Societat Oberta

dijous, d’abril 10, 2008

23. [respolis.cat] Caminata interpolar

respolis.cat en nombre de Àlex Casademunt
lunes, 07 de abril de 2008 18:16:46

Us reenvio aquesta convocatòria urgent de l'Assembla en Defensa de Collserola. Feu-vos un forat a l'agenda i veniu el proper diumenge 13 d'abril al Tibidabo!

Fem una crida a la mobilització popular i convidem a tothom a participar en la defensa activa de Collserola de diverses maneres.

1 - La participació a la Marxa popular en defensa de Collserola el proper diumenge 13 d'abril, que sortirà de diversos punts del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès. La caminada acabarà amb una concentració al cim del Collserola, a la plaça del Tibidabo on es faran diverses accions. +info (http://www.collserola.org/marxa13.html)

2 - El suport mitjançant l'adhesió al manifest per a un nou mard de protecció de Collserola que ja ha recollit el suport de més d'un centenar d'entitats i de prop de 3000 firmes individuals. + info (http://www.collserola.org/salvemelparcnatural/)

Alguns espais de Collserola urbanitzats els darrers 15 anys:

Barcelona: Vessant barcelonina sobre la ronda de dalt, el parc del Castell de l'Oreneta, torre Vilana, can Carelleu, entorns del cementiri d'Horta, etc.

Cerdanyola del Vallès: Part de la plana del Castell. can Fatjó dels Xiprers-Sant Marçal-can Costa, barri de Canaletes i Guiera, barri de Montflorit.

Sant Cugat del Vallés: Part de la Floresta

Molins de Rei: Part de Sant Bartomeu de la Quadra,

Sant Just Desvern: Part del Bell Soleig, sector de can Candeler i vessant sud del torrent can Biosca.

Esplugues de Llobregat: Part del sector Ciutat Diagonal, Finestrelles ( i Pla Caufec).

Sant Feliu de Llobregat: Mas Lluí.

El Papiol: Sector forestal al voltant de la Pedrera Berta

Montcada i Reixac: Sector Can Cuiàs

Espais que encara no urbanitzats que es podríen salvar amb voluntat política:

Sant Just Desvern (Mas Lluí II, Can Gelabert, can Roldan, can Solanes, part de can Mèlic, part del Bell Soleig, Bonaigua, entorn Enher i part de la Miranda – Picalqués, can Candeler 2.

Esplugues de Llobregat Part de Finestrelles *”arrasat ja, però salvable" Pla Caufec.

Sant Feliu de Llobregat la riera de la Salut, can Cuiàs, el Diluvial i Torrent del Duc, part del poligon el Pla, part del sector Sanson, el Cerdanet.

Molins de Rei Can Rabella, can Planas, el Terral, part de la Rierada, sector Riera Bonet-­ Font del Rajolí

el Papiol (part del sector Roques Blanques, les Escletxes, sector Pi del Balç (Molins-Papiol), sector Les Basses (Sant Cugat del Vallès i El Papiol), can Domènec, sector de can Clau i can Minguet.

Sant Cugat del Vallès / Valldoreix Torre Negra-la Queixalada , can Busquets, can Barba, Colònia Montserrat- mas Fusté, part de can Cortés, part de les Planes i la Floresta.

Cerdanyola del Vallès Part de la Plana del Castell, can Codina - can Canaletes, sector Turó

del Lluc, Colònia Duran i Colònia Badia, Can Montmany, Puig Pedrós de l'Obac, etc.

Montcada i Reixac (espais situats entre la C58 i la N-150 a l'alçada del coll de Montcada, turó de Montcada, sector industrial de can Cuiàs i sector en Na Joana.

Barcelona diversos sectors de les Planes de Barcelona i Vallvidrera, mas Sauró, mas Guimbau, el Rectoret. Entorn parc del Tibidabo. Antiga zona agrícola de Sant Genís dels Agudells, el parc de les Heures-torrent de Can Duran, l'àrea forestal del parc del Laberint d'Horta i la del barri de la font del Gos i Cal Notari, els rodals del cementiri d'Horta, Vall de can Masdeu - torrent de can Santgenís-carretera alta de Roquetes i torrent de can Santgenís-ronda de la Guingueta Vella, torrent del Bosc Llarg, sector Santíssima Trinitat del Mont.

----- Original Message -----
From: Xavier Lalaguna
To: respolis.cat@lists.riseup.net
Sent: Friday, April 04, 2008 2:47 PM
Subject: [respolis.cat] Caminata interpolar

Hoy me estreno.

Si este próximo domingo día 6 no teneis plan previsto por la mañana, os gusta caminar y deseais saber más sobre este asunto comprometido, podeis participar en esta inicitiva. Nos vemos.

Saludos,

Xavier Lalaguna

Barberà del Vallès

"Aquest proper diumenge 6 d'abril diferents col·lectius, de caràcter associatiu, veïnal i polític, dels municipis de Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès i Barberà del Vallès organitzen una caminada informativa per conèixer el traçat proposat de la Via Interpolar i els impactes mediambientals, territorials i urbanístics resultants si no s'atura el projecte.

La caminada començarà a l'Església La Romànica de Barberà del Vallès, a les 10 del matí, i des de la plaça del Mil·lenari anirem caminant i parant en diferents punts del recorregut al seu pas per Barberà, Badia i Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). La previsió és arribar a les 13h a l'Estació de Bellaterra, on farem un petit i humil aperitiu. Caminem? Us hi esperem!

Els col·lectius convocants:

Alternativa d'Esquerres per Badia (Candidatures Alternatives del Vallès) www.aebadia.org

Associació de Veïns del Turó de Sant Pau de Bellaterra www.turosantpau.blogspot.com

Bellaterra Contra el Vial Interpolar www.bellaterracontrainterpolar.org

Bellaterra Natura www.bellaterra.org/bellaterranatura.html

Ciutadans pel Camí Verd del Vallès www.camiverd.org

Esquerra Alternativa per Barberà (Candidatures Alternatives del Vallès) www.barberadelvalles.bloc.cat
Grup Escolta Bellaterra www.grupescoltabellaterra.org

Participació Activa i Social de Cerdanyola (Candidatures Alternatives del Vallès) www.pas-cerdanyola.org
Per a més informació (àmbit Barberà del Vallès): 654280069 / 675049052

Pd. per a la reflexió: el projecte de la Interpolar Sud consisteix en una autovia de segon nivell projectada i recollida al Pla General Metropolità de 1976 que discorre paral·lela a l'autopista A7 des de Molins de Rei fins a Granollers, connectant diferents polígons industrials (logístics, bàsicament), comercials (grans superfícies comercials) i esportius (Circuït de Catalunya), definida com una infraestructura viària de 4 carrils amb mitjana, amb control d'accessos mitjançant rotondes a nivell i amb un límit de velocitat de 80 km/h i amb previsió de circulació de 100 vehicles diaris ( camions, cotxes, etc.) i que fragmenta de forma intensa nuclis urbans consolidats, com en el cas de Barberà, i espais rurals i naturals de la comarca del Vallès. Cal?

* * * * *

24. [respolis.cat] ADENC. Valoració inici tramitació Pla Territorial Parcial RMB

respolis.cat en nombre de Feliu Madaula
lunes, 07 de abril de 2008 18:04:57

Hola,
Una de les promeses apadrinades és la P334 - Completar els plans territorials en curs d’elaboració per tal d’articular el territori de Catalunya de manera equilibrada sobre la seva xarxa de ciutats i pobles, tot evitant la dispersió de la urbanització sobre el territori i apostant pel creixement en contigüitat i de dimensions proporcionades, la convivència d'activitats, la integració dels grups socials i la protecció del paisatge.

Avui s'ha aprovat tirar endavant l'AvantPla Territorial de la Regió

Metropolitana, el que comporta almenys 3 mesos d'informació pública. És un bon moment per debatre i parlar de la necessària contenció en la urbanització de sòl, noves construccions, nous hotels...a l'Àrea Metropolitana que no té suficients recursos propis per desenvolupar
harmonicament la seva activitat, poder ja és hora que no es desenvolupi més, hora de plantejar un decreixement i que es desenvolupin altres territoris.

Feliu
Nota de premsa

L'ADENC CELEBRA L'INICI DE LA TRAMITACIÓ I DEBAT SOBRE EL PLA TERRITORIAL
PARCIAL DE LA REGIÓ METROPOLITANA DE BARCELONA

Ara el gran interrogant: hi ha indicis del salt qualitatiu que reivindiquem les entitats ecologistes?
Lectura positive

L'ADENC celebra l'aprovació avui de l'Avantplà del Pla Territorial Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona per part de la Comissió d'Ordenació Territorial Metropolitana de Barcelona. L'ADENC ha reclamat llargament aquest instrument de planificació i coordinació territorial per posar ordre a les transformacions i ocupacions que ha patit, està patint i patirà la region metropolitana. Recordem que aquest Pla és un instrument previst ja pel Pla
Territorial General de Catalunya, aprovat el 1995, i que a hores d'ara la seva absència era del tot inexplicable. A l'espera de poder consultar el contingut del Pla, cal reconèixer que per si mateixa la notícia de l'inici de la seva tramitació és una bona notícia i suposa, alhora, un canvi d'estadi que haurà de ser confirmat en la lectura qualitativa del seu contingut.

L'ADENC fa temps que proclama la necessitat d'una atenció detallada al Vallès i a les dinàmiques que s'hi generen. Reconeixem el valor estratègic de la comarca dins la regió metropolitana, però no renunciem al paper que els espais agronaturals han de jugar en el futur del model territorial. Precisament les amenaces i transformacions constants (creixement urbanístic de baixa densitat i especialització, i infraestructures de mobilitat i de serveis, entre d'altres) són les que han deixat en evidència les mancances en la planificació territorial o allò que és el mateix, un model territorial inviable en el temps.

Una clara mostra del paper clau que l'ADENC dóna a aquest document és el cicle “La planificació territorial”, que se celebra aquest mes d'abril I maig, i que ha servit de marc per la presentació de la publicació “El Vallès que volem”. Aquesta publicació la trobareu a l'ADENC.

Uns indicadors qualitatius:

Malgrat aquesta lectura positiva de l'anunci de tramitació de l'Avantplà, hem d'esperar que el document inclogui no només la necessària delimitació I protecció dels espais agronaturals en un sistema en xarxa. La veritable clau per valorar el salt qualitatiu que suposa el pla territorial és veure la previsió d'instruments de planejament derivat que permetin definir àmbits de gestió supramunicipals, tal i com les entitats aplegades en la plataforma “Salvem el Vallès” vam avançar el 2004 en la proposta de protecció i gestió del Parc Agrícola del Vallès.

La determinació de les infraestructures de transport serà un altre dels elements cabdals a l'hora de valorar la qualitat del Pla, sobretot si tenim en compte que el Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya (PITC) cedia al Pla Territorial un paper rellevant en aquesta matèria. Així mateix, la definició d'estratègies de reducció o extinció d'assentaments urbans i la previsió de nous nodes ajudaran a entreveure si l'aposta pels creixements compactes i complexos (i per tant, de contenció en el consum de territori) avança. Un altre indicador del bon camí que ha de seguir el Pla serà el procés de debat que cal engegar ara amb el conjunt de la societat, ja sigui amb les entitats de tot tipus que vetllen pel territori com amb la
ciutadania en general.

Aquests indicadors permetran visualitzar si el Pla marca el bon camí.

ADENC
El Vallès, 7 d'abril de 2008

Més informació: Toni Altaió i Morral Oficina Tècnica de l'ADENC 937171887

taltaio@adenc.cat
--
Toni Altaió i Morral

ADENC – EdC

Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura

tel. 93 717 18 87

fax 93 717 19 63

www.adenc.cat

* * * * *

25. LA VERITAT DE LOS LECTORES SEDIENTOS: "Expediente sancionador por malgastar agua"

Manuel Franquesa
lunes, 07 de abril de 2008 17:16:46

----- Original Message -----

From: Lector

To: La Veritat

Sent: Friday, April 04, 2008 1:41 PM

Subject: Expediente sancionador por malgastar agua

Señor subsubdirector

En "La Vanguardia" del 4 de abril he leído una noticia con respecto al asunto de MALGASTAR el agua en su municipio de Castelldefels, y creo que es importante difundirla para que la gente se concientice un poco. (ver reproducción del artículo que adjunto):

Por cierto, señor subsubdirector, he podido observar que en la famosa obra del BASTA-TA-TA-TA YA en su barrio (mejor conocida como "la cantera de Bellamar"), que actualmente está siendo hormigonada, los camiones, cuando vienen a traer el hormigón, lavan sus cubas en la calle.

No se si los promotores de "ALTO STANDING" ya se encargan después de lavar la calzada, porque se está dañando.

Creo que es una barbaridad que se debería controlar, de lo contrario, el ayuntamiento habría asfaltado y pintado muy bien todo el vecindario, y ahora estos promotores acampan a sus anchas.

A lo mejor los amigos de AVVIC pueden hacer algo.

Un cordial saludo

David C.


Comentario de LA VERITAT:

Estimado señor David C.

Su carta me recuerda las palabras que en su día el Cristo le dijo al Ayuntamiento de Castelldefels:

"¿Y por qué miras la mota que está en el ojo de tu hermano, y no te das cuenta de la viga que está en tu propio ojo? ¿O cómo puedes decir a tu hermano: "Hermano, déjame sacarte la mota que está en tu ojo", cuando tú mismo no ves la viga que está en tu ojo? ¡Hipócrita! Saca primero la viga de tu ojo y entonces verás con claridad para sacar la mota que está en el ojo de tu hermano" (Lucas 6:41-42).

Gracias por su carta

Salud&Humor le deseo

Manel, subsubdirector

* * * * *

26. GEPEC-EdC s'oposa a la cessió d'aigua dels pous de Reus

Damià TINET
lunes, 07 de abril de 2008 12:10:17

GEPEC-EdC s’oposa a la cessió d’aigua dels pous de Reus

Publicat el dilluns, 07 de abril de 2008 -

Tal i com vàrem anunciar quan el ple municipal de Tarragona va aprovar la cessió d’aigua dels seus pous, reiterem la nostra ferma oposició a transvasar ni un sol litre d’aquest recurs davant la cessió recentment aprovada pel ple municipal de Reus. Les raons són dos: per una banda la solidaritat amb el propi territori, i per una altra l’extrema vulnerabilitat dels aqüífers del Camp i l’estat lamentable dels embassaments de Siurana i Riudecanyes.

Llegir més...

* * * * *

27. Consell de conca Llobregat-Anoia i reunió ecologista a Lleida

missatgera
lunes, 07 de abril de 2008 11:10:30

Hola amics,

Sóc la Montse Jardí del grup Defgol. Com sabreu, l'ACA està "obligada" per la UE ha fer un procés de participació ciutadana per planificar la "recuperació" del bon estat ecològic dels rius catalans (Directiva Marc de l'Aigua, 2015 tots els rius europeus han d'haver recobrat un bon estat ecològic). Malgrat aquest procés l'ACA ho fa obligat, ha de ser vinculant, i per tant és una oportunitat única de que els que justament defensem el Llobregat, ens fem valer. Alguns de vosaltres us heu deixat la pell pel Llobregat, como tu José, i ha estat quasi en va. Les entitats que el van defensar durant anys, com Depana i Seo Birdlife pràcticament ja han abandonat la lluita, donant per inútil qualsevol oposició. No m'extranya. Però al territori han aparegut nous actors amb nou impuls per continuar la lluita, per més perduda que sembli. Hi ha danys irreversibles i altres reversibles. Tot això us ho dic perquè en els processos "participatius" de la conca del Baix Llobregat -inclòs el delta- que van començar la setmana passada, hem trobat a faltar molt la vostra presència amb els vostres coneixements sobre el conjunt "d'accions" que han conformat l'ecocidi del delta. Així, només hem estat 2 membres de Defgol (www.defgol.com) per introduir i denunciar aquesta temàtica, quan els nostres escassos coneixements es basen justament en una recopilació de la vostra lluita.

I us demano que no ho doneu tot per perdut. Aquesta participació de la conca del Baix Llobregat està passant casualment, en un moment en què ha petat la crisi de l'aigua justament a l'Àrea metropolitana de BCN (Baix Llobregat inclòs), i que està portant a un acostament i intent seriós d'unitat del moviment ecologista i de defensa territorial, per primer cop en molts anys. Potser les casualitats no existeixen i és una oportunitat única per denunciar -amb molt més resó- i exigir canvis radicals en les polítiques territorials i ens els valors, com exigir el decreixement com a un dret ciutadà, i que els actors del delta no podeu desaprofitar.

Per tant us demano la vostra presència en dos actes concrets: En el procés de l'Aca, que avui es fa la sessió plenària un cop recollides la identificació de les problemàtiques, que us passo la informació en annex, i la reunió que farem les agrupacions ecologistes-ambientalistes per donar una resposta clara al govern sobre tot el què està passant sobre l'aigua. Només us dic que en aquesta reunió estaran presents totes les grans agrupacions i plataformes que toquen l'aigua, a més de les altres que toquem diversos sectors. La gent del Delta del Llobregat, la conca que més ha patit tot tipus d'agressions i barbaritats, NO HI PODEU FALTAR. Es aquest divendres 11 d'abril, a les 18 hores, a LLeida, c/ Jaume I el Conqueridor, 32 baixos (cas antic). Per contactar: Joan d'Ipcena (610722461) i Quim de la XNCA (XArxa nova cultura de l'aigua) (647915639).

Amics, us hi esperem.

Montse Jardí i resta Defgol

www.defgol.com

* * * * *

28. Hem salvat el Pi de Mestres

Damià
lunes, 07 de abril de 2008 10:40:58

Hem salvat el Pi de Mestres (arbre monumental de Vilallonga del Camp). Red Elèctrica Española, propietària de la Línia d’Alta Tensió que amenaçava el pi s’ha compromès aquest matí en una reunió que s’ha fet a l’Ajuntament de Vilallonga a aixecar més les torres elèctriques i per tant no caldrà tallar cap branca del pi.

Si voleu més informació truqueu a:

Dolors Mestres: 637-52.47.60

http://isg.urv.es/publicity/vilallonga_campus/pi_vilallonga.html

GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Entitat membre de la Federació Ecologistes de Catalunya

* * * * *

29. AYUDANOS!!!! el refugio te necesita

missatgera
lunes, 07 de abril de 2008 10:15:03

Unos cuantos euros, obrarán autènticos milagros con una parte de los seres más despojados del mundo: los animales domésticos abandonados y maltratados. Este refugio está en Vallirana.

missatgera@
From: Refugio La Amistad <refugiolaamistad@hotmail.com>
Date: 07/04/2008 11:02
Subject: AYUDANOS!!!! el refugio te necesita

'hay un lenguaje que todos comprenden, es el lenguaje del entusiasmo, de las cosas hechas con amor y con voluntad, en busca de aquello que se desea y en lo que se cree'
Nosotras creemos en las personas, pensamos que solo con desearlo, las cosas pueden llegar a cambiar, sabemos que no podemos hacer grandes gestas, por eso nos conformamos con pequeñas cosas.
Nuestros animales se han heho mayores y ahora necesitan más atención veterinaria, lo que nos supone un gran esfuerzo económico, hemos de realizar varios tratamientos (ricky, lassie,rubi...) salvarle la cara a jhonni y levantar una perra que hemos rescatado y que no sabemos si va a sobrevivir.

'Seat' no tiene ganas de vivir, su estado es más que lamentable, es el fruto del maltrato y de la desidia de la gente, y digo gente porque los que estaban a su alrededor no eran personas, ahora está en el refugio y queremos darle una vida mejor..

Os pedimos vuestra colaboración, cada uno en la medida de lo que pueda aportar, necesitamos creer que entre todos podemos conseguirlo...

Puedes ingresar tu donativo en nuestra cuenta, o venir a visitarnos el fin de semana( te explicaremos personalmente nuestra situación)

El que no cree en la magia, nunca la encontrará....

2100 0439 35 0100689131

Gracias- refugio la amistad

http://groups.msn.com/refugiolaamistad

* * * * *

30. [associacionsgava] Fossa de Gurb

associacionsgava en nombre de M. R.
lunes, 07 de abril de 2008 8:45:37

EUiA DE GAVÀ CELEBRA LA DECISIÓ DEL GOVERN D´EXHUMAR LA FOSSA DE GURB, ON HI HA ELS COSSOS DE 4 GAVANENCS AFUSELLATS A LA GUERRA CIVIL

La recuperació, prova pilot per fixar el protocol d´exhumacions de la futura llei de fosses, era una antiga reivindicació d´Esquerra Unida i Alternativa

La portaveu del grup municipal d´ICV-EUiA i coordinadora d´EUiA de Gavà, Emma Blanco, va mostrar la seva satisfacció i la de la seva formació per l´anunci, fet per la conselleria d´Interior i Relacions Institucionals, de l’exhumació de la fossa comuna de Gurb. Aquesta és una antiga reivindicació d´EUiA de Gavà, ja que s´hi troben els cossos de 4 gavanencs afusellats durant la guerra civil. Blanco ha expressat la seva “satisfacció ja que és una reclamació històrica de les famílies gavanenques que volen que es recuperin els cossos dels seus familiars republicans que van ser afusellats a la guerra civil. Un desig que sempre hem estat acompanyant per tal que es fes justícia i que es pogués recuperar la memòria històrica del nostre poble."

Blanco considera "que estem demostrant una altra manera de fer les coses, davant de la desídia de la transició i els governs de dretes que han intentant amagar una part de la història, nosaltres sempre hem reclamat que es fes justícia i que no es jugués més amb el dolor de les pèrdues familiars per tal que poguessin tenir un enterrament digne. Per tant, la llei de fosses ha ser un pas més en el reconeixement de la memòria oblidada i en el restabliment dels drets humans i els drets civils."

I és que l´exhumació de la fossa de Gurb formarà part d´una prova pilot que servirà per fixar un protocol de cara a la futura aplicació de la Llei de Fosses, que impulsa la conselleria. Blanco ha ressaltat que aquesta notícia és molt positiva per Catalunya i per la ciutat de Gavà, i que en aquest cas, marcarà una part dels actes que des de l´agrupació local es portaran a terme en la campanya en motiu de l´aniversari de la proclamació de la II República, el 14 d´abril, i l´adveniment de la III República.

Saura, per la seva banda, ha explicat sobre aquesta exhumació que es farà en els pròxims mesos, paral·lelament a la tramitació parlamentària “per establir una metodologia model i no haver d´esperar mesos un cop aprovada la llei”. També ha defensat la necessitat d´una llei de fosses “per reconèixer legalment el dret dels ciutadans a reclamar a l´administració informació sobre un familiar desaparegut durant la guerra” i “perquè no quedi el tema de les fosses en mans de la decisió arbitrària d´un govern”. També ha insistit que “la prioritat de la llei és identificar on són les fosses i dignificar-les “ i ha recordat que, a Catalunya, per la seva pròpia tipologia, “s´obriran poques fosses”.

Saura ha explicat que el Departament d´Interior, Relacions Institucionals i Participació ha triat la fossa de Gurb per fer la prova pilot “perquè reuneix les condicions que preveu el projecte de llei: les famílies de 4 desapareguts de Gavà reclamen l´exhumació des de fa anys, existeixen estudis historiogràfics i testimonis orals que en certifiquen l´existència, els ajuntaments de Gurb i Gavà hi estan interessats i el propietari del terreny hi està d´acord”.

Les dades historiogràfiques sobre la fossa, situada entre la masia de Can Cadet i la de La Rovira, asseguren que hi haurien entre 20 i 25 soldats republicans inhumats. L´exhumació es preveu que s´allargarà uns 15 dies. Després, es realitzaran els treballs d´identificació. Quan hagin finalitzat els treballs, tres de les famílies han manifestat la voluntat d´enterrar els cossos amb els seus familiars al cementiri de Gavà. La quarta família prefereix que les restes quedin enterrades en un nínxol al cementiri de Gurb. La resta de cossos localitzats a la fossa i no identificats s´enterraran al cementiri de Gurb.

UAB i UB coordinaran l´exhumació

En els treballs d´exhumació i identificació intervindran la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i l´Institut de Medicina Legal de Catalunya (Dep. de Justícia). Per establir l´actuació de cadascuna de les parts, en els pròxims 15 dies el conseller d´Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, signarà convenis de col•laboració amb les dues universitats, l´Institut de Medicina Legal, els ajuntaments de Gavà i Gurb i l´Associació de Recuperació de la Memòria Històrica.

Una mica d´història

La tardor de 1938, un grup de veïns de Gavà de la darrera lleva són mobilitzats per fer treballs de manteniment a les pistes del camp d´aviació d´ El Prat. Uns mesos més tard, el gener de 1939, els traslladen a defensar la línia de Manresa en els darrers intents de frenar les tropes de Franco. Des de Barcelona, marxen cap a les mines de Fígols i posteriorment cap a Vic per la carretera de Gironella.

Almenys sis dels soldats gavanencs són destinats a defensar la línia defensiva que les tropes republicanes havien muntat al voltant de Gurb (Osona), on les forces franquistes acaben d´arribar seguint un progrés imparable. Les tropes republicanes ofereixen una resistència sagnant durant uns dies, però finalment s´han de retirar. Quatre dels soldats gavanencs hi perden la vida, segons alguns testimonis, per l´impacte d´un projectil de morter.

Dos supervivents ho comuniquen a les famílies en tornar a Gavà i els indiquen el lloc on havien mort els 4 soldats. Pocs dies després, les quatre famílies es traslladen al lloc indicat, al costat de la Masia de Can Cadet. En arribar, el propietari els explica que ha carregat els soldats republicans morts en un carro i els ha enterrat aprofitant un marge al costat d´una riera. També havia recollit els objectes personals dels soldats abans d´enterrar-los, objectes que lliura a les famílies: unes espardenyes que un d´ells havia comprat abans de marxar per anar ben calçat; unes mantes i una fotografia de la filla d´un d´ells.

Posteriorment, les famílies van demanar al bisbat de Vic poder traslladar els cossos, però se´ls va denegar el permís. En canvi, es va permetre dignificar la fossa comuna amb una làpida on figuren els noms dels quatre gavanencs, làpida que encara avui assenyala l´indret on van ser inhumats amb aquest escrit: “Aquí descansen entre altres les restes de Gabriel Ivern; Antonio Olivella; José Roig i Juan Soler. Fills de Gavà (Barcelona). 1-2-1939”. Des de llavors alguns familiars visiten la fossa cada any per dipositar-hi flors.

El 30 de juliol de 2005, 14 familiars de les víctimes van presentar una instància a l´Ajuntament de Gavà sol•licitant que el consistori, amb col•laboració d´altres institucions públiques, realitzés les actuacions necessàries perquè els gavanencs inhumats a la fossa de Gurb fossin retornats a Gavà.

* * * * *

31. CAMINADA REIVINDICATIVA A LA VALL DEL GES

Ramon Minoves
domingo, 06 de abril de 2008 22:23:21

Us adjuntem la informació sobre la VII Caminada d’aquest diumenge, 6 d’abril a la vall del Ges.

Us agrairem que en feu difusió.

Gràcies per la vostra col·laboració.

VII CAMINADA “EN DEFENSA DE LA VALL DEL GES”

Aquest diumenge 6 d’abril, sota el lema “EN DEFENSA DE LA VALL DEL GES” ha tingut lloc per setena vegada consecutiva, la Caminada, que ha estat una trobada de solidaritat i reivindicació.

A la ratlla de tres-centes persones han recorregut a peu un itinerari que ha transcorregut entre els termes de Sant Vicenç i Torelló. Sortint de la plaça de l’ajuntament de Sant Vicenç, passant pel mas del Camps fins al padronet de Rocaprevera, al turonet d’en Jolis, la ruta ha seguit aproximadament el traçat previst per a la nova carretera que ha d’unir l’Eix de Bracons i la C-17 i que malmetrà bona part de la zona agrícola i forestal del terme.

La caminada ha finalitzat amb un esmorzar a la font del Viver, a Sant Vicenç.

Al parlament final, la Plataforma Antiincineradora ha informat dels darrers esdeveniments al voltant de la tèrmica, del secretisme amb que l’ajuntament està intentant tirar endavant el nou projecte incinerador i de l’acceptació a tràmit per part del Síndic de Greuges, de la queixa presentada el passat mes de març per aquest motiu. També s’ha explicat de la situació del contenciós administratiu contra l’ajuntament de Sant Pere, pendent de resolució.

La Plataforma agraeix el gran suport rebut, amb la nombrosa assistència de persones de tota la vall, així com també d’altres indrets i col•lectius que ens han volgut acompanyar.

Gràcies a tots!

Vall del Ges, 6 d’abril de 2008

Ramon Minoves

PLATAFORMA ANTIINCINERADORA DE LA VALL DEL GES

www.valldelges.net

tel. 93 850 46 60

* * * * *

32. El GEPEC-EdC exigeix el cessament immediat del CSN

Damià
domingo, 06 de abril de 2008 11:04:28

La darrera fuita radioactiva de la central nuclear d’Ascó i la ocultació d’informació als ciutadans obliga un cessament fulminant dels membres CSN

Publicat el diumenge, 06 de abril de 2008

L’incident nuclear provocat per una fuita radioactiva a la Central Nuclear d’Ascó que s’ha donat a conèixer a la llum pública gràcies a la denúncia del grup ecologista GREENPEACE demostra, una vegada més, que tant el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) com la política nuclear del Govern (amb els corresponents aparells de seguretat i informació) està caducada i no s’avé a la realitat.

Llegir més...

GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Entitat membre de la Federació Ecologistes de Catalunya

* * * * *

33. Sinbologia faxistak Apurtu !! Kontzentrazio Antifaxista

aitor goikoetxea
sábado, 05 de abril de 2008 8:13:23

Sinbologia faxistak Apurtu !!

Kontzentrazio Antifaxista

Apirilak 12

Tokia: Moiua enparantzan.

Ordua: 12:00etan

Bilbo * Bizkaia.

Ez sinbologia faxista ezta frankistarik ere gure kaleetan.

Ez sinbologia frankistaren ondorengorik ez gure kaleetan ezta gure istituzioetan ere.

Oroimena Duintasuna eta Borroka !!

Euskal Mugimendu Antifaxista.

Mobiliza Zaitez !!

Faxismoa Akatu !!

http://i137.photobucket.com/albums/q230/ANTIFAXISTA/PROPAGANDA%20ANTIFAXISTA/PlazaMoyuaBilbo.jpg

* * * * *

34. Tíbet: El siguiente paso

Ben Wikler - Avaaz.org
viernes, 04 de abril de 2008 22:41:58

Amig@s,
El lunes 31 de Marzo, miles de personas en 84 ciudades manifestaron pidiendo justicia en el Tíbet y entregando nuestra petición de 1.5 millones de personas en embajadas chinas (par ver fotos haz clic abajo). El equipo de Avaaz ha hablado con diplomáticos chinos para hacerles saber de nuestra campaña. Además una marea de líderes se han unido al coro y piden a China que dialogue con el Dalai Lama.

La reacción de China ante la ola de apoyo internacional ha sido confusa—por un lado, ciertos sectores dicen estar abiertos al diálogo y por el otro están presionando a gobiernos en países más pobres o vulnerables a apoyar públicamente la represión de los tibetanos. Cada día, mandatarios de todos los países hacen pública su posición. Para que nuestros políticos presionen a China, nosotros tenemos que presionarlos a ellos. Sigue el enlace siguiente para enviar una carta a tu gobierno y ver fotos de las manifestaciones del Lunes.

http://www.avaaz.org/es/tibet_report_back/18.php/?cl=71208722
Juntos, hemos creado un gran movimiento de presión. ¡Desde que lanzamos la petición el 18 de Marzo, ha sido firmada por 100,000 personas cada día, con un promedio de 4, 000 ciudadanos por hora!

La unión hace la fuerza. Y la fuerza de nuestro movimiento está atrayendo la atención de varios políticos. La comunidad Avaaz representa cada día más la opinión pública global. El Mundo pide justicia para el Tíbet—y con las Olimpiadas en camino, China nunca había estado tan preocupada de su imagen en el exterior.

Es posible que estemos entrando en un nuevo periodo histórico, en el que personas comunes como nosotros, uniendo nuestras voces, podemos afectar las vidas de gente del otro lado del Mundo de manera concreta y positiva. Gracias por ser parte de este momento.

Con esperanza,

Ben, Ricken, Graziela, Galit, Paul, Iain, Pascal, y todo el equipo de Avaaz.

PD-Si tienes amigos que no han firmado la petición al gobierno chino, por favor envíales el siguiente enlace, para que nos ayuden a alcanzar los 2 millones de firmas.

http://www.avaaz.org/es/tibet_end_the_violence/?cl=71208722

* * * * *

35. Properes activitats - Ateus de Catalunya

Ateus de Catalunya
viernes, 04 de abril de 2008 19:24:01

Benvolguts amics / Benvolgudes amigues,

• El dimecres 9 d’abril, a les 19,30 hores, Rosa Regàs, escriptora, editora i exdirectora de la Biblioteca Nacional, donarà una conferència titulada “Literatura sense déus”, dins del Cicle d’Activitats 2008 d’Ateus de Catalunya. L’acte es farà a la Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès, al carrer Canuda 6, de Barcelona. Pel seu especial interès esperem poder comptar amb la vostra presència.

Rosa Regàs és una escriptora àmpliament reconeguda que ha guanyat, entre altres, el premi Nadal 1994 per la seva novel•la “Azul”, el premi Ciutat de Barcelona de narrativa 1999 per “Luna lunera”, i el premi Planeta 2001 per “La canción de Dorotea”. L’any 2005 va ser nomenada Cavaller de la Legió d’Honor de la República Francesa i també va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria.

Els mitjans de transport públic més propers per accedir l’Ateneu Barcelonès són les línies 1 i 3 del metro, parada Plaça Catalunya, i les línies d’autobús 14, 16, 17, 41, 42 55, 59, 91 i 141, entre altres. Per més informació sobre aquest acte podeu enviar un correu electrònic a info@ateus.org, o consultar la pàgina web www.ateus.org i www.ateneubcn.org.

• El divendres 18 d’abril, a les 19,00 hores, es realitzarà la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya. Aquest mes la tertúlia torna a canviar de local i es farà per primera vegada a la “Nau Ivanow”, carrer Hondures 28-30 baixos, de Barcelona, al barri de la Sagrera. Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger a algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació.

La tertúlia d’aquest mes es titularà “Nacionalisme i religió”, i analitzarà temes com: És el nacionalisme una forma pseudo-religiosa d’expressió política? O bé és que la religió tendeix a utilitzar el nacionalisme per afavorir els seus propis interessos? Va ser Jesucrist un profeta de caire espiritual o potser un nacionalista jueu revolucionari? Està l’Església catòlica a favor dels nacionalismes i, en tal cas, de quins? O bé només s’aprofita d’aquells moviments polítics que li permeten obtenir recursos i privilegis? El binomi nacionalisme-religió porta a la violència necessàriament? Té futur un nacionalisme panarabista entorn de l’islam? No és igual de perillós el nacionalisme cristià? I el nacionalisme jueu? És possible un nacionalisme ateu? És desitjable barrejar el nacionalisme amb les opcions de consciència, siguin o no religioses?

Els mitjans de transport públic més propers per accedir a la “Nau Ivanow” són les línies 1 i 5 del metro (parada Sagrera), i les línies d’autobús 33, 34, 35 43, 44 62, 71, 96, 126, B20 i B22. Per més informació podeu enviar un correu electrònic a info@ateus.org, o consultar les pàgines web www.ateus.org i www.nauivanow.com, on trobareu un plànol detallat de com arribar-hi.
• Tanmateix us informem que l’editorial Los Libros de la Catarata ha publicat el llibre “Ateísmo y laicidad”, de Joan Carles Marset, geòleg, editor i vicepresident d’Ateus de Catalunya, que properament podreu trobar a les llibreries.

El llibre analitza la relació entre els conceptes d’ateisme i laïcitat i aborda tot un seguit de temes d’actualitat, com ara el paper de la laïcitat en el procés de construcció de la Unió Europea, el rol de la laïcitat en una societat plural, l’educació des del punt de vista de les opcions de consciència no religioses, l’estatut legal dels no creients al nostre país, el procediment per poder apostatar, i les relacions entre l’Estat espanyol i l’Església catòlica durant la primera etapa de govern del president José Luís Rodríguez Zapatero.

Per més informació sobre aquest llibre podeu consultar la pàgina web de Los Libros de la Catarata: www.loslibrosdelacatarata.org

• Per últim volem informar-vos que TV3-Televisió de Catalunya emetrà un especial informatiu en dues parts del programa “30 minuts”, dedicat a les relacions entre l’Estat i l’Església catòlica, i a analitzar la situació de la laïcitat a Espanya, en el que han col•laborat diversos membres d’Ateus de Catalunya i altres persones vinculades al moviment per la laïcitat, entre elles Albert Riba i Gonzalo Puente Ojea.

El programa s’emetrà simultàniament per TV3 i pel Canal internacional de Televisió de Catalunya (TVCI) en dues parts, els diumenges 20 i 27 d’abril a les 21,30 hores, i després serà reemés a través del Canal 3/24 els dos dilluns següents a les 21,30 hores, així com pel Canal 3/24 i TVCI els dos dimecres següents a les 05,00 hores.

Podreu trobar més informació durant els propers dies a la pàgina web www.ateus.org, o bé a la pàgina del programa http://www.tv3.cat/p30minuts/30Seccio.jsp

Salutacions fraternals

Albert Riba

* * * * *

36. El Palau blaugrana amb Palestina

Comunitat Palestina.cat
viernes, 04 de abril de 2008 17:53:00

* Un activista pro-palestí salta a la pista durant el partit de bàsquet Barça - Maccabi Tel Aviv.
* Els Mossos d'Esquadra arrenquen banderes palestines de dues espectadores.
* L'afició blaugrana crida "Palestina!, Palestina!" en contra de l'actuació dels Mossos
* Un amic dels activistes pro-palestí és agredit gratuïtament pels Mossos d'Esquadra en acabar el partit

Nota de premsa:

http://xarxapalestina.org/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=1

Recull de premsa:

http://www.palestina.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=326086&Itemid=1&lang=c

Visca Palestina Lliure!

* * * * *

37. [XMG] [ateneucandela] Chikiprecario convoca al Euromayday terrassa!!!!!!!

llistaxmg en nombre de Julia Martinez
viernes, 04 de abril de 2008 15:34:49
Monty escribió:
Fecha: Thu, 3 Apr 2008 01:57:25 +0200
Asunto: [ateneucandela] Chikiprecario convoca al Euromayday terrassa!!!!!!!

Hola a tod@s!

Finalmente se descubre la verdadera esencia precaria de chikilicuatre, parece que va a salir a la calle el 1 de mayo para reclamar nuestros derechos!

Aqui teneis el video:

http://es.youtube.com/watch?v=TiWTlSrgALU
Por el copyleft y la cultura libre, por una vivienda digna, por la libertad de movimiento, por la diversidad sexual, por la libertad de decidir sobre el cuerpo de un@ mism@, por la renta básica, porque nos sobran los motivos y tenemos derecho a tener derechos!!!

El 1 de mayo, L@s precari@s se van de marcha!!!!

....el Julaop!!!

p.d: adjunto el cartel y la canción, y que rule por todas partes, que esto va de verdad!!!

Vamonos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
--
1/5/08 L@s precari@s se van de marcha

Euromayday 08 (terrassa)

+info a:

http://www.euromayday.org
http://www.myspace.com/euromayday
http://www.euromayday.communia.org

* * * * *

38. [XMG] Celebración 14 de Abril

llistaxmg en nombre de Unitat Civica per la Republica
viernes, 04 de abril de 2008 15:29:46

AMICS I AMIGUES,

Torna a apropar-se la nostra diada que en aquest 2008 cau en dilluns. Us estem parlant del 14 d’abril i de la nostra trobada anual a la Plaça de la República de Barcelona.

Ara no ens pregunteu on és aquesta plaça on us convoquem. Recordeu doncs que des de fa quatre anys us hem estat demanant suport per a canviar-li el nom a l’actual Plaça de Sant Jaume. Seguim demanant que es restitueixi aquell que tenia l’any 1939, quan les tropes franquistas van entrar a Barcelona i ens van robar la república.

Així doncs us convoquem a la festa republicana a la plaça que molt aviat serà també la Plaça de la República.

Comptarem entre nosaltres amb la participació de Loquillo Carme Sansa i el grup Catorzedabril, entre d’altres.

Dilluns 14 d’abril a les 19.00 a la Plaça de la República de Barcelona (avui encara Plaça de Sant Jaume)

* * * * *

39. [XMG] 1MAYO UNITARIO- Prox reunión JUEVES 10 DE ABRIL A LAS 19H EN LA IAC

llistaxmg en nombre de per-difondre
viernes, 04 de abril de 2008 15:27:56

LA PROXIMA REUNION PARA ORGANIZAR EL 1 DE MAYO UNITARIO ES EL JUEVES 10 DE ABRIL A LAS 19H EN LA IAC, VIA LAIETANA 57, 4ª

SE ACORDÓ REALIZAR LA PETICION LEGAL DE LA MANI POR EL RECORRIDO YA CONSENSUADO A 17,30H PÇA UNIVERSITAT,

EL PERMISO PARA LA COMIDA SOLIDARIA CON LOS CONDUCTORES DE BUS A LAS 14H
PRESENTAR AL FORO SOCIAL DEL SABADO 5/4/08 EL MANIFIESTO ANEXO SOBRE EL 1 DE MAIG ANTICAPITALISTA Y EL CARTEL EN CATALAN

EN LA PROXIMA REUNION VEREMOS EL LEMA DE LA PANCARTA DE CABECERA Y EL ACTO CON INTERVENCIONES DE LUCHAS AL INICIO DE LA MANI

FALTA CONCRETAR LAS APORTACIONES ECONOMICAS PARA EDITAR CARTELES Y MANIFIESTO, CAMION Y SILLAS-MESAS, BONO COMIDA

FALTA RETOMAR DE LA FORMA MAS UNITARIA POSIBLE EL TEMA DE LA ILP POR SALARIO MINIMO 1200 JUNTO AL DESPIDO IMPROCEDENTE IGUAL A READMISION

EL BLOQUE NEGRO DECIDE IR AL FINAL DE LA MANI CON SU CARTEL Y HOJA, PERO JUNTOS EN LA IDEA DE MANI CON NIÑOS, ETC.

SE DECIDE APOYAR A PARTIR DEL 15 A AUTOBUSES EN LOS PIQUETES Y EL 16 A LAS 12H LA MANI EN PÇA UNIVERSITAT, AUNQUE NO SALE AÚN LA IDEA DE MANI EN SABADO 19 PARA UNA PARTICIPACIÓN CIUDADANA MAYOR, REPARTIREMOS BONOS DE 2 EUROS DE LA XCTiP, TARJETAS, CARTELES, PERIODICOS, ETC.

SE INFORMÓ DE LOS ENCUENTROS DE XIXON CONTRA LA REPRESION A LA ESPERA DE ENVIAR EL ACTA POR LISTAS.

------------------------------------

MANIFEST PER UN 1er DE MAIG ALTERNATIU I ANTICAPITALISTA

CONSTRUIM LA SOLIDARITAT

AMB ELS MOVIMENTS SOCIALS I LES LLUITES OBRERES

El 1er de maig, els homes i dones que apostem per una transformació radical de la societat sortim al carrer per combatre les condicions laborals, socials i de vida que ens imposa el capitalisme i per fer sentir la nostra solidaritat internacionalista amb el conjunt de lluites socials.

Els nostres governs estan compromesos amb el capitalisme. Així, la Generalitat ha presentat les bases d’una llei Catalana d’Ensenyament que obre la porta a la privatització de l’ensenyament secundari; autoritzen acomiadaments massius com el que han patit els companys i companyes de Frapé-Behr; s’abstenen de la seva responsabilitat més elemental com en el cas de la vaga de fam de SEAT, neguen un dret laboral tan bàsic com els 2 dies de descans a la setmana pels conductors de TMB; segueixen permetent que milers d’éssers humans visquin en condicions d’il·legalitat amb la seva Llei d’Estrangeria, aproven una llei; elaboren un pacte nacional d’habitatge i uns xecs pel lloguer que només garanteixen els beneficis dels promotors i rendistes. Mentre bancs i multinacionals augmenten any rere any els seus beneficis, els salaris i les pensions continuen baixos i els serveis públics amb greus dificultats per la manca d’inversió. I ara, el govern central anuncia una nova reforma laboral pactada entre la patronal i els dirigents del sindicats majoritaris que, molt previsiblement, agreujarà la situació de precarietat, especialment entre la joventut.

Tristament, la Conselleria d’Interior d’un govern anomenat d’esquerres esdevé la punta de llança de la repressió i criminalització sistemàtiques de tot aquells que lluiten: com els treballadors/es de TMB, immigrants que s’han arribat a qualificar de terroristes sense proves, els i les estudiants que es mobilitzen contra la privatització de la Universitat com el cas de la UAB i UB, sense oblidar els desallotjaments i la utilització de l’ordenança cívica per ofegar econòmicament les lluites.

Però on hi ha opressió hi ha resistència, en els darrers mesos un bon grapat de lluites obreres i socials han tornat ha demostrar que és pot resistir.

Per tot plegat reivindiquem i donem suport a:

La lluita pels 2 dies de descans setmanal i per les 35 hores dels conductors/es de TMB.

Contra la Llei Catalana d’Educació: solidaritat amb els professors/es i el món educatiu en la seva lluita per defensar l’ensenyament públic.

Pel reingrés dels i les acomiadats/des de SEAT com s’ha acordat desprès de la Vaga de Fam i contra l’actitud còmplice del govern Tripartit en l’acomiadament de 92 treballadors de Frape-Behr.

Contra la mercantilització de la Universitat Pública: estenem la solidaritat amb els i les estudiants i el conjunt de treballadors i treballadores de la Universitat en el seu combat contra el Pla Bolònia.

Per un parc públic de lloguer social expropiació de pisos buit! Congelació de les hipoteques ara.

Per la plena regularització dels treballadors/es immigrats/des, aturem els abusos policials.

En solidaritat amb totes les lluites, sindicats, seccions sindicals, moviments socials, organitzacions polítiques anticapitalistes, organitzacions de l’esquerra independentista, col·lectius i persones solidàries amb els pobles que lluiten contra l’imperialisme,… convoquem una manifestació el dia 1 de maig amb les següents reivindicacions:

Per un treball digne i estable: No als acomiadaments, tancaments d’empreses i deslocalitzacions. No a la precarietat laboral. No a la repressió sindical.

Per un salari mínim de 1200 euros: per garantir les condicions de vida i l’autonomia de les persones.

Per la defensa dels serveis públics. Els drets socials no són mercaderies: No a les privatitzacions.

Contra el patriarcat i la discriminació laboral i social de les dones: Per la llibertat i la igualtat de les persones.

Contra l’explotació laboral i la discriminació per origen: Per la igualtat de drets, pels “papers” per tots i totes les immigrants.

Pel dret a l’habitatge digne.

En defensa del medi ambient i contra l’especulació: No al Quart Cinturó, No a la MAT, No al traçat de l’ AVE, per una Catalunya lliure de transgènics i de nuclears.

Contra l’opressió nacional: Pel dret a l’Autodeterminació.

Contra la guerra i les ocupacions: a l’Iraq, a Palestina, a l’Afganistan, al Sàhara, etc. Solidaritat amb els pobles que lluiten contra la guerra, per la llibertat i la justícia.

VISCA EL 1er DE MAIG

UN ALTRE MON ES POSSIBLE SENSE CAPITALISME

TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ: 1r DE MAIG A LES 17:30 h. A PLAÇA UNIVERSITAT

* * * * *

40. [XMG] Comunicat de les ONG catalnes sobre l'Ajut Reemborsable

llistaxmg en nombre de Per difondre
viernes, 04 de abril de 2008 15:26:29

LES ONG CATALANES DEMANEN A LA GENERALITAT DE CATALUNYA QUE NO EXECUTI LA NOVA PARTIDA D’AJUT REEMBORSABLE APROVADA AL PLA ANUAL DE COOPERACIÓ 2008

Els crèdits no són ajuda , són més deute, més pobresa i més patiment pels països del Sud

3 d’abril de 2008

Un cop consumada l'aprovació en el marc del Pla Anual de Cooperació Catalana de 2008 d'una important partida d'ajut reemborsable (14.360.000 euros), i un cop coneguts i fet públics els posicionaments al respecte dels diferents actors de la cooperació catalana, les ONG catalanes, representades per les diferents federacions, coordinadores i campanyes signants del comunicat adjunt [1], constatem el gran distanciament entre les posicions existents. Aquesta situació és el reflex de l’absència del debat real previ que una decisió con aquesta hauria requerit, el que posa en qüestió els actuals mecanismes de participació. Pensem que la introducció d’aquesta partida ha obert interrogants importants sobre l’evolució en els propers anys de la quantitat i la qualitat de la cooperació catalana

Les entitats representants de les ONG catalanes han enviat a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) el comunicat adjunt, demanant a la Generalitat la no execució del augment del pressupost de 2008 que es derivi de la introducció d'ajut reemborsable, sense renunciar a l’horitzó del 0,7%, i exposant les raons que considerem entren en contradicció amb els arguments de la Generalitat quan defensa que aquest nou instrument no afectarà la qualitat de la cooperació. En el comunicat es fa una crida a les diferents parts implicades a treballar conjuntament en defensa de la qualitat de la cooperació

Veure comunicat complert adjunt i a

http://www.quiendebeaquien.org/IMG/pdf_comunicat_aodreemborsable_03_04_08.pdf

quideuaqui@moviments.net
fcongd.premsa@pangea.org

------------------------------------------------------------------------------

[1]
Campanya "Qui deu a qui?"

Federació Catalana D'ONG per al Desenvolupament

Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans

Federació Catalana d'ONG per la Pau

Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida

Coordinadora d'ONG per al Desenvolupament, la Defensa dels DDHH i la Pau de Tarragona

Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme

ÀgoraNS

* * * * *

41. [XMG] SeminariODG: 12 d'abril - LA COOPERACIÓ INTERNACIONAL: transformadora o edulcorant?

llistaxmg en nombre de Per difondre
viernes, 04 de abril de 2008 15:25:44

LA COOPERACIÓ INTERNACIONAL: transformadora o edulcorant?

Seminaris de Formació de l’ODG (XV)

12 d'abril de 2008

Sala d'actes de la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès

C. Castellví s/n (al costat del Monestir de Sant Cugat)

Organitza: Observatori del Deute en la Globalització (ODG) - Càtedra UNESCO de Sostenibilitat a la UPC

PROGRAMA

09:30 h. Inscripcions i lliurament de carpetes

09:45 h. Benvinguda i presentació

10:00 h. Estat actual de la cooperació oficial

La cooperació espanyola: Carmen González, Campanyes i Estudis, Intermón - Oxfam*

La cooperació catalana: Xavi Latorre, investigador en cooperació

11:00 h. Descans

11:30 h. La cooperació internacional: per a què i per a qui? Taula rodona amb:

Carlos Gómez Gil, expert en cooperació, professor a la Universitat d’Alacant*

Mathias Rull, cooperant i investigador social*

Iñaki García, Comitè de Solidaritat amb la Rebel·lió Zapatista

Biel Pons, expert en projectes de cooperació, Intermón – Oxfam

14:00 h. Dinar

16:00 h. La cooperació transformadora: quins camins cal seguir?

Giorgio Mosangini, Col·lectiu d’Estudis sobre Cooperació i Desenvolupament*

Gemma Tarafa, investigadora de l’ODG

17:30 h. Debat final: Cap a quina cooperació hauríem de tendir?

* En castellà

http://www.odg.cat/navega.php?id_pagina=32&id=21

LLOC

Sala d'actes de la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès

C. Castellví s/n (al costat del Monestir de Sant Cugat)

Ferrocarrils de la Generalitat (veure plànol a la web

http://www.odg.cat/documents/formacio/planol_comarribar1.pdf)
PER APROFUNDIR MÉS ....

El crèdit dins l’Ajuda Oficial al Desenvolupament

presentació del llibre: "La ilegitimidad de los créditos FAD. Treinta años de historia" (Ed. Icària)
amb Carlos Gómez Gil, Dani Gómez Olivé i Gemma Tarafa

11 d’abril de 2008, a les 19:00h

Escola d’Administració Pública de Catalunya

c/ Girona 20, Barcelona

(metro Urquinaona, línia 1)

Per a més informació:

formacio@odg.cat
www.odg.cat

* * * * *

42. [respolis.cat] Fwd: El Síndic de Greuges de Catalunya demana transparència a l’Ajuntament de Viladecans

respolis.cat en nombre de missatgera
viernes, 04 de abril de 2008 15:04:43
From: Plataforma Salvem Oliveretes <salvemoliveretes@hotmail.com>
Date: 04/04/2008 08:46
Subject: El Síndic de Greuges de Catalunya demana transparènica al ajuntament de Viladecans

El síndic demana transparència al ajuntament de Viladecans

La plataforma Salvem Oliveretes rep el suport del Síndic de greuges de Catalunya.

Rafael Ribó, Síndic de greuges de Catalunya, ha presentat una resolució sobre, la denúncia de la plataforma Salvem Oliveretes (PSO), en que és queixaven del incompliment, per part del ajuntament de Viladecans, del decret pel qual se'ls denegà una petició d'intervenció en la sessió ordinària del ple en data del 21 de desembre de 2006.

Segons el Síndic, l'article nº 20, del reglament del Participació ciutadana de Viladecans (RPC), determina que en les sessions ordinàries les intervencions, prèvia petició, poden versar sobre temes concrets d'interès municipal, encara que no figurin dins l'ordre del dia. En el cas que denunciava PSO, el motiu de la petició d'intervenció en el ple estava relacionada amb l'obtenció d'informació sobre una determinada actuació urbanística. Certament, diu el síndic, tal i com es diu en la resolució que denega la intervenció, la plataforma pot obtenir aquesta informació per altres vies previstes al mateix reglament, però entén que aquestes vies alternatives no son excloents ni obstacle perquè la informació demanada també es tracti en la sessió del ple. El síndic critica també, que quan la plataforma ha emprat les altres vies previstes a la norma per obtenir aquesta informació, transcorregut el termini de tres mesos, l'ajuntament no ha respòs les peticions d'informació.

El Síndic conclou, que cal esmerçar recursos per respondre en temps i forma aquestes peticions d'informació, així com per difondre el màxim d'informació possible mitjançant els mitjans electrònics que disposa el consistori, per fer mes efectiu el principi de transparència administrativa, així com l'aspiració fonamental per assolir la participació política activa dels ciutadans en els seus afers locals.

La Plataforma Salvem Oliveretes fa reso de les paraules del Síndic de Greuges de Catalunya, reclama ara una disculpa del consistori municipal i que se'ls contesti totes sol·licituds d'informació que, hores d'ara, encara no han estat contestades.

* * * * *

43. Vídeo No al decreto

m.rosa ferran iglesias
jueves, 03 de abril de 2008 17:15:25

Es muy bueno, envíalo a todos-as aquellos que creas conveniente.- Un abrazo

Ahí va: http://es.youtube.com/watch?v=o0Sfe8hMLyI,

lo han hecho compañeros y compañeras de la Escuela El Alba.

Ved los vídeos de esta página. No al Decreto .

* * * * *

44. [associacionsgava] FAN DECLARAR UN DIRIGENT D’EUiA PER INCULPAR-SE EN LA CAMPANYA PER L’AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

associacionsgava en nombre de M. R.
jueves, 03 de abril de 2008 16:27:44

FAN DECLARAR UN DIRIGENT D’EUiA PER INCULPAR-SE EN LA CAMPANYA PER L’AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

La regidora Emma Blanco i el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, acompanyaran Juan Manuel Patón a la citació judicial el pròxim 9 d’abril

El jutjat de Tarragona ha començat a citar a declarar com a testimonis a dones i homes que s’havien inculpat en la campanya pel Dret a l’avortament lliure i gratuït. Una situació que ha provocat que la citació d’un dirigent d’EUiA de Tarragona, Juan Manuel Patón, hagi estat cridat pel Jutjat de Gavà per haver estat veí de la comarca fins fa pocs mesos.

Paton haurà de declarar a Gavà el pròxim dimecres, 9 d’abril, a les 10.00 hores. De moment, és l’únic autoinculpat que declararà a un jutjat de la demarcació de Barcelona degut a la derivació del cas des de Tarragona. Les persones que es van autoinculpar en la campanya a Barcelona no hauran de declarar perquè s’ha arxivat el cas.

Davant d’això, EUiA demana que s’acabi amb la persecució a les dones que han avortat i amb la d’aquelles o aquells/es professionals que ho han fet possible. També, en solidaritat amb les dones i els homes citats a declarar, EUiA de Gavà ha convocat una concentració el mateix 9 d’abril. Serà a les 9:45 hores davant del jutjat de Gavà que comptarà amb la presencia de la regidora Emma Blanco i del coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles. En l’acció, es demanarà que s’aturi la repressió que suposa haver d’anar a declarar en un jutjat per a totes aquelles persones que han participat en la campanya pel Dret a l’avortament lliure i gratuït.

* * * * *

45. LA VERITAT : IMPORTANTÍSIMA NOTICIA SOBRE EL AMIANTO EN CASTELLDEFELS

Manuel Franquesa
jueves, 03 de abril de 2008 10:36:30

Hola todas y todos

Acabamos de encontrar en Internet una prueba contundente de que en Castelldefels ha habido contaminación de amianto.

En la página Web de la empresa "Magma Gestión Medioambiental"

http://www.magmagrupo.es/gestionmedioambiental/proyecto.php?ver=1

aparece la nota que reproducimos a continuación.

Saludos

Manel Franquesa

PS. Mi abuela decía que la verdad es como un corcho: siempre acaba aflorando en la superficie...

"Castelldefels

En mayo de 2004 se procedió a la ejecución de los trabajos de saneamiento de la parcela contaminada con lodos de amianto en su variedad de crisotilo, objeto del estudio.

Promotor: Grup de Comerciants de Castelldefels.

Contratista: Vicente Aguilar e Hijos, S.L.

Localización

Polígono Industrial Camí Ral

C\ Raudell, 1

Manzana 19

Parcela C

Municipio Castelldefels

Provincia de Barcelona

Descripción de la contaminación

La contaminación se determinó basándose en un estudio previo de suelo realizado, éstos dieron como resultado una superficie afectada de 1400 m2 y 4’5 m de profundidad y con una densidad aparente de 1’4 toneladas/m3

El residuo, “lodos de amianto”, procede de una antigua industria dedicada a la manipulación y producción de productos de cemento-amianto.

El lugar del vertido era la zona de almacenamiento del rechazo del cemento-amianto de las piezas al ser cortadas por corte con agua."

* * * * *

46. Acte Veneçuela 11-04

Assemblea Bolivariana de Catalunya
02/04/2008 21:21

Invitació a l'acte:

Veneçuela: 6è aniversari de la victoria popular.

Quan el poble de Veneçuela va restituir la democracia desprès del cop d´estat del 11 d´abril del 2002

Xerrada-debat: Els moviments socials a Veneçuela després del Referèndum

Ponents: Gerardo Pisarello i Alejandor Escarrá.

Organitza: Assemblea Bolivariana de Catalunya

Dia: 11 d'abril

Hora: 2/4 de 8 del vespre

Lloc: Casa de la Solidaritat, C/ Vistalegre 15

Veneçuela: 6è aniversari de la victòria popular

Quan el poble de Veneçuela va restituir la democràcia

després del cop d’estat del 11 d’abril del 2002

El 13 d’abril ha esdevingut un signe d’identitat per a la nostra plataforma. En la història de la revolució bolivariana, és la data que millor representa el protagonisme popular.

Ens vam constituir com assemblea en solidaritat amb el poble de Veneçuela, per sobre dels governs i de les persones.

Hem recolzat polítiques de govern, hem recolzat a Chávez, hem criticat persones dels seus governs i ens apartarem del mateix Chávez, si no atén a la màxima d’aquest procés: manar obeint

Manar obeint la voluntat popular, evidentment organitzada i articulada amb els mitjans necessaris per exercir la democràcia representativa.

Des d’aquell 13 d’abril han passat moltes coses…

El poble va tornar a ser el protagonista i es va frenar el boicot patronal i l’aturada petroliera. Es va guanyar el referèndum revocatori, les “missions” van articular els barris, Chávez va ser reelegit com a president de la república, es va acabar la concessió de RCTV, es cridà a constituir el PSUV, es va perdre el referèndum constitucional…

Es va perdre el referèndum constitucional.

El poble no està preparat pel socialisme? Ha estat una manera d’expressar que les coses no van com haurien d’anar?, cal que el poble torni a recuperar el protagonisme?

El que és cert és que hi ha hagut problemes i critiques a la constitució del PSUV. Determinats sectors han estat acusats de buròcrates i corruptes des dels barris, des de les bases, d’estar enriquint-se fent funcionar els ressorts de l’estat.

Cada cop es percep més el perill de la desarticulació dels moviments de base, i es desanima la crítica, qualificant-la de contrarevolucionària per a determinats sectors… Les lluites obreres com la de sanitarios Maracay, funcionaris públics, treballadors petroliers i ara el conflicte de SIDOR han estat exemple d’això. Es qüestiona l’autonomia sindical, i des del ministeri de treball s’actua, una vegada i una altra, a favor dels patrons en tots els conflictes, criminalitzant als obrers i enfrontant-los a la població com a “privilegiats”.

S’està pensant en la burgesía “nacional” como a aliat? encara que per això es desanimi a milers de “chavistas” qualificats de contrarevolucionaris per voler acabar amb l’explotació? S’ha de sentir feliç qualsevol treballador mal pagat obligat a fer hores extres si el seu patró és veneçolà o llatinoamericà?

Aquests són els dilemes actualment a Veneçuela. I després de sis anys d’aquell magnífic moviment que va rescatar la seva revolució amb Chávez, que amb el seu heroic comportament va donar esperances a tota Hispanoamèrica, volem reflexionar sobre la seva realitat i el seu futur.

Alejandro Escarrá, Advocat constitucionalista, veneçolà, va estar a Caracas durant els dies del cop que va culminar el 13 d’abril. Parlarà de com va viure aquells dies i que van significar pel desenvolupament posterior al moviment.

Gerardo Pisarello, catedràtic de dret constitucional de la UB, coneixedor de la constitució i la realitat Veneçolana, introduirà des de l’anàlisi de la proposta constitucional la discussió sobre l’etapa que s’ha obert des del triomf del no.

Després de l’acte hi haurà un pica-pica i podreu continuar el debat amb un vinet o una cervesa a la mà i brindar “por que cada once tenga su trece” per: LA REVOLUCIÓ BOLIVARIANA

Us hi esperem

*

P.a.r.c...d.e...Pn.e.n.t

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

F.E.M..U.N..P.A.R.C..P.E.R..A..T.O.T.H.O.M.!

Grup ecologista Quercus

http://es.geocities.com/quercus_gava/

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*

No els compris, adopta’ls!

Associació d’amor als animals

processogava2001@hotmail.com tel.: 607206066

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S...O...C...I...E...T...A...T....* ...O...B...E...R...T...A....* ...1...7...8

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]<< Pàgina d'inici