Societat Oberta

dijous, de gener 31, 2008

SOCIETAT * OBERTA * 168

..Terres baixes del Llobregat, dijous 31 de gener de 2 0 0 8 > > >..

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials.

* * *

Fòrum social Català (6’ 35”)

http://www.wsftv.net/Members/David_gabriel/videos/intro_fscat.wmv/view

Fotos manifestació FSCat

Presentació de Jordi Salvia

http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article71

* * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *
.
La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

* * *

Sumari

*

[FSCat] Declaració de l'Assemblea de Moviments Socials del Fòrum Social Català

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-168.

30/01/08

1. Resum de FSCat

2. LA VERITAT DE LOS AMIANTOS CASTELLDEFELSIENSIS : El ex Feudo Inmobiliario de Catalunya Nº 08860 parece tener un serio problema : Carta de un lector

3. Activitat Dona més dona

4. Manifestación anti otan Zaragoza

29/01/08

5. [XMG] Presentació Viento Sur: Agricultura y alimentación S.A.‏

6. LA VERITAT DE LAS CARTAS A SAN ERASMO DE ROTTERDAM : La multiplicación de los panes de ZP

7. Un expedient sancionador a l'Ajunt. de Cornudella (Priorat) per una rompuda il·legal al barranc de La Gritella

28/01/08

8. LA VERITAT DEL CAMBIO HUMANISTA (¡ALABADO SEA SAN ERASMO DE ROTTERDAM!): Arabia Saudí crea el primer organismo defensor de los derechos de la mujer

9. LA VERITAT DE LA SOLIDARIDAD EN PELOTAS : Una burbujita de aire para que el TITANIC no se hunda de vergüenza

10. [Cat28] El Fscat, un èxit

11. Primer Fòrum Social Català y PRIMERA ASAMBLEA DE LOS MOVIMIENTOS SOCIALES DE CATALUNYA

12. [El Correu per la Pau] 28 de gener de 2008 - 60 anys recordant Gandhi‏

27/01/08

13. Properes activitats - Ateus de Catalunya

14. [respolis.cat] Informació reclamada

15. Convocatòria XXII Edició Premi 8 de març - Maria Aurèlia Capmany : Dones i Inclusió

26/01/08

16. LA VERITAT TRANSGÉNICA : Carta de la Missatgera de Catalunya : "Catalunya lliure de transgènics"

17. LA VERITAT DE LAS DEMENCIAS MILITARES : Carta de unos lectores

25/01/08

18. Información Kaos en la red

19. Crisis en Gaza

24/01/08

20. PROPERA EXPOSICIÓ A LA FHA‏ DE GAVÀ: ENS MOU LA LLUM

21. [Infokop] Documentals + manifestacions

22. Nuevo virus de transmisión sexual se propaga en la Comunidad gay

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

http://societatobertartv.spaces.live.com/

.-TVObert@-.

Enllaços d’aquesta setmana

SO-168

*

Dia d’acció global FSM

Tots els videos:

Sample work (8’ 40”)

Round Table of Unemployed at the German Social Forum (engl. sub) (3’ 04”)

Fòrum social Català (6’ 35”)

WSF day of action in Paris 2008 (2’ 48”)

Global Day of Action in Thailand 2008 (3’ 46”)

In Solidarity. IPS-TerraViva video. (2’ 47”)

Global Action Day participant groups in Frankfurt (Oder/ Germany) (10’ 28”)

Finland Day Two Global Action (4’ 52”)

We Can't Do This Alone: Global Day of Action Press Conference ATL (8’ 08”)

Global Action Day Berlin (3’ 18”)

Philippine (1’ 41”)

1000 people demonstrated in Turkey - part 2 (48”)

1000 people demonstrated in Turkey (10”)

Global Day of Action in Thailand 2008 (3’ 44”)

Philippines: World Social Forum 2008 (2’ 09”)

Seul (3’ 25”)

Video (14”)

Imagine a better world (14’ 49”)

Entrevista Coletiva – Rio Com Vida (2) (13’)

Entrevista Coletiva – Rio Com Vida (4’ 42”)

WSF Austria (1’ 47”)

Per i diritti dei bambini e delle bambine girotondo intorno al Comune di Milano (5’ 52”)

We're Making Noise (5’ 08”)

*

Video per posar en Marxa el decreixement (2’ 19”)

*

Fotos manifestació FSCat

Presentació de Jordi Salvia

*

Catorzedabril venim d´un silenci (7’ 42”)

Espectacle teatral sobre la negra nit del franquisme
*

Aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

*

[FSCat] Declaració de l'Assemblea de Moviments Socials del Fòrum Social Català

A Barcelona, dissabte 26 de gener de 2008

Venim dels moviments socials de les comarques de Catalunya i d'altres llocs dels Països Catalans, per a trobar-nos durant aquest primer Fòrum Social Català, atenent la convocatòria del Dia d'Acció Global, acordada al Fòrum Social Mundial de Nairobi. Som diversos i plurals, però compartim els valors i objectius reflectits a la Carta de Principis del Fòrum Social Mundial i a la Carta de l'Assemblea de Moviments Socials de Portoalegre.

Vivim immersos en un model de vida injust, impossible de mantenir i indesitjable. El sistema patriarcal i capitalista, basat en un creixement irracional, no té en compte que els recursos del planeta són limitats. El sistema econòmic actual és, doncs, responsable del caos ecològic del planeta i de la nostra explotació sense precedents.

Volem un país on la pobresa, l'especulació i la precarietat desapareguin de les nostres vides. Exigim el manteniment i millora de les pensions públiques. Lluitem perquè el dret a uns ingressos que permetin viure, a una ocupació estable i a un salari digne siguin una realitat i no simples declaracions dels governs de torn. Ens oposem als acomiadaments i als tancaments i deslocalitzacions d'empreses, que estan destruint el teixit productiu català.

Volem un país on les dones puguin ser lliures i iguals. Denunciem i rebutgem la violència masclista. Donem suport la campanya del moviment feminista pel dret a l'avortament lliure i gratuït i exigim que cessi la fustigació i la criminalització de les dones que han avortat.

Volem construir una societat no patriarcal, sense discriminacions i on tothom pugui desenvolupar lliurement la seva sexualitat.

Estem contra la privatització dels serveis públics. Reclamem uns serveis bàsics, com són el transport, l'aigua i l'energia, públics i de qualitat. Ens oposem a la recent llei de reforma del Institut Català de la Salut i a l'anunciada Llei de l'Educació de Catalunya, ja que obren les portes a la privatització de les xarxes públiques de la sanitat i de l'ensenyament. Donem suport a la campanya en defensa de l'ensenyament públic, gratuït, coeducatiu, laic i de qualitat, que comença amb la vaga del 14 de febrer.

Volem una societat que respecti els drets de la infància, i un sistema educatiu que els estimuli a construir una realitat on la llibertat i la fraternitat siguin els valors principals. Defensem els drets dels discapacitats i reclamem polítiques que impedeixin qualsevol discriminació i facilitin la seva plena integració.

Rebutgem el model de ciutat aparador que se'ns intenta imposar, en benefici d'una minoria especuladora, i defensem pobles i ciutats que garanteixi el benestar dels seus habitants, i el dret a un habitatge digne i assequible. Rebutgem el Pla Nacional de l'Habitatge, per no ser una solució al problema. Ens oposem a la privatització dels espais públics i donem suport a l'ocupació d'habitatges i locals buits. Lluitem perquè els nostres pobles i ciutats siguin espai de drets i llibertats i exigim la derogació de les ordenances del civisme.

La guerra és la conseqüència més dura de l'imperialisme i de les polítiques neoliberals. La guerra de l'Iraq, l’Afganistan i el Líban, l'ocupació de Palestina, les guerres de l'Àfrica, entre d'altres, continuen sent el major drama de la humanitat. Volem una Catalunya que rebutgi la guerra i lluiti per arribar a una pau justa en tots els conflictes bèl·lics actuals. L'abolició del deute extern, la prohibició d'exportar armes i l'ajuda internacional no condicionada, són elements que, sens dubte, contribuiran a acabar amb les guerres i la fam al món.

Rebutgem les successives rebaixes impositives a les empreses i rentes del capital que carreguen el pes fiscal sobre el consum i les rentes del treball i defensem els impostos directes que incideixin sobre els més rics. També denunciem la lacra que sobre el sistema impositiu i la humanitat suposen els paradisos fiscals.

Lluitem contra el racisme i la xenofòbia. Defensem els drets dels immigrants, el dret a la lliure circulació i a la ciutadania de residència. Ens oposem a l'expulsió d'immigrants i als centres d'internament, i també a la criminalització de les persones per motiu del seu origen.

En gran part, el nostre model de vida es basa en l'explotació dels recursos energètics fòssils i finits com el petroli, el gas, el carbó i l'urani, que cada com és estan i estaran en declivi. Tard o d’hora, doncs, haurem d’aprendre a viure amb una nova cultura de l'energia, perquè tota la tecnologia del món no podrà aconseguir que seguim vivint com si tinguéssim tres planetes.

Volem assegurar el futur de l’agricultura, lliure de transgènics i que garanteixi la nostra sobirania alimentària, enfront de les multinacionals, que controlen la producció, distribució i venda de la major part dels aliments que consumim. Rebutgem les polítiques que afavoreixen els agrocombustibles, pels seus efectes negatius sobre milions de persones, ja que redueixen i encareixen els aliments bàsics.

Rebutgem la retallada de les llibertats i la vulneració dels drets humans que, amb el pretext de la lluita contra el terrorisme, estem patint. Reclamem la derogació de la Llei de partits polítics. Denunciem la repressió i criminalització dels moviments socials que s'oposen a les polítiques neoliberals, que els últims mesos han patit especialment els treballadors en lluita, el moviment okupa i els activistes contra la monarquia.

Volem que es respecti el dret dels Països Catalans i la resta de pobles del món a exercir el dret democràtic a l'autodeterminació.

Rebutgem el model de construcció europeu i denunciem que l'Acord de Lisboa estigui imposant, de forma antidemocràtica, les mateixes polítiques neoliberals rebutjades per molts ciutadans i ciutadanes en els referèndums que es van celebrar sobre el projecte de Constitució Europea.

Lluitem contra un sistema econòmic basat en l’explotació que ens condemna a la precarietat. Volem deixar de viure explotats per un sistema que sembla que no té cares, però que sabem clarament que no és producte d'una mà invisible.

Hem de trencar el consens neoliberal de la classe política, els poders econòmics i els grans mitjans de comunicació, que intenten imposar un pensament únic, que defensa la inevitabilitat del sistema actual i nega que altre món és possible.

Des de l'Assemblea de Moviments Socials catalans, cridem a donar suport a les jornades de lluita convocades internacionalment:

8 de març – Dia de la Dona Treballadora

15 de març – Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!

1 de maig – Pels drets socials i laborals i contra la precarietat

També fem una crida a participar activament a totes les campanyes i mobilitzacions, que, fruit dels treballs i debats desenvolupats al Fòrum Social Català, figuren a l'agenda dels moviments socials.

* * * * *

1. Resum de FSCat

Vol 7, Publicació 42

fscat
miércoles, 30 de enero de 2008 22:55:10

Temes d'avui:

1. [Fwd: [Boletin_fsm] 29 de Enero - Muestre al mundo cómo fue su Día de Acción Global] (Iolanda Fresnillo - ODG)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Wed, 30 Jan 2008 11:47:25 +0100
From: Iolanda Fresnillo - ODG
Subject: [FSCat] [Fwd: [Boletin_fsm] 29 de Enero - Muestre al mundo cómo fue su Día de Acción Global]

-------- Mensaje original --------

Asunto: [Boletin_fsm] 29 de Enero - Muestre al mundo cómo fue su Día de Acción Global
Fecha: Tue, 29 Jan 2008 12:03:49 -0200
De: BOLETIM FSM

Boletín FSM

El 29 de Enero de 2008

Índice
Muestre al mundo cómo fue su Día de Acción Global <#1>

1) Publique la cobertura de su acción <#a>

2) Actualice las informaciones o la imagen de su acción <#b>

3) Invíteles a sus colegas a participar de la página web www.wsf2008.net <#c>

1) Publique la cobertura de su acción

Para contar la historia del Foro Social Mundial 2008 y de las acciones múltiplas y descentralizadas que ocurrieron en el Día de Movilización y Acción Global, le invitamos a construir la memoria colectiva de lo que pasó en su ciudad, país o región a través de textos, imágenes y sonidos.

Utilizando las herramientas y páginas web del FSM, Ud. podrá publicar videos, fotos, folletos o archivos de audio.

- Si Ud. es un usuario registrado de la página web www.wsf2008.net < http://www.wsf2008.net/ >, utilice el Blog para publicar noticias e imágenes de su acción, contando la historia del Día de Acción Global en un espacio colectivo. Para insertar contenido en el Blog, ingrese a la página web con su nombre de usuario y contraseña y después visite al
http://wsf2008.net/es/node/add/blog .
- Utilice la página web www.wsftv.net < http://www.wsftv.net/ > para enviar videos grabados durante su acción. Si pretende enviar videos de alta resolución, Ud. puede solicitar la dirección de FTP a través del correo electrónico video@wsf2008.net
- Utilice su Espacio de Acción para publicar noticias, imágenes, ?clipping? de prensa y archivos de audio relacionados a su acción. Para eso, es sólo ingresar a la página web, visitar su Espacio de Acción y utilizar el menú a la derecha para crear el contenido.

- Envíe sus relatos, fotos o ?clipping? de noticias para media@wsf2008.net .
2) Actualice las informaciones o la imagen de su acción

Si Ud. o cualquier otro participante de su acción sacó fotos durante el día 26 de enero, puede elegir una imagen actualizada para publicar como la imagen de su acción.

- Ingrese con su nombre de usuario y contraseña a la página web www.wsf2008.net < http://www.wsftv.net/ >

- Vaya hasta la página de su acción

- Haga un clic en ?Editar? y envíe su nueva figura.

Para que se pueda calcular cuántas personas participaron del Día de Acción Global, solicitamos a cada proponente de acción que actualice el número de participantes de su acción, editando el campo ?público esperado? en la página de su acción.

- Ingrese con su nombre de usuario y contraseña a la página web www.wsf2008.net < http://www.wsf2008.net/ >

- Vaya hasta la página de su acción y haga un clic en ?Editar?

- Busque el campo ?Público esperado? y actualice con el número de personas que participaron de su acción.

3) Invíteles a sus colegas a participar de la página web www.wsf2008.net

La página web www.wsf2008.net < http://www.wsf2008.net/ > es la principal fuente de informaciones sobre el Foro Social Mundial 2008. Le sugerimos que invite a sus amigos para que hagan su registro y ayuden a construir la memoria colectiva de este Día de Acción Global.

Para invitar a un amigo, ingrese a la página web con su nombre de usuario y contraseña, vaya hasta la página de su acción, busque el campo ?Invitar a un amigo?, inserte la dirección de correo electrónico de él/ella y haga un clic en ?Enviar invitación?.

Usuarios registrados en la página web pueden publicar imágenes, fotos, videos, noticias y archivos de audio sobre las acciones que ocurrieron en 26 de enero.

< http://www.wsf2008.net/ >

*Oficina FSM - Brasil*

Dirección: Rua General Jardim, 660, 7º piso, São Paulo - SP- Brasil,

Código Postal: 01223-010

Site: www.forumsocialmundial.org.br < http://www.forumsocialmundial.org.br/ >

*Boletín FSM*

**********************************
Iolanda Fresnillo i Sallan

Observatori del Deute en la Globalització

www.odg.cat
iolanda.fresnillo@odg.cat
+93 785 13 18

Skype Id: ifresnillo

Atenció! Els correus electrònics de l'ODG ara acaben en @odg.cat (enlloc de debtwatch.org)

Atención! Los correos electrónicos del ODG ahora acaban en @odg.cat (en lugar de debtwatch.org)
Attention! ODG e-mail addresses now finish in @odg.cat (instead of debtwatch.org)

----------------------------------------------------------------------
Vol 7, Publicació 41‏

miércoles, 30 de enero de 2008 11:30:05

Temes d'avui:

1. Cap a una memòria de l'FSCat

2. Es busca una taula i tres cadires (Griselda)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Tue, 29 Jan 2008 10:00:07 +0100 (CET)
From: juanmom
Subject: [FSCat] Cap a una memòria de l'FSCat

“Por qué nos odian, no sé, supongo que sólo porque somos diferentes y podemos ser felices.” 'El libro de Manuel', Cortázar.

Hola companyes,

primer de tot felicitar-vos a totes per l'èxit aconseguit durant l'FSCat.

Segon tornar a demanar la vostra col·laboració per a què les activitats de l'FSCat no es queden només per als assistents d'aquest cap de setmana sinó que hi puguen tindre accés altres persones. Hi havia tanta oferta interessant que era impossible anar a tots els
seminaris i per tant una forma d'assabentar-se del que es va dir, discutir i proposar als seminaris és construir una bona memòria entre totes.

Hi ha gent que ja sap de què va aquesta moguda de la memòria ja que es va llegir el full explicatiu repartit durant l'FSCat, altra gent però no coneixerà el tema. Vos animem a totes a visitar el següent enllaç i fer les passes necessàries per formalitzar la memòria:
http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article66
Si teniu qualsevol dubte o problema no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres:

info@nova.cat
bernatmh@hotmail.com
juanmom@alumni.uv.es
Ens agradaria haver pogut assistir a tots els seminaris i fer nosaltres mateixes la memòria però donada l'oferta va ser impossible, a més pensem que li correspon a cadascuna fer la seua. Ara depèn de totes fer una bona memòria, nosaltres a soles no podem!

“Perquè no existeix la història real en el sentit estricte del terme. La història és sempre allò que hom relata, exposa, creu i fa creure que ha passat.” 'Viatges amb Heròdot', Ryszard Kapuscinski.
Gràcies,
Salut i sort!

Tito
Nova
------------------------------
Message: 2

Date: Tue, 29 Jan 2008 20:00:11 +0100
From: Griselda
Subject: [FSCat] Es busca una taula i tres cadires

Hola estimada gent:

El dilluns va anar a la Universitat la gent de Casa Gay a recollir tot el material (taules i cadires) que vam llogar pel Fòrum Social Català i s'han trobat que: Falta 1 taula de fusta plegable de ( 2,00 x 0,80) i 3 cadires. Per contra tenen 3 cadires que no són seves. Si algú/na les té per equivocació si us plau poseu-vos en contacte amb la Patricia Cantarell: pcantarell@intermonoxfam.org i és que si no les hem de pagar!!

Cordialment, Griselda

----------------------------------------------------------------------
Vol 7, Publicació 40

lunes, 28 de enero de 2008 11:33:20

Temes d'avui:

1. Declaració de l'Assemblea de Moviments Socials del Fòrum Social Català (Per difondre)

2. COMENCEM A CAMINAR CAP EL IV FSVALL (JORGE CALVO)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Sun, 27 Jan 2008 18:19:24 +0000 (GMT)
From: Per difondre
Subject: [FSCat] Declaració de l'Assemblea de Moviments Socials del Fòrum Social Català

Declaració de l'Assemblea de Moviments Socials del Fòrum Social Català

A Barcelona, dissabte 26 de gener de 2008

Venim dels moviments socials de les comarques de Catalunya i d'altres llocs dels Països Catalans, per a trobar-nos durant aquest primer Fòrum Social Català, atenent la convocatòria del Dia d'Acció Global, acordada al Fòrum Social Mundial de Nairobi. Som diversos i plurals, però compartim els valors i objectius reflectits a la Carta de Principis del Fòrum Social Mundial i a la Carta de l'Assemblea de Moviments Socials de Portoalegre.

Vivim immersos en un model de vida injust, impossible de mantenir i indesitjable. El sistema patriarcal i capitalista, basat en un creixement irracional, no té en compte que els recursos del planeta són limitats. El sistema econòmic actual és, doncs, responsable del caos ecològic del planeta i de la nostra explotació sense precedents.

Volem un país on la pobresa, l'especulació i la precarietat desapareguin de les nostres vides. Exigim el manteniment i millora de les pensions públiques. Lluitem perquè el dret a uns ingressos que permetin viure, a una ocupació estable i a un salari digne siguin una realitat i no simples declaracions dels governs de torn. Ens oposem als acomiadaments i als tancaments i deslocalitzacions d'empreses, que estan destruint el teixit productiu català.

Volem un país on les dones puguin ser lliures i iguals. Denunciem i rebutgem la violència masclista. Donem suport la campanya del moviment feminista pel dret a l'avortament lliure i gratuït i exigim que cessi la fustigació i la criminalització de les dones que han avortat.

Volem construir una societat no patriarcal, sense discriminacions i on tothom pugui desenvolupar lliurement la seva sexualitat.

Estem contra la privatització dels serveis públics. Reclamem uns serveis bàsics, com són el transport, l'aigua i l'energia, públics i de qualitat. Ens oposem a la recent llei de reforma del Institut Català de la Salut i a l'anunciada Llei de l'Educació de Catalunya, ja que obren les portes a la privatització de les xarxes públiques de la sanitat i de l'ensenyament. Donem suport a la campanya en defensa de l'ensenyament públic, gratuït, coeducatiu, laic i de qualitat, que comença amb la vaga del 14 de febrer.

Volem una societat que respecti els drets de la infància, i un sistema educatiu que els estimuli a construir una realitat on la llibertat i la fraternitat siguin els valors principals. Defensem els drets dels discapacitats i reclamem polítiques que impedeixin qualsevol discriminació i facilitin la seva plena integració.

Rebutgem el model de ciutat aparador que se'ns intenta imposar, en benefici d'una minoria especuladora, i defensem pobles i ciutats que garanteixi el benestar dels seus habitants, i el dret a un habitatge digne i assequible. Rebutgem el Pla Nacional de l'Habitatge, per no ser una solució al problema. Ens oposem a la privatització dels espais públics i donem suport a l'ocupació d'habitatges i locals buits. Lluitem perquè els nostres pobles i ciutats siguin espai de drets i llibertats i exigim la derogació de les ordenances del civisme.

La guerra és la conseqüència més dura de l'imperialisme i de les polítiques neoliberals. La guerra de l'Iraq, l’Afganistan i el Líban, l'ocupació de Palestina, les guerres de l'Àfrica, entre d'altres, continuen sent el major drama de la humanitat. Volem una Catalunya que rebutgi la guerra i lluiti per arribar a una pau justa en tots els conflictes bèl·lics actuals. L'abolició del deute extern, la prohibició d'exportar armes i l'ajuda internacional no condicionada, són elements que, sens dubte, contribuiran a acabar amb les guerres i la fam al món.

Rebutgem les successives rebaixes impositives a les empreses i rentes del capital que carreguen el pes fiscal sobre el consum i les rentes del treball i defensem els impostos directes que incideixin sobre els més rics. També denunciem la lacra que sobre el sistema impositiu i la humanitat suposen els paradisos fiscals.

Lluitem contra el racisme i la xenofòbia. Defensem els drets dels immigrants, el dret a la lliure circulació i a la ciutadania de residència. Ens oposem a l'expulsió d'immigrants i als centres d'internament, i també a la criminalització de les persones per motiu del seu origen.

En gran part, el nostre model de vida es basa en l'explotació dels recursos energètics fòssils i finits com el petroli, el gas, el carbó i l'urani, que cada com és estan i estaran en declivi. Tard o d’hora, doncs, haurem d’aprendre a viure amb una nova cultura de l'energia, perquè tota la tecnologia del món no podrà aconseguir que seguim vivint com si tinguéssim tres planetes.

Volem assegurar el futur de l’agricultura, lliure de transgènics i que garanteixi la nostra sobirania alimentària, enfront de les multinacionals, que controlen la producció, distribució i venda de la major part dels aliments que consumim. Rebutgem les polítiques que afavoreixen els agrocombustibles, pels seus efectes negatius sobre milions de persones, ja que redueixen i encareixen els aliments bàsics.

Rebutgem la retallada de les llibertats i la vulneració dels drets humans que, amb el pretext de la lluita contra el terrorisme, estem patint. Reclamem la derogació de la Llei de partits polítics. Denunciem la repressió i criminalització dels moviments socials que s'oposen a les polítiques neoliberals, que els últims mesos han patit especialment els treballadors en lluita, el moviment okupa i els activistes contra la monarquia.

Volem que es respecti el dret dels Països Catalans i la resta de pobles del món a exercir el dret democràtic a l'autodeterminació.

Rebutgem el model de construcció europeu i denunciem que l'Acord de Lisboa estigui imposant, de forma antidemocràtica, les mateixes polítiques neoliberals rebutjades per molts ciutadans i ciutadanes en els referèndums que es van celebrar sobre el projecte de Constitució Europea.

Lluitem contra un sistema econòmic basat en l’explotació que ens condemna a la precarietat. Volem deixar de viure explotats per un sistema que sembla que no té cares, però que sabem clarament que no és producte d'una mà invisible.

Hem de trencar el consens neoliberal de la classe política, els poders econòmics i els grans mitjans de comunicació, que intenten imposar un pensament únic, que defensa la inevitabilitat del sistema actual i nega que altre món és possible.

Des de l'Assemblea de Moviments Socials catalans, cridem a donar suport a les jornades de lluita convocades internacionalment:

8 de març – Dia de la Dona Treballadora

15 de març – Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!

1 de maig – Pels drets socials i laborals i contra la precarietat

També fem una crida a participar activament a totes les campanyes i mobilitzacions, que, fruit dels treballs i debats desenvolupats al Fòrum Social Català, figuren a l'agenda dels moviments socials.

(Pendent d’adjuntar el llistat d’accions aprovades)

------------------------------
Message: 2

Date: Sun, 27 Jan 2008 23:49:43 +0100
From: JORGE CALVO
Subject: [FSCat] COMENCEM A CAMINAR CAP EL IV FSVALL

COMENCEM A CAMINAR CAP EL IV FSVALL www.forumsociallavall.org

El 2008, per quart any consecutiu, es celebrarà el Fòrum Social a la Vall. Amb l¹objectiu de continuar sent un referent per al debat, reflexió i trobada dels moviments socials valencians.

Aquest any intentarem que siga el Fòrum Social del País Valencià, per la qual cosa ens coordinarem amb els companys del Fòrum Social de València i amb tots aquells moviments socials que vullguen treballar per la construcció d¹un altre País Valencià.

15 FEBRER: XERRADA ³ELS FòRUMS SOCIALS: NOVES MANERES DE FER POLíTICA²
A càrrec de Jorge Calvo Rufanges

Jorge Calvo Rufanges és Investigador del Centre d¹Estudis per a la Pau J.M. Delàs, de Justícia i Pau i doctorant amb una tesi sobre el Fòrum Social Mundial. Membre de l¹organització del Fòrum Social a la Vall i del Fòrum Social Català, i participant als fòrums socials mundials de Porto Alegre, Caracas i Nairobi i als fòrums regionals de Londres i Palestina
A l¹acte s¹oferirà gratuïtament una còpia de la publicació de Justícia i Pau: ³El Fòrum Social Mundial. Nous camins per canviar el món², elaborat pel ponent.

L'acte tindrà lloc a les 19h, Casal Jaume I, C/Almenara, 11, La Vall d¹Uixó

Consulta i enllaça a la nostra nova web www.forumsociallavall.org

----------------------------------------------------------------------
Vol 7, Publicació 38‏

jueves, 24 de enero de 2008 23:22:37

Temes d'avui:

1. MEMÒRIA de l'FSCat (Bernat Marquilles Holgado)

----------------------------------------------------------------------
Message: 1

Date: Thu, 24 Jan 2008 22:36:48
From: Bernat Marquilles Holgado
Subject: [FSCat] MEMÒRIA de l'FSCat

Estimats moviments i organitzacions que feu possible l'FSCat,

Sol·licitem la vostra col·laboració per fer possible la Memòria de l'FSCat. Ala pàgina web de l'FSCat ja apareix l'opció 'Memòria FSCat' ons'explica amb una breu guia com introduir les propostes i documents perinternet. La memòria es construirà a través de l'espai webwsfprocess.net el qual permet recollir els documents,propostes, arxius,fotos i activitats que sorgeixen de diferents organitzacions d'arreuafavorint així el FSM com a procés permanent. Us permetrà registrar-voscom a organitzacions i a partir d'aquest espai conèixer propostes iactivitats per tot el món, creant grups de trobada, articulació itreball.La memòria es pot formalitzar abans, durant i després de l'FSCat.

Durantl'FSCat es realitzarà el taller 'Iniciatives per enfortir el FSM comaprocés', on el grup Nova Terra explicarà les possibilitats d'aquestespai col·laboratiu entre moviments socials d'arreu del món(wsfprocess.net), i es mostrarà com utilitzar-lo. A més, s'oferiràsuport didàctic per a publicar la memòria a l'espai de comunicacióFinestra al Món al Hall.

Usinvitem a assistir al taller per compartir experiències i reflexions alvoltant d'aquest gran repte que és el d'enfortir els Fòrums Socials coma processos permanents, així com per aprendre a utilitzar aquest espaiamb aquest potencial de col·laboració mundial en xarxes.

A l'adjunt teniu també la guia per introduir la vostra memòria així com la fitxa de presentació d'aquesta.Fem entre totes una bona Memòria de l'FSCat!

Equip Memòria de l'FSCat

* * * * *

2. LA VERITAT DE LOS AMIANTOS CASTELLDEFELSIENSIS : El ex Feudo Inmobiliario de Catalunya Nº 08860 parece tener un serio problema : Carta de un lector

Manuel Franquesa
miércoles, 30 de enero de 2008 22:23:29

Hola todas y todos

Un lector nos alerta sobre algo raro que parece estar pasando en nuestra noble ciudad.

Os dejo con la lectura.

Atentamente al loro

Manel

PS. Mañana os envío otra gran noticia sobre el leve mejoramiento de la maldad del ser humano... (se trata de una carta redactada por una poderosa cadena de supermercados de Suiza, que ha decidido anteponer la Declaración Universal de los Derechos Humanos a la codicia de sus accionistas... (continuará)

From: LECTOR
To: LA VERITAT
Sent: Wednesday, January 30, 2008 1:48 PM
Subject: amianto y cesio en la c. mayor

Hola Manel ! Cómo te va la vida? Bueno, en el Boletín de Kastefa, aparece un árticulo cedido por esquerra a los trabajadores de correos sobre la Rocalla, el amianto y el cesio de Laura Martín. He hablado con ella y se han producido 8 casos en sus instalaciones de cánceres, especialmente de tiroides, que , posiblemente, tengan que ver con la radiactividad del cesio. En la zona hay, al menos, 15 afectados conocidos, algunos de los cuales han fallecido. Mi padre, que falleció hace unos meses, estuvo una temporada en casa, c. Mayor ; al regrasar a Málaga, perdió la voz y no sabían muy bien lo que tenía... aparentemente falleció de una neumonía. Ayer presenté en el regristro del Ayuntamiento un escrito con entrada 2323 donde solicito un estudio epidemológico y estudio medioambiental de las instalaciones de la Policía Local, justo donde vivimos. He pasado una copia a los trabajadores de correos. Realizaré otra entrada en el registro pidiendo la paralización del parking bajo los jardines de Rocalla, ya que el propio Padilla ha reconocido que en el subsuelo de la fábrica queda amianto y cesio. Si puedes, y por favor, reenvía este mensaje Àngels Coté y a todos los compañeros que puedas.
P.D. El lunes día 28 de enero hubo una manifestacón a las 9:30 a.m. de los trabajadores de correos, solicitanto un estudio epidemológico. Gracias, saludos...y, al final, "uno" no se va a poder "jubilar" nunca de los problemas medioambientales.

* * * * *

3. Activitat Dona més dona

m.rosa ferran iglesias
miércoles, 30 de enero de 2008 17:37:25
De: Dona més dona
Enviado el: lunes, 28 de enero de 2008 18:06
Asunto: Activitat Dona més dona

Hola,

us fem arribar aquest flyer (si no el podeu obrir bé, la informació està penjada al link: http://donamesdona.terrassa.net/?go=94fd570706c3c10a8958e5c9581973c558bfbe20b54b1d4ffae
41eecaf38c5de41e241af68784b9bca3c0a7b945a752a888b666ea05ee684ca4cd430b2bb55d4ba10
937793b79b29a81261ba68bbb4a0090d773682954d24dbe2cd6adf8429f15bf75f73d3e9b7b033e68d
624a0ae9afec40fb87c3d841b2
de la festa que Dona més dona organitzem el dia 16 de febrer.

Serà una festa de la diversitat sexual on hi cap tothom i no s'hi exclou a ningú. Una festa amb música en directe i ball:

- 23:00h. Actuació del grup Naranjas de la China

- 01:00h. Música (fusió) amb el DJ Lupi

Entrada: 4 euros

Lloc : Ateneu Candela de Terrassa

Agrairíem que en fessiu difusió.

Us hi esperem!

Laura Fusté

--
Dona més dona

C/ Galileu, 119

08224 Terrassa

http://donamesdona.terrassa.net
Els dimarts a partir de les 21h.

* * * * *

4. Manifestación anti otan Zaragoza

missatgera
miércoles, 30 de enero de 2008 8:48:04

Podamos ir o no, es necesario que conozcamos de qué va esta nueva agresión a la voluntad pacifista ampliamente declarada de la mayoría del pueblo español. No nos merecemos estos gobiernos.

missatgera@
From: Rosa Burgos
Date: 30/01/2008 01:27
Subject: Manifestación anti otan Zaragoza

El próximo domingo 17 de febrero a las 12:00 h en la Glorieta de Sasera-Plaza del Pilar la Plataforma Contra la Base OTAN DE ZARAGOZA convoca una nueva manifestación contra la OTAN en Zaragoza.

La Base OTAN ya tiene fecha. El Ministro de Defensa ha comunicado a la prensa que la decisión sobre qué ciudad será elegida para albergar la futura base principal de logística y espionaje de la OTAN, el "Sistema Aliado de Vigilancia del Terreno" (Alliance Ground Surveillance, AGS), se hará pública la segunda quincena de marzo.

La candidatura de Zaragoza sigue siendo la mejor posicionada, con el mejor informe técnico y con más posibilidades que nunca después de que el nuevo Gobierno polaco se haya declarado contrario al escudo Anti-Misiles de EEUU.

El hecho de que la decisión se haga pública justo después de las elecciones generales en el Estado Español, el apoyo incondicional de los poderes públicos y el peso que tienen en la evaluación las instalaciones militares existentes ya en Zaragoza y Aragón hacen presagiar lo peor.
Es necesario, ahora más que nunca, ahondar en la contra de la candidatura, según el comité evaluador, el rotundo y masivo rechazo social existente en Zaragoza a convertirse en cómplice de las agresiones que EEUU y otras potencias, perpetran a todos aquellos pueblos ricos en recursos naturales.

Por todo ello, MANIFESTAMOS:

1. Que la OTAN es una organización militar subordinada a los intereses de los EE.UU. que han generado los principales conflictos bélicos que afectan y han afectado a la Humanidad desde mediados del siglo XX (Yugoslavia, Afganistán, Irak…).

2. Que la resolución de conflictos no debe pasar por las agresiones bélicas y la escalada armamentística, sino por el diálogo, el respeto y la justicia social en las relaciones entre los pueblos.

3. Que fruto de la movilización ciudadana, Zaragoza consiguió la retirada de la base de EE.UU. de su territorio. Ahora, los gobiernos central, autonómico y municipal vuelven a plantear el tema pese al rotundo e histórico rechazo social.

4. Que la base logística y de espionaje de la OTAN en Zaragoza condiciona por completo las posibilidades de desarrollo de la ciudad y de Aragón, aumentando las importantes servidumbres militares del territorio y del espacio aéreo. Sólo permitiría el desarrollo ligado a lo militar, a las armas, al espionaje y al entrenamiento para matar, además de multiplicar los graves problemas de ruido que actualmente ya sufren muchos barrios de nuestra ciudad.

5. Que nos oponemos a que Zaragoza se convierta en lanzadera de agresiones a otros países. Por eso dijimos NO A LA GUERRA y por eso LO SEGUIMOS DICIENDO.

6. Que en la actualidad se incumplen las condiciones aprobadas, en el referéndum de 1986, sobre la incorporación del Estado Español a la OTAN.

Desde nuestra convicción de que la lógica de la guerra no debe ser un instrumento de política nacional e internacional, RECHAZAMOS la instalación de las bases militares de la OTAN en Zaragoza y en cualquier otro lugar.

POR UNA CULTURA DE LA PAZ. HACE 20 AÑOS Y AHORA OTAN NO, BASES FUERA

Algunos datos para reflexionar:

El 33% del término municipal de Zaragoza y el 2% de Aragón está ocupado por terrenos militares. El campo de maniobras de San Gregorio es el más grande de España y el polígono de tiro de Las Bardenas es el más grande de Europa. La investigación militar en España recibió un 26% más en 2006 que en 2005.

Sólo 5 empresas vinculadas a la investigación militar reciben el doble que todas las Universidades españolas y el CSIC para la investigación civil. España es el 2º país del Mundo que más porcentaje dedica a investigación militar pero el 2 de la OCDE que menos dedica a I+D civil.

PLATAFORMA CONTRA LA BASE DE LA OTAN EN ZARAGOZA

Adjuntamos a este correo el cartel y el panfleto.

DIFUNDE Y REENVIA.

* * * * *

5. [XMG] Presentació Viento Sur: Agricultura y alimentación S.A.

llistaxmg en nombre de Viento Sur Catalunya
martes, 29 de enero de 2008 22:57:11

Presentació num. 94 de la revista Viento Sur: Agricultura i alimentació S.A.

Intervindran:
Esther Vivas, Viento Sur

Xavier Montagut, Xarxa de Consum Solidari

Mónica Vargas, Observatori del Deute en la Globalització

Pep Riera, ex-dirigent d'Unió de Pagesos

Dia: dimarts, 5 de febrer a les 19:00h

Lloc: Llibreria La Central del Raval

c/Elisabets nº 6. Metro Universitat L-2 i Catalunya L-3/L-1

Organitza:
Viento Sur, Revolta Global.

Més informació a: http://www.vientosur.info/

* * * * *

6. LA VERITAT DE LAS CARTAS A SAN ERASMO DE ROTTERDAM : La multiplicación de los panes de ZP

Manuel Franquesa
martes, 29 de enero de 2008 21:44:04

Mi querido y admirado Erasmo

¿Cómo va todo por la Basílica de Basilea?

¿Sigue bajando agua por el Rin?

Te pido disculpas por no haberte escrito durante tanto tiempo, pero desde que la diosa Estulticia se ha apoderado del planeta, todo está patas para arriba (recuerda que el declive empezó cuando Gran Bretaña puso patas para arriba a 600.000 vacas "locas", para quemarlas como el Vaticano hacía con los humanos en la Edad Media).

Te escribo porque en Hispania están pasando cosas muy extrañas. Los dos candidatos a la presidencia del gobierno (Laurel Zapatero & Hardy Rajoy) están haciéndole promesas al pueblo que sólo conciernen el dinero (ya lo decías tu en 1509: "Pecunia not olet").

Te cuento la última: imagínate que el candidato Laurel Zapatero ha prometido devolverle a algunos españoles (los asalariados de debó) 400 euros SI LE VOTAN. Hace dos días, me tomé la molestia de calcular para mis lectores el importe mensual que esto representaría durante una legislatura de 48 (largos) meses: 8,33 euros mensuales para cada española y español agraciado (400 divididos por 48). Teniendo en cuenta que un kilo de pan (que en España pesa bastante menos de un kilo) está costando alrededor de 2 euros, la gloria de votar por Laurel Zapatero sería compensada por cuatro (4) quilitos de pan mensuales (si no hubiera inflación panadera durante toda la legislatura, lo cual es imposible).

O sea que hemos llegado al punto en que nuestros gobernantes, más que hombres de estado parecen promotores de ofertas de telefonía móvil.

Mi admirado y querido maestro, yo te pregunto humildemente: ¿Hasta dónde puede llegar la dictadura de Su Excelencia la Estulticia?

Precisamente ahora que las hipotecas basura de fabricación morteamericana han diezmado considerablemente los bancos de tiburones inmobiliarios españoles y, por consiguiente, las arcas de la Tribu Hispaniola dejarán de ingresar ingentes cantidades de pasta gansa (y las comisiones), viene tan campante el dúo Laurel & Hardy, ofreciéndole al pueblo (que ellos ven como borregos) todo tipo de "regalitos pecuniarios", mientras el "pan de cada día que los Vaticano-Boys siguen pidiéndole al señor en sus vacías misas en latín y de espaldas al público sigue subiendo a ritmo de son cubano...

¿Cómo va a pagar el pueblo tanta estulticia electoral?

Me temo que con más hambre, a pesar de los cuatro (4) kilos de pan mensuales que nos va a regalar Laurel Zapatero si votamos por él.

Y no te cuento lo que promete Hardy Rajoy, porque sería como escuchar un disco rayado de Elvis...

Como sabes, nuestro ¡VOTA MANOLO! también está en plena campaña preelectoral. Pero nosotros somos algo más realistas: el MANOLO promete subirle los impuestos a la ciudadanía del mismo modo que nuestro gobierno municipal (el de Castelldefels) lo hace con el Impuesto sobre Bienes (?) Inmobiliarios (aquí en Espanya lo llamamos cariñosamente "IBI"), es decir, MASIVAMENTE.

Y (si nos botan) vamos a expropiarles de inmediato a los catalanes sus pijos todoterrenos, y darles a cambio un burro catalán, el último animal de este país que parece no haber perdido el SENY (en catalán, algo asín como "habilidad de pensar más allá de la punta del nabo").

Oh, maestro, ¿qué te parece esta táctica?

Te agradecería te aparecieras en mis sueños un día de estos, y me dieras respuesta a tanta incertidumbre de Heisenberg...

Recibe un fuerte abrazo de tu eterno (dios mediante) admirador

Manel

* * * * *

7. Un expedient sancionador a l'Ajunt. de Cornudella (Priorat) per una rompuda il·legal al barranc de La Gritella

Damià
martes, 29 de enero de 2008 13:29:04

El Departament de Medi Ambient obre un expedient sancionador a l’Ajuntament de Cornudella (Baix Camp) per una rompuda il·legal al barranc de La Gritella

Publicat el dimarts, 29 de gener de 2008 –

La denúncia que va presentar el GEPEC-EdC a principis de Febrer de 2007 s’ha traduït en l’obertura d’un expedient sancionador contra l’Ajuntament de Cornudella, per la rompuda il·legal i creació d’una pista forestal no autoritzada al barranc de La Gritella, dins d’un espai protegit.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=854&mode=thread&order=0&thold=0

GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Entitat membre de la Federació Ecologistes de Catalunya

* * * * *

8. LA VERITAT DEL CAMBIO HUMANISTA (¡ALABADO SEA SAN ERASMO DE ROTTERDAM!): Arabia Saudí crea el primer organismo defensor de los derechos de la mujer

Manuel Franquesa
lunes, 28 de enero de 2008 22:45:07

Hola todas

No es gran cosa, pero teniendo en cuenta que Arabia Saudí & Co. Inc. es una tribu de machos machistas mayoritariamente estulticios, pues no acaban de entender el mensaje profundo de su gran profeta, esta noticia es una auténtica explosión sin víctimas colaterales (sorry, George W. Bush):

http://www.20minutos.es/noticia/340462/0/arabia/saudi/mujer/

Indudablemente, la Resonancia Galáctica avanza a pasos agigantados, aunque no le guste a los banqueros que chupan de nuestro bote como si fuéramos tetas de sus (ausentes) madres.

Salud&Humor (n)os deseamos, que a pesar de todo los tiempos van a mejor con más velocidad que fueron a peor

Amén (así sea)

Manel

* * * * *

9. LA VERITAT DE LA SOLIDARIDAD EN PELOTAS : Una burbujita de aire para que el TITANIC no se hunda de vergüenza

Manuel Franquesa
lunes, 28 de enero de 2008 21:05:38

Hola todas y todos

Como recordaréis, ha poco os enviamos el siguiente mensaje:

*(Nota de Societat Oberta: El següent missatge no ha estat publicat a l’anterior núm perquè va arribar després del dimecres a les 12 de la nit)

From: MISSATGERA DE CATALUNYA
Sent: Thursday, January 24, 2008 10:58 AM
Subject: SinPiel 2008: Desnúdate por los animales!

Este domingo, a las 10:30 horas, delante de la catedral de Barcelona, se nos invita a participar en un acto de protesta contra la tortura y barbarie contra los animales, concretamente la llamada "industria peletera", cuyas atrocidades a muchos ciudadanos nos hieren hasta lo más profundo de nuestro ser y deseamos con urgencia que se prohiba esta actividad y se sustituya por la peleteria sintética: una reconversión "del sector" de la tortura hacia el sector productivo.

¡Urgen voluntarios para desnudarse!

Viendo la urgencia de encontrar gente desnuda como vino al mundo, LA VERITAT decidió enviar a su subsubdirector al evento:

"EL PAÍS" del 29 de enero 2008 ha inmortalizado a nuestro subsubdirector como el despelotado más anciano de los aprox. 150 más jóvenes y guapos que hicieron lo mismo para evitar que algún día los animales se vuelvan tan malvados como nosotros y se hagan abrigos con pieles de bebés humanos:

150 personas se desnudan ante la catedral contra el uso de las pieles

EL PAÍS - MARTÍN BLANCO - Barcelona - 28/01/2008

Alrededor de 150 personas se desnudaron ayer a puertas de la catedral de Barcelona para protestar contra la industria peletera, en una concentración convocada por la asociación internacional para la defensa de los animales Anima Naturalis. Sobre las 11.30 horas, los participantes -la mayoría de ellos, voluntarios llegados de toda España- se presentaron vistiendo albornoces de colores ante los numerosos curiosos de aquí y de allá. Tras unos minutos, se desvistieron, recubrieron sus cuerpos con un líquido rojo que parecía sangre y se estiraron en el suelo, recostándose los unos sobre los otros como si estuvieran muertos. Los feligreses que a esa hora salían de misa se unieron a la multitud de curiosos y fotógrafos de todo el mundo que se arremolinaban en torno a los activistas, que permanecieron casi sin pestañear durante cerca de 15 minutos.

¿Cuántas vidas para un abrigo?, rezaba el lema del acto. Se refería a las vidas de los millones de zorros, visones y linces cuyas pieles sirven para la confección de abrigos y otras prendas de vestir.

"No es elegante"

"La crueldad no es elegante" y "los animales sí necesitan su piel" fueron algunas de las consignas más repetidas ayer por los ocasionales nudistas. La organización indicó que España es, junto con Grecia, Italia y Alemania, uno de los países donde se fabrican y se consumen más abrigos de pieles. "Hoy día ya no es necesario acabar con la vida de animales para vestirnos, hay otras muchas formas de ir elegante", dijo Manuel Franquesa, de Castelldefels, que, con 59 años, era ayer el voluntario de mayor edad de cuantos se desnudaron. Precisamente, Franquesa fue el primero en levantarse tras más de 10 minutos tumbado sobre el frío suelo de piedra.

Francisco Vázquez, director de Anima Naturalis, manifestó su satisfacción tras la finalización de la protesta colectiva: "No es fácil desnudarse ante toda esta gente y con este frío, pero, pese a todo, cada año son más los voluntarios que se deciden a colaborar con este tipo de iniciativas". Vázquez aseguró que su asociación "seguirá luchando por la defensa de los derechos de los animales" y anticipó que en adelante habrá más actos como el de ayer en Barcelona.

Fuente: http://www.elpais.com/articulo/cataluna/150/personas/desnudan/catedral/uso/pieles/elpepiespcat/20080128elpcat_6/Tes

* * * * *

10. [Cat28] El Fscat, un èxit

Cat
lunes, 28 de enero de 2008 20:37:21

Temes: El primer Fscat, un èxit; detencions policials a pakistanesos, consulta social sobre el dret a l'autodeterminació, judici a Can Vies, Aliances contra la Mat, Jornades sobre la prevenció de la Tortura, Jornada residus i canvi climàtic, La familia nuclear és radioactiva, Noticies Breus.

Ubicacions: Barcelona, Sants, Pertús, Comarques de Girona, Sentmenat - Bescanó, Collbató, Vinarós, Molins de Rei, Vallés occidental, Gràcia.

[1. El Fscat, un èxit]

Seminaris plens amb gent sentada pel terra, aules obertes perquè la gent des de fora escolti,
5000 participants segons ha manifestat l'organització, el primer Fscat (
http://www.forumsocialcatala.cat/ ), ha estat un èxit complert de gent i de diversitat d'actes i participants.
L'Assemblea de moviments socials, després d'un procés de reunions preparatòries i una trobada dissabte al vespre amb vora 400 participants, ha aprovat aquesta declaració (
http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article70 ) on demà dimarts s'hi afegiran el llistat d'unes 30 convocatòries i campanyes, que van explicar-se a l'assemblea. S'ha convocat una reunió pel 5 d'abril, amb intenció de donar continuitat a aquesta assemblea. Al web, es pot trobar informació de darreres novetats en quant a adhesions, memòria (http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article66 ), la manifestació (http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article71 ) i d'altres aspectes del fscat.

Més info: http://www.forumsocialcatala.cat/

[2. Moltes incongruències en les detencions policials a pakistanesos]

La setmana passada van ser detinguts a Barcelona, 12 pakistenesos i 2 hindus, en una mediàtica operació policial per, segons fonts policials, impedir un atentat al metro de la ciutat. Però, segons publica el darrer Setmanari Directa (http://www.setmanaridirecta.info/ ) no hi ha elements provatoris més enllà de la literatura policial redactada a partir de suposades filtracions policials. No s'han confirmat ni temporitzadors ni substàncies explosives. En canvi, les sospites incriminatories venien dels serveis secrets de Pakistan, que són sospitos per exemple d'estar darrera de l'assassinat de Benazir Bhutto (http://ca.wikipedia.org/wiki/Benazir_Bhutto ).

L'Associació papers i drets per tothom, ha denunciat en un comunicat (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/331999/index.php ), a més de la falta de proves, com accions com aquestes fomenten el racisme contra els nouvinguts dels països àrabs.

[3. Consulta social sobre el dret a l'autodeterminació el dia d'eleccions]

La Plataforma pel Dret de Decidir (http://www.decideixodecidir.cat/ ) (PDD) té la intenció de tornar a sortir al carrer. Aquest cop serà recollint vots a favor del dret a decidir de Catalunya. Aquesta acció tindrà lloc el 9 de març coincidint amb la celebració de les eleccions generals i pretén visualitzar una alta participació alternativa a favor del dret a decidir enfront una baixa participació a les votacions oficials.

La Plataforma instal·larà taules a prop dels col·legis electorals en el màxim de punts possibles i aprofitarà per rellançar, de retruc la campanya Decideixo decidir que va impulsar l’entitat el passat Sant Jordi i que reclama el traspàs a la Generalitat de les competències necessàries per convocar referèndums.

Més info:

decideixodecidir.cat (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/331778/index.php )

[4. El judici contra el CSA Can Vies vist per sentència]

El passat dijous, després de gairebé set hores de judici (des de les 9:30h fins més de les 4h de la tarda), la jutgessa va decretar el vist per sentència (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/331677/index.php ). Per la sala han passat diferents testimonis que han posat de relleu la importància del Centre Social Can Vies com a seu de múltiples col.lectius. S'ha qüestionat així la legitimitat de TMB per reclamar un espai que està tenint un clar us social.

El dia abans, dimecres, quatre representants del Periòdic de Sants La Burxa havien lliurat a TMB el centenar de signatures de periodistes i comunicadors (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/331526/index.php ) recolzant el seu projecte de revista veïnal.

D'altra banda, el desallotjament a Kan Kadena que estava previst pel passat divendres, s'ha suspés (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/331667/index.php ) perquè
encara està a tramit el recurs presentat pels seus habitants.

I una altra bona noticia per acabar: obre les portes el centre social okupat la Colomera (http://www.pobleviu.org/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1009 ) a Tarragona.

[5. Es refermen les aliances contraries a la MAT]

Les quatre entitats signatàries del Manifest del Pertús de 26 de novembre de 2005 (SYDECO 66, AMMAT, Plataforma No a la MAT i Collectif NON à la THT ) han refermat sense reserves les posicions adoptades el 2005 (http://elsud.org/node/1999 ):

rebutgen qualsevol nova interconnexió elèctrica entre França i Espanya; consideren inacceptable qualsevol projecte de soterrament parcial de la línia, denuncien el fet que s'hagin iniciat les obres al tram de la interconnexió Sentmenat-Bescanó sense una decisió oficial sobre el traçat i fan una crida a futures manifestacions que reuniran en un mateix esperit solidari els catalans del Nord i del Sud.

A més, No a la Mat (http://www.nomat.org/ ) ha exigit la dimissió d'Ignasi Nieto (http://www.ecologistes.net/index.php?option=com_content&task=view&id=649&Itemid=66 ), Secretari d'Energia del govern central.

D'altra banda, lluites com les de Salvem Montserrat (http://www.llibertat.cat/content/view/2067/1/ ), i les de Vinarós , també s'han vist reforçades els darrers dies.

[6. Jornades sobre prevenció de la tortura, 4-6 de febrer]

Dos anys després de les jornades per la Prevenció de la Tortura celebrades a Barcelona, al febrer del 2006, les organitzacions que integren la Coordinadora per la prevenció de la tortura proposen analitzar quines mesures o actuacions s'han posat en marxa per part del govern i en particular quin és el grau de compliment de les recomenacions sorgides en els debats realitzats en aquelles jornades i les sorgides d'altres institucions.

Per això, del dilluns 4 al dimecres 6 de febrer. es faran unes noves jornades que comptaran amb importants personalitats i especialistes d'ongs, universitat i el món del dret.

Més info: Barcelona.indymedia.org

[7. Jornada Residus i Canvi climàtic amb Fira ecològica.]

Organitzada per la Plataforma cívica per la reducció de Residus, la jornada (http://www.pangea.org/aeec/modules.php?name=php-agendaPlus&file=dia&m=2&j=2&a=2008 ) es farà el dissabte 2 de febrer a Ca n'Atmeller i es realitzarà en el marc de la Fira de la Candelera (1,2 i 3 de febrer de 2008) de Molins de Rei, amb tres objectus principals: Compartir informació actualitzada sobre el marc de gestió de residus, tant a nivell català com europeu, debatre les conseqüències properes d'aquestes decisions i normes; i coordinar propostes d'acció conjuntes. Al seu temps la Fira ecològica serà tots els dies al Patí palau de Recasens. Aquí us podeu baixar el tríptic informatiu (http://www.pangea.org/aeec/residus/jornada_residus_i_canviclimatic.pdf ).

[8. La Familia nuclear és radioactiva]

El passat diumenge va tenir lloc una concentració contra un acte religiós "per la vida, la familia i les llibertats"
els convocants van denunciar aquesta intromissió als nostres somnis, desigs i plaers (
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=50653 ) per part de qui nega la nostra llibertat de pensament i el legítim control sobre els nostres cossos. Rebutgen un model de família basat en l'heteropatriarcat i el masclisme. Perquè hi ha vida més enllà del matrimoni, tant entre heteros com entre lesbianes o gais. En aquest marc és va Realitzar una acció (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/331956/index.php ) per la llibertat sexual i el dret a l'avortament

[9. Noticies breus]

- Es presenta el video (http://www.tempsdere-voltes.cat/node/43 ) de promoció de la Marxa pel decreixement.

- La fiscalia de l'Audiència Nacional demana 3.600 euros (http://elsud.org/node/1993 ) a 16 dels 19 imputats per la crema de fotos del rei

- Divendres 1 de febrer. Presentació de l'Observatori d'Abusos Policials (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/332048/index.php ) del Vallès Occidental.

- Dijous 31 de gener, 20.00 Passe de video: diner com a deute (http://www.moneyasdebt.com/ ), a l'Aixada, Argentona 11, Gràcia.

[10. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos (http://www.sindominio.net/zitzania/pdf/cat/cat498.pdf ), darrer info usurpa,
http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, http://www.nodo50.org/alestrinx, http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.liberinfo.net,

* * * * *

11. Primer Fòrum Social Català y PRIMERA ASAMBLEA DE LOS MOVIMIENTOS SOCIALES DE CATALUNYA

missatgera
lunes, 28 de enero de 2008 20:17:50

La fuerza de la Razón, el hastío, la convicción y tal vez...un punto de inflexión.

http://www.forumsocialcatala.cat/

Este fin de semana se celebró el primer FSCat, y terminó con la tan deseada primera Asamblea de los movimientos sociales de Catalunya.

Nadie pensó que este encuentro se convirtiera en éxito rotundo. Cerca de 5.000 personas hemos participado en los diversos seminarios y encuentros, y lo que fue más difícil era tener que escoger uno cada 2 horas, pues todos eran igual de importantes, igual de necesarios.

Para nuestra humilde redacción el FSCat ha sido una bocanada de oxígeno puro en grandes cantidades, puesto que nuestras opiniones y orientaciones se han visto reafirmadas al 100%. No hemos estado errando, ni siquiera exagerando. El nivel de coincidencia y consenso entre los participantes fue absoluto respecto a que la causa de todos nuestros males, de nuestra sociedad actual es el liberalismo económico salvaje y globalizado, impuesto a los ciudadanos a través de todos los gobiernos mal llamados democráticos. Y en este viaje, estos gobiernos han perdido su legitimidad. La consigna es construir, a partir de ya mismo, las estrategias necesarias para el reapoderamiento de nuestro poder soberano ahora secuestrado, el de las personas, y reformar nuestras anquilosadas democracias e instituciones con nuevas estructuras organizativas, nuevas relaciones de poder, los nuevos conocimientos y nuevos sistemas de responsabilidades. Por ello, los movimientos sociales hemos decidido volver a reunirnos el próximo dia 5 de abril y comenzar a trabajar en propuestas concretas, consensuadas y conjuntas, para presentar un claro mensaje a la casta político-económica antes de las próximas elecciones.

Fueron tremendos muchos testimonios de realidades de muchos colectivos. Por ejemplo, en la espantosa realidad del proceso de privatización y derrumbe de los servicios públicos en los que estamos inmersos, las exposiciones de cómo se está llevando a cabo este proceso fueron espeluznantes. Hablaron los colectivos de los trabajadores de la sanidad pública, los de la enseñanza pública, los del sistema ferroviario español, de los servicios de atención domiciliara, de los servicios sociales, de los conductores de autobuses...Un verdadero caos lo que están organizando estos desgraciados que gobiernan. Se explicaron las cosas como son y sin escatimar las palabras adecuadas.

También hablaron diversos colectivos de trabajadores de grandes empresas privadas, y en todas partes lo mismo: la precariedad constante del trabajo en todas sus esferas, y las enormes consecuencias, también para la salud de las famílias. Los trabajadores de Seat anunciaron otra huelga de hambre, esta vez, indefinida, hasta que no readmitan a los que despidieron improcedentemente....Algunos de los conductores de autobuses saben que van a ser despedidos, pero así y todo, dijeron que no dejarían su reivindicación de poder tener 2 días de descanso a la semana por muchos motivos, y uno, básico en estos tiempos, es que su lucha es la de todos los trabajadores, y por ello no pueden abandonarla aún sabiendo a lo que se están exponiendo.

Y la Favb (federació d'associacions de veïns de Barcelona), POR FIN, resplandece por su lograda autonomía de los partidos políticos. Su revista, Carrer nº 100, no tiene despedicio!!! Después de muchos años de políticos inflitrados que han empozoñado la vida asociativa, la fuerza de los ciudadanos ha conseguido limpiarse de ellos. La Favb está también en lucha y es una fueza más dentro de los movimientos sociales. Ojalá muchas más asociaciones de vecinos se limpien de politiqueos, logren la independencia y se sumen a la Asamblea.

Esto es sólo una pequeña muestra de todo lo que se puso sobre la mesa este fin de semana.

Sólo destacar una cosa, que no por esperada, fue menos dolorosa: la pràctica ausencia de los medios de comunicación, otro de los preocupantes temas, y que del FSCat ha surgido la iniciativa de formar una Plataforma Permanente de la Comunicación. Cuando, en una sociedad mínimamente democrática, un hecho de estos precedentes debería de haber salido en todos los titulares y en todas las televisiones. Pues es la incipiente semilla de la fuerza de la transformación hacia la justicia social.

Se terminó con una manifestación el domingo.

missatgera@

http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=50609

Con el lema 'Otro mundo ya es posible' 27-01-2008

Unas 2.300 personas en la manifestación del Foro Social en Barcelona

Unas 2.300 personas, según la Guardia Urbana, han participado hoy en la manifestación por las calles de Barcelona convocada por el Foro Social Catalán (FSCat), que este fin de semana ha organizado diversas actividades en la capital catalana.

La marcha, convocada bajo el lema 'Otro mundo ya es posible', ha arrancado a las 12:00 horas en Placa Universitat y ha transcurrido en un tono colorido y festivo por Las Ramblas de Barcelona, hasta llegar a la plaza Sant Jaume.

Hasta ayer, más de 3.000 personas habían asistido a los actos organizados por el FSCat, que se iniciaron el viernes coincidiendo con el Día Mundial de Acción y Movilización Global convocado por el Foro Social Mundial.

Los movimientos sociales y organizaciones catalanas se han sumado al llamamiento que se hizo en el último Foro Social Mundial, celebrado en Nairobi (Kenia) en enero del 2007 y en el que se decidió que en 2008, en vez de organizar un nuevo encuentro mundial, se celebraría una jornada de movilizaciones en todo el planeta.

El Foro Social Catalán, con 150 entidades adheridas al movimiento, ha organizado más de 100 actividades que han tenido lugar en el edificio histórico de la Universitat de Barcelona, como seminarios, talleres, exposiciones, asambleas y una feria de entidades en el patio del recinto.

* * * * *

12. [El Correu per la Pau] 28 de gener de 2008 - 60 anys recordant Gandhi

elcorreuperlapau en nombre de Fundació per la Pau
lunes, 28 de enero de 2008 13:38:35

http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/correu_pau/28gener2008.htm

El Correu per la Pau

60 anys recordant Gandhi (http://www.fundacioperlapau.org/interior_actualitat.php?ID=190 )

El proper dimecres, 30 de gener de 2008, a les 19:00 hores als Jardins de Gandhi, en motiu del 60 aniversari de la mort del Mahatma Gandhi, la Fundació per la Pau , Justícia i Pau, Amics de l'Arca, Artesans de la Pau, i la Federació Catalana d'ONG per la Pau, organitzen un acte commemoratiu.

Hi participaran:

Pepe Beúnza, pioner de l'objecció de consciència,

Tica Font, presidenta de la Federació Catalana d'ONG per la Pau,

Fèlix Saltor , membre d'Artesans per la Pau i

Antoni Soler, vicepresident de la Fundació per la Pau.

A més a més, es farà una ofrena floral a l'estàtua de Gandhi i una encesa d'espelmes en record del pacifista indi.

Invitació (gif, 45 Kb)

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/documents/300108_acte_gandhi.gif )

FSCat: Un altre món ja és possible

(http://www.fundacioperlapau.org/interior_actualitat.php?ID=191 )

Més de 150 entitats i unes 2.000 persones han participat aquest cap de setmana en el Fòrum Social Català. El FSCat va acabar amb una manifestació ahir al migdia pel centre de Barcelona.

Web del Fòrum Social Català (http://www.forumsocialcatala.cat/ )

Agenda

Properes itineràncies de l'exposició 'La violència que acceptem'

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/agenda_expo.php )

Properes conferències de la Fundació per la Pau

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/agenda_confes.php )

Birmània després de l'onada de repressió

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=379 )

El perquè de les protestes i el seu fracàs

Dimarts, 29 de gener de 2008

Conferència - Barcelona

Las tortugas también vuelan

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=381 )

de Bahman Ghobadi

Dimecres, 30 de gener de 2008

Cine-fòrum - Lloret de Mar

Previnguem la tortura

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=378 )

Balanç i perspectives dos anys després de les recomanacions de Barcelona

4, 5 i 6 de febrer de 2008

Jornades – Barcelona

Desarmats, més segurs?

(http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=372 )

Exposició de la Fundació per la Pau Del 29 de gener al 13 de febrer

Exposició - Mollet del Vallès

Follow the Women (http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=380 )

Pedalada per la Pau cap a Palestina

Del 30 d'abril al 12 de maig de 2008

Marxa - Orient Mitjà

www.fundacioperlapau.org

* * * * *

13. Properes activitats - Ateus de Catalunya

Ateus de Catalunya
domingo, 27 de enero de 2008 21:18:33

Benvolguts amics / Benvolgudes amigues,

- El dimarts 29 de gener, a les 20 hores, el vicepresident d’Ateus de Catalunya, Joan Carles Marset, realitzà una conferència sobre l’apostasia organitzada per l’Ateneu Tangram (Ateneu Laic i Progressista de Baberà del Vallès).

La xerrada portà per títol “Good bye Papa! Una xerrada sobre l’apostasia”, i en ella s’explicà què és l’apostasia, quina és la seva situació legal a Espanya actualment, i s’informà del procediment que cal seguir per donar-se formalment de baixa d’una confessió religiosa i en especial de l’Esglesa catòlica.

La conferència es realitzà al local de Tangram, c/ Pintor Goya, 41, 08210 Barberà del Vallès (Barcelona). Per més informació podeu contactar als telèfons: 93 718 85 65 - 659 76 33 10, o consultar la pàgina web de Tangram: http://ateneutangram.entitats.bdv.cat/

- El divendres 1 de febrer, a les 19,00 hores, es celebrarà la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya. Com és habitual la participació és totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger al mateix local, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació. La tertúlia es farà al “Cafè del Centre”, carrer Girona 69, al barri de l’Eixample de Barcelona.

La tertúlia d’aquest mes es titularà “la mort”, i girarà en torn a tots els temes que habitualment es relacionen amb aquesta qüestió: Què és la mort? En quin moment podem considerar que una persona mor? Té sentit parlar d’una vida després de la mort? És la por a la mort el fonament de la religió? Per què tantes persones creuen en la “vida eterna”? Com influeixen totes aquestes qüestions en la nostra concepció del món i en la nostra vida quotidiana?

Els mitjans de transport públic més propers per accedir al “Cafè del Centre” són la línia 4 del metro (parada Girona), la línia 2 (parada Plaça Tetuan) i la línia 4 (parada Passeig de Gràcia), així com les línies d’autobús 7, 50, 54 i 56 (Gran Via), 47 (Bruc) i 43 i 44 (València).

-----------------
© Ateus de Catalunya

Apartat de Correus núm. 13.112

08080 Barcelona

email: info@ateus.org

tel: 696.505.636

web: http://ateus.org

* * * * *

14. [respolis.cat] Informació reclamada‏

respolis.cat en nombre de Respolis Sabadell
domingo, 27 de enero de 2008 20:52:37

Resposta enviada al Síndic.

Sr. Rafael Ribó

Síndic de Greuges de Catalunya

En la seva carta data 17 de gener d'enguany, referida a l'expedient núm.-5502/07 en la que ens informa que accepta a tràmit la manca de resposta del President de la Diputació de Barcelona pel que fa a augments de sous i ens demana més informació de l'escrit dirigit al president de la Diputació de Girona, en document adjunt li fem arribar la nostra explicació.

Agraint la seva atenció i restant a l'espera de la resolució, el saludem cordialment.

Respolis

Sr. Rafael Ribó

Síndic de Greuges de Catalunya

En relació a la seva resposta prenem nota que accepta la queixa a tràmit pel que fa a manca de contestació de la Diputació de Barcelona.

Pel que diu sobre la de Girona sembla que no hem expressat clarament el sentit i l’objectiu de la nostra preocupació i per això volem precisar que:

1.- En els nostres documents hi exposem una reclamació que afecta plenament la relació de la ciutadania amb les administracions. Una pujada de les retribucions acordada pels propis interessats i sense reglamentació o control de cap altra organisme ha permès actuacions abusives. Un increment superior al 40% de les retribucions del president i d’altres càrrecs de la diputació de Girona resulta alarmant i tan incomprensible com que el President de la de Barcelona ingressi el 50% més que el President del govern espanyol per una ocupació compartida amb l’alcaldia del segon municipi més poblat de Catalunya.

2.- En adreçar una carta als President d’aquestes diputacions no ens mou un interès personal ni exclusiu de qui la redacta o del col·lectiu del que forma part. En no esperar una resposta particular no hem retingut cap document, esperem actuacions públiques convincents d’acord als límits de legitimitat democràtica en l’exercici dels càrrecs i les retribucions dels mateixos.

3.- Tenim per objectius, a curt i mitjà termini, la rectificació ajustada a la ètica en l’exercici del càrrec públic, la prohibició de les conductes injustificables i la modificació legal que faci impossible que es repeteixin aquests fets.

3.- No disposem de cap comprovant com el que ens demana ni la còpia enregistrada de presentació o ni la d’enviament per correu administratiu. La carta a la Diputació de Girona va ser enviada per correu ordinari, no entenem que això hagi de ser obstacle o constitueixi excusa suficient per no actuar davant dels fets exposats.

4.- L’ enviament va tenir ressò a diversos mitjans de comunicació escrits i parlats catalans i espanyols, ha estat objecte posteriorment de cartes al director a mitjans escrits i comentaris i debats a fòrums de la xarxa. És més que probable que serveis de premsa de la Diputació de Girona així els consti. Entenem com a irrellevant saber si el destinatari admet o nega que hagi tingut constància del seu contingut.

Si diu que no confiem en que el Síndic ha de passar al davant d’aquesta investigació en actuació d’ofici per aclarir els detalls a plena satisfacció de la transparència democràtica.

5.- La manca d’aquesta explicació i de les correccions oportunes, la discrecionalitat amb que poden disposar dels recursos dels contribuents determinats alts càrrecs polítics, la manera com semblen escapar d’un control genuïnament democràtic amb una aplicació interessada de la normativa legal, son raons per confiar en la plena implicació d’aquesta Institució defensora dels ciutadans.

6.- La nostra voluntat de discrepar i denunciar coincideix en el temps amb un progressiu desinterès ciutadà de la política i obeeix a un mateix problema: alguns de vostès s’han fet professionals de la política per convertir en un cercle exclusiu de privilegiats el que hauria de ser la festa participativa de la democràcia, amb l’actuació exemplar dels que n’han de ser models.

7.- Tenim confiança en les nostres institucions i afirmem que la nostra democràcia disposa d’instruments per evitar i corregir abusos de poder i desviacions socialment inadmissibles en l’exercici de responsabilitats. La institució del Síndic de Greuges té la oportunitat de mostrar la seva independència política i fer un nou servei a la ciutadania.

8.- Confiem així que el Síndic deu tenir entre les seves competències i atribucions instar a aquestes explicacions, supervisar les actuacions i per aconseguir els objectius, en el fons i la forma, d’aclariment a la opinió pública d’unes retribucions decidides pels propis interessats al marge de qualsevol factor de moderació com els que afecten al personal assalariat i per tal que l’exercici del càrrec públic resulti exemplar per la ciutadania.

Aconseguir aquests propòsits és favorable i necessari per redreçar la motivació ciutadana per la participació política. Sabem que coincidim en el mateix camí i per això seguim dipositant la nostra confiança en aquesta Institució.

Respolis 22 de gener de 2008.

* * * * *

15. Convocatòria XXII Edició Premi 8 de març - Maria Aurèlia Capmany : Dones i Inclusió

m.rosa ferran iglesias
domingo, 27 de enero de 2008 20:12:06
From: cird@bcn.cat <cird@bcn.cat>
Date: 09-ene-2008 14:08

Subject: convocatòria XXII Edició Premi 8 de març - Maria Aurèlia Capmany : Dones i Inclusió

Per Decret de l'Alcaldia de data 4 de gener de 2008:

Es convoca el Premi 8 de març - Maria Aurèlia Capmany, en la seva XXIIedició: Dones i Inclusió, amb la finalitat d'abordar les situacions de pobresa i exclusió social protagonitzades per les dones a la ciutat de Barcelona.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el dia 22 de febrer del 2008.

Les sol·licituds per participar en el concurs s'hauran de presentar al Registre General de l'Ajuntament de Barcelona (plaça de Sant Miquel núm. 4-5, planta baixa) 08002 Barcelona, o a qualsevol altra oficina de l'esmentat Registre.

Per a més informació, podeu consultar els documents següents:

- Condicions i Finalitats reguladores de la convocatòria

- Bases reguladores del premi 8 de març

Esperem que us animeu a participar-hi, amb els vostres projectes, i a generar el diàleg necessari!
Cordialment,
Ariadna Berenguer

C.I.R.D. - Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

Tel. 93 285 03 57

www.bcn.cat/dones
* * * * *

16. LA VERITAT TRANSGÉNICA : Carta de la Missatgera de Catalunya : "Catalunya lliure de transgènics"

Manuel Franquesa
sábado, 26 de enero de 2008 21:58:46

¡LA VERITAT luchará hasta el último electrón de su PC hasta que Catalunya sea declarado territorio libre de chorizos transgénicos!

¡Abajo Monsanto & CIA!

¡Campesinos, a las barricadas!

Arbeit macht frei!

From: MISSATGERA
Sent: Friday, January 25, 2008 2:19 PM
Subject: Catalunya lliure de transgènics

¿Quieres colaborar en la lucha contra las grandes multinacionales que nos estan infestando la Tierra con sus nefastos productos, que han roto el delicado equilibrio entre cultivos e insectos, son responsables directos de que las abejas estén desapareciendo, que los consumidores ya no podamos comprar productos naturales y ecológicos pues es imposible la coexistencia de cultivos, y otro largo etc.???

Pues, puedes colaborar. Hazte fedatario de la siguiente Iniciativa Legislativa Popular, que muy pronto se llevará al Parlament de Catalunya.

m@

From: Som lo que Sembrem <ilp@somloquesembrem.org>
Date: 25/01/2008 13:15
Subject: SOM LO QUE SEMBREM

Benvolgut/da,
*T'escrivim* de des la Plataforma Som Lo Que Sembrem (
http://www.somloquesembrem.org/ ) *per demanar-te ajut* en la recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que estem impulsant per declarar Catalunya lliure de transgènics. *Estem buscant
fedataris*. Què són els fedataris? Els fedataris són persones que recolliran signatures, però a diferència dels recol·lectors de signatures, estaran prèviament acreditats pel Parlament de Catalunya i donaran fe que les signatures són vàlides davant del Parlament (òrgan regulador de les ILP). Això significa que un dia hauran d'anar al
Parlament a signar. Provisionalment, aquest dia serà el proper 20 de febrer. Per tant, ens queda molt poc temps per aconseguir els 200 fedataris necessaris per cobrir la totalitat del territori català.

Si encara no t'has fet fedatari, no esperis més, col·labora amb nosaltres i apunta't de fedatari a l'adreça:

ilp@somloquesembrem.org
Termini màxim per apuntar-se de fedatari: *10 de febrer 2008*

Si no t'has decidit, fes-te aquestes preguntes:

¿Què has fet per una terra amb pagesos?

¿Què has fet per la biodiversitat a Catalunya?

¿Què has fet per la salut dels habitants de Catalunya?

¿Què has fet per eliminar els transgènics?

_*FES-TE FEDATARI !

*_
Atentament,
Plataforma Som Lo Que Sembrem

ilp@somloquesembrem.org
www.somloquesembrem.org
973.45.06.83

------------------------------------------------------------------------------
* Este mensaje està solamente destinado a la ciudadanía empadronada en Cataluña.

* * * * *

17. LA VERITAT DE LAS DEMENCIAS MILITARES : Carta de unos lectores

Manuel Franquesa
sábado, 26 de enero de 2008 16:53:49
From: SALLY & LUIS
To: LA VERITAT
Sent: Friday, January 25, 2008 6:40 PM
Subject: Citación escalofriante

Señor subsubdirector:

Por favor, NO LEA NI TRADUZCA lo que hemos colgado a continuación

Saludos

Sally & Luis

The “Brutal World”

How did Western Civilization get a monopoly on “moral conscience” when it has no morality?

By Paul Craig Roberts

“The first use of nuclear weapons must remain in the quiver of escalation as the ......... ultimate instrument to prevent the use of weapons of mass destruction.” Five Western military leaders.

23/01/08 "ICH" -- -- I read the statement three times trying to figure out the typo. Then it hit me, the West has now out-Owellled Orwell: The West must nuke other countries in order to prevent the use of weapons of mass destruction! In Westernspeak, the West nuking other countries does not qualify as the use of weapons of mass destruction.

The astounding statement comes from a paper prepared for a Nato summit in April by five top military leaders--an American, a German, a Dutchman, a Frenchman, and a Brit. It can be found here: [http://www.guardian.co.uk/nato/story/0,,2244782,00.html ]

The paper, prepared by men regarded as distinguished leaders and not as escapees from insane asylums, argues that “the West’s values and way of life are under threat, but the West is struggling to summon the will to defend them.” The leaders find that the UN is in the way of the West’s will, as is the European Union which is obstructing NATO and “NATO’s credibility is at stake in Afghanistan.”

And that’s a serious matter. If NATO loses its credibility in Afghanistan, Western civilization will collapse just like the Soviet Union. The West just doesn’t realize how weak it is. To strengthen itself, it needs to drop more and larger bombs.

Traducción de LA VERITAT al canto (algo deficiente, pero es lo que hay...)

¿Cómo puede la Civilización Occidental tener el monopolio sobre la “conciencia moral”, si no tiene moral?

Por Paul Craig Roberts

“La primera utilización de armas nucleares debe guardarse en la vaina de la escalada como ......... último instrumento para prevenir la utilización de armas de destrucción masiva.” Cinco líderes militares (nota del traductor: descerebrados y malparidos).

23/01/08 "ICH" -- -- Leí la frase tres veces, intentando buscar una errata. A la tercera me dio en plena cara. Occidente ha superado al mismísimo Orwell: ¡Occidente tiene que lanzar bombas atómicas sobre otros países para prevenir la utilización de armas de destrucción masiva! En lengua occidental: un ataque nuclear de Occidente no es considerado como “utilización de armas de destrucción masiva”.

Esta sorprendente frase procede de un documento preparado para una cumbre de la OTAN en abril por tres altos cargos militares –un morteamericano, un alemán, un holandés, un francés y un británico (nota del traductor: todos ellos descerebrados y malparidos. Puede leerse en http://www.guardian.co.uk/nato/story/0,,2244782,00.html

El documento, redactado por hombres considerados como cargos “distinguidos" y no como fugitivos de manicomio, argumenta que “los valores y el modo de vida occidentales están amenazados, pero que Occidente está luchando para fomentar la voluntad de defenderlos.” Los jefes opinan que las Naciones Unidas no están en línea con la voluntad de Occidente (...) y que “la credibilidad de la OTAN está en juego en Afganistán.”

Y esto es un asunto serio. Si la OTAN pierde su credibilidad en Afganistán, la civilización occidental se colapsará del mismo modo que lo hizo la Unión Soviética. Simplemente, Occidente no es consciente de su debilidad. Para fortalecerse, tiene que lanzar más y más grandes bombas.

* * * * *

18. Información Kaos en la red

Diosdado Toledano
viernes, 25 de enero de 2008 9:51:33

Hola compas podéis consultar noticia Asamblea constituyente Socialisme XXI en Kaos en la red

Saludos

http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=50658

* * * * *

19. Crisis en Gaza

Ricken Patel - Avaaz.org
viernes, 25 de enero de 2008 2:42:54

Amig@s,
La situación en Gaza es catastrófica. 350,000 palestinos han irrumpido en Egipto buscando víveres después de una semana de apagones y años de bloqueo y guerra. La comunidad internacional debe actuar de inmediato para atenuar el bloqueo y negociar un cese al fuego para proteger a civiles en ambos lados. El de facto estado de sitio en Gaza es un castigo colectivo infligido contra un millón y medio de personas por las transgresiones de unos cuantos y constituye una violación al derecho internacional. Además, los expertos advierten que lejos de darle más seguridad a Israel, el asedio de Gaza alimenta más rencores y echa leña al fuego de este explosivo conflicto.

Debemos aprovechar que el Mundo mira hacia Gaza para pedir a los líderes internacionales que ejerzan presión sobre Israel y los Estados Unidos para acabar con el bloqueo, permitir el suministro de comida y combustibles y negociar un cese al fuego que sin duda beneficiará a la población civil tanto palestina como israelí. Por favor, sigue el enlace siguiente para firmar nuestra petición de emergencia. Cuando alcancemos las 150,000 firmas la entregaremos a representantes de la ONU, la Unión Europea, Israel y la Liga Árabe. ¡Firma y corre la voz entre tus amigos!

http://www.avaaz.org/es/gaza_end_the_siege/7.php?cl=52813218
La crisis empeora día a día. Un diluvio de misiles cae diariamente sobre civiles palestinos e israelíes y no podrá haber negociaciones de paz sin resolver antes la crisis en Gaza. Durante la guerra de Israel y Líbano en el 2006, fuimos testigos de lo que la presión de la opinión pública internacional puede lograr para frenar una crisis como esta. No podemos quedarnos callados. ¡Alcemos nuestras voces juntos por todos aquellos en Gaza que no pueden hacerlo!
Con esperanza,

Ricken, Paul, Galit, Esra'a, Pascal, Ben y todo el equipo de Avaaz.

PD, para saber más:

http://www.eltiempo.com/internacional/orientemedio/noticias/ARTICULO-WEB-NOTA_INTERIOR-3928854.html
http://actualidad.terra.es/nacional/articulo/gaza_egipto_marea_humana_cruza_2198633.htm

* * * * *

20. PROPERA EXPOSICIÓ A LA FHA‏ DE GAVÀ: ENS MOU LA LLUM

rosario jimenez olmos
jueves, 24 de enero de 2008 23:07:48

Urbanites

.

Tanques els ulls,

t’oblides dels ponents

i dels noms de la llum,

reclós entre els carrers

on t’arreceres

.

Et venç aquesta xarxa

que ajudes a aixemplar

perquè sigui un refugi

on puguis trobar-te més segur.

.

El Patronat de la Fundació Hervàs Amezcua per a les Arts es complau a convidar-vos

el proper dissabte 2 de febrer a les 19 h a la inauguració de l’exposició de

gravats d’Antonio Hervàs i poemes de Carlos Duarte

.

ENS MOU LA LLUM

Del 2 de febrer al 15 de març de 2008

L’acte, serà presentat pels autors

Rambla Pompeu Fabra 132, Gavà (Barcelona) 93 638 44 79 www.hervasamezcua.org

Obert de dimarts a dissabte de 10,00 a 13,30 h i de 17,00 a 20,30 h i dilluns tarda.

* * * * *

21. [Infokop] Documentals + manifestacions

infokop en nombre de InformAccio
jueves, 24 de enero de 2008 21:57:55

Hola.
T'informem dels següents actes que pensem que et poden interessar.

Atentament,
Col·lectiu InformAcció.

1) DOCUMENTALS

- Dijous 31 de gener, 20h30: Estrena de "Els adolescents davant del món" i "La participació a l'escola", a l'SCI, c/ del Carme 95, baixos, Barcelona (metro Liceu o Sant Antoni). Debat amb: Héctor Colunga i Sílvia Castillo del projecte Jornades de Participació de l'IES Marianao, Raquel Jiménez del sindicat educatiu Ustec-Stes i Jordi Oriola, autor dels documentals.
- Divendres 15 de febrer, 19h30: "Els adolescents davant del món", a la Fundació Bayt Al-Taqafa, c/ Princesa 14, 1er, Barcelona (metro Jaume I). Debat posterior amb l'autor.
- Divendres 22 de febrer, 20h, "Els adolescents davant del món" i "La participació a l'escola" a l'Ateneu Popular Julia Romera, c/ Santa Rosa 18, Santa Coloma (metro L1, Santa Coloma). Debat posterior amb l'autor.

- Dijous 13 de març, 18h, "Els adolescents davant del món" i "La participació a l'escola", a L'Olivera, Pl. Montserrat Roig, 1, Barri Marianao (Sant Boi). Debat amb l'autor i els alumnes que van ser entrevistats al vídeo "La participació a l'escola".

- Divendres 28 de març a les 20h: "Els adolescents davant del món" i "La participació a l'escola", a l'Ateneu Rosa de Foc, c/ Verntallat 26, Barcelona (metro Lesseps). Debat posterior amb l'autor.

- Divendres 4 d'abril, 19h30: "La participació a l'escola", a la Fundació Bayt Al-Taqafa, c/ Princesa 14, 1er, Barcelona (metro Jaume I). Debat posterior amb l'autor.

2) MANIFESTACIÓ DE SUPORT ALS CONDUCTOR/ES D'AUTOBUSOS TMB

Dissabte 9 de febrer a les 18h a Plaça Universitat, convoquen Conductors i conductores d'Autobusos de TMB, http://comitedescansos.blogspot.com/ que només reclamen poder fer dos dies de descans a la setmana en comptes d'un!!!

3) MANIFESTACIÓ 17 DE FEBRER PER L'EDUCACIÓ:

Davant la nova llei d'educació que vol impulsar el Departament d'Educació de la Generalitat, tots els sindicats educatius convoquen una vaga unitària pel 14 de febrer perquè entenen que s'estan fent passos cap a la privatització de l'ensenyament i les desregularitzacions laborals.
També conviden tothom a "reclamar la mesures educatives que Catalunya necessita" en les manifestació convocades el diumenge 17 de febrer (
http://www.sindicat.net/vaga/ ):

- Barcelona: 12h de Plaça Universitat a Plaça Sant Jaume.

- Girona: 12h de Jaume I a Pl. del Lleó.

- Lleida: 13h concentració davant dels SSTT.

- Tarragona: 12h de Plaça Imperial Tàrraco/rambla a Delegació d'Ensenyament.

* * * * *

22. Nuevo virus de transmisión sexual se propaga en la Comunidad gay

SentidoG.com
jueves, 24 de enero de 2008 8:51

http://www.sentidog.com/article.php?id_news=20064

15-01-2008

Nuevo virus de transmisión sexual se propaga en la Comunidad gay

San Francisco – (Reuters)

Es una cepa pontencialmente letal según la Universidad de California. "Si alcanza a la población general será realmente imparable". Sólo se puede tratar con antibióticos intravenosos muy costosos. Se ha comprobado que esta bacteria no tiene ninguna relación con el VIH.

Una cepa resistente a los medicamentos de una bacteria potencialmente letal atravesó las fronteras de los hospitales estadounidenses y se está transmitiendo entre los hombres homosexuales, informaron varios investigadores del paí­s.

Los expertos dijeron que el Staphylococcus aureus resistente a la meticilina, o SARM, está empezando a aparecer fuera de los hospitales en San Francisco, Boston, Nueva York y Los Angeles.
Los hombres gay sexualmente activos de San Francisco son 13 veces más proclives a infectarse que sus vecinos heterosexuales, notificó el equipo (inglés) en Annals of Internal Medicine (inglés).

"Una vez que esto alcance a la población general, será realmente imparable", dijo Binh Diep, investigador de la Universidad de California en San Francisco, quien dirigió el estudio.
"Este es el motivo por el que estamos tratando de difundir el mensaje de prevención", agregó Diep.
Sin relación con el VIH

Esta bacteria, una clonación del Staphylococcus aureus llamado USA300, ha dado como resultado que su riesgo parece ser independiente de la infección del sida.

En los nueve hospitales de San Francisco en los que se descubrió, se comprobó que la mayoría de las infecciones se situaban en las nalgas, los genitales y el perineo. Además en todos los casos se comprobó que sólo lo habían adquirido aquellos hombres que mantuvieron relaciones sexuales con otros hombres.

Se disemina a través de las relaciones sexuales

Según los análisis químicos, las bacterias se están expandiendo entre las comunidades homosexuales de San Francisco y Boston, expresaron los científicos.

"Creemos que se está diseminando a través de la actividad sexual", expresó Diep.

Esta "superbacteria" puede provocar infecciones potencialmente letales y generalmente sólo es posible tratarla con antibióticos intravenosos muy costosos.

El SARM causó la muerte de unos 19.000 estadounidenses en el 2005, la mayoría de ellos en hospitales, según un informe publicado en octubre en Journal of the American Medical Association.

*

P.a.r.c...d.e...Pn.e.n.t

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

F.E.M..U.N..P.A.R.C..P.E.R..A..T.O.T.H.O.M.!

Grup ecologista Quercus Fundació Trifolium

*

No els compris, adopta’ls!

Associació d’amor als animals

processogava2001@hotmail.com tel.: 607206066

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...1...6...8

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

1 comentaris:

  • Película que a primeros de los años setenta se exhibía en Aravaca- Pozuelo: El alegre mundo de Laurel y Hardy

    Per Anonymous Anònim, A la/es 12:11 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]<< Pàgina d'inici