Societat Oberta

dijous, de desembre 21, 2006

SOCIETAT * OBERTA * 110

Terres baixes del Llobregat, dijous 21 de desembre de 2006 > > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials .

*

Índex

* * *

Carta oberta als monjos de l’Abadia Benedictina de Montserrat


20/12/06

1. Festa solidària amb els/les treballador/es d'Iberia al KOP

2. Aplazamiento declaración

3. El Correu per la Pau

4. Aturem la Guerra impulsa una plataforma per la pau a Euskadi

5. Si adopto un árbol... ¿compenso lo que contaminaré en mi próximo viaje?

19/12/06

6. La agricultura del Prat en peligro de extinción

7. Recull de vídeos d'internet: iaeden.TV

8. CURSOS DE FORMACIÓ PER A FAMÍLIES D´ADOLESCENTS I JOVES - FUNDACIÓ MARIANAO

9. LES ADMINISTRACIONS INSISTEIXEN EN CARREGAR-SE L'ÚLTIMA PLATJA NATURAL PROP DE TARRAGONA!!!!

10. 23D - Vuelve a la calle por Navidad

11. Reunió de GEPEC-EdC amb l’Autoritat Portuària de Tarragona sobre la proposta de Parc Eco-històric de la Pineda

12. CARTA PÚBLICA A DEPANA – TARRAGONA de la Plataforma “Salvem la Platja Llarga de Tarragona”

13. Chávez el verdadero Personaje del Año de la revista Time

18/12/06

14. Herri Denda, Errondabide Kultur Elkartea .........Sare Antifaxista & Bilboko Asanblada Antifaxista

15. La descontaminació del pantà de Flix deixa clar que: QUI CONTAMINA NO PAGA

17/12/06

16. Viento Sur n. 98 en circulació

17. Datafighters :: presentació DVDzine

16/12/06

18. La Directiva REACH converteix el Parlament Europeu en una titella de la indústria química

19. Presentació del llibre i del dvd de les Jornades del FSEC

15/12/06

20. 16 de desembre concert al KOP-Alta Tensió

21. URGENT: Que no s'aturi el procés de pau a Euskadi

22. Fwd: Aquí es planifica la nostra destrucció!!

23. El GEPEC-EdC troba punts febles en la investigació sobre la contaminació en els peixos consumits a Catalunya

24. GEPEC-EdC demana a l’Agència Catalana de l’Aigua que investigui l’origen de la terbolesa al tram superior del riu Gaià

25. PUBLICADA LA PRIMERA LLISTA DE PERSONES SOTERRADES EN LES FOSSES COMUNES DEL CEMENTERI DE VALÈNCIA

26. LA VERITAT SOLIDARIA: Carta de SOS Tibidabo

14/12/06

27. LA VERITAT INTERACTIVA : Carta de un lector y otra de nosotros a RTVE

28. INDEFENSIÓ EN MAJÚSCULES

* * * * *

Carta oberta als monjos de l’Abadia Benedictina de Montserrat

Estimats germans,

L’ésser humà està assolint un grau de maduresa i de consciència molt elevades. És per això que la gent cada cop és més solidària i, també és per això, que reclama contínuament llibertat de pensament, participació ciutadana, justícia social, pau global, igualtat entre totes les persones, equitat de gènere, sostenibilitat ambiental, vivenda digne, educació laica i gratuïta, mitjans de comunicació social, etc...

Els moviments socials, afavorits pels mitjans de comunicació interactiva, avancen sense atura en la coordinació de les seves reivindicacions a nivell planetari. Les manifestacions per un món millor són globals i en aquest món que es reclama totes les persones som iguals i tenim els mateixos drets i deures. Els col·lectius i les persones responsables de tot el planeta són qui omplen els carrers per reclamar l’altre món possible que volen.

*

El món actual, bàsicament, està dominat per les multinacionals i les seves institucions no democràtiques com el Banc Mundial, el Fons Monetari Internacional i l’Organització Mundial del Comerç. En els dominis d’aquest ferotge capitalisme neoliberal, l’”ésser humà” només és la peça més petita d’un gran engranatge que, a canvi d’un sou per sobreviure i de la fal·làcia del consum, l’allunya de la necessitat fonamental de recerca de la felicitat.

Estem vivint en una etapa d’especialització que vam iniciar al Neolític, si bé això ens ha permés i ens permet un major aprofundiment en tots els terrenys i, a grans trets, ens va fer avançar cap a una organització social que va donar lloc al neixament de les ciutats i tots els seus avantatges, també va ser quan començà la dominació d’una minoria sobre la majoria. “Les comunitats humanes es dividiren en governants i governats, rics i pobres, il·lustrats i analfabets, ciutadans i camperols, artistes, guerrers, sacerdots i reis”(1). Aquelles persones que per la seva capacitat d’observació i d’interpretació de la naturalesa foren més creatives i espirituals i les que tenien més força física o eren més guerreres, van fer costat als caps que s’imposaren i junts van iniciar una etapa de jerarquització politicoreligiosomilitar per organitzar les necessitats socials, espirituals i defensives. El capitost s’apropià dels excedents comunitaris convertint-los en obligats impostos i s’assegurà la realització dels seus projectes de grandesa però també la seva continuïtat en el poder convertint-se en rei. Fa uns 10.000 anys, aquesta organització jeràrquica ens va permetre posar en marxa les primeres explotacions industrials, construir les primeres ciutats, muralles per defensar-les, canals per al subministrament d’aigua, palaus pel benestar i seguretat de les classes dominants i temples per a l’adoració dels deus. El descubriment de la matemàtica de les proporcions de la naturalesa ara fa uns 5.000 anys, a Egipte, i l’aplicació d’aquest coneixement d’atractiva bellesa en les grans construccions que dirigien, els va erigir en éssers superiors als demés i seguiren imposant impunement la seva voluntat.

D’aleshores ençà, hem avançat en “benestar” a diferents llocs del planeta i en diferents èpoques (encara que avui sabem que aquest “benestar” és insostenible per a tothom), però cada cop estem més lluny d’aquell ésser observador, esteta-artista-dissenyador i espiritual que caracteritzà als nostres avantpassats en el seu pas evolutiu per la prehistòria. Fa uns 18.000 anys, en el Magdalenià, les petites comunitats humanes s’autoeducaven completament per satisfer les seves necessitats bàsiques. L’espiritualitat, que sempre ha anat unida a l’art, en formava part integrant. Fou amb l’especialització quan vam anar deixant de banda aquesta educació completa i l’art i l’espiritualitat, per a la gran majoria, es van anar separant de la vida.

El coneixement visual, que hem acumulat en la nostra evolució ens dóna la capacitat d’entendre la naturalesa i l’Univers des dels sentits, ens fa creatius i ens allibera del desconeixement i la por a la mort. Però, a través del sistema educatiu actual, aquest coneixement només està a l’abast de les persones ensinistrades en el disseny, l’art i l’estètica, encara que només l’utilitzin per crear les seva producció d’obres. La gran majoria no té accés al coneixement d’aquest llenguatge, ni a l’educació dels sentits i la intuïció, ni a la creativitat, ni a l’experiència sensorial plaent que tot plegat pot desencadenar.

La nostra trajectòria politicoeducativa i el desconeixement general que hi ha sobre aquest llenguatge, fins i tot entre el professorat, fan que l’educació no estigui orientada cap al desevolupament dels sentits per aconseguir la realització personal. Aquest analfabetisme generalitzat impedeix ser lliures a les persones, al no tenir una guia interna própia necessiten una guia externa i es sotmeten dòcilment. Avui, a través dels mitjans de comunicació de masses, les minories dominants aconsegueixen imposar-se fàcilment a unes majories audiovisualment analfabetes.

Però, en un món interactiu com l’actual, ja no pot tenir continuïtat ni té cap sentit l’ocultació de la part més universal i elemental de l’educació, la que ens fa intuïtius i ens permet entendre el llenguatge propi de l’Univers i la naturalesa mateixa. Aquesta alfabetització bàsica, per altra banda necessària en el món de mitjans audiovisuals d’avui, evitaria el fracàs escolar perquè ens introdueix, d’una manera senzilla, a totes les matèries del camp educatiu i això acceleraria la nostra evolució sociocultural perquè ens obra les portes a desitjats horitzons encara no caminats.

*

Des de l’edat de 14 anys, quan vaig deixar de creure en deïtats, que desconfio de les institucions que diuen vetllar per l’espiritualitat. Penso que aquestes s’haurien de plantejar seriosament la seva continuïtat, perquè en cap moment de la història s’han preocupat de transmetre, ni tan sols als seus fidels més fidels, el coneixement necessari per assolir l’experiència sensorial alliberadora. Per contra, aquestes institucions sempre han actuat al costat del poder amb la preocupació d’infondre fe cega, creant ciutadanies submises que es conformin amb les injustícies d’aquest món, però, això sí, que mantinguin l’esperança i que posposin el fet d’aconseguir allò desitjable per a després de la mort. Tot i així, em dirigeixo a vosaltres, els monjos, perquè, al marge de la institució, sou persones especialment dedicades a l’espiritualitat i a la cultura i ambdues coses ens uneixen.

Crec que estareu d’acord en què l’experiència emotivosensorial de l’estat anímic de plena satisfacció (coneguda com a èxtasi místic), que podem assolir en vida a través del coneixement i de l’amor, és la mateixa per a tots els éssers humans tant si són creients com si no ho són.

És per això, que m’agradaria poder contrastar la vostra espiritualitat religiosa amb l’espiritualitat cientificoartística que m’ha donat el coneixement del llenguatge visual i que m’ha permés l’experiència emotiva audiovisual. Encara que ambdues posicions de partida siguin diferents el fi darrer és el mateix, n’estic segur.

Em poso a la vostra disposició per fer-ho possible.

Atentament,

Josep Cardona

Gavà, 21 de desembre de 2006.

(1) Marvin Harris, Introducción a la antropologia general, Alianza Editorial S. A., Madrid 1981 a 1994, pàg. 220.

*

Pd.: El 27 d’octubre vaig enviar un missatge als monjos de l’Abadia Benedictina de Montserrat... i després de gairebé dos mesos aquesta és l’única resposta automàtica que vaig rebre a l’instant.

Thank You For Filling Out This Form

Below is what you submitted to obardaji@larsa-montserrat.com on Friday, October 27, 2006 at 12:40:01


pais: Catalunya

comenta:

No he trobat cap altra manera de dirigir-me a vosaltres des de la vostra pàgina web i és per això que ho faig des d'aquesta enquesta web. Soc coneixedor del llenguatge visual i de les seves possibilitats espirituals i alliberadores per l'ésser humà. Per l'experiència que tinc sobre el tema, sé que fins que no s'inclogui aquest ensenyament en el currículum escolar no aconseguirem una formació completa de la nostra ciutadania ni de qualsevol altra ciutadania del món. M'adreço a vosaltres amb l'esperança que en aquest centre espiritual i cultural ho trobeu d'interés. Com a resum us puc dir que aquest llenguatge es basa en l'estudi de la llum, la fosca i l'harmonia.

