Societat Oberta

dijous, de gener 04, 2007

SOCIETAT * OBERTA * 112

Terres baixes del Llobregat, dijous 4 de gener de 2007 > > > > > > > > > > > > > >

S e t m a n a r i dimpulsos i moviments socials .

* * * * * * *

.En el 2007.

Societat Oberta us desitja

.que la llum us empleni,.

.que la fosca us en deixi veure les subtileses,

.i que lharmonia us envaeixi..

de tot

* * * * * * *

Sumari

* * *

03/01/07

1. Se cae la tercera parte de la ampliación del Port (en el Delta del Llobregat, claro)

02/01/07

2. LA VERITAT / BBC : Manifestantes franceses dicen NO al ano 2007

3. PAU Global 46

4. La precariedad laboral en porcentajes tercermundistas...pero el PIB sube, ergo Catalunya va bien!

5. L'abocador del Garraf rep l'últim camió després de 32 anys actiu

01/01/07

6. LA VERITAT PRIMERA DE 2007 (Nº 406) YA ESTÁ A LA VENTA

31/12/06

7. La Iaeden dedicarà el Festival de Cine al canvi climàtic i les guerres

30/12/06

8. Impressionant crònica des de l'Iraq del periodista Alberto Arce

9. L'ESPECULACIÓ ES POT ATURAR! MUNTANYANS II TAMBÉ!!!

29/12/06

10. COMUNICAT Sos Racisme

11. Regala tus palabras

12. Aprobada la Ley de Igualdad

13 . Expropiació terrenys Restauració Abocador Garraf

14. Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant és el primer candidat per a la ubicació del cementiri nuclear

28/12/06

15. NOTA DE PREMSA DE LA PLATAFORMA CÍVICA ANTIMOLINS DE PORTBOU

16. OLIVARETES (VILADECANS) NO ES DESTRUIRÀ ¿SERÀ UNA INNOCENTADA?

* * * * *

El l l e n g u a t g e del nostre Univers és

a u d i o v i s u a l

*

Difussió i informació: missatgera

Wednesday, January 03, 2007 12:01:43 PM

1. Se cae la tercera parte de la ampliación del Port (en el Delta del Llobregat, claro)

Todo lo que se está "acometiendo" en nuestro ya moribundo delta del Llobregat, es de un patetismo surrealista. Tal vez hay algún geniecillo protector del delta, que ya que no puede impedir la irresponsable destrucción, se dedica a poner en total evidencia cada desastre ambiental (les llaman "obras") que se arremeten en ese lugar sagrado. Cosa que tocan, cosa que cagan (con perdón!).

Qué dice la notícia: Causas desconocidas... no causó daños personales (porque no había NADIE trabajando, sinó)... técnicos que investigan (a posteriori)... una comisión de expertos estudiará a ver qué ha pasado (necesitan 8 días)....El director general del puerto dixit "NO CREO que el suceso pueda repetirse (...)"...el calendario se mantendrá (sobre todo, que el calendario es sagrado)...se ha estado rellenando con tierra la gran superfície aún marina...

Y en qué consiste esta "obra del diablo"??? Pues destrozar el ecosistema de la desembocadura de un río importante, incluidas sus valuosas pesquerías (nos dejan sin pescado freco! entre otras cosas); destrucción de todas las playas naturales, etc. Como no tienen bastante territorio para sus sucios negocios, habiendo lapidado el río y apropiándose de su (nuestro: dominio público) espacio natural, pues han de meter escombros y hormigón dentro del mar, para crear una terminal de 93 Ha de superfície para que "la explote" TerCat y una compañía china.

Claro, ya que la China es una "potencia emergente", hay que hacerle sitio para que crezca más y más....parece que el territorio de la China no es suficientemente grande (es la mitad de todo un continente). Así, Catalunya ha de sacrificar su segunda zona húmeda más importante para que empresas extranjeras hagan aquí su agosto. Y este es su modelo económico, el de nuestros lamentables politicos de Catalunya?

Para más inri, esto ocurre en el término municipal de El PRAT DE LLOBREGAT, gobernado desde tiempos inmemoriables por un ECOLOGISTA DE DEBÓ (ic-v)

Missatgera@

******************************************

Y LA UNIÓN EUROPEA FINANCIA ESTA CHAPUZA INTERMINABLE????

Y también con el beneplácito del Ministerio de Medio Ambiente. Ay Narbona.!

Missatgera@

Notícia de La Vanguadia

Se desprende una tercera parte del nuevo muelle del Port de Barcelona sin causar víctimas

02/01/2007

Barcelona. (EFE).- El desplazamiento de 500 metros de bloques de hormigón que delimitan la línea del Muelle Prat, que se construye en la zona de ampliación sur del puerto de Barcelona, ha obligado a paralizar parte de estos trabajos a la espera de que se determinen las causas del incidente, que no ha producido víctimas.

Según ha informado la Autoridad Portuaria de Barcelona (APB), el desplazamiento, que no afecta a la habitual operativa portuaria, por haberse producido en una zona en obras, se produjo ayer por causas que todavía se desconocen.

Un equipo de trabajo analizará la situación creada y definirá las posibles soluciones con el objetivo de mantener el calendario de instalación de la nueva terminal de contenedores del Muelle Prat, que está previsto que empiece a funcionar en enero de 2008.

En concreto, han cedido 500 metros del total de 1.500 de la línea del Muelle Prat, que ya está parcialmente protegido por el dique sur, también en fase de construcción, y por el dique este, según han informado fuentes de la APB.

Una vez concluido el trabajo de los técnicos, se deberá demoler el tramo de bloques de hormigón desplazado que no sea aprovechable y reconstruir la línea del muelle. Este incidente no afecta al resto de obras de ampliación del puerto de Barcelona, que incluye la construcción de ocho kilómetros de diques de protección y 140 hectáreas de espacios en la Zona de Actividades Logísticas (ZAL) de El Prat de Llobregat (Barcelona).
Terminal de Catalunya (TerCat), del grupo Mestre, y la compañía china Hutchison Wesports Limited, líder mundial en tráfico portuario, se adjudicaron a mediados del año pasado la explotación de esta futura terminal, en la que anunciaron una inversión por importe de 660 millones de euros en treinta años y la creación de seiscientos empleos directos y 2.000 indirectos.

Se trata de la terminal portuaria más importante que se ha licitado en España: tendrá 93 hectáreas de superficie, 1.500 metros de línea de muelle, un total de 16,5 metros de calado y una capacidad total para manipular más de 2,5 millones de contenedores anuales, duplicando la actual capacidad del puerto.

* * * * *

Manuel Franquesa

Tuesday, January 02, 2007 10:36:45 PM

2. LA VERITAT / BBC : Manifestantes franceses dicen NO al ano 2007

Hola todas y todos

¿Será que al final resulta que el Dadaismo es el arma de destrucción + IVA capaz de devolver a los neoliberales a los infiernos vaticanos?

Un paquete cuántico de la inteligencia francesa se ha manifestado en Nantes contra el Ano 2007. LA VERITAT se apunta a esta reivindicación y desde los frondosos (y ruidosos) montículos del Feudo Inmobiliario de Catalunya Nº 08860 (Castelldefels-sous-Merde decibélique) proclama a grito pelao:

¡NO AL 2007!

Al pie de esta interesante noticia hemos pegado con cola de Bill Gates la traducción de esta noticia de la BBC, pescada en el Océano Internet por amics21.com

Salud&Humor os deseo

Manel


French marchers say 'non' to 2007

Demonstration against 2007 in Nantes

The demonstrators took French restiveness to extremes

Hundreds of protesters in France have rung in the New Year by holding a light-hearted march against it.

Parodying the French readiness to say "non", the demonstrators in the western city of Nantes waved banners reading: "No to 2007" and "Now is better!"
The marchers called on governments and the UN to stop time's "mad race" and declare a moratorium on the future.

The protest was held in the rain and organisers joked that even the weather was against the New Year.

The tension mounted as the minutes ticked away towards midnight - but the arrival of 2007 did nothing to dampen their enthusiasm.

The protesters began to chant: "No to 2008!"

They vowed to stage a similar protest on 31 December 2007 on the Champs-Elysees avenue in Paris.

Traducción:

Manifestantes franceses dicen "NO" a 2007

Manifestación contra el 2007 en Nantes

Los manifestantes llevaron la inquietud francesa a los extremos. Cientos de protestadores en Francia han realizado una marcha durante la Noche Vieja contra él (el 2007).

Parodiando la disposición francesa de decir "no", los manifestantes llevaban pancartas que decían "No al 2007" y "¡Ahora es mejor!" en la ciudad de Nantes.

Los manifestantes exigieron a los gobiernos y a las Naciones Unidas que paren la "carrera de locura" y declaren una moratoria para el futuro.

La protesta se desarrolló bajo la lluvia y los organizadores incluso se jactaron de que hasta el clima estaba conta el Año Nuevo.

La tensión se iba incrementando a medida que los minutos se acercaban a la medianoche - pero la llegada del 2007 no consiguió mitigar su entusiasmo.
Los manifestantes comenzaron a corear: "No al 2008!"

Decidieron organizar una protesta similar en los Campos Elíseos de París el 31 de diciembre de 2007.

* * * * *

Centre Delàs

Tuesday, January 02, 2007 12:28:31 PM

3. PAU Global 46

http://www.justiciaipau.org/centredelas/

P A U G L O B A L

Papers electrònics, n. 46 15 de desembre de 2006

Pau Global és una revista electrònica distribuïda gratuïtament en català i castellà pel Centre d’Estudis per la Pau J.M.Delàs de JUSTÍCIA I PAU. Són reculls d’articles que creiem poden ser del vostre interès.

SUMARI

La despesa militar de l'exercici 2007

http://www.justiciaipau.org/centredelas/pauglobal/PAU_Global_46.htm#Presupuestos2007

Pere Ortega

El projecte de pressupostos de l'Estat espanyol per al pròxim any 2007 ha estat aprovat en el Congrés dels Diputats. Un any més, assistim a unes despeses militars desorbitades, que en el seu conjunt representen l'astronòmica xifra de 17.977.230.000 d'euros, 49,25 milions d'euros diaris (8.194 milions de pessetes), la qual cosa equival a 423 euros l'any per habitant de l'Estat. Pere Ortega ens fa una anàlisi de la militarització dels pressupostos.

Entrevista a Carlo Marcola, del Primer Comando de la Capital

http://www.justiciaipau.org/centredelas/pauglobal/PAU_Global_46.htm#EntrevistaCAT

Diari O Globo (Brasil) / Revista ECOTOPIA

Entrevista esglaiadora que revela una violència insòlita. Marcola declara la guerra total al sistema i a l'ordre. Aquest profeta nihilista revela, a través de les seves paraules, una de les qüestions vitals del món actual, la violència extrema que es desenvolupa en molts llocs del món i que hauria d'obligar-nos a preguntar-nos per què. Alguna responsabilitat han de tenir les poderoses corporacions mundials i els estats febles que es dobleguen a les seves exigències i llancen a l'exclusió a milions de persones per enlluernar personatges com Marcola.

Campanya contra les municions de dispersió

http://www.justiciaipau.org/centredelas/pauglobal/PAU_Global_46.htm#ClusterCAT

Informació del Moviment per la Pau, la Fundació per la Pau i Justícia i

Pau.
Es presenten els objectius de la campanya contra les municions de dispersió: no utilització, no producció i no comerç d'aquestes municions; increment dels recursos per als afectats; i responsabilitat per garantir la neteja dels terrenys afectats i advertències i educació sobre els riscs. S'analitza també què són les armes de dispersió i què s'està fent des de la campanya.

Pau Global es una revista electrónica distribuida gratuitamente en catalán y en castellano por el Centre d’Estudis per la Pau J.M.Delàs de JUSTÍCIA I PAU. Se trata de artículos que pensamos pueden ser de su interés.

SUMARIO

El gasto militar del ejercicio 2007

http://www.justiciaipau.org/centredelas/pauglobal/PAU_Global_46.htm#Presupuestos2007

Pere Ortega

El proyecto de presupuestos del Estado español para el próximo año 2007 ha sido aprobado en el Congreso de los Diputados. Un año más, asistimos a unos gastos militares desorbitados, que en su conjunto representan la astronómica cifra de 17.977.230.000 de euros, 49,25 millones de euros diarios (8.194 millones de pesetas), lo que equivale a 423 euros al año por habitante del Estado. Pere Ortega nos hace un análisis de la militarización de los presupuestos.

Entrevista a Carlo Marcola, del Primer Comando de la Capital

http://www.justiciaipau.org/centredelas/pauglobal/PAU_Global_46.htm#EntrevistaCAST

Diario O Globo (Brasil) / Revista ECOTOPIA

Entrevista sobrecogedora que revela una violencia insólita. Marcola declara la guerra total al sistema y al orden. Este profeta nihilista revela, a través de sus palabras, una de las cuestiones vitales del mundo actual, la violencia extrema que se desarrolla en muchos lugares del mundo y que debería obligarnos a preguntarnos por qué. Alguna responsabilidad deben tener las poderosas corporaciones mundiales y los Estados débiles que se doblegan a sus exigencias y arrojan a la exclusión a millones de personas para alumbrar personajes como Marcola.

Campaña contra las municiones de racimo

http://www.justiciaipau.org/centredelas/pauglobal/PAU_Global_46.htm#ClusterCAST

Información del Moviment per la Pau, la Fundació per la Pau i Justícia i Pau.
Se presentan los objetivos de la campaña contra las municiones de racimo: no utilización, no producción y no comercio de estas municiones; incremento de los recursos para los afectados; y responsabilidad para garantizar la limpieza de los terrenos afectados y advertencias y educación sobre los riesgos. Se analiza también qué son las armas de racimo y qué se está haciendo desde la campaña.

Per subscriure-vos-hi o donar-vos-en de baixa envieu la petició a delas@justiciaipau.org posant a l'assumpte: SUBSCRIPCIÓ A PAU GLOBAL. Demanem que ens feu suggeriments i opinions; així mateix, demanem que feu circular la informació. Els articles publicats són l'opinió dels seus autors i no representen, si no s'indica el contrari, l'opinió del Centre Delàs. Us oferim la versió en català i en castellà

Para subscribirse o darse de baja envie la petición a delas@justiciaipau.org indicando en el asunto: SUBSCRIPCIÓN A PAU GLOBAL Pedimos que nos hagan llegar sugerencias y opiniones; así mismo, solicitamos que hagan circular esta información. Los artículos publicados son la opinión de sus autores y no representan, si no se especifica lo contrario, la opinión del Centre Delàs. Les ofrecemos la versión en catalán y en castellano.

Centre d'Estudis per a la Pau J.M.Delàs - Justícia i Pau
Rivadeneyra, 6, 10è- 08002 Barcelona T. 93 317 61 77 - Fax. 93 412 53 84 - delas@justiciaipau.org

www.justiciaipau.org/centredelas

* * * * *

Difussió i informació

Tuesday, January 02, 2007 10:16:37 AM

4. La precariedad laboral en porcentajes tercermundistas...pero el PIB sube, ergo Catalunya va bien!

Ya pasó el día de los Santos Inocentes y volvemos a mirar a nuestro alrededor buscando algún indicio de reconducción de la indecente involución que estamos sufriendo (y permitiendo) ... pero no lo encontramos. Sólo más de lo mismo y ningún discurso político que apunte hacia algún cambio sustancial. Seguimos oyendo hasta la saciedad y de una forma atronadora la jerga capitalista más rancia. Entre ellos, un concepto estrella: LA COMPETITIVIDAD. ¿qué ley, qué ciencia, qué código ético, qué sabiduria nos indica que este "valor" es el que ha de regir las relaciones entre las personas y no LA COOPERACIÓN, LA COLABORACIÓN Y LA SOLIDARIDAD??? A ver. Que algún economista rancio, que algún político intente DEMOSTRAR que su verdad competitiva no es una aberración antisocial impuesta por los grandes poderes capitalistas. Competitividad??? Sí claro, en el deporte!

La rapidez con la que estamos perdiendo los Derechos Laborales (también son básicos, sociales y políticos) frutos de miles de años de civilización en Europa (como todos los logros del desarrollo social), es parte de la obtusa realidad que nos han impuesto los promotores y ejecutores de la actual dictadura económica neoliberal global.

¿Alguien no padece directamente la precariedad laboral o no conoce a nadie que la esté padeciendo? Y todo para qué? Sí, para acumular más "beneficios" los que ya los tienen. Cada día que pasa estamos alejándonos rápidamente de la JUSTICIA SOCIAL (que tanto costó a la Humanidad entender y comenzar a aplicar) y vamos directos al establecimiento del conflicto permanente, con la inseguridad que conlleva.

Missatgera@

*******************************************************

21 DE ENERO MANIFESTACIÓN -

12 HORAS- PLAZA UNIVERSIDAD- BARCELONA

(Asamblea preparatoria el 11 de enero, a las 18,30 en local del Comité de Telefónica

C/ Marqués del Campo Sagrado, 20-22, BCN)

CONTRA LA PRECARIEDAD LABORAL, LOS DESPIDOS Y EL TERRORISMO PATRONAL

¡POR UNA SOLUCIÓN JUSTA A LOS CONFLICTOS LABORALES!

Las agresiones de la patronal a las condiciones de trabajo y a los derechos básicos de la clase trabajadora en Catalunya se suceden sin pausa. La precariedad laboral se mantiene en porcentajes tercermundistas y golpea particularmente a jóvenes, mujeres e inmigrantes.

Los despidos masivos como en SEAT, las reestructuraciones salvajes como en IBERIA, las segregaciones que tienen por objetivo abaratar el empleo como en LA VANGUARDIA, la represión patronal con despidos, sanciones y palizas como en MERCADONA, los procesos de privatización de servicios públicos que afectan a PARQUES Y JARDINES DE BARCELONA, el transporte ferroviario y la sanidad, los cierres y deslocalizaciones de empresas como MINIWATT, BRAUN etc., se han producido ante la pasividad, cuando no complicidad abierta de las instituciones y del Gobierno de la Generalitat.

Los trabajadores de SEAT, IBERIA, MERCADONA, LA VANGUARDIA, PARQUES Y JARDINES, etc., nos hemos movilizado contra cada una de esas agresiones. Es más, la lucha de los despedidos/as de SEAT, de los huelguistas de Mercadona, de los trabajadores de La Vanguardia, de los trabajadores de Parques y Jardines se ha mantenido viva en conflictos de larga duración, conscientes de que la resistencia junto con la solidaridad son condiciones necesarias para obtener nuestras reivindicaciones.

Aunque, fruto de la lucha, de las demandas ante los tribunales, se han obtenido algunas victorias parciales, como se ha evidenciado en las sentencias del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya que ha declarado nulos los despidos de varios trabajadores de SEAT, aún queda mucho camino para conseguir una solución justa a todos los conflictos laborales que se van acumulando.

La acusación de sedición contra 78 trabajadores/as de Iberia (que, en caso de prosperar puede conllevar penas de entre 4 y 10 años de cárcel) por haber ocupado las pistas (acción que cualquier trabajador habríamos realizado en las mismas circunstancias), las querellas criminales y amenazas de sanción contra trabajadores de Parques y Jardines en el ejercicio de sus derechos, etc., son una expresión de la actitud crecientemente autoritaria y represiva del sistema capitalista, y de los gobiernos y administraciones a su servicio, contra la clase trabajadora. Mientras los empresarios, directivos, gobernantes, responsables de cierres, deslocalizaciones, despidos, fraudes masivos, permanecen en completa impunidad, e incluso se les condecora con la Creu de Sant Jordi, los trabajadores/as somos amenazados, represaliados, despedidos, por ejercer nuestros derechos en defensa de un trabajo digno, de un servicio público de calidad, etc.

Solo la unidad en la lucha, la solidaridad, nos permitirá avanzar hacia una solución justa de todos los conflictos laborales que se van acumulando: SEAT, Iberia, Mercadona, La Vanguardia, Parques y Jardines, Codex, etc. Solo la movilización de la clase trabajadora y de la ciudadanía solidaria podrá acabar con la lacra de los despidos, cierres de empresas y la precariedad, re-conquistando el derecho al trabajo en condiciones dignas ; solo con la lucha podremos reestablecer unos servicios públicos de calidad; solo con la acción colectiva podremos defender las libertades y derechos sindicales cada vez más amenazados.

En los últimos años han sido despedidos muchos miles de trabajadores y trabajadoras en Catalunya. HOY SOMOS NOSOTROS, MAÑANA PUEDES SER TU.

Es hora de exigir al Gobierno de l'Entesa de la Generalitat que gobierne a favor de los trabajadores, que son precisamente quienes mayoritariamente los han votado, y responda positivamente a nuestras justas reivindicaciones.

Por esos objetivos os convocamos a una Manifestación el próximo día 21 de enero, a las 12 horas en la Pza. Universitat de Barcelona.

Trabajadores/as de empresas en conflicto

ASAMBLEA PREPARATORIA

ASSEMBLEA DE TREBALLADORS D'EMPRESES EN LLUITA L'11 DE GENER

Día 11 de gener de 2007

A les 18,30 hores

En els locals del Comitè de Telefónica (C/ Marqués de Campo Sagrado (20-22, Barcelona)

- Després de les assemblees de treballadors/es d'empreses en lluita (acomiadats de SEAT, treballadors de Tallers de La Vanguardia, MERCADONA, IBERIA, CODEX, etc..), celebrades els dies 30 de novembre i 14 de desembre, on s'ha acordat convocar una Manifestació unitària a Barcelona per al pròxim dia 21 de gener de 2.007 a les 12 hores, des de la Plaça Universitat fins a la Plaça Sant Jaume i on es lliurarà un Manifest dirigit al President de la Generalitat, en el qual s'exigirà que el nou Govern de l'Entesa prengui mesures per donar una solució favorable als treballadors/es de les empreses que tenen situacions conflictives en l'actualitat .

- Per tant, per a organitzar les tasques prèvies que comporta la realització de la Manifestació, concretar totes les empreses o col·lectius de treballadors/as i organitzacions que donen suport la mobilització, així com l'aprovació del Manifest que es lliurarà al President de la Generalitat, es CONVOCA ASSEMBLEA oberta a tots els treballadors d'empreses en lluita o que estiguin en una situació de conflicte en l'actualitat.

-Les organitzacions sindicals que han assistit a aquestes dues reunions i que donen suport aquesta mobilització, són fins a aquest moment: CGT, CNT, CO.BAS, CISA, IAC, LA SEVA, així com la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat.

* * * * *

Jaume Grau

Tuesday, January 02, 2007 9:32:40 AM

5. L'abocador del Garraf rep l'últim camió després de 32 anys actiu

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=367937&idseccio_PK=1022

2/1/2007 CLAUSURA DEL CENTRE DE RESIDUS MÉS GRAN D'ESPANYA

L'abocador del Garraf rep l'últim camió després de 32 anys actiu

Els residus es dipositaran a partir d'ara als Hostalets de Pierola i en diversos ecoparcs

La instal.lació ha acollit en tota la seva història prop de 25 milions de tones d'abocaments

El camió fa l'últim abocament al Garraf, el 30 de desembre. Foto: JORDI COTRINA

JUAN RUIZ SIERRA

BARCELONA

Alfonso Fernández no sabia quantes vegades havia passat per aquesta carretera. "Cada dia feia 10 viatges: cinc cap amunt i cinc cap avall", va recordar Fernández el 30 de desembre, mentre conduïa l'últim camió d'escombraries de l'abocador de la Vall d'en Joan, al massís del Garraf, una instal.lació que, en tota la seva història, ha acollit ni més ni menys que 25 milions de tones de residus. "Així durant 22 anys. Calculi, vostè". Signifiquen prop d'uns 50.000 trajectes.

L'abocador del Garraf, obert l'any 1974 i el més gran d'Espanya per volum de deixalles i per superfície, va tancar les portes l'últim dia de l'any passat. "Ho hem aconseguit", assenyala Carles Conill, gerent de l'Entitat Metropolitana de Medi Ambient (EMMA), organisme responsable del dipòsit, situat entre els municipis de Gavà i Begues. "Hem demostrat que tenim la capacitat per fer-ho".

No ha estat fàcil. En primer lloc, s'havien de trobar substituts a una instal.lació en què el 2006 encara es van dipositar unes 650.000 tones de residus municipals. A partir d'ara, les escombraries de Barcelona i tota la seva zona metropolitana aniran a parar tant als ecoparcs com al dipòsit controlat (nou nom del que fins ara se'n deia simplement abocador) de Can Mata, als Hostalets de Pierola (Anoia). En segon terme, s'havia de restaurar el dipòsit, i encara s'ha de fer, un procés llarg i complex que, si tot surt com preveu l'EMMA, culminarà amb la seva integració al parc natural del Garraf, d'aquí a uns set anys.


TERRASSES AGRÍCOLES

"Aquest i jo ens acomiadem", va dir González després de donar un cop al volant del seu vehicle. El seu germà Carlos va ser l'encarregat de portar el primer camió amb residus fa 32 anys i ara ell --"per coincidències de la vida", segons les seves paraules-- és el conductor de l'últim. La carretera de l'abocador està plena de revolts, però no hi havia ni rastre d'escombraries. Tot al contrari. Bona part de les 60 hectàrees del recinte han passat a ser terrasses agrícoles, en què s'han plantat pins, alzines, lleguminoses i espècies vegetals autòctones. Només quan s'arriba als punts més alts de l'abocador es comencen a veure deixalles, amb la clàssica estampa de centenars de gavines voleiant al seu voltant. Als llocs més profunds de la instal.lació, l'altura dels abocaments arriba fins als 100 metres.
D'acord amb Conill, de l'EMMA, el tancament de la Vall d'en Joan exemplifica tot un "canvi cultural". "Abans aquí hi cabia tot", assenyala. "Ara hi ha molt més control". Aquest organisme calcula que el 2007 hi haurà únicament 500.000 tones de residus que vagin a parar a l'abocador d'Hostalets de Pierola, 150.000 menys de les que va rebre l'any passat el del Garraf. L'increment de la recollida selectiva ha propiciat que les escombraries puguin tenir un destí diferent de l'abocament o la incineració. Així, la capacitat de recuperació conjunta dels quatre ecoparcs existents és de prop de 665.000 tones.


COMIAT
Alfonso Fernández va arribar a la zona dels abocaments. El seu humor durant el trajecte havia estat melancòlic, amb constants referències a companys morts. Un operari amb armilla reflectant va obrir la comporta de la part del darrere del seu vehicle i les escombraries en van anar sortint a poc a poc. "Doncs ja està", va dir Fernández. "L'últim camió. La veritat és que estic una mica trist".

* * * * *

Manuel Franquesa

Monday, January 01, 2007 8:14:08 PM

6. LA VERITAT PRIMERA DE 2007 (Nº 406) YA ESTÁ A LA VENTA

Hola todas y todos

Como los tienen la sartén por el mango tampoco han conseguido que la verdad calle durante el 2006, nos hemos apresurado a añadir la primera del año 2007, que encontraréis (si el Señor Bill Gates quiere) haciendo catacrac en

http://www.amics21.com/laveritat/406.htm

¡Qué la Salud, el Humor y el Cerdo de Fuego os acompañe durante este año!

Manel

* * * * *

LOSTER

Sunday, December 31, 2006 3:16:17 PM

font DIARI DE GIRONA

7. La Iaeden dedicarà el Festival de Cine al canvi climàtic i les guerres

La Institució Altempordanesa per a l´Estudi i Defensa de la Natura (Iaeden) celebrarà el III Festival de Cinema Ambiental i Solidari Sang i escalfament global. El festival es farà del 22 al 24 de febrer.
Des d´aquest any es comptarà amb la col.laboració del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Catalunya. Això comportarà poder disposar de les millors obres cinematogràfiques internacionals guanyadores d´aquest certamen dedicat al medi ambient. Una altra novetat és la participació del Grup d´Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat, amb el qual s´organitzarà conjuntament sessions dedicades als temes solidaris més actuals.

El Festival tractarà temes al voltant del canvi climàtic, les guerres i els conflictes relacionats amb el petroli, i també les energies renovables, la cultura pacifista i la lluita per aconseguir una millora de la qualitat de vida, basant-se en un decreixement consumista i un creixement humanitari. L´entitat espera que amb aquesta edició el certamen es consolidi.

El festival s´inaugurarà amb la projecció d´Una veritat incòmoda dirigit per Davis Guggenheim i presentat per Al Gore -candidat demòcrata a la Presidència dels Estats Units el 2000- fa una revisió de les relacions entre el creixement global de la població i el seu impacte en el medi i els desastres naturals que han succeït.

* * * * *

Miki

Saturday, December 30, 2006 12:40:07 PM

"sandra negre"

Mon, 11 Dec 2006 22:34:59

Alberto Arce en Irak

8. Impressionant crònica des de l'Iraq del periodista Alberto Arce

Atravesar las fronteras iraquíes, aunque sea desde el norte, supone encontrarse con policías y soldados que recomiendan insistentemente no viajar en dirección Bagdad mientras deslizan su dedo índice por el cuello y señalan al extranjero que les mira, plenamente consciente de la situación descrita desde el mismo momento en que ha llegado hasta aquí. Las armas se ven por todas partes, el despliegue militar es amplio y está claro que los soldados se encuentran preparados para cualquier enfrentamiento. Tras un visado conseguido en Beirut, largos días de carretera desde Damasco y varios intentos fallidos de entrar en Irak a través de la frontera siria, finalmente pude pasar a Turquía y desde allí atravesar el arco que dice "Bienvenidos a la región iraquí del Kurdistan". Una vez en Zahjo, primera localidad iraquí en la que tuve oportunidad de tomarme un té, Peshmergas en blindados de origen norteamericano y con uniformes que si no luciesen la bandera tricolor y estrellada del Kurdistán y no tuviesen cubierta la cabeza con el tradicional jamana kurdo, se parecerían demasiado a los de los marines, me indicaron que por mi bien, no les filmase ni les fotografiase. Aún así, me encuentro con checkpoints por primera vez amables, en los que realmente se vela por la seguridad de los viajeros y no por asustarles o reprimirles. Más allá de obligarme a mantener las cámaras dentro de sus fundas, se muestran sorprendidos por encontrarse con un europeo y no ponen demasiados problemas para que continúe el viaje. He podido contar al menos siete controles en los aproximadamente 350 kilómetros que separan la frontera turca y Erbil. Especialmente en la zona de Mosul donde las poblaciones árabes se mezclan con las kurdas, es necesario revisar cada coche y a cada pasajero. Los conductores circulan a una velocidad endiablada y parece más probable un accidente de tráfico que un ataque armado. Aún así y pese al control kurdo, las montañas y los campos están plagadas de grupos incontrolados que pueden asaltar las carreteras en cualquier momento.

Una vez en la ciudad de Erbil, resulta sorprendente el aparente bienestar y florecimiento económico de la región; edificios en construcción, puentes, concesionarios de coches de importación, servicios que funcionan, policía de tráfico y edificios públicos fuertemente custodiados con patrullas de peshmergas que circulan en pick-up por toda la ciudad y civiles armados en algunas esquinas. Definitivamente, la situación de seguridad en Erbil y el Kurdistán iraquí, tiene poco que ver con lo que está sucediendo en el resto del país y se parece más a la de Turquía que incluso a la de Palestina. El último ataque suicida tuvo lugar hace casi dos años y no se registran secuestros ni explosiones desde hace ya muchos meses.

Irak se ha convertido desde la invasión de 2003 en una de esas "habitaciones oscuras" de las películas de terror en la que nadie se atreve a entrar como lo fueron Beirut a finales de los 70 o Sierra Leona en los 90, caracterizadas por ocupación militar extranjera, profusión de armas, clanes enfrentados sin fin en una espiral de violencia aparentemente imparable y el consiguiente desorden que estas situaciones generan. Con una salvedad: además, hace meses que no se viaja al país para encontrarse con sus gentes y extraer a través de fuentes directas, una interpretación realista de los hechos que se nos niega, fragmenta y distorsiona. La información que se recibe de lo que aquí sucede resulta parcial y mediatizada, oculta tras un velo que deforma la realidad hasta enmarcarla en un puzzle de difícil comprensión cuyas piezas cada vez cuesta más encajar.

Es cierto que la violencia se ha apoderado de Bagdad y de amplias zonas del país como Al Anbar, Tikrit, Diwaniya, Fallujah o Najaf e incluso se extiende hacia el norte, abarcando ya las ciudades de Kirkurk y Mosul, seguras hasta hace poco tiempo. Especialmente en la capital y sus alrededores el caos es absoluto en estos momentos. El gobierno no tiene capacidad de controlar la situación, mientras vive encerrado y protegido por los norteamericanos en su búnker de la zona verde de Bagdad, sometido a fuego de mortero constante. Recibimos imágenes que inundan nuestras pantallas con la sangre de un enfrentamiento a varias bandas de difícil solución por el momento. Se habla de guerra civil, de partición del país, de un agujero sin fondo, de una situación de tal descontrol, en definitiva, que ha provocado que las organizaciones humanitarias, las agencias internacionales y la prensa extranjera prácticamente hayan abandonado a los iraquíes a su suerte. Sin ir más lejos, nuestro gobierno, a través de la AECI, y pese a que me consta que se trata de cambiar la tendencia, no sólo ha decidido que los proyectos de cooperación no pueden desarrollarse en el país más que a través de personal local sino que limita enormemente las posibilidades de cooperación con organizaciones locales para las Ong´s españolas.

En este contexto, el aislamiento al que se están viendo sometidos los ciudadanos iraquíes, la violencia que les destruye sin pausa y la incertidumbre con la que afrontan cada uno de sus días no puede más que describirse como la culminación de una lenta asfixia que dura ya décadas y empeora continuamente. Pero más allá de los enfrentamientos, millones de iraquíes tratan de respirar y continuar con sus vidas en las circunstancias más adversas, sin rendirse. El pueblo iraquí resiste y sobrevive básicamente desde su propia iniciativa y junto a muy limitadas ayudas desde el exterior.

Pese a que en Bagdad se ha convertido en un auténtico suicidio organizar reuniones, tratar de impartir cursos o tan solo mantener una placa en la puerta de un local, algunos iraquíes han decidido que no pueden esperar, ni exiliarse ni tirar la toalla. Hace varios meses en Amman tuve la posibilidad de visionar varias grabaciones de video casero en las que los miembros de LARSA (Asociación de abogados por los derechos humanos en Bagdad) organizaban seminarios a puerta cerrada con la sala abarrotada de asistentes. En mayo de 2006, los activistas de Al Mesalla organizaron en varias zonas del país la "Primera Semana iraquí contra la violencia". En Fallujah funciona un grupo de teatro que trata de mantener la ilusión de un grupo de jóvenes que se expresan a través del arte. La sociedad civil se sostiene y resiste firme, sin pausa, tratando de generar actividades de reconciliación, espacios de libertad en los que poder desarrollar su trabajo y ante todo, mantener la esperanza en el futuro, la necesidad de levantarse cada mañana creyendo aún que el futuro está en sus manos.

El 10 de diciembre se inauguró, precisamente en Erbil el primer centro de servicios para organizaciones iraquíes que se abre desde la invasión extranjera. El objetivo de dicho centro es servir de plataforma para la reaparición de la sociedad civil como actor relevante en la situación que atraviesa el país. Bajo la denominación de HIWAR "diálogo", el centro tiene como principales retos servir de punto de encuentro laico y la vez interconfesional, apartado de cualquier sectarismo, y espacio de trabajo para todos aquellos que se niegan a abandonar la esperanza, proveer de un lugar seguro donde diseñar actividades conjuntas encontrarse y asesorar a las diversas organizaciones en sus relaciones con el exterior y el desarrollo de su trabajo diario.

Escribo desde dicho centro. La electricidad va y viene continuamente, tiñendo la situación, normal en la superficie, de recuerdos constantes a la situación de guerra y falta de suministros que vive el país. La región kurda depende de la energía que viene de Turquía y no siempre se garantiza un suministro efectivo, además de estar expuesta a los continuos ataques de los grupos armados contra las infraestructuras del país. Pero incluso a oscuras, en primera noche en Erbil, la escena en la que me encontré inmerso inmediatamente tras el viaje, representa a la perfección el espíritu que inspira el centro: Cinco iraquíes brindando con ginebra por la muerte de Pinochet y recordando cómo se manifestaron en Bagdad en 1973 para protestar contra el golpe de Estado en Chile. Discutiendo durante largas horas sobre Pablo Neruda, Garcia Lorca, la guerra española, Carrillo y el eurocomunismo o la nueva izquierda y Tony Blair desterré definitivamente todas mis dudas respecto a ellos. Incluso tuvimos la suerte de probar el maravilloso pescado de río samak masgouf que hace años se servía en Abi Noass, frente al Tigris, cuando Bagdad vivía en las calles y las terrazas. En la actualidad, Abi Noass se encuentra cerrado tras barricadas y sus cocineros trabajan en Erbil. Pero el pescado continúa disfrutándose. Y Basil, que antes lo comía todas las semanas, continúa sonriendo y disfrutándolo, demostrando que incluso en las peores condiciones, una buena cena regada por la mejor ginebra nos recuerdan que la vida sigue y hay que disfrutarla.


¿Por qué tiene que parecernos increíble una situación como la descrita?. ¿Qué representación de los iraquíes han generado nuestros medios de comunicación para que las críticas al cine de Buñuel que provienen de intelectuales bagdadíes y ayer tuve la oportunidad de compartir nos resulten sorprendentes?. Una sociedad como la iraquí no desaparece de un día para otro en el limbo de la habitación oscura pese a que la mayoría del público occidental así lo crea. Me encuentro estos días ante un grupo de personas que sólo piensa en el futuro y que además ha recorrido un largo camino para llegar hasta aquí. No van a tirar la toalla después de más de tres décadas de activismo y organización. Basel repartía fotocopias de libros prohibidos en el Bagdad embargado por los norteamericanos. Literatura italiana, francesa y española, obras de Trotski y Togliatti, cineforums sobre Buñuel. Cuando el sueldo medio de un iraquí era de 10 dólares al mes, él se gastaba la mitad en difundir la cultura y el librepensamiento que la dictadura de Saddam Hussein pretendía erradicar de sus ciudadanos. Así conoció a Zaid y a Ismaeel, jóvenes que tratan de tomar el relevo y trabajan actualmente con él en Al Mesalla, organizando entre otras actividades y programas, la inauguración de este centro.

* * * * *

Damià

Saturday, December 30, 2006 5:34:42 AM

9. L'ESPECULACIÓ ES POT ATURAR! MUNTANYANS II TAMBÉ!!!

El proper 7 de Gener del 2007, l'Assemblea de Joves del Baix Gaià, convoca una mobilització popular contra el conegut pla parcial "Muntanyans II", un pla parcial que permetria construïr 550 habitatges a la costa mediterrània, deteriorant un cop més el territori catala.

Aquests 550 habitatges, s'edificarien sobre un perill immèns d'inundació, i
aïllaria biològicament la cuarta zona humida més important del principat.
La manifestació, és un acte més emmarcat dintre de la campanya contra
l'especulació, que el mateix col.lectiu ha organitzat. Aquesta campanya,
arrancà el dia 25 de Novembre amb una butifarrada popular al mateix terreny on es volen construïr aquests 550 habitatges, on més de 60 persones hi van estar presents.

Amb aquesta manifestació, volem expressar la nostra preocupació als
continuats atacs especulatius que pateixen els Països Catalans (molts dels qüals, amb la complicitat de la classe política catalana),també volem
reivindicar un espai que pertany al poble, i que el capitalisme té
l'objectiu d'obtenir un gran benefici privat amb la conseqüent explotació
territorial, i per acabar, denunciar també la manca de posicionament polític
municipal i català en aquest procés (ja que diversos partits polítics de
Torredembarra han donat el vist i plau a aquesta construcció).

LA MANIFESTACIÓ SERÀ EL PROPER 7 DE GENER, A LES 12:OOh.

AL PASSEIG MARÍTIM DE TORREDEMBARRA (alçada estació Renfe).

* * * * *

Sos Racisme Catalunya

Friday, December 29, 2006 2:31:29 PM

10. COMUNICAT Sos Racisme

Des de SOS Racisme us fem arribar el següent comunicat davant la resolució del Síndic de Greuges sobre l'ordenança municipal reguladora dels ajuts socials de Vic. Sense haver fet encara un anàlisi detallat del dictamen, valorem molt positivament aquest posicionament per part de la sindicatura.

Atentament

PREMSA SOS RACISME

tel: 933010597/ 687731335

COMUNICAT

SOS Racisme davant la resolució i dictamen del Síndic de Greuges, sobre l’ordenança municipal reguladora dels ajuts socials de Vic recomanant la seva retirada per ser discriminatòria, arrel de la queixa presentada per la nostra entitat (conjuntament amb l’associació Veus Diverses), vol manifestar que:

Aquest dictamen posa de manifest la necessitat de treballar per la cohesió social a partir de polítiques integradores fonamentades en la igualtat de drets i oportunitats i no a partir d’iniciatives basades en discriminar als col·lectius més febles, estigmatitzar a les persones immigrades i en regular la convivència a cop de normatives sancionadores, vinculant immigració- necessitat d’ajuts socials-incivisme.

La necessitat de garantir en una societat democràtica els ajuts socials per part de totes les administracions per tots els ciutadans i ciutadanes indiferentment del seu origen.

Per aquest motiu, i pendents de poder fer un estudi més ampli del dictamen rebut el 27 de aquest mes, des de SOS Racisme volem fer arribar una sèrie de demandes i reflexions:

Demanem a l’Ajuntament de Vic i a totes les forces polítiques del consistori que tinguin present aquest dictamen i retirin aquesta ordenança discriminatòria.

Demanem per lògica la retirada d’altres normatives similars d’ altres municipis com Franqueses del Vallès.

Animem a la ciutadania i al teixit social a denunciar aquelles ordenances municipals similars que puguin existir en els seus municipis.

Exigim a tots els partits polítics que tinguin present aquesta resolució a l’hora de planificar les polítiques municipals i molt més en un any d’eleccions municipals com aquest 2007, de vetllar perquè els seus programes electorals garanteixin la igualtat de drets i no es basin en la demagògia posant en perill la cohesió social. Està en joc el model de societat dels propers anys.

Demanem una coordinació entre les diferents administracions: Generalitat, Diputació i ajuntaments per tal de treballar per unes polítiques al servei de tots els ciutadans i ciutadanes. És responsabilitat d’aquests poders públics no agreujar l’apartheid jurídic que pateix la població immigrada per la seva condició de no nacionals i la política d’estrangeria.

Des de SOS Racisme farem arribar el dictamen a totes les forces polítiques i la Generalitat així com manifestem la nostra voluntat de treballar conjuntament amb els consistoris de Vic i les Franqueses del Vallès per tal de donar un canvi de rumb a aquestes iniciatives locals.

Barcelona 29 de desembre 2006

SOS RACISME Catalunya

* * * * *

Amnistia Internacional

Friday, December 29, 2006 1:32:37 PM

11. Regala tus palabras

Si no ves correctamente este mensaje, pulsa aquí: http://www.es.amnesty.org/emailing/varios/xmas06/dem.htm

Amnistia Internacional

Querido amigo, Querida amiga,

Despedimos un año en que nuestra lucha incansable por los derechos humanos ha logrado importantes avances, como las masivas movilizaciones contra la lapidación y el retroceso de la pena de muerte, el gran apoyo de gobiernos a un tratado que ponga las armas bajo control o haber sacado a la luz escandalosas violaciones de derechos humanos, como los vuelos secretos de la CIA. Todo ello gracias a tu compromiso y apoyo activo a Amnistía Internacional.

Sin embargo, mientras lees estas líneas, Nelson (Cuba), Aref (Siria) y Bienvenido (Guinea Ecuatorial), entre otros muchos, son presos de conciencia que pasan sus días encarcelados por sus ideas y olvidados del mundo. Hazles el mejor regalo: un mensaje tuyo será una ventana a la esperanza para el año que comienza.

Un fuerte abrazo y feliz año!

Esteban Beltrán

Director de Amnistía Internacional España

* * * * *

emma blanco

Friday, December 29, 2006 10:39:32 AM

12. Aprobada la Ley de Igualdad

El Congreso aprueba la Ley de Igualdad sin votos en contra Todos los grupos, salvo el PP, que se ha abstenido, han respaldado la norma, un avance sin precedentes para la mujer, según Caldera

Jueves 21 diciembre 2006

El Congreso de los Diputados ha aprobado esta tarde, con el apoyo de todos los grupos excepto del PP, que se ha abstenido, el proyecto de ley orgánica de Igualdad, que, entre otras cosas, contempla por primera vez en España un permiso exclusivo de paternidad de 15 días, además de establecer la paridad en las listas electorales. Durante su intervención, el
ministro de Asuntos Sociales, Jesús Caldera, ha calificado la norma como “sin precedentes” para la igualdad de la mujer.

La paridad en las listas electorales, los planes de igualdad obligatorios en las empresas, y las exenciones a la seguridad social para trabajadoras
autónomas están también incluidos en esta norma, que sigue ahora su trámite parlamentario con su envío al Senado. La Ley ha contado con el respaldo de todos los grupos del arco parlamentario, excepto el del PP, que como había anunciado, se ha abstenido, al igual que
hizo durante el debate del texto en comisión. Otra importante novedad es el reconocimiento de la condición de refugiada a las extranjeras que huyan de su país por violencia sexual o maltrato.

Durante su intervención en el Congreso, Caldera ha calificado la norma como “antes que nada un marco de convivencia” y un avance “sin precedentes” para la igualdad de la mujer. Contando con su aprobación, el ministro ha dicho que hoy constituye un día "especialmente feliz". El ministro ha dicho que pretende derribar todas los obstáculos que impiden a las mujeres ser iguales a los hombres, eliminado cualquier tipo de discriminación y erradicando prejuicios y diferencias de trato. Caldera ha
reconocido que todavía persisten discriminaciones injustificadas, que con la acción política, como la que supone esta ley, hay que ayudar a remover.
La ley, a juicio del ministro, situará a España a la cabeza de Europa, y esta posición se está logrando con el concurso de toda la sociedad, los sindicatos y los empresarios. El ministro ha expresado su deseo de que
salga adelante con el mayor consenso posible, ya que entiende que es un logro de toda la sociedad española que en torno a esta norma haya un espíritu de consenso que fructificó en época de la transición.

* * * * *

Bosch Perello, Antoni

Friday, December 29, 2006 10:27:53 AM

13 . Expropiació terrenys Restauració Abocador Garraf

AVISOS OFICIALES

publicaciones exigidas por la Ley y facultades a favor del Liquidador para que proceda a la cancelación registral de los asientos correspondientes a la sociedad en el Registro Mercantil.

Sexto.- Aprobación en su caso de Acta correspondiente a esta Junta.

Los accionistas tienen derecho a examinar conforme al artículo 212 de la Ley de Sociedades Anónimas, desde su convocatoria y en el domicilio social, los documentos que han de ser sometidos a la aprobación de los mismas.

Barcelona, 27 de diciembre de 2006.– El Presidente del Consejo de Administración.

Nomin, S.L.

ANUNCIO

"REACTIVACIÓN SOCIEDAD"

Se comunica que, en Junta General Extraordinaria celebrada el día 18 de diciembre de 2006, se acordó la reactivación de Nomin, S.L., lo que se notifica a los efectos de lo dispuesto en el Artículo 106- 3º de la Ley de Sociedades de Responsabilidad Limitada.

Barcelona, 18 de diciembre de 2006. – La Administradora,

Susana Haitz Pella.

Mixta Africa, S.A.

TRASLADO DOMICILIO

En Junta General Extraordinaria y Universal de accionistas, de fecha 20 de diciembre de 2.006, se acordó el traslado del domicilio de la Compañía a la calle Aribau, 168-170 de Barcelona.

Barcelona, 20 de diciembre de 2006. – El Consejero Delegado.

Entitat Metropolitana de Serveis

Hidràulics i Tractament de

Residus

ANUNCI

La Comissió de Govern d'aquesta Entitat ha adoptat, en sessió de data 21-12-06, l'acord següent:

ATÈS que l'execució del Projecte Bàsic de restauració del Diposit Controlat de la Vall d'en Joan, aprovat pel ple del Consell Metropolità el 2 de març de 2000, exigeix adquisició de les finques situades en aquest indret del massís de Garraf.

ATÈS que aquests terrenys es troben inclosos dins el Projecte executiu de restauració fase 1 i 2 aprovat pel Consell Metropolità en sessió 8 de març

de 2001.

ES PROPOSA

FORMULAR en compliment d'allo que preceptua l'article 17 de la Llei d'Expropiació Forçosa de 16 de desembre de 1954 l'adjunta relació de propietaris i descripció de béns i drets afectats per l'execució del Projecte Bàsic de Restauració del Dipòsit Controlat de la Vall d'en Joan i per la zona de Tractament Especial, segons el pla especial de protecció del medi físic i de l'espai natural de Garraf. Sotmetre l'esmentada relació a informació pública per un periode de QUINZE (15) dies, i tenir-la per definitivament aprovada si dins de l'esmentat termini no es formulen al·legacions en contra.

FIXAR com a data d'inici de l'expedient d'expropiació forçosa, la data en que s'aprovi la relació d'afectats.

SOL·LICITAR al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya de conformitat amb el que preveuen els articles 52 de la LLei d'Expropiació Forçosa i 56 del Reglament per a la seva aplicació de 26 d'abril de 1957, que es declari la urgent ocupació dels bens afectats.

NOTIFICAR aquest acord als interessats així com a la Diputació de Barcelona. (Exp. 1227/06).

Relació de propietaris i descripció de béns i drets afectats per l'execució del Projecte Bàsic de Restauració del Dipòsit Controlat de la Vall d'en Joan i per la zona de Tractament Especial.

Finca 69

Registre Propietat Gavà, Volum 58, abans 156, llibre

6, full 79.

Afectació total expropiació 140.000 m²

/ ² ²

Valoració €/ m² = 1,8 m²

TOTAL 252.000 €/m²

Titulars:

Joaquin Camprubí Vendrell

Montserrat Vendrell Corominas

Mercedes Vendrell Corominas

Margarita Camprubí Vendrell

José Camprubí Vendrell

Barcelona 22 de desembre 2006. La secretària general accidental.

Isabel Doñate i Cubells.–

Ajuntament de Sabadell

CONCURS OBERT

Projecte de millora hidràulica del Torrent dels Gorgs al seu pas pels termes municipals de Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès - Fase 1

1. Objecte del contracte.

a) Objecte: execució de les obres anomenades "Projecte de millora hidràulica del Torrent dels Gorgs al seu pas pels termes municipals de Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès - Fase 1".

b) Termini d'execució: dotze mesos.

2. Pressupost base de licitació.

Import total: 5.075.188'96 euros (IVA inclòs).

3. Garanties.

Provisional: no s'exigeix (art. 35 en relació amb el 135.1 del TRLCAP).

Definitiva: Import equivalent al 4% de l'import d'adjudicació.

4. Obtenció de documentació i informació.

a) Entitat: Ajuntament de Sabadell, Àrea del Territori i Medi Ambient. Secció de Serveis Jurídics.

b) Adreça: C. de Pau Claris, 100, 1r.

c) Localitat i codi postal: Sabadell, CP 08205.

d) Telèfon: 93-745-32-93.

e) Telefax: 93-745-32-32.

f) Horari: de dilluns a divendres, al matí de 9 a 2.

g) Pàgina web de l'Ajuntament de Sabadell: www.sabadell.cat

5. Requisits específics del contractista.

a) Classificació:

Grup E, subgrup 1, categoria f.

b) Solvència econòmica i financera i solvencia tècnica i professional: L'assenyalada en l'apartat a) anterior.

6. Presentació de les ofertes o de les sol.licituds de participació.

a) Data límit de presentació: el termini finalitzarà el dia 9 de gener de 2007, a les 2 del migdia. Els dissabtes o festius no podran presentar-se proposicions.

b) Lloc de presentació:

Entitat: Ajuntament de Sabadell. Registre de Territori.

Adreça: C. de Pau Claris, 100, 1r.

Localitat i codi postal: Sabadell, CP 08205.

Telèfon: 93-745-32-93.

Horari: de dilluns a divendres, al matí de 9 a 2.

d) Termini durant el qual el licitador restarà obligat a mantenir la seva oferta: tres mesos com a mínim.

7. Obertura de les ofertes.

a) Entitat: Ajuntament de Sabadell.

Dependències de l'Àrea del Territori i Medi Ambient.

b) Adreça: C. de Pau Claris, 100, 1r.

c) Data: 12 de Gener de 2007.

d) Hora: 12,30 hores.

Tinent d'alcalde de l'Àrea del Territori i Medi Ambient.

Paco Bustos Garrido.

Grand Yachts, S.L.

La Junta General Extraordinaria y Universal de esta sociedad, acordó en su sesión del 20 de Diciembre de 2006 disolver y liquidar de forma simultánea la sociedad, aprobando el siguiente Balance final de liquidación:

Activo:

Inmovilizado Inmaterial ....................... 236,47

Inmovilizado Material ......................18.696,65

Tesorería ....................................... 93.731,96

Total Activo ..................................112.665,08

Pasivo:

Capital Social .................................. 3.100,00

Resultados Ejercicios Anteriores ...-427.581,66

G

celebrada 2006, Mataró Boet, A, secretario Puig un General del Juan ÀREA "Projecte 135.1 d'adjudicació.

www.professional: de el

* * * * *

Damià

Friday, December 29, 2006 8:09:10 AM

14. Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant és el primer candidat per a la ubicació del cementiri nuclear

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant és el primer candidat per a la ubicació del cementiri nuclear segons un informe mantingut en secret fins ara:

En el darrer comunicat de premsa de l'AMAC s'afirmava que els municipis AMAC no temen a la informació. El passat mes de setembre, els 21 municipis que componen la comissió directiva d'AMAC van prendre la decisió d'impulsar una campanya informativa sobre la decisió presa pel Govern d'Espanya de construir un magatzem temporal centralitzat (ATC) per als residus radioactius dipositats actualment a les piscines de les centrals nuclears espanyoles.

Llegir més...

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=728&mode=thread&order=0&thold=0

* * * * *

PLATAFORMA ANTIMOLINS PLATAFORMA ANTIMOLINS

Thursday, December 28, 2006 10:17:46 PM

15. NOTA DE PREMSA DE LA PLATAFORMA CÍVICA ANTIMOLINS DE PORTBOU

MÚSICA CELESTIAL

La Plataforma Cívica Antimolins de Portbou voldria informar la ciutadania que en la nostra lluita cívica per aturar una aberració en majúscules que pot hipotecar ,irreversiblement, el nostre estimat poble de Portbou hem donat un nou pas . Hem tramès l’informe jurídic, traduït al castellà, al Ministeri d’Afers Exteriors de l’Estat espanyol .

La Plataforma Cívica Antimolins de Portbou es veu en el deure moral de llançar un SOS a tota la societat portbouenca, altempordanesa, gironina i catalana per tal d’aturar aquest parc eòlic concebut amb nocturnitat i traïdoria i que, en aquests moments, és incompatible amb 2 preceptes de l’estat de dret català , espanyol i europeu i una oportunitat històrica per al desenvolupament de tot una contrada. Aquests punts són els següents.

1/. Xarxa natura 200

2/. Directiva europea 2001/42/CE , d’obligat compliment per part de l’Estat espanyol.

3/. Posar en dubte la candidatura del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

Per altra banda, la PCPA voldria emplaçar l’equip de govern de l’Ajuntament de Portbou per tal de fer públic , amb pèls i senyals, els veritables guanys econòmics- més enllà de la música celestial que implora en el darrer prospecte publicitari l’empresa constructora del parc - que reportarà aquesta obra faraònica als portbouencs.

És indignat i cínic que a hores d’ara l’equip de govern de l’Ajuntament de Portbou estigui jugant amb la misèria pressupostària del nostra poble per manipular d’una forma tan maquiavèl·lica els seus estadants .

La PCAP molt es tem que la imposició d’aquest parc eòlic serà una xacra que haurà de suportar el poble de Portbou durant molts anys . Per aquesta raó considerem que els qui encara poden evitar quelcom molt lleig i totalment irreversible ( l’equip de govern de l’Ajuntament de Portbou ) actuïn amb seny i esperit noble .D ‘ells depèn que els ciutadans de Portbou , i les poblacions del seu entorn ( Cervera de la Marenda i Banyuls de la Marenda ) , puguin seguir gaudint de les seves riqueses naturals col·lectives .

PORTBOU, 29/12/2006

PLATAFORMA CÍVICA ANTIMOLINS DE PORTBOU

PORTBOU ( ALT EMPORDÀ)

TEL CONTACTE 666 777 692

costerut@yahoo.es

* * * * *

Difussió i informació: missatgera

Thursday, December 28, 2006 8:43:24 PM

16. OLIVARETES (VILADECANS) NO ES DESTRUIRÀ ¿SERÀ UNA INNOCENTADA?

¿Serà veritat que l'espai agrícola-forestal d'Olivaretes a Viladecans, NO EL DESTRUIRAN I EL PROTEGIRAN???? La Plataforma Salvem Olivaretes i altres moviments ciutadans i ecologistes...han aconseguit que els poders públics implicats canviin la seva postura inicial, d'urbanitzar tot el sector???

Una maniobra ben extranya, aquesta de l'Ajuntament de Viladecans. Si el resultat és que deixen en pau aquest valuós espai agroforestal, que venguin el que vulguin. Però no ens podem estar de fer-ne unes quantes reflexions:

. L'alcalde és un d'aquestos "recent" i s'ha fet amb un bon equip diguem-ne ...d'imatge i propaganda. Aquest senyor va arribar a l'alcaldia després de "traginar la cosa immobilià ria" durant molts anys al poble. Té una pèssima reputació, guanyada a pols durants anys...pero, pot ser, ara alguns alcaldes "metropolitans", sobre tot del P$C, davant de l'imminent retrocès del seu partit a les pròximes municipals, han estat estudiant aquests darrers mesos una nova maniobra política: començar a fer veure que giren les seves polítiques de sistemà tica destrucció territorial...amb l'excusa que alguns dels "seus projectes" eren només globus sonda ¿? Per altre banda, segueixen donant el negoci a les immobilià ries amigues a altres indrets, com ben diu el mateix alcalde: com tinc bon rotllo amb dues immobilià ries, els dic que no facin res a Olivaretes i els envío cap a Esplugues (Pla Caufec) i cap al Prat (Eixample Nord)...UMMMM...i els alcaldes d'aquests altres llocs estan d'acord??? que formen part "Tots els alcaldes metropolitans" del mateix equip de negoci??? Veurem el què justament avui ens envien el amics d'Esplugues, que porten 15 anys lluitant contra el Pla Caufec. El Prat no tardarà a organitzar-se contra aquesta bestiesa del eixample nord, que quasi duplicarà la superfície del Prat, sí, DE COP.

Les pròpies declaracions dels regidors de Viladecans, no tenen desperdici...especialment la de la regidora de "participació ciutadana" Maria Salmerón, que sembla sortida de la Inquisició. Suposo que ja deu de tenir algún cà rrec assegurat a alguna de les immobilià ries i constructores, perquè després d'aquesta declaració...no pot continuar sent regidora!!!

Aquí va la notícia publicada avui mateix. I més abaix una informació que casualment també avui ens han enviat els amics d'Esplugues, suposem que encara aliens a aquesta moguda de Viladecans.

Pot ser...tot plegat només és una innocentada, donada la data d'avui.

Salut a dojo.

Missatgera@

********************************************************

Plataforma Salvem Oliveretes

28/12/2006 07:34

publicat al periodic el 28/12/2006

28/12/2006 ACTUALITAT METROPOLITANA

MIRIAM MIRAQUEDIU

VILADECANS

Viladecans es replanteja el seu creixement

Desprès d'un any de tramitació, el planejament urbanístic a desenvolupar el sector d'Oliveretes-torrent Fondo de Viladecans, ha donat un gir de 180º. L'InCaSol ha acceptat la proposta del Ajuntament de preservar l'espai natural per a us cívic.

Un canvi radical d'orientació fa preservar la zona agrícola forestal d'oliveretes a Viladecans, afectada des de el més de març d'aquest any per un projecte urbanístic, anomenat "Pla de Llevant", impulsat per l'ajuntament i L'InCaSol, que volia urbanitzar un nou barri de 2400 habitatges. L'ajuntament ha demanat a la direcció general de Medi Natural de la Generalitat la declaració de la zona d'Oliveretes de utilitat pública, i, així fer d'aquest espai un projecte agroambiental de qualitat. Adequant-lo per a ser un gran parc forestal integrat al de l'espai Natural Agrícola i Forestal del Montbaig-Montpedrós-Puig Vicenç. També s'ha demanat a la Diputació de Barcelona impulsar des de l'à rea d'espais Naturals la integració de la zona al projecte LIFE cofinançat per la Unió Europea que consisteix en una proposta de planificació territorial sostenible de la regió metropolitana de Barcelona, per preservar l'espai de possible especulacions en el futur, i així facilitar la gestió de la zona i protegir les varietats tradicionals d'arbres fruiters com fa el Parc Agrari del Baix Llobregat dins el projecte LIFE-ANELLA VERDA, com son en aquesta zona els garrofers, figueres, oliveres, etc... i aprofitar el programa per fer difusió del projecte i divulgació dels resultats.
L'aprovació d'aquest projecte LIFE representarà el reconeixement i recolzament de la Unió Europea a la Diputació de Barcelona i a l'ajuntament de Viladecans per la proposta de gestió i protecció del sector Oliveretes Torrent-fondo.

L'Incasol ha acceptat la proposta tot reconduint els m2 de sol edificable a un altre lloc de la zona metropolitana. Concretament 1200 pisos cap al projecte urbanístic "Porta de Barcelona" conegut com a Pla de Caufec a Esplugues, i 1200 cap el projecte urbanístic del Prat del Llobregat.

Tot fa preveure que la zona es regenerarà i recuperarà el seu estat inicial, desprès d'anys d'abandonament i deixadesa en la seva gestió. L'equip de govern de l'ajuntament ha treballat en l'ombra cap a aquesta direcció, han sorprès a tothom, tal com diu l'alcalde de Viladecans Carles Ruiz " A estat una negociació molt dura, que ha portat molt esforç i temps, però, vist els resultats, ha valgut la pena. Em comptat amb la complicitat, generositat i solidaritat de les Immobiliaris La Colonial i Sacresa, grà cies a la meva bona relació amb elles ". En canvi el regidor de mediambient del consistori David Massana matisava la decisió " El replantejament ha estat resultat d'analitzar el gran cost econòmic que hauria costat realitzar el tant ben planificat "Ecobarri" d'0liveretes, tot una llà stima, a veure si Esplugues surt mes econòmic realitzar aquest projecte ". La primera tinent d'alcalde i responsable de participació ciutadana, Maria Salmeron es mostrava molt contenta "no ha calgut dona veu a la ciutadania, ni aplicar el reglament de participació ciutadana, es va plantejar el projecte urbanístic, com "globus zonda" i com sempre, farem ballar la ciutadania al nostre aire i haurà de assumir les nostres decisions ". Els partits polític de l'oposició, tot i ser, la majoria agnòstics, es fan creus de la decisió. De la mateixa manera, la plataforma popular contra el projecte urbanístic "Salvem Oliveretes" no s'ho pot creure, tal i com es llegeix avui en la seva pà gina web " No hi ha dret, mes de tres anys de lluita, i va, i canvien d'opinió, Srs polítics siguin una mica mes coherents, no ens facin perdre el temps,...". Poc abans de tancar l'edició d'avui del nostre diari, la plataforma Salvem Oliveretes, no ha revelat encara quin serà el seu futur...

***********************************
paremoselcaufec

28/12/2006 12:02

1ª mostra de videoActius (per difondre)


ACCIÓ
1Åž mostra de VideoActius i de desobediència

3 de febrer 2007 - ESPLUGUES DEL LLOBREGAT

QUČ ÉS?

ACCIÓ vol ser una mostra de models de resistčncia a la violčncia policial, política, econňmica i social. Vol mostrar com són les accions directes dedesobedičncia. Vol veure quines són les diferents accions, les formes...perň també el perquč d'actuar així, com s'organitza, com es viu i es resisteix la por...


D'ON SURT?

Aquesta mostra surt de la voluntat de les persones que des de fa 15 anys
s'oposen al Pla Caufec (ara Porta Barcelona). Aquesta gent, des de fa 3 anys hapres com a propi, un model d'acció directa popular i col·lectiva fonamentada en la desobedičncia. I per fer-ho ha tingut com a referent altres experičncies de resistčncia popular similars.


QUČ BUSCA?

Creiem que qui millor coneix com actuar és aquell que ho ha fet...i és per aixň que fem una crida a la gent que pot tenir experičncies d'acció directa i que hagi editat un vídeo a contactar amb nosaltres per fer-nos arribar el vídeo i per mirar de poder venir i explicar l'experičncia. També convidem a tota persona que conegui un vídeo que pugui ser mostrat a fer-nos arribar les dades del vídeo...


contacte:

paremoselcaufec@rusc.net ** tlf. 685 269 787


més informació:

www.mostravideoactiu.org
http://www.moviments.net/noalplacaufec/accio/

www.noalplacaufec.net

http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/

http://arxiu.noalplacaufec.net/

[arxiu no al pla caufec: videos, programes rŕdio, cartells, documents, etc.]

* * * * *

L ’ e i n a per trobar la solució adequada a cadascun dels problemes humans

é s l a v e s s a n t h u m a n i s t a d e l d i s s e n y

*

Per la cultura!

* * *

Actuem en directe...

* * * * *

aturem la corrupció!

_ ___ ___ ___ ___ ___ __

S O C I E T A T * O B E R T A * 1 1 2

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]



<< Inici