Societat Oberta

dijous, d’octubre 05, 2006

SOCIETAT * OBERTA * 99

Terres baixes del Llobregat, dijous 5 d’octubre de 2006 > > > > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials .

*

Índex

* * * * *

03/10/06

1. XERRADA MOACYR VILLELA MILITANT MST BRASIL

2. LA VERITAT : Las suecas presentan otra querella contra el ruido de los aviones

3. Arxiu de veu de l'Assemblea de Tivissa

02/10/06

4. Acción Urgente sobre el TEMOR por la SEGURIDAD en UGANDA

5. EN CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE LES NOVES LÍNIES ELÉCTRIQUES DE LA TERRA ALTA

6. Manifest per una nova cultura del territori (Acte depresentació)

7. Un mercado de Barcelona acoge hoy un festival contra el hambre

8. Presentació Informe Frontera Sur

9. Diàlegs Antiracistes Campanya 1IGUAL1

01/10/06

10. Jornades Culturals Maloka Colombia

11. Les notícies de medi ambient i defensa del territori dels PPCC

12. ÈXIT A LA FESTA SALVEM QUEROL

30/09/06

13. "Els judicis sumaríssims del franquisme i la impunitat"

14. Teatro Poliorama 16 de Octubre Homenaje a nuestros Poetasrepublicanos org

15. LA VERITAT Nº 401 ya está a la venta gratis

16. Cicle de cinema: Què hi ha darrere del que mengem?

29/09/06

17. Condicions laborals a Xina

18. l'ACA i a la Direcció de Qualitat Ambiental neguen la obligatorietat de presentar estudis de contaminació del subsòl

28/09/06

19. El lleure s'organitza

20. Un juez ordena de nuevo a Loiu que mida el ruido del aeropuerto

21. Abocador de residus inerts a la vora del riu Sènia i a prop del nucli urbà d'Ulldecona

22. LA VERITAT: Más sobre la famosa MULTA AENÍGENA

23. Acte de protesta per la urbanització del Mas Lluí 2 a Collserola

24. REFLEXIONS SOBRE LA XERRADA DEL PSC SOBRE EL PARC EÒLIC DE TRAMUNTANA

25. Las nuevas reivindicaciones sociales se organizan en torno a Internet

26. LA VERITAT: Multas aenígenas sin ton ni son

26/09/06

27. 7 d'octubre, Seminari ODG - Per a qui fem ciència i tecnologia? Conseqüències al Nord i al Sud

28. Debat: Eines tecnopolitiques i formes organitzatives

21/09/06

29. 30è Aniversari del Casal Lambda

* * * * *

gloria casaldaliga

Tuesday, October 03, 2006 11:40:51 AM

1. XERRADA MOACYR VILLELA MILITANT MST BRASIL

Benvolguts /des,

Adjunt us enviem la invitació a la xerrada de Moacyr Vilella membre del MST, que tindra lloc dijous dia 5 a les 18'30h a la Casa America C/Corsega 299, entlo de Barcelona.

Us hi esperem!

COMITE SUPORT MST BARCELONA

__________ __________________

Amb motiu de la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’ACCD i el Moviment dels Treballadors Rurals Sense Terra del Brasil (MST) us convidem a la xerrada ”Educació popular per la reforma agrària al Brasil”, a càrrec de Moacyr Vilella, camperol brasiler i representant de l’MST, sobre la tasca en educació popular que fa l’MST per a la formació de dirigents que treballin per la reforma agrària al Brasil

Dijous, 5 d’octubre de 2006, a les 18.30 h

Casa Amèrica Catalunya (C/ Còrsega, 299, entresol, Barcelona)

* * * * *

Manuel Franquesa

Tuesday, October 03, 2006 6:42:49 PM

2. LA VERITAT : Las suecas presentan otra querella contra el ruido de los aviones

Hola todas y todos

Acaba de entrar en esta redacción un comunicado de prensa de otra asociación de ciudadanas europeas (¡suecas!) que están hartas de la contaminación acústica...

Parece que la chusma neoliberal que nos gobierna sigue convencida de que la ley es una telaraña, en la que los pequeños se quedan "colgaos" y que los grandes al pasar (sobrevolar) simplemente rompen en mil pedazos...

Hemos traducido -como siempre sin pretensiones literarias ni jurisprudentes- el mencionado comunicado de prensa de estas inteligentes conciudadanas suecas (a lo mejor en España logramos hacer algo similar antes de que Groenlandia se derrita del todo), que a continuación pegamos para ustedes con pegamento YGATES .

¡A cumplir con la Directriz 1999/30/CE , de 22 de abril de 1999, pinches neoliberales!

Desde los frondosos (y ruidosos) montículos de 08860 Castelldefels-sous-Merde Decibélique

Manel

PS. Hablando de neoliberales: ¿Han oído hoy al ministro de Justicia y Asuntos Intergalácticos de España, Dr. Joan Clos, leyendo su discurso en el Congreso de los Diputados? Supongo que tantas anestesias ejecutadas durante su vida profesional han mermado seriamente sus capacidades lectivas...

PD. En breve colgaremos esta querella en Internet, para que no se pierda ni un átomo de la sabiduría popular de principios del Siglo 21...

Al grano (perdón, a la querella sueca):


Asociación Väsbybor contra el Ruido de los Aviones

c/o Tetorpvägen 64

194 39 Upplands Väsby

SUECIA

29.08.2006

Comunicado de Prensa

El 29 de agosto de 2006, la Asociación Väsbybor contra el Ruido de los Aviones ha presentado ante el Juzgado de Instrucción de Flemingsgatan 14, en Estocolmo, una querella contra Luftfahrtsverket (equivalente a nuestra AENA) en la que se exigen indemnizaciones por el ruido de los aviones.

Esta querella ha sido presentada como querella conjunta.

Siete personas de Upplands Väsby, todas ellas afectadas por el ruido de los aviones, se han presentado como demandantes, representadas por el letrado Ismo Salmi.

El motivo de la querella es la puesta en servicio de la tercera pista en mayo de 2003 por la citada entidad, debido a la cual los habitantes del centro Upplands Väsby, cuando el viento viene del norte, están expuestos incesantemente a niveles acústicos comprendidos 70-85 dB(A).

Los demandantes piden indemnizaciones de 1.000 coronas suecas (111 euros) por cada persona y mes que haya sido expuesta al ruido de los aviones.

En la zona afectada hay más de 14.000 personas expuestas a niveles acústicos de 70 dB(A), que tendrían derecho a la mencionada indemnización.

Un presentación detallada de la acusación, con posibilidad de hacer preguntas, se hará en el marco de una conferencia de prensa que tendrá lugar a las 10:00 horas del 29 de agosto en el buffet de abogados Aberg & Salmis, Drottningatan 71C, Estocolmo.

Benny Reuterhagen

Presidente

FUENTE: http://www.flygbuller.nu --->>>2006-08-28 Pressrelease


Observación de LA VERITAT:

Suponiendo que esta querella prosperara en Suecia, e hiciera de Hábeas Corpus (aunque no sea el del señor Jesús) y aplicando la Santísima Regla de Tres, en Castelldefels cada ciudadana afectada por el ruido de los aviones cobraría hasta la fecha (octubre de 2006):

111 euros x 12 meses = 1332 euros

lo cual, multiplicado por aprox. 55.000 afectados, daría un importe de 73.260.000 euros, y eso sólo en Castelldefels, porque si se apuntan las demás ciudadanas del Baix Llobregat, el Zapatero remendón tendrá que ir a mendigarle unos euros al neoliberal Durao Barroso …

* * * * *

Damià

Tuesday, October 03, 2006 7:38:10 AM

3. Arxiu de veu de l'Assemblea de Tivissa

Us adjunto l'enllaç a l'arxiu de veu que conté íntegrament les intervencions fetes a la passada Assemblea de la Coordinadora Anti Cementiri Nuclear de Catalunya a Tivissa (duració 2 hores, tamany 214 Mb, format .wav compatible):

www.gepec.org/ftp/Assemblea_Tivissa.wav

Salut

Damià

* * * * *

m.rosa ferran iglesias

Monday, October 02, 2006 8:57:56 PM

4. Acción Urgente sobre el TEMOR por la SEGURIDAD en UGANDA


Amnistía

Internacional

Sección Española

Secretariado Estatal

Fernando VI, 8, 1º izda.

28004 Madrid

Telf. + 91 310 12 77

Fax + 91 319 53 34

amnistia.internacional@es.amesty.org

http://es.amnesty.org

Acción Urgente

PÚBLICO - Índice AI: AFR 59/007/2006 - 8 de septiembre de 2006

AU 243/06 Temor por la seguridad / hostigamiento

UGANDA 13 mujeres (AI conoce sus nombres)

El 8 de septiembre, el periódico ugandés The Red Pepper publicó una lista de 13 mujeres que, según afirma, son lesbianas. En Uganda la homosexualidad es un delito, y Amnistía Internacional considera que tal afirmación puede poner en peligro a las mujeres citadas. En el artículo se hacía un llamamiento a la población para que nombrara a otras mujeres presuntamente lesbianas a fin de “limpiar nuestra patria del vicio capital”.

Es la tercera ocasión en las últimas semanas en que The Red Pepper hostiga de forma abierta y específica a lesbianas, gays, bisexuales y personas transgénero (LGBT). El 8 de agosto, este periódico publicó una lista similar de hombres que, según afirmaba, eran gays, y el 7 de septiembre publicó un artículo en el que se incluía el nombre y una foto de otro hombre, supuestamente buscado por la policía por participar en “actividades de homosexualidad [sic]”. Tras la publicación de la lista de hombres, Amnistía Internacional recibió varios informes de hostigamiento a miembros del colectivo LGBT mencionados por el periódico. En algunos casos informaban que habían sido hostigados por colegas y, en otros, que sus familias les habían hecho el vacío.

Amnistía Internacional condenó enérgicamente la publicación del artículo mediante una declaración pública emitida el 29 de agosto (véase http://web.amnesty.org/library/Index/ESLAFR590062006) y sigue viendo con preocupación que el hostigamiento persistente de miembros del colectivo LGBT por The Red Pepper hace que las personas citadas corran un elevado riesgo de convertirse en víctimas de discriminación y violencia a manos de particulares o de las autoridades.

INFORMACIÓN COMPLEMENTARIA

La práctica de nombrar a personas a las que se califica de lesbianas o gays agrava el cuadro de abusos reiterados contra los derechos de los miembros del colectivo LGBT en Uganda. Amnistía Internacional siente preocupación por el hecho de que la tipificación de la homosexualidad como delito en el Código Penal de Uganda ofrezca fundamentos legales para que se permitan estos abusos. Amnistía Internacional ha documentado algunos de estos casos.

A principios de junio de 2006, el Consejo Cristiano Conjunto de Uganda (Uganda Joint Christian Council, UJCC), coalición de organizaciones cristianas, declaró públicamente que “condena de manera enérgica e inequívoca todas las actividades vinculadas con el fomento o la propaganda de la práctica de la homosexualidad y el lesbianismo condenada en la Biblia”, afirmando que la homosexualidad constituye “una perversión de la sexualidad humana”. El Consejo instó “al clero, a los progenitores y a las personas de buena voluntad a elaborar programas destinados a enseñar a la gente los peligros que entrañan la homosexualidad y el Lesbianismo [sic]”.

El 20 de julio de 2005, el domicilio de la activista de los derechos LGBT Victor Juliet Mukasa fue registrado en ausencia de ésta. Una amiga que se alojaba allí fue detenida y sometida a tratos humillantes y degradantes mientras estuvo bajo custodia policial. El registro se efectuó sin mostrar orden judicial alguna, y la amiga de Victor Juliet Mukasa quedó en libertad sin cargos a la mañana siguiente.

El 5 de julio de 2005, el Parlamento de Uganda votó a favor de una reforma constitucional que dice que “el matrimonio sólo es legal si se establece entre un hombre y una mujer”, y añade que “es ilegal que parejas del mismo sexo contraigan matrimonio”.

En octubre de 2004, una emisora de radio tuvo que pagar una multa por emitir un debate en directo con activistas de los derechos sexuales que hablaban sobre la discriminación contra miembros del colectivo LGBT en Uganda y sobre la necesidad de estas personas de contar con servicios relacionados con el VIH/sida. El Consejo de Medios de Comunicación Audiovisuales impuso a la emisora una multa de aproximadamente 1.000 dólares estadounidenses, afirmando que el programa era “contrario a la moralidad pública” e infringía las leyes existentes.

ACCIONES RECOMENDADAS: Envíen sus llamamientos de modo que lleguen lo antes posible, en inglés o en su propio idioma:

- expresando preocupación por la publicación, el 8 de septiembre en el periódico The Red Pepper, de una lista de nombres de mujeres que, según el periódico, son lesbianas;

- manifestando preocupación por el hecho de que la campaña que está librando The Red Pepper contra el colectivo LGBT ha puesto a sus miembros en peligro;

- instando a las autoridades a investigar exhaustivamente todos los informes de actos de agresión contra lesbianas y gays o personas a las que se atribuye ser lesbianas o gays;

- instando a las autoridades a garantizar que la incitación a la discriminación, la hostilidad o la violencia contra lesbianas y gays se prohíbe conforme a lo dispuesto en normas internacionales como el Pacto Internacional de Derechos Civiles y Políticos, en el que Uganda es Estado Parte.

LLAMAMIENTOS A:

Presidente:

President Yoweri Museveni

Parliament Building

PO Box 7168

Kampala, Uganda

Fax: +256 41 346 102

Correo-E: info@gouexecutive.net

Tratamiento: Your Excellency / Señor Presidente

Ministro de Justicia:

Makubuya Kiddhu

Parliament Building

PO Box 7183

Kampala, Uganda

Fax: +256 41 2254 828

Correo-E: info@justice.go.ug

Tratamiento: Dear Minister / Señor Ministro

COPIA A:

Ministro del Interior:

Ruhakana Rugunda

Crested Towers

PO Box 7084

Kampala, Uganda

Fax: + 256 41 2231 188

y a los representantes diplomáticos de Uganda acreditados en su país.

(EMBAJADA DE LA REPUBLICA DE UGANDA)

13 Avenue Raymond Poincarré .- 75116 PARIS

Teléfono: 33 1 56 90 12 20 .- Fax: 33 1 45 05 21 22

ENVÍEN LOS LLAMAMIENTOS INMEDIATAMENTE. Consulten con el Secretariado Internacional o con la oficina de su Sección si van a enviarlos después del 20 de octubre de 2006.

Si recibe contestación de una autoridad, envíenos el original o una copia, por favor, lo antes posible (ref.: «Equipo AAUU - Respuesta»). Sólo es necesario que indique en el reverso de la misma el número que tiene la Acción Urgente a la que le han contestado (por ejemplo «AU 25/99» o bien «EXTRA 84/99»). No es necesario que nos envíe copia de su propia carta. Si no desea que le enviemos un acuse de recibo, indíquenoslo también en el dorso con las palabras «No acuse». Gracias por su

Damià

Monday, October 02, 2006 12:46:37 PM

Nota de premsa:

5. EN CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE LES NOVES LÍNIES ELÉCTRIQUES DE LA TERRA ALTA

EL GEPEC – ECOLOGISTES DE CATALUNYA I LES DENOMINACIONS D’ORIGEN “PRIORAT” I “MONTSANT” EN CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE LES NOVES LÍNIES ELÉCTRIQUES DE LA TERRA ALTA.

L’autorització de les tres línies elèctriques d’evacuació d’energia dels parcs eòlics de la Terra Alta s’ha vist impugnada per l’oposició del grup ecologista GEPEC-Ecologistes de Catalunya i les denominacions d’origen Priorat i Montsant.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=670&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

territori-yahoogroups.com, informacio-geografs.org

lunes, 02 de octubre de 2006 13:44

6. Manifest per una nova cultura del territori (Acte depresentació)

Benvolguts/des,
El proper dijous 5 d'octubre a les 19:00 hores tindrà lloc l?acte de presentació del ?Manifest per a una nova cultura del territori? a la Sala Pere Coromines de l?Institut d'Estudis Catalans.

L?acte serà presidit per Maria Dolors Garcia Ramon (Societat Catalana de Geografia) i comptarà amb la participació de Joan Nogué (Societat Catalana de Geografia), Sergi Cantó (Col?legi d?Ambientòlegs de Catalunya), Carme Miralles (Col?legi de Geògrafs a Catalunya), Jordi Ludevid (Col?legi d?Arquitectes de Catalunya), Andreu Ulied (Societat Catalana d?Ordenació
del Territori) i Pilar Riera (Associació Catalana de Ciència Regional).

Com a ben segur sabeu, el passat mes de maig es va donar a conèixer un text promogut per Alexandre Tarroja (president del Col?legi de Geògrafs) i Rafael Mata (president de la Asociación de Geógrafos Españoles) defensant la necessitat d'una nova cultura del territori a Espanya. El document, titulat ?Manifiesto por una nueva cultura del territorio?, ha aconseguit el recolzament de diversos centenars d?experts en urbanisme de tota Espanya i, a més, ha donat lloc a debats de gran interès. L?acte del proper dijous dia 5 té com a objectiu presentar la traducció del Manifest al català i obrir un espai de debat sobre la qüestió amb la presencia de representants dels diversos col?lectius professionals i institucions dedicats a l?urbanisme i l?ordenació del territori a Catalunya.

Podeu consultar la versió en català al document adjunt i adherir-vos-hi remetent un correu electrònic a l?adreça: nueva.cultura.territorio@geografos.org , tot aportant el número del document nacional d'identitat, la professió, el lloc de treball i un número de
telèfon o bé adreçant-vos directament al web:

www.geografos.org/nuevaweb/manifiesto_adherirse.asp
Esperem comptar amb la vostra assistència,

Cordialment,
Antoni F. Tulla i Pujol

Geògraf i Economista

Acte públic de presentació del

MANIFEST PER UNA NOVA CULTURA DEL TERRITORI

amb la participació de:

Joan Nogué

SOCIETAT CATALANA DE GEOGRAFIA

Sergi Cantó

COL·LEGI D'AMBIENTÒLEGS DE CATALUNYA

Carme Miralles

COL·LEGI DE GEÒGRAFS A CATALUNYA

Jordi Ludevid

COL·LEGI OFICIAL D'ARQUITECTES DE CATALUNYA

Pilar Riera

ASSOCIACIÓ CATALANA DE CIÈNCIA REGIONAL

Andreu Ulied

SOCIETAT CATALANA D'ORDENACIÓ DEL TERRITORI

L’acte serà presidit per

M. Dolors García Ramón

Membre de l’INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS

Institut d'Estudis Catalans. Sala Pere Coromines

5 d'octubre de 2006, a les 7h de la tarda

MANIFEST PER UNA NOVA CULTURA DEL TERRITORI

L’evolució que els usos del sòl estan experimentant a Espanya, principalment per causa dels avenços d’una urbanització massiva i sobre terrenys no sempre adequats, és molt preocupant. Les conseqüències ambientals i paisatgístiques d’aquest procés són molt negatives i, en molts casos, el seu abast no es té en compte ni es corregeix. Així mateix, el model actual d’urbanització té conseqüències pernicioses per a la qualitat de vida dels ciutadans –de les quals les dificultats d’accés a l’habitatge, l’increment de la mobilitat i l’augment dels costos dels serveis en són l’expressió palpable– i pot comportar efectes inquietants per a l’equilibri del sistema financer i de l’activitat econòmica, tal com les autoritats fiscals i monetàries han advertit reiteradament. A més, la pràctica de l’urbanisme ha esdevingut massa sovint sinònim d’opacitat, de “mala política” i fins i tot de corrupció. Així doncs, l’eina que havia de servir per ordenar els usos del territori en benefici de la col·lectivitat s’ha acabat identificant, moltes vegades, amb una tècnica inintel·ligible on la participació democràtica del conjunt d’actors presents en els territoris és irrellevant i on prevalen els interessos dels agents urbanitzadors.

En el camp disciplinar, la mateixa expressió “ordenació del territori” encara no ha obtingut prou consens cientificotècnic i a la majoria de les Comunitats Autònomes la seva pràctica real no ha arribat a ser rellevant en termes politicoadministratius. D’aquesta manera, es consumeix amb desordre i voracitat un recurs limitat, el territori, sense disposar ni d’eines adequades ni de respostes proporcionades als danys greus i irreversibles que es fan a molts llocs.

La gestió prudent del territori ha d’esdevenir l’element central d’un nou debat ciutadà. Un debat democràtic on participin tots els actors implicats, especialment els que tenen menys capacitat per fer sentir la seva veu. Cal que la societat espanyola prengui consciència que persistir en el mal ús i en el desgovern del territori comportarà, després d’una etapa curta de grans beneficis privats, llargs períodes delevats costos ambientals, econòmics i socials. La notable capacitat técnica per transformar la naturalesa i els espais de vida, el ràpid augment de la població i dels nivells de consum, s’han d’acompanyar de prudencia i de respecte en la utilització i en la gestió dels recursos que tenim a disposició. Només així aconseguirem el manteniment i la millora del

nostre nivell de benestar, només així aprofitarem les grans potencialitats del nostre territori, només així evitarem llegar a les generacions futures una Espanya desfigurada, plagada de riscos i plena d’exasperacions quotidianes, de desequilibris territorials, de processos de segregació i de deterioració irreversible d’elements culturals, simbòlics i patrimonials.

El bon govern del territori urbà i rural, com es representa en el fresc meravellós del Palau Comunal de Siena, és responsabilitat de tots. Per tant, cal considerar-lo un tema polític de primer ordre, entenent per polític no només la pràctica institucional o partidària, sinó també el compromís del conjunt de la població. Cada ciutadà té dret a viure en un àmbit digne, sa i bonic, però també té el deure de prendre’n cura i d’exigir que els representants de la societat vetllin per ell. En aquest sentit, s’ha de saludar amb optimisme l’increment d’associacions i d’entitats que lluiten a tot Espanya per preservar espais amenaçats per processos d’urbanització inadequats. I hem de ser capaços de donar a aquests moviments no només un caràcter de defensa i local, sinó també de proposta i general. Així doncs, urgeix posar les bases d’una nova cultura del territori. Una nova cultura territorial que impregni la legislació estatal i l’autonòmica, que orienti la pràctica de tots els ajuntaments i el conjunt de les administracions, que proveeixi el marc adequat per al bon funcionament del mercat, que corregeixi els excessos privats en benefici de la col·lectivitat i que faci prevaler els valors de la sostenibilitat ambiental, de l’eficiència funcional i de l’equitat social.

Els signants d’aquest escrit considerem que aquesta nova cultura del territori s’ha de nodrir dels principis, dels criteris i de les prioritats següents:

1. El territori és un bé no renovable, essencial i limitat. La societat hi troba el suport o la sustentació material a les seves necessitats, així com el referent de la seva identitat i de la seva cultura. Les característiques naturals de cada territori i la pervivència de traços i de formes que provenen del passat li confereixen singularitat i valors de diversitat. És per això que cal entendre el territori com a recurs, però també com a cultura, història, memòria col·lectiva, referent d’identitat, bé públic, espai de solidaritat i llegat. La nova cultura del territori ha de tenir com a primera missió trobar el sistema que faci possible que, a tot arreu, la col·lectivitat pugui gaudir dels recursos del territori i preservar-ne els valors per a les generacions actuals i futures.

2. El territori és una realitat complexa i fràgil. Totes les realitats territorials, tots els indrets, es componen de diversos elements naturals i culturals i de les seves interrelacions, que cal considerar adequadament.

Les actuacions de gran incidència territorial (urbanització, obres públiques, extracció de minerals, perforacions, repoblaments forestals, etc.), habitualment tenen conseqüències irreversibles. Per tant, s’han de dur a terme amb plena consciència d’aquesta complexitat i avaluant-ne les múltiples repercussions possibles. És imprescindible aplicar el principi de precaució a totes aquestes transformacions.

3. El territori conté valors ecològics, culturals i patrimonials que no es poden reduir al preu del sòl. Les administracions responsables de vetllar per les qualitats i les potencialitats d’aquests valors socials difícils de mesurar en termes monetaris convencionals els han de prendre sistemàticament en consideració. L’apropiació privada de qualsevol part del territori ha de ser compatible amb els valors esmentats; per tant, la propietat del sòl i l’habitatge s’han d’exercir amb el respecte de la seva funció social, i amb la plena assumpció de la responsabilitat de potenciar-ne la utilitat, el valor ambiental i el potencial paisatgístic.

4. Un territori ben gestionat constitueix un actiu econòmic de primer ordre. Efectivament, una gestió correcta del procés d’urbanització permet reduir els costos de la mobilitat per a les persones i per a les empreses, contenir els preus del sòl i de l’habitatge, i moderar les càrregues de la prestació dels serveis. D’altra banda, el fet de disposar d’un entorn de qualitat evita danys ambientals i dóna un valor afegit als productes i als serveis, sobretot els turístics, que són bàsics per a l’economia espanyola. Certament, la gestió sostenible del territori és un deure social i ambiental, però també constitueix un peremptori imperatiu econòmic.

5. La planificació territorial i urbanística és un instrument essencial per a l’actuació dels poders públics. Així, davant de qualsevol vel·leïtat desreguladora, cal defensar la importància de la legislació, de la normativa i de la gestió urbanística per al bon govern del territori. Ara bé, la pràctica urbanística s’ha de dotar de nous horitzons i de noves eines disciplinars i administratives. Només així podrà respondre a les necessitats socials, afavorirà la coordinació política horitzontal entre diversos departaments i fomentarà la concertació vertical entre administracions i amb els agents socials. El conjunt de les administracions competents ha de propiciar, doncs, una revaloració del planejament territorial i general i suprimir la utilització no genuina d’altres instruments de menor abast espacial, però amb alta incidencia real, l’aplicació abusiva dels quals ha tingut com a conseqüència la urbanització massiva, desordenada i inadequada de sòl rústic.

6. La planificació municipal ha de tenir com a principal objectiu el de facilitar l’accés a l’habitatge, el gaudi dels serveis i la preservació de l’ambient. La planificació municipal constitueix l’escala bàsica de la pràctica urbanística, però massa vegades els plans locals d’ordenació serveixen quasi exclusivament per impulsar processos d’expansió urbana. Davant d’aquesta deriva, cal defensar plans municipals d’ordenació que atribueixin valors positius a totes i cadascuna de les parts del terme municipal, que fonamentin el creixement urbà en criteris

ecològics i socials, més enllà de la simple consideració d’oportunitat econòmica o bé d’ocasionals negocis particulars immediats. S’ha d’abandonar, sobretot, la concepció del sòl rústic com a espai residual sempre pendent d’urbanització futura, i comprendre que la permanencia de sòls rústics destinats a les pràctiques agràries esdevé imprescindible per raons ambientals i ecològiques, fins i tot en els contextos espacials de les ciutats més grans i de les aglomeracions urbanes. La defensa de l’espai obert com a matriu territorial bàsica és avui una prioritat que cal assolir adequadament, fins i tot mitjançant procediments d’adquisició de terres i/o d’expropiació per interès social.

7. La planificació territorial ha de proporcionar acords bàsics sobre el traçat de les infraestructures, el desenvolupament dels assentaments i el sistema dels espais oberts. En un territori cada vegada més integrat, el planejament municipal no pot afrontar tot sol les dinàmiques de transformació de l’espai. Per tant, i més que mai, ara cal disposar d’una planificació a escala territorial que coordini i vinculi la planificació municipal, a la cerca d’un nou model d’urbanització basat en l’estalvi del consum de sòl, en la convivencia d’usos i en la cohesió social. La planificació territorial ha de ser un compromís general i prou concret alhora, el compliment i el desenvolupament del qual serà la base per avaluar l’activitat política dels partits i dels responsables públics que el formulen i l’aproven.

Sobre les Comunitats Autònomes recau la gran responsabilitat de demostrar una major voluntat política d’ordenar els seus territoris, per tal de superar la situació creada, gairebé exclusiva de la planificació urbanística. Han d’augmentar la seva capacitat administrativa i técnica per dur a terme plans d’ordenació i per fer real l’ordre territorial que es proposin tenir. És imprescindible la formulació de models d’ordenació territorial per a àmbits metropolitans, litorals i rurals, amb ciutats mitjanes i/o espais naturals protegits.

8. El Govern central i les Corts Generals de l’Estat no es poden desentendre del territori. Tot i respectant plenament les competències que la Constitució espanyola atorga a les Comunitats Autònomes i als municipis en matèria d’ordenació territorial i d’urbanisme, l’administració general de l’Estat no pot deixar de considerar el territori com a part de les seves responsabilitats. Actualment ja no es pot ajornar més la revisió de la legislació encara vigent des de 1998 sobre mesures de liberalització pel que fa al sòl i esdevé imprescindible una nova legislació del sòl que superi la visió estreta segons la qual la vocació essencial del sòl consistiria a ser urbanitzat. La legislació de l’Estat ha de requerir a les administracions competents l’atribució de valors socials positius a tots els indrets del territori espanyol, perquè tots incideixen en la qualitat de vida dels ciutadans, tots tenen funcions naturals, ecològiques o ambientals, i en tots ells es plasmen trets històrics i del patrimoni cultural. També recau sobre el Govern central la responsabilitat de revisar i de proposar el consens relatiu a un nou model de finançament per als governs locals que doni resposta als principis de suficiència financera i d’adequació dels recursos als serveis reals que han de prestar.

9. En un món cada vegada més integrat, la gestió del territori també ha d’atendre els compromisos de solidaritat i de responabilitat global. L’Estat espanyol ha subscrit i/o ratificat diversos acords internacionals (Convenció sobre conservació i protecció de la vida silvestre i del medi natural, Berna, 1979; Carta Europea d’Ordenació del Territori, Torremolinos, 1983; Convenció per a la protecció del patrimoni arquitectònic d’Europa, Granada, 1985; Declaració de Río de Janeiro sobre el medi ambient i el desenvolupament, 1992; Estrategia territorial europea, Postdam, 1999; Principis directors per al desenvolupament territorial sostenible del continent europeu, Hanover, 2000; Convenció europea del paisatge, Florència, 2000). En aquestes circumstàncies, el conjunt de les administracions públiques espanyoles està obligat a seguir els passos que altres estats europeus duen a terme en l’àmbit de l’ordenació del territori a partir dels esmentats tractats, amb unes repercussions molt positives per als seus ciutadans.

10. L’impuls dels valors de sostenibilitat ambiental, d’eficiència econòmica i d’equitat social requereix una nova cultura del territori. Per tal de promoure-la cal un gran acord que s’ha de reflectir tant en l’actuació administrativa com en les pràctiques socials. Així doncs, les administracions que actuen a cadascun dels nivells territorials (local, autonòmic, estatal i europeu) han de revisar els seus objectius, les seves normatives i els seus instruments de gestió

territorial per posar-los al servei de la col·lectivitat d’una manera més efectiva. I pel que fa als ciutadans, de la mateixa manera que reclamen el dret d’un tracte equitatiu en qualsevol territori, també tenen el deure ètic de vetllar pel benestar de les generacions futures.

Maig de 2006 (traduït al català per a l’acte de presentació a l'Institut d’Estudis Catalans del 5 d’octubre de 2006).

* * * * *

Bosch Perello, Antoni

Monday, October 02, 2006 11:08:03 AM

7. Un mercado de Barcelona acoge hoy un festival contra el hambre

L. H. - Barcelona

EL PAÍS - 01-10-2006

En los mercados municipales no sólo se puede comprar, también se puede ejercer la solidaridad. Éste es el trasfondo del comentario que Águeda Valenzuela, frutera y administradora del Mercat de Sant Antoni de Barcelona, realizó en la presentación del festival DJ's Contra el Hambre, que desde esta tarde y hasta la medianoche se celebrará en tres de los patios del mercado, lugar que, como indicó Valenzuela, "debe moverse para acoger iniciativas como ésta". La acción está impulsada por la asociación sociocultural DJ's Contra el Hambre y persigue recaudar fondos para acciones sociales que tienen lugar en la ciudad de Barcelona.

Este año, los beneficios del festival se destinarán a La Terrasseta", local gestionado por la cooperativa Rauxa que funciona como centro especial de trabajo para la reinserción social y que diariamente sirve 152 cenas a personas sin posibilidades económicas. Según Iana Himnia, codirectora del festival, la inicitiva trata, además, de evidenciar que "la música electrónica también se vincula con acciones solidarias", idea en la que abundó DJ Panko, pinchadiscos del grupo Ojos de Brujo y participante en el festival. Éste afirmó: "se suele pensar que la música electrónica sólo está vinculada a marcas y a promociones publicitarias, por lo que esta iniciativa ofrece además la oportunidad de mostrar la otra cara de esta música".

El festival, que se celebrará entre las cuatro de la tarde y la medianoche de hoy, utilizará tres de los cuatro patios exteriores de que dispone el Mercat de Sant Antoni y permitirá seguir las actuaciones y sesiones de pinchadiscos como Andy Cato (Groove Armada), Sporting Club, DJ 2D2, L. U. V. E. y Lee Van Dowsky.

Jordi Torrades, gerente de los mercados de Barcelona, destacó en la presentación del festival que estas iniciativas son bien acogidas por la red de mercados de Barcelona, que dispone de un total de 40 instalaciones que forman una red única en Europa.

* * * * *

Sos Racisme Catalunya

Monday, October 02, 2006 9:53:34 AM

Roda de premsa:

8. Presentació Informe Frontera Sur

CONVOCATORIA RODA DE PREMSA: PRESENTACIÓ INFORME "FRONTERA SUR"

Dia: 5 d'octubre

Hora: 11:30h

Lloc: local de SOS Racisme-Catalunya c/Bou de St. Pere

La Federación de asociaciones de SOS Racisme-Catalunya presenta aquest informe que analitza la situació que es viu avui a l'anomenada Frontera Sur de l'Estat espanyol. L'Informe recull testimonis, fa un recorregut dels greus episodis viscuts des de l'any 1995 fins avui i la resposta donada pels diferents governs amb les seves conseqüències.

Aquest Informe es presentarà de manera simultània a: Barcelona, Saragossa, Madrid, Donosti i Pamplona.

Us hi esperem,

Equip de comunicació de SOS Racisme-Catalunya

* * * * *

Sos Racisme Catalunya

Monday, October 02, 2006 9:44:34 AM

Convocatòria:

9. Diàlegs Antiracistes Campanya 1IGUAL1

Diàlegs Antiracistes: "1IGUAL1, Tothom ciutadà" Pel dret al vot de les persones immigrades

Dia: 5 d'octubre

Lloc: FNAC-El Triangle

Hora: 18:30-20:30hores

Ponents:

Mariano Torcal, Catedràtic de Ciència Política de la UPF i Coordinador Nacional de la Enquesta Social Europea.

Enoch Alberti, Catedràtic de la Facultat de Dret de la UB

Marco Aparicio, Professor de Dret constitucional de la Universitat de
Girona.
Javier Bonomi, Fedelatina

Presenta i modera SOS Racisme-Catalunya

FILA 0 AMB CANDIDATS A LES ELECCIONS AUTONÒMIQUES

Equip de comunicació de SOS Racisme-Catalunya

* * * * *

Correo maloka

Sunday, October 01, 2006 6:46:08 AM

10. Jornades Culturals Maloka Colombia

Jornades Culturals Maloka Colòmbia

LITERATURA I VIOLÈNCIA A COLÒMBIA

Lloc: Centre Cívic Pati i Llimona

Carrer Regomir #3

...de totes aquestes violències viscudes al llarg d'un segle d'història republicana a Colòmbia, no ha escapat la literatura. Per contra, podria gairebé afirmar-se que els escriptors colombians s'han bolcat sobre aquestes realitats que els han impactat de manera profunda i que malgrat les moltes explicacions sociològiques, filosòfiques, polítiques o històriques, és a través de la literatura -per aquesta particular desinhibició de tractar la realitat que utilitza la ficció- com potser puguem explicar els múltiples mòbils d'aquestes violències i desentranyar els orígens, les causes i les conseqüències d'aquesta realitat de la Colòmbia del segle XX en la qual han nascut i viscut generacions complertes.” (Carlos Obando)

Dimarts 10 d'octubre, hora 7pm

Sesion 1

La violència de començaments del segle XX

L'escriptor

José Eustasio Rivera (Neiva, Colombia1888 - New York, 1928)

Escriptor, pedagog, advocat i diplomàtic. Autor de Terra de Promisión (poesia, 1921), El 1924 publica la seva novel·la “La vorágine”, i ràpidament es converteix en el gran relat dels esdeveniments que van marcar el que s'ha conegut com la primera violència. La Vorágine és considerada la novel·la colombiana més important fins a Cent anys de solitud, caracteritzada per la seva densa trama humana i l'àcida denúncia social de la vida dels caucheros, escrita amb singular prosa i lirisme desbordat.

El ponent:

Arturo Bolaños Martínez (San Juan de Pasto, Colombia)

És poeta i escriptor. Guanyador amb Sud-co de Veu del 1er Premi de poesia Aurelio Arturo, en 1.997. Becari CSIC, Escola d'Estudis Hispà-americans. Actualment és Doctorat en Història Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona.


Dimarts 17 d'octubre, hora 7pm

Sesion 2

La violència de mitjan del segle XX

L'escriptor

Gabriel García Márquez (Aracataca, Magdalena, Colombia. 1928)

Aracataca, Magdalena, Colòmbia. 1928) Un dels autors que ha narrat, de manera més intensa i creativa, les violències de la Colòmbia del segle XX, sense cap mena de de dubte és el Nobel Gabriel García Márquez. En moltes de les seves novel·les es poden trobar al·lusions literals o metafòriques a situacions concretes d'aquesta realitat gairebé endèmica que no sembla donar treva. En aquest sentit es podria destacar, per exemple, “El coronel no té qui li escrigui”, una novel·la esplèndida on, sense necessitat que aparegui cap mort, se sent el pes esclafador de la violència política just en els murmuris d'una vida quotidiana que sembla no tenir sortida. Així mateix, en “Cent anys de solitud” es pot veure l'horror de la Massacra de les Bananeras, un succés

La ponente:

Martha Cecilia Cedeño Pérez (Neiva, Colombia)

Llicenciada en Lingüística i Literatura (Universitat Surcolombiana), Magíster en educació per a l'art i animació sociocultural (Ciutat de la Habana – Cuba), Doctora en Antropologia Social (Universitat de Barcelona). Professora universitària (Neiva 1994- 1999); coeditora de la Revista Regió i Cultura (1995-1999); coordinadora del IX Encontre Nacional d'Escriptors (Neiva, 1999); Finalista concurs departamental de poesia “José Eustasio Rivera” (Neiva, 1995), Investigadora i membre de nombre de l'Acadèmia Huilense d'Història.

Sesion 3

Les violències de finals del segle XX

L'escriptora

Laura Restrepo (Bogotá, Colombia. 1950)

És una de les escriptores colombianes més reconegudes internacionalment Va exercir com periodista, molt compromesa políticament, durant més de dues dècades. Amenaçada de mort pel seu treball com periodista, va sortir exiliada del país durant diversos anys. Posteriorment, va publicar, amb creixent èxit, quatre novel·les: La illa de la passió, Lleopard al sol, Dolça companyia (Premio Sor Juana Inés de la Creu i Prix France Culture de la crítica francesa) i La núvia fosca. La seva última novel·la,Deliri, va ser guanyadora del VII Premi Alfaguara de Novel·la l'any 2004.

El ponent:

Sergio Álvarez (Bogotá, Colombia)

Nascut el 31 de desembre de 1965, Sergio Álvarez va intentar estudiar filosofia però es va avorrir i va decidir anar-se a viure a les planures orientals. Cinc anys després va retornar a Bogotá, va treballar en publicitat, com guionista de còmics i llibreter de televisió. A mitjan els anys noranta es va radicar a Barcelona on va escriure Mapana, una novel·la juvenil i La Lectora, un joc literari amb format de novel·la negra que va ser premiat en la setmana negra de Gijón i convertit en sèrie de televisió.

Dimarts 7 de novembre

Sesion 4

Totes les violències, tots els temps

L'escriptor

Fernando Vallejo (Medellín, Colombia 1942)

Totes les seves novel·les estan ambientades a Colòmbia. I els seus temes recurrents són la violència, l'homosexualitat, l'adolescència, les drogues i la mort. Els temes els relaciona amb la violència a Colòmbia. El 1994 va publicar la seva novel·la més coneguda, La verge dels sicaris, penetrant relat sobre la violència del narcotràfic a Medellín. Aquest conjunt de novel·les, o narracions autobiogràfiques, o memòries ha consagrat a Fernando Vallejo com un dels narradors més destacats de la literatura colombiana Contemporània. El 2003 va guanyar el Premi Ròmul Gallecs, un dels més prestigiosos d'Amèrica Llatina, amb la seva novel·la El desbarrancadero (2001)

El ponent:

Carlos Obando Arroyave (Medellín, Colombia)

Comunicador Social -Periodista de la Universitat de Antioquia, Colòmbia. Té estudis d'especialització en Semiòtica -Estètica de la Universitat Nacional de Colòmbia i de Màster en Comunicació Audiovisual Digital de la Universitat Internacional de Sevilla, Espanya. Actualment és doctorat en Pedagogia Social -Comunicació i Noves Tecnologies de la Informació, en la Universitat Ramon Llull. Becari de la “Càtedra UNESCO de Noves Tecnologies, Societat, Cultura i Educació”, 2001-2004.

SEMINARI

Centre Cívic Pati i Llimona

23, 24 Y 25 de noviembre

¿A DÓNDE VA COLOMBIA?

Des de fa més de quatre anys MALOKA ha vingut obrint un espai a Barcelona per a escoltar als moviments socials colombians sobre la situació que viuen i sobre les seves propostes de futur, en contínues jornades realitzades en centres cívics de la ciutat. En aquest moment, ens sembla essencial aprofundir en el conflicte des dels diferents factors que ho condicionen per a tractar de trobar respostes a la pregunta a on va Colòmbia?

Volem aprofundir en la mirada d'aquesta guerra que es lliura a Colòmbia tant en les seves dimensions internes com en les seves relacions amb la globalització econòmica i amb les anomenades “noves guerres” que són locals i globals al mateix temps. Desitgem indagar sobre les interaccions entre el negoci mundial del narcotràfic i el conflicte, i sobre la incidència de la naturalesa del mateix en tota la societat colombiana. Mirar el paper de les companyies multinacionals, els seus efectes sobre les comunitats i els territoris de les seves àrees d'inversions, les seves relacions amb els actors armats i amb el mapa de la guerra. Examinar el projecte paramilitar a Colòmbia, la seva evolució, les seves implicacions per al teixit social colombià i per al futur del país. I analitzar què passa amb els escamots, quines han estat les seves transformacions, quins condicionaments històrics determinen les seves actuacions i quines són les seves perspectives.

Creiem que una mirada sobre aquests fenòmens, les seves relacions entre si i amb el conflicte, ens poden ajudar a entendre millor les seves lògiques, les seves dinàmiques, els factors que ho retroalimenten, i amb això adquirir un coneixement més profund d'ell a l'hora d'abordar les seves possibles sortides o solucions cap a una pau duradora i sostenible.

Dies: 23, 24 i 25 de Novembre

Lloc: Pati i Limona

Dijous 23 de Novembre

7pm a 9pm

-Presentació del seminari-

- La globalització i el conflicte colombià- José Arsitizabal: Investigador social colombià exiliat a Espanya. Treballa amb la Fundació Seminari d'Investigació per a la Pau (SIP) de Saragossa. Investiga actualment les relacions entre el conflicte colombià, la globalització i la intervenció nord-americana en la regió andina.

Divendres 24 de novembre

10am a 2pm

- Narcotràfic i conflicte a Colòmbia. Ricardo Vargas: Sociòleg de la Universitat Nacional de Colòmbia. Investigador Associat de l'Institut Transnacional TNI amb seu a Amsterdam. Director de la Corporació Acció Andina Colòmbia. Algunes publicacions: “Fumigació i conflicte”, Tercer Món Editors, TNI, Acció Andina, 1.999. Drogues, Conflicte armat i Desenvolupament Alternatiu, Acció Andina Colòmbia, 2003.

17:00 a 21:00pm

El projecte paramilitar a Colòmbia – Guido Picoli i Ivan Forero

Guido Picoli: periodista i escriptor italià , autor del llibre “El sistema de l'Ocell. Colòmbia, paramilitarisme i conflicte social” (2005). Piccoli coneix Colòmbia des de fa diverses dècades a través del seu exercici periodístic, que es publica de manera constant en els diaris Il Manifesto i Il Mattino. En aquest llibre recorre el fenomen de la privatització de l'ocupació de la força i la degradació paral·lela de l'Estat colombià.

Ivan Forero: defensor de drets humans, dinamitzador del Consell Social Sobre Inmigració, membre del comitè organitzador de l'II FSMM.

Dissabte 25 de novembre

10 am a 2pm

- Les multinacionals i el conflicte colombià Héctor Mondragón Economista assessor de Convergència Camperola, Negra i Indígena de Colòmbia i investigador. En el 2000 va ser triat Oak Fellowship pel Colby College de Maine. És autor dels llibres “Cliclo, Crisis i Reactivació Econòmica a Colòmbia”, “ Or Negre per a les Tres Grans”, i és coautor de Desenvolupament “i equitat amb camperols”, Colonització i Estratègies de Desenvolupament” i “Atur i Política”.

17:00 a 20:00 - Què succeeix amb la guerrilla a Colòmbia?

Alfredo Molano:Sociòleg de la Universitat Nacional de Colòmbia- Alumne de la Ecole Pratique de Hautes de París entre 1975 i 1977. Professor de diverses universitats; col·laborador de revistes com Eco, Croms, Alternativa, Setmana i Economia colombiana, i autor de nombrosos treballs d'investigació apareguts en diferents mitjans. Ha recorregut el país parlant amb colombians dels més remots racons, donant vida a llibres que parlen com pocs de la realitat nacional. Ha estat director de diverses sèries per a televisió i ha obtingut el Premi de Periodisme Simón Bolívar, el Premi Nacional del Llibre de Colcultura i el Premi a l'Excel·lència Nacional en Ciències Humanes, de l'Acadèmia de Ciències Geogràfiques, per una vida dedicada a la investigació i a la difusió d'aspectes essencials de la realitat colombiana. Entre 2001 i 2002 va viure exiliat a Barcelona i a Stanford, on va ser professor visitant.

Información: maloka_accion@yahoo.es

www.colectivomaloka.org Tel 653948279- Clara

* * * * *

Damià

Sunday, October 01, 2006 12:58:48 AM

11. Les notícies de medi ambient i defensa del territori dels PPCC

Recordeu que a:

http://www.gepec.org/ftp/noticies.html

Podeu llegir cada dia (i gratuïtament) les notícies de medi ambient i defensa del territori dels PPCC.

Salut

Damià

12. ÈXIT A LA FESTA SALVEM QUEROL

La festa Salvem Querol, celebrada el dissabte 30 de setembre ha estat un èxit de participació. Ha aplegat més de 150 persones que al llarg del dia han passat per la plaça del poble de Querol.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=669&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

Fòrum Memòria PV

Saturday, September 30, 2006 11:46:36 AM

13. "Els judicis sumaríssims del franquisme i la impunitat"

CARLOS JIMÉNEZ VILLAREJO i FÒRUM PER LA MEMÒRIA DEL PAÍS VALENCIÀ, a LA NAU - Dijous 5 d'octubre, a les 19,30 ,

FÒRUM PER LA MEMÒRIA DEL PAÍS VALENCIÀ

Apartat de Correus 3066. (46008) València. < forumperlamemoria@nodo50.org>

www.nodo50.org/forumperlamemoria/


CONFERÈNCIA:

"Els judicis sumaríssims del franquisme i la impunitat"

Dijous 5 d'octubre, a les 19.30 h, a La Nau, Aula Magna de la Universitat de València (c/Universitat, 2)

INTERVINDRAN:
- CARLOS JIMÉNEZ VILLAREJO, exfiscal anticorrupció

- VICENTE MUÑIZ CAMPOS, fill d'afusellats pel franquisme i autor del llibre Agualimpia.

Hijos de la República

- MERCÈ TEODORO PERIS, advocada del Fòrum per la Memòria del País Valencià

PRESENTARÀ L'ACTE:

- AMPARO SALVADOR VILANOVA, presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià. Juan Genovès,

"El abrazo"

* * * * *

Unitat Civica per la Republica

Saturday, September 30, 2006 7:55:34 PM

14. Teatro Poliorama 16 de Octubre Homenaje a nuestros Poetasrepublicanos org

Unitat Civica per la República hacemos un acto de presentación de nuestra organización y un montaje de teatro, la idea es que este día se llenen de banderas republicanas el teatro poliorama, rindiendo homenaje a nuestro poetas republicanos y reclamando la III República, por lo que necesitamos de la colaboración de todas las entidades y personas para dar el máximo de difusión. Gracias por vuestra colaboración.

La imagen “file:///C:/Documents%20and%20Settings/Pc/Mis%20documentos/Mis%20im%E1genes/Nueva%20carpeta/ucrep_small1.jpg” no puede mostrarse porque contiene errores.TEATRE POLIORAMA

Barcelona, dilluns 16 d’Octubre del 2006, a les 20 hores

UNITAT CÍVICA PER LA REPÚBLICA

75 ANIVERSARI II REPÚBLICA

CATORZEDABRIL presenta

anda jaleo, jaleo

Espectacle teatral amb història, poemes, música i cançons de la República i la Guerra Civil

Actors: MARIA ROSA ALOY, ALFRED LUCCHETTI, ANTONI LUCCHETTI i MÒNICA LUCCHETTI.

Músics: ELIA CORRAL i VICTOR RAMOS. Llum i so: MARCOS CAMARZANA. Direcció: MÒNICA LUCCHETTI

Localitats disponibles a les Rambles de Barcelona, devant del Poliorama, el dissabte 14 i el diumenge 15 d’Octubre de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores.

Informació: http://www.nodo50.org/unidadcivicaporlarepublica/ Amb la colaboració del MEMORIAL DEMOCRÀTIC de la GENERALITAT DE CATALUNYA

* * * * *

Manuel Franquesa

Saturday, September 30, 2006 10:57:37 PM

15. LA VERITAT Nº 401 ya está a la venta gratis

Hola todas y todos

El PDF en alemán que os recomendé algunas horas ha, ¡por Confucio, qué me lo leí de cabo a rabo! En verdad os digo que me se pusieron los pelos de punta, de tal modo, que he decidido cambiar traducir por dormir más temprano.

Pero la cosa no acaba ahí:

Como seguramente habréis notado, ¡por Júpiter, qué no conseguía arrancar LA VERITAT Nº 401 ni a tiros, ni a decibelios, ni a vinos tintos ni al Yoga Ibérico (siesta, en inglés), pero ESTA MARAVILLOSA OBRA JURISPRUDENTE o QUERELLA ha logrado sacarme de mi letargo reptílico, así que en lugar de colgarme a mí mismo, consideré más fértil para el Planeta colgar en Internet un resumen de dicha querella en Kastellano y me aproveché descaradamente de la ocasión para pomerle de nombre LA VERITAT Nº 401.

Si Bill Gates sigue dedicándose a la filantropía (dios quiera) y no anda por las oficinas and laboratorios de su casa Microsoft dando consejos de sabiondo, a lo mejor podéls leerla haciendo --como siempre-- un simple y llano CATACROC en

http://www.amics21.com/laveritat/401.htm

¡Qué el humor serio os sea propicio!

Manel

* * * * *

Per difondre

Friday, September 29, 2006 4:37:52 PM

16. Cicle de cinema: Què hi ha darrere del que mengem?

Cicle de cinema i debat: Què hi ha darrere del que mengem?

Des de la Xarxa de Consum Solidari us convidem a un cicle de cinema i debat a partir d'una mostra de diferents pel•lícules i documentals, parlar del comerç internacional, de les relacions nord-sud, de l'agricultura i l'alimentació, de la fam, de gènere... Volem reflexionar sobre les causes de les injustícies d'avui per a mostrar i construir alternatives. (Del 5 d'octubre al 23 de novembre)

Què hi ha darrere del que mengem?

Cicle de cinema i debat sobre alimentació

- Erradicar la pobresa extrema i la fam

“El Malson de Darwin”

De Hubert Sauper/ França, Àustria I Bèlgica/ 2004

SINOPSIS. A la dècada dels 60, al cor d'Àfrica, una nova espècie animal va ser introduïda al Llac Victòria com un petit experiment científic. La Perca del Nil, va resultar ser un gran depredador que va acabar amb la major part de les espècies autòctones d'aquest immens llac. El nou peix es va multiplicar ràpidament, i va passar a ser el primer producte d'exportació de Tanzània. Enormes avions de càrrega de l'antiga Unió Soviètica arriben diàriament a aquest país per a recollir els filets blancs d'aquest peix i, a canvi, descarreguen la seva mercaderia… Kalashnikovs i munició per a les múltiples guerres que tenen lloc a la part central del continent Africà. A Espanya es varen vendre l'any 2004 al voltant de 8 milions de kg de Perca del Nil. Aquesta perca la trobem als nostres mercats i peixateries, ja filetejada, i sovint etiquetada com a mero, i a preus, sospitosament assequibles. Però, quin és el preu que paga la població africana per aquest mercat d'exportació que espolia els seus recursos naturals?

Promoure la igualtat entre els gèneres i l'autonomia de la dona “Mujeres del Sur”

Documental/ País Diversos/ 1992

SINOPSIS. Aquest reportatge dóna una imatge global i sintètica dels diferents tipus de conflictes que experimenten les dones a la vida quotidiana. Des de diversos contextos socioculturals (Malàisia, Burkina Faso, Bolívia, Mauritània) i des de diverses activitats: àmbit domèstic, família, lloc de treball (fàbriques, plantacions...), es reflexiona sobre la situació i el paper de la dona en el món contemporani. S'analitzen les transformacions i millores associades a la "inserció laboral" de la dona, relacionades amb la dignificació del seu paper com a agents fonamentals en la producció i estabilitat de les societats.


Garantir la sostenibilitat del medi ambient

“El futur de l'alimentació”

De Deborah Koons García/ EE.UU./ 2004

SINOPSIS. Aquest documental analitza la revolució que experimenten les plantacions agrícoles i els aliments, una revolució que de manera callada està transformant la naturalesa del que mengem. Una investigació sobre la veritat que s'amaga darrera de les patents dels aliments genèticament modificats, que han omplert els prestatges de la majoria dels supermercats i botigues dels EE.UU. durant la dècada passada. Amb simplicitat, s'explica la complexa tecnología i la regulació legal i ètica que envolta els canvis que estan succeint en el sistema d'alimentació d'avui en dia.

Fomentar l'associació mundial per al desenvolupament

“Collites Amargues”

De Joaquín Zúñiga y Félix Zurita/ Nicaragua- Espanya/ 2005

SINOPSIS. Un documental sobre la història i les greus conseqüències que el model agroexportador ha tingut i té pels països d'Amèrica Llatina, en aquest cas Nicaragua.
Recorrent quatre cultius tan típics d'exportació com són el cafè, el sucre, el cotó i els plàtans, aquest reportatge ens mostra què hi ha darrera d'aquests productes que consumim diàriament.

“L'Or Verd”

Direcció: Manfred van Eyk / País: Holanda / Any: 2003

SINOPSIS. Què s'amaga darrera un producte, la soja, que actualment s'ha fet tan popular en la nostra dieta?

Analitzant el consum de soja d'un país europeu com Holanda, aquest reportatge desvetlla les conseqüències
que té per a Brasil aquest cultiu d'agroexportació.


LLOCS DE REALITZACIÓ: (Entrada Lliure)

XARXA DE CONSUM SOLIDARI - CIUTAT VELLA

Plaça Sant Agustí Vell, 15. Barcelona // A les 21.00h

Divendres 6 d'octubre / “Collites Amargues” i “L'Or Verd”

A càrrec de Xavier Montagut, president de la Xarxa de Consum Solidari

Divendres 20 d'octubre / “Mujeres del Sur”

Debat a càrrec de Gabriela Serra, Membre d'Entrepobles, de Plataforma Rural i de la Plataforma Prou OMC.

Divendres 27 d'octubre / “El Malson de Darwin”

Debat a càrrec de Ferran García, coordinador de la Campanya

No et Mengis el Món i membre del Departament d'Incidència

Política de Veterinaris Senes Fronteres

Divendres 3 de novembre / “El Futur de l'Alimentació”

Debat a càrrec de Xavier Montanyès, membre del Grup d'Acció

Política de la Xarxa de Consum Solidari


XARXA DE CONSUM SOLIDARI – EIXAMPLE

C. Rocafort 198. Barcelona // A les 20.30h

Dijous 5 d'octubre / “Collites Amargues” i “L'Or Verd”

Debat a càrrec de ernest cañada, coordinador de la fundació Luciérnaga-Nicaragua (productora de Collites Amargues)

Dijous 19 d'octubre / “El Malson de Darwin”

Debat a càrrec de Ferran García

Dijous 26 d'octubre / “El Futur de l'Alimentació”

Debat a càrrec de Xavier Montanyès

Dijous 9 de novembre / “Mujeres del Sur”

Debat a càrrec de Gabriela Serra


Bar - Restaurant EL PLA DELS ENCANTS

C. Anselm Clavé 146. Calella de Mar // A les 21.00h, tots els dijous de novembre

Dijous 2 de novembre / “Collites Amargues” i “L'Or Verd”

Debat a càrrec de Xavier Montagut

Dijous 9 de novembre/ “El Malson de Darwin”

Debat a càrrec de Ferran García

Dijous 16 de novembre /“El Futur de l'Alimentació”

Debat a càrrec de Xavier Montanyès

Dijous 23 de novembre / “Mujeres del Sur”

Debat a càrrec de Gabriela Serra

Organitza: Xarxa de Consum Solidari i Sodepaz

* * * * *

Albert Sales

Friday, September 29, 2006 1:58:39 PM

17. Condicions laborals a Xina

Hola,

El proper dijous, la Campanya Roba Neta organitza un acte sobre les condicions laborals dels treballadors i treballadores del tèxtil a Xina.

Comptarem amb la presència de dos activistes de Hong Kong i, finalitzada la xerrada, es projectarà el documental China Blue.

Espero que sigui del vostre interès,

Albert Sales i Campos

Campanya Roba Neta


SETEM Catalunya

asales@setem.org
T +34 93 441 53 35

F +34 93 443 20 69

Bisbe Laguarda 4

08001 Barcelona


MOU-TE I CANVIAREM EL MÓN

902 012 838

www.setem.org

M a d e i n C h i n a

Conferència

Patrick Poon del China Labour Bulletin

Staphany Wong de l' IHLO (Hong Kong Liaison Office of the international trade union movement)

Projecció del film China Blue

La indústria tèxtil globalitzada i les treballadores i treballadors xinesos

Dijous 5 d'octubre a les 18.30 h

Auditori de l'Edifici Rambla de la Universitat Pompeu Fabra

La Rambla, 30-32

(La conferència serà en anglès. Es disposarà de traducció simultània per a qui ho desitgi)

Xina s'ha convertit en el taller on és confecciona gran part de la nostra roba. La recerca d'una mà d'obra barata i no sindicalitzada ha fet que les grans empreses occidentals contractin la seva producció a fabriques del gegant asiàtic.

Per apropar-nos a la realitat dels treballadors i treballadores que confeccionen la roba que omple els nostres aparadors, us convidem a assistir a la conferència de Patrick Poon i Staphany Wong, dos activistes que treballen pel drets laborals i pels drets humans a la Xina, i a la projecció del film China Blue. Per tal d'aconseguir noves comandes de compradors occidentals, el senyor Lam acorda preus extremadament baixos i uns terminis de lliurament ajustadíssims. Gràcies a aquest pacte, retalla els salaris i força les noies a treballar sense parar durant jornades de 24 hores. Si les noies s'adormen, se les multa amb una rebaixa considerable del sou. Aquestes condicions les motiven a fer vaga - il·legal a la Xina - com a últim recurs per defensar la seva dignitat. China Blue dibuixa un matisat, tendre i colpidor retrat sobre el dia a dia d'unes joves treballadores d'una fàbrica tèxtil. A la vegada, proporciona un informe actualitzat i alarmant sobre les pressions econòmiques que instauren les companyies occidentals i les conseqüències humanes que això provoca.

Sobre China Blue

El film ens endinsa en una fàbrica de texans, on dues joves, la Jasmine i l'Orchid, intenen sobreviure a les difícils condicions laborals. Les seves vides es creuen amb les d'altres companyes i amb la del director de la fàbrica on treballen, el senyor Lam. Tal com milions de noies han fet abans, la Jasmine abandona el seu poblet per treballar en una fàbrica a la ciutat. Ràpidament, la seva il·lusió inicial per aconseguir diners per a la seva família s'esvaeix. Es troba sobresaturada per jornades laborals llarguíssimes i els retards dels pagaments. El seu únic consol és l'amistat que neix amb les seves companyes de feina.

* * * * *

Damià

Friday, September 29, 2006 11:16:36 AM

18. l'ACA i a la Direcció de Qualitat Ambiental neguen la obligatorietat de presentar estudis de contaminació del subsòl

GEPEC-EdC presenta una queixa formal al Conseller de Medi Ambient, a l’ACA i a la Direcció de Qualitat Ambiental, ja que neguen la obligatorietat de presentar estudis de contaminació del subsòl en les autoritzacions ambientals.

En la resolució de REPSOL PETRÓLEO i en la proposta de resolució de SOLVAY FLUOR, el Departament de Medi Ambient denega la petició del GEPEC per a que les referides indústries elaborin un ESTUDI HIDROGEOLÒGIC del subsòl a fi de valorar la possible contaminació del medi i determinar, si s’escaigués, les mesures adequades de descontaminació.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=668&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

Marina A. Cascallar

Thursday, September 28, 2006 7:19:34 PM

19. El lleure s'organitza

Ei, us envio la convocatòria per a l apropera Assemblea de la Paltaforma del lleure educatiu que estem creant!!! Si-us plau féu corre la veu, els monitors/es ens estem ens estem organitzant!


Propera trobda el dia 4 d'octubre a les 19h a la Masia de la Guineueta, C/ Alsàcia darrere del Mercat de la Guineueta a Nou Barris.


Al document adjunt hi ha tota la informació necessària, i si no ens podeu trobar

plataformalleducatiu@gmail.com

Marina

4 d’octubre a les 19h

Masia de la Guineueta 19:00

EDUQUEM-NOS.

PLATAFORMA PEL LLEURE EDUCATIU

Hola a tothom,

Us fem arribar aquesta carta amb l’afany d’explicar-vos una història basada en fets reals, de la qual segurament, tu com nosaltres ets el/la protagonista: hem començat el curs amb reduccions horàries, de sou...

Podíem els monitors arribar més enrere del que estem ara?...

Treballem en el lleure educatiu, una feina molt xiroia que ens apassiona fer. Fins ara ningú ha perdut la son per nosaltres (Ampas, Educació, empreses, sindicats, fundacions, federacions...), així que hem decidit començar a organitzar-nos per tornar totes les atencions rebudes. Si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit!

Així hem creat la Plataforma pel Lleure Educatiu, que vàrem presentar amb un acte reivindicatiu a la Plaça Sant Jaume i amb la creació del següent manifest:

MANIFEST DE CREACIÓ DE LA

Plataforma pel Lleure Educatiu

Som un col·lectiu de professionals del sector del lleure decidits a crear una plataforma unitària d’acció i pensament que integri a treballadors/es de totes les empreses del sector, siguin o no representats sindicals, per reivindicar la nostra tasca educativa davant la població de Catalunya.

Aquesta plataforma pretén anar més enllà de filiacions polítiques i sindicals, oferint una possibilitat d’expressió a tots els implicats en els processos educatius del lleure.

Menjadors escolars, extraescolars , casals de joves, oficines d’informació juvenil, ludoteques, equipaments de barri, el nostre ventall d’acció és gran, la quantitat d’educands que passen per les nostres mans també.

Som gent formada i amb varietat de currículums, pedagogs , monitors, educadors socials , mestres, psicòlegs, informàtics, talleristes, que sabem de la responsabilitat de la nostra feina i que volem una millora de tot allò que la integra.

MANIFESTEM QUE:

creiem en un lleure educatiu de qualitat portat a terme per professionals formats i ben valorats a tots nivells.

volem convertir-nos en interlocutors vàlids quan es parli o es decideixi sobre el sector en el que treballem. Ja sigui en pactes o convenis.

necessitem d’una regulació de les ràtios de nens/es amb les que treballem en tots els espais educatius.

volem estar vinculats al camp d’ensenyament i per tant ser tinguts en compte com a educadors de primer nivell.

creiem important difondre el conveni del lleure educatiu com eina per aconseguir la dignitat i els drets dels treballadors del lleure

volem formar part dels consells escolars per aportar idees i poder decidir sobre els aspectes que ens pertoquen dins del marc escolar

Ja som molts però en volem ser més.

El dia 4 d’octubre a les 19h parlarem de:

1) Presentació de la plataforma

2) Sisena hora

3) Conveni del lleure i proper conveni

4) Espai de debat

T’HI ESPEREM!!!!

Masia de la Guineueta 19:00

PASSA-HO A TOTHOM QUE CONEGUIS!!!!

Digues la teva a: plataformalleducatiu@gmail.com

* * * * *

Bosch Perello, Antoni

Thursday, September 28, 2006 2:05:29 PM

20. Un juez ordena de nuevo a Loiu que mida el ruido del aeropuerto

Un juez ordena de nuevo a Loiu que mida el ruido del aeropuerto Añadir a Mi carpeta

Concede diez días de plazo para que explique cómo lo hará

A. URIONA - Bilbao

EL PAÍS - 28-09-2006

Un juzgado de Bilbao ha ordenado por segunda vez en cuatro meses al Ayuntamiento de Loiu que mida el impacto sonoro que causa el tráfico de aviones del aeropuerto. En este caso le da diez días de plazo para que precise cómo hará la medición. Los consistorios de Loiu y Derio fueron condenados en mayo a aportar estos datos. Ayer se celebró un juicio por igual motivo contra el Ayuntamiento de Erandio.

Las sentencias contra las corporaciones de Loiu y Derio dieron la razón a la asociación ecologista Lur Maitea, que lleva diez años de reclamaciones por el posible riesgo a la salud de la actividad del aeropuerto de Loiu. En los núcleos residenciales próximos al aeródromo se superan con frecuencia los 65 decibelios, el máximo recomendable para las personas, según la Organización Mundial de la Salud (OMS). La normativa de la UE establece que el impacto acústico no puede superar los 65 decibelios durante el día y los 45 por la noche.

En sus fallos, dictados en mayo, el Juzgado de lo Contencioso-Administrativo número 2 de Bilbao indicaba que, pese a la falta de competencias de los municipios sobre las instalaciones y el tráfico aeroportuarios, los consistorios deben velar para que sus vecinos tengan un medio ambiente adecuado y reducir al máximo las molestias de la actividad del aeródromo.

Aunque los dos ayuntamientos recurrieron al Tribunal Superior de Justicia, el titular del juzgado número 2, Jesús Torres, ya dictó un auto en junio en el que pedía que se midiera el ruido en 40 lugares -13 en Loiu y 27 en Derio-, entre ellos centros escolares, geriátricos, iglesias o centros de salud.

Causa contra Erandio

Ambas corporaciones hicieron caso omiso al magistrado, por lo que Lur Maitea solicitó este verano que se ejecutase la sentencia. En un auto dictado el pasado 8 de septiembre, el juez ordena al Ayuntamiento de Loiu -aún no ha emitido ninguna resolución sobre Derio- que realice la medición de ruidos "bien a través de sus medios técnicos o, en el supuesto de carecer de ellos, a través de la Diputación" de Vizcaya.

El escrito también ofrece la posibilidad de que aporte "las mediciones de que dispone de los ruidos solicitados". El juez insta al consistorio de Loiu a que le informe en diez días sobre qué institución se encargará de realizarlas.

Ayer se celebró en el mismo juzgado otra vista oral por idéntico motivo contra el Ayuntamiento de Erandio. El caso quedó visto para sentencia. El representante legal del consistorio adujo que "nada ni nadie" puede obligarles a realizar las mediciones, pese a reconocer que cualquier ciudadano puede solicitar esta información. El juez rechazó, por llegar fuera de plazo, la documentación sobre mediciones sónicas que Erandio asegura haber realizado desde 1999.

* * * * *

Damià

Thursday, September 28, 2006 1:24:30 PM

21. Abocador de residus inerts a la vora del riu Sènia i a prop del nucli urbà d'Ulldecona

Traiguera. Abocador al límit del terme municipal. Ara a prop d'Ulldecona i Sant Rafael del Riu.

Avui surt al Bop de Castelló. Al DIARI NO TAN A PROP trobareu més informació.

http://notancerca.blogspot.com/2006/09/traiguera-abocador-al-lmit-del-terme.html

Salut.

Damià

* * * * *

Manuel Franquesa

Thursday, September 28, 2006 11:01:47 AM

22. LA VERITAT: Más sobre la famosa MULTA AENÍGENA

Hola todas y todos

Os ruego echéis otro vistazo a la multa emitida por los neocollons biciclistas de la Generalität von Katalonien a raíz de la manifestación contra el terror acústico y microcorpuscular de AENA (que desde hace tres días han vuelto a las andadas con más ruido, más queroseno y más turistas meones de Barrios Góticos.

Según mis modestos conocimientos, un error de forma hace nula cualquier sentencia.

Pues bien: En su "Notificació de denúncia amb descompte" (¡con descuento, hay que ver como han sobrevivido nuestros genes fenicios), el "Servei Català de Trànsit" afirma que la C-32 es una "AUTOPISTA", cuando hasta los burros catalanes saben que es una "AUTOVÍA", en la que proliferan los puticlubs como hongos otoñales.

La senyora ... Pinto ... que firma esta deplorable notificación (parece que pinta algo en el asunto), tampoco parece saber escribir como dios manda y se salta los puntos y las comas a la torera.

Vean si no cómo queda la traducción del "Fet denunciat" (hecho denunciado):

"CIRCULAR POR UNA AUTOPISTA A UNA VELOCIDAD INFERIOR A LOS 60 KM/H EL AGENTE DENUNCIANTE REALIZABA FUNCIONES DE REGULACIÓN DEL TRÁNSITO QUE NO PODÍA ABANDONAR"

Me lo voy a apuntar en una chuletita y cuando vuelva a Suiza (que empieza con "S" como nuestro difunto "Seny"), la depositaré a los pies de la columna de la Catedral de Basilea donde reposan los restos vivientes de San Erasmo de Rotterdam, para que el día que haga una actualización de su obra "Elogio de la Necedad" no se olvide de la administración catalana.

Y si las ciudadanas multadas no ganan este caso de abuso, incompetencia y estupidez oficial, propongo que a cambio de aceptar como nuevos miembros de la UE a Rumanía y Bulgaria, expulsen del club a Catalunya.

Leed bien la notificación. A lo mejor encontráis otros errores de forma...

Desde los frondosos (y ruidosos montículos) de Casteldefels-Sud, os vuelvo a saludar efusivamente

Que la Salud y el Humor os acompañen

Manel

PS. También pido perdón por haber pensado que en la foto de las Azores, al lado de los arios Blair & Bush Josmari Aznar parecía un moro, tan moreno él y con unos bigotes como los lucen Sadam Husein y la mayoría de dirigentes árabes...

* * * * *

Plataforma Cívica Defensa de la Vall

28/09/2006 00:48

23. Acte de protesta per la urbanització del Mas Lluí 2 a Collserola

Acte de protesta per la urbanització del Mas Lluí 2

Funeral per l'espai natural del Mas Lluí.

L'espai agroforestal del Mas Lluí, a la vall de Sant Just (dins el parc de Collserola) té els dies comptats.

Aviat entraran les màquines per arrasar-lo...i urbanitzar-lo.*

L'1 d'octubre de 2006 a les 12 del migdia farem el comiat a aquest espai que, un cop més, l'administració pública ha condemnat a mort.

Lloc: Camí de la Salut. Prop de can Gelabert. A uns 400m al nord de l'ITV

i també...

Dimecres 4 d'Octubre de 2006 - Xerrada:

La Vall de Sant Just, construcció imminent.

al Casal de joves: 19:30h

Organitza: Plataforma Cívica en Defensa de la Vall i Alnus - EdC amb el suport de la PCDC i la SEAS


* El pla parcial del Mas Lluí 2 suposa la urbanització de 262175m2, 143242m2 dels quals són sostre edificable amb més de 1400 habitatges en 12 blocs de 6 plantes...+ equipaments dins el parc de Collserola.

Aviat començarà també la urbanització de la Bonaigua amb un impacte fort sobre la Vall i encara estan a punt d'aprovar la modificació de pla general que permeti edificar encara més el sector de can Candeler al cí de can Biosca...

Hem de continuar protestant ja que la urbanització de la Vall no sembla tenir aturador encara que ens diguin el contrari!!!

+info: http://www.pangea.org/alnus

SALVEM LA VALL!!!

* * * * *

PLATAFORMA ANTIMOLINS PLATAFORMA ANTIMOLINS

Thursday, September 28, 2006 9:41:13 PM

24. REFLEXIONS SOBRE LA XERRADA DEL PSC SOBRE EL PARC EÒLIC DE TRAMUNTANA

MOLT IMPORTANT . XERRADA DEL PSC SOBRE PARC EÒLIC DE PORTBOU : UN DESASTRE

La teòrica xerrada informativa sobre el parc eòlic de Tramuntana de Portbou per part del PSC ha estat una autèntica presa de pèl .

bé ,

Han Parlat .

Jordi Terrades - Diputat al parlament i responsable de Medi Ambient del PSC

Ferran Ralea - Sots director ICAEN Conselleria d'Industria i Energia

Esteve Pujol- Diputat al parlament i alcalde de Camprodon - No ha parlat .

. El que ha indignat més és que sota el nom genèric de "xerrada informativa" ens han "colat" un destarat miting polític clàssic . Fins i topt en un moment donat ha sortit la imatge elctoral de la precampanya d'en Montilla.

Els punts que ha tractat el diputat Terradas, sembla que és de Mollet del Vallès, han estat els següents.-

1/. Ha tractat el tema de l'energia eòlic d'una forma molt genèrica i , a poc a poc, ha anat construint un discurs d'amenaça : si no es col·loquen el molins a Portbou tots seren , en part culpables dle canvi climàtic. Sense especificar que aquests mateixos molins es poden emplaçar en un altre lloc de la plana de la mateixa comarca de l'Alt Empordà .

2/. Desconeixement absolut del territori. No ha tingut en compte un mínim sentit comú d'ordenació supramunicipal de l'energia eòlica .Els mateixos representants del PSC al Consell Comarcal de Alt Empordà , El conseller de Medi Ambient i regidor de Biure Str. Jesús Llaurò està radicalment en contra d'aquest plantejament .

3/. Manca de dades concretes. Com sempre el PSC quan vol justificar un macroprojecte poc clar no dona dades. Això també ho fa per justificar la MAT . En aquest cas ha estat demolidor .

4/. Ha semblat , ben bé, un acte del passat.

El Sr. Ferran Ralea . Ha volgut justificar el que és injustificable .

La sensació ha estat que una gent de la gran ciutat ens vol venir a imposar un projecte, gens clar , gens transparent , peti qui peti .

hauríem de demanar explicacions al PSC de les comarques gironines . Ha estat indignant .

Fins i tot tinc la sensació que amb aquest acte se'ns amagar quelcom molt important a l'entorn del parc eòlic de Portbou relacionat amb el boirós concepte de l'utilitat pública. Crec que ningú a hores d'ara no ens ha dit la veritat .

És molt sospitós que no s'hagi parlat per a res ni del Patrimoni de la UNESCO ni del de la Fundació Benjamin. I el més greu de tot és que aquest monstruós parc posa en dubte aquests dos diamants en brut que són la gran alternativa de futur per a Portbou .

Crec que algú ens hauria de donar alguna explicació convincent .

* * * * *

Bosch Perello, Antoni

Thursday, September 28, 2006 8:11:54 AM

25. Las nuevas reivindicaciones sociales se organizan en torno a Internet

Toledomágico paraliza la urbanización sobre un poblado visigodo - Altoscolegios consigue que arreglen su escuela - Celfosc promueve la ley de contaminación lumínica - Nofumadores denuncia a los que incumplen la normativa

JAVIER MARTÍN

EL PAÍS - 28-09-2006

Para hacer pública una causa, una protesta, basta con una voz. En Internet se oirá y hasta se escuchará.
(GIANLUCA BATTISTA)

Ni partido políticos ni sindicatos, ni asociaciones de vecinos, ni siquiera ONGs. Internet ha cambiado la estrategia de las aspiraciones y reivindicaciones sociales. Para hacer pública una causa, una protesta, basta con una voz. En Internet se oirá y hasta se escuchará.

Dell llevaba tiempo estudiando la sustitución de las baterías de sus portátiles, pero no se decidió hasta que un consumidor colocó en Internet las imágenes de su portátil ardiendo.

En Estados Unidos hay vitriólicos blogs contra grandes empresas, como la compañía aérea United Airlines (www.untied.com) y los supermercados Wal-Mart (www.wakeupwalmart.com). Aquí no hay nada parecido comercialmente. Lo más cercano que se difundió (contra Telefónica) se cerró abrumado por las querellas. Sin embargo, sí hay iniciativas sociales que afectan al ciudadano, como la lucha por eliminar el canon de los DVD o derribar un hotel plantado en un parque natural.

Que se lo digan a Justo López, que con su grito en la página Toledomagico logró lo que nadie había conseguido, ni siquiera denunciado: paralizar la construcción de miles de viviendas sobre el mayor poblado visigótico de Europa. ¿Dónde estaban, por ejemplo, las instituciones dedicadas al patrimonio histórico?

¿Dónde estaban la consejería de Medio Ambiente de Andalucía y el director del parque natural de Cabo de Gata cuando se levantaba un rascacielos en la playa natural del Algarrobico? Afortunadamente, ciudadanos de a pie lo denunciaron a la asociación de Amigos del Parque de Gata. La victoria es pírrica: el hotel se derriba, pero a costa de que page el erario público.

Pocos, pero resultones

A menudo, detrás de estas reclamaciones sólo hay un grupito de personas, pero su eficacia nada tiene que envidiar a la de los tradicionales cauces reivindicativos, desde los partidos políticos a las asociaciones vecinales. Sólo dos personas están detrás de Sorolls.org, una asociación en Internet que ha conseguido que los tribunales de justicia condenen a 20 ayuntamientos por no preservar el derecho al descanso de sus vecinos.

Hay más, muchos más. Nacen con un objetivo concreto y, una vez victoriosos o perdedores, desaparecen.

Todoscontraelcanon.com y el partido pirata sueco persiguen la eliminación de un canon musical indiscriminado y la eliminación del copyright. Altoscolegios no sabían qué más hacer para conseguir que arreglaran la escuela de sus hijos, en Sevilla. Después de muchos plantes inútiles, al final consiguieron los resultados gracias a un blog.

Muchos de estos movimientos están motivados por la especulación inmobiliaria, como Salvem l'Empordà, que ya ha logrado varios triunfos sonados; pero la temática es variada: Niko Basadonna pone en la red todos los obstáculos inmobiliarios que dificultan a los minusválidos moverse por las ciudades; el leridano Josep Maria Bosch, de Celfosc, está consiguiendo que varias autonomías legislen sobre la contaminación lumínica... Los colaboradores van surgiendo de toda España y periódicamente se ven las caras en una ciudad.

También la madrileña Raquel Fernández, que quiere, simplemente, que se cumpla la ley, concretamente la de los lugares sin humo, se reúne con sus colaboradores una vez al año.

Frente al ruido que levantan los spam, el phising, la pornografía, la delincuencia digital y las nuevas adicciones y vicios de Internet, ellos representan la parte positiva de un nuevo y eficaz medio de comunicación. Ellos son el Internet bueno.

* * * * *

Manuel Franquesa

Thursday, September 28, 2006 12:19:43 AM

26. LA VERITAT: Multas aenígenas sin ton ni son

Hola todas y todos

Acabo de recibir el siguiente mensaje de una lectora:

"Hola Manel,

Gracias.

¿Sabes que he recibido dos multas y me van a quitar 6, sí, 6 puntos de mi carné por participar en la manifestación del 9 de julio con Prou Soroll? Estoy un poco nerviosa, para decir la verdad: en un mes me han robado todo lo que tengo en el mundo y luego vienen los policías para joderme encima.

S."

Sobre la susodicha multa se ha hablado mucho, pero no se ha hecho nada.

Para empezar, el sistema represivo antipopular en esta nazi-on se denomina a sí mismo "Servicio" (Catalán de Tránsito).

Porque de lo que aquí in veritas se trata no es de una vulgar multa de tráfico, sino de un castigo contra las ciudadanas y ciudadanos que llevamos casi un año torturados a lo Abbu Chaib decibélico y micropartículico por un terrorismo (de Estado) llamado AENA...

Pero los neocollons catalans son tan ciegos como las gambas blancas que ha poco vivían en los lagos subterráneos del macizo del Garraf antes de que fueran aniquiladas por los venenosos humores que supura la Vall d'en Joan (Parque-Cantera-Cementera Natural del Garraf), donde la Meca de los Turistas Meones de Barrios Góticos de Europa (--> Barcelona) deposita su basura desde tiempos inmemoriales.

Al grano jurídico:

Esa multa no tiene Habeas Corpus ninguno, si prescindimos de su peso en materia fecal de autobombo:

¿Cómo --¡por Confucio!-- puede la policía (las Mossas) distinguir entre una ciudadana que se está manifestando (lo cual es legal) en una carvana interminable de sordas de Castelldefels-sous-Merde Decibélique, y una ciudadana catalana normal que teniendo dos hijos en casa tiene que asalariarse para pagar una hipoteca galáctica a 70 años LUX?

¿Dónde en tota Catalunya ha nacido un juez con dos (2) dedos de frente y dos (2) collons hispanioles entre los muslos capaz de hacer jurisprudencia (--> Habeas Corpus) con un caso que podría haberse desarrollado de la siguiente manera:

"Mire, Su Señoría, es que yo me encontraba en camino hacia Barcelona cuando de repente me ví pillada en una caravana de coches en dirección de Barcelona. Como soy una buena ciudadana respetuosa con las AUTORIDADES, no aceleré mi coche a 180 km/h, sino que me inserté en la caravana que había y punto sansacabó."

Pero las grandes y los gandes luchadores por las libertades ciudadanas de Castelldefels están ausentes cuando hay que estar en primera línea --a diferencia del Mahatma Gandhi, que era de la India y no del Baix Llobregat...

O sea que ¡paguen la multa y apaguen la luz al salir!

Desde los frondosos (y ruidosos montículos) de Casteldefels-Sud, os saludo atentamente

Manel

PS. Yo de vosotras, buscaría un buen abogado (jua, jua, jua) y me iría hasta el Tribunal de la Haya o el TPI (Tribunal Penal Internacional, si algún día lo hubiere) hasta saludar a la diosa Justitia...

PD. Pido perdón por la ventosidad que me eché en Europa el día 13 de septiembre de 1981 a las 17:57:59 horas

* * * * *

Per difondre

Tuesday, September 26, 2006 5:21:17 PM

27. 7 d'octubre, Seminari ODG - Per a qui fem ciència i tecnologia? Conseqüències al Nord i al Sud

Seminari de Formació de l’Observatori del Deute en la Globalització (XI)

PER A QUI FEM CIÈNCIA I TECNOLOGIA?

Conseqüències al Nord i al Sud

7 d'octubre de 2006, de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:30 h

Sala de Conferencies de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa

(EUETIT – Campus UPC) Terrassa

Colom, 1. Terrassa

Ferrocarrils de la Generalitat i RENFE

L'objectiu del seminari és de reflexionar sobre el model de desenvolupament tecnocientífic des de dos de les seves propietats implícites més transcendentals: el poder dels qui controlen la tecnologia, i el risc que absorbeix la societat sobre la qual s'apliquen noves incerteses. Ambdós fenòmens estan avui associats a la creixent concentració de la investigació en mans de les empreses transnacionals. El fort direccionament de la investigació global cap a allò que aporta majors beneficis econòmics, enfront d'un control social cada vegada més reduït, contribueix a privatitzar cada vegada més les finalitats i a socialitzar els riscos.


Es requereixen noves formes de pensar la ciència? Com es prenen i com s'haurien de prendre de decisions entorn dels “avanços” tecnocientífics que afecten a la nostra quotidianitat? Seria possible parlar de democràcia, oligarquia o dictadura en la generació de coneixement i la seva aplicació? De nou, existeixen asimetries entre el Nord i el Sud? Què implica per al Sud que la tecnociència estigui controlada per les transnacionals del Nord? Qui hauria de controlar la investigació? Quin és el rol del científic? Quines experiències alternatives existeixen?

PROGRAMA

10:00 h. Benvinguda i presentació


10:30 h. Neutralitat i seguretat: els dos grans mites

Neutralitat o poder?

Tradicionalment s'ha associat la ciència a una suposada neutralitat. Podem plantejar-nos desmitificar aquesta relació? Un exemple: el cas de la genètica i la seva íntima relació amb el poder i el mercat.

Marcel Cano. Filòsof. Col·laborador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat. Professor de l’Universitat Oberta de Cataluny


Seguretat o risc?
*

Tecnologia progrés i mite: de l'ideal d'emancipació i control a la societat del risc actual. Quines són les característiques dels nous riscos associats a la tècnica moderna? Com afrontar-los?
Andri Stahel. Doctor en ciències socials i professor col·laborador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat

12:00 h. Descans

12:30 h. Impactes en el Nord i el Sud de la Propietat Intel·lectual i el control dels recursos genètics *

La biotecnologia i la nanotecnologia són dos clars exemples en els que la propietat intel·lectual i el contol estratègic dels recursos genètics contribuïxen a un fort domini del Nord cap al Sud.
Silvia Ribeiro. Investigadora del Grup d'Acció sobre Erosió, Tecnologia i Concentració (ETC Group)

14:00 h. Dinar


16:00 h. Qui controla el desenvolupament de la Ciència i la Tecnologia? Finançament públic i/o privat

La recerca a tot el món es troba en un moment d'inflexió. Al temps que cada vegada als països més rics es tracta d'augmentar els recursos en recerca, també l'augment dels recursos s'espera que vingui principalment del finançament privat. Inevitablement existeix el risc que les fonts de finançament privades reorientin les recerques cap aquelles línies de treball que poden acabar repercutint sobre el sector de població més ric, i no cap a les línies d'investigació socialment més interessants. Condicionarà el finançament al tipus de recerca que es realitza?
Miquel Barceló. Doctor en Informàtica. Professor en l' Universitat Politècnica de Catalunya

16:30 h. Els límits de la Ciència i el Control Social

Els responsables de la presa de decisions pel que fa al coneixement científic requereixen dels experts respostes ràpides i clares, però molts dels problemes actuals posen en relleu les limitacions d'un mètode de coneixement que durant anys s'ha mostrat com el millor mecanisme possible. Davant aquesta situació la participació ciutadana apareix com un element bàsic dels principals problemes socials. Com es poden articular espais que facilitin aquesta participació?

Josep Lluis Espluga. Sociòleg. Professor de la Universitat Autònoma de Barcelona

17:00 h. Cap a on orientar la Ciència?*

Andrés Barreda. Economista. Professor de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic

17:30 h. Debat / preguntes


* Ponències en castellà

INSCRIPCIÓ

El seminari és obert a tothom i la inscripció és gratuïta. Tot i això, aquest seminari està especialment adreçat a persones vinculades al món de la recerca, així com a ONG o moviments socials, estudiants universitaris, i d’altres persones amb certs coneixements bàsics sobre els temes que es tractaran. Totes les persones inscrites prèviament rebran documentació sobre els temes tractats al seminari. El període d’inscripció restarà obert fins al 4 de octubre. Les places són limitades a l’aforament de la sala. Oferim la possibilitat de dinar conjuntament, per un preu al voltant de 10 euros. Indiqueu si us quedareu a dinar en el moment de la inscripció.

Per inscriure-us, truqueu al 93.785.13.18 (de dilluns a divendres) o envieu un missatge de correu electrònic, indicant si us quedareu a dinar, amb el vostre nom i cognoms, adreça de correu electrònic i un telèfon de contacte a formacio@debtwatch.org

Si us plau, difoneu-ho entre aquelles persones i entitats que penseu que poden estar interessades. Moltes gràcies

Disculpeu si rebeu aquesta informació per duplicat.


Per a més informació:

Telf: 93 785 13 18

formacio@debtwatch.org
www.observatorideute.org

* * * * *

per-difondre

Tuesday, September 26, 2006 8:58:10 PM

28. Debat: Eines tecnopolitiques i formes organitzatives

Debat: Infoespai-Divendres, 6 d'octubre 2006, 19:30h

Eines tecnopolítiques i formes organitzatives

Enxarxad@s o enredad@s? Tecno-transformades?

Les noves tecnologies de la informació, han canviat les formes de fer política? Quins riscs i potencialitats comporten?

Es habitual sentir que les noves tecnologies ens proporcionen noves eines per tal de “descentralitzar les activitats”, “d’estar més al corrent del que s’està fent”, que “ens faciliten comunicar amb gent a l’altre banda del planeta”, que “tenim accés a sistemes operatius i programaris lliures, i a una inspiradora experiència organitzativa al desenvolupar-los”, que fins i tot “podem fer els nostres reportatges de manifestacions”... Peró també hi ha qui creu que potser no tot han estat avantatges, que no tenim present tots els risc que comporten i no tot es tant nou com ens pensem! Potser han complicat la vida política i, a més, estan generant una “frontera digital”? “Si és que ara, per estar a un col·lectiu, cal un màster en telecomunicacions i tenir tot el dia per estar al tanto!”

En ocasió de la presència a Barcelona de persones d'altres 15 països i llarga trajectòria treballant sobre aquests temes, us proposem confrontar arguments i posicions des d'un punts de vista tècnic i no tècnic, des de la perspectiva de qui porta anys en la política sense necessitat d'Internet i de qui va entrar a partir d'una convocatòria enviada per e-mail... i en especial volem que la gent que utilitza aquestes eines dialogui amb qui les construeix.

Algunes preguntes per compartir:

- Les noves eines, ¿han facilitat noves maneres d’organització, comunicació i presa de decisions i noves maneres de gestionar el coneixement comú?

- Com ha de ser una eina perquè sigui una eina tecno-política? Val qualsevol cosa nova? Amb quins principis escollim?

- Les noves eines, fan que sigui més a prop la possibilitat del canvi polític? Faciliten que no depenguem d’unes elits que controlen el nostre accés al coneixement? O correm el risc que, reapropiant-se-les, el capitalisme s'adapti als nous temps?

Divendres, 6 d'Octubre 2006, 19:30h

Infoespai

Plaça del sol 19-20 baixos

Gracia (Metro Fontana)

Telefòn contacte: 659605957

* * * * *

Josep Anton,

La setmana passada, veient que l’assumpte d’aquest missatge era una resposta, vaig confondre’m pentsant-me que es tractava d’un missatge personal i no el vaig obrir en el moment de fer la composició del setmanari, per això el poso aquesta setmana.

Vull demanar-te disculpes i agraïr-te la invitació que m’has enviat, tot i que m’agradaria assistir-hi no podré fer-ho, perquè a l’hora de la inauguració no podré estar a Barcelona.

Petons,

Josep Cardona

president-lambda

Thursday, September 21, 2006 10:35:29 AM

Re: Índex i enllaç SO-97 (21/09/06): Setmanari d'impulsos i moviments socials

Josep,

T'envio informació del 30è aniversari del Casal Lambda, que ho farem amb la celebració d'un congrés Lambda d'Anàlisi de la Realitat Social: persona, matrimoni i famílies.

T'envio també la nota de premsa del conveni Casal Lambda - Unescocat, per si te'n vols fer ressó.

I també t'envio una invitació per a la inauguració i el full d'inscripció per si vols participar (tot és gratuït venint d'asociacions o del camp educatiu/mediàtic, en el teu Cas del Setmanari). Això sí cal telefonar al Casal i confirmar assistència.

Petons,

Josep Anton Rodríguez Collado

Casal Lambda - Catalunya. 30è Aniversari

29. 30è Aniversari del Casal Lambda

NOTA DE PREMSA

El proper 7 d’octubre de 2006, a les 17 hores, durant de la celebració del Congrés Lambda d'Anàlisi de la Realitat Social: persona, matrimoni i famílies, que s’inclou en els actes del 30è Aniversari del Casal Lambda, se signarà un conveni de col·laboració entre el Casal Lambda - Catalunya i Unescocat – Centre Unesco de Catalunya.

El president del Casal Lambda – Catalunya, el senyor Josep Anton Rodríguez Collado i el director d'Unescocat - Centre Unesco de Catalunya, signaran un conveni de col·laboració per:

Treballar conjuntament per crear una consciència social d’igualtat i d’eradicació de l’homofòbia social existent.

Estudiar la possibilitat de revisar la legislació en temes de discriminació per orientació sexual dels sistemes jurídics dels països que formen part de la UNESCO.

Tenir cura d’incidir en la lluita contra la discriminació per motius d’orientació sexual i ressaltar la importància del no sexisme en totes les activitats que Unescocat dugui a terme en els àmbits de treball que li són propis.

Treballar conjuntament per fer propostes a la UNESCO per tal que els seus programes i activitats contemplin també la lluita contra la discriminació per orientació sexual.

Amb la constitució d’una comissió de seguiment formada per membres d’ambdues entitats i amb una dinàmica de treball anual que permeti una dinàmica adequada als objectius plantejats.

El casal Lambda és un centre associatiu sense ànim de lucre que té com a objectiu la normalització del fet homosexual. Des de 1976 ofereix a gais i a lesbianes un espai de trobada i orientació, i un centre d’informació i documentació sobre sexualitat dirigit a professionals i investigadors. El Casal Lambda porta a terme un important treball de projecció social amb les seves activitats culturals i el treball continuat de sensibilització envers les institucions públiques, els partits polítics i el conjunt de la societat. L’objectiu principal del Casal Lambda és la normalització social de l'homosexualitat.

Des d’aquesta perspectiva, i en l’àmbit d’aquest conveni marc de col·laboració, el Casal Lambda té la voluntat d’encetar una nova línia d’acció per tal de fer notar la importància del no sexisme en els camps d’acció de la UNESCO.

Unescocat – Centre UNESCO de Catalunya, manté relacions oficials amb la UNESCO i amb l’ECOSOC de les Nacions Unides. Unescocat desenvolupa a Catalunya nombroses activitats relacionades amb la promoció i la difusió dels valors, la lluita contra la discriminació de qualsevol tipus, la salvaguarda dels drets humans, la diversitat cultural i lingüística, la sostenibilitat, el diàleg interreligiós, l’educació i les bones pràctiques, d’acord amb la filosofia, els objectius i els programes de la UNESCO.

Barcelona, del 5 al 8 d’octubre de 2006.

P R O G R A M A

Dijous, 5 d’octubre de 2006. 30 anys de Casal Lambda. Aniversari i homenatge.

La història de les associacions glbt immerses en la societat catalana i espanyola.

19:15: Presentació (Magda Oranich) i concert de cambra.

19:45: La consecució de la igualtat legal. Un procés de creixement i maduresa social.

Les societats democràtiques basades en el dret. (Pedro Zerolo, Carme Porta i Raül Romeva)

20:45 Homenatge.

Nota biogràfica sobre Armand de Fluvià (lectura per Enric Majó).

El naixement de les associacions glbt (muntatge audiovisual del GAG).

Intervenció de Miguel Ángel Sánchez president estatal de Fundación Triángulo.

Intervenció de la Consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sra. Carme Figueras.

Lliurament d’una safata d’argent amb frase d’Armand de Fluvià (presidents del Casal Lambda).

21:15 Paraules d’Armand de Fluvià i Escorça.

21:25 Inauguració Congrés Internacional Lambda d’Anàlisi de la Realitat Social.

21:30 Música i refrigeri d’aniversari/homenatge/inauguració.

Divendres, 6 d’octubre de 2006. La pesona, subjecte de la vida social.

18:00 La consecució de la igualtat legal. Un procés de creixement i maduresa social.

“Es fa camí tot caminant”: canvi social i canvi legal en la qüestió homosexual a Espanya (Alberto Mira).

L’evolució legal: el naixement i creixement de la democràcia. Els drets en les societats democràtiques (Josep Anton Rius, Alfred Calvet i Ernest Pérez, advocats del Casal Lambda).

18:50 Pausa refrigeri.

19:00:La persona, centre i valor de la societat.

Aproximació antropològica a la persona. Una caracterització de la persona humana. Elements definitoris (Daniel Gabarró).

Aproximació a la persona des de l’àmbit de la Psicologia i la Sexologia. (Hermínia Gomà, Pere Font, Begonya Odriozola i Sílvia Morell).

La dimensió sexual de la persona (Òscar Guasch).

20:30 Pausa

20:40 Grups de treball

Identificació dels diversos models de família (Esther Nolla per AMPGIL, i Elisabet Vendrell per FLG).

Caracterització dels models de societats europees (Mayla Salvado Ferrer, per ILGA).

21:20: Curtmetratges.

Dissabte, 7 d’octubre de 2006. Persona i família: actuacions i realitat socials.

09:30: La família i les famílies

Família i cristianisme (Enric Vilà).

Les noves famílies: transgressió o evolució. Gènere o persona? (Enzo Cucco).

Presentació de la família en els mèdia (mitjans de comunicació de masses). Els mèdia, constructors de la societat, definidors de les famílies en la societat. Debat d’especialistes a partir de preguntes dels assistents (Glòria Serra i Jaume Piquè).

11:30: pausa – refrigeri

12:00 El lloc de cadascuna i de totes les persones.

Apostes culturals pro persona. El creixement en maduresa de la persona requereix una oferta cultural que el propiciï (Guillem–Jordi Graells, del Teatre Lliure).

Les accions polítiques pro persona. A partir de preguntes dels assistents (Representants dels partits polítics: CiU: Meritxell Borràs, diputada al Parlament de Catalunya; PSC: Ricardo Castro Navío, Responsable de la Comissió Sectorial glbt; PSOE: Carmen Montón, diputada al Parlament Espanyol; CV: Dolors Clavell).

14:00: Dinar.

16:00 : El lloc de cadascuna i de totes les persones (2).

La xarxa social. L’associacionisme. Tipus d’associacions i accions que realitzen (Agustí Colomines).

Signatura del conveni de col·laboració Casal Lambda – UnescoCat.

Les accions concretes glbt (representants de les associacions glbt: per FT València: Rubèn Soler.).

20:00: Sessió de cinema.

A love to hide. Casablanca Gràcia. Girona 173-175


Diumenge, 8 d’octubre de 2006.

18:30 a 22:30 Ball del Casal Lambda. Casinet d’Hostafrancs

Carrer Rector Triadó, 53 (Metro (L3 i L5) i Renfe: Sants Estació)

INSCRIPCIÓ (gratuïta a associaciats) 40 €. (Inclou dinar del dissabte):

Nom i Cognoms:

Tel. / mòbil:

Correu electrònic:

Associació de pertinença:

Per telèfon: 93 319 55 50. / Per Correu electrònic: administracio@lambdaweb.org

* * * * *

...seguim treballant per a la divulgació del Llenguatge V I S U A L

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S O C I E T A T * O B E R T A * 9 9

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici