Societat Oberta

dijous, de novembre 09, 2006

SOCIETAT * OBERTA * 104

Terres baixes del Llobregat, dijous 9 de novembre de 2006 > > > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials .

*

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

* * * * *

Índex

* * * * *

08/11/06

1. LA VERITAT : Carta de un subsubdirector al director

2. ELS MOSSOS AL PRAT COMENCEN DESALLOTJANT

3. 11NOV: trobada en defensa del territori i contra l'especulació

4. Cicle Documental. Imatges I Miratges. Palestina , Sàhara, Euskadi I El Llarg Camí Cap A La Pau

5. LA VEU DE L'EBRE convida els ebrencs a informar-se sobre la crisi energètica mundial el dia 17

6. Concentració a Barcelona contra el Mur de l'Apartheid i l'agressió militar israeliana a Gaza

7. El Correu per la Pau

06/11/06

8. La censura arremete contra los documentales anti-Bush

9. LA VERITAT de las Post Erecciones

05/11/06

10. Última sessió de la Jornada Literatura i Violència a Colòmbia

04/11/06

11. ACTO CONTRA LA EXPERIMENTACIÓN EN BCN: 5º ANIVERSARIO MUERTE BARRY HORNE

03/11/06

12. ES RIUEN DE NOSALTRES A LA CARA!

13. V Aniversari Flg: Presentació Web

02/11/06

14. PRESENTACIÓ DE L'AGENDA LLATINOAMERICANA 2007

15. Seminari: ¿A dónde Va Colombia?

16. XERRADA RESISTENCIA ANTI-MINERA INTEÑA I CAFÉ DIRECTO ECUADOR

* * * * *

Manuel Franquesa

Wednesday, November 08, 2006 9:42:22 PM

1. LA VERITAT : Carta de un subsubdirector al director

Hola todas y todos

Acabamos de enviar la carta que colgamos al final de la presente monserga a la sección "Cartas de los Lectores" (las lectoras que se jodan) a la prensa nazi-onal.

Seguro que no la publican (jua, jua, jua).

Desde los frondosos (y otra vez ruidosos) montículos de Castelldefels-Sud (es que en Barcelona estos días se está celebrando "Meeting Point", el Congreso de los Terroristas Inmobiliarios del Mundo Mundial Globalizado, lo cual atrae a muchos clientes viágricos al Puticlub Riviera de Castelldefels...

¡Ejaculatio Precox a todos los machotes de Meeting Point S.A.!

Manel

From: Manuel Franquesa

To: prensanazi_anal@trespercent.cat

Sent: Wednesday, November 08, 2006 10:33 PM

Subject: Carta de un lector

Sr. director

¡Alegremos esas caras, pues en Catalunya a partir de mañana habemus Govern Trifásico d'Endesa S.A.!

Atentamente

Manuel Franquesa i Voneschen

08860 Castelldefels de Aena (Barcelona)

* * * * *

Kasalprat

Tuesday, November 07, 2006 5:57:51 PM

2. ELS MOSSOS AL PRAT COMENCEN DESALLOTJANT

Ahir dilluns dia 6 a les 10:15 hores del matí, un dispositiu de set furgonetes i quatre cotxes dels mossos d’esquadra, més tres cotxes i dues motos de la policia local van desallotjar els blocs okupats el pasta dissabte quatre de novembre al Prat de Llobregat. El carrer Ignasi Iglesias, on estava l’immoble, va estar tallat per un dispositiu que no deixava passar ningú pel carrer mentres va durar el desallotjament.

Ales 10:30 membres de la policia científica encaputxats i vestits de paisà i els cossos antiavalots, ambdós del mossos d’esquadra, ja eren dins la casa. A més a més hi havia un agent gravant des del carrer amb càmera digital a tothom que estava per la zona.

A les 10:45 els agents de la policia van procedir a identificar la gent que estava o bé donant suport, o simplement espectant. Els mossos d’esquadra van detenir una de les persones que estava donant suport al no poder identificar-se. Quatre mossos de forma absolutament prepotent i violenta el van tirar a terra després d’agafar-lo pel coll i donar-li diversos cops. El detingut està ferit i amb nombroses i fortes contusions.

A les 11:00 hores, un cop la gent de fora havia estat identificada el mossos vàren entrar a l’edifici detenint a 5 dels okupants. Durant l’estona que van romandre a dins, els 15 agents antiavalots van actuar amb total prepotència contra les persones que hi havia a dins, mentres la policia científica regirava totes les pertinences dels detinguts, apropiant-se de nombrosos objectes no recuperables.

Els 5 detinguts van ser traslladats a la comissaria de la policia local del Prat. Cap a les dotze del matí la casa va ser tapiada inmediatament amb el propietari present.

Els 5 detinguts se´ls acusa d’ usurpació i al detingut que es trobava fora del immmoble d’atemptat a l’autoritat.

Els detinguts van passar tot el dia a comissaria. Al voltant de les 7 de la tarda van començar a sortir en llibertat.

El detingut acusat d’atemptat a l’autoritat ja té judici ràpid aquest dimecres dia 8 a les 10:00 hores i els 5 detinguts acusats d’usurpació queden pendents d’assistir a una vista prèvia per declarar sobre els càrrecs ja esmentats.

El passat dissabte 4 de novembre una seixantena de persones van okupar un bloc abandonat per utilitzar-lo com a vivendes. L’edifici és propietat del Valdés, especulador local amb nombroses propietats al poble, que tenia l’intenció d’enderrocar l’edifici pr construir-hi tot i trobar-se amb perfecte estat per ser habitats i ser edificis protegits per la llei de patrimoni local. De fet fa uns mesos, va ser aturat l’enderrocament que havia iniciat el propietari sense cap mena de permís.

Durant tot el dia els mossos van fer acte de presència, estrenant-se a la població i advertint als concentrats que els okupes es convertien “ en la seva prioritat” a la població amb paraules del cap del dispositiu “hem arribat aquí amb ganes de treballar” d’altres frases com aquestes i la mostra de prepotència amb el dispositiu d’ahir al matí són la targeta de presentació del nou cos policial al Prat.

El dimecres 8 de novembre a les 9:30h hi hagué una Concentració suport al jutjat nº5 de Sant Cosme, i a les 19:30h una altra Concentració a la Plaça de la Vila.

ON HI HA LLUITA HI HA REPRESSIÓ!

ON HI HA REPRESSIÓ HI HA SOLIDARITAT!!

* * * * *

paremoselcaufec

Wednesday, November 08, 2006 5:43:41 PM

3. 11NOV: trobada en defensa del territori i contra l'especulació

Hola! des de l'assemblea de les lluites en defensa del territori i contra l'especulació ens agradaria que participessiu a l'esmorzar trobada de persones, col·lectius i plataformes que tindrà lloc abans de la manifestació pel tancament del Barcelona Meeting Point aquest proper dissabte.

La intenció és començar a les 10h del matí a la plaça dels Països Catalans (sants estació) amb xocolata amb xurros i les vostres exposicions, cartells, etc, i qualsevol material per difondre la vostra lluita. No us podrem ajudar gaire amb taules o similars, però si veniu de molt lluny i és dificil, aviseu que d'alguna manera us ajudarem.

L'objectiu és veure'ns les cares i conèixer de noves, teixir una xarxa cada dia més àmplia de solidaritat i plantejar accions futures. Així ens trobarem per explicar quin és el panorama als nostres barris, pobles, comarques i com plantegem les respostes. Quan arribi el migdia tindrem més motius per participar a la manifestació que sortirà d'allà mateix cap a la plaça espanya on exigirem que tanquin el Meeting Point.

Us esperem!

desobediència popular a l'especulació

***********

Ens agradaria intentar confirmar l'assistència si és possible.

Per a qualsevol dubte, pots trucar al 685 269 787

* * * * *

Matomasg

Wednesday, November 08, 2006 3:34:02 PM

4. Cicle Documental. Imatges I Miratges. Palestina , Sàhara, Euskadi I El Llarg Camí Cap A La Pau

Aquesta setmana, Líban.

Data: 10 de novembre

Estrena a Barcelona del documental “Líbano. Las Huellas del Imperio” fet per Angel Palacios per a TeleSur i ANMCLA (Asociación Nacional de Medios Comunitarios Libres y Alternativos de Venezuela.

Presenta Reinald Roca, de la Plataforma Aturem la Guerra

Tots els actes d’aquest cicle tindran lloc al CCCB (C/ Montalegre, 5) a les 19.00h

Organitza: Fundació L’Alternativa

Més informació: http://www.lalternativa.info/agenda.php

* * * * *

Damià

Wednesday, November 08, 2006 1:44:26 PM

5. LA VEU DE L'EBRE convida els ebrencs a informar-se sobre la crisi energètica mundial el dia 17

Dr. Carles Ibàñez Martí

Director de la Unitat d'Ecosistemes Aquàtics

IRTA - Unitat d'Ecosistemes Aquàtics

Carretera Poble Nou, km 5.5

Apartat de correus 200

43540 Sant Carles de la Ràpita

Catalunya, Espanya

Tel. +34 977746915 - 977 745427, fax. +34 977744138

carles.ibanez@irta.es

www.irta.es

la veu de l’ebre convida els ebrencs a informar-se sobre la crisi energètica mundial el dia 17

El divendres 17 de novembre, a la seu de la Cambra de Comerç, de les 10 a les 14 h, s’ofereix una jornada divulgativa titulada Crisi energètica i canvi climàtic oberta al públic

Per conèixer de forma rigorosa i entenedora les principals amenaces pel futur del planeta i de la humanitat i, al mateix temps, per actuar en clau local a l’hora de fer front a aquest repte mundial, el divendres 17 de novembre s’ha organitzat a Tortosa una jornada titulada Crisi energètica i canvi climàtic. La jornada serà oberta al públic, començarà a les 10 del matí a la sala gran de la Cambra de Comerç i tindrà com a invitat principal el periodista Daniel Gómez, especialitzat en la matèria, el qual de manera fàcil explicarà quines són les claus dels reptes de l’energia.

L’acte està organitzat pel setmanari la veu de l’ebre, el Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre i l’Associació per l’Estudi dels Recursos Energètics (AEREN), amb la col·laboració del CODE (el consorci ambiental dels consells del Baix Ebre i el Montsià). És previst que Daniel Gómez parle de la crisi energètica i el pic del petroli, i de les alternatives als combustibles fòssils. També hi intervendrà el doctor en biologia Carles Ibáñez, director de la Unitat d’Ecosistemes Aquàtics (organisme que depèn de l’IRTA), sobre els impactes del canvi climàtic. Després de les exposicions hi haurà un debat obert al públic, que hi té l’assistència lliure i gratuïta.

Aquesta jornada divulgativa ha nascut arran de les col·laboracions que porta a terme Carles Ibáñez amb el setmanari la veu de l’ebre, parlant sobre el pic del petroli. Una iniciativa que ja va provocar debats entre els seguidors per mitjà de llistat de correu. Ara es vol obrir el debat a tot el públic, si bé en la convocatòria es fa constar que la iniciativa és especialment interessant per a periodistes, administració, empresaris, col·legis professionals, així com per a les organitzacions polítiques i sindicals, sense oblidar els estudiants i les persones interessades en la situació energètica mundial.

* * * * *

Plataforma Aturem la Guerra

Enviado el: miércoles, 08 de noviembre de 2006 11:50

6. Concentració a Barcelona contra el Mur de l'Apartheid i l'agressió militar israeliana a Gaza

Els i les Joves de la Comunitat Palestina de Catalunya convoquen a una concentració el proper dia 12 de Novembre contra el mur de l'Apartheid.

CONCENTRACIÓ: DIUMENGE DIA 12 DE NOV.

17h. Pl St. Jaume

El dia 12 de novembre marca la setmana internacional contra el mur de Apartheid a Palestina. El grup de Joves de la Comunitat Palestina de Catalunya organitzen una concentració a la Plaça St. Jaume a les 17h. el dia 12 de novembre. En aquesta concentració es protesta per l'agressió militar israeliana a Gaza durant els últims set dies amb el resultat de 84 palestins morts i més de 250 ferits, entre ells 55 en situació crítica. Aquesta agressió ha causat destrucció total de la infrastructura del poble de Biet Hanoun.

Més informació:

jovepalestina@gmail.com

www.palestina.cat

www.internacionalesporpalestina.org

Targetó: http://www.palestina.cat/images/stories/fruit/mur3.gif

* * * * *

Fundació per la Pau

Wednesday, November 08, 2006 11:03:20 AM

Si no llegiu bé aquest correu aneu a:

http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/correu_pau/8novembre2006.htm

7. El Correu per la Pau

8 de novembre de 2006

XVII Trobada de Barcelona:

"Preservant el medi ambient, construint la pau"

Després de 16 edicions, la Fundació per la Pau i Justícia i Pau us tornen a convidar a la Trobada de Barcelona, que del 23 al 25 de novembre ens aproparà, com cada any, a l'actualitat del món i la pau.

Quin és l'impacte mediambiental de les guerres i el militarisme? Som davant d'una nova proliferació nuclear? Fins a quin punt l'escassetat d'alguns recursos naturals s'amaga darrere els conflictes armats del present i potser del futur?

En aquesta XVII edició de la Trobada proposem una reflexió general i oberta sobre la relació entre sostenibilitat, medi ambient i pau.

L'entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia. Podeu fer-la ara a través de la nostra web.

Més informació | Programa sencer (pdf 105 Kb) | Inscripció on-line

www.fundacioperlapau.org

* * * * *

Bosch Perello, Antoni

Monday, November 06, 2006 5:22:42 PM

8. La censura arremete contra los documentales anti-Bush Añadir a Mi carpeta

La televisión boicotea un anuncio de la película sobre las Dixie Chicks

JAVIER DEL PINO - Washington

EL PAÍS - Cultura - 06-11-2006

Cartel del documental Cállate y canta.

'Cállate y canta' revela el declive inmediato del grupo de 'country' más famoso de EE UU

La música de las artistas se silenció en las emisoras y se destruyeron sus discos

Cuando Natalie Maines, cantante del grupo country Dixie Chicks, dijo hace tres años en un escenario de Londres que estaba "avergonzada de que el presidente de Estados Unidos sea de Tejas", como ella, su carrera musical se hundió. Los seguidores de ese género tan genuinamente estadounidense, tan volcado en la defensa de valores morales simples y patrióticos, se negó a consentir semejante crítica al comandante en jefe en tiempos de guerra. Las emisoras de radio prometieron no emitir nunca más la música de las Dixie Chicks y muchos de sus seguidores destruyeron discos en actos públicos de repulsa organizada.

Ahora, varias cadenas de televisión de EE UU han rechazado emitir los anuncios de un documental cinematográfico que narra este incidente. Es la segunda vez que ocurre en poco tiempo: muchos medios también se niegan a aceptar anuncios del documental que especula sobre el futuro del mundo si Bush fuera asesinado.

El documental Shut up and sing (Cállate y canta) muestra el declive inmediato del que era hasta ese momento el grupo de country más famoso y rentable de Estados Unidos, las Dixie Chicks. Que la cantante, Natalie Maines, tuviera la osadía de criticar a su presidente, George Bush, era un atrevimiento ya de por sí arriesgado; que lo hiciera en el extranjero resultó inaceptable para los seguidores de ese género.

Cientos de emisoras de radio anunciaron no sólo la decisión de no programar nunca más música de las Dixie Chicks, sino que organizaron destrucciones públicas de sus discos, aplastados por apisonadoras o quemados en hogueras rodeadas de seguidores con pancartas en las que acusaban a las Dixie Chicks de ser "amigas de Sadam Husein" o se leían frases como "insultar a tu presidente es insultar a tu país".

El documental estrenado la semana pasada recoge todos los incidentes que desencadenó el comentario de Natalie Maines. Muestra con detalle los insultos y las amenazas que sufrieron a su regreso a Estados Unidos y el declive repentino y contundente de su carrera musical. Recoge también un comentario del presidente George Bush, a quien preguntaron su opinión por el boicot a la música de las Dixie Chicks. Bush, claramente complacido con ese rechazo, dijo: "No deberían ofenderse porque la gente no quiera comprar sus discos".

El tráiler de la película incluye también la reacción de Maines a ese comentario: "¿Qué no nos ofendamos porque la gente no quiera comprar nuestros discos? ¿Es tonto?".

Sea por esta última palabra o por el contenido claramente crítico del documental, varias cadenas de televisión, incluida la NBC, se han negado a emitir el anuncio. "Tristemente, eso dice mucho sobre el nivel de miedo que hay en nuestra sociedad: ponen en la lista negra una película sobre un grupo de artistas valientes que fue puesto en una lista negra por ejercer su derecho a la libertad de expresión", ha dicho Harvey Weinstein, el todopoderoso magnate cinematográfico copropietario de la productora de la película, Weinstein Company.

Tanto la NBC como la cadena CW (propiedad de CBS y Warner Bros.) se han negado a aceptar el anuncio por su contenido de crítica política, según Weinstein. La NBC asegura que es "por falta de espacios publicitarios". La ABC y la Fox han optado por intentar apartarse de la polémica y no han respondido a la productora cuando ha intentado comprar espacios publicitarios.

Algo similar ha ocurrido con los anuncios de la película Muerte de un presidente, que narra el asesinato ficticio del presidente Bush y los efectos que tendría en la escena internacional. El tráiler de este documental ha sido vetado en varias cadenas de radio y televisión del mismo modo que la película ha recibido el boicot de varias distribuidoras por ser "irrespetuosa con el presidente". Varios periódicos se han negado a publicar el anuncio de promoción y otros, como el New York Times, han recortado la imagen del cartel para que el rostro del presidente asesinado no se identifique con el de Bush.

La mayor empresa propietaria de salas de cine en Estados Unidos, Regal Entertainment Group, ha prometido no proyectar la película en ninguna de sus 6.300 pantallas "porque no creemos que sea apropiado narrar el asesinato futuro de un presidente", dice Dick Westerling, vicepresidente de la compañía. El veto se suma al de las otras dos grandes distribuidoras del país, AMC y Cinemark, lo que supone un boicot efectivo en 16.300 cines de Estados Unidos. La radio pública NPR y la CNN también se han negado a emitir los anuncios del documental por "la naturaleza extrema del tema tratado en la película", dice un portavoz de la cadena informativa. Prueba de la sensibilidad que despierta el argumento es el comentario de la senadora demócrata Hillary Clinton: "Creo que es despreciable, es escandaloso. Me pone enferma que alguien pueda intentar hacer dinero gracias a una hipótesis tan horrible".

La senadora reconoció después que no ha visto la película, premio de la crítica en el Festival de Cine de Toronto

* * * * *

Manuel Franquesa

Monday, November 06, 2006 12:25:56 AM

9. LA VERITAT de las Post Erecciones

Hola todas y todos

Ahora que los Cocos Electoralistas han pasado ruidosamente (cuando no es AENA es OTRO) sobre Catalunya, los de La Veritat hemos salido de la Tierra cual lombrices para recordaros Kosita Sabrosona que ya publicamos antes de que se nos olvidó que dios creara la tierra y campos de golf.

Como recreación y agradecimiento eterno a Billy the Kid Gates por su genial idea de "Copiar&Pegar&Enviar&Vender[&Caro]", os reenvío la vieja cagarada por escrito arriba mencionada.

Y si Castelldefels jamás existió como Tribu de salvajes endeudados, ¡qué al menos lo hiciere por Santa Interneta Inmaculada de Rita!

En este sentido, y a continuación, os colgamos lo arriba mencionado para LacturaExpress

[Manel Frambuesa, subsubdirector de los frondosos montículos de 08869 Castelldefels-sous-Merde decibélique, Pirineus Catalans Subsaharians]


Armas silenciosas para guerras tranquilas

Manual técnico de Operations Research

TM-SW7905.1

Distracción, la primera estrategia

La experiencia ha demostrado que el método más simple para desarrollar una arma silenciosa y conseguir el control sobre la opinión pública consiste por un lado en mantener a la gente indisciplinada e ignorante sobre los sistemas y principios básicos y por el otro lado en fomentar su confusión, desorganización y distracción con asuntos de poca monta.

Esto se consigue de la siguiente manera:

1. Desconectando sus mentes, saboteando sus pensamientos, ofreciéndoles una educación pública de baja calidad en matemáticas, lógica, diseño de sistemas, economía y no motivando la creatividad técnica.

2. Manteniendo ocupadas sus emociones, incrementando su auto-indulgencia y la indulgencia hacia las actividades emocionales y físicas, a) creando despiadadamente situaciones y realizando ataques emocionales (violación mental y emocional) mediante un continuo bombardeo de sexo, violencia y guerras en los medios –especialmente en la TV y la prensa y b), dándoles – en exceso - lo que anhelan (“comida basura en lugar de pensamientos”) y quitándoles lo que de verdad necesitan.

3. Reescribiendo la historia y las leyes y incitando a la gente hacia creaciones desviadas, siendo capaces de reemplazar sus pensamientos sobre sus necesidades personales por prioridades externas creadas.

Esto anula su interés en descubrir las armas silenciosas de la tecnología social automatizada. La norma general es “donde hay confusión, hay beneficios; cuanta más confusión, más beneficios”. Por lo tanto, lo mejor es crear problemas y seguidamente ofrecer soluciones.

Lista de distracciones

Medios de información

Distraer la atención de los adultos sobre los aspectos sociales reales y mantenerla cautiva con asuntos sin importancia.

Escuelas
Mantener ignorante la juventud con respecto a las matemáticas reales, la economía real, las leyes reales y la historia real.

Ocio
Exponer a la gente a una oferta de ocio de ínfima calidad.

Trabajo
Mantener a la gente ocupada, ocupada, ocupada; para que no piense; de vuelta a la granja con los demás animales.

(...)

Lea el documento entero en:

http://www.thisistherealtruth.net/knowledge/silentweapons.htmExtract

Acaba usted de leer un resumen de un presunto documento secreto del gobierno de EEUU. El resumen fue elaborado para resaltar un punto clave.

Los medios de información, las escuelas, el ocio y el trabajo son utilizados para distraer a la gente de La Auténtica Verdad.

La Auténtica Verdad está alrededor nuestro, el gobierno no la esconde. Pero creando una Matriz, mantienen a la gente distraída y confundida.

Lo que intentamos hacer aquí es ofrecerle más información. La búsqueda de la verdad genera saber y el saber es poder, la defensa contra las armas silenciosas.

Este va a ser un camino largo. Haga sus propias investigaciones. Tómelo o déjelo. Pero si necesita apoyo, utilice la Red vía El Saber.

Decida por sí mismo lo que es La Auténtica Verdad.

* * * * *

Correo maloka

Sunday, November 05, 2006 10:52:07 AM

10. Última sessió de la Jornada Literatura i Violència a Colòmbia

El dimarts 7 de novembre en el Centre Cívic Pati I Llimona- Carrer Regomir 3, a les 8pm tingué lloc l’última sessió de la Jornada Literatura i Violència a Colòmbia.

Sesion 4

Totes les violències, tots els temps

L'escriptor

Fernando Vallejo (Medellín, Colombia 1942)

Totes les seves novel·les estan ambientades a Colòmbia. I els seus temes recurrents són la violència, l'homosexualitat, l'adolescència, les drogues i la mort. Els temes els relaciona amb la violència a Colòmbia. El 1994 va publicar la seva novel·la més coneguda, La verge dels sicaris, penetrant relat sobre la violència del narcotràfic a Medellín. Aquest conjunt de novel·les, o narracions autobiogràfiques, o memòries ha consagrat a Fernando Vallejo com un dels narradors més destacats de la literatura colombiana Contemporània. El 2003 va guanyar el Premi Ròmul Gallecs, un dels més prestigiosos d'Amèrica Llatina, amb la seva novel·la El desbarrancadero (2001)

El ponent: Carlos Obando Arroyave (Medellín, Colombia) Comunicador Social -Periodista de la Universitat de Antioquia, Colòmbia. Té estudis d'especialització en Semiòtica -Estètica de la Universitat Nacional de Colòmbia i de Màster en Comunicació Audiovisual Digital de la Universitat Internacional de Sevilla, Espanya. Actualment és doctorat en Pedagogia Social -Comunicació i Noves Tecnologies de la Informació, en la Universitat Ramon Llull. Becari de la “Càtedra UNESCO de Noves Tecnologies, Societat, Cultura i Educació”, 2001-2004. Video - Conferencia

* * * * *

missatgera

Saturday, November 04, 2006 11:26:21 AM

11. ACTO CONTRA LA EXPERIMENTACIÓN EN BCN: 5º ANIVERSARIO MUERTE BARRY HORNE

Continúa la lucha contra la tortura, también la de los animales.

El SÁBADO PASADO, 4 DE NOVIEMBRE A LAS 12 HORAS, SE REALIZÓ UN ACTO CONTRA LA EXPERIMENTACIÓN ANIMAL EN LA AV. PORTAL DE L'ANGEL (cine París) BARCELONA

EN MEMORIA DE BARRY HORNE: los activistas de Libera! representarán un mono, sometido a uno de los experimentos contra los que Barry Horne luchó y entregó su vida.

EN 1997, BARRY HORNE FUE CONDENADO POR LA CORTE DE BRISTOL A 18 AÑOS DE CÁRCEL POR CAUSAR VARIOS INCENDIOS -POR VALOR DE 33 MILLONES DE LIBRAS- EN ESTABLECIMIENTOS QUE USABAN Y ABUSABAN DE LOS ANIMALES EN LA CIUDAD DE BRISTOL Y EN LA ISLA DE WIGHT.

Barry se declaró culpable de los cargos de Bristol, pero siempre ha defendido ser inocente de los cargos referentes a la Isla de Wight.

El/la abogadx de Barry declaro que el no tenía nada que ver con los incendios provocados en la Isla de Wight, y que la vergonzosa sentencia de 18 años debería reducirse. Pero a pesar de la falta de pruebas que relacionan a Barry con estos incendios, la corte de apelación defiende la culpabilidad de Barry y no le reduce la condena

Barry comenzó una huelga de hambre con un objetivo en mente: que lxs ministrxs ordenaran la creación de una "Royal commissión" para investigar la vivisección. El primer ministro Tony Blair había prometido antes de las elecciones generales la creación de una Comisión para evaluar la posible abolición de la vivisección, pero no cumplió su palabra cuando el partido laborista fue elegido. Barry continuó con la huelga de hambre. Durante la huelga de hambre, Barry se quedó ciego de un ojo, casi pierde la vista del otro y se quedó sordo de un oído. La huelga duró 68 días. El activista por los derechos de lxs animales Barry Horne, murió el día 5 de noviembre en el hospital en Worcester.

Barry no pedía nada para él, tan sólo que cesaran los crueles experimentos con animales en los laboratorios y en el nombre de la ciencia. Uno de los monstruos contra los que Barry luchó fueron los laboratorios HLS.

Huntingdon Life Sciences (HLS) es el laboratorio de experimentación animal más grande de Europa. Cada día asesinan a una media de 500 animales en experimentos con productos como insecticidas, colorantes, fertilizantes o productos farmacéuticos. Y parece que no tienen suficiente con enjaular, envenenar, abrir en vivo o asfixiar legalmente perros o monos: Los científicos de HLS también han sido grabados golpeando animales para divertirse o utilizando cachorros demasiado jóvenes en las pruebas.

Camarles: En esta población de Tarragona, nos han colado un criadero de macacos destinados a la experimentación animal. Los monos allí criados son enviados a otro macro centro de experimentación, los laboratorios Covance en Alemania, donde son sometidos a crueles y terroríficas sesiones a manos de científicos sin escrúpulos. Los activistas de los derechos de los animales llevan años luchando contra esta empresa que ya había intentado instalarse en otros puntos de Europa, sin éxito. Finalmente, España, donde la legislación sobre derechos de los animales deja mucho que desear, parece ser que ha sido el enclave perfecto para una de las mayores vergüenzas en nuestro haber, aparte de la tauromaquia.

EXPERIMENTACIÓN ANIMAL

Con atroces sufrimientos, anualmente mueren en el mundo millones de animales víctimas de la experimentación.

Distintas ramas de la ciencia utilizan animales en sus experimentos: las empresas comerciales (cosmética, limpieza, etc.); la industria armamentística; los laboratorios farmacéuticos, las unidades de investigación de los hospitales y la investigación veterinaria. El 99% de estos experimentos en animales son repetitivos y sólo se realizan para justificar becas y patrocinios, o a los efectos de la publicación de un trabajo buscando notoriedad.

Estos experimentadores desprecian los impresionantes bancos de datos que ya existen y gracias a los cuales se hacen innecesarias estas interminables repeticiones de experimentos con animales que en su mayoría no son extrapolables al ser humano y en algunos casos suponen un freno al avance de la ciencia (como sucedió en el caso de la talidomida).
En otros casos, después de haber sido sacrificados miles de animales, las sustancias experimentadas han de ser retiradas del mercado, como sucede con muchos tipos de fármacos, por sus efectos secundarios en humanos, que han provocado incluso la muerte. Otros científicos realizan experimentos con animales para satisfacer una curiosidad malsana, jugando peligrosamente a ser Dios, como los trasplantes de cabeza realizados en primates por el neurocirujano Robert J. White, de la Case Western Reserve University, en Cleveland, EE.UU. Los primates no sobrevivían más de 96 horas después de salir de la anestesia. Luego vendrían los experimentos en humanos. ¿Es el Dr. Frankenstein sólo un personaje de película?
La sociedad cierra los ojos frente al sufrimiento de estos animales, porque quiere beneficiarse de estos experimentos y no quiere saber en qué consisten o cómo se desarrollan. Al hablar en favor del respeto a los animales y en contra de que se realicen dolorosos experimentos con ellos, puede parecer a algunos que es como si estuviésemos hablando en contra de la especie humana porque, en nombre de la ciencia, y en favor de la salud del hombre, todo queda justificado. Pero, ¿es esto así? La sociedad tiene que saber el costo en sufrimiento que suponen los avances científicos.

Un animal de laboratorio es un ser sano al que se le provoca una enfermedad para ser posteriormente sometido a intervenciones quirúrgicas cruentas para curar, no a él, sino la enfermedad, con el consiguiente dolor mientras enferma, dolor en el posoperatorio, etc. Y a ese animal sólo le espera morir como víctima del experimento o ser sacrificado porque ha dejado de ser útil. Además, durante la experimentación pasa la vida prisionero en una jaula y sabe perfectamente que, cada vez que lo sacan de ella, es para producirle dolor.

Primates, monos, perros, gatos, caballos, bovinos, cerdos, ovejas, cabras, conejos, hurones, chinchillas, marmotas, zarigüeyas, armadillos, cobayas, hamsters, ratas, gerbillos, y todo tipo de mamíferos, incluso murciélagos, además de aves, anfibios, reptiles y peces, son material utilizado en experimentación con animales.

La industria COSMÉTICA es un ejemplo de la inutilidad del 90% de los experimentos. Espumas de afeitar y dentríficos son introducidos a presión en el estómago de los animales; enormes dosis de depilatorios o colorantes les provocan espantosas úlceras; sustancias irritantes son aplicadas en los ojos de los conejos inmovilizados (test Drize), hasta provocarles ulceraciones. Otras pruebas causan hemorragias, convulsiones y, tras una espantosa agonía, la muerte (DL50).

Vídeos sobre experimentación animal: ATENCIÓN, ESTAS IMÁGENES PUEDEN HERIR GRAVEMENTE TU SENSIBILIDAD

Experimentos con monos en Covance y con perros en Iams

http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=covance_30

http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=iams


Laboratorios Huntingdon (HLS)

http://www.huntingdonsucks.com/gallery.html

Campaña Fundación Altarriba Camarles-Covance

http://www.altarriba.org/camarles/1.htm

Campaña PACMA para convertir centro Camarles en santuario

http://www.pacma.net/index.php?c=campanya.php&id_campanya=3

Covance: sin escrúpulos

http://www.altarriba.org/viviseccion/covance-undercover.htm

ASOCIACION ANIMALISTA LIBERA!

http://www.verguenza.es
http://www.liberaong.org
http://www.pacma.net
http://www.latortura.es
http://www.animallapelicula.com

* * * * *

Paremoselcaufec

Friday, November 03, 2006 6:23:10 PM

12. ES RIUEN DE NOSALTRES A LA CARA!

activitats pel tancament del meeting point:

dimarts 7 nov:

10h: INAUGURACIÓ MEETING POINT -punt de trobada: darrera mercat d'hostafrancs

(metro hostafrancs L1)

dissabte 11 nov (plaça països catalans, estació sants renfe)

10h: esmorzar i trobada de persones, col·lectius i plataformes en defensa del territori i contra l'especulació

(porta la teva exposició i material per difondre)

12h: sortida de la manifestació cap el meeting point

VINE D'EXECUTIU AGRESSIU!! DESPISTEM-LOS

NO ESTEM EN VENDA

*************************************************

Es riuen de nosaltres a la cara!

Aquest és el lema que es fa servir aquest any per cridar a la mobilització contra el Barcelona Meeting Point; una frase que, creiem, és la que millor pot resumir el que implica per qualsevol de nosaltres la realització d’aquest esdeveniment.

Cada dia estem patint la pressió del negoci immobiliari sobre les nostres vides: sentint com malgastem el temps i capacitats en feines cada cop més precàries, per entregar el sou que guanyem directament a la butxaca dels bancs o caixes al que estem pagant una hipoteca; veient com els nostres barris i pobles son destruïts per aquesta “màquina urbanitzadora” que avança esborrant les nostres arrels, identitats i historia; o vivint contínuament amb la tensió de quant serà el proper intent de desallotjament si hem optant per la via de l'okupació, etc.

I a sobra, els responsables de tot això (i molt més), venen a reunir-se al cor de la selva immobiliària que ells estan creant, per celebrar-ho, en un acte organitzat per un organisme que es diu “públic” (i que per lo tant, mou també diners “públics”), i al que, fins i tot, algun diari ens invita a assistir per poder veure-ho.

Sobren les paraules.

Però, a més a més, la campanya contra el BMP té un altre eix: la crida també a totes les lluites contra l'especulació i en defensa del territori, a que portem tots els conflictes que coneixem i , sobre tot, les eines de resistència (i encara millor, d'ofensiva) que hem desenvolupat, per crear la nostra pròpia trobada. Perquè volem fer de la manifestació contra el BMP un espai de visibilització de les conseqüències reals dels negocis que es faran allà dintre i, a ser possible, un punt de connexió a partir del que poder anar construint una xarxa de resistència front a les agressions continues al territori i les nostres vides.

Ens veiem!

a http://www.noalplacaufec.net i a http://arxiu.noalplacaufec.net tens una revista en pdf que s'ha elaborat per l'ocasió i que el proper dilluns podràs tenir en paper. l'objectiu és difondre què és el meeting point, quin és el panorama immobiliari, qui són els responsables i quines les lluites. animem a tothom a fer difusió internauta penjant a les vostres pàgines web, blocs, etc o vinculant el contingut. allà també està el cartell i el manifest de les lluites contra el meeting point.

PASSA LA INFORMACIÓ - DIFON LA LLUITA - ENS VEIEM AL CARRER

* * * * *

MANIFEST DE LES LLUITES CONTRA EL MEETING POINT 06

ES RIUEN DE NOSALTRES A LA CARA!

Un any més es celebra el Barcelona Meeting Point (BMP), una fira internacional que en el seu desè aniversari congrega a tots els actors del món immobiliari.

Hi podem trobar des dels grans grups immobiliaris (Fadesa, Copcisa, Metrovacesa, Sacyr-Vallehermoso...), constructores (FCC, Necso-Acciona, ACS-Dragados...), assessores (Deloitte, CB Richard Ellis...), empreses especialitzades (Ingreen, golf, AEEC, centres comercials...), bancs i caixes (La Caixa, Banco Santander...), diversos ajuntaments (Barcelona, Lleida...) i mitjans de comunicació (Grup godó, TV3...).

Amb un model econòmic estatal basat en la preeminència de sectors com el de la construcció, l’immobiliari i el turístic, el BMP s’ha consolidat com un dels grans esdeveniments amb l’ajuda de tota la claca mediàtica (especialment de La Vanguardia que patrocina l’esdeveniment). És per això que més enllà de ser una trobada d’immobiliàries, el BMP és una mostra de com es legitima un model econòmic, el neoliberalisme, que s’imposa com a hegemònic avui dia. En aquest model, la realitat es confon amb el capitalisme, ja no hi ha res fora d’aquesta lògica, el normal i coherent, és actuar i pensar com ells, seguir les regles del mercat fins i tot pel que fa a necessitats bàsiques. I l’anormal, el desviat, és el que protesta, el que no està disposat a que se li riguin a la cara, els milers de persones que ens mobilitzem denunciant aquest espectacle vergonyós.

I és que no se n’amaguen, els elevats marges de benefici i les característiques del sector fan que es puguin acumular grans riqueses amb un temps relativament curt en una clara mostra del que podríem anomenar crim organitzat i legal. La situació és tant perversa que justament el que nosaltres denunciem és del mateix que ells se’n vanaglorien. No tant sols no amaguen els beneficis astronòmics, sinó que els exhibeixen com a trofeus de caça. No tant sols no amaguen la destrucció del territori, sinó que presenten com a equipaments i serveis les grans infrastructures depredadores: autopistes, TAV, túnels, MAT... No tant sols no amaguen l’estil de vida que representen, sinó que en fan publicitat en actes com el BMP.

Tenen la perversitat de presentar l’event com una fira de les oportunitats quan tant sols és una orgia del benefici, una misa al pelotazo, un cant a Marbella. I no parlen tant sols de vivenda, la seva ambició va més enllà: projecten camps de golf, fan autopistes, complexos turístics i hotelers, polígons empresarials... i conjuntament amb les institucions projecten un model territorial pensat en l’impuls dels negocis i oportunitats empresarials i no en la necessitat de les persones. No els hi importa qui habita el territori, tot és a la seva disposició per fer-hi negocis, tot està en venda, no som persones som mercaderies, i els qui gosen protestar, res més que un obstacle pels seus interessos.

És una vergonya que ens presentin com a solució el que principalment és l’arrel del problema, perquè precisament són els seus beneficis astronòmics els que impedeixen que tothom tingui una vivenda digna, els que no ens deixen arribar a final de mes, els que ens condemnen a una vida hipotecada, els que estan destruint estils de vida que s’oposen a la seva màquina-de fer-calers. Només entre les 14 principals immobiliàries de l’estat van assolir 1060,97 mil·lions d’€ de beneficis nets en el primer semestre de 2006, un 53,12% més que el mateix període del 2005. I és això al que li diuen creixement econòmic?

Però si el càncer de l’especulació s’estén qual metàstasi pel territori, no ho fa sense entrebancs. Milers de persones lluny de resignar-se al paper de víctimes propiciatòries, aplegades en col·lectius i plataformes heterogènies, intenten plantar cara, poble a poble, barri a barri, com a feres ferotges, a les múltiples agressions que el territori i els seus habitants patim cada dia. Som la gent que lluita arreu, anònims, sense partits, sense delegacions, autònomament, des de la base. Som l’herba resistent que creix amb força, als marges, sota el ciment, sense deixar-se trepitjar.

Gent de les comarques de l’Ebre, de la Catalunya Central, de la “terreta”, del camp de Tarragona, de les terres de ponent, de l’Empordà, de Girona, del Penedès, dels Vallesos, de la conca del Llobregat, dels Pirineus, de Barcelona.... Cada lluita expressa des de la seva problemàtica concreta un denominador comú, oposar-se a la tirania especulativa del talonari i el

formigó.

Seguint les passes de la manifestació de l’any passat, diversos col·lectius volem denunciar la celebració del BMP i tota la lògica que en trascendeix. Amb el lema de “Es riuen de nosaltres a la cara” es vol posar de manifest que amb events com aquests no tant sols certifiquen el seu domini, sinó que amb total escarni i impunitat es rifen de tota la gent que suem tinta per (no) arribar a final de mes. És, si més no, indignant que mentre fan negoci amb les nostres vides, especulant amb els nostres camps, hipotecant el nostre futur, destruint els nostres espais naturals, rebentant els nostres pobles, haguem d’assistir impertèrrits als somriures dels responsables directes de la nostra situació. Cal trencar el vel de normalitat amb el que intenten vendre’ns un model de vida insostenible, basat en el consum i l’ostentació.

A més, pensem que les protestes d’aquest tipus són una bona oportunitat per plantejar punts de trobada entre totes les lluites, teixir xarxes de solidaritat per fent front comú davant un model de creixement territorial absurd. Compartir experiències, tot denunciant un event que amb la seva mera descripció hauria d’escandalitzar a qualsevol.

Fem una crida a tota la gent que s’oposa a aquest model de vida dominant, aprofitant que es reuneixen tots els culpables de la seva reproducció. Una crida al boicot actiu contra la celebració del Barcelona Meeting Point, visibilitzant per un dia totes les protestes que tenen lloc en el camp de batalla de la vida quotidiana.

* * * * *

"FLG"

Fri, 3 Nov 2006 07:36:33

13. V Aniversari Flg: Presentació Web

Benvolgudes i benvolguts,

Aprofitant que complim el 5è Aniversari com a associació, ja tenim data per a la presentació "en societat" de la nova web de la Flg: serà el dimarts 21 de novembre a les 19h, al local del Casal Lambda, C. Verdaguer i Callís, 10 (Barcelona). Ens farà la presentació la Imma. Imma Mayol, tercera tinenta d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona

Esperem la vostra confirmació d'assistència.

Ei!, aquesta vegada hem de ser una bona colla!

Cal que sigui un acte ben lluït!

Confirmar a : familieslg@familieslg.org

Cordialment,
La Junta Flg

-Assemblea general de socis el 25 de Novembre a Sabadell-

* * * * *

gloria casaldaliga

Thursday, November 02, 2006 6:17:02 PM

14. PRESENTACIÓ DE L'AGENDA LLATINOAMERICANA 2007

AGENDA LLATINOAMERICANA 2007

ARAGUAIA, amb el Bisbe Casaldàliga, els Comités Oscar Romero, i la Llibreria Claret

El dimecres 8 de novembre a les 19h. a la Llibreria Claret, C/ Roger de Llúria 5, de Barcelona

Es va presentar l’Agenda Llatinoamericana 2007

L’acte va anar a càrrec de Joan Surroca, membre de la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana de Girona.

El lema d’aquest any és

“ Exigim i fem una altra democràcia”.

"És hora de donar el pas d’afirmar «l’altre món possible» a exigir-lo i fer-lo, com a necessari i urgent.
I per això la nostra Agenda 2007 proclama: «exigim i fem una altra democràcia». Com un dret fonamental de les persones i dels pobles, a totes les latituds. Perquè exigim per a totes les persones i per a tots els pobles els drets bàsics.

No podem acceptar una democràcia-privilegi…

Ja s’ha definit la democràcia actual com «la forma política del capitalisme».

La que nosaltres defensem no només pot ser «socialista»,sinó que ho ha de ser. O socialitzem la participació de totes les persones i de tots el pobles en els drets a la vida, a la dignitat, a la llibertat, a l’alteritat, o no hi haurà ni democràcia ni pau.

I per tal que la religió no sigui un gran enemic de la democràcia, com tot sovint ho ha estat i encara ho és, cal que fins i tot «democratitzem» Déu en el diàleg intereligiós i en l’acció intersolidària."
Pere Casaldàliga

* * * * *

Correo maloka

Thursday, November 02, 2006 11:45:16 AM

15. Seminari: ¿A dónde Va Colombia?

SEMINARI

Centre Cívic Pati i Llimona

Calle Regomir No 3

Metro Linea Amarilla. Parada Sant Jaume

23, 24 i 25 de noviembre

¿A DÓNDE VA COLOMBIA?

Des de fa més de quatre anys MALOKA ha vingut obrint un espai a Barcelona per a escoltar als moviments socials colombians sobre la situació que viuen i sobre les seves propostes de futur, en contínues jornades realitzades en centres cívics de la ciutat. En aquest moment, ens sembla essencial aprofundir en el conflicte des dels diferents factors que ho condicionen per a tractar de trobar respostes a la pregunta a on va Colòmbia?

Volem aprofundir en la mirada d'aquesta guerra que es lliura a Colòmbia tant en les seves dimensions internes com en les seves relacions amb la globalització econòmica i amb les anomenades “noves guerres” que són locals i globals al mateix temps. Desitgem indagar sobre les interaccions entre el negoci mundial del narcotràfic i el conflicte, i sobre la incidència de la naturalesa del mateix en tota la societat colombiana. Mirar el paper de les companyies multinacionals, els seus efectes sobre les comunitats i els territoris de les seves àrees d'inversions, les seves relacions amb els actors armats i amb el mapa de la guerra. Examinar el projecte paramilitar a Colòmbia, la seva evolució, les seves implicacions per al teixit social colombià i per al futur del país. I analitzar què passa amb els escamots, quines han estat les seves transformacions, quins condicionaments històrics determinen les seves actuacions i quines són les seves perspectives.

Creiem que una mirada sobre aquests fenòmens, les seves relacions entre si i amb el conflicte, ens poden ajudar a entendre millor les seves lògiques, les seves dinàmiques, els factors que ho retroalimenten, i amb això adquirir un coneixement més profund d'ell a l'hora d'abordar les seves possibles sortides o solucions cap a una pau duradora i sostenible.

Dijous 23 de Novembre

7pm a 9pm

-Presentació del seminari-

Marta Liliana Castellanos – Advocada Colombiana de Maloka Colombia

- La globalització i el conflicte colombià- Ponent, José Arsitizabal: Investigador social colombià exiliat a Espanya. Treballa amb la Fundació Seminari d'Investigació per a la Pau (SIP) de Saragossa. Investiga actualment les relacions entre el conflicte colombià, la globalització i la intervenció nord-americana en la regió andina.

Divendres 24 de novembre

Moderador: Fermín I. Rodrigo Lázaro de Brigadas Internacionals de Pau de Catalunya

10am a 2pm

- Narcotràfic i conflicte a Colòmbia. Ponent: Ricardo Vargas: Sociòleg de la Universitat Nacional de Colòmbia. Investigador Associat de l'Institut Transnacional TNI amb seu a Amsterdam. Director de la Corporació Acció Andina Colòmbia. Algunes publicacions: “Fumigació i conflicte”, Tercer Món Editors, TNI, Acció Andina, 1.999. Drogues, Conflicte armat i Desenvolupament Alternatiu, Acció Andina Colòmbia, 2003.

Jornada Tard:

17:00 a 21:00pm

Moderador: José Ramón Erraes (Jumon) de Cooperació

El projecte paramilitar a ColòmbiaPonentes: Guido Picoli i Ivan Forero

Guido Picoli: periodista i escriptor italià , autor del llibre “El sistema de l'Ocell. Colòmbia, paramilitarisme i conflicte social” (2005). Piccoli coneix Colòmbia des de fa diverses dècades a través del seu exercici periodístic, que es publica de manera constant en els diaris Il Manifesto i Il Mattino. En aquest llibre recorre el fenomen de la privatització de l'ocupació de la força i la degradació paral·lela de l'Estat colombià.

Ivan Forero: Defensor de Drets Humans. Colombià. Sociòleg i Historiador- En l'Exili des de 1998. Actualment Responsable de Moviments Socials de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat i Coordinador del Consens Social sobre la Migració.

Dissabte 25 de novembre

10 am a 2pm

Moderador: Arcadi Oliveres de Justicia i Pau

- Les multinacionals i el conflicte colombià Ponent: Héctor Mondragón Economista assessor de Convergència Camperola, Negra i Indígena de Colòmbia i investigador. En el 2000 va ser triat Oak Fellowship pel Colby College de Maine. És autor dels llibres “Cliclo, Crisis i Reactivació Econòmica a Colòmbia”, “ Or Negre per a les Tres Grans”, i és coautor de Desenvolupament “i equitat amb camperols”, Colonització i Estratègies de Desenvolupament” i “Atur i Política”.

Jornada Tard

17:00 a 20:00 - Què succeeix amb la guerrilla a Colòmbia?

Moderador: Xavi Cutillas de la Asociación Catalana per la Pau

Ponent: Alfredo Molano:Sociòleg de la Universitat Nacional de Colòmbia- Alumne de la Ecole Pratique de Hautes de París entre 1975 i 1977. Professor de diverses universitats; col·laborador de revistes com Eco, Croms, Alternativa, Setmana i Economia colombiana, i autor de nombrosos treballs d'investigació apareguts en diferents mitjans. Ha recorregut el país parlant amb colombians dels més remots racons, donant vida a llibres que parlen com pocs de la realitat nacional. Ha estat director de diverses sèries per a televisió i ha obtingut el Premi de Periodisme Simón Bolívar, el Premi Nacional del Llibre de Colcultura i el Premi a l'Excel·lència Nacional en Ciències Humanes, de l'Acadèmia de Ciències Geogràfiques, per una vida dedicada a la investigació i a la difusió d'aspectes essencials de la realitat colombiana. Entre 2001 i 2002 va viure exiliat a Barcelona i a Stanford, on va ser professor visitant.

Clausura: 9pm: Bar: "Al Borne del Mar"

Calle baños viejos 18 bis

Necessària inscripición en : maloka_accion@yahoo.es

Fitxa d'inscripció

Nom i cognoms

Correu de contacte

Ocupació

Centre d'Estudis (si és el cas)

Organització o associació a la qual pertany (si és el cas)

* * * * *

Xarxa Consum Solidari

Thursday, November 02, 2006 9:43:27 AM

16. XERRADA RESISTENCIA ANTI-MINERA INTEÑA I CAFÉ DIRECTO ECUADOR

Ponent: Edmundo Varela, president del AACRI (Asociación Agroartesanal de Caficultores Río Intag)

Del 30 d’octubre al 9 de novembre ens acompanya a Catalunya Edmundo Varela, president de la AACRI (Asociación Agroartesanal de Caficultores del Río Intag). La XCS us convida a una sèrie d’actes per tal de difondre aquesta interessant experiència de lluita anti-minera i d’importació de cafè, 100% elaborat en origen, que inicia la AACRI juntament amb la XCS i altres organitzacions del Espacio por un Comercio Justo.

En aquestes xerrades podrem conèixer com es troba la situació a Intag (zona de la serra equatoriana), àrea amenaçada per una multinacional canadenca, Ascendant Cooper Corporation i les alternatives existents, emfatitzant en el cultiu de cafè com a eina per a conservar el bosc tropical i la cultura local.

Programa d’activitats a Catalunya: Xerrada resistència anti-minera inteña i Café Directo Ecuador

Dilluns 6 de novembre a les 20:30h.

Lloc: XCS- Ciutat Vella. Plaça Sant Agustí Vell 15

Dimarts 7 de novembre a les 20h.

Lloc: Associació de veïns i veïnes del Congres-Indians. C/ Felip II, 222

Dijous 9 de novembre ales 18:30h.

Lloc: Universitat de LLeida

Més informació a projectes_bcn@xarxaconsum.org

* * * * *

L ’ e i n a per trobar la solució adequada a cadascun dels problemes humans

é s l a v e s s a n t h u m a n i s t a d e l d i s s e n y

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S O C I E T A T * O B E R T A * 1 0 4

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici