Societat Oberta

dijous, de desembre 14, 2006

SOCIETAT * OBERTA * 109

Terres baixes del Llobregat, dijous 14 de desembre de 2006 > > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials .

*

Índex

* * *

Missatge d’una lectora i resposta de Societat Oberta


13/12/06

1. Aquí es planifica la nostra destrucció!!

2. SOPADORS DESEMBRE

3. La CANC reitera el seu rebuig i boicot total al programa dissenyat per l'AMAC

4. El "decreixement econòmic": l’eina per recuperar l’ordre i control democràtic dels pobles en l’economia global

5. Concentració del desembre d'homenatge a les dones assassinades

12/12/06

6. YA SALIÓ A LA LUX LA VERITAT Nº 405

7. THE DHL VERITAT: Por Confucio: ¡Hablan de nosotros!

8. IAEDEN: Activitats i butlletí d'hivern!!

9. THE DHL VERITAT: LA IZQUIERDA CATALANA TAMBIÉN MASACRA ÁRBOLES

10. L'AMAC continua agredint al territori i la seva gent

11. El Correu per la Pau

12. URGENTE SOS TIBIDABO: EL PROXIMO DIA 13 SE APRUEBA EL PLAN DE REMODELACION DEL PARQUE DE ATRACCIONES POR EL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

11/12/06

13. Informe sobre la trobada internacional a Beirut, per a l'assemblea de la Plataforma Aturem la Guerra d'aquest dijous

10/12/06

14. LA VERITAT DEL DÍA DE LOS DERECHOS HUMANOS

15. Jornadas eólica y conservación Vitoria 24-25-feb

16. ELS EFECTES DEL SOROLL DELS EÒLICS EN LA SALUT HUMANA: L’EXEMPLE NEGATIU DEL PARC EÒLIC DE PORTBOU

08/12/06

17. FES SENTIR LA TEVA VEU CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR

18. Formació de formadors/es - Deute i immigració / deute il.legí­tim

07/12/06

19. L’AJUNTAMENT DE GAVÀ PERMET QUE ES MALGASTI AIGUA DURANT 16 HORES

* * * * *

Missatge d’una lectora

"Elisenda"

Thu, 7 Dec 2006 10:21:58 -0000 (GMT)

Hola Josep,

Soc l'Elisenda, fa força temps que estic a la llista del butlletí que envies periódicament.

Parles molt de temes mediambientals al Baix Llobregat, i és una qüestió que m’interessa força, de fet estem fent un vídeo sobre la gran quantitat d'abusos i situacions insostenibles que s'han vistut i es viuen a la zona. M'agradaria poder parlar una mica més a fons del tema amb tu, ja que em sembla que portes molt de temps recopilant informació.

Si et va bé et puc explicar una mica més a fons el projecte.

Cordialment,

Elisenda.

*
Resposta de Societat Oberta

Hola Elisenda,

En aquest setmanari s'hi expressen tots els moviments socials que divulguen la informació en xarxa i l'ecologista n'és un d'ells.

El video que esteu fent sobre la gran quantitat d'abusos i situacions insostenibles que s'han viscut i es viuen a la zona del Baix Llobregat em sembla molt interessant. Explíquem tot el que vulguis sobre aquest projecte i per descomptat, si l'acabeu penjant a internet no dubtis en fer-nos arribar l'enllaç.

Soc membre del grup ecologista Quercus de Gavà i, encara que darrerament per motius laborals no els veig gaire, crec que també els hi pot interessar molt el vostre projecte. Suposo que dins d'aquesta quantitat d'abusos haureu tingut en compte la Vall de Joan (emplaçament de l'abocador metropolità del Garraf), la riera dels Canyars (per on han corregut els lixiviats de l'abocador cada cop que ha plogut més del compte i on també se situa el Pla de Ponent) i el riu subterrani de la Falconera que desemboca a l'inici de les costes de Garraf (també contaminat pels lixiviats de l'abocador). Et dic això perquè definitivament l'abocador s'ha de tancar aquest 31 de desembre però les seves conseqüències aniran molt més enllà en el temps. Pel grup ecologista Quercus amb més de 10 anys d'història, que va néixer per l'interès d'algunes persones envers la natura i cap aquesta problemàtica concreta i com a continuació de totes les mogudes socials que hi va haver anteriorment en contra de l'abocador de la Vall de Joan, ha sigut el tema principal de lluita i de denúncia.

Ara, un cop tanquin l'abocador, amb el Pla de Ponent (gairebé uns 5000 habitatges) culminaran la destrucció de l'últim i ja malmès connector biològic que uneix les serres del Garraf-Ordal amb el Parc Agrari i les llacunes del delta del Llobregat, impedint definitivament l'intercanvi genètic entre aquestes dues grans àrees verdes i necessàries pel benestar de les generacions futures que viuran en aquesta part deltaica de la metròpoli. Amb això, s'eliminarà la possibilitat actual d'un parc metropolità que faci de pont biològic entre el delta i el Garraf-Ordal i que trenqui aquest contínuum urbà cada cop més densificat, s'acabarà de posar el delta en mans de l'especulació i la zona es convertirà en un espai inhabitable. Són dos models diferents de metròpoli: el neoliberal i l'humanista. El model antidemocràtic actual, el neoliberal, que prioritza les necessitats de creixement il·limitat i insostenible del mercat, el treball precari i alienant, l'especulació i el control de la informació i de l'oci, el porten a terme la cambra de comerç, les grans constructores i els grans grups financers a través dels seus lacais, els polítics (en el següent article s’especifiquen tots els responsables: 1. Aquí es planifica la nostra destrucció). L'altre model possible, l’humanista, que prioritza les necessitats humanes d'interelació amb el medi natural, de treball i habitatge dignes i d'informació i oci lliures, és el que proposen els moviments socials.

Atentament,

Josep Cardona

* * * * *

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

Kasalprat

Wednesday, December 13, 2006 5:34:00 PM

1. Aquí es planifica la nostra destrucció!!

Hem aconseguit que l'alcaldessa d'Esplugues, Pilarin Diaz, no anés avui a l'exposició a parlar sobre les destrosses metropolitanes al poble.

més info i fotos a

www.noalplacaufec.net

http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/

i a indymedia:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/285245/index.php

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Aquí es planifica la nostra destrucció!!

Dues persones s'encadenen a les portes de l'exposició del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (Plaça Catalunya, Barcelona) denunciant la destrucció del territori i l'especulació urbanística que promouen empreses i administracions públiques. De l'estructura d'entrada pengen una pancarta de 20 metres: “Aqui planifiquen la nostra destrucció”. També col•loquen banderoles reivindicatives contra el pla Caufec d'Esplugues, per aturar la demanda sobre el centre social Can Vies i denunciar la destrucció del Delta del Llobregat.

Durant tota l'estona es reparteixen fulls volants i revistes informatives i es llegeix el comunicat de rebuig a l'exposició. També es crida a l'implicació per aturar els macroprojectes que tant ens afecten.

Després de quatre hores a 10 metres d'alçada, els dos decideixen baixar i donar per finalitzada l'acció de protesta. Els mossos d'esquadra, presents des del principi, identifiquen a tres persones solidàries amb l'acció i quan les encadenades baixen també les intenten identificar. El grup de suport ho impedeix i es marxa en grup fins a una entrada de metro amb els mossos al darrera.

Plataformes populars i col•lectius d'Esplugues, El Prat, Viladecans, Gavà o Sants hi eren presents per a qüestionar el desenvolupament de l'anomenada “Àrea Metropolitana de Barcelona” que destrueix espais naturals i enderroca els urbans per posar la ciutat al servei del lucre empresarial. El desviament del riu Llobregat i la cimentació del Delta són un trist exemple dels objectius que persegueixen els gestors locals del capitalisme: fer de Barcelona i voltants una zona atractiva per a les grans empreses on puguin disposar de tot tipus d'infraestructures, mentre altres es “deslocalitzen” gràcies a les facilitats per la importació de mercaderies (vials, plataformes logístiques, port, aeroport, etc.).

Mentre el territori es reparteix als despatxos com abans es repartien Àfrica, als diferents municipis s'aproven megaprojectes amb milers de vivendes d'alt standing, centres comercials, parcs empresarials, etc. que forcen l'exili de gran part de la població i col•lapsen els serveis públics al no oferir en la mateixa proporció els equipaments necessaris (ambulatoris, escoles, centres socials, etc.). Aquests projectes no només acaben amb les darreres zones Verdes dels municipis (Oliveretes a Viladecans, Calamot i Pla de Caralt a Gavà, etc.), sinó que passen per sobre de les demandes veïnals i apliquen les majories de manera absolutista.

A sobre veiem com els responsables polítics dels diferents ajuntaments expliquen els projectes que hipotecaran els pressupostos públics. Durant aquests dies hem pogut veure les alcaldesses i alcaldes de cada poble cantant les famoses cançons del progrés i la sostenibilitat. En benefici de qui? A quin preu? El dimecres, aprofita per explicar les irregularitats del pla Caufec l'alcaldessa d'Esplugues Pilar Díaz. Pregunteu-li pel Pep de Can Oliveres, pel regal d'11 hectàrees de zona verda a la família Sanahuja o pels convenis econòmics amb l'empresa. La seva hipocresia mostra la misèria de l'espècie humana.

En defensa del territori i contra l'especulació, coordinem les lluites i teixim solidaritat.

Desobediència popular a l'especulació!

Més informació i contacte:

www.noalplacaufec.net

(aqui trobaràs un text explicant el panorama urbanístic del Baix Llobregat i les seves repercussions)

http://www.salvemoliveretes.org/

http://www.salvemelcalamot.org/

http://www.kasalprat.org/

http://www.defgol.com/

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Un projecte únic, per a tothom?

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) planifica la destrucció del territori de l'Àrea Metropolitana de Barcelona des de fa més de deu anys. Des del 17 de novembre se'ns riuen a la cara amb una exposició dels grans projectes urbanístics, de mobilitat, transport, en infraestructures, logístics i tecnològics que cimenten l'entorn natural, enderroquen el patrimoni històric, deslocalitzen indústries i aguditzen la precarietat vital.

Fa més d'una dècada que el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) esdevé un impuls important del desenvolupament urbanístic i en infraestructures de l'anomenada 'Àrea Metropolitana de Barcelona' (AMB). Són els 36 municipis que envolten Barcelona radialment des de Castelldefels, Begues, Castellbisbal, Sant Cugat, Barberà, Montcada i Montgat. Aquesta organització vol elaborar un discurs únic sobre les actuacions metropolitanes i fomentar la col•laboració entre el sector públic (ajuntaments principalment) i els agents econòmics i socials de la ciutat (empreses i les seves associacions). Integra els municipis de l'AMB i tot tipus d'institucions i entitats públiques (Generalitat, Diputació, Consell Comarcal de Barcelonès i Baix Llobregat). No falten les empreses, entitats privades, semiprivades i professionals, sindicats, universitats i centres d’ensenyament, col•legis professionals, gremis i agrupacions empresarials.

El seu objectiu bàsic és col•locar els 628 km2 de l'AMB al servei del capitalisme i estructurar les àrees econòmiques per a facilitar la producció, distribució i benefici a les grans societats anònimes. Les necessitats de les més de 3 milions de persones que hi vivim en aquesta àrea “estratègica” no són gaire importants, tret de la nostra participació a l'engranatge productiu. El Pla Estratègic presumeix de que actuacions tan agressives pels pobles, barris i medi ambient com l'AVE neixen d'ell. El Pla Estratègic ha fet propostes concretes sobre mobilitat (metro, FFCC, vials, ...) en l’àmbit metropolità i d’una manera especial per a l’entorn de l’espai logístic del Delta del Llobregat, col•laborant en la destrucció de la segona zona més fèrtil de Catalunya.

El març del 2003 s'aprova el 1r Pla estratègic metropolità de Barcelona. Els seus responsables diuen que l’Àrea Metropolitana és plena de projectes i construccions sense coordinació entre els ajuntaments de la zona i administracions superiors. Quan aconsegueixen fer repetir el mateix discurs “metropolità” (progrés, sostenibilitat, ...) i planifiquen objectius comuns (megaconstruccions, urbanitzacions, grans infraestructures, parcs empresarials i tecnològics, tramvies) guanyen més diners més ràpidament. Han de fer entendre a la gent que vivim a la 5a regió europea preferida per a desenvolupar activitats econòmiques i que això té un preu. S'ha de posar el territori al servei del desenvolupament capitalista i la gent ha d'entendre la necessitat de

cimentar el delta del Llobregat per a poder connectar les infraestructures logístiques que planegen construir amb la resta del món. Però no expliquen que les indústries que es “deslocalitzen” (Braun, Valeo,...) poden vendre les mateixes mercaderies a Europa gràcies a que les institucions treballen durament per a ampliar el port, la zona franca i les plataformes logístiques (ZAL, CIM, ...). D'aquesta manera resulta rentable fer arribar gegants contenidors de productes a Barcelona, d'on arribaran a tots els centres comercials i de consum en el mínim temps possible. Corren els diners, però no en canvi la qualitat de vida de la gent.

L'aplicació de conceptes empresarials a la planificació estratègica del territori s'inicia als EUA a començaments dels 80. Les grans empreses mundials de consultoria proposen les bases per esprémer al màxim els recursos d'un territori determinat i adequar l'espai a les necessitats productives i d'acumulació de capital. Barcelona adopta el model el 1987. Europa i Amèrica ho apliquen més tard, així com Terrassa, Sitges, Mataró o Esplugues de Llobregat. El Banc Mundial ha introduït el model a les ciutats d'Amèrica dins els paquets d'imposicions de desenvolupament econòmic. La Comissió Europea l’ha guardonat en dues ocasions...

Parlen de participació ciutadana perquè hi participen tot tipus d'empreses i entitats privades que volen enriquir-se repartint el pastís del territori i necessiten posar-se d'acord. Els motius d'aquesta proposta “estratègica” són públics: accentuar la imatge i la presència de Barcelona als mercats internacionals i situar la ciutat com a motor econòmic i element de competitivitat dins el rànquing mundial. Així justifiquen la omnipresència empresarial ja que han de participar gran quantitat d’actors que aporten coneixements i informacions indispensables. La seva preocupació és facilitar a les empreses traslladar-se a l'àrea metropolitana oferint un espai ideal per als seus propòsits i que després no vulguin marxar. Entre tot això sempre hi ha quelcom conflictiu. La gent necessita serveis i equipaments socials, però allò que s'ofereix són grans urbanitzacions, infraestructures viàries i parcs empresarials. Pretenen col•locar els alcaldes i alcaldesses implicades com a líders d'aquest procés, donant així legitimitat als interessos empresarials del màxim benefici i a la construcció de megaprojectes agressius que afecten a grans sectors de població i al futur mateix del medi ambient i la sostenibilitat social.

El pla Delta del Llobregat, pla Caufec d'Esplugues, Pla de Ponent a Gavà o el Pla de Llevant a Viladecans. no són més que exemples concrets de com aplicar la lògica empresarial als darrers espais agroforestals i naturals que queden al Baix Llobregat passant per sobre de les demandes veïnals. El soterrament de les vies a Sants prepara els beneficis dels especuladors gràcies al pas d'una infraestructura depredadora com l'AVE. I aquí les empreses i les institucions van de la mà, necessiten protegir el seu enriquiment il•limitat controlant els mecanismes al seu abast per perpetuar-se. Si el sistema funciona, tot va bé. Però hi ha gent que es resisteix a l'exili forçós que produeix l'elitització dels barris, l'impossibilitat d'accedir a una vivenda, les expropiacions per

fer nous vials, les megaurbanitzacions d'alt standing, etc. Es resisteix perquè no té més nassos, perquè la supervivència passa per protegir els espais naturals que ens envolten i els espais urbans on vivim. És llavors que es fa imprescindible denunciar l'abús de poder de les administracions i l'actitud mafiosa d'immobiliàries i promotores.

QUI PARTICIPA?

Les principals institucions que hi participen són el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Foment del Treball Nacional, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Barcelonès, Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Barcelona, Entitat Metropolitana del Medi Ambient i la del Transport, Aena, Autoritat Portuària de Barcelona, Consorci de la Zona Franca, Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Cercle d’Economia, Fira de Barcelona, Comissió Obrera Nacional de Catalunya, UGT de Barcelona, Universitat de de Barcelona Hi són presents tots els ajuntaments de l'AMB. A part, trobem representants i membres de:

-Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, Ministeri de Foment, Secretaria d’Indústria

-Caixa Catalunya, La Caixa, Banc Sabadell, 22@bcn, World Trade Center Barcelona, Indra, Mediapro, Volvo Group Design Barcelona, Telefónica Soluciones, Fecsa – Endesa, Abertis, Terra Networks, IBM, British Telecom, Yamaha, Cobega (Coca-Cola), Grup Agbar, Ciments Molins, Copcisa, Grup Agbar, Agència Catalana de l’Aigua, Societat General d’Aigües de Barcelona

-El Periódico, TV3, El País, El Punt, La Vanguardia, Barcelona TV, Ràdio Nacional d’Espanya, Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Catalunya Ràdio, Ràdio Barcelona - Cadena Ser, Infonomia.com, Dossier Econòmic, Lavinia, Revista Sostenible, Gavà TV

-Gremi de Constructors Llobregat Anoia, Col•legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Col•legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona, Col•legi de Periodistes de Catalunya, Unió Catalana d’Hospitals, Escola d’Arquitectura de Barcelona Agència de Desenvolupament Urbà, Consorci Urbanístic de Cerdanyola del Vallès, Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, Gremi de Restauració de Barcelona, Grup Soteras, Fundació Pagesos Solidaris, Unió de Pagesos, Unió d’Adobadors de Catalunya, Col•legi de Farmacèutics, Gremi d’Editors, Gremi de la Confecció, Transprime, Col•legi d’Enginyers Industrials, Col•legi de Farmacèutics

-Comissions Obreres del Barcelonès, Unió Sindical Obrera de Catalunya

-Institut Català del Sòl, Institut Metropolità de Promoció del Sòl, Agència de Desenvolupament Urbà, Emducsa, Precsa, Regesa, Regesa Aparcaments, S.A., Saba, Redessa (Reus)

-Barcelona Regional, Fundació Barcelona Centre de Disseny, Pacte Industrial de la Regió Metropolitana, Estratègies de Qualitat Urbana, Barcelona Activa, Turisme de Barcelona

-Fundació Esade, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Institut Municipal d’Educació

-Consolat de França, Diputació de Tarragona, Ajuntament de Reus, Ajuntament de Terrassa, Universitat de Venècia, Universitat Autònoma de Madrid, Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell

-Institut de Cultura de Barcelona, Fundació Gran Teatre del Liceu, Fundació Teatre Lliure, Teatre Nacional de Catalunya, Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, Associació Taller de Músics, L’Auditori, Fura dels Baus

ALTRES:

Enric GINER, Asunción ALBANELL, Josep M. FERRER, Joan MAMANO, Lorenzo PALACÍN, Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Eduard SANZ, Unió General de Treballadors de Catalunya, Ciment Català, Associació Barcelona Aeronàutica i de l’Espai, Parc Científic de Barcelona, Barcelona Mèdia Centre d’Innovació, Parc Tecnològic del Vallès, Agència d’Ecologia Urbana, Infraestructures Ferroviàries, Bufet Roca Junyent, Fundació Ciutat de Viladecans, Centre Excursionista de Catalunya, Escuela de Administración de Empresas, Consorci El Far, Cimalsa, World Economic Forum, Cercle d’Economia, Fundación CyD, Metròpolis, Fundació Miró, Fundación CyD, Institut Internacional de Governabilitat, Fundació Barcelona Digital, Fundació Fòrum Ambiental, Mullor, Cideu, Vives Vidal Vivesa, S.A., Cidem, Centre d’Empreses, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Centro Español de Plásticos, Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans, Fundació Catalana per a la Recerca, BCF Consultors, Bermúdez Consulting & Management, S.L., Urban Technology, Consulting, Tevos Consultors, Truñó Associats, Cuatrecasas Abogados, S.R.L., Cidem, Centre d’Estudis de l’Hospitalet, Institut d’Estudis Territorials, Institut Agrícola, Agència de Salut Pública, Hospital Clínic de Barcelona, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Institut Català d’Oncologia, Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja a Catalunya de Barcelona, Cromosoma, S.A., Sociedad de Técnicos de Automoción, Delegació Mediambiental de Barcelona, Fundació Internacional Olof Palme, Delegació Mediambiental de Barcelona, Etsab, Gestió i Serveis Trade Center, Centro Iberoamericano de Desarrollo Estratégico Urbano (CIDEU), Iese, Formarket, Manufacturas Balmes Vives, Deloitte, Agència Catalana d’Inversions, Catalana d’Iniciatives, S.A., Network – Inmark, Edad & Vida, Mercuri, d’Aleph, Reactivació Badalona, S.A.,, Bcin – Badalona, Sandoval Roig & As., Aula Barcelona, Highgrowth, Manfatta, S.L., Molbay, S.A., Fundació Catalana per a la Recerca, Esteve Nuevas Inversiones, Kreanta, Galeria Senda, Csic, Bcn Ventures SGECR, S.A., Node Partners, S.A., Fórum de Debate Llagostense, Cercle per al Coneixement, Projecte de Col•laboració Escola – Empresa, Grey Trace, Grup Set, Grangel Studio, Mercuri, Stareric, Ceam, IESE, Cesnid, Inca - Enginyeria i Arquitectura, Fundació Societat i Cultura, Socintec, Interlands, Ovideo, d’Ocon Films Productions, Aurea Documentary, S.L., Barcelona Plató Films Commission, Advanced Music, S.L. – Sonar, Health Science for Society

Personatges:

Narcís SERRA, Caixa Catalunya

Manuel ROYES, Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Carme SAN MIGUEL, Generalitat de Catalunya

Jordi HEREU, Xavier TRIAS, Jordi PORTABELLA, Xavier CASAS, Ajuntament de Barcelona

Celestino CORBACHO, Diputació de Barcelona

Ferran MASCARELL, Institut de Cultura de Barcelona

Pasqual MARAGALL, Generalitat de Catalunya

Joan MAJÓ, Corporació Catalana de Ràdio i Televisió

Albert VILALTA, Tramvia Metropolità

* * * * *

kasalprat

Wednesday, December 13, 2006 5:54:19 PM

2. SOPADORS DESEMBRE

DIMECRES 13 DESEMBRE

Canelons amb espinacs

Calamars amb salsa

Macedonia

DIMECRES 20 DESEMBRE

Caldo d'estofat

Ropavieja

Flam

DIMECRES 27 DESEMBRE

SOPAR DE TRAJE (Ben vestidets)

Vine vestit per a l'ocasió i porta sopar!!!!

Salut i bon profit!!!

KOP Alta Tensió

Plça 19 de Juliol. c/ Doctor Soler i Torrens nº 36

El Prat

* * * * *

Damià

Wednesday, December 13, 2006 10:41:10 AM

3. La CANC reitera el seu rebuig i boicot total al programa dissenyat per l'AMAC

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya reitera el seu rebuig i boicot total al programa dissenyat per l'AMAC:

En referència al comunicat de premsa emès ahir per l’AMAC la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya vol manifestar:

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=720&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

missatgera

Wednesday, December 13, 2006 8:54:09 AM

4. El "decreixement econòmic": l’eina per recuperar l’ordre i control democràtic dels pobles en l’economia global

http://www.unasolaterra.org/novesimposi.html

IX Simposi Internacional UNA SOLA TERRA

El decreixement per salvar la Terra

13, 14 i 15 de desembre de 2006

Aula 3 del Centre de Cultura Contemporània

Montalegre, 5, Barcelona

Entrada gratuïta + Traducció simultània

Aquest 2006 fa 17 anys que vam organitzar el I Simposi Internacional Una Sola Terra al Museu de la Ciència de Barcelona. En el transcurs de les vuit edicions celebrades ­la cinquena ja es va fer al Centre de Cultura Contemporània­ hi han tingut veu les més rellevants personalitats del pensament ecologista a nivell mundial i nacional. Les set publicacions que n'han resultat formen part de la bibliografia indispensable per trobar les fonts de l'ecologisme.

Quan Barbara Ward i René Dubos van publicar el famós informe Only One Earth (1972), ja feien èmfasi en la conveniència d'introduir les lleis de la naturalesa en l'habitacle i en l'urbanisme. Ecologia i arquitectura han d'anar estretament unides si volem caminar cap a la sostenibilitat energètica.

Per això, en aquesta nova edició del Simposi iniciem una presentació de projectes i realitzacions

* * * * *

Àngels Tomás

Wednesday, December 13, 2006 12:48:50 AM

5. Concentració del desembre d'homenatge a les dones assassinades

Tal com es va acordar fa mesos, novament aquest desembre ens trobarem el tercer dilluns del mes per retre homenatge a les dones assassinades víctimes de la violència masclista. La Plataforma Unitària contra les violències de gènere va acordar un dia concret del mes per poder facilitar la participació a totes i tots els que sentin i trobin la necessitat de denunciar aquesta xacra social.

CONCENTRACIÓ HOMENATGE A LES DONES ASSASSINADES

DILLUNS 18 DE DESEMBRE

A LES 20:00 H

A LA PLAÇA SANT JAUME

(Barcelona)


Plataforma Contra Violència de Gènere prouviolencia@yahoo.es

* * * * *

Manuel Franquesa
Tuesday, December 12, 2006 10:48:16 PM
6. YA SALIÓ A LA LUX LA VERITAT Nº 405

Hola todas y todos

Gracias a los usureros que os cobran el ADSL a precios de Jerusalén en tiempos del beatle Jesucristo, os volvemos a bombardear con un Spam Inteligente (LA VERITAT no vende Viagra Al Granel).

Esta vez el Spam se llama "LA VERITAT Nº 405" que podéis (ad)mirar haciendo catacrac sobre http://www.amics21.com/laveritat/405.htm

Y si no funcinare, pedídle a Billy "The Kid" Gates and Tony Blair Brothers & Co. Inc. una subvención para reequilibarar ligeramente el factor EURIBUR (¿a ver si al final fuimos los ibéricos los que inventamos tan inleigente constante matemática?).

Sea como fuere y mírandolo bien, no vale la pena que lean LA VERITAT Nº 405, pues poco aporta a (lo mucho) que ya sebemos.

Os obsequio con una camionada de Salut&Humor (Trade Mark)

Manel

Subsubloco de la Colina (de Bellamar, 08860 Castelldefels-sous-Merde decibélique, Áfrique du Nord-Nord)

* * * * *

Manuel Franquesa

Tuesday, December 12, 2006 9:39:22 PM

7. THE DHL VERITAT: Por Confucio: ¡Hablan de nosotros!

Hola todas y todos

Os vamos a castigar por tener una línea ADSL a precios de usura eurofeos con

el reenvío de otra cosita que podría ser interesante para la inteligencia

mundial en estado de schock:

[Salut&Humor por un tubo os deseo. Manel]

From: "Sally & Luis"

Sent: Tuesday, December 12, 2006 10:04 PM

Subject: ¡hablan de nosotros!

Hola Tutti,

11S: ¿Terrorismo islamista o Terror de Estado encubierto?

Hasta ahora, ninguna guerra se ha iniciado sin el apoyo de la mayoría de la población en torno a los respectivos estados beligerantes, de ahí que a la burguesía internacional le sea necesario agitar el fantasma de la agresión exterior, y todas sus fracciones internacionales han hecho suya la operación política de la actual fracción política dominante en EE.UU. consistente en haberse inventado unos enemigos intangibles como son los terroristas de una organización no menos espectral, creada “ad hoc”, tal como se puede fabricar una avalancha de nieve haciendo el mismo ruido que los aviones convertidos en misiles al chocar sobre las Twin Tower’s y el Pentágono el 11S.

continuar:

http://www.nodo50.org/gpm/11s/03.htm

love

sally

xxx

PD Y otra conferencia de nuestro amigo sobre la red financiera:

CONFERENCIA DE ARCADI OLIVERES Badalona 26/01/03

La causa de la guerra es el petróleo, y por lo que respecta al petróleo en el Estado Español, en los últimos dos meses hemos vivido una situación que es la de perseguir el petróleo que se escapó cuando un barco reventó delante de la Costa da Morte en Galicia.

Mentiras y falsedades detrás de la noticia del Prestige ......

continuar:

http://estel2.bib.ub.es/cgi-bin/nowar.wiki/ConferenciaArcadiOliveres

* * * * *

IAEDEN

Tuesday, December 12, 2006 7:59:55 PM

8. IAEDEN: Activitats i butlletí d'hivern!!

Ja estan penjades al web http://www.iaeden.cat/ les activitats (xerrades, cursos, sortides...) i el butlletí per aquest hivern!

No us les perdeu!

www.iaeden.cat

* * * * *

Manuel Franquesa

Tuesday, December 12, 2006 4:44:43 PM

9. THE DHL VERITAT : LA IZQUIERDA CATALANA TAMBIÉN MASACRA ÁRBOLES

Hola todas y todos

Tanto el Ayuntamiento de Barcelona como la Generalitat de Catalunya son eco-socialistas (ja, ja, ja), pero como los árboles no votas, se los pasan por sus respectivos forros.

Además, estas dos entidades están encantadas con la propuesta que han hecho 20 grandes compañias aéreas de convertir el Euro-puerto de Barcemoda en el aueropuerto más grande del sur de Europa.

Parece que de tanto lamerle el culo al Neoliberalismo, a los eco-socialistas catalanes se le ha inflamado el parénquima y encogido el SENY.

Y es que los políticos no lo pueden dejar (lo de tomarnos el pelo)...

Más abajo encontrareis un llamamiento de nuestras conciudadanas del Tibibabo contra un nuevo arboricidio que se avecina.

Si queréis saber lo sanos que están nuestros árboles en Castelldefels, podéis hacerlo haciendo catacroc en

http://www.amics21.com/laveritat/senosmueren.htm

Salud&Seny

Manel

* * * * *

Damià

Tuesday, December 12, 2006 11:13:43 AM

10. L'AMAC continua agredint al territori i la seva gent

L’Agrupació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) ha organitzat entre el mes de novembre de 2006 i febrer de 2007 un seguit de xerrades per intentar convèncer als alcaldes per a que acceptin el futur Cementiri de Residus Radiactius de l’Estat espanyol a canvi d’unes prebendes econòmiques quantioses. S’ha prestat a fer la feina bruta d’ENRESA coneixent des del primer moment el rebuig majoritari de la classe política i social del territori a la construcció del MTC i d’un reactor nuclear subcrític.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=719&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

Fundació per la Pau

Tuesday, December 12, 2006 11:04:10 AM

Si no llegiu bé aquest correu aneu a:

http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/correu_pau/12desembre2006.htm

11. El Correu per la Pau

12 de desembre de 2006

Vegeu les pel·lícules guanyadores del 1r Concurs d'Animacions per la Pau

El jurat del Concurs, organitzat per la Fundació per la Pau , ha premiat un curtmetratge i dos spots com a pel·lícules guanyadores. També ha seleccionat 13 pel·lícules més, d'entre les 50 que s'havien presentat, per a elaborar un DVD que ja es pot adquirir. Totes aquestes pel·lícules es poden veure a la web del concurs.

Més informació http://www.fundacioperlapau.org/interior_actualitat.php?ID=128

Web del concurs amb les pel·lícules http://www.fundacioperlapau.org/concurs/

Manifest per la pau i contra la pobresa

Ja podeu signar el manifest promogut per la Fundación Cultura de Paz, presidida per Federico Mayor Zaragoza i signat per personalitats d'arreu del món com Adolfo Pérez Esquivel, Mario Soares, Pere Casaldàliga, Danielle Mitterrand i Alfons Banda entre moltíssimes d'altres. La Fundació per la Pau també s'hi ha adherit, com a entitat.

Més informació http://www.fundacioperlapau.org/interior_actualitat.php?ID=127

Signar http://fund-culturadepaz.org/MANIFIESTO/CAT.php

Presentat l'Informe de Conclusions dels Diàleg IntraRwandès

En aquest diàleg varen participar 20 personalitats rwandeses procedents de Rwanda, Bèlgica, Canadà, França, Holanda, Itàlia, Suïssa i dels Estats Units d'Amèrica, entre els que es troben ex-ministres, polítics, militars, religiosos, activistes de drets humans, víctimes, voluntaris d'ONGD, investigadors per la pau, entre d'altres, en una iniciativa de construcció de pau per Àfrica Central.

Més informació http://www.fundacioperlapau.org/interior_actualitat.php?ID=126

Agenda .

fletxaProperes itineràncies de l'exposició "Desarmats, més segurs?"

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/agenda_confes.php

fletxaProperes conferències de membres de la Fundació per la Pau

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/agenda_confes.php


fletxa
Txetxènia, trenquem el silenci

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=234
Una exposició de la Lliga dels Drets dels Pobles

Del 12 de desembre de 2006 al 7 de gener de 2007

Exposició - Solsona


fletxa
25 anys de Silencis per la Pau

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=236
Celebració dels Artesans per la Pau

14 de desembre de 2006

Concentració - Barcelona


fletxa
Arriba la Llum de la Pau de Betlem

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=237
a Barcelona, per escampar-se per tot Catalunya

17 de desembre de 2005

Acte públic - Barcelona


fletxa
Con-ciencia y letras. Creando espacios para la paz.

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=235
Sobre el treball per la pau a les universitats

18 i 19 de desembre de 2006

Curs - Saragossa


fletxa
Iran, Iraq, petroli, aigua i geoestratègia

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=204
Dos països i un mateix destí.

Del 20 d'octubre de 2006 al 17 de gener de 2007

Cicle de conferències - Barcelona

www.fundacioperlapau.org

* * * * *

Ecologistes en Acció Catalunya

12/12/2006 09:38

12. URGENTE SOS TIBIDABO: EL PROXIMO DIA 13 SE APRUEBA EL PLAN DE REMODELACION DEL PARQUE DE ATRACCIONES POR EL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

COMUNICADO DE PRENSA URGENTE: EL PROXIMO DIA 13 EL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA APROBARÄ EL PLAN DE REMODELACION DEL PARQUE DE ATRACCIONES, CON LA CONSIGUIENTE TALA DE CENTENAS DE ÁRBOLES, CON EL VOTO EN CONTRA DE PP Y CIU.

S.O.S TIBIDABO

No mas abusos contra el medio ambiente en el Parque de Atracciones y su entorno. Basta al mobbing a los bosques de Tibidabo

MANIFIESTO DE LA ASOCIACIÓN DE VECINOS DE LA CUMBRE DEL TIBIDABO, CON EL SOPORTE DE

- LA PLATAFORMA CIVICA EN DEFENSA DE COLLSEROLA

- COL.LECTIU AGUDELLS

- SOS MONUMENTS

- LAS JERC DE SARRIÁ SANT-GERVASI

- ASOCIACIO VEÏNS PEU DEL FUNICULAR

- ASOCIACIO VEÏNS DE VALLVIDRERA

- ASOCIACIO VEÏNS DE LA FONT DEL MONT

- ASOCIACIO DE VEÏNS MAS GUIMBAU - CAN CASTELLVÍ

LA DIRECCIÓN DEL PARQUE DE ATRACCIONES DEL TIBIDABO, PROPIEDAD DEL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA, TIENE EL PROYECTO DE DESTRUIR CENTENAS DE ÁRBOLES CENTENARIOS Y SANOS (ROBLES, PINOS,ENCINAS Y ABETOS ) PARA CONSTRUIR UNAS NUEVAS MONTAÑAS RUSAS Y UN EDIFICIO SUBTERRÁNEO.

ESTO SE SUMA A LA TALA DE CENTENAS MÁS DE ÁRBOLES SANOS Y CENTENARIOS QUE ASIMISMO AUTORIZARON EL CONSORCI DE COLLSEROLA Y PARQUES Y JARDINES, ESTE ÚLTIMO VERANO, PARA CONSTRUIR LA ATRACCION DEL PÉNDOL Y EL PORTAL DE LAS TAQUILLAS ENTRADA.

CONSIDERAMOS INADMISIBLE QUE PARA LA REMODELACIÓN DEL PARQUE SE TENGA QUE RECURRIR A LA DESTRUCCIÓN DE CENTENARES DE ARBOLES, Y REQUERIMOS UNA REVISION DEL PROYECTO DE REMODELACION DEL MISMO, CON ALTERNATIVAS QUE RESPETEN EL MEDIO AMBIENTE Y EL CARACTER HISTÓRICAMENTE PEDAGÓGICO DEL PARQUE ENMARCADO DENTRO DEL ENTORNO NATURAL QUE LOS BARCELONESES REQUIEREN CUANDO ESCAPAN DE LOS HUMOS Y EL CEMENTO DE LA CIUDAD.

TAMBIEN CREEMOS QUE EN LUGAR DE AMPLIAR EL APARCAMIENTO ACTUAL SE TENDRIA QUE POTENCIAR EL TRANSPORTE PUBLICO E INCLUIRLO EN LA RED METROPOLITANA, COMO MEDIDA DE PROTECCIÓN DEL PARQUE NATURAL

Mª Francisca Graells de Reynoso

Portavoz SOS Tibidabo

Presidenta de la Asociación de Vecinos de la Cumbre del Tibidabo

TEL: 93 2125965 - 619494639 - sostibidabo@yahoo.es

SI ESTA DE ACUERDO EN DETENER LA CONTINUADA TALA DE ÁRBOLES EN EL TIBIDABO Y POTENCIAR UN TRANSPORTE PUBLICO AL PARQUE DE ATRACCIONES INTEGRADO EN LA RED METROPOLITANA, POR FAVOR FIRME

NOMBRE Y APELLIDOS

D.N.I

FIRMA

Por favor devolverlo por correo a: Anna Diumenjó – Camí Cal Totxo, 19 – 08035 Barcelona

Más información:: 93 2125965 - 619494639 - sostibidabo@yahoo.es

* * * * *

David

Monday, December 11, 2006 4:45:45 PM

13. Informe sobre la trobada internacional a Beirut, per a l'assemblea de la Plataforma Aturem la Guerra d'aquest dijous

Aquí va l'informe: http://www.aturemlaguerra.org/?q=node/76

Hi ha un altre punt breu per afegir: informar de la crida per a la 5a Conferència del Caire, adjunta abaix.

David

La Campaña Internacional contra la Ocupación Sionista y Estadounidense

Le invita a participar en

la Quinta Conferencia de El Cairo

Que tendrá lugar en El Cairo en el periodo comprendido entre los días 29 de marzo al 1 de abril de 2007 bajo el título: “Por una coalición mundial de todas las fuerzas antiimperialistas y antiglobalización”.

Y en el Tercer Foro Social de El Cairo

Que tendrá lugar de forma paralela a la Conferencia de El Cairo, bajo el título: “Contra el imperialismo y el sionismo; contra la discriminación y la opresión; contra la explotación y la corrupción”.

Esta invitación está dirigida a todas las fuerzas políticas, grupos, organizaciones, asociaciones y activistas que trabajan contra la globalización, el imperialismo y el sionismo.

***Para más información contactar con:

cairoconference4@yahoo.com

Tel: +202-7923837

Fax: +202-7925327

Portable: +201-23567772

De: Plataforma Aturem la Guerra

Enviado el: miércoles, 06 de diciembre de 2006 23:56

Asunto: Assemblea de la Plataforma, dj 14 de desembre, 19,30h

La propera assemblea de la Plataforma Aturem la Guerra se celebrarà el dijous, 14 de desembre, a les 19,30h a Sodepau (Passatge del Crèdit 7, pral, Barcelona).

Entre els temes per tractar:

Informe i avaluació de l'últim acte per Palestina;

Informe de la trobada internacional del moviment antiguerra a Beirut (es passarà un informe escrit per la llista als propers dies), i debat entorn a la situació actual al Líban;

S'ha proposat signar una iniciativa a favor del procés de pau a Euskadi http://www.grups.pangea.org/pipermail/llista-aturemlaguerra/2006-November/002550.html

Propostes per a activitats a la primavera (incloent la possibilitat d'un acte amb el George Galloway a febrer: veure el vídeo:

http://www.palestina.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=2&lang=es

Plataforma Aturem la Guerra

Web: http://www.aturemlaguerra.org/

Llista de correu: http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/llista-aturemlaguerra

* * * * *

Manuel Franquesa

Sunday, December 10, 2006 9:47:03 PM

14. LA VERITAT DEL DÍA DE LOS DERECHOS HUMANOS

Hola todas y todos

Ante el fallecimiento de Augusto Pinochet [:-(, Groucho Marx [;-) hubiera exclamado:

"Yo jamás sería dictador si supiera que tengo que morirme el día mundial de los derechos humanos"

En este sentido os dejo con uno de los lunes más bellos del recién nacido Siglo 21.

Salud&Humor

Manel

Desde los frondosos montículos del feudo inmobiliario Nº 08860 Castelldefels-sous-Merde globale

PS. Esta noticia nos ha hecho dudar seriamente de la no existencia de dios

* * * * *

Damià

Sunday, December 10, 2006 7:44:20 PM

15. Jornadas eólica y conservación Vitoria 24-25-feb

Hola:

Mando la primera circular de las Jornadas sobre Energía eólica y Conservación de la Naturaleza que se celebrarán el fin de semana del 24-25 de febrero de 2007 en Vitoria-Gasteiz y que organizamos desde la Plataforma para la Implantación Racional de la Energía Eólica en Euskadi.

Se pueden descargar desde la web de Izate en los siguientes enlaces:

- Jornada energía eólica y conservación de la naturaleza en Vitoria-Gasteiz 24-25 de febrero de 2007-circular 1:

http://comunidades.kzgunea.net/Izate/ES/Documentos/Jornada+energia+eolica+y+conservacion+de+la+naturaleza+en+Vitoria-Gasteiz+24-25+de+febrero+de+2007-c.htm

- Ficha preinscripción: JORNADAS ENERGÍA EÓLICA Y CONSERVACIÓN DE LA NATURALEZA, 24-25 febrero 2007, Vitoria-Gasteiz :

http://comunidades.kzgunea.net/Izate/ES/Documentos/Ficha+preinscripcion%3a+JORNADAS+ENERGIA+EOLICA+Y+CONSERVACION+DE+LA+NATURALEZA.htm

El programa provisional es:

ENERGÍA EÓLICA Y CONSERVACIÓN DE LA NATURALEZA

Vitoria - Gasteiz 24-25 febrero 2007

Se han celebrado ya dos encuentros estatales para el Emplazamiento Racional de la Energía Eólica, uno en Quintana de Valdivielso (Burgos) y otro en Abiocillo (Soria). De ambos surgió la Mesa Estatal para el Emplazamiento Racional de la Energía Eólica, coordinadora que agrupa a los muchos grupos que en sus respectivos territorios intentan que la recién aparecida energía eólica se desarrolle de acuerdo a principios de respeto a la naturaleza y a los valores culturales y estéticos de las áreas rurales. En las jornadas que se proponen a continuación se pretende seguir con este tipo de encuentros que tan necesarios resultan para el establecimiento de contactos, puesta en común de criterios y el intercambio de información entre los diferentes grupos. Sin duda la creación de esta Mesa Estatal ha servido para "racionalizar" en cierta medida los criterios de instalación de centrales eólicas, y algunos excepcionales parajes se han podido salvar de su irreversible alteración por la instalación de industrias eólicas. Consideramos que en este momento debemos adquirir el compromiso de seguir dando fuerza y cuerpo a esta Mesa, para que nos podamos aproximar al objetivo que define nuestro nombre el Emplazamiento Racional de la Energía Eólica.

Programa provisional

Viernes 23 de Febrero

Recepción de participantes

Sábado 24 de Febrero

10:00 Apertura de las jornadas

10:30 Conflicto energía eólica / naturaleza en la Comunidad Autónoma del País Vasco. Ponencias sobre la situación de la Energia Eólica en la CAPV, con turnos de preguntas y coloquio. Esta primera parte es principalmente informativa y dirigida a los ciudadanos que deseen informarse sobre este complejo asunto.

12:30 Conferencia invitada de Alberto Vázquez Figueroa

13:30 Fin de la jornada matinal

Pausa comida

16:00 Turno de ponencias (aprox. 15 minutos cada una). Presentaciones de cada grupo participante para que expliquen sus inquietudes eólicas y sus problemas con las centrales.

17:30 Talleres temáticos. Algunas posibilidades serían: Energía Eólica y Medio Natural, Energía Eólica y Espacios Protegidos, Energía Eólica y Avifauna, Energía Eólica y Legislación, Energía Eólica y Turismo, Energía Eólica y Paisaje, Energía Eólica y Medio Socioeconómico, Energía Eólica y Patrimonio Histórico. Se terminaría con un coloquio entre todos los grupos.

19:30 Conclusiones

22:00 Cena

Domingo 25 de Febrero

9:00 Visita técnica: Impactos de centrales eólicas instaladas en las proximidades de Vitoria-Gasteiz y visita al LIC de Montes Altos de Vitoria

14:00 Comida y clausura

*************************************************

Para ir organizando todo de la mejor manera posible, nos gustaría conocer entre la gente interesada cuáles son los talleres en los que se desea participar, si presentan alguna comunicación y diferentes cuestiones de logística (alojamiento-manutención), por lo que pedimos a los interesados que completen y nos envíen la hoja de preinscripción. Todas las opiniones, comentarios o sugerencias serán bien recibidas, y me las podéis hacer llegar directamente a mi e-mail: izate@hotmail.com o al de la Plataforma: eolicasasino@hotmail.com

Está plataforma está formada por los siguientes grupos: Instituto Alavés de la Naturaleza (IAN), Hontza Natura Elkartea / Grupo Naturalista Hontza, WWF/Adena Bizkaia, Asociación Medioambiental Izate, Sociedad Ornitológica Lanius, Asociación Txirpial de Guías de Naturaleza y Educación Ambiental, Ekologistak Martxan Bizkaia, Departamento de Botánica de la Sociedad de Ciencias Naturales de Sestao, Colectivo Batbiten y Grupo Montañero Tatxuelista (GMT) La Kutxipanda del Pa.

Un cordial saludo


Sergio de Juan

Asociación Medioambiental IZATE Ingurugiroaren Taldea

Barakaldo – Bizkaia

Tfno: 94.485.15.45 - 600.81.76.53

e-mail: izate@hotmail.com

http://comunidades.kzgunea.net/izate

http://comunidades.kzgunea.net/izate/ES/default.asp
www.izate.tk

JORNADAS ENERGÍA EÓLICA Y CONSERVACIÓN DE LA NATURALEZA

24-25 febrero 2007, Vitoria-Gasteiz (HOJA DE PRE-INSCRIPCIÓN)

Nombre y apellidos: ……………………

Dirección completa: Calle …………………………….

Localidad …...................….…. Cod. Postal :………

Provincia ….............…………..

Teléfono de contacto : ………………………..

Correo electrónico : ………………………………..

Presenta algún tipo de comunicación (marcar con una “X”) :








Comunicación oral Comunicación en papel

¿Le interesa participar en algún taller temático? SI /NO

De ser así, marque cual:

Energía Eólica y Medio Natural Energía Eólica y Espacios Protegidos

Energía Eólica y Avifauna Energía Eólica y Legislación

Energía Eólica y Paisaje Energía Eólica y Medio Socioeconómico

Energía Eólica y Turismo Energía Eólica y Patrimonio Histórico

¿Se acogería a opción de albergue en el lugar de las Jornadas? SI /NO

¿Participaría en la cena del viernes? SI /NO

¿Participaría en la comida del sábado? SI /NO

¿Participaría en la cena del sábado? SI /NO

¿Participaría en la comida del domingo? SI /NO

¿Participaría en la excursión del domingo? SI /NO

La asistencia a las jornadas es gratuita. El precio del alojamiento y la manutención se indicará

en la próxima circular.

Envio por e-mail a :

Plataforma para la Implantación Racional de la Energía Eólica en

Euskadi:

eolicasasino@hotmail.com

Tfno de contacto: 600.817.653

* * * * *

LOSTER

Sunday, December 10, 2006 5:40:55 PM

ENS HEU DE DONAR UN COP DE MÀ

Benvolguts .

Amb els dos arxius word que us adjunto teniu molta informació sobre el problema del Parc eòlic de Portbou. Alguns de vosaltes ja ho coneixeu de primera mà.Del que es tractaria és que vosaltres, com a persones que soleu escriu als mitjans de comunicació, poguessiu fer algún escrit, article etc. posicionant-vos en contra de l'aberració del parc èòlic de Portbou .

Ara és un bon moment per donar un toc d'atenció mediàtic per tal que s'aturi aquesta infraestructura faraònica i il·legal .

SIMPLEMENT US DEMANO UN PETIT ESFORÇ : ENS HEU DE DONAR UN COP DE MÀ PER VENCER EL MAQUIAVEL·LISME.

SALUTACIONS.

JOSEP M. LOSTE .

* * * * *

16. ELS EFECTES DEL SOROLL DELS EÒLICS EN LA SALUT HUMANA: L’EXEMPLE NEGATIU DEL PARC EÒLIC DE PORTBOU

El soroll de les instal·lacions eòliques pot amenaçar la salut dels nostres ciutadans ? Aquesta és una qüestió, gens banal, que cal tenir molt en compte en els casos d’implantació de parcs eòlics amb molins de més de 100 metres d’alçada, aquest seria el cas del Parcs Eòlic de Tramuntana de Portbou. Sobre això seria molt interessant tenir en compte la demanda presentada als Tribunals de justícia francesos per l’Associació per a la Protecció dels Abers ( al Departament francès de Finisterre ) el març de 2005. En relació amb aquesta demanda, l’Acadèmia de Medicina de França va donar un toc d’atenció sobre l’emplaçament dels parcs eòlics pel que fa a la qüestió del soroll i la seva afectació a la salut humana.

La investigació científica, portada a terme per Claude-Henri Chouard, certifica que les molèsties sonores dels eòlics són reals. Les maquinàries dels parcs eòlics són la causa d’una fressa considerable provocada pel moviment de rotació dels engranatges dels molins i pel fregament del vent sobre les pales i la carcassa la infrastructura eòlica. Cal destacar que a l’octubre de 2005 a Berlín, a càrrec de l’Associació Europea de Tècnics en Acústica ( INCE-EUROPA) es va celebrar la primera conferència científica sobre el soroll que provoquen els eòlics. Els experts van certificar que l’efecte del soroll sobre la salut, anomenat traumatisme sonor crònic, pot comportar, pot desencadenar reaccions d’estrès i dificultat el son . La millor manera de prevenir aquestes disfuncions

és allunyar els eòlics de les zones habitades. En uns estudis epidemiologics, l’Acadèmia de Medicina de França recomana, com a principi de prevenció, que sigui prohibida tota central eòlica d’una potència superior a 2,5 MW. ( la de Portbou en tindria 21,25 MW ) situada a menys de 1500 metres dels habitatges.

En definitiva , que un cop més es demostra que l’emplaçament d’un parc eòlic al municipi de Portbou, a banda de ser una il·legalitat en majúscules que raneja la prevaricació ( el Parc Eòlic de Tramuntana de Portbou vulnera, com a mínim tres normes llei bàsiques : 1/. El projecte-llei europea Xarxa Natura 2000 . 2/ la Directiva 2001/42/CE de 27 de juny de 2001 . 3/ La Lllei d’Arquitectura i Paisatge del 2005 ) també pot posar en perill la salut pública dels ciutadans de Portbou i rodalies ( afecta també clarament al municipi veí de Cervera de la Marenda a l’Estat francès ) la qual cosa , pel principi d’interès general , obliga als poders públics ( Generalitat, Estat espanyol i Unió Europea ) a aturar immediatament aquest projecte, immoral i especulatiu, tramès de males manera , que no aporta res a la col·lectivitat i que , per contra, provoca molt de malestar social a Portbou, a l’Alt Empordà i a tot Catalunya en el seu conjunt. El Parc Eòlic de Tramuntana de Portbou és un molt mal exemple de confusió de, l’anomenada , utilitat pública ( l’interès general ) amb l’interès comercial i econòmic d’una determinada empresa .

PORTBOU, 09/12/2006

PLATAFORMA CÍVICA ANTIMOLINS DE PORTBOU

PORTBOU

TEL CONTACTE 666 777 692

costerut@yahoo.es

Ajuntament de Portbou

Antoni Vega Cané, Sergi Gubert Macias, i Joan Pallach Taule, en qualitat de membres de la junta directiva de l’associació PLATAFORMA CÍVICA ANTIMOLINS DE PORTBOU, en nom i representació d’aquesta Associació, proveïda amb CIF G-17.916.685, i amb domicili al carrer del pi 4, 2n 2a, de Portbou, us

EXPOSEM:

1. El director general d’energia i mines, el 7 de novembre de 2002 va autoritzar el parc eòlic Tramuntana, al terme municipal de Portbou, i en va declarar l’utilitat pública

2. La Plataforma Cívica Antimolins de Portbou va ser legalment constituïda el 28 d’agost de 2006, per tal de poder comparèixer davant d’organismes oficials, i empreses privades, com a part interessada en qualsevol procés i/o actuació relacionats directa o indirectament amb la implementació d’un parc eòlic al municipi de Portbou.

3. El proppassat mes de setembre de 2006, el Govern va aprovar la proposta catalana sobre la xarxa Natura 2000. Es tracta de la iniciativa més important, duta a terme fins el moment, per a la conservació de la biodiversitat europea. Aquest acord comprèn la designació de zones d’especial protecció per a les aus, així com la proposta de llocs d’importància comunitària. Tal i com l’Administració assenyala en els plànols inclosos a l’acord, a l’entorn del municipi de Portbou, li correspon l’espai proposat com a LIC (lloc d’importància comunitària).

Els danys que tant a nivell ecològic, com ambiental provocarà la implementació del parc eòlic Tramuntana al municipi de Portbou posen en perill la finalitat de la Directiva Hàbitats, que no és cap altra que la de crear la xarxa Natura 2000, com a eina de protecció eficient, i com a canal de continuïtat de zones d’interès ecològic.

Són efectes directes indiscutibles dels parcs eòlics, en primer lloc, la modificació radical del paisatge de forma irreversible. L’impacte paisatgístic així com el soroll que provoca el seu funcionament, comporten de forma immediata, la fugida de l’anomenada “gran fauna”. A més, i ja des d’un moment inicial, els treballs per a la instal·lació dels aerogeneradors impliquen de forma necessària la desforestació de l’entorn, i en conseqüència causen l’erosió dels terrenys, sobretot en terrenys muntanyencs i amb força pendent, com són els de l’entorn de Portbou. Així mateix, l’experiència d’altres parcs eòlics situats en les proximitats d’espais protegits, han posat de manifest segons estudis nombrosos, l’elevat nivell de mortalitat d’aus, incloses espècies protegides, que són atrapades per les aspes dels aerogeneradors.

Si l’objectiu de la proposta de creació de la xarxa Natura 2000 és la conservació de la biodiversitat en les zones s’hi assenyalen, cal constatar que aquest fi esdevé totalment incompatible amb la posada en marxa d’un parc eòlic a escassos metres de distància. És del tot evident, que la frontera que indiquen els plànols, i que separa el que ha de ser una zona especialment protegida per estar inclosa el projecte xarxa Natura 2000, de la zona on hi ha projectada la instal·lació del parc eòlic, es mostrarà totalment ineficaç, ja que només està definida i declarada a nivell teòric. A la pràctica, la fauna i la flora que composen la riquesa de la biodiversitat d’aquesta àrea, des del punt de vista de l’ecosistema estan en contínua mobilitat i per aquest motiu resultaran greument perjudicades per la posada en marxa del parc eòlic.

Els danys que provoqui el parc eòlic Tramuntana a l’ecosistema afectaran de forma irreparable a la fauna i flora que el projecte xarxa Natura 2000 pretén preservar precisament per la riquesa de la seva biodiversistat. Resulta del tot evident la incompatibilitat d’ambdós projectes, per tenir efectes contradictoris: la xarxa Natura 2000 no podrà conservar el que a escassos metres de distància el parc eòlic malmetrà.

4. Així mateix, aquesta administració ha de ser coneixedora del projecte transfronterer que té l’aval de l’estat espanyol i francès, i que ha estat impulsat directament pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà: la candidatura oficial per convertir en Patrimoni de l’Humanitat la vessant mediterrània dels Pirineus. Aquest projecte abraça una extensa zona que limita la banda més sud-est de la Catalunya Nord, fins a les ruïnes d’Empúries, i cap a l’oest, fins a la Vajol, on s’inclouen tres parcs naturals i un ric patrimoni històric. El terme municipal de Portbou se situa al bell mig de la zona delimitada per la candidatura.

Actualment, el projecte, un cop superades les fases eliminatòries inicials, només resta pendent de la decisió final de la Unesco. Són indubtables, i ara per ara, incalculables, els nombrosos beneficis que aquest projecte pot revertir a la zona, tant des del punt de vista del finançament de determinades iniciatives per a la conservació del patrimoni, com a nivell socio-cultural, i turístic.

Ara bé, aquesta candidatura es veurà seriosament compromesa fins al punt de ser eliminada si es procedeix a la implementació del parc eòlic al municipi de Portbou, atès que el terme municipal d’aquest població està inclòs en la zona delimitada pel projecte. Així ho han manifestat en diverses ocasions els impulsors d’aquest projecte, i ha estat confirmat pel inspectors dels organismes oficials en reiterades visites a la zona.

Novament, els efectes de la instal·lació del parc eòlic Tramuntana entren en contradicció, i esdevenen incompatibles per a la conservació del patrimoni d’aquesta àrea, ja que perjudicarà a la candidatura per a la declaració de Patrimoni de l’ Humanitat de l’Albera.

5. Finalment, la Plataforma Cívica Antimolins de Portbou vol fer constar la gran implicació transfronterera del parc eòlic Tramuntana tant a nivell paisatgístic com mediambiental, ja que durant tot el procés aquest fet ha passat inadvertit.

El projecte preveu instal·lar els aerogeneradors a la carena de Quatre Camins, Pla de Ras, i la Farella, les quals tenen entre dos-cents i quatre-cents metres d’alçada respectivament. A aquesta alçada cal afegir la dels aerogeneradors, que amb les aspes incloses mesuraran cent vint metres d’alçada. Si tenim en compte que el parc eòlic se situa a pocs metres de distància de la frontera amb l’Estat francès, resulta del tot indiscutible l’impacte paisatgístic i mediambiental transfronterer d’aquest projecte.

Precisament la Directiva 2001/42/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 27 de juny de 2001, sobre l’avaluació dels efectes i de determinats plans i projectes en el medi ambient, té com a finalitat, entre d’altres, garantir l’existència d’adequades consultes transfrontereres quan la realització d’un pla o programa preparat en un estat membre pugui tenir repercussions significatives sobre el medi ambient d’un altre Estat membre.

Concretament, l’apartat 1r de article 7 de la Directiva esmentada estableix el següent pel que fa a les consultes transfrontereres:

Quan un Estat membre consideri que l’execució d’un pla o un programa previst pel seu territori pot tenir efectes significatius en el medi ambient d’un altre Estat membre, o quan un Estat membre pot veure’s significativament afectat ho sol·liciti, l’Estat membre en el territori del qual es prepari el pla o programa ha de transmetre a l’altre Estat membre un exemplar del projecte del pla o programa i l’informe medioambiental corresponent abans que el pla o el programa sigui aprovat o tramitat pel procediment legislatiu.

Previsiblement, i de forma absolutament irrefutable, el efectes generats pel parc eòlic Tramuntana incidiran directament a l’Estat francès. Sobretot si, a més, és té present que el projecte xarxa Natura 2000, abraça també territori francès, ja que la seva creació s’impulsa a iniciativa comunitària. El mateix succeeix amb la candidatura per que la Unesco declari la vessant mediterrània dels Pirineus com a Patrimoni de la Humanitat, perquè inclou també, territori que pertany a l’estat francès.

6. La Directiva 2001/42/CE, en virtut de l’article 14, va entrar en vigor, el dia de la seva publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Europea, fet que es va produir el 21 de juliol de 2001, tot i que no va resultat transposada a l’ordenament intern de l’Estat espanyol en el termini establert per l’article 13, que obligava als estats membres a posar en vigor les disposicions legals necessàries per a donar compliment al que establia la Directiva abans del 21 de juliol de 2004. La transposició la ha realitzat extemporàniament, la Llei 9/2006, de 28 d’abril, sobre avaluació dels efectes de determinats plans i programes en el medi ambient.

És del tot indiscutible i està perfectament assentada la jurisprudència que considera directament aplicables les directives europees, quan un cop esgotat el període de transposició atorgat als Estats membres, aquests addueixen el seu incompliment per eludir les obligacions que precisament els imposa la directiva. Citem la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Comunitats Europees de 5 de febrer de 2004, Rieser Internationale Transporte, Assumpte C-157/2002:

22. Procedeix recordar la jurisprudència reiterada del Tribunal de Justícia (veure les sentències de 19 de gener de 1982, Becker 8/81, Rec. P. 53, apartats 23 a 25, i de 12 de juliol de 1990, Foster i altres, C-188/89, Rec. P. I-3313, apartat 16), conforme la qual, quan les autoritats comunitàries han obligat als Estats membres, mitjançant una directiva, a una actuació determinada, la eficàcia de l’actuació esmentada es debilitaria si s’impedís als justiciables invocar-la davant dels tribunals i als òrgans jurisdiccionals nacionals tenir-lo en compte com a element del Dret Comunitari. Conseqüentment, l’Estat membre que no ha adoptat a temps les mesures d’execució imposades per la directiva no pot adduir als particulars el propi incompliment de les obligacions que li imposa la directiva.

Però recentment, la jurisprudència esmentada ha analitzat novament l’efecte directe de les directives, i ha avançat quant a la seva aplicació. Citem ara, la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Comunitats Europees, de 19 de desembre de 1997, Inter-environnement Wallonie ASBL, assumpte C-129/1986:

43. Ja que aquest termini (de transposició) té per objecte, en particular, proporcionar als Estats membres el temps necessari per a adoptar les mesures d’adaptació del seu Dret intern, no se’ls pot retreure la no adaptació de l’ordenament jurídic a la Directiva abans que finalitzi l’esmentat termini.

44. No obstant, també és cert que durant el termini d’adaptació del Dret intern, els Estats membres han d’adoptar les mesures necessàries per a que, al finalitzar el termini esmentat s’hagi aconseguit el resultat prescrit per la Directiva.

45. ../... si bé els estats membres no estan obligats a adoptar tals mesures abans de finalitzar el termini d’adaptació del Dret intern, de l’aplicació del paràgraf segon de l’article 5, en relació amb el paràgraf tercer de l’article 189 del Tractat, així com de la pròpia Directiva, es dedueix que durant aquest termini han d’abstenir-se d’adoptar disposicions que puguin comprometre greument el resultat prescrit per la Directiva.

D’acord amb la jurisprudència citada, la resolució administrativa per la qual el director general d’energia i mines autoritza el parc eòlic Tramuntana, de data 7 de novembre de 2002, va ser emesa abans que finalitzés el termini de transposició fixat per la pròpia Directiva, i per aquest motiu no es pot al·legar l’incompliment de l’obligació de transposició. Ara bé, sí que resulta evident, i la jurisprudència més recent avala aquesta tesis, que l’Administració autonòmica, en aquest cas el Departament de Treball i Indústria, ha dut a terme actuacions durant el període de transposició de la Directiva que han compromès la finalitat de la normativa comunitària, que no era una altra que la d’implantar un procés de consultes transfrontereres en aquells projectes que poguessin afectar a nivell ambiental a països veïns.

El director general d’energia i mines va atorgar l’autorització del parc eòlic Tramuntana en plena vigència de la Directiva 2001/42/CE, i la seva aplicació no ha estat tinguda en compte durant tot el procés d’elaboració de l’expedient administratiu, atès que no s’ han realitzat cap mena de contactes amb l’Estat francès per fer-los coneixedors del projecte, tot i que la ubicació del parc és molt pròxima a la frontera entre ambdós països, i malgrat l’important impacte medioambiental i paisatgístic que comporta la seva implementació.

7. Per tot l’exposat, la Plataforma Cívica Antimolins de Portbou ha formalitzat un escrit davant el Departament de Treball i Indústria, i del Departament de Medi Ambient, per tal de sol·licitar, de forma immediata, declari la inexecutabilitat de la resolució del director general d’energia i mines de data 7 de novembre de 2002, per la qual s’autoritza el parc eòlic Tramuntana, atès que ha estat emesa sense tenir en compte l’aplicació de la Directiva 2001/42/CE. S’adjunta còpia de l’escrit presentat.

És per tot l’esmentat, que

SOL·LICITEM:

Que, així mateix, de forma immediata, i a partir de la presentació d’aquest escrit, l’Ajuntament de Portbou suspengui la tramitació de tots els expedients administratius relacionats directa o indirectament amb el parc eòlic Tramuntana, fins que l’Administració autonòmica no resolgui la petició que la Plataforma Cívica Antimolins de Portbou ha formulat, i conseqüentment s’abstingui d’atorgar permisos que l’empresa autoritzada els hagi pogut sol·licitar.

Portbou, a 6 de desembre de 2006

Signat: Sergi Gubert i Macias

Antoni Vega i Cané

Joan Pallach i Taulé

* * * * *

Damià

Friday, December 08, 2006 7:15:33 PM

17. FES SENTIR LA TEVA VEU CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR

L’AMAC (Agrupació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears), organitza entre el mes de novembre de 2006 i febrer de 2007, un seguit de xerrades per intentar convèncer algun alcalde per a que accepti el futur Cementiri de Residus Radiactius de l’Estat espanyol.

Cada dia que passa, el territori s’està posicionant majoritàriament en contra del Cementiri Nuclear (*)

Amb el consentiment de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’infant, aquest dimecres 13 de desembre, l’AMAC organitza una xerrada al Golf-Hotel de La Figuerola, on hi són convocats empresaris de l’entorn de les CN d’Ascó-Vandellòs.

DAVANT AQUESTA PROVOCACIÓ...

...FES SENTIR LA TEVA VEU

CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR!

DIMECRES 13 DE DESEMBRE

· A LES 18:00H. CONCENTRACIÓ DAVANT L’AJUNTAMENT (VANDELLÒS)

· A LES 19:00H. CONCENTRACIÓ DAVANT EL GOLF-HOTEL DE LA FIGUEROLA , ON ES REUNIRAN L’AMAC I EMPRESARIS DE L’ENTORN D’ASCÓ-VANDELLÒS.

(*) Municipis que han aprovat mocions contra el Cementiri Nuclear: Vandellòs-L'Hospitalet; Reus; Cambrils; Flix; Tarragona; Móra d'Ebre; Rasquera; Amposta; Roquetes; l'Ametlla de Mar; Marçà; Sant Carles de la Ràpita; Mont-roig del Camp; Horta de Sant Joan; Ulldecona; Tortosa.

Consells Comarcals que han aprovat mocions contra el Cementiri Nuclear: CC Ribera d’Ebre, CC Priorat, CC Baix Ebre.

* * * * *

per-difondre

Friday, December 08, 2006 9:18:35 AM

18. Formació de formadors/es - Deute i immigració / deute il.legí­tim

DEUTE IL.LEGÍTIM / DEUTE I IMMIGRACIÓ

Des de la Campanya “Qui deu a qui?” us volem convidar a dues jornades de “FORMACIÓ DE FORMADORS/ES”:

DEUTE IL·LEGÍTIM

DIMARTS 12 DE DESEMBRE

19h-21h

Lloc: SCI (C/Carme 95, baixos)

DEUTE I IMMIGRACIÓ

DIMARTS 19 DE DESEMBRE

19h-21h

Lloc: FCONGd (C/Tàpies 1-3)

PER QUÈ FEM AQUESTA JORNADA DE "FORMACIÓ DE FORMADORS"?

Des de QDQ pensem que una de les primeres passes a fer per denunciar el que està passant, per transformar aquest món tot plantejant alternatives, ha de ser la comprensió i difusió del que està succeint.

Per poder donar aquesta passa cal “formar-se” sobre els temes a difondre. Quanta més gent estigui capacitada per donar xerrades, més enllà arribarem i amb més rigor ho farem.

És per aquesta raó que des de QDQ volem fer aquestes dues sessions de “formació de formadors/es”, on NO impartirem dues xerrades sinó que donarem eines perquè tots i totes siguem capaços de llençar-nos a donar xerrades.

Deute il·legítim

DIMARTS 12 DE DESEMBRE

19H: Gemma Tarafa/ Iolanda Fresnillo

Els deutes il·legítims són els que es deriven de préstecs que financen o donen com a resultat conductes, mecanismes o fenòmens (l'opressió del pobles, el genocidi, les guerres imperialistes, la corrupció, la distribució desigual de la riquesa, la generació de la pobresa o els desastres ecològics) que atempten contra el desenvolupament de la vida digna de les persones i/o posen en perill la convivència pacífica entre els pobles.

Una cop determinada la il·legitimitat de deute extern, l'abolició d'aquest ha de ser immediata i incondicional.

Deute i immigració

DIMARTS 19 DE DESEMBRE

19H: Dani Gómez-Olivé

D'alguna manera es podria defensar que, en l'esfera macroeconomia, ambdós responen a desajustaments del capitalisme. El deute extern, com un desajustament del sistema financer i les migracions con una necessitat vital de les poblacions per desplaçar-se allí on encara hi ha possibilitats de trobar esperances de futur.

D'altra banda, existeix un lligam encara més estret entre ambdós fenòmens, com és la importància que estan prenent les remeses que els immigrants envien als seus països d'origen, les quals ajuden a alleugerir situacions de crisi econòmiques i socials que han estat produïdes pel pagament del deute extern. Alhora, aquestes remeses ajuden als seus països d'origen a fer front al pagament del deute.

Com pots contactar amb nosaltres per inscriure’t?; formacio@debtwatch.org (93 785 13 18 – Audrey)

Trobareu més informació a; http://www.quiendebeaquien.org/IMG/pdf_dipticodec06BCN.pdf

* * * * *

euia-gava

Thursday, December 07, 2006 10:41:09 AM

19. L’AJUNTAMENT DE GAVÀ PERMET QUE ES MALGASTI AIGUA DURANT 16 HORES

El Grup municipal d’Esquerra Unida i Alternativa de Gavà critica la manera com l’Ajuntament de Gavà ha instal·lat el rètol metàl·lic d'aspecte oxidat del Parc Arqueològic de les Mines Neolítiques. Van tenir el rètol en una superfície sobre la qual va estar rajant aigua durant 16 hores seguides amb el malbaratament, segons el govern local, de 8 metres cúbics d’aigua.

La regidora d’EUiA a Gavà, Emma Blanco Anguera, va comentar: “Des d’EUiA valorem positivament la realització del Parc, pel que representa per a Gavà, però creiem que és un error remarcable el fet que durant més de 16 hores s'estigui llençant aigua al damunt del rètol, una aigua que després corria per carrer, davant d'un institut de secundària i a la vista de tothom. Aquest fet és impensable en un Ajuntament que realment treballa per la sostenibilitat i per una nova cultura de l’aigua, a banda de ser un mal exemple per a la ciutadania i més encara quan l’aigua és un bé escàs de futur.” A més a més es pregunta “si aquest és el model que té l’Equip de Govern, poc pedagògic i gens cívic, quan anuncia que és un Ajuntament preocupat i defensor del medi ambient”.

És un gran error que en un edifici que té la intenció de difondre la cultura a tota la ciutadania, i que està situat just davant d’un centre d’educació secundaria tingui pràctiques tant poc sostenibles i gens pedagògiques, ja que és un mal exemple per als adolescents de la nostra ciutat. Afortunadament, ja hi ha una conscienciació ciutadana sobre la necessitat d'estalviar aigua, i l'actitud de l'Ajuntament és, per tant, encara més incomprensible.

Per més informació: Emma Blanco Anguera 659 88 38 17

* * * * *

L ’ e i n a per trobar la solució adequada a cadascun dels problemes humans

é s l a v e s s a n t h u m a n i s t a d e l d i s s e n y

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S O C I E T A T * O B E R T A * 1 0 9

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici