Societat Oberta

dijous, de gener 03, 2008

SOCIETAT * OBERTA * 164

..Terres baixes del Llobregat, dijous 3 de gener de 2 0 0 8 > > >..

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

* * *

.2008....

:

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

* * *

Fòrum Social Català -- Barcelona Gener 2008 (1’ 52”)

http://es.youtube.com/watch?v=4EZgZxX48P4

* *

Sumari

*

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-164.

02/01/08

1. [respolis.cat] publicat a llibertat.cat

01/01/08

2. Davant el 5è anniversari de la guerra · Enfortim el moviment antiguerra a les localitats · Assemblea de la Plataforma, ds 12-G

3. LA PRIMERA VERITAT DEL NUEVO ANO : Feliz Holocausto

31/12/07

4. [Infokop] Invitación Jornadas Libertarias en Sant Boi

5. LA VERITAT DE LA ÚLTIMAS HORAS DEL ANO: Descubrimiento del Siglo

30/12/07

6. [respolis.cat] Denúncien sous cartipàs de Terrassa

7. PROPOSTA DEFENSEM EL TREN DE L'EMPORDÀ ALTERNATIVA A FOMENTO I L'EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL

8. Figueres teme perder el tren FUENTE EL PAIS

29/12/07

9. LA VERITAT DE LOS ANOS NUEVOS

10. CAMPANYA ENVIAMENT DE CORREUS ELECTRÒNICS

11. FIGUERES. PLATAFORMA DEFENSEM EL TREN DE L'EMPORDÀ.

12. [respolis.cat] [Deuda-QdQ] El Parlamento vasco aprueba una proposición de ley para crear una Carta para los Países Empobrecidos

13. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 21

28/12/07

14. LA VERITAT DE LOS LECTORES : ATENCIÓN.....by EDU

15. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 20

27/12/07

16. [Cat24] Els dies 2,3 i 4 de gener, vaga de busos de TMB

17. ENS VOLEN TREURE EL TREN

18. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 19

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-.

Enllaços d’aquesta setmana

SO-164

*

Fòrum Social Català – cercavila: Aquest
món es una innocentada?_
(1’ 39”)

*

PÀNIC al Nadal (05’ 07”)

La Plataforma d'Artistes Nadalencs Indignats pel Consumisme, entre ells Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, es declaren en vaga indefinida per reclamar un consum més responsable durant les festes.

*

Vaga TMB-Bus. Entrevista a S. Mercader (CGT). (9’ 15”)

Entrevista a Saturnino Mercader, delegat sindical de la CGT-Bus sobre les jornades de vaga convocades durant el Nadal 2007.

Properament, aquesta entrevista i més material donarà lloc al curt documental "2 dies", sobre la lluita dels conductors de TMB per aconseguir els dos dies de descans setmanal.

*

Aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

*

1. [respolis.cat] publicat a llibertat.cat

respolis.cat en nombre de Feliu Madaula
miércoles, 02 de enero de 2008 23:04:28

Campanya per controlar els sous dels polítics (www. llibertat.cat el 2/1/08)

Iniciativa Popular per la Responsabilitat Política

(Respolis) (http://www.jobdoneorimgone.net/rubrique.php3?id_rubrique=11&lang=ca ) està portant a terme una campanya de denúncia dels augments de sous (http://www.firmasonline.com/1Firmas/camp1.asp?C=949 ) que alguns responsables polítics s’han atribuit després de les darreres eleccions municipals de maig de 2007. I és que Respolis s'ha adonat que des del moment que inicien l'observació, han descobert i denunciat augments desmesurats de salaris de l’ordre de 30% i 40%, què els interessats que s’han dignat a contestar a la queixa expressada en multiples cartes (http://www.jobdoneorimgone.net/article.php3?id_article=484&lang=ca ), han justificat en la sola existència de la llei vigent i en la voluntat d’igualar-se amb altres institucions de la mateixa categoria o que representen un mateix gruix de població.

El marc legal estableix que cada institució pública (ple municipal, diputació, govern autònom, govern estatal) té plena competència per determinar la quantia dels salaris i dels complements dels càrrecs electes.

Ara bé, la denúncia de Respolis és en primer lloc, moral, ja que consideren que és incoherent que les institucions demanin retallades i esforços econòmics als ciutadans i prediquin amb l’exemple contrari. I és assenyalen que no s’entenen els augments de 40% d’uns pocs que ens representen, davant l’encariment de l’habitatge, les dificultats per arribar a fi de mes, de molts, i remarquen que tot plegat erosiona la cohesió social i la pròpia imatge de la política.

Per a Respolis, el fet que molt sovint els membres de l’oposició i els assessors de les institucions observades, gaudeixin d’augments similars proporcionalment, demostra que es tractaria d’una situació de corrupció a gran escala, que els partits volen silenciar per que tots en reben beneficis.

En segon lloc, Respolis exigeix una modificació del marc legal. Davant l’evasiva o el silenci a les preguntes formulades i no els queda més remei que formular un seguit de demandes per traduir l’indignació en proposta operativa. Demanen sous fixats per una taula d’homologació comuna, increments anyals no superiors als de l’IPC, prohibir l’acumulació de càrrecs, i cessació i retorn dels diners en cas de cobraments il·legítims.

Redordem que les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) i Llibertat.cat també s'han manifestat en aquesta direcció.

Respolis està barallant la possibilitat, més enllà de la simple denúncia i exigència de modificació, d’engegar una Iniciativa Legislativa Popular.

Respolis és un col·lectiu que dóna suport a les iniciatives encaminades a produir un canvi en la orientació de la política, que tenen en comú, més enllà de les peticions i la pressió sobre els governs i les institucions existents, la promoció de la reapropiació ciutadana per mitjans no violents i participatius, del buit polític que ha desvetllat la mundialització. Defensem l’emancipació i la sobirania popular, una democràcia que la modernitat vol simplificar amb la fórmula dels sistemes representatius.

Per saber-ne més

"Gent de Gramenet" reclama una revisió de les retribucions dels càrrecs de confiança. Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1075/29/ )

Què cobren els polítics terrasencs? (http://www.llibertat.cat/content/view/1094/38/ ). Isabel Gòmez (CUP Terrassa http://terrassa.cup.cat/ ) al seu bloc "El bloc de n'Iza" (http://elblocdeniza.blogspot.com/2007/07/qu-cobren-els-poltics-terrasencs.html )

La CUP de Terrassa denuncia els elevats sous dels càrrecs electes. Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1900/29/ )

Possibilitats, límits i contradiccions de la lluita institucional (http://www.llibertat.cat/content/view/1639/38/ ). Publicat a la revista La Veu (http://www.defensadelaterra.org/LaVeu/veu79.htm#ass2 ) núm. 79 (Setembre de 2007)

Els regidors de la CUP de Vic aporten mil euros a la campanya "Estima la mama". Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1565/29/ )

Montilla cobra desplaçaments tot i moure´s amb cotxe oficial. Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1251/29/ )

Escandols continuats a TMB. Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1386/29/ )

La CUP troba excessiva la remuneració dels càrrecs de la Diputació. Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1190/29/ )

La CUP de Sant Celoni racionalitza i redueix els sous dels polítics. Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/La%20CUP%20de%20Sant%20Celoni%20racionalitza%20i%20redueix%20els%20sous%20dels%20pol%C3%ADtics )

El regidor de la CUP de Mataró renuncia a cobrar el sou institucional. Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1055/29/ )

La primera mesura de la nova Paeria: augmentar-se el sou. Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1038/29/ )

La CUP de Manresa es mostra crítica amb l'augment de sous i el considera poc ètics Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1029/29/ )

La CUP de Mataró considera excessius els sous dels regidors i els dels càrrecs de confiança Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1026/29/ )

La CUP de Molins de Rei contra l'augment del 35% del sou de l'alcalde i dels regidors del govern Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1004/29/ )

La CUP de Berga ha presentat esmenes per rebaixar les retribucions dels càrrecs electes Llibertat.cat (http://www.llibertat.cat/content/view/1088/29/ )

* * * * *

2. Davant el 5è anniversari de la guerra · Enfortim el moviment antiguerra a les localitats · Assemblea de la Plataforma, ds 12-G

Plataforma Aturem la Guerra
martes, 01 de enero de 2008 19:17:37

Davant el 5è anniversari de la guerra · Enfortim el moviment antiguerra a les localitats · Assemblea de la Plataforma, ds 12-G

La primavera de 2008 marcarà el 5è aniversari de la invasió de l’Iraq, així com de la protesta històrica del 15-F. Hi ha la proposta d’una nova data de mobilització contra la guerra i les ocupacions a l’Orient Mitjà, i específicament contra les amenaces d’un atac nord-americà a l’Iran. (Veure la declaració al final, de la conferència El Món contra la Guerra).

Per preparar les activitats a Barcelona, convoquem una Assemblea general de la Plataforma Aturem la Guerra, el dissabte, 12 de gener, 2008, a les 11h, a Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral.

L’objectiu és que hi assisteixi tanta gent com sigui possible de l’entorn que ha format i forma la Plataforma: partits, sindicats, associacions i col·lectius diversos, persones a títol individual… Aquest any, volem posar un especial èmfasi en les plataformes locals. Ja sabem que gran part estan inactives des de 2003 o 2004. Però també sabem que la gent continua preocupada pel tema de la guerra, i pensem que hi ha motius urgents per fer l’esforç de reactivar aquesta base tant important del moviment.

Així que fem una crida especial als i les activistes dels pobles i barris, hi hagi o no una plataforma o grup antiguerra actiu, perquè vinguin a aquesta assemblea, per tal de participar en el debat sobre com enfortir el moviment, així com aconseguir la major protesta possible el proper març.

Assemblea general de la Plataforma Aturem la Guerra

Dissabte, 12 de gener, 2008, a les 11h, a Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral (es troba a un carrer petit que surt de C/ Ferran, al costat de Plaça Sant Jaume).

Ordre de dia provisional:

1. Proposta de manifestació el dissabte 15 de març de 2008.

2. Propostes per reactivar el moviment antiguerra a l’àmbit local, incloent organitzar xerrades/actes locals contra la guerra, a partir de mitjans de gener.

3. Participació del moviment antiguerra al Fòrum Social Català (activitats centralitzades del 25 al 27 de gener del 2008). Més informació: http://www.forumsocialcatala.cat/

Més informació i propostes: info@aturemlaguerra.org · http://www.aturemlaguerra.org/


Declaració de la conferència El Món Contra la Guerra

Declaració acordada per 1.200 delegats de 26 països (incloent 2 delegats de Catalunya, de la Plataforma Aturem la Guerra) assistents a la conferència El Món Contra la Guerra, dissabte 1 de desembre de 2007:

Aquesta conferència de delegades i delegats de moviments per la pau, contra la guerra, antiimperialistes i d’alliberament d’arreu del món declara la seva oposició a la “guerra sense fi” duta a terme pel govern d’EUA contra Estats, pobles i moviments en tot el nostre planeta.

Ens oposem a la interferència d’EUA, i dels seus aliats, en Estats sobirans, i afirmem el dret de tots els pobles a l’autodeterminació. Donem suport a tots aquells que lluiten per la pau i contra l’imperialisme.

En particular, exigim:

El fi immediat de l’ocupació militar il·legal de l’Iraq, que ha causat centenars de milers de morts i ha desplaçat milions de persones, la retirada de totes les tropes estrangeres i la plena transferència de sobirania al poble iraquià i als seus representants.

Que s’aturin tots els preparatius per a un atac a l’Iran, així com un compromís que se solucioni qualsevol tema exclusivament mitjançant la diplomàcia.

La retirada de les tropes estrangeres de l’Afganistan, permetent al poble afganès decidir el seu propi futur.

Justícia per al poble palestí, i el final de l’agressió israeliana a tot l’Orient Mitjà.

El fi dels plans d’EUA d’escuts anti míssils, i que tots els Estats promoguin activament el desarmament nuclear.

Reafirmem la solidaritat entre tots aquells que lluiten per la pau, la justícia social i l’autodeterminació arreu del món, i ens comprometem a enfortir la nostra unitat i a desenvolupar noves formes de cooperació.

Per tant, designem l’aniversari de la invasió de l’Iraq com un dia mundial d’acció a favor de les demandes CAP ATAC A L’IRAN i TROPES FORA DE L’IRAQ/AFGANISTAN. Cridem a tots els moviments antiguerra nacionals a convocar protestes i manifestacions massives per aquest dia.

Més informació: http://www.theworldagainstwar.org/ · http://www.stopwar.org.uk/

* * * * *

3. LA PRIMERA VERITAT DEL NUEVO ANO : Feliz Holocausto

Manuel Franquesa
martes, 01 de enero de 2008 19:02:56

La primera Veritat del nuevo ano

Hoy, 1 de enero de 2008, empieza el holocausto económico de la ciudadanía de Espanya

¡Qué dios nos pille confesados!

Salut&Revolución

Manel

PS. Feliz cuesta de enero de 66,6º

PD. Para el nuevo ano electoral, La Veritat se ha permitido traducir (y adaptar a los modern times) un breve pensamiento del gran poeta alemán Heinrich Heine (1797-1856):

"Si te molesta la mano, cortátela.

Si te molesta la lengua, arráncatela.

Si te molesta un ojo, sácatelo.

Si te molesta la razón, ve a votar."

* * * * *

4. [Infokop] Invitación Jornadas Libertarias en Sant Boi

infokop en nombre de Mateu Abans Company
lunes, 31 de diciembre de 2007 12:58:17
Date: Sun, 30 Dec 2007 21:14:30 +0100
From: colectivolibertariosantboi@gmail.com
Subject: Invitación Jornadas Libertarias en Sant Boi

COLECTIVO LIBERTARIO SANT BOI

Blog: EL DIA A DIA

colectivolibertariosantboi@gmail.com

Salutacions des de Sant Boi,

Ens adrecem a vosaltres per invitar-vos a participar de la jornada de debat i reflexió que estem projectant de cara a les eleccions estatals del 9 de març, sota el títol provisional: "30 anys de mentides, corrupció i falsa democràcia". La trobada serà el dia 16 de febrer a l'Ateneu Santboià, de 10 a 22 hores, i constarà d'un parell de passis de video per orientar el debat, d'una zona d'exposicions permanent tot el dia i d'un dinar popular.

Per una banda ens agradaria saber si algú té alguna exposició de la temàtica, o algun altre material relacionat que vulgui aportar a la jornada, i per altra banda volem expressar-vos les nostres intencions de que aquesta trobada contribueixi a teixir xarxa entre els moviments socials de la zona, amb la finalitat de buscar solucions viables als nostres problemes més immediats.

Preguem que llegiu i analitzeu atentament aquesta invitació, i si pot ser que ens doneu una resposta.

Col·lectiu Llibertari de St. Boi

colectivolibertariosantboi@gmail.com

Saludos desde Sant Boi:

Nos dirigimos a vosotros para invitaros a participar en la jornada de debate y reflexión que estamos proyectando de cara a las elecciones estatales del 9 de marzo, bajo el título provisional: "30 años de mentiras, corrupción y falsa democracia". El encuentro será el día 16 de febrero en el Ateneu Santboià de 10 a 22 horas, y constará de un par de pases de vídeos para orientar el debate, de una zona de exposiciones permanente y de una comida popular.

Por un lado, nos gustaría saber si alguien tiene alguna exposición relacionada con la temática, o algún otro tipo de material sobre el mismo asunto que quiera aportar a la jornada; por otro lado, queremos expresaros nuestra intención de que este encuentro contribuya a tejer red entre los movimientos sociales de la zona, con la finalidad de buscar soluciones viables a nuestros problemas más inmediatos.

Os rogamos que leáis y analicéis atentamente esta invitación y, si puede ser, que nos deis una respuesta.

Colectivo Libertario de Sant Boi

colectivolibertariosantboi@gmail.com

--
SALUD

* * * * *

5. LA VERITAT DE LA ÚLTIMAS HORAS DEL ANO: Descubrimiento del Siglo

Manuel Franquesa
lunes, 31 de diciembre de 2007 1:18:57

Hola todas y todos

Llevamos año y pico buscando el antagonismo a la "Sociedad Civil Catalana".

Ahora, en nuestros laboratorios I&D, una serie de investigadoras e investigadores por fin han logrado aislarla: se trata de la "Sociedad Pensante Catalana".

Con esta alegre notocia, La Veritat se despide definitivamente de ustedes en lo poquito que queda de este ano.

Atentamente y siempre al loro

Manel

* * * * *

6. [respolis.cat] Denúncien sous cartipàs de Terrassa

respolis en nombre de Feliu Madaula
domingo, 30 de diciembre de 2007 22:01:25

[Terrassa] La CUP protesta contra els sous dels regidors i l'alcalde de la seva ciutat
El dijous 28 de desembre la CUP-CAV de Terrassa va realitzar la ja tradicional ofrena simbòlica de la llufa gegant.

CUP-CAV Terrassa (Per a Kaos en la Red) [29.12.2007 16:55] -

El dijous 28 de desembre la CUP-CAV de Terrassa va realitzar la ja tradicional ofrena simbòlica de la llufa gegant. Aquest acte serveix per denunciar a alguna entitat, persona o símbol, que amb les seves accions, paraules, fets, o per la seva simple existència, malmet la vida dels terrassencs i terrassenques, o denigra la imatge de Terrassa. Enguany la llufa a caigut premiada als regidors de l'Ajuntament de Terrassa, així com el seu alcalde, pels seus sous desproporcionats.

Durant el transcurs del matí d'aquest dia del innocents, es va 'plantar' la llufa gegant a la façana de l'Ajuntament i es van repartir 700 fulletons informatius. També es van penjar uns cartells on s'hi podia trobar detallat els sous dels diversos membres que conformen el cartipŕs del consistori.

La resposta dels terrassencs i terrassenques, va ser molt positiva. La gran majoria dels veďns que van veure l'acció creien, i creuen, que els sous que cobren els regidors i l'alcalde de Terrassa, són terriblement excessius. Més d'un vianant s'havia de fregar els ulls al veure les xifres, i preguntar, si allò que la CUP-CAV de Terrassa denunciava, era una innocentada o no. Aclarit el dubte, mostraven el seu suport a la protesta i marxaven indignats i indignades. El col·lectiu més indignat va ser la gent gran, que en molts casos han de sobreviure en pensions miserables.
En el temps que va durar la protesta un regidor de l'equip de govern va dirigir-se a l'exposició a contemplar les xifres, després de recriminar-li el seu sou va justificar-lo que en l'empresa privada aquests sous existeixen i a voltes són més alts.

Des de la CUP-CAV de Terrassa seguirem denunciant aquests sous excessius, no només per la immensa diferčncia que hi ha entre el quen cobren els regidors i alcalde envers la mitjana del salari dels terrassencs i terrassenques, sinó també perquè creiem que és un error de funcionament de la política. Que els regidors i alcaldes dels Països Catalans rebin un sou, entorpeix la vida democràtica, ja que molts d'aquest polítics acaben fent d'aquest sou, un 'modus vivendi', amb tots els problemes que això comporta. També cal recordar, que tots els sous dels regidors i regidores, com també el de l'alcalde, parteixen del pressupost de l'Ajuntament, i per tant, són diners que van a parar a butxaques de uns particulars, quan podrien anar destinats altres accions o activitats més importants que incideixin de manera positiva i més directament en la vida dels terrassencs i terrassenques.

* * * * *

7. PROPOSTA DEFENSEM EL TREN DE L'EMPORDÀ ALTERNATIVA A FOMENTO I L'EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL

LOSTER
domingo, 30 de diciembre de 2007 19:54:59

EN VILA, L’ALCALDE DE FIGUERES, ENS VOL TREURE L’ESTACIÓ DE FIGUERES

PROPOSTA OFICIAL:

Trasllada el tren a Vilafant, a tocar l’autopista. Preveu que la via convencional vagi a trobar la del TGV a la nova estació de Vilafant (connexió sud). Després per un túnel sota el Castell va a trobar-se amb l’actual via de Portbou (connexió nord):

 Allunya l’estació del major pes poblacional de la ciutat i la comarca, l’allunya del Mercat, de la Rambla, del Centre Històric, de l’Ajuntament, del Museu Dalí.

 Genera una major mobilitat en vehicle privat.

 Comporta el trasllat de l’estació d’autobusos.

 És l’opció econòmicament més costosa i, a més, Fomento ha deixat clar que no es farà càrrec de la connexió nord ni de la nova estació.

 Genera un impacte territorial greu: necessita d’un túnel, grans desmunts, un viaducte i grans talussos.

 Obliga a la construcció de nous vials amb un segon túnel per sota el Castell.

 És de una gran complexitat tècnica i de coordinació i obligarà a suportar una situació caòtica per un període indefinit.

 És irreversible.

PROPOSTA PLATAFORMA DEFENSEM EL TREN:

Manteniment i soterrament del traçat actual i connexió des de l’estació centre a via TGV pel nord:

 La població servida per l’estació actual triplica la servida per la proposada estació de Vilafant.

 Facilita l’accés a peu. Especialment en rodalies l'accés a l'estació suposa una part important del temps de viatge total.

 És l’opció més viable econòmicament. El soterrament es pot finançar amb una remodelació urbanística i allibera molt terreny per a usos públics.

 La connexió pel nord que proposem (estació centre-via TGV) té un cost molt similar al de la connexió pel sud i un cost molt menor al de la connexió nord oficial (estació de ponent-via convencional).

 Aquesta connexió té un impacte territorial molt inferior al no necessitar de túnel, ni de viaducte, ni de grans talussos.

 El soterrament permet la integració del tren en la ciutat i la solució de molts problemes circulatoris.

 La futura construcció d’un tramvia Roses-Castelló-Estació centre de Figueres faria possible l’accés amb transport públic al 75% de la població de la resta de la comarca. Aquesta possibilitat no existeix si l’estació es situa a Vilafant.

 En aquesta opció l’execució de cadascuna de les fases pot ser independent de les altres.

 Si a més es fes una connexió pel sud via TGV-via convencional permetria que qualsevol tren, tant els que circulen via TGV com els que circulen per la via convencional, es pogués parar a l’estació centre.

 Fins i tot si Fomento fa la seva connexió pel sud, el soterrament és viable.

* * * * *

8. Figueres teme perder el tren FUENTE EL PAIS

LOSTER
domingo, 30 de diciembre de 2007 19:13:00

Figueres teme perder el tren

Los vecinos rechazan el traslado de la actual estación y la variante ferroviaria

Figueres lleva años reclamando la supresión de la barrera ferroviaria que cruza la ciudad como una cicatriz y la eliminación de dos pasos a nivel de la línea Barcelona-Portbou. Ahora, con la llegada de la alta velocidad, parece cumplirse una reivindicación histórica, pero la solución que se ha adoptado no ha convencido a todos. Durante años se consideró la opción de soterrar las vías del tren a su paso por el centro de la ciudad. Después surgió el proyecto de trasladar la estación a Vilafant para que Figueres creciera urbanísticamente en los terrenos liberados. Finalmente, el Ministerio de Fomento ha dado luz verde a la construcción de una variante ferroviaria en la zona oeste del municipio que enlazará el tren convencional con el AVE y una única estación intermodal que dará servicio tanto a los trenes de alta velocidad como a los de media distancia. La nueva estación se ubicará en el municipio vecino de Vilafant (Alt Empordà), a unos dos kilómetros, y sustituirá al actual edificio urbano situado en el corazón de Figueres. La decisión no ha sentado bien en Figueres, donde el tren está muy consolidado y forma parte de los hábitos diarios de miles de ciudadanos que se desplazan en este transporte para ir a Girona, Barcelona o Llançà. Temen que la construcción de la variante perjudique a la línea convencional y que la futura estación sea un edificio fantasmagórico y lejano. Nada que ver con el actual edificio, siempre animado por turistas y vecinos.

Solución a las indemnizaciones

(http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Figueres/teme/perder/tren/elpepuespcat/20071230elpcat_9/Tes#despiece1#despiece1 )

La noticia en otros webs

webs en español

(http://www.elpais.com/archivo/buscando.html?query=Figueres%20teme%20perder%20el%20tren&donde=enotros&idioma=es )

en otros idiomas

(http://www.elpais.com/archivo/buscando.html?query=Figueres%20teme%20perder%20el%20tren&donde=enotros&idioma=nes )

La nueva estación se ubicará en el municipio vecino de Vilafant

"Quitarnos la estación es como quitarnos el Museo Dalí", dice un vecino

Así lo denuncia la plataforma ciudadana Defensem el Tren de l'Empordà, que estos días ha iniciado una campaña para intentar frenar el traslado de la céntrica estación e informar sobre la opción de soterrar las vías del tren como alternativa a la variante ferroviaria. "En enero presentaremos un proyecto de viabilidad del soterramiento y se demostrará que es la mejor solución al problema de las vías" , anunció el viernes Pep Gou, portavoz de la entidad.

La plataforma defiende una estación céntrica y urbana como alternativa "más económica, con menos impacto ambiental y que no va en detrimento de la movilidad", explica Gou. "El 60% de sus usuarios van a pie a coger el tren y el 80% de la población está a menos de un kilómetro de la estación", añade.

"También es más accesible para todos los pueblos de la comarca. Si se pone en Vilafant, la gente irá en coche y habrá problemas de tráfico", argumenta. Gou también denuncia que la nueva estación se construirá en una zona "muy mal comunicada y sin urbanizar", y que se necesitarán muchos recursos para llevar adelante el proyecto, especialmente en la zona norte de la variante. "Es una obra faraónica y si no hay dinero quedará a medio hacer, con lo cual se pone en peligro la continuidad de la línea de tren hasta Portbou. A Fomento sólo le interesa el AVE" , asegura. Se opone asimismo al proyecto la entidad ecologista Salvem l'Empordà, por considerar que el traslado de la estación comportará la construcción de una barrera ferroviaria en torno a Figueres con un "impacto territorial grave", ya que es la zona donde se concentrarán otras infraestructuras, como el desdoblamiento de la N-II, el paso de la línea de alta tensión y el tercer carril de la autopista AP-7.

Los contrarios al traslado de la estación también defienden la ubicación actual por su "integración" en el tejido urbano. "Quitarnos la estación es como quitarnos el Museo Dalí, nadie lo imagina. Es un elemento clave en la ciudad, un dinamizador del turismo y un refuerzo del pequeño comercio tradicional", explican.

El Ayuntamiento de Figueres, gobernado por un tripartito (CiU, PSC, ICV), no quiere reabrir el debate del soterramiento y prefiere centrarse en la supresión de las vías y los pasos a nivel.

En un pleno extraordinario celebrado a principios de diciembre rechazaron la propuesta de ERC de estudiar la viabilidad de soterrar las vías. Los grupos de gobierno consideran que el proyecto de la variante y el traslado de la estación son "irreversibles". Las entidades contrarias ya han anunciado que comenzarán el año nuevo con movilizaciones y campañas informativas contra el proyecto.

Solución a las indemnizaciones

Las obras de la variante, de 13,8 kilómetros, comenzarán a principios de 2008 y costarán más de 100 millones de euros. El Ministerio de Fomento pagará íntegramente la ejecución del tramo sur, entre Vilamalla y Vilafant, mientras que el tramo norte correrá a cargo de las tres administraciones, Estado, Generalitat y Ayuntamiento. Los colectivos contrarios a la variante consideran que su construcción responde más a los intereses de Fomento que a los de Figueres. De hecho, Víctor Morlán recordó hace pocos días en Girona que la variante permitirá la circulación de trenes de alta velocidad pese al retraso de las obras del AVE entre Barcelona y la frontera francesa. El tramo Figueres-Perpiñán, que construye la concesionaria TP Ferro, estará listo en 2009, mientras que el tramo Barcelona-Figueres no entrará en servicio hasta el 2012. La variante de Figueres permitirá que los trenes de alta velocidad puedan llegar desde Girona por vía convencional y enlazar, a través de un intercambiador, con la vía de alta velocidad ya construida. De esta forma el Estado se ahorrará pagar a TP Ferro una indemnización de 60 millones de euros anuales por incumplir el calendario.

* * * * *

9. LA VERITAT DE LOS ANOS NUEVOS

Manuel Franquesa
sábado, 29 de diciembre de 2007 21:50:12

Hola todas y todos

Intuyendo cómo se presenta el 2008, por unanimidad esta redacción ha decidido desearos un feliz ano nuevo.

De este modo. al menos subirá el tono de las flatulencias ciudadanas contra las injusticias a gogó que nos acosan a diario.

La Veritat, gazzetta neorenacentista del ex Feudo Inmobiliario (sólo queda un grúa) de Catalunya Nº 06680 (Club Riviera)

Atentamente

Manel, subsubdirector

* * * * *

10. CAMPANYA ENVIAMENT DE CORREUS ELECTRÒNICS

LOSTER
sábado, 29 de diciembre de 2007 14:50:34

CAMPANYA ENVIAMENT DE CORREUS ELECTRÒNICS

Acció Cultural del País Valencià us anima a dur a terme una nova actuació davant l'atemptat greu contra la llibertat d'expressió que ha suposat el tancament del repetidor de la TV3 de la Carrasqueta que emetia durant més de 20 anys sense interrupció en la zona d'Alacant.

Envieu els textos que us proposem a les següents adreces electròniques per mostrar la vostra indignació davant uns fets tan greus.

PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA, Sr. Francisco Camps

http://www.pre.gva.es/val/buzon.htm
"Volem TV3, C33, 3/24 i 300 al País Valencià!

Arxiveu l'expedient i la multa a Acció Cultural, i torneu a obrir TV3, C33, 3/24 i 300 a Alacant!"

PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, Sr. José Montilla

gbpresident.presidencia@gencat.net
"Volem TV3, C33, 3/24 i 300 al País Valencià!

No accepteu un acord que no respecte el que s'ha aconseguit aquests 20 anys!"

MINISTERI D'INDÚSTRIA, Sr. Joan Clos

https://registrotelematico.mityc.es/aplicaciones/infoabonados/InfoSia.aspx
"Volem TV3, C33, 3/24 i 300 al País Valencià!

Legalitzeu les emissions de TV3, C33, 3/24 i 300 al País Valencià!"

Acció Cultural del País Valencià

Edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran, 12 ( Al costat de la Llotja) – València

96 391 83 86

www.acpv.cat
www.octubre.cat

* * * * *

11. FIGUERES. PLATAFORMA DEFENSEM EL TREN DE L'EMPORDÀ

LOSTER
sábado, 29 de diciembre de 2007 12:34:26

FONT DIARI DE GIRONA‏

Pengen una llufa gegant a l´Ajuntament per la «innocentada» que Foment ha fet a Vila

El finançament d'alguns trams de la variant del tren està portant problemes a l'Ajuntament, que fa deu dies rebia el compromís de Foment de pagar una part. Per alguns sectors, les promeses són poc fiables.

Acn/DdeG, Figueres

La Plataforma Defensem el Tren de l'Empordà va portar a terme ahir una protesta davant l'Ajuntament reclamant que es mantingui l'estació de tren al centre de Figueres. La Plataforma va qualificar «d'innocentada» les «desdibuixades promeses» de Foment a l'alcalde de Figueres, Santi Vila.

El portaveu de la plataforma, Pep Gou, va dir que no es pot «hipotecar el futur de la ciutat per les promeses d'uns polítics absolutament incinerats, i més tenint en compte que estem en període preelectoral».

Vestits amb barretina, barba postissa i cantant la sardana L'Empordà. El ninot, fet de cartró, portava enganxada una frase on es podia llegir «Va pel tren».

Aquesta ha estat la manera que ha trobat l'entitat per protestar contra el que consideren una «innocentada» per part del Ministeri de Foment a l'alcalde, Santi Vila, en la reunió que les dues parts van mantenir la setmana passada a Madrid. Segons la Plataforma Defensem el Tren, és «impossible» que l'executiu estatal no faci promeses «comptant que estem en època preelectoral». Per això, creuen que l'única opció viable continua essent el soterrament de les vies al seu pas pel centre de la ciutat.

Projecte sobre la taula

De fet, el portaveu ja ha avançat que ja tenen sobre la taula un projecte per fer passar les vies pel subsòl de Figueres. Pep Gou no ha volgut avançar detalls sobre el document, i ha concretat que aquest es presentarà el proper mes de gener. Durant aquestes festes nadalenques, la Plataforma Defensem el Tren repartirà diverses octavetes pels carrers de Figueres defensant la seva opció pel que fa al pas de les vies per la ciutat. S'espera una reivindicació per al dia de Reis.

* * * * *

12. [respolis.cat] [Deuda-QdQ] El Parlamento vasco aprueba una proposición de ley para crear una Carta para los Países Empobrecidos

respolis.cat-owner@lists.riseup.net en nombre de Feliu Madaula
sábado, 29 de diciembre de 2007 11:47:05

El Parlamento vasco aprueba una proposición de ley para crear una Carta para los Países Empobrecidos

VITORIA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) –

El pleno del Parlamento vasco aprobó hoy una proposición de ley derivada la una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) para crear una Carta de Justicia y Solidaridad con los Países Empobrecidos, al resultar rechazadas las enmiendas parciales presentadas por tripartito y EHAK, que ayer obtuvieron dos empates. En la votación de hoy obtuvieron un tercer empate, por lo que decayeron, y fue aprobado el dictamen de la Comisión de Derechos Humanos y Solicitudes Ciudadanas, que incluye el compromiso de promover la adopción de medidas para abolir totalmente la deuda externa de los países pobres.

La propuesta, tramitada a raíz de una ILP sustentada en 45.254 firmas, incluye el compromiso de promover la adopción de medidas para abolir totalmente la deuda externa de los países pobres, y su debate se produce cerca de cuatro años después de la presentación de la ILP.

El objetivo de la ley es establecer una carta de justicia y solidaridad, de tal forma que, a través de la lucha contra los principales aspectos de injusticia e insolidaridad que se dan en las relaciones internacionales actuales, se logre avanzar hacia "un desarrollo humano, sostenible y equitativo en el conjunto del planeta".

El texto incluye el compromiso de promover la adopción de las medidas necesarias para abolir totalmente la deuda externa que el conjunto de países empobrecidos tiene contraída con los países enriquecidos, la banca internacional y las instituciones financieras
internacionales.
Además, se plantea la promoción de medidas para establecer "unas relaciones comerciales más justas entre todos los países del mundo, poniendo fin al denominado comercio desigual y contribuyendo al desarrollo del comercio justo".

En la iniciativa se recoge que el Gobierno vasco destinará, a través de un plan plurianual y durante diez años, una partida presupuestaria extraordinaria a la cancelación de la deuda externa que los países empobrecidos tienen contraída con el Estado español.

Esta partida se gestionará a través de "un convenio específico entre los Gobiernos vasco y central", mediante el cual se "priorice cancelación de la deuda de los países más empobrecidos y de la deuda pública", y se tienda hacia una "cancelación de cada deuda que redunde en la mejora de la cobertura de las necesidades sociales más acuciantes de los países beneficiados".

El importe que corresponde a la Comunidad Autónoma del País Vasco es el 6,24 por ciento de la deuda o, en su caso, el índice que se establezca en la Ley Quinquenal del Cupo.

---
El Parlamento Vasco decidirá, después de cuatro años, sobre la cancelación de la deuda externa
Después de cuatro años desde la presentación de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) para una carta de justicia y solidaridad con los países empobrecidos el parlamento vasco, por fin, decidirá sobre su aprobación o no, en definitiva sobre si asume compromisos concretos con
la cancelación de la deuda externa o se queda en mera propaganda.

Tas-Tas Irrati Librea

Decíamos al inicio de la campaña que lo que pedimos en la ILP es posible y realizable, pero sobre todo es justo y serviría como ejemplo para otras comunidades autonómicas, para el Estado y para el resto de la UE. Su aprobación o no será cuestión de voluntad política, de llevar a la practica las palabras de solidaridad que se dicen desde el parlamento.

La ILP la planteamos con tres ejes de trabajo: el dividendo de paz, el comercio justo y la cancelación de la deuda externa. En los dos primeros, comercio justo y dividendo de paz todos los partidos han asumido las propuestas de la iniciativa, pero no ha ocurrido lo mismo con la cancelación de la deuda. En este tema, el tripartito presento una enmienda donde recogiendo la necesidad de cancelarla pasaba la pelota al estado español, en resumen: la deuda es una lacra pero que cancelen otros. De esta forma la propuesta de ley se quedaría, como otras muchas, en bonitas palabras sin compromisos concretos.

El argumento central era que la CAV no tiene deuda externa y por lo tanto no debe cancelar la deuda de otros. Obviando que somos directos beneficiarios de esa deuda.

¿Se beneficia la Comunidad Autónoma Vasca de la Deuda Externa española?

La pregunta puede parecer absurda para cualquier persona medianamente informada y solidaria, parece asumido que la ciudadanía de los países ricos nos beneficiamos de la deuda externa por el dinero que nos pagan y por las políticas económicas que deben hacer los países pobres acogotados por la deuda y que nos favorecen en mil formas. Esta
afirmación que cualquier persona solidaria de Euskadi firmaría tiene a veces una excepción, la excepción vasca, es obvio que los países ricos se benefician, se benefician en Burgos o Setúbal, no digamos ya en de Paris, Madrid Nueva York, pero parece que la ciudadanía vasca menos. Esta argumentación suele ir ligada a lo mucho que pagamos a Madrid de cupo, a nuestra falta de soberanía (las relaciones internacionales no están transferidas), argumentos que ocultan que al margen de eso la ciudadanía vasca nos beneficiamos de las mil formas que el resto de países ricos pero además somos directos beneficiarios de la Deuda externa de los países empobrecidos.

La CAV se ha beneficiado y se beneficia de los mecanismos de generación de la Deuda pública bilateral. La deuda externa total de los países empobrecidos con el estado español ascendía a 31 de diciembre de 2004 a 9.823 millones de euros, el 52% correspondía al impago de operaciones de exportación apoyados por la CESCE (Compañía Española de Seguros de Crédito a la Exportación) y el resto a prestamos otorgados como cooperación al desarrollo (deuda FAD). Que son los dos mecanismos a través de los cuales el Estado español se ha hecho acreedor

La deuda CESCE: La compañía CESCE es una agencia de capital mixto y tiene como objetivo promover la exportación de productos nacionales como la internalización de las empresas españolas en los países empobrecidos. Si ocurre algún fallo o impago el empresariado español siempre es indemnizado por la aseguradora (CESCE) pasando ese dinero a considerarse deuda externa oficial (deuda de gobierno a gobierno). En caso de impago
la CESCE puede llegar a pagar al exportador del Estado Español hasta el 99% del total, de esta forma se socializan las perdidas de unas transacciones privadas, la deuda privada pasa a ser publica y responsabilidad de toda la ciudadanía. En la medida que el BBVA tiene el 16,30% de las acciones y beneficios, y ya que paga aquí sus impuestos los beneficios directos para Hacienda y los presupuestos vascos son obvios. A los impuestos a los beneficios del BBVA hay que añadir que dentro de las empresas exportadoras ha habido, hay y habrá muchas empresas vascas, la riqueza de la CAV, por tanto, se beneficia de la Deuda CESCE de estas dos formas.

Los créditos FAD (Fondo de Ayuda al Desarrollo), tienen el doble propósito de apoyar la internalización de la economía española y de proveer el desarrollo de los países destinados. La deuda se origina por los créditos del FAD que al tener una parte de donación y unas
condiciones de pago favorables son considerados Ayuda Oficial al Desarrollo. Uno de los problemas de los créditos FAD es que van ligados a la compra de bienes y servicios españoles, imposibilitando a las empresas de los países empobrecidos acceder a esos proyectos y perjudicando a las economías locales. Además la ayuda ligada supone un
encarecimiento de un 25% de los productos. Los créditos FAD también se utilizaron hasta 1991 para comprar armas. Es evidente que ha habido y hay empresas vascas beneficiaras de estos créditos y que sus beneficios han hecho crecer nuestra riqueza.

¿Tienen que negarse las empresas vascas a estar aseguradas en CESCE o conseguir contratos vía créditos FAD, tiene que salirse el BBVA de ser accionista de CESCE? No esperamos tanto, simplemente tenemos que reconocer que somos directos beneficiarios de la generación de la Deuda externa española y de sus beneficios.

Nos beneficiamos de la Deuda Externa como todos los países ricos, es razonable por tanto que si consideramos que esta es una lacra apostemos por su cancelación, por la cancelación que nos toca a la ciudadanía de la CAV como proponemos desde la ILP-sarea desde hace años.
Hace años que la cancelación de la Deuda ha dejado de ser algo minoritario, utópico o de izquierdas. Que la deuda debe ser cancelada para los países empobrecidos es un planteamiento asumido cada vez por más gente proveniente de sectores liberales, pero que consideran que su mantenimiento impide ningún tipo de desarrollo para los países pobres.

Por ejemplo, Sachs (defensor acérrimo de privatizaciones en Bolivia en la década de los 80 o Polonia en los 90), afirma en su libro “El fin de la pobreza”: “la estrategia de condonación de la deuda se ha aplicado ya en numerosos países, pero con demasiada frecuencia la comunidad
internacional ha sido demasiado lenta y mezquina en lo referente al alivio de la deuda para permitir realmente a los países empobrecidos y destrozados por la misma reemprender el crecimiento y el desarrollo económico” y hablando de la crisis de la deuda afirma: “Desde hace al menos veinte años sabemos que los países pobres muy endeudados son incapaces de devolver lo que deben o al menos de hacerlo y cumplir los Objetivos del Milenio. La deuda debería haber sido sencillamente condonada”.

Stiglitz, antiguo vicepresidente del Banco Mundial, también dice lo mismo: “Recientemente la atención se ha concentrado en la condonación de la deuda, y por una buena razón. Sin dicha condonación muchos países en desarrollo sencillamente no podrán crecer. Un elevado porcentaje de sus exportaciones se destina a pagar a lo países desarrollados sus prestamos”.

Es evidente que muchas de las deudas son ilegitimas y por tanto la anulación debería ser inmediata exigiendo responsabilidades a quienes prestaron y recibieron el dinero, es evidente que en este caso es del gobierno español de turno el que debe de responder ante la justicia. Pero esto, que es justo, no debe ocultar lo que podemos y debemos hacer desde Euskadi. Debemos cancelar la Deuda Externa que nos corresponde: porque genera pobreza e impide la soberanía económica de los pueblos, porque nos beneficiamos directa e indirectamente de ella y porque tenemos el dinero para hacerlo. El Gobierno Vasco maneja un presupuesto
que triplica al de Bolivia y es ocho veces superior al de Uruguay. Este año la CAV ha tenido más de 500 millones de superávit, siendo nuestra propuesta de cancelación de 34 millones al año. Lo que estamos demandando a nuestro Parlamento es que cancele la deuda que nos
corresponde, porque debemos hacerlo y porque tenemos riqueza de sobra para hacerlo.

Decíamos al inicio del artículo que lo que pedimos en la ILP es posible y realizable. Su aprobación o no será cuestión de voluntad política, este jueves día 27 veremos quienes asumen la solidaridad real y quienes la de propaganda.

http://www.tas-tas.org/
--
Ecologistas en Acción

Área Agroecología y Soberanía Alimentaria

c/ Marques de Leganés 12 - 28004 Madrid

Teléfono fijo: +34 91 531 27 39

Teléfono móvil: +34 619 94 90 53

Fax: +34 91 531 26 11

Correo electrónico: agroecologia@ecologistasenaccion.org

www.ecologistasenaccion.org
www.quiendebeaquien.org
www.salvalaselva.org
http://etnodg.blogspot.com/
http://deuteodg.blogspot.com/

* * * * *

13. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 21

fscat
sábado, 29 de diciembre de 2007 11:00:53

Temes d'avui:

1. Presentat aquest matí el Fòrum Social Català amb la cercavila ?Aquest món es una innocentada? (Iolanda Fresnillo)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Fri, 28 Dec 2007 19:20:04 +0100
From: Iolanda Fresnillo iolanda.fresnillo@odg.cat
Subject: [FSCat] Presentat aquest matí el Fòrum Social Català amb la cercavila ?Aquest món es una innocentada?

Hola!!!!
La nota de premsa i les fotos de l'acció d'aquest matí ja són a la web:

www.forumsocialcatala.cat
Hem sortit, de moment, al mundo:

http://www.elmundo.es/elmundo/2007/12/28/barcelona/1198857882.html
la comissió de premsa

_Presentat aquest matí el Fòrum Social Català amb la cercavila ?Aquest
món es una innocentada?_

*/ /*

*/Aquest matí, coincidint amb el dia dels innocents, s?ha presentat el Fòrum Social Català (FSCat) amb un cercavila de ?llufes humanes? que ha recorregut el centre de Barcelona./*

Barcelona, 28 de desembre de 2007

Amb aquesta acció, que sota el lema ?aquest món és una innocentada? volia reivindicar que un altre món es possible lluny del model neoliberal, s?ha presentat a la societat catalana el Fòrum Social Català. El FSCat es celebrarà els dies 25, 26 i 27 de gener de 2008 a
l?edifici històric de la Universitat de Barcelona (Pl. Universitat), coincidint amb el Dia d'Acció Global del 26 de gener convocat pel Fòrum Social Mundial, i amb el Fòrum Econòmic Mundial de Davos.

Al cercavila han participat una gran llufa de tres metros d?alt, un gegant, un grup de grallers i una vintena de ?llufes humanes? que portaven cartells on es podien llegir algunes de les ?innocentades? a les que en tenen acostumats alguns organismes i polítics com ara:

* /?No és la contaminació la que amenaça el medi ambient, sinó la impuresa de l'aire i l'aigua?/ George Bush

* /?Estic molt tranquil, perquè tenim un Rei bastant republicà?/ o /?Donaré suport a l?Estatut de Catalunya que aprovi el Parlament de Catalunya? /José Luís Rodríguez Zapatero

* /?No podem convertir el canvi climàtic en un problema mundial. Com pot saber algú que passarà d?aquí a 300 anys? o ?Perquè haig de condemnar el franquisme si representava a la majoria de la societat?? /Mariano Rajoy

* /"Mil euros és poc, però en parella no és el mateix"/ Jesús Caldera

* ?/El matrimoni homosexual és com si sumem una poma i una pera, mai poden donar dues pomes!/? Ana Botella

* /?Entre el capital i el treball, l'ecología és neutral?/ o /?El que es bo per les multinacionals, es bo pel país.?/ Banc Mundial

La comitiva que constava de prop d?un centenar de persones, ha transcorregut en un ambient festiu. La cercavila ha començat davant de la Borsa de Barcelona a les 11h i ha baixat pel Passeig de Gràcia fins a la Plaça Catalunya on ha fet una volta fins al Banc d?Espanya on ha
acabat l?acció prop de les 13h. S?ha repartit a la ciutadania la crida a la participació al FSCat i les postals de difusió en les que es denuncien algunes de les realitats contra les que lluiten els moviments socials, organitzacions i persones que participaran al Fòrum
(
http://www.moviments.net/fscat/IMG/pdf/postals_fscat.pdf ).

*/_Fotos de l?acció:_/**

* http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article42

/_DOSSIER DE PREMSA DEL FÒRUM SOCIAL CATALÀ:_/

http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article40

* * * * *

14. LA VERITAT DE LOS LECTORES : ATENCIÓN.....by EDU

Manuel Franquesa
viernes, 28 de diciembre de 2007 14:39:46
From: EDU
To: LA VERITAT
Sent: Friday, December 28, 2007 11:14 AM
Subject: Re: ATENCION.....by EDU

ATENCIÓN:

EL SIMULACRO DE PAZ Y AMOR HA TERMINADO.

RECOJAN EL TURRÓN Y EL CAVIAR.

INSULTEN A SUS VECINOS Y DISUÉLVANSE.

Edu

* * * * *

15. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 20

fscat
viernes, 28 de diciembre de 2007 11:02:11

Temes d'avui:

1. Avui i demà (Iolanda Fresnillo)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Thu, 27 Dec 2007 11:10:31 +0100
From: Iolanda Fresnillo iolanda.fresnillo@odg.cat
Subject: [FSCat] Avui i demà

Hola a tothom

Només un breu recordatori per als i les qui estigueu connectades a internet, dues convocatòries importants:

- 27 de desembre, 17 h (avui), Ateneu Rosa de Foc (C. Verntallat 26, porta verda, barri de Gràcia): preparació de l'acció de presentació del FSCat. Cal gent per fabricar llufes gegants i a mida humana ...

- 28 de desembre, 11 h (demà), davant de la Borsa de Barcelona (Pg. Gràcia entre Gran Via i Diputació): ACCIÓ DE PRESENTACIÓ DEL FSCAT. Cal gent per disfressar-se de llufa, gent per dur la Llufa gegant, gent per fer "bulto" i portaveus per atendre els mitjans que massivament acudiran a l'acte

Fins avui i demà!!!!

iolanda

* * * * *

16. [Cat24] Els dies 2,3 i 4 de gener, vaga de busos de TMB

cat
jueves, 27 de diciembre de 2007 21:56:33

temes: vaga de busos de TMB, lluita de Frape – Behr, Fòrum Social Català, Banca Ètica Fiare a Catalunya, contra el nou tractat de la UE, crítica a la participació a l'Ajuntament de Bcn, lluites metropolitanes, bones i males noves antirepressives, marxa contra les presons, noticies breus.

ubicacions: Barcelona, Zona franca, Gràcia, Ciutat Vella, Sant Andreu, Montjuïc, Barceloneta, Sant Feliu de Llobregat, Collserola, Perpinyà, Palma de Mallorca, Vilafranca (Mallorca), Inca, Manresa, Clot, Esplugues de Llobregat, Sant Celoni, Girona.

[1. Els dies 2, 3 i 4 de gener, endavant la vaga de busos de TMB]

La mobilització dels conductors/es d’autobusos de TMB en demanda de dos únics dies de descans setmanal ha estat un èxit (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329140/index.php ). Un 90% de la plantilla de conductors/es han secundat les vagues convocades fins avui.
Les Assemblees del divendres 21 i dilluns 24 de desembre han comptat amb la participació d’uns 1500 conductors/es. S’ha decidit continuar amb les vagues convocades si no es comença a negociar amb contingut. Les vagues del 2, 3 i 4 de gener continuen amb més força que mai. (
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329140/index.php )

I precisament quan s'està fent més forta la lluita del conductors i conductores de TMB, s'ha sabut una sentència condemnatòria (http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=48033 ) contra una altra empresa pública, Parcs i Jardins per vulnerar el dret de vaga.

Més info de la vaga de busos, aquí: http://comitedescansos.blogspot.com/

[2. Els treballadors de Frape – Behr passen el nadal ocupant la fàbrica]

Els treballadors de frape-Behr, després de manifestar el rebuig el pla “alternatiu” al tancament de la fàbrica, que incloïa 50 acomiadaments i un empitjorament de les condicions laborals, han pressionat a la Generalitat, perquè també rebutgi el pla de l'empresa. Per això s'han tancat del 21 al 26 de desembre, passant el nadal dins la fàbrica (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/328891 ).

Com a resultat del procés de mobilització dut a terme fins ara, la Consellera va assumir la convocatòria d’una nova reunió negociadora amb l’empresa per al proper dia 2 de gener. Després de sortir de la fàbrica, els treballadors s'han concentrat aquest matí (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329230/index.php ) davant de la conselleria per demostrar que seguiran mobilitzats fins que s'arriba a un acord en que no hi surtin perdent.

Podeu consultar si hi ha novetats a: http://barcelona.indymedia.org/ i http://www.kaosenlared.net/

[3. Fòrum social català ]

El FSCat es presenta a la ciutadania amb la cercavila “Aquest món és una innocentada” (http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article39 ), el 28 de desembre a les 11h davant la Borsa de Barcelona.

Altres novetats són que darrerament s'ha presentat un vídeo (http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article36 ) de promoció de l'esdeveniment que es pot veure a Internet (http://es.youtube.com/watch?v=4EZgZxX48P4 ): i que també es pot trobar a la web, el primer llistat d’entitats adherides al FSCat (http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article41 ).
més info:
http://www.forumsocialcatala.cat/

[4. Obre la primera oficina de la banca ètica Fiare a Catalunya]

Des de la fundació de Fets (http://www.fets.org/ ) l’impuls per la creació d’una entitat financera ètica a Catalunya ha estat un dels objectius pels que s'ha treballat amb més entusiasme en l'entorn de les finances ètiques i solidària a Catalunya. Per això és un gran pas que el passat 17 de desembre al matí obrís les portes la primera oficina del Projecte FIARE a Catalunya (http://www.projectefiare.cat/default.aspx?tabid=28 ). Està situada al barri de Gràcia de Barcelona, al Carrer Providència, 20 baixos. El projecte pretén construir una cooperativa de crèdit de banca ètica que operi en l'àmbit financer des de criteris solidaris i alternatius al sistema bancari convencional.
Més informació: projectefiare.cat (
http://www.projectefiare.cat/default.aspx?tabid=28 )

[5. Signatures contra l'adopció sense referèndum del nou tractat de la UE]
Al 2005, els ciutadans i ciutadanes de França i Holanda, van rebutjar la constitució europea que els caps d'Estat de govern havien adoptat. En varis països, aquest tractat no s'ha ratificat mai. A finals de juny del 2007, han llançat per la via ràpida un nou Tractat Europeu, sense debat popular, sense referèndum. Si creieu intolerable que el Govern i el Parlament puguin aprovar, sense consulta popular, que l'Estat Espanyol signi el nou Tractat Constitucional Europeu, llegiu el manifest i signeu la petició (http://www.firmasonline.com/1firmas/camp1.asp?C=1013 )

[6. Col·lectius, ONGs i moviments socials critiquen la participació a Bcn]
Un ampli grup d’organitzacions i moviments socials van organitzar a l'octubre, a Barcelona la Setmana d'Acció contra el Deute Extern. Per a les accions programades al carrer es van trobar front un seguit de traves burocràtiques i econòmiques per part de l'Ajuntament de Barcelona, com a conseqüència de l’aplicació de l’Ordenança Cívica. La seva protesta va ser comunicada a la Regidora de Ciutat Vella, a dia d’avui encara no han rebut resposta. Podeu signar la carta i afegir-vos aquí: (http://www.firmasonline.com/1firmas/camp1.asp?C=1013 )

[7. Lluites metropolitanes]

Les lluites de les gents dels barris per la seva autonomia no s'aturen.
El passat 17 de desembre, va ser desallotjada la Txatuela i la mateixa tarda va haver una concentració de rebuig (
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/328516/index.php ), tot plegat a Sant Andreu.
El dia 18 de desembre, es va inaugurar l'Oficina en Defensa del Barri (
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/328545/index.php ) de la Barceloneta, amb la finalitat de donar informació detallada sobre el “pla dels ascensors” i d'atendre i actuar contra els casos de mobbing que s'han multiplicat arrel de l'aprovació d'aquest pla.
El passat 19 de desembre, 200 artistes van quedar al carrer (
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/328644 ), després que l'ajuntament precintes sense avís als seus locals al C/ Mèxic de Plaça Espanya, entre d'altres han quedat fora grups com Discípulos de Otilia, Cuesto Rico, Rauxa, la Kinky beat i Los Rotos. Els grups tenien contracte de lloguer en vigor d'entre 1 i 3 anys de duració.
Avui, dia 27 de desembre, s'ha fet pública la okupació d'un espai abandonat (
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329285/index.php ) per a fer un centre social i al cap d'unes hores ha estat desallotjat violentament i amb cinc detencions (http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3352&mode=thread&order=0 ) tot i no tenir cap ordre judicial.
I demà dia 28 es celebra l'11é aniversari de Kan Pascual (
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329289/index.php ) l'emblemàtica masia okupada de Collserola,

[8. Bones i males noves antirepressives]

2 estudiants van ser detinguts el 19 de desembre a Perpinyà (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/328699/index.php ), en motiu de les fortes mobilitzacions contra el pla de Bolonya que estan havent a l'estat francès. Els estudiants van ser alliberats amb càrrecs el dia 21 (http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=299&Itemid=1 ).

El divendres 14 de desembre, 24 companys i companyes han estat condemnats (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/328680/index.php ) pels bloquetjos de Gènova del 2001, en total a 102 anys de presó. Podríem haver estat qualsevol dels que hi vam ser, així que es important la solidaritat de tothom, hi ha aquesta web per a estar-ne informat, signar i manifestar-se en suport:( http://blog.sindominio.net/blog/volver_a_genova )

L'històric militant del Mil i després d'Action Directe, Jean Marc Rouillan (http://ca.wikipedia.org/wiki/Jean-Marc_Rouillan ) va sortir de presó el 17 de desembre, després de 20 anys (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/328445/index.php ). Encara no és la llibertat complerta : Jean Marc ha de tornar cada nit a dormir a la presó.

[9. Marxes contra les presons]

Dilluns 31 Desembre, 2007, a les 12 Presó de dones Wad-ras c/ Doctor Trueta, Bcn

17H Presó de joves de Trinitat c/ Pare Manjón, Bcn

20H Presó d'homes la model c/ Entença, Bcn

17H des de la plaça de l'Escorxador a les 17 hores fins els Centre Penitenciari de Mallorca (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329336/index.php )

Les presons no persegueixen ninguna funció reinsertadora, sinó que són un
immens negoci que obeïx a les lleis del mercat i la seva mercaderia són les persones preses, les excloses socialment: immigrants, malaltes i provinents d'entorns de pobresa.
Per això i com cada 31 de desembre, hi haurà marxa contra les presons per mostrar la solidaritat amb les persones preses i per denunciar a aquest sistema, als seus polítics i empresaris, i a les seves forces de l'ordre, i per reivindicar també, espais de llibertat, menys presons, més justícia social i amnistia total.

Més info: barcelona.indymedia.org (http://barcelona.indymedia.org/calendari/displayevent/1597/index.php )

[10. Diada de Mallorca, manifestació unitària 30 de desembre]

En motiu de la Diada de Mallorca (http://www.diadademallorca.cat/ ), el dia 30, a Palma, i des de la plataforma “31D, diada de Mallorca” s'ha convocat una manifestació que surt a les 18.00 d'Es Born. A més de convocar a la manifestació unitària (http://www.maulets.org/veure.php?id=668 ),
maulets (
http://www.maulets.org/ ) organitza actes a Inca, Vilafranca i Ciutat de Mallorca (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329222/index.php ).

[11. Noticies Breus]

- La Plataforma Anti-Nadal-Inundat-pel-Consumisme (PÀNIC) (http://www.setem.cat/delegaciones/catalunya/not.php?arg=200 ) manifesta que aquest any Ses Majestats els Reis Mags d'Orient es declaren en vaga indefinida.

- Mercat d'intercanvi i jornades contra el consumisme (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329229/index.php ) al barri del clot, aquest cap de setmana.

- Paellada solidària contra el Caufec a Cal Suïs (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329095/index.php ), el dissabte 29 de desembre.

- El 5 de gener trobada a Sant Celoni (http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=48448 ) en record de Quico Sabaté.

- El dissabte 29 de desembre el Casal el Forn de Girona celebra el seu vuitè aniversari (http://www.llibertat.cat/content/view/1890/1/ ).

- Nit de cap d'any per Gaza (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/329337/index.php ) a la Casa de Palestina de Barcelona.

[12. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos (http://www.sindominio.net/zitzania/pdf/cat/cat496.pdf ), darrer info usurpa,
http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, http://www.nodo50.org/alestrinx, http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.liberinfo.net

** Aquest butlletí és a mitja setmana per les dates festives, el proper serà el dilluns 7 de gener i a partir d'aquí recuperem la continuitat de cada dilluns.

* * * * *

17. ENS VOLEN TREURE EL TREN

LOSTER
jueves, 27 de diciembre de 2007 15:30:46

ENS VOLEN TREURE EL TREN

Tornen a bufar vents de tempesta social, que amenacen molt directament el nostre tren a l’Alt Empordà . La qüestió ferroviària, en la seva vessant més negativa, torna a estar de rabiosa actualitat. El túnel de Portús, l’intent, estúpid, de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Figueres de volen suprimir l’estació del seu actual enclavament cèntric, així com una política irracional de l’administració central, que vol potenciar – per damunt de tot – el Tren d’alta Velocitat “ el gran tren “ i , va sancionant, discriminant i suprimint els, anomenats, trens regionals - els que fan falta a l’Alt Empordà - forma tot un conglomerat que incideix, d’una forma salvatge, en la nostra estimada comarca de l’Alt Empordà .

Situada la qüestió, caldria esmentar ( tot fent un resum sintètic ) que l’any 2007, amb tota probabilitat , ha estat el pitjor de la història del transport públic a Catalunya d’ençà de la mort del dictador. D’aquesta manera, a hores d’ara gairebé totes les enquestes posen de manifest que el transport públic i la mobilitat són el principal problema que pateix la nostra nació catalana. A més, s’ha d’especificar, molt clarament , que Catalunya no pateix un col·lapse per dèficit d’infrastructures sinó per una manca de transport públic i per fer-ne una gestió nefasta; per altra banda, qui frena l’economia i la convivència del país són els qui prioritzen l’AVE i les autovies per davant dels trens regionals i els rodalies .Doncs bé, aquests problemes generals, aquí a la nostra contrada, tenen una implicació molt greu perquè generen molta incertesa, social i territorial, de cara al futur. De fet, la nostra comarca, en la qüestió del tren, tant pel que referència a viatgers (mobilitat ) com mercaderies (llocs de treball directes ) ha esdevingut l’ase dels cops, sense que cap administració no es vulgui responsabilitzar de res. Fa la sensació que ens volen fer combregar amb rodes de molí, sobretot l’equip de govern de l’Ajuntament de Figueres . Només fan servir la xerrameca i la demagògia, però per contra són molt febles amb els forts ( Fomento i Cia. )

Perquè no ens podem enganyar: El fet de voler fer circular AVE’s per la via convencional i , sobretot, , el desplaçament de l’Estació de Figueres a Vilafant , amenacen de mort la mobilitat de l’Alt Empordà i posen en marxa un mecanisme d’exclusió social molt remarcable. Qui no ho vulgui veure així és que és cec o , potser, quelcom pitjor, vol fer demagògia i entabanar la ciutadania. Exactament el que està fent, a hores d’ara, l’equip de govern de l’Ajuntament de Figueres; és a dir, enredant la seva ciutat i comarca amb l’aberració antisocial de voler suprimir l’Estació del centre de la ciutat. D’altra banda, cal recordar que diversos ajuntaments altempordanesos han aprovat mocions per exigir el manteniment de l’Estació de Figueres en el seu actual lloc, convenientment amb les vies soterrades. De fet l’actitud tancada i indigna de l’Ajuntament de Figueres està provocant , amés de molt de rebuig ciutadà en general, un enfrontament entre Figueres i la comarca. De tota manera no tot està perdut. Cal no perdre l’esperança. Cal unitat per mantenir un tren digne i una estació central .Una unitat que es nodreixi de municipis amb sentit comú, de plataformes, d’associacions de comerciants , de grups de la societat civil a favor del ferrocarril i el transport públic i de milers de ciutadans , empordanesos gironins i rossellonesos, que reclamen una mobilitat decent i europea .

En síntesi, la qüestió del tren és una qüestió social de primer ordre a Alt Empordà i , per extensió a tota la regió de Girona . Ara i aquí, cal denunciar que la política ferroviària portada a terme en aquests darrers anys, d’exclusió social i dèficit zero, així com les atzagaiades de diversos governs locals a Figueres han representat un desastre en majúscules . Cal una rectificació, quan més aviat millor. Cal expressar en veu alta que no poden tolerar que el Sr. Alcalde de Figueres ens faci perdre el tren . En definitiva, hem de ser ambiciosos i, de la mateixa manera que caldria tenir una educació francesa, una cultura italiana i una democràcia anglesa, també hem d’exigir un canvi de mentalitat per tal de reclamar , el manteniment d’una estació central a l’Alt Empordà i uns trens de primera com a Suïssa.

JOSEP M. LOSTE i ROMERO

ARTICULISTA DE PREMSA

MEMBRE DE LA PLATAFORMA DEFENSEM EL TREN DE L'EMPORDÀ

* * * * *

18. Resum de FSCat, Vol 6, Publicació 19

Fscat
jueves, 27 de diciembre de 2007 12:30:02

Temes d'avui:

1. 28 de desembre: Acció presentació FÒRUM SOCIAL CATALÀ -11h –

Pg. Gràcia / Gran Via (Barcelona) (Premsa Fòrum Social Català)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Thu, 27 Dec 2007 12:59:07 +0100
From: Premsa Fòrum Social Català premsa@forumsocialcatala.cat
Subject: [FSCat] 28 de desembre: Acció presentació FÒRUM SOCIAL CATALÀ -11h - Pg. Gràcia / Gran Via (Barcelona)

FÒRUM SOCIAL CATALÀ http://www.forumsocialcatala.cat/

_El Fòrum Social Català (FSCat) es presenta a la ciutadania amb la cercavila "Aquest món és una innocentada", el 28 de desembre a les 11 h davant la Borsa de Barcelona_

*/El FSCat ja té més de 150 entitats adherides i més d'un centenar de seminaris proposats, que es celebraran els dies 25 i 26 de gener de 2008 a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (Pl. Universitat), coincidint amb el Dia d'Acció Global convocat pel Fòrum Social Mundial./*
Barcelona, 28 de desembre de 2007

Durant el darrer *Fòrum Social Mundial *(FSM), celebrat a Nairobi al gener de 2007, es va decidir que l'any 2008, enlloc d'organitzar una nova trobada mundial, es celebrarà una jornada de mobilitzacions a tot el planeta, coincidint amb i com a resposta a la trobada del Fòrum
Econòmic Mundial de Davos, en què es reuniran els líders econòmics i polítics a nivell mundial. Les accions convocades arreu del món tindran el seu punt àlgid el *Dia d'Acció Global, 26 de gener de 2008*.

A Catalunya més de 150 entitats i xarxes d'arreu del territori s'han adherit a la crida realitzada pel FSM i organitzaran *el primer Fòrum Social Català *(FSCat). Celebrarem un FSCat amb accent tant local com global, al sumar-nos al conjunt d'accions que es duran a terme arreu del
món. Les activitats centralitzades del FSCat es celebraran a Barcelona el *25, 26 i 27 de gener*, a les instal·lacions de la Facultat de Filologia i Rectorat de la Universitat de Barcelona, situades a l'edifici històric de la UB a la Plaça Universitat. Des del 19 de gener es realitzaran *activitats locals i descentralitzades* a diferents punts del territori català.

Amb l'objectiu d'apropar aquest procés a la ciutadania el proper *28 de desembre*, dia dels Sants Innocents, *s'ha convocat la primera de les accions reivindicatives del FSCat.* La *cercavila* que, sota el lema */"Aquest món és una innocentada"/*, vol reivindicar un altre món
possible, començarà a les *11 h davant de la Borsa de Barcelona *i baixarà per Passeig de Gràcia fins a Plaça Catalunya. En un ambient festiu i reivindicatiu, acompanyats per una gran /llufa/ i una cadena de /llufes/ humanes, s'exposaran algunes de les "innocentades" d'aquest món.
En un *procés obert i participatiu* les moltes organitzacions adherides al FSCat han *proposat més de cent activitats*, agrupades en 4 eixos temàtics (Lluites, estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmics; Lluites, estratègies i campanyes per la defensa
del territori; Lluites, estratègies i campanyes contra l'imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal; Lluites, estratègies i campanyes per una societat democràtica). Les activitats proposades s'agruparan, per les limitacions de temps i espai, en 48 seminaris, fomentant així *espais de trobada, debat i construcció d'alternatives *conjuntes entre les diferents organitzacions i xarxes socials catalanes.

L'assemblea organitzadora ha celebrat la bona resposta dels moviments socials catalans, tot i la manca de temps per la preparació de la trobada, el que fa preveure un Fòrum molt representatiu i amb alta participació. A aquestes alçades del procés podem afirmar que *el FSCat és ja un fet*: un procés participatiu, un lloc de trobada, un altaveu d'alternatives i propostes, *un espai on construir aquest altre món que ja sabem possible*.

*/_ DOSSIER DE PREMSA DEL FÒRUM SOCIAL CATALÀ:

http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article40
_/*
*/_Persones de contacte_/*

/premsa@forumsocialcatala.cat /

*/_Per més informació:_/*

/Pàgina web: www.forumsocialcalata.cat http://www.forumsocialcalata.cat/>/

/Vídeo de difusió: http://es.youtube.com/watch?v=4EZgZxX48P4 /

Cartells:
http://www.moviments.net/fscat/IMG/pdf/cartelleria_final_fscat.pdf
Crida a la participació:

http://www.moviments.net/fscat/IMG/pdf/crida_FSCat.pdf
Final deResum de FSCat, Vol 6, Publicació 19

*

P.a.r.c...d.e...Pn.e.n.t

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

F.E.M..U.N..P.A.R.C..P.E.R..A..T.O.T.H.O.M.!

Grup ecologista Quercus Fundació Trifolium

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

processogava2001@hotmail.com tel.: 607206066

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...1...6...4

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici