Societat Oberta

dijous, de març 05, 2009

.

.

.*...*...*.

.

.

* Societat Oberta 225 *

.B.l.o.c..d..i.m.p.u.l.s.o.s..i..m.o.v.i.m.e.n.t.s..s.o.c.i.a.l.s.

T…..E…..R…..R.....E…..S….......B.….A…..I.….X.….E…..S……....D.....E…..L….…...L…..L.....O.....B…..R…..E…..G.....A…..T


.

.*.

.

.Per la independència.

.

.cultural,.

.

.eduquem-nos.

.

.en els cinc.

.

.llenguatges humans!.

.m..u..s..i..c..a..l.., .. g..e..s..t..u..a..l.., ..v .i..s..u..a..l.., . o..r..a..l....i....e..s..c..r..i..t..

.

*........*........*........*........*

Proposta oberta als moviments socials dels pobles de la Terra:

.

*

Per la llibertat!

Pel restabliment de la cultura!

Per la independència!

Per la transformació social!

Per la reconciliació amb la naturalesa!

Eduquem-nos en els cinc llenguatges humans!

.

.

*

Sumari

.

.-TVObert@-.

http://societatobertartv.spaces.live.com/ SO-125-185.

*

Especial 8 de març (30”)

http://okupemlesones.org/joomla/programacio/especial-8-de-marc.html

http://okupemlesones.blip.tv/#1847578

Marta Rius i les noves dones de la bella cançó (3’ 36”)

http://casalpanxampla.blogspot.com/2009/02/celebracio-del-8-de-marc-dia-de-les.html

Esplugues està fatal] Acció Tres Torres (2’ 05”)

http://www.blip.tv/file/230664/

Erased-Wiped off the map (7’ 50”)

http://www.wipeoffthemap.com/erased_spanish.html

http://vimeo.com/3365545

*

.

Societat Oberta

.

1. [Cat82] 8-M mobilitzacions contra el patriarcat, 10 dies a la Model per insubmís a l'especulació i a les penes-multa, 14-18 d'abril: Setmana de lluita contra els transgènics i per la Sobirania Alimentària, Festes.org i Llibertat.cat, citats a declarar per la denúncia d'una regidora de CIU, Es presenta el documental Erased Wiped off the map, 12 al 15 de març, 3er Fòrum social de Mallorca, Noticies breus.

04/03/09

2. Cap de setmana al Fonoll

3. LaTele Especial 8 març

03/03/09

4. Tertúlies - Ateus de Catalunya

5. 8 DE MARÇ 09

6. Xerrada sobre el Pla d'Habitatge de Viladecans! Recordatori!

02/03/09

7. SORTIDES NATURALISTES ALS ESPAIS NATURALS

8. CURS PERMACULTURA 7 I 8

9. Actividades organizadas/apoyadas por Cambium primavera-verano2009

10. Concentració ciudadana a Gavà

01/03/09

11. ACTE REIVINDICATIU A TORELLÓ

12. Canvi de data xerrada Deute Ecologic

13. Europa desenmascara a Solana

14. 10 dies a la presó per insubmís a l'especulació i les penes-multa!‏

28/02/09

15. Argentina: gobierno censura a ecologistas

27/02/09

16. Una recuperación verde

26/02/09

17. 14-18 d'abril: participeu en la Setmana de lluita!‏

18. Recordeu: pel·lícula i col·loqui sobre el nou feminisme

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

.-TVObert@-.

Aquesta setmana:

*

Especial 8 de març (30”)

http://okupemlesones.org/joomla/programacio/especial-8-de-marc.html

http://okupemlesones.blip.tv/#1847578

Marta Rius i les noves dones de la bella cançó (3’ 36”)

http://casalpanxampla.blogspot.com/2009/02/celebracio-del-8-de-marc-dia-de-les.html

*

Esplugues està fatal] Acció Tres Torres (2’ 05”)

http://www.blip.tv/file/230664/

*

Erased-Wiped off the map (7’ 50”)

http://www.wipeoffthemap.com/erased_spanish.html

http://vimeo.com/3365545

*

Per veure els audiovisuals penjats des del SO-125 fins al SO-185

aneu a la TVObert@ prement en el següent enllaç:

http://societatobertartv.spaces.live.com/

* * * * *

Societat Oberta

.

1. [Cat82] 8-M mobilitzacions contra el patriarcat

cat en nombre de moviments.cat

martes, 03 de marzo de 2009 16:22:34

.

Temes: 8 de març mobilitzacions contra el patriarcat, 10 dies a la Model per insubmís a l'especulació i a les penes-multa, 14-18 d'abril: Setmana de lluita contra els transgènics i per la Sobirania Alimentària, Festes.org i Llibertat.cat, citats a declarar per la denúncia d'una regidora de CIU, Es presenta el documental Erased Wiped off the map, 12 al 15 de març, 3er Fòrum social de Mallorca, Noticies breus.

.
Ubicacions: Tarragona (3), Barcelona (3), Valencia, Girona (2). Berga, Casc antic Bcn (2), Tortosa, Olot, Sant Andreu, Cerdanyola del vallés, Esplugues de llobregat, accions descentralitzades, Valls, Internet/palestina, Ciutat de Mallorca, Viladecans, Beniarré.

.
[1. 8 de març mobilitzacions contra el patriarcat]

És irònic que parlem d’una gran crisi quan les dones hem viscut sotmeses a una crisi en majúscules, constant: la del menjar diari, la de l’educació dels fills i les filles, la de l’autoestima, la de l’abús de poder, la de les tasques reproductives, la de la violència… i la de la satisfacció dels nostres drets com a ciutadanes de qualsevol país, en qualsevol continent… Dissabte 7 de març: 17h Assemblea de dones a la plaça dels angels, al centre de Bcn. Diumenge 8 de març a les 12h Manifestació a la plaça universitat. Comunicat i programa Cartell 8 de març.

La plataforma revolucionaria antipatriarcal convoca a la crisi ens fa més precàries. El patriarcat, com el capitalisme, no se’l refunda, se’l combat! Manifestacions: - 18h Plaça del Vi Tarragona: 8 de març - 18h Plaça Verdaguer Barcelona: 8 de març - 18h Plaça Universitat. També Manifestacions: València: 8 de març - 12h Plaça Parterre Girona: 7 de març.

Més actes: 6-M Jornada pel dia de les dones a Berga * Construcció i deconstrucció de gènere al casc Antic de Bcn * 7-M dia de les dones a Tortosa. * 7-M, dia dona treballadora a Olot * Dies diversos poesia de dones al CSO la gordíssima de sant andreu. * Acte: 'Recorregut històric "La fàbrica Grober i el treball femení" a Girona. * A Tarragona, Jornades el dia 8: la crisi ens fa més precàries 8/3: VII Calçotada popular a Cerdanyola del Vallés.

la llista no és exhaustiva donat la quantitat d'actes que hi ha per aquestes dates.

Més info: Els diversos portals d'informació i barcelona.indymedia.org

.

[2. 10 dies a la Model per insubmís a l'especulació i a les penes-multa]

La insubmissió va començar quan tres persones van viure penjades a més de 50 metres d'alçada durant tres dies d'un dels edificis de les Tres torres d'Esplugues. L'objectiu era mostrar el rebuig al pla Caufec poc abans que comencessin les obres a la muntanya de Sant Pere Màrtir. Després d'un judici van ser sentenciats a una condemna de 20 dies de pena-multa, a 3 euros cada dia. Total 60 euros per persona. Dues persones han estat embargades i a la tercera no li han pogut embargar diners ni altres propietats. Tampoc han aconseguit que acceptés arres voluntari a casa seva no tan sols unes jornades de treballs forçats. Es va declarar insubmís a la pena-multa el mateix dia del judici. Aquesta actitud insubmisa ha comportat que el jutjat decretés el dijous 26 de febrer l'ingrés durant 10 dies a la Model d'aquest activista en defensa de Collserola. A partir del 9 de març si aquesta persona no es presenta voluntàriament a la presó, serà posada en cerca i captura.

Així doncs, el Jutjat numero 1 d'Esplugues ha decretat l'ingrés a presó durant 10 dies d'un membre de la Plataforma Popular contra el pla Caufec per negar-se a pagar 60 euros per una condemna per desobediència i ser insubmí­s a l'especulació i a les penes-multa. Si no ingresa voluntariament, a partir del 9 de març es trobarà en cerca i captura per entrar a la Model.

Contacte: paremoselcaufec@rusc.net :: 685 269 787

Més info: moviments.net/noalplacaufec alespenespunyalades

.
[
3. 14-18 d'abril: Setmana de lluita contra els transgènics i per la Sobirania Alimentària]

La convocatòria es per a que el major nombre de col·lectius i persones organitzeu entre el 14 i 17 d'abril actes i accions relacionades amb la lluita contra els transgèncis i la sobirania alimentària de manera descentralitzada i autònoma per tot el territori català. Cada col·lectiu organitzarà el tipus d'actes i accions que cregui oportunes, Aquesta enllaça amb una convocatorria estatal de setmana de lluita contra els transgènics agrí­coles, diverses organitzacions catalanes (Transgènics Fora!, No et Mengis el Món, ESf, Edpac, Entesa pel Decreixement, Supermercats no gràcies, Entrepobles i Repsol Mata) hem desenvolupat una proposta de setmana de lluita catalana que us expliquem a continuació. La setmana de lluita sorgeix del "VI Foro por un Mundo Rural Vivo", organitzat per Plataforma Rural el passat mes d'octubre a Andorra de Teruel. A l'àrea de Barcelona, cada dia de la setmana de lluita es centrarà en una temàtica concreta relacionada amb el marc general esmentat. Transgènics, Grans superficies, Deute ecològic i decreixement, Lluita pagesa i Sobirania Alimentaria.

Contacte i comunicació d'accions a: informaciosetmana@yahoo.es

.
[4. Festes.org i Llibertat.cat, citats a declarar per la denúncia d'una regidora de CIU.]

El Carnaval de Valls, un any més, no acaba en dimecres de cendra. Com ja us vam infomar des de Pobleviu, l'ex-alcaldessa de Valls, Dolors Batalla (CiU) va posar una denúncia als Mossos d'Esquadra per apropiació d'identitat, ja que, la convocatòria del Carnaval es va fer des de la seva adreça de correu electrònic i anava signada amb el seu nom i el títol de "concubina del rei Carnestoltes". Fruit d'aquesta denúncia, el Departament d'Estafes dels Mossos d'Esquadra van citar a declarar, el passat 23 de febrer a l'administrador del portal www.festes.org, ja que, en aquest web apareixia un missatge enviat des d'aquesta adreça electrònica on es reproduïa la convocatòria. També han citat a dos membres de la redacció de llibertat.cat pel mateix tema, que ho han explicat en aquest enllaç

Més info: pobleviu.cat

.
[5. Es presenta el documental Erased, Wiped off the map]

Erased és el documental dirigit per Alberto Arce i Miguel Llorens sobre l'atac militar i ocupació
de Gaza per part de l'exèrcit d'Israel, que s'ha pogut fer gràcies a la presència compromesa d'Alberto Arce i demés membres de la xarxa Free Gaza, en el país durant aquelles setmanes dramàtiques. Podeu trobar-ne un trailer del documental en el seu web:

El vaixell va salpar desde Xipre en direcció a Palestina. L’objectiu era trencar el bloqueig israelià sobre la franja de Gaza. Van ser els darrers estrangers que van aconseguir entrar i quedar-se a Gaza. Es van veure embolicats en una cosa que ningú s’esperava...

Més info: wipeoffthemap.com

.
[6. 12 al 15 de març, 3er Fòrum social de Mallorca]

Per als dies 12, 13, 14 i 15 de març de 2009 (de dijous a diumenge), un cop celebrat a Belém do Pará (Brasil) el Fòrum Social Mundial, es convoca a Palma el III Fòrum Social de Mallorca. El tema d'aquest tercer fòrum social, serà la defensa dels serveis públics. Hi participen activam ent aquelles entitats socials que volen fer-n’hi efectiva la Carta de Principis, "Un altre món és possible!", mitjançant la defensa i recuperació d’uns Serveis Públics que s’aboquin decididament a satisfer les necessitats reals de les persones.

Més info: forumsocialdemallorca.org

.
[7. Notícies breus]

* Avui dimarts es constitueix una Plataforma per la defensa d'un ferrocarril públic i de qualitat al Camp (reunió a Tarragona)

* REcordatori 6 i 7 M es celebren al carrer Hospital 64 de Bcn les " Jornades Internacionals sobre OGMs". Arguments per una agricultura i una alimentació sense transgènics"

* 6 de març i 3 d'abril. Jornades en defensa del territori a Viladecans

* 6 de març Festival Femetech: Dones i música electrónica al CC Convent de sant agusti, casc antic bcn

* Es presenta el documental de la Gran Gala de cultura libre, Els oXcars 2008, The Movie.

* Neix Blocarrels a la localitat de Beniarré, (comarca del Comptat, PV). per donar una altra mirada a la informació.

.
[8. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres , http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net, http://www.liberinfo.net,
.
Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat

*Pots col·laborar amb moviments.cat pujant els continguts a la pàgina web (ara està desactualitzada) o d'altres maneres; si t'agradaria posa't en contacte.

* * * * *

2. Cap de setmana al Fonoll

Poble Naturista El Fonoll

miércoles, 04 de marzo de 2009 17:29:32

TOTS ELS DISSABTES CALÇOTADES

des de el dia 7 de Febrer, fins l’últim dissabte d’Abril.

col.laboració 10,- euros.

FEM-NOS EL PA

Primer dissabte de cada mes a les 12h

Taller d’el.laboració de pa.

Gratuït.

TOTS ELS DIUMENGES PAELLA

col.laboració 7,- euros

Preus congelats, per gaudir en crisis.

* * * * *

3. LaTele Especial 8 març

assembleacs en nombre de LaTele

miércoles, 04 de marzo de 2009 15:49:02

L'ASSEMBLEA PER LA COMUNICACIO SOCIAL

SEGUEIX OKUPANT LES ONES!

PROGRAMACIÓ ESPECIAL DEL 8 DE MARÇ

ENREGISTRAMENTS DELS ACTES PROGRAMATS

VIDEOS FEMINISTES

VIDEOS DE DONES

De moment ja podeu veure...

- Video de l'acció del 25 febrer anti ultracatolics antivortistes!!

- Jo també he avortat. Barcelona 2008

- Afroditas

- Acoso policial en el Raval

- La carcel late

- Codi Lela

VOLEM CANALS DE TDT PER ALS MITJANS COMUNITARIS

APAGA EL SOFÀ, I VINE A LATELE!!!

WWW.OKUPEMLESONES.ORG

O al canal 52 UHF si vius a Barcelona

Si dona problemes la pàgina web, vés directement a:

http://okupemlesones.blip.tv/

* * * * *

4. Tertúlies - Ateus de Catalunya

Ateus de Catalunya

martes, 03 de marzo de 2009 21:17:04

Amics i amigues:

El proper divendres 6 de març de 2009, puntualment a les 19,00 hores, farem la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya al local: el “Caliu de Gràcia”, al carrer Bailén 218, de Barcelona (entre Antoni Maria Claret i Indústria). Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger al mateix local o a algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació.
La tertúlia d’aquest mes estarà dedicada al 200 aniversari del naixement de Darwin. També aquest any es compleixen 150 de la publicació de “L’evolució de les espècies”. El Darwinisme va trencar el nucli central de la relació de fets que la bíblia judeo-cristiano-musulmana proposa com a procés d’existència del mon fins avui. Es per això que encara dediquen totes les religions “de llibre” gran quantitat d’esforços a intentar desprestigiar, que no desvirtuar, la teoria de l’evolució. Les noves idees sobre el creacionisme i el disseny intel•ligent volen fer creure, a persones sense gaire seny, que la bíblia te raó. El proper divendres ens preguntarem que son les teories des de un punt de vista científic, i si son verosimils , quin grau de veracitat i de demostrabilitat tenen, perquè parlem de teories i no de lleis científiques. També reflexionarem sobre el profund significat i conseqüències de la teoria de l’evolució, i si es aplicable a altres realitats, com les relacions socials, tal que ens diu Richard Dawkins. Per pensar i xerrar sobre la terra i la història de tots els seus habitants us esperem a la tertúlia d’Ateus de Catalunya.

Els mitjans de transport públic més propers per accedir al “Caliu de Gràcia” són les línies 4 (parada Joanich) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114. Per més informació podeu consultar a Google les moltes entrades sobre Charles Darwin i la Teoria de l’Evolució. Si consulteu la pàgina web d’Ateus de Catalunya: www.ateus.org hi trobareu una amplia bibliografia.

teories des de un punt de vista científic, i si son verosimils , quin grau de veracitat i de demostrabilitat tenen, perquè parlem de teories i no de lleis científiques. També reflexionarem sobre el profund significat i conseqüències de la teoria de l’evolució, i si es aplicable a altres realitats, com les relacions socials, tal que ens diu Richard Dawkins. Per pensar i xerrar sobre la terra i la història de tots els seus habitants us esperem a la tertúlia d’Ateus de Catalunya.
Els mitjans de transport públic més propers per accedir al “Caliu de Gràcia” són les línies 4 (parada Joanich) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114. Per més informació podeu consultar a Google les moltes entrades sobre Charles Darwin i la Teoria de l’Evolució. Si consulteu la pàgina web d’Ateus de Catalunya: www.ateus.org hi trobareu una amplia bibliografia.

Albert Riba

President

* * * * *

5. 8 DE MARÇ 09

associacionsgava en nombre de Anna Gabarró Haro

martes, 03 de marzo de 2009 15:33:02

De: caladona1

Enviado: martes, 3 de marzo, 2009 12:01:21

Asunto: [feministes] 8 DE MARÇ 09

***
Crisi total al sistema patriarcal!

Dimecres 4 de març a les 12 hores::RODA DE PREMSA AL RECTORAT DE LA UB::
Participaran: Amada (Comissió 8 de Març), una estudiant, una treballadora de l'Hotel Juan Carlos I, en lluita laboral des de fa mesos i una dona de la Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït.

Vine amb nosaltres a presentar els actes del 8 de març d'enguany!

Dissabte 7 de març::

17 hores a la plaça dels Àngels (Barcelona): :ASSEMBLEA DE DONES (adjuntem convocatòria) ::

Participa amb una intervenció!

22 hores FESTA DE DONES amb LeSFATALeS al bar del CCCB (c/ Monatlegre, 6)

Fins les 2 de la matinada: balleu, balleu i balleu!

Diumenge 8 de març::MANIFESTACIÓ::

12 hores a la plaça Universitat (adjuntem el cartell)

13.30 hores arribada a la plaça S. Jaume i lectura del manifest

La Nunila i la Miriam ens llegiran el seu conte La cenicienta que no quiso comer perdices

Del 2 al 8 de març::SETMANA LILA

S'ha obert un bloc per recollir tot el que feu durant aquesta setmana: setmanalila. blogspot. com
Del 3 al 15 de març::OKUPEM LES ONES::

Del 3 al 15 de març la programació de LaTele anirà al voltant dels drets de les dones, en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores. La podeu veure al 52 UHF o a través de www.okupemlesones. org

*organitza: Comissió 8 de Març

* * * * *

6. Xerrada sobre el Pla d'Habitatge de Viladecans! Recordatori!‏

Plataforma Salvem Oliveretes

martes, 03 de marzo de 2009 8:36:37

Bones! Enviem aquest mail per recordar que aquest divendres dia 6 de Març a les 20h al CSO els Timbres (Avda. Generalitat, 27 de Viladecans) hi haurà la xerrada sobre el pla d’habitatge dins el marc de les jornades "en defensa del territori".

S’exposarà i explicarà el Pla d’habitatge de Viladecans.

Analitzarem el estudi urbanistic i sociològic.

I respondrem a, I ara que?.

No em diràs que no vindràs?

* * * * *

7. SORTIDES NATURALISTES ALS ESPAIS NATURALS

associacionsgava en nombre de Grup Les Agulles

lunes, 02 de marzo de 2009 19:57:51

Primer semestre de 2009

Presentem el primer cicle de sortides naturalistes per a descobrir els espais naturals protegits de Catalunya, organitzades pel Grup Ecologista Les Agulles. Són excursions familiars de baixa dificultat, amb autocar i guies locals experts, que permetran conèixer i gaudir d’alguns dels racons més bonics del nostre país, els seus valors naturals i la diversitat biològica, i simultàniament el ric patrimoni cultural atresorat durant generacions pels habitants d’aquests indrets.
PROGRAMA PREVIST PER A CADA ACTIVITAT

1. El bosc i el monestir de Poblet: dues joies plegades

Dissabte, 21 de març de 2009

7,30 h. Sortida de Gavà

9,15 h. Arribada a l’Espluga de Francolí i esforzar

10,00 h. Inici itinerari pel bosc de Poblet

13,30 h. Dinar al restaurant El Senglar

16,00 h. Visita guiada al monestir cistercenc de Poblet

18,30 h. Tornada

20,00 h. Arribada a Gavà

2. El paratge natural de l’Albera: natura i prehistòria a l’abast de la mà

Dissabte, 9 de maig de 2009

7,30 h. Sortida de Gavà

9,30 h. Arribada a la Jonquera i esforzar

10,30 h. Visita al Centre d’Interpretació del Paratge Natural de l’Albera “Can Laporta”

12,00 h. Itinerari guiat dels Estanys de la Jonquera (estanys i monuments megalitics)

14,30 h. Dinar a Capmany

17,00 h. Visita a un Celler de Capmany

18,00 h. Tornada

20,00 h. Arribada a Gavà

3. La vessant Nord de la Serra del Cadí

Dissabte 20 de juny

7,00 h. Sortida de Gavà

9,30 h. Arribada a Martinet de Cerdanya i esforzar

10,00 h. visita al Centre d’Interpretació de la Casa del Riu

11,30 h. Inici itinerari guiat

15,00 h. Dinar a Martinet de Cerdanya

17,30 h. Visita a Bellver de Cerdanya

19,00 h. Tornada

21,00 h. Arribada a Gavà

La aportació econòmica: entre els 20 i 30 euros per persona, tot inclòs

Podeu veure més informació als enllaços següents:

Paratge Natural de Poblet:

http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article13688
Paratge Natural de l'Albera:

http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article13692
Parc Natural del Cadí-Moixeró

http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article13693
Salutacions,

Grup Ecologista Les Agulles

www.lesagulles.org

* * * * *

8. CURS PERMACULTURA 7 I 8

canamat en nombre de Joana Conill

lunes, 02 de marzo de 2009 18:27:55

Hola nens i nenes,

el dia 7 i 8 hem muntat un curs d'introducció a la permacultura al montseny.

El farà la Sara Arnaiz, es de l'academia, molt bona facilitadora i dinamitzadora, i gran persona clar. No té problemes per nombre de persones perquè s'adapta al grup. (de moment hi ha apuntades 18 persones)

Si voleu venir m'ho feu saber. Val la pena. Us puc anar a buscar a l'estació de Sant Celoni (surten trens de passeig de gracia, sans i clot aragó) i us podeu quedar a dormir a casa.

ala, si teniu ganes d'endinsar-vos en el viciant món de la permacultura ja ho sabeu!!

Aquí sota està la primera info del curs!

molts petons!!

joana
------------------------------------------------
Benvolguts i benvolgudes,

El dia 7 i 8 de març arriba el CURS D’INTRODUCCIÓ A LA PERMACULTURA.

La professora serà la Sara Arnaiz. Demà us enviarà unes preguntes per fer un sondeig de les necessitats i expectatives de cadascú per tal d’adaptar el curs a les necessitats del grup. Us animo a enviar les respostes i començar un diàleg participatiu abans del curs, d’aquesta manera serà una experiència més enriquidora.

Seguint els patrons de la permacultura, els continguts es programaran en funció del que volguem aprendre i no al revés. Tot i així el curs serà sobretot pràctic, perquè així ho volem, i serà a través de la pràctica que aprendren conceptes teòrics de la permacultura. Per aquesta raó, per la practicitat del curs us animem a portar alguna eïna.

Tots els nens i nenes, per supost, estan convidades, la Sara pregunta si hi haurà més nens i nenes, per saber si serà divertit portar a les seves filles de 10 i 13 anys.

El pagament del curs: Cadascú valorarà el preu de la formació, i segons el seu criteri pagarà el que cregui i com cregui adecuat a la Sara. Serà també un experiment d’aquest tipus de pagament, així que us animo a carregar-vos d’imaginació (podeu pagar amb roba, menjar,
electrodomèstics, ecosenys, sabates, eïnes, diners…vosaltres valoreu el quant i el com del que valen les coses!!)

L’horari del curs: El curs començarà dissabte al matí a les 10:00h. I acabarà diumenge quan el sol comenci a marxar, sobre les 18:00h.

Dormir: Les persones que us quedeu a dormir a Can Bancell farieu bé de portar sac. Els que us quedeu a la casa podeu contribuir amb uns 10€ al pot comú de la casa.

Menjar: Podeu portar menjar per compartir, menjar vegetarià, cuinat o bé per cuinar. I sino porteu menjar podeu contribuir al pot comú de la casa.

Pels que volgueu fer un tast de la permacultura abans de sentir-ne les primeres paraules:

www.nodoespiral.net
http://institutodepermacultura.pbwiki.com/Sara

* * * * *

9. Actividades organizadas/apoyadas por Cambium primavera-verano2009

canamat en nombre de Alex Hohmann

lunes, 02 de marzo de 2009 16:21:00

From: PermaCultura-es.Org info@permacultura-es.org

Date: 02-mar-2009 10:53

Subject: Actividades organizadas/apoyadas por Cambium primavera-verano2009

Hola
os paso información de alguna de las actividades que estamos organizando o en las que estamos partecipando activamente de cara a la primavera-verano.

Algunos de estos cursos serán impartidos por Darren J, Doherty, de la organización Australia Felix Permaculture, diseñador y formador de permacultura con experiencia práctica en los 5 continentes.

Esperamos que sean de vuestro interés y que podais pasar esta información también a otras partes que puedan estar interesadas. Os pido disculpas si recibis este mismo email repetidamente.

10-12 de Abril, Fincas a Prueba de Sequía: Aplicación de Técnicas de Permacultura para la Gestión del Agua en una Finca Real, en Bonastre (Tarragona) info@permacultura-es.org 93284882. Impartido por Darren J. Doherty (www.permaculture.biz)

22-24 de Mayo, Introducción a la Permacultura, en Son Rullan (Mallorca) Impartido por Antonio Scotti y Jane Hera Info y reservas: info@sonrullan.es 971639213

12-14 de Junio, Introducción a la Permacultura, en Capellades (Barcelona), Impartido por Antonio Scotti Info y reservas: neus_lera@pangea.org y www.associaciolera.org 93 878 70 35

8-23 Julio, Curso de Certificado de Diseño de Permacultura, en Son Rullan (Mallorca)
info@permacultura-es.org 932848821, Impartido por Darren J. Doherty (www.permaculture.biz)

26-28 Julio, Curso de Diseño de Bosques Comestibles, en Ibiza (Información: info@ecodisseny.com 971317564 637 46 09 59) Impartido por Darren J. Doherty (www.permaculture.biz)

31 Julio, 1-3 Agosto, Permacultura para Profesionales (Arquitectos, Ingenieros, Topógrafos, Técnicos de desarrollo local, Profesionales del medio ambiente, ONG ....), en Ecosalvia, Galicia. Información: permaculturagaliza@yahoo.es 665215027. Impartido por Darren J. Doherty (www.permaculture.biz)

Más información en www.permacultura-es.org en las próximas semanas y en Ecohabitar (www.ecohabitar.org)

Estos cursos se realizan con la colaboración del Instituto EcoHabitar para la Sostenibilidad.

Además:

En Noviembre 2009 se celebrará la novena Convergencia Internacional de Permacultura en SurAfrica y Malawi y Zimbabwe. Más info en www.ipcon.org y es posible adquirir el DVD de la octava convergencia en Brasil en mayo 2007

Huertos Comunitarios Autogestionados en Barcelona:

http://lhortetdelforat.blogspot.com/
http://horteres.wordpress.com/
Pueblos en Transición (y ciudades, barrios, islas, bosques, etc...)

El movimiento Transition Towns gestado entre los pueblos de Kinsale (Irlanda) y Totnes (UK) es ya una realidad a nivel mundial y hasta en la peninsula hay ya varios pueblos/ciudades/islas que están estudiando la iniciativa para decidir comunitariamente cómo será su futuro a corto-medio-largo plazo, con muchas menos energía disponible (Cenit del Petróleo) y enfrentandose a los retos del Cambio Climatico, a la vez: más info en http://movimiento-transicion.pbwiki.com/ y www.transitiontowns.org (inglés)

Si quieres unirte a la comunidad de "transicioneros" ves a: http://transicion.ning.com/

Cada vez más en la peninsula aumenta el interes sobre las monedas complementarias como herramienta para hacer que la riqueza de una comunidad se quede en la comunidad: más info en https://monedascomplementarias.pbwiki.com

Gaia Education ofrece el primer curso on-line de diseño de ecoaldeas en 4 módulos de dos meses de duración cada uno más info en: http://www.gaiaeducation.org/virtual.php

Antonio Scotti

* * * * *

10. Concentració ciudadana a Gavà

associacionsgava en nombre de Josep Campmany

lunes, 02 de marzo de 2009 11:41:41

Benvolguts/des.
La presidència de la Federació d'Associacions de Veïns de Gavà ens fa arribar una convocatòria de concentració ciutadana per al proper dimarts 10 de març a la plaça Major.

Feu difussió del missatge, i reenvieu-lo tant com pugueu.

Gràcies,
J.
De: dmunoz@aj-gava.cat

Asunto: Concentració ciudadana

Fecha: lunes, 2 marzo, 2009 9:05

Hola bon dia,

Us faig arriba la publicitat de la concentració ciutadana que es durà a terme el proper 10-3-09 per si fos del vostre interès.

DAMIÀ MUÑOZ MORENO
President FAV-GAVÀ

PROU D’ABUSOS

ALS NOSTRES BARRIS

Les associacions de veïns i veïnes rebutgem:

1.- L’alça generalitzada dels preus dels serveis bàsics per sobre de l’IPC (1,4% a Espanya i 1,6% a Catalunya), tals com:

L’electricitat: S’ha pujat fins ara un 3,4%, després de desmesurats augments d’un 11% l’any pasat, i a l’espera que durant aquest any s’aprovin més.

L’aigua: L’alça del preu de l’aigua s’ha generalitzat també a tot Catalunya, ja que el nou cànon, aprovat per l'Agència Catalana de l'Aigua, ha augmentat un 5,3%. A aquest increment se li ha sumat la pujada de les tarifes a molts municipis de Catalunya. Per exemple, a l’àrea metropolitana, la suma dels increments del rebut arriben a un 8%.

La brossa: un 7% a l’àrea metropolitana.

Els transports públics: els bitllets de Rodalies i mitja distància, un 6 i 5%.

Els transports públics metropolitans: La mitjana de les tarifes, un 4,7%.

Els peatges: Un 4,6% els de la Generalitat i un 4,4 % els estatals (AP-7, AP-2).

2.- Els increments de les taxes, tarifes i impostos aprovats en els darrers pressupostos de les Administracions locals públiques de Catalunya han estat superiors al 4,5% de mitjana, i erosionen la qualitat de vida de la majoria del veïnat (especialment en època de crisi). Una fiscalitat indiscriminada basada, sobre tot, en els impostos indirectes.

CONCENTRACIÓ

PÚBLICA

Dimarts, 10 de març a les 19:30 h.

Plaça Major (costat Mercat-Illa)

Gavà

prou d’abusos!

control social de la crisi

* * * * *

11. ACTE REIVINDICATIU A TORELLÓ

vall en nombre de Valldelges.Net

domingo, 01 de marzo de 2009 21:42:03

Benvolguts,

Us trametem la nota de premsa i les fotografies per tal que els doneu difusió en el vostre mitja de comunicació

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

NOTA DE PREMSA

Ciutadans dels tres municipis de la vall del Ges s’han manifestat, per tercer diumenge a les darreres quatre setmanes, avui davant el santuari de Rocaprevera, indret emblemàtic de la vila de Torelló. Els convocants han confegit la paraula “Rocafumera?” i també “Incineradora no”. Han vingut a donar el seu suport un portantveu de la Unió de Plataformes (que aplega 48 entitats del territori català), i un representant de la veïna plataforma de Calldetenes “Salvem el Torrental”. La Plataforma Antiincineradora ha anunciat també la seva assistència a una manifestació a Barcelona el proper 22 d’aquest més conjuntament amb el moviment ecologista de tot el país en salvaguarda del territori. També ha anunciat que el proper 29 de tindrà lloc la "VIII Caminada per la Vall del Ges" reivindicant una vall del Ges neta, sense aquesta gran indústria d’incineració de biomassa que es pretén fer.

Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges

Valldelges@valldelges.net

www.valldelges.net

tel.938504660

* * * * *

12. Canvi de data xerrada Deute Ecologic

canamat en nombre de Jaume Grau

domingo, 01 de marzo de 2009 20:49:19

Bona tarda,

Us informo que hem hagut d`aplaçar la xerrada sobre Deute ecologic i sobirania alimentaria, previst per a aquest proper dijous dia 5 de març, per un problema amb el local on s’havia de fer.
Properament us informarem de la nova data de la xerrada.

Salutacions,
Jaume Grau

Grup Ecologista Les Agulles

www.lesagulles.org

* * * * *

13. Europa desenmascara a Solana

Luis & Sally

domingo, 01 de marzo de 2009 19:39:27

Hola Tutti,

Sobre el tema de Gaza se comienzan a distinguir diferencias entre los parlamentarios europeos (en representación de la ciudadanía) y los pesos gordos de los comisarios (en representación de... ¿quien, exactamente?).

Tenemos nuevas elecciones europeas este junio, quizá sea el momento de insistir que nuestros posibles futuros representantes revisen los acuerdos de asociación con un país que incumple las estipulaciones sobre derechos humanos incluidos en dichos acuerdos.

Luigi

Gaza y las matanzas

Europa desenmascara a Solana

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=81555

Giulietto Chiesa

Megachip

Traducido para Rebelión por Liliana Piastra

Javier Solana, campeón del lenguaje estereotipado, se ha presentado ante el Parlamento Europeo para convertirse esta vez en blanco de las críticas de casi todos, tanto de la izquierda, como de la derecha y del centro. El tema: la política europea en cuanto al drama palestino, antes, durante y después (o sea, ahora) de la masacre de Gaza cometida por el gobierno (saliente) de Olmert con el respaldo plebiscitario de una opinión pública israelí, que inmediatamente después de la masacre ha aupado al gobierno a Netanyahu y Lieberman para que acaben de “aplastar a las cucarachas” palestinas, una derecha fascista y racista que muy probablemente rematará la faena. O lo intentará, metiendo en líos a muchos de sus sempiternos aliados. Como, por ejemplo, Javier Solana, o Piero-Fassino-corazón-blando o Walter Veltroni-cerrado-por-inventario. Retomaré lo de las cucarachas más adelante. Todos ellos, lo digo como inciso y sin ninguna malicia, muy socialistas y socialdemócratas, como ese Ehud Barak, ministro de Defensa, que organizó el bombardeo al gueto de Gaza. Pero volvamos a Solana, alto representante de la política exterior de una Europa dividida, él mismo dividido y puenteado por todos (salvo por Tony Blair, nombrado a su vez enviado especial del Cuarteto para Oriente Medio, aunque ni tan siquiera ha tenido tiempo de ir a Gaza a echar un vistazo a las 25.000 casas destruidas por la aviación israelí, por supuesto sin querer). Solana, pues, ha hablado como si no se hubiera percatado de nada. Volvió a sacar de la chistera la conocida jaculatoria de los dos Estados, explicando en tres lenguas, para barajar mejor las cartas, que Abu Mazen, fiel aliado de Israel, será quien gobierne el Estado Palestino, bajo la vigilancia de la policía de Al Fatah, al servicio de los servicios secretos estadounidenses y del Mossad, que la han entrenado y armado. Algunos diputados han tenido la ocurrencia de preguntar qué se va a hacer con Hamas, que ganó en su momento las elecciones de forma democráticamente irreprochable, tanto en Gaza como en Cisjordania (elecciones queridas, organizadas y financiadas por la propia Europa). Aquí ya el lenguaje estereotipado de Solana ha emitido sonidos sordos, casi inaudibles, poniendo en apuros a los intérpretes: ¿acaso no lo saben ustedes? Hamás es una organización terrorista. Y, figúrense, no sólo no reconoce la existencia del Estado de Israel, sino que la amenaza.

No era ninguna novedad, pero oírla tras la operación Plomo Fundido le ha resultado raro incluso al jefe de los liberales europeos, Graham Watson, persona normalmente muy comedida y de refinada oratoria. "Perdone, Señor Solana, pero ¿qué está usted diciendo? Resulta que los europeos nos aprestamos a debatir con un nuevo gobierno de derechas que declara que no reconoce ningún derecho a los palestinos, o sea que nos informa de que no permitirá la creación de ningún Estado palestino, y que tiene entre sus ministros a gente que se propone incluso expulsar de Israel a los árabes israelíes. Por si fuera poco, mantenemos unas relaciones inmejorables con un gobierno que ha practicado el terrorismo contra la población civil, ante nuestras propias narices. ¿Y usted va y nos dice que no podemos dialogar con Hamás?" Esto es, en pocas palabras, lo que dijo Watson. Luego llegó la andanada de los demás, empezando por Francis Wurtz, jefe de los comunistas y de los verdes nórdicos. “¿Es que no hay nadie que se atreva a decirle a Israel que se ha pasado de la raya?”. En este caso lo ha habido, lo cual no deja de sorprender, al no ser el simposio precisamente una reunión de adalides de la moralidad ni de la lógica. Martin Schultz, jefe de los socialistas, ha sacado la cuenta de los kilómetros cuadrados de nuevos asentamientos israelíes en los territorios ocupados. Pero ¿qué Estado palestino podría ya asentarse en ese mísero 20% de territorio del que siguen disponiendo -por decir algo- tres millones de palestinos? Y ¿hay algún indicio de que Israel tenga intención de dejar los territorios que ocupa ilegalmente desde 1967? Y ¿qué ha sacado en limpio el pueblo palestino de la fórmula "paz a cambio de tierras"? El resultado ha sido nada de tierra, menos tierras y ninguna paz. Eso sin olvidar que los puestos de control israelíes a lo ancho y largo de Cisjordania son más de 600.

Y no los han puesto ahí de adorno. Sirven para "filtrar terroristas", pero en realidad son tapones que sellan las arterias de la vida palestina, como con los manantiales de agua, todos ellos en manos israelíes. Para ir donde su padre un hijo ha de pedir permiso, y puede que tenga que esperar horas, o días. Al igual que las mercancías para la venta, o recién compradas, también se bloquean. El colmo de la perfidia de los puestos de control es que sólo se pueden cruzar a pie, por lo que la carga, sea la que fuere, se ha de dividir para poderla transportar a hombros, a mano, en pequeñas carretillas.

Así es como se ha ido logrando la asfixia económica de los palestinos, que dura ya unos cuantos decenios, con el objetivo, entre otros, de humillarlos. Claro que, como dijo Ariel Sharon, el pueblo palestino "no existe". Y, puesto que no existe, no hay nada que devolverle a nadie. Pero ¿qué estoy diciendo? ¿Pueblo? Una conocida mía rusa me ha contado que estuvo en la frontera de la franja de Gaza durante la Navidad ortodoxa. Estaba en Jerusalén, en casa de unos amigos judíos que habían emigrado a Israel desde Rusia cuando la perestroika, y fueron todos juntos, los anfitriones con sus huéspedes, a ver el bombardeo desde fuera, a ver el recinto en llamas en el que Israel ha encerrado y asediado en los diez últimos meses a un millón y medio de "fieras".

El pavor que causaban los misiles Qassam lanzados por las fieras era tal -me contó Nadia- que allí había cientos de personas disfrutando del espectáculo de los fuegos artificiales del fósforo blanco. Claro está que desde aquel ángulo no se podían admirar todos los detalles más espeluznantes, pero la satisfacción de los ciudadanos del que el "Correre della Sera" y "Repubblica" describen obsesiva e insistentemente como "el único país democrático de Oriente Medio" fue mucha. Mi amiga rusa me ha contado, bastante horrorizada, que durante la cena se comentó con entusiasmo la firmeza con la que el socialdemócrata Barak y la “kadimista” Tzipi Livni habían aplastado, por fin, a las "cucarachas palestinas" y "quemado el hormiguero de Gaza".

Como vemos, ni rastro de Hamás. El objetivo, perseguido de forma coral, era la población civil. No ha sido suficiente para hacerles ganar las elecciones. Los que vengan después lo harán con mayor resolución.

La Europa de Solana, que ha dejado hacer todo eso sin mover un dedo, sin reaccionar, sin pedir explicaciones a Israel, ahora se prepara para "reconstruir". Pero para llevar a cabo dicha reconstrucción exige que ni un camión de ayuda, ni un ladrillo pasen por las manos de Hamás, es decir, del gobierno legítimo de los palestinos, así es que Israel, que sigue manteniendo el bloqueo en torno a Gaza, seguirá siendo la que filtre las ayudas. Europa vuelve a posicionarse del lado de los torturadores, y los Estados Unidos de Barack Obama y de Hillary Clinton hacen exactamente lo mismo que hacían los Estados Unidos de Bush y de Cheney.

Las palabras de Javier Solana, en el amplio salón de Plenos de Bruselas, rodaban innocuas, rebotando como bolitas de plástico previamente insonorizadas. Hasta a Jean-Marie Le Pen, la derecha francesa, le costaba aguantar en silencio y, como buen tendero, echó alguna que otra cuenta: "Pero ¿por qué tendríamos que dar más dinero para la reconstrucción? Da lástima tirarlo, ya que Gaza se volverá a destruir dentro de nada" . Queda la pregunta que flotaba en el aire en aquel salón augusto, en el que, a cada dos por tres, alguien encuentra tiempo para recordar que Europa es el lugar en el que los derechos humanos se respetan como la cosa más sagrada, en la que incluso se basa la comunidad de individuos que se quiere construir: ¿qué será de los palestinos? Han sido castigados de forma colectiva por haber votado por Hamás, esto es, por la única fuerza política que decidió defenderles del atropello y la matanza. Claro está que no consta en ningún sitio que un pueblo haya de tener siempre la fuerza de defenderse. Algunos pueblos han sido conquistados, destrozados, aniquilados. La Europa colonial ha sido capaz de eso y de mucho más. Es evidente que Israel está decidida a lograr expulsarlos de la tierra que, según los sionistas, recibieron nada menos de que Dios en persona, por lo que no tienen ninguna intención de compartirla con nadie, jamás.

Si las cosas están así, sería razonable por parte de Europa considerar la posibilidad de tener que tragarse otras masacres, cada vez más feroces. O bien empezar a darse cuenta de que hay que decirle basta a Israel, porque desde dentro no es fácil que llegue ninguna invitación a la moderación. Eso sin olvidar que, desde el mismo momento en que recibió su mandato, Netanyahu ha declarado que Irán es la mayor amenaza para la existencia de Israel desde su creación. Es el anuncio de una guerra mucho mayor, incomparablemente más comprometida que la de aplastar cucarachas. Si ahora nos callamos, no nos quedará más remedio que prepararnos para esa otra, que nos va a tocar muy de cerca.

En Pandora TV: intervenciones de los grupos parlamentarios en Bruselas sobre la cuestión de Oriente Medio durante la reunión plenaria del 18 de febrero de 2009. [ver el vídeo]

Fuente: http://www.megachip.info/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=8755

* * * * *

14. 10 dies a la presó per insubmís a l'especulació i les penes-multa!‏

paremos el caufec

domingo, 01 de marzo de 2009 18:58:28

El Jutjat numero 1 d'Esplugues ha decretat l'ingrés a presó durant 10 dies d'un membre de la Plataforma Popular contra el pla Caufec per negar-se a pagar 60 euros per una condemna per desobediència i ser insubmís a l'especulació i a les penes-multa. Si no ingressa voluntàriament, a partir del 9 de març es trobarà en cerca i captura per entrar a La Model a la força.

ni pla caufec ni repressió:

insubmissió a l'especulació i a les penes-multa:

10 dies a la Model per no pagar 60 euros!

http://www.moviments.net/noalplacaufec/?p=416

Ja fa molts anys que diem que la desproporció que significa el megaprojecte urbanístic pla Caufec-Porta BCN és similar a la repressió policial i judicial a la que ens enfrontem les persones crítiques amb aquest urbanisme salvatge. És llavors per això que la desobediència a l'especulació la posem en pràctica també a l'hora de rebre els escarments dels defensors del ciment i el totxo de luxe. Així, ens hem trobat que les persones que hem passat per ridículs o soporífers judicis per desobediència a l'autoritat (i altres faltes, delictes i denúncies) hem mostrat la nostra insubmissió també a les condemnes que se'ns han aplicat.

Un dels casos més esperpèntics (gairebé tots ho són...) és el que envolta l'acció en que tres persones vam viure penjades a més de 50 metres d'alçada durant tres dies d'un dels edificis de les Tres Torres d'Esplugues. L'objectiu era mostrar el rebuig al pla Caufec poc abans que comencessin les obres a la muntanya de Sant Pere Màrtir. En aquella acció, ni els Mossos d'Esquadra ni l'ajuntament d'Esplugues es van atrevir a desallotjar-nos del nostre minúscul matalàs que a les nits volava amb la ventada. El risc en que posàvem les nostres vides pels nostres ideals no es podia comparar amb la por i la vergonya política que hagués significat una actuació policial per la qual no tenien cap preparació.

La seva estratègia de por no va fer-nos desistir de l'acció on pensàvem baixar amb les nostres pròpies cordes uns dies després. Llavors els agents de l'ordre van amenaçar a la presidenta de la comunitat de propietàries per a que posés una denuncia a la comissaria. Així va ser. La policia autonòmica ja havia fet la seva funció per al sistema. En una altra acció ens van arribar a dir “Per fer-vos callar tenim dues armes: la pistola i el bolígraf” fent referència a la imposició de denuncies i multes per apagar l'oposició als seus amos i la seva democràcia.

Gairebé un any després va arribar el judici corresponent on el jutjat numero 1 d'Esplugues ens va condemnar a 20 dies de pena-multa a 3 euros a les tres persones que vam tenir aquella privilegiada vista durant 3 dies: grup de suport les 24 hores, concentracions cada vespre, cotxes i motos pitant, gent saludant, solidàries des d'altres pobles que es van apropar a felicitar l'acció i una espectacular cassolada i onada de soroll la tarda que vam baixar. La vista pública del judici no va ser en cap cas oberta al públic doncs agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra impedien l'entrada a l'edifici i ni tan sols familiars van poder presenciar el judici. A dins de la sala (buida), la jutgessa no va voler veure documents que expliquen la il·legalitat del pla Caufec i la campanya de persecució policial que pateix la Plataforma Popular contra el pla Caufec. Tampoc va voler visionar un vídeo dels fets jutjats.

La condemna significava una multa de 60 euros a cada una de les tres persones més les despeses judicials. Dues persones han estat embargades i a la tercera no li han pogut robar els diners, tampoc li han pogut embargar altres béns o propietats, tampoc han aconseguit que acceptés un arrest voluntari a casa seva durant 10 dies ni tan sols unes jornades de treballs forçats. Es va declarar insubmís a la pena-multa el mateix dia del judici.

Aquesta actitud insubmisa ha comportat que el jutjat va decretar el dijous 26 de febrer l'ingrés durant deu dies al centre penitenciari La Model d'una persona que es nega a finançar la maquinària repressiva de l'Estat, legitimar les seves condemnes i obeir les seves imposicions. A partir del 9 de març si aquesta persona no es presenta voluntàriament a la presó, serà posada en cerca i captura. Atentes a les convocatòries!

Més informació:

www.noalplacaufec.net

http://www.moviments.net/noalplacaufec/?p=414

http://www.blip.tv/file/230664/

Contacte:

paremoselcaufec@rusc.net :: 685 269 787

---
aturem el pla caufec, encara no s'ha fet!

www.noalplacaufec.net
paremoselcaufec@rusc.net
telf 685 269 787

* * * * *

15. Argentina: gobierno censura a ecologistas

respolis.cat en nombre de Feliu Madaula

sábado, 28 de febrero de 2009 12:33:41

Estimadas amigas y amigos de Salva la Selva:

Es un año electoral en Argentina, y al gobierno no le convienen las voces discordantes, que denuncian temas tan fundamentales como la deforestación, la expansión de la soja, las fumigaciones con agrotóxicos sobre la población o las inconveniencias del sistema biotécnológico. El Grupo de Reflexión Rural, nos avisa que su programa radial crítico Horizonte Sur que se emite todos los domingos por la Radio Nacional Argentina será sacado del aire en dos semanas. El programa es ampliamente escuchado en el país, y ha permitido la formación de numerosos grupos en diferentes puntos del país que fortalecen día a día diferentes campañas y luchas de resistencia. También Salva la Selva es amiga y fiel oyente del programa, valiosa fuente de información y enriquecimiento de nuestro trabajo y para todos los que se interesan por los problemas ambientales y sociales. Si no hacemos nada para impedirlo, la última emisión del programa se escuchará el 2 de marzo.

Por favor, entre hoy mismo a: www.salvalaselva.org y firme desde ahi la carta pidiendo a las autoridades competentes y a la directiva de la radio que reconsideren su decisión. La carta se envía automáticamente. Ayúdennos a difundir ampliamente este mensaje.

Por favor, participe también en la acción de apoyo al periodista Julio Vazquez Calle, amenazado de muerte por una empresa minera en Perú, que se encuentra en la misma web.

Un afectuoso saludo y siempre gracias por su apoyo

Guadalupe Rodríguez

Salva la Selva

www.salvalaselva.org

www.stop-agrocombustibles.nireblog.com

Hasenheide, 56

10967 Berlin, Alemania

Tel.: +49 (0)30- 51736879

* * * * *

16. Una recuperación verde

Luis Morago - Avaaz.org

viernes, 27 de febrero de 2009 10:22:44

Los líderes de la UE se reunirán este fin de semana para debatir la crisis económica. Es ésta una enorme oportunidad de crear empleos y salvar el planeta: haz clic aquí para pedirles que adopten un audaz plan de recuperación verde:

Envía tu mensaje ahora

Amigos,

Frente al empeoramiento de la economía mundial y la crisis climática se está imponiendo una nueva gran idea: la recuperación verde. Desde Hu Jintao en China hasta Obama en EE.UU., la clase política empieza a darse cuenta de que una recuperación verde (invertir en combustibles renovables, la mejora del rendimiento energético y nuevas tecnologías) es la mejor manera de crear empleos y a la vez salvar el planeta.

Pero en la cumbre de este fin de semana, los líderes europeos son capaces de dejar pasar esta oportunidad, a menos que muchos de nosotros levantemos la voz ahora.

Algunos políticos europeos, influidos por intereses especiales, siguen manteniendo la oxidada opinión de que para ayudar a la economía se debe perjudicar el clima, y viceversa. Si este modo de pensar se impone, se derrocharán inmensas cantidades de dinero en un crecimiento sucio que hace peligrar al mundo entero. Pero si elevamos nuestras voces ahora, podemos ayudar a inclinar la balanza por una economía más verde y limpia que nos sirva a todos.

Haz clic aquí para enviar un mensaje a los líderes europeos, y demandarles que se comprometan con un plan de recuperación verde:

http://cdn.avaaz.org/es/europe_green_recovery/
La recuperación verde no es un mero sueño. EE.UU. se ha comprometido a invertir casi el 1% de su PIB en programas de recuperación sostenible. China también se puede estar poniendo a la cabeza: destinando más de un tercio de su gran paquete de estímulos económicos a inversiones “verdes”. Mientras, Corea del Sur se dispone a invertir dos tercios de su paquete en rendimiento energético, empleos verdes, transporte público y energías renovables.

La carrera global hacia un futuro más verde y limpio podría comenzar aquí. Pero si no logramos cambiar ahora hacia unas energías limpias, la recuperación económica corre el riesgo de resultar inútil ante un nueva subida brusca en el precio del petróleo en un par de años.
No solo Europa está en peligro. En abril próximo, las 20 mayores economías del planeta se reunirán en Londres para discutir planes mundiales de respuesta coordinada a la recesión económica. Al actuar ahora, podemos asegurar que la recuperación sostenible se convierte en una prioridad en su agenda económica, y situar a nuestros líderes en buen camino hacia un acuerdo climático en diciembre en Copenhague.

Si somos muchos quienes escribimos a nuestros líderes ahora, lograríamos demostrarles que la ciudadanía en general rechaza eso falso dilema entre la economía en el presente o el clima en un futuro. Visita el siguiente enlace para pedir a Europa que adopte un Nuevo Pacto ("New Deal") Verde, que cree empleos del futuro, termine con nuestra adicción a los combustibles fósiles que envenenan el medioambiente y siente las bases para una recuperación económica sostenible:

http://cdn.avaaz.org/es/europe_green_recovery/

Con esperanza,

Ben, Luis, Iain, Ricken, Paul, Alice, Brett, Paula, Graziela, Milena, Pascal, Veronique – y el resto del equipo de Avaaz

Más información acerca de la recuperación verde:

Ban Ki Moon – Discurso plenario “El Pacto Mundial y la creación de mercados sostenibles”, Davos, 29 enero 2009:

http://www.un.org/spanish/sg/messages/davos2009globalcompact.html
Programa de las Naciones Unidas para el Medio Ambiente (PNUMA) Sitio web especial sobre el Nuevo Pacto Verde:

http://www.unep.org/greeneconomy (en inglés)

ENERGÍA RENOVABLE Creación de energía, empleos y promoción del desarrollo – Nuestro Planeta - La revista del programa de las Naciones Unidas para el Medio Ambiente – Febrero de 2009:

http://www.unep.org/ourplanet/2009/feb/sp/toc.asp

* * * * *

17. 14-18 d'abril: participeu en la Setmana de lluita!‏

re-voltes-info en nombre de re-voltes-tempsdere-voltes.cat

jueves, 26 de febrero de 2009 23:27:01

Hola!
L'objectiu d'aquest enviament és informar-vos i convidar-vos a participar en la Setmana de lluita contra els transgènics i per la Sobirania Alimentària, del 14 al 18 d'abril.

Enllaçant amb una convocatòria estatal de setmana de lluita contra els transgènics agrícoles, diversos col·lectius i organitzacions catalanes (Transgènics Fora!, No et Mengis el Món, Enginyeria Sense Fronteres, Educació per a l'Acció Crí­tica, Entesa pel Decreixement, Supermercats no gràcies, Entrepobles i Repsol Mata) hem desenvolupat una proposta de setmana de lluita catalana que us expliquem a continuació. La setmana de lluita
sorgeix del "VI Foro por un Mundo Rural Vivo", organitzat per Plataforma Rural el passat mes d'octubre a Andorra de Teruel.

La idea és que el major nombre possible de col·lectius i persones organitzeu entre el 14 i el 17 d'abril actes i accions relacionades amb la lluita contra els transgènics i per la Sobirania Alimentària de manera descentralitzada i autònoma i per tot el territori català. Lògicament,
això vol dir que cada col·lectiu és lliure d'organitzar el tipus d'actes i accions que cregui oportunes, ja siguin de caràcter més lúdic, reivindicatiu, de sensibilització i difusió, de confrontació i denúncia, etc.

A l'àrea de Barcelona, cada dia de la setmana de lluita es centrarà en una temàtica concreta relacionada amb el marc general esmentat:

*Dimarts 14* Transgènics

*Dimecres 15* Grans Superficies

*Dijous 16* Deute Ecològic i Decreixement

*Divendres 17* Lluita pagesa i Sobirania Alimentària

Entenem que seria interessant que els actes i accions descentralitzades que organitzeu per tot Catalunya s'emmarquin en aquesta proposta de dies temàtics de mobilització; tanmateix, sentiu-vos lliures per saltar-vos el guió si per les circumstàncies que sigui sentiu que aquest marc us pot representar alguna limitació.

De cara a visibilitzar conjuntament tots els actes i accions que es realitzin a Catalunya durant la setmana, i per tal de seguir teixint una xarxa catalana cada cop més gran i forta de col·lectius i persones actives i sensibilitzades en aquestes temàtiques, us agrairem molt que ens comuniqueu tot el que organitzeu i dueu a terme en el marc de la setmana de lluita escrivint un correu electrònic a: informaciosetmana@yahoo.es informaciosetmana@yahoo.es

IMPORTANT! la setmana de lluita estatal culminarà el dissabte 18 d'abril amb una MANIFESTACIÓ A SARAGOSSA que començarà a les 12h a la Puerta del Carmen, sota el lema "Per una alimentació i una agricultura lliures de transgènics". Estem organitzant autobusos per a transportar-nos col·lectivament fins allà. Si hi esteu interessades envieu un correu electrònic abans del dia 10 de març a *autocarzaragoza@yahoo.es*

Moltes gràcies pel vostre temps i atenció... i animeu-vos a fer quelcom en el marc de la setmana de lluita! Qualsevol acció, per petita que pugui semblar, sumarà en aquesta lluita col·lectiva per un altre món possible i necessari en el que regni la justí­cia social i ecològica. Començar-lo a construir, aquí­ i ara, depèn de totes nosaltres!!

Salutacions cordials,

Coordinació catalana per la setmana de lluita contra els transgènics i per la Sobirania Alimentaria.

* * * * *

18. Recordeu: pel·lícula i col·loqui sobre el nou feminisme

associacionsgava en nombre de Josep Campmany

jueves, 26 de febrero de 2009 14:34:40

El proper:

Dia: dijous 5 de març

Hora: 18.30 h de la tarda

Lloc: sala d'actes del Casal Sant Jordi

Feu-ne difusió

J.

PEL· LÍCULA

PRIMERA PERSONA,

FEMENÍ PLURAL

EL NOU FEMINISME

DEL SEGLE XXI

Dia: dijous 5 de març

Hora: 18.30 h de la tarda

Lloc: Casal Sant Jordi

(Rambla, 31)

PEL·LÍCULA

PRIMERA PERSONA,

FEMENÍ PLURAL

Presentem un documental de 22 minuts realitzat per quatre dones sobre el nou feminisme. Està centrat en l'experiència intergeneracional de mares i filles, i té com a tesi que el feminisme d'avui ha d’afrontar discriminacions molt més subtils que les que van patir les dones de la transició, i que afecten un col·lectiu de dones molt més fragmentat i menys actiu. Com a protagonistes té tres mares i tres filles que mostren la seva relació i la dels amics de les noies. Parla dels problemes actuals i reivindica el dret a l'avortament. Creiem que serà del teu interès. No hi faltis!

En acabar la projecció, s’obrirà un torn per comentar-la i opinar sobre el que s’hi explica.

* * * * *

.Que la llum us en deixi veure les subtileses....

...i si no les veieu,

jugueu amb ella,

observeu-la,

estudieu-la...

.i descobrireu el que resta ocult..

* * *

.La llibertat, la igualtat i la fraternitat us esperen!.

* * *

*

No els compris, adopta’ls!

♥ Associació d’amor als animals ♥

www.mariaadam.es.tl

amoralsanimals@gmail.com

Fundació Trifolium

http://www.trifolium.biz/

*
Per la cultura!
* * *
Actuem en directe...
* * * * *
aturem la corrupció!
_ __ _ ___ __ _ ___ __ _ __
S O C I E T A T * O B E R T A * 2 2 5

Tingueu en compte la vostra responsabilitat ambiental abans d'imprimir aquest bloc si us plau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici