona gegant de vol rasant provinent de l’Àfrica i de l’Àsia.

Algunes aus l’utilitzen per creuar el sud de la metròpoli i endinsar-se per les serres. Aquest espai agroforestal mantent la metropoli interrelacionada a la naturalesa i la humanitza. Les llacunes i estanys del delta s’omplen amb les rieres de les serralades i el desguàs de les corredores i permeten abeurar als animals i a les aus que hi corren i hi volen. El Calamot-Caçagats-Canyars és l’ultim connector que encara permet l’intercanvi genètic entre el delta del Llobregat i les serres del Garraf-Ordal.

Tota aquesta riquesa forestal i faunística, que dota a aquest paratge de notes de so i color, contribuint cadascun d’ells a la meravella del Calamot-Caçagats-Canyars, és el que ens porta a plantejar-nos l’avantprojecte de conservació d’aquesta àrea connectora per anar concretant la utopia humanista d’unir naturalesa, art i filosofia en un mateix espai. Des d’el punt de vista conservacionista veiem la necessitat de preservar-lo com a últim i únic connector natural que queda a les serralades del delta del Llobregat per destinar íntegrament aquestes 200 hectàrees a Parc.

Pensant en el que representa aquest ecosistema per a les aus migratòries, no trobem cap espai d’importància similar fins a arribar, anant cap el sud, al delta de l’Ebre i, anant cap el nord, als aiguamolls de l’Empordà. Per tant, aquest és l’únic ecosistema del bell mig de la costa catalana que ofereix refugi a les aus migratòries i a la papallona de vol rasant provinent de l’Àsia i de l’Àfrica, i a més, és l’únic que està situat dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Però, a més a més, si reseguim la mateixa línia de costa amb direcció cap el sud, no trobem un altre espai que connecti facilment amb el mar fins arribar a les cales del sud del camp de golf de Sitges, tot i que està més constrenyit per les urbanitzacions. Seguint costa avall no hi ha cap altre espai lliure fins passada la urbanització de la cala de la Mora, al sud d’Altafulla, i que s’ajunta amb la part nord de la platja llarga de Tarragona. Si anem cap el nord no trobem cap espai “connector” fins passat Mataró (entre Mataró i Sant Andreu de Llevaneres). Ës a dir que, a més a més de ser un espai clau per a les aus migratòries, doncs és el segon delta en importància de Catalunya, resulta que en la franja costera que separen els Aigüamolls de l’Ampurdà i Tarragona, uns 200 km., queden pocs espais entre zones urbanes que connectin la vida de les serralades de l’interior amb la costa i un d’ells és l’últim connector biològic del delta del Llobregat: el pla de Carat, amb el Calamot, el Caçagtas i la riera dels Canyars.

Aquest ecosistema de les serralades del litoral, actualment es troba fracturat per les infraestructures viàries, fèrrees i aèrees: la carretera de la Sentiu i la comarcal de Santa Creu de Calafell, la vía férrea de la línia Sants-Vilanova, l’autopista del Garraf, el Camí Ral de Barcelona-València, l’autovia de Castelldefels, les carreteres perpendiculars al mar que l’atravessen des de cada població i les grans vies aèrees que s’eleven des de la pista llarga i la tercera pista, quan els avions no giren immediatament cap el mar. Cal reparar la destrucció que han causat aquestes infraestructures i eliminar tots aquests impediments construint nous túnels biològics que permetin la total recuperació de l’intercanvi genètic entre el massís i l’amenaçat delta del Llobregat.

...

Per altra banda, amb els nous materials derivats del petroli i l’augment que va experimentar el consum a la nostra terra en el gran desenvolupament del capitalisme dels anys 60, un cop a Montjuich ja no hi cabia ni un gram més de brossa, la vall de Joan, situada en el massís càrstic del Garraf, va ser escollida com a abocador d’escombraries per dictat del feixistes de l’època. L’Ajuntament de Barcelona, i després la Diputació, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, al no haver trobat una sol·lució més adequada que el desencertat abocador il·legal d’escombraries del Garraf i havent hipotecat la vida d’aquesta vall, han contret un deute ecològic amb la nostra terra i amb la seva gent.

Els “demòcrates” posteriors, polítics també ineptes, continuaren aquest atemptat ecològic fins a omplir-nos de gom a gom la vall de Joan. La nostra terra pateix les conseqüències de tenir un abocador il·legal que, a més a més, és el més gran de tota Catalunya i el segon en capacitat de la península. Com a contrapartida d’aquest deute, exigim a l’Ajuntament de Barcelona, a la Diputació, a l’Àrea Metropolitana i a la Generalitat de Catalunya, que es preservi i es restauri del tot la connectivitat biològica entre el Garraf i el Parc Agrari i les llacunes i pinedes del delta del Llobregat, destinant aquestes 200 hectàrees a Parc (Connector Biològic Central de la costa catalana). Vint-i-vuit anys d’abocaments il·legals d’escombraries contaminant-nos la terra i els aqüífers amb els lixiviats, i els avencs i l’aire amb l’emissió de metà, que causà fins i tot la mort d’un espeleòleg, i contribuint fins a un 25% de l’efecte hivernacle a Barcelona són més que suficients per exigir als polítics que malmanen la metròpoli catalana la cancel·lació del deute contret amb la nostra terra i les seves ciutadanies que, degut a això, ja han perdut molta qualitat de vida.

...

I per aconseguir-ho, només cal restaurar la malmesa connectivitat amb el Parc Agrari per endressar-la de nou i, des d’un punt de vista metropolità, també cal construir un pas biològic elevat que creuï el Llobregat per connectar el Garraf-Ordal amb Collserola. Així, aniríem reconstruint les connexions biològiques de l’anella de Parcs Metropolitans que amb les infraestructures viàries hem destruït.

(10) L’expansió dels cultius gavanencs i la rompuda de les marines, Josep Soler i Vidal, Col·lecció Brugués, Museu municipal de Gavà, 1969, pàg 44.

(11) Tittytainment (http://quomodo.blogspot.com/search/label/telecracia )

Un demà més just i sostenible és possible!

i

Fundació Trifolium http://www.trifolium.biz/

Contacteu amb nosaltres:

processogava2001@hotmail.com

Tel.: 607 20 60 66

* * * * *

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-.

Programa d’enllaços d’aquesta setmana

SO-152

*

Obrint Pas - 12 - Des de la nit (4’ 10”)

Avui no t´escric per a parlar de pau
avui no son dies de mirarse als ulls i callar
s´obren ferides als camps dels vençuts
creixen els murs que em separen a mi de tu.
L´hora de València tocada de mort
1000 anys d´història arrasats en segons
terra, treball, cultura, sentiment
paraules mortes per la supèrbia del poder.
Però aquí neix la resistència
negació del seu oblit
armes de raó i conciència
alçant teixits de compromís.
Avui t´escric des de la nit
encerclat per l´enemic
convocat per la memòria
i disposat a no morir.

http://www.youtube.com/watch?v=dBhwPp6Owjk

*

El Refugio denuncia la perrera de Puerto Real, Cádiz, España (1’ 03”)

El Refugio denuncia la perrera de Puerto Real, Cádiz, por un presunto delito de maltrato a los animales.
Supuestamente les inyectan un paralizante muscular ocasionando a los perros y gatos recogidos una muerte lenta y agónica por asfixia. Para más información www.elrefugio.org

http://www.youtube.com/watch?v=LqsesOGfi-w

'El Refugio' acusa a la perrera de Puerto Real de maltrato animal (1’ 03”)

http://www.lavozdigital.es/cadiz/20071004/local/puerto-real/refugio-acusa-perrera-municipal-200710041202.html

Una inyección barata paraliza sus músculos, poco a poco, hasta la muerte (1’ 03)

http://www.20minutos.es/noticia/285844/0/sacrificio/animales/cadiz/

*

Aturem les màquines, No al Pla Caufec! mani 6 oct.'07 (4’ 49”)

La tarda del dissabte 6 d'octubre de 2007 va ser una gran tarda pel poble d'Esplugues ja que la veu de les que volen aturar el pla especulatiu, Pla Caufec, es van fer sentir per Esplugues i els seus voltants. El cos represor autonòmic es va fer notar però la manifestació va superar totes les situacions i va concloure contenta i victoriosa. Aturem les màquines! No al Pla Caufec. + info: http://www.moviments.net/noalplacaufec/

http://dvactivisme.blip.tv/file/415119/

Centenars de persones desmunten part de les obres i vora 2.000 persones participen de la manifestació contra el pla Caufec-Porta BCN

Veure fotos:

http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/?p=298

*

Manuel Delgado-Poblenou-CanRicart07 (20’ 52”)

Conferència de Manuel delgado en l'antic recinte industrial "can ricart" ara restringit, propietat de l'ajuntament de Barcelona, en el barri (en destrucció-màxima) de Poblenou 13 de setembre de 2007.

http://blip.tv/file/414320

Inspecció veïnal de la cereria (2’ 50”)

Si creus que la situació és prou escandalosa com per respondre amb la desobediencia civil i estàs disposat a saltar una tanca i netejar el patrimoni historic fins que et detinguin posat en contacte amb joamarca AT gmail.com.

http://www.youtube.com/watch?v=VAD9I89cvuo

veure fotos:

http://poblenou.org/Galeria%20imatges/INICI%20IMATGES/CAN%20RICART/Imatges.html

*

Aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

* * *

Manuel Franquesa
Wednesday, October 10, 2007 10:19:40 PM

1. LA VERITAT DE LOS LECTORES CON LINTERNA: Terrorismo neoliberal de apaga la luz y vámonos

Hola todas y todos

Os reenviamos la carta de un lector, que llega a esta redacción como anillo al dedo: hoy, miércoles 10 de octubre de 2007, cuatro gotas en Castelldefels han sido suficientes para dejarnos aprox. una (1) hora sin suministro eléctrico.

La broma me ha costado prolongar una (1) hora mi jornada laboral, pero a fin de mes Endesa me cobrará como si aquí no ha pasado nada, oi?

Las compañías eléctricas llevan siglos cobrandonos pasta gansa, y ahora quieren hacernos pagar la mejora de la cagada que ellos mismos han depositado en el orinalito apretando el culito con más ansia de cobrar que de dar...

"Y tienen de su lado a Joan Clos, un necio anestesista y anestesiado digno de ser citado en el "Elogio de la Locura" (puden leerlo gratis en http://www.amics21.com/laveritat/Elogiolocurabachiller.htm ), de San Erasmo de Rotterdam", que el PSOE retiró como alcalde de Barcelona para hacerlo ministro de industria, justicia, religión y asuntos interraciales.

Ciudadanos y ciudadanas: vayan puliendo las herramientas oxidadas en el cobertizo, que el día de la Bastille se acerca...

Salud&Voltios (si Endesa puede)

Manel

PS. Dejamos colgadas aquí las fermosas fotos del Burro Catalán et Minister de Pendejadas de Espanya:

From: LECTOR
To: LAS VERITAT
Sent: Wednesday, October 10, 2007 4:16 PM
Subject: TERRORISMO NEO-LIBERAL DE APAGÓN

Apreciado senyor Flan de hueso, subsubpresidente transversal de Tacañula,

10/10/2007 CONSECUENCIAS DE LA INTERRUPCIÓN DEL SUMINISTRO DEL PASADO JULIO

El recibo de luz subirá para pagar la mejora de la red tras el gran apagón (sic) (como me gusta lo de sic)

(EL PERIÓDICO dixit)

Véalo ustez en:

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=448864&idseccio_PK=1022&h

Salutations distinguées

Joseph Robespierre de la Barriere

* * * * *

Damià

Wednesday, October 10, 2007 1:11:30 PM

2. Comunicat de premsa en resposta a les declaracions del Conseller per la barraca

COMUNICAT DE PREMSA

Campanya contra la legalització de la caça en Barraca i filat a Catalunya

Èxit de la campanya ecologista en contra el projecte de decret de la caça en vesc i filat promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge

Les entitats ecologistes i conservacionistes demanen al Govern fermesa i garanties jurídiques per evitar la caça d’espècies protegides en vesc i filat

Barcelona 10/10/2007

Avui el Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha fet pública la decisió de retirar el projecte de decret regulador de la captura d’ocells amb vesc i filat. Entre d’altres motius que han impulsat aquesta decisió ha estat la resposta que la Comissió Europea va donar la setmana passada al Director General de Medi Natural, davant la consulta feta sobre la coherència o no d’aquest decret amb la Directiva europea per a la conservació dels ocells (79/409/CE).

Les entitats promotores de la campanya per a la retirada del projecte de decret volem, mostrar la nostra gran satisfacció davant aquesta decisió i destacar les declaracions emeses en el comunicat del Departament de Medi Ambient.

La retirada del projecte de decret demostra la incoherència del Govern d’intentar regular una pràctica massiva i no selectiva, que afecta a espècies protegides i prohibida per la normativa europea. En aquest sentit les entitats impulsores de la campanya per la retirada del projecte volen manifestar la seva satisfacció, davant un fet que ha rebut el suport de més de 660 entitats: ong, centres de recerca i universitats, entitats i empreses de tot el món, i més de 21.000 signatures particulars.

Les entitats consideren però que la retirada del projecte de decret no es traduirà amb la finalització d’aquesta pràctica prohibida a nivell europeu i estatal. En aquest moments exigim la revisió de la llei de protecció dels animals (12/2006), en la què no queda prohibida la captura de tords amb vesc. També, volen recordar que la revisió de la llei ha estat una reivindicació del col·lectiu des dels anys 80, i que malgrat la llei ha tingut diverses revisions, aquesta no ha estat mai inclosa. La llei, tal i com està formulada a aquest respecte incompleix amb la legislació de rang superior.

Les mateixes entitats també volen alertar de la proximitat de les dates en que es practica la caça en barraca, i de la intenció manifestada públicament per alguns dels barraquistes de continuar practicant la caça amb barraca. Per aquest motiu sol·liciten al Departament de Medi Ambient i Habitatge que doni suport i doti dels recursos necessaris al Cos d’agents rurals, per tal que vetllin per a que aquesta pràctica il·legal no torni a donar-se en el territori.

Les entitats consideren que els resultats de la campanya de recollida de signatures per a la retirada del projecte de decret ha estat un èxit inimaginable quan es va dissenyar, ja que s’han recollit en quatre setmanes més de 20.000 signatures de més de 40 països, el que ha permès difondre la problemàtica de forma massiva, i pensen continuar ambla campanya per a què aquesta pràctica desaparegui definitivament de Catalunya.

Més Informació a :

SEO/BirdLife Catalunya -Cristina Sànchez 93 289 22 84

SEO/BirdLife Terres de l'Ebre - Ignasi Ripoll 616 29 02 46

Prensa SEO/BirdLife Carmen Fernández, 91 434 09 10 / 699 98 36 70
GEPEC-edC - Damià Vernet 636-38.61.69

DEPANA - Manuel Cunill 629 57 70 83

Associació Ornitològica de les Terres de l’Ebre - PICAMPALL - 977 48 92 64

IPCENA-edC – ipcena@ipcena.org

Vogelschutz Komitee e.V. - vogelschutz.komitee@t-online.de

* * * * *

Massana Llorens_ M. Pilar
Wednesday, October 10, 2007 12:37:48 PM

3. MEMORIAL LLUÍS COMPANYS

En l'aniversari de l'afusellament del President Companys, la Regidoria del Districte 1er i l'entitat cultural Centre d'Estudis de l'Hospitalet organitzen un acte conmemoratiu que pot ser del vostre interés.

El tema d'aquest any serà:

EL CONFLICTE RELIGIOS DURANT LA REPÚBLICA I LA GUERRA CIVIL. MEMÒRIA HISTÒRICA. ASSESSINATS I BEATIFICACIONS.

Ponent: Jaume BOTEY, professor d'Història de la UAB.

Dilluns dia 15 d'octubre a les 7 de la tarda a la Regidoria del Dte.1,

Rbla. Just Oliveras, 23. L'Hospitalet

* * * * *

Damià
Wednesday, October 10, 2007 11:19:05 AM

4. El comunicat DMAiH oficial

Aquest es el comunicat que han penjat a la web del Departament de Medi Ambient:

http://mediambient.gencat.net/cat/el_departament/sala_de_premsa/notes/NPCa_aenBarraca.jsp?ComponentID=137056&SourcePageID=3075#1

El Departament de Medi Ambient i Habitatge suspèn la tramitació del Projecte de decret de caça en barraca

· El Departament considera que no s’ajusta a la Directiva europea d’ocells silvestres perquè és un art de caça massiu i no selectiu

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha ordenat suspendre la tramitació del Projecte de decret pel qual es regula l'autorització excepcional per a la captura de túrdids amb els mètodes tradicionals del vesc i del filat.

Després d’intenses converses amb els sectors implicats (caçadors i grups ecologistes) i amb la Comissió Europea, el Departament ha decidit aturar el Projecte de decret perquè no s’ajusta a les previsions de la Directiva 79/409/CEE, relativa a la conservació d’ocells silvestres, és a dir, és un mètode massiu i no selectiu.

El 2006, el Departament va elaborar un Projecte de decret per regular aquest art de caça, molt arrelat a les Terres de l’Ebre. El Projecte de decret ha estat en exposició pública del 8 d’agost al 20 de setembre del 2007. Durant aquest període de temps, s’han rebut una vintena d’al·legacions de particulars, entitats, institucions i organitzacions ecologistes manifestant-s’hi en contra. Les al·legacions presentades coincideixen, bàsicament, en tres punts: que és un procediment massiu i no selectiu; que contravé la Directiva europea; i les sentències judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Paral·lelament, a les converses amb la Comissió Europea (CE) s’ha constatat la seva negativa a donar suport al Projecte de decret. L’argument de la CE és que contravé la Directiva 79/409/CEE, relativa a la conservació d’ocells silvestres. Aquesta Directiva encomana als estats membres la prohibició d’arts massius i no selectius de caça. Malgrat això, permet la caça d’algunes espècies amb el mètode del vesc com a una excepcionalitat sempre que es compleixin quatre requisits indispensables (que sigui un mètode selectiu, que les condicions siguin estrictament controlades, que les quantitats siguin petites i que no hi hagi mètodes alternatius). A més, la Llei 22/2003 de protecció dels animals (modificada per la Llei 12/2006) determina que poden haver-hi excepcionalitats. La caça en barraca, però, no s’ajusta a cap de les dues normatives.

Per tant, el Projecte de decret ha quedat suspès, la caça en barraca continuarà sent no autoritzada i el cos d’Agents Rurals seguirà fent el seguiment d’inspecció i obertura d’expedients sancionadors com fins ara.

10 d'Octubre de 2007

GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Entitat membre de la Federació Ecologistes de Catalunya

* * * * *

Sos Racisme Catalunya
Wednesday, October 10, 2007 10:58:05 AM

5. Convocatòria: Laboratori antiracista 07

NOTA DE PREMSA: LABORATORI ANTIRACISTA’07

Els dies 19, 20 i 21 d’octubre organitzem el Laboratori Antiracista'07, un espai on un centenar de nois i noies d’entre 16 i 25 anys (autòctons, fills d’immigrants i joves immigrants), membres d’entitats catalanes i europees, reflexionaran a partir de diferents tallers artístics, culturals i de debat sobre temes que giren entorn de l'antiracisme (la identitat, el fet migratori, la igualtat d'oportunitats, la discriminació, la participació, el mestissatge cultural, etc.).

L’objectiu del Laboratori es generar un espai d’intercanvi d’experiències i participació on els joves tinguin la paraula i ens puguin mostrar com participen i quines són les seves preocupacions, donant-los un altaveu per fer-ho públic i veure com s’aproximen les seves realitats al moviment antiracista.

Durant divendres i dissabte tindran lloc els tallers i altres activitats participatives (a l’alberg Mª de Deu de Montserrat i el Centre Cívic Casa Sagnier). I el diumenge, com a cloenda de les jornades, volem compartir les reflexions amb la ciutadania organitzant les següents activitats:

Diumenge 21

Hora: 11:00-14:00

Lloc: Cotxeres de Sants (C/Sants 79)

Tindrà lloc l’Assemblea de debat entre els joves participants, una eina indispensable per arribar a elaborar les conclusions de denúncies i/o propostes que posteriorment es faran arribar a l’Administració i es faran públiques.

Diumenge 21

Lloc: Parc de l’Espanya Industrial

16:00-20:00 Fira d’entitats

16:00-20:00 Demostració de graffitti

16:00h Tabalada

16:30-18:30 Torneig de bàsquet 3x3

18:30h Mostra de break dance

19:00h Resultats tallers (hip-hop; fotografia; llenguatge periodístic)

20:00h “Batalla de gallos” (hip hop)

21:00h Presentació de les conclusions de l’Assamblea

21:30h Concert de Welelo

22:00h Tancament: amb colla de Diables “La rata de Bellvitge”

Ens agradaria que us impliqueu per tal de traslladar aquest debat al conjunt de la ciutadania. Si voleu més informació al respecte poseu-vos en contacte amb nosaltres al 93 301 05 97 / sosracisme@sosracisme.org

Salutacions,

Equip de premsa de SOS Racisme-Catalunya

* * * * *

Centre Delàs
Wednesday, October 10, 2007 9:08:19 AM

6. [Pauglobal] Jornades: Per una Banca Desarmada

Benvolguts, benvolgudes,

Ens complau convidar-vos a les Jornades per al debat que el Centre d'Estudis per a la Pau J.M.Delàs ha organitzat dins de la campanya Per una Banca Desarmada

Dijous 25 i divendres 26 d'octubre a Barcelona

Per una Banca Desarmada

A l'acte hi participaran, entre d'altres, Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal anticorrupció de l'Estat espanyol; Christophe Scheire, investigador de Netwerk Vlaanderen i coordinador de la campanya a Bèlgica contra la banca armada anomenada «My Money, Clear Conscience?»; Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau; Bob Thomson, facilitador internacional de campanyes d’ECA Watch; i Andrea Baranes, investigador de la Campagna per la Riforma della Banca Mondiale, i coordinador de la campanya «Banca Armata» duta a terme a Itàlia contra la implicació de les entitats bancàries en el negoci de les armes.

Accés al programa de les Jornades

http://pangea.org/aa_upload/7dc10f2cdabf56575884fff9bafc49b5/Triptic_Jornades_Banca_desarmada.pdf

Més de 30 entitats financeres de l'Estat espanyol inverteixen en la indústria de guerra
Informa't a: http://www.bbvasensearmes.org/ / http://www.bbvasinarmas.org/

Consulteu l'últim número de la revista Materials de Treball, dedicat exclusivament a la banca armada:
Materials de Treball 32 en catala http://www.justiciaipau.org/centredelas/mt32cat.pdf Materiales de Trabajo 32 en castellà http://www.justiciaipau.org/centredelas/mt32cas.pdf

Lloc de les jornades: Auditori de la Universitat Pompeu Fabra Edifici França, Passeig de la Circumval·lació, 8.

Bus: 14, 39, 51 · Metro L4-Barceloneta

Hi haurà servei de traducció simultània

Es lliurarà certificat d'assistència a qui ho sol·liciti

Entrada gratuïta - Es recomana inscripció prèvia (justiciaipau@justiciaipau.org, telf. 93 317 61 77)

Organitza: Centre d'Estudis per a la Pau J.M.Delàs - Justícia i Pau

Suport: Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans

Més informació:

Centre d'Estudis per a la Pau J.M. Delàs

Justícia i Pau

delas@justiciaipau.org
www.justiciaipau.org/centredelas
T. 93 317 61 77

c/Rivadeneyra, 6, 10è

08002 Barcelona

Atenció!

si teniu problemes per obrir l'enllaç al programa poseu al vostre navegador aquesta adreça:

http://pangea.org/aa_upload/7dc10f2cdabf56575884fff9bafc49b5/Triptic_Jornades_Banca_desarmada.pdf

* * * * *

Centre Delàs
Wednesday, October 10, 2007 9:02:55 AM

7. [Pauglobal] Presentació llibre sobre Afganistan-M.Herold

Benvolguts, benvolgudes,

Us fem arribar una convocatòria de la Plataforma Aturem la Guerra, Foca ediciones i la llibreria La Central:

presentació del llibre

http://www.justiciaipau.org/centredelas/Invitacio_Afganistan_BCN.jpg

AFGANISTÁN COMO UN ESPACIO VACIO

EL PERFECTO ESTADO NEOCOLONIAL DEL SIGLO XXI

a càrrec de l'autor

MARC W. HEROLD

(professor d'Economia a la Universitat de New Hampshire, Estats Units)

Presentarà l'acte:

Alejandro Pozo (investigador de pau i conflictes del Centre d'Estudis per a la Pau J.M. Delàs, Justícia i Pau)

Divendres

26 d'octubre de 2007

19:00 hores

Cripta de la Central del Raval - Elisabets, 6 - Barcelona 08001

Targetó d'invitació

http://www.justiciaipau.org/centredelas/Invitacio_Afganistan_BCN.jpg

Atenció!

si teniu problemes per obrir l'enllaç del targetó d'invitació poseu al vostre navegador aquesta adreça:

http://www.justiciaipau.org/centredelas/Invitacio_Afganistan_BCN.jpg

* * * * *

Miki
Tuesday, October 09, 2007 10:21:02 PM

Us reenvio aquest correu (i arxiu adjunt) d'en Dani. Us prego la maxima col.laboracio i difusio. Encara que ell no ho digui en aquest correu, sabem que la situacio d'aquest gran amic, amb qui vaig ser a l'Iraq; detingut i fitxat a Palestina; viatjat pel mon; etc. (amb aixo vull dir que el conec be i se que es pot fotre en mig de qualsevol merde) i de la seva companya, es molt delicada i perillosa i aniria força be rebre el maxim suport exterior, per tal que les autoritats Colombianes, es repensin alhora d'atacar. Gracies. Miki:

Date: Mon, 8 Oct 2007 21:48:06

Hola Miki, ¿qué tal?

Te cuento. Como sabes, Gemma y yo estamos en Colombia desde hace ya un mes y medio trabajando con IPO http://www.peaceobservatory.org/ incluso vamos a renovar la visa para quedarnos un poco más de tiempo, hasta primeros de noviembre.

Estos días, previos a una movilización campesina que se hará en todo el país los días 10, 11, y 12, el estado, mediante las fuerzas armadas colombianas, ha iniciado una campaña de represión a grupos y organizaciones de izquierdas entre ellos la ACVC, una asociación campesina con la que IPO trabaja directamente. Cuatro compañeros han sido detenidos y posteriormente encarcelados. Desde Bogotá IPO ha escrito un comunicado y se buscan firmas de apoyo de todas las organizaciones posibles.

Te adjunto ese documento por si tu se lo puedes hacer llegar a alguna organización, Ong`s, movimientos sociales, etc., ya que conoces a bastante gente, a Sense Mons ya se lo he enviado yo.
El documento lo tienen que devolver firmado, es decir, nombre de la organización, NIF, si lo tienen, junto con algunas palabras de apoyo.

Ya me dirás algo,

Un abrazo, Dani.

dani@danielviana.net
www.danielviana.net
"No importa donde se nace o se vive, sino donde se lucha" - Simón Bolivar

8. LLAMADO A LA SOLIDARIDAD INTERNACIONAL PARA QUE CESE LA PERSECUCIÓN ESTATAL CONTRA LA ACVC

Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra, Barrancabermeja (Colombia) Octubre de 2007

Hacemos un llamado a la solidaridad nacional e internacional para que cese la persecución estatal contra la Asociación Campesina del Valle del río Cimitarra (ACVC), organización que desarrolla un trabajo comunitario, político y social en el sector rural de los municipios de Yondó, Remedios y Segovia, en Antioquia, así como de Cantagallo, San Pablo, Simití y Santa Rosa del Sur, en Bolívar. También cuenta con una oficina regional en la ciudad de Barrancabermeja, en el Magdalena Medio colombiano.

La ACVC integra los propósitos de la comunidad a través de 120 juntas de acción comunal veredales; cooperativas; comités pesqueros y mineros; colectivos de mujeres y jóvenes, junto a otras agrupaciones de trabajadores campesinos, en el marco de la defensa integral de los derechos humanos y del territorio, así como de la implementación de proyectos productivos de soberanía alimentaria, de la sustitución de cultivos de coca, y de la capacitación y fomento a los procesos organizativos campesinos.

Andrés Gil, coordinador de la oficina de la ACVC en Barrancabermeja; Mario Martínez, tesorero de la ACVC; Óscar Duque, integrante del equipo de trabajo de la seccional de la parte media de la ACVC; y Evaristo Mena, integrante de la ACVC como miembro de la junta de acción comunal de la vereda La Poza, municipio de Cantagallo - todos ellos reconocidos líderes comunitarios por más de dos décadas en la región del Magdalena Medio - fueron detenidos por agentes del DAS el sábado 29 de septiembre y actualmente se encuentran recluidos en Bucaramanga (Santander). Hoy martes 2 de octubre se les llevará a indagatoria.

Estas detenciones y las órdenes de captura dirigidas al resto de directiva hacen parte de un nuevo proceso judicial en contra de la Asociación Campesina. Proceso que ha implicado el allanamiento del apartamento y la oficina regional de la ACVC en Barrancabermeja, en el cual fueron sustraídas tres CPU con once años de documentación de los proyectos de la asociación, así como contabilidad, material documental y fotografías, entre otros archivos. Este tipo de acciones conforman una nueva ofensiva estatal para desarticular el proceso organizativo del campesinado del Magdalena Medio y disgregar las iniciativas de desarrollo comunitario, al igual que la defensa de los derechos humanos en la región del valle del río Cimitarra.

Esta arremetida no es nueva. Hace parte de una serie de presiones del Estado colombiano contra la ACVC que han tenido lugar desde hace varios años y que se han manifestado en hechos tales como el incumplimiento del gobierno a los acuerdos firmados durante el éxodo campesino del Magdalena Medio en 1998 y la indolencia del gobierno colombiano para aplicar las medidas cautelares solicitadas por la Comisión Interamericana de Derechos Humanos, con el fin de proteger a los miembros de la ACVC.

Asimismo cabe recordar el congelamiento de la figura jurídica que constituyó la Zona de Reserva Campesina del Valle del río Cimitarra - territorio de propiedad colectiva contemplada en la ley 160 de 1994 (o ley de reforma agraria) equivalente a los resguardos indígenas y a los territorios colectivos de las comunidades afrocolombianas – en el año 2003. Dicha figura busca tanto eliminar como prevenir la concentración y el acaparamiento de la propiedad de la tierra, al igual que facilitar procesos de redistribución y prevenir el fraccionamiento antieconómico de la misma. Además, regula la ocupación de tierras baldías, dando preferencia a los campesinos de escasos recursos. Por estas razones, se constituye como una molestia para la ejecución de los proyectos extractivos recién acordados con la AngloGold Ashanti Mines y con los inversionistas del monocultivo agroindustrial de la palma aceitera.

Esto sin contar que el accionar del ejército en la región ha estado dirigido contra la población civil, a través de acciones como: asesinato de campesinos, detenciones arbitrarias, uso de informantes, alianzas con paramilitares, hurtos, torturas y otras graves violaciones a los derechos humanos.

Reiteramos nuestro llamado solidario para convocar e invitar a todos nuestros amigos, compañeros y contrapartes – tanto en Colombia como en el resto del mundo - a sacar adelante las siguientes iniciativas:

- Adelantar una audiencia en el Congreso colombiano sobre la situación de derechos humanos en la Zona de Reserva Campesina del Valle del río Cimitarra.

- Realizar actividades de denuncia, acompañamiento y búsqueda de respaldo político a la ACVC en Canadá, Estados Unidos, Europa y América Latina.

- Solicitar una audiencia en el seno de la Comisión Interamericana de Derechos Humanos de la OEA para revisar el caso de persecución contra la ACVC.

- Convocar a una reunión en el seno del Parlamento Europeo y la Comisión Europea para exponer las violaciones y la persecución contra la ACVC.

- Exponer y radicar casos de asesinatos, violaciones y persecución contra la ACVC ante la OIT, la Organización Mundial Contra la Tortura, la Comisión de Derechos Humanos de la ONU y la Corte Penal Internacional.

Una vez más debemos decir que la libertad, la integridad y la vida de los miembros de la ACVC es responsabilidad única de las instituciones y funcionarios que, en representación del estado, debieran garantizar los derechos del campesinado, en lugar de fomentar su persecución.

Por lo tanto, las organizaciones abajo firmantes respaldamos el anterior pronunciamiento de la ACVC, reafirmando su plena legalidad y legitimidad. Por ello, pedimos que los detenidos sean puestos en libertad inmediatamente y se suspendan las órdenes de captura emitidas contra el resto de la directiva.

Firman:

* * * * *

Amnistia Internacional
Tuesday, October 09, 2007 6:02:10 PM

9. Myanmar necesita de tu libertad

Este mensajes contiene imágenes, si no las visualizas correctamente, pulsa aquí.

http://www.es.amnesty.org/boletindenoticias/myanmar.html

Los terribles sucesos, con al menos 12 personas muertas y miles de detenciones, que se viven en Myanmar estos días tienen como telón de fondo una grave crisis de derechos humanos. Ahora es el momento de hacer ver a las autoridades de este país que somos muchas las personas que, cuando Myanmar deje de ser portada de los informativos, no olvidaremos las graves violaciones de derechos humanos que se producen en el país.

Amnistía Internacional se ha movilizado estos días en decenas de países y ciudades en solidaridad con quienes se manifiestan pacíficamente en Myanmar, y exigiendo al gobierno de este país que cese la represión y que libere inmediatamente a los presos de conciencia, incluída la premio Nobel de la Paz, San Suu Kyi, que aparece en el retrato de la fotografía y que pedía: "por favor, usen su libertad para defender la nuestra".

Por eso queremos pedirte, a tí que puedes, que exijas al Gobierno de Myanmar el fin de la violencia.

Y también queremos invitarte a ti, que estás del lado de los dercehos humanos, que des un paso más y que pases a formar parte de Amnistía Internacional. Hazte socio ahora, para poder luchar por quienes no tienen libertad para hablar en voz alta.

De todo corazón, gracias.

Esteban Beltrán

Director - Amnistía Internacional

PS: Amnistía Internacional es una organización independiente y financiada por personas. Tu colaboración es lo único que nos permite seguir.

+ http://www.es.amnesty.org/actua/acciones/myanmar-libertad-detenidos/

* * * * *

Casa de Nicaragua Baix LlobSud
Tuesday, October 09, 2007 4:11:23 PM

10. [associacionsgava] TEATRE: LA ESTATUA (COLECTIVO DE MUJERES DE NICARAGUA A GAVÀ)

AQUESTA SETMANA TENIM AL COLECTIVO DE MUJERES DE MATAGALPA-NICARAGUA A GAVÀ!!!!

TEATRE: LA ESTATUA, del Colectivo de Mujeres de Matagalpa

Dijous 11 d'octubre. A les 20 hores. Entrada gratuïta.

A LA SALA D'ACTES DE LA CASA GRAN

Globalicemos la solidaridad és una iniciativa del Colectivo de Mujeres de Matagalpa basada en la motivació de conar a conèixer la realitat quotidiana que viuen les persones, especialment les dones, les nenes i els nens a Nicaragua, pe crear llaços de col·laboració i amistat entre les persones de diferents continents i latituds.

Organitza: Colectivo de Mujeres de Matagalpa

LA CASA GRAN

Centre d'Informació i Recursos per a Joves

C/ Major, 37 - 08850 Gavà (Barcelona)

Tel./Fax 93 635 54 35

Horari: de dilluns a dissabte de 17 a 22 hores

http://espaijove.gavaciutat.cat
lacasagran@aj-gava.cat

* * * * *

Xarxa Consum Solidari
Tuesday, October 09, 2007 3:15:06 PM

11. [XMG] Campanya Supermercats no gràcies

Salute a totes,

Com algunes ja sabreu, hi ha en marxa la Campanya Supermercats no gràcies (http://www.supermercadosnogracias.org/ ), una campanya d’àmbit local, estatal i internacional en què Catalunya comença a jugar un paper important.

En aquest espai es vol treballar la denúncia d’un model empresarial que és exponent màxim de la globalització neoliberal que patim. Un model que depreda el medi ambient, la pagesia familiar, els drets de les treballadores i la llibertat de consumidores i persones a tot el món. Tanmateix, vol ser un moviment que visualitzi les alternatives existents i que treballi per la transformació política de la societat.

És per això que us volem convidar a participar a l’espai de treball de Supermercats no gràcies. La propera reunió serà el dijous 11 d’octubre, a les 19.30, als locals de la XCS de ciutat vella (plaça de sant Agustí, 15). Sabem que és vigília de pont, però estem en un moment com a grup prou interessant en el qual treballem per l’extensió de la Campanya i per la propera crida internacional del dia contra els “súpers” (17 de novembre). Pensem que és un tema que ens toca a totes d’una manera o una altra i que totes podem aportar quelcom per acabar amb “l’OMC a casa” (Vía Campesina).

Us esperem,

Xavier Montanyès

Per a més informació montanyes@noetmengiselmon.org

PD: us anirem informant de properes convocatòries

* * * * *

aitor goikoetxea
Tuesday, October 09, 2007 2:19:16 PM

12. ¡PORQUE SOMOS UN PUEBLO, FASCISTAS FUERA DE EUSKAL HERRIA!

El 12 de Octubre los fascistas españoles celebran el Día de la Hispanidad. Hace 515 años que comenzaron la matanza contra l@s indígenas americanos, y hoy en día, siguen celebrando su hispanidad de la misma forma. A principios del siglo XXI, y sin ningún tipo de escrúpulos, han convertido el genocidio en símbolo de España.

Desgraciadamente las ideas imperialistas de hace cinco siglos siguen en vigor en la mente de los fascistas. L@s vasc@s hemos pagado muy caro todo ello. Y muy a nuestro pesar los fascistas que tanto sufrimiento han causado a Euskal Herria siguen viniendo a provocarnos. Por ejemplo, las manifestaciones de ¡Basta Ya!, las concentraciones de Ynestrillas y sus marionetas en 1999, España2000 en Bilbao el 2002, los falangistas en Gasteiz el 2005, el año pasado en Iruñea, etc. Y este año tienen intención de hacerlo en Donostia el 12 de Octubre.

Vienen de España a Euska lHerria, y nos pretenden imponer sus ideas de extrema derecha. Supeditan la unidad de España a la voluntad de l@s ciudadan@s vasc@s. Como hicieran los fascistas a las órdenes de Franco en el 36, vienen a Euskal Herria a imponernos una España Grande y Libre. Vienen a nuestro pueblo a imponer la España Grande que deniega los derechos de nuestro pueblo. Además, defienden que unas razas son superiores a las demás, persiguen a l@s emigrantes, atacan a los homosexuales, odian a l@s que tienen ideas progresistas… Pretenden aniquilar a nuestro pueblo.

Pero en Euskal Herria las ideas fascistas no tienen cabida. Por eso nos hemos reunido numerosos agentes sociales de Donostia. Y hacemos un llamamiento a todos los agentes y ciudadan@s a decir a los fascistas que no son bienvenidos, y a su vez, a apoyar a Euskal Herria. En pro del reconocimiento de Euskal Herria; a favor de la territorialidad y el derecho de decisión; a favor de la justicia social; por la igualdad de derechos entre hombres y mujeres; a favor de los derechos de l@s emigrantes… Es decir, a favor de un pueblo más libre y más justo.

En definitiva, hacemos un llamamiento a los agentes y a l@s ciudadan@s para que trabajen a favor de Euskal Herria y en contra del fascismo. Hemos creado un correo electrónico para recabar adhesiones con este fin: urriaren12a@gmail.com. Y hacemos un llamamiento a todos los agentes para que participen en el festival conta el fascismo que se celebrará en el Boulevard el 12 de octubre a las 15:00.

¡El 12 DE OCTUBRE TODOS A DONOSTIA!

¡NO PASARAN!

ATXIKIMENDUAK/ ADHESIONES

- Euskal Herriko Gay Mugimendua (EHGAM)

- Bilgune Feminista

- Askatasuna

- Indar Gorri

- Iratzarri (Aralar gazteak)

- Ekimen Komunista

- Segi

- Astigarragako Gazte Asanblada

- Intxaurrondoko Gazte Asanblada

- Loiolako Gazte Asanblada

- Igeldoko Gazte Asanblada

- Añorgako Gazte Asanblada

- Alde Zaharreko Gazte Asanblada

- Bidebietako Gazte Asanblada

- Ikasle Abertzaleak

- Langile Abertzaleen Batzordeak (LAB)

- Piratak (Donostia)

- Batasuna

- Eusko Abertzale Ekintza / Acción Nacionalista Vasca (EAE-ANV)

- Sare Antifaxista

http://www.gaztesarea.net/irudiak/9109/info200710691095757941401048367485.sized.jpg

* * * * *

Bosch Perello, Antoni
Tuesday, October 09, 2007 10:53:46 AM

16 Món

Informe El rànquing de la ineficàcia Reportatge

13. La doble moral dels rics

HIPOCRESIA· L’informe anual de Transparència Internacional denuncia els suborns de les multinacionals

CAUSA· Vincula els nivells de corrupció dels Estats amb els de pobresa

Oriol Serra

BERLÍN. CORRESPONSAL La influent organització no governamental Transparència Internacional va presentar ahir el seu últim informe sobre els índexs de corrupció a escala mundial. En un llistat de fins a 180 països, Dinamarca, Finlàndia i Nova Zelanda hi figuren com els tres més transparents del planeta, mentre que Somàlia, Myanmar i l’Iraq són els més corruptes.

Segons s’extreu de l’informe, hi ha una relació directa entre el nivell de pobresa i el nivell de corrupció perquè la manca de recursos i la inestabilitat política donen ales a la delinqüència al més alt nivell.

“Per fer justícia als països més pobres, cal que els més rics s’esforcin més a l’hora de controlar el flux de diners il·lícits”, assegurava el text distribuït ahir per l’ONG amb seu a Berlín.

Transparència Internacional va denunciar que “els suborns acostumen a sortir de les multinacionals, que tenen seu als països més rics del món”, i va advertir que “és inacceptable que aquestes empreses utilitzin el suborn a l’estranger com a estratègia legítima”. Escàndols a Alemanya Mitjans alemanys, com el setmanari Der Spiegel, associaven la denúncia de l’ONG als escàndols de corrupció més recents, protagonitzats per multinacionals alemanyes com ara Volkswagen i Siemens.

“La crítica dels països rics respecte de la corrupció als països pobres no té credibilitat si les seves institucions financeres accepten la riquesa robada als pobles més pobres del món”, va assegurar Akere Muna, vicepresident de Transparència.

L’Índex de percepció de la corrupció, conegut també com a IPC, es mesura a partir de catorze enquestes a experts. A partir d’aquí s’elabora un rànquing amb una escala de puntuació del 0 al 10. La nota més alta de l’IPC del 2007 ha estat de 9,4 i la comparteixen els tres primers països del rànquing.

De l’informe també es desprèn que el 40% dels països amb una puntuació inferior als 3 punts coincideixen amb els que el Banc Mundial té classificats com a “països de baixos ingressos”.

Ambtot, Transparència Internacional remarca que amb“iniciatives anticorrupció al continent africà i la voluntat política necessària” es poden reduir els nivells de corrupció.

Al’apartat dels països “pobres” que han guanyat en transparència hi figuren Namíbia, Sudàfrica, Swazilàndia i les Seychelles. També milloren Costa Rica, Croàcia, Cuba, Txèquia, Itàlia, Romania i Macedònia, mentre que empitjoren Àustria, Malta i Tailàndia. Espanya empitjora i manté el descens gradual de nota iniciat el 2004 fins a arribar al 6,7 a causa de l’especulació urbanística.

L’organització fundada el 1993 per l’expresident del Banc Mundial Peter Eigen va destacar els efectes positius que la Unió Europea exerceix sobre els nous Estats membres situats a l’est i al sud-est del vell continent,comsón els casos de Romania i laRepúblicaTxeca.En canvi, allà on costamés de combatre la corrupció és als països que estan en conflicte, on “els mercenaris s’apropien dels recursos públics”, va dirHuguette Labelle, presidenta deTransparència Internacional.

La transparència en la recaptació de fons i l’increment del control dels funcionaris són, segons els autors de l’informe, elements clau per fer front a la corrupció. A més, l’informe reclama als països més rics que combatin els paradisos fiscals, on, al seu entendre, es refugien “milions procedents de països en desenvolupament,comNigèria i les Filipines”.

* * * * *

Casa de Nicaragua Baix LlobSud
Tuesday, October 09, 2007 9:36:07 AM

14. [associacionsgava] 1r Concurs de Curtmetratges sobre Drets Humans


FITXA D’NSCRIPCIÓ

DADES del curtmetratge:

Títol:

Data de gravació:

Suport original de rodatge:

Autor / a:

Actors / Actrius:

Argument:

Durada:

Idioma en què es presenta l’obra:

Missatge que es vol transmetre:

DADES personals:

Nom:

Cognoms:

Lloc i data de naixement:

DNI/NIE:

Adreça:

Població:

Codi postal:

Telèfon:

Adreça electrònica:

Amb la fitxa d’inscripció s’ha d’adjuntar:

Fotocòpia del DNI/NIE o passaport del director/a.

BASES

L’Ajuntament de Gavà i Gandhiji Cultural de Barcelona, associació dedicada a la defensa i el respecte dels Drets Humans, membre de la Xarxa Internacional de Festivals de Cinema i Drets Humans, amb la col·laboració d’Acurta, associació que té l’objectiu de potenciar el curtmetratge com a subgènere i recuperar la tradició cinematogràfica de Gavà i CineClub Ciutat de Gavà, associació que té com a objectiu la difusió de la cultura cinematogràfica a Gavà i proporcionar una alternativa a l’oferta lúdica de la ciutat, convoquen conjuntament el 1r Concurs de Curtmetratges sobre Drets Humans:

1 minut – 1 dret en el marc del III Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans de Gavà 2007 obert a obres audiovisuals, d’un minut de duració i que la seva temàtica s’inspiri en un dels Drets Humans. El concurs és competitiu i atorga premis, segons les normes següents :

Objectiu del concurs

1. El 1r Concurs de Curtmetratges sobre Drets Humans: 1 minut – 1 dret, s’incorpora dins del III Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans de Gavà i sorgeix amb l’objectiu de ser una plataforma per a la difusió de l’obra de nous artistes del format videogràfic i amb la finalitat de promoure i sensibilitzar la societat sobre la importància dels drets humans, entesos com els drets que tots els ésser humans tenen des que neixen. És per això que les obres presentades al concurs hauran de tenir com a fil conductor un o varis dels drets humans tractats en la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada per les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948.

Concursants

2. Podran concursar les persones i col·lectius que ho desitgin d’acord amb aquestes Bases reguladores.

Condicions tècniques i continguts

3. Les obres hauran de tenir una duració aproximada d’un minut.

4. Només seran acceptades aquelles obres que hagin utilitzat com a suport d’enregistrament la càmera fotogràfica digital, PDAs o el telèfon mòbil, sense importar les seves característiques tècniques.

5. Les obres hauran de presentar-se en versió original, subtitulada en català o castellà en el cas que estiguin realitzades en una altra llengua.

6. Cada autor pot presentar un nombre il·limitat d’obres.

7. Les obres han de presentar-se en format AVI, WMV, AMV, MOV, 3GPP o MP4.

1r CONCURS DE CURTMETRATGES SOBRE DRETS HUMANS.

MOBILITZA’T PELS DRETS HUMANS: 1 MINUT – 1 DRET

D’acord amb la Llei 15/99 de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, s'informa a la persona interessada que les dades facilitades seran incloses en un fitxer automatitzat per al seu tractament informàtic. Així mateix s'informa de la possibilitat d'exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, en els termes inclosos en la legislació vigent, mitjançant escrit presentat en el Registre de l’Ajuntament de Gavà.

19. El guanyador/a o guanyador/es del concurs s’anunciaran el dia 28 d'octubre, durant l'acte de cloenda del Festival.

Jurat i normes de funcionament.

20. El jurat del concurs estarà format per Gandhiji Cultural, Acurta i CineClub Ciutat de Gavà, entitats dedicades a la producció audiovisual, als drets humans i a la promoció de la cultura. Farà funcions de secretari/ària del jurat, un/a representant de l’Ajuntament de Gavà. El jurat realitzarà la selecció de les obres que s’exhibeixin en el concurs, i ho notificarà als seus autors immediatament.

21. L’obra guanyadora i els premis especials seran projectats a la Gala de Lliurament de premis. Les entitats organitzadores poden seleccionar qualsevol altra obra participant en el Concurs per projectar-la igualment a la Gala.

22. El director de l’obra guanyadora haurà de comprometre’s a recollir el premi i a presentar-la davant el mitjans de comunicació i davant el públic. En cas que, per força major, no pugui fer-ho, l’organització valorarà la possibilitat que assisteixi en el seu lloc alguna persona integrant de l’equip artístic del curtmetratge.

23. Si el volum dels treballs presentats fos superior, es realitzarà una primera selecció fins a un total de 100 obres, que seran les que definitivament es valorin per un comitè tècnic seleccionat per les entitats organitzadores.

24. L’organització no es fa responsable dels accidents i imprevistos que puguin patir les obres. De totes maneres, es pendran les precaucions necessàries per la seva utilització.

25. Tots els participants, pel fet ser-ho, accepten íntegrament les presents Bases, així com la resolució per part de l’organització de qualsevol problema no acollit en aquestes.

Qualsevol informació o aclamació addicional serà facilitada per telèfon o per correu electrònic o postal, adreçat a la seu de l’organització del 1r Concurs de Curtmetratges sobre Drets Humans: 1 minut – 1 dret.

Premis

26. Per part del jurat s’atorgaran els premis següents:

1r. premi: una càmera fotogràfica digital

2n. premi: un reproductor MP4

3r. premi: un telèfon mòbil

El jurat es reserva a declarar desert algun dels premis.

8. Els treballs hauran de ser originals i tractar sobre un dels drets humans recollits a la Declaració Universal de Drets Humans, tal com s’especifica en el punt núm. 1.

9. L’obra que es presenti al concurs haurà d’anar acompanyada d’un petit resum de l’argument i del missatge que es pretén difondre.

10. Totes les pel·lícules han de garantir que els continguts respectin els drets humans de les persones que hi intervenen. Les persones que hi apareguin i que poden ser fàcilment reconeguts, hauran de conèixer el motiu pel qual se’ls ha gravat i han de donar el seu consentiment per a la difusió de la seva imatge.

11. Cada obra es registrarà a nom de la persona física o jurídica degudament acreditada que figuri en les dades de la fitxa d’inscripció, de tal manera que aquesta serà la beneficiària del premi que se li pugui atorgar. L’organització pressuposa que aquesta persona posseeix els drets sobre l’obra presentada, per la qual cosa no assumeix cap responsabilitat derivada en aquest extrem per part d’algun dels concursants.

12. Les obres seleccionades figuraran al catàleg del III Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans de Gavà i s’exhibiran en sessions públiques, dins de les dates de celebració (25, 26, 27 i 28 d’octubre de 2007). Les dates de projecció s’anunciaran a través del programa del Festival.

13. Les obres presentades no seran retornades. Els participants concedeixen als promotors del concurs els drets de distribuir, executar i mostrar les imatges presentades, que en cap cas s’explotaran comercialment, a qualsevol mitjà audiovisual sense necessitat d’avís ni compensació per la concessió de tal dret.

Calendari i inscripció

14. El termini per a la presentació de les obres al MOBILITZA’T finalitza el

20 d’octubre.

15. L’organització reservarà un espai a La Casa Gran, Centre d’Informació i Recursos per a Joves, on es podran descarregar, editar i gravar les obres amb l’assessorament tècnic per fer-ho.

16. Els treballs es presentaran en format CD o DVD i es podran fer arribar per correu certificat, missatgeria o en persona a:

Ajuntament de Gavà

Oficina de Drets Civils

Plaça de Jaume Balmes, s/n

08850 Gavà

Correu electrònic: odc@aj-gava.cat

17. Les obres s’hauran de lliurar juntament amb la fitxa d’inscripció, degudament emplenada.

18. En els enviaments per correu o transport, es considera la data de presentació la del mata-segell o de l’albarà. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o desperfectes que les obres presentades puguin patir en els enviaments. Les despeses dels enviaments corren a càrrec dels concursants.

* * * * *

David
Tuesday, October 09, 2007 8:48:55 AM

15. [XMG] Assemblea de la Plataforma Aturem la Guerra, dj 11 d'octubre · 19,30h

Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral.

Animem a totes les entitats i persones adherides o interessades a participar-hi.

Els temes a tractar inclouen:

* Parlar dels continguts del taller de la Plataforma a les jornades de Sodepau i Ciemen, del dissabte 15 de novembre 2007 a la tarda.

* L’Afganistan:

++ detalls de la visita a Barcelona de la Malalai Joya, 28 i 29 de novembre (més informació

http://www.aturemlaguerra.org/?q=taxonomy_menu/4/35 ;

++ acte amb Marc Herold, autor del llibre "Afganistán como un espacio vacío. El perfecto estado neocolonial del siglo XXI", 26 d'octubre,

19h, Llibreria Central;

++ Acordar text d'un tríptic informatiu sobre l'Afganistan.

* Concretar delegació per a la Conferència per la Pau, organitzada per la Stop the War Coalition (GB), l'1 de desembre, a Londres (més informació

http://www.stopwar.org.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=225&Ite .

* Propostes per promoure el boicot a l’Estat d’Israel: negació d’Abacus de deixar de vendre productes israelians; boicot acadèmic; boicot cultural… (més informació

http://www.aturemlaguerra.org/?q=taxonomy_menu/4/30 .

* Possibles iniciatives sobre "l'escut anti missils" d'EUA a Polònia i Txèquia.

* Informe sobre el Fòrum Social Català.

*********************************************************************

Plataforma Aturem la Guerra

Web: http://www.aturemlaguerra.org/

Llista de correu:

http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/llista-aturemlaguerra

* * * * *

Entrepueblos
Monday, October 08, 2007 8:13:21 PM

16. Jornades: “VIOLÈNCIES CONTRA LES DONES AL MÒN: DIVERSITAT DE MIRADES I ESTRATÈGIES PER AFRONTAR-LES”

JORNADES INTERNACIONALS

“VIOLÈNCIES CONTRA LES DONES AL MÒN: DIVERSITAT DE MIRADES I ESTRATÈGIES PER AFRONTAR-LES”

Barcelona 25, 26 i 27 d’octubre de 2007

Universitat Pompeu Fabra

Rambles 30-32, Barcelona

Aquestes jornades estan organitzades per Entrepobles, ONG de cooperació i solidaritat internacional, amb la col·laboració de les organitzacions feministes, Dones x Dones i Tamaia. Dones contra la violència, que intervenen en la prevenció i denúncia de les violències de gènere.
Estan emmarcades en tres eixos temàtics: Violències contra les dones en situació de conflicte armat (processos de reparació). Violències contra les dones en els àmbits laborals (assetjament sexual i violència de gènere). Violències contra les dones en l’àmbit de la parella.

Els seus objectius són conèixer els plantejaments teòrics i pràctics que promouen les organitzacions de dones entorn a les violències de gènere. Així com les diverses estratègies, que es porten a terme en diferents països del món i també a Catalunya, que contribueixen a les transformacions en les relacions entre homes i dones per avançar en l’equitat de gènere.
Participaran expertes del Perú (Demus), Guatemala (Red de la No Violencia contra las Mujeres, i Actoras de Cambio), Nicaragua (Colectivo de Mujeres 8 de Marzo), El Salvador (Las Mélidas), Marroc (Al Mahron, Assaida Al Horra, i UAF), Israel (Dones de Negre), de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol.

S’ha comptat amb el suport de l’ACCD i de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, així com de Barcelona Solidària i la Regidoria de Dona i Joventut (Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones) de l’Ajuntament de Barcelona.

Inscripció prèvia a:

epueblos@pangea.org

PROGRAMA
Dijous 25, a l’Aula 208 (Segona planta) de la UPF

18.15 Acte d’inauguració:

Andreu Felip, director de l’Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament.

Mercè Fernández, adjunta a la Presidència del Institut Català de les Dones.

Representant de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Solidària.

Montse Benito, Entrepobles.

Violències contra les dones al món: diversitat de mirades i estratègies per afrontar-les:

19.00 Xerrada a càrrec de Cristina Garaizabal. Psicòloga feminista
Violències contra les dones en àmbits laborals:

20.00 Assetjament sexual i violència de gènere

Marina Ríos, Movimiento de Mujeres Mélida Anaya Montes -Las Mélidas (El Salvador)

Mª Jesús Pinto, Entrepobles.

Carme Clavel, Investigadora (Atlanta-EEUU)

Divendres 26, a l’Auditori de l'UPF

Violències contra les dones en situació de conflicte armat.

18.30 El rol de les dones en els conflictes i en els processos de reparació.

Susana Pascual, Dones x Dones

María Villellas, Escola de Cultura de Pau (UAB)

Dones de Negre (Israel)

Sara Beatriz Álvarez, Actoras de Cambio (Guatemala)

María Ysabel Cedano, DEMUS (Perú)

Dissabte 27, a l’Auditori de l'UPF

Violències contra les dones en l’àmbit de la parella.

10.00 Converses des d’experiències consolidades.

Lucie Foissin, Tamaia. Dones contra la violència

Associació Assaida Al Horra. (Marroc)

Khadija Moussa, Associació Al Mahron. (Marroc)

Giovana Lemus, Red de la No Violencia contra las Mujeres. (Guatemala)

Luz Marina Torrez,Colectivo de Mujeres 8 de Marzo. (Nicaragua)

Marisa Fernández, Associació Catalana de Dones Juristes.

14.00 Clausura de les jornades

Informació i inscripcions:

Entrepobles
epueblos@pangea.org
www.pangea.org/epueblos
Tel. 93 268 33 66

Altres activitats previstes:

Tallers

Del 22 al 24 d’octubre de 2007

Centre Cívic Pati Llimona

C/ Regomir, 3. Barcelona

Els tallers tenen l’objectiu d’oferir un espai de discussió i participació que permeti, a partir de compartir experiències entre les diverses organitzacions, l’inici de l’elaboració d’instruments i d’eines metodològiques per al diagnòstic, planificació i avaluació d’actuacions de cooperació internacional, solidaritat, acompanyament, col·laboració i intercanvi d’experiències al voltant de la violència de gènere. En cada taller hi participan expertes, organitzacions de dones, institucions públiques, sindicats, mitjans de comunicació i ONG.

Dilluns, 22 d'octubre de 2007

Violències contra les dones en situació de conflicte armat.

Coordinació: Demus (Perú) i Dones x Dones.

Aprofundir en la comprensió, subjectiva, cultural i jurídica de la violència sexual en conflictes armats, i com aquesta afecta als projectes de vida de les dones i els seus vincles amb la comunitat. La reparació, des d’un enfocament feminista, intercultural i de drets humans, que incideixi en els processos d’autoconsciència i empoderament de les dones, reconeixent el seu rol.
Dimarts, 23 d'octubre de 2007

Violències contra les dones en els àmbits laborals.

Coordinació: Las Mélidas (El Salvador) i Entrepobles.

Aproximació teòrica i definició de l’assetjament sexual i la violència de gènere en l’àmbit laboral. El seu tractament jurídic en la normativa nacional i internacional. La realitat de la seva existència en els diferents països. Estudis i estadístiques. Formes diferents de reconeixement, detecció i accions per afrontar-les.

Dimecres, 24 d'octubre de 2007

Violències contra les dones en l’àmbit de la parella.

Coordinació: Colectivo de Mujeres 8 de Marzo (Nicaragua) i Tamaia-Dones contra la violència.
Contrastar des de l’experiència ja consolidada, els mites que al llarg del temps han estat presents en les estratègies per afrontar la violència contra les dones en l’àmbit de la parella.

Reptes en el treball d’atenció a les dones i en el d’acció social.

Participació: S’adrecen a persones expertes, organitzacions de dones, institucions públiques, sindicats, mitjans de comunicació i ONG. (Places limitades) Per a més informació:

epueblos@pangea.org

Seminari

25 i 26 d’octubre de 2007

Lloc a concretar

Objectius: Contribuir a la reflexió sobre la violència vers les dones, les formes diverses de lluites i actuacions per afrontar-la en diferents latituds del món, vinculant-la amb el desenvolupament i els drets humans.

Participació: Inscripció prèvia. Persones de l’àmbit universitari. Més informació: epueblos@pangea.org
Inscripció gratuïta Jornades i Seminari

Informació i inscripcions:

ENTREPOBLES
Plaça Ramon Berenguer El Gran 1, 3er 1ª. 08002 Barcelona

epueblos@pangea.org http://www.pangea.org/epueblos/
Tel. 93 268 33 66

Si necessites servei de ludoteca, comunica-ho a l’organització en el moment de la inscripció.
Organitza: Entrepobles

Col·labora: Dones x Dones i Tamaia

Amb el suport de: l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Institut Català de les Dones, Barcelona Solidària i la Regidoria de Dona i Joventut (Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violencia vers les dones) de l’Ajuntament de Barcelona.

* * * * *

Correo maloka
Monday, October 08, 2007 3:39:03 PM

17. [XMG] Acto frente al Consulado colombiano en Barcelona

Companys/nyes,

Davant la greu situació de violació a tot tipus de drets que es veuen sotmeses les organitzacions socials colombianes han convocat a una mobilització de caràcter nacional els propers dies 10,11 i 12 Octubre.

Aquestes violacions s´han concretat els darrers dies amb el greu muntatge que està patint la Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra.Organitza ció camperola legal i legítima que desde fa més de 10 anys treballa a la regió del Magdalena Medio per un desenvolupament integral que passi per la defensa de la vida,el territori i els drets humans.Per treballa per la seva gent l´Estat colombià està perseguint als seus dirigents amb acusacions infundades.

És per això que cridem a la solidaritat de les diferents organitzacions catalanes a un acte de protesta aixímateix per a recolzar les legítimes propostes de la propera mobilització el proper dimecres dia 10 Octubre a les 12:45 hs davant el consulat de Colòmbia a la ciutat de Barcelona (C/ Consell Cent, 333),cantonada Rambles de Catalunya.

Si us plau,feu màxima difussió.

Col.lectiu Maloka

ACP ( Associació Catalana per la Pau)

Intersindical- CSC

Más información: http://www.colectivomaloka.org/

* * * * *

Josep xarxa cobas
Monday, October 08, 2007 11:00:18 AM

18. [XMG] Celebrando la revolución de 1917: SI

Una serie de compañeros, anticapitalistas de diferentes organizaciones, nos hemos autoconvocado para el día 10/10/07 a las 19,30h

La idea es debatir para organizar un acto/cena, o lo que decidamos entre todos, para conmemorar el 90º aniversario de la revolución de octubre en Noviembre.

Nos gustaría que fuera lo más unitario posible, y si estas conforme con reivindicar lo mucho de positivo que tuvo aquella revolución de los Soviets para nuestros derechos en Catalunya y en todo el mundo, nos gustaría contar con tu opinión incluso sino puedes acudir:

Os esperamos en el centro cívico de La Verneda, c/ Selva de mar 215, 6ª planta

19,30 h el día 10 de octubre

* * * * *

Missatgera
Monday, October 08, 2007 9:28:27 AM

19. Una inyección barata paraliza sus músculos, poco a poco, hasta la muerte

Un ejemplo de hasta qué punto el "ahorro de costes" de lo que sea -el sucio, denigrante y asqueroso dinero cuando así se obtiene- lleva a la abyección humana más terrorífica. Que sepamos lo que le puede pasar potencialmente a nuestros animales si los perdemos, los llevamos a una perrera o los abandonamos. No debemos vivir haciendo ver que esto no ocurre, puesto que está en nuestras manos terminar con estos horrores: REFORMAR EL CÓDIGO PENAL para evitar tanta barbarie cometida, justamente, contra los seres que más confían en nosotros...

missatgera@
Una inyección barata paraliza sus músculos, poco a poco, hasta la muerte.

HORROR EN LA PERRERA DE PUERTO REAL (CÁDIZ)

El producto para EJECUTAR a los perros de esta perrera es utilizado en muchas más del resto del estado, la cuestión es que en esta sí se ha podido grabar y se demostrará. Hay que seguir grabando y fotografiando todos los casos que conozcamos.

Primer procedimiento penal en España contra una perrera

http://www.lavozdigital.es/cadiz/20071004/local/puerto-real/refugio-acusa-perrera-municipal-200710041202.html
http://www.20minutos.es/noticia/285844/0/sacrificio/animales/cadiz/
Una inyección barata paraliza sus músculos, poco a poco, hasta la muerte

DAVID RAMOS. 04.10.2007

Los perros esperan su lenta muerte en Puerto Real (El Refugio)

El Seprona imputa a cuatro personas por maltrato animal.

Miles de perros y gatos son sacrificados con increíble sufrimiento.

¿Dónde? En la perrera de Puerto Real, Cádiz.

¿Quieres ver las cosas tan horribles que, a día de hoy, se siguen haciendo con los animales indefensos en este país? Perros y gatos muriendo poco a poco víctimas de la asfixia, agonizando muy despacio 'gracias' a una inyección paralizante muscular que puede conseguir cualquier persona. Con 35 euros se puede comprar cantidad suficiente para eliminar a miles de ellos.

Ésta es la última tragedia animal en nuestro país, pero por desgracia no es una sorpresa. El Servicio de Protección de la Naturaleza de la Guardia Civil (SEPRONA), tras una denuncia de 'El Refugio', ha llamado a declarar como imputados a los responsables de la perrera de Puerto Real, en Cádiz.

La Perrera de Puerto Real es un lugar terrorífico

Concretamente, los presuntos responsables son el dueño, la directora, el veterinario titular y uno de los trabajadores del centro. Los malos tratos, según la protectora, no son aislados, sino que ocurren cada año. En la perrera se recogen miles de perros y gatos de toda la provincia que terminan siendo sacrificados de la forma descrita, es decir, con el máximo sufrimiento posible, sintiendo cómo sus vías respiratorias se cierran con el paso de los minutos.

"La Perrera de Puerto Real es un lugar terrorífico. La instrucción del Seprona ha sido impecable", resalta Nacho Paunero, presidente de 'El Refugio'.

Paunero denuncia que además, la misma empresa tiene allí una residencia canina donde ya se ha dado otro caso parecido. "Una pareja de italianos dejó allí a sus tres perros y duraron horas", añade.

LEMA: CONTRA EL MALTRATO, DENÚNCIALO!!

¡¡¡Difundir a tope!!!

* * * * *

Bosch Perello, Antoni
Monday, October 08, 2007 9:00:26 AM

20. El urbanismo creativo de Málaga

El Ayuntamiento computa suelo público para aumentar la edificabilidad de fincas de empresas

FERNANDO J. PÉREZ – El País, Málaga - 08/10/2007

El Ayuntamiento de Málaga, gobernado por el Partido Popular, ha desarrollado un sistema de ingeniería urbanística que ha permitido aumentar el aprovechamiento de las parcelas de al menos tres empresas privadas, Málaga Wagen (Volkswagen), Repsol y Citesa (Telefónica). El método consiste en computar junto al suelo de titularidad privada calles y zonas públicas adyacentes de forma que se genere una nueva área de reparto con mayor superficie. Esto permite construir a mayor altura respetando al mismo tiempo los límites de edificabilidad máximos fijados por la Junta de Andalucía. El ejemplo más claro de este "urbanismo creativo", como lo denomina el viceportavoz del grupo municipal socialista, Enrique Salvo, se encuentra en los suelos que actualmente ocupa el concesionario de Volkswagen, en la Carretera de Cádiz, el distrito más densamente poblado de la ciudad. En este caso, el Ayuntamiento firmó un convenio con Málaga Wagen por el que a cambio de 2,65 millones de euros, el municipio recalificaba como urbanizable el suelo de los talleres y el concesionario, unos establecimientos industriales que el consistorio considera "inadecuados en el entramado residencial" predominante en la zona. La empresa deberá buscar un nuevo emplazamiento en la ciudad, pero mientras tanto, sus dueños podrán levantar en el solar una torre de 16 plantas y un zócalo comercial de cinco junto a otros edificios que sólo tienen ocho alturas.

El mecanismo para aumentar la edificabilidad ha sido el siguiente: Málaga Wagen aporta un suelo de 4.102 y el Ayuntamiento ofrece un suelo público asociado de 5.383 metros cuadrados, de modo que el área de reparto es de 9.485 metros cuadrados, de los que el 58% son públicos. Entre los elementos públicos que se computan para poder construir más plantas están una rotonda, las calles paralelas al concesionario y la acera frente a la entrada del establecimiento, donde en el futuro se construirá una estación de metro.

Densificación superlativa

El PSOE, que ha impugnado el convenio de Málaga Wagen ante la Junta de Andalucía, considera que se "producirá una densificación superlativa de zonas ya muy pobladas". Por su parte, el Ayuntamiento aclara que no cede edificabilidad de su propiedad para aumentársela a las empresas y asegura que "los aprovechamientos lucrativos de la empresa se determinan en función de la superficie privada de la que es titular, no del suelo público asociado". El consistorio explica que al equipo redactor del PGOU estas actuaciones les parecen "justas y acertadas al considerar la existencia de un equilibrio entre los intereses de viabilidad económica de la empresa, los intereses de renovación del lugar y las necesidades de reurbanización de la zona".

La aprobación del convenio de Málaga Wagen no requiere más que su aprobación por la Junta de Gobierno local, ya que se considera una "adaptación del PGOU vigente", asegura Salvo.

* * * * *

moviments.cat
Monday, October 08, 2007 7:52:31 AM

21. [Cat13] Acció global contra el deute (14 al 21 oct)

temes: Deute extern, moviment antimonàrquic, defensa del territori, 12 d'octubre, moviment estudiantil, repressors jutjats, treballadors en lluita, 9 d'octubre

ubicacions: Barcelona, Castelldefels, Gavà, Manresa, Sabadell, Tarragona,
Alacant, Banyoles, Berga, Castelló de la Plana, Cerdanyola del Vallés, Figueres, Igualada, Girona, Olot, Ontinyent, Pedreguer, Reus, Ripoll, Sant Cugat, Terrassa, Tortosa, València, Valls, Vic, Esplugues, Torredembarra, Vilafranca del Penedès, la Garriga, Mataró, Solsona, Vinaròs, Montpeller, Zona Franca, Rubí, Bon Pastor, El Campello,Hostalets de Balenyà, Sant Feliu de Llobregat, Costa Daurada.

[1. 14 al 21 d'octubre, setmana d'acció global contra el deute]

Com a part d'una convocatòria d'àmbit mundial la Setmana d’Acció Global contra el Deute i les Institucions Financeres Internacionals (IFIs) diverses organitzacions s'han anat reunint a Barcelona i convoquen entre el 14 i el 21 d'octubre, sota el lema Qui deu a qui? per a denunciar en deute extern en tres àmbits: financer, ecològic i social. Hi haurà una tarda de xerrades de cadascun dels temes i el dissabte 20 la jornada combinarà videofòrum, xerrades i accions al carrer. S’han convocat també activitats a Castelldefels, Gavà, Manresa, Sabadell i Tarragona. Podeu trobar la informació més complerta aquí (http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article598 )
i el programa d'activitats (
http://www.quiendebeaquien.org/IMG/rtf_programadefinitiu.rtf ), es pot baixar en un arxiu.
més info:
http://www.quiendebeaquien.org/

[2. Jo també cremo la Corona Espanyola]

La repressió no atura les mobilitzacions, al contrari, la solidaritat s'ha estès més que mai els darrers dies, com es pot comprovar en aquesta recopilació (http://www.llibertat.cat/content/view/1438/1/ ) de les concentracions de dissabte 6 d'octubre, de llibertat.cat, amb accions a Alacant, Banyoles, Barcelona, Berga, Castelló de la Plana, Cerdanyola del Vallés, Figueres, Igualada, Girona, Manresa, Olot, Ontinyent, Pedreguer, Reus, Ripoll, Sabadell, Sant Cugat, Terrassa, Tortosa, València, Valls, Vic.

Diferents mitjans de comunicació dels moviments socials s'estan fent ressò àmpliament d'aquesta lluita; destaquem el Suplement antimonàrquic (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/319256/index.php ) que ha tret l'accent (http://www.laccent.cat/ ) i el
reportatge “de dalt a baix” del Setmanari directa (
http://www.setmanaridirecta.info/ ) d'aquesta setmana que va dedicat a un repàs de com s'ha acabat amb les monarquies al llarg de la història, el qual es resumeix al seu web.

més info: Noalrei.elsud.org (http://noalrei.elsud.org/ )

[3. La defensa del territori en fase decisiva]

En un dia important per la gent d'Esplugues, centenars de persones van desmuntar part de les obres (http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/?p=298 ) del pla de Caufec al final de la manifestació de dissabte, a més de la crònica, ja en podeu trobar un vídeo (http://dvactivisme.blip.tv/file/415119/ ).

Per la seva banda, La Coordinadora No al pla de ponent (http://coordinadora-noalpladeponent.com/Convocatories.htm ) (Gavà), surt al carrer i vol recollir 5.000 signatures per aturar el pla i en lloc seu crear el Parc de ponent.

I finalment per ara, el proper dimecres 10 d’octubre (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/319836/index.php ), la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya debatrà una Proposa te Resolució per tal de decidir si amplia l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans (http://www.gepec.org/muntanyans/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid= ).

La seva aprovació permetria aturar les obres que ja han començat a destruir l’Espai i la seva futura protecció.

[4. Un 12 d'octubre descentralitzat ]

Aquest 12 d'octubre antifeixista, no se saben mobilitzacions a Barcelona, però en canvi al territori català n'hi ha unes quantes. Potser la principal convocatòria és la de Lleida (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/319815/index.php ), doncs farà 300 anys dels fets del Roser, i la mobilització es vincula a la campanya Salvem el Roser (http://atzavara.net/salvemelroser/ ). La manifestació serà a les 19.00 h, a la Plaça de la Sardana
12 d'octubre a Lleida, 300 anys dels fets del Roser.

També podem trobar activitats a Vilafranca del Penedès (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/319479/index.php ), la Garriga (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/319412/index.php ), Mataró (http://www.llibertat.cat/component/option,com_extcalendar/Itemid,52/extmode,view/extid,1078/ ), Solsona (http://www.llibertat.cat/component/option,com_extcalendar/Itemid,52/extmode,view/extid,1139/ ), Vinaròs (http://www.llibertat.cat/component/option,com_extcalendar/Itemid,52/extmode,view/extid,1126/ ).

D'altra banda, precisament el dia 11, un militant antifeixista està convocat al al tribunal de Montpeller (http://catnord.cat/noti1-1.cfm?ID=155 ) per una acusació del 15 d'abril del 2006, quan estava tapant unes pintades feixistes.

[5. Els sindicats estudiantils, reprenen l'activitat]

Amb l'inici del nou curs, s'ha engegat l'activitat dels sindicats estudiantils. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) (http://www.sepc.cat/ ), ha fet públic un comunicat on denúncia com la deriva del model educatiu (http://www.sepc.cat/veure.php?id=266 ), cap a la mercantilització i el procés de Bolonya, marca l'inici del curs 2007/2008.

Alhora va realitzar una presentació a Geografia i Història de la UB (http://www.sepc.cat/veure.php?id=267 ) i una perolada a la inauguració institucional (http://www.sepc.cat/veure.php?id=264 ) del curs de la UA.
Per la seva banda l' Associació d'E studiants Progressistes (AEP), s'ha presentat al web (
http://www.aep.cat/spip.php?article125 ) i a la facultat de física i química de la UB (http://www.aep.cat/spip.php?article129 ), ha editat la primera revista El Queixal (http://www.aep.cat/spip.php?article126 ) d'aquest curs, amb una presentació renovada i ha encetat en el marc d'una coordinadora estatal una campanya contra l'augment de les taxes universitàries (http://www.aep.cat/spip.php?article127 ) que veurà una jornada d'accions el proper dia 10 d'octubre.

[6. Repressors jutjats]

Aquesta setmana hem sabut un parell de bones noticies per la gent que lluitem pels drets civils i les llibertats

Jutjaran per tortures el grup 6 de la policia. 6 agents declararan el 18 de desembre denunciats per la seva actuació en les detencions del 4 d'octubre del 2004, segons ens informa el Setmanari Directa (http://www.setmanaridirecta.info/ ) i d'altra banda, la jutge veu delicte de tortures (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/319228/index.php ) en l'actuació de 13 funcionaris de la presó de quatre camins.

Els fets es remunten a un intent de motí del 30 d'abril del 2004.

[7. Acomiadaments i treballadors en lluita]

Es succeeixen en els darrers dies, les informacions d'empreses que pretenen tancar i deixar al carrer els seus treballadors o les d'obrers en lluita per defensar els seus drets. A la Zona Franca, 450 treballadors s'han manifestat (http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=42103 ) dimarts passat contra el seu comiat de l'empresa FRAPE.

El mateix que els pot passar a 250 treballadores de Durex (http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=42054 ) a Rubí.

Per la seva banda, Mercedes anuncia el tancament de la seva fàbrica al Bon Pastor, en el que semblen moviments d'especulació immobiliària (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/319823 )
i finalment al Centre logístic de Caprabo a l'Hospitalet, s'han endurit les mobilitzacions (
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=42312 ), que reivindiquen millores en les condicions laborals dels seus treballadors.

Algunes d'aquestes lluites obreres, s'han convertit en antirepressives, com és el cas del procés judicial obert als 215 treballadors del Prat (http://www.kaosenlared.net/seccion.php?id_seccion=41 ) que van envair les pistes fa 1 any i escaig.

[8. Manifestacions nacionals del País València el 9 d'octubre]

La Comissió 9 d'Octubre (http://lavanc.com/lavanc/iphp/not1.php?id=2622 ) ha convocat un any més la manifestació del 9 d'Octubre, enguany amb el lema: “Defensem les llibertats guanyem el país” la qual sortirà de la Plaça Sant Agustí de València a les 18.00 i acabarà al Parterre ­als peus de l'estàtua de Jaume I. La commemoració dels 300 anys de la batalla d'Almansa i la multa imposada a ACPV per mantenir les emissions de TV3 al País Valencià, centraran la convocatòria d'enguany.

I al mateix lloc a les 19.h l'esquerra independentista convoca (http://www.laccent.cat/article.asp?n=115&idart=879 ) la seva Manifestació unitària sota el lema: "Pel 9 d´octubre enfortim l´esquerra independentista, construïm la Unitat Popular”
La iniciativa pretén visualitzar davant la societat valenciana el procés de creixent estructuració que viu aquest moviment i és alhora fruït de la tendència cap a la unitat d´acció i la unificació de discurs. Més info:

Finalment al Campello s'estan celebrant tota una sèrie d'activitats al voltant d'aquesta Diada Nacional, les més importants seran demà dia 9 (http://www.colla.cat/bifurcar.asp?orige=indexvar.asp&desti=nouoct.html ).

[9. Noticies breus]

- Casals de Joves de Catalunya, organitza una trobada de joves del 12 al 14 d'octubre a Hostalets de Balenyà, (Osona). Més informació i inscripcions al seu web (http://www.casaldejoves.org/TJ07/ ):

- 11 al 14 d'octubre La Petita, Festa Major alternativa (http://www.santfeliu.net/content.asp?contentid=5867 ) de Sant Feliu de Llobregat

- Ha sortit el pèsol negre nº 35 (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/319372/index.php ), que descobreix les màfies especulatives del casc antic de Berga.

- Gepec denuncia la insostenibilitat que hi ha darrera el Rally Catalunya – Costa Daurada
http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=822&mode=thread&order=0&thold=0
- Cap ésser humà és il·legal (
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=4283 ), acció reivindicativa en l'arribada del Chelsea a l'aeroport de Menisses.

[10. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos (http://www.sindominio.net/zitzania/pdf/cat/cat484.pdf ), darrer info usurpa, (http://usurpa.squat.net/usurpa.pdf ),
http://www.setmanaridirecta.info/ , http://www.laccent.cat, Http://barcelona.indymedia.org, Http://valencia.indymedia.org, Http://alacant.indymedia.org, Http://laplana.indymedia.org, Http://www.elsud.org, Http://www.suportponent.net, Http://www.nodo50.org/alestrinx, Http://www.pobleviu.cat, Http://www.llibertat.cat, Http://www.lavanc.com, Http://www.araisempre.cat, Http://www.catnord.cat, Http://www.kaosenlared.net, Http://www.liberinfo.net

* * * * *

Plataforma Salvem Oliveretes
Monday, October 08, 2007 7:43:12 AM

22. [pla caufec] Centenars de persones desmunten part de les obres

From: paremoselcaufec@rusc.net

Centenars de persones desmunten part de les obres i vora 2.000 persones participen de la manifestació contra el pla Caufec-Porta BCN

http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/?p=298
Després de setze anys d'oposició veïnal al pla Caufec-Porta BCN a Esplugues, fa dos mesos que es van iniciar les obres d'aquest projecte urbanístic que afecta a la serra de Collserola. Prop de 2.000 persones van participar de la manifestació per frenar l'avanç de les màquines que va sortir de l'ajuntament d'Esplugues, va recórrer diferents barris, va passar per les obres i va finalitzar de nou al centre del poble.

L'escamot Clown Army Esplugues City va aparèixer a una manifestació on es van repartir fulls informatius i es van penjar cartells i pancartes. Es va cridar “Canya a qui destrossa la muntanya” i es va escridassar als diferents policies locals o autonòmics, antiavalots o de paisà. Es va entrar als mateixos terrenys de les obres. Tot semblava que seria un “Salto a la valla” però va ser un “Tumbamos las vallas” i tothom hi va entrar al Caufec Sud (Can Oliveres).
Després es va pujar cap a la muntanya a ritme de tambors i amb molta energia i adrenalina. A la part de la muntanya es va fer un berenar i es va aprofitar per explicar a tothom les trampes del projecte.
Els Mossos d'Esquadra tenien ordres molt clares: només es preocuparien de que aquesta no aturés el tramvia, la Ronda de Dalt i l'autopista. Però pel camí van carregar contra la gent per impedir la penjada d'una pancarta al pont entre La Plana i Can Clota i van enfrontar-se puntualment a manifestants. La policia local es va encarregar d'enregistrar amb vídeo tota la manifestació.
Durant la baixada de la muntanya, centenars de persones arrencaven tanques, estaques i la majoria d'elements d'obres que trobaven al seu pas improvisant barricades a la carretera. Una manifestació que recordarem tothom durant molt de temps i sobre tot per a que les properes convocatòries per aturar l'avanç d'aquest projecte siguin encara més massives i actives. Mentrestant s'anima a tothom a que porti a terme les seves accions de desobediència per aturar el pla Caufec.

Ens veiem al carrer!

--
aturem el pla caufec

www.noalplacaufec.net http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/

paremoselcaufec@rusc.net
tlf 685 269 787

* * * * *

Jmit
Sunday, October 07, 2007 7:25:34 PM

23. [respolis.cat] Vídeo de la xerrada de Manuel Delgado a can Ricart o com retallen llibertats

Ja està penjat en la xarxa el primer vídeo de la xerrada de'n Manuel Delgado en can Ricart (13-9-07). Independentment del interés de la xerrada, crida molt l'atenció els dos primers minuts de filmació, on queda registrat gràficament l'interès dels membres del cos de seguretat privada, a sou del 22@, és a dir, de l'ajuntament i el lògic "respecte" cap els ciutadans que intentaven travessar un espai públic per arribar fins la nau dels artistes visuals de Catalunya (Hangar), on s'havia de desenvolupar l'acte.

Comencen prohibint gravar imatges, "por que son órdenes". Tot i així, filmant d'amagat, queda gravat com apunten les dades del D.N.I. en una llibreta que queda en les seves mans, registrant la identitat i les dades que creuen oportunes de cadascun dels assistents.

Els protocols de seguretat aplicats a totes aquestes dades, de ben segur, que estan dins la legalitat vigent ?.

És legal controlar el pas per un espai públic d'aquesta manera?, i prohibir gravar?

http://blip.tv/file/414320

Segons l'autoritat municipal, els guardes de seguretat estan contractats per a evitar el perill de que can Ricart es torni a cremar. Però la idea de netejar les naus de materials inflamables no entra en l'agenda de l'ajuntament, atemptant clarament contra la salut pública, doncs els materials industrials abandonats i la fàbrica Frigo paret amb paret amb el recinte, garanteixen aliment i aixopluc a rates, paneroles, mosquits tigre i al "senyor" marques, que guanya *109 milions d'euros en la plusvàlua de la requalificació urbanística *dels terrenys industrials a edificables. Pel camí, 250 treballadors foragitats del recinte, algunes petites i mitjanes empreses tancades i infinitat de projectes artístics escapçats.

Mentre l'ajuntament s'ompla la boca de defensa del patrimoni, el 22@ enderroca naus industrials des de l'any 2000,( el pla de defensa del patrimoni s'aprova a finals del 2006), i la conselleria de cultura és absolutament incompetent per aturar la destrucció, el següent vídeo demostra l'estat actual de can Ricart:

http://www.youtube.com/watch?v=VAD9I89cvuo

Si voleu veure fotos:

http://poblenou.org/Galeria%20imatges/INICI%20IMATGES/CAN%20RICART/Imatges.html

Després de veure tot això: encara creieu viure en un estat de dret?

Compreneu l'interès de impedir gravar imatges?

Quant creieu que la fiscalia es preocuparà d'altres incendis que no siguin els dels símbols monàrquics?

Perquè els mitjans de comunicació no denuncien aquestes plusvàlues d'escandol?

Haurem d'escoltar les respostes per l'internet.

* * * * *

Manuel Franquesa
Saturday, October 06, 2007 10:29:20 PM

24. LA VERITAT DE LOS CORAZONES DE ACERO INOXIDABLE

Hola todas y todos

Llegan a esta humilde redacción e-mails sobre Birmania.

Ayer era Irak, anteayer Afganistán, hace unos días otra vez Irak y unas semanas Chile, Argentina and so on...

Sólo en la vieja Europa todo parece ir como la seda.

¿Conocen la canción de Josep Goebbels "España va bien"?

Llevamos todas y todos cuatro años y medio metidos en una guerra global ilegal (que por rimar no es menos injusta), cuyo máximo logro ha sido convertir nuestros corazones en bombas del mejor acero inoxidable, resistente a la corrosión, a la compasión, al desgaste e incluso al humor.

Birmania es -par excellence- el país más budista del planeta.

El budista suele pensar: si yo estoy mal, todo va mal.

Extrapolando este humilde pensamiento a Birmania, me despido con los debidos respetos.

Salut&Humor (n)os deseo

Manel

* * * * *

Damià
Friday, October 05, 2007 7:45:31 PM

25. Ja tenim aquí el Rally Catalunya - Costa Daurada

Publicat el divendres, 05 de octubre de 2007

Segurament hi haurà qui trobarà més beneficis que perjudicis a l’esdeveniment, en quan a ressò internacional (turisme), prestigi organitzatiu o impacte econòmic, però és indubtable que existeix un impacte important i sever sobre el medi ambient i natural o­n es desenvolupa. I això deixant de banda si aquest esport és conceptualment sostenible o ètic en els temps que vivim. No afavoreix l'estalvi energètic i provoca contaminació acústica i atmosfèrica que ajuda a incrementar el canvi climàtic del planeta.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=822&mode=thread&order=0&thold=0

GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Entitat membre de la Federació Ecologistes de Catalunya

* * * * *

Jmit
Friday, October 05, 2007 4:57:14 PM

26. [respolis.cat] Vídeo inspecció veïnal de la cereria

<joamarca@gmail.com>

Diuen els espanyols en el seu refranyer que:

"La especulación es fuego,

Poblenou estopa,

llega el ajuntaMIENTO

y sopla"

I vet aquí el problema del barri: l'excés de bufera municipal que infla les veles del vaixell especulatiu, mentre fan amarradors per a iots de 80m d'eslora en el port del Fòrum, s'escalfa l'economia i es Baten records mundials d'incendis consecutius en una nau industrial ( en ca l'Alier, porten 6 incendis en 15 dies)

I a l'espera del incendi definitiu que cremi can Ricart, us podeu entretenir mirant el següent vídeo, que ensenya l'estat de la cereria, amb els seus materials inflamables ben acumuladets:

http://www.youtube.com/watch?v=VAD9I89cvuo

també podeu mirar fotos en :

http://www.poblenou.org/

Si creus que la situació és prou escandalosa com per a respondre amb la desobediència civil, estàs prou en forma per a saltar una petita tàpia i no t'importa que els gossos de Sauron et detinguin sota l'acusació de netejar el patrimoni històric, posa't en contacte amb l'AAVV de can Ricart perquè quant siguem una dotzena que tinguem un diumenge lliure, farem dissabte !

Fes arribar la convocatòria a qui creguis oportú.

* * * * *

Antoni Garcia
Friday, October 05, 2007 4:32:37 PM

27. [XMG] PASSA-HO CONVOCATÒRIA 10 D'OCTUBRE. DRET DE DECIDIR

Benvolgudes i benvolguts, companyes i companys,

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), conjuntament amb les companyes i els companys de la plataforma Sobirania i Progrés (SiP) i el Cercle d’Estudis Sobiranistes (CES), detectem que ens trobem enfront d’una ofensiva reiterada del nacionalisme espanyol i els poders fàctics de l’Estat que neguen al poble català la possibilitat de decidir lliurement i democràtica quin ha de ser el seu futur; així com davant una dura persecució que està patint la ciutadania dels Països Catalans al complet pel sol fet d’exercir el dret a la lliure expressió.

És per això que, amb la voluntat unitària i transversal que ens fa ser qui som, us convoquem perquè faceu part d’ una roda de premsa unitària el proper 10 d’octubre de 2007 a les 19:30 hores, a la Plaça del Rei de Barcelona.

L’objectiu és clar. Cal donar un suport decidit i unànime al dret democràtic de decidir per als Països Catalans i a la llibertat d’expressió. Cal solidaritzar-se amb totes aquelles persones que han vist els seus drets civils vulnerats pel sol fet d’expressar una opinió i amb el poble basc, que reclama una consulta per poder, ells també, decidir quin futur volen construïr.

Coordialment,

Plataforma pel Dret de Decidir (PDD)

* * * * *

Casa de Nicaragua Baix LlobSud
Friday, October 05, 2007 3:44:41 PM

28. [XMG] PROGRAMACIÓN Gira obras teatro del COLECTIVO DE MUJERES DE MATAGALPA!

HOLA!!!

HOY Os ENVIAMOS invitación para asitir a las obras de teatro que realizan la gente del COLECTIVO DE MUJERES DE MATAGALPA ( NICARAGUA ) en su Gira 2007 "GLOBALICEMOS LA SOLIDARIDAD".

Esta propuesta es a compartir con toda la gente que creais que le pueda interesar. No dejeis de hacer la maxima difusión.

"la mejor forma de apoyarles es difundiendo y asistiendo".

LA PROGRAMACION OS LA AÑADIMOS ACONTINUACIÓN y si este mensaje le llega a alguien que desconoce al COLECTIVO les INVITAMOS A LEER UN POCO DE INFORMACIÓN de LA ENTIDAD Y DE LA GIRA, que añadimos acontinúación!!!

UN SALUDO,

CASA NICARAGUA

TEATRE DES DE LES DONES

Projecte d'intercanvi entre cultures i persones

El Colectivo de mujeres de Matagalpa, Nicaragua, va iniciar el seu camí al 1986 i moltes dones hi han fet aportacions en la seva construcció. Treballa en defensa dels drets, especialment de les dones, des de quatre Àrees: salut, comunicació, educació i prevenció de la violència. La lluita contra qualsevol tipus de discriminació i la solidaritat són els seus principis ètics, estratègics i de treball, d'aquí el seu interès a promoure intercanvis, accions i reflexions entre persones de diferents cultures i edats. (Per a més informació sobre el Colectivo es pot consultar la seva pàgina web: www.cmmmatagalpaorg.net)

En els últims anys el món ha sofert grans canvis fruit de la globalització, les polítiques neoliberals i les noves tècniques de comunicació. En ocasions aquests canvis han servit per a crear ponts entre les persones i les cultures, però en general han obert bretxes de distanciament cada vegada més profundes.

El Colectivo de Dones de Matagalpa intenta transformar aquesta realitat lluitant per una justícia social, i tracta d'aconseguir la igualtat dels drets des d'endins, des de les emocions, des de la reflexió, informació i educació, creient en la capacitat de les persones i fomentant-la.

Davant la globalització de l'economia, la cultura, els pensaments i sentiments, i també dels problemes, les resistències, les lluites i les propostes, volen aixecar la seva veu i s’adscriuen a la idea de globalitzar la solidaritat.

A aquest efecte, cinc dones del Colectivo amb diferents arrels culturals i amplis coneixements en les diferents Àrees de treball, estan realitzant una gira de dos mesos per Itàlia, Alemanya, Suïssa i Espanya. Ens ofereixen fòrums, debats, treball amb mitjans de comunicació, sensibilització en centres educatius, la seva experiència artística, de treball, d'estudi i investigació, els materials elaborats i la promoció de projectes artesanals de petites cooperatives de dones nicaragüenques.

El Colectivo utilitza el teatre com instrument per als processos de reflexió, capacitació i informació. Amb les obres creades, que mostren la vida de les dones, el públic s'identifica en la història i també en les emocions. En el debat posterior s'analitza el vist i el sentit. Els temes són amplis (violència, treball domèstic, educació sexista, mortalitat materna, VIH-SIDA, etc.) i d'estils variats.

Volen contrarestar el sentiment globalitzat de la impotència amb el teatre, l'expressió dels cossos i la música. Un llenguatge universal, atractiu i lúdic que ens uneix i a través del riure, la sorpresa i els sentiments provoca identificar-se, pensar i compartir amb altres persones. No apunten a l'intel·lecte que entén, sinó al cos que percep. La seva intenció és transmetre sensacions i emocions.

Ja vam tenir ocasió de conèixer-les i gaudir-les en les Gires del 2003 i 2005. I amb el seu estil màgic, energia, força i tendresa van assolir atrapar-nos en un cercle d'esperança i ens van fer creure que “un altre món és possible”.

Per a conèixer-les millor i repetir l'experiència, les podem acompanyar en els ACTES PROGRAMATS DE LA GIRA PER CATALUNYA

PER col·laborar económicament: “la Caixa” cuenta 2100 3292 34 2100469060

Barcelona, octubre de 2007.

GLOBALICEMOS LA SOLIDARIDAD!

TEATRO DESDE LAS MUJERES

Proyecto de intercambio entre culturas y personas

Día


Dirección

Actividad

*4 d’octubre

20.30 h.

TERRASSA

Ateneu Candela

C/ Sant Gaietà, 73

Teatre

“Historias de mujeres”

*5 d’octubre

21 h.

SANT BOI DE LLOBREGAT

Sala d’Actes l’Olivera

Plaça Montserrat Roig, 1

Teatre

“La estatua”

*10 ‘octubre

17.30 h.

MANRESA

Auditori Fundació Caixa Manresa

Plana de l’Om,5

Teatre

“ La estatua”

*11 d’octubre

20 h.

GAVÀ

La Casa Gran

C/ Major, 37

Teatre

“ La estatua”

*12 d’octubre

18 hores

ARBÚCIES

Teatre El Centre

C/ Camprodón

Teatre

“Habría que…”

*13 d’octubre

18.30 h.

VILASSAR

Ateneu Vilassanes

C/ Sant Josep

Teatre

“Habría que”

*14 d’octubre

18. 30 h.

SABADELL

Centre Cívic de Can Balsach

Plaça Creu Alta

Teatre

“ No me acusen”

*17 d’octubre

21 h.

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

SALA RAMON ROMAGOSA

(Patronat)

Teatre Solidari

“Habria que…”

18 d’octubre

ESPLUGUES

Teatre

*19 d’octubre

20 h.

STA COLOMA DE GRAMENET

Museu TORRE BALLDOVINA

Plaça de Pau Casals, s/n

Teatre

“La estatua”

*20 d’octubre

12 h.

CARDEDEU

Centre Cultural Cardedeu

Av. Rei en Jaume 112

Teatre

“Camino a laguna seca”

*21 d’octubre

de 12 a 18 h.

BARCELONA

IES MILÀ I FONTANALS

Ronda St. Pau.

Animació, debat, teatre, cançons, menjar

26 d’octubre

VILADECANS

Teatre

27 d’octubre

MATARÓ

CAN NOÈ

(Centre Cívic Rocafonda)

Santiago Rossinyol, 19

Teatre

“La danza doméstica”

28 d’octubre

MATARÓ

* * * * *

Manuel Franquesa
Friday, October 05, 2007 12:37:13 PM

29. LA VERITAT DE LOS LECTORES : Eco del artículo de Hans Magnus Enzensberger

From: LECTOR
To: LA VERITAT
Sent: Friday, October 05, 2007 10:03 AM
Subject: Re: LA ÚTIMA VERITAT YA ESTÁ A LA VENTA

Le reenvío el texto que envié la semana pasada y que su servidor rechazó.

B.M.
Excelente articulo y traducción, Sr. Franquicias,

Creo que alguien debería proponer a nuestro ayuntamiento que Castelldefels se declara Isla Cumbre, así jamas se acercaría ningún aeronave a nuestra ciudad sin sufrir el lanzamiento de gran cantidad de misiles anti-aéreos y cañonazos de la Armada de la Generalitat.

Quiero proponer que se reserva el aeropuerto del Prat sólo para nuestros grandes dirigentes, y que se deje de tonterías con lumpen-británicos.

Atentamente,
Benito Mussolini

(ex-dirigente de los ferrocarriles italianos)

On 19/09/2007, at 8:40 pm, Manuel Franquesa wrote:

Hola todas y todos

Leyendo un DER SPIEGEL -como siempre- reciclado (nos los pasa un vecino, que a su vez los recibe de otro etc.), nos hemos topado con un artículo que Hans Magnus Enzensberger le dedicó en junio de este año a la cumbre del G8, que se celebró en junio en un lugar de Alemania llamado "Heiligendamm", que paradójicamente significa "Presa de los Santos".

¿Quién será la presa: nosotros o ellos?

Hans Magnus Enzensberger nos da una pista...

Más en http://www.amics21.com/laveritat/417.htm

Salut&Humor (si cabe)

Manel

* * * * *

Missatgera
Friday, October 05, 2007 8:58:45 AM

30. ¿Quien teme a la renta básica de ciudadania?

Hace años que existe un debate intelectual internacional acerca de la introducción, en nuestros sistemas capitalistas salvajes, de dos medidas socioeconómicas que por sí mismas provocarían una serie de beneficiosos y profundos cambios transformadores que encauzarían al sistema hacia la justicia social y, consecuentemente, hacia la justicia mediambiental e intergeneracional. Estamos hablando de la Renta Básica de Ciudadanía (un salario mínimo para todos los ciudadanos por el mero hecho de ser una persona, lo que dotaría de una mínima dignidad a todos) http://www.redrentabasica.org y de la Taxa Tobin (aplicar un impuesto a las transacciones financieras, que no tributan NADA y se lo comen TODO, destinando los recursos obtenidos a la justicia social planetaria). http://tobintaxcall.free.fr/Newsletter_n6_ES.pdf. Esta última llevaría un retraso en su aplicación de unos 36 años, ya que fue formulada en el año 1971!!!

Ahora que la RB se debate en nuestro Parlamento, enviamos el artículo publicado en prensa por dos de sus principales impulsores sociales.

missatgera@

¿Quién teme a la renta básica de ciudadanía?

El País, 5-10-2007

Antoni Domènech y Daniel Raventós

(...)Joan Tardà (ERC) y Carme García (IU-ICV) expusieron con solidez y sobriedad algunas de las razones que en los últimos 20 años se han ido debatiendo en distintos medios académicos y en muchos foros sociales. Del otro lado, y como si no hubiera tenido lugar esa amplia discusión internacional (con la participación, entre muchos otros, de algunos premios Nóbel de economía y de reconocidos filósofos), piruetas verbales escurriles y pseudocríticas que no se avilanta a esgrimir ya nadie que conserve intacto el sentido del autorrespeto intelectual. Principalmente, ésta: "¡la gente no trabajaría!".

¡Como si no hubiera ya en la sociedad actual gentes que viven opíparamente de renta, sin que a los esforzados paladines del sudor en la frente les entre el menor arrebato justiciero! ¡Y como si en la distribución funcional de los ingresos en el Reino de España la parte de la masa salarial no hubiera retrocedido, año tras año, en el producto social global, mientras la parte de las rentas y los beneficios empresariales no dejaba de crecer!

Por lo demás, trabajo asalariado no es coextensivo con "trabajo". Existen otros dos tipos de trabajo: el doméstico y el voluntario. Se calla por sabido que esos trabajos no remunerados son importantísimos en la creación de riqueza y bienestar social, queden o no registrados en el PIB.(...)

En http://www.nodo50.org/redrentabasica/index.php puede leerse el artículo de Antoni Domènech y Daniel Raventós que hoy ha publicado El País sobre el debate parlamentario de la Renta Básica del pasado martes.

* * * * *

Damià
Thursday, October 04, 2007 4:52:56 PM

31. La caça en barraca i filat erosionen el prestigi internacional de Catalunya com a país civilitzat

Publicat el dijous, 04 de octubre de 2007

Avui les 12:30 s’han lliurat al Departament de Medi Ambient i Habitatge les primeres gairebé 20.000 signatures individuals amb el recolzament de més de 600 organitzacions de tot el planeta recollides a la web http://www.gepec.org/barraca-i-filat/

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=821&mode=thread&order=0&thold=0

GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Entitat membre de la Federació Ecologistes de Catalunya

* * * * *

Per difondre
Thursday, October 04, 2007 3:18:25 PM

32. [XMG] 14-21 Octubre Setmana Global d'Acció contra el Deute i les IFIs a Barcelona

Setmana Global d'Acció contra el Deute i les IFIs a Barcelona

Del 14 al 21 d’octubre de 2007

“¿QUI DEU A QUI?”

El problema del deute no ha acabat i, malgrat totes les promeses fetes per governs del Nord i Institucions Internacionals, continua exacerbant la pobresa i violant els drets humans del pobles d’Àfrica, Amèrica Llatina, el Carib, Àsia i el Pacífic. És immoral i abusiu que el món ric continuï exigint al Sud milers de milions de dòlars anuals en concepte de pagament de “deutes” sorgits de les injustes relacions econòmiques que empobreixen al Sud i enriqueixen al Nord.

Davant aquesta realitat, en l’últim Fòrum Social Mundial (gener 2007, Nairobi, Kenia) es va convocar una Setmana d’Acció Global contra el Deute i les IFI’s del 14 al 21 d’octubre. L’objectiu és denunciar als governs, a la banca internacional, a les corporacions transnacionals i a les organitzacions multilaterals com el FMI, el Banc Mundial i la OMC pel saqueig i la il·legitimitat del deute extern, així com plantejar iniciatives alternatives com la realització d’Auditories Integrals del Deute, el reconeixement i l’anul·lació de tots els deutes il·legítims, i el reconeixement i restitució dels deutes històrics, socials i ecològics dels que en som deutors als països rics.

Us convidem a participar en aquesta convocatòria global a través de les activitats i accions organitzades a casa nostra:

DIUMENGE 14/10 - 12 a 14 h – “Joc de l’oca” sobre el Deute Ecològic, els impactes de les indústries extractives i el model energètic actual” - Can Masdeu (Canyelles).

Cicle de Conferències sobre deute ecològic, deute social i deute financer:

DIMECRES 17/10 –19 A 21H - Conferència “Negoci, consum i deute ecològic” amb Miquel Ortega (ODG), Marc Gavaldà (Repsolmata), Giorgio Mosangini (”Entesa pel decreixement”), “Plataforma Refinería No” de Badajoz, EDPAC, “Plataforma Transgenics Fora” i Campanya “Grans cadenes de distribució: No gràcies”- Aula Magna UB, Pl. Universitat

DIJOUS 18/10 – 19H A 21H - Conferencia "Qui envaeix a qui? Deutes socials, migracions i gènere" amb Judith Muñoz (FCONGD), Eduardo Romero (Cambalache), Amadou Bocar Sam (Senegal), Adama Bojang (mediadora intercultural, Guinea Conakry) i Mariel Araya (Associació de Dones Immigrades YEMANJÀ i Xarxa de dones immigrades de Catalunya) - Aula Magna UB, Pl. Universitat

DIVENDRES 19/10 – 19h a 21h – Conferència “Deute Extern: la gran estafa de la nostra època” amb Enric Duran (“Entesa pel decreixement”), Daniel Gómez (ODG), Marta Garrich (UBUNTU), Tica Font (Justicia i pau) i Juan García (ATTAC) - Aula Magna UB, Pl. Universitat.

DIJOUS 18 I DIVENDRES 19/10 – 12 a 14 i 19 a 21 h – Curs “El futur global: especulació i crisis del capitalisme imperial”, en memòria de Jose María Vidal Villa - Fac. CC. Econòmiques (UB), Av. Diagonal 690.

DISSABTE 20/10

– 11 a 14 h – Titelles, jocs i tallers per a nens/es, joves i adults/es (EDPAC) - Pl. Joan Coromines

– 11 a 13 h – CineFòrum i exposicions sobre deutes ecològics, socials i financers - Auditori del MACBA - Pl. Joan Coromines

– 13 a 14.30 – "Els Acords de Lliure Comerç a la UE i els seus impactes a l'Àfrica i a Amèrica Llatina" amb representants d'organitzacions africanes i de comunitats indígenes andines - Auditori del MACBA - Pl. Joan Coromines

– 16.30 a 18 h - Marxa CaçaDeutes (vine en bici, patins, a peu o en xanques) - Pl.dels Àngels > Pl. Universitat > Pl. Cataluña > Rambles> Pl. dels Àngels

– 18.30 a 20.30 h – Taula Rodona “Qui deu a qui?” amb Arcadi Oliveres (Justícia i Pau), Ivonne Yánez (Oilwatch, Colòmbia) i Blanca Chancoso (CONAIE, Equador) - Auditori FAD, Pl. Àngels

– 20.30 a 22.30 h - Concert amb Guataka (veus i percusió) i Arangu (tòpic funk; mestissatge) - Pl. dels Àngels.

S’han convocat també activitats a Castelldefels, Gavà, Manresa, Sabadell i Tarragona.

Convidem tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin a participar d’aquest moviment mundial que pretén donar al tema del Deute Extern la transcendència social que mereix per impagable, immoral, injust i il·legítim.

CARTELL: http://www.quiendebeaquien.org/IMG/pdf_setmanadeute-cartell.pdf

TRÍPTIC: http://www.quiendebeaquien.org/IMG/pdf_setmanadeute-triptic.pdf

Comissió de la Setmana d’Acció Global contra el Deute Extern i les IFIs Barcelona
premsa-setmanadeute@moviments.net
http://www.quiendebeaquien.org/
http://www.debtweek.org/

Organitzen, recolzen i participen:

Agermanagement Sense Fronteres, Attac, Campanya BBVA sense armes, Campanya La Irresponsabilitat Social d’Unión Penosa, Campanya No et mengis el món, Campanya Qui deu a Qui?, Campanya Repsol Mata, Casal Cuba, CEA - Centre d'estudis africans, Centre Flors Sirera (Manresa), Col.lectiu d'Estudis sobre Cooperació i Desenvolupament, Consell Nacional de Joventut de Catalunya, Coord. ONG Gironines, Coord. ONG Lleida, Edpac – Educació per a l’Acció Crítica, Entesa pel Decreixement , Entrepobles, FCONGD – Federació Catalana d’ONGs per al Desenvolupament, FEECAT – Federació d’Associacions d’Emigrants Equatorians, Fundació Món 3, Intered , Intermon Oxfam, Justícia i Pau, Mans Unides, Marxa Mundial Dones, , Nord Sud, Observatori DESC, Observatori del Deute en la Globalització - ODG, Periódico MundoHispano, REDS, Setem, Solidaritat Sense Mons, Solidaritat UB, Taller VIU, Transformas , VOLS Voluntariat Solidari.

* * * * *

fundació fauna
Thursday, October 04, 2007 1:59:03 PM

33. PROJECTE LLOP

Benvolguts/des,

Us fem arribar informació sobre el “PROJECTE LLOP”. Si voleu podeu fer-ne difusió als vostres contactes

Moltes gràcies,

David Serramitjana

“PROJECTE LLOP”

http://www.fundaciofauna.org/campanyallop.htm

* * * * *

Josep Campmany
Thursday, October 04, 2007 12:27:16 PM

34. [associacionsgava] Alternatives al franquisme

Per si és del vostre interès, us reenvio l'anunci d'unes jornades a la Universitat Pompeu Fabra sobre els moviments socials i la fi del franquisme.

Salut!
J.
Alternatives al franquisme
Thu, 4 Oct 2007 13:57:58

Benvolguts amics i amigues,

Us adjunto informació sobre les jornades "La construcció d’alternatives al franquisme. Els moviments socials a Catalunya en les seves publicacions”. Us pregaria que en féu difusió.

Cordialment,

Enric Prat

També podeu consultar la informació a http://www.upf.edu/alternativesalfranquisme/

La Catalunya actual no es pot entendre sense tota la feina feta pels moviments socials que es van enfrontar al règim franquista i van treballar per la construcció d’una societat alternativa. L’estudi i anàlisi de les seves publicacions ens permet recuperar idees i actuacions, pensament i acció, així com la contribució dels moviments socials a la societat que s’ha anat configurant en l’etapa democràtica del nostre país.

A començaments dels anys seixanta, encara en temps de dictadura, els moviments socials formulen les seves primeres propostes de ruptura. Serà el moment del moviment universitari i la constitució del Sindicat democràtic d’estudiants, de la dissidència a l’església amb el treball als barris, de la formació del moviment obrer i del veïnal. A principis dels setanta l’augment de la seva repercussió en diferents àmbits de la societat catalana és ja considerable. Amb la mort del dictador i els canvis que comencen a produir-se arribem a l’eclosió del conjunt dels moviments i de les revistes que ells mateixos produeixen o en les que participaran. El moviment obrer es consolida. Els moviments feminista, ecologista, pacifista i el de lesbianes i gais s’incorporen al procés de transició cap a una nova societat.

Les Jornades “La construcció d’alternatives al franquisme. Els moviments socials a Catalunya en les seves publicacions” formen part d’una recerca oberta des del “Centre d’Estudis sobre Moviments Socials” de la Universitat Pompeu Fabra. L’objectiu és contribuir a l’anàlisi de la tasca realitzada pels moviments socials. És una recerca que mira al passat i, també, al present i al futur, busca analitzar la rellevància dels moviments en la construcció de les societats. En massa ocasions la fascinació pels noms propis, pel que passa a palau, pels herois, porta a desatendre les obres col·lectives, el que es construeix des del carrer, el barri, la fàbrica, la parròquia, la universitat, l’associació... Us convidem a prendre part a les jornades per treballar conjuntament en aquest propòsit.

Dijous 25 d’octubre

19.00 h Inauguració de les jornades

Josep Joan Moreso - Rector de la Universitat Pompeu Fabra

Fèlix Alonso, Director General de Relacions Institucionals del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.

Mariano Aragón - Responsable de l’Associació Catalana d’Investigacions Marxistes

Enric Prat - Membre del Centre d’estudis sobre moviments socials

19.30h Obertura: El moviments socials alternatius durant el franquisme i la transició

Conferència a càrrec de Francisco Fernández Buey

(presenta Mercè Renom)

Divendres 26 d’octubre

10.00h Primera sessió: El moviment obrer en l’oposició a la dictadura

Giaime Pala

Albert Recio

Nàdia Varo

(presenta i modera Martín Rodrigo)

12.00 h Segona sessió: La subversió dels estudiants

Francisco Fernández Buey

Josep Maria Fradera

Mariona Petit

(presenta i modera Lluís Maruny)

13.30 h Dinar

16.00 h Tercera sessió: Una nova església, una nova societat.

Jaume Botey

Jaume P. Saryach

(presenta i modera Mª.Pau Trayner)

17.45 h Quarta sessió: El moviment veïnal: La urbanització de les noves ciutats

Anna Alabart

Ricard Martínez

(presenta i modera Eva Fernández)

19.30 h Cinquena sessió: Feminisme i Pacifisme: noves veus amb força

Mireia Bofill

Enric Prat

(presenta i modera Elena Grau)

Dissabte 27 d’octubre

10.00 h Sisena sessió: Les revistes de la transició: Espais de trobada per als moviments

Salvador López Arnal

Jordi Mir Garcia

Miguel Riera

12.00 h Setena sessió: L’esfera internacional: els moviments socials d’aquest període

Conferència a càrrec de Robert Fishman

(presenta Francisco Fernández Buey)

13.00 h Tancament de les jornades

Francisco Fernández Buey

Jordi Mir Garcia

Barcelona 25, 26 i 27 d’octubre del 2007

Universitat Pompeu Fabra

Sala de Graus Albert Calsamiglia i Blancafort (40.035)

(edifici Roger de Lluria)

Ramon Trias Fargas, 25-27

08005 Barcelona

Tel.: 93 542 17 00

Com arribar-hi http://www.upf.edu/campus/lluria.htm

Podeu contactar amb nosaltres a centre.moviments@upf.edu

Inscripció gratuïta. Per una millor organització us agrairíem que confirméssiu la vostra assistència

Centre d’Estudis sobre Moviments Socials

Francisco Fernández Buey

Víctor Ríos

Enric Prat

Salvador López Arnal

Giaime Pala

Jordi Mir Garcia

Associació Catalana d’Investigacions Marxistes

Mariano Aragón

Iñaki Vázquez

Institut Universitari de Cultura

Departament d’Humanitats

Unitat Cívica per la República

El Viejo Topo

© Universitat Pompeu Fabra - Plaça de la Mercè, 10-12. 08002 Barcelona. Tel.: - 93 542 20 00

* * * * *

Miki
Thursday, October 04, 2007 8:48:49 AM

35. CONVOCATORIA Fòrum Social Local

Us faig aquest petit recordatori:

Hola amigues i amics. Fa unes setmanes que entitats i persones dels moviments socials i associatius catalans debatem i preparem un Forum Social Catala, per a finals de Gener. A Cstlldfls, com en altres poblacions, alguns i algunes hem volgut entomar la possibilitat de cel.lebrar una mena de forum social/civic/ciutada... local, per les mateixes dates -una de les propostes que ja ens arriba del FSCat-, amb possibilitat o no de que tingui continuacio en forma d'assemblea ciutadana o similar (aixo, putser, seria un segon pas a decidir per les persones i entitas que volguem participar d'aquesta historia ).

Per aixo faig aquesta proposta, conjuntament amb la ONGD Solidaritat sense mons: fer una primera presa de contacte a Cstlldflsel, DISSABTE 6 D'OCTUBRE, A LES 18H A LA CASA DE LA CULTURA. Gent del Rabart, ex Sistole, Escoltes, actors i actrius amaters, rodamons, ecologistes, actius de la cultura popular, entitats i persones que fa anys que curreu per un cstlldfls i un mon millor, educadores i educadors, pares i mares... parlem-n'he per favor... del Forum, de la nostra ciutat, d'un mon millor, de mes enlla del forum, o no, o si... parlem-n'he. Per descomptat aquestes cites son obertes a tothom i es d'AGRAIR MAXIMA DIFUSIO.

miki

* * * * *

casalargentino
Thursday, October 04, 2007 7:05:25 AM

www.casalargentino.org

NUEVAS INSTALACIONES:

EL CASAL SE TRASLADA A ROCAFORT 242 BIS,

Metro Entença de la línea Azul.

Al edificio del Centro Internacional Escarré, CIEMEN.

Debido al crecimiento de las actividades sociales y culturales del Casal Argentí a Barcelona nos hemos trasladado al Edificio del CIEMEN, donde podremos disfrutar de mejores comodidades y recursos, acordes con las necesidades de nuestra entidad.

Allí se desarrollarán:

• Reunión Abierta y Orientación Jurídica, viernes 19.30 h. 3er Piso.

• Clases de Tango: miércoles: Nivel inicial 19h. Grupo avanzado, 20.30h.

• Curso de Catalán: sábados por la mañana. AUN QUEDAN PLAZAS, INSCRIBITE…

• Grupo de Folklore: Adiestra la inscripción para las actividades formativas y de práctica del Folklore Argentino, inscribite.

Mas información:

info@casalargentino.org
0034665464286
Junta Directiva

Y mucha mas información en la web: www.casalargentino.org

Noticias

36. LANZAMIENTO EN BARCELONA DE LA CAMPAÑA JO ENCARA NO PARLO CATALÀ

http://www.casalargentino.org/inicio.php?sec=31&not=724

LANZAMIENTO EN BARCELONA DE LA CAMPAÑA

JO ENCARA NO PARLO CATALÁ.

En el Colegio de Periodistas de Barcelona, se realizo el 25 de septiembre, con la presencia de:

• Secretario para la Inmigración de la Generalitat de Catalunya, Sr. Oriol Amorós.

• Secr

37. CICLO DE CINE SOCIAL LATINOAMERICANO

http://www.casalargentino.org/inicio.php?sec=16&not=726

CICLO DE CINE SOCIAL LATINOAMERICANO

Espai Transformadors" (Casal de Associacions Joves de Barcelona) los días Jueves 11, 18 y 25 de Octubre a las 20 hs. La dirección es Ausias Marc 60 (entre Passeig San Joan y Roger de Flor).

* * * * *

Ignasi
Wednesday, October 03, 2007 11:01:58 PM

38. Energia per a la selecció !!

Tenim una nova entrada d'informació al blog

http://elpartitdelpoble.blogspot.com/

Gràcies per el vostre suport......

*

L..e.i.n.a per trobar la solució adequada a cadascun dels problemes humans

é.s..l.a..v.e.s.s.a.n.t..h.u.m.a.n.i.s.t.a..d.e.l..d.i.s.s.e.n.y

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...1...5...2

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici