Societat Oberta

dijous, d’octubre 26, 2006

SOCIETAT * OBERTA * 102

Terres baixes del Llobregat, dijous 26 d’octubre de 2006 > > > > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials .

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

* * * * *

Índex

* * * * *

25/10/06

1. Una mirada adolescente contra la violencia a las mujeres”

2. Video censurado del PACMA (Partido antitaurino contra el maltrato animal)

3. Convocatòria de premsa Sos Racisme Catalunya

24/10/06

4. Ciutadans i ciutadanes com tu! Volem el dret al vot per les persones immigrades

5. La Ir-Responsabilitat Social d'Unión Penosa. Capítol I: Nicaragua a les fosques

6. XARXA DE CONSUM SOLIDARI – BUTLLETÍ ELECTRÒNIC OCTUBRE 2006

7. UNA MOBILITAT CONSERVADORA

8. TV3 es nega a emetre l'anunci de la campanya per la participació dels joves de la Coordinadora d'ONGs

9. L’Ajuntament canviarà el Pla General per eludir un enderroc ordenat pel jutge

23/10/06

10. ¡Alerta Antifascista! Concierto neonazi en Madrid

11. Els mitjans censuren la democràcia en temps d'eleccions

12. NUEVOS SÍNTOMAS CÁNCER DE MAMAS

13. Jornadas_eólica_y_conservación_en_Vitoria_en_febrero_2007

14. Comunicado Rueda Prensa último dia de huelga de hambre

15. National City, santuario de los 'sin papeles'

16. Denunciem els atemptats continuats a la fauna ornitològica de les Terres de l'Ebre

22/10/06

17. Exigències Achuar des de l'amazonia peruana

18. Com ho hem de fer per votar en blanc

19. ASSEMBLEA COORDINADORA NO AL PLA DE PONENT

21/10/06

20. Estades de voluntariat als muntanyans

21. Mostra de suport a l’Albert Ferré

22. Alguns reptes mediambientals per Tarragona. Propostes als polítics

20/10/06

23. [meeting point] mobilitzacions 2006

24. [Objeción Científica] Especial Informe2007

25. Huelga de hambre Despedidos SEAT en la Universidad

26. Catalunya ja té el seu Monument contra l’homofòbia

27. El GEPEC-EdC vol entrar en la gestió de l'espai natural de la Sèquia Major

19/10/06

28. Protesta dels forestals davant la retallada de funcions

29. Carta adreçada al Director dels Serveis Territorials de Medi Ambient de les Terres de l'Ebre

30. Convocatòria de premsa: Actes campanya 1IGUAL1

* * * * *

Associacio dones ccampoamor

Wednesday, October 25, 2006 4:35:53 PM

Inaguración exposición

1. Una mirada adolescente contra la violencia a las mujeres”

Jóvenes de los dos institutos públicos de Gavà (Barcelona) han colaborado en un proyecto de sensibilización y concienciación llevado a cabo por la Asociación de mujeres Clara Campoamor contra la violencia de género. El próximo viernes 27 de octubre a las 19 horas, se inaugura en el Casal de Entidades Sant Jordi de Gavà, la exposición de carteles contra la violencia compuesta a partir de las aportaciones hechas por las y los adolescentes. Este mismo día se elegirá el cartel ganador del certamen el cual será utilizado para la campaña de sensibilización organizada entorno al 25 de Noviembre día internacional para la erradicación de la violencia contra las mujeres que cada año realiza la Asociación de mujeres de Gavà.

Carmen García, presidenta de la Asociación, valora muy positivamente la partipación de las y los jóvenes porque considera “ que el tema de la violencia debe trabajarse desde la adolescencia para poder detectar cualquier tipo de violencia”, además añade “que por desgracia cada año, el número de mujeres muertas, y victimas de violencias en el mundo es altísimo, y sólo a partir del trabajo intergeneracional, y transversal, se puede contribuir a erradicar este fenómeno”.

* * * * *

Missatgera

Wednesday, October 25, 2006 8:22:40 AM

2. Video censurado del PACMA (Partido antitaurino contra el maltrato animal)

Caramba, con la censura!!! Cómo avanza!!!

Video censurado

http://www.pacma.net/index.php?=n.php&id_noticia=18&idiom=cast

(...) Durante el día 24 hemos sabido que la Junta Electoral Central ha ordenado el traslado de la emisión del vídeo electoral a horarios con un buen "share", el próximo sábado 28 y domingo 29, a las 8, 12 y 13 horas. (...)

* * * * *

Sos Racisme Catalunya

Wednesday, October 25, 2006 8:56:33 AM

3. Convocatòria de premsa Sos Racisme Catalunya

Dia: 26 d'octubre

Hora: 12:00

Lloc: Palau de la Generalitat

Benvolguts/des,

us convoquem a l'entrega del manifest unitàri "Ciutadans i ciutadanes com tu! Volem el dret al vot per les persones immigrades".

Aquest manifest sotasignat per un amplia mostra del teixit associatiu català serà entregat a un representant del Govern de la Generalitat. A l'entrega assistiran representants de les entitats i es presentarà el manifest.

Salutacions,

SOS Racisme

93 301 05 97

* * * * *

Sos Racisme Catalunya

martes, 24 de octubre de 2006 12:12

Benvolguts,

us fem a mans el manifest unitàri que un seguit d'entitats volem presentar el proper dia 26 a les 12:00 a la Generalitat de Catalunya amb convocatòria de premsa. Aquest manifest demana el dret al vot per les persones immigrades. Així doncs:

- us demanem la vostra adhesió (que podeu fer arribar aquí mateix per mail o trucant al 93 412 00 34 i demanant per Isabel). I en el cas que recolzeu aquesta iniciativa:

- caldria fer difusió per buscar més adhesions

- us convoquem el proper 26 a les 12:00hores a PLaça St. jaume on es llegirà el manifest

- demà enviarem la convocatòria de premsa i us la farem arribar perquè l'envieu també des de les vostres seus

Restem a l'espera de les vostres respostes, salutacions,

Isabel

SOS Racisme

4. Ciutadans i ciutadanes com tu!

Volem el dret al vot per les persones immigrades

A Catalunya des de fa uns anys estem vivint un canvi en la composició demogràfica de la societat atesa la consolidació del fet migratori. Com a altres països de la Unió Europea ens trobem amb moltes persones immigrades que han establert la seva residència amb caràcter permanent a Catalunya i aquestes avui representen un 9,5% de la població. El proper 1 de novembre, com en d’altres ocasions, davant la crida a les urnes de la població, una part important de persones quedarà exclosa de les decisions i activitat política, per l’únic fet de no ser nacionals.

El fet que part de la població catalana no disposi de drets polítics té conseqüències negatives no només als afectats directament, sinó al conjunt de la societat, ja que fa que els valors democràtics deixin de ser universals.

Ens trobem davant una qüestió de salut democràtica, on la paraula clau és la ciutadania i les polítiques que la desenvolupen. Aquestes polítiques han de garantir la igualtat de drets, la igualtat d’oportunitats de tracte i de condicions i la lluita contra la discriminació. És evident que la ciutadania no és només el reconeixement del dret al vot, però no té sentit parlar de ciutadania sense aquest dret.

Hem d’ampliar i millorar la democràcia en base a la realitat en què vivim. Cal prendre consciència que el concepte de ciutadà no és inamovible sinó que en diferents moments de la història, o actualment en determinants països, pren formes diferents. És a dir, que no és únicament un dret assumible en funció de la nacionalitat sinó que el criteri de la residència és vàlid, just i realista a l’hora de reconèixer, en igualtat de drets, una persona que aporta i participa en una societat. Recordem que a la nostra societat, fins fa poc temps, hi havia criteris més restringents en l’accés al dret a vot, com per exemple a les dones o a les persones sense propietats. Es tracta en definitiva d’ estendre i garantir un dret recollit a l’article 21 de la Declació Universal dels drets Humans.

Cal replantejar i reformular el concepte de ciutadania per tal de vincular-lo a la residència i no a la nacionalitat. D’aquesta manera aquest concepte avançarà en el reconeixement, en tots aquells que viuen i treballen a Catalunya, dels valors que aquest aplega, treballant en la construcció d’un futur basada en la justicia i la cohesió social. Hem d’ evitar les discriminacions, frustracions i processos de fractura social generats pel no reconeixement com a ciutadans de les persones que viuen, treballen, tenen els mateixos deures i paguen impostos en un determinat municipi com la resta dels seus veïns.

Es tracta d'una conquesta democràtica decisiva i d'un alt contingut simbòlic: no es pot parlar de democràcia universal ni d'autèntica integració si es denega el dret de vot a una part de la població. Manca el coratge i la voluntat política per passar de les paraules als fets i deixar de banda les pors i els prejudicis que envolten aquest debat i intenten justificar aquesta restricció de drets.

Per aquests motius el teixit associatiu català volem avançar en aquesta reivindicació i per això demanem:

- La reformulació del concepte de ciutadania vinculant-lo a la residència per tal d’ampliar el reconeixement com a ciutadans d’aquells que viuen i treballen a Catalunya independentment del seu origen.

- Als partits polítics que tinguin representació al Parlament en la propera legislatura, que treballin amb el màxim consens possible per avançar en aquesta línia per tal de que el Ple del Parlament de Catalunya voti una resolució en aquest sentit. Resolució que demani la reforma de l’article 13.2 de la Constitució, per tal de reconèixer el dret al sufragi a totes les persones residents estrangeres majors de 18 anys. Eliminant el requisit de tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadà comunitari per poder gaudir del dret al vot en les votacions a nivell municipal, autonòmic, estatal o europeu.

- Als partits polítics catalans que facin pressió a nivell de Govern de l’Estat espanyol, i que aportin elements a la Comissió del Congrés dels Diputats perquè es reformi la Constitució en el camí indicat.

Barcelona, 26 d’octubre de 2006

Adhesions:

AMIC, UGT

Asociación de Uruguayos de Catalunya, AUC

Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

Coordinadora d’ONG’s solidàries de les comarques gironines

Dones Juristes

ESPLAC

Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, FAVB

Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia

Fundació L’Alternativa

Fundació Nous Horitzons

Moviment Laïc i Progressista

OSPDH, Universitat de Barcelona

SOS Racisme-Catalunya

* * * * *

per difondre

Tuesday, October 24, 2006 4:32:39 PM

5. La Ir-Responsabilitat Social d'Unión Penosa

Capítol I: Nicaragua a les fosques

Benvolgudes i benvolguts,

Des de diversos col·lectius de Nicaragua i l'Estat Espanyol, els volem convidar a ser part del procés de construcció d'una campanya internacional contra UNIÓN FENOSA, com empresa transnacional espanyola del sector energètic, responsable de violacions dels drets humans i greus impactes ambientals a Colòmbia, Costa Rica, Guatemala, i Nicaragua.

Capítol I: Nicaragua a les fosques

Aquesta campanya arrenca davant la greu crisi humanitària que està provocant Unión FENOSA a Nicaragua, amb interrupcions del subministrament elèctric diaris de fins a 12 hores, que està afectant a la totalitat de la població nicaragüenca i està generant greus problemes d'incalculables conseqüències, destacant pel drama humà que suposen els de salut pública, a l'afectar entre d’altres a hospitals, col·legis i al proveïment d'aigua potable, violant així els drets humans més elementals.

Què exigim a Unió Fenosa?

Exigim que posi fi a aquesta caòtica situació, restitueixi i indemnitzi a la població nicaragüenca pels perjudicis provocats i abandoni Nicaragua, renunciant a qualsevol tipus d'indemnització.

Com donar suport la campanya?

- Els proposem que s'adhereixin a la campanya i facin àmplia difusió de la mateixa.
Amb totes les adhesions rebudes enviarem un
bureau fax als implicats perquè posin fi o pressionin perquè es posi fi a aquesta caòtica i esperpèntica situació que s'està vivint a Nicaragua.
- En aquesta primera fase, enviïn per correu electrònic la carta adjunta a:

accionistes@unionfenosa.es, unionfenosa@unionfenosa.es, gginer@unionfenosa.es, president@presidencia.gob.ni , asacasa@presidencia.gob.ni , dge@ine.gob.ni , daniel@conamornicaragua.org.ni , informacion@herty2006.org, eduardomontealegre@vamosconeduardo.org.ni , rizo2007@hotmail.com , hertymg@ibhw.com.ni , rosariom@ibw.com.ni , jlrzapatero@presidencia.gob.es , leire.pajin@mae.es , secretaria.directora@meh.es , portal@mineco.es , info@mityc.es, portal.presidencia@mp.boe.es , portal@mju.es , embespni@correu.mae.es , recepcion@aecinicaragua.org.ni, coordinador@aecinicaragua.org.ni , informacion@grupoacs.com, anar@grupoacs.com , info@caixagalicia.es , serviciodeatencionalcliente@caixanova.com , amb còpia a info@unionpenosa.org
Govern nicaragüenc i candidats presidencials: Com legítim representant del poble nicaragüenc i aspirants a ser-lo.

Govern espanyol: Per la seva possible implicació, com en altres ocasions, en la realització de pressions al govern nicaragüenc perquè afavoreixi a la transnacional espanyola.

Accionistes majoritaris: ACS, CAIXAGALICIA, CAIXANOVA

- Organitzant accions locals (xerrades, vídeofórums, accions de carrer, .i el que se'ns acudeixi) .

- Intercanviant experiències i coneixements (materials, campanyes locals ) que publicarem en la pàgina web de la campanya: www.unionpenosa.org

Si tens interès a participar o comunicar-te, posa't en contacte amb nosaltres en el correu electrònic info@unionpenosa.org, detallant el nom de la teva organització o col·lectiu, l'àrea que treballa, i les modificacions/proposicions que creguis que se li han de fer a aquesta convocatòria.

Tot esperant la vostra resposta, us enviem salutacions solidàries,

Entitats adherides: Xarxa Nacional de Consumidors de Nicaragua, Casa de Nicaragua de Catalunya, Comitè de Solidaritat Internacionalista de Saragossa, Ecologistes en Acció, Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos, Observatori de les Multinacionals a Amèrica Llatina (OMAL), Yolocamba, Xarxa de l'Observatori del Deute en la Globalització.


Més informació en:
www.unionpenosa.org

Contacte: info@unionpenosa.org

* * * * *

Xarxa Consum Solidari (Sensibilització)

Tuesday, October 24, 2006 4:38:40 PM

(si voleu rebre mensualment el butlletí electrònic de la Xarxa de Consum Solidari, ens ho podeu fer saber a projectes2@xarxaconsum.org)

6. XARXA DE CONSUM SOLIDARI – BUTLLETÍ ELECTRÒNIC OCTUBRE 2006

Hola a tots/tes! A continuació us fem arribar el butlletí electrònic de la Xarxa de Consum Solidari del mes de setembre, on us presentem les darreres novetats editorials que hem publicat, us informem de la gira que estem preparant per donar a conèixer l'importació d'un nou cafè d'Equador: el 'Café Directo', informem de la darrera assemblea general de socis i sòcies de l'entitat, i us fem arribar el programa del cicle de cinema que estem realitzant a les nostres seus. Què disfruteu!
http://www.xarxaconsum.net/


Nou llibre cap a on va el comerç just?

Xavier Montagut i Esther Vivas (coord). Icaria editorial. Amb aquest llibre volem aprofundir en el debat sobre quina és la situació actual del moviment del comerç just a l’Estat espanyol i els reptes als quals s’enfronta, a la vegada que presentem experiències concretes que ens aproximen a una visió integral del comerç just. Una perspectiva global que té en compte a tots els actors que participen en el procés de comercialització (des del productor al consumidor), que vincula el comerç just a la sobirania alimentaria, que s’oposa a aquells que promouen la globalització neoliberal.

Un comerç just que rebutja ser un instrument de marketing empresarial, de neteja d’imatge de multinacionals i de grans superfícies i que aposta per canviar les injustes regles del joc que ens afecten tant al Nord com al Sud.

Importación del 'Café Directo' de Ecuador

Como alternativa a las importaciones convencionales de materia prima y para hacer frente junto con los productores de cafe a la crisis mundial del sector cafetalero, la Xarxa de Consum Solidari junto con organizaciones del Espacio por un Comercio Justo, inician la importación del Café Directo de Ecuador, un café 100% elaborado en origen por la AACRI (Asociación Agroartesanal de Caficultores del Río Intag). Con motivo de promocionar este innovador café, organizamos una gira por el Estado Español, para dar a conocer los productores, sus luchas y acercarlos hacia los consumidores.

La Xarxa de Consum Solidari celebra l’Assemblea General de Socis i Sòcies
Uns cinquanta socis i sòcies de la Xarxa de Consum Solidari (XCS) es van reunir en assemblea general el dissabte, 7 d’octubre, al convent de Sant Agustí, a Barcelona. En el transcurs de la reunió, que va durar tot el matí, es va parlar de l’evolució de la Xarxa de Consum Solidari en els seus deu anys d’història. En concret, es va explicar la situació actual de l’entitat i els projectes que impulsa en aquests moments i es van presentar les diferents àrees de treball de la XCS. D’aquesta manera, es va fer un repàs a les iniciatives engegades des de les àrees de cooperació, sensibilització, educació, viatges i acció política, entre d’altres.

Cicle de cinema i debat: Què hi ha darrere del que mengem?

Des de la Xarxa de Consum Solidari us convidem a un cicle de cinema i debat per a reflexionar sobre les causes que han conduït als caps d'estat i de govern a comprometre's a assolirels Objectius del Mil·lenni. Volem, a partir d'una mostra de diferents pel•lícules i documentals, parlar del comerç internacional, de les relacions nord-sud, de l'agricultura i l'alimentació, de la fam, de gènere...

Èxit del Tribunal Popular de l’Agricultura Trasngènica a Catalunya

Avançant en la lluita per un món rural viu


Consumo responsable: una reflexión crítica

D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, la Xarxa de Consum Solidari garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic) necessàries per enviar aquest butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació mitjançant un correu electrònic a projectes2@xarxaconsum.org

Si voleu deixar de rebre aquest butlletí, reenvieu aquest missatge a

projectes2@xarxaconsum.org amb l’assumpteBaixa

* * * * *

LOSTER

Tuesday, October 24, 2006 3:40:25 PM

7. UNA MOBILITAT CONSERVADORA

Catalunya pateix en els darrers temps els efectes perversos d’una mobilitat desastrosa. Una mobilitat conservadora, que aposta per l’asfalt en lloc de planificar un racional transport públic ferroviari.

D’aquesta manera, mentre el usuaris ( clients ) de RENFE-ADIF s’exasperen pels retards i la pèssima qualitat del servei públic ferroviari ( a causa de les obres del TAV ) la intel·ligència de casa nostra proposa, d’una forma obsessiva, imposar-nos el quart cinturó. Cal tenir en compte que aquest país, petit i delicat, anomenat Catalunya ja és al límit de la seva capacitat pel fa a l’ús compulsiu del vehicle privat.

Ara i aquí només hi ha una solució : voluntat política per reestructurar una mobilitat humana que giri a l’entorn del tren convencional. Només amb una decidida promoció del ferrocarril podrem construir un país just, lliure, productiu, de qualitat i, alhora, podrem lluitar, d’una forma efectiva, contra l’exclusió social, la crispació viària i el canvi climàtic.

JOSEP M. LOSTE i ROMERO

ARTICULISTA DE PREMSA

* * * * *

Cxavier H Fernández

Tuesday, October 24, 2006 2:33:03 PM

8. TV3 es nega a emetre l'anunci de la campanya per la participació dels joves de la Coordinadora d'ONGs

Imatge de la campanya, vídeo a youtube i notícies

La Coordinadora inicia una campanya de difusió alternativa de l'anunci a través d'Internet

TV3 s'ha negat a emetre l'espot que la Coordinadora d'ONGs de comarques gironines i l'Alt Maresme havia elaborat per a la campanya per la participació dels joves a les ONGs. L'espot, elaborat pel dissenyador Pep Caballé, reprodueix un fragment del conegut i polèmic llibre 13,99 l'escriptor francès Frédéric Beigbeder: "Sóc el publicista, el tio que us ven merda, que us fa somniar amb coses que mai tindreu...". Després d’aquest text, l'espot fa una crida als joves a no ser consumistes i a ser més solidaris. El lema de la campanya, que tanca l’espot llegeix: “No esperis, tu pots canviar el món”.

La campanya de la Coordinadora d’ONGs en cap cas pretén desacreditar o desprestigiar el col·lectiu de publicistes, per aquest motiu el missatge escollit és un text de caràcter públic, debatut als mitjans de comunicació i que fuig dels clàssics anuncis que mostren les tragèdies mundials. L’anunci vol despertar la consciència dels joves fent veure que l’important a la vida no és només consumir, estudiar, etc., sinó també canalitzar esforços per fer un món més just, mitjançant la solidaritat.

No és usual que TV3 es negui a emetre un anunci, però en aquest cas així ho ha fet i ho ha comunicat a la Coordinadora d'ONGs via e-mail:

Contravé la normativa vigent de publicitat:

"provoca el descrèdit d'un col·lectiu de professionals" (norma Quarta, ap. c), de les Normes del Consell d'Administració de la CCRTV).

La Coordinadora d'ONGs ha intentat posar-se amb contacte amb TV3 per tal d'aconseguir la normativa sencera, ja que en cap moment li ha estat facilitada -ni tan sols per poder consultar la totalitat del text que regeix la norma quarta, apartat C al qual es refereix el canal públic- però no ha obtingut cap resposta. La directora comercial de Televisió de Catalunya, Neus Comellas, en declaracions a El Punt ha qualificat de «poc elegant» el text i ha afegit que «la frase és una contradicció si s'utilitza el canal publicitari».

La Coordinadora d'ONGs, en assemblea, ha decidit iniciar una campanya de difusió alternativa per tal que el missatge arribi als joves. La coordinadora considera que s'emeten anuncis i no es censuren, amb clars continguts sexistes o ofensius contra d'altres col·lectius i que l'anunci de la campanya de participació té com a únic objectiu remoure consciències. La campanya consistirà en realitzar enviaments massius de correus electrònics explicant la problemàtica i penjant l'espot a Webs populars de consulta gratuïta com Youtube o Video Google, així com al mateix web de la campanya (www.participacio.com) o al de la Coordinadora (www.solidaries.org).

Cal recordar que la campanya per la participació dels joves compta amb el recolzament de diverses institucions com l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Secretaria General de Joventut i la Universitat de Girona. Representants de totes elles estaven al corrent de l’elaboració i contingut de l'espot, així com del web de la campanya i altres materials gràfics per a la difusió. La campanya, a més, també compte amb la col·laboració d'en Lluís Gavaldà, líder de la formació catalana Els Pets, que ha cedit la seva imatge i la cançó Pau del disc 'Agost' (2004).

CLICA PER VEURE EL VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=Iro5_enMrF8

Notícies relacionades aparegudes als mitjans:

El Punt (Vilaweb) 20-10-2006

eldimoni.com 23-10-2006

Engrup 23-10-2006

Diari de Girona 23-10-2006

laradioactivitat.com 23-10-2006

El Punt (Vilaweb) 22-10-2006

La Manyana 21-10-2006

ACN 20-10-2006

ANUNCI DE LA COORDINADORA:

http://www.youtube.com/watch?v=Iro5_enMrF8


Antoni Bosch Perelló

Tuesday, October 24, 2006 12:20:24 PM

* * * * *

AVUI DIMARTS, 24 D’OCTUBRE DEL 2006 BARCELONA

9. L’Ajuntament canviarà el Pla General per eludir un enderroc ordenat pel jutge

| Els veïns de l’illa Sandoz fa nou anys que lluiten per fer complir la llei

| L’Ajuntament vol evitar la sentència legalitzant el que ja està fet

Maria Favà

BARCELONA

El desembre del 2004, el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) va declarar nuls els acords de l’Ajuntament de Barcelona del desembre del 1997 i del febrer del 1999 que van fer possible la construcció de tres blocs d’habitatges al solar conegut com l’illa Sandoz, a Sarrià. Dos anys després, l’Ajuntament no ha executat la sentència que implicava enderrocar l’excés d’edificabilitat denunciat pels veïns que van posar el plet i, en canvi, ha iniciat els tràmits per modificar el Pla General Metropolita per tal de convertir en legal el que el TSJC va considerar al marge de la legalitat.

Per lluitar contra aquesta estratègia de l’Ajuntament, els veïns de l’illa Sandoz impugnaran lamodificació del PGM que proposa l’Ajuntament i, si no n’hi ha prou, interposaran un nou contenciós administratiu.

Fa nou anys que lluiten per “un urbanisme humà que respecti la legalitat vigent”, segons la plataforma, i estan disposats a continuar pagant de la seva butxaca els plets i els recursos. L’advocat del veïns, Eduard Moreno, que s’ha distingit per defensar veïns en litigis urbanístics considerats abusius i que, en aquest cas, es mou també per militància, recorda que la constructora –que al començament del procés es deia Indret Vertical i que ara s’ha convertit en Vertix – ha interposat un altre recurs de queixa davant del Tribunal Suprem de Madrid.

Aquest nou procés ha donat arguments a l’Ajuntament, que s’està afanyant a modificar el planejament abans que surti la nova sentencia que probablement serà similar a la del TSJC.

L’illa Sandoz està entre els carrers Fontcoberta, Santa Amèlia, Osis i Cardenal Vives i Tutó. Fins al 1997 estava ocupada pels laboratoris Sandoz –ara Novartits –, per un jardí privat i la masia Senillosa.¡L’illa Sandoz, que és al barri de Sarrià, va estar ocupada pels laboratoris

¡JOSEP LOSADA

@L’illa Sandoz ha perdut l’oportunitat de ser un exemple. Un bon exemple que ajudaria a

fer oblidar totes les altres males pràctiques que enmatèria d’urbanisme excessiu ha patit la ciutat. Perquè, malgrat les sentencies que són favorables als veïns, demoment no s’ha enderrocat res.“Ambla negativa a complir el mandat judicial, l’Ajuntament està dient a la ciutadania que no cal que protesti. I alhora està dient als constructors que facin el que vulguin, que després ja ho convertiran ells en legal”, es lamentaven ahir els portaveus de la plataforma veïnal que fa nou anys que lluita contra l’excés d’edificació.

@La memòria és feble, però caldria no oblidar que tant l’Hotel Sarriá com el Hilton van construir més metres dels permesos. El Hilton va acabar pagant 120 milions de les antigues pessetes. Pel que fa a l’Hotel Sarrià, que va aixecar 18.000 metres de més, després de deu anys de litigi va pagar 70 milions de les antigues pessetes. En tots dos casos els va sortir més a compte pagar. Per compensar tants mals exemples, l’Ajuntament es va marcar un punt autoenderrocant-se quatre plantes de l’edifici Novíssim, de la plaça de Sant Miquel.

Aquí mai no es tira res a terra

L’edifici Novíssim de l’Ajuntament va ser escapçat per donar exemple¡RAMOS

* * * * *

"Coordinadora Antifascista de Madrid"

Mon, 23 Oct 2006 22:47:54

10. ¡Alerta Antifascista! Concierto neonazi en Madrid

Desde la Coordinadora Antifascista de Madrid queremos hacer saber de cara a la opinión pública general que el próximo día 28 de Octubre tendrá lugar en Madrid un concierto neonazi, bajo el nombre de “Iberian Fest”, en el que intervendrá una de las bandas icono de quienes defienden la superioridad racial blanca y el odio indiscriminado como argumento suficiente para llevar a cabo los violentos comportamientos a los que desgraciadamente nos tienen acostumbrados. El grupo en cuestión se hace llamar Brutal Atack (Ataque brutal, en castellano) banda inglesa con 25 años de trayectoria, vinculada a la organización Blood & Honour y que atraerá hasta algún punto de Madrid a neonazis de toda Europa. En el mismo concierto también participan las bandas White Law, Asedio, Brigada Totenkopf y Blue Max; inglesa, españolas y alemana, respectivamente.

La convocatoria, realizada por Internet y círculos cerrados de la extrema derecha, se hace bajo el nombre de una organización fantasma, “Unidad Skinhead” que intencionadamente esconde la participación de asociaciones fascistas como “Combat España” o de partidos políticos como “Alianza Nacional” a los que no interesa firmar directamente el cartel, por ser actos en los que la discriminación y las agresiones a inmigrantes, homosexuales, mendigos, jóvenes o gentes de izquierda están, desgraciadamente, siempre presentes y que al mismo tiempo nos estamos acostumbrando a tolerar, a pesar de todo lo que dice al respecto la Ley de Partidos.

Este comunicado pretende ser una alerta y denuncia pública ante unos eventos que se celebran en nuestra comunidad libremente, con total impunidad para los organizadores y asistentes y con pasividad de la ciudadanía y de las fuerzas de seguridad, cómplices de los neonazis en ya demasiadas ocasiones. En otros países europeos, como Alemania, este tipo de festivales con carácter nacionalsocialista se encuentran mucho más perseguidos y castigados. En el Reino Unido, lugar de procedencia de Brutal Atack, cada concierto suyo se salda con multitud de agresiones e incidentes violentos.

Tan solo en el último mes se debe relacionar a la extrema derecha madrileña con agresiones en el Barrio del Pilar, Fuenlabrada, Alcalá de Henares, Las Rozas, Pozuelo, Plaza de Ópera, Canillejas... dejando más de 20 heridos, algunos de ellos graves. La alcaldesa de San Fernando de Henares continúa siendo amenazada por un grupo nazi por ser una persona de izquierdas y haber adoptado a una niña asiática sin que la policía considere oportuno detener a nadie.

Queremos dejar claro que la responsabilidad de las agresiones que conllevará este concierto únicamente recaerá sobre la Delegación del Gobierno si finalmente autoriza la celebración de un evento en el que abiertamente se realiza apología del genocidio, exaltación a la violencia y al odio racial.

Madrid, a 23 de Octubre de 2006

COORDINADORA ANTIFASCISTA DE MADRID

nodo50.org/antifa

* * * * *

respolis-gmail.com

23/10/2006 21:11

11. Els mitjans censuren la democràcia en temps d'eleccions

310 persones ja hem signat per revocar els polítics que no compleixen. Mestrestant, els mitjans ens silencien per protegir els interessos de la política espectacle.

---------------------------------------------------------------------
Un conjunt de persones anònimes, no partidista, hem elaborat, mitjançant una convocació oberta, una llista de reclamacions per a una societat més justa i menys precària. A canvi dels nostres vots, els signants de la campanya volem que un o alguns partits incorporin totes aquestes demandes en el seu programa, i també que convoquin un referéndum per introduir un sistema que obligui a revocar a mig mandat els polítics que no compleixen.

Es temps d'eleccions. CAP dels principals mitjans contactats ha volgut fer-se eco d'aquesta iniciativa, i TOTS els diaris han censurat les cartes al lector que s'han enviat (*) Volem lamentar aquest silenci que mostra un cop més l'abisme que separa el règim de partits i els seus aliats mediàtics, de la democràcia que les persones volem, al servei de la justícia social i no dels interessos d'uns pocs.

Potser és que la opinió de 275 persones pesa poc a l'escenari polític i per això no se'n vol parlar, o potser els que estem tips de la política espectacle som molts més i per això els hi és imperatiu silenciar qualsevol alternativa seriosa per protegir-se del poble.

Encara pots informar-te, i signar per demostrar el teu descontent:

http://www.respolis.cat
(també pots signar tot enviant un SMS amb el teu nom al 659-328-465 )

Farem cassolades els dies abans de les eleccions:

http://cassolades2006.blogspot.com
La iniciativa no s'atura amb aquestes eleccions. Pensem crear una plataforma permanent per aconseguir, tard o d'hora, la revocació automàtica dels polítics mentiders (com un primer pas en la transició cap a la democràcia participativa plena, com alternativa a la política i a la societat de l'espectacle i del consumisne).


Per estar informat pots subscriure a la llista a:

respoliscat-subscribe@yahoogroups.com
o visita regularment el nostre blog:

http://respolis.blocat.com

* TV3, TVE, Catalunya Ràdio, COM Ràdio, RAC1, Ona Catalana, La Vanguàrdia, El País, El Periodico, El Punt, Avui i altres fins un total de 200 adreces personals de periodistes i presentadors i genèriques dels mitjans i de alguns dels programes.

* * * * *

m.rosa ferran iglesias

Monday, October 23, 2006 9:48:40 PM

12. NUEVOS SÍNTOMAS CÁNCER DE MAMAS

TENER EN CUENTA!!!

Quiero compartir este mensaje con ustedes a propósito de que el lunes pasado falleció Claudia P. Mejía, por causa de esta enfermedad.

Por favor no dejen de leerlo y enviarlo.

Mujeres: a estar alertas de esta nueva manifestación de la enfermedad.

Hombres: por favor hagan correr este mail, gracias por cuidarnos.

NUEVO CÁNCER DE MAMAS

Esta es una información a tener en cuenta por nosotras las mujeres. Creo que es importante que la divulguemos entre nuestras amigas.

En noviembre, la hermana de una amiga desarrolló una erupción en su mama, similar a la que sufren las madres jóvenes que están amamantando.

Debido a que su mamografía salió limpia, el doctor la trató con antibióticos contra infección.

Después de dos tratamientos, empezó a empeorar. Su médico le mandó hacer otra mamografía y esta vez se apreció una masa cuya biopsia reveló un tumor maligno de rápido crecimiento.

Primero le ordenaron quimioterapia para reducir el crecimiento. Luego siguió una mastectomía y después un tratamiento completo de quimioterapia, seguido de radiación.....

Nueve meses después de intenso tratamiento, fue dada de alta.

Después de un año de vivir cada día al máximo posible, el cáncer le tomó el hígado.

Siguió cuatro tratamientos y decidió, finalmente, que quería calidad de vida y no sufrir los efectos secundarios de la quimioterapia.

Tuvimos cinco extraordinarios meses y ella planeó todos y cada uno de los detalles de sus días finales.

Su mensaje es el siguiente:

¡¡¡ Por favor estén alertas a cualquier cosa anormal, y sean persistentes en buscar ayuda enseguida!!!

La enfermedad de Paget:

Esta es una rara forma de cáncer de mama, y aparece en la parte exterior del seno, en el pezón, la areola.

Puede parecer una erupción, que luego se convierte en una lesión con una orilla exterior reseca.

Yo nunca hubiera sospechado que era cáncer de mama, pero era. Mi pezón nunca me pareció diferente, pero la erupción me molestaba y por eso fui al medico.

Algunas veces, me picaba y me dolía, pero fuera de eso no me molestaba. Era solamente feo y molesto, y no se aliviaba con todas las cremas recetadas por mi doctor y el dermatólogo para la dermatitis que parecía ser.

Se veían preocupados, pero no me advirtieron que podía ser canceroso. Sospecho que no hay muchas mujeres que sepan que una lesión o erupción en el pezón o una areola puedan ser cáncer de mama.

El mío comenzó como una simple roncha roja en la areola. Uno de los más grandes problemas con la enfermedad de Paget es que parecen ser síntomas inofensivos y frecuentemente se confunde con una inflamación o infección de la piel, dilatando así la detección y su tratamiento.

¿Cuales son los síntomas?

Los síntomas incluyen:

1.- Una irritación persistente, goteo y resequedad del pezón, causando comezón e irritación. (Como comenté, en mi caso no me producía mucha comezón ni tenia secreción. Sí lo sentía y tenía una costra en la orilla de un lado).

2.- Una lesión en tu pezón que no sana (la mía estaba en el área de la areola con una protuberancia en el centro del pezón).

3.- Generalmente es afectado un solo pezón. ¿Cómo se lo puede diagnosticar?

Tu médico debe hacerte un examen físico y debe sugerir una mamografía de ambos senos, haciéndolo inmediatamente.

Aún cuando la irritación y las costras parezcan dermatitis (inflamación de la piel), tu médico debe sospechar cáncer si la molestias solamente en un seno y debe ordenar, inmediatamente, una biopsia de la lesión para confirmar qué está pasando.

Este mensaje debe de ser tomado en serio y enviado a la mayor cantidad de personas posibles (parientes y amigas).

Puede salvar la vida de alguien. Mi cáncer de mama se extendió y pasó a mis huesos después de recibir megadosis de quimioterapia, veintiocho (28) tratamientos de radiación y tomar Tamaxofin.

Si esto hubiera sido diagnosticado como cáncer de mama desde un principio, probablemente no se hubiera extendido.

A todos los lectores: esto es triste. Como mujeres no sabemos de enfermedad de Paget.

Si pasando esto por e-mail, podemos hacer que otras conozcan esto, y su potencial peligro, estamos ayudando a mujeres en todos lados.

Por favor: Si puedes, perder un momento y envía esto a la mayor cantidad de personas posible, especialmente a tu familia y amigas; solo toma un momento y los resultados pueden salvar vidas.

* * * * *

Miguel González

lunes, 23 de octubre de 2006 21:25

13. Jornadas_eólica_y_conservación_en_Vitoria_en_febrero_2007

Hola:

Algunos miembros de la Plataforma para la Implantación Racional de la Energía Eólica en Euskadi, estamos sopensando la posibilidad de celebrar unas jornadas sobre ENERGÍA EÓLICA Y CONSERVACIÓN DE LA NATURALEZA un fin de semana de febrero de 2007 en Vitoria-Gasteiz. Para ello nos gustaría conocer que interés tendría entre vosotros y si hubiera bastante gente dispuesta a acudir. Todas las opiciones, comentarios o sugerencias serán bien recibidas, y me las podéis hacer llegar directamente a mi e-mail:

izate@hotmail.com o al de la Plataforma: eolicasasino@hotmail.com

Está plataforma está formada por los siguientes grupos: Instituto Alavés de la Naturaleza (IAN), Hontza Natura Elkartea / Grupo Naturalista Hontza, WWF/Adena Bizkaia, Asociación Medioambiental Izate, Sociedad Ornitológica Lanius, Asociación Txirpial de Guías de Naturaleza y Educación Ambiental, Ekologistak Martxan Bizkaia, Departamento de Botánica de la Sociedad de Ciencias Naturales de Sestao, Colectivo Batbiten y Grupo Montañero Tatxuelista (GMT) La Kutxipanda del Pa.

Introducción

Se han celebrado ya dos encuentros estatales para el Emplazamiento Racional de la Energía Eólica, uno en Quintana de Valdivielso (Burgos) y otro en Abiocillo (Soria). De ambos surgió la Mesa Estatal para el Emplazamiento Racional de la Energía Eólica, coordinadora que agrupa a los muchos grupos que en sus respectivos territorios intentan que la recién aparecida energía eólica se desarrolle de acuerdo a principios de respeto a la naturaleza y a los valores culturales y estéticos de las áreas rurales. En las jornadas que se proponen a continuación se pretende seguir con este tipo de encuentros que tan necesarios resultan para el establecimiento de contactos, puesta en común de criterios y el intercambio de información entre los diferentes grupos. Sin duda la creación de esta Mesa Estatal ha servido para "racionalizar" en cierta medida los criterios de instalación de centrales eólicas, y algunos excepcionales parajes se han podido salvar de su irreversible alteración por la instalación de industrias eólicas. Consideramos que en este momento debemos adquirir el compromiso de seguir dando fuerza y cuerpo a esta Mesa, para que nos podamos aproximar al objetivo que define nuestro nombre el Emplazamiento Racional de la Energía Eólica

El Programa Provisional del Encuentro Estatal para el Emplazamiento Racional de la Energía Eólica, a falta de confirmar qué fin de semana de febrero sería es:

Viernes:

Recepción de los participantes en el albergue y cena

Sábado:

10:00 Apertura de las jornadas con participación de algún representante municipal

10:30-12:00 Presentación de dos ponencias sobre la situación de la Energia Eólica en la CAPV, con turnos de preguntas y coloquio. Esta primera parte es principalmente informativa y dirigida a los ciudadanos que deseen informarse sobre este complejo asunto.

12:15 Tras un descanso de quince minutos comenzará la conferencia "plenaria".

13:30 Fin de las jornada matinal

Luego comida en céntrico restaurante de Vitoria

16:00 Comienza la parte técnica. Sigue abierta al público pero en ella se abordarán temas específicos en bloques temáticos o bien en talleres paralelos, dependiendo de la disponibilidad de espacio. Las presentaciones de cada grupo participante, serían de 5-10 minutos (depende de los grupos que haya) para que expliquen sus inquietudes eólicas y sus problemas con las centrales. Una posibilidad es que en una parte general se exponga la situación en cada territorio y posteriormente se entre en los respectivos bloques temáticos o talleres. Algunas posibilidades serían: Energía Eólica y Medio Natural, Energía Eólica y Espacios Protegidos, Energía Eólica y Avifauna, Energía Eólica y Legislación, Energía Eólica y Turismo, Energía Eólica y Paisaje, Energía Eólica y Medio Socioeconómico, Energía Eólica y Patrimonio Histórico. Se terminaría con un coloquio entre todos los grupos.

Cena de Confraternización.

Domingo:

Por la mañana excursión por el entorno de Vitoria-Gasteiz.

Bueno, sin más, esto es un programa provisional a falta de confirmar los ponentes y los grupos que estarían interesados en participar. Por ello os pedimos que los grupos interesados os pongáis en contacto con nosotros.

Sería interesante que los grandes grupos conservacionistas, como SEO/BirdLife y WWF/Adena participen en este encuentro.

Un cordial saludo

Sergio de Juan

Asociación Medioambiental IZATE Ingurugiroaren Taldea

Barakaldo - Bizkaia

Tfno: 94.485.15.45 - 600.81.76.53

e-mail: izate@hotmail.com

http://comunidades.kzgunea.net/izate

www.izate.tk

* * * * *

Diosdado Toledano Gonzalez

Monday, October 23, 2006 12:20:47 PM

14. Comunicado Rueda Prensa último dia de huelga de hambre

Se celebró rueda de prensa en la Universidad de Barcelona el día 22 último dia de huelga de hambre, a las 12 horas en "La Capilla" de la Universidad de Barcelona, donde se dió lectura añ comunicado que adjuntamos.

Los huelgistas de hambre abandonaron el encierro por la tarde siendo recibidoa a la puerta por familiares, amigos/as y compaleros/as de la Solidaridad.

Comisión Comunicación Asamblea Despedidos de SEAT

RUEDA DE PRENSA HUELGUISTAS DE HAMBRE SEAT

COMUNICADO:

Durante tres días 10 huelguistas de hambre, 7 despedidos de SEAT, Ángel Herrero, José María Requena, Juan Félix Muñoz, Jorge Cortegana, Carlos García , Wenceslao Calero y Diosdado Toledano, y tres trabajadores en solidaridad, Juan Montero miembro del Comité de Solidaridad, Merche Sánchez Sec. General CGT Catalunya y Paco Crespo trabajador de SEAT y de CNT, han estado en huelga de hambre en apoyo de la Readmisión de Todos/as los/las despedidos/as de SEAT antes de las próximas fiestas de navidad.

La huelga de hambre, debidamente atendida por dos sanitarios, ha transcurrido con normalidad en las instalaciones de la Universidad de Barcelona (La capilla).

Unas 500 personas han visitado a los huelguistas para expresarles su solidaridad, familiares y amigos/as, trabajadores de SEAT despedidos y en activo, estudiantes de la universidad, trabajadores de empresas como Valeo, Metro, Nissan, Hospital Vall d’Hebron, Correos, ACESA (autopistas), Banesto, DAMM, Mercadona, extrabajadores de Miniwatt, etc.; sindicalistas de CATAC, CGT, CNT, CC.OO., CTA, IAC, SU del Metro, Xarxa contra els Tancaments d’empresas, etc.; activistas de organizaciones políticas de EuiA, PCPE, PSUC-Viu, Revolta Global; activistas de organizaciones sociales Asociación de Vecinos de Nou Barris, Cornellá sin Fronteras, Mesa Cívica pels drets socials, Memoria Histórica de SEAT; personas como Josep Ricart párroco de S. Pere Claver que ofreció su iglesia en apoyo de los huelguistas, Isabel Ferragut luchadora contra los abusos de poder médicos y judiciales, de Juanjo Alvarez de la Plataforma Pedro Alvarez.

También se han recibido comunicados escritos de solidaridad de las siguientes organizaciones: Catac, CGT, CTAB, S.S. de CC.OO. de DAMM; Espacio Alternativo, IAC, PSUC-viu, miembros de la presidencia federal de IU – Susana López y Pedro Montes. Hemos contado con la presencia solidaria del diputado de ERC Joan Tardà y la candidata de la coalición ICV-EuiA Mercé Civit. Agradecemos también la amplia cobertura de los medios de comunicación, así como las facilidades dadas por las autoridades de la U.B. durante el desarrollo de la huelga de hambre.

Finalmente, queremos lanzar varios mensajes:

Esta huelga de hambre es un primer aviso a la dirección de la empresa Seat para exigirle la readmisión de todos/as los/as despedidos/as de Seat antes de las próximas Navidades.

Con nuestra acción hemos querido desmentir las informaciones que aseguran, falsamente, que el ‘conflicto de los despedidos’ está en vías de solución.

El comportamiento de la dirección de Seat contradice sus promesas y declaraciones: Contrata trabajadores de la calle, en lugar de despedidos; Impone la realización de horas extras en fin de semana en Zona Franca, en Martorell en lugar de contratar a despedidos, aumenta el ritmo de trabajo en lugar de contratar despedidos; prefiere reducir la producción del nuevo modelo León por falta de personal en lugar de contratar despedidos; sigue sin dar trabajo efectivo a los despedidos que han obtenido sentencias de nulo radical o improcedente; a fecha de hoy sigue reteniendo a unos 500 trabajadores que podrían jubilarse parcialmente y facilitar la contratación de los despedidos.

Por todo ello anunciamos que después del éxito de esta acción nos sentimos más fuertes, más determinados para continuar en lucha, conscientes de que además contamos con una creciente solidaridad de los/las trabajadores/as y de la ciudadanía.

Discutiremos, prepararemos, y realizaremos nuevas acciones de protesta, nuevas huelgas de hambre si fuese necesario para exigir la readmisión de todos/as los despedidos/as.

¡¡ Nunca más acuerdos de despidos !!

HUELGUISTAS DE HAMBRE

ASAMBLEA DE DESPEDIDOS

COMITÉ DE SOLIDARIDAD

Barcelona 22 octubre 2006

* * * * *

Bosch Perello, Antoni

Monday, October 23, 2006 9:08:17 AM

15. National City, santuario de los 'sin papeles' Añadir a Mi carpeta

Una localidad de EE UU decreta que los inmigrantes sin documentos no serán perseguidos

CARLOS RAJO - National City

EL PAÍS - Internacional - 23-10-2006

Habitantes de National City, en la peluquería de la ciudad. (C. R.)

ampliar

ESTADOS UNIDOS

Capital: Washington

Gobierno: República Federal

Población: 290.000.000 (2004)

Nick Inzunza, el alcalde de esta ciudad ubicada a sólo 15 kilómetros de la frontera con México, no ve ninguna contradicción entre su obligación de respetar la ley y del reciente bando por la que se declara a National City como "ciudad santuario" para los inmigrantes sin papeles, que no serán perseguidos por la policía ni mucho menos expulsados en las calles de esta urbe. "Lo que hemos hecho es algo constitucional", explicó Inzunza, expresándose en un fluido español no muy común entre los políticos estadounidenses de origen latino. "Pienso que tenemos la obligación moral de defender a nuestros conciudadanos".

Con su acción, Inzunza puso a National City en el ojo del huracán del debate migratorio que se da en Estados Unidos. Un debate que a nivel legislativo se expresa en las dos versiones de la reforma migratoria que se intentó hacer ley este año. Una, la de la Cámara baja, más conservadora y enfocada a penalizar a los inmigrantes. Otra, la del Senado, más liberal y que contempla la legalización de varios millones de inmigrantes que han llevan años en el país. Al final, dado lo polémico del tema en un momento previo a las elecciones del 7 de noviembre, sólo hubo acuerdo entre ambas Cámaras para construir una valla en más de mil kilómetros de la frontera.

Mientras los legisladores consumían interminables horas de debate sobre qué era más importante, si "fortalecer o retomar el control la frontera" -el principal argumento republicano- o ver qué hacer con los aproximadamente 12 millones de inmigrantes indocumentados que hay en el país -el principal argumento demócrata-, en varias ciudades de California y otros lugares de EE UU se pasó de la discusión a los hechos.

Manifestaciones en contra

En Escondido por ejemplo, también cerca de la frontera con México, se aprobó una ley en contra de los inmigrantes, por la que se penaliza a quien alquile un apartamento a alguien sin documentos. National City hizo lo contrario. Cualquier inmigrante es bienvenido en la ciudad y ninguna autoridad local le preguntará sobre sus papeles. Aunque más simbólica que otra cosa, la proclama del alcalde Inzunza ha generado no sólo críticas de grupos anti-inmigrantes, sino manifestaciones en contra y a favor nunca antes vistas en la historia de esta pequeña ciudad fronteriza de mayoría latina.

La declaración de la ciudad como santuario implica que la policía de National City no destinará fondos u otros recursos policiales a interrogar, perseguir o detener inmigrantes sin documentos legales. Lo mismo que se aceptará la llamada "matrícula consular" -un documento que extienden los consulados mexicanos- como medio de identificación. Ambas políticas ya se aplicaban antes de la proclamación. Para los grupos anti-inmigrantes, sin embargo, esta medida está fuera de su jurisdicción como alcalde y viola las leyes sobre inmigración.

"Pensamos que la gran mayoría de la gente en National City y el condado de San Diego no quiere esto", señaló hace unos días Jeff Schwilk, de la organización Minutemen, la que se ha convertido en el referente del movimiento en contra de los inmigrantes latinos. "Alguna gente ve la declaración de 'ciudad santuario' como una burla a las leyes", añadió.

Al caminar por National City se observan los tradicionales negocios latinos, una taquería, una tienda de artículos generales o un salón de belleza. Nada diferente de lo que sería un área latina en cualquier ciudad de California. La diferencia es que estas áreas latinas están por toda la ciudad. Por donde se transite se encuentran latinos. National City tiene alrededor de 55.000 habitantes de los cuales más del 60% son latinos.

"National City es el santuario de los paisas (mexicanos que viven en EE UU)", explicó Rodrigo Ruelas, empleado de una peluquería ubicada en la avenida principal. En una de las paredes del salón había dos fotografías, una del líder revolucionario Emiliano Zapata junto a otra de Jennifer López. "Una cosa que diferencia a esta ciudad es que aquí no se le piden los papeles a nadie", añadió.

National City pertenece al condado de San Diego, una ciudad y región donde predomina el Partido Republicano y donde hasta los políticos latinos son sumamente cuidadosos en temas como el de la inmigración. El alcalde es una de las excepciones. "Yo represento a esta área y no a San Diego", señaló Inzunza. "Tengo claro quién soy y de dónde vengo. Soy el único político latino que está abiertamente a favor de los inmigrantes".

Algunos críticos del alcalde señalan que Inzunza hizo la proclamación de santuario únicamente como gesto de salida, porque termina su periodo en noviembre. Para los activistas en pro de los inmigrantes sin embargo, más allá de cuáles hayan sido las motivaciones del alcalde, lo importante es que haya dado la proclama.

"El mensaje que se ha enviado es que en National City no se tolerará el racismo", señaló Enrique Morones, de la organización Ángeles de la Frontera y uno de los activistas que apoyaron a Inzunza durante una manifestación en la cual estuvieron a punto de enfrentarse grupos en pro de los inmigrantes con miembros de los Minutemen. "La declaración fue innecesaria e irresponsable", señaló en su momento Ron Morrison, miembro del consejo municipal.

Los empresarios latinos de National City ven con buenos ojos la declaración de santuario. "El mensaje que se envía es que aquí se le da refugio a los inmigrantes, que aquí pueden sentirse seguros", detalló José Rodríguez, de 46 años y propietario de un negocio de venta de electrodomésticos. "El alcalde tiene el apoyo de los latinos".

Al salir de National City e ingresar a una de las autopistas que van al norte, hacia San Diego, y Los Ángeles, es fácil encontrarse con un vehículo de la Patrulla Fronteriza, que rara vez entran en la ciudad. Un poco más allá, en la autopista, un vehículo de la Patrulla ordenaba detenerse a un viejo automóvil en el cual viajaban dos sujetos de aspecto latino. El "santuario" -real o simbólico- que ofrece National City termina al dejar la ciudad.

* * * * *

Damià

Monday, October 23, 2006 8:25:28 AM

16. Denunciem els atemptats continuats a la fauna ornitològica de les Terres de l'Ebre

SEO/BirdLife i GEPEC-Ecologistes de Catalunya denuncien els atemptats continuats a la fauna ornitològica de les Terres de l'Ebre:

Malauradament ha tornat a començar la cacera en barraca amb vesc, il•legal però consentida "de facto" pel departament de Medi Ambient, que des de fa anys va perdonant o fent prescriure les multes, animant així la continuïtat d’aquesta pràctica primitiva i cruenta en la que milers d’aus protegides s’empastifen el plomatge i perden la vida, mentre Medi Ambient es situa explícita i repetidament del costat dels infractors, dificultant la tasca dels agents de l’autoritat que persegueixen aquest delicte contra la fauna.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=687&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

marti orta

Sunday, October 22, 2006 4:27 AM

17. Exigències Achuar des de l'amazonia peruana

Hola a totes i tots,

com sabreu fa una setmana sóc al Perú, per continuar el meu treball de mapeig d'impactes de l'activitat petrolera al territori Achuar, poble indígena de la selva peruana.

Després de 35 anys d'exploració i explotació petrolera, sense cap respecte per la població indígena que habita des de temps inmemorials la regió i el medi on viuen i d'on s'alimenten, amb continues denúncies d'abusos i extralimitacions, des dels abusos sexuals de les dones de la població a l'abocament diari de 1.100.000 barrils d'aigues de formació (provinents dels jaciments de petroli) d'elevada temperatura i salinitat, i amb grans concentracions d'hidrocarburs i metalls pessats als seus rius, la situació és extrema. Els únics estudis mèdics fets a la regió per la mateixa Direcció General de Salud Ambiental, del Ministeri de Salud peruà, publicat el juliol d'aquest any, demostren concentracions de cadmi i plom en sang per sobre dels màxims permesos a un 98% de la població.

Davant d'aquestes evidències i de actitud passiva de les administracions públiques, la població indígena va decidir el passat 10 d'octubre paralitzar pacíficament la totalitat de la producció petrolera a les concessions 1AB i 8 que les afecten, per tal d'exigir solucions al seu problema. Solucions que passen per la reinjecció als jaciments d'aquestes aigues de producció, per la implementació d'un pla de salud d'emergència a les comunitats i el rebuig a dues noves concessions petroleres que l'estat peruà va concedir el 2005 sobre les seves terres i sense aplicar el dret de consulta a les poblacions indígenes reconegut pel Conveni 169 de l'Organització Internacional del Treball, ratificat pel govern peruà i no reconeixen la seva negativa expressada en nombroses ocasions.

Després d'un primer acord, firmat el divendres 13 d'octubre, sense que la companyia petrolera permetes l'accés a la zona dels assesors legals i de les organitzacions matrius nacionals indígenes, la totalitat de la població indígena, que ha deixat desertes les seves comunitats per desplaçar-se a les instalacions de producció, manté la movilització pacífica per exigir l'establiment dels plaços i els mecanismes per a la execució dels acords pactats.

En el moment actual, el ministeri de l'interior està desplegant efectius policials i militars a la regió, per tal de possar fi a la mobilització indígena el proper diumenge 22 d'octubre, moment en que venç el plaç concedit pel govern central per aturar la paralització.

Des de Lima i pel coneixement públic i internacional, us envio el darrer pronunciament del poble Achuar del riu Corrientes, per tal que finalment conseguim trencar aquesta muralla que ens manté en la inocència del desconeixement de la societat occidental amb la que ens perpetuem com a complices i origen dels poblemes que amenacen la supervivència cultural i física de molts pobles indígenes de l'amazonia.

Per la fi d'una barbàrie que dura des de fa més de 500 anys, per un mon just.

Martí Orta

Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental

Universitat Autònoma de Barcelona

NOTA DE PRENSA DE LA FEDERACION DE COMUNIDADES NATIVAS DEL RIO CORRIENTES

—FECONACO—

Reporte del 20 de octubre del 2006

Informe sobre la paralización petrolera realizada pacíficamente por las comunidades indígenas Achuar, Quichua y Urarinas, --que habitamos desde tiempos inmemoriales en nuestro territorio ubicado en la cuenca del río Corrientes, Loreto, Perú-- paralizando con ello, los vertidos de un millón cien mil barriles diarios de las tóxicas aguas de producción que nos envenenan y que contaminan nuestras aguas de consumo, nuestros animales y nuestras tierras desde 1970, en los lotes 1AB y 8, antes explotadas por Occidental Peruana Inc. y por Petroperú, y actualmente por la empresa Pluspetrol.

Hasta la fecha las comunidades indígenas del río Corrientes, continuamos las medidas pacíficas iniciadas el martes 10 de octubre, e informamos al pueblo peruano y a la opinión pública internacional, que hemos paralizado casi totalmente las actividades petroleras en la selva norte del Perú, en los lotes 1AB y 8, con más de 180 pozos de explotación en las baterías de producción: Jibarito, Huayurí, Dorissa, Carmen, Shiviyacu, Forestal y Teniente López, además del aeropuerto de Trompeteros y en todas las carreteras de la empresa.

La medida para paralizar las actividades petroleras, fue asumida por nuestras comunidades el pasado martes 10 de octubre, después de agotar todas las instancias de diálogo con los diversos Gobiernos del país, para lograr el cese del continuo vertido de las tóxicas aguas de producción petrolera, que ha contaminado las aguas de consumo humano de nuestras comunidades, los peces que son nuestro alimento y la sangre de la población indígena con cadmio y plomo, según los análisis oficiales del Ministerio de Salud, PRODUCE y del Organismo Supervisor de las actividades energéticas, (OSINERG)

La medida continúa pacíficamente esta semana en vista de que luego de la reunión que sostuvimos en el campamento petrolero Jibarito, el pasado viernes 13 de octubre, con los Ministros de Energía y Minas, Ing. Juan Valdivia; el Ministro de Salud, Dr. Juan Vallejos; y el Presidente del Gobierno Regional de Loreto, Robinson Rivadeneyra, en el que se establecieron algunos acuerdos, entre otros, la promulgación y publicación de las correspondientes normas legales que oficialicen nuestras demandas y viabilicen su cumplimiento, sin embargo, luego de su publicación, las comunidades evaluamos que el contenido de las Resoluciones Ministeriales emitidas, no incluían de manera explícita las entidades de ejecución y el financiamiento que garantice el cumplimiento de nuestras demandas.

El domingo 15 pasado, las comunidades hemos hecho llegar al Gobierno central y regional nuestras demandas, incluyendo los mecanismos para su efectivización, de la manera siguiente:

1) Para la Reinyección hasta diciembre del 2007 del 100% de las aguas de producción:

Para legalizar la obligación de reinyectar el 100% de las aguas de producción hasta Diciembre del 2007, que actualmente se vierten al río Corrientes y sus afluentes, se debe incorporar esta decisión en el Plan Ambiental Complementario (PAC) de los lotes 1AB y 8 debidamente aprobados por el Ministerio de Energía y Minas.

2) Para la ejecución de los Planes de Salud y Desarrollo Integral de las comunidades del río Corrientes:

Para efectivizar ambos Planes, deben establecerse dos correspondientes Proyectos Especiales, adscritos a la Dirección Regional de Salud de Loreto, (DIRESA-Loreto) y al Gobierno Regional de Loreto, (GOREL) respectivamente.

Cada uno de estos Proyectos Especiales, tendrá en su directorio a representantes indígenas de FECONACO, conjuntamente con funcionarios públicos de ambas entidades DIRESA y GOREL en representación paritaria. Los representantes indígenas participarán en la planificación, diseño y aprobación de las actividades, así como en la fiscalización de dichos planes y de la fiscalización de la administración de los recursos del Proyecto Especial.

Para la ejecución del Plan de Salud Integral, que fue elaborado meses atrás, conjuntamente entre FECONACO y la DIRESA-Loreto, se pondrá en ejecución desde el presente año, de acuerdo a su Plan Operativo anual aprobado, con el financiamiento comprometido por PLUSPETROL, por el monto de 40´169,986.00 nuevos soles, por 10 años. Por su parte el GOREL, con el apoyo del Ministerio de Salud y la empresa PLUSPETROL, construirán en el primer trimestre del 2007, un Hospital Rural, categoría 1,4 en la localidad de Trompeteros.

Para la ejecución del Plan de Desarrollo Integral, que incluye los aspectos de titulación de tierras, educación, producción, medio ambiente, entre otros, fue también elaborado meses atrás, conjuntamente entre FECONACO y GOREL. El Presidente del Gobierno Regional de Loreto se comprometió a gestionar la obtención de 11 millones de soles para dicho plan. Las comunidades planteamos que ese monto debe ser aprobado para financiar las actividades del plan operativo del primer año. Asimismo GOREL y la Municipalidad Distrital de Trompeteros asignarán de aquí en adelante, cada una el 20% de lo que reciban por concepto de Canon petrolero, para financiar el Plan Integral de Desarrollo para las comunidades del Corrientes.

3) La atención temporal de Emergencia con Alimentación y Agua potable:

PRONAA, brindará alimentación complementaria temporal y de emergencia a las comunidades, de acuerdo a los productos de la canasta básica, establecida en el Plan de Salud Integral, conforme con los criterios culturales y nutricionales aplicados al caso de las comunidades del Corrientes.

PLUSPETROL se compromete a evaluar, reparar y tratar todo el sistema de agua estableciendo su suministro durante todo el día, en un plazo de 45 a 60 días.

La Dirección General del Salud Ambiental, (DIGESA), en coordinación con los monitores indígenas de FECONACO, realizarán evaluaciones cada dos meses, de la calidad de las aguas para consumo humano y de los ríos y quebradas de la cuenca.

4) Para la Remediación de pasivos y daños ambientales de ambos lotes, con vigilancia de FECONACO.

En el acta del 13 de octubre, PLUSPETROL se comprometió a capacitar a los monitores indígenas y pagarles por la realización de su trabajo de monitoreo. Hemos precisado que, para que se garantice la autonomía con la que deben actuar nuestros monitores indígenas, no deben tener relación laboral con la empresa, por tal motivo, el financiamiento para el monitoreo, debe ser depositado en una cuenta bancaria especial de FECONACO, asumiendo nuestra organización la responsabilidad de cumplir con pagar mensualmente el trabajo de los monitores.

5) No más concesiones petroleras, ni el inicio de operaciones en los recientes lotes 104 y 106:

El acta del 13 de octubre, suscrito entre los Ministros y las comunidades de FECONACO, expresa que las actividades de exploración y explotación de hidrocarburos se realizarán con el consentimiento de los pueblos y las comunidades indígenas de la cuenca.

Nosotros agregamos que el pueblo y las comunidades indígenas achuar, quichua y urarinas, del Corrientes, ya hemos expresado en múltiples oportunidades nuestro NO consentimiento para el otorgamiento de nuevas y más concesiones petroleras en la cuenca del Corrientes, así como para no iniciar las operaciones de exploración y explotación de hidrocarburos en el lote 104 otorgado a la empresa Burlington y el lote 106 otorgado a la empresa Petrolífera.

Queremos expresan que el Estado no nos consulta ni informa claramente sobre el uso que desde las oficinas de Lima se plantea dar a los territorios que ocupamos y poseemos legítimamente por derecho ancestral y por mandato expreso de la Constitución. Asimismo informamos la dejadez del Estado en nuestras comunidades: hay mínimos servicios públicos, no hay control por la contaminación, el canon no llega y nunca se nos ha pagado compensaciones por el uso de nuestras tierras. Situación que resulta contradictoria si se considera que el área de Corrientes provee, desde hace 35 años, el 60% del petróleo que se produce en el país estando todos los distritos de donde se extrae este recurso en la lista oficial de los de extrema pobreza.

No puede ser que el petróleo suponga bienestar y beneficios para la sociedad nacional a costa de la salud física y mental, la pobreza, el hambre, la contaminación, la intranquilidad social, la invasión y destrucción de la propiedad y el riesgo a la sobrevivencia de los legítimos y ancestrales dueños y vivientes de las tierras de donde el petróleo es extraído.

Además, queremos expresar nuestro reconocimiento a la Policía Nacional de la región Loreto, que se encuentra cumpliendo cabalmente sus funciones en las diversas instalaciones de ambos lotes, y quienes son testigos que ninguna propiedad, equipos y suministros de la empresa ha sido afectados, porque los indígenas somos respetuosos de lo ajeno, y porque nosotros nos proveemos y alimentamos de lo que el bosque nos prodiga.

Deploramos las últimas declaraciones de la Ministra del Interior, Pilar Mazzetti, de que próximamente va a enviar contingentes policiales para desalojarnos, nos apena, sobretodo viniendo de una médica, quien hace un año, cuando era Ministra de Salud, del anterior gobierno, se reunió con nuestros dirigentes en Lima, y ordenó la realización de la evaluación de salud humana en nuestras comunidades, lo que arrojó como resultado que el 99% de nuestra población muestreada, está contaminada con altos niveles de plomo y cadmio en la sangre.

Las comunidades les recordamos al Estado que el principio de autoridad y el cumplimiento de la ley debe aplicarse a quienes la están violando, y no sólo debe invocarse para acallar la respuesta de la ciudadanía frente a la violación de sus derechos sino para enrumbar el país por las rutas del respeto a la ley, la vida, la salud y la equidad, algo que las empresas petroleras vienen ignorando, en el Río Corrientes desde hace 35 años con total impunidad.

Finalmente, queremos informar que el día de hoy, estamos enviando una delegación indígena a la ciudad de Lima, para informar directamente al pueblo peruano, a las autoridades y a los medios de prensa nacional y extranjera, que nuestras demandas son justas, que nuestras medidas son absolutamente pacíficas y que no permitiremos que nuestra madre tierra siga siendo dañada, y que nuestros hijos queden condenados a la enfermedad y la muerte.

¡CON EL PODER Y LA FUERZA ESPIRITUAL DEL ARUTAM, SEGUIREMOS FIRMES EN NUESTRO TERRITORIO!!

Con el ruego de su difusión, parc.feconaco@achuarperu.com

* * * * *

Manuel Franquesa

Sunday, October 22, 2006 10:33:10 PM

18. Com ho hem de fer per votar en blanc
LA VERITAT DE LOS LUNES

Hola todas y todos

Os pido perdón: es lunes y no es día para bromas.

Más leed lo que cuelga a continuación en estricto orden de aparición si os diera por botar sobre blanco el Día de la Fiesta de todos los Santos o Difuntos.

Salut&Humor

Manel

Sally & Luis

Sunday, October 22, 2006 8:05 AM

Hola Anna!

Un mensaje breve de Manel que puede aliviar el día de los Muertos.

Sonríe,
love

sally and luis xxxxxx

22 de octubre de 2006 12:25:23 GMT+02:00

Pues, sí, Luis, pero lo que mucha gente no sabe es que para votar en blanco no hay que introducir ninguna papeleta en el sobre. Si se introduce alguna papeleta, aunque sea sin marcar, se cuenta a favor del partido que saque la mayoría de votos. Te copio la normativa. Así que, a difundir... También creo que este año va a haber una fuerza electoral específica "Votar en blanco", como ya hicieron creo que en las municipales de La Rioja. Así que, a difundir...
Normativa electoral - Eleccions 2006:


QUÈ ÉS UN VOT EN BLANC?

És “vot en blanc”, en les eleccions al Parlament de Catalunya, el del sobre que no contingui papereta i el vot emès a favor d’una candidatura legalment retirada.


QUÈ ÉS VOT NUL?

Són “vots nuls” els que s’emeten en un sobre o amb una papereta diferents dels oficials, així com les paperetes introduïdes en l’urna sense sobre i les introduïdes en sobre que contenguin més d’una papereta de diferent candidatura (si el sobre conté diverses paperetes de la mateixa candidatura, el vot és vàlid, però compta com un de sol). Són també nuls els vots en paperetes o sobres amb ratllades, afegits o modificacions o en els quals s’hagi escrit qualsevol cosa o s’hagi produït qualsevol tipus d’alteració.


QUÈ SÓN ELS VOTS VÀLIDS?

Són “vots vàlids” la suma dels vots a favor de candidatures que no hagin estat anul·lats per algun defecte i dels “vots blancs”. Els “vots nuls” no es compten com a “vots vàlids”.

"Manuel Franquesa"

October 22, 2006 12:10:12 AM CEST

LA VERITAT DOMINICAL

Hola todas y todos

Andan estos días los políticos complacidos sobre manera en sí mismos; es más: se (y les) aplauden hasta el extremo de que, ocupados día y noche con sus halagadoras promesas y/o monsergas electorales, no les queda un solo instante para hojear, al menos una vez, las Obras de Santo Erasmo de Rotterdam. Y porque llenan estadios con sus estupideces, se imaginan que son las Columnas de la Sociedad, cuyo edificio se derrumbaría si no fuera por ellos, y que sus silogismos son los puntales que lo sostienen, de la misma manera que los hombros de Atlas sostienen al mundo.

Por este motivo, el 1 de noviembre, os recomiendo un sabrosón Carpe Diem: ¡A cuidar de las tumbas de vuestras antepasadas, y si os quedan ganas de votar, hazédlo en el más inmaculado de los blancos.

Paz sea con vosotras

Fratre Manel

PS. De regalo, esta bella estampita que os llevará por el buen camino

* * * * *

coordinadora-noalpladeponent
Sunday, October 22, 2006 6:55:36 PM

19. ASSEMBLEA COORDINADORA NO AL PLA DE PONENT

Tot i que els que manen ens volen fer creure el contrari, el Pla de Ponent no està perdut, ni molt menys.

Molta gent tenim ganes de lluitar per tal de protegir el nostre patrimoni natural, perquè no volem perdre qualitat de vida, per això, no ens resignem ni ens conformem. Hem de treballar per fer certa aquella frase cèlebre que diu que "la única batalla que es perd és la que s'abandona"!!

Per això ens hauriem de trobar per a dur a terme totes les idees que van sortir abans de l'estiu, ara que tenim les piles "recarregades".

Us proposem veure'ns a una assemblea per a preparar noves accions:

Divendres 28 d'octubre, 19,30 h.

Casal Sant Jordi (Rambla Vayreda 31), GAVÀ

No hi falteu!!

http://www.coordinadora-noalpladeponent.com

* * * * *

Damià

Saturday, October 21, 2006 10:50:13 PM

20. Estades de voluntariat als muntanyans

Hola a totes i tots

Fa uns dies que tenim un pis a Torredembarra on està el darrer voluntari europeu (Claus) i ara podem acollir més gent que vingui a fer feina com a voluntari. Si coneixeu gent o associacions o llocs que puguin estar interessats envieu aquest pdf. Properament els tindrem en castellà, anglès, francès i alemany. El pis el podem pagar fins el 15 de Març, per tant, si podem omplir algun dels llits lliures anirà molt bé per allargar alguns mesos més tot i que es cobra un preu simbòlic de 2 euros al dia.

Gràcies.
Feu-ho córrer!!!

-----------------------------------------------------------------
David Martí Pino

http://muntanyans.gepec.org
http://arbresdepaper.gepec.org

Estades de voluntariat als Muntanyans (Torredembarra)

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp - Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC), és una entitat ecologista sense ànim de lucre, que vetlla des de fa 21 anys, per la conservació i el manteniment de la natura a les comarques del sud de Catalunya. I per ajudar amb la seva feina, es necessiten voluntaris, estudiants en pràctiques o llicenciats en recerca d'experiència profesional per treballar i aplicar els seus coneixements (siguin de lletres o ciències) en un espai natural protegit litoral, consistent en platja amb dunes i maresmes, envoltades de forta pressió urbanística.

Es requereix una edat mínima de 18 anys.

El treball de voluntariat es realitzarà en un centre de recursos mediambientals, punt d'informació

de l'espai natural, al costat mateix de la platja protegida. En acabar el voluntariat, GEPEC emetrà un certificat avaluatiu de la feina realitzada. L'estada mínima serà d'un mes entre el 15 d'octubre d'enguany i el 15 de març de 2007.

Més informació de l'espai a: http://www.gepec.org/muntanyans

També s'ofereix allotjament en apartament compartit amb altres voluntaris, amb les següents caracterísitques:

Preu de lloguer de 2 € al dia.

A 2 minuts del lloc de treball.

A 50 mts. de la platja.

Situat al centre urbà del barri marítim de Torredembarra.

A 10 minuts de l'estació de tren (Barcelona, 80 kms. – Tarragona, 12 kms).

La manutenció i les despeses aniràn a càrrec del voluntari.

Interessats enviar Currículum Vitae + carta de motivació, així com qualsevol dubte a l'adreça: gepectorre@gmail.com

* * * * *

Malone-ritmes

Saturday, October 21, 2006 2:23:43 PM

21. Mostra de suport a l’Albert Ferré

Ecologistes en Acció, Greenpeace, la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), la Red de Semillas, Amics de la Terra, SEAE i la resta d’organitzacions de la Plataforma Rural mostren el seu suport a Albert Ferré, acusat d’haver participat en una acció en un camp experimental de blat de moro transgènic de titularitat pública, al juliol de 2003. L’IRTA (Institut d’Investigació Tecnològica i Alimentària) i la Universitat de Barcelona s’han presentat com acusació particular i sol•liciten 500.000 euros d’indemnització, que inclouen 12 mesos de pena de presó.

Aquest no és l’únic cas de persecució del moviment anti-transgènic; Josep Pàmies, un altre agricultor català, s’enfronta a una petició de quatre anys de presó i 50.000 euros d’indemnització per una acció que va tenir lloc el 13 de setembre de 2003. És important ressaltar que els camps on es van realitzar les accions no complien la normativa d’identificació i registre, tot i estar subvencionats amb diners públics.

Tal com recullen nombrosos estudis científics, el cultiu de transgènics comporta riscos per al medi ambient, la salut humana i per a l’agricultura i l’alimentació en general. Cada vegada són més freqüents les contaminacions de productes i conreus no transgènics per organismes modificats genèticament (OMG), havent-se demostrat que el seu alliberament suposa un perill ingestionable. En Espanya, únic estat de la UE el govern de la qual tolera el conreu de transgènics a gran escala, existeix una immensa falta d’informació, de control i de seguiment sobre la situació dels camps, la destinació de les collites, les varietats que es conreen i l’impacte d’aquests cultius sobre la salut i el medi ambient. En aquestes circumstàncies, tant agricultors com consumidors es troben en una situació d’absoluta indefensió enfront de l’agressiva política practicada per una indústria biotecnològica que sembla haver decidit que la via més expeditiva per a imposar els transgènics és la contaminació de tota la cadena alimentària.

Els sotasignants reiterem el nostre suport a aquestes dues persones i, alhora, seguim mantenint el rebuig als transgènics recordant la impossibilitat de la coexistència entre cultius modificats genèticament i cultius no transgènics i les pèssimes condicions en les quals es conreen les varietats modificades genèticament en el nostre país.

A Espanya se segueix permetent el conreu de 31 varietats del blat de moro modificat genèticament MON810 sense les més mínimes mesures de precaució per evitar conseqüències greus com la contaminació de conreus i productes convencionals i ecològics i els possibles efectes sobre la salut. Mentre, el Ministeri d’Agricultura ha aprovat recentment 11 noves varietats de blat de moro transgènic, afavorint més encara la seva presència en el camp espanyol en un moment en què en la major part de la Unió Europea segueix existint un fort rebuig polític a aquests nocius cultius.

Ecologistes en Acció, Greenpeace, la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), la Red de Semillas, Amics de la Terra, SEAE i la Plataforma Rural

http://www.ecologistasenaccion.org/article.php3?id_article=6030

Espero que hagi sigut d'interés vostre.

Salut.

* * * * *

Damià

Saturday, October 21, 2006 8:08:33 AM

22. Alguns reptes mediambientals per Tarragona. Propostes als polítics

Alguns reptes mediambientals per Tarragona:

En el moment present, quan els més variats grups polítics s’afanyen a prometre idearis i reptes electorals, i quan encara és en curs el POUM de Tarragona, la seva AGENDA 21, el Pla Territorial del Camp de Tarragona, el Pla de Connexions Biològiques, etc., des del GEPEC-EdC oferim el subsegüent catàleg d’idees, creiem que estratègiques, per tal d’elevar el llistó en la planificació i gestió del valuós, ingent i interessant entorn natural que encara conserva el municipi.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=686&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

Per Difondre

Friday, October 20, 2006 2:08:36 PM

23. [meeting point] mobilitzacions 2006

Cada any els lleons de la selva immobiliària organitzen un banquet on festejen els ingents beneficis que han aconseguit durant l'any. ja saps quin és el teu lloc!?

MANIFESTACIÓ 11 NOVEMBRE

10H: trobada-esmorzar a la plaça dels països catalans (sants, barcelona)

12h: manifestació cap al meeting point (plaça espain)

ACCIONS DIVERSES DURANT LA SETMANA

Del 7 al 12 de novembre d'enguany, una riuada d'executius agressius uniformats amb l'imprescindible equip d'americana, corbata i mòbil, inundaran amb la seva presència els carrers de la ciutat. És el que es coneix com a Barcelona Meeting Point, festassa del benefici, exhibició de les preses caçades, borratxeres de creixement econòmic, orgies de mil•lions d'euros, és a dir, possibilitats de negoci amenitzades per tours organitzats pels millors bordells de la ciutat. I tot promocionat per l'entranyable govern d'esquerres de l'Ajuntament de Barcelona, en una cerimònia que certifica l'obsessiva i persistent à nsia empresarial de vendre ciutat.

És en aquests actes on es posa cada any la cirereta al pastís de la ciutat dels negocis. En aquesta dinà mica, la celebració de les successives fires internacionals (Saló nà utic, el Bread and butter, Construmat, de l’automòbil,...) constitueixen l'aparador de luxe on es mostren els Diferents productes, atraient la inversió dels diferents sectors, reproduint i assegurant beneficis anuals, impulsant a la vegada el turisme i la indústria hotelera, el consum a través de l'oci (sobretot el nocturn). Un negoci rodó per totes les empreses de tots aquests sectors que es beneficien de l’afluència d’aquests executius amb pasta per gastar a dojo.

Però si ja les fires responen a una dinà mica caníbal, lo del meeting Point ja és la hòstia, el súmmum de l’escarni. És indignant que tal i com estan les coses amb el tema de la vivenda, preus que no paren de pujar, desorbitants per la majoria, inabastables als nostres sous rónecs, lloguers abusius sota condicions absurdes, situacions de conseqüències perverses, habitacions rellogades a un rellogat, llits calents,,, a sobre haguem d’assistir impertèrrits als somriures dels responsables directes de la nostra situació, cofois i autosatisfets d’haver contribuit al creixement de l’economia espanyola.

(grà cies senyors...)

Mentre nosaltres hem de fer malabarismes amb els numeros vermells de final de mes, ells s’ofeguen d’exit i de cash, ja l’any passat diferents grups i col•lectius de l’à rea metropolitana convocà vem una manifestació per protestar contra la celebració d’aquesta fira i denunciar així mateix diferents situacions de destrucció especulativa o urbanística que patiem i patim als nostres pobles i barris (gent de Vallcarca, de Gracia, de Poble nou, d’Esplugues, de Sants, del Raval, de l’eixample, Sant Andreu entre altres).

Aquest any volem que la convocatòria aplegui a més persones i col•lectius, agafar-ho amb una mica més de temps que l’any passat, i estrujar-nos el cap una mica, les possibilitats són variades i s’accepten propostes de tota mena.

L'objectiu és ben clar: tancarem el meeting point!

El plà nol de Barcelona ja se'ls hi ha quedat petit. L'à rea metropolitana ja fa temps que se la cruspeixen com a un entrant qualsevol. darrerament, alguns plats forts i exquisides postres són aquelles zones que han d'alimentar energèticament la gran capital, sacrificar-se pel transport entre megacentres capitalistes o alleugerir la pressió immobilià ria que cada cop s'esten més.

Els resultats els coneixem prou, però volem aprendre a veure'ls en conjunt.

Aquest és el panorama, falta veure quina és la resistència.

Mentrestant es recomana una visita per www.bmpsa.com i a disfrutar!

No estem en venda

* * * * *

boletindeobjecioncientifica

Friday, October 20, 2006 8:02:10 AM

24. [Objeción Científica] Especial Informe2007

Si no puedes leer este mensaje correctamente, puedes ir a / Si no podeu llegir correctament aquest butlletí, aneu a

http://www.prouinvestigaciomilitar.org/documents/butlletinsOC/comunicat_especial_oct2006.htm

Butlletí de l'Objecció Científica

(Especial, octubre de 2006)

Us adjuntem aquí a sota el comunicat que la campanya ha enviat als mitjans de comunicació conjuntament amb l’informe 2007:

El 20% dels recursos destinats a R+D aniran a fomentar la recerca militar

Per cada euro dedicat a recerca sanitària, el govern en dedica 5 a recerca militar

La Fundació per la Pau i la Campanya Per la Pau: prou investigació militar! presenten el seu informe sobre els Pressupostos 2007

El govern dedicarà 5 vegades més pressupost públic a la recerca científica militar que no pas a la recerca científica sanitària. Aquesta és una de les conclusions que es desprèn de l’Informe 2007 sobre els Pressupostos per a R+D civil i militar a l’Estat Espanyol (pdf, 100 Kb), elaborat per la Fundació per la Pau en el marc de la Campanya “Per la Pau: prou investigació militar!”.

La partida pressupostada destinada a R+D militar arriba fins als 1.586,10 milions d’euros, és a dir, el 20% del total dels recursos destinats a R+D. Això significa que la inversió en R+D militar a l’Estat, malgrat una lleugera reducció per al 2007, es manté en els màxims històrics als quals es va arribar després de l’espectacular increment de l’any passat.

D’altra banda, el nombre de programes de creació i desenvolupament d’armaments amb càrrec a aquests pressupostos augmenten en relació a l'any passat i passen de 9 a 13. Així, és perfectament possible que en els propers anys, coincidint amb la fase de consolidació d’aquests projectes de recerca, augmentin significativament els recursos que s’hi dediquen.

La xifra de 1.586,10 milions d’euros és el resultat de sumar el pressupost de recerca centralitzat des del Ministeri de Defensa amb els avançaments que facilita el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. El caràcter inequívocament ofensiu dels projectes a desenvolupar amb aquests diners és totalment contradictori amb la suposada vocació humanitària de l’exèrcit espanyol així com amb el nou tarannà en pro de la pau i la resolució de conflictes del qual fa gala el govern.

El pressupost total destinat a la recerca militar representa més del doble del que es dedica al Programa de Recerca Científica, font principal de les Universitats i el CSIC, cinc vegades més que el que es dedica a recerca sanitària, més de vint vegades que el que rebrà la recerca agrícola i 300 vegades més que la recerca educativa. Aquests pressupostos, per tant, continuen prioritzant el desenvolupament de noves armes i no encaren les noves necessitats i reptes als quals la nostra societat ha de fer front: ambientals (desertització i gestió de l’aigua, escalfament global, incendis, etc.), educatius (integració d’immigrants, fracàs escolar), científics (superació de l’endarreriment secular en relació als països del nostre entorn, precarietat laboral del personal investigador), energètics (desenvolupament de noves fonts d’energies alternatives), entre altres.

Aquests Pressupostos Generals (PPGG) introdueixen una novetat respecte als dels anys anteriors. Per primera vegada, la major part dels recursos destinats a R+D militar s’han separat en un programa específic, tot i mantenir-se dintre del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. Aquest és un avenç arran de la pressió exercida per una part de la comunitat científica i, molt en concret, per la Campanya Per la Pau: prou investigació militar! a favor d’una major transparència en la despesa en R+D militar. No obstant, encara queda molt lluny de l’objectiu declarat per la mateixa Campanya de reubicar tot aquest concepte pressupostari en el Ministeri de Defensa. De fet el govern ignora, i per tercer any consecutiu incompleix, la promesa que va fer el PSOE en el seu programa electoral —en resposta a les recurrents denúncies expressades per científics i institucions dedicades a la recerca— de comptabilitzar com a despesa de R+D “la que sigui utilitzada per a aquesta finalitat, reubicant les corresponents despeses militars destinades a la fabricació d’armament en el lloc adequat”.

Per la Fundació per la Pau i les més de 40 ONGs, col·lectius, sindicats i entitats, així com els nombrosos investigadors, objectors científics i estudiants implicats en la Campanya “Per la Pau: prou investigació militar!”, aquest projecte de llei dels PPGG 2007 continuen reforçant la militarització de la ciència. En aquest sentit, és prou significatiu que la recerca militar sigui més alta que el conjunt dels recursos dedicats a tota la resta d’àrees (científica, sanitària, educativa, mediambiental, agrària, geològica, oceanogràfica i energètica).

Entenem, per tant, que aquests Pressupostos no reflecteixen la voluntat política d’avançar cap la transferència del camp militar al civil, com tampoc cap a la transparència, ja que, encara que es comencin a anomenar les coses pel seu nom, és el Ministeri d'Indústria Turisme i Comerç el qui continua gestionant el major volum de la partida destinada a recerca militar.

Campanya ideada i promoguda per: Fundació per la Pau

* * * * *

per-difondre

Friday, October 20, 2006 9:00:29 PM

25. Huelga de hambre Despedidos SEAT en la Universidad

Hoy viernes a las 11h una decena de despedidos de SEAT, con el apoyo de gente solidaria, ha entrado en la Universidad de Barcelona (Plaza Universidad) para realizar una primera huelga de hambre que durará hasta media tarde del domingo para defender la READMISIÓN DE TODOS LOS DESPEDIDOS DE SEAT antes de las próximas fiestas de Navidad.

Acompañados por numerosos medios de comunicación y activistas de organizaciones sociales y cívicas en solidaridad, los huelguistas de hambre extendieron sus colchonetas y sacos de dormir.

Tras diversas reuniones con las autoridades académicas y el Rector, se han acordado las condiciones en que se desarrollará la huega de hambre en las instalaciones de la Universidad.

LLAMAMOS a enviar comunicados de solidaridad con los huelguistas de hambre, a visitarles ( están en 'La Capilla' en el recinto de la UB - Plaza Universidad ) y expresarles apoyo.

Comisión de comunicación Asamblea de Despedidos de SEAT

* * * * *

"FLG"

Fri, 20 Oct 2006 19:13:04

26. Catalunya ja té el seu Monument contra l’homofòbia

Una noticia per tothom gltb.

Flg
--------------------
Estimats/des companys/es,

Catalunya ja té el seu Monument contra l’homofòbia.

Us fem arribar la notícia publicada a el diari El Punt del 6 d’octubre del 2006 on s’explica la ubicació d’un monument contra l’homofòbia a la població de Sitges.

Coincidint amb el 10è aniversari dels fets de Sitges, el Govern municipal d’aquesta població ha reconegut, finalment, la lliuta del Moviment GLT a Catalunya, instal·lant a l’espigó de la localitat un Monument Contra l’Homofòbia. (Un triangle rosa invertit de 2m d’altura)

Gràcies a la feina feta pels grups GLT (FAGC, CGB i GLF) i amb el suport de Casal Lambda, JAG, Com. Unitària 28 juny, Ecogais, Infogai, Grup de Transsexuals Masculins, Programa pel col·lectiu GLT de la Generalitat de Catalunya, Assemble de Joves i Endavant, juntament amb el Govern de l’Ajuntament de Sitges, hem pogut aconseguir que, per primera vegada a Catalunya i a la resta de l?estat, es reconegui la nostra feina amb un monument representatiu de la lluita contra l’homofòbia.

Nota: els dos nois que apareixen a la foto son dos membres del FAGC

FAGC-FRONT D'ALLIBERAMENT GAI DE CATALUNYA

www.fagc.org
e-mail:fagc@fagc.org
c/Verdi, 88 - 08012 Barcelona

Tel.: 932172669

El Punt - 06/10/2006 - Barcelona

El perdó té forma de triangle

Deu anys després que el govern de Sitges fitxés els homosexuals del municipi, l'Ajuntament i diversos col·lectius de gais i lesbianes inauguren una escultura contra l'homofòbia

la crònica

MÍRIAM DE LAMO.

Han passat deu anys des que el govern municipal de Sitges de l'època, format per CiU, el PP i Nou Horitzó, va decidir obrir fitxes policials als gais del municipi per «controlar» el col·lectiu; el 5 d'octubre del 1996, una manifestació en contra del fitxatge dels homosexuals va ser rebuda per alguns veïns del poble amb pedres i ous, i s'obria una bretxa que, a poc a poc, amb el pas del temps, s'ha anat tancant. A més d'algun polític li deuen pujar els colors en recordar la brillant idea a què va donar suport... mentre d'altres, que van patir la discriminació en primera persona, recorden «les lliçons de dignitat més gran que pugui recordar el moviment de gais, lesbianes i transsexuals», manifestant-se contra l'homofòbia i a favor de les llibertats sexuals enmig de provocacions i insults.

Amb l'objectiu de guarir ferides i «mirar cap al futur», diversos col·lectius de gais, lesbianes i transsexuals, l'Ajuntament de Sitges i l'Assemblea de Joves del municipi van inaugurar una escultura ahir a la tarda: un triangle invertit de color rosa –símbol utilitzat pels nazis per classificar els homosexuals dins els camps de concentració– amb el lema Sitges contra l'homofòbia instal·lat a l'espigó on va començar el fitxatge policial.

Eugeni Rodríguez, representant del Front d'Alliberament Gai de Catalunya, resumeix amb prou claredat l'actitud incoherent d'alguns ciutadans i polítics en el seu rebuig als gais: «No era normal que amb una mà s'agafessin els diners dels homosexuals i amb l'altra se'ls llancessin ous», assegura, tenint en compte la important atracció turística que té el municipi del Garraf per al col·lectiu.

El col·lectiu gai de Barcelona, el Grup de Lesbianes Feministes, el Front d'Alliberament Gai de Catalunya, la Comissió Unitària 28 de juny, Ecogais, els Joves per l'Alliberament Gai i el Grup de Transsexuals Masculins de Barcelona són les entitats que signen el manifest llegit ahir per Eugeni Rodríguez i Ferran Pereda a l'espigó. En el document, el col·lectiu assegura haver viscut un «clima d'extrema violència» al Sitges del 1996, i qualifica els fets de «l'homofòbia més salvatge que es recorda a Catalunya». «Ara fa deu anys que una part dels locals comercials d'ambient de Sitges donaven ales a l'homofòbia», assegura el manifest, que també recorda que, fins ahir, cap institució no havia demanat perdó al col·lectiu pel tracte rebut. Per això, els homosexuals expliquen que l'escultura és el símbol del «desgreuge» que l'Ajuntament els dedica pels fets de 1996. Ara, però, la situació és distinta. «Des de fa deu anys no ha tornat a haver-hi cap problema greu a Sitges», assegura el representant del Front d'Alliberament Gai de Catalunya. El membre del col·lectiu destaca «l'actitud, molt positiva», de l'actual govern municipal, format per Entesa per Sitges (PSC-ICV), ERC, Acció per Sitges i UDC. «Hem vist que es volien superar aquests fets», explica Eugeni Rodríguez. Per a les diverses entitats que signen el manifest, «deu anys després el triangle rosa invertit mirarà cap al mar i cap al futur com a símbol de la lluita per les llibertats dels gais, les lesbianes i els transsexuals», amb un únic desig: «Homofòbia, mai més.»

* * * * *

Damià

Friday, October 20, 2006 9:50:36 AM

27. El GEPEC-EdC vol entrar en la gestió de l'espai natural de la Sèquia Major

El GEPEC-EdC vol entrar en la gestió de l'espai natural de la Sèquia Major de la Pineda de Vila-seca i reclama la creació del Parc Ecohistòric dels Prats de la Pineda i Cal•lípolis:

Respecte les recents informacions o¬n es fa ressò del conveni acordat entre Port Aventura–GP Resort, el Dptm. de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, i l’Ajuntament de Vila-seca, per a gestionar l’espai natural recentment recuperat (parcialment) de l’entorn de la Sèquia Major de la Pineda de Vila-seca, el GEPEC-EdC manifesta:

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=685&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

Damià

Thursday, October 19, 2006 11:07:29 AM

28. Protesta dels forestals davant la retallada de funcions

Els agents rurals creuen que el Govern els represalia per haver relacionat l'incendi de Vandellòs amb una imprudència d'Interior - Diari de Tarragona - Portada - (2006-10-19)

http://www.spypress.com/sp3/redir.php?15-02-qdd0yuvbmippl4CkP9NcEQ-475-0

. ...cartes i crides contra el nou reglament del cos . Un cop al Balcó dos agents del grup especial de muntanya i escalada del cos s han penjat del Balcó i han desplegat una pancarta amb el lema Forestals en lluita . Els agents forestals han volgut així deixar constància del seu malestar pel que consideren és un càstig i una represàlia per haver investigat l incendi de Vandellòs i haver resolt que havi...[Enviar por Email]...

Els agents forestals es manifesten a Tarragona contra el retall de funcions - Tinet Digital - Noticias - (2006-10-18)

http://www.spypress.com/sp3/redir.php?130-02-b9A1iuHgvkAGL4ehm835Wg-475-0

. ...r la coca central de la Rambla Nova de la ciutat fins arribar al Balcó del Mediterrani , on dos agents rurals del Grup Especial de Muntanya i Escalada han desplegat una pancarta amb el lema Forestals en lluita Tot seguit els organitzadors de l acció han llegit públicament el manifest que s ha repartit avui entre els ciutadans i que recull les seves queixes i reivindicacions . Posteiorment els mani...[Enviar por Email]...

Prop d’un centenar de Forestals s’han manifestat a Tarragona - Tarragona Ràdio - Últimas Noticias - (2006-10-19)

http://www.spypress.com/sp3/redir.php?672-02-suQf1MkhbVGyKuF19XOuVw-475-0

. ...dicativa . És la segona manifestació que protagonitzen i asseguren que en faran més . La nova norma preveu que en cas d’incendi forestal , enverinament de fauna , o urbanització en terrenys forestals , entre d’altres , les investigacions les hauran de traspassar a la Guàrdia Civil o als Mossos . Els agents es pregunten quins interessos defensen el conseller de Governació , Xavier Sabaté i la resta...[Enviar por Email]...


Los rurales advierten que más delitos ecológicos quedarán impunes (2)

http://www.spypress.com/sp3/redir.php?485-01-bM0uhqU0oiisUMzqEfWN2g-475-5625-0-176377-1333

...ometro que separa la Plac a Imperial Tarraco del Baleo del Mediterrani en Tarragona Luego dos de ellos se colgaron del Baleo y desplegaron una pancarta LLUIS MILIAN LA ENTREVISTA JOAQUIN VIDAL CAZADOR GEPEC SEOBIRDLIFE ECOLOGISTES DE CATALUNYA Y DEPANA Los ecologistas reclaman mas agentes rurales Los ecologistas salieron ayer en defensa de las reivindicaciones de los agentes ruralesy cargaron cont...

Los rurales advierten que más delitos ecológicos quedarán impunes [cache]

http://www.diaridetarragona.com/dtgn/noticia.php?id=17104&sec=1

... Los ecologistas salieron ayer en defensa de las reivindicaciones de los agentes rurales y cargaron contra la consellera de Interior , Montserrat Tura . Según un comunicado de prensa hecho público por Gepec , SEOBirdlife , la Federació Ecologistes de Catalunya y Depana , los cambios en el Reglamento de los agentes rurales son un grave error . Para los ecologistas , los rurales han actuado con efec...


Protesta dels forestals davant la retallada de funcions

http://www.spypress.com/sp3/redir.php?733-01-yUtljwRzbu6J3BQU4KFVlA-475-5624-0-176496-1334

... conductors durant uns minuts , anava encapçalada per la pancarta , un pèl irònica , Fets , no paraules en referència a l eslògan de cam panya del Partit Socialista de Catalunya . Suport dels ecologistes Diversos grups ecologistes catalans van donar suport a aquesta protesta . Els grups ecològics consideren que aquesta efectivitat i rigorositat tecnicocientífica ha molestat a la con...

* * * * *

Damià

Thursday, October 19, 2006 11:01:59 AM

29. Carta adreçada al Director dels Serveis Territorials de Medi Ambient de les Terres de l'Ebre

Carta adreçada al Director dels Serveis Territorials de Medi Ambient de les Terres de l'Ebre:

La Coordinadora en Defensa del Territori i en Contra de la Massificació Eòlica que agrupa les Plataformes per La Defensa de la Terra Alta, Salvem la Mar de l'Ebre i Cala Fòrum, ens adrecem a vostè per a manifestar el nostre rebuig:

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=684&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

Sos Racisme Catalunya

Thursday, October 19, 2006 9:08:35 AM

30. Convocatòria de premsa: Actes campanya 1IGUAL1

ACTES CAMPANYA 1IGUAL1, TOTHOM CIUTADÀ

Pel dret a vot de les persones immigrades

La Campanya 1IGUAL1 reivindica el dret al vot per les persones d’origen immigrat i té com a finalitat plantejar i reformular el concepte de ciutadania per tal de vincular-lo a la residència i no a la nacionalitat.

En aquest període electoral creiem imprescindible recordar que al voltant d’un 9,5% de la població no podrà votar. Aquesta és una necessitat social, una qüestió de salut democràtica. També volem demanar que si aquest tema ha de formar part del debat electoral ho faci en termes de responsabilitat i compromís polític.

Ara és el moment, cal mobilització social, per tot plegat us convidem a:

25 d’Octubre: Concert de la Campanya 1IGUAL1 a Barcelona

Comptarem amb Quico Pi de la Serra “Plurals” i la banda brasilera Mameluco + Artista Convidat. Us esperem a la sala Luz de Gas (C/Muntaner 246) a les 21:30. Donació: 6€

29 d’Octubre: Cercavila-Batucada 1IGUAL1

El diumenge abans de les eleccions és el moment de fer sentir la VEU DELS SENSE VOT. Serà diumenge al matí a les 12:00 hores sortint de Canaletes i acabant a Plaça St. Jaume. Llegirà el manifest l’actriu, Nausicaa Bonnin (el recorregut pot patir algun canvi del que informarem a través de la web)

Per assistir a l’Acte del dia 25 contacteu i per qualsevol informació no dubteu a contactar amb nosaltres, (Isabel Martinez 93 301 05 97), us hi esperem!

SOS Racisme-Catalunya

* * * * *

L ’ e i n a adequada per trobar la solució a cadascun dels problemes humans

é s l a v e s s a n t h u m a n i s t a d e l d i s s e n y

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S O C I E T A T * O B E R T A * 1 0 2

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]<< Pàgina d'inici