Per a més informació sobre el tema podeu entrar en el web www.forumeducacio.org i a l'apartat d'aportacions al debat podreu consultar la compilació que he anat enviant sobre el llenguatge visual.

M'agradaria poder parlar amb vosaltres sobre tot això. En espera de la vostra resposta rebeu una cordial salutació.

Josep Cardona

submit: Enviar consulta

* * * * *

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

Kasalprat

Wednesday, December 20, 2006 7:21:05 PM

1. Festa solidària amb els/les treballador/es d'Iberia al KOP

FESTA SOLIDÀRIA AMB ELS/LES TREBALLADORS/ES D'IBERIA

Aturem les sancions! Fora les acusacions de sadició!!!!!

Salsa i ritme contra la Repressió!!!

Divendres 22 de desembre a partir de les 19.30 h:

-Entrepans de xoripam, pintxos vegetes, Mojitos i SALSA!!

KOP - Alta Tensió

Pça. 19 de juliol

c/Dr. Soler i torrens nº36

El Prat de Llobregat

* * * * *

Pilar Guerra

Wednesday, December 20, 2006 6:40 PM

2. Aplazamiento declaración

Adjuntamos para su conocimiento y publicación, nota de Prensa relativa al aplazamiento en el Juzgado del Prat de los responsables de AENA imputados.
Saludos

Pilar Guerra

CASTELLDEFELS

NOTA A LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN

A partir de las 9 horas del día de hoy, veinte de diciembre, eL Juzgado de Primera Instancia e Instrucción nº 3 del Prat del lL. había acordado recibir en declaración a:

D.Jaime Alejandre, Director General de Calidad Ambiental, del Ministerio del Medio Ambiente.

D. Manuel Bautista, Director General de Aviación Civil, del Ministerio de Fomento

D. Manuel Azuaga, Presidente de Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (AENA)

Todos ellos en calidad de imputados por un delito contra el medio ambiente, en virtud de las querellas presentadas por la Asociación de Vecinos de Gavà Mar, Asociación de Vecinos de la Playa de Gavà, Plataforma Contra el Ruido y la Contaminación Química de los Aviones (Prou Soroll) y denuncias de particulares (socios y simpatizantes de nuestra Plataforma).

La resolución judicial dictada que así lo acordaba, fue recurrida por la Abogacía del Estado, que pidió además que las indicadas declaraciones se efectuaran mediante videoconferencia, en base “a la dificultad de conciliación de las obligaciones de los imputados, al servicio del interés general, con el desplazamiento de los mismos desde Madrid al Juzgado del Prat de Ll., amén de la distorsión que la afluencia de medios de comunicación a la declaración puede suponer al acto de la misma, así como al funcionamiento normal de los Juzgados”

La petición solicitada por la indicada Abogacía del Estado, ha sido aceptada, por lo que la declaración prevista para el día de hoy, 20/12/2006, se ha suspendido y se ha acordado que la declaración de los imputados se efectúe mediante videoconferencia el próximo día 20/02/2006 a las 9,00, 10,30 y 12,00 horas.

Nuestra Plataforma, con los máximos y debidos respetos, no está conforme con la decisión adoptada y por tanto presentará contra la misma el correspondiente recurso, habida cuenta el trato discriminatorio y privilegiado que ello supone, en contra de una aplicación igual de la ley para todos, amén de las facilidades y medios con que cuentan los imputados, para desplazarse de Madrid a Barcelona y que no tienen los demás ciudadanos en casos similares. Claro está, si ese desplazamiento no lo habían previsto realizar con Air Madrid.

Castelldefels, veinte de Diciembre de dos mil seis..

La Plataforma Contra el Soroll i la Contaminació Química dels Avions, os desea una Navidad en Paz y que el año 2007 sea feliz y sin ruidos.

* * * * *

Fundació per la Pau

Wednesday, December 20, 2006 1:08:17 PM

Si no llegiu bé aquest correu aneu a:

http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/correu_pau/20desembre2006.htm

3. El Correu per la Pau

20 de desembre de 2006

La Fundació per la Pau us desitja

un bon any 2007

(cliqueu aquí) http://www.fundacioperlapau.org/interior_actualitat.php?ID=131

20 de desembre de 2006

Publicades les conferències de la XVII Trobada de Barcelona en mp3

Ja estan disponibles en aquesta web les conferències de la XVII Trobada de Barcelona en Mp3. Les podeu escoltar ara on-line o bé descarregar-les i escoltar-les en qualsevol reproductor de mp3 quan us vagi bé.

Més informació http://www.fundacioperlapau.org/interior_actualitat.php?ID=129

Regals per la pau http://www.fundacioperlapau.org/interior_actualitat.php?ID=130

Si encara esteu pensant què podeu regalar aquestes festes, us donem unes quantes idees relacionades amb la pau:

DVD del Concurs d'Animacions per la Pau.

http://www.fundacioperlapau.org/concurs/ Inclou les 16 pel·lícules seleccionades pel jurat del 1r Concurs d'Animacions per la Pau. Per passar una bona estona, i ideal per fer tallers, videofòrums, aprofundir, analitzar, a l'escola, a l'entitat, a casa...

Trencaclosques 'Juguem en pau'.

http://www.fundacioperlapau.org/botiga/index.php

http://www.fundacioperlapau.org/recursos/fitxes/trencaclosques.pdf Es tracta d'un joc d'educació per la pau per a nenes i nenes a partir de 8 anys. Amaga una sorpresa: les peces de la "cultura de violència" no encaixen.

SERIOSAMENT... 25 arguments per la pau en còmic.

http://www.fundacioperlapau.org/publicacions/interior_publicacions.php?ID=14 Conté 25 idees que ens poden ajudar a construir una cultura de pau i 25 magnífiques pàgines a tot color plenes d'enginy, il·lustrades per 25 dels millors humoristes gràfics del nostre país i alguns de fora.

On comprar-ho? Directament al nostre local, o t'ho enviem a casa si ho compres a través de la nostra plana web o per telèfon.

Botiga web http://www.fundacioperlapau.org/botiga/index.php

Agenda .

Properes itineràncies de l'exposició "Desarmats, més segurs?"

Properes conferències de membres de la Fundació per la Pau

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/agenda_confes.php

Txetxènia, trenquem el silenci

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=234

Una exposició de la Lliga dels Drets dels Pobles

Del 12 de desembre de 2006 al 7 de gener de 2007

Exposició - Solsona

Festa per la pau

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=240

Amb tallers, taula rodona i berenar

Dissabte, 23 de desembre de 2006

Festa - Barcelona

Iran, Iraq, petroli, aigua i geoestratègia

http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=204

Dos països i un mateix destí.

Del 20 d'octubre de 2006 al 17 de gener de 2007

Cicle de conferències - Barcelona

www.fundacioperlapau.org

http://www.fundacioperlapau.org/

* * * * *

Bosch Perello, Antoni

Wednesday, December 20, 2006 12:29:50 PM

4. Aturem la Guerra impulsa una plataforma per la pau a Euskadi

Un centenar de col·lectius socials catalans engeguen avui la possible concreció d'un grup de suport que es batejaria No Aturem la Pau La resposta catalana es pot concretar en un gran acte al febrer

Albert Balanzà

AVUI 20-12-2006

El pòsit de contactes i relacions que es van establir entre entitats de la societat civil catalana de diferent esperit en moments clau de mobilització com la guerra de l'Iraq o fins i tot el tancament del diari Egunkaria té moltes possibilitats de concretar-se en una nova fase d'accions, ara a favor del procés de pau a Euskadi, si avui culmina amb èxit una reunió que ha de tenir lloc a Barcelona.

La plataforma Aturem la Guerra, o més concretament bona part dels seus dirigents, estan al darrere d'una iniciativa que des de fa tres setmanes treballa per agrupar de nou el màxim de col·lectius per respondre a qualsevol marca de pessimisme en la negociació. "En tot aquest debat hi ha gent de la societat civil que es troba impotent i vol dir-hi la seva perquè no vol que s'aturi el procés de pau", apunta a títol personal el portaveu de la plataforma Aturem la Guerra, Francesc Tubau.

Aturem la Guerra, que ha fet circular a través de la seva llista de correu a les 84 entitats que agrupa la proposta de nova plataforma per la pau a Euskadi, també ha proposat aprofitar l'èxit del lema que va donar nom al seu paraigua d'entitats "reinvertint el terme", segons apunta Tubau, de manera que es bategi la iniciativa civil com a No Aturem la Pau.


Manifest obert

A la trobada d'avui, a la qual hi han estat convidats també a títol personal dirigents de partits i de sindicats, ara per ara s'han mostrat predisposats a assistir-hi i a integrar-se en la plataforma col·lectius d'esquerres i sobiranistes, i en el futur s'hi podrien afegir col·lectius pacifistes i d'arrel cristiana.

El primer moviment, si la reunió d'avui ho concreta, serà un manifest en el qual quedarà constància de la petició d'un acostament dels presos etarres a centres penitenciaris d'Euskadi o pròxims i la presentació de l'esquerra abertzale a les pròximes eleccions municipals i forals de 2007. Altres fonts que estan disposades a participar en la plataforma opinen que el manifest ha d'incloure exigències "a parts iguals" per al govern espanyol i per a ETA. Encara altres fonts apunten que el treball de la plataforma no ha d'aturar mediacions que estan en marxa.

Amb l'objectiu que el manifest es completi amb una recollida àmplia d'adhesions entre l'espectre més central de les societats espanyola, basca i catalana, la nova plataforma es planteja també la convocatòria cap al mes de febrer, quan ja es poden haver produït resultats en el procés de pau, d'un gran acte a Barcelona a l'estil del que es va fer a l'església de Santa Maria del Pi en solidaritat amb el diari basc Egunkaria, quan va ser clausurat per ordre de l'Audiència Nacional el 2003.

* * * * *

Bosch Perello, Antoni

Wednesday, December 20, 2006 10:20:01 AM

5. Si adopto un árbol... ¿compenso lo que contaminaré en mi próximo viaje?

Una web permite calcular las emisiones de CO2 que generan los distintos medios de transporte, y apadrinar árboles para contrarrestarlas

ELPAIS.com / AGENCIAS - Madrid - 20/12/2006

Un viaje cuesta mucho oxígeno, sobre todo si se hace en los medios de transporte modernos. Según explica la página web Turismo-sostenible.org, un avión consume en su despegue tanto oxígeno como el que necesita una familia media en un año, y además contamina. Si este y otros datos sobre los efectos negativos de aviones, coches o trenes le provocan un problema de conciencia, puede compensar al planeta apadrinando unos cuantos árboles a través de este sitio de Internet.

Turismo-sostenible.org es un proyecto de la Asociación de Monitores Medioambientales Almijara de Málaga, que ha suscrito un acuerdo con el ayuntamiento de esta ciudad andaluza para reforestar unas 100 hectáreas de terreno municipal. Para hacerlo, cuentan ya con la ayuda económica de un centenar de internautas que han decidido paliar los daños que provocan sus viajes apadrinando árboles.

El sitio ofrece una herramienta que calcula automáticamente la cantidad de dióxido de carbono que emite cada viajero cada vez que toma un vuelo, autobús, coche o tren. Para obtener este dato, debe elegirse medio de transporte y señalar la longitud del trayecto. El sistema no sólo ofrece el dato de la contaminación, sino que sugiere una cifra de árboles que deberían plantarse para contrarrestar el efecto negativo de las comunicaciones modernas.

Un centenar de personas han dado el siguiente paso y ha adoptado algunos ejemplares, de cuya plantación se encarga la asociación malagueña sin ánimo de lucro. Ésta ofrece varios documentos en la web que incluyen información sobre turismo sostenible.

* * * * *

JOSE GARCÍA MORENO

Tuesday, December 19, 2006 11:16:57 PM

6. La agricultura del Prat en peligro de extinción

El último sector agrario del Prat de Llobregat será partido en dos por una autovía que conectará el Aeropuerto con el Puerto de Barcelona. Enviamos la DIA de la aprobación del proyecto y el Estudio de Impacto Ambiental de esta nueva carretera que conectará el Puerto con el Aeropuerto. El proyecto junto con su estudio informativo, fue expuesto públicamente a finales del año 2004.

Las informaciones que circulaban por El Prat respecto al proyecto (próximas al aj-elprat), eran, que solo se ejecutaría el nuevo puente sobre el desvío, y el resto se pospondría.

La declaración aprobada, puede suponer un varapalo para el aj-elprat, que se oponía al vial, y planteaba como alternativa el soterramiento de la misma en todo el tramo que transcurre por el Parque Agrario.

El trazado de la carretera se ha aprobado aéreo, y supondrá un corte traumático entre el casco urbano del Prat, el Parque Agrario y los Espacios naturales.

Respecto a las alegaciones presentadas por DEPANA al proyecto:

-No se entra en considerar la principal alegación que planteamos, que plantea la obligación de que la tramitación del proyecto sea realizada el MMA, ya que interconecta dos infraestructuras de interés estatal (se trata de un caso análogo al de los accesos a la Nueva Terminal del Aeropuerto que tramita el Ministerio de Fomento).

-Tampoco se considera nuestra alegación que sugiere hacer pasar el trazado del nuevo vial, entre el límite sur del casco urbano que el PGM define, y el Parque Agrario, lo que salvaguardaría la integridad de la zona agrícola.

- Si que se considera la necesidad, planteada desde nuestra entidad, de preservar, de una forma específica, la masía de la Segona Màquina, catalogada como edificio patrimonial.

- Igualmente, tenemos que considerar como muy positiva, la decisión de no afectar al antiguo cauce del río Llobregat, que aun mantiene todos los valores característicos del Dominio Público Hidráulico y conserva un bosque de ribera de interés y titularidad públicas.

Esta última decisión, puede crear precedente y afectar a otros proyectos que se pretenden ejecutar sobre el mismo DPH y que también afectan al bosque de ribera y a la masía de la Segona Màquina, como es el caso de la Nueva Estación Intermodal, que la Autoridad Portuaria de Barcelona, pretende construir en este tramo del río Llobregat, que está afectado por el proyecto de desvío.

DEPANA BAIX.

Más información al teléfono:

657101385

Jose Garcia.

Generalitat de Catalunya

Departament de Medi Ambient i Habitatge

Direcció General de Qualitat Ambiental

Diagonal 523-525 - 08029 Barcelona

Tel. 93 444 50 00

Fax 93 419 76 30

La Ponència Ambiental, en la sessió realitzada el dia 25 de juliol de 2006, va aprobar la declaració d’impacte ambiental que es transcriu a continuació:

“DECLARACIÓ D’IMPACTE AMBIENTAL, de 25 de juliol de 2006, del projecte “Millora general. Nova carretera. Vial Port - Aeroport, PK 0+000 al 1+900. Rotonda Carretera de la Platja / ZAL del Port. Tram: El Prat de Llobregat”

ANTECEDENTS

Amb data 3 de març de 2006 va tenir entrada en el Departament de Medi Ambient i Habitatge la sol·licitud d’avaluació d’impacte ambiental per a l’estudi informatiu “Millora general. Nova carretera. Vial Port - Aeroport, PK 0+000 al 1+900. Rotonda Carretera de la Platja / ZAL del Port. Tram: El Prat de Llobregat”, promogut i tramitat per la Direcció General de Carreteres, amb clau EI-NB-03114 de data novembre de 2004. L’estudi informatiu del projecte “Millora general. Nova carretera. Vial Port - Aeroport, PK 0+000 al 1+900. Rotonda Carretera de la Platja / ZAL del Port. Tram: El Prat de Llobregat” ha estat redactat per la consultoria Ibering, Grupo EP, i signat pel senyor Alberto Soriano Ruiz. L’estudi d’impacte ambiental ha estat redactat per la consultoria Eurogeotecnica i signat per la senyora Glòria Laviga Menal, llicenciada en biologia.

MARC NORMATIU I PROCEDIMENT ADMINISTRATIU

L’estudi informatiu se sotmet al procediment d’avaluació d’impacte ambiental de conformitat al previst al Reial Decret legislatiu 1302/1986, de 28 de juny, d’avaluació d’impacte ambiental per ajustar-se al supòsit de l’annex I, grup 6, a), 1er – Construcció d’autopistes i autovies, vies ràpides i carreteres convencionals de nou traçat. L'estudi d'impacte ambiental s'ha sotmès a informació pública per part de la Direcció General de Carreteres mitjançant anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, de 23 de desembre de 2004 (DOGC núm. 4286). S'han presentat informes i al·legacions per part de: Direcció General de Ports i Transports, Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea, Administrador de Infraestructuras Ferroviarias, Autoritat Portuària de Barcelona, Ajuntament del Prat de Llobregat, Comunitat d’usuaris d’aigües del delta del riu Llobregat, Unió de pagesos, Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA), Canal de la Dreta del riu Llobregat, Parc Agrari del Baix Llobregat i 4 particulars, els quals han rebut resposta per part de GISA, als informes emesos en data 11 d’abril i 13 de maig de 2005.

La Direcció General de Desenvolupament Rural emet informe en data 28 de febrer de 2005, on exposa que no afecta a cap actuació prevista pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca a la zona però si potencialment a les explotacions agràries confrontants i properes. També exposa que, per tal de dur a terme el projecte, caldrà tenir en compte els següents condicionaments:

- L’accés dels usuaris propers que no sigui tallat sense vials substitutius.

- Previsió d’accessos a les explotacions segurs pels vehicles agrícoles lents.

- Previsió de sistema d’eliminació i recollida d’aigües, tant amb caràcter de règim hidràulic normal com per pluges excepcionals.

- Previsió de sistemes hidràulics adients per tal d’evitar que la present obra pugui suposar en el futur un tancament hidràulic del sistema zonal.

Com a resposta a diverses al·legacions dins del tràmit d’informació pública, l’informe de GISA de data 11 d’abril de 2005 exposa que per donar major permeabilitat territorial, s’aplicaran alhora les dues alternatives proposades (alternatives A i B). La Direcció de Projectes II de la Direcció General de Carreteres emet escrit de data 23 de maig de 2005 on exposa que opta per desenvolupar l’alternativa 2B, que presenta un impacte qualificat com a moderat atès que aprofita un tram de la carretera existent, fragmenta menys les parcel·les, segueix millor el planejament vigent i restitueix més bé la permeabilitat territorial respecte de la resta d’alternatives.

A més, en aquest escrit ratifica el contingut dels informes sobre les al·legacions de l’expedient d’informació pública formulats per GISA. Per tot això, es conclou que l’alternativa escollida pel promotor és l’alternativa 2A i 2B.

D’acord amb allò que preveu l’article 4.2 del Decret 114/1988, de 7 d’abril, d’avaluació d’impacte ambiental, i a partir de la revisió de l’estudi d’impacte ambiental, s’ha sol·licitat al promotor informació complementària, que ha estat presentada en data 18 de maig de 2005.

Dels informes i al·legacions formulades en el tràmit d’informació pública, es posen de manifest diferents aspectes tècnics i mediambientals (impacte sobre la flora i la fauna, impacte paisatgístic i acústic, permeabilitat territorial). No obstant, no es desprèn cap nova dada de caràcter mediambiental no prevista a l’estudi d’impacte ambiental junt amb la documentació complementària, però que si han comportat l’ajust d’algunes de les mesures específiques fixades en la present declaració d’impacte ambiental.

Amb data 21 de març de 2006, l’Àrea de Coneixement i Recerca de la Direcció General del Patrimoni Cultural va emetre informe en què exposa que l’estudi d’impacte ambiental contempla de manera satisfactòria el tractament del patrimoni cultural. També afegeix, entre d’altres aspectes, que la mesura correctora aplicada a l’element arquitectònic de la masia de La Segona Màquina (o Cal Patrici) és totalment insuficient, i per aquest motiu s’hauria de formular una nova proposta, on la integritat de la masia sigui tractada correctament.

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE I DE L’ESTUDI D’IMPACTE AMBIENTAL

a) L’estudi informatiu respon a l’Ordre d’estudi de la Direcció General de Carreteres en què s’exposa que l’objecte d’aquest estudi informatiu pertany a un tram del denominat Vial Port-Aeroport que està inclòs dins de les obres viàries determinades pel Conveni de Cooperació en Infraestructures i Medi Ambient al Delta del Llobregat, signat l’any 1994 per l’Administració de l’Estat, l’Administració de la Generalitat i les Administracions locals afectades per les diferents actuacions previstes al Delta del Llobregat en aquestes matèries. Concretament, el projecte analitza la construcció del denominat Vial Port- Aeroport en el tram comprès entre la rotonda d’enllaç amb la nova carretera de la platja i la ZAL del Port, carrer A.

S’han analitzat dues solucions alternatives de traçat denominades 1 i 2, i dues alternatives per a la reposició dels camins de vianants i bicicletes, denominades A i B. La combinació d’aquests dos conjunts de solucions dóna lloc a un total de quatre alternatives (1A, 1B, 2A, 2B). L’opció escollida per l’estudi informatiu és l’alternativa 2B. Finalment, tenint en compte l’escrit de data 23 de maig de 2005 emès per la Direcció de Projectes II de la Direcció General de Carreteres, l’alternativa escollida pel promotor és l’alternativa 2A i 2B.

L’estudi informatiu defineix el nou vial mitjançant un total de 5 trams: tram Ia, IIa, Ib, IIb i Ic. En línies generals, el traçat de la nova carretera s’inicia amb l’ampliació de la rotonda d’enllaç amb la futura carretera de la platja i seguéis en direcció nord-est, creuant la nova llera del riu Llobregat mitjançant un viaducte de 304 m de longitud, fins a la rotonda d’enllaç amb el carrer número 100 del Polígon Pratenc. Després continua pel marge dret de l’antiga llera del riu Llobregat fins la rotonda final, on connectarà amb el Polígon Pratenc i el carrer A, a la ZAL.

Les característiques principals de la solució escollida són: carretera convencional 2+2, velocitat de projecte de 60 km/h, secció tipus 14/20 i longitud aproximada de 1.900 m, amb tancament de la nova via per motius de seguretat de dos tipus (de fusta i de malla metàl·lica).

b) L’estudi d’impacte ambiental del projecte conjuntament amb la documentació complementària aportada proposa tot un seguit de mesures d’entre les que tot seguit es relacionen les més significatives:

- Restaurar els trams de carretera que queden fora d’ús.

- Realitzar una plantació arbustiva densa, a banda i banda de la nova traça quan discorre sobre la zona agrícola de La Marina.

- Trasplantament de peus de plàtans i xops afectats pel traçat, recomanant utilitzar-los per a l’ajardinament de les rotondes que preveu el traçat.

- Restaurar els talussos dels terraplens mitjançant l’estesa de terra vegetal i hidrosembra.

- Restaurar les superfícies d’ocupació temporal (zona d’abassegament de materials, etc.) immediatament després que deixin de ser funcionals per l’obra. S’evitarà ubicar aquestes zones en terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat.

- Realitzar estudis sobre la idoneïtat d’instal·lar o construir dipòsits per a la retenció de líquids tòxics en els punts de desguàs del drenatge longitudinal, a la nova llera del riu Llobregat.

- Realitzar un seguiment arqueològic durant la fase d’execució de les obres.

CAPACITAT DEL MEDI RECEPTOR

L’àmbit del projecte s’emmarca dins d’un paisatge agrícola i antropitzat on es barregen trets clarament urbans com són la presència de vials, zones industrials, camins i edificacions, amb d’altres de caràcter més rural.

El projecte està ubicat en el terreny ocupat per l’aqüífer protegit anomenat aqüífer de la Vall Baixa i Delta del Llobregat, d’acord amb el Decret 328/1988, d'11 d'octubre, pel qual s'estableixen normes de protecció i addicionals en matèria de procediment en relació amb diversos aqüífers de Catalunya. El projecte no afecta de forma directa cap espai inclòs dintre del Pla d’espais d’interès natural ni àrea inclosa dins la proposta catalana de xarxa Natura 2000. No es preveu afectar cap hàbitat d’interès comunitari ni arbre monumental declarat.

El projecte es troba en un zona especial de protecció atmosfèrica d’acord amb el Decret 226/2006, de 23 de maig, pel qual es declaren zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric diversos municipis de les comarques del Barcelonès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat per al contaminant diòxid de nitrogen i per a les partícules

El tram IIb del nou vial transcorre pel marge dret de l’antiga llera del riu Llobregat fins la rotonda final, propera a la masia de La Segona Màquina. En aquest tram IIb, la traça afecta parcialment al bosc públic propietat de la Generalitat de Catalunya anomenat Ribes Llobregat. A més, aquest tram transcorre en l’àmbit de l’antiga llera del riu Llobregat, i segons l’informe de 23 de febrer de 2006 de l’Assessoria Jurídica del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, no es poden iniciar obres en l’àmbit de l’antiga llera del riu Llobregat sense que prèviament s’hagi procedit per part del Ministeri de Medi Ambient a la seva desafectació com a domini públic hidràulic. Per aquests motius, s’ha decidit de resoldre parcialment l’expedient, no incloent el tram IIb en la present declaració d’impacte ambiental.

AVALUACIÓ

Vist l’estudi d’impacte ambiental de l’estudi informatiu de la Millora general. Nova carretera. Vial Port - Aeroport, PK 0+000 al 1+900. Rotonda Carretera de la Platja / ZAL del Port. Tram: El Prat de Llobregat, la documentació complementària i l’expedient d’avaluació d’impacte ambiental, i d’acord amb la decisió de resoldre parcialment l’expedient, restant per avaluar el tram IIb, i a proposta de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, la Ponència Ambiental formula la declaració d’impacte ambiental amb caràcter favorable per als trams Ia, IIa, Ib i Ic a l’alternativa 2A i 2B si s’implementen les mesures establertes a l’estudi

d’impacte ambiental i a la documentació complementària, i les condicions addicionals fixades en el present Acord.

CONDICIONS ADDICIONALS

a) Sobre la definició de projecte i la restauració.

- Evitar que els punts d’abocament del drenatge del nou vial puguin inundar camps de conreu, canalitzant les aigües fins a cursos naturals o artificials que ho permetin tenint en compte la qualitat de les aigües abocades i receptores, de forma que sigui compatible amb el Pla Director d’aigües Pluvials de l’Àrea Metropolitana.

- La solució constructiva i les mesures correctores proposades per minimitzar els seus impactes hidrogeològics en els trams que se situen en el Delta del riu Llobregat hauran de ser avaluades, durant l’elaboració del projecte constructiu, per la Mesa Tècnica dels Aqüífers del Llobregat (METALL) mitjançant el Model Acumulatiu d’Impactes, que analitza de forma integrada les afeccions del conjunt d’infraestructures del Pla Delta, d’acord amb la resolució del 4 de novembre de 2005 de la Dirección General de Calidad y Evaluación Ambiental (BOE núm. 282, de 25 de novembre de 2005).

- Realitzar un estudi sobre la necessitat d’incorporar nous passos transversals que permetin minimitzar l’efecte barrera de la nova carretera en els usos socials del territori.

- Realitzar un estudi específic d’integració paisatgística del projecte constructiu de la nova carretera.

- Restituir a la situació inicial, un cop acabada l’obra, els nous camins i accesos provisionals que s’hagin construït durant la fase d’execució de les obres.

- Establir, durant la execució del projecte, de les mesures preventives i correctores de l’ambient atmosfèric d’acord amb el Decret 226/2006, de 23 de maig

b) Sobre el programa de vigilància ambiental.

- Comprovar els nivells acústics generats pel trànsit un cop posada l’obra en servei per tal de verificar les previsions de l’estudi d’impacte ambiental o en cas contrari, aplicar les mesures necessàries previ informe de la Direcció General de Qualitat Ambiental.

- Responsabilitzar de l'execució del programa de vigilància ambiental i dels seus costos al promotor del projecte. Aquest disposarà d’una direcció ambiental d’obra que ha de tenir com a funció vigilar el correcte compliment de tot allò que disposa l’estudi d’impacte ambiental i la present declaració d’impacte ambiental mitjançant el seguiment acurat de les obres.

Aquesta declaració d’impacte ambiental s’incorporarà als tràmits administratius i resolutoris de la Generalitat de Catalunya que autoritzin total o parcialment aquest projecte.

D’acord amb el que estableix l’article 4 bis del Reial Decret legislatiu 1302/1986, l’òrgan substantiu quan autoritzi el projecte haurà de posar a disposició del públic la següent informació:

a) El contingut de la decisió i les condicions imposades.

b) Les principals raons i consideracions en les que es basa la decisió, en relació amb les observacions i opinions expressades durant l’avaluació d’impacte ambiental.

c) Una descripció, quan sigui necessari, de les principals mesures per a evitar, reduir i, si és possible, anular els principals efectes adversos.

D’acord amb el que estableix l’article 5 del Decret 114/1988, de 7 d’abril, d’avaluació d’impacte ambiental, aquesta declaració d’impacte ambiental s'ha de fer pública mitjançant la seva publicació al DOGC i s’ha d'adreçar a la Direcció General de Carreteres.”

* * * * *

IAEDEN

Tuesday, December 19, 2006 9:04:26 PM

7. Recull de vídeos d'internet: iaeden.TV

Des de l'apartat de iaeden.TV ( http://www.iaeden.cat/ ) podràs visualitzar vídeos de mobilitzacions (No a la MAT, autopista Eivissa...), entrevistes (Noam Chomsky, Pascal Comelade...) i documentals (Bracons, Los amos del mundo...).

Hem fet un recull de vídeos que estan penjats a internet i que s'han creat des de diferents webs i col.lectius.

Esperem que sigui del vostre interès!

IAEDEN

* * * * *

Xavier Pedrós

Tuesday, December 19, 2006 4:55:08 PM

8. CURSOS DE FORMACIÓ PER A FAMÍLIES D´ADOLESCENTS I JOVES - FUNDACIÓ MARIANAO

Notícies de la Fundació Marianao

LA FUNDACIÓ MARIANAO AMB LA COL.LABORACIÓ DE PROJECTE HOME POSA EN MARXA CURSOS DE FORMACIÓ PER A PARES I MARES D'ADOLESCENTS.

La Fundació Marianao amb la col·laboració de Projecte Home Catalunya portarà a terme el "Programa A Temps" dirigit a pares i mares d'adolescents i joves (de 12 a 18 anys).

L'objectiu d'aquesta iniciativa és oferir als familiars dels adolescents les eines necessàries per millorar la comunicació familiar, poder prevenir conflictes i potenciar la qualitat de vida en el si de la família.

El programa tindrà una durada de set sessions (una a la setmana). Es realitzaran tres programes al llarg de l´any 2007, essent un Tècnic de Projecte Home el seu dinamitzador, amb el suport i la col·laboració de la psicòloga de l'equip del Servei de Famílies de la Fundació Marianao. En cada programa hi participaran entre 15-20 persones. El Programa A temps es realitzarà els dimarts a la tarda, de 19 h. a 21 h., als locals de la Fundació Marianao, al carrer Girona, 30 de Sant Boi de Llobregat.

Les dades dels tres grups de formació són:

· Primer grup: Del 16 de gener al 27 de febrer de 2007

· Segon grup: Del 17 d'abril al 5 de juny de 2007

· Tercer grup: Del 2 d'octubre al 13 de novembre de 2007

Cada família participant aportarà sis euros com a preu simbòlic de vinculació al programa.

Els temes que es treballaran son els següents :

1. ¿Com actuem si els nostres fills consumeixen drogues?

2. Informar-se de què són les drogues, els seus efectes en l'organisme i comportament.

3. Com podem reduir i controlar la tensió emocional? Com podem potenciar les nostres pròpies capacitats internes?

4. Com aplicar les normes a la família? La negociació, la coherència, la flexibilitat, el que és fonamental, el que és secundari...

5. Com promoure i potenciar la comunicació a la família? Com fer què els nostres fills-filles entenguin el que volem comunicar-lis? ¿Com entendre i comprendre millor allò que els nostres fills-filles ens volen comunicar...?

6. Com podem aprendre a prevenir i resoldre els conflictes?

7. Recapitulació final: conclusions i aportacions. Propostes de futur per a continuar treballant de manera col.lectiva.

El Programa A temps començarà el Gener del 2007. Per a qualsevol comunicació o per apuntar-vos-hi podeu telefonar a la Fundació Marianao, telèfon: 93 630 30 62 i demanar per Sara Escudero (psicòloga del Servei d'Atenció a les Famílies). O bé també per email: <mailto:saf@marianao.net> saf@marianao.net

Aquestes actuacions formatives que es realitzaran a la Fundació Marianao compten amb el suport econòmic de l´Obra Social de Caja de Ahorros del Mediterraneo, que ha recolzat al Projecte Home per tal de què pugui desplegar el Programa A Temps en les diverses localitats de Catalunya que ho sol·licitin.

La ONG Proyecto Hombre (a Catalunya anomenat "Projecte Home") ha desenvolupat el Programa de Prevenció per a famílies A Temps, fruït de la seva experiència en el Tractament i en la Prevenció del consum de drogues arreu d'Espanya des de 1984. El Programa A Temps te el recolzament del Plan Nacional Sobre Drogas.

C/ Girona, 30 Sant Boi de Llobregat

08830 - Barcelona

Telèfon: 93 630 30 62 Fax: 93 654 60 79

correu electrònic: fundaciomarianao@marianao.net

web: http://www.marianao.net/fundacio

* * * * *

missatgera

Tuesday, December 19, 2006 2:31:52 PM

9. LES ADMINISTRACIONS INSISTEIXEN EN CARREGAR-SE L'ÚLTIMA PLATJA NATURAL PROP DE TARRAGONA!!!!

AMB TOT EL QUE S'ESTÀ CONEIXENT I PARLANT DE L'ALT NIVELL DE CORRUPCIÓ DEL MOLTS CÀRRECS PÚBLICS (POLÍTICS), D'ESPECULACIÓ, DE DESTRUCCIÓ TERRITORIAL, D'URBANISME SALVATGE PER SATISFER LA VORACITAT ILIMITADA DELS INVERSORS, ETC. ... COM POT HAVER ALGÚN CAS N O U, EN QUE LES ADMINISTRACIONS ES CAPFIQUEN A DESTROSSAR UNA DE LES POQUES PLATJES NATURALS QUE QUEDEN A CATALUNYA????¡¡¡¡¡¡!!!!!!!! PERÒ....COM PODEN SER TANT DESGRACIATS??? ES QUE NOMÉS FALTA QUE PORTIN PISTOLES, ENS APUNTIN I ENS DISPARIN!

Missatgera@

***********************************************

CAMPANYA CIUTADANA per SALVAR les nostres últimes PLATJES NATURALS d'un Passeig Marítim disfressat d'"ecològic" i de dues URBANITZACIONS

http://www.moviments.net/platjallarga/

última hora...ES MOLT FORT EL QUE ESTEM SUPORTANT ELS CIUTADANS!!!!

http://www.moviments.net/platjallarga/ultimahora.html

****************

M A R D I T O S.....INGENIEROS!!!!

MINISTERIO DE MEDIO AMBIENTE

Servicio Provincial de Costas de Tarragona

"PASEO MARÍTIMO de la PLAYA LARGA de TARRAGONA"

AUTORS: D. Jesús Rojo Monedero (Ingenier Tècnic d'Obres Públiques) i D. Jordi Galofré Saumell (Ingenier de Camins i Ports i Cap de Costes de Tarragona)

PRESSUPOST: 6.642.613,19 euros

* * * * *

per-difondre

Tuesday, December 19, 2006 1:57:20 PM

10. 23D - Vuelve a la calle por Navidad

Ha vuelto a pasar!!!!

Como sucedió con la primera sentada del 14 de mayo, de nuevo y desde hace varios meses un email anónimo está siendo reenviado por miles y miles de personas. Un email que hace un llamamiento a manifestarse por el derecho a la vivienda el próximo 23 de Diciembre en todas las ciudades del estado.

V de Vivienda, Asamblea Popular por el Derecho a la Vivienda de Barcelona (a la que estaís todos invitados) se suma y refuerza la difusión de esta convocatoria anónima 100% V de Vivienda. Hagamos entre todos que el día 23 nos vuelvan a escuchar. Vente con tu batucada, tus pancartas, tu megáfono, tu guitarra, tus lemas, tus reivindicaciones, tu zambomba, tu sound-system y con todo lo que se te ocurra. Avisa a tus amigos y familiares para que sea un día inolvidable y marque otro punto de inflexión como ocurrió el 30 de Septiembre. Podemos ir proponiendo materiales y acciones para el día de la manifestación en los comentarios en este hilo de nuestra página web:

http://bcn.vdevivienda.net/2006/12/05/vuelve-a-la-calle-por-navidad-23-diciembre-manifestacion-estatal/

o mejor incluso en el foro:

http://vdevivienda.megaslibres.com/viewtopic.php?t=1638&sid=f1207fa57895b52ef23dcb5cb110bb16

23 de Diciembre : MACROMANIFESTACIÓN POR EL DERECHO A LA VIVIENDA
en TODAS las ciudades del estado español.

en Barcelona: a las 17 h en Pl. Catalunya.

VUELVE A LA CALLE POR NAVIDAD!!!

Descárgate los carteles, haz fotocopias o imprímetelas porque hay que inundar la ciudad para que todo el mundo se entere de esta convocatoria. Estarán disponibles las pegatinas a partir del próximo lunes 11 de Diciembre.

También os invitamos a participar en todas las asambleas y preparativos que se celebren durante las escasas 2 semanas y media que quedan hasta el gran día.

Para una muestra del efecto que han tenido hasta ahora en la opinión pública las movilizaciones, podéis leer este artículo:

http://www.realestatepress.es/MostrarNoticia.asp?M=0&Id=3250

===
La Vivienda se convierte en el problema más grave para los catalanes 05/12/2006

Según el barómetro elaborado en el mes de noviembre por el Centro de Estudios de Opinión de la Generalitat.

Las dificultades para acceder al mercado de la vivienda se han convertido en la principal preocupación de los catalanes, según el último barómetro elaborado por el Centro de Estudios de Opinión, dependiente de la Generalitat. Ésta desplaza a otros temas como el paro, la inseguridad y la inmigración en la lista de principales problemas para los ciudadanos de esta comunidad. Así, un 21 por ciento de los encuestados apuntaron a la falta de accesibilidad del mercado residencial como principal problema de la sociedad catalana -siete punto por encima de la valoración realizada dos meses antes-, seguido de la inmigración, con un 17,8 por ciento.

Según Gabriel Colomé, responsable del barómetro, la sensibilización de la sociedad catalana ante este problema está estrechamente relacionada con la reciente celebración del Barcelona Meeting point el pasado mes de octubre y a las manifestaciones contra la especulación y a favor de una vivienda digna. Éste se ha realizado en base a 2.200 entrevistas telefónicas realizadas entre el seis y el 20 de noviembre

==

También hay que tener en cuenta que el enviado de la ONU para comprobar el cumplimiento por parte de los poderes públicos del derecho a la vivienda digna, ha dicho las siguientes “perlas” en los medios de comunicación:


Kothari aseguró que España mantiene esta situación “desde hace décadas”, cuando “este tipo de situaciones exigen una ayuda humanitaria urgente, remarcó, en relación con los elevados precios del sector inmobiliario y la creciente especulación. Además advirtió que se estan incumpliendo algunos artículos fundamentales de la Constitución española –como el 47, en el que se habla del derecho a una vivenda digna- y de la carta de los Derechos Humanos y otros documentos internacionales suscritos por España. El representante de las Naciones Unidas justificó las reiteradas movilizaciones que algunos ciudadanos han llevado a cabo en ciudades como Barceloba para exigir una vivivenda digna. El gobierno debe “darse cuenta de que una parte importante de la sociedad está enfadada con su política económica”, especialmente en materia de vivienda. “El responsable de Asuntos de Vivienda de Naciones Unidas, Miloon Kothari, ha tachado de “escándalo nacional” la corrupción urbanística que se vive en España y la ha vinculado “directamente con que no habia ninguna reglamentación en las políticas del mercado de la vivenda”. Kothari, en misión especial para analizar la situación de la vivienda en España, ha denunciado que en nuestro país “un gran porcentaje de nuestra población no tiene acceso a la vivienda en venta por su precio y tampoco tiene incluso dinero para alquilar”. Entre la población más vulnerable entran “jóvenes, personas mayores, madres solteras, víctimas de malos tratos, inmigrantes y étnias minoritárias”. El relator especial de Asuntos de Vivienda de Naciones Unidas (ONU), Miloon Kothari, ha asegurado hoy que el “mobing” en España “es particularmente grave y una vergüenza para el país” porque no ha observado “casos tan graves de acoso inmobiliario en otras partes del mundo desarrollado”.


Para finalmente dejarse hacer una foto por mí y Simona en la que nos invita a participar en la próxima manifestación:

http://static.flickr.com/104/308966606_fa1d32ff2d.jpg

http://img329.imageshack.us/img329/6415/realtoonukg1.jpg

Para finalizar quiero recordar que el día 23 de Diciembre es entre otros, Santa Victoria y cómo más de una vez se ha dicho:

V de Vivienda se escribe con V de Victoria ;)

* * * * *

Damià

Tuesday, December 19, 2006 9:27:17 AM

11. Reunió de GEPEC-EdC amb l’Autoritat Portuària de Tarragona sobre la proposta de Parc Eco-històric de la Pineda

GEPEC-EdC s’ha reunit amb el director i president del Port de Tarragona per a presentar la proposta de creació d’un Parc Eco-històric que integri i preservi els valors naturals i culturals integrats a la Xarxa Natura 2000 de la Sèquia Major de la Pineda i Prats de Cal·lípolis. Aquesta proposta pretén compensar l’impacte ambiental de l’ampliació de la zona d’activitats logístiques (ZAL) del Port.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=725&mode=thread&order=0&thold=0

*

12. CARTA PÚBLICA A DEPANA – TARRAGONA de la Plataforma “Salvem la Platja Llarga de Tarragona”

Sabedors del projecte de passeig marítim del MMA i de l’Ajuntament a la Platja Llarga de Tarragona1 sobre un veritable espai natural altament apreciat per la ciutadania altament impactant sobre el seu medi natural i paisatge, i altament innecessari (la gent ja hi passeja freqüentment), des d’aquesta plataforma ciutadana ens dirigim a vosaltres com a entitat i als vostres socis i ciutadania en general, amb tots els respectes que ens mereixen tantes actuacions vostres admirables a nivell mediambiental arreu de Catalunya. Felicitats, de tot cor.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=726&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

Luis y Sally

Tuesday, December 19, 2006 9:27:04 AM

13. Chávez el verdadero Personaje del Año de la revista Time

Time elige como 'personaje del año' a todos los usuarios de Internet al descubrir que los votos de los lectores seleccionaron a Chávez

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=43298

Pascual Serrano

Rebelión
La revista estadounidense Time ha elegido como personaje del año a los usuarios de Internet tras comprobar en el sistema de votaciones de su página web que el presidente Hugo Chávez lideraba las preferencias del público con el 35 por ciento de los votos, le seguía Mahomoud Ahmadinejad con un 21 % y la líder demócrata Nancy Pelosi con 12. De este modo sorprende con una designación sin precedentes al descartar a un personaje público concreto tal y como lleva haciendo todos los años. La noticia será la portada de su edición del 18 de diciembre.

Las preferencias de los lectores se pueden descubrir entrando en el lugar de la revista diseñado para recoger la opinión de los lectores:

http://www.time.com/time/personoftheyear/2006/walkup/

Una vez se vota se puede ver el estado de los resultados:

Hace apenas unos días, el pasado doce de diciembre, algunos medios ya destacaban el liderazgo de Chávez en las encuestas:

http://www.rosarionet.com.ar/rnet/internacionales/notas.vsp?nid=31239
Incluso el 15 de diciembre en el periódico venezolano El Universal ya lo daban por designado. La columnista Ana María Valeri escribía sobre la “reseña de prensa aparecida en algunos diarios de los últimos días comentando que el presidente Chávez ha sido nominado por la revista Time como el personaje del año 2006”. Algo que también fue recogido por la Agencia Bolivariana de Noticias: Chávez encabeza lista como personaje del año en revista Time.

La revista, para justificar su espectacular cambio y pasar de elegir a la principal personalidad generadora de noticias de ese período a nombrar a todos los internautas, presenta en portada un monitor de computadora en el que se lee con grandes letras negras: " You" (usted). Bajo el teclado, añade: "Sí, usted. Usted controla la era de la información. Bienvenido a su mundo".

Ese "You" hace alusión a fenómenos como la página de videos YouTube: los usuarios de Internet que pasaron 2006 "tomando las riendas de los medios globales" y formando comunidades de páginas web interactivas. La revista subraya lo que considera un "experimento social masivo".

Los usuarios de Internet, de forma colectiva, son la Personalidad del Año por "tomar las riendas de los medios globales, por crear y dar forma a la nueva democracia digital, por trabajar a cambio de nada y derrotar a los profesionales en su propio juego", según afirma la revista. Sin embargo, rechaza esa supuesta "democracia digital" cuando se pronuncia eligiendo a un personaje mundial que no es del gusto de la publicación.

Inmediatamente las agencias se han sumado a la noticia corriendo un tupido velo sobre la elección de la audiencia. Chávez ni siquiera es citado entre los preferidos: “Los anónimos vencedores de este año se impusieron a candidatos como los presidentes de Irán, Mahmud Ahmadineyad; de China, Hu Jintao, y de Corea del Norte, Kim Jong Il. En 2004 ganó el presidente de EE UU, George W. Bush, y el soldado estadounidense, fue reconocido en 2003”, afirma el cable de Reuters.

Algunos medios, como la cadena Ser, se entusiasman con el nuevo criterio: “La página web del semanario, que este año ha recuperado la frescura después de años de soldados y presidentes, revela hoy el nombre del ganador del galardón de 2006, "You" en el inglés original”.

Ver también:

El cinismo de la revista Time

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=43362

* * * * *

aitor goikoetxea

Monday, December 18, 2006 8:00:08 PM

14. Herri Denda, Errondabide Kultur Elkartea .........Sare Antifaxista & Bilboko Asanblada Antifaxista

Herri Denda, Errondabide Kultur Elkartea

HERRI DENDA.

Errondabide Kultur Elkartea

K/ Ronda nº 22,Alde Zaharra (Bilbo) Bizkaia - E.H

HERRI DENDA 06, Durante estas navidades gran numero de colectivos ponen a la venta su material.....
Hemen material Antifaxista aurki dezakezu

Parte hartzaileak..... Sare Antifaxista & Bilboko Asanblada Antifaxista.

-- SARE ANTIFAXISTA -- Antifaxismoa / Antifascismo / Antifascisme


E-MAIL: ANTIFAXISTA@terra.es

WEB: http://groups.msn.com/ANTIFAXISTASAREA/_whatsnew.msnw

FOROA: http://www.s1.elforo.de/ehantifaxistak

* LEE Y DIFUNDE ...............Kontrainformazio Antifaxista

100% ANTIFAXISTA - 100% ANTIARRAZISTA.

OROIMENA, DUINTASUNA ETA BORROKA...

KAPITALISMOA AKATU !!!

* * * * *

Damià

Monday, December 18, 2006 8:45:06 AM

15. La descontaminació del pantà de Flix deixa clar que: QUI CONTAMINA NO PAGA

L’interlocutòria de l’Audiència de Tarragona, originada per la sentència inculpatòria de l’any 2003 a Ercros i cinc dels seus directius, només condemna a Ercros a pagar 5 anys dels 100 durant els quals van tenir lloc vessaments contaminants al pantà de Flix per part d’aquesta empresa.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=724&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

info revolta global

Sunday, December 17, 2006 8:10:52 PM

16. Viento Sur n. 98 en circulació

http://www.vientosur.info/

nou número de VIENTO SUR en circulació...

www.vientosur.info
A Barcelona podeu trobar la revista Viento Sur a les següents llibreries:
La Central
(Mallorca, 237); La Central del Raval (Elisabets, 6); Documenta (c. Cardenal Casañas, 4); Espai Icària (Arc de Sant Cristòfol, 11-23); Laie (Pau Claris, 85); Xarxa de Consum Solidari-Eixample (c. Rocafort, 198); Xarxa de Consum Solidari-Ciutat Vella (pl. Sant Agustí Vell, 15).

sumario número 89 | noviembre 2006

al vuelo

..
Al vuelo

http://www.vientosur.info/articulosabiertos/vientosur89-alvuelo.pdf

VIENTO SUR


el desorden global

.Brasil.
Elecciones 2006: una profunda ruptura política

http://www.vientosur.info/articulosabiertos/vientosur89-brasil.pdf

Joao Machado y José Corrêa


el desorden global

.Italia.
Izquierda de gobierno o izquierda anticapitalista

Salvatore Cannavò y Franco Turigliatto


el desorden global

.México.
Bajo el signo de la descomposición política

Arturo Anguiano


el desorden global

.Líbano.
Los planes imperiales ante la prueba de la realidad

http://www.vientosur.info/articulosabiertos/vientosur89-libano.pdf

Entrevista con Gilbert Achcar


miradas voces

.Esther Vivas.

Venezuela: imágenes de un proceso

Carmen Ochoa


plural
..
Energías y mercados energéticos

Redacción


plural
.1.- Energías y mercados energéticos.

La liberalización de los mercados energéticos

http://www.vientosur.info/articulosabiertos/vientosur89-laliberaciondelosmercadosenergeticos-LadislaoMartinez.pdf

Ladislao Martínez López


plural
.2.- Energías y mercados energéticos.

Energía y cambio climático

Cristina Rois


plural
.3.- Energías y mercados energéticos.

América Latina: turbulencias en el pozo

Tom Kucharz


.4.- Energías y mercados energéticos.

"Peak Oil": mercado versus geopolítica y guerra

Ramón Fernández Durán


plural
.5.- Energías y mercados energéticos.

La energía nuclear, otra vez en el candelero

http://www.vientosur.info/articulosabiertos/vientosur89-laenergianuclear-otravezenelcandelero-FranciscoCastejon.pdf

Francisco Castejón


voces miradas

.Enrique Falcón.

Un poema enorme

Antonio Crespo Massieu


aquí y ahora

.Inmigración.
Multiplicar las fronteras, externalizar el control

http://www.vientosur.info/articulosabiertos/vientosur89-inmigracion-multiplicarlasfronteras.pdf

Gerardo Pisarello y Marco Aparicio


aquí y ahora

.Perugia.
550 jóvenes "intercambian experiencias para articular luchas"

Carlos Sevilla y Michela Puritani


subrayados
..
Anti-orientalismo y "segunda descolonización"

Jaime Pastor


subrayados
..
La bioeconomía de Georgescu-Roegennti

Jorge Riechmann


subrayados
..
Trabajador@s del sexo. Derechos, migraciones y tráfico en el siglo XXI

Alicia López Hernando


subrayados
.Cibersubrayados.
El periódico digital feminista

http://www.nodo50.org/mujeresred/

Pedro Venero

subrayados
.Cibersubrayados.
Fundación Andreu Nin. Desde el futuro anterior a la lucha permanente contra el totalitarismo

http://www.fundanin.org/

Pedro Venero

en el próximo número...

El número 90 de VIENTO SUR se publicará a mediados de enero y es el último número del período más habitual de suscripción anual.

En esta ocasión, Plural estará dedicado al debate sobre “el socialismo de siglo XXI”. Andreu Coll será el editor y contará además con colaboraciones de Michel Husson, Claudio Katz, Ronad Denis, Lidia Cirillo y Miguel Romero.

En la sección internacional publicaremos un análisis de Josep Maria Antentas sobre las elecciones venezolanas, un artículo sobre los debates en la izquierda francesa ante las próximas elecciones presidenciales, un texto de Sergio Rodríguez sobre los procesos de integración en América Latina, etc.

En Aquí y Ahora incluiremos artículos de Miguel Urbán sobre la extrema derecha, de Diosdado Toledano y Pedro Montes sobre la situación sindical,…


y... además... sólo en la web...

http://www.vientosur.info/articulosweb/

07/12/2006

5º Foro de Plataforma Rural

Construyendo Vía Campesina

Entrevista con Jerónimo Aguado, presidente de Plataforma Rural

07/12/2006

México
Avanza la organización del Encuentro Internacional

EZLN

05/12/2006

Estado español

El obsceno poder de la banca en el juicio de las cesiones de crédito del Santander

Núria Almiron

05/12/2006

Líbano
La Intifada de la oposición

Nicolas Qualander

04/12/2006

México
22 de diciembre. El EZLN convoca una movilización mundial por Oaxaca

CCRI-EZLN

04/12/2006

Francia
Debates entre José Bové y la LCR

Redacción

03/12/2006

México
Una carta a VIENTO SUR del Ejército Zapatista de Liberación Nacional

EZLN

03/12/2006

Catalunya
Tripartito débil

Martí Caussa

03/12/2006

Francia
Nuevos debates pre-electorales

Christian Picquet, Cyril Gispert, Yvan Lemaitre

03/12/2006

Unión Europea

La Directiva Bolkestein ha sido aprobada

ATTAC y Raoul Marc Jennar

03/12/2006

Globalización
Diez razones contra la nueva “Revolución Verde” de Rockefeller y Gates

Eric Holt-Gimenez, Miguel A. Altieri, y Peter Rosset

30/11/2006

Memoria
Consideraciones críticas sobre el Proyecto de Ley de la Memoria Histórica

Carlos Jiménez Villarejo

21/11/2006

Italia
Desacuerdos en Rifondazione sobre la confianza a Prodi

Salvatore Cannavò, Franco Giordano, Carlos Sevilla

21/11/2006

Unión Europea

La Directiva Bolkestein ha sido aprobada

ATTAC y Raoul Marc Jennar

18/11/2006

Memoria
La reparación y rehabilitación moral y jurídica de las víctimas del franquismo no admite más demora
Carlos Jiménez Villarejo (Ex-fiscal anticorrupción)

Palestina
Dividir para mejor reinar

Michel Warschawski


Una salutació

Redacció de VIENTO SUR

* * * * *

cilia

Sunday, December 17, 2006 2:47:37 PM

17. Datafighters :: presentació DVDzine

Eclèctica DV www.eclecticadv.net presenta:

------------------------------------------------------------------------
presentació pública del prototip del DVDzine "Datafighters" - Descoberta digital, cultura copyleft, mediahacktivisme i programari lliure

------------------------------------------------------------------------
_ dijous 21 desembre 20h-22h

_ Infoespai - Pça del Sol 19-20 baixos

_ entrada lliure


"Datafighters" és un recopilatori de curtmetratges i documentals sobre els perills i les alternatives d’una societat modelada per les noves tecnologies.

La revista/DVD organitza una trobada digital amb els 'Datafighters' de l’època digital; activistes internacionals de l’escenari underground de la cultura digital.

Dividit en cinc capítols, el prototip del DVDzine "Datafighters" conta amb unes 20 pel.lícules d’una durada de 100 minuts de vídeo que desmitifiquen temes com el software lliure, el mediahacktivisme, les reds peer to peer, les llicències copyleft, la ràdio i la televisió pirata, i els sistemes de publicació oberta utilitzats pels mitjans independents.

El DVDzine és també una eina de sensibilització sobre temes criticades com a l’exclusió digital, la propietat intel.lectual, l’enginyeria genètica, la concentració dels mitjans de comunicació, els sistemes de vigilància i la precarietat laboral en el sector de les noves tecnologies.

més informació i descripció dels vídeos programats:

http://www.eclecticadv.net/spip.php?article7

* * * * *

Damià

Saturday, December 16, 2006 1:14:36 PM

Us adjuntem la nota de premsa corresponent a l'aprovació de la directiva REACH que ha tingut lloc aquest dimecres al Parlament Europeu.

18. La Directiva REACH converteix el Parlament Europeu en una titella de la indústria química

GEPEC-EdC vol afegir-se al rebuig que han mostrat altres grups ecologistes sobre l’aprovació al Parlament Europeu de la “descafeïnada” directiva REACH. Aquesta directiva era una gran oportunitat que ha perdut Europa per fer front a la presència massiva de substàncies contaminants en tots els àmbits de la vida quotidiana, i que ha quedat reduïda a un simple registre de productes químics.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=723&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

Fòrum Social per l'Educació

Saturday, December 16, 2006 8:15:53 AM

19. Presentació del llibre i del dvd de les Jornades del FSEC

Benvolguts i benvolgudes,

Com us vàrem informar fa uns mesos, des del Fòrum Social per l'Educació a Catalunya hem estat preparant una publicació que recull els debats, seminaris i tallers que es varen dur a terme durant les Jornades del FSEC del mes de febrer de 2005. Aquesta publicació també inclou un DVD amb algunes seleccions de les taules rodones de les jornades.

Per tal de presentar la publicació i obrir un debat a les línies de continuïtat d'ara endavant, es farà un Acte de Presentació del llibre i del dvd de les Jornades. L'acte, que comptarà amb la participació de Joan Subirats, Xavier Rambla, Rosa Cañadell i Jesús Àngel Prieto, se celebrarà el proper dimecres 24 de gener a les 18,30h, a l'Avinguda Drassanes núm.3 de Barcelona (a la Sala d'Actes).

La setmana vinent imprimirem còpies del cartell de difusió que us adjuntem d'aquest acte, per la qual cosa demanem a les entitats interessades a disposar d'algunes còpies d'aquest cartell que ens facin saber quantes en necessitaran abans del proper dimecres 20 de desembre.

Esperem poder comptar amb la vostra participació i presència en l'acte!

Cordialment,

Blanca Luque

Secretaria tècnica FSEC.

* * * * *

kasalprat

Friday, December 15, 2006 5:12:24 PM

20. 16 de desembre concert al KOP-Alta Tensió

16 DESEMBRE A LES 22.00 H.

LA PURRIA

KASPARRATA

INSERSHOW

2 EURIKUS

SALUT!!

* * * * *

Plataforma Aturem la Guerra

viernes, 15 de diciembre de 2006 15:51

21. URGENT: Que no s'aturi el procés de pau a Euskadi

Un grup de persones vinculades a la Plataforma Aturem la Guerra, al moviment pacifista i de solidaritat convocaren una reunió per decidir alguna iniciativa perquè no s’aturi el procés de pau a Euskadi.

La reunió s’ha fet el dimecres 20 de desembre, a les 19,30h, al local de Sodepau: Passatge del Crèdit 7, pral, Barcelona.

* * * * *

Missatgera

Friday, December 15, 2006 2:06:45 PM

22. Fwd: Aquí es planifica la nostra destrucció!!

Per causes encara desconegudes, durant dos dies no hem pogut fer difussió d'aquesta informació, la qual cosa ens ha obligat a habilitat un altre correu per continuar amb la nostra tasca.

Tot seguit pasem la informació.

missatgera@

Només era qüestió de temps que la població acabés sabent "d'on" provenia la destrucció especulativa del nostre territori, dels nostres pobles i de les nostres ciutats "metropolitanes". No ha vingut del "no res", ni perquè la vida és així i no d'altra manera. NO. Tot està molt ben planificat des de fa anys al PLA ESTRATÈGIC METROPOLITÀ. Un pla sortit d'una mentalitat obsoteta, analfabeta dels processos de la vida i ofensivament simplona que ens retrau a dècades enrera en tot. Ara ja coneixem el nom i cognoms d'allò que hem de combatre y transformar.

Felicitem als amics d'Esplugues que han elaborat aquesta estupenda informació crítica.

Missatgera@

* * * * *

Damià

Friday, December 15, 2006 1:03:10 PM

23. El GEPEC-EdC troba punts febles en la investigació sobre la contaminació en els peixos consumits a Catalunya

El catedràtic de Toxicologia de la URV, Josep Lluís Domingo, ha publicat un article alertant de que els peixos que mengem es troben contaminats, tot i que en quantitats inferiors als límits recomanats per la Unió Europea. Però des d'un punt de vista crític, quina és la informació real i contrastada que ens aporten els estudis fets fins ara sobre contaminació en peixos?

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=722&mode=thread&order=0&thold=0

*

24. GEPEC-EdC demana a l’Agència Catalana de l’Aigua que investigui l’origen de la terbolesa al tram superior del riu Gaià

Al llarg de l’any 2006 GEPEC-EdC ha rebut nombroses notificacions de veïns de la Conca del Gaià sobre la terbolesa que presenta el riu en el seu tram superior, aproximadament des del seu pas per Santa Coloma de Queralt fins més enllà de El Pont d’Armentera. Tenim indicis suficients per sospitar que l’origen de la terbolesa no és sedimentari i que és atribuïble als efluents de la depuradora de Santa Coloma de Queralt.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=721&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

Antonio Arnau

Friday, December 15, 2006 12:16:08 PM

Memòria per a tots els noms. El cas de València; Web Fòrum per la Memòria P.V. noms de 7.168 persones enterrades a les fosses de València

25. PUBLICADA LA PRIMERA LLISTA DE PERSONES SOTERRADES EN LES FOSSES COMUNES DEL CEMENTERI DE VALÈNCIA

El Fòrum per la Memòria del Paìs Valencià en la seua investigació per a conéixer l'abast de la repressió franquista a València, va descobrir 6 Fosses Comunes en el seu cementeri, i va comprovar a través dels Llibres de Registre de Soterraments, que entre els dies 1 d'abril de 1.939 i 31 de diciembre de 1.945, havien sigut soterrades 26.300 persones, la mayoria víctimes directes e indirectes de la repressió franquista y de les miserables condicions de vida que el franquismo va imposar a la població.

A la vista del descobriment, decidírem dividir el treball en dos parts: la primera, on descrivíem cada Fossa, amb el nombre de persones soterrades en ella i en quines dates, ja publicat, i la segona, consistent en realitzar un llistat de les 26.300 persones, i en què se´n descriu el nom y cognoms, edat, causa de mort, lloc de procedència i data en què van ser soterrades, a fi de traure-les de l'anonimat i l'oblit.

Ara, una vegada elaborada la primera part del llistat, pots consultar en la nostra Web ( www.forumperlamemoria.org/ ) els noms de 7.168

de las persones que van ser llançades a les Fosses Comunes del cementeri de València, llistat al qual anirem incorporant les dades de més persones a mesura que avance el nostre treball, fins a completar el total de les 26.300 personas soterrades.

Esta llista, inclou una sèrie de dades de caràcter general, encara que disposem de moltes més dades de cada una de les persones que facilitarem a tots els interesats. El nostre desig és que siga d'utilitat per als familiars de desapareguts que vulgen consultar la possibilitat que estes Fosses foren la destinació final de les seues persones estimades.

Les persones de la llista estan col.locades per ordre alfabètic per facilitar-ne la busca, i per a cuansevol consulta o ampliació de dades, pots escriure a l'adreça de correu electrònic fosas@forumperlamemoria.org i et contestarem tan prompte com ens siga possible.

http://www.levanteemv.com/secciones/noticia.jsppIdNoticia=248495&pIdSeccion=16&pNumEjemplar=3346
http://www.lasprovincias.es/valencia/prensa/20061118/valencia/identifican-victimas franquismo-tres_20061118.html

* * * * *

Manuel Franquesa

Friday, December 15, 2006 11:05:17 AM

26. LA VERITAT SOLIDARIA: Carta de SOS Tibidabo

Hola todas y todos

Teniendo en cuenta que la Muy Noble Tribu de los Castelldefelsiensis tenemos largos años de experiencia en la lucha contra los depredadores administrativo-inmobiliarios, enseguida enviamos algunos humildes consejos a la Plataforma "SOS Tibidabo", que tiene que defender sus árboles de las tropas taladoras del Generalísimo Ayuntamiento de Barcelona (ver E-milios más abajo).

Enseguida, la portavoz de SOS Tibidabo nos envió una carta de agradecimiento, que a continuación hemos pegamos con cola de Bill Gates.

Nos alegra profundamente haber podido ser solidarios ¡y útiles!

Salud&Humor

Manel

*****************************************

From: SOS Tibidabo

Sent: Friday, December 15, 2006 2:10 AM

Subject: Re: Solidaridad desde Castelldefels

Apreciado Manel:

No sabes como te agradecemos tus cartas y tus informaciones, en estos momentos en que precisamente estamos ya decididos a acudir a la Administración y entidades de Medio Ambiente Europeos, que son los únicos que pueden tener un poco de sensibilidad por la naturaleza, frente a este gobierno de Barcelona, que después de treinta años en el poder se ha vuelto tan corrupto, hasta el punto de querer construir en los pocos bosques que tenemos cerca de la ciudad.

Estaremos en contacto con vosotros y os explicaermos como nos ha ido.

Mil gracias de verdad por vuestro apoyo y ayuda. Con todo afecto,

Mª Francisca Graells de Reynoso

Portavoz SOS Tibidabo

Presidenta de la Asociación de Vecinos de la Cumbre del Tibidabo

93 2125965 - 619494639

******************************************

From: Manuel Franquesa

Sent: Wednesday, December 13, 2006 5:15 PM

Subject: Solidaridad desde Castelldefels

Hola todas y todos

Las ciudadanas y ciudadanos de Castelldefels estamos acostumbrados a los ataques contra nuestra flora por parte de las administraciones y las mafias inmobiliarias.

Conseguimos salvar alguna de ella.

Pero hay que moverse. Escribimos a la Unión Europea, alegando que los árboles que el Ayuntamiento de Castelldefels iban a arrasar pertenecían a la biodiversidad de nuestra Tribu.

Les molesta mucho que les llamen la atención desde Bruselas.

También es imprescindible avisar SIEMPRE a SEPRONA (Guardia Civil). En muchos casos, los agentes del Seprona se pusieron claramente a nuestro lado, pues muchos de ellos están en este cuerpo porque les gusta la natraleza.

Sólo encontré una dirección en Bruselas, a la que en su época escribimos (supongo que en Internet hallaréis la dirección completa) :

European Commision

Directorate-General

Head of Unit

Environement B2 - Nature-and-Bio-diversity

Bruselas (Bélgica)

Podéis leer una las cartas (en inglés) que en su día escribimos a esta entidad en: http://www.amics21.com/laveritat/Can_Ferret_Union_Europea.pdf

Y si os interesa saber lo enfermos que están muchísimos árboles en Castelldefels (¡cómo si estuvieran los tiempos para masacrar a los que están sanos!), podéis ir a http://www.amics21.com/laveritat/senosmueren.htm

Muchos saludos y gracias por defender los árboles

Manel Franquesa

Subdirector de LA VERITAT, gaceta virtual de Castelldefels

http://www.amics21.com/laveritat/

******************************************

From: "Manuel Franquesa" <mbjfvk@wanadoo.es>

Sent: Thursday, December 14, 2006 12:43 AM

Subject: Direcciones de la UE

Hola SOSTIBIDABO

En cuanto a la UE, no se mojan, pero ver el organigrama en el enlace abajo: es un organigrama del Directorate of the Environment-- hay que eligir un departamento y escribirles utilizándo los nombres propios.

http://ec.europa.eu/dgs/environment/directory.htm

Adjunto envio dos jpegs de la carta de la UE con dirección y sello, es interesante leer las razones que ofrecen para su rechazo de nuestra queja formal.

Sin embargo, teniendo desde el principio un objectivo más humilde, ganamos algo en la siguiente manera: Envié varias cartas y solicitudes para formularios oficiales, los cuales rellanamos con documentacíon extensa sobre el territorio en cuestión. Tanto ruido creamos que la oficina del medio ambiente del UE llamó a las autoridades tanto en Gavà como en Castelldefels para preguntarles que c**** pasaba. Esto les puso nerviosos a los ayuntamientos, que se vieron obligados a justificar sus pasos. Es poco o mucho cuando uno no tiene nada para protejer un espacio sin protección legal.

En fin. ¡Buena suerte!

Manel Franquesa

* * * * *

Manuel Franquesa

Thursday, December 14, 2006 10:14:53 PM

27. LA VERITAT INTERACTIVA : Carta de un lector y otra de nosotros a RTVE

Hola todas y todos

Hoy sólo haremos de mesa de ping-pong (ping-pong-ping-pong etc.) devolviendo la carta de un lector, que para colmo encima es redactor, como respuesta a una de las Verités con las que os bombardeamos como si fuésemos un vulgar SPAM (Sophisticated Propaganda After Merde).

Un poco más abajo, hemos pegado con cola Bill Gates un e-milio a RTVE, pidiendo a esta entidad que se sirva emitir el programa completo "Otro Mundo es Posible" antes del hundimiento definitivo del Titanic.

Salud&Ajo

Manel

From: URKO

Sent: Thursday, December 14, 2006 7:28 AM

Subject: RE: THE TECHNICAL VERITAT

Hola senyor Franquicias.

Que un solar destinado a zona verde y equipamientos se recalifique a cambio de tres concejalías. Que luego donde dije digo digo Diego y lo que iba a ser hotel sean apartamentos. Que en todo ese tiempo el solar haya cambiado de propietario en varias ocasiones...etc., etc., debe estar, como mínimo, en los límites de la ilegalidad. De momento siguen instalando el circo, no sé si para despistar o dando muestras elocuentes de lo que este municipio: un puto circo especulador.

Buenos días

Urko


De: Manuel Franquesa [mailto:mbjfvk@wanadoo.es]

Enviado el: jue 14/12/2006 1:01

Asunto: THE TECHNICAL VERITAT

Hola todas y todos

En LA VERITAT Nº 131 del 17 de septiembre de 2002 ya habíamos (trans)crito la siguiente frase:

Un miembro de la Fiscalía Anticorrupción recibió una sugerencia de parte de un colega. "Sería interesante", le dijo, "hacer un estudio sobre todos los concejales de Urbanismo y Obras Públicas de la costa española, de tal forma que se compararan sus patrimonios antes y después de ocupar el cargo".

Parece que este simple principio de la física cuántica todavía no ha calado del todo, pero lo de Mallorca echa tufo hasta los frondosos (y ruidosos) montículos del feudo inmobiliario de Catalunya Nº 08860.

Atentamente

Manel

From: Manuel Franquesa

To: Consultas@rtve.es

Sent: Thursday, December 14, 2006 10:11 PM

Subject: Petición "Otro Mundo es Posible"

Estimadas señoras

estimados señores

Les pediría humildemente, pero con la fuerza que me otorga mi sufrida ciudadanía, si pudieran o pudiesen, o incluso pudieren emitir de forma completa y no sesgada, su teleserie "Otro Mundo es Posible".

¿Es posible?

Gracias por sus antenciones

Atentamente

José Barrera et Manel Franquesa

Redactores de LA VERITAT

Castelldefels

Código Feudal 08860

* * * * *

PLATAFORMA ANTIMOLINS

Thursday, December 14, 2006 7:23:12 PM

NOTA DE PREMSA DE LA PLATAFORMA CÍVICA ANTIMOLINS DE PORTBOU

28. INDEFENSIÓ EN MAJÚSCULES

La Plataforma Cívica Antimolins de Portbou voldria manifestar la seva indignació envers l’actitud antidemocràtica, de manca de transparència informativa, per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Portbou .Considerem que és inadmissible el fet d’escatimar tota mena d’informació al nostre grup en relació amb el dossier sensible del Parc Eòlic de Tramuntana.

La Plataforma Cívica Antimolins de Portbou voldria recordar a la ciutadania que el passat 26/09/06 va sol·licitar, per les vies reglamentàries, a l’Ajuntament de Portbou que la tingués com a part interessada en tots els expedients tramitats per la corporació relacionats amb el Parc Eòlic de Tramuntana ; el 17/11/06 la Plataforma va formalitzar una petició, per tal que li fos atorgada la vista dels expedients tramitats en l’esmentat parc eòlic ; el 29/11/06, davant de la passivitat de l’Ajuntament, la Plataforma es va veure obligada a reiterar les peticions esmentades. Davant d’aquesta situació kafkiana, que raneja la impunitat, el 07/12/06 la Plataforma Cívica va presentar un sol·licitud, amb un detallat informe jurídic , per tal de fer aturar la tramitació de tot el dossier del Parc Eòlic en virtut de la vulneració flagrant de la Directiva 2001/42/CE . Però l’Ajuntament ha continuat sense fer cas de res, per aquest motiu, el proppassat 13/01/06 es va presentar una altra sol·licitud exigint la suspensió immediata dels expedients tramitats per l’Ajuntament de Portbou, esmentat en el darrer manifest de l’alcaldia, i referents a l’atorgament del permís per a instal·lar dues torres de mesura.

Tota aquesta tirallonga de despropòsits està provocant molta indefensió , per la qual cosa, la Plataforma Cívica Antimolins de Portbou exigeix als poders públics supramunicipals, en aquest cas a la Generalitat de Catalunya, que intervingui per tal d’aturar aquesta il·legal aberració en majúscules i , d’aquesta manera, s’apliqui l’estat de dret a la nostra benvolguda població de Portbou.

PORTBOU, 14/12/2006

PLATAFORMA CÍVICA ANTIMOLINS DE PORTBOU

PORTBOU ( ALT EMPORDÀ)

TEL CONTACTE 666 777 692

costerut@yahoo.es

* * * * *

L ’ e i n a per trobar la solució adequada a cadascun dels problemes humans

é s l a v e s s a n t h u m a n i s t a d e l d i s s e n y

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S O C I E T A T * O B E R T A * 1 1 0

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici